Levemir - faatonuga mo le faʻaaoga

"Levemir" o se vailaʻau faʻamalosi lea e faʻaaogaina e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina e faʻafaigofieina ai le inisalini, tusa lava po o le a le tele o meaʻai ma meaʻai. E masani ona fautuaina e fomai lenei fofo i a latou gasegase e tuuitiitia ai a latou toto suka. O le gaioiga malosi i lona tuufaatasiga o mea kemino ma meatotino e tutusa ma le insulin, lea e gaosia i le tino o le tagata.

Faiga faʻavae, tuʻufaʻatasia ma le afifiina

O le fualaau faasaina o se vai manino i totonu o se peni tui ma se tufatufa. E aʻafia i le vaega ole vailaʻau o le hypoglycemic. O le afifiina e mafai ai e oe ona faʻaaogaina le inisalini i soʻo se faʻamaʻi - mai le 1 le tasi i le 60. E mafai ona faʻafetaui faʻamaʻi se vaega. E lua fesuiaiga o le igoa e mafai ona faailoa i luga o le pusa o fualaau faasaina: LEVEMIR FlexPen poo LEVEMIR Penfill.

O le vaega autū o le inisalini o le insulin.

Mea faaopoopo:

  • glycerol
  • sodium chloride
  • metacresol
  • phenol
  • hydrochloric acid
  • zinc acetate
  • hydrogen phosphate dihydrate,
  • vai.

O le afifiina e lanumeamata-paʻepaʻe. I totonu o LEVEMIR Penfill o cartridges tioata ma le 3 ml o fofo (300 ED) i totonu taʻitasi. E tasi le iunite e aofia ai le 0.142 mg o mea ola. LEVEMIR Flexpen ua afifiina i totonu o se peni.

TAITAI! Pe a faʻamalo le vailaʻau i totonu o le kesi, e tatau ona lafo ese le peni!

Faʻamaumauga o le INN

O le gaosi oloa o Novo Nordisk, Tenimaka. O le igoa e leai se igoa o le "insulin detemir".

O se sauniuniga e faia e se metotia o le biotechnology e faʻavae i luga o se DNA faʻasolosolo e faʻaaogaina ai le aʻafiaga a Saccharomyces cerevisiae.

O le tau faʻatau atu o le vailaʻau e eseese mai le 1300 i le 3000 rubles. "FlexPen" e sili atu nai lo le "PenFill", ona e sili atu ona faigofie ona faʻaaoga.

Pharmacology

Levemir o se mea tutusa o le inisalini umi o le tagata. I nofoaga o iniseti, o loʻo i ai se faʻalapotopotoga faʻapitoa o molisini o inisalini ma o latou faʻatasi ma le albumin, aua o le mea galue malosi o loʻo ulufale atu i le mea o loʻo faʻamoemoeina ma e le vave ulufale atu i le toto. E i ai se tufatufaina ma le faasolosolo malie o le fualaau faasaina.

O le tuufaatasiga o molelapi ma palatini e tupu i le vailaau o le gaʻo o le gaʻo gaʻo.

O lea faiga e maua ai se tuufaatasiga tuufaatasi, lea e faaleleia ai le tulaga o le absorption o le vailaau togafitiga ma faafaigofie ai le tafe o metabolic processes.

Pharmacokinetics

O le maualuga o le vevela o le vailaʻau e faʻapipiʻi i le plasma 6-8 itula i le maea ai o le tui. O le faʻatusatusaga tutusa ma le lua faʻalua e maua i le 2 po o le 3 injections. O le fualaau faasaina ua tufatufaina i le toto i se voluma e 0.1 l / kg. O lenei faailoga e maua ona o le mea moni e faapea e le noatia le vailaau i proteins, ae faʻapuputeleina ma taamilo i le plasma. A maeʻa le faʻamavaega, o meaʻai gasegase e aluese mai le tino pe a uma le 5-7 itula.

O le fualaau faasaina ua faatonuina mo le maualuga o le toto. Faʻaaoga e togafitia ai tagata matutua ma tamaiti mai le lua tausaga.

I le amataga o le togafitiga o le inisalini, o le Levemir e faʻatautaia muamua, lea e fesoasoani i le lelei o le puleaina o le glycemia.

O le vailaau e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia i le po.

O le mauaina o le fua saʻo e faʻamaonia ai le tulaga e le faigata. Togafitiga ma Levemir e le taitai atu ai i le mamafa o le tupe maua.

O le taimi e faia ai togafitiga e mafai ona filifilia faʻapitoa. I le lumanai, e le fautuaina e suia.

Faatonuga mo le faʻaaoga (metotia)

O le umi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faalagolago lea i le metotia. I le amataga o togafitiga e tatau ona sasaina i le tasi aso i le aso, sili atu i le afiafi o le 'aiga o le afiafi pe ao lei momoe.Mo tagata gasegase e leʻi mauaina muamua le inisalini, o le uluai inumaga o le 10 iunite poʻo le 0.1-0.2 iunite i le kilokalama o le mamafa masani o le tino.

Mo tagata mamaʻi ua leva ona faʻaaogaina vailaau oona, ua fautuaina e fomai se fualaau o le 0.2 i le 0.4 iunite i le kilokalama o le mamafa o le tino. E amata le gaioiga pe a mavae 3-4 itula, o nisi taimi e oo i le 14 itula.

O le fua masani e masani ona faʻaaluina 1-2 taimi ile aso. E mafai ona e ulu atu i le inumaga atoa pe vaevaeina i totonu ole lua inumaga. I le tulaga lona lua, e faʻaaogaina le vailaʻau i le taeao ma i le afiafi, o le vaeluaga i le va o faʻamanuiaga e tatau ona 12 itula. Pe a suia mai se isi ituaiga o inisalini i Levemir, e le suia le fualaau o le vailaʻau.

O le metotia ua fuafuaina e le endocrinologist e faʻavae i faʻataʻitaʻiga nei:

  • tikeri o le gaioiga
  • meaʻai paleni
  • maualuga le suka
  • ogaoga o togafitiga,
  • aso masani
  • le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi.

E mafai ona suia le togafitiga pe a manaʻomia le taotoga.

Faʻaiʻuga

E oo atu i le 10% o tagata gasegase o loʻo lipotia mai aʻafiaga ao latou tagofia le fualaau. I le afa o mataupu, o le hypoglycemia lea. O isi faʻafitauli pe'ā uma ona faʻaalia le pulega i le foliga o le fulafula, mumu, tiga, vevela, mumu. E mafai ona tupu le malepe. O uiga leaga e masani ona mou atu pe a mavae ni nai vaiaso.

O nisi taimi e afaina ai le tulaga ona o le tigaina o le maʻisuka, o se tali patino: o le maʻisuka retinopathy ma le tiga o le neuropathy. O le mafuaaga mo lenei mea o le faatumauina o le maualuga o le kulukose ma le pulea o le glycemia. O le tino e faʻaaogaina le toe faʻatulagaga, ma pe a faʻafefea i le fualaau faasaina, o le a alu ese naʻo latou lava.

Faatasi ai ma ni uiga le lelei, o le mea taatele o:

  • malfunctions o le fatugalemu o le tino (faʻalauteleina le tiga o le lagona, faʻalavelaveina o vae, gasegase o le tino vaaia ma malamalama malamalama, lagona o le tingling poʻo le mu),
  • faʻafitauli o le gaʻo gaʻo (hypoglycemia),
  • urticaria, afaina, allergy, faʻalavelave anaphylactic,
  • i luga o le edema
  • togafitiga o mea faʻapipiʻi, e mafua ai se suiga o foliga tino.

O i latou uma lava e faia faasaʻoga e faʻaaoga ai fualaau faasaina. Afai e le fesoasoani lenei mea, e suia e le fomaʻi le fualaau faasaina.

TAITAI! O le vailaʻau e faʻatautaia faʻafuaseʻi i se tulaga faʻafuaseʻi, o isi faʻafitauli i le ituaiga o le hypoglycemia ogaoga e mafai ona faʻaita.

Faʻasalaga

O le aofaʻi o fualaau faasaina e ono faʻaosofia ai lenei falemai, e leʻi i ai ni tagata atamamai. O gasegase masani e mafai ona oʻo atu i le hypoglycemia. O le osofaʻiga e masani ona amata i le po po o se faʻafitauli.

O le foliga malu e mafai ona faʻamavaeina tutoatasi: 'ai le sukalati, o se suka poʻo se oloa gaʻo oloa gaʻo. O se faʻalavelave matuia, pe a maʻi le tagata maʻi, e aofia ai le pulea o le intramuscular e oʻo atu i le 1 mg o le kullucagon / glucose solution. O lenei faʻatinoga e mafai ona faia e se tagata tomai faapitoa. Afai o le malamalama e le toe foi atu i le tagata, o le kullukose e faʻaopoopoina ona faʻatonuina.

TAITAI! E faʻasaina le faʻatupulaia pe faʻaitiitia le fua o le fua, e faʻapea foi le misia o le taimi o le isi vailaau e sosoo ai, ona o le maualuga maualuga o le gaʻo ma le faʻavaveina o le neuropathy.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Levemir e faʻaaogaina faʻatasi ma isi vailaau: o vailaʻau o le hypoglycemic i foliga o laumei po o insulin insulin. Peitaʻi, e le manaʻomia le faʻafefiloi o ituaiga insulin i totonu o le syringe tutusa.

O le faʻaaogaina o isi vailaʻau e suia ai le faʻaalia o manaoga o inisalini. O le mea lea, o vailaʻau o le hypoglycemic, carbonic anhydrase, inhibitors, monoamine oxidases ma isi faʻaleleia le gaioiga o le mea galue.

Hormones, contraceptives, fualaau oona ei ai iodine, antidepressants, danazole e mafai ona faʻavaivaia le aʻafiaga.

Salicylates, octerotide, faʻapea foʻi ma le reserpine e mafai ona faʻaititia ma faateleina le manaʻoga mo le inisalini, ma le peta-blockers e ufiufi ai faailoga o le hypoglycemia, e taofiofia ai le faʻamautuina o maualuga o suka.

O loʻo iai faʻatasi ma le sulfite poʻo le thiol vaega, faʻapea foʻi ma ituaiga o fofo o fua o le faʻasolosolo, o loʻo i ai se faʻaleagaga.

Inisalini Levemir - faatonuga, fuataga, tau

O le a le avea ma se faʻaopoopoga e fai atu ai, o le oʻo mai o le faʻasologa o le inisalini na amata ai se vaitau fou i le olaga o le maʻisuka.

Ona o lo latou tulaga tulaga ese, latou te mafai ai ona pulea le glycemia sili atu le faamanuiaina nai lo le taimi muamua. Inisalini Levemir o se tasi lea o sui o vailaʻau faʻaonapo nei, o se faʻasologa o le hormonone basal.

Na foliga lata mai nei: i Europa i le 2004, i Rusia i le lua tausaga mulimuli ane.

Levemir e maua uma foliga o le umi o le inisalini: e aoga lava, e aunoa ma le maualuga mo le 24 itula, e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le hypoglycemia i le po, e le saofaga i le mamafa o le gasegase o maʻi, lea e matua moni lava mo le maʻisuka ituaiga 2. O lona aafiaga e sili atu ona maitauina ma itiiti le faʻalagolago i uiga taʻitasi o se tagata nai lo le NPH-inisalini, o lea e faigofie tele ai le filifili. I se upu, e aoga le vaʻavaʻai atu i lenei fualaau faasaina.

Faʻamatala puupuu

Levemir o le faʻatauvaʻa o le kamupani Denmark Novo Nordisk, ua lauiloa mo ana togafitiga fou o le maʻisuka. O le fualaau faasaina ua uma ona pasia le tele o suʻesuʻega, e aofia ai tamaiti ma talavou, i le taimi o le maʻitaga.

Na faʻamaonia uma e le gata le saogalemu o le Levemir, ae sili atu le lelei nai lo insulinini na muamua ona faʻaaogaina.

E tutusa lelei le manuia o le maʻisuka i le maʻisuka ituaiga 1 ma i tulaga e maua ai le maualalo o le manaomia mo le hormone: ituaiga 2 i le amataga o le togafitiga o le inisalini ma le maʻisuka ituaiga.

Faʻamatala puupuu e uiga i le fualaau faasaina mai faatonuga mo le faʻaaogaina:

FaʻamatalagaO se vaifofo le lanu ma se faʻamasinoga o le U100, faʻapipiʻi i cartridges tioata (Levemir Penfill) poʻo peni tui e le manaʻomia le toe faʻaleleia (Levemir Flexpen).
FaʻavaeO le igoa e le faʻaaogaina faʻavaomalo mo le eletise galue Levemir (INN) o le inisalini o le inosia. I le faaopoopo i ai, o le vailaau faasaina e aofia ai mea e sili ona lelei. O vaega uma na faʻataʻitaʻiina mo le faʻamaʻi ma le gasegase.
PharmacodynamicsFaʻatagaina oe e faʻalagolago i le faʻasaʻoina o le insalini basal. E maualalo le fesuisuiai, o lona uiga, o le aafiaga e ese le laiti e le gata i se tagata maʻi e maua i le maʻisuka i aso eseese, ae i isi foi gasegase. O le faʻaaogaina o le inisalini Levemir e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia, faʻaleleia ai lo latou amanaiaina. O lenei fualaau faasaina ua na o le pau lea o le inisalini "mamafa-neutral", ma e afaina ai le mamafa o le tino, faʻavaveina le foliga mai o se lagona atoatoa.
Vaega o le suʻiLevemir faigofie ona fausia le inisalini complex complex - hexamers, e fusifusia i protein i le nofoaga o inisi, o lea o lona faasaolotoina mai le tino i lalo o le tino e faigese ma laga. O le fualaau faasaina e leai se uiga maualuga o Protafan ma Humulin NPH. E tusa ai ma le gaosiga, o le gaioiga a Levemir e sili atu le malie nai lo le tauvaga autu mai le vaega o le inisalini tutusa - Lantus. I le taimi, Levemir e sili atu naʻo le tele o fualaau oona Tresiba sili ona taugata ma taugata, na faia foi e Novo Nordisk.
FaailogaO ituaiga uma o le maʻisuka e manaomia ai le inisalini togafitiga mo taui lelei. Levemir e tutusa lelei lava ma tamaiti, talavou ma matutua, e mafai ona faʻaaogaina mo le solia o le ate ma fatuga. I le maʻisuka ituaiga 2, o lona faʻaaogaina faʻatasi ma vailaʻau oona e faatagaina.
ContraindicationsLevemir e le tatau ona faʻaaoga:

  • faʻatasi ai ma allergies i inisalini poʻo vaega fesoasoani o le fofo,
  • mo le togafitiga o tulaga maualuga o le hyperglycemic,
  • i pamu insulin.

O le vailaau faʻamalositino e faʻatautaia na o se mea faʻafuaseʻi, e le faʻasaina le pulega.O suʻesuʻega i tamaiti ei lalo o le lua tausaga le matutua e leʻi faʻatautaia, o le mea lea o lenei vaega o tagata gasegase o loʻo taua foi i le faʻailoga. Ae ui i lea, o lenei inisalini ua faʻamaonia mo tamaiti laiti.

Faatonuga faapitoaO le faʻaitiitia o le Levemir poʻo le faʻaluaina pea o le le lava o fualaau oona e mafua ai le maualuga o le hyperglycemia ma le ketoacidosis. E sili atu le matautia i le maʻisuka ituaiga 1. Ole maualuga o masini, faʻafefe o mea taumafa, faʻamaʻaloga le mamafa e mafua mai i le hypoglycemia. O le le amanaiaina o togafitiga o le inisalini ma le tele o suiga o vaevaega o le maualuga ma le maualalo o le kulukose, o faʻafitauli o le maʻisuka ua sili atu ona televavave. O le manaoga i Levemir e faʻaleleia i taʻaloga, i taimi o maʻi, aemaise lava i le fiva, i le maitaga, amata mai lona afa lona lua. E manaʻomia le fetuutuunaiga mo le vevela tele ma le faʻavavevave o taimi masani.
FaʻasologaO fautuaga fautuaina e faapea mo le maʻisuka ituaiga 1, o se fua faatatau ole fua ole tagata maʻi. Faʻatasi ma le faʻafitauli 2, o le a amata i le 10 iunite o Levemir i le aso poʻo le 0.1-0.2 iunite i le kilokalama pe afai o le mamafa e matua ese lava mai le averesi. I le faʻatinoga, o lenei aofaiga e ono sili atu pe a maʻi le tagata maʻi i se taumafataga maualalo po o le malosi o loʻo aʻafia i taaloga. O le mea lea, e tatau ona fuafua le fua o le umi o le insulin e tusa ai ma algorithms faapitoa, ma mafaufau i le glycemia i nai aso.
TeuinaLevemir, e pei o isi inisua, e manaʻomia ai le puipuiga mai le malamalama, faʻafefe ma le vevela. O se sauniuniga malepelepe atonu e le eseese i soo se auala mai se fou fou, o le mea lea e tatau ona totogi faapitoa le tausiga ile tulaga e teu ai. Tatala faʻataʻavaleina mo le ono vaiaso i le vevela o le potu. O fagu vevela o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa, o latou ola mai le aso na gaosia ai e 30 masina.
Tau5 cartridges o le 3 ml (aofaiga 1,500 iunite) o Levemir Penfill tau mai le 2800 rubles. O le tau o Levemir Flexpen e laʻititi maualuga.

O le a le gaioiga o le insulin levemir

Levemir o se insulin umi. O lona aafiaga e umi atu nai lo togafitiga masani - o se paluga o insulin ma le protamine. I se fua faatatau o le tusa o le 0.3 iunite. i le kilokalama, o le fualaau faasaina e galue 24 itula. Ole laʻititi laʻititi ole manaʻomia, o le taimi e sili ona puupuu. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, i le mulimuli i se taumafataga maualalo, e mafai ona maeʻa le gaioiga pe a uma le 14 itula.

Ole inisalini umi e le mafai ona faʻaaoga e faasaʻo ai le glycemia i le ao poʻo le taimi e momoe ai. Afai o le maualuga o le suka e maua i le afiafi, e tatau ona faia le faasaʻoina o le inisalini puupuu, ma a maeʻa ona faʻalauiloa se hormone umi i le fua tutusa. E le mafai ona e faʻafesoʻotaʻi faʻamaumauga ole inisalini o eseesega eseese i le syringe tutusa.

Faʻasalaga Fomu

Levemir inisalini i totonu o se fagu

Levemir Flexpen ma Penfill e eseese na o le foliga, o le vailaau oona i totonu e foliga tutusa. Penfill - o pepa nei e mafai ona tuʻuina i peni tuila poʻo le inisiua insulin mai ia i latou faʻamaʻi tui inisalini.

Levemir Flexpen - muaʻi faʻatumu e penisini suauu gaosi oloa e faʻaaogaina seia maeʻa le fofo. E le mafai ona toe faʻamaʻaina. O penisi e mafai ai ona e ulufale i le inisalini i faʻalaiga o le 1 le iunite. Latou te manaʻomia le faʻatau faʻatau vaʻavaʻai NovoFayn.

Faʻalagolago i le mafiafia o le tino o le tino, aemaise lava le vevela (0.25 mm le lautele) 6 mm umi poʻo le mole (0.3 mm) 8 mm ua filifilia. O le tau o se fagu 100 nila e tusa ma le 700 rubles.

Levemir Flexpen e talafeagai mo tagata mamai o loʻo i ai se olaga ola ma leai se taimi. Afai e laʻititi le manaʻomia mo le inisalini, o se laasaga o le 1 le iunite o le a le faatagaina ai oe e faʻapipiʻi saʻo le fuainumera manaomia. Mo ia tagata, ua fautuaina Levemir Penfill i se tuufaatasiga faatasi ai ma se peni tui sili atu saʻo, mo se faataitaiga, NovoPen Echo.

Tatau tatau

Ole fua ole Levemir e saʻo lelei pe afai e le gata o le sugar sugar, ae o le hemoglobin glycated o loo i le masani masani. Afai e le lava le taui mo le maʻisuka, e mafai ona e suia le aofaʻi o le insulin i aso uma 3. Ina ia fuafuaina le faʻasalaga talafeagai, e fautuaina e le kamupanī le ave o le suka i luga o se manava gaogao, o le 3 aso mulimuli e aofia ai i le faʻatusatusaga

Glycemia, mmol / lFai suigaTau aofaʻi faʻamaonia, iunite
1010

Mea e fesoʻotai i ai: tulafono mo le fuafuaina ole fua ole insulin mo tui

Polokalame o tui

  1. I le maʻisuka ituaiga 1 o le faʻatonuga fautuaina le lua-taimi puleaina o le inisalini: pe a maeʻa ma ao le i momoe. O sea ituaiga fuafuaga e maua ai se taui lelei mo le maʻisuka nai lo se tasi. E eseese mea e fuafuaina. Mo le taeao o le inisalini - faʻavae i luga o le kuka i aso uma o le kuka, mo le afiafi - e faʻavae i luga o lona taua i le po.

I le maʻisuka ituaiga 2 e mafai uma ona faʻapitoa faʻatasi ma faʻaluaina pulega. Ua faaalia i suʻesuʻega, i le amataga o le togafitiga o le inisalini, e tasi le injection i le aso e lava lea e ausia ai le maualuga o le suka. E le manaʻomia se faʻasologa ole fua ole fua ole fua. Faʻatasi ai ma le maʻisuka faaumiumi, o le inisalini umi e sili atu le faʻamaonia e faʻalua faalua i le aso.

Faaaoga i tamaiti

Ina ia faʻatagaina le faʻaaogaina o Levemir i le tele o vaega o tagata lautele, o suʻesuʻega tetele e aofia ai tagata volenitia e manaʻomia.

Mo tamaiti ei lalo ifo o le 2 tausaga le matutua, e fesoʻotaʻi ma le tele o faigata, o le mea lea, i faatonuga mo le faʻaaogaina, e iai le vaitau o le matua. E i ai foi se tulaga talitutusa e iai ma isi inisua nei. E ui lava i lea, o Levemir e faʻaaoga lelei i pepe e oo atu i le tausaga.

Togafitiga ma i latou e manuia pei o tamaiti matutua. E tusa ai ma matua, e leai se aʻafiaga leaga.

Suʻe le Levemir ma le NPH insulin e manaʻomia pe afai:

E taua tele: Taofi e le aunoa le falemaʻi mafia. Endocrinologists tatou te faʻaaogaina le tupe i luga o fualaau aina pe a mafai ona faʻavasegaina le suka toto mo na o le 147 rubles ... >> faitau le tala ia Alla Viktorovna

  • taumafataga anapogi e le maluelue,
  • hypoglycemia ua matauina i le po po o le leva o le afiafi,
  • le mamafa o le tamaititi.

Faatusatusaga o Levemir ma le NPH-inisalini

E le pei o le Levemir, o inisalini atoa ma protamine (Protafan, Humulin NPH ma a latou analog) e maualuga lona aafiaga, lea e faateleina ai le lamatia o le hypoglycemia, o le suka e oso i le aso atoa.

Faʻamanuia Levemir Faʻamanuiaga:

  1. E i ai se tulaga sili atu ona mautinoa.
  2. Faʻaitiitia le ono gasegase o le hypoglycemia: faʻapitoa i le 69%, i le po e 46%.
  3. E mafua ai le maualalo o le mamafa i le maʻisuka ituaiga 2: i le 26 vaiaso, o le mamafa o tagata gasegase i Levemir e siitia i le 1.2 kilokalama, ma le maʻisuka i le NPH-inisalini e 2.8 kilokalama.
  4. E faʻamalosia ai le fiaaai, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le tuinanau i tagata mamaʻi ma le tele o meaʻai. O le maʻisuka i Levemir e faʻaaogaina le 160 kcal / aso le itiiti.
  5. Faateleina le faasea a le GLP-1. O le maʻisuka ituaiga 2, e taʻitaʻia ai le faʻaopoopoga o latou lava inisalini.
  6. E i ai se aafiaga lelei i le masima vai masima, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maualuga.

Naʻo le toe foʻi mai o Levemir pe a faʻatusatusa i tapenaga a le NPH o lona tau maualuga lea. I tausaga talu ai nei, ua aofia ai i totonu o le lisi o vailaau talafeagai, o lea e maua ai e tagata mamaʻi le maʻisuka e maua fua.

Levemir o se inisalini fou lava, o lea e le maua ai ni mea taugata tele. O le mea sili ona lata mai ma le umi ole gaioiga o fualaau mai le kulupu o le umi o le insulin - Lantus ma Tujeo.

O le fesuiaʻiga i se isi inisalini e manaʻomia ai se faʻasologa o le maʻisuka ma e mautinoa lava e taʻitaʻia ai i se taimi le tumau i le taui o le maʻisuka, o le mea lea, o vailaau e tatau ona suia naʻo mafuaaga faʻalesoifua maloloina, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le le faʻamaoni.

Ina ia suesue: lisi o vailaʻau o le inisalini e masani ona faia

Faatonuga faapitoa

Togafitiga ma le Levemir e faʻaitiitia ai le lamatiaga o osofaiga o le hypoglycemia i le po ma i le taimi lava e tasi e le mafua ai le mamafa tele o le mamafa. O le mea lea, e mafai ai e oe ona suia le tele o le fofo, filifili le fualaau talafeagai, tuufaatasia ma laupepa mai le faasologa tutusa mo le lelei sili atu.

Pe a fuafuaina se malaga umi ma se fesuiaiga o le taimi, talanoa lau fomaʻi.

Taofi le ave ma faʻaitiitia le fualaau e matua faasaina ona aloese mai le hypoglycemia.

Faailoga o le amataga o se osofaiga o:

  • lagona o le fiainu
  • gagging
  • taʻavale
  • moe moe
  • vevela paʻu
  • faʻaauau faifaipea
  • mativa leaga
  • A e faʻamalosi, e te manogi le acetone.

Faatasi ai ma se faʻaopoopoga o fualaau oona, faʻailogaina o se taumafataga tatau, o se faʻaopoopoga o le avega, e mafai foi ona atiaʻe le hypoglycemia. O tausiga matuia e faʻamaopoopoina ai le tulaga.

O le afaina o le tino e mafua ai le faateleina o le inisalini. I faʻamaʻi o le thyroid gland, fatugaʻo poʻo le ate, o loʻo faʻataunuʻuina foi le faʻasologa ole fomaʻi.

Ata 3D

Subcutaneous Solution1 ml
mea galue malosi:
insulin detemir100 PIECES (14.2 mg)
tagata faʻapitoa: glycerol, phenol, metacresol, zinc (pei o le zinc acetate), sodium hydrogen phosphate dihydrate, sodium chloride, hydrochloric acid or sodium hydroxide, vai mo le tui
1 peni tui o loo i ai le 3 ml o tali tali tutusa ma le 300 PIECES
1 le iunite o le inisalini palapala e aofia ai le 0.142 mg o le inisalini e leai se masima, e tutusa ma le 1 le iunite o le insulin (IU)

Levemir poo Lantus - o le mea e sili atu

Na faaalia mai e le gaosiga le lelei o Levemir pe a faatusatusa i lana tauvaga autu - Lantus, lea na ia fiafia ai i le faatonuga:

  • o le gaioiga o le inisalini e sili atu ona tumau
  • o le fualaau faasaina e maua ai le tau maualalo.

E tusa ai ma iloiloga, o nei eseesega e toetoe lava a le vaaia, o lea e filifilia ai e tagata gasegase fualaau faasaina, o se togafitiga e sili atu ona faigofie ona maua i lenei itulagi.

Pau le eseesega taua e taua mo tagata gasegase e faʻaitiitia le inisalini: Levemir e faʻafefiloi lelei ma le saline, ma Lantus ua leiloloa lona vaega pe a faʻaitiitia.

Tina ma Levemir

Levemir e le aʻafia ai le atinaʻe o tamaO le mea lea, e mafai ona faʻaaogaina e fafine maʻitaga, e aofia ai i latou e maua i le maʻisuka. O le fualaau o le fualaau faasaina i le taimi o le maʻitaga e moomia ai fetuunaiga masani, ma e tatau ona filifilia faatasi ma le fomaʻi.

I le maʻisuka ituaiga 1, o tagata gasegase i le vaitau o le fanauina o se tamaititi e tumau i le umi o le inisalini lea na latou mauaina muamua, naʻo le suia o ona fua. O le faʻaaogaina o fualaau o le NPH i le Levemir poʻo Lantus e le manaʻomia pe afai o le suka e masani lava.

I le maʻisuka faʻamaʻi, i nisi tulaga e mafai ona maua le gasegase masani e aunoa ma le inisalini, na o meaai ma aʻoaʻoga faaletino. Afai e maualuga le suka, o le togafitiga o le inisalini e talafeagai e puipuia ai le manava i le fetus ma le ketoacidosis i le tina.

O le tele lava o iloiloga o maʻi e uiga ia Levemir e lelei. I le faʻaopopo i le faʻaleleia atili o le pulea o le glycemic, e faigofie ona faʻaaogaina e le au gasegase, faapalepale lelei, lelei lelei o fagu ma peni, nila manifinifi lea e mafai ai ona e faia ni inisiua tiga. O le tele o le maʻisuka latou te fai mai o le hypoglycemia i lenei inisalini e le masani ona vaivai ma vaivai.

E le maua ni iloiloga le lelei. E sau mai matua o pepe e maua i le maʻisuka ma fafine e maua i le maʻisuka.

O nei tagata gasegase e manaʻomia le faʻaitiitia o tui o le inisalini, o le mea lea e le lelei ai Levemir Flexpen mo i latou.

Afai e leai se isi auala, ma e na o na ituaiga vailaʻau e mafai ona maua, e tatau i le maʻisuka ona momotu ese ia fagu mai se tui tui tui ma toe fesuiaʻi i se isi pe faia se inisiua i se tui.

O le gaioiga a le Levemir e maoaʻe E ono ono vaiaso talu ona tatala. O maʻi e maualalo le manaʻomia mo le insulin umi e leai se taimi e faʻaalu ai le 300 iunite o fualaau faasaina, o le mea lea e tatau ona lafo ese le vaega totoe.

Faamolemole ia matau: E te moemiti ea e faʻateʻa ese le maʻisuka i le taimi e tasi? Aoao pe faapefea ona foʻia le faʻamaʻi, e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau taugata, faʻaaogaina ... >> faitau atili iinei

Levemir: faatonuga mo le faʻaaoga, tau, iloiloga ma analogues

"Levemir" o se vailaʻau faʻamalosi lea e faʻaaogaina e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina e faʻafaigofieina ai le inisalini, tusa lava po o le a le tele o meaʻai ma meaʻai.

E masani ona fautuaina e fomai lenei fofo i a latou gasegase e tuuitiitia ai a latou toto suka.

O le gaioiga malosi i lona tuufaatasiga o mea kemino ma meatotino e tutusa ma le insulin, lea e gaosia i le tino o le tagata.

Tina ma le lactation

E saogalemu le ave Levemir pe a ave se pepe, ua faʻamaonia e le suʻega. Ole inisalini e le afaina ai le tamaititi ma le tina lava ia ma se fua saʻo ua filifilia. E le o se mea e fai ma vaisu. Afai e le togafitia le maʻisuka i lenei vaitau, o le mea sili lea e tupu ai faafitauli. A fafagaina, toe faʻaleleia le fualaau.

I le uluaʻi masina, o le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona paʻu, ma i le lona lua ma le lona tolu o loʻo faʻateleina le siʻitia. A maeʻa ona tuʻuina atu, o le maualuga o le manaʻoga e tutusa lava ma le maʻitaga.

Faʻaaoga i le laʻititi ma le matua

Mo tamaiti, o le tui o le inisalini e faʻatatau i luga o le taumafataga latou te mulimuli ai. Afai ei ai le tele o mea taumafa e maualalo i le gaosiga o meaʻai, o lona uiga e laʻititi le fua. I le malulu ma le fulu, o le a manaʻomia le faʻaleleia 1.5-2 taimi.

I totonu o tagata matutua, o le toto toto e mataʻituina lelei. O le fualaau e fuafua lava i le tagata lava ia, aemaise lava mo i latou o loʻo mafatia i faʻamaʻi fatugaʻo ma le ate. O vailaʻau mo togafitiga i tamaiti ma tagata matutua e le eseese.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

Teu le vailaʻau i totonu o le pusaaisa ile 2-8 ° C. E le manaʻomia le faʻamafanafanaina o le syringe pen. Faatasi ai ma mea o loʻo i totonu o le kalama, e mafai ona teuina mo le masina ma le afa i le potu vevela. O le pupuni e fesoasoani e puipuia mea o le suauu mai ave o le malamalama. O le fualaau faasaina e talafeagai mo le faʻaaogaina i totonu o le 30 masina mai le aso na tuʻuina atu. E faʻasaʻo naʻo le faʻauluina.

E mafai ona e fufulu le peni pinisi ma se sipuni o le sipuni o loʻo tuʻuina i totonu o se vaiinu. O le pipiʻi i totonu o le vai ma faʻapala ifo e faʻasaina. Afai e pa'ū, e mafai ona faʻamaʻi le 'au ma o le a togi mea uma.

Faatusatusaga ma analogues

FualaauO faʻamanuiagaFaʻafitauliTau, siaki.
LantusE umi se aafiaga - o se mea fou i le togafitiga o le maʻisuka. E faia ma le mausali, e aunoa ma se mea e sili ona lelei. E kopiina le maualuga o le insulin i tua o se tagata soifua maloloina. Afai e manaʻomia lou ulu i inumaga tele o le inisalini, e sili atu le filifili i lenei filifiliga.E talitonuina o le fualaau faasaina e ono mafai ai ona atiae le kanesa e faatusatusa i isi analogues. Ae le faamaonia lenei mea.Mai le 1800
TujeoFaʻaitiitia le lamatiaga o le faʻaleagaina o le hypoglycemia, aemaise i le po. O le fou Sanofi insulin glargine ua sili atu ona alualu i luma. Faʻamaonia e oʻo i le 35 itula. E aoga mo le pulea lelei.E le mafai ona faʻaaogaina mo togafitiga o le ketoacidosis o le maʻisuka. E le manaʻomia le ave o tamaiti ma fafine maʻitaga. I faʻamaʻi o fatugaʻo ma le ate, e le o faʻamatalaina. O se faʻafitauli faʻafefe i le galala e mafai.Mai le 2200
ProtafanE i ai le aafiaga o se taimi umi. Ua faatonuina mo le maʻisuka i fafine maʻitaga. E talafeagai mo le T1DM ma le T2DM. E lagolagoina lelei le kulukose o le toto.E mafai ona faʻamamaina i luga o le paʻu, mumu, fula.Mai le 800
RosinsulinSaogalemu mo lactation ma maitaga. E tolu ituaiga e maua mai (P, C ma M), e iloga i le saoasaoa ma le umi o le faʻalauiloa.E le fetaui mo tagata uma, e faʻalagolago lava i uiga taʻitasi.Mai le 1100
TresibaO le mea autu o le insulin degludec. O le taua e faʻaitiitia ai le faʻalavelave o le hypoglycemia. Faʻaauau le kulūkose tumau i le aso atoa. Valivali mo le silia ma le 40 itula.E le talafeagai mo togafitiga o tamaiti, lapatating ma fafine maʻitaga. E toaitiiti na faʻaaogaina i le faʻatinoga. Faʻapogai ai ni aʻafiaga leaga.Mai le 8000.

E tusa ai ma le au atamamai, afai a maeʻa le puleaina o se tasi o le inisalini e leai se faʻaleleia atili o le puleaina o le suka, o le a fautuaina e faʻamaonia se analog o gaioiga pupuu.

Levemir e sili ona lelei mo le togafitia o tagata gasegase. O lenei meafaigaluega faʻaonaponei ma faʻamaonia e fesoasoani e faʻasaʻo le maualuga ole kulukose toto.

Irina, 27 tausaga, Moscow.

"I le taimi muamua, sa ou matua le taliaina le tuu i Levemir. O ai e manaʻo e maua le tui o le insulin pe maua se mamafa faaopoopo? Na faamautinoa mai e le fomai ia te au e le mafai ona toe maua mai ia te ia ma e le mafua ai ona faalagolago. Na faatonuina au i le 6 iunite o inisalini i lea aso ma lea aso.

Ae o popolega e lei mou atu.Mata o le a mafai ona ou tausia se tamaititi maloloina, pe o le ai ai ni faafitauli i lona atinaʻe? O fualaau faasaina e taugata. Ou te leʻi matauina soʻo se itu i le fale; na fanau mai le tama ma le saogalemu. Ina ua uma ona ou fananau mai, sa ou taofi le gasegase o Levemir;

O lea ou te fautuaina ai. "

Eugene, 43 tausaga, Moscow.

"E iai loʻu maʻisuka ituaiga 1 talu mai le talavou. I le taimi muamua, e tatau ona aoina mai le inisalini i totonu o se satini mai ampoules, faʻatusatusa iunite ma tuiina oe lava. O faʻamaʻiina faʻaonapo nei faʻatasi ai ma pusa inisalini e sili atu ona talafeagai, o loʻo i ai se komi e seti ai numera o iunite. O le vailaau faʻamalosi e matuā faʻataunuʻuina e tusa ai ma faatonuga, ou te aveina ma aʻu i malaga faapisinisi, o mea uma e sili atu. Ou te fautuaina oe. "

Huseyn, 40 tausaga, Moscow.

"Mo se taimi umi e le mafai ona ou foia le faafitauli i le suka i le taeao. Sa ia liliu atu i Levemir. Vaeluaina i le 4 injections, lea ou te faia ile 24 itula. Ou te mulimuli i se taumafataga maualalo maualalo. O le masina talu ona uma le suiga i se pulega fou, e le toe tulai mai le suka. Faafetai i tagata gaosia. "

Levemir Flexpen ma Penfil - faatonuga mo le faʻaaogaina, faʻatusatusaga, iloiloga

Levemir o se vailaʻau faʻasaina e foliga tutusa i totonu o lona fausaga faʻasolosolo ma gaioiga i le inisalini o le tagata. O lenei vailaʻau e aʻafia i le vaega ole inisalini o le recombinant umi.

Levemir Flexpen o se peni faapitoa ile inisalini ma se tufatufa. Faʻafetai, o le inisalini e mafai ona faʻatinoina mai le 1 le tasi i le 60 iunite. E iai le suiga i totonu ole tasi iunite.

I luga o fata o vailaʻau faʻapolofesa e mafai ona e maua Levemir Penfill ma Levemir Flekspen. E faʻapefea ona ese mai le tasi i le isi? O le tino atoa ma le fua, o le auala o le pulega e tutusa lava. O le eseesega i le va o sui ua i ai i le tulaga o le faʻamalolo. Levemir Penfill o se pusa toe suia mo se peni e toe teuteuina. Ma le Levemir Flekspen o se tui tui e mafai ona faʻaaogaina ma se fausaga fausaga i totonu.

Levemir e faʻaaogaina e faatumauina ai le maualuga o le insulin toto, e tusa lava po oa taumafataga.

O le mea aoga autu o le fualaau faasaina o le inisalini o le inosia. O le inisalini lea o le tagata lea e faʻapipiʻiina e faʻaaoga ai le numera o le siama siama o Saccharomyces cerevisiae. O le fua o le mea galue i le 1 ml o le fofo o le 100 IU poo le 14.2 mg. E le gata i lea, 1 le iunite ole insulin recombinant Levemir e tutusa ma le 1 le iunite ole inisalini ole tagata.

O vaega faaopoopo ua i ai se aafiaga o ausilali. O vaega taitasi e nafa ma nisi o galuega tauave. Latou te faʻaleleia le fausiaina o le fofo, tuʻuina atu faʻamaoniga faapitoa i le vailaʻau, ma faʻalautele le taimi e teu ai ma le ola.

E le gata i lea, o nei vailaʻau e fesoasoani i le faʻamaoniaina ma le faʻaleleia o vailaau mo togafitiga ma vailaau mo togafitiga o le eletise autu: latou te faʻaleleia le bioavailability, faʻamalolo o le tino, faʻaitiitia le faʻatagaina i aʻafiaga o le toto, pulea le metabolism ma isi ala faʻamalo.

O vailaau faaopoopo nei o loʻo aofia i totonu o le vaifofo:

  • Glycerol - 16 mg,
  • Metacresol - 2.06 mg,
  • Zinc acetate - 65.4 mcg,
  • Phenol - 1.8 mg
  • Sodium Chloride - 1.17 mg
  • Ava o le eletise - q.s.,
  • Hydrophosphate dihydrate - 0.89 mg,
  • Suavai mo le tui - e oʻo atu ile 1 ml.

O peni taitasi po o katisi e aofia ai le 3 ml o le fofo poo le 300 IU o le inisalini.

Pharmacodynamics

Levemir inisalini o se tutusa o le inisalini o le tagata ma se tala umi, mafolafola. O le gaioiga o le faʻatuai ua tuai ona mafua mai i le maualuga o le galulue faʻatasi o le fualaau oona.

Latou te fusifusi foi i le tele o aʻafiaga i le itulagi o le itu. O nei mea uma e tupu i le nofoaga o inisiua, o lea o le inisalini e sili atu lemu le alu i le toto.

Ma ua maua e fusi o loʻo i luga le fualaau talafeagai i se taimi mulimuli ane e faatatau i isi sui o le insulin.

O nei gaioiga o gaioiga e i ai le tuufaatasiga i le tufatufaina atu o fualaau faasaina, lea e maua ai le taliaina o le absorption ma le metabolism profile.

O le fua faatatau ole fua ole 0.2-0.4 U / kg e oʻo atu i le afa o le aoga maualuga pe a uma le 3 itula.I nisi tulaga, o lenei vaitaimi e mafai ona tolopoina e oo i le 14 itula.

Faailoga ma le faʻailoga

Pau lava le faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le Levemir o le faʻamaoniga o le maʻisuka e faalagolago ile maʻisuka ile matutua ma tamaiti e sili ile 2 tausaga.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina o le i ai lea o le le faapalepale i le mea autu autu ma ausilali.

E le gata i lea, o le mea e faʻaaogaina e solia i tamaiti i lalo ifo o le 2 tausaga ona o le le lava o suʻesuʻega faʻapitoa i lenei vaega o tagata gasegase.

Levemir: faatonuga mo le faʻaaoga. E faʻapefea ona filifili se fualaau. Faʻamatalaga

Insulin Levemir (detemir): aʻoaʻo mea uma e te manaʻomia. Lalo oe o le a maua ai faʻamatalaga auiliili mo le faʻaaogaina i se gagana faigofie. Saili:

Levemir o se tui tui (basal), lea e gaosia e le kamupani lauiloa ma le faaaloalogia Novo Nordisk. O lenei fualaau faasaina ua faaaoga talu mai le ogatotonu o le 2000. Na mafai ona ia maua le lauiloa i le maʻisuka, e ui lava o le inisalini Lantus e maualuga lona tau o maketi. Faitau iloiloga moni o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 ma le ituaiga 2, faʻapea ma uiga o le faʻaaogaina i tamaiti.

Maʻoaʻo foi e uiga i togafitiga lelei e tausisia ai lau suauu toto 3.9-5.5 mmol / L tumau 24 itula i le aso, pei o tagata soifua maloloina. O le tino o Dr. Bernstein, o loʻo soifua i le maʻisuka mo le sili atu i le 70 tausaga, e mafai ai e tagata matutua ma tamaiti o le maʻisuka ona puipuia i latou lava mai faigata faigata.

Long insulin levemir: tala auiliili

O le taulaiga faapitoa e totogi i le puleaina ole maʻisuka togafiti. Levemir o le fualaau faasaina o le filifiliga mo fafine maʻitaga o loʻo i ai le suka maualuga. O suʻesuʻega faʻapitoa na faʻamaonia lona saogalemu ma le aoga mo fafine maʻitaga, faʻapea foʻi ma tamaiti mai le 2 tausaga.

Ia manatua o le faaleagaina o le inisalini e tumau pea manino e pei o le fou. Le lelei o le fualaau faasaina e le mafai ona fuafuaina i ona foliga vaaia. O le mea lea, e le manaʻomia le faʻatau Levemir mai le lima, e tusa ai ma faʻasalalauga patino. Faʻailoa i falemaʻi taʻutaʻua e sili ona lauiloa o ana tagata faigaluega latou te iloa tulafono o le teuina ma e le faʻavalevalea e tausisia.

O le iniseti le insulin ole gaioiga? E umi pe puupuu?

Levemir o se inisalini umi. O fualaau taʻitasi e faʻatauina ai le maualalo o le suka i totonu o le 18-24 itula. Ae ui i lea, o le maʻisuka e mulimuli i se taumafataga maualalo maualalo e manaʻomia ai laʻititi maualalo, 2-8 taimi e maualalo ifo nai lo tulaga masani.

Pe a faʻaaogaina ia ituaiga o tui, o le aʻafiaga o le vailaʻau faʻamaʻi vave, i totonu o le 10-16 itula. E le pei o le inisalini Protafan, o Levemir e le o iai se maualuga o le faatinoga.

Faʻalogo lelei i le togafitiga fou o Tresib, lea e umi atu, e oʻo atu i le 42 itula, ma sili atu le sologa lelei.

Levemir e le o se inisalini puupuu. E le fetaui lelei mo tulaga e te manaʻomia e vave faʻaitiitia ai le suka. E le gata i lea, e le tatau ona sasaina aʻo leʻi 'ai ni taumafataga e faʻafefiloi meaai ia o le maʻisuka fuafuaga e' ai. Mo nei faʻamoemoega, faʻaaoga puupuu poʻo le faʻasolosolo. Faitau le tusiga "Ituaiga o Inisalini ma o Latou Aafiaga" i nisi auiliiliga.

Matamata i le vitio a Dr. Bernstein. Saili pe aisea ua sili ai Levemir nai lo Lantus. Malamalama i le tele o taimi i le aso e te manaʻomia e tui ai ma le taimi. Siaki o oe o lo o teuina lelei lou inisalini ina ia le faʻaitiitia.

E faʻapefea ona filifili se fualaau?

Ole fua ole Levemir ma isi ituaiga inisalini e tatau ona filifilia taitoatasi. Mo le maʻisuka matutua, o loʻo i ai se pepa faʻatautaia e amata i le 10 PIECES poʻo le 0.1-0.2 PIECES / kg.

Ae ui i lea, mo tagata mamaʻi o loʻo mulimuli i se taumafataga maualalo, o lenei fua o le a maualuga tele. Mataʻituina lou suka toto mo ni nai aso. Filifili le vaega aupito sili ona lelei o le inisalini e faʻaaogaina ai faʻamatalaga na maua.

Faitau atili i le tusiga "Iloiloga o tui o le insulin umi mo le injections i le po ma le taeao."

O le a le tele o lenei tui e tatau ona tui i totonu o se tamaititi e 3-tausaga le matua?

E faʻalagolago i le ituaiga o meaai e maua e se tama maʻi maʻi.Afai na siitia atu o ia i se meaʻai maualalo, o le a manaʻomia le maualalo o doses, e pei o le homeopathic.

Masalo, e tatau ona e ulufale atu i le Levemir i le taeao ma le afiafi i pusa o le le silia le 1 le iunite. E mafai ona e amata i le 0.25 iunite. Ina ia faʻamalosi lelei ia gaioiga maualalo, e tatau ona faʻaitiitia le gaosiga mo le tuiina.

Faitau atili i ai iinei.

I taimi o malulu, meaʻai ma isi faʻamaʻi pipisi, o siama insulin e tatau ona faʻalautele pe a ma le 1.5 taimi. Faamolemole ia maitauina o sauniuniga a Lantus, Tujeo ma Tresiba e le mafai ona faʻaitiitia.

O le mea lea, mo tamaiti laiti o ituaiga umi o insulin, na o Levemir ma Protafan e tumau. Suesue le tusiga "Matema i Tamaiti."

Aoao pe faʻapefea ona faʻalautele lau taimi o le meli ma faʻavae le lelei o le kulukose i aso taʻitasi.

Ituaiga o inisalini: auala e filifilia ai fualaau faʻasaina Long insulin mo le injections i le po ma le taeao Faʻasolo le fua o le inisalini vave ao lei faia le puleaina o le insulin: o fea ma pe faapefea ona tui

Faʻafefea ona tuʻuina Levemir? E fia taimi i le aso?

Levemir e le lava le tui i le aso. E tatau ona faʻatonu faalua i le aso - i le taeao ma le po. E le gata i lea, o le gaioiga o le togafitiga o le afiafi e masani ona le lava mo le po atoa. Ona o lea mea, o le maʻisuka e ono i ai ni faafitauli i le kulukose i le taeao i luga o se manava gaogao. Faitau le tusiga "Sugar i luga o se manava gaogao i le taeao: pe faapefea ona toe aumaia i le masani". Ia suesue foi i le mataupu "Pulega o Inisalini: o fea ma pe faapefea ona tui".

E mafai ona faatusatusa lenei vailaʻau i Protafan?

Levemir e sili atu le lelei nai lo Protafan. E le umi le umi o le inisalini o inisalini, aemaise lava pe afai e maualalo atumaga. O lenei vailaʻau e aofia ai le protein protini manu, lea e masani ona tupu ai ni mea e afaina ai.

E lelei tele le teena o le faʻaaogaina o le insulin. E tusa lava pe tuʻuina atu lenei vailaʻau mo le saolotoga, ae o isi ituaiga o inisalini e faʻaauau ona faʻatauina e tatau ona faʻatauina mo tupe. Alu i Levemir, Lantus poʻo Tresiba.

Faitau atili i le tusiga "Ituaiga o Inisalini ma o Latou Aafiaga".

Levemir Penfill ma Flekspen: O le a le Eseesega?

O le lalagaina o loʻo tuʻuina ai peni tuila lea o loʻo faʻatūina ai le gaosiga o le inisalini Levemir.

Penfill o le Levemir fualaau faasaina lea e faatauina atu e aunoa ma ni peni tui ina ia mafai ona e faʻaaogaina tui masani o le inisalini. O peni Flexspen ei ai le iunite o le 1 iunite.

E mafai ona le talafeagai lenei mea i le togafitia o le maʻisuka i tamaiti e manaʻomia ni togi maualalo. I ia tulaga, e fautuaina e saili ma faʻaaoga Penfill.

Levemir e leai ni analogues taugofie. Auā o lona mamanu e puipuia e se pateni o lona tulaga aloaia e leʻi maeʻa. E iai ituaiga tutusa o le umi o le insulin mai isi gaosi oloa. O fualaau nei o Lantus, Tujeo ma Tresiba.

E mafai ona e suʻesuʻeina tala auiliili e uiga ia i latou taʻitasi. Ae peitai, o nei vailaau uma e le taugofie. O le inisalini ole vaitaimi, e pei o Protafan, e sili atu ona taugofie. Ae ui i lea, o loʻo i ai ni faʻailoga taua ona o Dr. Bernstein ma le endocrin-patient site.

com e le fautuaina e faʻaaogaina.

Levemir poʻo Lantus: o le inisalini e sili atu?

O se tali auiliili i lenei fesili o loʻo tuʻuina atu i le tusiga e uiga i le inisalini Lantus. Afai e fetaui oe Levemir poo Lantus, ona faʻaauau lea ona faʻaaogaina. Aua nei suia le tasi fualaau faasaina i se isi seivagana ua tatau ai.

Afai o loʻo e fuafua e amata le tuiina o le inisalini umi, ona e taumafai muamua lea ia Levemir. O le inisalini fou o Treshiba e sili atu nai lo Levemir ma Lantus, aua e umi ma sili atu le sologa lelei.

Ae peitai, e toetoe lava 3 taimi e taugata tele.

Levemir ao maitaga

O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa i falemaʻi na faʻamaonia ai le saogalemu ma le lelei o Levemir i le maitaga.

E le mafai ona mitamita Lantus, Tujeo ma Tresiba, e pei o Lantus tauva, i ni faamaoniga malosi o lo latou saogalemu.

Fautuaina o se fafine maʻitaga o loʻo iai le suka maualuga maualuga e malamalama i le auala e fuafua ai le togafitiga talafeagai.

Ole inisalini e le afaina pe o le tina poo le tamaititi, pe a faʻapea o le dosiga ua saʻo ona filifilia. O le maʻisuka maʻi, pe afai e le togafitia, e ono mafua ai ni faafitauli ogaoga. O le mea lea, ia faʻamalosi Levemir pe afai na faatonuina oe e le fomaʻi e fai lenei mea. Taumafai e fai e aunoa ma togafitiga o le inisalini, mulimuli i se taumafataga maloloina. Faitau faʻamatalaga "Mate Maʻisuka" ma le "Gesational Diabetes" mo nisi faʻamatalaga.

Levemir ua faʻaaogaina e pulea ai le ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1 talu mai le ogatotonu o le 2000. E ui o nei fualaau faasaina e itiiti ifo le fiafia nai lo le Lantus, ae o le tele o iloiloga ua faʻaputu i le tele o tausaga. O le toatele oi latou e lelei. O maʻi e matauina o le inisalini e faʻamamalalo ai le toto suka. I le taimi lava e tasi, o le lamatiaga o le maualuga o le hypoglycemia e maualalo.

O se vaega tele o iloiloga ua tusia e tamaitai na faʻaaoga Levemir i le taimi o le maʻitaga e puleaina le maʻisuka faʻamaʻi. Ae, o nei maʻi ua faamalieina i le fualaau faasaina. E le o se mea e fai ma vaisu, a maeʻa le fananau pepe e mafai ona faalēaogāina e aunoa ma ni faʻafitauli. O le faʻamaoni e manaʻomia ina ia aua nei faia se mea sese i le tui, ae faʻatasi ai ma isi sauniuniga o inisalini e tutusa.

E tusa ai ma tagata gasegase, o le mea pito sili ona taua o le toe faʻaaogaina o le falaologa e tatau ona faʻaaoga i totonu o le 30 aso. E puupuu lava le taimi lenei. E masani lava e tatau ona e togi ese paleni tetele e leʻi faʻaaogaina, ma pe a uma, ua uma ona totogi tupe mo i latou. Ae o vailaʻau faʻatauvaʻa uma e tutusa lava le faafitauli. O faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻamautinoa ai Levemir e sili atu nai lo le insulin Protafan i itu taua uma.

Insulin LEVEMIR: iloiloga, faatonuga, tau

Levemir Flexpen o se tutusa o le inisalini o le tagata ma ei ai lona aafiaga o le hypoglycemic. Levemir e maua mai i le faʻaaogaina o DNA recombinant faʻaaoga Saccharomyces cerevisiae.

O se suauu fofo e pei o le inisalini o le tagata faatasi ai ma se aafiaga faaumiumi ma se fausaga laugatasi o gaioiga, e matua le fesuiaʻi pe a faatusatusa i le insulin glargine ma insulin.

O le umi o le gaioiga o lenei fualaau faasaina e mafua mai i le mea moni e iai le malosi o le sooga o le inisalini i le nofoaga o inisiua, ma e fusifusia foi i le albumin e ala i le tuufaatasia ma le filifili o le gaʻo.

O le faʻamaʻi insulin e oʻo atu i tisipenesa faʻatulagaina lautele e sili atu lemu nai lo le isofan-inisalini. O lenei tuʻufaʻatasiga o faʻasologa o le redistribution o mea e mafai ona faʻatagaina ai se faʻataʻitaʻiga sili ona toe faʻatulagaina ma le gaioiga a le Levemir Penfill nai lo le insulin.

Pe a fusifusia i nisi o tagata e taliaina i le cytoplasmic membrane of insulin, o le inisalini e fai ai se mea faapitoa e faʻalavelaveina ai le faʻasologa o se numera o enzymes talafeagai i totonu o sela, e pei ole hexokinase, glycogen synthetase, pyruvate kinase ma isi.

O le faʻaaliga sili mo le faʻaaogaina o le Levemir Flexpen o le maʻisuka.

Contraindications

  1. Faʻasoleʻa i le autu ma vaega faaopoopo o le mea galue malosi.
  2. Tausaga i le lua tausaga.

Faatonuga mo le faʻaaoga (metotia)

O le umi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faalagolago lea i le metotia. I le amataga o togafitiga e tatau ona sasaina i le tasi aso i le aso, sili atu i le afiafi o le 'aiga o le afiafi pe ao lei momoe. Mo tagata gasegase e leʻi mauaina muamua le inisalini, o le uluai inumaga o le 10 iunite poʻo le 0.1-0.2 iunite i le kilokalama o le mamafa masani o le tino.

Mo tagata mamaʻi ua leva ona faʻaaogaina vailaau oona, ua fautuaina e fomai se fualaau o le 0.2 i le 0.4 iunite i le kilokalama o le mamafa o le tino. E amata le gaioiga pe a mavae 3-4 itula, o nisi taimi e oo i le 14 itula.

O le fua masani e masani ona faʻaaluina 1-2 taimi ile aso. E mafai ona e ulu atu i le inumaga atoa pe vaevaeina i totonu ole lua inumaga. I le tulaga lona lua, e faʻaaogaina le vailaʻau i le taeao ma i le afiafi, o le vaeluaga i le va o faʻamanuiaga e tatau ona 12 itula. Pe a suia mai se isi ituaiga o inisalini i Levemir, e le suia le fualaau o le vailaʻau.

O le metotia ua fuafuaina e le endocrinologist e faʻavae i faʻataʻitaʻiga nei:

  • tikeri o le gaioiga
  • meaʻai paleni
  • maualuga le suka
  • ogaoga o togafitiga,
  • aso masani
  • le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi.

E mafai ona suia le togafitiga pe a manaʻomia le taotoga.

Faʻaiʻuga

E oo atu i le 10% o tagata gasegase o loʻo lipotia mai aʻafiaga ao latou tagofia le fualaau. I le afa o mataupu, o le hypoglycemia lea. O isi faʻafitauli pe'ā uma ona faʻaalia le pulega i le foliga o le fulafula, mumu, tiga, vevela, mumu. E mafai ona tupu le malepe. O uiga leaga e masani ona mou atu pe a mavae ni nai vaiaso.

O nisi taimi e afaina ai le tulaga ona o le tigaina o le maʻisuka, o se tali patino: o le maʻisuka retinopathy ma le tiga o le neuropathy. O le mafuaaga mo lenei mea o le faatumauina o le maualuga o le kulukose ma le pulea o le glycemia. O le tino e faʻaaogaina le toe faʻatulagaga, ma pe a faʻafefea i le fualaau faasaina, o le a alu ese naʻo latou lava.

Faatasi ai ma ni uiga le lelei, o le mea taatele o:

  • malfunctions o le fatugalemu o le tino (faʻalauteleina le tiga o le lagona, faʻalavelaveina o vae, gasegase o le tino vaaia ma malamalama malamalama, lagona o le tingling poʻo le mu),
  • faʻafitauli o le gaʻo gaʻo (hypoglycemia),
  • urticaria, afaina, allergy, faʻalavelave anaphylactic,
  • i luga o le edema
  • togafitiga o mea faʻapipiʻi, e mafua ai se suiga o foliga tino.

O i latou uma lava e faia faasaʻoga e faʻaaoga ai fualaau faasaina. Afai e le fesoasoani lenei mea, e suia e le fomaʻi le fualaau faasaina.

Faʻasalaga

O le aofaʻi o fualaau faasaina e ono faʻaosofia ai lenei falemai, e leʻi i ai ni tagata atamamai. O gasegase masani e mafai ona oʻo atu i le hypoglycemia. O le osofaʻiga e masani ona amata i le po po o se faʻafitauli.

O le foliga malu e mafai ona faʻamavaeina tutoatasi: 'ai le sukalati, o se suka poʻo se oloa gaʻo oloa gaʻo. O se faʻalavelave matuia, pe a maʻi le tagata maʻi, e aofia ai le pulea o le intramuscular e oʻo atu i le 1 mg o le kullucagon / glucose solution. O lenei faʻatinoga e mafai ona faia e se tagata tomai faapitoa. Afai o le malamalama e le toe foi atu i le tagata, o le kullukose e faʻaopoopoina ona faʻatonuina.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Levemir e faʻaaogaina faʻatasi ma isi vailaau: o vailaʻau o le hypoglycemic i foliga o laumei po o insulin insulin. Peitaʻi, e le manaʻomia le faʻafefiloi o ituaiga insulin i totonu o le syringe tutusa.

O le faʻaaogaina o isi vailaʻau e suia ai le faʻaalia o manaoga o inisalini. O le mea lea, o vailaʻau o le hypoglycemic, carbonic anhydrase, inhibitors, monoamine oxidases ma isi faʻaleleia le gaioiga o le mea galue.

Hormones, contraceptives, fualaau oona ei ai iodine, antidepressants, danazole e mafai ona faʻavaivaia le aʻafiaga.

Salicylates, octerotide, faʻapea foʻi ma le reserpine e mafai ona faʻaititia ma faateleina le manaʻoga mo le inisalini, ma le peta-blockers e ufiufi ai faailoga o le hypoglycemia, e taofiofia ai le faʻamautuina o maualuga o suka.

O loʻo iai faʻatasi ma le sulfite poʻo le thiol vaega, faʻapea foʻi ma ituaiga o fofo o fua o le faʻasolosolo, o loʻo i ai se faʻaleagaga.

Ava malosi

O mea inu ava malosi e mafai ona faaumiumi pe faʻaleleia le faʻaaogaina o le hypoglycem i se tui insulin, ae tatau ona ave le ava i le maʻisuka ma le faʻaeteete tele, talu ai e afaina ai le metabolism i le tino.

Faatonuga faapitoa

Togafitiga ma le Levemir e faʻaitiitia ai le lamatiaga o osofaiga o le hypoglycemia i le po ma i le taimi lava e tasi e le mafua ai le mamafa tele o le mamafa. O le mea lea, e mafai ai e oe ona suia le tele o le fofo, filifili le fualaau talafeagai, tuufaatasia ma laupepa mai le faasologa tutusa mo le lelei sili atu.

Pe a fuafuaina se malaga umi ma se fesuiaiga o le taimi, talanoa lau fomaʻi.

Faailoga o le amataga o se osofaiga o:

  • lagona o le fiainu
  • gagging
  • taʻavale
  • moe moe
  • vevela paʻu
  • faʻaauau faifaipea
  • mativa leaga
  • A e faʻamalosi, e te manogi le acetone.

Faatasi ai ma se faʻaopoopoga o fualaau oona, faʻailogaina o se taumafataga tatau, o se faʻaopoopoga o le avega, e mafai foi ona atiaʻe le hypoglycemia. O tausiga matuia e faʻamaopoopoina ai le tulaga.

O le afaina o le tino e mafua ai le faateleina o le inisalini. I faʻamaʻi o le thyroid gland, fatugaʻo poʻo le ate, o loʻo faʻataunuʻuina foi le faʻasologa ole fomaʻi.

Tina ma le lactation

E saogalemu le ave Levemir pe a ave se pepe, ua faʻamaonia e le suʻega. Ole inisalini e le afaina ai le tamaititi ma le tina lava ia ma se fua saʻo ua filifilia. E le o se mea e fai ma vaisu. Afai e le togafitia le maʻisuka i lenei vaitau, o le mea sili lea e tupu ai faafitauli. A fafagaina, toe faʻaleleia le fualaau.

I le uluaʻi masina, o le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona paʻu, ma i le lona lua ma le lona tolu o loʻo faʻateleina le siʻitia. A maeʻa ona tuʻuina atu, o le maualuga o le manaʻoga e tutusa lava ma le maʻitaga.

Faʻaaoga i le laʻititi ma le matua

Mo tamaiti, o le tui o le inisalini e faʻatatau i luga o le taumafataga latou te mulimuli ai. Afai ei ai le tele o mea taumafa e maualalo i le gaosiga o meaʻai, o lona uiga e laʻititi le fua. I le malulu ma le fulu, o le a manaʻomia le faʻaleleia 1.5-2 taimi.

I totonu o tagata matutua, o le toto toto e mataʻituina lelei. O le fualaau e fuafua lava i le tagata lava ia, aemaise lava mo i latou o loʻo mafatia i faʻamaʻi fatugaʻo ma le ate. O vailaʻau mo togafitiga i tamaiti ma tagata matutua e le eseese.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

Teu le vailaʻau i totonu o le pusaaisa ile 2-8 ° C. E le manaʻomia le faʻamafanafanaina o le syringe pen. Faatasi ai ma mea o loʻo i totonu o le kalama, e mafai ona teuina mo le masina ma le afa i le potu vevela. O le pupuni e fesoasoani e puipuia mea o le suauu mai ave o le malamalama. O le fualaau faasaina e talafeagai mo le faʻaaogaina i totonu o le 30 masina mai le aso na tuʻuina atu. E faʻasaʻo naʻo le faʻauluina.

E mafai ona e fufulu le peni pinisi ma se sipuni o le sipuni o loʻo tuʻuina i totonu o se vaiinu. O le pipiʻi i totonu o le vai ma faʻapala ifo e faʻasaina. Afai e pa'ū, e mafai ona faʻamaʻi le 'au ma o le a togi mea uma.

Faatusatusaga ma analogues

FualaauO faʻamanuiagaFaʻafitauliTau, siaki.
LantusE umi se aafiaga - o se mea fou i le togafitiga o le maʻisuka. E faia ma le mausali, e aunoa ma se mea e sili ona lelei. E kopiina le maualuga o le insulin i tua o se tagata soifua maloloina. Afai e manaʻomia lou ulu i inumaga tele o le inisalini, e sili atu le filifili i lenei filifiliga.E talitonuina o le fualaau faasaina e ono mafai ai ona atiae le kanesa e faatusatusa i isi analogues. Ae le faamaonia lenei mea.Mai le 1800
TujeoFaʻaitiitia le lamatiaga o le faʻaleagaina o le hypoglycemia, aemaise i le po. O le fou Sanofi insulin glargine ua sili atu ona alualu i luma. Faʻamaonia e oʻo i le 35 itula. E aoga mo le pulea lelei.E le mafai ona faʻaaogaina mo togafitiga o le ketoacidosis o le maʻisuka. E le manaʻomia le ave o tamaiti ma fafine maʻitaga. I faʻamaʻi o fatugaʻo ma le ate, e le o faʻamatalaina. O se faʻafitauli faʻafefe i le galala e mafai.Mai le 2200
ProtafanE i ai le aafiaga o se taimi umi. Ua faatonuina mo le maʻisuka i fafine maʻitaga. E talafeagai mo le T1DM ma le T2DM. E lagolagoina lelei le kulukose o le toto.E mafai ona faʻamamaina i luga o le paʻu, mumu, fula.Mai le 800
RosinsulinSaogalemu mo lactation ma maitaga. E tolu ituaiga e maua mai (P, C ma M), e iloga i le saoasaoa ma le umi o le faʻalauiloa.E le fetaui mo tagata uma, e faʻalagolago lava i uiga taʻitasi.Mai le 1100
TresibaO le mea autu o le insulin degludec. O le taua e faʻaitiitia ai le faʻalavelave o le hypoglycemia. Faʻaauau le kulūkose tumau i le aso atoa. Valivali mo le silia ma le 40 itula.E le talafeagai mo togafitiga o tamaiti, lapatating ma fafine maʻitaga. E toaitiiti na faʻaaogaina i le faʻatinoga. Faʻapogai ai ni aʻafiaga leaga.Mai le 8000.

E tusa ai ma le au atamamai, afai a maeʻa le puleaina o se tasi o le inisalini e leai se faʻaleleia atili o le puleaina o le suka, o le a fautuaina e faʻamaonia se analog o gaioiga pupuu.

Levemir e sili ona lelei mo le togafitia o tagata gasegase. O lenei meafaigaluega faʻaonaponei ma faʻamaonia e fesoasoani e faʻasaʻo le maualuga ole kulukose toto.

Irina, 27 tausaga, Moscow.

"I le taimi muamua, sa ou matua le taliaina le tuu i Levemir.O ai e manaʻo e maua le tui o le insulin pe maua se mamafa faaopoopo? Na faamautinoa mai e le fomai ia te au e le mafai ona toe maua mai ia te ia ma e le mafua ai ona faalagolago. Na faatonuina au i le 6 iunite o inisalini i lea aso ma lea aso.

Ae o popolega e lei mou atu. Mata o le a mafai ona ou tausia se tamaititi maloloina, pe o le ai ai ni faafitauli i lona atinaʻe? O fualaau faasaina e taugata. Ou te leʻi matauina soʻo se itu i le fale; na fanau mai le tama ma le saogalemu. Ina ua uma ona ou fananau mai, sa ou taofi le gasegase o Levemir;

O lea ou te fautuaina ai. "

Eugene, 43 tausaga, Moscow.

"E iai loʻu maʻisuka ituaiga 1 talu mai le talavou. I le taimi muamua, e tatau ona aoina mai le inisalini i totonu o se satini mai ampoules, faʻatusatusa iunite ma tuiina oe lava. O faʻamaʻiina faʻaonapo nei faʻatasi ai ma pusa inisalini e sili atu ona talafeagai, o loʻo i ai se komi e seti ai numera o iunite. O le vailaau faʻamalosi e matuā faʻataunuʻuina e tusa ai ma faatonuga, ou te aveina ma aʻu i malaga faapisinisi, o mea uma e sili atu. Ou te fautuaina oe. "

Huseyn, 40 tausaga, Moscow.

"Mo se taimi umi e le mafai ona ou foia le faafitauli i le suka i le taeao. Sa ia liliu atu i Levemir. Vaeluaina i le 4 injections, lea ou te faia ile 24 itula. Ou te mulimuli i se taumafataga maualalo maualalo. O le masina talu ona uma le suiga i se pulega fou, e le toe tulai mai le suka. Faafetai i tagata gaosia. "

Levemir Flexpen ma Penfil - faatonuga mo le faʻaaogaina, faʻatusatusaga, iloiloga

Levemir o se vailaʻau faʻasaina e foliga tutusa i totonu o lona fausaga faʻasolosolo ma gaioiga i le inisalini o le tagata. O lenei vailaʻau e aʻafia i le vaega ole inisalini o le recombinant umi.

Levemir Flexpen o se peni faapitoa ile inisalini ma se tufatufa. Faʻafetai, o le inisalini e mafai ona faʻatinoina mai le 1 le tasi i le 60 iunite. E iai le suiga i totonu ole tasi iunite.

I luga o fata o vailaʻau faʻapolofesa e mafai ona e maua Levemir Penfill ma Levemir Flekspen. E faʻapefea ona ese mai le tasi i le isi? O le tino atoa ma le fua, o le auala o le pulega e tutusa lava. O le eseesega i le va o sui ua i ai i le tulaga o le faʻamalolo. Levemir Penfill o se pusa toe suia mo se peni e toe teuteuina. Ma le Levemir Flekspen o se tui tui e mafai ona faʻaaogaina ma se fausaga fausaga i totonu.

Levemir e faʻaaogaina e faatumauina ai le maualuga o le insulin toto, e tusa lava po oa taumafataga.

O le mea aoga autu o le fualaau faasaina o le inisalini o le inosia. O le inisalini lea o le tagata lea e faʻapipiʻiina e faʻaaoga ai le numera o le siama siama o Saccharomyces cerevisiae. O le fua o le mea galue i le 1 ml o le fofo o le 100 IU poo le 14.2 mg. E le gata i lea, 1 le iunite ole insulin recombinant Levemir e tutusa ma le 1 le iunite ole inisalini ole tagata.

O vaega faaopoopo ua i ai se aafiaga o ausilali. O vaega taitasi e nafa ma nisi o galuega tauave. Latou te faʻaleleia le fausiaina o le fofo, tuʻuina atu faʻamaoniga faapitoa i le vailaʻau, ma faʻalautele le taimi e teu ai ma le ola.

E le gata i lea, o nei vailaʻau e fesoasoani i le faʻamaoniaina ma le faʻaleleia o vailaau mo togafitiga ma vailaau mo togafitiga o le eletise autu: latou te faʻaleleia le bioavailability, faʻamalolo o le tino, faʻaitiitia le faʻatagaina i aʻafiaga o le toto, pulea le metabolism ma isi ala faʻamalo.

O vailaau faaopoopo nei o loʻo aofia i totonu o le vaifofo:

  • Glycerol - 16 mg,
  • Metacresol - 2.06 mg,
  • Zinc acetate - 65.4 mcg,
  • Phenol - 1.8 mg
  • Sodium Chloride - 1.17 mg
  • Ava o le eletise - q.s.,
  • Hydrophosphate dihydrate - 0.89 mg,
  • Suavai mo le tui - e oʻo atu ile 1 ml.

O peni taitasi po o katisi e aofia ai le 3 ml o le fofo poo le 300 IU o le inisalini.

Pharmacodynamics

Levemir inisalini o se tutusa o le inisalini o le tagata ma se tala umi, mafolafola. O le gaioiga o le faʻatuai ua tuai ona mafua mai i le maualuga o le galulue faʻatasi o le fualaau oona.

Latou te fusifusi foi i le tele o aʻafiaga i le itulagi o le itu. O nei mea uma e tupu i le nofoaga o inisiua, o lea o le inisalini e sili atu lemu le alu i le toto.

Ma ua maua e fusi o loʻo i luga le fualaau talafeagai i se taimi mulimuli ane e faatatau i isi sui o le insulin.

O nei gaioiga o gaioiga e i ai le tuufaatasiga i le tufatufaina atu o fualaau faasaina, lea e maua ai le taliaina o le absorption ma le metabolism profile.

O le fua faatatau ole fua ole 0.2-0.4 U / kg e oʻo atu i le afa o le aoga maualuga pe a uma le 3 itula. I nisi tulaga, o lenei vaitaimi e mafai ona tolopoina e oo i le 14 itula.

Pharmacokinetics

O le fualaau faasaina e oo atu i lona maualuga maualuga i le toto pe a mavae le 6-8 itula i le maea ai o le pulega.

O le faʻateleina o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e maua ile lua faʻaluaina i le aso ma e mausali pe a uma le 3 injections.

E le pei o isi asalini insulin, o le fesuisuiai o le absorption ma le tufatufaina atu e faʻalagolago i faʻagata. E le gata i lea, e leai se faʻalagolago i faʻasinomaga tagata ma le itupa.

O suʻesuʻega e faailoa ai o Levemir inisalini e le mafai ona fusifusia i proteins, ma o le vaega autu o le vailaau e tafe i le plasma toto (o le maualuga o le fualaau oona e oo atu i le 0.1 l / kg). Inisaliniina insulin i totonu o le ate ma le aveesea o metabolites e le atoatoa.

O le afa-ola e fuafua i le faalagolago i le taimi o le faʻaaogaina i totonu o le toto pe a uma le faʻaaogaina o le tino. O le afa o le ola o le fualaau totoʻo e 6-7 itula.

Faailoga ma le faʻailoga

Pau lava le faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le Levemir o le faʻamaoniga o le maʻisuka e faalagolago ile maʻisuka ile matutua ma tamaiti e sili ile 2 tausaga.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina o le i ai lea o le le faapalepale i le mea autu autu ma ausilali.

E le gata i lea, o le mea e faʻaaogaina e solia i tamaiti i lalo ifo o le 2 tausaga ona o le le lava o suʻesuʻega faʻapitoa i lenei vaega o tagata gasegase.

Faatonuga mo le faaaogaina

Inisalini umi-gasegase Levemir ua ave 1 pe 2 taimi i le aso e avea ma togafitiga autu. E le gata i lea, o se tasi o togi e sili ona lelei ona faia i le afiafi ao leʻi oʻo i le taimi e momoe ai poo le taimi o le aiga o le afiafi. E toe puipuia ai e lenei mea le ono o le hypoglycemia i le po.

O vailaʻau e filifilia e le fomaʻi taʻitasi mo maʻi taʻitasi. O faʻatusatusaga ma taimi ole pulega e faʻalagolago i le gaioiga faʻaletino a le tagata, mataupu faavae o meaʻai, kulūkose, maualuga o le faʻamaʻi ma le faʻagasolo i aso taʻitasi. E le gata i lea, o le togafitiga autu e le mafai ona filifilia i le taimi e tasi. Soo se fesuiaiga i tulaga o loʻo taua i luga e tatau ona lipotia i le fomaʻi, ma o le aso atoa e tatau ona toe faʻafouina.

E le gata i lea, o le togafitiga o fualaau faasaina e suia ma le atinaʻeina o soo se faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo le manaʻomia mo togafitiga faʻapitoa.

E le fautuaina e suia le fuainumera o le fualaau, faʻafefe, fetuunai le taimi o le pulega, o lea ei ai le maualuga maualuga o le atiaeina o le hypoglycemic poo le hyperglycemic coma ma le faʻateleina o le neuropathy ma le retinopathy.

Levemir e mafai ona faʻaaogaina e pei o le monotherapy, faʻapea foʻi ma le tuʻufaʻatasia ma le faʻaofiina o insuline puupuu poʻo le tuʻuina atu o vailaʻau faʻasaina. E i ai se togafitiga, o le tele o taimi o le faʻatagaina o le 1 le taimi.

O le fua faatatau autu e 10 iunite poʻo 0.1 - 0.2 iunite / kg.

O le taimi o le pulega i le taimi o le aso ua fuafuaina e le tagata gasegase ia te ia lava, e pei ona talafeagai ai ia te ia. Ae i aso uma e manaʻomia lou tuiina o fualaau faasaina i le taimi lava e tasi.

Levemir: faatonuga mo le faʻaaoga. E faʻapefea ona filifili se fualaau. Faʻamatalaga

Insulin Levemir (detemir): aʻoaʻo mea uma e te manaʻomia. Lalo oe o le a maua ai faʻamatalaga auiliili mo le faʻaaogaina i se gagana faigofie. Saili:

Levemir o se tui tui (basal), lea e gaosia e le kamupani lauiloa ma le faaaloalogia Novo Nordisk. O lenei fualaau faasaina ua faaaoga talu mai le ogatotonu o le 2000. Na mafai ona ia maua le lauiloa i le maʻisuka, e ui lava o le inisalini Lantus e maualuga lona tau o maketi. Faitau iloiloga moni o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 ma le ituaiga 2, faʻapea ma uiga o le faʻaaogaina i tamaiti.

Maʻoaʻo foi e uiga i togafitiga lelei e tausisia ai lau suauu toto 3.9-5.5 mmol / L tumau 24 itula i le aso, pei o tagata soifua maloloina.O le tino o Dr. Bernstein, o loʻo soifua i le maʻisuka mo le sili atu i le 70 tausaga, e mafai ai e tagata matutua ma tamaiti o le maʻisuka ona puipuia i latou lava mai faigata faigata.

Long insulin levemir: tala auiliili

O le taulaiga faapitoa e totogi i le puleaina ole maʻisuka togafiti. Levemir o le fualaau faasaina o le filifiliga mo fafine maʻitaga o loʻo i ai le suka maualuga. O suʻesuʻega faʻapitoa na faʻamaonia lona saogalemu ma le aoga mo fafine maʻitaga, faʻapea foʻi ma tamaiti mai le 2 tausaga.

Ia manatua o le faaleagaina o le inisalini e tumau pea manino e pei o le fou. Le lelei o le fualaau faasaina e le mafai ona fuafuaina i ona foliga vaaia. O le mea lea, e le manaʻomia le faʻatau Levemir mai le lima, e tusa ai ma faʻasalalauga patino. Faʻailoa i falemaʻi taʻutaʻua e sili ona lauiloa o ana tagata faigaluega latou te iloa tulafono o le teuina ma e le faʻavalevalea e tausisia.

Faatonuga mo le faaaogaina

FaʻataʻitaʻigaE pei o isi ituaiga o inisalini, Levemir e maualalo ai le suka toto, e mafua ai le ate ma maso siama e gauai ai le kulukose. O lenei vailaʻau e faʻaolaina ai le faʻalauteleina o le protein ma le liua o le kulukose i le gaʻo. Ua fuafua e taui mo le anapogi o le maʻisuka, ae le fesoasoani i le faateleina o le suka pe a uma ona 'ai. Afai e tatau ai, ia faʻaaoga se sauniuniga pupuu poʻo le faʻasoasoa e faaopoopo i le insulin i taimi umi.
PharmacokineticsO tui taitasi o le vailaʻau e umi atu nai lo le tuiina o le inisalini ole tui Protafan. O lenei meafaigaluega e leai se faʻalauiloaina o le mea e fai. O faatonuga aloaia o loʻo faʻapea mai Levemir e sili atu lona sologa lelei nai lo le Lantus, o lona autu sili lea. Ae ui i lea, o Lantus atunuʻu na gaosia le inisalini e le mafai ona malilie i lenei :). I soo se tulaga, o le fualaau fou o Tresiba e maualalo ai le suka i le maʻisuka mo le umi (e oʻo atu i le 42 itula) ma sili atu le sologalelei nai lo Levemir ma Lantus.
Faailoga mo le faʻaaogainaTusa 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka, lea e manaʻomia ai le inisalini o le inisalini e maua ai le taui lelei mo le gasegase o le glucose metabolism. E mafai ona faʻamatalaina i tamaiti e amata mai le 2 tausaga, ma sili atu i tagata matutua ma tagata matutua. Faitau le tusiga "togafitiga mo le ituaiga 1 Tisuka i Tagata matutua ma Tamaiti" poʻo le "Inisalini mo le Tusa 2 Mateʻo". Levemir o le fualaau faasaina o filifiliga mo tamaiti o le maʻisuka o loʻo manaʻomia fua maualalo o le itiiti ifo i le 1-2 iunite. Aua e mafai ona faʻavaivai, e le pei o le insulin Lantus, Tujeo ma Tresiba.

Pe a tuiina le sauniuniga Levemir, pei o isi lava ituaiga inisalini, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai.

Ituaiga o maʻisuka ituaiga 1 ituaiga o maʻisuka Poloʻai laulau Numera 9 Faʻasologa o vaiaso: Faataʻitaʻiga

ContraindicationsFaʻasalaga faʻapitoa i le inisalini faʻapipiʻi poʻo vaega o ausilali i le tuufaatasiga o le tui. E leai ni faʻamatalaga mai suʻesuʻega suʻesuʻega o lenei vailaʻau e aofia ai tamaiti mamisuka lalo ifo o le 2 tausaga. Ae ui i lea, e leai se faʻamatalaga faapena mo le tauvaga o inisalini. O Levemir e le faʻatagaina e totogi ai le maʻisuka e oʻo lava i tamaiti laiti. E le gata i lea, e mafai ona faʻaitiitia.
Faatonuga faapitoaSiaki se tusiga i luga o le faʻafefea o faʻamaʻi pipisi, faʻafitauli matuia ma le tumau, ma le tau e aʻafia ai manaoga o le insulin i le maʻisuka. Faitau pe faapefea ona faʻapipiʻi le maʻisuka i le insulin ma le ava. Aua le faʻavalevalea e tui le Levemir 2 taimi i le aso, aua le faʻagataina oe i le tasi inisi i le aso. O lenei inisalini e mafai ona faʻamalosi pe a manaʻomia, e le pei o sauniuniga Lantus, Tujeo ma Tresiba.

Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

FaʻasologaSuesue le tusiga "Iloiloga o Suʻu Inisalini umi mo Inisiua i le Po ma le Taeao". Filifili le togi sili ona lelei, faʻapea foʻi ma le faasologa o injections taʻitasi, e tusa ai ma taunuʻuga o le matauina o le suka toto mo le tele o aso. Aua neʻi faʻaaogaina le faʻataitaiga faʻatautaia e amata i le 10 PIECES poʻo le 0.1-0.2 PIECES / kg. Mo tagata matutua maʻisuka oeo loʻo mulimuli i se taumafataga maualalo-carb, o le maualuga lea o se fualaau. Ma e sili atu foi mo tamaiti. Faitau foi le vaega "Pulega o Inisalini: o fea ma pe faapefea ona tui".
FaʻaiʻugaO le aʻafiaga o le itu e maualalo ai le toto suka (hypoglycemia).Malamalama pe oa ni faailoga o lenei faʻalavelave, pe faapefea ona fesoasoani i le tagata maʻi. I nofoaga o le injections e ono mumu ma le vevela. O nisi faʻamaʻi ogaoga faʻamaʻi e le masani ai. Afai e solia le fautuaga, o isi nofoaga o inisiua e mafai ona tupu ai le lipohypertrophy.

O le tele o le maʻisuka o loʻo togafitia i le inisalini e le mafai ona aloese mai le faʻaogaina o le hypoglycemia. O le mea moni, e le o lea. E mafai ona e tumau lelei le suka masani e oʻo lava i faʻamaʻi pipisi. Ma e sili atu i ai, ma le maʻisuka e maualalo le toʻa 2. E leai se manaʻoga e faʻateleina lou maualuga o le kulukose o lou toto e faʻamautinoa ai oe mai i le hypoglycemia matautia. Matamata i le vitio lea e talanoaina ai e Dr. Bernstein lenei mataupu.

Fegalegaleaiga ma isi vailaauO vailaʻau e mafai ona faʻaleleia ai aʻafiaga o le inisalini e aofia ai le faʻaaogaina o le suka, e pei foi o le ACE, inhibitors, disopyramides, fibrates, fluoxetine, inhibitors MAO, pentoxifylline, propoxyphene, salicylates and sulfonamides. E mafai ona latou faʻavaivaia le aʻafiaga o injections: danazol, diazoxide, diuretics, glucagon, isoniazid, estrogens, gestagens, derotalazine, somatotropin, epinephrine (adrenaline), salbutamol, terbutaline ma hormones thyroid, inhibitors protease, olanzapine, Talanoa ma lau fomaʻi e uiga i vailaʻau uma e te faia!
FaʻasalagaAfai ole maualuga o le fualaau e faʻatonuina mo le maʻi, e mafai ona tulai mai le hypoglycemia ogaoga, ma le le mautonu ma le mafaufau. O ona taunuuga e le mafai ona suia le faiʻai o faiʻai, ma e oʻo lava i le oti. E le seasea, sei vagana ai mataupu o le faʻamoemoe e faʻaalu. Mo Levemir ma isi ituaiga o inisalini, o le lamatiaga e itiiti, ae leai se mea. Faitau i lalo le auala e tuʻuina atu ai tausiga faʻafuaseʻi ile maʻi.
Faiga faʻapolopoloLevemir e foliga mai o se vaifofo manino, le lanu. E faatauina i le 3 ml cartridges. O nei kesi e mafai ona faʻatulagaina i peni tui tui i FlexPen ma se iunite o le 1 iunite. O se fualaau e aunoa ma se tui tuila ua taʻua o Penfill.
Tuutuuga ma tuutuuga o le teuinaE pei o isi ituaiga o inisalini, o le fualaau faasaina Levemir e matua vaivai lava, e mafai ona faigofie ona pa'ū. Ina ia aloese mai lenei mea, suesue i tulafono o le teuina ma mulimuli ma le faʻaeteete. O le ola o le kalama i le maea ai o le 6 vaiaso. O le vailaʻau, lea e leʻi amata ona faʻaaoga, e mafai ona teuina i le pusaaisa mo le 2.5 tausaga. Aua e te malolo! Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti.
FaʻavaeO le gaioiga malosi o le inisalini e pala. Tagata faʻatau - glycerol, phenol, metacresol, zinc acetate, sodium hydrogen phosphate dihydrate, sodium chloride, hydrochloric acid or sodium hydroxide, vai mo le tuiina.

Vaʻai lalo mo nisi faʻamatalaga.

O le iniseti le insulin ole gaioiga? E umi pe puupuu?

Levemir o se inisalini umi. O fualaau taʻitasi e faʻatauina ai le maualalo o le suka i totonu o le 18-24 itula. Ae ui i lea, o le maʻisuka e mulimuli i se taumafataga maualalo maualalo e manaʻomia ai laʻititi maualalo, 2-8 taimi e maualalo ifo nai lo tulaga masani.

Pe a faʻaaogaina ia ituaiga o tui, o le aʻafiaga o le vailaʻau faʻamaʻi vave, i totonu o le 10-16 itula. E le pei o le inisalini Protafan, o Levemir e le o iai se maualuga o le faatinoga.

Faʻalogo lelei i le togafitiga fou o Tresib, lea e umi atu, e oʻo atu i le 42 itula, ma sili atu le sologa lelei.

Levemir e le o se inisalini puupuu. E le fetaui lelei mo tulaga e te manaʻomia e vave faʻaitiitia ai le suka. E le gata i lea, e le tatau ona sasaina aʻo leʻi 'ai ni taumafataga e faʻafefiloi meaai ia o le maʻisuka fuafuaga e' ai. Mo nei faʻamoemoega, faʻaaoga puupuu poʻo le faʻasolosolo. Faitau le tusiga "Ituaiga o Inisalini ma o Latou Aafiaga" i nisi auiliiliga.

Matamata i le vitio a Dr. Bernstein. Saili pe aisea ua sili ai Levemir nai lo Lantus. Malamalama i le tele o taimi i le aso e te manaʻomia e tui ai ma le taimi. Siaki o oe o lo o teuina lelei lou inisalini ina ia le faʻaitiitia.

E faʻapefea ona filifili se fualaau?

Ole fua ole Levemir ma isi ituaiga inisalini e tatau ona filifilia taitoatasi.Mo le maʻisuka matutua, o loʻo i ai se pepa faʻatautaia e amata i le 10 PIECES poʻo le 0.1-0.2 PIECES / kg.

Ae ui i lea, mo tagata mamaʻi o loʻo mulimuli i se taumafataga maualalo, o lenei fua o le a maualuga tele. Mataʻituina lou suka toto mo ni nai aso. Filifili le vaega aupito sili ona lelei o le inisalini e faʻaaogaina ai faʻamatalaga na maua.

Faitau atili i le tusiga "Iloiloga o tui o le insulin umi mo le injections i le po ma le taeao."

O le a le tele o lenei tui e tatau ona tui i totonu o se tamaititi e 3-tausaga le matua?

E faʻalagolago i le ituaiga o meaai e maua e se tama maʻi maʻi. Afai na siitia atu o ia i se meaʻai maualalo, o le a manaʻomia le maualalo o doses, e pei o le homeopathic.

Masalo, e tatau ona e ulufale atu i le Levemir i le taeao ma le afiafi i pusa o le le silia le 1 le iunite. E mafai ona e amata i le 0.25 iunite. Ina ia faʻamalosi lelei ia gaioiga maualalo, e tatau ona faʻaitiitia le gaosiga mo le tuiina.

Faitau atili i ai iinei.

I taimi o malulu, meaʻai ma isi faʻamaʻi pipisi, o siama insulin e tatau ona faʻalautele pe a ma le 1.5 taimi. Faamolemole ia maitauina o sauniuniga a Lantus, Tujeo ma Tresiba e le mafai ona faʻaitiitia.

O le mea lea, mo tamaiti laiti o ituaiga umi o insulin, na o Levemir ma Protafan e tumau. Suesue le tusiga "Matema i Tamaiti."

Aoao pe faʻapefea ona faʻalautele lau taimi o le meli ma faʻavae le lelei o le kulukose i aso taʻitasi.

Ituaiga o inisalini: auala e filifilia ai fualaau faʻasaina Long insulin mo le injections i le po ma le taeao Faʻasolo le fua o le inisalini vave ao lei faia le puleaina o le insulin: o fea ma pe faapefea ona tui

Faʻafefea ona tuʻuina Levemir? E fia taimi i le aso?

Levemir e le lava le tui i le aso. E tatau ona faʻatonu faalua i le aso - i le taeao ma le po. E le gata i lea, o le gaioiga o le togafitiga o le afiafi e masani ona le lava mo le po atoa. Ona o lea mea, o le maʻisuka e ono i ai ni faafitauli i le kulukose i le taeao i luga o se manava gaogao. Faitau le tusiga "Sugar i luga o se manava gaogao i le taeao: pe faapefea ona toe aumaia i le masani". Ia suesue foi i le mataupu "Pulega o Inisalini: o fea ma pe faapefea ona tui".

E mafai ona faatusatusa lenei vailaʻau i Protafan?

Levemir e sili atu le lelei nai lo Protafan. E le umi le umi o le inisalini o inisalini, aemaise lava pe afai e maualalo atumaga. O lenei vailaʻau e aofia ai le protein protini manu, lea e masani ona tupu ai ni mea e afaina ai.

E lelei tele le teena o le faʻaaogaina o le insulin. E tusa lava pe tuʻuina atu lenei vailaʻau mo le saolotoga, ae o isi ituaiga o inisalini e faʻaauau ona faʻatauina e tatau ona faʻatauina mo tupe. Alu i Levemir, Lantus poʻo Tresiba.

Faitau atili i le tusiga "Ituaiga o Inisalini ma o Latou Aafiaga".

O fea e sili atu: Levemir poʻo Humulin NPH?

Humulin NPH o se inisalini e galue i le toto, e pei o Protafan. O le NPH o le protamine neutral o Hagedorn, o le protein lava lea e masani ona mafua ai mea e afaina ai. tali. Ole Humulin NPH e le tatau ona faʻaaogaina mo mafuaaga lava e tasi e pei o Protafan.

Levemir Penfill ma Flekspen: O le a le Eseesega?

O le lalagaina o loʻo tuʻuina ai peni tuila lea o loʻo faʻatūina ai le gaosiga o le inisalini Levemir.

Penfill o le Levemir fualaau faasaina lea e faatauina atu e aunoa ma ni peni tui ina ia mafai ona e faʻaaogaina tui masani o le inisalini. O peni Flexspen ei ai le iunite o le 1 iunite.

E mafai ona le talafeagai lenei mea i le togafitia o le maʻisuka i tamaiti e manaʻomia ni togi maualalo. I ia tulaga, e fautuaina e saili ma faʻaaoga Penfill.

Levemir e leai ni analogues taugofie. Auā o lona mamanu e puipuia e se pateni o lona tulaga aloaia e leʻi maeʻa. E iai ituaiga tutusa o le umi o le insulin mai isi gaosi oloa. O fualaau nei o Lantus, Tujeo ma Tresiba.

E mafai ona e suʻesuʻeina tala auiliili e uiga ia i latou taʻitasi. Ae peitai, o nei vailaau uma e le taugofie. O le inisalini ole vaitaimi, e pei o Protafan, e sili atu ona taugofie. Ae ui i lea, o loʻo i ai ni faʻailoga taua ona o Dr. Bernstein ma le endocrin-patient site.

com e le fautuaina e faʻaaogaina.

Levemir poʻo Lantus: o le inisalini e sili atu?

O se tali auiliili i lenei fesili o loʻo tuʻuina atu i le tusiga e uiga i le inisalini Lantus.Afai e fetaui oe Levemir poo Lantus, ona faʻaauau lea ona faʻaaogaina. Aua nei suia le tasi fualaau faasaina i se isi seivagana ua tatau ai.

Afai o loʻo e fuafua e amata le tuiina o le inisalini umi, ona e taumafai muamua lea ia Levemir. O le inisalini fou o Treshiba e sili atu nai lo Levemir ma Lantus, aua e umi ma sili atu le sologa lelei.

Ae peitai, e toetoe lava 3 taimi e taugata tele.

Levemir ao maitaga

O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa i falemaʻi na faʻamaonia ai le saogalemu ma le lelei o Levemir i le maitaga.

E le mafai ona mitamita Lantus, Tujeo ma Tresiba, e pei o Lantus tauva, i ni faamaoniga malosi o lo latou saogalemu.

Fautuaina o se fafine maʻitaga o loʻo iai le suka maualuga maualuga e malamalama i le auala e fuafua ai le togafitiga talafeagai.

Ole inisalini e le afaina pe o le tina poo le tamaititi, pe a faʻapea o le dosiga ua saʻo ona filifilia. O le maʻisuka maʻi, pe afai e le togafitia, e ono mafua ai ni faafitauli ogaoga. O le mea lea, ia faʻamalosi Levemir pe afai na faatonuina oe e le fomaʻi e fai lenei mea. Taumafai e fai e aunoa ma togafitiga o le inisalini, mulimuli i se taumafataga maloloina. Faitau faʻamatalaga "Mate Maʻisuka" ma le "Gesational Diabetes" mo nisi faʻamatalaga.

Levemir ua faʻaaogaina e pulea ai le ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1 talu mai le ogatotonu o le 2000. E ui o nei fualaau faasaina e itiiti ifo le fiafia nai lo le Lantus, ae o le tele o iloiloga ua faʻaputu i le tele o tausaga. O le toatele oi latou e lelei. O maʻi e matauina o le inisalini e faʻamamalalo ai le toto suka. I le taimi lava e tasi, o le lamatiaga o le maualuga o le hypoglycemia e maualalo.

O se vaega tele o iloiloga ua tusia e tamaitai na faʻaaoga Levemir i le taimi o le maʻitaga e puleaina le maʻisuka faʻamaʻi. Ae, o nei maʻi ua faamalieina i le fualaau faasaina. E le o se mea e fai ma vaisu, a maeʻa le fananau pepe e mafai ona faalēaogāina e aunoa ma ni faʻafitauli. O le faʻamaoni e manaʻomia ina ia aua nei faia se mea sese i le tui, ae faʻatasi ai ma isi sauniuniga o inisalini e tutusa.

E tusa ai ma tagata gasegase, o le mea pito sili ona taua o le toe faʻaaogaina o le falaologa e tatau ona faʻaaoga i totonu o le 30 aso. E puupuu lava le taimi lenei. E masani lava e tatau ona e togi ese paleni tetele e leʻi faʻaaogaina, ma pe a uma, ua uma ona totogi tupe mo i latou. Ae o vailaʻau faʻatauvaʻa uma e tutusa lava le faafitauli. O faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻamautinoa ai Levemir e sili atu nai lo le insulin Protafan i itu taua uma.

Insulin LEVEMIR: iloiloga, faatonuga, tau

Levemir Flexpen o se tutusa o le inisalini o le tagata ma ei ai lona aafiaga o le hypoglycemic. Levemir e maua mai i le faʻaaogaina o DNA recombinant faʻaaoga Saccharomyces cerevisiae.

O se suauu fofo e pei o le inisalini o le tagata faatasi ai ma se aafiaga faaumiumi ma se fausaga laugatasi o gaioiga, e matua le fesuiaʻi pe a faatusatusa i le insulin glargine ma insulin.

O le umi o le gaioiga o lenei fualaau faasaina e mafua mai i le mea moni e iai le malosi o le sooga o le inisalini i le nofoaga o inisiua, ma e fusifusia foi i le albumin e ala i le tuufaatasia ma le filifili o le gaʻo.

O le faʻamaʻi insulin e oʻo atu i tisipenesa faʻatulagaina lautele e sili atu lemu nai lo le isofan-inisalini. O lenei tuʻufaʻatasiga o faʻasologa o le redistribution o mea e mafai ona faʻatagaina ai se faʻataʻitaʻiga sili ona toe faʻatulagaina ma le gaioiga a le Levemir Penfill nai lo le insulin.

Pe a fusifusia i nisi o tagata e taliaina i le cytoplasmic membrane of insulin, o le inisalini e fai ai se mea faapitoa e faʻalavelaveina ai le faʻasologa o se numera o enzymes talafeagai i totonu o sela, e pei ole hexokinase, glycogen synthetase, pyruvate kinase ma isi.

O le faʻaaliga sili mo le faʻaaogaina o le Levemir Flexpen o le maʻisuka.

Contraindications

Ole insulin e le tatau ona faʻataʻitaʻiina ma le faʻalauteleina o lagona o le tagata lava ia e faʻaleagaina ai le inisalini poo soʻo se isi vaega o se vaega o le tuufaatasiga.

Levemir Flexpen e le faʻaaogaina i tamaiti ei lalo ifo o le ono tausaga, talu ai e leʻi faia ni suʻesuʻega faʻapitoa i tamaiti laiti.

Tosiga ma le pulega

Mo le Levemir Flexpen, o loʻo faʻaaogaina se auala faʻapitoa. Ole fua ole fuainumera ma le numera ole injections e fuafuaina taitoatasi mo tagata taitoatasi.

I le tulaga o le faatonuina o le vailaau faʻatasi ma le suka e faʻaitiitia ai le suka mo le faʻafofoga tautala, e fautuaina e faʻaaoga i lea aso i lea aso i se vailaau 0.1-0.2 U / kg poʻo le 10 U.

Afai e faʻaaogaina lenei fualaau e avea o se vaega o le faavae-bolus, ona fuafua lea i luga o manaoga o le tagata maʻi 1 pe 2 taimi i le aso. Afai e manaomia e le tagata le faaluaina o le faʻaaogaina o le inisalini e faʻamautinoa ai le maualuga o le kulukose, ona mafai loa lea ona faia le taʻaloga o le afiafi i le taimi o le 'aiga o le afiafi poʻo le taimi e momoe ai, pe a maeʻa le 12 itula i le maeʻa ai o le taeao.

Injections o le Levemir Penfill e tui faʻafuaseʻi i luga o le tauau, puipui o le abdomina muamua poʻo le ogavae, nisi faʻamatalaga i le auala e tui ai inisalini i le maʻisuka e mafai ona maua i luga o la matou 'upega tafaʻilagi. E tusa lava pe faia le tui i le vaega lava e tasi o le tino, e tatau ona suia le nofoaga o inisiua.

Fai le fetuunaiga

I tagata gasegase o le matua pe i le i ai o le le atoatoa o le tino poo le faamaʻi hepatic, e tatau ona faia le fesuiaiga ole fualaau ole vailaʻau, e pei o isi inisalini. E le suia le tau mai lenei mea.

E tatau ona filifilia taitoatasi le fua o le insalir insulin e tatau ona filifilia ma le totoʻa ma le totoa o le kulukose i totonu o le toto.

E le gata i lea, o se iloiloga o vailaau e talafeagai ma le faʻateleina o gaioiga faaletino o le maʻi, o le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo se suiga i lana masani masani.

Suiga mai isi sauniuniga inisalini

Afai ei ai se manaʻoga e faʻafeiloaʻi le tagata maʻi mai le umi o le inisalini poo fualaau oona i luga o le Levemir Flexpen, ona mafai lea ona manaʻomia se suiga i le tulaga le tumau o le pulega, faapea foi ma le fetuunaiga o fualaau.

E pei o le faʻaaogaina o isi vailaʻau faapena, e tatau ona mataʻituina ma le faaeteete le anotusi o le toto i le taimi o le suiga lava ia ma i nai vaiaso muamua o le faʻaaogaina o le fualaau fou.

I nisi o tulaga, e tatau foi ona toe iloilo le togafitiga o le hypoglycemic, mo se faataitaiga, le fualaau o fualaau faasaina mo le tautala tautala pe o le taimi ma le taimi o le puleaina o sauniuniga inisalini puupuu.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

E le tele ni faʻafitauli faʻapitoa i le faʻaaogaina o le Levemir Flexpen i le vaitaimi o le fanauina o se tamaititi ma le susu. I le suʻesuʻega o le faʻatinoina o meaʻai i meaola, e leai se eseesega o le inisetiva ma le tenegenicity i le va o le inisalini o tagata ma faʻaalia ai le inisalini na faʻaalia.

Afai e maua se fafine i le maʻisuka, e tatau ona mataʻituina ma le faʻaeteete i le taimi o le fuafuaga ma le taimi atoa.

I le uluaʻi masina muamua, e masani lava ona faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini, ma i nisi taimi e faʻaopopo ai. A maeʻa le fānauga, masani lava le manaʻomia mo lenei hormone faʻafuaseʻi ona oʻo mai i le laasaga muamua aʻo leʻi maʻitaga.

I le taimi o le susu, atonu e manaʻomia e se fafine ona fetuunai ana meaʻai ma le inisalini.

Faʻamataʻuga itu

I le avea ai o se tulafono, o aʻafiaga o aʻafiaga i tagata taʻitoʻatasi o loʻo faʻaaogaina le fualaau faasaina Levemir Flexpen e faalagolago tuusaʻo i le fualaau oona ma o se taunuuga o le togafitiga o le inisalini.

O le faʻafitauli sili ona taatele o le hypoglycemia. E tupu pe afai e tele gase lapoa o le fualaau faasaina e faia e sili atu nai lo le manaoga masani o le tino mo le inisalini.

O suʻesuʻega a le fomaʻi ua faʻaalia ai e tusa ma le 6% o tagata gasegase o loʻo feagai ma le togafitiga Levemir Flexpen e faʻapupulaina le hypoglycemia matautia e manaʻomia ai le fesoasoani a isi tagata.

O gaioiga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina ile nofoaga ole inisiua ile faʻaaogaina ole Levemir Flexpen e sili atu ona taatele nai lo togafitiga ile inisalini ole tagata. O lenei mea e faʻaalia i le mūmū, mumū, fulafula ma le vevela, tuʻimomomoina i le nofoaga o tui.

E masani lava, o ia ituaiga o gaioiga e le faʻaalia ma o loʻo i ai mo se taimi le tumau (aluese ma faʻaauau togafitiga mo ni nai aso poʻo ni vaiaso).

O le atinaʻeina o aʻafiaga i le gasegase o loʻo togafitia togafitiga ma lenei vailaʻau e tupu i le tusa ma le 12% o mataupu. O faʻafitauli matuia uma na mafua mai i le fualaau faasaina Levemir Flexpen ua vaevaeina i vaega nei:

  1. Faʻasologa o meaʻai ma meaʻai.

O le tele o taimi, e tupu ai le hypoglycemia, ma maua ai faʻamaoniga nei:

  • afu malulu
  • vaivai, vaivai, vaivaiga,
  • pallo o le paʻu
  • lagona o le popole
  • popole po o le gatete,
  • faaitiitia le taimi o le mafaufau ma le le fiafia,
  • se lagona malosi o le fiaaai
  • ulu matua
  • faʻanoanoa vaaia
  • faateleina le sao o le fatu.

I le hypoglycemia matautia, atonu o le a le iloa e le tagata maʻi, o le a ia faʻavavevave, faʻafitauli le tumau pe leai foi i le faiʻai e mafai ona tupu, ma e mafai ona tupu se taunuʻuga leaga.

  1. Faʻatonuga i le nofoaga o tuiina:
  • mūmū, o le manogi ma le fulafula e masani ona tupu i le nofoaga o tui. E masani lava e le tumau ma pasi ma faʻaauau togafitiga.
  • lipodystrophy - seasea tupu, e ono amata ona o le mea moni o le tulafono o le suia o le nofoaga o tui i totonu o le vaega e tasi e le o matauina,
  • E mafai ona tupu le edema i le amataga o le togafitiga o le inisalini.

O nei mea uma e masani ona le tumau.

  1. Suiga i le polokalame faʻafesoʻotaʻi - o le paʻu o le paʻu, o le siva, ma isi faʻamaʻi faʻafitauli e mafai ona tupu i nisi taimi.

O se taunuuga lenei o le faʻasalalauga lautele lautele. O isi faʻailoga e mafai ona aofia ai le vevela, angioedema, tigā, faʻalavelave o le gastrointestinal tract, faigata le manava, pa'ū i le toto, ma le vave o le fatu.

O faʻaaliga o le faʻasalalauga lautele (faʻasologa o anaphylactic) e mafai ona lamatia mo le soifua o le tagata maʻi.

  1. Vaavaaiga vaaia - i mea e seasea ona tupu, o le retinopathy o le maʻisuka po o le feteenaiga le mafai ona tupu.

Tina ma le lactation

Pe a faʻaaoga le Levemir ® FlexPen ® i le taimi o le maitaga, e tatau ona mafaufau i le tele o aoga o lona faʻaoga e sili atu nai lo le ono lamatia.

O se tasi o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o togafitiga faʻapitoa e aofia ai ma le maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka ituaiga 1, lea o le malosi ma le saogalemu o le faʻasologa faʻatasi ma le Levemir ® FlexPen ® faatasi ai ma le insulin aspart (152 fafine maʻitaga) faʻatusatusa i le insulin-isofan combined with insulin aspart ( 158 fafine maitaga), e leʻi faʻaalia eseesega i le tulaga lautele o le saogalemu i le taimi o le maitaga, i le maʻitaga o taunuuga poʻo le aʻafiaga i le soifua maloloina o le tamaititi ma le pepe fou (tagai "Pharmacodynamics", "Pharmacokinetics" )

O nisi faʻamatalaga e uiga i le aoga ma le saogalemu o togafitiga faʻatasi ma Levemir ® FlexPen ® na maua i le tusa ma le 300 fafine maʻitaga i le taimi o le faʻatauina o faʻatauga o loʻo faʻaalia ai le leai o ni aʻafiaga le talafeagai o le inisalini o le inisalini, e mafua ai le faʻaleagaina o le tino ma le faʻaleagaina poo le feto / neonatal.

O suʻesuʻega o le faʻatinoina o meaola i meaola e leʻi faʻaalia ai le aʻafiaga o le fualaau faasaina i luga o le tino (tagai "Pharmacodynamics", "Pharmacokinetics").

O le mea lautele, o le mataituina ma le faʻaeteete o fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka ao faagasolo le taimi atoa o le maʻitaga, faʻapea foi ma le fuafuaina o le maitaga, e tatau. O le manaʻomia mo le inisalini i le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga e masani lava ona faaititia, ona oʻo lea i le lona lua ma le tolu o faʻasalalau e faʻaleleia. E leʻi umi talu ona fanau mai, e vave lava ona toe foʻi le inisalini i le maualuga aʻo leʻi maʻitaga.

E le o iloa pe o inisalini e ulufale atu i Detemir i le susu o susu.E manatu o le inosia o le inisalini e le afaina ai le tino o pepe faatoa fananau mai / pepe i le taimi o le susu, talu ai ona o le vaega ole peptide e faigofie ona malepe i le vaega o le meaʻai e avea ma amino acids ma gaʻoina e le tino.

I fafine i le taimi o le susu, e mafai ona manaʻomia se suiga o le inisalini.

Fegalegaleaiga

E iai fualaau oona e aafia ai le metabolism.

O le insulin manaoga e mafai ona faaitiitia vailaau oona, o meaola e pei o le peptide-1 (GLP-1), inhibitors MAO, beta block blockers, inhibitors ACE, salicylates, anabolic steroids ma sulfonamides.

O manaoga o insulin e mafai ona faateleina fomaʻi faʻamatalaga tuʻu, o togafitiga faʻataʻitaʻi, corticosteroids, hormones thyroid, sympathomimetics, somatropin ma danazole.

Beta poloka e mafai ona faʻailogaina faailoga o le hypoglycemia.

Octreotide / Lanreotide e mafai ona faʻatele ma faʻaitiitia le manaʻo o le tino mo le inisalini.

Ethanol (ava malosi) e mafai ona faʻaleleia ma faʻaititia le faʻaaogaina o le hypoglycemic insulin.

Faʻafeteʻaiga. O nisi fualaau oona, mo se faʻataʻitaʻiga e aofia ai le thiol poʻo le sulfite, pe a faʻaopopo i le fualaau faasaina Levemir ® FlexPen ® mafai ona faʻaleagaina le inisalini. Levemir ® FlexPen ® e le tatau ona faʻaopoopo i fofo fofo. Ole fualaau faasaina e le tatau ona fefiloi ma isi vailaʻau.

Tosiga ma le pulega

O le fualaau faasaina Levemir ® FlexPen ® e mafai ona faʻaaoga uma e pei o le monotherapy e pei o le insulin, ma faʻatasi ai ma le bolus insulin. E mafai foi ona faʻaaogaina faʻatasi ma vailaʻau oona ma le GLP-1.

I le tuufaatasiga o vailaʻau o le hypoglycemic or in addition to agonists of the GLP-1 receptors in adults, it is recommended to use Levemir ® FlexPen® once a day, starting with dose of 0.1-0.2 U / kg or 10 UNITS.

Levemir ® FlexPen ® e mafai ona faʻafoe i soo se taimi i le ao, ae o aso taitasi i le taimi e tasi. Ole fua ole Levemir ® FlexPen ® e tatau ona filifilia taitoatasi i tulaga taitasi, e faavae i manaoga o le tagata maʻi.

Pe a faʻaopopo se agonist o le GLP-1 i le Levemir ®, e fautuaina e faʻaititia le fua o Levemir ® e 20% ina ia faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia. Mulimuli ane, e tatau ona filifilia taitoatasi le fualaau.

Mo le fetuunaiga o fualaau taʻitasi i tagata matutua ma le maʻisuka ituaiga 2, o fautuaga nei e tuʻuina atu e fautuaina (silasila i le Table 1).

O fua o le kullukose o le plalasma e fuaina tutoatasi ao leʻi oʻo i le taeaoFai le suiga o le fualaau faasaina Levemir ® FlexPen ®, ED
> 10 mmol / L (180 mg / dL)+8
9.1-10 mmol / L (163-180 mg / dl)+6
8.1-9 mmol / L (145-162 mg / dl)+4
7.1-8 mmol / L (127-144 mg / dl)+2
6.1-7 mmol / L (109-126 mg / dl)+2
4.1-6 mmol / L (73-108 mg / dl)Leai se suiga (tau aogā)
3.1-4 mmol / L (56-72 mg / dl)-2
® FlexPen ® faʻaaogaina e avea o se vaega o se faʻavae autu, e tatau ona faʻamatalaina 1 pe 2 taimi i le aso, e faʻavae i manaoga o le tagata maʻi. Ole fua ole Levemir ® FlexPen ® e tatau ona filifilia taitoatasi.

O tagata maʻi e manaʻomia le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻalua i le aso mo le lelei o le pulea o le glycemic e mafai ona ulu i le afaina o le afiafi i le taumafataga o le afiafi poʻo le taimi e momoe ai. E ono manaʻomia le fetuutuunaiga pe a faʻaleleia le gaioiga faaletino a le tagata maʻi, suia ona meaʻai masani poʻo maʻi faʻalavelave.

Faʻaliliuga mai isi sauniuniga o inisalini. Faʻaliliuga mai le umi poʻo le faia o le insulin i sauniuniga i le Levemir ® FlexPen ® atonu e manaʻomia ai le fetuutuunai ole taimi ma le taimi (silasila i "Taʻiala Faapitoa").

Faʻapei o isi sauniuniga o inisalini, o le mataituina ma le totoʻa o le toto kulukose i le taimi o le fesiitaiga ma i vaiaso muamua o le faatonuina o se fualaau fou ua fautuaina.

Faʻamālōlōina o togafitiga o le hypoglycemic concomitants (fua ole taimi ma le taimi o le puleaina ole inisalini ole gaioiga pupuu poo se fua ole vailaʻau ole hypoglycemic) atonu e manaʻomia.

Metotia o le talosaga. Levemir ® FlexPen ® ua fuafuaina mo le faʻaaogaina o le ofisa. Levemir ® FlexPen ® e le mafai ona faʻatonu iv. e mafai ona oʻo atu ai i le hypoglycemia matautia. E tatau foi ona aloese mai le inumaga IM o le vailaʻau. Levemir ® FlexPen ® e le mafai ona faʻaaoga i pamu insulin.

Levemir ® FlexPen ® ua tui i le itu o le puipui pito i luma, i totonu o le ogavae, totoa, tauau, itu o loʻo i luga poʻo le afaina. O nofoaga e tuiina ai e tatau ona suia i totonu o le itulagi anatomical tutusa e faʻaitiitia ai le lamatiaga o lipodystrophy. E pei lava o isi sauniuniga o inisalini, o le umi o le gaioiga e faʻalagolago i le fualaau, nofoaga o le puleaina, malosi o le toto, vevela ma le maualuga ole gaioiga faaletino.

Vaega faʻapitoa maʻi

E pei foi o isi tui o inisalini, i tagata matutua ma gasegase e le atoatoa le malosi o le tino, e tatau ona sili atu ona mataituina lelei le toto o le glucose ma le fua o le mea e faaleagaina ai le tagata.

Tamaiti ma talavou. O le fualaau faasaina Levemir ® e mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai tupulaga talavou ma tamaiti matutua atu i le tasi le tausaga (tagai "Pharmacodynamics", "Pharmacokinetics"). Pe a liliu mai le insalini basal i le Levemir ®, e tatau i tulaga taʻitasi ona mafaufau i le manaʻoga e faʻaitiitia le fua o le insalini basal ma bolus e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia (silasila i le "Faatonuga Faapitoa").

Le saogalemu ma le lelei o Levemir ® i tamaiti ei lalo ifo o le 1 tausaga le matua e leʻi suʻesuʻeina. Leai se faʻamatalaga e maua.

Faatonuga mo le maʻi

Aua le faʻaaoga Levemir ® FlexPen ®

- i le tulaga o allergies (hypersensitivity) i le inisalini, faʻamaonia poo soʻo se vaega o le vailaʻau,

- afai o le maʻi e amata le hypoglycemia (maualalo le toto toto),

- i pamu insulin,

- afai o le penisini o le syringe FlexPen ® ua paʻu, ua faʻaleagaina pe nutimomoia,

- pe afai o tulaga e teu ai vailaau faasaina ua solia pe ua malulu,

- pe afai o le inisalini ua muta le manino ma lē lanu.

Aʻo leʻi faʻaaoga Levemir ® FlexPen ®, e tatau

- siaki le igoa ina ia mautinoa o loʻo faʻaaoga e le tagata maʻi le ituaiga saʻo o le inisalini,

- faʻaaoga pea se nila fou mo tui taʻitasi e puipuia ai faʻamaʻi pipisi,

- ia maitau Levemir ® FlexPen ® ma nila e faʻamoemoe mo le faʻaaogaina e le tagata lava ia.

Levemir ® FlexPen ® ua fuafuaina mo le faʻaaogaina o le ofisa. Aua e te ulufale i / in poo le / m. I taimi uma, sui le nofoaga o tui i totonu o le itulagi faʻataʻitaʻi. E faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻamaufaʻailoga ma uluga i le nofoaga o tui. E sili lava le tuiina o le vailaʻau i luma o le suilapalapa, paʻu, puipui pito i luma, ma le tauau. Faʻaauau le fuaina o lou kulukose toto.

E tatau ona e faitauina ma le totoa nei faatonuga aʻo leʻi faʻaaoga Levemir ® FlexPen ®. Afai e le mulimuli le tagata maʻi i faatonuga, e mafai ona ia faia se inumaga e le lava pe sili atu foi o le inisalini, lea e mafai ona oʻo atu ai i se maualuga maualuga pe maualalo le maualuga o le kulukose o le toto.

Flexpen® o se peni tui o le inisalini muamua na tumu ai ma se tufatufa. Ole fua o le inisalini, i le va o le 1 i le 60 iunite, e mafai ona fesuiaʻi i le 1 unite. FlexPen ® ua mamanuina mo le faʻaaogaina o nila ole NovoFine ® ma NovoTvist ® e oʻo i le 8 mm le umi. I le avea ai o se lapataiga, e masani lava ona manaʻomia le ave o se tino faʻaogaina oe e faʻatino ai le inisalini pe afai e te leiloa pe faʻaleaga le penisini a le Levemir ® Fringo.

Teuina ma le tausiga

FlexPen ® Pen o le togi e manaʻomia ai le faʻaeteeteina o le tagofiaina. I le tulaga o le paʻu poʻo le malosi o le masini, e mafai ona faʻamaʻi le peni ma e mafai ona oso le inisalini.O lenei mea e mafai ona mafua ai le le talafeagai o fua, lea e mafai ona mafua ai le maualuga maualuga o le kulukose.

E mafai ona faʻamamaina le pito i lalo o le peni Fringo Fringo e faʻamaʻeina i luga o le sipuni o le cotton ua togi i le ava malosi. Aua e te faatofu le peni tui i le vai, aua e te fufulu pe lubricate, pei e mafai ona faaleagaina ai le masini. E le faʻatagaina le faʻamaeʻaina o le peni tui tui FlexPen ®.

Sauniuniga Levemir ® FlexPen ®

Aʻo leʻi amataina le galuega, e tatau ona siaki le igoa e faʻamautinoa ai o le Levemir ® FlexPen ® o loʻo aofia ai le ituaiga insulin. E taua tele lenei mea pe afai e faʻaaogaina e le tagata maʻi ituaiga eseese o insulin. Afai na te sese se isi ituaiga inisalini, o le toto toto o le kulukose atonu e maualuga pe maualalo.

A. Ave ese le pulou mai le peni.

B. Aveese le mea e puipui mai ai mai le nila ile gaʻo. Vili faʻatasi le nila i luga ole peni.

F. Ave ese le pulou pito i fafo mai le nila, ae aua le lafoai.

D. Aveese ma lafoai le pito i totonu o le nila. Ina ia aloese mai ni faʻalavelave faʻafuaseʻi, aua neʻi tuʻuina le pito i totonu o le nila.

Faamatalaga taua. Faaaoga se nila fou mo tui taitasi. O lenei mea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻaleagaina, faʻamaʻiina, taofiofia o le inisalini, faʻapipiʻi o nila ma le tuʻuina atu o le fua o le fualaau faasaina.

Faʻaaogā le nila ma le faʻaeteete ina ia aua neʻi faʻagasolo pe faʻaleagaina ao lei faʻaaogaina.

Inisalini siaki

E tusa lava pe faʻaaoga tatau le peni, e mafai ona faaputuputu sina vaega ole ea i totonu o le kekeli ao lei faia tui. Le puipuia o le ulufale mai o se moli vaalele ma faamautinoa le faʻaofiina o le fua saʻo o le vailaʻau:

E. Faʻaaogaina le 2 iunite o le fualaau faʻataʻitaʻi e ala i le liliu o le tagata filifilia.

F. A o uuina le peni Flexpen ® ma le nila, ia faapipii le kesi i ni nai taimi ma lou tamatamailima ina ia mafai ai ona felafoaʻi mai le ea i le pito i luga o le kata.

G. O le uuina o le peni a le sine ma le nila, faʻafesoʻotai le ala amata i le auala atoa. O le fuainumera o le a toe foʻi i le zero. O se mataua o le inisalini e tatau ona i ai i le pito o le nila. Afai e le tupu lenei mea, sui le nila ma toe fai le faiga, ae le silia ma le 6 taimi.

Afai o le inisalini e le sau mai le nila, o loʻo taʻu mai ai o le suauʻu o le syringe e le atoatoa ma e le tatau ona toe faʻaaoga. Faaaoga se peni fou.

Faamatalaga taua. Aʻo leʻi faia tui taʻitasi, ia mautinoa o le pa'ū o le inisalini e aliali i le pito o le nila. E faʻamautinoa ai le faʻamalolo o le inisalini. Afai e le oʻo mai se mataua o le inisalini, o le a le mafai ona faʻatonu le fualaau, e tusa lava pe alu le suʻega ole fua. E mafai ona taʻu mai e faʻapipiʻi pe faʻamaʻi le nila.

Siakia le inisalini ao leʻi oʻo i tui taitasi. Afai e le siakiina e le tagata maʻi le faʻaaogaina o le inisalini, atonu e le mafai ona ia faʻatinoina le le lava o le inisalini pe leai foi, lea e mafai ona mafua ai le maualuga maualuga o le kulukose o le toto.

Ia mautinoa e seti le filifili filifilia i le "0".

H. Aoina le numera o iunite e manaʻomia mo le tui. E mafai ona fetuʻunaʻi le fuainumera e ala i le fesuiaʻiina o le sui filifilia i soʻo se itu seʻia oʻo i le seti saʻo o loʻo i luma o le faʻaʻailoga o fua. Pe a sui le tagata filifilia, ia tatau ona faʻaeteete ia aua neʻi faʻafuaseʻi ona lolomiina le amataga o le amataga e taofia ai le tuʻuina atu o se tui o le inisalini. E le mafai ona tuʻu se fualaau e sili atu i le numera o vaega o loʻo totoe i totonu o kalama.

Faamatalaga taua. Aʻo leʻi tuiina, siaki le siaki ole inisalini o le inisalini na gaosia e le sui ole fua ole fua ole fua ole fua.

Aua le faitauina ia kiliki o le peni. Afai e seti e le tagata maʻi le togafitiga, o le toto o le kulukose o le toto e ono maualuga pe maualalo. O le fuainumera o le paleni o le inisalini e faaalia ai le aofaiga ole insulin o totoe i le syringe pen, o lea e le mafai ona faʻaaogaina e fua ai le fua o le insulin.

Faʻaofi le nila ile paʻu. Faaaoga le tui tui na fautuaina e lau fomaʻi poʻo le tausi maʻi.

O aʻu. Ina ia faia se iniseti, ia tataʻi le ala amata i le auala seia oʻo i le "0" i luma o le faailo o mea. E tatau ona faʻaeteete i le taimi e faʻaaogaina ai le fualaau faasaina, na o le amataga o le kulie e tatau ona paʻu.

Faamatalaga taua. Pe a liua le tagata suʻesuʻe, o le a le faʻaofiina le inisalini.

J. A aveese le nila mai lalo o le paʻu, faʻaauau le paʻu o le amataga ona faʻavaivai atoa.

A maeʻa le tui, tuʻu le nila i lalo o le paʻu mo le itiiti ifo ma le 6 sekone - o le a mautinoa ai le faʻaofiina o se inumaga atoa o le inisalini.

Faamatalaga taua. Aveese le nila mai lalo o le paʻu ma faʻasaʻo le faʻamatalaga amata. Faʻaauau e toe foʻi le fua o le togi i le zero pe a uma le tui. Afai e taofi le sui filifilia o fualaau aʻo leʻi faʻaalia le "0", o le atoa o le inisalini e leʻi faia, lea e ono mafua ai le maualuga o le maualuga o le kulukose toto.

K. Taʻitaʻia le nila i le pito i fafo o le nila e aunoa ma le paʻi i le pulou. Pe a ulufale atu le nila, faʻaofi le pulou atoa ma vaʻai le nila.

Faʻasese le nila, matauina o le saogalemu, ma tuʻu le pulou i luga o le peni.

Faamatalaga taua. Aveese le nila pe a maea tui taʻitasi ma teu le Levemir ® FlexPen ® faʻatasi ma le nila e momotu. O lenei mea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻaleagaina, faʻamaʻiina, taofiofia o le inisalini, faʻapipiʻi o nila ma le tuʻuina atu o le fua o le fualaau faasaina.

Faamatalaga taua. O tagata tausi maʻi e tatau ona faʻaaogaina nila faʻaaogaina ma le matua faʻaeteete ina ia faʻaitiitia ai le lamatiaga o inisiua faʻafuaseʻi ma le faʻamaʻi pipisi.

Lafoaʻi faʻaaogaina FlexPen ® faʻatasi ma le nila ua motusia.

Aua nei e tufatufa atu i isi lau tui tui ma nila. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamaʻi pipisi ma faʻaleagaina ai le soifua maloloina.

Taofi le tui tui ma nila mai le mea e mafai e tagata uma, aemaise lava tamaiti.

Faʻatau

Le pule o le tusi resitala: Novo Nordisk A / S, Novo Alle DK-2880 Baggswerd, Tenimaka.

Na faia e: Novo Nordisk LLC 248009, Rusia, Kaluga Region, Kaluga, 2nd Automotive Ave, 1.

Talosaga a tagata faʻatau e tatau ona lafo i: Novo Nordisk LLC. 121614, Moscow, st. Krylatskaya, 15, o. 41.

Tel.: (495) 956-11-32, fax: (495) 956-50-13.

Levemir ® FlexPen ®, NovoFine ® ma NovoTvist ® o meli malupuipuia e umia e Novo Nordisk A / C, Tenimaka.

Tuua Lau Faamatalaga