E faʻapefea ona siaki le mita mo le saʻo ma le sao o faitauga?

FAʻATASI O MEA MATAGALUEGA Glucometers.

E masani ona tupu o le fuaina o le toto toto e faʻaaogaina ai se glucometa faapitoa e ese mai le faʻamaoniga na maua e ala i le faʻaaogaina o se isi glucometer poʻo mai tulaga taua o suʻesuʻega na faia i le fale suesue. Ae ae e te leʻi "agasala" i le sao o le mita, e tatau ona e gauai atu i le sao o lenei faiga.

E tatau ona maitau o le auiliiliga o le glycemia i le fale, lea ua masani ai le toatele o tagata e maua i le maʻisuka, e manaʻomia le mataituina tatau, aua Ona o le toe fai soo o lenei faiga faigofie, o le puleaina o auiliiliga o lona faatinoga e ono vaivai ai. Ona o le mea moni o le "le amanaia o mea laiti" o le a le amanaiaina, o le taunuuga e le talafeagai mo le iloiloga. E le gata i lea, e tatau ona manatuaina o le fua o le suka o le toto ma se glucometer, e pei lava o soʻo se isi metotia o suʻesuʻega, ei ai faʻamaoniga patino mo le faʻaaogaina ma faʻamagaloina. Pe a faʻatusatusa ia taunuʻuga na maua mai i luga o se glucometer ma faʻamatalaga o se isi masini poʻo ni suʻesuʻega falesuesue, e tatau ona amanaia ni mea taua.

Ua lauiloa o le taunuuga o le suʻesuʻega o le glycemia e faʻaaoga ai se glucometer e aʻafia i:

1) le faʻatinoina saʻo o le taualumaga mo le galulue faatasi ma le masini ma vaega o suʻega,

2) le i ai o le faʻatagaina o mea sese o le masini faʻaaogaina,

3) fesuiaiga i le tino ma meaola o le toto (hematocrit, pH, ma isi),

4) le uumi o le va i le va o le faʻaaogaina o toto, ma le vaeluaga taimi i le va o le faia o se faʻataʻitaʻi toto ma lona suʻesuʻeina mulimuli ane i le fale suesue,

5) le faʻatinoga saʻo o le auala mo le mauaina o se mataʻu o le toto ma faʻaaogaina i se vaega o le suʻega,

6) faʻavasegaina (fetuunaiga) o le masini fuataga mo le fuafuaina o le kulukose i le toto atoa poo le plasma.

O le a le mea e tatau ona fai ina ia mautinoa ai o le taunuuga o se suʻega toto i le kullucometer e faʻatuatuaina pe a mafai?

1. Taofi faʻasalaga eseese o le faʻatinoga mo le galulue faatasi ma le masini ma le suʻega.

Glucometer o se mita faʻamatalaga feaveaʻi mo le fuaina o le kulukose i le toto atoa atoa ai ma le faʻaaogaina o fasi siaki faʻaaoga. O le faavae o le galuega faataitai o le fasi pepa o le glucose-oxidative) glucose, e mulimuli mai i le elemene elemene poʻo le suʻesuʻeina o le gasegase o le malosi o lenei tali, e tutusa lelei ma le kulūkose i totonu o le toto.

O faitauga o le mita e tatau ona manatu e faʻaalia ma i nisi tulaga e manaʻomia ai le faʻamaoniga e ala i le metotia o suʻesuʻega!

O le masini e mafai ona faʻaaoga i togafitiga faʻapitoa pe a le maua avanoa o suʻesuʻega o fuataga, aʻo suʻesuʻeina suʻesuʻega, faʻalavelave tupu faʻafuaseʻi ma tulaga o le fanua, faʻapitoa foi i le faʻaaogaina e le tagata lava ia mo le faʻamoemoe o le faʻatinoina o galuega.

E le tatau ona faʻaaogaina le mita e fuafua ai le kulukose:

- i le toto,

- i le toto oona,

- i le toto paʻu pe a uma le taimi e teu ai umi (sili atu i le 20-30 minute),

- faʻatasi ai ma le mamafa poʻo le vevelaina o le toto (hematocrit - itiiti ifo i le 30% pe silia ma le 55%),

- i tagata mamaʻi e iai faʻamaʻi pipisi, maʻi mama ma le maʻisama malosi,

- pe'ā uma ona faʻaaogaina le acid ascorbic e sili atu ma le 1.0 gram pe a faʻaauau pe tautala (e oʻo atu ai i le maualuga o le faʻamaoniga),

- pe afai o aiaiga mo le teuina ma le faʻaogaina e le o iai mo le faʻaaogaina (i le tele o tulaga o le maualuga o le vevela: mo le teuina - from + 5 ° C i le + 30 ° C, mo le faʻaaogaina - mai le + 15 ° C i le + 35 ° C, - mai le 10% i le 90%),

- lata ane i punavai o le malosi o le eletise eletise (telefoni feaveai, ogaumu vevela, ma isi),

- e aunoa ma le siakiina o le masini e faʻaaoga ai se taʻavale faatonutonu (faʻafoe o le faʻafoega), pe a uma ona suia ia maʻa poʻo le maeʻa o se vaitaimi umi (o le faʻamaoniga o taualumaga ua tuʻuina atu i faatonuga mo le faʻaaogaina).

# O suʻega mo le mita e le tatau ona faʻaaoga:

- i le maeʻa ai o le aso na maeʻa ona faʻaalia i luga oa latou afifiina,

- ina ua maeʻa le vaitaimi mo le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga mai le taimi na tatala ai le afifi,

- pe afai e le fetaui le keli e faʻaogaina ai le masini ma le numera o loʻo faʻaalia i luga o le afifiina o le suʻega (o le taualumaga mo le faatulagaina o le numera o le faʻamaonia o loʻo tuʻuina atu i faatonuga mo le faʻaaogaina),

- pe afai o aiaiga mo le teuina ma le faʻaogaina e le o tuʻuina atu mo faatonuga mo le faʻaaogaina.

2. E tatau ona e iloa o meter-glucometer taʻitasi ua i ai se mea e mafai ona faʻaaogaina i fua

E tusa ai ma tulaga ole WHO, o le taunuuga o se suʻega o le kulukose toto e maua mai ai le masini faʻaaogaina (i le fale) e faʻamoemoe e saʻo lelei pe afai e pa'ū i totonu o le vāega o +/- 20% o tau o le suʻesuʻega na faia i le faʻaaogaina o meafaigaluega , mo le mea lea e ave ai se suʻega o le suʻega maualuga, ma o se eseesega o +/- 20% e le manaʻomia ai suiga i togafitiga. O le mea lea:

- e leai ni mita glucose toto e lua, e oʻo lava i se tasi gaosi oloa ma se tasi faʻataʻitaʻiga, o le a le maua i taimi uma le tali tutusa,

- na o le pau lava le auala e siaki ai le saʻo o le glucometer o le faatusatusa lea o le taunuʻuga na maua pe a faʻaaogaina i le taunuʻuga o le fale suesue (o fale suesue i totonu, o se tulafono faʻapitoa, falemaʻi faʻapitoa faʻapitoa o se maualuga), ae le o se taunuuga o se isi glucometer.

3. O le gaʻo toto o le suka o loʻo aʻafia i fesuiaiga i le tino ma meaola o le toto (hematocrit, pH, ma isi)

O suʻesuʻega faʻatusatusa o le kulukose o le toto e tatau ona faia i luga o se manava gaogao ma i le leai o se faʻasalalauga faʻalauiloa (i le tele o tusi lesona o le maʻisuka, o le maualuga o le kulukose i le toto e mai le 4.0-5.0 i le 10.0-12.0 mmol / l).

4. O le taunuuga o le suʻesuʻega o le glycemia e faʻalagolago i le umi o le va i le va o le faʻaaogaina o toto, faʻapea foʻi ma le vaeluaga i le va o le suʻeina o le toto ma lona suʻesuʻega mulimuli ane i totonu o le fale suesue.

E tatau ona ave faʻataʻitaʻi toto i le taimi lava e tasi (tusa lava pe 10-15 minute o suiga taua i le maualuga o le glycemia i le tino e mafai ona tupu) ma i le auala lava e tasi (mai se tamatamailima ma e sili atu mai se pupuʻu se tasi).

E tatau ona faia se suʻesuʻega i suʻesuʻega ile 20-30 minute pe a uma ona faia se suʻega toto. O le kulūkose i le toto faataitai i le potu vevela e faʻaitiitia ai itula uma e 0.389 mmol / L ona o le glycolysis (o le faagasologa o le kulukose e maua e toto mumu mumu).

E faʻafefea ona aloese mai le solia o le auala mo le faia o se mataʻu o le toto ma faʻaaogaina i se fasi siaki?

O le toto mo le suʻega e mafai ona 'aveʻese mai vaega eseese o le tino, ae o le toto sampling mai le pito i luga o tamatamailima e sili ona talafeagai. E mafai foi ona e toso toto mai le taligalu, pito i luga o le alofilima, lima, tauau, thivae, maso o povi. E mafai ona faʻamoemoe i le faʻatagaina o avanoa, tulaga faʻalogo, galuega ma isi tulaga. O le fesoʻotaʻiga capillary, o le saoasaoa o le toto ma le malosi o le metabolism ile kulukose i itu eseese o le tino e ese. O fua o le kulukose o le toto e maua mai i le aveina o le toto i le taimi e tasi, ae mai nofoaga eseese o le a eseese. E le gata i lea, o le malosi tele o le toto, o le maualuga o le fua saʻo. O le saʻo sili ma le talafeagai o le suʻesuʻega e maua ai le toto mai le tamatamailima, ma o isi vaega ua lisiina o le tino ua manatu e fai ma sui. O le latalata i le kulukose i totonu o le toto na aveesea mai le tamatamailima o fua o le glycemia e maua mai se mataua o le toto na aveesea mai alofilima o lima ma taliga. I le tele o tulaga, a oʻo mai le toto samasama mai isi nofoaga, e tatau ona faʻateleina le loloto o le loloto. O masini mo le mauaina o se mataʻu o le toto pe a ave mai i isi nofoaga e tatau ona i ai se pulou faapitoa AST. O faʻamalosi faʻamalosi o le uʻamea uʻamea e mafai ona faʻafefete, punou ma avea ma eleelea, o lea e tatau ai ona suia pe a uma ona faʻaaoga.

Talosaga o le Toto toto Fesoasoani:

1. Fufulu ile lima i le fasimoli ao faʻamafanafanaina i lalo ole vaitafe.

2. Fufulu ou lima i se solo mama ina ia leai se susu i luga ia i latou, ia vaʻaia ma le filemu mai lou tapulima i ou tamatamai lima.

3. Faʻaititia lau toto i luga o le lima i lalo, ma faʻalemu lemu e faʻaleleia ai le tafe toto.

4. A faʻaaogāina se masini faʻatau taulima tamatamai lima, solo le peʻa i le 'ava malosi pe afai e le mafai ona fufulu fufulu ou lima. O le ava malosi, i ai le aafiaga o le paʻu i le paʻu, e sili atu le tiga o le puncture, ma le faaleagaina o sela o le toto e aunoa ma le maeʻaina o le tino e oʻo atu ai i le le mautonu i faailoga.

5. Faasolo i luga le masini e tui ai le tamatamai lima ina ia faaleleia atili ai le paʻu o le paʻu i se lalaga, ia mautinoa le loloto ma le itiiti o le tiga.

6. Punia le tamatamailima i le itu, sui o tamatamailima mo punctures.

7. E le pei o fautuaga talu ai, i le taimi nei, mo le fuafuaina o le kulukose i totonu o le toto, e leai se mea e tatau ona fufulu ai le mataua muamua o le toto ma faʻaaoga naʻo le lona lua.

6. Faʻamaulalo lou tamatamailima i lalo, suluina ma faʻamaʻi, seia oʻo ina fai se matā o le paʻu. Faatasi ai ma le malosi malosi o le tamatamailima, o le extracellular fluid e mafai ona faasaʻoloto faatasi ai ma le toto, lea e tau atu i le le mautonu i faailoga.

7. Sii lou tamatamailima i le siaki siaki ina ia toso malie ai le mataua i le vaega o suʻega ma lona atoa atoa (poo le faatumuina o le capillary). Pe a "toto" le toto ma se manifinifi laititi i le vaega o suʻega ma faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le faʻaaogaina o se mataua o le toto, o le a ese le faitauga mai i latou na maua e faʻaaogaina ai se pa'ū masani.

8. A uma ona maua se matāua o le toto, ia mautinoa o le nofoaga o le puncture e le faigofie ona faʻaleagaina.

O le taunuʻuga o le suega o le glycemia e aʻafia i le faʻaleleia (fetuunaiga) o le masini fua

O le plasma o le toto o lona tino vai lea na maua pe a uma ona tuʻuina atu ma aveesea le sela o le toto. Ona o lenei eseesega, o le kulūkose i le toto atoa e masani lava 12% (poʻo le 1.12 taimi) e itiiti ifo i le plasma.

E tusa ai ma fautuaga a le faalapotopotoga ole maʻisuka faavaomalo, o le faaupuga "glycemia poo le toto glucose" ua malamalama nei o lona uiga o le kulukose i totonu o le plasma toto, pe afai e leai ni aiaiga faaopoopo poʻo ni faʻafitauli, ma le faʻavasegaina o masini e fuafua ai le kulukose o le toto (faʻaaogaina fale suʻesuʻe ma le faʻaaogaina) O se aganuʻu le faʻavasegaina e le plasma. Ae ui i lea, o nisi o mita o le kulukose toto i luga o le maketi i aso nei o loʻo i ai pea le faʻamautu toto atoa.

O le faʻatulagaga mo le faʻatusatusaina o le fua o le kulukose i le toto na maua i le glucometer ma le taunuʻuga o le fale suesue (i le leai o se faʻasalalauga faʻalauiloaina ma le matauina o le faiga o le aveina ma le suʻesuʻeina o samples).

1. Ia mautinoa o lau mita e le eleelea ma o le code i luga o le mita e fetaui ma le numera mo fasi pepa o loʻo e faʻaaogaina.

2. Faia se suʻega ma se taʻavale faatonutonu (fofo faʻafoe) mo lenei mita:

- afai e te maua ni faʻamoemoega i fafo atu o tapulaa maoti, faʻafesoʻotaʻi le kamupanī,

- pe a fai o le taunuʻuga o loʻo i totonu o le mea ua faʻamaonia - e mafai ona faʻaaogaina le masini mo le fuafuaina o le kulukose i totonu o le toto.

3. Faʻailoa pe faʻafefea ona faʻaogaina lou mita toto ma le falesuesue mo le faʻatusatusaga, o lona uiga. lea e faʻaaoga ai toto samples: plasma toto poo le toto capilla atoa. Afai e le fetaui le faʻaaogaina o le toto na faʻaaoga mo le suʻesuʻega, e tatau ona toe faʻasolosolo taunuuga i se polokalama se tasi e faʻaaogaina i luga o lou mita.

I le faʻatusatusaina o taunuʻuga na maua, e le tatau i se tasi ona galo le sese faatagaina o +/- 20%.

Afai o lou soifua manuia e le fetaui ma taunuuga o le siakiina o le kulukose i totonu o le toto e ui i le mea moni e te mulimuli ma le totoa i fautuaga uma o loʻo tuʻuina atu i faatonuga mo le faʻaogaina o le glucometer, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi ma talanoaina le manaʻomia mo suʻega suʻega!

E faʻapefea ona ou siaki le sao o le mita?

Aʻo leʻi amataina le galuega, e fautuaina e siaki le mita mo le saʻo. O le saʻo o faitauga o le masini lea e faʻalagolago ma faigofie mo le faʻaaogaina i aso taitasi.

A maeʻa, o le iloiloga a le tagata lava ia i le puleaina o le maʻi o le maʻi ma le fomaʻi, o le faasaʻoina o le fuaina o le inisalini, e faʻalagolago lava i vaega o le masini.

O le soifua maloloina o le masini e sili ona taua pe a faʻatusatusa taunuuga i taumafa i aso uma, o le maualuga o le tino ma gaioiga - toto maualuga, fatu fatu, hematocrit.

O afea e tatau ai ona e mafaufau e uiga i le sao o lau mita?

E fautuaina e siaki le masini fua fua i mataupu nei:

O le siakiina o le sao o le mita e faia i vaiaso uma.

  • A e liliuina le masini mo le taimi muamua.
  • Afai e te masalomia se faaletonu.
  • I le tulaga o le teuina umi o faʻataʻitaʻiga ole suʻega.
  • Afai o masalosalo ua masalomia le faaleagaina: pa'ū mai le maualuga, faʻaaliga i le maualalo poʻo le maualuga o le vevela, susu, lipine ultraviolet, suavai poʻo le faʻasalaga.
  • I le tulaga o le faʻaleagaina o vaʻavaʻa ma faʻataʻitaʻiga.

O a mea e mafai ona aafia ai le sao o faitauga?

I le faaopoopo atu i le le lelei o le masini lava ia, o le saʻo o ana faitauga e aafia i le tausisia o tulafono faatonutonu, tulaga i fafo ma le sao o le teuina o le masini. O tulaga sili ona lelei e maua ai le faʻaititia o le sese e oʻo atu i le 2%. O le maualuga o le maualuga o le kulukose, o le itiiti ifo o le saʻo o faailoilo. E le gata i lea, o le tele ma le le lava o le toto e aafia ai galuega.

I le taimi o le auiliiliga, e tatau ona ave le toto i le nofoaga saʻo i luga o le vaega o le suʻega.

Aua nei faʻaitiitia se matāua o le suʻega - o le faʻataʻitaʻiga e tatau ona faʻaaogaina. Aua nei faʻaaoga le mataua muamua mo suʻesuʻega, ona o le vai faʻafefete o loʻo i ai o le a faʻasese ai le taunuuga. Ia mautinoa o faʻataʻitaʻiga o suʻega e leʻi muta. O ports mo le lalaga ma le faʻataʻitaʻiga e tatau ona mamā ma mago.

E faapefea ona fuafua o loʻo galue le masini?

Ina ia iloa lelei le faʻaogaina o le masini, mulimuli i le algorithm mulimuli:

  1. Siaki le masini o le masini.
  2. Iloiloina le ituaiga o faʻavasega.
  3. Faʻamaonia o loʻo galue le punaoa.
  4. Faʻapipiʻi le faʻailoga ma le faʻataʻitaʻiga i o latou avanoa.
  5. Liliu le mita.
  6. Siaki le aso tonu ma le taimi poʻo mea autu autu o le lisi.
  7. Faaaoga se mataua o le toto e faatolu i vaega eseese o suʻega.
  8. Faʻataunuʻu taunuuga. Faʻatagaina o fesuiaiga i le lautele o le 5-10%.
  9. Tape le masini.

E faʻapefea ona siakiina o le mita e maua ai taunuʻuga saʻo?

Ina ia siaki le iuga, e mafai ona e foai atu le toto i le fale suesue ile aso lava e tasi.

  • Iloilo le maualuga ole kulukose o le plasma i le taimi e tolu. O le eseesega o suiga o le suʻega e le sili atu ma le 10%.
  • Ave le auʻiliʻiliga i le fale suesue ma iloilo le iuga i faitauga o le mita i le aso lava e tasi. O le eseesega i faitauga e mafai ona faatagaina i le 20%.
  • Faʻaopoopo 2 auala e faamaonia ai.
  • Faʻaaoga se fofo faʻafoe.

Faʻavasegaina

O le mita e faʻaalia ai le maualuga o le kulukose i le toto atoa. Ae ui i lea, o masini suʻesuʻe faufale e fuaina ai faailoilo mo plasma, o le vaega o le toto e aunoa ma ni elemene tutusa.

O lona uiga, pe a faʻatusatusa ia taunuuga, e mafai ona mafai ona fesuiaiga e oʻo atu i le 12%. Afai o le faʻavasegaina o masini falesuesue ma le glucometer o loʻo faʻatino i luga o le ituaiga lava e tasi, e leai se manaʻoga e liua faamatalaga. O le saʻo o faʻamaoniga e oo atu i le 20% e matua taliaina.

Aua nei faatusatusa taunuuga na maua e faaaoga ai masini eseese.

I le tulaga o le toto atoa, ia vaelua le faitau ole plasma ile vaega ole 1.12.

Fofo faʻapitoa mo le saʻo lelei

O le fofo o le tali e foliga tutusa i le lanu i le toto ma ei ai le faʻatonuga o le kulukose.

O le faʻafoega o le pule e mafai ai e oe ona siaki le saʻo o faitauga o le maualuga o le suka i le toto. O se vai, e masani ona mumu, ma se lauiloa lauiloa o le kulukose.

I le faʻaopoopoga, e aofia ai nisi faʻatoʻaga e fesoasoani i le siakiina o le glucometer. O le fofo e faʻaaogaina i faʻataʻitaʻiga, e pei o le toto.

A maeʻa sina taimi, o faʻatusatusaga o loʻo faʻaalia i luga o le lau o loʻo faʻatusatusa i faʻamaumauga o loʻo faʻaalia i luga o le afifi o le afifiina o fasi siaki.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi le masini?

  1. Faʻamaumau maa.
  2. Faʻamau le nila o le tui ma le faʻasolosolo i totonu o faʻamau.
  3. Ia mautinoa o le faailoga o le suʻega o loʻo iai i le tulaga saʻo.
  4. Liliu le mita.
  5. Faatali mo le pepe.
  6. Faʻaaoga ia faʻamau a le arrow e seti ai le aso ma le taimi.

  • Saili i mea autu.
  • Faʻaaogā se faʻailoga, tuʻi le vaega e manaʻomia o le paʻu mo le toto.
  • Faaaoga le toto i le vaega o le suʻega e suʻeina.
  • Faʻataunuʻu taunuʻuga o le faʻaaliga.
  • Faasao le taunuʻuga pe a manaʻomia.
  • Tape le masini.

  • Aveese le lalaga ma le suʻega.
  • Tulaga faʻavaomalo

    O le faʻailoga DIN EN ISO 15197 ua faʻamautuina ai manaoga nei mo glucometers:

    • Faʻamatalaga e itiiti ifo i le 4.2 mmol / L, o le eseesega o le 95% o taunuʻuga ma tulaga faataatitia e le tatau ona sili atu i le 0.82 mmol / L.
    • A sili atu le maualuga o le concentration pe tutusa i le 4.2 mmol / l, o se fesuiaiga o le 95% o fua faatatau mai tulaga faatapulaa e leai se silia ma le 20% e faatagaina.

    O le siaki lelei ma le siaki i aso taitasi o le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto e mafai ai e le tagata maʻi ma le fomaʻi ona faʻataʻitaʻi saʻo le tulaga o le puleaina ma le puleaina saʻo o le maʻisuka.

    Mo le faʻaaogaina o taimi uumi, e sili atu ona aoga e le gata i le mulimuli i faatonuga mo le faʻaaogaina o masini, ae o le filifilia foi o kamupanī faʻamalosia ma maualuga-gaosiga.

    O mita mita e pei o One Touch ma Accu Chek ua maua i le lalolagi atoa le amanaiaina.

    E faʻapefea ona siaki le mita mo le saʻo ma le sao o faitauga? - Faʻafeagai ma le Maʻisuka

    Le siakiina o le toto suka ma tausia le maualuga o le glycemia i se tulaga sili ona lelei, o le maʻisuka e manaʻomia le i ai o le mita o le kulukose toto.

    O le masini e le o taimi uma e faʻaalia ai mea saʻo: e mafai ona faʻamaualuga pe faʻaititia le taunuʻuga moni.

    O le a iloiloina e le tusiga poo le a le mea e aafia ai le saʻo atoatoa o glucometers, faʻalelei, ma isi mea faʻapitoa.

    Maʻeu le saʻo o le mita ma mafai ona faʻaalia saʻo le suka o le toto

    O mita o le kulukose toto e mafai ona maua ai faʻamatalaga sese. O le DIN EN ISO 15197 o loʻo faamatalaina ai manaʻoga mo masini e mataʻituina le tagata lava ia mo le glycemia.

    E tusa ai ma lenei pepa, e mafai ona faatagaina sina mea sese: 95% o fuataga e ono eseese mai le faailoga moni, ae le silia le 0.81 mmol / l.

    O le tikeri o le a faʻaalia ai e le masini le mea saʻo e faalagolago i tulafono o lona faʻatinoga, o le tulaga lelei o le masini, ma mea taua i fafo.

    Fai mai le au gaosi e mafai ona feteenai eseese mai le 11 i le 20%. O sea mea sese e le o se faʻalavelave i togafitiga manuia o le maʻisuka.

    Ina ia maua saʻo faʻamaumauga, e fautuaina e iai lau lua glucometers i le fale ma faʻafesoʻotaʻi taimi i taunuuga.

    Le eseesega i le va o faitauga o le fale meafaigaluega ma le auʻiliʻiliga i le fale suesue

    I totonu o fale suʻesuʻe, o laulau faʻapitoa e faʻaaogaina e fuafua ai le maualuga o le kulukose, lea e tuʻuina atu ai le taua mo le toto atoa.

    O mea eletise eletise e iloilo ai plasma. O le mea lea, o taunuuga o suʻesuʻega a aiga ma suʻesuʻega falesuesue e ese.

    Ina ia faaliliuina le faailo mo le plasma i se tau mo le toto, fai se faʻamatalaga. Mo lenei, o le ata na maua i le taimi o le auʻiliʻiliga ma se glucometer ua vaeluaina e 1.12.

    Ina ia mafai e le pule o le fale ona faʻaalia le tutusa o le aoga e pei o masini falesuesue, e tatau ona faʻailogaina. Ina ia maua le sao saʻo, latou te faʻaaoga foi se laulau faʻatusa.

    FaʻailogaO le toto atoaPlasma
    Tulaga masani mo tagata soifua maloloina ma le maʻisuka ile glucometer, mmol / lmai le 5 i le 6.4mai le 5.6 i le 7.1
    Faailoaina o le masini i ni fesuiaiga eseese, mmol / l0,881
    2,223,5
    2,693
    3,113,4
    3,574
    44,5
    4,475
    4,925,6
    5,336
    5,826,6
    6,257
    6,737,3
    7,138
    7,598,51
    89

    Aisea e taoto ai le mita

    E mafai ona faʻasesēina oe i se mita suka i le fale. O se tagata e maua se faʻalavelave leaga pe afai e le o matauina ia tulafono faʻaaoga, e le o le amanaia le faʻavasegaina ma le tele o isi mea. O mafuaʻaga uma o faʻamaumauga faʻamaoni e vaevaeina i le fomaʻi, tagata faʻaoga ma fale gaosi oloa.

    Faʻamaumauga a tagata e aofia ai:

    • Faʻaauau le tausisia o fautuaga a le kamupanī pe'ā tagofia ni suʻega. O lenei masini komepiuta e faigofie. Faʻasalalau le vevela, teu i totonu o se fagu ua maeʻa ona tapunia, pe a maeʻa le aso e muta ai, ona suia ai lea o meatotino a le tino ma meaʻai i se mea sese.
    • Le tagofia lelei o le masini. Ole mita e le faʻamaufaʻailogaina, o lea o le efuefu ma palapala e ulu i totonu o le mita. Suia le sao atoatoa o masini ma le faʻaaogaina o masini, le faʻaaogaina o le pamu. Teu le masini i se mataupu.
    • Suʻega le saʻo. O le faia o se auʻiliʻiliga i le vevela i lalo ifo o le 1212 poʻo le maualuga +43 tikeri, faʻaleagaina o lima ma meaʻai e aofia ai le kulūkose, e aʻafia ai le saʻo ole iuga.

    Faʻafitauli fomaʻi i le faʻaaogaina o vailaʻau faapitoa e aʻafia ai le tuufaatasiga o le toto.

    Glucometers elemene eletise e iloa ai le maualuga o le suka e faʻavae i luga o le faʻamaʻiina o le plasma e enzymes, fesiitaiga eletise e tagata talia eletise i microelectrodes.

    O lenei gaioiga e aafia i le taumafa o Paracetamol, acid ascorbic, Dopamine. O le mea lea, pe a faʻaaogaina nei vailaʻau, faʻataʻitaʻiga e mafai ona maua ai se mea sese.

    O mea tau gaosi oloa e manatu e seasea. A o lei auina atu le masini e faʻatau, e siakiina mo le saʻo. O nisi taimi e le lelei, e le lelei le faʻaogaina o masini i falemaʻi. I ia tulaga, o le fua o le taunuuga e le mafai ona faʻatuatuaina.

    Mafuaaga mo le siakiina o le saʻo le faagaoioiga o le masini

    O le mita o le kulukose o le toto e le o faʻamaopoopoina lelei o le a le maua i taimi uma faʻamaumauga sao.

    O le mea lea, e tatau ona ave mai lea taimi i lea taimi i se fale suesue faapitoa mo le asiasiga.

    E i ai faʻapitoa i soo se aai i Rusia. I Moscow, o le faʻavasegaina ma le faʻamaoniga o loʻo faia i le ogatotonu mo le siakiina o mita kulukose o le ESC.

    E sili atu le suʻesuʻeina le faʻatinoina o le pule i masina taʻitasi (faʻaaoga i aso uma).

    Afai e masalomia e le tagata ua amata ona tuʻuina atu e le masini faʻamatalaga i se mea sese, e tatau ona ave i le fale suʻesuʻe aʻo lei oʻo ile taimi faatulagaina.

    O mafuaʻaga mo le siakiina o le glucometer o:

    • eseese taunuuga i luga o tamatamailima o le lima e tasi,
    • tele faʻamaumauga i fuataga i se minute e tasi,
    • o le meafaigaluega e pau mai i se maualuga tele.

    Eseese taunuuga i tamatamai lima eseese.

    O faʻamatalaga faʻamatalaga atonu e le tutusa pe a ave se vaega o le toto mai vaega eseese o le tino.

    O nisi taimi o le eseesega o le +/- 15-19%. Ua manatu lenei ua aoga.

    Afai o eseesega i luga o tamatamai lima eseese e eseese tele (e sili atu ma le 19%), ona tatau ai lea ona le saʻo le masini.

    E tatau ona asiasia le masini mo le saʻo, mama. Afai e lelei mea uma, o le auʻiliʻiliga na maua mai le paʻu mama, e tusa ai ma tulafono ua tuʻuina atu i faatonuga, ona tatau ai lea ona ave le masini i le fale suesue mo le asiasiga.

    Eseese taunuuga i le tasi minute pe a uma le suʻega

    O le toto toto o le suka e le mausali ma suia i minute uma (aemaise lava pe afai o le maʻisuka e tuiina le inisalini pe tago i se fualaʻau o le suka).

    O le vevela o lima e aʻafia ai foi: pe a oʻo mai se tagata mai le auala, ei ai ona tamatamaʻi malulu ma filifili e faia se auʻiliʻiliga, o le taunuuga o le a laʻititi ese mai le suʻesuʻega na faia i le maeʻa ai o nai minute.

    O se eseesega taua o le faavae mo le siakiina o le masini.

    Glucometer Bionime GM 550

    Auala e siaki ai le mita mo le saʻo i le fale

    Ina ia iloilo le faʻamaoni o taunuʻuga na maua i le taimi o le suʻega o le toto i se glucometer, e le tatau ona aumai le masini i le fale suesue. Siaki le saʻo o le masini i le fale ma se fofo faapitoa. I nisi o faʻataʻitaʻiga, o loʻo aofia ai se vailaʻau i totonu o le pusa.

    O le vai pulea e aofia ai le aofaiga o le kulukose o tulaga eseese o le maualuga, o isi elemene e fesoasoani e siaki le sao atoatoa o le masini. Talosaga Talosaga:

    • Faʻaofi le fasi siaki i le mita mita.
    • Filifili le filifiliga "faʻaaoga le fofo taupulega".
    • Lulu le vai e taofiofia ma togi i luga o se fasi pepa.
    • Faatusatusa le taunuʻuga ma faʻamaumauga o loʻo faʻaalia i luga o le fagu.

    Afai e maua ni faʻamatalaga sese, e aoga le faia o se suʻesuʻega suʻesuʻe ile taimi lona lua. O faʻasalaga e le saʻo o le a fesoasoani e saili le mafuaʻaga o le faaletonu.

    Fomai tipitipi faafomaʻi

    Pe a faʻatau se glucometer, o faatonuga mo le faʻaaogaina e tatau ona avea ma se tasi o vaega sili ona taua o le pusa atoa. E leʻo manino i taimi uma pe faʻapefea ona faʻaoga saʻo lenei masini ma pe faapefea ona faʻapipiʻi.

    Faiga faʻavae. I lenei tulaga, e tatau ona e togi sina mea. Muamua e tatau ona e tuʻuina atu maʻa. Aua ua uma ona faatulaga le aso ma le taimi. E naʻo le faia lenei mea, e tatau ona e uu i lalo le ki autu ma faatali mo le faailo leo. E liliuina le masini, ona liliu ese lea o le manava mo sina taimi. I le isi, faʻaaoga le pito i luga ma lalo o le kuluma e seti ai le aso, taimi ma isi galuega. Ona mafai loa lea ona e faʻaaogaina.

    O le lane e faʻapipiʻi i totonu o le soʻo, faʻasolo i luga ma faatasi ai ma le fesoasoani o le suiga i le masini, o le faailoga e tatau ai e filifilia mo le suʻe toto mo se faʻataʻitaʻiga. Ona tosoina ai lea o le uʻamea i le auala atoa ma ua saunia atoatoa mo le faʻaaogaina. A maeʻa lena, e mafai ona e amataina le toto sampling. E tatau ona faʻapipiʻi le siaki siaki i totonu o se atunuʻu faapitoa. Ma, faatasi ai ma le fesoasoani a se uila, e pipii ai se tamatamailima, ma o le toto e faʻaaogaina i le vaega o le suʻega. A maeʻa le 8 sekone, o le a iloa le iuga.

    Faʻalogoina aunoa. E leai se mea faigata i le faʻaaogaina o sea masini. O mea uma lava e faʻanoʻaina aunoa. O le toto sampling e faia i le auala lava e tasi. O le mea lea, o le filifilia o se masini, e taua le vaʻai i mea e fiafia i ai le tagata lava ia, ma amata mai ia i latou.

    , ,

    Le fesuiaiga mo masini fou ma le saʻo atoatoa

    Afai e le saʻo le faʻatau o le mita, e mafai e le tagata faʻatau ona faʻatagaina e le tulafono le fesuiaiga o masini eletise mo se oloa faapena i totonu o le 14 aso faakalena talu ona faʻatau.

    I le leai o se siaki, e mafai e se tagata ona faasino i molimau.

    Afai e le manaʻo le tagata faʻatau e sui le mea leaga, e tatau ona ave se faʻataga tusitusia mai ia te ia ma alu i le faamasinoga.

    E tupu le mea na maua ai e le masini se taunuuga i se mea sese maualuga ona o le mea moni e le saʻo le faʻatulagaina. I lenei tulaga, e manaʻomia e tagata faigaluega faleoloa le faʻatumu o le seti ma tuʻuina atu i le tagata faʻatau le mita o le kulukose toto.

    O faʻamaumauga sili ona saʻo i aso nei

    I fale faʻatau oloa ma faleoloa faʻapitoa, o faʻataʻitaʻiga eseese o glucometers e faʻatau atu. O le sili ona saʻo o oloa a kamupani Siamani ma Amerika (ua tuʻuina atu ia i latou i le olaga atoa). O loʻo faʻatautaia le faʻatautaia o tagata gaosiga i nei atunuu i le lalolagi atoa.

    Lisi o molimau maualuga-maualuga e pei o le 2018:

    • Accu-Chek Performa Nano. O le masini e faʻapipiʻiina i se atigi fagu ma e faʻafesoʻotaʻi i le komepiuta. E i ai fesoasoani fesoasoani. E i ai se faʻamanatuga ma se faʻamalo. Afai e taua tele le faailo, o le a lelei le leo. E le manaʻomia ni faʻasologa o faʻamaumauga ma suʻe se vaega o le plasma ia i latou lava.
    • BIONIME Tonu GM 550. E leai ni galuega faaopoopo i le masini. E faigofie ona faʻaoga ma faʻataʻitaʻi saʻo.
    • Tasi le Touch i le Easy Easy. O le masini e faʻatusatusa, e tusa ma le 35 kalama. E ave le palasi i se pusa faapitoa.
    • Faʻamaoni Moni. E maualuga lona maualuga ma faʻatagaina oe e fuafua le maualuga ole suka i soo se laasaga o le maʻisuka. O se auiliiliga e manaʻomia ai le tasi le mataʻu o le toto.
    • Accu-Chek Asset. Filifiliga taugofie ma lauiloa. E mafai ona faʻaalia le taunuʻuga i luga o le faʻaaliga i ni nai sekone pe a uma ona faʻaaogaina le toto i le vaega o le suʻega. Afai e le lava se vaega o le plasma, e faaopoopo le biomaterial i le lava laina.
    • Taavale Toto. Mea umi umi o le masini ma le televave o le vave gaosiga ma tau taugofie.
    • Fesoʻotaʻi OK. Faʻatautagofie masini e maualalo le tau.
    • Bioptik Technology. Faʻatulagaina i se faiga multifunctional, e maua ai le vave totoʻaina o le toto.

    Taavale Totogi - mita

    Maualuga maualuga i filifiliga taugofie a Komi.

    O le mea lea, o mita o le glucose toto i nisi taimi e maua ai faʻamatalaga sese. Na faatagaina e le au gaosi oloa se mea sese e 20%. Afai i le fuataga ma le vaeluagalemu o le masini e maua ai taunuuga e ese mai le sili atu ma le 21%, e mafai ona taʻu mai ai le le lelei o le faʻatulagaga, faaipoipoga, faʻaleagaina le masini. O lea ituaiga masini e tatau ona ave i se fale suesue mo le faamaoniga.

    Le saʻo ma le faʻamaonia o kulūkū, fofo

    Novema 04, 2015

    Amata i le mea moni o le mita o se masini faʻafomaʻi e fesoasoani e pulea le maualuga o le suka i tagata.

    O le mea muamua, e taua tele mo tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi e pei o le maʻisuka. Faataitaiga o aso nei o glucometers e matua faigofie lava e tusa lava pe mafai ona faʻaaogaina e se tamaitiiti.

    Ae ou te fia tuuina atu se auiliiliga sili ona auiliili o se taimi ese lava.

    Glucometer saʻo, faʻasologa ma isi mea faʻapitoa

    Le siakiina o le toto suka ma tausia le maualuga o le glycemia i se tulaga sili ona lelei, o le maʻisuka e manaʻomia le i ai o le mita o le kulukose toto.

    O le masini e le o taimi uma e faʻaalia ai mea saʻo: e mafai ona faʻamaualuga pe faʻaititia le taunuʻuga moni.

    O le a iloiloina e le tusiga poo le a le mea e aafia ai le saʻo atoatoa o glucometers, faʻalelei, ma isi mea faʻapitoa.

    Iloilo le masini mo le faʻaaogaina

    A e faʻatau se masini mo le fuaina o le suka toto, e tatau ona e siaki ma le faaeteete le afifi o loʻo i ai le mita. O nisi taimi, i le tulaga o le le usitaia o tulafono o felauaiga ma le teuina o oloa, e mafai ona e mauaina se pusa lapisi, afifi pe tatala.

    I lenei tulaga, o oloa e tatau ona suia i se vaʻaiga lelei ma le faʻaleagaina.

    • A uma lena, o mea o loʻo i totonu o le pusa e siakiina mo vaega uma. O le seti atoatoa o le mita e mafai ona maua i faʻasoaga faʻaopoopo.
    • I le avea ai o se tulafono, o se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e aofia ai se peni pipi, faʻapipiʻiina o pepa faʻataʻitaʻiga, afifiina o laupepa, tusi faʻataʻitaʻiga, pepa faʻamaonia, faʻamau mo le teuina ma le faʻauʻuina o le oloa. E taua i le faʻatonuga se faaliliuga Rusia.
    • A maeʻa siaki mea e aofia ai, o le masini lava ia e asiasia. E le tatau ona i ai ni mea faʻaleagaina i le masini. E tatau ona i ai se ata tifaga faʻapitoa i luga o le faʻaaliga, pati, pātini.
    • Mo le suʻeina o le tagata suʻesuʻe mo le faʻatinoga, e tatau ona e faʻapipiʻi se masini, kiliki le ki o le eletise pe faʻapipiʻi se fasi siaki i le sola. I le avea ai o se tulafono, o se maualuga maualuga o le pati o loʻo i ai se totogi atoatoa e tumau mo se taimi umi.

    A e liliuina le masini, e tatau ona e mautinoa e leai se faʻaleagaina o le faʻaaliga, o le ata e manino, e aunoa ma ni faaletonu.

    Siaki le faʻatinoina o le mita e faʻaaoga ai se faʻafoega e faʻaaogaina i luga ole pito o le suʻega. Afai e saʻo le faagaoioiga o le meafaigaluega, o le a faʻaalia le auiliiliga ile faʻaaliga pe a maeʻa ni nai sekone.

    Iloilo le mita mo le saʻo

    O le tele o tagata gasegase, o le faatauina mai o se masini, e fiafia i le auala e fuafua ai le suka o le toto ma se glucometer, ma, i le mea moni, pe faapefea ona siaki le glucometer mo le saʻo. O le auala pito sili ona faigofie ma sili ona vave o le taimi lava lea e pasia ai le auiliiliga i totonu o le fale suesue ma faʻatusatusa ia faʻamaumauga na mauaina faatasi ma taunuʻuga o suʻesuʻega o le masini.

    Afai e manaʻo se tagata e siaki le sao o le masini i le taimi o lana faʻatau, o le a faʻaaogaina se faʻafoega faʻafoe mo lenei mea.

    Ae ui i lea, o sea siaki e le o faia i totonu o faleoloa faapitoa ma vailaau mo togafitiga, o le mea lea, o le a mafai ona faamaonia le saʻo o le gaioiga o le masini pe a maeʻa ona faʻatau le mita.

    Mo lenei mea, ua fautuaina e ave le suʻega i se nofoaga tutotonu, pe afai o le a faia e sui o le kamupanī gaosi mea talafeagai.

    Ina ia mafai ona faʻafesoʻotaʻi tagata tomai faapitoa mo le nofoaga autu i le lumanaʻi ma maua fautuaga talafeagai i le lumanaʻi e aunoa ma ni faʻafitauli, e taua le faʻamautinoa o loʻo tumu le kata faʻamaumauga faʻamaonia i le saʻo ma e aunoa ma se faʻailoga.

    Afai o le suʻega ma se suʻega suʻega e faia tutoatasi i le fale, e tatau ona e suʻesuʻe i faatonuga ma mulimuli i fautuaga.

    1. E masani lava, tolu vaifofo e aofia ai glucose e aofia ai i totonu o se pusa siakiina o le masini.
    2. O tulaga taua uma e tatau ona maua mai le auiliiliga e mafai ona vaaia i luga o le afifiina o le fofo o le fofo.
    3. Afai o faʻamatalaga maua e fetaui ma tau faʻamaufaʻailogaina, o le tagata suʻesuʻe e ola maloloina.

    Ae e te leiloa pe o le a le saʻo o le masini, e tatau ona e malamalama i le mea e aofia ai se mea e pei o le sao o le mita.

    Faʻafomai i aso nei e talitonu o le taunuuga o se suʻega toto toto e saʻo pe afai e aluese mai faʻamatalaga na maua i totonu ole fale suʻesuʻe e le silia ma le 20 pasene.

    O lenei mea sese e laʻititi lava, ma e leai sona aafiaga faʻapitoa i le filifiliga o togafitiga togafitiga.

    Faatusatusaga o galuega

    Pe a siakiina le sao atoatoa o le mita, e tatau ona e mafaufau pe faʻapefea ona faʻamaonia se masini faapitoa. O le tele o ata faʻaonaponei e iloa ai le maualuga o le suka i le toto, o lea o faamatalaga e 15 pasene le maualuga nai lo le faitau o le kulukose toto.

    O le mea lea, pe a faʻatau se masini, e tatau loa ona e iloa pe faʻapefea ona faʻamaonia le suʻega. Afai e te manaʻo ia tutusa ia faʻamatalaga ma mea na maua i le fale suesue i le teritori o le falemaʻi, e tatau ona e faʻatau se masini lea e faʻailogaina i le toto atoa.

    Afai e faʻatau se masini e faʻamaʻiina e le plasma, ona 15 toesea lea o le 15 pasene ao faʻatusatusa taunuuga i faʻamatalaga falesuesue.

    Fofo faʻafoe

    I le faʻaopoopoga i fuataga o loʻo i luga, o le siakiina saʻo o loʻo faia foi e le metotia masani, e faʻaaoga ai fasi pepa faʻataʻitaʻi e aofia ai i le pusa. O lenei mea o le a mautinoa ai le saʻo ma le sao o le faagaoioiga o le masini.

    O le mataupu faavae o le suʻega o le gaioiga o le enzyme na teuina i luga o fasi pepa, lea e tali mai i le toto ma faʻaalia ai le tele o suka o loʻo i ai. E taua le mafaufau i le mea e tatau ona lelei le galue i le glucometer, e tatau ona faʻaaogaina na o suʻega faʻataʻitaʻiga faapitoa o le kamupani e tasi.

    Afai o le auiliiliga o le auiliiliga e maua ai le le saʻo o faaiʻuga, e faailoa ai le le saʻo ma le le saʻo o le faagaoioiga o le masini, e tatau ona e faia fua e fetuunai ai le mita.

    E tatau ona manatuaina o soo se mea sese ma le le saʻo o faitauga ole masini e mafai ona fesoʻotaʻi atu e le gata i se faʻafitauli o le tino. Le lelei le tagofiaina o le mita e masani ona taitai atu ai i le le saʻo.

    I lenei itu, ao leʻi amataina le faʻatinoga, a maeʻa le faʻatauina o le suʻega, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoa ia faatonuga ma aʻoaʻo pe faʻapefea ona faʻaaoga lelei le masini, matauina fautuaga uma ma faatonuga, ina ia faʻaaogaina se fesili e faʻaaoga ai le mita.

    • O le siaki o le siaki ua faʻapipiʻi i totonu o le sola o le masini, lea e tatau ona faʻaalia.
    • E tatau i le pupuni ona faʻaalia se code e tatau ona faʻatusatusa i faailoga code i luga o le afifiina o fasi pepa o suʻega.
    • I le faʻaaogaina o le kī, o se galuega faapitoa e filifilia mo le faʻaaogaina o se fofo faʻafoe;
    • O le faʻafoega o le faʻafoe o le a matua luluina ma faʻaaogaina i luga ole pito o le suʻega nai lo le toto.
    • O le a faʻaalia e le pusa faʻamaumauga e faʻatusatusa i fuainumera o loʻo faʻaalia i luga o le afifiina i fasi pepa faʻataʻitaʻi.

    Afai o taunuʻuga o loʻo i totonu o le laina ua faʻamaonia, e saʻo le mita ma o le auʻiliʻili e maua ai faʻamatalaga saʻo. I luga o le mauaina o faitauga le saʻo, e toe faia le fuataga.

    Afai o le taimi lenei ua le saʻo ia taunuuga, e tatau ona e suʻesuʻeina auiliiliga i auiliiliga. Ia mautinoa o le faasologa o gaoioiga e saʻo, ma vaavaai mo le mafuaaga o le le lelei o le masini.

    Faailoga mo le faʻaaogaina o se glucometer

    O faʻamaoniga autu mo le faʻaaogaina o le mita o le maʻisuka maualuga o le ituaiga muamua ma lona lua. E masani lava, o loʻo i ai ituaiga masini e faʻaalia ai le cholesterol ma le totoina o le toto.

    Ae masani lava, e faʻaaogaina e tagata e maua i le maʻisuka e fua ai le kulukose. E leai se isi faʻamaoniga e maua. O le mea moni, e manino mea uma mai le faʻamatalaga lava ia.

    Ae, e ui lava i lenei, e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi, e le tatau ona e faʻaogaina le masini. E oʻo lava ile amataina mai le mea moni e maʻi se tagata i le maʻisuka. Talu ai ona o loʻo i ai le tele o mafuaʻaga e sili atu ai le faʻaesea.

    I se tulaga lautele, o se mea lautele lea e mafai ai e oe ona vave fuafuaina le maualuga o le suka. Faafetai i lenei mea, na mafai ona vave tali atu i tulaga e matua taua ai. Ona o le maualuga o kulukose e mafai ona tulaʻi ma pau. O le masini, i le itu, o le a faʻamaonia lenei mea i se mataupu o sekone ma faʻatagaina le tagata e tui inisalini. O le mea lea, pe a mafai, e tatau ona faʻaaoga lenei iunite.

    Faailoga o le Glucometer

    O tagata e faʻaogaina lenei masini e tatau ona iloa faʻamaoniga autu o le mita. E masani lava, e lelei pe a faʻapea o le masini lava ia "fai mai" e sili atu le maualuga o le glucose pe, i se isi itu, tuʻu ifo. Ae faʻapefea pe afai e le o lenei galuega? I lenei tulaga, e tatau ona mafai ona e malamalama tutoatasi pe o le a le ituaiga tagata o loʻo i luma o se tagata ma lona uiga.

    O lea la, o loʻo i ai se laulau faapitoa e faʻaalia ai le faitauga o le masini ma le glukose moni. O le fua amata e amata i le 1.12 ma faaiu i le 33.04. Ae o le faʻamatalaga lea o le masini lava ia, e mafai faʻapefea ona tatou malamalama i le sugar sugar from them? O lea, o se faailoga o le 1.12 e tutusa ma le 1 mmol / l le suka. O le isi tagata i luga o le laulau e 1.68, e tutusa ma le taua o le 1.5. O le mea lea, o le faailo i taimi uma e faateleina i le 0.5.

    Malamalama lelei o le galuega o le laulau o le a faigofie. Ae e sili ona lelei le faʻaaogaina o le faʻatauina o se masini e otometi lava ona iloiloina mea uma. Mo se tagata o loʻo faʻaaoga le masini mo le taimi muamua, o le a sili atu ona faigofie. O lea ituaiga masini e le taugata, e mafai e tagata uma ona gafatia.

    Glucometer Features

    O uiga autu o glucometers e tatau ona fetaui uma ma manaʻoga o le tagata faʻaaoga. O lea, o loʻo i ai masini multifunctional, o loʻo i ai foi mea faigofie. Ae tusa lava po o le a le masini, e taua e faʻamaonia ai le saʻo.

    Pe a faʻatau se glucometer, e tatau i se tagata ona gauai atu i lona saʻo. Ina ia faia lenei mea, o le suʻega e faia e aunoa ma le tuua o le faleoloa. Ae ia mautinoa lelei lenei uiga, e manaʻomia lou suʻeina o se suʻega o suʻesuʻega o gaʻo. Ona mafai lea ona e suʻeina le masini, e sili atu faatolu. O faʻamaumauga e maua e le tatau ona ese mai le tasi i le isi e sili atu i le 5-10%, o le mea sese lenei.

    Masalo o le uiga sili lea ona taua o le masini. E taua tele, o le taunuuga e maua e ia i lona atoaga e le silia le 20% pa puipui. Seiloga pe a uma lena e mafai ona e tilotilo i galuega, faʻaalia ma isi mea laiti.

    E mafai e le masini ona i ai se faʻatonuina o le leo, e pei o se leo faʻalogo. I le faaopoopo atu i ai, e mafai e le masini ona teuina faʻamatalaga lata mai ma faigofie ona faʻaali pe a talafeagai. Ae po o le a lava lau tala, e tatau ona saʻo le masini.

    , ,

    E faapefea ona faʻatulaga le mita?

    A maeʻa le faʻatau, o le fesili masani o le auala e faʻatulaga ai le mita. O le mea moni, e leai se mea faigata i lenei faagasologa. O le mea muamua e fai o le tuʻuina lea o maʻa.

    O lea e mafai ona e seti le fododod. A tape le masini, e aoga le tuʻuina o le taulaga i le taimi autu. E tatau ona e faʻapipiʻi i le pito i lalo. A maeʻa mea uma saʻo, o le a faʻaalia se kiliki.

    Le isi, e tatau ona e faʻasolo le aso, taimi ma iunite. Ina ia mafai ona ulufale i le faatulagaga, e tatau ona e uu i lalo le autu autu mo le 5 sekone. A maea lea, o le a paʻu se pepe, o lea na faʻaalia ai le faʻamaumauga i luga o le faʻaaliga. O lea e tatau ona e toe uu le faamau seia toe maua le faʻamaumauga. Aʻo leʻi mafai e se tagata ona alu i le seti, o le masini e tape mo sina taimi. A o faagasolo lenei faagasologa, e le mafai ona faʻamalolo le ki.

    Mo le setiina o le aso, ia faʻaaoga le pito i luga ma le pito i lalo ma faʻapipiʻi le taimi manaʻomia. O se isi foi faiga faapena e toe faia mo iunite. A maeʻa suiga taʻitasi, e manaʻomia ona taomi le ki autu ina ia faʻamaonia ai faʻamaumauga uma.

    Le isi, saunia se masini faʻatau. O le vaega pito i luga e amata, ma ua faʻaofiina le lalaga i totonu o le faamoega. Ona faʻasolosolo lea o le puipui o le masini ma toe faʻafoʻi. E ala i le fesuiaʻiina o le masini, e mafai ona e filifilia le faailoga talafeagai mo le suʻe toto mo se faʻataʻitaʻiga. O le televise masini e toso uma le ala i luga ma ua sauni mo le faʻaaogaina.

    O lenei e mafai ona e amataina le toto sampling. E naʻo le mea lenei e fai. O le suʻega o le suʻega ua tuʻuina i totonu o le taulaga seia oʻo ina maua se faailo leo. A maeʻa lena mea, e faʻaaogaina le masini faʻatauvaʻa i le tamatamailima ma vaʻai ai. O le toto e faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete i le masini. O le mea taua lava e le tatau ona tele ni "mea e masani ai", aua o loʻo i ai le avanoa e faʻaleagaina ai le taulaga mo le fesuiaiga. O se mataua o le toto e tatau ona paʻi atu i le faitotoa e ave ma taofi lou tamatamai lima seia e faalogoina se pepe. O le iuga o le a aliali i luga o le mata pe a maeʻa le 8 sekone.

    Vaevaega mo le glucometer

    A faʻaaogaina le masini, o suʻega mo le mita o se tasi lea o vaega sili ona taua. Faʻaaoga ia mea e fuafua ai le maualuga o le suka. Glucose e ulufale atu i le taʻavale ma faʻapenei ona avea ai se eletise eletise, i luga o le faavae o loʻo faia ai le suʻesuʻega.

    E tatau ona e faʻatau faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ma faʻamaualuga. E fautuaina e tagata tomai faapitoa le gauai atu ia i latou, ae le o le masini lava ia. Ioe, o le lelei o nei vaega e faalagolago i le taunuuga.

    E taua le i ai o se malamalama i tuutuuga o le teuina o fasi siaki. Ina ia faia lenei mea, mafaufau i ou lava manaoga ae aua le faʻatau tele. Faʻasaʻo ni nai vaega mo le taimi muamua. O le mea autu e le o le faatagaina o fasi paʻu e faʻafesoʻotaʻi le ea poʻo le susulu o le la mo se taimi umi. A le o lena, e mafai ona latou faʻavaivai ma maua ai se taunuuga atoatoa.

    O le isi itu taua i le filifilia o suʻega suʻega o le mafaufau lea e fetaui ma le masini. Ona e leai ni vaega lautele, e tatau ona filifilia ma le faaeteete mea uma. I lenei tulaga, o le a mafai e le masini ona faʻaalia le mea saʻo.

    Glucometer Lancets

    O a mea e fai mo se glucometer? O mea faʻapitoa ia e aofia ai i le faagasologa o le tuʻia o le paʻu ina ia mafai ai ona aoina le toto mo le auiliiliga. O lenei "vaega" e mafai ai ona e aloese mai le le talafeagai o le faaleagaina o le paʻu, faapea foi ma le tiga. O le uila lava ia o loʻo faia i mea e leai ni mea, o lea e lelei mo tagata uma.

    O nila o le masini e tatau ona i ai le tapulaa maualalo. O lenei mea e aloese ai mai le tiga. Ole umi o le peni o le nila e fuafua ai le umi ma le lautele o le puncture, ma e faʻavae i lenei mea, ona oʻo loa lea o le saoasaoa o le toto. O nila uma e faʻamaʻiina ma o loʻo i totonu o afifi taʻitasi.

    I le faʻaaogaina o se uila, e le gata e mafai ona e fuafuaina le maualuga o le kulukose, ae o mea uma foi o le cholesterol, hemoglobin, vave faʻamalosi ma sili atu. O lea, i se auala, o se oloa lautele. O le faʻataʻitaʻiga ua filifilia i le amanaʻiaina o le masini avanoa ma le mafuaʻaga e maua ai le lancet. O le filifiliga saʻo mulimuli ane e faʻaumatia ai le faʻavaeina o le telefoni ma le tuputupu ae-sikula.

    I le taimi o le gaosiga o laʻau, o le ituaiga ma le mafiafia o le paʻu o loʻo amanaia. O le mea lea, e tusa lava pe pepe e mafai ona faʻaaogaina ia "vaega". O se oloa faʻaaogaina mo le faʻaaogaina patino. O lea e tatau ai ona e faia se laasaga ma mafaufau i se taimi e tasi. A aunoa ma lenei vaega, o le faʻaogaina o le masini e le mafai.

    Glucose mita pen

    O le a le peni mo le glucometer ua faʻamoemoeina? O se masini faʻapitoa lea e mafai ai ona e ulufale i insulin i mataupu e galo ai se tagata e uiga i lenei gaioiga. E mafai e le peni ona tuʻufaʻatasia vaega uma faʻaeletoroni ma masini.

    Ole seti ole seti e faʻaaoga e faʻaaoga ai se uili faʻapitoa. A o faagasolo lenei faagasologa, o le fua na maua e faʻaalia i le faamalama o le itu. O le faamau i luga o le 'au e iai se faʻaaliga faʻapitoa. Na te manatuaina le fualaau na faia, ma le taimi na faia ai.

    O lenei mea o le a mafai ai e mātua ona pulea le faʻatagaina o le inisalini o le la fanau. O se mea fou faatoa maua e sili mo tamaiti laiti. O le fualaau e faigofie ona faʻafetaui e ala i le fesuiaʻiina o le ki i itu uma e lua.

    I le lautele, a aunoa ma lenei mea fou o le a le faigofie. E mafai ona e faʻatauina i soʻo se faleoloa faapitoa. I lenei tulaga, o le fetaui lelei o le masini ma le au e le taua tele. A maeʻa, e le o se vaega o le masini, ae o lona faʻapitoa e faigofie. O lea mea fou faatoa maua e lelei mo tamaiti uma ma tagata matutua. O le mea lea, o le mauaina o sea ituaiga masini, e taua le taulimaina o lenei vaega.

    Faʻapefea ona faʻaaoga le mita?

    E leai se mea e popole pe faʻapefea ona faʻaaoga le mita. Afai e faia e se tagata lenei mea mo le taimi muamua, ona e popole lea e le aoga. O lea la, o le mea muamua lava e tatau ona e faia o le paʻuina lea o le paʻu i se uila.

    E masani lava, o lenei vaega e sau ma le masini. I nisi faʻataʻitaʻiga, ua fausia i totonu. A maeʻa le puncture, e tatau ona e aumaia le toto i le vaega o le suʻega. O loʻo i ai mea faʻapitoa e mafai ona sui ai lona lanu, e faʻatatau i le maualuga o le suka. Ma le isi, o le suʻega siaki e mafai ona alu uma i totonu o le pusa ma fausia i totonu o le masini.

    E tatau ona maitau o nisi masini e mafai ai ona ave toto e le gata i tamatamailima, ae mai le tauau ma le tauau. E manino mea uma i lenei taimi. A oʻo le toto i luga o le suʻega, e amata ona galue le masini, pe a maeʻa le 5-20 sekone, o numera e faʻaali ai le kulūkose o le a maua i luga o le faʻaaliga. O le faʻaaogaina o le masini e le faigata tele. O le taunuuga e faʻaolaina e le masini aunoa.

    Glucometer Shelf Life

    O le a le ola o le mita ma e mafai ona faateleina? O le a le mea sili ona manaia, o lenei faitioga e faʻatatau i le faʻaogaina e le tagata le masini. Afai na faʻaaogaina ma le faaeteete, ae o le masini e tumau mo le silia ma le tasi le tausaga.

    E moni, o lenei faaupuga e iai ona lava faʻaaliga. E faalagolago tele lava i le poloka lava ia. O lea la, o lona uiga moni lava mo le 1000 fuataga, ma e tutusa ma le tausaga o galuega. O le mea lea, o lenei mea moni e tatau ona mafaufau.

    I se tulaga lautele, o se masini lea e le o iai se fale. E pei ona taʻua i luga, e faʻalagolago i le auala e togafitia ai e se tagata. E faigofie le faʻaleagaina o le masini.

    E taua le mataituina o ona foliga vaaia. Aua le faʻaaoga mea e muta. I le tulaga lea, o le fasi siaki ma le uila e faatatau i ai. O nei mea uma e mafai ona faʻaitiitia ai le taimi faʻatinoina o le masini. O le mea lea, o lona ola ola e faʻatatau saʻo i lona tagofiaina. O lea la, e tatau ona maua lenei faʻamatalaga pe afai ei ai se manao e faʻaaoga le masini mo le silia ma le tasi le tausaga.

    Glucometer Manufacturers

    O tagata autu e gaosia le mita o le kulukose toto e tatau ona e gauai atu i ai e tatau ona ausia ni tulaga faʻapitoa. O le mea lea, i tausaga talu ai nei, na amata ai ona amata mai le tele o masini fou. E le gata i lea, o la latou eseesega e matua tele na toetoe lava a le mafai ona filifilia le mea sili. A uma mea uma, e lelei uma ma e itiiti lava ni mea sese.

    O lea, talu ai nei na faʻaalia ai masini o kamupani Abbott (laina Medisense), Bayer (Ascensia), Johnson & Johnson (One Touch), Microlife (Bionime), Roche (Accu-Check). O i latou uma e fou ma o loʻo faʻaleleia le mamanu. Ae o lenei mea e le i suia ai le mataupu faavae o le galue.

    E taua le taulaʻi atu i masini photometric Accu-Siaki Siaki ma Accu-Siaki Faʻamama. Ae e tatau ona e malamalama o loʻo i ai se mea sese maualuga.O lea, o le tulaga maualuga e tumau pea i masini eletiseka. O le tele o oloa fou i luga o maketi, e pei o le Bionime Right GM 500 ma le OneTouch Select, ei ai uiga lelei. O le mea moni, o loʻo faʻalauteleina i le lima, o le tele o mea faigaluega i aso nei e faia faʻaalia.

    Ua maeʻa ona tuʻuina atu le Medisense Optium Xceed ma Accu-Chek. O nei masini e taua le taulaʻi i ai. E le taugata, faigofie ona faʻaaoga, ioe, ma le tele ina ia mafai ai e se tamaititi ona siakiina le tulaga o le kulukose. Pe a filifilia se masini, e te manaʻomia e te le vaʻai i lona igoa, ae i le galuega. I nisi faʻamatalaga auiliili e uiga i nisi o ata o glucometers, o le a tatou talanoaina i lalo.

    Auala e faʻaititia ai mea sese o masini

    Ina ia faʻaitiitia le sese i le suʻesuʻega o le maualuga o le toto, e tatau ona e mulimulitaʻia nisi o tulafono faigofie.

    Soo se glucometer e tatau ona siakiina i lea taimi ma lea taimi mo le saʻo, aua o lenei mea e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi se nofoaga tutotonu poʻo se fale suesue faapitoa.

    Ina ia siaki le saʻo i le fale, e mafai ona e faʻaaoga fuataga. Mo lenei mea, e sefulu ni fuataga e ave i se laina.

    O le maualuga o le iva mataupu mai i le sefulu o taunuuga e le tatau ona eseese e sili atu ma le 20 pasene i le maualuga o le maualuga o le toto i le 4.2 mmol / lita ma le maualuga. Afai o le taunuʻuga o le suʻesuʻega e itiiti ifo i le 4.

    2 mmol / lita, o le mea sese e le sili atu nai lo le 0.82 mmol / lita.

    Aʻo leʻi faia se suʻega toto, e tatau ona mulumulu ma fufulu faʻamago i se solo. Faʻamatalaga o le ava malosi, solo masini ma isi vai inu fafo e le mafai ona faʻaaogaina aʻo leʻi suʻeina, aua e mafai e lenei mea ona faʻalavelave le faʻatinoga.

    O le saʻo o le masini e faʻalagolago foʻi i le tele o le toto na maua. Ina ia vave ona faʻaaogaina le tele o mea manaʻomia ole meaola ole mea ole mea ole mea ole mea ole mea ole mea ole mea ole tino, ole fautuaina ole massage ole tamatamailima, ona togi lea i se peni faapitoa.

    O le puno i luga o le paʻu ua faia i le faʻaaogaina o le malosi atoatoa ina ia mafai ai ona vave faʻafefete le toto ma i le aofaʻi sao. Talu ai o le mataua muamua o loʻo i ai le tele o le vaʻaia, e le faʻaogaina mo le auʻiliʻili, ae aveeseina lelei ma le fulufulu mamoe.

    E faʻasaina le faʻafefeteina o le toto i luga o se fasi siaki, e tatau ai ona faʻaaogaina le meaola faʻapitoa i luga o lona lava luga, pe a maeʻa ona faia se suʻesuʻega. O lenei tusiga o le a fesoasoani ia te oe ia malamalama i le ala e filifili ai se glucometer.

    Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

    Faʻasalaga

    O nisi taimi pe a tutupu ni mea sese e le fesootai ma le faʻaogaina o le masini, pe o le saʻo ma le maeʻaeʻa o le suʻesuʻega. O nai māfuaʻaga e mafua ai ona tupu lenei mea i lalo:

    • Faʻatulagaga o masini eseese. O nisi masini e siakiina mo le toto atoa, o isi (masani lava suʻesuʻega) mo le plasma. O se taunuuga, e mafai ona latou faʻaalia ni faʻaaliga eseese. E manaʻomia lou faʻaogaina o laulau e faʻamatala ai nisi o faitauga i isi,
    • I nisi tulaga, pe a faia e le tagata maʻi ni suʻega se tele i se laina, e eseese foi le faitau o kulukose e eseese tamatamailima. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea o mea uma o lenei ituaiga o loʻo i ai se faʻatagaga sese ile 20%. O le mea lea, o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto, o le maualuga i le matua taua o le eseesega atonu o le va o faitauga. O le faʻasesega o masini Acco Chek - o la latou faʻatagaga faatagaina e le tatau, e tusa ai ma le tulaga masani, sili atu i le 15%,
    • Afai e le lava le loloto o le pupuʻu ma o le pa'ū o le toto e le faʻafefeteina na o ia, o nisi tagata gasegase e amata ona tosoina. E le mafai ona faia lenei mea, talu ai ona o se aofaiga tele o le va o le intercellular e ulufale atu i le faataitaiga, lea, i le faaiuga, ua auina mai mo le auiliiliga. E le gata i lea, o faʻataʻitaʻiga e mafai ona sili atu ona mamafa ma lē amanaʻiaina.

    Ona o se mea sese i masini, e tusa lava pe le o faaalia e mita le maualuga o faailoilo, ae o le tagata gasegase o loʻo lagona se faʻafitauli, e tatau ona sailia se fesoasoani faafomaʻi.

    Tuua Lau Faamatalaga