Hartil Amlo: faatonuga mo le faʻaaoga

Capsules 5 mg + 5 mg, malosi, gelatin, CONI-SNAP 3, le taofiofi, tapunia le tagata lava ia, ma se vaega opaque i le malamalama ma le ufiufi opaque i le malamalama o le paʻu.

1 pulou.
ramipril5 mg
amlodipine (i le foliga o le taugofie)5 mg

PRING crospovidone (E-1202), hypromelilose (E-464), cellulose microcrystalline (E-460), glycerol dibehenate.

Le tuufaatasiga o le capsule CONI-SNAP 3: lanumoana lanumoana (E-133), mumu mumu (E-129), dioxide (E-171), gelatin.

7 pcs - paʻu o le PVC / Polyamide / Aluminium (4) - teuina o pepa pepa.
7 pcs - paʻu o le PVC / Polyamide / Aluminium (8) - teuina o pepa pepa.
10 pi. - paʻu o le PVC / Polyamide / Aluminium (3) - teuina o pepa pepa.
10 pi. - paʻu o le PVC / Polyamide / Aluminium (9) - teuina o pepa pepa.

Faʻataʻitaʻiga

O le faiga o le gaioiga o le ramipril

Ramiprilat, o le metabolite malosi o le manipril prodrug, e taofia ai le enzyme dipeptidyl carboxypeptidase I (synonyms: angiotensin-converting enzyme, kininase II). I plasma ma tissues, o lenei enzyme e faʻateleina ai le liua o le angiotensin I i se vasoconstrictor malosi - angiotensin II, ma e aʻafia ai foi i le faʻaleagaina o vailaau vasodilator malosi - bradykinin. Faʻaitiitia le faʻavaeina o le angiotensin II ma faʻasaina le faʻaleagaina o le bradykinin e taʻitaʻia ai le vasodilation.

Talu ai o le angiotensin II e faʻaolaina ai le faʻasaʻolotoina o le aldosterone, o le ramiprilat e faʻaitiitia ai le pulefaʻatasia o le aldosterone. O le tali masani i le monotherapy ma le atiata ACE na maualalo ifo i le faitau aofaʻi o tagata gasegase (Afro-Caribbean) ma le maualuga o le toto maualuga (o le faitau aofaʻi o tagata gasegase ma le maualuga o le toto), nai lo tagata mamaʻi e eseese lanu paʻu.

O le faʻaaogaina o le ramipril e faʻatasi ma le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le faʻaauau o le faʻafitauli. I le avea ai o se tulafono, o le fualaau faasaina e le suia tele ai le tafe toto ma le fuaina o le filtration. O le faʻaaogaina o le ramipril e faʻatasi ma se aʻafiaga e le afaina, e le gata i le tulaga o le maʻi ma i le tulaga pepelo, ae o le fualaau faasaina e le afaina ai tachycardia.

A maeʻa le faia o se tasi o tautalaga o le ramipril, e mataʻituina lona malosi i totonu ole 1-2 itula, e oʻo ile maualuga ile 3-6 itula ma tumau mo le 24 itula. faatasi ai ma togafitiga faaumiumi.

O le faalēaogā faʻafuaseʻi o le ramipril e le o faʻatasi ma le vave faʻapupulaina o le toto.

Le faiga o le gaioiga o le amlodipine

O le Amlodipine e taofia ai le faʻaaogaina o tino o le konateko i cardioyocytes ma vela maso maso masi (o le "sosolo" le poloka o le calcium poʻo le tagata o le calcium iontagonist).

O le faʻaaogaina o lona aʻafiaga e mafua mai ona o se aafiaga tuusaʻo tuusaʻo i luga o maso masele o toto toto, ma mafua ai ona faʻaitiitia le faʻavave o le toto.

O se auiliiliga auiliili o le masini lea e faafaigofie ai le kosi o le angina pectoris e leʻi i ai, ae o lenei faiga e mafai ona galue i ni itu se lua:

1) le faʻalauteleina o vaevaega o meaola, ma, o le mea lea, o se faʻaitiitia o le aofaʻiga o vailaʻau lautele (afterload).

Talu ai ona o le fualaau faasaina e le mafua ai le tachycardia o le reflex, o le malosi o le myocardium ma lona manaomia o le okesene o le a faaitiitia.

2) o le faʻalauteleina o mea lapopoa o le coronary arterioles, ma le iʻuga e le suia ma vaega o fualaau oona o le muso o le fatu, e faʻatele ai le tafe o le okesene i le myocardium.

O le masini o loʻo faamatalaina i luga e faʻaopopoina ai le myocardial o le okesene e tusa lava pe aʻafia ai le fomaʻi o le gaʻo (variant angina poʻo le Prinzmetal angina).

I maʻi e maua ai le maualuga o le toto maualuga, o se tasi o aso taʻitasi o le amlodipine e maua ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto i luga o se vaitaimi e 24 itula (i le "pepelo" ma le "tu"). Ona o le faʻaaligofieina o le gaioiga ma le faaumiumi o lona aafiaga, o le fualaau faasaina e le mafua ai se masalosalo mataʻutia.

I maʻi ma le angina pectoris, o le toʻatasi o le aso e faʻatupulaʻia ai le faʻapalepaleina o le tino, faʻatuai ai le atinaʻeina o se isi osofaiga a le angina pectoris ma le "ischemic" faʻavaivai o le vaega ST, ma faʻaitiitia ai le tele o osofaiga a angina ma le faʻaaogaina o le nitroglycerin. Ole fualaau faasaina e le mafua ai ni aafiaga leaga i le gasegase: e le afaina ai lipids plasma, toto toto ma le serum uric acid ma e mafai ona faatonuina i tagata mamaʻi ma le maʻisa.

Suesuega o le Saogalemu Muamua

E tusa ai ma le ramipril:

Faʻatasi ai ma le faʻafofoga tautala o le manipril i togata ma le maile, na maua ai e le o le vailaʻau e mafua ai le vevesi tele o manu. O suʻesuʻega e faʻaaogaina ai le faʻafofogaina o le fualaau faʻasaina na faia i ni manoa, taifau ma manuki. I ituaiga uma o meaola e tolu, o suiga i le maualuga o le eletise plasma ma suiga i le ata toto na tusia.

I le avea ai ma faʻamaoniga o le galuega o vailaau faʻataʻitaʻi o le ramipril, o le atinaʻeina o le gasegase fou o le juxtaglomerular sa matauina i taifau ma manuki i le aso o le 250 mg / kg / aso. O anufe, anufe, ma manuki na gaosia i aso taitasi le 2, 2.5, ma le 8 mg / kg (mamafa o le tino) / aso, i le faasologa, e aunoa ma ni aʻafiaga leaga.

Suesuega o aafiaga leaga o fualaau faasaina i luga o le gaioiga o pepe i lapiti, lapiti ma manuki e leʻi faaalia ai soʻo se aafiaga taua o le ramipril. E leai ni tamaʻitaʻi po o ni tamaʻitaʻi na faʻaalia suiga o le fua.

O le faʻafeiloaʻi o le pipiʻi i tamaʻi tamaʻitaʻi i le vaitaimi o le fetal ma le taimi o le lactation i aso taitasi o le 50 mg / kg le mamafa o le tino (poʻo le sili atu) na faʻatasi ma le faʻaleagaina o gaʻo (faalauteleina o le pelv) o le fetus.

I le tele o suʻesuʻega e faʻaaoga ai le tele o siaki, e leai ni faʻailoga o le mutagenicity poʻo le genotoxicity o le ramipril na maua.

E tusa ai ma le amlodipine:

I kio ma muse na faaopoopoina i le malele amlodipine i le fafagaina o meaʻai mo le lua tausaga i ni faʻasalalauga e fetaui ma le laasaga i aso taitasi o le 0.5, 1.25 ma le 2.5 mg o le amlodipine / kg (mamafa o le tino) / aso, e leai se mea e maua ai le gasegase na matauina. O le maualuga pito i maualuga o fuamoa (i le fua o mg / m 2) na faʻatusatusa i le maualuga o le fua o le tagata (recommended MHD) o le 10 mg amlodipine i le aso. O le maualuga pito i maualuga i kusi (i le fua o mg / m 2) e tusa ma le lua taimi sili atu nai lo le MPD.

I le gasologa o suʻesuʻega o le manate amlodipine, e leai ni faʻailoga o le mutagenicity mafua mai i le faʻaaogaina o fualaau faasaina, i le gene gene ma i le maualuga o chromosomes.

Faʻateʻaina i tamaleo na maua mai le maleate amlodipine i se fuaseʻo e oo atu i le 10 mg / kg (mamafa o le tino) / aso (lea e tusa ma le mg / m 2, e 8 taimi maualuga atu nai lo le MPD o le 10 mg / aso) e lei faʻavaivaia.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

E tusa ai ma le ramipril:

O nei mea faʻapitoa e aofia ai le faʻafesoʻotaʻi o le toto ma luga o le tino, e pei o le vevela i luga o membrane (e pei o le silasila mai i le polyacrylonitrile), hemofiltration poʻo le lipoproteins o le eletise sulfate, ona o le faateleina o le aʻafiaga o le faʻamalosia o anaphylactic ma anaphylactoid reactions. Afai o togafitiga faapena e tatau ai, ona faʻaaogaina lea o le ituaiga membrane mo le paʻu poʻo le faʻamalosi o fualaau oona i se isi ituaiga.

Lapataiga mo le faʻaaoga

Faatasi ai ma le pulega tutusa ma sauniuniga o le pailaka, o le puipuia o togafitiga ma isi mea gaosi e siitia ai le maualuga o plasma potassium (e aofia ai le au o le receptor angiotensin II, trimethoprim, tacrolimus, cyclosporine): o le atinae o le hyperkalemia e mafai, o lea e tatau ai ona mataʻituina ma le totoʻa le maualuga o le potassium i le toto toto.

O fualaau oona (e pei o, vailaʻau) ma isi vailaʻau e mafai ona faʻaitiitia ai le toto (e pei o le nitrates, tricyclic antidepressants, painkillers, alcohol, baclofen, alfuzosin, doxazosin, prazosin, tamsulosin, terazosin).

Faʻafeiloaʻi o le tino ma isi mea (mo se faʻataʻitaʻiga, isoproterenol, dobutamine, dopamine, adrenaline) lea e mafai ona faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le mimita: o le siakiina o le toto e fautuaina.

Allopurinol, immunosuppressants, corticosteroids, procainamide, cytostatics ma isi fualaau faasaina lea e mafai ona suia le aofaʻi o lelalaʻau toto: o le faateleina o le ono mafai ona atiaʻe ni faʻafitauli o le hematological.

Susi lithium: ao avea le initaneti ACE ma tapenaga o le lithium, e mafai ona faʻaitiitia lona faʻamalosi ma, e tusa ai ma lea mea, faʻalauteleina le faʻasalaga o le lithium i le toto ma faʻateleina le faateleina o ona aʻafiaga. E manaʻomia le siakiina e le aunoa o laʻasaga maualuga.

Antiobetic agents, e aofia ai le inisalini: e mafai ona atiaʻe faʻataʻitaʻiga o le hypoglycemic. E fautuaina e matua pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O fualaau e le faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma le acetylsalicylic acid: o le faʻaitiitia o le malosi e le afaina ai le ramipril e mafai. E le gata i lea, o le faʻaaogāina o faʻamaʻi a le ACE ma NSAID e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o le hyperlink ma faateleina ai le lamatiaga o le gaioiga o le tino.

E tusa ai ma le amlodipine:

Ole vailaʻau e saogalemu le fesoʻotaʻiga ma togafitiga faʻasolosolo, peta-blockers, faʻalautele faʻapala, sublingual dosage forms o nitroglycerin, vailaʻau faʻamaʻi-anti-inflammatory, antibiotic ma vailaʻau o le hypoglycemic oral.

Le aʻafiaga o isi vailaʻau i luga o le amlodipine

- Inhibitors CYP3A4: pe a faʻaaogaina le vailaau faʻamaʻi ma le iniseti CYP3A4, erythromycin i tamaiti ma le diltiazem i tagata matutua, mulimuli ane, o le maualuga o le plasma o le amlodipine e faateleina, i le 22% ma le 50%. Ae ui i lea, o le taua o lenei tulaga e tumau pea le manino. E le mafai ona vavaeeseina ia tagata malolosi o le Initeti CYP3A4 (mo se faataitaiga, ketoconazole, itraconazole, ritonavir) e mafai ona faateleina ai le plasma concentrations o le amlodipine i se tulaga sili atu nai lo le diltiazem. Amlodipine e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete pe a faʻauʻuina i le initaneti CYP3A4. Peitai, e leai ni lipoti o soʻo se itu aʻafia e fesootaʻi ma lenei fegalegaleaiga.

- CYP3A4 inducers: e leai se faʻamaoniga o le aʻafiaga o le CYP3A4 tagata faʻamalosi i le amlodipine. O le faʻaaogāina o le vailaau faʻasaina i le CYP3A4 (e fai ma faʻataʻitaʻiga, rifampicin poo le St. John's wort) e mafai ona faʻaititia ai le maualuga o le plasma o le amlodipine. Amlodipine e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete pe a faʻaogaina faʻatasi ma le CYP3A4.

I suʻesuʻega o suʻesuʻega o fualaau faʻasaina, o le faʻaaogaina o le amlodipine ma le sua o le vine, cimetidine, aluminium / magnesium (antacids) ma le sildenafil e le aafia ai le pharmacokinetics o le amlodipine.

Le aʻafiaga o le amlodipine i isi fualaau

O le faʻaaogaina o le amlodipine ma isi antihypertensive agents e faʻaleleia ai a latou gaioiga faʻamalosi.

I suʻesuʻega o suʻesuʻega o fualaau faasaina, o le amlodipine e le aafia ai le pharmacokinetics o atorvastatin, digoxin, ethanol (ethanol), warfarin, poʻo le cyclosporine.

Leai se aafiaga o le amlodipine i luga o suiga i suega suesue.

Faʻasologa o mea

O le aso fautuaina ole fua ole aso e 1 le capsule ma se fua faatatau ua faatonuina. Hartil ® Amlo e tatau ona faia i aso uma, i le taimi lava e tasi o le aso, muamua pe a maeʻa se taumafataga. O capsules e le tatau ona nutimomoia pe 'aina.

Ole fua ole fualaau ole fualaau faasaina e le fetaui mo le taimi muamua ole togafitiga. Afai ei ai se manaʻoga mo le fetuunaiga o fua, e tatau ona faia i le naʻo le fesoasoani a tagata taʻitoʻatasi ma e naʻo le maeʻa ona maua o se faʻasolosolo lelei lava e mafai ona tatou fesuiaiga i se ituaiga fou o le vailaau faʻasaina ma se faʻasologa o fualaau o Hartil ® Amlo.

Tagata matutua: e fautuaina e faʻatonuina le fualaau faʻamaʻi ma le faʻaeteete i tagata o loʻo faia togafitiga, talu ai o nei maʻi o le solia o le paleni vai-electrolyte e mafai ona tupu. E manaʻomia le suʻesuʻeina o le galuega faʻasolosolo ma fuafua le maualuga ole palasia i le toto toto.

I tagata gasegase ma le gase o le galuega, o le faʻamaloloina o le amlodipine e ono faʻaloloa le umi. O fautuaga tonu e uiga i le fua o le amlodipine e leʻi fuafuaina, ae o le fualaau faasaina e tatau ona faʻamaonia i nei tagata gasegase ma le faʻaeteete tele. I tagata gasegase ma le gase o le galuega, o le togafitiga o le ramipril e tatau lava ona amata i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi, ma o le maualuga o aso taitasi e tatau ona i ai le 2.5 mg o le ramipril.

O loʻo fautuaina ia Khartil ® Amlo e na o na o gasegase na faʻaulu atu i le 2.5 mg o le ramipril e pei o le togafitiga sili ona lelei pe a filifilia le metotia o le ramipril.

Ina ia mafai ai ona fuafua le tuufaatasiga aupito sili ona lelei o le muamua ma le tausiga o tui i tagata gasegase e le atoatoa le aoga, o le fua o le fualaau faasaina e tatau ona filifilia e ala i le fuafuaina e le tagata lava ia o fua o le ramipril ma le amlodipine.

E leai se manaʻoga e fetuʻunaʻi le fua o le amlodipine i tagata gasegase e leai se galuega.

Amlodipine e le faʻamalosi i le taimi o le maʻi. O maʻi e maua i le paʻu, o le amlodipine e tatau ona faʻatonuina ma le faʻaeteete tele.

Ole fua ole aso o le mimiti ile maʻi ole gasegase e tatau ona faʻamautuina ile manatu ile kiliaina creatinine.

- Afai o le kiliaina o le creatinine o le ≥60 ml / min, ona le manaʻomia ai lea ona fetuutuunai le fua muamua o le inumaga, o le fua pito maualuga ole aso ole 10 mg.

- Afai o le clearance creatinine o le Amlo, ua fautuaina e na o le pau lava le mea e suia ai le tagata maʻi i le ramipril dosing o le 2.5 mg poo le 5 mg e avea ma fuataga sili ona lelei (faʻavae i le taimi o le ramipril dosing). O tagata gasegase o loʻo tuʻuina i luga o le fualaau oona e tatau ona ave le fualaau faasaina i le tele o itula pe a uma le faʻamaʻi.

I le faagasologa o togafitiga ma le fualaau faasaina Hartil ® Amlo, e tatau ona taofiofia le gafatia o gaioiga o gaʻo ma mea o le palukala i le toto toto. I le tulaga o le faʻaleagaina o le galuega, o le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Hartil ® Amlo e tatau ona faʻaumatia, ma o ona vaega e tatau ona faʻataʻitaʻiina i ni vailaau e faʻafetaui lelei.

O maʻi matutua e mafai ona faia ni fua masani o le amlodipine, peitaʻi, e tatau ona ave le lapataiga e faʻatele ai le fualaau o le vailaʻau.

O le fua muamua o le ramipril e tatau ona maualalo ifo nai lo le mea e masani ai, ma o le isi suiga mulimuli ane, e tatau ona faʻaitiitia, ona o le maualuga o aʻafiaga e le manaʻomia.

E le fautuaina e tofia Hartil ® Amlo i tagata matutua ma vaivai.

E le fautuaina le faatonuina o Hartil ® Amlo mo tamaiti ma tama talavou i lalo ifo o le 18 tausaga, ona o le saogalemu ma le aoga o fualaau faasaina i lenei vaega o tagata gasegase e lei fuafuaina.

Faailoga mo le maitaga

E tusa ai ma le ramipril

O le faʻaaogaina o le initaneti o le IPF e le fautuaina i le taimi muamua o le tolu masina o le maʻitaga, ma i le taimi o le lona lua ma le tolu o vaevaega o le maitaga, o le faʻaaogaina o le initeti o le IPF e solia.

O faʻamatalaga faʻapitoa o le aʻafiaga o le teratogenicity pe a uma ona faʻaalia i le atinaʻe ACE i le uluaʻi masina muamua o le maitaga e le o faʻamaonia, ae o le siʻitia laʻititi o lenei lamatiaga e le mafai ona taofia. Afai ei ai se manaʻoga e faʻaauau le togafitiga ma le faʻaaogaina o le inisinia ACE / ARAT II, ​​ona tatau loa lea i togafitiga o le maʻitaga ona suia a latou togafitiga togafitiga i se isi togafitiga e le talafeagai ma le puipuia o le saogalemu mo lona faʻaaoga i le taimi o le maitaga. Pe a faʻamaonia le maitaga, e tatau ona taofi vave le togafitiga ma le atiati ACE i le taimi vave ma, pe a tatau ai, ole togafitiga fou e tatau ona amata.

O le faʻaaliga i le ACE inhibitors i le taimi o le lona lua ma le tolu piliona o loʻo iloa e mafua ai le fetotoxicity i tagata (faʻaleagaina le atinaʻe o le fatugaʻo o le fetus, oligohydramnios, faʻavaveina o le faʻailogaina o le ulupoo) ma le aʻafiaga o le tino (le toe faʻalavelaveina, masalomia, hypermalemia). Afai o le faʻaaliga i le atisiva ACE e tupu i le taimi o le lona lua o masina o le maitaga, e fautuaina e faia se ultrasound o le gaioiga ma le fausiaina o ponaivi. O pepe fou faatoa fananau mai o latou tina na ave Aitia o le ACE e tatau ona mataituina lelei mo le atinaʻeina o manatu, oliguria ma hyperkalemia.

E tusa ai ma le amlodipine

O le saogalemu o le amlodipine ao maitaga i fafine e lei faavaeina. O suʻesuʻega o le gaioioga i tamaʻi na faʻaalia ai le leai o ni faʻamaoniga o faʻamaʻi, sei vagana ai le faigaluega mulimuli ane ma se umi umi, ma tui 50 taimi le maualuga maualuga ole fua fautuaina mo tagata. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le maʻitaga e fautuaina i le na o le le maua o se auala sili atu saogalemu ma pe afai o le maʻi e afaina tele ai le tina ma le tama.

E tusa ai ma le ramipril

Talu ai e le lava faamatalaga e faatatau i le faʻaaogaina o le ramipril i le taimi o le susu, e le fautuaina le faʻaaogaina o le ramipril i lenei vaitaimi, ma sili atu le filifilia o isi metotia o togafitiga ma faʻamatalaga manino saogalemu i le taimi o le fafagaina, aemaise lava i le fafagaina o pepe fou ma pepe faatoa fananau mai.

E tusa ai ma le amlodipine

E leai ni faʻamatalaga i le vaevaeina o le amlodipine ma susu susu. O le faaiuga e faʻaauauina / taofi le susu poʻo le faaauau pea / taofi le togafitiga ma le amlodipine e tatau ona faia e mafaufau ai i aoga o le susu pepe mo le pepe ma le aoga o le togafitiga o le amlodipine mo le tina.

Faatonuga faapitoa

E tusa ai ma le ramipril:

Vaega o Pateni Faapitoa

E le tatau ona ave faʻamaonia le ACE i le taimi o maitaga. Afai ei ai se manaʻoga e faʻaauau le togafitiga ma le faʻaaogaina o le inisiua ACE, ona tatau loa lea i togafitiga o le maʻitaga ona suia le togafitiga togafitiga i se isi togafitiga e le talafeagai, ma fetaui ma tulaga saogalemu mo lona faʻaaoga i le taimi o le maitaga. Afai e faʻamaonia le maʻitaga o le maitaga, o togafitiga faʻatasi ma le faʻaaogaina o le inisiua ACE e tatau ona taofi vave ma, pe a manaʻomia, e tatau ona amata le faʻaaogaina o togafitiga fou.

Tagata gasegase ua i ai le tele o aʻafiaga o faʻamalologa:

- Tagata faʻamaʻi faʻamalosi renin-angiotensin-aldosterone system:
o gasegase e maua ai le gasegase-angiotensin-aldosterone o loʻo i ai se tulaga lamatia tele o laulaʻau mataʻutia i le toto maualuga ma le gaioiga o le tino vaivai ona o le gaioiga o le ACE, aemaise lava pe a faʻatulagaina ia inhibitors ACE poʻo coniderate diuretics mo le taimi muamua pe o latou laga e faʻatūina mo le taimi muamua.

Afai o le faʻaaliga o le vaʻaia o le renin-angiotensin-aldosterone e foliga mai e mafai, pe afai e tatau ai, faatulaga le togafitiga faafomaʻi, e aofia ai le mataʻituina o le toto:

- i tagata gasegase e maualuga le maualuga,

- i tagata gasegase e le mautonu le fatu o le fatu,

- i tagata mamaʻi na faʻaalia ma le faʻamalosi e faʻamaonia le afaina poʻo le lolovaia mai le taumatau tauagavale (mo se faʻataʻitaʻiga, o le vevela o le aorta ma le valve valve),

- i tagata gasegase o le gasegase e tasi o le fausua o le ulusulu ma se gaioiga lona lua galue,

- i tagata gasegase i faʻafitauli (poʻo mea e ono tutupu) i totonu o le paleni vai-electrolyte (e aofia ai ma gasegase e maua ai togafitiga),

- i tagata mamaʻi ma gasegase ma / pe alu,

- i tagata gasegase o loʻo feagai ma se taotoga faʻapitoa, pe o ai foʻi na faʻamaʻiina i le faʻaaogaina o fualaau oona lea e mafua ai le vavalalata,

O le mea lautele, e fautuaina e faʻamaʻo le vai, hypovolemia, poʻo le masima aʻo lei togafitiga (i tagata mamaʻi ua i ai le fatu fatu, ae ui i lea, o mea uma e tatau ai ma togafitiga o ia fua faatatau e tatau ona faʻaeteete ma le faaeteete, ma mafaufau i le lamatiaga o le mamafa).

- i tagata mamaʻi i le le tumau (le tumau) poʻo le tumau o le fatu i le MI,

- i tagata gasegase e lamatia ai le atiaeina o le cardiac poo le cerebral semiamia poo i mataupu o le masalosalo mataʻutia.

I le laasaga muamua o togafitiga, e manaʻomia se togafitiga faafomaʻi faapitoa.

E fautuaina e taofi le faʻaaogaina o le iniseti o le enzyme angiotensin, e pei o le ramipril, i le tasi aso ao leʻi faia le taotoga, pe a mafai.

Totoina o mea faigaluega

Ole galuega ole Renal e tatau ona suʻesuʻeina muamua ma ao faagasolo togafitiga, ma suia le fualaau o le vailaʻau, aemaise i vaiaso muamua ole togafitiga. Mo tagata gasegase e le atoatoa le malosi, e tatau ona mataituina ma le totoa le mataituina. O loʻo i ai se tulaga lamatia o le faʻaaogaina o le tino, aemaise lava i tagata mamaʻi ma le fatu o le fatu fatugavale poʻo le maea foi o le gaosiga o fatuga.

O le tupuga o le angioedema i tagata mamai o loʻo i ai le initaneti ACE, e aofia ai le ramipril, na lipotia.

Afai e tupu le angioedema, e tatau ona faamutaina le ramipril. O auala ma auala o togafitiga faʻafuaseʻi ua faʻasalaina vave. O le tagata maʻi e tatau ona mataʻituina mo le itiiti ifo i le 12-24 itula, ma faʻasaʻolotoina mai le faʻataʻitaʻiga pe'ā maeʻa ona foʻia faʻamaoniga.

O le tupu mai o le angioedema o le intestinal na lipotia i tagata maʻi o lo o ave atitiata ACE, e aofia ai le ramipril.

O nei gasegase na faitioina le tiga o le manava (faatasi ai ma le leai foi o faailo o le nausea poo le vomiting).

O le faʻaaogaina o le inisiua ACE e faʻapupulaina ai le gasegase o le anaphylactic ma anaphylactoid (ma lo latou malosi) i vailaau iniseti ma isi mea e maua ai. Seiloga ua maeʻa le faʻasalaga, e tatau ona tuʻuina atu se iloiloga mo sina taimi e faʻagata ai le mimiti.

Sa maitauina Hyperkalemia i nisi o tagata gasegase o lo o avea ma atiata ACE, e aofia ai le malefiti. O le vaega o tagata gasegase e iai le tele o aʻafiaga o le hyperkalemia e aofia ai tagata mamaʻi e le atoatoa, tagata matutua matutua (silia ma le 70 tausaga le matutua), tagata mamaʻi e le o pulea le maʻisuka, poʻo tagata gasegase o loʻo faʻaaogaina masima salts, meaʻai faʻasaina ma isi mea gaioiolosi e faʻalautele ai le maualuga o plasma potassium toto, faʻapea foʻi ma gasegase e iai tulaga e pei o le faʻamalūina o le tino, le gasegase o le loto, poʻo le gasegase gasegase. Afai o le faʻaaogaina faʻatasi o togafitiga ua taʻua i luga ua manatu e talafeagai, ua fautuaina e faʻaauau le siakiina faifai pea o le maualuga o le palukala i le toto toto.

E i ai ni tala e seasea ona tupu i mataupu o neutropenia / agranulocytosis, thrombocytopenia ma le anemia, faapea foi le paʻu o le gaʻo ivi. Mo le vave mafai ona iloa le leukopenia, ua fautuaina e pulea le numera o leukocytes. O le tele o le mataituina i le taimi muamua o togafitiga e fautuaina mai i tagata mamaʻi, e pei foi o tagata gasegase o le collagenoses (e pei o le lupus erythematosus poʻo le scleroderma), ma i maʻi uma e tagofia isi fualaau faasaina e ono mafua ai suiga i le ata toto.

O le atiata ACE e faʻapupulaina ai le faʻaleagaina o le angioedema i tagata gasegase uliuli pe a faatusatusa i tagata mamaʻi e eseese lanu paʻu.

E pei o isi atitiata ACE, e ono itiiti le aoga o le ramipril i le faʻaitiitia o le toto i le tagata gasegase pe a faatusatusa i tagata maʻi e ese le lanu o le paʻu. Masalo ona o le maualuga maualuga o le maualuga o le toto maualuga i le maualalo o le maualuga o le renin i le faitau aofai o tagata gasegase e maua i le maualuga.

E i ai lipoti o le talega pe a uma ona ave ni inhibitors ACE. O se uiga iloga o le tale o lona malolo ma le mausali, e pei foi o le leiloloa o ona faʻaaliga pe a uma le faʻamalolo o togafitiga. O le aʻa e mafua ona o le aveina o le atiata ACE e tatau ona avea o se vaega o le siakiina o le tale.

E tusa ai ma le amlodipine:

O le saogalemu ma le lelei o le amlodipine i le ogaoga o faafitauli ogaoga e le i faavaeina.

Faʻaaoga i tagata gasegase i le fatu o le fatu

E tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete i tagata gasegase ma le fatu o le fatu. I se suʻesuʻega umi ole suʻesuʻega ile placebo e aofia ai tagata mamaʻi ua le atoatoa le fatu (NYHA vasega III ma le IV), na tusia faamaumauga o le edema pulmonary, ma o le mea na mafua ai le maualuga i le vaega ma le amlodipine, pe a faatusatusa i le placebo, ae e le faʻatasi ma le sili atu ona ogaoga le toilalo fatu.

Faʻaaoga i tagata gasegase i le gaʻo o le galuega

I tagata gasegase ma le gase o le galuega, o le afa-ola o le amlodipine ua faʻalauteleina, e leai ni fautuaga mo suiga o le tui. O tagata maʻi o lenei vaega e tatau ona ave faʻamalosi ma le faʻaeteete.

Faaaoga i tagata matutua

O maʻi matutua e tatau ona ave faʻamalosi ma le faʻaeteete.

Faʻaaogā tagata gasegase i le gaioiga toe faʻaaoga

O tagata maʻi e leai se aoga e mafai ona ave le amlodipine i tulaga masani. O suiga i le plasma concentrations o concentrations amlodipine e le fetaui ma le tikeri o le le atoatoa. Amlodipine e le faʻamalosi i le taimi o le maʻi.

I totonu o le pusa capitale 5 mg / 5 mg ma le 10 mg / 5 mg o le mumu mumu (aluma mumu AC-FD & C Red 40 E-129, ma i totonu o le pusa capitale 5 mg / 10 mg ma le 10 mg / 10 mg o loo i ai le azorubine (carmuazine) ( E-122). O nei mea inu e mafai ona mafua ai faʻamaʻi maʻi.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

O nisi o aʻafiaga (faʻataʻitaʻiga, faʻaalia o le faʻaitiitia o le toto toto, e pei o le valea) e mafai ona afaina ai le gasegase o le gasegase e taulai vave ma tali vave, ma mafua ai le lamatiaga i tulaga e matua taua tele ai nei tomai (mo se faataitaiga, ao taʻavale pe galue masini ma masini).

Aemaise lava, e mafai ona tupu i le amataga o togafitiga poʻo le sui foi o isi fualaau. A maeʻa ona ave muamua le fualaau o fualaau faasaina po o le faateleina mulimuli ane o lona fua, e le fautuaina e ave taavale pe tausia masini ma masini mo ni nai itula.

Pharmacokinetics

Suiga ma tufatufaga

A maeʻa le tuʻuina atu o tautalaga, e vave lava ona gaogao le malemipril mai le meaʻai. Fmax ramipril i plasma e oʻo i totonu o le 1 itula. I le amanaʻia o le excretion of urine, o le elemene o le absorption e le itiiti ifo i le 56% ma e le faalagolago i le taumafa o mea taumafa. O le bioavailability o le metabolite malosi o le ramiprilat pe a uma le puleaina o le 2.5 mg ma le 5 mg o le ramipril e 45%.

Fmax ramiprilat, naʻo le metabolite malosi o le ramipril, e oʻo i le 2-4 itula i le maeʻa ai o le ramipril. Fss ramiprilat plasma concentration e oʻo atu, pe tusa o le aso 4 o le suʻeina o le mumipril i se vailaʻau faʻapitoa. O le fusifusia o le ramipril i serum proteins e tusa ma le 73%, ma o le ramiprilat e tusa ma le 56%.

Metabolism ma le faʻamalosi

Ramipril ua toetoe lava atoa le metabolised i le ramiprilat ma le diketopiperazinovy ​​ether, diketopiperazinovy ​​acid ma le ramipril ma le ramiprilat glucuronides. O le faʻaaogaina o metabolites e faʻatatau i fatugaʻo. O faʻasalaga o le paʻu o le ramiprilat ua faʻaititia i le polyphase mode. Ona o lona pipii tele i le ACE ma le vaivai o le vavalalata ma le enzyme, ramiprilat o loo i ai se vaega mulimuli faaumiumi o le aveesea i se tulaga maualalo o le fualaau faasaina i le plasma. A maeʻa ona toe faʻafoʻiina le ramipril i se tasi fua 1 le taimi /, aoga T1/2 ramiprilat o le 13-17 itula (ile fua ole 5-10 mg), ma pe a uma ona faʻaitiitia le fualaau i le 1.25-2.5 mg T1/2 faʻalautele. O lenei eseesega e mafua ona o le malosi o le enzyme, lea e fusifusia i le ramiprilat.

Ina ua mavae se tasi o fua o le ramipril, sa leai ni faailo o le ramipril ma ona metabolite i susu o susu. Ae ui i lea, o le excretion o le ramipril ma le susu susu ma le faʻaauau pea o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tumau pea le manino.

Pharmacokinetics i mataupu faapitoa ile falemaʻi

Ramiprilat foal excretion ua faaitiitia i tagata mamaʻi ua le atoatoa le aoga, ma le toe faʻasalaga o le ramiprilat e faʻatatau i luga ole QC. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le plasma concentrations o le ramiprilat, lea e faaitiitia lemu atu nai lo tagata gasegase e masani ona maua ai galuega masani.

I maʻi ma gaioiga o le ate, o le liua o le ramipril i le ramiprilat e faaitiitia ona o le faaitiitia o le gaioiga o fualaau faasaina, ma le maualuga o plasma o le ramipril i nei maʻi. Fmax E leai se eseesega i nei maʻi, ae peitai, e le ese mai i latou o loʻo gasegase i le gaioiga masani.

Suiga ma tufatufaga

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le amlodipine e faʻagesegese lemu mai i le mea e gaosia. Fmax i le serum e matauina pe a mavae le 6-12 itula. O le 'ai e le afaina ai le bioavailability of amlodipine. O le bioavailability atoatoa o le 64-80%.

Vo faia le 21 l / kg o le mamafa o le tino. Fss i le plasma toto (5-15 ng / ml) e maua pe a maeʻa le 7-8 aso o le faʻaaogaina o fualaau faasaina. O suʻesuʻega in vitro ua faʻaalia ai e 93-98% o le amlodipine o loʻo taamilo i totonu o le toto e fusifusia i masini plasma.

Metabolism ma le faʻamalosi

O le amlodipine e faʻavave ona faʻavaveina (pe tusa o le 90%) i le ate e faʻanofo ai gasegase vaivai.

E tusa ma le 10% o le masini amata ma le 60% o metabolites e le o gaoioi e faʻateleina i le urine, 20-25% ma feces. O le faʻaitiitia o le tuʻuina atu plasma o le biphasic. Faʻasalaga mulimuli T1/2 mai le plasma o le toto e tusa ma le 35-50 itula i le taimi e 1 le taimi / O le faʻatagaga atoa e 7 ml / min / kg (ma le mamafa o le tino o le tagata maʻi 60 kilokalama - 25 l / h).

Pharmacokinetics i mataupu faapitoa ile falemaʻi

O le pharmacokinetics o le amlodipine e le o iai ni suiga taua i le le atoatoa ma le faateleina o tausaga o tagata gasegase.

Taimi e oʻo atu i Cmax amlodipine i plasma i matua ma tagata maʻi e tutusa. At tagata matutua matutua o le aofaʻiga atoa o le amlodipine e 19 l / h. O le faʻamaonia o Amlodipine e masani ona faʻaititia i le faʻateleina o le AUC ma T1/2i tagata matutua.

AUC ma T siitia1/2 i tagata mamaʻi ma le fatu fatu faʻamaʻavale, e tutusa lava ma tagata matutua.

O le amlodipine e tele lava le metabolised e fausiaina ai ni gasegase e leai ni galuega. 10% o le eletise amata e faʻateleina e le suia i le urine. O suiga i le plasma concentrations o le amlodipine e le fesootai i le tikeri toe le manuia. O ia maʻi atonu e masani ona faia ni tui o le amlodipine. O le gasegase o le amlodipine e le aoga.

T1/2 amlodipine i maʻi ma gaioiga o le ate uumi.

Contraindications

talaʻaga o le angioedema (faʻatoʻatoʻaina, matiopathic, poʻo le angioedema muamua na mafua mai i le faʻaaogaina o le inisiua ACE poʻo le angiotensin II talitane)

- togafitiga faʻapitoa, faatasi ai ma le faʻafesoʻotaʻi o le toto ma luga o luga o le toto,

- faʻailoaina o le faʻasalaga o le tino poʻo le faʻasolosolo o le tino o le na o le galue malosi,

- tulaga faʻapitoa poʻo le le mautonu ile tulaga (e le tatau ona faʻatonuina le ramipril),

- o se faʻalavelave ogaoga o faʻamaoniga,

- faateʻia (e aofia ai cardiogenic),

- vavalalata o vaʻa toto, puipuia le tafe mai o le toto mai le taumatau tauagavale (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaleagaga matuia),

- faʻaleagaina o le loto i le hemodynamically ina ua maeʻa le faʻaleagaina o le myocardial,

- O le faʻamalosia o le gasegase (po o le ACE inhibitors), amlodipine, dihydropyridine, ma / poʻo soʻo se tasi o mea e maua ai fualaau faasaina.

Tina ma le lactation

O faʻamatalaga faʻamaʻi e faʻamaonia ai le lamatiaga o le teratogenicity pe a uma ona faʻaalia i le inisiua ACE i le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga e le o faʻamaonia, ae o le siʻitia laʻititi i lenei lamatiaga e le mafai ona taofia.

O le faʻaalia i le inisiua ACE i le taimi lona lua ma le tolu o le maitaga ua iloa e mafua ai le fetotoxicity i tagata (faʻaleagaina le atinaʻeina o fatugaʻo o le fetus, oligohydramnios, tolopoina le faʻapipiʻiina o le ulupoo) ma le aʻafiaga o le tino (faʻaogaina o le tino, hypotension, hyperkalemia). Afai o le faʻaaliga i le inisiua ACE e tupu i le taimi o le lona lua o masina o le maitaga, ua fautuaina e faia se ultrasound o le gaioiga galue ma le atiina ae o ponaivi o le ulu. O pepe fou faatoa fananau mai o latou tina na ave Aitia o le ACE e tatau ona mataituina lelei mo le atinaʻeina o manatu, oliguria ma hyperkalemia.

Talu ai e le lava faamatalaga i le faʻaaogaina o le ramipril ma le amlodipine i le taimi o le lactation, o lo latou faʻaaogaina i lenei vaitau ua faʻasoleina, ma e sili atu le filifilia o isi metotia o togafitiga ma faʻamatalaga patino saogalemu, aemaise lava i le taimi o le lactation.

Tosiga ma le pulega

E tatau ona faʻaaoga le fualaau faasaina e pei ona faatonuina e le fomaʻi.

Hartil ® Amlo e tatau ona ave i le taimi lava e tasi o le aso, i aso uma ao faagasolo togafitiga, i le taimi muamua ma le maeʻa o meaai. Aua nei e tuʻimomomoina pe faimama capsules.

O le fua ole aso fautuaina ole aso e tasi le 1 o le suʻega o se tasi metotia.

O se fualaau faʻatasi ma se tasi o vailaʻau e le fetaui mo le amataga o togafitiga.

Afai ei ai se manaʻoga mo le fetuunaʻi o fualaau, o le fualaau o le vailaʻau Hartil ® Amlo e mafai ona suia pe o vailaau o vaega taʻitasi e mafai ona toe faʻafouina i la latou faʻasoa fua.

E fautuaina e faatonu le fualaau faasaina ma le lapataiga. gasegase e maua ai togafitiga, talu ai i nei gasegase o le solia o le paleni vai-electrolyte e mafai ona tupu. E manaʻomia le suʻesuʻeina o le galuega faʻasolosolo ma fuafua le maualuga ole palasia i le toto toto.

Faaaoga i totonu tagata gasegase o loʻo i ai le galuega o le ate

I tagata gasegase ma le gase galuega, togafitiga ramipril e tatau ona amata i lalo o le vaavaaiga faʻapitoa a le fomaʻi, faʻatasi ai ma le maualuga o aso uma o le 2.5 mg ramipril.

Hartil ® Amlo pepa e aofia ai le 2.5 mg ramipril + 2.5 mg amlodipine ua fautuaina mo tagata mamaʻi na siitia atu i le fua o le 2.5 mg o le ramipril, e avea ma fuataga sili ona lelei pe a filifilia le metotia o le ramipril.

I le tulaga o le toilalo o le ate, taimi faʻaumatia amlodipine mafai ona faateleina. E leai ni faʻatonuga saʻo mo le faia o tui e uiga i le amlodipine, o le mea lea, o le fualaau oona i nei tagata gasegase e tatau ona faʻamaonia ma le faʻaeteete.

Faaaoga i totonu gasegase e le atoatoa le aoga

Ina ia fuafuaina le tuufaatasiga aupito sili ona lelei o le muamua ma le tausiga o tui i tagata gasegase e le atoatoa le aoga, o le fua o le fualaau faasaina ua filifilia e ala i le fuafuaina taitoatasi o le faaaogaina o le ramipril ma le amlodipine.

Totogi o aso uma ramipril i tagata gasegase e leai se faaletonu, e tatau ona faʻamautuina ile amanaia o le QC:

- i tagata mamaʻi i le CC ≥ 60 ml / min, e leʻo manaʻomia se faʻamaʻoa muamua, o le fua maualuga o aso taitasi e 10 mg,

- i tagata mamaʻi ma KK ® Amlo ua fautuaina e faʻamaonia pe a na tuʻuina atu le maʻi i le ramipril dosing e tusa ma le 2.5 mg poʻo le 5 mg e avea ma fuataga sili ona lelei (faʻavae i le taimi o le ramipril dosing). O tagata gasegase o loʻo tuʻuina i luga o le fualaau oona e tatau ona ave le fualaau faasaina i le tele o itula pe a uma le faʻamaʻi.

Leai se fetuunaiga ole fua ole manaʻomia amlodipine gasegase e le atoatoa le aoga.

Amlodipine e le faʻamalosi i le taimi o le maʻi. O maʻi e maua i le paʻu, o le amlodipine e tatau ona faʻatonuina ma le faʻaeteete tele.

I le togafitiga ma Hartil ® Amlo, o le puleaina o le gafatia o gaioiga ma gaʻo mea e maua i le potassium i le toto toto e manaʻomia. I le tulaga o le faʻaleagaina o le galuega, o le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Hartil ® Amlo e tatau ona faʻaumatia, ma o ona vaega e tatau ona faʻataʻitaʻiina i ni vailaau e faʻafetaui lelei.

Faaaoga i totonu tagata matutua matutua

O le fua muamua o le ramipril e tatau ona maualalo ifo nai lo le mea e masani ai, ma o le suiga mulimuli ane o fetuunaʻiga e tatau ona faʻaitiitia, ona o le maualuga o aʻafiaga o aʻafiaga. E le fautuaina e tofia Hartil ® Amlo i tagata matutua ma vaivai.

O maʻi matutua e mafai ona faia ni fua masani o le amlodipine, peitaʻi, e tatau ona ave le lapataiga e faʻatele ai le fualaau o le vailaʻau.

Faaaoga i totonu tamaiti ma tagata talavou i lalo o le 18 tausaga

E le fautuaina le faatonuina o Hartil ® Amlo mo tamaiti ma tama talavou i lalo ifo o le 18 tausaga, ona o le saogalemu ma le aoga o fualaau faasaina i lenei vaega ole gasegase e le i faavaeina.

Faʻasalaga

Faailoga faʻalagolago i le maualuga o le maualuga, vasodilation lautele tele (faʻatasi ai ma le faʻatonuga ogaoga ma se mea e teʻi ai), o le bradycardia, le lafoaʻi o le electrolyte ma le le mafai ona tupu.

Togafitiga: o le maʻi o le maʻi e tatau ona mataʻitu i taimi uma, ma o le togafitiga faʻatulagaina e tatau ona faʻamaonia ma lagolagoina. O fuafuaga fuafuaina e aofia ai le faamamaina muamua (gasegase oona, fua faʻasalalauga) ma fuataga e toe faʻafoisia ai le mautu o laina o hemodynamic, e aofia ai tusiga mataitusi1-o le faʻataʻitaʻiga poʻo le angiotensin II (angiotensinamide). O le Ramiprilat e le lelei ona aveesea e le hemodialysis mai le toto toto. I le tulaga o le faʻamalosia o le tino e mafua mai i le maualuga o le amlodipine, e tatau i le tagata maʻi ona tuʻuina i luga se tulaga maualuga i tulaga maualuga o vae, ma faia ni gaioiga malosi e tausisia ai le gaioiga o le cardiovascular system, e aofia ai le siakiina faifai pea o galuega a le fatu ma le manava, BCC ma le tele o le mimila. I le leai o ni faʻasalaga, e mafai ona faʻaaogaina (ma le faʻaeteete) vasoconstorors e toe faʻafoʻi ai le vascular tone ma le toto. I / i le faʻaofiina o le gluconate o le calcium e mafai ona lelei i le faʻaaogaina o le poloka o laina alalaupapa. I nisi tulaga, e mafai ona aoga le fufulu papa. I se suʻesuʻega e aofia ai tagata volenitia maloloina, na faʻaalia ai o le faʻaaogaina o le carbon i totonu o le 2 itula i le maeʻa ai o le 10 mg o le amlodipine na faʻaitiitia ai lona faʻafefe. Talu ai o le amlodipine e fesoʻotaʻi vavalalata ma faʻamalosi, o le maʻi e le aoga.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O Hartil ® Amlo e le tatau ona faʻapipiʻiina i ni auala faʻapitoa e aofia ai le faʻafesoʻotaʻi o le toto ma luga o le tino, e pei o le vevela i luga o membranes e sili ona mafai ona faʻamalosi (mo se faʻataʻitaʻiga, membranes made from polyacrylonitrile compound), hemofiltration poʻo le aphresis lipoproteins e maualalo ai le sulfate, le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻamaʻi malolosi anaphylactic poʻo anaphylactoid. Afai o togafitiga faapena e tatau ai, ona faʻaaogaina lea o le ituaiga membrane mo le paʻu poʻo le faʻamalosi o fualaau oona i se isi ituaiga.

Faatasi ai ma le pulega tutusa faatasi ai ma sauniuniga o le pailaka, meaola e faamatuu ai le potassium-ole togafitiga ma isi mea gaosi e faateleina ai le maualuga o plasma potassium (e aofia ai le angiotensin II talita, trimethoprim, tacrolimus, cyclosporine), o le hyperkalemia e mafai ona tupu, o lea e tatau ai ona mataʻituina le maualuga o le vevela.

Pe a ave faatasi i fualaau faʻamalosi (e pei o, diuretics) ma isi vailaʻau e mafai ona faʻaitiitia ai le toto (e pei o le nitrates, tricyclic antidepressants, analgesics, ethanol, baclofen, alfuzosin, doxazosin, prazosin, tamsulosin, terazosin lamatia), e mafai.

Faatasi ai ma le pulega tutusa ma vasopressor sympathomimetics ma isi fualaau (mo se faataitaiga, isoproterenol, dobutamine, dopamine, adrenaline), o le a le faaitiitia le malosi o le ramipril, o le mea lea, o le siakiina o le toto maualuga ua fautuaina.

Faatasi ai ma le pulega tutusa faatasi ai ma allopurinol, immunosuppressants, corticosteroids, procainamide, cytostatics ma isi fualaau faasaina lea e mafai ona suia ai le numera o sela o le toto, o le a ono tulai mai le atiaeina o gaioiga o le hematological faateleina.

Faatasi ai ma le pulega tutusa o le ACE o loʻo i ai sauniuniga mo lithium, e mafai ona faʻaitiitia lona faʻamalolo ma, e tusa ai ma lea tulaga, faʻalauteleina le faʻasalaga o le lithium i le toto ma se faʻaopoopoga mulimuli ane i ona aʻafiaga. E manaʻomia le siakiina e le aunoa o laʻasaga maualuga.

A o aveina ma vailaʻau faufautua (e aofia ai inisalini) e mafai ona atiaʻe faʻasologa o le hypoglycemic. E fautuaina e matua pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

A o taofiofi NSAIDs (e aofia ai le acetylsalicylic acid) e mafai ona faʻaititia ai le malosi o le popo o le ramipril. E le gata i lea, o le faʻaaogāina o faʻamaʻi a le ACE ma NSAID e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o le hyperlink ma faateleina ai le lamatiaga o le gaioiga o le tino.

O le vailaʻau e saogalemu le fesoʻotai ma togafitiga faʻasolosolo, peta-blockers, faʻalaloaʻi-faʻamalolo faʻamalolo, sublingual dosage forms of nitroglycerin, NSAIDs, antibiotic, ma fualaau oona hypoglycemic.

Aʻo ave le vailaʻau faʻatasi ma se inhibitor CYP3A4 erythromycin i tamaiti ma diltiazem i tagata matutua, i le faasologa, o le plasma concentration o le amlodipine e faateleina i le 22% ma le 50%, i le faasologa. Ae ui i lea, o le taua o lenei tulaga e tumau pea le manino. E le mafai ona vavaeeseina ia tagata malolosi o le Initeti CYP3A4 (mo se faataitaiga, ketoconazole, itraconazole, ritonavir) e mafai ona faateleina ai le plasma concentrations o le amlodipine i se tulaga sili atu nai lo le diltiazem. Amlodipine e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete pe a faʻauʻuina i le initaneti CYP3A4. Peitai, e leai ni lipoti o soʻo se itu aʻafia e fesootaʻi ma lenei fegalegaleaiga.

Inductors CYP3A4: o faʻamatalaga i luga o le aʻafiaga o le CYP3A4 tagata faʻamalosi i luga o le amlodipine e le o maua. O le faʻaaogāina o le vailaʻau faʻatasi ma tagata faʻatoʻilaloina o le CYP3A4 (mo se faʻataʻitaʻiga, rifampicin poʻo le St. John's wort ua faʻafefeteina) e mafai ona faʻaititia ai le maualuga o le plasma concentration o le amlodipine. Amlodipine e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete pe a faʻaogaina faʻatasi ma le CYP3A4.

I suʻesuʻega o suʻesuʻega o fualaau faʻasaina, o le faʻaaogaina o le amlodipine ma le vine vine, cimetidine, aluminium / magnesium (antacids) ma le sildenafil e leʻi aʻafia ai le pharmacokinetics o le amlodipine.

O le faʻaoga tutusa o le amlodipine ma isi antihypertensive agents e faʻaleleia ai a latou gaioiga faʻafomaʻi.

I suʻesuʻega o suʻesuʻega o fualaau faʻasaina, o le amlodipine e leʻi aafia ai vailaʻau vvastatin, digoxin, ethanol (ethanol), warfarin, poʻo cyclosporine.

O le aʻafiaga o le amlodipine i suiga i suʻesuʻega suʻesuʻega e le i faavaeina.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O le fualaau faasaina Hartil o loʻo maua i le tino o laupepa mo le faʻafofoga faʻafofogaina o le moli lanumoli, oval, flat. O laulau e faʻapipiʻiina i paʻu o le 7 fasi (1-4) i totonu o se atigipusa pepa, o faʻamatalaga auiliili ma se faʻamatalaga o loʻo pipii atu i le vailaau.

O pepa taʻitasi e aofia ai le 5 mg poʻo le 10 mg o le gaosiga o le Ramipril, faʻapea foʻi ma le tele o vaega fesoasoani, e aofia ai le lactose monohydrate.

Faʻaauau pea ona i ai meaʻai 2.5 mg + 12.5 mg, 5 mg + 25 mg Hartil D ma diuretic hydrochlorothiazide. O le tuufaatasiga e aofia ai le manipril, hydrochlorothiazide ma le mea e sili atu (Hartil D).

Folasaga faʻasalalau ma fatuga

O le vailaʻau o loʻo maua i foliga o gelatin capsules o le 5 mg ma le 10 mg o le gaioiga galue malosi. O le mea galue malosi o le ramipril (Ramiprilum). O se vailaʻau kemino lea o se paʻu paʻepaʻe e mafai ona faʻaaogaina i fofo ma faʻamalositino. Tagata faʻatau - amlodipine, microcellulose, crospovidone, hypromellose.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O capsules e tele ituaiga o gaioiga o le ramipril ma ua faatonuina e tusa ai ma faʻamatalaga nei:

  • afaina maualuga - o se tulaga o le maualuga o le toto maualuga,
  • afaina le valve valve,
  • faʻaaogaina mo le faʻamaualuga faʻamalosi e faʻaitiitia ai le tulaga,
  • o le le atoatoa o le fatu, lea e faʻalavelaveina ai le tino atoa ona o le le lava o le toto ma le faʻaoʻoina o le okesene o totoga ma tino,
  • angina pectoris, ischemia,
  • o se taunuuga o le afaina o le myocardial, e puipuia ai se osofaiga lona lua ma faaititia le avega i luga o le fatu o le fatu,
  • puipuiga o le maʻi pipili i maʻi fatu fatu.

Fale gasegase

Stomatitis, naʻo, vomiting, kuluma, pancreatitis, edema intestinal, manava, tiga i totonu o le manava ma le pancreas, faʻaitiitia le manaʻo.

Mai le gastrointestinal tract, Hartil e mafai ona mafua ai le nausea.

Aafiaga i le gafatia e pulea ai auala

O fualaau faasaina e mafai ona afaina ai le fatugalemu o le tino, mafua ai le moe, faaitiitia le mafaufautua. I lenei itu, e tatau ona e alu ese mai le galue i masini faʻapitoa poʻo le ave taavale.

E mafai e Hartil Amlo ona aʻafia lou mafai ona ave se taavale.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

I le II ma le III, o lenei vailaau faasaina e faasaina ona ave. I le uluaʻi masina muamua, e mafai ona e faʻaaogaina Hartil i le tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi. Pe a togafitia i le taimi o le lactation, e fautuaina e sui i le fafagaina.

Mo tamaiti ei lalo ifo o le 15 tausaga le matua, o le tagofia o fualaau faasaina e matua faasaina, talu mai le leʻi faia o suʻesuʻega.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

Faatasi ai ma le pulega tutusa faatasi ai ma togafitiga ma isi fualaau faasaina, o le faaitiitia tele o le toto maualuga e mafai.

Afai e faʻafefiloi fualaau faʻasaina ma fualaau faʻamaʻi-anti-inflammatory, o le a faʻaitiitia le aafiaga, ma o le a leai se aoga mai le fualaau faasaina.

Pe a ave ni fualaau o loʻo i totonu o le lithium e faʻatasi ma Hartil, o le faʻatupulaʻia o le lithium i le toto e faateleina.

E le fautuaina e faʻaoga faʻatasi ma oloa e aofia ai le palulaʻau i le tuufaatasiga ina ia le sili atu i le maualuga o le palukala i le tino.

Afai o nisi mafuaaga e le mafai ai ona ave capsules, e mafai ona e suia i fualaau faʻatau Hungary, American poʻo Rusia e tutusa lava lona aafiaga:

  • e faʻavae i luga o le ramipril ma le amlodipine: capsules Bi-Ramag, Tutusa, Tritace-A,
  • e faʻavae i luga o le amlodipine ma le lisinopril: fuamoa Amapil-L, Amlipin, Ekuato,
  • faʻavae i luga o le perindopril: Amlessa, Bi-Prestarium, Viacoram,
  • e faʻavae i luga o lercanidipine ma le enalapril: Coriprene, Lerkamen, Enap L Combi.


O le analogue o le fualaau faasaina Harty Amlo o Amlessa. O le faʻasologa o fualaau faasaina Hartil Amlo o Coripren.O le analogue o fualaau faasaina Hartil Amlo o Lerkamen.

E le fautuaina e le au atamamai le suia o fualaau oona ia i latou, ina ia le afaina ai le soifua maloloina. Aʻo leʻi toe sui, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi.

Cardiologists

Alexander Ivanovich, Moscow

O fualaau faasaina o se tasi lea e sili ona aoga mo togafitiga ma le puipuia o maʻi fatu ma le toe faʻafoʻiina o le toto. Afai e leai se faʻailogaina, ou te faatonuina i taimi uma e taofia ai le faʻaleagaina o le myocardial ma le stroke.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o Hartil-Amlo O pepa pipi mo le mamafa o mea sili ona lelei

Tamara Nikolaevna, 70 tausaga, Krasnodar

E ma te ma loʻu toʻalua e afaina i le fatu o le fatu. Mo le tele o tausaga, matou te inuina le vasega a Hartil faalua i le tausaga. O le fualaau faasaina e aoga, e le afaina ai aʻafiaga, vave faʻaitiitia le toto maualuga, faʻasaʻo le maʻi tigaina, fulafula. E galue le fatu e aunoa ma le faalavelaveina, tatou te lagona le 20 tausaga le matua.

Hartil Pills

E faia i le tautala e aunoa ma le mumu, fufulu i se aofaiga tele o le vai (e tusa ma le 1 ipu tioata), tusa lava po o le a le taimi o le taumafataga.

E tatau ona faʻatulaga le metotia mo tagata taʻitoʻatasi faʻapitoa, ma mafaufau i le togafitiga o le soifua maloloina ma le faapalepale. O pusa e mafai ona vaevaeina i le afa, malepelepe i tulaga lamatia.

  • Faʻasologa o le fatu o le fatu. O le laʻau amata e fautuaina e 1.25 mg i aso taʻitasi (1/2 le papa o Hartil 2.5 mg i aso uma). Faʻalagolago i le togafitiga faʻapitoa, e mafai ona faʻateleina le fuainumera e ala i le masalosalo i aso taitasi ile 2-3 vaiaso. Afai e manaʻomia ona e sili atu i le 2.5 mg o le vailaau faʻasaina, e mafai ona ave vave loa lea fualaau pe vaevaeina i le 2 atumaga. Le fua faatatau aupito maualuga o aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 10 mg.
  • Toto maualuga. O le laʻau amata e fautuaina e 2.5 mg i aso taʻitasi (1 papalama o Hartil 2.5 mg i aso uma). Faʻalagolago i le togafitiga faʻapitoa, e mafai ona faʻateleina le fuainumera e ala i le masalosalo i aso taitasi ile 2-3 vaiaso. O le fua masani o le tausiga o le 2.5-5 mg i le aso (1 le papa o Hartil 2.5 mg poʻo le 1 papalama o le 5 mg). Le fua faatatau aupito maualuga o aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 10 mg.
  • Puipuiga o le faʻaleagaina o le myocardial, stroke, poʻo le oti mai le maʻi cardiovascular. Ole fua ole laʻau fautuaina ole 2.5 mg ile aso. Faʻalagolago i le faapalepale o le vailaʻau, a maeʻa le 1 vaiaso o le pulega, e tatau ona faaluaina le fuainumera pe a faatusatusa i le muamua. O lenei fualaau e tatau ona faaluaina pe a uma le 3 vaiaso o le pulega. O le togafitiga fautuaina e 10 mg i aso taʻitasi.
  • Le maʻisuka poʻo le maʻisuka nephropathy. O le fualaau muamua fautuaina o le 1.25 mg i aso taitasi (1/2 le papaa o Hartil 2.5 mg i aso uma). Faʻalagolago i le togafitiga faʻapitoa, e mafai ona faʻateleina le fuainumera e ala i le masalosalo i aso taitasi ile 2-3 vaiaso. Afai e manaʻomia ona e sili atu i le 2.5 mg o le vailaʻau, e mafai ona ave vave loa lea fualaau pe vaevaeina i ni inumaga se lua. O le maualuga o le aso fautuaina e tatau ona maua ile 5 mg.
  • Togafitiga pe a uma le faʻaleagaina o le myocardial. E fautuaina e amata ona ave le fualaau faasaina i le aso 3-10 i le maeʻa ai o le faʻaleagaina o le myocardial. O le fua muamua muamua fautuaina, e fuafua i le maʻi ma le taimi e mavae atu i le maea ai o le faʻaleagaina o le myocardial, e 2.5 mg 2 taimi i le aso (1 papalama o Hartil 2.5 mg 2 taimi i le aso). Faʻalagolago i le togafitiga o le togafitiga, e mafai ona faaluaina le fua muamua ile 5 mg (2 papa o Hartil 2.5 mg poʻo le 1 papalama o Hartil 5 mg) 2 taimi i le aso. Le fua faatatau aupito maualuga o aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 10 mg. Faatasi ai ma le le faapalepale i le fualaau faasaina, e tatau ona faaitiitia le fualaau.

Vaega faʻapitoa maʻi

Tomaʻi matutua. O le faʻaaogaina o le ramipril i tagata matutua e maua ai togafitiga ma / pe faʻamaʻi fatu, faʻapea foi ma le gase o le ate po o le fatugao, e manaʻomia ai le gauai faapitoa. E tatau ona faʻamautu le fofo e ala i filifiliga a le tagata lava ia e fuafua i le tali atu i le fualaau faasaina.

Galuega gaʻo maʻi. I le tulaga o le galuega o le ate, o le faaitiitia pe faateleina o le aoga i le faaaogaina o le fualaau faasaina Hartil e mafai ona matauina i se tulaga tutusa, i le amataga o togafitiga, o tagata gasegase e manaomia le galue o le ate e manaomia togafitiga faafomai lelei. O le maualuga o aso taitasi i ia tulaga e le tatau ona sili atu i le 2.5 mg.

I maʻi e maua ai le togafitiga o le toto, ona o le lamatiaga o le faʻaitiitia o le toto, o le faʻaaogaina o se faʻamalologa le tumau pe le itiiti ifo foi ile 2-3 aso (pe sili atu foi, e fuafua i le umi ole gaioiga) Hartil. Mo maʻi na togafitia muamua i togafitiga, e masani lava o le muamua masini e 1.25 mg.

Faʻaiʻuga

Faʻaleleia togafitiga faafomaʻi a Hartil faʻamaonia le ono mafai ona iai aʻafiaga. O a latou lisi e matua lautele ma e manaʻomia ai suʻesuʻega auiliili. E fautuaina e te faamasani oe lava ia i aʻafiaga sili ona taatele ao le i aveina lau vailaʻau:

  • urticaria, sosogi, paʻu paʻu, conjunctivitis,
  • faaitiitia le fiaai, afu, malosi / manava, pancreatitis, gutu malolo, vomiting,
  • faʻasalaga, hyperthermia, alopecia, afu,
  • hypermalemia, hypercreatininemia, faʻaopoopoga o gaioiga o gasegase o le hepatic ma le elemene nitrogen, hyponatremia,
  • thrombocytopenia, anaemia, lowematoconi ma le hemoglobin concentration, thrombocytopenia, neutropenia, leukocytopenia, agranulocytosis, anemia hemolytic, pancytopenia,
  • vaivaiga, maʻi tigaina, le mautonu, atuatuvalega, atuatuvale, faaletonu o le mafaufau, atuatuvalega, maso maso, faalavelave i le iloa (sogisogi, faalogo, tofo, vaaiga) ma faaletonu o mea,
  • faateleina le proteinuria, faalumaina o le tino, faaitiitia le libido, faaitiitia le maualuga o le urine,
  • tuuga masani, faʻaitiitia le toto maualuga. I tulaga e le masani ai - arrhythmia, o foliga vaaia o le le atoatoa o gaioiga o totoga, o le myocardial ischemia ma le faiʻai,
  • puupuu le manava, bronchospasm, rhinorrhea, sinusitis, rhinitis, bronchitis, mago vaivai.

O le faʻaaogaina o Hartil i le taimi o le maitaga e mafai ona taʻitaʻia ai aʻafiaga i luga o le fetus: faʻalavelave eseese o le atinaʻe ma le gaioiga o fatugaʻo, faʻaitiitia le toto maualuga i le tamaititi, faʻasalaga o le mama ma le ulu, konekarate o vae, ma le faʻaogaina o le ulu.

Taimi malologa ma tau

O le tau o Hartil (5 mg tablets, 28 vaega) i Moscow o le 400 rubles. O le vailaau faʻasaina e tuʻuina mai i falemaʻi e ala i faʻasalaga.

O le maualuga o le malulu o le vailaʻau e 25 tikeri. O le ola ola o laulau o loʻo faʻaalia i luga o le afifi ma e 4 tausaga mai le aso o le gaosiga. Hartil fautuaina le faʻaaogaina o laupepa e teuina i se nofoaga e mafai ona maua e tamaiti, e ese mai le susulu o le la.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Hartil o loʻo maua i le pepa laulau. O le fualaau faasaina ua afifiina i paʻu mo le 7 papa. O se atigipusa pepa e aofia ai le 14 ma le 28 iunite o se pepa faʻatumu.

O le gaioiga malosi o le mimita.

Pusa 1.25 mg, 2.5 mg, 5 mg ma le 10 mg (Hartil).

5 mg pepa: mama mālū ma le lanu moli, oval, lafola ma se laina vavae, chamfer ma le togitogiga "R3" i le tasi itu.

10 mg tablets: paʻepaʻe pe toetoe lava o le paʻepaʻe paʻepaʻe, laugatasi ma laina vaeluaina, chamfer ma le togitogiga "R4" i le tasi itu.

  • Hartil D pepa ma diuretic hydrochlorothiazide 2.5 mg + 12.5 mg, 5 mg + 25 mg.
  • Hartil Amlo Ramipril. E aofia ai le faʻaopoopoga o le amlodipine. Faʻailoa atu i se faʻaopoopoga o le toto maualuga pe a fai o le faaaogaina o mea aoga (faʻapitoa pe faʻatasi) e maua ai se mea lelei.

O le a le mea e fesoasoani ia Hartil?

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega e pei ona taua i lalo:

  • toilalo o le fatu pe a maeʻa le afaina o le myocardial i le hemodynamics,
  • loto vaivai tumau
  • ogaoga maualuga
  • maʻisuka nephropathy,
  • faʻasolosolo faʻamaʻi faʻamaʻi fatu fatu,
  • le manaʻoga e faʻaitiitia le lamatiaga o le faʻaleagaina o le myocardial, "maliu matelaina" i tagata e maua i le faʻamaʻi toto,
  • le manaʻoga e faʻaitiitia le lamatiaga o le taʻavale i tagata e maua i le faʻamaʻi toto.

I le maualuga o le maualuga, o Hartil Amlo e mafai foi ona faʻaaoga, pe a fai e sui i lenei vailaau, o le toto na taofiofia e le faʻaaogaina o le ramipril ma le amlodipine i mea tutusa e pei o le fualaau faasaina.

Taua! E tatau i le fomaʻi ona filifili i le manaʻoga mo se vailaʻau mo togafitiga. O le togafitiga a le tagata lava ia e matua le taliaina.

Faatonuga mo le faaaogaina

O le fualaau o le vailaʻau Hartil ua faʻatulaga e le fomaʻi taʻitasi. O le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga e amata i le pito i lalo ifo o le dose - 2.5 mg i le aso.

I le le atoatoa o le togafitiga poo le leai foi o se aoga, e mafai ona siitia le fualaau e le sili atu ma le 1 le taimi i le vaiaso i le 2.5 mg, o le fua aupito maualuga o aso taitasi mo se tagata maʻi matua e 10 mg. Afai e le lava lenei metotia e faʻaitiitia ai le toto maualuga i tulaga masani, ona faʻataʻitaʻiina ai lea o le pepa Hartil o se vaega o le faʻalavelave faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ai ma isi faʻamaʻi faʻamalolo.

Afai e tatau ai, e tatau ona tuuina atu i le tagata gasegase tausiga o le 2.5-5 mg o Hartil i le aso.

Le togafitiga o faʻafitauli pe a maeʻa se osofaʻi o le fatu faʻapitoa e tatau ona faʻatulagaina mo le 3 aso, o le fua muamua o le vailaau faʻasaina e 2.5 mg, o le fualaau faasaina e faalua i le aso, o le fua maualuga o aso taitasi mo se tagata maʻi matua e 10 mg.

Mo le togafitiga o le maʻisuka poʻo le nephropathy ole maʻisuka, o le fualaau faasaina Hartil o loʻo faʻatulagaina i se fua o le 1.25 mg i le aso. O le umi ole togafitiga e 3 vaiaso.

I le puipuia o le atinaʻeina o le faʻaogaina o le myocardial, o faʻamaʻi ma le angina pectoris ma le faʻamaʻavale i totonu o vaʻa ua faʻataʻitaʻiina le fualaau oona Hartil i le fua o le 2.5 mg i le aso mo le 3 vaiaso, pe a maeʻa ona faʻaopopo le dose i le 5 mg i le aso ma faaauau pea ona ave le fualaau mo le 3 vaiaso.

O maʻi e maua i le fatu fatu poʻo le faaletonu tumau o le fatu e tatau ona filifilia se fualaau taʻitasi, o togafitiga faʻatasi ma Hartil e faʻamaonia mai i le fua o le 1.25 mg i le aso, pe a tatau ai ma faʻapalepale masani, faasolosolo malie le faʻatupulaia.

Aafiaga tau faʻamaloilo

Talu ai ona o le fualaau faasaina ua poloka ai le gaosiga o le ACE, o lona tulaga sili ona matauina o le a avea ma manatu, o lona uiga, o le faaitiitia o le mamafa e sili atu ma le 20% o le tau muamua. I lenei tulaga, o le pulusese o le ai ai i le tulaga lava lea e tasi ao le i mauaina, e aunoa ma le totogiina o le gau.

Talu ai ona o poloka poloka angiotensin, o le gaosia o le aldosterone ua faaitiitia, faapea foi le faateleina o le gaioiga i le plasma o le renin. O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e le gata i le ACE o loo i totonu o le toto, ae faapea foi i lena mea na fausia i totonu o le puipui lapoa ma isi mea e sosoo ai.

Isi fale faʻapitoa vailaʻau mo togafitiga:

  • Faʻailogaina o gaioiga masani e fesoʻotaʻi ma le tulaga o le maʻisuka faʻamaonia - microalbuminuria, mo se faʻataʻitaʻiga.
  • Faʻavave le proteinuria ma faʻalauteleina le maualuga o le creatinine, lea e faʻaosooso atili ai le atinaʻeina o le le atoatoa.
  • Faʻaitiitiga o le musika o le fatu fatu, fesoasoani i le toto maualuga.
  • O le vaevaega o le bradykinin, lea e gaoioi i luga o le toto, faʻasaʻo le prostacyclin ma le vailaʻau oona i le toto.
  • Faʻaitiitia le faʻavaivai i totonu o le telefoni pe afai e matauina le maualuga.
  • Faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻasalaga pe a fai o le tagata maʻi na toe faʻafouina le myocardial reperfusion, o le lamatiaga o le faʻaleleia atili o le fatu o le fatu e puipuia, o le toto masani e toe faʻafoisia.

Tulaga faapitoa

Togafitiga e faia i lalo o le vaavaaiga faafomai masani.

A maeʻa ona ave le fua muamua o Hartil, e tatau i le tagata maʻi ona i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ina ia aloese ai mai le faʻaosoosoina o le tali. E masani ona manaʻomia le fuaina o le toto.

E le tatau ona faʻatalanoaina Ramipril sei vagana ua faia ni fua e puipuia ai se paʻu tele i le toto ma le faʻaaogaina o le tino. Afai e mafai, faasaʻoina o le faʻamaʻavave, hypovolemia, o le faʻaitiitia o le aofaʻi o totola mūmū mūmū na faia ao le i aveina le vailaau. Afai o nei faaletonu e ogaoga, e tatau ona tolopo le ramipril.

O faʻamaʻi pipisi, faʻaleagaina o le tino, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto, faapea foi ma gasegase e le maua ai le fatu ma pe a uma le gaosia o fatu fatu, e manaʻomia le mataituina lelei.

Faʻasaga i tua o le tagofia o fualaau faasaina, o le faʻaitiitia o le maualuga o le sodium ma le maualuga o le maualuga o le potassium, e sili atu ona masani i le gaioiga o le tino poʻo le taimi e ave ai ma togafitiga faʻamalolo.

Afai o le inuina o le fualaau faasaina e mafua ai le paʻu tele i le mamafa, e tatau ona faataatia le tagata maʻi i se tulaga ma ni vae maualuga, o togafitiga faailoga, e aofia ai le afaina o le vai, atonu e talafeagai.

I le tulaga o le le atoatoa o le tino ma le faʻamaʻi faʻamaʻi o mea fesoʻotaʻi, pe a ave isi vailaʻau e aʻafia ai le hematopoietic ma le immune system, e foliga mai o suiga toto.

Faatasi ai ma le faʻatulagaga tutusa o togafitiga, o le siakiina masani o le maualuga o le sodium i le toto, ma le numera o leukocytes, e talafeagai.

I tagata gasegase i luga o le maʻi o le tino e faʻaaogaina ai membranes faʻatasi ai ma le maualuga o le gataifale faʻatasi ma le faʻatulagaga tutusa o le inisiua ACE, e ono mafai ona faʻaalia ni anaphylactoid e lamatia ai le ola. O ia lava tulaga na matauina i tagata gasegase o loʻo maua i luga o le LDL apheresis ma le faʻaaogaina o le sulfate sulfate.

E le tatau ona tuʻuina atu i le gasegase o le ACE i tagata gasegase o loʻo maua togafitiga e mafua mai i le togafitiga ona o le lamatiaga o le atinaʻeina o le malosi o le anaphylactoid.

E tatau ona manatua i lalo o fualaau o Hartil e aofia ai le 5 mg e aofia ai le 96.47 mg o lactose, 10 mg - 193.2 mg.

O le mea na tupu i le malemipril i tamaiti e leai se toilalo ma i le taimi o le faʻasalaga ua utiuti.

Faʻapogai ai se faʻaitiitia o le toto maualuga, lea e mafai ona aʻafia ai le gafatia e taulai. I lenei tulaga, o le avetaavale ma le auai i gaoioiga matautia e ono le fautuaina.

Tuua Lau Faamatalaga