Laʻau salakeke

O le salalala lelei lea o le taumafanafana. O loʻo i ai se tofo manaia ma se faʻamanatuga o le moa. O le salati ei ai le tele o mea manogi eseese, lea e sili ona manaia ma piquant. E naʻo le tuufaatasia lelei o le manava o kukama, o le manogi o lemoni ma le fou o le mint. Ma o nei taumafa uma ua tuufaatasia faatasi ma le manaia malie o le paʻu kulimi pulu.

E lelei le salati i iʻa po o aano o manufasi. Ae mafai foi ona tuʻuina atu i se tulaga tutoʻatasi. Matou te fautua e tautua o se falaoa falaoa mo iʻa e tao i pateta. E mafai ona e kukaina se mea manaia ma se fua mai la matou 'upega tafaʻilagi. Ae atonu e iai sau fua e sili ona e fiafia i ai. I soo se tulaga lava, o le salakeke a le kukoma turuma o le a avea ma se faaopoopoga sili i ai.

Mea Taua i Mea

  • kukama - 8 pcs.
  • 'oti - 1 le fusi
  • mint - 1 le fusi
  • aufana - 1 pc (lanu mumu)
  • Greek yogurt - 200 gr
  • kulimi suamalie -2 tbsp
  • leona tipolo -1 tbsp
  • garlic -2 cloves
  • masima, pepa e tofo ai
  • se pine o le suka
  • olive suauu - 1 tbsp
  • vai - 1 tbsp

Amata le kuka

  1. Matou te fufulu kukama, tipi fagu ma tipi i ni fasi ie manifinifi (liʻo poʻo fasi pepa). Matou te vaʻaia i totonu o se pesini.
  2. Taʻu le siʻisi ma tipi i ni afa mamago, ia pisi faʻatasi ma ou lima ma faʻaopopo i kukama.
  3. Tipi le pulu saunia ma le mint, faʻaopoopo i isi vaega o oloa.
  4. I totonu o sina ipu matou te tuu ai le yogurt, faʻapipiʻi kirimoli suamalie, sua o le lemon, keleka (tufatufa atu i le lomitusi), masima, pepa, sugar, olive olive ma le vai. Faʻafefiloi uma mea uma.
  5. Faʻaopopo i ai mea e maua ai oloa ma oloa gaosia. Ma mea uma, ua saunia le salati, e mafai ona e tautua i le laulau.

Kiliki "Faʻapei" ma maua na o savali sili ona lelei i Facebook ↓

O nisi fualaau o le Kukama Taleti Fautuaga

Atonu o le a fai mai se tasi e leai se mea faapitoa i le salati - fualaau faisua, otaota, aniani. Soo se faletalimalo o le a taulimaina ana sauniuniga, ae o le suavai e taua tele iinei.

E mafai ona e faʻapipiʻiina i le mayonnaise i le fale, lea ou te le faʻafeiloaia, aua o le tofo o le mayonnaise ua leiloloa uma le lanu o fuālaʻau fou. Mayonnaise e alolofa, ia saʻo au - o lenei meaai e le mo tamaiti, e le fetaui ma meaʻai.

O le kulimi suamalie ua sili atu ona manaia, ae ia manatua o sea ituaiga ipu e tatau ona 'ai i le vave e mafai ai. I le avea ai o se tulafono, matou te faaopoopo i ai. O se taunuuga, o salati ma le kulimi suamalie e vave faʻafefe. E i ai se auala e alu ese ai - aua le masima le salati ma le kulimi suamalie, ae tuʻu le masima i luga o le laulau, tuʻu atu i le masima e tofo i vaega.

E pei o se laei, na o le suauʻu fuālaʻau, ma se lua sipuni o le oloa e le faʻauʻuina o le a faʻavasegaina ai se meaʻai fualaʻau, e maua ai le manogi ma le manogi.

E mafai ona sili atu le lelei o salati. Latou te teuteuina salati ma se mea e le masani ai, o le tuʻufaʻatasia o vaega uma i se fugalaau muamua ma susulu. O ia laʻei e faʻaaoga ai le suauʻu, soya saumalie, uaina vine, lemoni, keloni, mea faʻamalositino, ma isi.

Metotia Faiaoga:

Fufulu fualaau faisua ma otaota i lalo o le vai tafe, faʻamago, pelo garlic

Tipi totogo

Aua nei tipiina fualaau faisua lelei, lelei i fasi pepa lapoa - ina ia sili ona latou taofia le sua ma le fou

Fufulu ata pepa logo

Vili le lanu violē i afa mama

Tipi lelei le pasili fou

Le filifiliga ma le aofaiga o geta i lou tofo - pasili, opu, cilantro, celeri, regan, ma isi. Ae ou te fiafia lava i fualaau faisua i le salatisi, na o sina faamamafa lava o le tofo o laau.

Tipi lelei le kesi

Tuu mea uma i totonu o se pesini loloto, liligi le suauʻu, soya saumalie

A faʻaopopoina lenei ipu, mafaufau i le salinity o soya soya, faʻapea foʻi le i ai o le silani e tusa ai ma le fua!

Faʻasusu se sina vaega o le sua o le tipolo ma faʻafefiloi

Auauna le ipu fou i le laulau!

E faʻapefea ona faia se salati manogi faʻamafanafana i le faʻaofuofu

O mea aoga:

Kukama - 1 pc. umi
Kiwi - 1 pc.
Mint - 5 ulu (s)
Feta - 40 g
Pasili - 3 lala (s)
Tofo e tofo ai
Garlic - 1 nifo.
Laʻau o le suauu - 1.5 tsp

Kuka:

Tipi se kukama umi po o ni laina se lua i ni liʻo. E mafai ona e faʻaogaina se fasi pepa poʻo se tipi i se naifi malosi. O fasi pepa e le o se mea tino manifinifi, tipi ina ia faigofie ona 'ai.

Taʻu le kiwi ma tipi i ni fasi moa. O le manogi o le kiwi, o le a sili atu ona malosi. O fua suamalie, i se isi itu, e matua suamalie lava mo lenei fua, ia filifilia se kiwi o le agamalu ma le matua. Kiwi e le mafai ona tuʻu i totonu o lenei salati, pe afai e te le fiafia i lenei fua.

Tuu fasi kukama ma kiwi i luga o se ipu mafolafola, ma suia. Afai oi ai le taimi ma le manaʻoga, e mafai ona e tuʻuina atu ni fasi kilipa i le ituaiga o fugalaau.

Tafisi fufulu kati ma lima i luga. Faamasima ma le pepa pe a manaomia.

Aua nei galo e faataitai le sisi - afai e lelei, ona mafaufau lea i le taimi e saunia ai le ofu.

I totonu o le tamaʻi ipu laititi na tuʻuina ai lau o le mint ma le pasili. Faamolemole ia matau o le itiiti ifo o le lanu i totonu o le suavai, o le sili atu foi ona faigata ona sasa i se masini tutusa.

Faaopopo se paluga o kalama ma le suāuu fuālaʻau.

Afai e leai se paʻu, e mafai ona e faʻaogaina se paluga ma se pestle poʻo le tipiina lelei o lauulu i se naifi.

Faʻamau mea uma i se mea e faʻaleleia. Afai e le sasaina lelei le masini, e mafai ona e faaopoopo se sipuni vai. Faamasima e tofo ma mafaufau i le salinity o feta.

Liligi salati salati ma sina sipuni. O se laei malulu e mafai lava ona faʻaitiitia vave i le suāuʻu manogi po o le vai.

Faʻamafanafana le salatisi pe a ma le 10-15 minute ma faʻatau atu meaʻai. O le fasi pepa e faʻamafanafana lelei ma faʻafefe ai le mamafa o ipu gaʻo, o lea o lenei salatama faʻamafanafana faʻatasi ma le ofuina o le pulupulu e lelei tele mo le fafie.

Tuua Lau Faamatalaga