Diuretics: lisi o fualaau faasaina, masini o gaioiga

O fualaau faʻamalosi e faʻapitoa ona aʻafia ai le gaosiga ma faʻateleina le faʻagasolo o le faasee.

O le faiga o gaioiga o le tele o togafitiga, aemaise lava pe a fai o le togafitiga o le potassium, e faʻavae i luga o le malosi e taofia ai le toe suia o le absorption i fatugaʻo, sili atu i totonu o le renal tubules, electrolytes.

O se faʻaopoopoga o le aofaiga o eletise na faʻamalolo mai na faʻaalia i le taimi lava e tasi ma le faʻasaʻolotoina o se vaega o le vai.

O le uluaʻi tagata na maua i le 19 senituri, ina ua maua se vailaʻau mercury, lea e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai syphilis. Ae e tusa ai ma lenei faʻamaʻi, e le aoga le fualaau faasaina, ae na iloa lelei lona malosi malosi.

Ina ua mavae sina taimi, na suia le sauniuniga o le mercury i se mea e sili ona leaga.

E leʻi pine, o se fesuiaiga o le fausaga o togafitiga na taʻitaʻia ai le fausia o vailaʻau faʻamalosi malolosi, lea e iai a latou lava faʻavasegaga.

O a ni togafitiga faʻapitoa?

O fualaau faʻamaʻi faʻatele e tele lava ina faʻaaoga e:

  • ma le le atoatoa o le cardiovascular,
  • ma le edema,
  • faʻamautinoa le faʻaleleia o gaioiga i le tulaga o le faʻaaogaina o le tino,
  • maualalo le toto maualuga,
  • i le tulaga o mea oona, aveese toxins.

E tatau ona maitauina o togafitiga e sili ona lelei mo le maualuga o le toto ma le fatu o le fatu. O le maualuga o le fulafula e mafai ona afua mai i fatu eseese o fatu, pathologies o le urinary and vascular systems. O nei faʻamaʻi e fesootaʻi ma le tuai i le tino o le sodium. O fualaau faʻamalosi e faʻateleina le faʻapipiʻiina o lenei vailaʻau ma faʻaitiitia ai le fula.

I le maualuga o le toto maualuga, sili atu le sodium e afaina ai le toto maso o toto toto, lea e amata ona vaapiapi ma konekarate. O fualaau oona e faʻaaogaina e pei o le antihypertensives e fufuluina ai le sodium mai le tino ma faʻalautele ai le vasodilation, lea e faʻaitiitia ai le toto toto.

Pe a afaina, o nisi o toxins o loʻo faʻapenaina e fatugaʻo. Ina ia faatelevaveina lenei faagasologa, e faʻaaogaina ai foi togafitiga. I le falemaʻi, o lenei auala e taua o "diuresis faamalosi."

Muamua, o le tele o fofo o loo fofoina i se tulaga ogaoga i tagata gasegase, ma e mulimuli ane e faaaoga ai se ituaiga o totoga o le tino, lea e aveese vave ai le vai mai le tino, ma toxins.

Diuretics ma lo latou faʻavasegaga

Mo faʻamaʻi eseese, o loʻo tuʻuina mai ai ni vailaʻau faʻapitoa e ese le faiga o gaioiga.

  1. O fualaau e afaina ai le gaioiga o le pulusal epithelium, lisi: Triamteren Amiloride, acid Ethacrylic, Torasemide, Bumetamide, Flurosemide, Indapamide, Clopamide, Metolazone, Chlortalidone, Methclothiazide, Bendroflumethiozide, Hydrochlorazolezid.
  2. Fualaau faʻapitoa: Monitol.
  3. Vailaʻau o le faʻamalolo o le potassium: Veroshpiron (Spironolactone) e faatatau i tagata o loʻo faʻaaogaina le mineralocorticoid receptors.

Faʻavasegaga o tagata mamaʻi e ala i le lelei o le faʻaaogaina o le sodium mai le tino:

  • Ineffective - aveese le 5% sodium.
  • Lelei le lelei - 10% o le sodium ua faʻateleina.
  • Lelei tele - aveese le sili atu ma le 15% sodium.

Le faiga o gaioiga a togafitiga

O le faiga o gaioiga o togafitiga e mafai ona suʻesuʻeina e ala i le faʻataʻitaʻiga oa latou aafiaga tau vailaʻau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaitiitia o le toto maualuga e mafua mai i faiga e lua:

  1. Faʻaitiitia le faʻatonu o le sodium.
  2. Faʻaaoga lelei i luga o toto.

O le mea lea, o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e mafai ona taofi i le faaitiitia o le maualuga o le suavai ma le tausiga umi o le masini vascular.

O le faʻaitiitia o le maua o le okesene o le muso o le fatu i le faʻaaogaina o togafitiga faʻatasi ma:

  • faʻatasi ai ma le faʻamalosi o le tino mai siama o loʻuocardial,
  • ma le faaleleia atili o le microcirculation i fatugaʻo,
  • faatasi ai ma se faaitiitia i le taliaina o le platelet,
  • faatasi ai ma se faaitiitia o le avega i le augavale tauagavale.

O nisi o togafitiga, mo se faʻataʻitaʻiga, Mannitol, e le gata ina faʻaititia le aofaʻi o le suavai i le taimi o le edema, ae mafai foi ona faateleina le mamafa ole osmolar o le vai faʻapitoa.

Diuretics, ona oa latou mea totino, faʻafilemu maso mūmū o laʻau, bronchi, ma pelele, ia i ai se aafiaga antispasmodic.

Faailoilo mo le tofiaina o togafitiga

O le faʻavae autu mo le tofiaina o togafitiga o le toto maualuga, o le tele o nei mea uma e faatatau i tagata matutua. O fualaau faʻamalosi ua faʻamaonia mo le taofiga o le sodium. O nei faʻatulagaga e aofia ai le ascites, le faʻasolosolo taimi masani ma le toilalo o le fatu.

Faʻatasi ai ma le osteoporosis, o loʻo faʻatonuina le maʻi i togafitiga faʻasolosolo. O vailaau faʻamalolo e faʻamalolo ai le faʻaalia o le maʻi o le Liddle congenital (faʻaitiitia o le tele o le potassium ma le taofiga sodium).

O le totogo o le toto e maua ai se aafiaga i luga o le gafa, ua faatonuina mo le maualuga maualuga o le toto, glaucoma, lema cardiac, cirrhosis.

Mo togafitiga ma le puipuia o le maualuga o le toto maualuga, ua faatonuina e fomaʻi fualaau faasaina, lea i tamai tofo ei ai se aafiaga agamalu i tagata mamaʻi e maualuga le maualuga. Ua faʻamaonia e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o faʻasolosolo i togafitiga faʻasolosolo.

O le tagofia o fualaau faasaina i tulaga maualuga atu e le fautuaina, ua afaina i le atinae o le hypokalemia.

Ina ia puipuia lenei tulaga, e mafai ona tuu faʻasolosolo togafitiga faʻasolosolo faʻatasi ma togafitiga faʻamalolo-faʻamalolo.

I le togafitiga o togafitiga, o le togafitia o le togafitiga ma le lagolagoina o togafitiga ua iloga. I le gaioiga gaioiolosi, o laasaga talafeagai o mamanu o loʻo iai (Furosemide) o loʻo faʻaalia. Faʻamālōlōina togafitiga, faʻaaoga masani o togafitiga.

Contraindications i le faʻaaogaina o togafitiga

Tagata faʻamaʻi pipisi o le ate, hypokalemia, o le faʻaaogaina o togafitiga e faʻasaina. E le o faʻasolo mai i luga o suʻega faʻasolosolo mo tagata mamaʻi o loʻo le lolo atu i nisi o mea e maua mai le sulfunlamide (hypoglycemic and antibacterial drugs).

Mo tagata e maua i le manava faʻanoanoa ma le malosi tele, ua faʻaseseina ia togafitiga. O le diuretics o le vaega o le thiazide (Methiclothiazide, Bendroflumethiozide, Cyclomethiazide, Hydrochlorothiazide) e faʻasaina i le maʻisuka ituaiga 2, ona o le tagata maʻi e mafai ona faateleina le maualuga o le kulukose o le toto.

O faʻasolosolo faʻasalaga faʻavae e fesoʻotaʻi atu foʻi i faʻasalaga i le tofiaina o togafitiga.

Mo maʻi o loʻo i ai masima lithium ma glycosides cardiac, ua faʻataʻitaʻiina ma le mataʻituina o meaola o loʻo i luga o le kosi.

E le o faʻasolosolo togafitiga faʻasolosolo mo le toilalo o le fatu.

Faʻaiʻuga

Diuretics i luga o le lisi o le thiszide e mafai ona faʻaleleia le maualuga o le toto o le uric acid. Mo lenei mafuaʻaga, o tagata gasegase e maua i le gout e mafai ona oʻo i se tulaga faʻaleagaina.

Diuretics o le vaega o le thiazide (hydrochlorothiazide, hypothiazide) e mafai ona oʻo atu ai i ni tulaga le talafeagai. Afai ua filifilia le inumaga sese pe ua le gauai le tagata maʻi, o itu nei e mafai ona aliali mai:

  • tiga o le ulu
  • manava manava e mafai
  • taʻavale
  • vaivaiga
  • matagogo
  • moe

O le le mautonu o ions e aofia ai:

  1. faaitiitia le libido i alii,
  2. allergies
  3. faateleina i le suka toto,
  4. sosolo maso maso
  5. vaivaiga maso
  6. arrhythmia.

O aʻafiaga o furosemide:

  • faaitiitia le potassium, magnesium, calcium,
  • vavao
  • taʻavale
  • matagogo
  • faʻaauau faifaipea.

Faatasi ai ma se suiga i le fesuiaiga o le ion, o le maualuga o le uric acid, glucose, calcium faateleina, lea e aofia ai:

  • paresthesia
  • paʻu o le paʻu,
  • faʻalogo faʻalogo.

O aʻafiaga o faʻataʻitaʻiga o aldosterone e aofia ai:

  1. paʻu o le paʻu,
  2. gynecomastia
  3. gaogao
  4. tiga o le ulu
  5. manava, vomia.

I fafine ei ai le taimi sese ma le sese sese o loʻo matauina:

Togafitiga o le maualuga o le toto maualuga i le maʻisuka malosi. Diuretics

O le diuretics (diuretics) o se tasi o vaega e sili ona taua o tagata e le mafai ona ola i le tino ona o le maualuga o le aoga, o le faapalepale lelei i tau maualalo pe taugata. I le taimi nei, ma le maualuga o le toto, o le thiazide (hypothiazide, hydrochlorothiside, etc.) ma le thiazide (wherepamide, chlortalidone, xipamide) e faaaoga ai togafitiga, o lona aafiaga e fesootai ma le excretion faateleina i le urine o le sodium.

E le masani ona faʻaogaina togafitiga (furosemide, ma isi) mo le togafitiga umi o le maualuga o le toto maualuga, ae o loʻo faailoa mai mo tagata mamaʻi e faʻaitiitia le galuega faʻafaitofiti ae le o tausiniti thiazide. O vailaʻau faʻasaina o faʻamalositino (siama, ma isi mea) e tele lava ina leiloa lo latou taua mo le togafitia o le maualuga.

Seʻi oʻo i se taimi talu ai nei, o togafitiga thiazide mo le togafitiga o le maualuga o le maualuga o le maʻisuka i le maʻisuka ituaiga 2 na faʻaaogaina ona o lo latou gafatia e faʻaitiitia ai le lagona o sela i le inisalini, faateleina le kulukose, ma le cholesterol ma triglycerides i le toto.

E ui i lea, na maua ai o nei aʻafiaga e tupu na o le faʻaaoga umi o fualaau o fualaau faasaina, ma i nai tootoo latou te le aafia tele ai le gaʻo gaʻo ma lipid metabolism. Thiazide ma thiazide-like diuretics e aveesea ai naʻo le sodium, ae o le potassium, faapea foi ma le magnesium mai le tino.

O le faateleina o le taumafaina o mea taumafa e maua mai i le potassium ma le magnesium (fualaau fou ma mamago ma vine, fualaau faisua, palu pateta, oatmeal ma buckwheat, ma isi) e puipuia ai le tino mai le toilalo o nei minerale. Pe a ave faʻatasi faʻasolosolo thiazide ma le faʻamalolo-faʻamalolo (triampur, triamco), o mea e leiloa ai le potassium e laʻititi.

O togafitiga e pei o Thiazide, lea e afaina ai le gaʻo ma le lipid metabolism, e fautuaina mo le faʻateleina o le maualuga o le toto maualuga ma le maʻisuka ituaiga 2, e ui lava o le inisalini e mafai ona faateleina le manaʻomia mo le inisalini. O le vailaʻau o le filifiliga muamua o le gataifale o le timu (arifon), e tasi i le aso.

Talu ai o le taofiofia o le Na ma le suavai ma o le taunuuga o le hypervolemia ua i ai se taua taua i le genesis o le maualuga o le toto maualuga i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, o le faaaogaina o togafitiga e faatulaga ai le toto maualuga e tauamiotonuina. Ae peitai, e le o vaega uma o le diuretic e tutusa le saogalemu ma aoga i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Faʻasoaga o tausisoifua

O nei fualaau oona e masani lava ona faia i luga o sel o le vavao faʻasaina mai totonu, lea latou te puipuia ai meaola mai le 1-2 itula pe a uma le faʻafofoga tautala ma mulimuli, o se tulafono, 12-18 itula (hypothiazide) ma oʻo atu i le 24 itula (chlortalidone). O togafitiga o Thiazide o le sili ona malosi o le pasa-toto.

O le faʻaaogaina o le maʻisuka o le thiazides e mafua mai i le pronoun pronouns potassium sili atu ona aʻafiaga o nei fualaau faasaina. O le leiloa o le extracellular ma le intracellular potassium i sē β-o le pancreas i lalo o le aafiaga o thiazides e oʻo atu ai i le gasegase o le insulin ma le hyperglycemia. O le tele o le diuretic e aveesea le potassium, o le maualuga o lona maʻisuka.

I se auiliiliga auiliili o togafitiga thiazide, na foliga mai o le aafiaga o le gasegase o le thiazides e naʻo le togi-faalagolago i le natura. O le faʻalagolago i aʻafiaga o le pāmiolosi-faʻaitiitia le aafiaga o le hypothiazide (o le sili ona faʻaaogaina thiazide diuretic i Rusia) e tuʻuina atu.

O le mea lea, faatasi ai ma se fuataga o le hypothiazide o le 12.5 mg / aso poʻo le itiiti ifo, o lona aʻafiaga o le pāmaʻi-leaga e leai se aoga.Afai o le malosiaga o le pāmaʻi-faʻaaogaina o thiazides e faalagolago i le fualaau o le vailaʻau, ona tatau lea ona avea le faʻamaʻi totoga o nei togafitiga (faʻafesoʻotaʻi saʻo ma le faʻamalosi o le potassium) e faʻalagolago i le toto, o lona uiga, ia sili atu ile maualuga o fualaau oona ma laʻititi i lalo.

O le mea moni, o suʻesuʻega faʻapitoa ua faʻaalia ai le itiiti ifo o le fua o le thiazide ua ave, o le itiiti ifo lea o lona aafiaga ile metabolism gaʻo. Faʻasologa o le hypothiazide i luga atu o le 50 mg / aso, o le aʻafia o le maʻisuka ituaiga 2 na oʻo i le 7% (suʻesuʻega MRFIT), ma le 25 mg pe itiiti foi, e leai se faʻaopoopoga taua o le maʻisuka ituaiga 2 (SHEP, TOMHS).

I le toʻatele o tagata suʻesuʻe ARIC, lea na aofia ai le silia ma le 12,000 tagata e leʻi maua i le maʻisuka, na faaalia ai o le faia o togafitiga faʻasaʻo i le 12.5-25 mg / aso mo le 6 tausaga e le o faʻatasi ma se faʻalavelave maualuga o le maʻisuka ituaiga 2 (OP = 0.91) .

O le mea lea, o suʻesuʻega faʻaletausaga e tele na faʻamaonia ai o le lamatiaga o le atinaʻeina o le ituaiga 2 o le novous suga ma le umi faʻaaogaina o togafitiga thiazide e laʻititi pe afai e le sili atu le maualuga ole 25 mg / aso.

O le aʻafiaga o togafitiga faʻasolosolo i luga o le metabolism lipid e faalagolago tele i le umi o le fualaau faasaina ma i se tulaga maualalo i lona fualaau. O le mea lea, pe a ave ni thiazides mo le 3-12 masina. maualuga le maualuga o le cholesterol e 5-7%.

I le taimi lava e tasi, o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o le falebo-controlled trials na faʻaalia ai o le faʻaaogaina o fualaau (mo 3-5 tausaga) e masani lava e le aafia ai le metabolism lipid. I suʻesuʻega HAPPHY ma le EWPHE, sa maitauina le hypercholesterolemia (o le maualuga OX maualuga e sili atu i le 6.5 mmol / L).

O le mea lea, e leai se faʻamaoniga faʻamaonia e faapea e le mafai ona faʻamatalaina ia togafitiga faʻasaina i tagata ei ai le dyslipidemia, pe afai e manaʻomia e faʻaitiitia ai le toto.

I le i ai o togafitiga, o mataupu faavae o le togafitia o le maualuga o le toto maualuga e ese lava, ona o le solia o le metabolism. O le mea lea, i le maualuga o le maualuga ma le maʻisuka ituaiga 2, e manaʻomia le muamua faʻataunuʻu togafitiga faʻasolosolo.

I le taimi nei, o faʻapotopotoga e faʻavae i le faʻaaogaina o le angiotensin II ma le ACE, e manatu sili ona lelei. E fautuaina e tuʻufaʻatasia nei fualaau faʻasaina ma peta-blockers ma togafitiga. O taunuuga lelei e maua mai i le tuufaatasiga o le ACE o le inhibitors ma le calcium artagonists.

I tagata e maua i le maʻisuka, o le mamafa e mafua ona o le faateleina o le faasalalauina o le toto. E le gata i lea, o gasegase o lenei vaega e mafai ona faigofie i le masima, o lea ua faatonuina ai i latou ituaiga eseese o taotoga:

  • thiazide - chlortalidone ma hypothiazide,
  • thiazide-pei olepamide,
  • lapatai - lasix ma furosemide,
  • palu-faʻamalolo - veroshpiron.

O diuretics e mafai ona faʻaleleia le gaioiga a le inhibitor ACE, ona o le tele o latou faʻaaogaina e fomaʻi mo togafitiga faʻapitoa o le toto maualuga. Ae, e pei lava o soʻo se vailaʻau, o loʻo i ai a latou tapulaʻa i le faʻaaogaina.

O vailaʻau tizoid mo le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faʻamatalaina ma le faʻaeteete, talu ai ona o le tele o tui e fesoasoani i le faateleina o le toto o le tagata maʻi o le cholesterol ma le suka. Ma faʻatasi ai ma fatuga o fatugaʻo, o se mea e tupu masani i le maʻisuka, fualaau faasaina e mafai ona taofia ai le gaioiga o galuega. E le gata i lea, o le solia o togafitiga o le suasite.

E le seasea faʻatulagaina togafitiga o le thiazide e pei o le ACE. O lenei ituaiga meaola e maualalo le aafiaga o le diuretic, ae e le afaina ai fatugaʻo ma e le o saofaga i le faʻamaʻaloina o le pāma.

O le totoʻa o le toto maualuga, faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2, e le masani ona faʻamatalaina e fomaʻi, ona o le malosi malosi o le diuresis ma le supretion. Ae ui i lea, o lo latou lelei o se tuʻufaʻatasiga sili ona lelei ma le atinaʻeina o le ACE, lea e taua tele i le le atoatoa. Ma le toe faʻaleleia o le manava pe a faʻatumuina le Lasix ma le Furosemide ua toe faʻaleleia ona o le faʻaopopoina faaopoopo o le potassium.

O le veroshpiron e faʻamalolo ai le faʻamalositino o nisi taimi e faʻatonuina mo le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga, ae e tatau ona manatua i le mafaufau, i le tulaga o le le atoatoa, o lona faʻaaoga e solia.

Vailaʻau faʻasaina

O a ni mea e le mafai ona faʻamalosi e puipuia ai le maʻisuka? Faʻasaina faʻasaina, o meaʻai faʻaleagaina mo le maʻisuka e aofia ai Hypothiazide (o le diureidide diuretic). O nei vailaau e mafai ona faateleina le kulukose o le toto ma le leaga o le cholesterol levels. I le i ai o le faaletonu o le tino, o le a mafai e se tagata maʻi ona tupu se faaletonu i le gaioiga o le okeni. O maʻi e maua i le toto maualuga o loʻo faʻamatalaina mai vailaʻau o isi vaega.

O le fualaau oona Atenolol (β1-adenoblocker) mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2 e mafua ai le faateleina pe faaitiitia i le maualuga o le glycemia.

Ma le faʻaeteete, ua faatonuina mo le faaleagaina o fatuga, fatu. Faʻatasi ma le nephropathy, o Atenolol e mafai ona mafua ai le paʻu tele i le toto.

O le vailaau e faʻaleagaina ai metabolic processes, e tele le tele o aʻafiaga mai le popole, digestive, cardiovascular system. Faʻasagaga o le aveina o Atenolol i le maʻisuka ituaiga 2, e maualalo tele le toto maualuga.

O lenei mafuaʻaga ua mafua ai le matuia o le soifua lelei. O le tagofia o fualaau faasaina e faigata ai ona iloa le maualuga ole kulukose toto.

I maʻi o le insulin, e mafai e Atenolol ona mafua ai le hypoglycemia ona o le gau o kulukose mai le ate, ma le gaosiga o le inisalini. E faigata i se fomaʻi ona faʻamaonia saʻo, ona o le mea e le o faʻailogaina ai faailoga.

E le gata i lea, o le Atenolol e faʻaitiitia ai le lagona o le tino o le tino i le inisalini, lea e oʻo atu ai i se faʻafitauli i le tulaga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le le atoatoa i le paleni o cholesterol faʻamaonia ma aoga, ma e fesoasoani i le hyperglycemia.

O le mauaina o Atenolol e le mafai ona taofia faʻamalosi, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi e uiga i lona sui ma fesiitai i isi auala. Suesuega faasaienisi ua faamaonia ai o le umi o le faaaogaina o Atenolol i tagata mamaʻi ma le maualuga o le totoga e faasolosolo lava ona taitaiina atu ai le atinaeina o le maʻisuka ituaiga 2, talu ai o le lagona o le tino i le inisalini e faaitiitia.

O se isi filifiliga i Atenolol o Nebilet, o se β-blocker e le afaina ai le metabolism ma ua i ai sona aafiaga vasodilating.

O pusa mo le maualuga o le maʻisuka o le maʻisuka e tatau ona filifilia ma faatonuina e le fomaʻi i le amanaia o uiga patino o le tagata gasegase, le i ai o faitioga, le matuia o le togafitiga. E le fautuaina le faʻaaogaina o β-blockers (Atenolol), ma o nei fualaau oona e aʻafia ai le faʻaogaina o metabolic, faateleina le maualuga o le glycemia ma le cholesterol maualalo.

O le lisi o vailaʻau aoga e aofia ai ma isi ituaiga o vailaʻau faʻasaina (Indapamide), o le inhibitors ACE.

Faʻataʻitaʻiga ma togafiti

O a mea faʻapitoa e masani ona fesili i lau fomaʻi. O le diuretics o ni togafitiga o se eseesega o le gaioiga o le gaioiga faatasi ai ma se aafiaga o le diuretic. O le mea e leaga ai, e tofu i latou uma ma aʻafiaga itu ma o latou faʻaaoga e aunoa ma le fautuaga a se fomaʻi e matautia i le soifua maloloina. O a ni togafitiga?

Faʻavasegaga - ituaiga o togafitiga

O le diuretics e faʻaleleia le gaioiga a le tagata ACE, o le mea lea, ua faʻatulagaina mo togafitiga faʻapitoa. O togafitiga e pei o Thiazide ei ai sona aafiaga itiiti i le maʻisuka ituaiga 2, e leai se aoga i le excretion o le potassium, le maualuga o le kulukose ma le lipids i le toto, ma e le faalavelave i le gaioiga o fatugaʻo.

O lenei vaega e aofia ai le Indapamide ma Arefon Retard. O vailaʻau e maua ai le aʻafiaga o le tino i soo se laasaga o le faaleagaina o le okeni.

O le lauiloa o le faalauiloaina o le vasodilation, e faaosofia ai le gaosia o le faaputuga otaota, ona o le ave o fualaau faasaina mo le maʻisuka ituaiga 2, tootoo ma le faaitiitia o le toto.

I vailaau togafitiga, olepamide e naʻo se aafiaga faʻamalosi e aunoa ma se faʻaopoopoga tele o galuega o le urine.O le vaega autu o le gaioiga a le Indapamide o le vascular system ma le tino.

Togafitiga ma le Faʻailogaina e le afaina ai le gasegase o le tino i le tino, o le mea lea e le faateleina ai le maualuga o le glucose, lipoproteins maualalo i le toto. Faʻavave vave ona faʻaaogaina a latou gastrointestinal tract, ae e le faʻaitiitia ai lona aoga, e 'ai sina faʻagesegese ifo i lalo.

O le uumi taimi e mafai ai ona faʻaitiitia le aofaʻi o fualaau. O le togafiti togafitiga e maua i le faaiuga o le vaiaso muamua o le aveina o fualaau. E tatau ona inu se tasi capsule i le aso.

O a mea e mafai ona ou inu mai le toto maualuga mo le maʻisuka?

O fualaau mama e faʻamaonia mo le maualuga o le toto (maualuga le maualuga) i le maʻisuka ituaiga 2. E tatau i le fomaʻi ona filifilia fualaau faʻamaʻi e amanaʻia ai le ogaoga o le maʻi, le i ai o le faaleagaina o le tino, ma le faʻailoga.

Furosemide ma le Lasix ua faʻamaonia mo le osofaʻiga ogaoga i faʻatasi ma le atiata ACE. E le gata i lea, i tagata gasegase o loʻo mafatia i le le atoatoa, o loʻo galue lelei le okeni ua afaina. O vailaʻau ua fufulu ese mai le tino o le potassium, o lea e tatau ai ona e ave faʻamalosi mea e maua ai le potassium (Asparkam).

Veroshpiron e le aʻafia le paluka mai le tino o le maʻi, ae faʻasaina mo le faʻaaoga i le le atoatoa. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o togafitiga faʻapitoa i fualaau faasaina e masani lava ona seasea lava.

O le maualuga o le maualuga o le suka e mafai ona togafitia i isi auala mo le maʻisuka i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi. Talu ai ona e le aoga uma laau aoga ma matua saogalemu.

O togafitiga o togalaʻau ua umi, o nisi taimi e mai le tele o masina i le ono masina e togafitia ai. Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o laau afu ma totogifuapauina e tatau ona suia ma faʻalavelave, lea e tatau ona le gata i le fitu i le sefulu aso.

I le faaopoopo atu i vailaau mo faafitauli ma le mamafa i le i ai o le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona mulimulitaʻi meaai faapitoa.

E faʻapefea ona filifili fualaau mama

Mo faʻamaʻi ma faʻafitauli eseese, ua filifilia ai nisi vasega o togafitiga:

  • Saluretics - diuretics, aveese vaʻaia ma magnesium ions, mafua ai se aafiaga diuretic:
    • sopo - furosemide, bumetanide, torasemide, lasix, ethacrylic acid
    • sulfonamides - chlortalidone, clopamide (e masani lava chlortalidone, clopamide e faʻaaogaina faatasi ma beta-adenoblockers, faʻatasi ai ma fualaau faʻamalosi), wherepamide - o fualaau faasaina
    • thiazide - cyclomethiazide, hypothiazide
    • carbonic anhydrase inhibitors - acetazolamide, diacarb
  • Vaʻaia faʻamalositino - galue i totonu o le pusa o fafo, puipuia o le gasegase - amiloride, spironolactone, siama, veroshpiron, eplerenone
  • O vailaʻau faʻasolosolo e puipuia ai le faʻaaogaina o le vai ona o le eseesega i le mamafa o osmotic i tubules - mannitol, uurea (faʻafefe).

O a mea pe a faatonuina e fomaʻi:

  • Ole maualuga ole toto maualuga (toto maualuga) - thiazides ma le olepamide
  • O le faʻasolosolo o le Nasrotic ma le fatu o le fatu o ni togafitiga o le poloka. Faʻasaga i tua o le fatu o le fatu, o le malosi tele o le vae o le matua faʻamalosia o le furosemide poʻo le lasix.
  • Maʻisuka, faʻafitauli o le tino - wherepamide
  • Faʻateleina le pulefaʻatonu o le aldosterone - spironolactone
  • Osteoporosis - Thiazides

O le gaioiga o togafitiga e mafai ona vaevaeina i:

I le umi

Galuega uumi (e oʻo i le 4 aso)Eplerenone, Veroshpiron, Chlortalidone Vaitaimi-umi (e oo i le 14 itula)Diacarb, Clopamide, Triamteren, Hypothiazide, Indapamide Gaoioiga pupuu (e oo i le 8 itula)Lures, Furosemide, Lasix, Torasemide, Ethacrine acid

Luga totogo

O faʻasolosolo totogo e faateleina ai le excretion o le sodium e fatugaʻo, ma, e tusa ai, ma le vai. Latou te mafua ai le malosi, faʻavavevave le alualu i luma, ae o le gasegase pupuu (e le sili atu ma le 6 itula), o lea e masani ona faʻaaogaina mo le tausiga faʻafuaseʻi.I le faaletonu o le fatu i taimi uma ma le ogaoga ogaoga, o lo latou faʻaogaina e mafai i ni vasega pupuu.

O nei togafitiga faʻapitoa e aoga mo le faʻaaogaina o le tino, e le pei o isi. Ae talu mai le taimi e fai ai ni togafitiga o le polo, o loʻo i ai le gau o le magnesium ma le potassium i le tino, o lenei mea e afaina ai le galuega a le loto.

E le o se mea na tupu, e le o se mea na tupu, e le o se mea na tupu, e le o se mea na tupu. , solia o le vai-electrolyte metabolism.

O aʻafiaga: tachycardia, paʻu o le mamafa, faʻasalaga, faʻavaivai, vaivaiga, faʻalavelave, maʻi tiga, moe, vaivai, faʻalavelave faʻalogo ma le vaʻaia, gutu malulu, gasea, vomiting, fiainu, faʻaitiitia le fiaai, faʻalavelave o pancreatitis, potopotoga, hematuria, nephrital interstitial, vevela paʻu, fiva, photosensitivity, erythema, dermatitis, osofaʻi anaphylactic, muscle muscle cramps, vaivaiga vaivai, ma isi.

Furosemide 40 mg. 50 pi. 20-30 suʻe.Lasix 40 mg. 45 pi. 50 suʻe Trigrim 10 mg. 30 pcs 500 tusitusi. 5 mg 30 pcs 270 lau.Toto 10 mg 20 pcs 450 rub., 5 mg 20 pcs. 320 solo

Sulfanamide diuretics

O nei mea e aofia ai le Indapamide - o se fualaau oona e maualalo ai le toto (diuretic, vasodilator), lea e latalata i fale faʻamalositino i thiazides. O le togafitiga e tupu pe a uma le 1-2 vaiaso o le pulega, o le maualuga e ausia pe a 2-3 masina ma e oʻo atu i le 2 masina.

Contraindications: o le gasegase o le ate tele, hypersensitivity, tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga le matutua, tamaitai i le taimi o le lactation, ma le tui lectose, ma le lapataiga i le taimi o le maitaga, ma le solia o le metabolism, hyperuricemia, hyperparathyroidism.

Faʻaiʻuga: faʻaitiitia le toto toto, palapitations, alrhythmia, suiga o le ECG, tale, sinusitis, pharyngitis, vevela, moe, tiga o le tino, popolevale, moe, le mautonu, maʻi maso, malaise, atuatuvale, le fiafia, atuatuvale, vomiting, gutu malulu, pancreatitis, nocturia, polyuria, urticaria, saluina o le paʻu, ma isi.

Faʻaalia: Akuter-Sanovel, Arindal, Arifon, Indap, Indipam, Indiur, Ionik, Ipres-Long, Lorvas, Retapres, Tenzar, ma:

Arifon
2.5 mg 30 pcs 450 suʻe
Indap
2.5 mg 30 pcs 100 tusi
Faʻamatala
2.5 mg 30 pcs 50 suʻe
Faʻailoa
2.5 mg 30 pcs 100 tusi
Faʻasolo
1.5 mg 30 pcs 200 rub.

Thiazide diuretics

O le itu o le faʻaogaina o le gaioiga o togafitiga thiazide o le distal tubules o le fatugaʻo. E faʻavae i luga o le mea moni e faapea, o vailaʻau e faʻaleagaina ai le faʻaaogaina o ioni soda, sosoo ai ma le vai i luga o se kenega mamafa. O le iʻuga, o le sodium ua faʻateleina ma le tele o vai.

I le avea ai o se tulafono, o togafitiga o thiazide e faʻaalia ai le malosi o le malosi o le malosi. O nisi o vailaau oona i lenei vaega e iai foi le malosi e afaina ai toto toto.

  • Ona o le faʻaitiitia o le fulapula o le puipui lapoa, o togafitiga faʻasolosolo o vailaʻau faʻasaina e masani ona faʻaaogaina i le faʻasologa o faʻasologa faʻasolosolo o le toto maualuga.
  • O le malosi e aveesea ai fafo ma totonu o le edema e faia ai nei vailaau faʻamalosi i le togafitiga o le toilalo o le fatu.
  • Faʻaaogaina foi mo le edema e fesootaʻi ma le cirrhosis ma le nephrotic syndrome.

O fualaau oona e vave ona gauai ma amata ona galue pe a uma le afa itula poo le itula pe a uma le pulega. O le umi o la latou gaioiga e tusa ma le 12 itula, lea e mafai ai ona e tagofia fualaau faʻasaina i lea aso ma lea aso e avea o se sui soʻo ma e oʻo atu i le 2 taimi e faʻaitiitia ai le edema o le fatuga fatu. O le faʻaogaina o lenei ituaiga diuretic o le le faʻalavelaveina lea o paleni-faavae o le toto.

Vaega o le faia o togafitiga faʻasoesa:

  • Me faʻafefe i le maualuga o le pāmioka ma le magnesium (faʻatasi ai ma le faʻasolosolo togafitiga)
  • Faʻateleina le maualuga ole uric acid (e le manaʻomia mo gout)
  • Faʻateleina le maualuga o le suka (le manaʻomia mo le maʻisuka)

Sauniuniga o le Thiazide: Gigroton, Hypothiazide, Dichlothiazide, Oxodoline, Afapaketauta.

25 mg 20 pcs. 100 tusi

100 mg 20 pcs. 120 tusi

25 mg 20 pcs. 50 suʻe

100 mg 20 pcs. 70 solo

Vaʻai faʻamalolo-faʻamalolo

E pei o sauniuniga thiazide, o faʻamalositino faʻamalolo ma le faʻamalolo o le salivetics ma galulue i le tulaga o le distal tubules. O le taʻiala o le faʻatinoga e talitutusa ma vaʻavave (solia o le suia o le sodium) ma lona gau faatasi ai ma le vai (Amiloride, Triampur).

O le Spironolactone ei ai sona aafiaga e faʻafeagai ma le aldosterone (o le hormonone o loʻo aʻafia ai le sodium ma le vai). Ae ui i lea, o le aʻafiaga o togafitiga faʻamalolo e faʻavaivaia ma faʻalauteleina (e oo i le 2-5 aso mai le amataga o togafitiga).

  • O le iʻuga, e le talafeagai le togafitiga o le faʻamalasea ma le maʻisuka ma e masani ona faʻataʻitaʻiina o se vailaʻau faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le maualuga o le hyperldosteronism, o le fatu e le mafai ona togafiti i togafitiga faʻapitoa, nephrotic syndrome, cirrhosis.
  • E le gata i lea, o lenei kulupu e avea ma fualaau o filifiliga mo le le faapalepale i fualaau faasaina lea e fufuluina ai le potassium i le togafitiga o faamaʻi fatu, e pei o le myocarditis, ma le edematas syndrome.
  • Pe a faʻapipiʻi faʻatasi ma togafitiga o le gaʻo po o le thiazide, o vailaʻau faʻamalolo e puipuia ai le tele o le leiloa o le pasela i le urine.
  • O le hyperaldosteronism o le Peraimeri (tumutumu o le gland) e manaʻomia ai foi le tofiaina o le diuretic data (veroshpiron). O fualaau e talafeagai i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ma le gout.

O mea e gaosi ai le potassium: Spironolactone (Veroshpiron), Amiloride, Triamteren (Triampur).

O taʻavale faʻapitoa ma a latou faiga o gaioiga i le tino

O mea faʻateʻa e aafia ai le gaioiga o le tele o lapisi e puipuia ai le sodium mai le toe ulufale atu i le tino ma faanatinati ai le urine. Diuretics o le aoga lelei Methiclothiazide Bendroflumethioside, Cyclomethiazide e faigata ai ona gauai le chlorine, ae le naʻo le sodium. Ona o lenei gaioiga, ua taʻua foi i latou o salitetics, o lona uiga "masima".

O togafitiga e pei o Thiazide (Hypothiazide) e masani ona faʻatatau mo le edema, faʻamaʻi fatu, poʻo le toilalo fatu. O le Hypothiazide e sili ona lauiloa o se sui soʻo.

O le vailaʻau e aveesea ai le masima sili atu ma faʻaitiitia ai le mamafa i maʻa. E le gata i lea, o fualaau faasaina e faaleleia ai le aafiaga o vailaau, o le masini o le gaioiga e fuafua i le maualalo o le toto.

Pe a faatonuina se faʻateleina o fualaau o nei fualaau faasaina, e mafai ona faateleina le faasee e aunoa ma le faʻaitiitia o le toto. O le hypothiazide ua faatonuina foi mo le maʻisuka insipidus ma urolithiasis.

O mea gaioiolosi o loʻo aofia ai i le sauniuniga e faʻaitiitia ai le faʻasalaga o ions calcium ma puipuia ai le fausia o masima i fatugaʻo.

O togafitiga sili ona aoga e aofia ai le Furosemide (Lasix). Faatasi ai ma le pulea malosi o lenei fualaau faasaina, o le taunuuga e matauina pe a mavae le 10 minute. O le fualaau faasaina e talafeagai mo

  • le le manuia o le taumatau tauagavale o le fatu, faatasi ai ma le edema pulmonary,
  • i le itu o le edema,
  • ogaoga maualuga
  • aveeseina o toxins.

Ethacrinic acid (Uregit) e latalata i lana gaioiga ia Lasix, ae e fai sina umi.

O le Monitol sili ona taatele e masani ona faʻatonuina. O le vailaau faasaina e faʻaleleia ai le mamafa o le plasma ma faʻaititia ai le mamafa o le intracranial ma le intraocular. O le mea lea, o le fualaau faasaina e aoga tele i le oliguria, o le mafuaʻaga o mu, mimita poʻo le pa'ū toto.

Aldosterone o le a puipuia le saluina o konatela ma taofia ai le pulelasi o magnesium ma ionic potassium.O vailaau o lenei vaega ua faailoaina mo le edema, maualuga o le toto ma le faaletonu fatu fatu. E masani lava e le aʻafia e tagata o le gasegase o le gaosiga o le gaosiga o le potassium.

Diuretics ma le ituaiga 2 maʻisuka

Faʻalogo lelei! E tatau ona manatua i le maʻisuka ituaiga 2, e naʻo nisi o togafitiga e mafai ona faʻaaogaina, o lona uiga, o le tofiaina o togafitiga e aunoa ma le amanaia o lenei faʻamaʻi poo le faʻamaʻiina o le tagata lava ia e mafai ona oʻo atu i aʻafiaga e le mafai ona faʻafanoina i totonu o le tino.

O togafitiga o Thiazide mo le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona maua i lalo ifo o le toto, ma le edema ma le togafitiga o le le atoatoa o le fatu.

O TATOU FESOASOANI RECOMMEND!

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E le gata i lea, o togafitiga thiazide e faʻaaogaina e togafitia ai le tele o tagata gasegase i le maualuga o le toto maualuga e tumau mo se taimi umi.

O nei vailaʻau e faʻaitiitia ai le lagona o sela i le insulin, ma e mafua ai le maualuga o le toto o le kulukose, triglycerides ma le cholesterol. O lenei mea e tuʻuina atu ai faʻatapulaʻa taua i le faʻaaogaina o nei togafitiga i le maʻisuka ituaiga 2.

Ae ui i lea, o suʻesuʻega faʻataʻitaʻi lata mai nei i le faʻaaogaina o togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 ua faʻaalia ai o nei aʻafiaga leaga e tele lava ina matauina i le maualuga o tui o le fualaau faasaina. I laʻititi maualalo, o aʻafiaga aʻafia e masani ona le tupu.

Taua! I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, pe a faatonuina ia togafitiga thiazide, e tatau i tagata ona 'ai le tele o fuālaʻau fou ma fualaau e mafai ai. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai se gau tele o le potassium, sodium, ma le magnesium. E le gata i lea, o le tulaga lamatia o le faʻaitiitia o le lagona o le tino ile inisalini e tatau ona iloiloina.

O le maʻisuka ituaiga 2, o le fualaau e sili ona masani ona faʻaaogaina o le Indapamide, poʻo le, o lona faʻasologa o Arifon. O le Indapamide ma Arifon e toetoe lava a leai se aoga i le gaʻo ma le lipid metabolism, lea e taua tele mo le maʻisuka ituaiga 2.

O isi togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faʻamatalaina le itiiti ifo o taimi ma naʻo pe afai ei ai ni tulaga faapitoa:

  1. o le faʻaaogaina o meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona faʻaaogaina i le tasi taimi i na mataupu pe'ā tatau ona ausia vave le faʻasaʻoina o le toto,
  2. tuufaatasiga o le thiazide ma tuufaatasi faʻatoʻa togafiti faʻamalolo - pe'ā tatau ona faʻaitiitia le leaga o le suka.

O tagata mamaʻi e le lelei le tulafono ole suauu e tatau ona malamalama o le aveina o soʻo se vailaʻau faʻamalosi e mafai ona mafua ai se itu ogaoga - o se faʻaitiitia o le lagona lelei ile insulin. E le gata i lea, o le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga atonu e le umi.

Lisi o vailaʻau faʻasaina mo le maʻisuka ituaiga 2

O vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi mo le maʻisuka ituaiga 2 ua filifilia taʻitasi, ona o lo latou aʻafiaga i le gaioiga o fatugaʻo, ma le aafiaga i le metabolism o gaʻo gaʻo ma gaʻo. O le maualuga o le toto maualuga e maua ai le 80% oi latou e mafatia i le hyperglycemia. O faʻamaʻi pipisi e faʻaleagaina ai le gaioiga o totoga o le tino, faʻalavelave le faiga masani ole metabolism.

Faʻapitoa

O le faʻamatalaga o fualaau faʻamalosi mo le maʻisuka e faigata tele ona o ni aʻafiaga e le manaʻomia, o le faʻamaoniga e mafua mai i le gasegase o le intabellular metabolism.

O le filifiliga o fualaau faasaina mo le maualuga o le toto maualuga i le hyperglycemia e faavae i tuutuuga:

  • Malosiaga aupito maualuga, aafiaga pito i lalo,
  • Cardio ma aʻafiaga faʻaleagaina (puipuiga o le loto ma fatuga),
  • Leai se aafiaga i le maualuga o le lipids ma le kulukose i totonu o le toto.

Anapogi faia vailaau

Afai e te vave oso i le toto, e tatau ona latalata mai vailaau taʻitasi mo le toto maualuga i le maʻisuka malosi.

Afai e manaʻomia le toomaga faʻafuaseʻi, faʻaaoga auala o lona aafiaga i le tino e le silia le 6 itula. Vailaʻau oona o loʻo avea ma vaega o igoa tau fefaʻatauaʻiga masani o vailaʻau:

Vailaʻau mo le faʻaogaina faʻaogaina

Faitauga masani i luga atu 130/80 mm Hg. Art. aua o le maʻisuka e afaina i ni faʻalavelave faʻaanatura, o le atiina ae o le atherosclerosis, o le alualu i luma o le maʻi o le maʻisuka. I lenei tulaga, o le faʻaaoga pea o fualaau oona e fautuaina, ae i le taimi e tasi e mulimuli i le masima ma le gaʻo. O aʻafiaga o fualaau oona maualuga mo le maʻisuka e tatau ona lamolemole. O le pa'ū o le toto maualuga e sosoo ai ma le oso i luga e faʻaleagaina e oʻo lava i le cardiovascular system o se tagata soifua maloloina.

Lisi o fualaau faasaina i Europa

O vailaau nei e taatele i Europa:

  • Lozol generic: wherepamide
  • Thalitone generic: chlorthalidone
  • Zaroxolyn generic: metolazone
  • Aquatensen generic: methyclothiazide
  • Avavave h
  • Diuril generic: chlorothiazide
  • Diuril sodium generic: chlorothiazide
  • Tumau generic: methyclothiazide
  • Esidrix generic: hydrochlorothiazide
  • Microzide generic: hydrochlorothiazide
  • Mykrox generic: metolazone
  • Natura generic: bendroflumethiazide
  • Saluron generic: hydroflumethiazide
  • Renese generic: polythiazide

E tusa ai ma nisi faʻamatalaga i fafo atu, o vailaʻau nei e faʻaaogaina foi:

  • metolazone
  • hydroflumthiazide,
  • benzthiazide
  • polythiazide
  • methicothiazide,
  • bendroflumethiazide,
  • trichloromethiazide,
  • quinetasone
  • thienyl acid, ma isi.

Lisi o fualaau faasaina i Lusia ma Belarus

  • Faʻamatala
  • Faʻapipamide lata mai
  • Akuter-Sanovel
  • Arindap
  • Arifon
  • Arifon Retard
  • Vero-Indapamide
  • Faʻailoa
  • Faʻailoa le Rich Rich Rich
  • Faʻaalia le MV Stad
  • Faʻaalia vave le taimi
  • Faʻasalaga Taʻitaʻi-OBL
  • Faʻaalia le Tuai Tava
  • Indapamide Sandoz
  • Faʻailoga-OBL
  • Faʻailoga mata
  • Faʻaalia le teva
  • Faʻaalia
  • Indapsan
  • Indap
  • Indipam
  • Faʻailoga
  • Inspra
  • Ionik
  • Jonik Retard
  • Ipres Long
  • Lorvas
  • Lorvas SR
  • Pamid
  • RavelSR
  • Faʻapipiʻi
  • SR-Faailoaina
  • Tenzar

Lisi o fualaau faasaina ma le mea galue malosi (Hydrochlorothiazidum) :

  • Hydrochlorothiazide
  • Hydrochlorothiazide
  • Hydrochlorothiazide-ATS
  • Hypothiazide

Ona o le mea moni o nei fualaau oona e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai le maualuga, o lenei lisi e le o atoatoa, ae o loʻo aofia ai igoa autu o fefaʻatauaʻiga mo nei mea.

Thiazide diuretics mo le maualuga o le maualuga

O togafitiga o Thiazide na faʻaaogaina i taimi uma i le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga talu ona faʻaalia i luga o le maketi. O lenei vasega faapitoa o togafitiga o le maatulimanu i le togafitiga o le maualuga o le toto. E itiiti lava fualaau o loʻo faʻaaogaina e togafitia ai soo se faʻamaʻi e mafai ona mitamitavale i se umi umi o le faʻaogaina, ma o lenei mea e faʻamaonia ai le aoga ma le saogalemu o nei vailaʻau vailaʻau. Mo se faʻataʻitaʻiga hydrochlorothiazide o le tagata sili ona lauiloa i le lalolagi mo togafitiga o le toto maualuga. O togafitiga o le Thiazide e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le oti, o le stroke, le infarction myocardial and the heart failure in hypertension.

O le tele o taʻiala tau falemaʻi mo togafitiga o le maualuga o le toto maualuga e mafaufau i le faʻaaogaina o togafitiga thiazide. E faʻaaogaina o fualaau muamua i le USA (JNC VII) ma e fautuaina mo le faʻaaogaina i Europa (ESC / ESH). Ae ui i lea, i le 2011, na fautuaina ai e le National Institute of Health in the United Kingdom (NICE) le faʻamaonia o le calcium (BCCs) o fualaau muamua i la latou taʻiala mo le togafitiga o le maualuga o le maualuga. Ae peitai, latou te maitauina foi e mafai ona faʻaaogaina togafitiga faʻasolosolo e pei o fualaau faʻamuamua i mataupu e solia ai le CCL, pe afai o le tagata maʻi ei ai le edema poo se maualuga maualuga o le faaletonu o le fatu. O togafitiga Thiazide ua suia i Ausetalia e le angiotensin-liliuina o le inhibitors o le enzyme (o le inhibitors ACE) ona o lo latou naunau e faateleina le aʻafia o le maʻisuka ituaiga 2.

Thiazide diuretics mo le edema o tupuaga eseese

O togafitiga o Thiazide e faʻaaogaina lelei e togafitia ai ituaiga o edema:

  • Edema o le fatuga fatu,

Ae ui i lea, e tatau ona manatua i le ogaoga o le le atoatoa o le fatu (CHF), e sili atu le lelei o togafitiga.

  • Edema o le faʻasologa o le hepatic (faatasi ai ma le cirrhosis),
  • Edema o le amataga,

Ae ui i lea, latou te le aoga i le faaletonu ogaoga - ma le faaitiitia o le faamamaina o le itiiti ifo i le 30-40 milliliters i le minute. Faʻasalaga metolazone ma wherepamide ona o le nofoaga faaopoopo o gaioiga i totonu o vavalalata vavalalata.

  • Edema ma le faaumiumi o le puleaina o le kulukosecorticoids.

Thiazide diuretics ma le osteoporosis

O lenei aafiaga e fesoʻotaʻi foi ma se paleni lelei o le paiotiso ma le faaitiitia o le taimi o fomaʻi o tagata gasegase i le osteoporosis. O le auala mo le atinaʻeina o lenei aafiaga e pei ona taua i lalo: o togafitiga thiazide e faaosofia ai le fesuiaiga o osteoblast ma le fausia o le ponaivi. Faʻafetai i lenei mea faʻagesegese le alualu i luma o le osteoporosis .

Ona o le malosi e taofi ai le calcium i totonu o le tino, o togafitiga tuai e faaaoga i togafitiga o:

  • Faʻasoloina o maʻi
  • Hypocalcemia,
  • Nifaeleleithiasis,
  • Bromide oona

Carbonic anhydrase inhibitors

O lenei kulupu fualaau faasaina e aofia ai le Diacarb. E masani lava, o le carbonic anhydrase enzyme e faʻaleleia ai le fausia o le carbonic acid i fatugaʻo mai le vai ma le carbon dioxide, lea e toe faʻaleleia ai le eleele faasao o le toto. O le taofia o le enzyme, o Diakarb e faʻateleina ai le excretion o le sodium i le urine, lea e toso ai le vai faatasi ai. I le taimi lava e tasi ma le faanatinati, o le faateleina o le tele o le potassium e leiloa foi. E tuʻuina atu e le Diacarb se mea vaivai, lea e vave ona atiaʻe (pe a maeʻa le itula pe a ave i totonu o fualaau aina, pe a uma le afa itula i le afaina o mea inu). O le umi o le gaioiga e tusa ma le 10 itula (4 itula faʻatasi ai ma le tausia o matua).

O le fualaau faasaina ua faʻaaoga mo:

  • maualuga le toto
  • faateleina le mamafa o le toto
  • mo le faʻaʻonaina ma le salicylate ma le gataifale mo le alkaliina o le urine
  • i le togafitiga o le gataifale
  • ma le gout

Pharmacokinetics o togafitiga thiazide

Thiazide diuretics, e le aofia ma chlortalidone 'oloʻo faʻaleleia lelei i le gastrointestinal tract (GIT) ma e tele le metabolised i le ate. Chlortiazide ona o le le lelei o le inu i totonu o le gastrointestinal tract, o loʻo faʻamatalaina i ni gaʻo tele ma e na o le pau lea o le sui o le vaega o le thiszide diuretics, lea e mafai ona pulea matuaerally .

Faatinoga chlortalidone e sau malie ona o le faʻatuai lemu. O nei togafitiga faafesootai saʻo i pamu plasma toto ma o le mea lea e pauu atu ai i le lumen o le tubules ae le o le faamamaina o le toto, ae o le uila femalagaiga .

Faʻataʻitaʻiga o fualaau o togafitiga thiazide

O togafitiga o Thiazide e faʻaleleia ai le aafiaga o togafitiga o le poloka, vitamin D, glycosides cardiac, diazoxide, sauniuniga o lithium, mea faʻapitoa. Ma o le gaioiga o le inisalini, mea e maualalo ai le suka o le sulfanylurea, mea e gaosia ai le gaosigalaʻau, faʻamaʻi o le tino i le togafitiga o le pata e faʻavaivaia ai togafitiga o le thiszide.

O togafitiga sili ona matautia o le thiszide faʻatasi ma quinidine ona o le mea moni e faasaga i le talaaga o le hypokalemia (o se tasi o aʻafiaga o togafitiga thiazide, lea o le a tatou talanoaina i lalo), o le quinidine e mafai ona mafua ai le africidric arrhythmias i le ola.

O le aʻafiaga o togafitiga faʻasolosolo e faʻaitiitia pe a faʻapipiʻiina ma vailaʻau faʻamaʻi-anti-inflammatory (NSAIDs) ma lipid-lowering ion-resin cationic resins.

Faatasi ai ma se tuufaatasiga o togafitiga thiazide ma glucocorticoids, o le tulaga lamatia o le hypokalemia e faateleina.

Le faiga o le gaioiga o togafitiga thiazide

O sui o lenei vasega o togafitiga o vailaau benzothiadiazine. O le faaupuga "thiazide" e masani ona faʻaaogaina mo fualaau faʻasaina ma le tutusa o aʻafiaga e le maua ai se fausaga faʻasolosolo. Mo se faʻataʻitaʻiga, chlortalidone ma metolazone. O nei sooupu e sili atu ona sao e taʻua o togafitiga thiazide-like.

Benzothiadiazine - o le matua matua o le vasega o molelaʻau o togafitiga thiazide

O le faiga ole gaioiga o togafitiga thiazide i le faʻaitiitia o le toto maualuga e le o malamalama atoatoa. Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o thiazides, ua faʻaititia le mamafa ona o le faateleina o le diuresis, o le faʻaitiitia o le plasma volumes ma le faʻaitiitia o le gaioiga fatu. O se mea manaia o le mea lena faatasi ai ma le faʻaaogaina pea thiezide diuretics, o le faaitiitia o le mamafa e maua foi e ala i le faaitiitia o le tetee o le itu (ie, mafua ai le vasodilation). O le faiga mo le atinaʻega o lenei aafiaga e tumau pea le le iloa. O togafitiga o Thiazide e taofiofi ai foi le toto i se vaega e ala i le taofiofia o le tali o Na, K, ma le Cl.

E le pei o togafitiga o le poloka, togafitiga faʻasolosolo faʻaopoopo le faʻasologa o le calcium i le distal tubules o le nephron. Faatasi ai ma se faaitiitia i le maualuga o le sodium i le epithelial sel o le tui, o le thiazides e faateleina ai le gaioiga a le antiporter Na-Ca.

O se antiponei o se alalaupapa alalaupapa i totonu o siama e faʻafeiloaʻi ai mea e ala i le gaʻo.

O lenei mea e faʻatautaia ai le faʻafeiloaʻiga o Ca mai epithelial sela i totonu o le tino ulualii. Naʻo ia lava, o le galuega a Ca ua faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le Ca intracellular, lea e mafai ai e Ca ona faʻateleina atili mai le lumenia o le tubules i sela epithelial e ala atu i le faʻaaogaina o laina eletise Ca (TRPV5). I se isi faaupuga, o le faʻaitiitia i le faʻasalaga o le Ca i totonu o le lela e faʻatele ai le malosi o le malosi mo lona faʻamaʻiina mai le lumen o le tui o le nephron.

O le togafitiga o Thiazide e faʻapupulaina ai foi le Ca reabsorption e faʻaaogaina ai se masini lea e aofia ai le tali o Na ma Ca i vavalalata vavalalata i le tali i se paʻu i le concentration. O se vaega o lenei gaioiga e tupu ona o le faateleina i le parathyroid hormone level.

O le aʻafiaga o togafitiga o togafitiga faʻasolosolo e sili atu ona vaivai nai lo o togafitiga o le pipiʻi, e faʻaleleia lemu, ae ua umi.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o togafitiga thiazide

O togafitiga o Thiazide e matua faʻaseseina i faʻamaʻi nei:

  • Vavave
  • Tali atu i le fualaau faasaina,
  • Faʻasalaga o Renal
  • Lisi o le lithium,
  • Hypokalemia
  • Malosiaga maualuga le maʻisuka.

O togafitiga o Thiazide e faʻaitiitia ai le faʻamaonia o le uric acid, aʻo latou tauva mo le mea e tasi o loʻo felauaiga, o lea latou faateleina le maualuga o le uric acid i totonu o le toto . O le mea lea, e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete i tagata gasegase ma le gout poo le hyperuricemia.

Faʻaauauina pea o togafitiga thiazide e mafua ai le hyperklycemia . O togafitiga Thiazide e mafai ona tupu i le leiloa o le pomaia e le tino ao tausia le anotusi o le CA.

O togafitiga o Thiazide e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻasalaga o le placental ma afaina ai le tamaititi, o lea e tatau ona aloese mai aʻo maitaga .

Faʻaiʻuga o togafitiga thiazide

O togafitiga Thiazide e mafua ai aafiaga nei:

  • Hyperglycemia,
  • Hyperuricemia
  • O le Hypokalemia (o le faiga o lona atinae ua faamatalaina i lalo),
  • Hyponatremia,
  • Hypomagnesemia,
  • Hypocalciuria,
  • Hyperuricemia, e ui lava e seasea lava le gout. O tamaitai e itiiti le lamatiaga nai lo alii
  • Faʻafitauli o le gasegase: gaioiga, anorexia, manava manava, cholecystitis, pancreatitis, tiga o le manava, faamaʻi,
  • Hyperlipidemia. O le faateleina o le plasma cholesterol e 5-15% ma le maualuga o le maualuga o lipoproteins (VLDL) ma triglycerides (TG). I se tulaga aoao, o le lamatiaga o le atherosclerosis e atiaʻe ai e laʻititi,
  • Faʻafitauli o le fatugalemu o le tino (CNS): vaivai, xantopsia, faʻalautele le vaivai, pagatia. E seasea
  • O le le atoatoa e atiina ae i le 10% o alii ona o le faaititia o le suavai i le tino,
  • Tali atu i le Allergic. O le allergy cross e tausia ma le sulfonamide group,
  • O ata ma le dermatitis e seasea ona maitauina, ma e seasea ona maua le thrombocytopenia, o le anemia hemolytic ma le pacreative pancreatitis.

O faiga a le hypokalemia

O togafitiga Thiazide ua iloa e mafua ai le hypolemia.E tele auala mo le atinaʻeina o le hypokalemia pe a fai togafitiga faʻasolosolo (o lona uiga, faʻaitiitia le faʻamaʻi o le potassium i le plasma):

Faʻatoagaina mai o le system renin-angiotensin-aldosterone ona o le hypovolemia diuretic: o le tino e tali atu i le faʻaitiitia o le maualuga o le vai i le tino ma amata ai ona maua atili ai le aldosterone, lea e faʻaosofia ai le metabolism Na / K, lea e mafua ai le leiloa o le potassium. Mo lenei mafuaʻaga, o le inhibitors ACE e faʻasaina le angiotensin 2 e masani ona faʻaaogaina faʻatasi ma togafitiga thiazide e faʻafefe ai le hypokalemia. O le faʻamaoni saʻo o atopau e mafai ona ausia lelei lenei sini.

O le faaitiitia o le maualuga o le K i le urine ao faagasolo le faateleina o galuega o le urine ua faateleina ai le keli o le K mai suauu i le urine. Ua leiloloa le potassium i auala ole paseka pei o ROMK. E tupu lenei mea e ala i felafolafoaiga faʻafefe.

O le diuretics o se tu masani masani o fualaau faasaina e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai le toto maualuga (AH). O latou e sili ona lauiloa i Amerika ma isi gagana Igilisi. O faʻalauiloa agaʻi i le togafitiga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le totoga na faʻaalia i le tele o faʻataʻitaʻiga lea na mafua ai ona avea ma tagatanuu poʻo le taua tele i le tele o tausaga o togafitiga faʻasolosolo. O le uiga e uiga i le togafitiga o le taimi nei e matua le mautonu lava. E toʻatele tagata atamamai e faʻaauau pea ona mafaufau i ai, faatasi ai ma fualaau faʻamalosi o le muamua laina. O isi e manatu i tausua o se tasi o vaega tutusa o vailaʻau faʻasaina. Ae o isi e mafaufau e mafaufau i auala a ananafi. Faʻatasi ai ma le le mautonu o le lelei - o se faʻaogaina o le faʻamalosia o le tino, faigofie o le tuʻuina atu, tau maualalo, o le tele o togafitiga e tele foʻi aʻafiaga e aʻafia ai le paleni eletise, le lipid ma le carbohydrate metabolism ma le faʻatoagaina o le CAS.

E tolu vaega o togafitiga ua iloa e eseese i le fomaʻi ma le faʻasinomaga o le gaioiga i le nephron:

  • tolu
  • lapoʻa
  • faʻamaʻi faʻamalolo-faʻaleagaina togafitiga.

O le faʻaaogaina o vailaʻau o thiazide ma thiazide-like diuretics e maua i le maualuga o distal tubules Polokalame faʻapipiʻi - i le tulaga alu i luga le faga Henle, potassium-laveaʻi - i le tele mamao mamao distal tubules.

O tagata togafitiga, sei vagana ai le spironolactone, "galuega" i luga o le fogaeleele o loʻo feagai ma le lumanaʻi. Talu ai o taofiofi e taamilo i totonu o le toto i totonu o se polotini-polo, e le mafai ona pasi atu i le faamama faamama, ae oʻo atu i nofoaga o gaioiga e ala i le faʻamalo faʻamalosi vaega tutusa o le nephron e le epithelium. O le le mafai ona gafatia o le tele o le epitheli e faʻamalosi ai le tasi poʻo le isi vaega o tagata taʻavale i nisi tulaga faʻaleagaga (faʻataʻitaʻiga, ma le acidosis) e sili ona taua ma fuafua ai a latou filifiliga.

Le lelei ma le le lelei o fualaau faasaina

O le faʻaaogaina o fualaau mo le togafitiga o le maualuga o le maualuga ua iloa mo le sili atu ma le 70 tausaga, i le taimi lea ua malamalama lelei ai a latou faiga ma faatinoga o le tofiga. O aoga o togafitiga faʻasolosolo e aofia ai:

  • gaoioiga masani
  • vave amataina o iuga (30 - 60 minute),
  • faʻauluuluga o gaioiga umi (oʻo atu i le 11 itula),
  • e le mafua ai le alkali poo le faʻamalolo o le toto,
  • aloese mai maʻi o le toto i le toto.

O le mea sili ona leaga o le faʻaaogaina o meaʻai o lenei vaega o:

  • hypokalemia ma le hypomagnesemia, lea e faʻaosofia ai le faʻavevesi i le taimi o feteʻenaʻiga,
  • uric acid taofi ma le faʻavavevave o gout,
  • faateleina le toto toto ma le taufaasese o le maʻisuka,
  • afu, manava, vaivaiga lautele,
  • pancreatitis
  • Neurological Disorders.

Faailoga mo le tofiga

O togafitiga Thiazide e mafai ona faʻaaoga mo na faʻamaʻi:

  • edema ma le faʻamaʻi totoʻa, gase o le ate, faʻamaʻi fatuga,
  • ogaoga maualuga ma le lua maualuga,
  • glaucoma
  • maʻisuka insipidus
  • faʻamauina o le tino i le taimi o le mamafa, aʻo leʻi faʻamalosi,
  • fula o le vae i le thrombosis,
  • faaputuputuina o povi i totonu o fatugaʻo.

Vaavaai i le vitio e uiga i le gaioiga a togafitiga poʻo togafitiga:

Aafiaga aʻafiaga

O le aveina o togafitiga e mafua ai le faateleina o vaivaiga, o le vevela, faapogisaina o mata, gaioiga ma le manava, tiga o le tino, faaletonu o le vaai, faaitiitia plalets, suauu paʻepaʻe, faateleina le maualuga o le uric acid, calcium.

I le vaiaso muamua o le faʻaaogaina o thiazides, o le saoasaoa o tali ma le gauai atu o le mafaufau e ono faʻavaivaia, o le mea lea e le fautuaina ai le aveina o taavale poʻo le galue i ni auala faigata.

O le puipuia o le tele o le leiloa o le potassium, o fualaau faasaina ma ona anotusi e tutusa lava ona faatonuina - Panangin, Asparkam, Potassium normin, Caliposis. O le meaai e tatau ona aofia ai se fuainumera o fualaau faisua, fualaau suamalie ma suamalie mai ia i latou, honey, dried apricots, nuts ma lemoni e aoga.

O faʻamanuiaga ma faʻasauā o togafitiga

O le lelei o meatotino o togafitiga e faʻaaogaina e tagata taʻaalo (ma oe ma au e le o se faʻasesega, pe a maeʻa). O le aveina o togafitiga aʻo leʻi faia le tauva, latou te faigofie ma vave ona aveesea le mamafa o le "mamafa". E faʻaaoga foi e tamaitai nei vailaʻau mo le mamafa o le mamafa. O le tino o le tino e faʻamaʻaina le tino ina ia mafai ai ona maua le malosi o le vai ma maso e sili atu ona lauiloa.

Ae, pei o mea uma lava, e lua itu i le siliva ma, faatasi ai ma aoga, e mafai ona afaina ai togafitiga:

  • Faatasi ai ma le urine, e le na o le satela salts e alu ese mai le tino, ae o mea aoga foi, mo se faataitaiga, potassium, o le leai o se mea e mafua ai ona vave le vaivai ma le maua ai le malosi,
  • O le tuumuli masani o le calcium e tolopoina, lea e mafua ai le lafoina o masima,
  • O le vave faʻataʻitaʻiga e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻalavelave moe,
  • Diuretics e siitia le maualuga o le "leaga" cholesterol i le toto,
  • O fualaau faʻamalosi e mafai ona faʻaleagaina ai le tino i alii.

Ina ia aloese mai aʻafiaga leaga o togafitiga i luga o le tino, ou te fautua atu ia te oe ia e le mafaufau, ae fesili pea i se fomaʻi ma ia iloa po o le a le mea e sili ona lelei mo oe, pe faapefea ona e faʻaaoga, e mafai ona e faʻaopoopoina ina ia ausia ai se taunuuga sili atu e aunoa ma ni taunuuga leaga.

E faʻapefea ona galue gasegase tiso?

O togafitiga o Thiazide ei ai sona aafiaga i totonu o le epithelium o loʻo ufiufi ai le tafa o tulles o le nephron. O sodium cations e maualuga le gaioiga, lea e tau atu i le atinaʻe o le edema, e aofia ai le maualuga o le toto ("sodium e toso vai faatasi ma ia"). O le thiazide ma le thiazide-like diuretics e taofia ai (poloka) le fauina o le protein - auala, o se alalaupapa mo le felauaiga o anatele sodium ma chlorine. Mo lenei mafuaʻaga, o lo latou igoa lona lua o le salvetics ("faʻaaogaina masima"). O le aofaʻi o le sodium ua faʻaitiitia, o le osmolarity o plasma ua faʻaitiitia - o le dee o le edema ma le aʻafiaga tutotonu i le toto masaa.

I le faaopoopo atu i galuega faʻa-fatufiti, o togafitiga thiazide e maualalo le malosi e mafai ai ona taofia le carbonic anhydrase enzyme. O lenei aʻafiaga e faʻaalia i le faʻaitiitia o le mea o loʻo i ai i le phosphate anions ma le bicarbonate. O le faʻaaogaina o fualaau oona i le taimi umi e taʻitaʻi atu ai i le malologa o le tino maso o arterioles (moega faʻasaʻo). O le mea lea, o le cardiologists e faʻaaoga togafitiga thiazide-pei o le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga faʻatasi ai ma vailaau faʻasaina e puipuia ai.

O le aʻafiaga i le kesi (revering absorption in the blood) e faʻamaua ai le vailaʻau faʻatasi ma le osteoporosis, calcium nephrolithiasis. E talitonuina o aʻafiaga i luga o auala e faʻaaogaina ai le calcium cations e faʻaitiitia ai le toe faʻaleleia o le tino.

O mea leaga na tutupu e faatapulaa ai le faaaogaina o fualaau faasaina e fesootaʻi ma le aafiaga o le urismic (faateleina le maualuga o le uric acid), o le aafiaga i le gaʻo gaʻo (hyperglycemia).O se suiga o le tuufaatasiga o le lipid (e mafai ona maua) (o le numera o le lipoproteins maualalo ma le cholesterol e faateleina).

O togafitiga e pei o Thiazide e tutusa uma lava talosaga, e faaopoopo atu i le taofiofia o le gaioiga o le carbonic anhydrase enzyme. O isi aafiaga e tutusa. O le eseesega e taoto i le eseesega i le fausaga o vailaʻau, o uiga tutusa e tutusa.

ACE inhibitors

Mo le faʻavaveina o le faʻaosoosoina o faʻaaliga o le maualuga, o loʻo faʻaaogaina ai angiotensin-converting enzyme (ACE), lea e faʻaolaina ai le faʻaogaina o le angiotensin. O le faʻaitiitia o le faʻasalaga o le angiotensin, o le gutu o le eleele e maualalo ai le homone aldosterone, lea e tumau ai le sodium ma le vai i totonu o le tino. Vasodilation e tulai mai, sili atu le tele o vai ma masima, o loʻo faʻaalia ai se aafiaga o le vaʻaia.

Mea gaosi e poloka ai le ACE:

  • Enalapril
  • Perindopril,
  • Quinapril,
  • Fosinopril
  • Thrandolapril,
  • Ramipril.

O le le lelei o le inhibitors o le mafai lea ona faʻatuai le manava o le paseka ma faʻatuai ai le aoga. O aʻafiaga o le talosaga e iloiloina i le sili atu i le lua vaiaso talu ona maeʻa le tofiga.

Angiotensin Receptor Blockers (ARBs)

Latou te poloka le sifi o le renin, lea e faʻaolaina ai le suiga o le angiotensin, lea e mafua ai ona vavalalata puipui o toto toto. ARBs ua faʻamaonia pe afai o le le faapalepale i le inisiua ACE. O le faiga oa latou metotia o meaola eseese e eseese, ae o le sini e tutusa - e faaitiitia ai aafiaga o le angiotensin ma aldosterone.

O le vaega o loʻo taʻua o igoa o loʻo i le pito i tua o igoa o mea galue:

O le diuretics ei ai le lagona faʻalogo malie, o loʻo faʻamatalaina i le tuufaatasiga o togafitiga e faʻaaoga ai isi laʻau mo le maualuga i le maʻisuka.

  1. Loop diuretics (furosemide, lasex) e faʻapipiʻi lelei ma le atinaʻe ACE, aua nei aʻafia le maualuga o le suka, lipids, ma e talafeagai mo pulega faʻapuupuʻu e faʻaitiitia ai le vevela ogaoga o le tino. O le le faʻaaogaina o le faʻaosooso e faʻaosofia ai le faʻamaʻapeina o le paluka, lea e mafai ona faʻaosofia ai le faateleina o le hypokalemia ma le arrhythmia cardiac.
  2. Ona o le malosi o le diuretic, o le togavao e pei o le thipzide (wherepamide) e le afaina ai le paleni o le kulukose, gaʻo gaʻo, maualuga o le potassium, ma e le afaina ai le gaioiga masani o gaʻo.
  3. O togafitiga Thiazide (hypothiazide) i aso uma e sili atu i le 50 mg e mafai ona faateleina le kulukose ma le cholesterol. E faʻataʻitaʻiina ma le faʻaeteete i ni nai laasaga ona o le ono mafai ona faʻalavelaveina le toilalo ma le gout.
  4. O mea e gaosi ai le potassium (Veroshpiron) e le fautuaina mo le faʻaaogaina o le maʻisuka ituaiga 2, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le tino o le maʻisuka.

Beta poloka

Ole numera o vailaʻau e poloka ai le malosi o adrenoreceptors e adrenaline ma norepinephrine ua faʻamuamua mo le togafitiga o suʻesuʻega, cardiosclerosis, toilalo fatu. Faʻatasi ai ma le hyperglycemia, o laʻau mo le maualuga o le toto maualuga ua filifilia ma se faʻaopoopoga o le gaosiga:

Paʻu o le kesi

Faʻasologa o alalaupapa o le Calcium - o se kulupu o vailaʻau e faʻaitiitia ai le maualuga o ions calcium. Faʻalalō ma faʻalautele puipui o toto toto, atigi, sosoʻo maso musika. Faʻavae vaevaeina i vaega:

  1. Verapamil, diltiazem. E aʻafia ai le galuega o le myocardium ma fatu fatu, faʻaitiitia le fatu fatu. Faʻaaoga faʻatasi ma le beta-blockers e faʻasalaina.
  2. O mea e maua mai le dihydropyridine - nifedipine, verapamil, nimodipine, amlodipine. Latou te faʻaoʻoina puipui o sosoʻo maso musele, faʻaleleia le fatu fatu.

E le faʻafefeteina e tagata o le kolokone le gaʻo, le gaʻo o le lipid. A faʻaaogaina e avea o se vailaau mo le malosi, o le maʻisuka ituaiga 2 e lelei, ae o loʻo i ai le tele o faʻailoga. O le Nifedipine e faʻasalaina i le angina pectoris, le fatu ma le fatu fatu, e talafeagai mo se fesoasoani se tasi o faʻalavelave. Amlodipine e mafai ona faaosofia ai le fula.Verapamil e i ai se aafiaga agamalu i le gaioiga o fatugaʻo, ae mafai ona mafua ai le bronchodilators.

Tali a le tagata lava ia

O vailaau antihypertensive ua tuʻufaʻatasia ma le tasi ma le isi, filifilia e amanaʻia faʻamaʻi pipisi, vailaʻau na ave. O le maualuga o le maualuga, faatasi ai ma le faʻasaina o le maʻisuka i le metabolism intracellular, mafua ai ni eseesega patino.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e suesue i le lisi o aafiaga i itu, auala e faʻaaogaina ai.

Pe a ave, e matauina le malosi o le toto maualuga. I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le hemoglobin glyc, cholesterol, triglycerides, anapogi glucose ma le maeʻa ai ona mataʻituina. O mea e le manaʻomia mai le tulaga talafeagai e manaʻomia ai le sui o fualaau.

Luga totogo

O fualaau faasaina e tolu o loo taua o le diuretics - furosemide, ethacrylic acid and bumetanide. O loʻo maua ai le malosi o le saluretic aʻa ona o le poloka o le Ma2 + / K + / Cl-co-transport system i le vaega o loʻo agai i luga o le tafatafa o Henle. O le faʻamaoniga sili mo lo latou tofiga i le maualuga o le faʻasalaga toe faʻaleagaina lea e le aoga ai togafitiga faʻasolosolo. O le faʻatulagaina o vailaʻau faʻamalosi i tagata mamai i le faʻalavelave faʻalavelave faigata e leai se aoga ona o le pupuu o le taimi oa latou gaioiga ma le faʻaleagaina. O aʻafiaga uma lava o togafitiga o thiazide e le itiiti ifo i totonu o togafitiga faʻasolosolo, lea ei ai foi lona aafiaga faʻaleaga.

O fualaau sili ona lauiloa mai le kulupu o le faʻaaogaina o togafitiga furosemide E i ai se gaioiga mamana, ae puupuu (4-6 itula), e tatau ona faalua i le aso. I le maualuga o le maualuga o le gasegase masani, o le fua o le furosemide e filifilia taitoatasi, e tusa ai ma le tulafono o le liliuina o tui (40, 80, 160, 320 mg).

Vaʻaiga faʻapitoa e faʻamalolo ai le potassium

O lenei vaega o fualaau oona spironolactone (Veroshpiron) amloride ma tiamteren i le i ai o se tulaga taua o ausilali i le maualuga. Triamteren ma le amiloride o ni faʻatoʻilalo tuusao o le eletise faʻamalosi i le distal tubules ma maua ai se vaivaiga vaivai tele ma le faʻamalosia. E faʻaaogaina faʻatasi ma togafitiga thiazide e puipuia ai le hypokalemia. Ua masani fomai i le fualaau faasaina triampur (tuufaatasiga o le 25 mg o le hypothiazide ma le 50 mg o triamteren). E itiiti le lauiloa o le vailaʻau oona, e aofia ai le 50 mg o le hypothiazide ma le 5 mg o le amlorideide. Triamteren ma le amiloride e faʻasalaina i le gasegase masani ona o le maualuga o le lamatiaga o le hyperlink. E iloa lelei o le faʻaaogāina o le faʻaaogaina o le faʻamaʻi ma le indomethacin e mafai ona mafua ai le le mafai ona toe faʻalogoina le le atoatoa. Pe a togafitia i le amlorideide, o aʻafiaga e aʻafia ai e pei o le gaioiga, afaina, ma le paʻu o le paʻu i nisi taimi.

Le faiga o le gaioiga o le spironolactone o loʻo taʻoto i le tauvaga faʻatauvaʻa ma le faʻafefe, o le faʻatulagaga e tutusa ai. I le maualuga o doses (100 mg i le aso) spironolactone o loʻo i ai se faʻaoʻoina ma le faʻamalosia. Ae ui i lea, o le spironolactone e leai sona taua tutoatasi i le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga, talu ai o lona pulega umi e masani ona o faatasi ma le atiina ae o aafiaga o le hormonal (gynecomastia in men and amenorrhea in women). A oʻo i le faia o laʻititi maualalo (50 mg i le aso), o le faʻaitiitia o aʻafiaga o loʻo faʻaititia, e ui i lea, e matua faʻavaivaia uma le ola o le diuretic ma le antihypertensive.

O a togafitiga o loʻo faʻaogaina nei e togafitia ai tagata mamaʻi?

O fualaau autu o lenei vasega i le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga o vailaau oona ma thiazide-like diuretics. O fualaau e masani ona faʻaaogaina e aofia ai le hydrochlorothiazide, chlortalidone ma le meapamide (Arifon-delay).

O togafitiga Thiazide e mafai ona faʻaaogaina i le tele o ituaiga o gasegase, e le gata i le faigata ma faigata AH. Tulaga faʻasolosolo lea e sili ai le faʻaaogaina o togafitiga:

  • Loto o le fatu
  • O le maʻi suka
  • Ole maualuga maualuga o le tino
  • Puipuiga o Aumai Faitaua
  • Meli meli
  • Cerebrovascular mala
  • Tuai
  • Black race

O le faʻaaogaina o thiazides ua naʻo se mea e teteʻe ai maʻitaga ma hypokalemia . E manaʻomia le faʻaeteete pe a faʻaaogaina i tagata gasegase i le gout, dyslipidemia, maʻi suka ma le le atoatoa o le gasegase.

O fea faʻamaʻi mai lenei vaega o le mea sili lea?

O le taua tele i se vailaʻau faʻamalosi, o loʻo i ai le malosi o le diuretic ma se faʻasalalauga vasoprotective aloaia, o loʻo malamalama nei ma faʻamaonia - Arifon Retard (wherepamide). O popolega faʻaleagaga ole togafitiga thiazide e le popole i le Arifon-retard, lea i se fuainumera e faʻaitiitia i le 1.5 mg e le faʻaleagaina ai le maualuga ole lipid ma le metabolism ole tino ma e sili atu ona lelei pe a filifilia se diuretic. Mo tagata mamaʻi e maualuga le maualuga o le maʻisuka, o le faʻaaogaina o Arifon-retard mo togafitiga faʻatasi o se mea e tatau ai, ona o le laʻititi maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto (130/80) ma le solitulaʻau faʻasolosolo.

E oʻo mai i le taimi nei, e leai se faʻavasegaina o togafitiga, lea o le a amanaia ai itu uma o le gaioiga a nei ituaiga o vailaʻau. O lea la, e mafai ona vaevae vaega i:

  • vailaau
  • le vaaiga
  • masini o gaioiga
  • malosi o gaioiga
  • aafiaga o foliga vaaia,
  • taimi faʻaalia
  • itu aʻafia.

O le faʻavasegaga muamua o togafitiga na faʻavae i luga o eseesega i le vailaʻau vailaʻau o vailaʻau. Ona i ai lea o se taumafaiga e faʻamalamalamaina le ituaiga o togafitiga e tusa ai ma le natura o lo latou aafiaga i fatugaʻo. Ae ui i lea, o nisi o togafitiga e maua ai se aafiaga faaopoopo. O se taumafaiga e faʻavasegaina togafitiga e tusa ai ma le vaega o le nefron latou te aʻafia ai e le manuia foi, talu ai o fualaau oona, ethacrine acid, furosemide, Xanthines ma isi e le galue i luga o se vaega patino o le nephron, ae i lona taimi atoa. I le fesoʻotaʻiga ma ia ituaiga o togafitiga, o le faʻavasegaina e ala i le faiga o gaioiga o le sili lea o le faʻamaonia.

I le togafitiga o se tagata maʻi, mai i le falemaʻi, o le faʻavasegaga o togafitiga e le itiiti ifo lona aoga e tusa ai ma le umi o le faʻaalia, o le fua o le amataina o le aʻafiaga, faʻapea foi ma le malosi o le gaioiga.

Sauniuniga ma lo latou faʻaaogaina

O le fualaau autu i le va o togafitiga thiazide o chlortiazide (hydrochlorothiazide). O fualaau o Thiazide e aofia ai Chlortalidone, Indapamide, Xipamide. I le taimi nei, o le tele o fualaau oona ("generics") ua uma ona faamauina.

Faʻaaliga mo le faʻaaogaina o saliotics:

  • Togafitiga o le matematika tusiamatau ma le maʻi o le nephrotic. E maualalo le lelei. Faʻaaogā talafeagai pe a faʻamatalaina o se vaega o le lua-, o nisi taimi e tolu-vaega diuretic togafitiga. Le lava le gaioiga i le taimi o suiga o le nephrotic ua faʻamatalaina e se isi auala: hypoproteinemia ma mafua ai ona mafua le edema. O togafitiga Thiazide e tatau ona faʻasalaina ia mafaufau i le ono mafai ona suia suiga eletise - hypokalemia, hyponatremia.
  • Edema ma le faʻaleaga o le ate cirrhotic. Faʻafofo e avea o se vaega o togafitiga tuʻufaʻatasia.
  • Toto maualuga. E faʻamaonia e faʻaaoga e pei o le monotherapy, aemaise lava i se auala filemu (2 tikeri). O le filifiliga e fiafia i fualaau faasaina i le thiazide i le togafitiga o le maualuga o le toto e faia e le cardiologists ona o le aafiaga umi, o le vave le amataina o le faaitiitia o le mamafa. O le maualalo o fuataga o le a maua ai le puleaina lelei o le toto, o le faateleina o tui e faʻamaonia na o le faateleina o le fula.
  • O le faaletonu o le fatu i le taimi e tusa ai ma fautuaga a le Europa ma le Rusia e manaʻomia ai le tofiaina o le faʻatau. Chlortalidone ei ai se aafiaga faʻapitoa mo aso e 3. O faʻataʻitaʻiga ma togafitiga faʻasolosolo e aoga mo le 24 itula. Latou te faʻaitiitia foi le lamatiaga o le hyperlink. O lenei mea e mafai ai ona e faʻaaogaina i isi aso uma, poʻo le itiiti foi.E le gata i lea, o le faʻaoʻoina o aafiaga i siama maso maso maso e fiafia i le faʻaaogaina o fualaau mo le maualuga o le toto ma le fatu o le fatu.

Aafiaga ma faʻaleagaina

O aʻafiaga e mafua ai fualaau oona i totonu o lenei vaega e fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi faʻasolosolo ma le eletise ona o le faiga o gaioiga.

  1. Hypokalemia ma lona aafiaga o le feteenaiga i le asystole. E manaʻomia ai le faʻamalosagaina o fualaau faasaina ma le faʻasaʻoina o le meaʻai o le pata.
  2. Hyponatremia.
  3. Atherogenic e sui i le plasma ma se uiga o le thrombosis. Faʻasaoina e ala i le ave o fuainumera.
  4. Hyperuricemia ma le atinaʻeina o le toso o le ita poʻo le faʻamaʻi fatugaina e urate. O le faʻamavaeina o vailaʻau e mafua ai le faʻaitiitia o lenei faiga.
  5. Faʻaleagaina o le gaʻo gaʻo, aemaise pe a faʻaoga faatasi ma beta-blockers.

Mai aʻafiaga o aʻafiaga o fualaau faasaina, o se lisi o faʻamaʻiloga ua faʻavae lelei:

  • fomaʻi oona, nephropathy,
  • hypokalemia
  • faaititia le sodium
  • maʻitaga (o le faʻaaogaina o le Indapamide e pei o le fualaau e le i suʻesuʻeina faʻatasi ma se aafiaga i le fetus e matua le manaomia), ao avea le hypothiazide e avea o se vaega o vailaʻau faʻasaina (e aunoa ma le inhibitors ACE) e faatagaina,
  • afaina o le tino.

Thiazides ma a latou faiga o gaioiga

O togafitiga Thiazide ua taʻua o vailaau o malosi malosi, o le aafiaga o ia mea e tupu pe a ma le 1-3 itula ma e tumau mo le 12 itula. O le gaioiga o gaioiga o togafitiga thiazide e faʻatatau i vavalalata lata ane o le fatugaʻo, ona o le suiga o le sodium ma le chlorine ma le faateleina o le excretion faatasi ai ma le urine. I se faaopoopoga, o se mea e maua mai i le gaserate e pei ona maua mai i lalo e pei ona maua mai i le elemene calcium ma faaitiitia ai le fausia o le uric acid.

Faailoga mo le faʻaaogaina o togafitiga thiazide

O togafitiga Thiazide e faʻaaogaina e togafitia ai faʻafitauli o loʻo mulimuli mai:

  • O le fula, lea na mafua ona o faʻamaʻi fatuga, na mafua ona o le solia o le paleni-masima. Ae peitai, o le aoga o togafitiga thiazide mo le togafitiga o lenei faamai e maualalo, o lea ua faatonuina ai i latou ma isi togafitiga (e fetaui lelei lava ia togafitiga.).
  • Edema mafua mai i le cirrhosis. E masani ona faʻaaoga faʻatasi ma isi togafitiga.
  • Tigā toto maualuga.
  • O le gasegase o le fatu ma le le mautonu.

Faʻatonu mea

O togafitiga thiazide e faʻaaogaina e togafitia ai le tele o faʻamaʻi. E masani lava, o vailaʻau e faʻaaogaina, o vaega autu ia o le hydrochlorothiazide ma le chlortiazide. Latou te amata galue pe a mavae ni nai itula, ma o latou mea sili ona mamana e matauina 3-4 itula pe a uma le pulega. O le gaoioiga e tusa ma le 11-13 itula.

"Faʻaleleia o le vai"

E aʻafia i vailaʻau tiso ma e faʻaaogaina mo le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga, o le fatu fatu, cirrhosis ma le puipuia o maʻa. O se vailaau e gaosia i foliga o laumei e tatau ona faʻaumatia pe a uma se 'aiga i le taeao. Mo le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga, e fautuaina e fomaʻi le inu 1 papafa i le aso. I mataupu o le edema, e tatau ona e inu 1-4 pusa. E i ai le tele o aʻafiaga o le itu, e pei o le gaioiga ma le vili, o le gaogao, o le gasegase, ma le paʻu o le paʻu o le paʻu. E le fautuaina e fomaʻi le inu o le "Hydrochlorothiazide" i le taimi o le maitaga ma ao susu susu, faapea foi ma tagata matutua. E taua le maitauina pe a faʻaaogaina vailaau, e le tatau ona e i ai i le la mo se taimi umi, talu ai o le fualaau faasaina e mafua ai le faateleina o le lagona o le paʻu i le vevela i le la.

Faaaoga se fualaau mo le togafitiga o le toto maualuga. Inu le fualaau faasaina i le taeao, tusa lava po o le a le taumafataga, 1 le papapu 1 taimi i le aso.Faʻaalia le mafuaʻaga o le aʻafiaga: ulu o le ulu, faʻalavelave faʻavevesi, atuatuvale, vaivai, taʻavale. I le tulaga o le maualuga, o le tagata maʻi e ono aafia i le gasea, vomiting, tiga o le ulu ma le vevela, vaivai ma le le mautonu. Ina ia faʻamagaloina faailoga o se mea e sili atu ona maualuga, e tatau ona faʻamama lou manava ma inu le togi talafeagai o le malala ua faʻaaogaina. E le tatau ona e faʻaaogaina vailaau i le maʻitaga ma le susu.

O se thiezide umi, o le masini o le gaioiga lea e faʻatatau i le faʻaaogaina o le pasela ma le magnesium i le urine. E faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le mamafa ma faʻaitiitia le fula o ituaiga eseese. Mo togafitiga o le faʻafefe, ua fautuaina e faʻaaoga le fualaau faasaina 1-2 papafa 1 taimi i le aso. A maeʻa le fulafula o le a faasolosolo malie lava, e tatau ona faʻaitiitia le fualaau. Inu se vailaau e faʻaitiitia ai le mamafa e tatau ona i luga o le 1 papa maʻa tasi i le aso. "Clopamide" ei ai le tele o aʻafiaga o le itu: o se faʻaitiitia i le faʻamasinoga o le sodium ma le potassium i le toto, vomiting, cramps, allergies. E mafai ona faʻaaoga i le taimi o le maitaga ma le susu, ae e tatau ona e inuina le vailaau i le lapataiga ma e na o le taimi e faamoemoeina e sili atu i le ono lamatia o le faatupuina o maʻi i le fetus.

Tesea, poo togafitiga, o mea ia e faateleina ai le excretion o le urine mai le tino ma faaitiitia ai le mea e maua ai le tino i totonu o masini ma meaola vevela o le tino. O le faateleina o le urination e mafua mai i togafitiga e fesootaʻi ma o latou aafiaga patino i fatugaʻo, lea e aofia ai le taofiofia o le toe faʻamautuina o ions sodium i le renal tubules, lea eo mai faatasi ma le faʻaitiitia o le faʻamautuina o le vai. O se laʻititi laʻitiiti e fai i le faateleina o le filtration i le glomeruli.

O tagatanuu e masani ona faʻatusalia e vaega nei:

a) mamanu "maualuluga" ma galue i luga o le vaega o le taula o Henle,

b) faʻamalositino faʻamalolo faʻamalolo,

E i ai le eseʻesega o le diuretics i le faʻasolosolo o le urine, lea e faalagolago i a latou mea o le tino, masini o gaioiga ma lona faʻatinoga (vaega eseese o le nephron).

O le malosi aupito sili ona malosi o le mea o loʻo iai i le taimi nei, o le "loopback". O la latou vailaʻau vailaʻau, o mea ia e maua mai i le sulfamoylanthranilic ma le dichlorophenoxyacetic (furosemide, bumetanide, ethacrylic acid, ma isi). Loto diuretics e faagaoioia i le itulagi maualuga o le faʻava o le nephron (Henle loop) ma faʻalavelave faʻalavelaveina le toe faʻaaogaina o le chlorine ma le sodium, ma o le faʻasalaga o ions konatela e faʻatuputeleina foi.

O togafitiga faʻamalosi lelei e aofia ai thiazides - mea e maua mai le benzothiadiazine (hydrochlorothiazide, cyclopentiazide, ma isi). O latou aʻafiaga e atiina aʻe i le vaega o le cortical loop, le mea e poloka ai le faʻamautuina o cations (sodium ma le potassium). O loʻo faʻamatalaina e le hypokalemia, o nisi taimi e matautia tele.

O nei laʻau faʻasolosolo ma benzothiadiazines e faʻaaogaina i le togafitiga o le maualuga o le toto ma le faaletonu o le fatu. O le faateleina o le diuresis, latou te faaitiitia ai le BCC, i le faasologa, o lona toe foi mai i le fatu ma le mamafa i luga o le myocardium, e faaitiitia ai le malulu i totonu o le mama. O le thiazides, i se faaopoopoga, ia taofiofia saʻo le puipui o le lapisi: o suiga o le tino i totonu o le siama o suiga o le eleele, aemaise lava, o le faateleina o le konatela o le a faaitiitia, lea e mafua ai le faaitiitia o le fulafula ma le faaitiitia o le vasa vascular resistance. I lalo o le faatosinaga o thiazides, o le toe gaoioi o le vascular system changes, reactions reactions i mea vasoconstrictor (adrenaline, etc.) ua faaitiitia ma o le le fiafia o le tali atu i ganglion blocking drugs ua faateleina.

O vailaau faʻasaina o le gaosiga o le potassium e faʻapupulaina ai le faʻasaʻoina o ions konatela, ae i le taimi lava e tasi e faʻaitiitia ai le faʻasaʻoina o ions oona. Latou te gaoioi i totonu o le mea faʻafefeteina i nofoaga e fefaʻataʻiaʻi ai le konatela ma le potassium.I le malosi ma le umi o le aafiaga, latou te matua maualalo ifo i le "faasee", ae le mafua ai le hypokalemia. O sui autu o lenei vaega o fualaau faasaina - spironolactone, triamteren - eseese i le faiga o gaioiga. Spironolactone o se tagata tetee o le aldosterone, ma o lana togafitiga e maualuga atu, o le maualuga o le maualuga ma le gaosiga i le tino o aldosterone. O Triamteren e le o se tagata tetee i aldosterone, i lalo o le faatosinaga o lenei vailaʻau, o le gaogao o membranes o le epithelial sela o le distal tubules e faaitiitia le faaitiitia mo le sodium ions, o le mea mulimuli e tumau pea i le lumen o le pepe ma taofia le vai, lea e mafua ai le faateleina o le gaioiga o le urine.

O sauniuniga o le vaega osmodiuretic e na o le pau lea e le "poloka" urination. Faʻasalaina, latou te faʻateleina le mamafa o le "urine muamua" (filmerite glomerular), lea e puipuia ai le toe faʻamautuina o le vai i totonu o vavalalata vavalalata. Ole togafitiga ole gasegase (Mannitol, ma isi) e sili ona malosi e faʻaaogaina ai le gasegase faamalosi i le gasegase matautia (barbiturates, salicylates, ma isi mea), gasegase lapoa, ma i le faaletonu o le fatu i tagata mamaʻi ma le faʻaitiitia o le filiga fafa. I le avea ai ma sui soʻo, o loʻo faʻamatalaina mo le cerebral edema.

O le faʻaaogaina o le carbonic anhydrase inhibitors (silasila i Enzymes ma antifermenta) e avea ma togafitiga e mafua mai i le taofia o le gaioiga o lenei enzyme i fatuga (e masani lava i le tafaoga talimalo latalata). O le iʻuga, o le faʻavae ma le faʻaleagaina o le carbonic acid e faʻaitiitia ai, o le toe faʻaaogaina o ionic bicarbonate ma Na + ions e le epithelium tubular ua faʻaitiitia, ma o le mea lea e faʻapupulaina le tele o le excretion (faateleina diuresis). I le taimi lava e tasi, o le vevela pH e tulaʻi ma totogi, i le tali atu i le tuai o ions o H, o le a faʻaopoopoina ai le pulefaʻatasia o le k + ions. I le faʻaopoopoga, ua faʻaitiitia le manava o le ammonium ma le chlorine, o loʻo tupu ai le acidic hyperchloremic, lea e le toe gaoioi le fomaʻi.

Osmotic

O le taʻiala o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasolosolo o le faateleina lea o le mamafa i le plasma o le toto, e faʻafetai i ai, mai i fusi ua fulafula, ua aveeseina le suavai ma le maualuga o le toto o loʻo faʻateleina le faateleina.

O lenei mea e faʻaitiitia ai le faʻatonuina o le sodium ma le chlorine. Pe a faatonuina nei mamanu, e tatau ona totogi le mafaufau i faamaʻi o tagata, talu ai e mafai ona latou maua se aafiaga leaga i faʻamaʻi o le ate ma fatuga.

E le faʻafuaseʻi ona faʻasaina e fomaʻi ia tagata maʻi e filifili a latou lava togafitiga: o vaega taʻitasi o togafitiga o loʻo i ai uiga faʻaalia, o ona lava faʻailoga ma aʻafiaga. O le faʻaaogaina o malosiaga mamana e faʻaalia ai le faʻamaloloina o le palukaisa poʻo le faʻaputuina o se elemene, faʻamalaina, maʻi tiga matuia, faʻalavelave maualuga. Faatasi ai ma le maualuga o mamanu o le poloka poloka malosi, e mafai e le tagata lava ia ona togafitia i le toilalo.

Fualaau faisua

  • aʻafiaga faʻasolosolo vaivai,
  • "Soft" aafiaga i fatu, fatu, toto toto,
  • aveese le tele o le vai, fufulu le vevela ma fatugaʻo,
  • faaali atu se aafiaga agamalu,
  • saturate le tino i mea taua: suauu o minerale, vitamini, vailaʻau faʻasolosolo,
  • talafeagai mo le faʻaaogaina taimi uumi (vasega).

Faʻailoga mo le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasolosolo: masini o gaioiga ma le faʻasaʻo

O le faʻavae autu mo le tofiaina o togafitiga o le toto maualuga, o le tele o nei mea uma e faatatau i tagata matutua. O fualaau faʻamalosi ua faʻamaonia mo le taofiga o le sodium.

Faʻatasi ai ma le osteoporosis, o loʻo faʻatonuina le maʻi i togafitiga faʻasolosolo. O vailaau faʻamalolo e faʻamalolo ai le faʻaalia o le maʻi o le Liddle congenital (faʻaitiitia o le tele o le potassium ma le taofiga sodium).

O le totogo o le toto e maua ai se aafiaga i luga o le gafa, ua faatonuina mo le maualuga maualuga o le toto, glaucoma, lema cardiac, cirrhosis.

Mo togafitiga ma le puipuia o le maualuga o le toto maualuga, ua faatonuina e fomaʻi fualaau faasaina, lea i tamai tofo ei ai se aafiaga agamalu i tagata mamaʻi e maualuga le maualuga. Ua faʻamaonia e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o faʻasolosolo i togafitiga faʻasolosolo.

O le tagofia o fualaau faasaina i tulaga maualuga atu e le fautuaina, ua afaina i le atinae o le hypokalemia.

I le togafitiga o togafitiga, o le togafitia o le togafitiga ma le lagolagoina o togafitiga ua iloga. I le gaioiga gaioiolosi, o laasaga talafeagai o mamanu o loʻo iai (Furosemide) o loʻo faʻaalia. Faʻamālōlōina togafitiga, faʻaaoga masani o togafitiga.

Tagata faʻamaʻi pipisi o le ate, hypokalemia, o le faʻaaogaina o togafitiga e faʻasaina. E le o faʻasolo mai i luga o suʻega faʻasolosolo mo tagata mamaʻi o loʻo le lolo atu i nisi o mea e maua mai le sulfunlamide (hypoglycemic and antibacterial drugs).

Mo tagata e maua i le manava faʻanoanoa ma le malosi tele, ua faʻaseseina ia togafitiga. O le diuretics o le vaega o le thiazide (Methiclothiazide, Bendroflumethiozide, Cyclomethiazide, Hydrochlorothiazide) e faʻasaina i le maʻisuka ituaiga 2, ona o le tagata maʻi e mafai ona faateleina le maualuga o le kulukose o le toto.

O faʻasolosolo faʻasalaga faʻavae e fesoʻotaʻi atu foʻi i faʻasalaga i le tofiaina o togafitiga.

Mo maʻi o loʻo i ai masima lithium ma glycosides cardiac, ua faʻataʻitaʻiina ma le mataʻituina o meaola o loʻo i luga o le kosi.

I le togafitiga o togafitiga, o le togafitia o le togafitiga ma le lagolagoina o togafitiga ua iloga. I le gaioiga gaioiolosi, o laasaga talafeagai o mamanu o loʻo iai (Furosemide) o loʻo faʻaalia. Faʻamālōlōina togafitiga, faʻaaoga masani o togafitiga.

O fualaau faʻamalosi e faʻapitoa ona aʻafia ai le gaosiga ma faʻateleina le faʻagasolo o le faasee.

O le faiga o gaioiga o le tele o togafitiga, aemaise lava pe a fai o le togafitiga o le potassium, e faʻavae i luga o le malosi e taofia ai le toe suia o le absorption i fatugaʻo, sili atu i totonu o le renal tubules, electrolytes.

O se faʻaopoopoga o le aofaiga o eletise na faʻamalolo mai na faʻaalia i le taimi lava e tasi ma le faʻasaʻolotoina o se vaega o le vai.

O le uluaʻi tagata na maua i le 19 senituri, ina ua maua se vailaʻau mercury, lea e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai syphilis. Ae e tusa ai ma lenei faʻamaʻi, e le aoga le fualaau faasaina, ae na iloa lelei lona malosi malosi.

Ina ua mavae sina taimi, na suia le sauniuniga o le mercury i se mea e sili ona leaga.

E leʻi pine, o se fesuiaiga o le fausaga o togafitiga na taʻitaʻia ai le fausia o vailaʻau faʻamalosi malolosi, lea e iai a latou lava faʻavasegaga.

O loʻo faʻatulagaina diuretics mo tulaga ma faʻamaʻi faʻatasi ai ma le taofia o le ola:

  • afaina o le nephrotic
  • osteoporosis
  • fulafulaina o le pito i lalo o le tino ma le fatu o le fatu,
  • maualuga o le toto maualuga (toto maualuga),
  • sili atu le pule faitalia o le hormonone aldosterone,
  • glaucoma
  • togafitiga o fatugaʻo ma le ate,
  • loto vaivai fatu,
  • fula o le tino.

Aoao e uiga i mafuaaga o le manino o le kanesa o le tino i fafine ma tulafono o togafitiga mo aʻoga.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le urological collection O le Fitonephrol o loʻo faʻamatalaina i lenei itulau.

Pe a filifilia fualaau oona, e tatau i fomaʻi ona amanaʻia tapulaʻa. O vailaau taʻitasi e iai se lisi maʻoti o faʻasalaga (faʻaalia i faatonuga). E le o togafitiga faʻasolosolo uma e faʻamatalaina i le taimi o le maitaga:

  • tausaga o tamaiti
  • lactation
  • maʻitaga
  • hypersensitivity i vaega o le tino poʻo vaega o faʻasologa faʻasolosolo,
  • maʻisuka malosi
  • ogaoga o le le atoatoa o le lafoaʻi.

A o leʻi iloiloina le faiga o gaioiga o fualaau faasaina e pei o le thiazide, e tatau ona malamalama pe o le a le mea o le gasegase.

I se faaupuga, o se kulupu o tagata gaosi vailaʻau faʻasolosolo ma le umi o le faʻamalosia.

O togafitiga Thiazide e lautele ona o lo latou aoga i le togafitiga o le maualuga o le toto ma le faaletonu o le fatu. O le aoga o togafitiga thiazide ma thiazide e faʻatusatusa i isi togafitiga e le taua tele i le faaaogaina o masima ma meaai.

E le gata i lea, o togafitiga thiazide (thiazide-like) o le lavea o le calcium, o lea o nei fualaau oona o le a leai se filifiliga i le togafitiga o le maualuga o le maualuga ma le faaletonu o le fatu i tagata gasegase i le osteoporosis.

O togafitiga o le Thiazide-type e faʻaaoga mo le fulafula, toto maualuga, maʻi fatu.

  • O le fula, lea na mafua ona o faʻamaʻi fatuga, na mafua ona o le solia o le paleni-masima. Ae peitai, o le aoga o togafitiga thiazide mo le togafitiga o lenei faamai e maualalo, o lea ua faatonuina ai i latou ma isi togafitiga (e fetaui lelei lava ia togafitiga.).
  • Edema mafua mai i le cirrhosis. E masani ona faʻaaoga faʻatasi ma isi togafitiga.
  • Tigā toto maualuga.
  • O le gasegase o le fatu ma le le mautonu.

I le tele o tulaga, o vailaʻau o lenei vaega e faʻaaogaina e togafitia ai togafitiga o urinary ma urinary systems. O nei fualaau oona e galue ma le malosi, o le aafiaga e aliali mai ile tasi i le tolu itula, ma o le umi e oʻo atu i le afa aso.

O le faiga o le gaioiga o le taofiofia lea o le reabsorption o le sodium ma le vai i totonu o le talital tupales lata mai, ma o le mea lea ua mafua ai ona alu ese mai i le urine i se fua faatatau vave. E le gata i lea, o togafitiga thiazide e faaitiitia ai le excretion o le calcium, faapea foi ma le maualuga ma le malosi o le fausia o le uric acid i totonu o fatugaʻo.

O lenei ituaiga o togafitiga o loʻo faʻaalia i tulaga faʻaleagaina nei:

  • fomaʻi faʻamaʻi
  • ogaoga maualuga, lea e le taofia e auala masani, faaitiitia o fuainumera mamafa,
  • ogaoga ma le tumau le fatu fatu.

O fualaau autu o lenei vaega e manatu o le chlortiazide ma le hydrochlorothiazide, o le amataga o le faatinoga aoga lea e tupu i itula muamua, ma o latou aafiaga e tumau mo itula.

O aʻafiaga e aʻafia ai nisi o faʻalavelave faʻaleagaina, e aofia ai suiga i le metabolism o elemene ma vitamini. E le gata i lea, o le hypokalemia (o le faaititia o le maualuga o le paluka i totonu o le toto) e maua i nisi taimi mai le itu, pe afai o le fualaau faasaina ua le toe faaauauina ma o fualaau faasaina ma le maualuga o lenei elemene (panangin, asparkum) ua faatonuina.

E mafai foʻi ona e maitauina se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le sodium i le plasma, faʻapea foʻi ma se faʻaopoopoga o le maualuga o le uric acid. O le mea mulimuli, i le isi itu, e mafua ai le gasegase o sooga, ma e aʻafia foi i le pacane fatu. A maeʻa le faʻaaogaina o lenei vailaʻau, o tino uma e faʻafaigofie.

Afai o tagata gasegase ma fomaʻi e ave le peta-blockers, o lona uiga o le isi itu e mafai ona faʻavaivaia le glucose metabolism.

O le faʻailoga, o mea nei e tatau ona matauina:

  • faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi
  • vailaʻau faʻasaina sili atu i totonu o fatugaʻo,
  • se faaitiitia i le maualuga o le potassium ma le sodium i le plasma toto,
  • maʻitaga ma le taimi o le susu,
  • afaina o le tino poo le le faapalepale i soo se vaega o le vailaʻau.

I aso nei, o soʻo se fale talavai o loʻo i ai se tuufaatasiga atoatoa o nei vailaʻau, lea e mafai ona e faʻatau mo sina tupe e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi. E ui i lea, e taua tele le tofiaina o nei vailaau faʻapitoa e faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi agavaa, e faʻamaonia le saʻo, taimi ma le umi o le pulega. O le isi, o le a matou faʻamatalaina faʻapuupuu atu e uiga i fualaau autu mai lenei vaega.

O sauniuniga ole vaega ole vaega ole aʻafiaga ole aʻafia ona o le faʻasaina o le toe faʻaaogaina o ions sodium i le galu o Henle, e pei o lona tulivae tuli.I lenei tulaga, o le faateleina o le excretion o calcium, bicarbonates, magnesium ma phosphates e tupu.

O loʻo maua foʻi le malosi o le diuretics e mafua mai i suiga i le gaosiga o prostaglandins e fatugaʻo. O lenei gaioiga e faʻaitiitia ai le mamafa i le tauagavale tauagavale o le loto ma fesoasoani e faʻaitiitia le edema pulmonary.

I nei fualaau uma, o le furosemide loop diuretic e sili ona faʻaaogaina.

O le faʻaaogaina o diuretics galue i se auala e mafai ai e le mea galue malosi o le vailaʻau ona aveese faʻamaʻi masima ma vai e ala i fatugaʻo. E masani ona faʻaaogaina o se fesoasoani vave, ona o le gaioiga e masani ona tupu e le sili atu ma le 6 itula.

O le faʻaaogaina poʻo le le faʻaaogaina o togafitiga o le loop loop e mafai ona mafua ai faʻalavelave i totonu o le fatu ona o le gau o le magnesium ma le potassium. E mafai ona faʻaaoga pe a fai e leai se gaioiga o le fatu.

Faatasi ai ma le faʻailoga, o tulaga nei e mafai ona maitauina:

  • faʻaleagaina o le myocardial
  • faʻalavelave faʻapitoa
  • ogaoga o le ate
  • pancreatitis
  • fatu fatu
  • gout
  • urethral stenosis,
  • hypersensitivity
  • vailaau oona,
  • faʻalavelave i le paleni vai-electrolyte,
  • maualalo le toto maualuga (o le diuretic loop e mafai ona maualalo le toto maualuga).

Lisi o mataupu:

  • e fesoasoani ai i le loto vaivai,
  • toomaga o le le atoatoa o le cardiovascular,
  • elemene gasegase ona o faʻamaʻi fatuga ma faʻafitauli o le tino,
  • togafitiga mo le toto maualuga
  • aveeseina o toxins ma mea oona.

Aafiaga ma faʻaleagaina.

Lisi o mataupu:

  • Edema o le fatu ma fatu fatu e mafua ai ona aveese le tele o le vai.
  • Le lava le atoatoa o le faamaʻi hepatai ina ia faʻaitiitia ai le soona inu ma suia i le paleni masima-masima.
  • Urolithiasis e aveese le tele o le calcium ma puipuia ai fatu fatu.
  • O le maʻisuka (maʻisuka insipidus) maʻisuka e suia ai suiga faʻaleagaina e fesootaʻi ma le felafolafoai o le suavai.
  • O le maualuga o le maualuga e avea o se vaega o togafitiga faigata ma fualaau faasaina e faaleleia ma faaumiumi le aafiaga.
  • Le manaʻoga e faʻateleina aafiaga o fualaau faʻasaina.

Talu ai ona o le faateleina o gasegase ma suiga i le paleni o masima-vai, o le sauniuniga sauniuniga e faaaoga mo le oona ma le inupia ma le mamafa o masima.

  • O faʻamaʻi pipisi e fesootaʻi ma le faʻaleagaina o le tino o le uric acid.
  • Suiga i le masima vai masima, ma le faateleina o le maualuga o le uric acid.
  • Tuai tausaga, maitaga ma lactation. Togafitiga ma togafitiga o lenei ituaiga e le talafeagai foi mo se tamaititi.
  • Le lava o le fatu ma le ate o loʻo galue i se foliga tino.
  • Faʻasalaga Asthenic.
  • Faʻaipoʻa o le antihypertensive.
  • Faamai o le gland gland ma le gaioiga o le hormonal function.

O faʻamatalaga i le faia o togafitiga faʻasolosolo o lona uiga e te manaʻomia le ausia o se gaioioiga i isi auala, e masani ona faʻaaogaina le gafa ma le osmotic agents.

O vailaʻau e faʻaleleia ai lo latou gaosia o le filtration e taʻua o suedtics.

O nei vailaʻau e faʻamalosia ai le malolo o maso mumu maso, faateleina le tafe toto, faʻaleleia le gaosiga o prostaglandins E2 ma le I2 i vela vascular, ma faʻateleina le filtration glomerular.

Talu ai ona o nei faiga uma, ua matauina le faateleina o le aafiaga o le diuretic.

O vailaʻau faʻapitoa e fautuaina mo le faʻamaoniga o tulaga faʻaleagaina ma faiga e pei o:

  1. Cardiac, faʻamaʻi ma le tele o le edema. E faʻataʻitaʻiina vave lava i le maeʻa ai o suʻesuʻega o nei maʻi.
  2. Faʻasologa o le faalēaogā taimi. O auala ua maua i le malosi e faʻaleleia ai le tafe o le toto ma le faʻavaveina o le excretion o le urine i le malosi.
  3. Hypercalcemia. Faʻasolo le manava o le calcium mai le tino o le tino.
  4. Maualuga maualuga, ae pe afai o le maʻi e i ai lona fatu fatu.I isi tulaga uma lava, o le tofiaina o togafitiga thiazide ua manatu ua tauamiotonuina.

E faʻaaogaina foi mo le faʻamoemoega o le faʻataʻitaʻiina o vailaʻau faʻamalosia i le tulaga o mea oona, faʻapea foʻi ma le tuʻuina atu o fesoasoani faʻafuaseʻi i le suʻesuʻeina o le edema pulmonary poʻo le faiʻai.

  • taofi le tafe o le mimiti i totonu o le vevela,
  • fatu faʻalavelave,
  • allergies i fualaau faasaina e aofia ai le sulfonamide group,
  • maʻitaga ma lactation.

Fualaau aoga

Totogifuapauina mai fualaau mo le maualuga o le toto maualuga ma le maʻisuka ituaiga 2 e aoga ma sili atu ona faʻaleleia le tulaga lautele o se tagata.

O fualaau aupito sili ona taua, ma sili ona aoga mo le maʻisuka o ni togafitiga. Faʻafetai atu ia i latou, o se faiga faʻavae o le faʻalauteleina o le voluma o le urine i totonu o le tino, ua mafua ai le faateleina o le maualuga o fuafuaga o le fiafia, faapea foi ma le vave faasaolotoina o le tino o le tagata mai vai ma masima sili atu.

O le mea la lea, o le toto atoa o loʻo faʻamatuʻuina, o le toto faʻaitiitia o le toto ma ua tutusa le toto toto.

Fefaʻasoaʻiga fefaʻasoaaʻi

O le solia o le gaosiga o le porotini e fesootaʻi ma le le atoatoa o le potassium, e mafua ai ona soli le paleni oona. E masani lava ona atiae i tamaiti ma tagata matutua ei ai mea maualalo maualalo i le meaai. Mo le faasaʻoina o lenei tulaga, e tatau ai ona faʻamalosia le taumafataga ma faʻamalosi ma faʻamaonia ai faʻamaʻi vai.

I le faʻaaogaina o thiazide ma le faasologa o meaʻai i totonu o le toto, o le faʻateleina o le cholesterol, beta-lipoproteins, o le triglycerides e faateleina. O le mea lea, pe a faatonuina ia togafitiga, o lipids i le taumafa e tatau ona faatapulaa, ma afai e tatau ai, e tatau ona tuufaatasi ia togafitiga ma le iniseti o le enzyme angiotensin-converting (inhibitors ACE).

Ole togafitiga ole thiazide e mafua ai le faateleina o le toto glucose concentration (hyperglycemia), aemaise lava i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka po o le gaʻo. Ina ia puipuia lenei tulaga, o se tapulaa i le taumafataga o le gaʻo faigofie o meaʻai gaʻo (suka), o le faʻaaogaina o le inisiua ACE ma sauniuniga faʻasaʻi e fautuaina.

I tagata e maualuga le maualuga ma le mama mama metabolism, o le faateleina o le maualuga o le uric acid i le toto e foliga mai (hyperuricemia). Ae maise lava le tulaga maualuga o se faʻalavelave i le togafitiga o togafitiga o le gaʻo ma le thiazide. Mo togafitiga, o se taumafa purine-tapulaa, allopurinol, ua faatonuina, ua tuufaatasia faʻatoʻaga faʻatasi ma le atiata ACE.

I le tulaga o le faaumiumi o le faaaogaina o tui tetele o fualaau oona, o le gaioiga o le gasegase atonu o le a le afaina i le atinae o le azotemia (o le faateleina o le maualuga o otaota oona i totonu o le toto). I nei tulaga, e talafeagai le siakiina pea o faailoga ole azotemia.

E le masani le le faapalepale. O le mea e sili ona taua i le thiazide ma le pipiʻi togafitiga, e masani lava i tagata gasegase e iai le allergy i sulfonamides. E mafai ona tupu se faʻalavelave faʻafuaseʻi i se paʻu o le paʻu, vasculitis, ata gaosi, fiva, gaʻo maʻi ma gaioiga galue.

O le togafitiga mo se faʻafitauli faʻafefe o loʻo faia e tusa ai ma le masani masani ma le faʻaaogaina o antihistamines ma prednisone.

O le faʻaaogaina o le carbonic anhydrase inhibitors e ono mafai ona o mai faatasi ma le faʻaaogaina o le gaioiga o le tino. Ootia, le mautonu, pagatia, moe.

Faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o le pulega o le ethacrine acid, o le faʻaleagaina o mea leaga i le faiga faʻalogo e mafai ona tupu.

Toeitiiti lava o vaega uma o fualaau oona e faateleina ai le lamatiaga o le atinaeina o urolithiasis.

  • hypovolemia,
  • hypokalemia (e matua faateleina ai le vevela o glycosides cardiac),
  • hyponatremia,
  • hyperuricemia (e mafai ona faʻaosoina se osofaʻiga)
  • hypocalcemia,
  • hyperglycemia
  • hypomagnesemia - o le gau o le magnesium ua manatu o se mafuaʻaga o le pseudogout (chondrocalcinosis),
  • vavao
  • faʻanoanoa
  • manatu faʻapitoa.

Aisea e faʻaaoga ai togafitiga mo le maʻisuka

O le tele o taimi, o vailaau faʻasolosolo eseese o loʻo faʻamatalaina i se taumafaiga e faʻamalolo le maualuga. Ae e fautuaina foi fomaʻi nei togafitiga mo le gasegase ma le vae o le vae. Ma e le o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, talu ai o nei faʻamaʻi e mafai ona faʻaalia ai le i ai o le faaletonu o le fatu.

I le maʻisuka, e tatau ona faʻaaogaina togafitiga o loʻo i le fesili ma le faʻaeteete tele, talu ai e le o togafitiga uma e talafeagai mo lenei mea poʻo lena totoga. O le mea lea, e tatau ona e faia se feutagaiga muamua ma se fomai faapitoa e mafai ona taʻu mai po o le a le fualaau e mafai ona e inuina mo le maʻisuka taitoatasi.

E pei ona e iloa, o fualaau oona mo le maʻisuka e mafai ona eseese ituaiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o vailaau faʻamalolo ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina e le fetaui lelei ina ia mafai ai ona togafitia le maualuga o le maualuga o le maʻisuka.

E taua le maitauina o lenei faʻavasegaina e fetaui lelei mo le faʻaaogaina se tasi, o lona uiga, ina ia vave faʻaitiitia lagona tiga na aliali mai. O le mea aupito sili ona sili ona fiafia i ai i le taimi o loʻo fesiligia ai o le faʻaleagaina o togafitiga faʻamalolo, talu ai i ona po nei, ua manatu i latou e sili atu ona le lava ma maua i le tele o aʻafiaga e le lelei.

Thiazide-like ma thiazide agents

O le thiazide-like ma thiazide agents e lauiloa o le sili ona lauiloa i togafitiga o le maʻisuka, ma le maualuga o le maualuga o le maʻisuka. Mafaufau i togafitiga faafomaʻi mo se faamai o le ituaiga lona lua e mafai ona faia i ni tapulaa faatapulaaina.

E aofia ai Poithiazide ma Dichlothiazide. O lo latou le lelei ona mafua mai i le mafai ona faaitiitia le maualuga o le lagona lelei o suauu i le horlamone insulin e auina atu.

O le tele o taimi, e tupu lenei mea ona o le masani ma le sili ona faʻaaogaina fualaau. O le mea moni, o ia tulaga e ono tupu muamua i le tulaga o le tele o itu itu.

O vailaau faʻasolosolo e pei o le Thiazide e mafai ona ave e tagata gasegase e maua ai le maʻisuka e aunoa ma se popolega faapitoa. O tagata e pei o le samipamide o mea sili ona vaivai.

I le faʻaaogaina o nei elemene, e mafai ona e aveesea le potassium, sodium, magnesium mai le tino. O le mea lea, faʻatasi ai ma togafitiga togafitiga, o se tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona ia 'ai meaai e aofia ai elemene o loʻo i luga.

O le mea lenei ma le falalati, oatmeal, Berries, nuts ma, ioe, fualaau aina fou.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai foi ona faʻaaogaina togafitiga faʻalanuʻu. Ae ui i lea, aʻo leʻi faʻaaogaina saʻo, e aoga le feutagai ma lau fomaʻi e faʻamautu ai le fua saʻo ma siaki elemene mo le fesoʻotaiga ma vailaʻau faʻapitoa.

O se tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona mataituina pe afai ua faatonuina ia togafitiga mo faamai pipisi, talu ai ona o le manaomia o le inisalini i lenei tulaga e mafai ona suia aemaise lava i lalo o aafiaga o fualaau faasaina lea e aafia ai le metabolism o carbohydrates (corticosteroids, salicylates).

O le peta-adrenergic blockers e faʻalavelaveina le faʻasaʻoina o le kulukose mai le ate i le taimi o le atinaʻeina o le hypoglycemia, lea e faʻatalatalanoaina e ala i le peta2-adrenergic receptors, ma faʻafefe ai uiga o le hypoglycemia, sei vagana ai le afu. O le mea lea, o le hypoglycemia ua mafua ona o le inisalini ua faʻalauteleina ma ua faʻaitiitia ai lona faʻamaonia i le tino.

I lenei itu, afai o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻatulagaina se masini faʻapitoa peta-adrenergic, peta-beta-1-blockers, mo se faataitaiga, atenolol, e tatau ona faʻaaogaina. Sympatolytic fualaau faʻasaina e ono aʻafia ai aʻafiaga o le inisalini.

O togafitiga o Thiazide e mafai ona faʻaosoina ai le atinaʻeina o le maʻisuka, o le mea lea, e masani lava, o le faasaʻoina o le maualuga o le maʻisuka e manaʻomia ai le gauai faapitoa.O le gaioiga o le sulfonylurea o meaola e faʻaleleia i fualaʻau o sulfanilamides, ma o nisi o latou faʻaleleia le maualuga o le saolotoga saoloto, atonu o se taunuuga o le tauvaga mo fesoʻotaiga ma masini plasma.

O le initaneti ole oxidase Monoamine e ono aʻafia ai aafiaga o fualaau oona, ma atonu o le inisalini. E mafai ona latou faʻaitiitia le manava, ma suia ai le manaʻoga mo le inisalini. E mafai foi ona faia fegalegaleaiga ma le ethanol ma le atinaʻeina o le hypoglycemia, faʻatasi ai ma mea faʻapitoa e mafua mai i tauvaga mo enzymes o le ate, ma isi.

O faʻamaʻi o enzymes ole fualaau o le hepatic e mafai ona faʻateleina le metabolism o le sulfonylurea o meaʻai na faʻafefiloi i le ate, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻafefe. O latou vavaeese mai le fesoʻotaʻiga ma pulu plasma e tupu mai i togafitiga tutusa faʻatasi ma faʻamaʻi, nisi o vailaʻau faʻamaʻi-inflammatory ma sulfonamides.

O vailaau tetele o le acetylsalicylic acid ei ai lona aafiaga o le hypoglycemic. O nei faʻataʻitaʻiga uma e faʻaalia ai o le ono mafai ona faia fualaau faʻatau fua i le togafitia o tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka o se mea moni lava.

Pharmacokinetics o fualaau faasaina mo le maʻisuka

O faʻamaʻi faʻamaʻi e aʻafia ai le maʻisuka e aʻafia ma se suiga i le faʻamalositino o le tele o fualaau faasaina. O le malosi o le penicillin i le taimi o le pulega o le intramuscular e sili atu ona lemu i tagata matutua ua maua i le maʻisuka nai lo le pulea o tagata taʻitoʻatasi.

E mafua ai ona faʻaitiitia le maualuga o le fualaau oona i totonu o le toto. O le faʻaitiitia o le faʻamalamalamaina e mafua mai ona o le microbetiopathy o le maʻisuka. O suiga tutusa i le soona tagofia o isi vailaʻau e le faʻamavaeina ma e le mafai ona i ai ni aʻafiaga taua.

Iniseti faʻamaʻi pipisi

Ina ua uma le folasaga o togafitiga thiazide i le togafitiga faafomaʻi, na maua ai, faatasi ai ma le faaumiumi o le faaaogaina, latou te faateleina ai le hyperglycemia i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, ma i se taimi mulimuli ane, o le gasegase o le kulukose e faaletonu i nisi tagata soifua maloloina. Faatasi ai ma togafitiga faaumiumi, latou te faateleina le numera o tagata gasegase e maua ai le glucose toleni.

O le faiga o lenei gaioiga e le atoatoa ona faʻatutuina. Latou te fautua mai le ono mafai ona iai se fesoʻotaʻiga ma le toilalo. I le faamutaina o togafitiga, e toe foi atu le kulukose i le uluai, sei vagana ai tagata mamaʻi na i ai i se setete o vailaau muamua aʻo leʻi togafitiga.

O le lamatiaga o le atiinaʻeina o le maʻisuka e tatau ona mafaufau i ai pe a togafitia tagata mamaʻi i le maualuga o le maualuga o le toto, talu ai e ono mafai ona atiaʻe se maʻi lona lua faʻamaʻi masani e faʻaitiitia ai le taua o le faʻamalosiaga o togafitiga faʻasolosolo.

Vaʻaiga faʻapitoa e faʻamalolo ai le potassium

Le faʻamautuina o le toto maualuga (BP), o togafitiga mo le maʻisuka e mafua ai. E faʻataʻitaʻiina pe'ā iai se mamafa tele i luga o le cardiovascular system (CCC) poʻo i le tulaga o le gaioiga o le faʻamalosi o le urine e fatugaʻo.

O le faʻavaeina o le fomaʻi autu e faʻavae i le faiga o le gaioiga, lea e faʻavaeina ai le filifiliga o fualaau oona i totonu o se ata faapitoa o le maʻi.

I le tulaga o le maʻisuka (DM), o isi vailaau faʻasaina ua faʻataʻitaʻiina foi mo togafitiga, o le mea lea ua naʻo le fomaʻi o loʻo faʻataʻitaʻiina e tusa ai ma vailaau i luga o le lisi. E tele o latou aʻafiaga.

O le filifiliga o fualaau faasaina e maua ai le toto maualuga i le maʻisuka e tatau ona faavae i luga o le ata o le maʻi, le soifua maloloina o le maʻi, tausaga ma le faamoemoega o le faʻaaogaina. Ua fuafuaina e le fomai le mafuaaga o le faaputuputuina o le vai ma, i luga o lenei faavae, ua faatonuina ai se diuretic.

I le maʻisuka ituaiga 1, e faia ai se faʻaituau i luga o le vaega o fualaau faʻasaina i ni atopaʻu laiti. O nisi o fualaau e faʻaleagaina ai le kulūkose metabolism, lea e tatau ona mafaufau iai pe a inu. O le faʻaitiitia vave o le toto maualuga o loʻo faʻaaogaina e faʻaaoga ai fualaau faʻasolosolo.

Ituaiga o Diuretics

O siama taʻitasi e manaʻomia togafitiga faʻatasi ma se vailaʻau faʻamalosi e galue tuusao i le mafuaaga o le maʻi. O vailaʻau faʻamalosi e iai se eseesega o le faiga o gaioiga. E tusa ai ma lenei faʻavasegaga, o vaega taʻitasi e tutusa ma le vaega e tasi:

  • fualaau e aʻafia ai le gaioiga o le renal tubules e aofia ai: "Chlortalidone", "Clopamide", "Cyclomethiazide", "Cyclomethiazide", "Cyclomethiazide"
  • diuretics ma se aafiaga osmotic (mo se faataitaiga, "Monitol"),
  • faʻamaʻi faʻamaʻi-faʻamalolo faʻasolosolo: Veroshpiron.

E le gata i lea, o togafitiga uma e vaevaeina i ni vaega e tusa ai ma le lelei o le faʻasalaga sodium:

  • faatasi ai ma le maualuga o galuega faʻatino mai 15% ma sili atu,
  • ma le maualuga o le 5-10%,
  • leai se aoga e aveese le 5% pe itiiti mai le tino.

O vailaʻau taʻitasi e iai lona lava faʻamoemoega patino. O le diuretics ma le le lelei o le aoga e lagolago ai le tino e faʻatasi ma isi fualaau. I suʻesuʻega, na maua ai le maualuga o le porotini i le urine, o le maualuga o le mamafa mo le maualuga.

Vaega faʻatau

E vaevaeina le diʻeseʻese i ni vaega e tusa ai ma le faiga o a latou aʻafiaga i le tino:

  1. Toe faʻafoʻi - faʻamalosi lelei le aveeseina o le vai i se taimi pupuu. E aofia ai: "Furosemide", "Ethacrylic acid" ma isi.
  2. O togafitiga o Thiazide - e masani ona faʻaaogaina mo le maʻisuka ma e avea o se tasi o fualaau sili ona aoga. Faʻaitiitia faʻaitiitia le mamafa ma fesoasoani e faʻasaʻo le faʻaleleia. E aofia ai: "Hypothiazide", "Faʻaalia", "Dichlothiazide".
  3. Fualaau oona faʻasolosolo - aveese le vai i se taimi puupuu lava. Faʻaaoga i mataupu faʻafuaseʻi. Faasaina mo le faaumiumi faʻaaoga. E aofia ai: Urea, Mannitol, Potassium Acetate.
  4. O vailaʻau faʻasaina o le potassium e puipuia ai le paleni eletise, fesoasoani i le excretion o le potassium ma le sodium mai le tino. E aofia ai: Triamteren, Spironolactone.

O aʻafiaga e mafua mai i le faʻaaogaina o togafitiga i togafitiga o le maʻisuka mo se taimi umi. O le mea lea, ina ia mafai ai ona faʻaaoga lelei le fualaau faasaina ma le lelei atoatoa, e tatau i se fomaʻi ona faʻatonuina pe a maeʻa suʻesuʻega talafeagai ma suʻega.

O le diuretic e masani ona faʻaaoga i le togafitiga o le maʻisuka, lea e aofia i le thiazide poʻo le thiazoid group. O le diuretics e maua i le thiazide (Dichlothiazide, Poithiazide) ma ua ave mo le maualuga o le maʻisuka ituaiga 1 o le maʻisuka sili ona aoga i nai tofo.

E masani lava, o togafitiga e faʻaaogaina faʻatasi ma isi vailaʻau.

O se vailaʻau e pei o Hypothiazide e masani ona faʻaaoga i togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka ma le toto maualuga. O se tasi o uiga le lelei o ituaiga ia o fualaau faasaina, lea e aafia ai le fesuiaiga o le kulukose ma le cholesterol.

O tausua mo le maʻisuka ituaiga 2 e le fautuaina i ni aofaiga tetele. O le diuretics o le vaega o le thiszide o loʻo i ai se meatotino e faʻafefe ai le inisalini ma faʻaleleia le kulūkose.

O le vailaʻau faʻamalosi mo le maʻisuka, e aʻafia ai le kulukamaʻi-faʻamalolo poʻo le vaʻavaʻa, e le fautuaina. O se tuusaunoaga o se pulega e tasi le taimi mo le vave faia i tulaga faʻafuaseʻi.

O le diuretics o loʻo sili atu ona aoga i antihypertensives. Latou te faʻateleina le tele o le urine i totonu o le tino o le tagata, lea e oʻo atu ai i le faʻateleina o le faʻataʻitaʻiga ma le vave faʻasaʻoina o le tino mai sisi ma vai leaga. O le mea lea, o le lafoaʻiina o le totoga o le tino, vasoconstriction ma le faʻaitiitia o le faʻalavelave e tupu.

E tele taimi e masani ona faʻasolosolo ai i le togafitiga o taʻavale, ma o nisi taimi e ave ai e tagata gasegase i le cirrhosis o le ate ma tagata o loʻo mafatia i le fula o vae (atonu o se tasi lea o faʻailoga tuusaʻo o le fatu o le fatu).

Ae mo tagata e maua i le maʻisuka, e tatau ona faʻaaogaina togafitiga ma le faʻaeteete tele, i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi, ma manatua e le o togafitiga uma e talafeagai mo i latou.

E leai se auala talafeagai mo le togafitiga o le maualuga o le maʻisuka, ae e mafai ona faʻaaogaina muamua, mo se fesoasoani vave mo se tulaga tiga.

O le sili ona lauiloa i le togafitiga o le maualuga o le maʻisuka i le taimi nei, o faʻasolosolo ma faʻasolosolo-e pei o togafitiga. O togafitiga o Thiazide, e pei o dichlothiazide ma poithiazide, e faʻaaogaina i ni tapulaa faʻaitiitia i le togafitiga o le maualuga i le ituaiga II o le maʻisuka.

O le mea moni o le faʻaitiitia o le lagona o sela i le inisalini. E masani lava e tupu lenei mea i le naʻo le faaumiumi ma masani ona faʻaaogaina fualaau faasaina, ae o nisi taimi e tupu muamua lenei mea, i le tulaga o se itu.

O le diuretics mo le maʻisuka ua faʻamoemoeina e faʻaititia ai le maualuga o le maualuga o le suka, faʻasaʻo le fulafula ma togafitia ai le le atoatoa o le fatu. E tatau ona manatua i le mafaufau e le o togafitiga uma mo le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina, o lona uiga o le togafitiga a le tagata lava ia poʻo le tofiaina o togafitiga, e aunoa ma le amanaiaina o lenei maʻi tigaina, e mafai ona afaina ai le tino.

Mo le togafitiga o le tele o tagata gasegase e maua i le maualuga o le toto maualuga mo se taimi umi, o togafitiga faʻasolosolo ua faʻaaogaina, o le mea lea e mafua ai le gau tele o le sodium e le tino. I le taimi lava e tasi, latou te faʻaitiitia ai le lagona lelei o sela i le inisalini, o lona uiga o le toto maualuga o triglycerides, glucose ma le cholesterol o le a faateleina, lea o le a tuʻuina atu ai nisi o tapulaa i le faʻaaogaina o nei ituaiga o vailaʻau mo le maʻisuka ituaiga 2.

Ae ui i lea, o suʻesuʻega lata mai o le faʻaaogaina o togafitiga i le maʻisuka ua maeʻa ona faʻamautuina o nei aʻafiaga leaga e masani lava ona matauina i le maualuga o fualaau o fualaau faasaina. O aʻafiaga i itu maualalo e toetoe lava a le faʻaalia.

E le gata i lea, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, pe a fai togafitiga faʻasolosolo, e fautuaina e 'ai le tele o fualaau aina ma fualaʻau, lea e tatau ona totogi ai le gau o le magnesium, sodium ma le potassium.

O le lamatiaga o le faʻaitiitia o le lagona o sela i le inisalini e tatau foi ona amanaia. I le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga, e masani lava ona manaʻomia le pulea o le maualuga o le suka i totonu o le toto ma, pe a tatau ai, faʻaleleia lona faʻaaogaina.

Amoules

Ole fomaʻi o suʻega i le tele o mataupu e faʻataʻitaʻiina i mataupu ogaoga, pe a talafeagai e vave ona tupu le lelei pe a le mafai e le tagata maʻi ona tago i vailaʻau. O fualaau o filifiliga e:

  1. O le posooxic injectable e faʻaaogaina mo le faʻaogaina o le tino ma le intramuscular. O le fualaau e mafai ona maua mai i le 0.1 i le 1.5 mg, o le isi tui e mafai ona faia, matauina le va o 4-6 itula. O le togafitiga e tatau ona tumau mo le tolu i le fa aso.
  2. Ethacrylic acid. O le injection form of the drug is intended for administration intravenous, o le dose e 50 mg. O le amataga o le togafiti o togafitiga e mafai ona faamoemoeina pe a uma le 30 minute, e tumau mo le 8 itula.
  3. Furosemide. O le fofo e mafai ona faʻaaogaina mo le pulea o le intramuscular ma le vevela, ma se fuase mai le 20 i le 40 mg. O le aafiaga e tupu i totonu ole minute ma tumau mo le 8 itula.
  4. Lasix. E faʻatonuina pe faʻapipiʻiina. Faatasi ai ma le faateleina o le toto maualuga, e mafai ona faaluaina i le aso ona fualaau.

Ae mo tulaga le lelei o fualaau oona o lenei vaega, ua latou manatu o lagona tiga na tutupu ma le aumaia o le fualaau faasaina ma le le mafai ona pulea e le tagata lava ia.

Faamolemole ia matau o le ituaiga o fualaau faasaina ma lona fualaau e tatau ona faatonuina e na o se fomaʻi, ia amanaia uiga o le tagata maʻi, le ituaiga ma le malosi o le gasegase o le faamai.

O le umi o le gaioiga o le vavalalata o se mea e sili ona umi - 2 taimi le umi nai lo le furosemide (o le mea sili lea, o le vaega sili lea o le faʻaaogaina o togafitiga mo le togafitiga o le maualuga).

O le malosi malosi o le toto o le a faamatalaina i le mea moni e faapea, o le maualuga o le eletise o Henle o le tele o le masima, ma o le mea lea o le vai, ua taofiofia. O le faʻaaogaina o le toto o le toto e ala i le vaevaeina faʻamalosi e ulufale atu i le lumen o le vavalalata vavalalata ma tauva ma le uric acid mo le excretion, lea e mafua ai lona tuai ma hypercuricemia.

O loʻo maua le faʻaogalua o le diuretics. O le aafiaga lona lua o lenei vaega o fualaau faasaina o se faateleina i le gaosiga o prostaglandins, lea e tau atu i le vasodilation ma faaleleia ai le toto i le gaʻo.

  • dyslipidemia,
  • faʻateleina le faʻatoʻateleina o le serum creatinine,
  • hypocalcemia,
  • vave.

Ototoxicity (faʻaleagaina o le taliga) o se aʻafiaga ogaoga ae seasea ona aʻafia i le faʻaaogaina o togafitiga. Tinnitus ma le valea atonu e tupu, ae i tulaga ogaoga e mafai foi ona taʻitaʻia ai le tutuli.

Talu ai o fomaʻi e pei o le furosemide, torasemide ma le bumetanide o ni vailaʻau faʻaaogaina le sulfur (vaai i le ata i totonu o le vailaʻau vailaʻau faʻasolosolo mo le faʻataʻitaʻiga), ei ai le lamatiaga o tagata gasegase i sulfanilamides atonu e nofouta i togafitiga.

O lenei tulaga lamatia o loʻo faʻaalia i luga o vailaau faʻatau fualaau. Ae ui i lea, o le mea moni, o le lamatiaga o le gasegase e le o iloa, ma o loʻo i ai nisi faʻapogai e feteenai ai le i ai o sea tali tutusa.

E tasi le suʻesuʻega na maua ai e na o le 10% o tagata gasegase e aʻafia i vailaau faʻamalosi o le sulfonamide e feʻaveaʻi i gasegase o le loop. Ae ui i lea, e tumau pea le le manino pe o le moni lea o le gasegase pe o le natura o sea tali e eseese.

Ethacrylic acid is the only drug in this class of diuretics that is not sulfanilamide. Ae ui i lea, e iai se faʻalavelave faʻalauiloa e aʻafia ai aʻafiaga i luga o le gastrointestinal tract.

O faʻasolosolo i le taimi e tuʻufaʻatasia ai ma vailaau faʻamalosi e aminoglycoside e faʻatupulaʻia ai le tele o le lamatiaga o le tino (le mafai ona le mafai ona faʻalogo), faʻateleina mea e lamatia ai le toto, gasecosides cardiac faateleina le aʻafiaga o arrhythmias,

fualaau faasaina mai le vaega o le sulfonylurea mea e maua mai - faateleina le lamatiaga o le hypoglycemia, NSAID - faaitiitia le aafiaga o le mulimuli. O faʻasolosolo totogo e faʻateleina ai le aafiaga o sauniuniga o le propranolol ma le lithium.

Faʻaipoipo faʻatasi

O faʻasolosolo faʻatoʻateleina faʻatasi i le taimi lava lea ei ai le malosi o le diuretic ma le maualalo o le toto. O le aoga tele o nei fualaau oona o le aafiaga e tupu i le 1-3 itula i le maea ai o le pulega ma tumau mai le 6 i le 9 itula.

O taʻaloga sili ona lauiloa e aofia ai: "Amirtid Mite", "Triamtezid", "Diazide", "Isobar". Faʻaaogaina mo le faʻamaʻi i le taimi o le maʻitaga, maualuga le toto maualuga ma le faʻavaivaia o fatu.

E mafai ona iloiloina lenei vaega i le faʻataʻitaʻiga a Apo-Triazide. O lenei vailaau faʻasaina o loʻo i ai se diuretic thiazide - hydrochlorothiazide ma se vailaʻau faʻasaina o le potassium-triampteren. Faafetai i lenei tuufaatasiga, ua maua ai le malosi malosi o le diuretic ma e leai se mea e manaomia mo le faaopoopo atu o le potassium.

O vailaʻau tuʻufaʻatasia e masani ona tuʻufaʻatasia ni mea se lua pe sili atu foi ina ia mafai ai ona faʻaleleia lelei le lelei o le tasi ma le isi, aʻo faʻaitiitia le aʻafiaga o itu.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vailaʻau o le Apo-Azid o loʻo i ai mea taua e lua - o le faʻamalolo-faʻamalolo (triampteren) (e puipuia ai le leiloa o lenei cation) ma se thiazide diuretic hydrochlorothiazide (ia faʻaleleia le aoga o togafitiga).

O le diuretics e masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga e ala i le faʻaitiitia o le maualuga o le vai o loʻo faʻasaga i totonu o vaa. O le faʻavasegaga o togafitiga e suʻeina togafitiga e eseese i le tuufaatasiga, mataupu faavae o gaioiga ma meatotino.

E le fautuaina e ave i latou e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi, aua e ono afaina ai le soifua maloloina. O le filifiliga a se diuretic ua fuafuaina e le tulaga o loʻo iai nei o le maʻi ma lona faʻalogo i vaega taʻitasi o le vailaʻau. O togafitiga Thiazide e masani ona taatele.

Laʻau o le toto

O fualaau faʻamalosi e masani ona faʻaaogaina i le gynnecology ma le fediatrics i le tau faasaga i le fulafula o lima ma vae i totonu o fafine maʻitaga, ma le faʻamautuina o le maualuga o le toto maualuga i tamaiti ma le togafitiga o tagata matutua. I le tulaga muamua, i le avea ai o se vailaʻau susu, e mafai ona faʻaaogaina fualaau faasaina, talu ai ona o lo latou aʻafiaga autu e faʻapitoa i le aveeseina o le suavai mai siama tusitusi. O tamaiti ma tagata matutua e masani lava ona faatonuina le togafitiga o le potassium-o se vaivaiga vaivai, lea i le tele o tulaga e lava pe afai e tatau ai ona tuuitiitia le toto o le tamaititi i le 10-20 mm. I tagata matutua, ona o suiga i le faagasologa o faiga o meaola oona, lea e fesoʻotai i itu uma lava i tagata agavaʻa mama, latou te mafaia ona tuʻuina atu le taunuʻuga sili ona lelei.

E tatau ona maitauina e sili atu ona lelei le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i na fualaau oona lea e pau i lalo o le faʻavasegaina o "mama" ma e leai ni aʻafiaga o le fuafuaga o le hormonal, lea e sili ona taua pe a oʻo i tamaiti laiti ma fafine maʻitaga. E le gata i lea, o le tele o togafiti o laau e mafai ona mafua i togafitiga mama.

Malosi malolosi

E le pei o togafitiga faʻamalosi, lea na faʻaaogaina mo le umi o vailaʻau faʻamaʻi mai fatulaʻau eseese, o vailaʻau faʻamalosi malolosi na faia i se taimi talu ai nei, ae ua faʻateleina le togafitiga o faʻamaʻi eseese.

I le taimi nei, o vailaau sili ona mamana o fualaau faasaina:

E mafai ona faʻaaogaina le Lasix i le va o matua ma tautala. O le leai o se masalosalo o lenei mea faigaluega o le vave tele lea o le amataina o se lelei lelei pe a uma ona faʻaaogaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le Lasix na faʻaalia i le tautala, o le a faʻaleleia atili i totonu o le itula e tasi, ma faʻatasi ai ma le tausiga o matua i totonu o ni nai minute. I le taimi lava e tasi, o le umi o le gaioiga a lenei fomaʻi pe a oʻo i le 8 itula le umi, ma faʻatasi ai ma le pule malosi-na o le tolu.

O le aʻafiaga o le isi vailaʻau faʻamalosi malosi - Spironolactone, faʻaaogaina mo le edema o tupuaga eseese, e aofia ai fatu deema, e masani lava ona tupu i le aso lona 3 o le aveina o vailaʻau. Ae ui i lea, o lenei taimi e mafai ona matua faʻaititia e ala i le faatonuina o le Flurosemide poʻo le Hypothiazide ma le Spironolactone.

Lure o loʻo maua i le foliga o se paʻu mago ma ua manatu o se tasi o mamanu e sili ona mamana e faʻaaogaina i le edema o le mafaufau, mama, fatu ma le faʻaʻonaina i le gataifale.

Faʻaipoipo faʻatasi

O sauniuniga tuʻufaʻatasiga o togafitiga e aofia ai:

  1. Vero-Triamtezid,
  2. Diazide
  3. Diursan
  4. Matu
  5. Isobar
  6. Lazilactone
  7. Faʻafaigofie
  8. Thialoride
  9. Triam Co
  10. Triampur compositum,
  11. Triamtezid,
  12. Triamtel
  13. Furesis compositum,
  14. Furo Aldopur
  15. Ecodurex
  16. Aldactone Saltucin,
  17. Amyloside
  18. Amyloretic,
  19. Amiloride + Hydrochlorothiazide,
  20. Amitrid,
  21. Amitrid Mite
  22. Apo triazide.

O nei faʻatoʻaga faʻatoʻaga uma ua i ai uma se aafiaga faʻapitoa ma le faʻamalosi.O le lelei o vailaʻau tuʻufaʻatasia o le saoasaoa o le amataina o suiga lelei pe a maeʻa ona latou aveina (mai le 1 i le 3 itula) ma le faatumauina o le taunuʻuga ausia mo le 7 i le 9 itula.

O faʻasolosolo faʻasolosolo e masani ona faʻaaogaina mo le le atoatoa o le vevela, gasegase i vaiaso mulimuli o le maʻitaga, ate o le cirrhosis, le nephrotic syndrome, faaletonu o le fatu, faapea foi ma le maualuga o le maualuga o le toto.

O le diuretic e leai se totogi

O togafitiga e leai se totogi o le Calcium e faʻataʻitaʻiina mo na gasegase o loʻo i ai le maualuga o le toto maualuga ua tuufaatasia ma le osteoporosis. O se fua talafeagai lenei e puipuia ai le alualu i luma o le osteoporosis i tagata mamaʻi, ma o se taunuuga, o foliga vaaia o ni mea fou fou. Laʻau ma le paluga-faʻatoʻa togafiti faʻasolosolo e faʻaaogaina le calcium, aʻo togafiti faʻasolosolo, i se isi itu, faʻaitiitia le excretion o ions calcium i le urine. O le mafuaʻaga lea e faʻasaʻo ai togafitiga faʻasolosolo ma thiazide i maʻi ma le osteoporosis. Ae ui i lea, e le talafeagai mo tagata o loʻo mafatia i le osteoporosis, ae mo isi foi tagata e maualuga le lamatia o le atiaeina o manuaga o le ORA, mo se faataitaiga, tagata matutua. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o tagata o loʻo faia togafitiga faʻasolosolo mo le togafitiga o le maualuga o le maualuga o le gasegase masani e itiiti lava le aʻafia i gau nai lo i latou o loʻo faʻamatalaina isi ituaiga o togafitiga.

Peitai, e ui lava i le faamatalaina o le lelei o le diuretic, o le puipuia o le calcium, e mafai ona solia i nisi o vaega o gasegase, talu ai o lo latou aʻafia e fesootaʻi ma le excretion faateleina o le magnesium ma le potassium mai le tino, o lona uiga e le mafai ona faatonuina tagata gasegase i hyperuricemia, gout, hypokalemia ma isi.

Tusa o togafitiga faʻapitoa

O se taʻiala sili atu i le togafitiga o le maualuga o totoga i tagata mamaʻi o le faʻaaogaina o togafitiga mama. Ma o le mea e le gata o le a toetoe lava o togafitiga uma e mafai ona faʻaitiitia ai le mamafa, i nisi tulaga e le itiiti ifo i le lelei i fualaau faʻamaonia faapitoa mo le togafitiga o ituaiga masani o le maualuga o le toto maualuga, ae faʻapea foʻi togafitiga faʻasolosolo faʻamalosi, e faʻataʻitaʻiina, faʻataʻitaʻiga, ma b blockers , o le a taugata i le tagata maʻi 9-15 taimi sili atu le taugofie, o le mea taua, ona o le mea moni o se vaega o tagata o loʻo mafatia i le maualuga o le totogia o se penisione, o ona oa tautupe i le tele o tulaga e le mafai ai ona latou totogiina taugata togafitiga lino.

I le taimi e ave ai togafitiga faafomaʻi, e mafai ona ausia le malosi ona o le mea moni, i le taimi muamua o togafitiga o loʻo i ai le faʻaititia o le tele o le felafoaʻi o le toto ma le gaioiga o le fatu (ua maeʻa le tuʻuina atu o le sodium chloride), ma e tusa lava pe a mavae ni nai masina e tafe le toto, aafiaga le mautonu e maua i taimi o togafitiga.

Mea e fiafia i ai i lenei autu!

O le diuretics o vailaʻau e maua ai le malosi o le diuretic. O fualaau e sili ona lauiloa ma masani ona faʻaaogaina e lua ituaiga o vailaʻau faʻasolosolo - thiazide ma thiazide-like diuretics. O le faʻaaogaina o nei vailaʻau e masani ona faʻatapulaaina i faʻamaʻi o fatuga ma fatu urinary, ae faʻaaogaina foi e faasaʻo ai paleni-vai ma le vai-electrolyte balances. I tausaga talu ai nei, ua latou maua la latou talosaga i le fatuga ma le sini o le faʻaitiitia o le toto ma faʻaitiitia le avega i luga o le fatu.

Le faʻatinoga o gaioiga, faʻamaoniga mo le faʻaaogaina o togafitiga thiazide.

I le tele o tulaga, o vailaʻau o lenei vaega e faʻaaogaina e togafitia ai togafitiga o urinary ma urinary systems. O nei fualaau oona e galue ma le malosi, o le aafiaga e aliali mai ile tasi i le tolu itula, ma o le umi e oʻo atu i le afa aso.O le faiga o le gaioiga o le taofiofia lea o le reabsorption o le sodium ma le vai i totonu o le talital tupales lata mai, ma o le mea lea ua mafua ai ona alu ese mai i le urine i se fua faatatau vave. E le gata i lea, o togafitiga thiazide e faaitiitia ai le excretion o le calcium, faapea foi ma le maualuga ma le malosi o le fausia o le uric acid i totonu o fatugaʻo.

O lenei ituaiga o togafitiga o loʻo faʻaalia i tulaga faʻaleagaina nei:

  • fomaʻi faʻamaʻi
  • ogaoga maualuga, lea e le taofia e auala masani, faaitiitia o fuainumera mamafa,
  • ogaoga ma le tumau le fatu fatu.

O fualaau autu o lenei vaega e taua o le chlortiazide ma le hydrochlorothiazide, o le amataga o le faatinoga lelei lea e tupu i itula muamua, ma o latou aafiaga e oʻo atu i le 12-13 itula.

Aafiaga ma faʻaleagaina.

O aʻafiaga e aʻafia ai nisi o faʻalavelave faʻaleagaina, e aofia ai suiga i le metabolism o elemene ma vitamini. E le gata i lea, o le hypokalemia (o le faaititia o le maualuga o le paluka i totonu o le toto) e maua i nisi taimi mai le itu, pe afai o le fualaau faasaina ua le toe faaauauina ma o fualaau faasaina ma le maualuga o lenei elemene (panangin, asparkum) ua faatonuina. E mafai foʻi ona e maitauina se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le sodium i le plasma, faʻapea foʻi ma se faʻaopoopoga o le maualuga o le uric acid. O le mea mulimuli, i le isi itu, e mafua ai le gasegase o sooga, ma e aʻafia foi i le pacane fatu. A maeʻa le faʻaaogaina o lenei vailaʻau, o tino uma e faʻafaigofie.

Afai o tagata gasegase ma fomaʻi e ave le peta-blockers, o lona uiga o le isi itu e mafai ona faʻavaivaia le glucose metabolism.

O le faʻailoga, o mea nei e tatau ona matauina:

  • faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi
  • vailaʻau faʻasaina sili atu i totonu o fatugaʻo,
  • se faaitiitia i le maualuga o le potassium ma le sodium i le plasma toto,
  • maʻitaga ma le taimi o le susu,
  • afaina o le tino poo le le faapalepale i soo se vaega o le vailaʻau.

I aso nei, o soʻo se fale talavai o loʻo i ai se tuufaatasiga atoatoa o nei vailaʻau, lea e mafai ona e faʻatau mo sina tupe e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi. E ui i lea, e taua tele le tofiaina o nei vailaau faʻapitoa e faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi agavaa, e faʻamaonia le saʻo, taimi ma le umi o le pulega. O le isi, o le a matou faʻamatalaina faʻapuupuu atu e uiga i fualaau autu mai lenei vaega.

E oʻo mai i le taimi nei, o togafitiga thiazide e aofia ai le hydrochlorothiazide, olepamide, chlortalidone, ma le clopamide. O le a matou taʻu atu ia te oe le muamua muamua e lua i auiliiliga.

Ua fautuaina e fomai lenei fofo i tagata mamaʻi i le edema ma le maualuga o le toto, pe afai latou te le oi ai i le faatulagaga o tina maitaga, tina tausimai, ma tagata matutua foi. E faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i tagata gasegase i le fatu ma le le mafaia o le ate, faʻatasi ai ma se vailaʻau i urolithiasis. Faatasi ai ma le maualuga o le toto, o le fua masani o aso taitasi e masani lava 1 le papa, ma le ogama o le edema, o lenei fua e mafai ona oʻo atu i papa e fa i le aso. O aʻafiaga o le itu, leu, vomiting, arrhythmia, gaoioiga faʻamalosi, allergies e mafai ona iloga, ae e tatau ona fai mai e matua le lava lava. I le faagasologa o le aveina o lenei vailaʻau, e fautuaina le faʻaitiitia o le susulu o le la, talu ai ona o le vailaau faʻamaʻi e mafua ai le faʻaleleia atili o le paʻu o le tagata i le ultraviolet radiation.

O lenei fofo ua faʻaaogaina mo le maualuga o le toto. E inu i le taeao i le aso. O aʻafiaga e aʻafia ai vaivaiga, vaivai, faʻavauvau, atuatuvale, manava o le tino. Aua e te faia ni tina maʻitaga ma lactating. I le tulaga o le televave o le fualaau faasaina, afu, vomiting, totogia, ma e oo lava i le le malamalama le malamalama atonu e ono aliali mai. I lenei tulaga, e tatau ona e valaʻau mautinoa se falemaʻi ma i le taimi lava lea e inu ai le fagu ma taumafai e fufulu lou manava.

Tesea, poo togafitiga, o se kulupu tele lava o vailaʻau e faʻaitiitia ai le mea e maua ai le suavai i totonu o carouses o le tino ma le tino e ala i le faateleina o le excretion o le urine mai le tino. O sauniuniga o lenei vaega e masani ona faʻaaoga i le togafitiga o faʻamaʻi eseese, ma o le numera o a latou ituaiga e faʻalautele i tausaga taʻitasi.

Vasega o vailaʻau

E tele ituaiga o faʻavasegaina o vailaʻau faʻamalosi. Masalo o le sili ona sao oi latou o le faʻavasegaina faʻava-o-malo o taʻiteʻese e ala i le faiga o gaioiga :

  • thiezide diuretics,
  • o togafitiga e le o le thiazide lea e aafia ai le vaega o le tau o le Heine loop,
  • paluga faʻamalolo-faʻamagaloina togafitiga,
  • Polokalame faʻasolosolo
  • tuufaatasiga o vailaʻau o le vailaʻau ma le potassium.

O loʻo i ai foi se faʻavasegaga o ni meaʻai e tusa ma le fua o le faʻaaliga o le aafiaga, i le umi o le gaioiga ma lona malosi, i luga o le vailaʻau vailaʻau, ma isi.

O mea e le o faʻasolosolo

O lenei kulupu o loʻo taua foi o togafitiga faʻasolosolo. O lana lauiloa lauiloa o le samipamide. E i ai foi lona aafiaga e tasi o togafitiga faʻasolosolo, ma e faʻaaogaina e togafitia ai le toto maualuga. I luga o faletusi o faleoloa, e mafai ona maua le meapamide i lalo o igoa Indap, Indopres, Aappamide, Retapres, Arifon, Pamid, Arindap.

I le faʻaopoopoga i le nofoagapamide, o le chlortalidone (Oxodoline) e faʻaoga foi iinei.

Tuua Lau Faamatalaga