Sugratini sweetener (e955): faʻaleagaina le maʻisuka

Aua nei faatagaina kamupani tetele e taitaiseseina oe. E leai se isi togafiti faitaʻi i le suka, aemaise pe a oʻo mai i mea suamalie. O loʻo i ai lipoti mai le salafa o le lalolagi mai le tele o tagata e fai mai pe na faapefea ona latou mafatia i le faʻamalosi.

E tele faafitauli e tulai mai pe a uma ona faʻaaogaina le sucralose:

  • Faʻafitauli tau gasegase
  • Faʻasusu, vevela, ma migraine,
  • Vaʻai matala
  • Tali atu i le Allergic
  • Faʻateleina le toto suka
  • Taumafa mamafa
  • ma le tele o isi faafitauli.

I le taimi nei, e na o le ono lava tagata na faia faʻataʻitaʻiga. Mai nei ono, na o le lua na maeʻa ma lomia.

O le a se mea e tatau ona e iloa e uiga i le sucralose?

Sucralose - na ulufale mai i le maketi ma se lauiloa tau maketi tau fefaatauaiga:

"Na faia mai le suka, o lea e tofo e pei o le suka."

Sa avea muamua Sucrali ma muamua i le faatauina atu o suamalie suamalie i se vaitaimi puupuu lava.

I le 5 tausaga talu ai, o le pasene o tagata e faʻaaogaina oloa galalalosi ua faʻalauteleina mai le 3 i le 20 pasene. I totonu o le tasi le tausaga o le faatauina atu o le sucralose, o le tupe maua a le kamupani na sili atu i le $ 177 miliona, pe a faatusatusa i le $ 62 miliona - na maua ai le aspartame ma $ 52 miliona - saccharin.

Kamupanī kamupani sucralose, i lana fefaatauaiga, o loʻo faamamafaina ai na ia faia le suʻega sili ona faigata ma le tafaoga, o ia o le oloa o le mea aupito sili ona lelei ma sili ona ola maloloina fesoasoani faaopoopo. Na mafai ona latou faʻamaonia le tau o le tagata faʻatau e le saogalemu le sucralose. Latou te fai mai na faia silia ma le 100 suʻesuʻega. E moni, latou te le taʻuina atu ia te oe o le tele o suʻesuʻega faia i manu.

O isi faʻafitauli e fesoʻotai ma le suʻesuʻega o le sucralose

O le mea moni, e leai ni suʻesuʻega umi ma matou te le iloa pe faapefea ona suitulaga lenei suka i le tino o le tagata. E lē gata i lea, o suʻesuʻega e leʻi faia lava i tamaiti ma fafine maʻitaga o loo faʻaaogaina le sucratini.

I le aso, o le tauvaga i totonu o kamupani o lo o gaosia ai suamalie e tele. O le kamupani gaosi o loʻo faʻasalaga nei i se kamupanī faʻamalosi mo le faʻatogaina o lena O le sucralose o se tino masani o le suka e aunoa ma ni calories..

E moni le suka?

E leai soʻu masalosalo o le susu e amata ile mole mole suka, ma o le mea moni lava. Ae o le mea lenei i le fale gaosimea. Sucralose o vailaʻau faʻamalosi, lea na muai saunia i le fale suesue. E faia i nisi o vaega: tolu fulalaʻau chlorine e faʻapipiʻiina i le vailaau faʻasolosolo poʻo le mole suka. O se mole molemole o se mea e le faʻasalalau lea o loʻo i ai ni molimasi maʻoti se lua e fesootaʻi le tasi i le isi: o le kulukose ma le fructose.

I le gaosiga o le sucralose, o loʻo i ai se vailaʻau faʻasolosolo lea e suia ai lona kulimi siama o le suka ina ia liua i se mole fructose galactose. O lenei ituaiga molimula suka e le maua i le natura, ma o lea e le mafai ai e lou tino ona gafatia lelei. O se taunuuga o lenei "tulaga tulaga ese" faʻaleiga o meaola faʻapitoa, o le kamupani gaosi oloa na fai mai e faapea E le faʻapalapalaina pe faʻafefeteina le tino i le tino, lea e avea ai ma oloa ma calorie zero.

E le mafai ona fai atu ma le mautinoa o le suloslose e aofia ai calorie zero. Afai ei ai i lou tino le gafatia e teu ai, o le a sili atu nai lo kalo carories.

O le a le tele o le meaʻai e tumau i lou tino pe'ā uma ona e 'ai?

Afai e te vaʻavaʻai i suʻesuʻega (lea e masani ona faia i luga o manu), o le ae iloa ai o le 15% o le sukacralose o loʻo aʻafia i le faʻaogaina o le tino ma iu ai ina faʻamauina i lou tino. 15% o lona uiga o nisi tagata e sili atu ona gauai ma itiiti ifo. I se suʻesuʻega se tasi i tagata, e tasi le tasi i le ono tagata auai e leʻi faʻamalosi le sugalala e oʻo lava i le 3 aso o le taumafaina. E manino lava o lona tino e mafai ona faʻaaogaina ma faʻafefiloi lenei vailaʻau. O se mea masani lenei o le tino.

O le laina pito i lalo e faapea oi tatou uma ei ai a tatou lava tulaga tulagaese gaioiga o meaola. O nisi o outou o le a gauai ma gasolo sili atu nai lo isi. Afai o loʻo e soifua maloloina ma o loʻo e lelei le faiga o meaʻai, atonu o le a sili atu lou lamatia o le talepeina o lenei oloa i lou manava ma lou fatu.

Afai e te lagona e aʻafia oe i le siakila, ou te fautuaina oe e taofi le faʻaaogaina. Aua nei faatagaina se tasi e faʻamaonia oe o se faafitauli faʻafitauli mafaufau. E sili atu le iloa e lou tino mea e manaʻomia.

E faʻapefea ona e iloa o le sucralose o loʻo faʻaleagaina oe!

O le auala sili e fuafua ai pe aʻafia oe ile sucralose o le faʻamamaina. Tuʻu faʻamalosisi ma isi mea suamalie faʻamalosi mo le 2 vaiaso. A maeʻa lena, toe amata ona toe ave, i le lava o le aofaiga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina i lau inu i le taeao, ma ia 'aʻai ia le itiiti ifo ma le lua oloa o loʻo i ai sucratini i le gasologa o le aso (nai lo oe, e mafai ona e faʻaaoga le sucarlose i mea inu i le aso atoa, ae a itiiti ifo ma le 3 taimi i le aso). Aveese uma isi mea suamalie i le taimi nei ina ia e maua le mafuaaga o le faafitauli.

Faia lenei mea mo le tasi i le tolu aso. Faʻalogo lelei i lou manuia, aemaise lava pe afai e ese mai le taimi na e le i ai ni mea e te le mafai.

Atonu e afaina ai oe i le Sucralose!

Afai na maeʻa le faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻamatalaina i luga ma e leʻi maitauina soʻo se suiga, ona i lea tulagamafai ona faʻaaogaina meaʻai. Ae ui i lea, ia manatua e le lava au suʻesuʻega na faia, ma i le taimi lenei, o oe o se tagata e leai se totogi. O lenei lomiga e leʻi lava le suʻesuʻeina.

Sei o tatou toe tilotilo i mea moni uma:

  • E na o le ono lava tagata na faia faʻataʻitaʻiga.
  • Sili 15% o le sucralose E le aveeseina mai lou tino ma tumau i totonu.
  • Tuuina atu e faapea o le sucralose e iai se vailaʻau matautia i le dichlorodiphenyl trichloroethane (DDT) nai lo le suka, ua e sauni e faʻaaogaina ma tapuni ou mata i lou soifua maloloina? Manatua o mea gaʻo gaʻo, e pei o le DDT, e mafai ona tumau ma faaputuputu i totonu o lou tino (gaʻo) mo le tele o tausaga ma aafia ai i taimi uma lou soifua maloloina.

(1,1,1-Trichloro-2,2-di (p-chlorophenyl) ethane e tusa ai ma le nomenclature o le IUPAC, e tusa ai ma le rational nomenclature - trichloromethyldi (p-chlorophenyl) methane) - o se iniseti e faaaoga e faasaga i namu, meaola faalapoto, soya, pipi . O se tasi o nai faʻataʻitaʻiga moni o le faʻataunuʻuina o meaʻai. Ua faʻasaina mo le faʻaaogaina i le tele o atunuu ona o le mea moni e mafai ona faʻaputu i le tino o manu, tagata. O nisi o tagata atamamai o le siosiomaga ua latou fai mai ei ai sona aafiaga matuia i le toe gaosia o manulele (maua i le atigi fua o fuamoa). E ui lava i lea, na faʻaaogaina i le USSR ma le tele o isi atunuʻu)

Afai o mea moni o loʻo i luga e leʻi afaina ai oe i soo se auala, ona e te talitonu o WHO o le a le mafai lava ona faʻatagaina mea e afaina i le maketi, ona faitau ai lea.

E te talitonu moni o loʻo taumafai se tasi e puipuia oe?

WHO ma le FDA e umi se talafaasolopito o le le atoatoa o le suʻesuʻeina ma feteenaiga feeseeseaiga, e pei ona faaalia i lo latou le mafai ona iloa le fualaau faasaina "Vioxx"E matua matautia lava. O se mea sese lenei. totogi le soifua o 55,000 tagata.

O lenei ou te manao ia e malamalama, talu ai e taua tele lena mea E le o se vailaʻau togavala, ma o - o se meaʻai faaopoopo (BAA). E pei ona uma ona e iloa, o le numera o suʻesuʻega e manaʻomia mo le mauaina o WHO mo faʻatagaga o mea taumafa e itiiti ifo nai lo togafitiga. Na faia e Vioxx se faasologa o le tele naua o mataupu tau i togafitiga nai lo se kamupanī o gaosia le galala, ma e ui lava i lea, na mafai ai ona fasiotia 55,000 tagata.

O nisi nei o ata o "tagata laki" oe na iloa le uiga o le sucralose:

O le a le sucralose ma oa meatotino o loʻo i ai

O le vailaʻau o le sucralose poʻo, e pei ona saʻo ona taʻua, o le trichlororgalactosaccharose e aʻafia i le vasega o mea inu gaʻo ma ua faʻapipiʻiina i le chlorination o le suauu. O lona uiga, o le sugar sugar sugar masani e aafia i se gaioiga o le suka. O vaega hydroxyl o loʻo i ai e suia i le chlorine atom.

O lenei faʻatagaga e mafai ai e le mole mole 600 ona sili atu le suamalie nai lo le suka. Mo le faʻatusatusaga, e tusa lava pe o le aspartame e na o le 180-200 taimi e sili atu ona suamalie nai lo sugar sugar granulated.

Faʻafiafiaga Calorie ma GI o sucralose

Ole aoga ole caloric o le sucralose ua lauiloa e leai se mea, talu ai e le auai lenei mea i metabolic processes ma e le tali atu i ni masini digestive.

I se isi faaupuga, e le o aʻafia e le tino. 85% o lea mea e mafua mai i le manava, ma 15% i fatugaʻo.

E tusa ai ma lea, o le faasinomaga faʻamaonia o le sucralose e leai foi. E tusa ai ma le gaosi oloa mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, o lenei suamalie o se tasi lea o vaifofo pito sili ona lelei, aua e le faateleina le maualuga ole kulukose o le toto.

O se tasi o mea taua o le suamalie e le mafua ai se osofaiga mulimuli ane o le fiaai i le maʻisuka po o se meaai e masani ai, o le uiga lea o le tele o isi gaosi kemisi.

O le mea lea, e faʻaaoga lelei pe a faʻasaʻo meaʻai, mo se faʻataʻitaʻiga, i le diet Ducane, aua e oʻo lava i sukalati i luga o le sucarlose o le a matua leai lava se leaga i le puʻu ma le soifua maloloina.

Sucralose Sweetener: History of Discovery

O lenei vailaʻau sa maua i le 1976 faʻafetai i se suʻesuʻega e leʻi mafaufauina i le gagana. O le fesoasoani e le lava le Igilisi pe na le faalogo foi ae le o le suʻeina o se mea fou ("suega"), na ia taumafai moni ("tofo").

O lea na maua ai se mea e sili ona suamalie suamalie. I le tausaga lava lea na pateni, ona amata ai lea o le tele o suega.

O le aofaʻi, e silia ma le selau faʻataʻitaʻiga na faia i manu faʻataʻitaʻi, lea na le maua ai ni mea e le masani ai, e ui lava i le tele o vailaau o fualaau oona e faʻaaogaina i auala eseese (i le tautala, i le vavalalata ma le catheter).

I le 1991, na ulufale ai lenei tagata suamalie i le lisi o mea suamalie ua faamaonia i Kanata. Ma i le 1996, na latou aofia ai i le latou resitala a le Iunaite Setete, lea mai le 98 tausaga na amata ai ona gaosia i lalo o le igoa Sucralose Splenda. I le 2004, o lenei vailaʻau na faʻamaonia e le Europa.

I le taimi nei o loʻo taʻua o se tasi o mea e sili ona saogalemu i le lalolagi ma e faʻatagaina e tusa lava pe o maitaga.

Ae o mea uma lava e matua vevela? Sei o tatou taumafai e mafaufau i ai.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le suamalie suamalie

E ui lava i faamautinoaga a le au gaosi oloa o le saogalemu atoa o lenei suamalie, ae o loo i ai le tele o vaalele aloaia.

  • E le fautuaina mo tamaiti ei lalo o le 14 tausaga.
  • Talu mai le mauaina ma, sili atu ona taua, o le mauaina o le vailaʻau i le tagata o loʻo faaaogaina, e leʻi tele se taimi ua pasia. O nisi saienitisi latou te faaalia popolega faapea o taunuuga o le faʻaaogaina o le sucralose e leʻo oʻo i latou lagona.
  • O suʻega uma lava, o loʻo taua mai e alaga na mafua mai ai e le o afaina lenei mea suamalie, na faia naʻo faʻatoʻa.

Sucralose e leaga, e le mafai ona e tali atu ma le manino, ae ia filifili pe talafeagai ia te oe lava o loʻo i totonu o le mana o tagata uma. Ina ia faia lenei mea, e lava le tele o aso e faʻaaoga ai i fuainumera masani, e aunoa ma le faʻalauiloaina o isi meaai suamalie i totonu o le meaai.

Sucralose ma inulin

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le suamalie Sucralose ma inulin o loʻo faʻatau atu i laulau ma e masani ona fiafia i ai le au faipisinisi mo lo latou fiafia, le leai o aʻafiaga o le itu, o le taugofie ma le faigofie o le faʻasaʻo. O le sili ona lauiloa o le suamalie Milford.

E faigofie ona faʻatau i le matagaluega o le supermarket, ma luga o nofoaga faapitoa.

Elite ma Sucralose

O lenei ituaiga o mea suamalie e aoina mai ai ni iloiloga lelei mai tagata faʻatau ma tagata fai meaʻai. O fomai e masani ona fautua mai lenei suamalie e avea o se sui agavaa mo le suka i le maʻisuka po o le paʻu o le mamafa. Ae o le tele o taimi e faʻaaoga ai le sucracite e le o aofia ai le sucralose, e ui lava e talitutusa lava ma le igoa ma e mafai e le tagata taʻutaʻua ona fenumiai.

I le sucracite o le isi sugar substitute - saccharin, lea na ou tusia e uiga i.

I soʻo se tulaga, e naʻo oe e filifili pe filifili se suauu faʻasūsūina faʻasūsina i le sucralose. I mea uma, e ese mai ia te ia, e tele mea manogi i luga o le maketi, mo se faʻataʻitaʻiga, stevioside poʻo le erythritol, na faia i luga o le faavae o mea masani, e pei o le stevia po o le puletini o sana.

Vaʻaia lou soifua maloloina, nofo filemu ma matagofie! Kiliki i le pāfesootai. fesoʻotaiga i lalo o le tusiga ma faʻasalalau i faʻaleleiga o le blog pe a e fiafia i mea.

Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, endocrinologist Dilara Lebedeva

E tusa ai ma faʻamatalaga lata mai faʻasaienisi o le sucralose:
1) mafua ai se fesuiaiga o siama i totonu o le vaega o meaʻai, o lona uiga, itiiti le aoga ma sili atu ona afaina, o le taunuuga o le afaina lea o le vaega o meaʻai.
2) faʻaleleia pe faʻaalia mai le agavaʻa,
3) o le faʻamatalaga o nisi genes e sui,
4) o le ala o le maʻisuka ua faʻavave.
O lea, mo se pupuu.

Faafetai mo le faʻaopoopoga. E mafai ona faitau faʻamatalaga i le faʻaopoopoga?

Galina, ae e mafai ona e fesoʻotaʻi faʻatasi e faʻamalamalamaina oe lava i na faaiuga. E le taua le gagana. Po o lau aʻoga ma le tikeri. O aʻu o se maʻisuka amata. Teʻena le suka mo le tusa ma le 1 le tausaga. Ou te suʻe suamalie. E itiiti ni faʻamatalaga. Ou te fiafia i le sukacralose ma inulin ma aspartame suamalie. E mafai ona e fautuaina se mea. O aʻu o se Faʻamasino o Sciences.

Andrey, ou te le fautuaina oe e auai i le aspartame sweeteners, ma le sucralose. E tusa lava pe latou te le faateleina le suka, e mafai ona latou faateleina le maualuga o le inisalini, ma e iai foʻi le tele o aʻafiaga. I le taimi nei, o le tuufaatasiga o le stevia ma le erythritol o le tali sili lea ona manuia. O i latou ia e mafai ona e faʻatau i supermarkets - o le Parakalafa Parakalafa Numera 14

A maeʻa ia feʻau, e masani ona masani le tuʻuina atu o fesoʻotaʻiga. Ae latou te lei mulimuli lava. Ou te faaiu: o mea uma na e fai mai ai ua na o talafatu

Faʻaali sootaga i suʻesuʻega faʻasaienisi ma faʻasaienisi faʻamaonia lau 'upu! O le a le tele o laʻu sailiga, ou te leʻi maua ni faʻamatalaga faasaienisi, o lea o au upu o se fua o se mafaufauga mumusu.

Mo le silia ma le tausaga, sa na o le sugrelose na ou faaaogaina. Sa leai foi ni ulu tiga. Ou te le faitio e uiga i le galuega a le vaega o meaʻai. E le mafai ona ou fai atu se mea e uiga i le malolo.

Ou te iloa lelei lava tagata mai Amerika sa latou faʻaaogaina le suralisi mo le sili atu ma le 15 tausaga, faʻapitoa o le splenda, aua ou te le malamalama i le mea e mafua ona o le sucralose o se oloa pateni, ma o nei tagata e lagona le lelei. e leai sau suʻesuʻega e sili atu nai lo le inisitituti a le US Health Association. O au parakalafa uma, e oo lava i le 0.01%, e le moni. Ina ia aua le paʻu i ni mea leaga, ou te fautuaina e asiasi atu i se faleoloa e tele ai le fesoasoani a Splenda sucralose https://youmodern.com.ua/sucraloza E iai foi se mea fou mai lenei kamupani, stevia, e le oona.

O faʻamaoniga e le afaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻapefea ona faʻavevesi le ala o le maʻisuka pe afai e le aafia le vailaʻau i le metabolism? O le fesili lava lea e tasi e uiga i le faʻaalia o gene.

E te iloa, o se tuatusi le lauiloa ma le tele o le faatauina atu o itulau o le super-mega unique tulaga o le leiloloa o le mamafa, ma le isi, o fea e toetoe lava o itu uma e faatalitali ai se tagata e te maua, ofo atu e sii se mea, e le musuia ai le talitonu. Afai e tutoatasi lenei faalapotopotoga, e pei ona latou fai mai ai, ona latou faailoa atu lea oi latou lava, se isi lava nofoaga e aunoa ma se aiga e aunoa ma se ituaiga. Matou, matou, matou - o ai oe? Fox - o ai oe? E le ogaoga lenei mea. Tuʻu faapitoa lenei sootaga, o ai o le a alu i ai e faitau le faʻamatalaga, matua fiafia. Ou te le puipuia le mea e tasi, ae ou te le fautuaina atu ma le faaaogaina, ae o aʻu lava mo le mea moni, o se mea i soo se mea lata ane)))

Ia, e ala i le golly - lelei, o le a le uiga ese o le mafaufauga, o le tuu filemu, ou te le o fautuaina atu le mea e tasi, e ui lava e lei faamaonia le afaina? Mo le sili atu i le 20 tausaga, ua faʻamaonia le suamalie ma faʻaaogaina tele, i luga o se fua o fale gaosi oloa. I le taimi lea, e leai se faʻamaoniga e tasi e faʻamaonia pe a fai e mafai e se tasi ona fai atu e uiga i le matautia o le sucralose. O le a lau tala e uiga i iinei? O le isi o le "leʻi faitauina, ae taʻusala"? O le tagata lava ia, e mafai ona ou fai atu sa masani lava ona ou faimamago i le televave mo le toeitiiti 2 tausaga, ma o mea uma lava e lelei. Ou te faʻaaogaina mo na o faamoemoega o tamaiti, ina ia faʻaitiitia ai le suka, aemaise lava i le lauti. E manaia mea uma, e leʻi tupu le siʻu ma e le pa'ū le peleue, o le tofo e ese si ese mai na o le suka, ae o loʻo ou faʻaaogaina ma e te le matauina. Pe a faʻatusatusa i soʻo se isi mea suamalie, e tele le lelei o le sucosla - e leai se tasi na mafai ona faʻamaonia le afaina (ma e sili atu nai lo na o faʻamatalaga i luga o isi suamalie), e leai se tofo le lelei ma mulimuli ane (e pei o mea masani, e pei o stevioside ma isi artichokes Ierusalema ) Ma, o le mea sili ona taua, o le 'ai o le suka e sili atu ona leaga nai lo le sucralose. O le mea lea, uso e, o loʻo faʻasauā i le filifiliga, tau lava o le taumafai, ma o le ae fiafia. E sili atu le lelei o le oloa i le oloa, nai lo le faʻamaonia o le faʻamalosi, aemaise lava faʻatusatusa i tagata tauva.

Ou te ioe uma ia te oe. Mo le 5 tausaga i le taimi nei ua ou faʻaaogaina stevia ma le sucralali i le itu. Ae na faia Amerika. Sa i ai se taumafaiga e faʻatau le Rusia, pe a ma le tolu tausaga talu ai, na maua se poloaiga i luga o le Initaneti ma toetoe lava a lafoina ese. O le tulaga e maualalo, o le afifiina e matautia, fia inu pe a uma ona 'ai. Latou te galulue mo le tele o tagata faatau-gaosiga. E leai se kamupani kamupani i luga o le afifiina, e foliga mai na leiloloa i le teuga tupe. Ou te le matauina soʻo se faafitauli ma le manava ma le manava mai le faʻaaogaina o mea suamalie Amerika. Ae na faʻamatalaina o se ituaiga o fualaau faʻatau fualaau o le Fitparad No. 7 ma le stevia, sucarlose ma le eretriol, na ou mafua ai ona teena vave. Ina ua uma laʻu ipu muamua o le lauti faatasi ai ma lenei suiga faigata, o laʻu uluga ulugalii na faamaloloina na mafua ai se tali peiseai ua susunuina loʻu manava ma le manava i le suka. Na ia faia ni taumafaiga se lua, o le tali e tutusa. E le gata i lea, na amata ona faʻamago le larynx ma le laulaufaiva, e tusa ma le 3 itula talu ona faʻaaogaina. I le taimi muamua, lua tausaga talu ai sa ou faʻatusatusa ai i laʻu galuega e aunoa ma le eretriol, e leai ni faafitauli patino. Ma o le mea malie, o American Truvia ei ai se eretriol i lona tuufaatasiga. Ma ou te lei matauina se mea faapena mai le le lelei. Ae na ou faaaogaina na o Truvia i se laina, lua afifi, ma le tasi afifi pe tusa ma le 140 keke keke. Na ou faʻamoemoe moni lava ina ua maeʻa ona ou faitauina tala a Dilitate o le a mafai ona ia faʻaola e ala i le faʻatau mai o ituaiga Rusia, ala. Na ou suia foi mai le Bulgaria, o le stevia ma le inulin e mafai ona suauu i totonu o fualaau, o loo faaopoopo foi i ai le kulimi, o le papaa e vave lava, e le pei o le Leovit, ae o loo i ai le tele o le citric, lea e le fetaui foi ia te au. Le laina pito sili ona suamalie i foliga o se vai, i totonu o le 50 ml fagu. E le o tuuina atu ia Rusia i soo se auala; o loo i ai ni ituaiga olaga ola i totonu o soo se faleoloa i Amerika. Ae paga lea, ua toetoe lava a uma. Matou te faʻatali ma faʻamoemoe. taumafai ni atinaʻe fou Rusia. I le aso, ua na o Leovit Stevia ua faatulagaina mo aʻu.

hello1 Ou te le faʻatau atu se mea ma e leai se fesoʻotaʻiga i lenei 'upega tafaʻilagi. Na ou nofo i luga o se meaai e aunoa ma le gaʻo ma amata ona ou saili mo suka, talu ai ona e matua maumaututu e aunoa ma le suka ((Sa ou taumafai i stevia o kamupani eseese, e aofia ai ma Stevia, lea, e pei ona latou tusiaina, e leai se mea e le fiafia ai le stevia. O le mea na masani ai, na ou vaʻaia, na ou maua e uiga i le sucralose. I le taimi muamua, na ou maua le viiga ma toetoe a faʻatonuina. Na ou filifili e maua i le Yandex, o le afaina o le sucralose sa matuia tele. o le a puipuia ai le toʻatele mai faafitauli o le soifua maloloina. O le mea lea, ou te le o gauai atu i le faʻapipiʻi, ma ou te le o gauai atu i le au faifaʻatasiga. E le gata i lea, o le a toe i ai se isi mea ... Ae e ui i lea, e toatele e ave ma fai mai lena mea O le faʻataʻitaʻiga o le sili lea o le suka e suia mo le tofo ma le aoga. Atonu e te taʻu mai ia te au se mea suamalie lelei? Ina ia aua le faia se faasalalauga faatosina, e mafai ona e faia i le PM. Pe, i se isi itu, tusi i faamatalaga e faapea oi latou e fiafia ia te au i le sailiga o se sahzam e leai se aoga e maua le avanoa e maua ai e le afaina ai le tino, ae le itiiti le suamalie. leai se faasalalauga, manaʻo i le sili ...

Manatu faʻatauvaʻai e uiga i Meaʻai

O le talitonuga o le 'aiina o meaʻai ma meainu e aofia ai se mea suamalie o le a fesoasoani ia te oe e aveesea ai le mamafa poʻo le tausia i se tulaga e faamalie ai oe o le taunuuga o le kopiina ma le totoa le kopiina. Afai e te filifilia pea se meaai e tasi, faamolemole ia malamalama na faʻaseseina oe.

O le mea moni, o nei mea taumafa ma meainu uma e mafai ona aʻafia ai le mafai gafatia o lou tino ona pulea lau paleni kalori. Ua faaalia ai o mea taumafa inu mama e mafai ona faaluaina le lamatiaga o le gaʻo!

O suʻesuʻega mai le toeititi sefulu tausaga talu ai ua faʻaalia ai e mafai e suauu faʻamalosi ona:
• faateleina le manaʻo,
• faʻaopoopoga manaʻoga mo gaʻo,
• faʻamalosia le faʻaleleia o gaʻo ma le mamafa.

O le mea e leaga ai, o le toʻatele o tagata fai meaʻai e fautuaina pea nei mea suamalie faʻasamaʻi pei o se mea e taliaina i le suka.

E afaina ai le soifua maloloina

Fai mai James Turner: "O taunuʻuga o loʻo manino manino ai le i ai o aʻafiaga faʻaleagaina i le taimi e ave ai le sucralose. E pei o le taumafaina o vailaau faʻasaina mo le 'aiga o le taeao. O se tagata e 'ai lua keke ma inu lua ipu kofe o loʻo i ai sucralose o le a maua se fuataga e lava e aafia ai le P-glycoprotein. Ma o le na o le fitu Schenda sachets o le a faʻaitiitia ai le aofaʻiga o siama aoga.».

O faitioga sili ona taatele:
• faʻafitauli i le gastrointestinal tract,
• migraine
• manava,
• faʻavalea,
• faʻalavelave le faʻaaliga,
• tali mai,
• faateleina le toto toto,
• tupe mama.

O loʻo i ai foi se lisi umi o iloiloga mai ia i latou ua aafia i aʻafiaga o le faʻaaogaina o le sucralose. E tele naua nei tagata nai lo suʻesuʻega i suʻesuʻega na tuʻuina atu mo le FDA faamaoniga!

O faʻamaoniga e matua tele lava o le lisiina oi latou uma iinei e le mafai. O le mea sili ona taatele ma masani ona matauina i le aluga o le 24 itula ina ua uma ona 'ai mea taumafa o loʻo iai le sucralose:
• Paʻu - lanu mumu, vevela, fulafula, faʻavaeina o le paʻu ma le paʻu, o foliga mai o nofoaga o loʻo tagi, o le fausiaina o tui, faʻafefe, vali. O faʻamatalaga taatele nei o se faʻafitauli o le maʻi.
• Lunuka - faʻanoanoa, vaivai le manava, tale, moe le manava.
• Ulu - fulafula o mata, laumei, laugutu, laulaufaiva poʻo le faʻaʻa.
• Maʻa - gasegase o le tino, suʻe o le isu (faʻamaʻaloga lemu), sisiva.
• Mata - lanu mumu o le mata (sasaa toto), sosogi, fulafula, lagrimation.
• Manua - afaina, afaina, tiga, taoto, vomia, manava manava, poo le manava toto.
• Loto - palpitations, arrhythmia.
• Sooga - tiga faʻatasi.
• Neurology - atuatuvalega, faʻavevela, faʻafefe, atuatuvale, tiga o le ulu ma migraines.

Faʻaeteete: e mafai ona e faʻaaogaina meaʻai e aunoa ma le iloaina!

O le vaega autu o le sucralose e faʻaaogaina i le tulaga o mea faʻapipiʻi i meaʻai ua saunia ma vai inu. Ae ui i lea, e mafai foi ona oʻo i totonu o lou tino i vailaau, talu mai toeitiiti atoa le 10% o le sucralose uma ua faʻatau atu i kamupani vailaʻau.

E masani ona le taʻua le sucralose i le faʻamatalaga e uiga i le tuufaatasiga o fualaau faasaina, o lea atonu e te le o iloa o loʻo e faʻaaogaina se mea suamalie faʻamalosi matautia. Ae peitaʻi, afai ei ai nisi o faʻaʻailoga o loʻo lisi atu i luga, e ui lava e te aloese mai mea suamalie, e ono aoga le mafaufau i le tuufaatasiga o au vailaʻau.

E leʻi i ai lava se faʻamaoniga o le saogalemu o le faʻaaogaina e le tagata o le sucralose!

E tusa ma le 2006, e na o le ono tagata faʻaletonu o le sucralose na lolomiina. Ae peitai, na o le lua o nei suʻesuʻega na maeʻa ma lolomiina aʻo lei faamaonia e le FDA le sucralose mo le taumafa a tagata. I le lua o nei suʻega e ono, o le aofai o tagata e toʻa 36 na tofotofoina.

36 tagata e le lava mo fuainumera atoa, oe fai mai? Ae faatalitali, e sili atu ona leaga. O le mea moni, e naʻo le toʻasefulu na o latou na maua le siama mo le suʻega. Ma o le mea pito sili ona manaia: o suʻesuʻega sili ona umi e naʻo le fa aso! Ioe, ma e na o le tasi lava le fesili e naʻo le au suʻesuʻe na latou fiafia i ai: o le siakila e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o caries? Soʻo se isi lava aʻafiaga i luga o le tino o le tagata e leʻi mafaufauina.

O se faʻalavelave sili atu le maofa lea o loʻo aʻafia ai i le 6 volenitia le aafiaga o le sucralose i le tino o le tagata! Ma o se tasi lea o nei suʻesuʻega e lua, ma otootoina ai taunuuga o le FDA na faaiuina ai e faapea e le afaina ai tagata uma (sweetener artificial)e aofia ai fafine, tamaiti, tagata matutua ma tagata e faʻamaʻi faʻamaʻi - faʻataʻitaʻiga o sui o leai se tasi o ia vaega na faia).

Fai mai le FDA ua uma ona ia iloiloina le sili atu i le 100 suʻesuʻega o aafiaga o le sucralose i le tino. I le taimi lava lea e tasi, e le o se leo filemu le tele o nei faʻataʻitaʻiga na faia i manu.. E le gata i lea, o nei suesuega a manu na faʻaalia ai le tele o faafitauli, e pei o:
• Faʻaitiitia le aofaʻi o lela mumu - o se faailoga o le anemia - ma se aso o le suamalie i luga ifo o le 1500 mg i le kilokalama o le mamafa o le manu faataitai.
• Atinaʻeina o le tamaititi e le aoga, faʻaitiitia le gaosiga o le sperm ma lona mafai.
• Faʻaleagaina o le paʻu i le maualuga.
• Faʻalautele gaʻo ma a latou faʻamatalaga (o le kamupanī o Splenda, McNeil, o loʻo fai mai e masani ona matauina lenei mea pe a faʻaaoga mea leaga ma e leai se taua o le toxicological. Ua faaiuina e le FDA o nei taunuuga o uiga ia o tamaʻitaʻi matutua matutua ma e le taua.).
• Faʻalavelave faʻafuaseʻi i le toetoe o le afa o lapiti na tuʻuina atu i Sucralose pe a faatusatusa i le leai o ni faʻamaʻaloga faʻamalosi i le kulupu e pulea.
• O le lapisi o le lapisi i le lapiti e 23% (faatusatusa i le 6% i le vaega e pulea).

Mai se vailaʻau o le vaaiga, o le sucralose e le o le suka atoa lava

O le mea moni, o le sucralose o se vailaʻau faʻasaina lea na uluai tuufaatasia i le fale suesue. O lona muaʻi sui o le suʻega masani (suka) - o se disaccharide e aofia ai le kulukose ma le fructose. I se laasaga e lima laasaga mo le gaosia o le sucoslose, e tolu masini chlorine o loʻo faʻafeiloaʻi i totonu ole mole mole.

O lenei ituaiga o oligosaccharide e le maua i le natura, ma o lea e le mafai ai e le tino ona maua lelei. E le faʻafefeteina le gaugala, ma o le mea lea e leai se mea e maua ai le kalori.

O le mea moni, i se suʻesuʻega se tasi, o taunuuga o faʻataʻitaʻiga manu na faʻapupulaina i tagata. O le a le mea tatou te vaʻaia? Faatatauga 15% o le sucralose e faʻafefeina e lau masini fuamalie ma faʻafefiloi i ou sima gaʻo. O le mea e leaga ai, afai o loʻo e soifua maloloina ma o loʻo e lelei lau tino, o loʻo sili atu lou lamatiaga, aua o lona uiga o le sucarlose o le a sili atu ona gauai i totonu o lou manava ma lou fatu!

Soifua maloloina

Afai e te le popole i lau sima, aua e te taumafai e saili "auala maloloina" auala e faʻaauau ai ona faʻaalia i ou vaivaiga. E sili ona e fiafia e aʻoaʻo pe faʻapefea ona e faʻafeiloaʻia le manaʻoga mo le faasaina.

O le taofi o le faʻaaogaina o meaʻai e maua ai suka, o le a le faigofie, aua o le suka ua lauiloa e sili atu ona fai ma vaisu nai lo le koko. O se vaega taua i au vaisu atonu e taʻalo i au hormones - insulin ma leptin. Ina ia fesoasoani i le "talepeina" o le a fesoasoani i se sui. O le mea e sili ona fiafia i ai le suka o le suka e mafai ona faʻaaogaina i le tele o meaʻai ma meainu e faʻamago ma gaosia ai laʻau stevia.. Ae ui i lea, ina ia faʻaumatia atoa lau vaisu, e te manaʻomia le faʻatagaina atoa o lauusiusi.

E masani lava, ina ia faʻaitiitia le naunau o se tagata mo meaʻai (e aofia ai sitaili), latou te faʻaaogaina le Technique of Freedom Freedom (EFT). O lenei metotia sili ona taua, e faavae i luga o le tuufaatasiga o le gaioiga ma le mafaufau, e fesoasoani e faavaivaia le sootaga faalelagona o se tagata ma ona manaoga tuinanau.

Mea aoga

E oʻo atu i le 85% o le sucralose ua faʻamalosia. E naʻo le 15% e faʻafefe, ae e oʻo lava ia i latou e tuua le tino ma le faanatinati i le aso.

O le suamalie ua manatu saogalemu, ma o loo tautala mai lenei mea ia te ia. Fai mai fomaʻi e le mafai ona ulu atu le sucrali i totonu o le faiʻai, o le placenta o se fafine maʻitaga ma le susu o se tamaitai tausi maʻi.

O le vailaau e leai se mea e maua mai i gaʻo ma e le faʻateleina ai le suka toto. O le mafuaaga lena o meaai ma meainu faatasi ai ma le faaopoopoina o lenei suamalie o loo manaomia i totonu o le maʻisuka.

O le sucralose e tumau pea i le laulaufaiva le suamalie e sili ona umi nai lo le suka, o lea e faaopoopo i meaʻai i ni mea laiti.

E teteʻe i siama, e aofia ai i latou e nonofo i le vavau o le tautala. Faʻaaoga mo le nifo nifo ma puipuia mai le pala o nifo.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

Faʻamaumauga aloaia e leai se afaina. Ae o ia faamatalaga e mafai ona avea ma se pisinisi faapisinisi, aua i tausaga talu ai nei, ua faatupulaia le faatauina atu o sucralose mai le 3% i le 20%.

O finauga nei e faasaga i le faʻaaogaina o se suauu:

  • o suʻesuʻega saogalemu o vailaʻau na faʻatautaia naʻo manu,
  • chlorine i Sucrali e mafai ona afaina ai tagata,
  • tofotofoina le suamalie na fai sina taimi itiiti.

E tusa ai ma faʻamatalaga le aloaia, o le sucralose e mafua ai:

  • osofaʻiga i mea faʻafefe
  • faateleina i le tino gaʻo,
  • faaitiitia le puipuiga,
  • gasegase
  • o le leai o se tulaga,
  • Neurological problems
  • gasegase gasegase.

Se aofaiga saogalemu o le sucralose i le aso: 4 mg i le 1 kilokalama o le mamafa o tagata.

Talosaga

O le fesuiaiga e faia ai le suka e suitulaga i le molekone 600 taimi e sili atu le suamalie nai lo sugar beet, i le leai o se mea e le lelei le gaosiga o meaʻai, e pei o se faʻataʻitaʻiga, saccharin.

O le fausaga o le sukacralose e le faʻaitiitia pe a vevela, o lea e faʻaaogaina ai i le kuka ma le alalafaga meaai i le gaosia o:

  • siama ma marmalades,
  • suamalie suamalie
  • mūmū
  • taimi ma sauga,
  • aisa maisa ma oloa e leʻi maeʻa,
  • fale ma le mafutaga faaleaoaoga,
  • vailaʻau faʻamaʻi ma popo.

Sucralose ma Co

Ata: Depositphotos.com. Faʻasalalau e: ajafoto.

O le asō o loʻo ofoina mai e le maketi le suka ma le suka gaosi:

  • Fructose o se tino masani na maua i fualaau aina ma le meli. Faʻateleina le suka toto i le 3 taimi e sili atu lemu nai lo le kulukose, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maʻisuka. Caloric ma e le fetaui lelei mo meaai taumafa.
  • Sorbitol o se isi ituaiga o mea suamalie masani. E tofo e pei o le suka, ae le faʻaaogaina i gaʻo, e le afaina ai le gaosiga o le inisalini. O lona faʻaaoga sili lea. O le faʻaaogaina o le sili atu ma le 30 g i le taimi e tasi e faʻalavelaveina ai le gaioiga o le gastrointestinal tract, i se mea e le masani ai, mafua ai cholecystitis.
  • Stevia o se mea totino faʻapitoa masani o loʻo faʻaaogaina i polokalama paʻu o mea mamafa. I le faaopoopo atu i le faʻavaveina o le gaʻo o le gaʻo, e faʻamaonia ai le mamafa o le toto ma e aʻafia ai lava le galuega o totoga eseese.O suʻesuʻega e leʻi faʻaalia ai aʻafiaga mai le faʻaaogaina umi o le stevia.
  • Saccharin o se mea tutusa, 300 taimi sili ona suamalie nai lo le suka. E pei o le sukalati, e faʻasao i le vevela tele. E i ai se mea maualalo i le kalori. Ae o le faʻalauteleina o le faʻaaogaina, e faʻaosofia ai le atinaʻeina o le kanesa o le vevela, e oʻo atu ai i le fausiaina o maa i totonu o le vevela. I nisi o atunuu, ua aloaia aloaia o se carcinogen.
  • Aspartame o se tagata suamalie lauiloa lea e 62% o le maketi. O se vaega o le sili atu i le 6,000 oloa taumafa, ae o lona faʻaaogaina mo se taimi umi e le o se mea aoga.

O oloa taʻitasi e "manuia" ma "mea", ae a oʻo mai i le faʻaaoga pea o mea suamalie, e tele atu mea leaga. Manatua o suauu suamalie o loʻo faʻafefe ai hormones.

Nai lo lena, ia 'ai 1-2 laulau punini o le meli i le aso. O le faʻaleagaina e mafai ona maua e faʻaititia i taumafa taumafa. Afai e te le manaʻo i le meli, faʻalogo i fualaau mamago.

E faʻafefea ona suia le suka?

Na maua mai le suamalie suamalie i le 1976, na suʻesuʻeina ai i le roi mo le 15 tausaga, ma o lea, na faamaonia ai lona saogalemu, na maua ai se pateni aloaia ma amata ona faʻaaogaina e avea o se mea suamalie, muamua i Amerika, ma vave ona maua le lauiloa ma lauiloa i le lalolagi atoa.

O le vailaau e le o se natura masani, maua mai i se mea e le masani ai. Ole igoa kemikolo mo le suamalie o le trichlorogalactosaccharose. O le gaosiga o tulafono mo le sucralose o le E955.

O se mea e sili ona manaia pe o le a le mea e fai ai: o le mole o le suka masani e ave ma ua faaopoopoina i ai le mole mole chlorine. O ia togafiti faigofie e suia uma ai le fegalegaleaiga o se vailaau ma le tino ma lona tofo.

O sui sui o suka suka e foliga mai o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, ae mafai foi ona gaosia i totonu o le vai.

O le tuufaatasiga ma le kalori mea o le sucralose

O le taua o le suka e suia mo le sucralose o le 336 kcal mo le 100 g, lea:

  • Puipuia - 0 g
  • Fats - 0 g
  • Carbohydrates - 91.2 g,
  • Laʻau faʻamaʻi - 0 g,
  • Suavai - 8 g.

I le 85%, o le tuufaatasiga o le sucralose o vaega ia e le o gauaiina e le tino, o lona uiga, e vave lava ona suia, o le totoe 15%, pe a uma ona pasia nisi vaega ole metabolism, tuu le tino i se aso.

Contraindications ma le afaina i le suamalie Sucralose

Ae ui i lea, e tele suʻesuʻega e le mautonu e uiga i le sui soʻo se sui o le sucralose. E le faigata ona latou talitonu i le faamasinoga tonu, ona o le Sucrali e le o se mea masani, o loʻo faʻasolosolo ona gaosia, ma o lona uiga o se vailaʻau e le masani ona iloa mai fafo mo o tatou tino, e matua faigata lava ona faʻafetaia.

Muamua, e moni, e tatau ona fai atu e uiga i le metotia. O se vaega saogalemu o le sucralose e lauiloa i le maualuga o le 3-15 mg / kg o le mamafa o le tino i le aso. Faʻalogo lelei, milligrams, ae le o le kalama. Ae ui i lea, e pei ona matou fai atu i luga, e le laʻititi tele, pe a manatu o le efuefu Sucralose e 600 taimi sili ona suamalie nai lo suka.

Ae ui i lea, e tusa lava pe i ai se mea saogalemu, o loʻo i ai suʻesuʻega e uiga i le afaina o le sucralose:

  • O le faʻaitiitia o aʻafiaga a le tino
  • Faʻafitauli o le faʻasalaga faʻasalaga - o se taunuuga, o mea leaga i le metabolism o gaʻo, o le atiina ae o faiga o le toto, ma isi,
  • Neurological problems,
  • O faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi - o se mea suamalie e mafai ona sili ona lamatia mo le faʻaogaina o le intestinal microflora,
  • Tali a le tagata - faʻaalia i le tele o faʻailoga, e afua mai i le ita i le paʻu ma e faaiʻu i faʻamaʻi ogaoga o le neurology.

Ma e ui o nei suʻesuʻega e le o se tagata aloaia mo le tasi mafuaaga poʻo le isi, e le mafai e le tasi ona gauai atu ia i latou, aemaise lava talu ai o faʻamaoniga aloaia uma e faʻamaonia ai le leai o se mea e mafai ona faia i le sucralose sa faʻatinoina i luga o roi.

Ae ui i lea, i taimi lata mai nei, e oʻo lava i faʻamatalaga lelei i le togiaso ua le manuia. Mo le vaiaso, sa tuʻuina atu e saienitisi ni kusi nai lo le suka na o le sucarlose, lea e le mafai ona liua i le kulukose masani. O se taunuuga, o le tino o le tootoo na le maua le malosi talafeagai ma manaomia nisi meaai. O le gaʻo caloric o le taumafa o mice na faʻatupulaia e 30%.

I le faaopoopo atu i ai, ua fai mai tagata masalosalo o le suamalie e laʻitiiti - na talia e le Union Europa i le 2004, ma o le mea lea e le i lagonaina ai aʻafiaga o le sucralose.

Talu ai o le ata e matua feteʻenaʻi, matou te fautuaina e te le faʻaaogaina le suka i lau mea taumafa i aso uma, aemaise lava mo tagata o loʻo i ai ni faʻafitauli maʻi faʻaletonu. E tatau foi ona aloese fanau laiti; o le sucralose mo tamaitai ua maitaga e le o se filifiliga sili lea.

Afai o loʻo e filifili pea e faʻaaoga se mea manogi i le taumafataga, talu ai e leai se mea faʻamaonia o le Sucralose, i le maʻisuka atonu e talafeagai, ia mataʻituina lelei le tali a le tino i lenei mea mai fafo. Aemaise lava, e mafai ona mafua ai le afu ma le ulu. Faamolemole ia matau o faʻamalologa o mea taumafa e mafai ona tutupu ma se faʻatuai tele - e oo atu i le 72 itula pe a uma ona 'ai le oloa.

Ae paga lea, e ui lava i se manatu fefiloi e uiga i le suamalie ma masani ai le le lelei o tali mai a fomaʻi e uiga i le sucralose, e leʻi faʻasaina i soo se atunuu.

E faʻapefea ona filifili sucralose?

O le ata o se sukari sugar substitute in powder

E masani ona faʻaaoga e le gaosi oloa le sugalati, e le gata i le gaosia o laʻau suamalie - mea suamalie, paluga, moa, meainu suamalie, ae faʻapitoa foi mo taumafataga faigofie, saula, sausage, ma isi mea faʻafeiloaʻi. O le faʻaaogaina o le sucralose o se mea e puipuia ai, o se masani masani foi, mo le mafuaʻaga lenei e sili ona fiafia e faaopoopo atu i meaʻai, lea e mafua ona o le tumau o le mea o totoe ma tumau pea mo le umi.

E mafai ona maua siaki i ituaiga eseese, ae e sili atu ona faʻatau i totonu o laulau, o lea e mafai ai ona e pulea lelei le fua o le aso.

O le suamalie e gaosia e le tele o tagata gaosiga, o le tau o le kapoli e eseese e faalagolago i le kamupani:

  • Sucralose mai NovaSweet - 350 pusa mo le 195 rubles,
  • Sucralose Milford - 650 papa mo le 100 ruulu,
  • Sugala paʻu paʻu "Tasi suamalie" - 40 kalama mo 430 ru,
  • Suvalose o le kamupani BioNova i le tulaga o le suavai suavai - 80 ml mo le 200 rubles.

E tatau ona ou fai atu e mafai foi ona faatauina mai le kapili e avea o se vaega o mea suamalie suamalie, aemaise lava i le tele o taimi e mafai ona maua ai i totonu o le apa o mea suamalie suamalie Fit, lea e aofia ai inulin 150 pusa fua e tusa ma le 150 rubles. O se mea lelei tele lea, talu ai o le inulin ua manatu o se prebiotic, lea e fesoasoani e faʻaleleia ai le togalaau oona.

Milford's sucralose e faʻatau atu foʻi ma inulin. Ua faateleina le tau. Afai o fualaau "mama" o le sucralose e tusa ma le 100 rubles mo le 600 fasi pepa, ona 400 taulaina lea o fualaʻau 400 i le faʻafefiloi ma le inulin.

Succral sweetener recipes

I le tele o punaoa, e mafai ona faitauina o le ola maloloina e ola pea i le vevela, e le suia le fausaga i le taimi o togafitiga vevela, ae ui i lea, o suesuega fou e faapea e le tatau ona vevela le suamalie.

Ua i ai i le vevela o le 125 ° C, ua amata ona liusuavai ma faʻamalolo vaega o le tino oona, pei o le chloropropanol. I le 180 ° C, o le faʻaleagaina o mea e tupu. E sili atu ona lamatia le vevela o le sukalala i ni ipu uʻamea, o le mea lea ua faia ai se toxin carcinogenic, dioxin. I le auala, e matua malosi lava e aveese mai le tino i le taimi o le lactation, o lea e mafai ai e le tina ona tuʻuina atu se vaega taua o le toxin i le pepe.

O le a se mea e mafai ona saunia mai le galalala e aunoa ma se afaina tele i le soifua maloloina:

  1. Protein Ice Cream. O se fua lelei sili lenei mo se taumafataga maualalo-carb, e le vevela le sucralose iinei, ma o se mea tele lenei. Ave fua (2 fasi vaega) ma vavae ese sikululili mai le kululu. Faʻafefiloi le sooga ma le faʻamaʻaina lelei o meaʻai - e mafai ona e ave soʻo fualaau mamago, nati, marmalade poʻo le marshmallow i luga o le fructose - e faalagolago lava i mea e fiafia i ai. Afi le squirrels i se fusi uʻamea. Seʻi vaʻaia, sasa ma se paluga o le kulimi (400 ml) o meaʻai gaʻo maualuga, polotini (30 g) ma le sucralose (5 pama, muamua le palapala i le paʻu). O le kulimi e tatau ona faʻafefeteina, ae le tele - e le manaʻomia ona ausia le tulaga o le suauu. Faʻafefiloi mea uma, faʻafefiloi lelei, tuʻu i totonu o falesa ma tuu i totonu o le pusaaisa mo le 2-3 itula. O lenei fua, i le mea moni, e maua ai le tele o mafaufauga faigofie. E le gata ina mafai ona e sau i ni eseesega, ae faaopoopo foi mea manogi - vanilla, cinnamon, moli moa, ma isi. Ma tatou toe faamamafa atu o le ice cream i luga o le taumafataga a Ducane ma isi mea laiti-carb o se filifiliga sili ona suamalie.
  2. Berry tartlets. O le isi auala e aloese ai mai le vevela o togafitiga o le sucratini. Faʻafefiloi le pata (100 g) ma le falaoamata (180 g), koko (3 tbsp), ulu i le fuamoa (1 fasi pepa). Tuu le paluga o le paluga i totonu o le pusaaisa mo le itula, ona tosoina lea ma vevela i luga o siama mo 15-20 minute i le vevela o le 180 ° C. Mo kulimi, sasa le sisi (Philadelphia cheese) (100 g) ma le kulimi gaʻo (200 ml) - pe a ma le 33% ma le paʻu sucralose - 1 tsp Faʻaliliu meaʻai ua maeʻa, tuʻu le kulimi ma fua i totonu mo teuteu. Faamolemole ia maitauina o le paluga e le faʻanofoina, ae ona o le suamalie suamalie, o le tofo o le a tutusa.
  3. Viennese Waffles. O lenei fua ua uma ona aofia ai le faʻamafanafanaina o le suamalie, ae e puupuu, e mafai foi ona faʻaaoga i nisi taimi. Faʻamuʻu fua (2 pcs.) Faʻatasi ma se pine o le masima ma le sukalatini (1/4 sipuni), faaopoopo le vanillin e tofo ai ma le paʻu tao (1 tsp). Faaopopo le falaoamata (2 ipu) ma faʻafeiloaʻi le susu (1.5 kapu). Pe a faʻafeiloaʻi le paluga, amata ona faʻafefete faʻamaʻi i se uʻamea uʻamea - o le taimi e kuka ai e tusa ma le 5 minute. E mafai ona faʻaaogaina ni talo i le siamu, kulimi kulimi poʻo soʻo se sipuni.

Mea e fiafia i ai e uiga i le sucralose

O le suamalie "na tupu mai" ona o se mea sese i le suesuega. I le College King College i Lonetona, na suʻesuʻe ai e le Polofesa Leslie Hugh le tele o gaʻo. O se tasi o fesoasoani o le Hindu Shashikantu Phadnis. Shashikantu ua faʻafefiloi le gagana Peretania ma le tofo, o lona leo e tutusa lava, ma nai lo le suʻeina o le suʻega, na ia tofo i ai, na ia fiafia i le tofo. O le mea lea, na maua ai se suʻi suka fou e leai sona suamalie.

O le le tutusa o manatu e uiga i le sucralose e le mautonu mo le toatele o tagata e talanoa e uiga i le feeseeseaiga a tagata i iloiloga o le sucralose, e tusa lava pe mafai ona e faitau i luga o Wikipasi o le suamalie e mausali i le taimi o togafitiga vevela, ma sina laʻitiiti: "Manatu faamama - 125 o C".

O le gaosiga muamua o le sucralose, Splenda, na amata ona gaosia le suamalie i le 1998. E maitauina e faapea o le kamupani lava lea e tasi na lagolagoina suʻesuʻega o le sucralose, ma o le taunuuga lea na faatuina ai se fualaau saogalemu i le tuaoi o le 1 mg / kg o le mamafa i le aso, ae o le maualuga aupito maualuga e taliaina e aunoa ma ni faailoilo leaga na faatulagaina i le 16 mg.

O le fesili e masani ona fesiligia po o le fea o mea manogi e sili atu ona lelei - sucralose poʻo stevia. O Stevia, e pei o le sukacralose, e masani lava e le faaopoopo atu ai le calories i ipu, ei ai se fuainumera ole glycemic, ae e le pei o le kalamala, e tetee i le vevela ma e tupuga mai le natura. Na o le pau lava le faʻamaoniga e le fiafia i le stevia o se mea le fiafia i le taimi mulimuli, i le taimi tonu e toe faʻaluaina ai le tofo o le suka masani.

Mataʻituina le vitio e uiga i aogā ma faʻasalaga o le sucralose:

O le sucralose o se tasi lea o mea e sili ona finau i le aso. O nisi e fai mai e leai se afaina, ae o isi e molia i le tele o aʻafiaga leaga ile tino. E tasi le auala poʻo le isi, o le manatu e sili ona lelei e tatau ona faʻalogo lelei i lenei tagata suamalie, talu ai o le a le mafai e oloa aoga tulaga ese ona mafua ai se tele o feeseeseaiga. O le mea moni, ei ai mafuaʻaga e masalomia ai le galalala o se aafiaga le lelei i le tino.

O le a le suralose?

O le sucralose e faia mai le suka.

O le kulimi masani o le suka i luga o le suka, e aofia ai le kulukose ma le fructose, e oʻo mai i ni faʻafitauli e lima-laasaga, ma o le taunuuga lea e avea ai ma mole mole mole.

O lenei vailaau e le maua i le natura, ma o lea e matua faigata lava ona gauai i le tino o le tagata. Naʻo le pau lona aoga o le leai o calories.

E ui i lea, e tusa lava pe e te moeiini ou mata i le mea moni e faapea, o le le i ai o kalori e le o se mea e masani ai ona o le galo o le mamafa, e le mafai e le tasi ona galo le tele o le leaga o aʻafiaga e mafai ona maua e le tino i le tino o le tagata.

O lea la, o le a se mea e tatau ona e iloa aʻo lei amata ona e faʻaaogaina le kukalala mo meaai?

E le mafai ona e kuka i luga o le sukacralose

O tagata gaosiga o le sucralose e faʻamautinoa o loʻo mausali ma o lea e mafai ona faʻaaogaina i le kuka, mo se faʻataʻitaʻiga, mo meaʻai suamalie.

Ae o le mea moni, i le taimi o le vevela o togafitiga o le sukacralose, ua faia ai chloropropanols - mea oona o le vasega o dioxins. O le faʻavaeina o toxins amata i le 119 tikeri Celsius. I le 180, ua faʻaumatia atoatoa le sucralose.

O faʻamatalaga nei mai le lipoti a Sayer Ji na lomia i le GreenMedInfo.com.

O aʻafiaga autu o le faʻaaogaina o tagata o le dioxyide o maʻi tiga o le endocrin ma le kanesa.

E sili ona lamatia le vevela o le sukalati i totonu o ipu uʻamea. Talu ai ona o lenei tulaga e le gata na faia ai dioxins, ae o le dibenzofurans polychlorinated foi, ma oona tele na tuufaatasia.

Sucarlose fasiotia le microflora o le intrininal soifua maloloina

Na maua ai le aʻafiaga e aʻafia ai le microflora o le intestinal. E tusa ai ma nisi o faʻataʻitaʻiga, o le taumafaina o lenei suamalie e mafai ona faʻaumatia ai le 50% o le microflora aoga.

Talu ai o le puipuiga o le tagata e faalagolago i le tulaga o le microflora i ona inumaga, o le maliu o lenei microflora e mautinoa lava e taʻitaʻia ai le mea moni ua faʻaitiitia le faʻamaʻi. O maʻi faʻafuaseʻi e ave le nofoaga o le microorganism aoga, lea e matua faigata lava ona alo ese mai le inumaga.

O le taunuuga o le maliu o le microflora aoga o se ituaiga o faʻamaʻi: mai le malulu faifaipea i le kanesa. Ma le mauaina o le mamafa o le mamafa, talu ai o le mamafa masani e fesootaʻi ma le galue masani o le microflora. Ma afai e maʻi le microflora, e faigata ona faʻamautinoa le mamafa o le mamafa. O le mafuaʻaga lena e mafua ai ona faʻaaogaina oloa e toe faʻafoʻiina ai le microflora o le intestinal, mo se faataitaiga, sauerkraut, fesoasoani e aveesea le mamafa.

E le mo le maʻisuka le siama

O le sucralose e lauiloa i tagata e maua i le maʻisuka. Ma le leai.

I le tele o suʻesuʻega e aofia uma ai tagata faigaluega ma manu, ua faʻamaonia ai o le sucarlose e aʻafia ai toto o glucose, insulin ma glucagon-like peptide-1 (GLP-1). Ma e afaina ai le mea sili.

Faʻamatalaga o le gasegase i le sucralose

I le faaopoopo atu i aʻafiaga o loʻo lisiina atu i luga e taatele i tagata uma, o nisi tagata e mafatia i le gasegase o lenei suka.

O le mea e leaga ai, ona o le tele o le eseesega ma le mafai ona faʻataʻitaʻiina ai faʻamaʻiga o faʻamaʻi eseese, o aʻafiaga o aʻafiaga e masani ona le iloa e fomai ma o latou gasegase.

O mea nei o faʻamaoniga o le gasegase i le sucralose, lea e masani ona tupu i totonu o le 24 itula talu ona 'ai lenei mea suamalie.

E te fiafia i le lomiga? Ona faʻatagaina lea i la matou alalaupapa i Yandex.Zen ina ia ogatasi ma tala aoga mai le lalolagi o meaʻai talafeagai.

E te fiafia i le lomiga? Ona faʻatagaina lea i la matou alalaupapa i Yandex.Zen ina ia ogatasi ma tala aoga mai le lalolagi o meaʻai talafeagai.

Tuua Lau Faamatalaga