Togafitiga o le maʻisuka ma vai ola ma maliu

Faatasi ai ma le tele o faamai e mafai ona togafitia i vai inu, o le maʻisuka ei ai se nofoaga faapitoa.

O le uluai taumafaiga e faʻaaoga le catholyte e togafitia ai lenei faʻamaʻi na lelei, ae o le aafiaga o le catholyte e lei atoatoa ona malamalama. Na tupu lenei mea i le 1995, ina ua matou mauaina le faamaoniga a le Komiti Faʻataʻitaʻi mo le faʻaogaina i fafo ma fafo o fofo ua faʻaalia ma na ou talanoa i le televise e uiga i le matou poto masani i le auala fou togafitiga.

E leʻi umi talu ona uma laʻu tautalaga, ae lele se logo - o se tasi o le vasega muamua, o Lena Broyde, na taʻua o le potu maʻi tigaina i le falemaʻi TashGRES (Tashkent hydroelectric power station) i lena taimi:

- Dina, o loʻo i ai laʻu teineitiiti i le matagaluega - 14 tausaga, maʻi suka. Na latou aumaia mai le itulagi, o loʻo taoto i se tulaga ogaoga mo le masina i le taimi nei, suka 16-18, e le mafai ona tatou faʻaitiitia. O loʻo ia te ia se manuʻa tuʻi i luga o lona vae - i le itulagi e le mafai ona latou tuʻuina le failautusi, na latou faia le fomaʻi. Ua faʻamaʻaina faʻamaʻi tolu ma vailaʻau i taimi uma - e le fesoasoani. Sei o tatou taumafai i lau mea.

Ua ou taunuu. Se teineitiiti malosi, taofia, na o le foloina o mafaufauga o le faasaoina, lavelave o le purulent. Sa amata ona laei ma fufulu i le anolyte, ma i le mavae ai o sina taimi (1-2 vaiaso) o le manua na faamamaina mai le tulei, na amataina le faamalologa. E le o se mea na faateia ai au i lenei mea, talu mai lena taimi ua uma ona matou faia ma le manuia le sailiga i le togavao purulenti mo le togafitiga o panaritiums, mastitis, lea na le mafai ai ona fofo manu manua mo se taimi umi. Ae sa matua maofa lava Lena. Ona ma faaaluina lea o se lima faafomai minute lima ma filifili ai e fafaga le teineitiiti. O iloiloga na faia i lalo: o le teineititi e maualuga le acidosis - catholyte o loʻo i ai se pH alkaline ma e mafai ona fesoasoani. Na amata ona latou inu i le taimi o le faasologa - i totonu o maʻi tigaina ma lenei mea.

Lua aso mulimuli ane, na valaau ai Lena:

- Leai, lelei, ae ese - e tatau ona e faʻatalanoa. Na ou taunuu ma e le mafai ona ou talitonu i oʻu mata: o lo matou gasegase o loʻo nofo i luga o le moega ma 'ai meaai, ma o lona kulukose toto e 10.

Fai mai Lena:

"E le ona o lau vai."

"Ioe," ou te tali atu, "e le ona o laʻu vai."

"E pei lava ona fetaui," o lana tala lea.

- Ioe, na faia, - ou te tali. - Tatou faʻamalo.

Ma matou te faʻaaogaina le catholyte, ma i se aso na toe faʻafeiloaʻi ai le suka i le 16.

"E te iloa le mea," o le tala mai lea a Lena ia te au, "o le mea moni, e le o le mea na o le vai - ae ia inu."

Ma ina ua mavae lenei mea na tupu, na ou amata suʻesuʻega mulimuli i le endocrinological i le faaaogaina o fomaʻi mo le togafitiga o le maʻisuka e faalagolago i le insulin ma e le o le inisalini.

Sa ou taitaia nei suesuega mo le sili atu i le 12 tausaga, na amata i Uzbekistan, faaauau i Rusia, ma faaiuina i Siamani. I le gasologa o nei tausaga, ua matou maua ai ma aʻu uo le tele o aafiaga i le faʻaaogaina o fomaʻi i togafitiga o le maʻisuka.

O faʻapuupuuga nei o taunuuga o le talosaga: o le catholyte ma elemene e fesoasoani e faʻaleleia le tulaga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, ituaiga uma 1 ma le ituaiga 2. Ma le isi, e le na o le soifua maloloina ma le faʻatinoga e faʻaleleia, ae o suʻega fofo, o faʻamaufaʻailogaina e avea ma faʻamatalaga mautinoa e uiga i le auala e maua ai le maʻi.

O le ae iloa pe o le a le tau o le toto e aʻafia i le faʻaaogaina o catholyte, o le a le mea e taua, o le a le mea e ono mafai ona fai ai le vai ola. O le a ou le auiliiliina auiliiliga o filifiliga mo le maʻi o le maʻisuka ma auala masani o togafitiga. I le gasologa o tausaga o galue ai ma le maʻisuka, ua ou talitonu o nei tagata gasegase e masani ona masani lelei i mea tau fomaʻi ma o latou gasegase. O le a ou nofo i na o ni manatu, i loʻu manatu, o tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona sili atu le taulai atu i: faafitauli o le maʻisuka, o le faiga o mea e tutupu ma auala e puipuia ai, toto e taua tele mo tagata mamisuka, ma lo latou taua. Ma, ioe, o le a ou talanoa e uiga i le metotia o le faʻaaogaina o le vai ola i togafitiga o le maʻisuka ma ona taunuuga.

Maʻisuka - o se maʻi le toʻa, faʻalavelave ma taugata

O le mea moni lava, e leai ni faʻamaʻi, fiafia ma taugofie. Faʻanoanoa, faʻasalaga, aveesea le fiafia o le olaga ma tupe - o nei mea uma e faʻaaoga uma lava i faʻamaʻi uma, ae le na o le maʻisuka. O le maʻisuka i lenei tulaga e ese mai le isi i lona tulaga masani ma faigata ogaoga.

O le mea e faanoanoa ai, o mafaufauga a le tagata e faapena, e ui lava e leai ni faʻafitauli, e manatu tagata taitoatasi o le maʻisuka ua uma lenei ipu, ma a oʻo mai faafitauli, e masani ona tuai ma e le mafai ona manumalo i le taua. Ae i le taimi e faʻaalia ai faʻafitauli e mafai ona togafitia ma faʻamalolo. O le mea lea, o le iloa ole taimi ma mea e tatau ona siaki ma pe o le a le toto ma le urine e tatau ona gauai i ai mo le maʻisuka maʻi e le tatau ona tauaso, taofi ona vae, pe nofo i luga o se fatu fatu!

Maʻisuka Retinopathy e muamua i le mafuaʻaga o le tauaso ma le maualalo o le faʻaaliga (Fono Aoao Faʻavaomalo i le Epidemiology o le Maʻisuka, Lonetona, 1990).

O le faʻavave o le mata o le maʻisuka e 20-90%. I totonu o le 15 tausaga o maʻi, 10-15% o tagata mamaʻi ua tauaso. I le fesootaʻi atu i le faʻaaogaina o le inisalini, ua sili atu le lelei o le faʻataʻitaʻiga mo le ola o tagata tauaso. I le talavou, o le togafitiga e le lelei tele: 20% oe tauaso e mafua mai i le maʻisuka oti ile 2-3 tausaga. O le faʻamaogaina o vaʻa o mata e mafai ona taofi - mo se faʻataʻitaʻiga, e ala i le faʻamalosia o le laser. Ae o le suʻesuʻega e taua tele le faʻaleleia taimi. O le mea lea, o gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona suʻesuʻe faʻatasi i le tausaga e se fomaʻi mata ma se suʻega o le tupe.

O le maʻisuka o le mafuaaga taatele lea o faʻamavaega e mafua mai i faʻamaʻi nai lo manua.

O le faaletonu o le tino o le pito i lalo e mafua ona o le vavalalata o vaʻa toto e fafagaina ai maso o lima ma vae, ma mafua ai:

• faʻapipiʻi faʻapipiʻi (tiga i tamaʻi ao savali), e afua mai i le le lava o le toto i maso pepe,

• gangrene (o le necrosis o le tino e mafua mai i le le atoatoa o le tino ma taʻitaʻia ai le tino o le tino).

I le va o le 30 ma le 55, 8% o tane ma le 4% o fafine e leai se maʻisuka ma 35% o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e mate mai le maʻi fatu fatu (CHD).

Coronary atherosclerosis ma, o le iʻuga, o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi e mafua ai le maualuga o le soifua maloloina i tagata mamaʻi ma le maʻisuka.

O suʻa gataifale e gaosia ai le toto i maso o le fatu.

O le vavalalata o mea e maua mai i le coronary arth or the formation of clots in blood prevents the blood from entering the heart, contributing to the appearance of excessive tension in it, which causes:

• angina pectoris (tiga i le itulagi o le fatu),

• maliu faafuaseʻi ona o le faaletonu o le fatu.

O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e sili atu ona faalua ona sili atu nai lo isi.

O le lavea o se vaega o le leiloa o le gaioiga ona o le leai o se toto e tafe atu i ai. O le mafuaʻaga autu o le paʻu o le toto maualuga (maualuga maualuga). I tagata gasegase e maua i le maualuga o le maʻisuka, e 2 taimi e sili atu nai lo tagata e mafatia i na o le maualuga.

O le nephropathy o le maʻi e atiina ae i le 40-50% o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka ma i le 15-30% o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

O le nephropathy o le taimi nei o le mafuaaga autu o le maliu mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O lenei faʻalavelave e tupu lemu ma e le faʻaalia mai mo le tele o tausaga. E na o le faʻaalia, e masani ona faʻaogaina, o le taimi e fai ai faitioga a le tagata maʻi. Ae peitai, o le laveaiina o ia ua le toe mafai. E naʻo laasaga muamua e tolu o le nephropathy o le maʻisuka e mafai ona toe suia.

O le uluaʻi fuaitau mo le atinaʻe o le nephropathy o le maʻisuka o le microalbuminuria. O le faʻaalia i se tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka o le faʻateleina o le microalbuminuria e faʻaalia ai le atinaʻe lata mai (i le isi 5-7 tausaga) o le tulaga ogaoga o le nephropathy o le maʻisuka. O se tagata mo se taimi umi e le o lagona ua amata ona leaga lona fatu. O le mea lea, o maʻisuka atoa ma se "poto masani" o le silia ma le 5 tausaga e manaʻomia ona siakiina e le aunoa o latou fatu fatu i le ono masina i se suʻega ole microalbuminuria (MAU) ina ia le misia faailoga o le nephropathy amata.

E i ai auala eseese mo le vave faʻamautinoaina o le microalbuminuria: fasi fuamoa o le urine "Moli-Test" (na gaosia e "Boehringer Mannheim", Siamani), fuamoa moa "Micro-Bumintest" ("Bayer", Siamani) ma isi. I le faaaogaina o nei metotia, e mafai i totonu o le 5 minute ona fuafua ma le saʻo atoatoa le i ai o microincentration albumin i le urine.

Afai o le sili atu i le 20 mg / l e sili atu ona maitauina i le taimi o faʻataʻitaʻiga, o le mea matautia lea!

E faapefea ona faigata le maʻisuka?

O le maʻi suka faaliliuina moni le "meli toto." I le gagana Rusia, o le igoa "maʻi maʻisuka", o lona uiga, "le maua o le suka", ua malosi. O le mea moni, o le maʻisuka e faʻaalia i le faʻaauau pea ona faateleina le suka o le toto, a leai glucose. O le eseesega i le va o le kulukose ma le suka o le glucose o se monosaccharide ma e aofia ai na o le tasi le molecule, ma le suka poo le sologa o se mea e le ioeina ma e aofia ai ni molikino se lua - glucose ma fructose.

Glucose o le punavai autu o le malosi mo le tino. Glucose, e avea o se vaega taua o laau toto, e maua mai lenei malosi mai le la i le taimi o le photosynthesis ma faaputuputu i ona vailaau kemini.

O le kulukose o se vailaʻau faʻamalosi, o lona uiga, e aofia ai le carbon, hydrogen ma le okesene, lea, i le ala, o le igoa e fai mai: "carbohydrate".

O gasegase o se mea uiga ese faʻaanatura, o se faʻataʻitaʻiga ofoofogia o le fesuiaiga o mea ola i mea ola, mea faʻapitoa i totonu o meaola. Ona o le malosi o le sola, lua meaola eleelea, carbon dioxide CO2 ma le vai, liliu i totonu o le meaola - o mea gaʻo ma gaʻo, aemaise lava, glucose.

O le taimi lava i le tino ma meaai, o meaʻai gaʻo o loʻo taʻe i totonu o le manava ma le gaʻo ma e faʻapotoina i le toto e pei o le kulukose. Ina ia faʻatino lana galuega e avea o se punaoa malosi, o le kulukose mai le toto e tatau ona ulu i totonu o siaki, ae e le mafai ona faia lenei lava mea. Ina ia mafai ona foia le puipui puipui, o le kulukose e manaʻomia se puluvaga. O lenei puluvaga o le inisalini. O le inisalini e avea o se ki e "tatala faitotoa" o sela e mafai ona ulu ai glucose. Afai e leai se inisalini pe leai foi - e le mafai ona ulu le kulukose i totonu o le masini, e tumau pea i le toto ma o lona maualuga i le toto e tulaʻi mai - o le mea lea o le maualuga o le glucose (sugar) i le toto.

I totonu o se masini, o le kulūkose e faʻavaivai, faʻavaivaia le malosi lea na faʻaputuina, ma faʻaumatia i totonu o vaega muamua - vai ma carbon dioxide, mai le mea na faia muamua. Matou te fafagaina le suavai i le urine, faʻamalosi le carbon dioxide, ma faʻaaoga le malosi e savali ai, tautala, mafaufau, ola. O le taamilosaga lenei o le kulukose i totonu o le tino.

O le ae mafaufau i le auala e fesootaʻi ai mea uma i le natura. E ui tatou te le iloa lenei mea, ua na o se vaega o tatou. E aofia ai i tatou ia molelaʻau tutusa o le hydrogen, okesene, uʻamea, ma le 70% o vai uma - ma i le taimi lava e tasi tatou te manatu ai oi tatou lava o se mea e le atoatoa. Matou te le mafai ona maua le malosi, ae, e manaʻomia pea, matou te 'aveʻesea mai meaʻai, lea e maua mai i le Sun.

Fructose o loʻo i ai ia lava meatotino e pei o le kulukose, ae, e le pei o, o totonu o le tino e aunoa ma le auai o le inisalini. Mo lenei mafuaʻaga, ua fautuaina le fructose e fai ma puna sili ona saogalemu o gaʻo i le maʻisuka.

Glucose, e pei ona taʻua i luga, o le punavai autu o le malosi ma mea taumafa mo tino ola.

I tulaga o le le lava o le inisalini, e itiiti ifo le glucose e taunuu i lona taunuuga faaiu - suauu o totoga eseese ma gaʻo. O le tafe o le kulukose i totonu o le masini e faʻaitiitia, o le kulūkose i totonu o le toto e tulaʻi.

E sau le mea ua taʻua o le "matelaina i totonugalemu o le mau." O siama e le maua le glucose ma le fiaai, aʻo faʻapupulaina tele i le toto.

Ina ia faʻamalieina le fiaai malosi, e faʻaaoga e le tino auala eseese e maua mai ai le malosi mai gaʻo ma pulu.

O le faʻaaogaina o aʻafiaga i le malosi o le malosi o le suauʻu e mafua ai le faʻaopoopoina o le faʻaaogaina o vailaau oona ma, o se taunuuga, i le faateleina o avega i fatugaʻo, masima masima, acidosis ma isi aʻafiaga o le soifua maloloina. O le tele o le polotini e maua i totonu o maso. O le mea lea, o le faʻaaogaina o palatini e gaosia ai le malosi ma le malepelepe e oʻo atu ai i vaivaiga maso, gaioiga o le gaioiga o le fatu, musika o le skeletal. O le 30-50% le faʻaitiitia o faʻamalama meaʻai e oʻo atu ai i le oti.

A faʻaaogaina gaʻo o se punaoa malosi i se faʻateleina o le tino, acetone, acetoacetic ma beta-hydroxybutyricids (tino o le ketone) o loʻo faia, ia oona i le tino ma, sili atu i mea uma, i le faiʻai.

O le faʻamavaeina o puipuiga ma gaʻo ma le soona inu pea lea e faʻamalamalamaina ai le tele o faailoga o le maʻisuka: vaivaiga, vaivai, ulu, fiainu, pala, ma le faateleina o le urine, se suiga o le tino. O se maʻi maʻisuka masani o ni manulele vaivai ma ni paʻu ma se manava lautele.

Afai o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e tumau mo le sili atu ma le 3 masina, ua amata ona fausia ai ni faʻalavelave faʻapitoa i le vaʻaia o sulu o le lapisi vascular ma le hemoglobin. E faasolosolo lava, o le fausaga o siama e suia, o pa puipui o vaʻa laiti ma lapopoʻa mafiafia, o le lumen i totonu o vaa e faʻaititia, atherosclerosis e atiina ae. O nei mea uma e taʻitaʻia ai le solia o le toto i gaʻo e mauaina ai toto mai nei vaʻa:

• faʻaleagaina o vaʻa laiti e faʻapupulaina mata mata, paʻu, sela o le tino o le tino, gasegase lautele, faʻalavelave i le maʻisuka e pei o le retinopathy, toto maualuga, maʻi o le faiʻai, vae o le maʻisuka, ulia o gaʻo o vae, ma le nephropathy - faʻaleagaina o fatuga fatu

• faʻaleagaina o vaʻa tetele - faʻalavelave fatu ma le taʻavale.

O le mafuaʻaga lea e tupu ai le gasegase o le fatu fatu i le maʻisuka, o tagata e leai ni a latou vaai, e mafatia i le maʻi o le tino o le vae, o le faʻamataʻu faʻamataʻu.

Maʻisuka: Pepa ma Faʻatonu

O le maʻi suka o se vaega o faʻamaʻi pipisi e oʻo mai ona o se aiga e leai se inisalini o le hormone poʻo le solia o ana fegalegaleaiga ma sela o le tino, ma o le mea lea o loʻo faʻaauau ai le faateleina o le kulukose toto.

E lua ituaiga o maʻisuka.

Itū'āiga 1 Maʻisuka - Faʻalagolago ile insulin

O le maʻisuka ituaiga 1 e taua foi o le insulin-faalagolago. E tupu pe a aʻafia fomaʻi peta pancreatic i se faagasologa o le autoimmune ma e le mafai (poʻo le mafai ona faʻapulaʻa tele) e maua ai le inisalini. O le maʻisuka ituaiga 1 e aliali mai mai le fanau mai pe faʻalautele pe a amata. O le mea lea, e taʻua foi o le maʻisuka a le tagata poʻo le maʻisuka o le talavou.

O le masani masani o le maʻisuka a le tagata o le maʻisuka autoimmune.

Aʻo le maʻisuka ona o se faaletonu o le tino. I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻaalia i totonu o le tino mea e puipuia ai le siama o le insulin-gaʻo o tincreatic tinlets o Langerhans. O le mafuaʻaga autu mo lenei mea o se faʻamaʻi pipisi poʻo le faʻaalia i nisi o mea oona (nitrosamines, vailaau faʻasaina ma isi). A oʻo mai se siama i le tino, e faʻamaonia e le inisiua, lea e maua ai faʻamaʻi e faʻaumatia ai. Ae faʻatasi ai ma nisi faʻafitauli o le puipuiga o le tino, o le sini o le faʻaleagaina e le gata o siama siama mai fafo, ae faapena foi a latou lava tagata, o mea moni. I le tulaga o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, o nei siama o peta beta o le pancreas. Suauu oti - o le aofaiga o inisalini ua gaosia ua faaitiitia.

O le faʻamaʻi e aliali mai pe afai e itiiti ifo i le 20% o potu faigaluega o loʻo totoe. I le amataga o le faʻamaʻi, o loʻo i ai pea i le tino ni sela e maua ai le inisalini, ae o la latou numera e laʻititi ma e le mafai ona tuʻuina atu manaʻoga o le tino. Faatasi ai ma le amataga o le inisalini e maua mai fafo, o le avega faaopoopo e aveesea mai nei siama, ma a maeʻa ona amata lea ona maua atili le inisalini. A o faagasolo lenei vaitaimi, o le fua o le insulin o loʻo faʻatonuina atonu e faʻaititia.O lenei faagasologa masani e tupu i tagata gasegase i le tausaga muamua o le maʻi. E taʻua o le "honeymoon", ae e le umi le umi. E masani ona talitonuina, ina ua mavae ni nai tausaga o gasegase i se ituaiga suka o le maʻisuka ituaiga 1, o le punaoa o le "tagatanuu" o le inisalini e alu ese ma o le tele o le inisalini e faalauiloaina mai fafo e tatau ona faateleina.

O le mea e sili ona ofo ai, o le taunuʻuga e maua e ala i le faʻaaogaina o le anufe i microelements i le togafitiga o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1, lea e faʻaitiitia ai le manaʻomia mo le inisalini e tusa ma le 35% (i nisi tulaga na mafai ai ona faʻaitiitia le manaʻomia mo le insulin i le maʻisuka ituaiga 1 e 70%! ) O le mafaufauga o "peta o le peta moe" e mafai ona faamatalaina ai le tulaga o le faaitiitia o le manaomia mo le togafitiga o le inisalini i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1. E manino lava, o nisi o peta beta i le maʻisuka ituaiga 1 e le oti, ae o loʻo i ai i se latent, latent state. O le faʻaofiina o se vaifofo ua faʻaaogaina lea e suia ai le tulaga o le cell e tuʻu ai le peta beta i se tulaga malosi lea e mafai ai ona faia le inisalini. I le auala, ua faʻamaonia e saienitisi Iapani le aafiaga o le vai ola i luga o le toe faʻafouina o galuega o le beta-cell i le maʻisuka ituaiga 1 i lalo o faʻataʻitaʻiga, ma faʻamaonia ai o matou poto masani.

Tusa 2 maʻisuka - e le o le insulin e faalagolago

Ituaiga 2 maʻisuka e tupu i se soliga o le gaioiga o le inisalini i totonu o masini. I lenei tulaga, o le inisalini e gaosia i le masani poʻo le faʻaopoopoga o aofaiga, ae le iloa e le cell. O lenei tulaga e taua o le faʻamalosia o le inisalini. O le pancreas e amata ona maua atili le inisalini, ina ia maua ai e le siama le kulūkose o loʻo taʻavale i totonu o le toto. A maeʻa sina taimi, ona tuʻuina lea i lalo o le peta-cell, ma faʻaitiitia le gaosiga o le inisalini.

O lenei ituaiga o maʻisuka e taua foi o le inisalini-tutoʻatasi, talu ai e masani lava e le manaʻomia le puleaina o le inisalini i vaega muamua o le maʻi. I le masani ai, i le amataga o le faʻamaʻi, latou te faʻaaogaina se taumafataga, faia o gaioiga faʻapitoa ma papa o sauniuniga e faʻagesegese ai le inu o le kulukose i le gastrointestinal tract pe faateleina le faʻasaʻoina o le inisalini e sene o le pancreas. O le manaʻomia mo le pule o le inisalini o lona uiga o le maʻisuka ituaiga 2 "o le amataga o se tupuga mai le mauga" ma le faʻamoemoe o faʻafitauli.

Togafitiga o le maʻisuka ma vai inu

O le faʻamatalaga o loʻo i lalo o loʻo faʻavae i luga o se faʻamatalaga lautele faʻatasi ai ma le fomaʻi i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 ma le auiliiliga o le lipid ma le gaʻo gaʻo i le taimi muamua ma le maeʻa togafitiga.

Afai mo fomaʻi o loʻo mulimuli mai o le a manino - mo i latou, o ia suʻesuʻega o loʻo i le faasologa o mea - ona maua ai lea o faʻamatalaga mo tagata gasegase.

Ina ia malamalama pe saunia sauniuniga E fesoasoani i le togafitiga o le maʻi B, e tatau ona mataituina se vaega maʻoti o tagata gasegase e tutusa ma faamaumauga faavae (tausaga, suesuega, toto, ma isi). O suʻega talafeagai e maua mai nei maʻi (o le kulupu autu) aʻo leʻi amataina togafitiga, i le malosi o togafitiga (ina ua mavae le 2 vaiaso, pe a maeʻa le masina, ma isi) ma mo sina taimi i togafitiga e fuafua ai le umi o le aafiaga o togafitiga. Mo se faʻatusatusaga, latou te aveina se isi vaega o tagata gasegase na maua se isi togafitiga poʻo le leʻi mauaina ni togafitiga - o vaega nei e pulea.

Sa matou suʻesuʻeina le aafiaga o le faʻamaʻi o tagata mamai i le maʻisuka, o le insulin-dependent (1st) ma le non-insulin-dependent (2) ituaiga. O le tele o tagata gasegase na maua le inisalini tui, e tusa ma le lona tolu na maua togafitiga o le hypoglycemic oral. O maʻi na maua i le insulin-foliga na maua le inisalini e avea o se inisiua pe sa i ai se pamu insulin.

Maʻi le vaega muamua o ia, e faaopoopo i togafitiga faaleaganuu, na ave elemene taua, na faia ai le vaega faʻapitoa faʻapitoa. Ina ua uma ona inupia, na inuina e le au gase vai i le aofaiga o le 10-12 ml i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino, e tusa ma le 700-900 ml i le aso. O le catholyte na saunia i le aso atoa i le taeao i le falemaʻi poʻo le praxis. O minola ma elemene na faʻafeiloaʻiina i totonu o le vai ona faʻagaoioia lea. O le tuufaatasiga o minerale na ese mo tagata gasegase i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. E uiga i nei minerale ma elemene na faʻaaogaina o loʻo faʻamatala auʻiliʻili i le vaega "Macro-ma micronutrients o loʻo faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka."

Ou te manao e vave tuuina atu le fautuaga: afai ei ai sau meafaigaluega, ia saunia le vai i le tele o taimi ma faʻaaoga fou i taimi taʻitasi, ona faʻamalosia lea o le gaioiga.

Lua vaega gasegase (pule) maua togafitiga faʻaleaganuʻu: inisalini po o isi fualaau oona.

Tolu (e puleaina) le vaega mauaina togafitiga faʻaleaganuʻu ma faʻafefete, saunia i luga o le vai vai e aunoa ma le faʻaofiina o minerale poʻo elemene. Na matou faia le vaega lona tolu e siakiina pe na o le ola vai, e aunoa ma elemene ma minerale, o le a aafia ai le ala o le maʻisuka.

Fuafuaina le tulaga o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka

Faailoga o le carbohydrate ma le lipid metabolism

O se faitioga mo le aoga o le faʻaaogaina o le vai ola o le faʻaitiitia o faitioga a le tagata: faʻaleleia le lelei, faʻaitiitia le vaivai, galala, tiga ma le pipisi o vae, faʻateleina le malosi ma le faʻatinoga.

E le gata i lea, sa matou siakiina faailoilo o le carbohydrate ma le lipid metabolism, lea e taua mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Glucose o le anapogi anapogi (masani le eseese o le kulukose capillary anapogi mai le 3.5 i le 6.4 mmol / l poʻo 60 i le 125 mg / dl). O lenei faailo masani e masani ona faʻaaogaina, ae e matua faalagolago lava i le taimi vave o le tagata: popole, inu ava ua ananafi po o se keke keke e mafai ona aʻafia ai le faʻavaveina o le toto kullukose, o le mea lea e sili atu ona faʻamaonia.

Hemoglobin Glycosylated HbalC(masani 4.3-6.1%) I le maʻisuka, o le kulukose ona o le le lava o le inisalini e le aʻafia uma i totonu o siama, o le tele lava o loʻo taamilo i totonu o le toto. O iina, e gaosia ma le mama le hemoglobin i totonu o toto mumu mumu. O se taunuuga o lenei fegalegaleaiga, o se mea fou e tulai mai - hemoglobin glycosylated. Talu ai e ola le toto mumu e oʻo i le 120 aso, o lenei fuaitau e maua ai faʻamatalaga mautinoa e uiga i le maʻi o le maʻisuka i le 3 masina talu ai. O ia o loʻo faʻaalia le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka, aua, talu ai ona o le i ai i le toto mo se taimi umi, o le kulukose ole oxidizes ma ua amata ona fausia ni fusi faʻatasi ma le puipuia o membrane o sela o le puipui lapisi. Ma o lenei faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai le le lava o togafitiga. O le tuputupu ae o le hemoglobin glycosylated e le 1% e faaalia ai i le 2-3 masina mulimuli na maualuga ai le maualuga o le kulukose i le plasma toto e tusa ma le 2 mmol / l.

O le hemoglobin Glycosylated e faʻaaogaina e fai ma faʻamatalaga o le aʻafiaga o faʻafitauli o le maʻisuka. Afai e maua e le maʻisuka ituaiga 2 le anapogi o le glucose i lalo ifo o le 6.1 mmol / l, ma a maeʻa ona 'ai lalo ifo i le 7.5 mmol / l ma le hemoglobin glycosylated lalo ifo i le 6.5%, ona oʻo lea i le lamatiaga ole microangiopathy ( lino o tamai vaa) o le a maualalo, o lona uiga, i ni upu faigofie, i le isi 10-15 tausaga o le a le tauaso ai, o ona vae o le a le toesea ma o ona fatuga o le a galue masani.

Faaitiitia manaoga mo fualaau

O le faʻaitiitia o le fualaau faʻasaina na fuafuaina e avea o se pasene ma sa faʻamoemoeina naʻo tagata gasegase na faʻaaogaina le inisalini po o ana mea tutusa ile inisiua. O le fualaʻau na faʻaumatia e tagata gasegase aʻo leʻi togafitiga e 100%.

O le faʻaitiitia o lenei manaʻoga o le sini autū a fomaʻi ma tagata gasegase ma le taua sili ona taua mo le faʻaleleia o le tulaga o le maʻi. A o matou ola i le vai, na mafai ona matou faʻaititia le manaʻomia mo vailaʻau i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1 i le 35%, ma i maʻi maua i le maʻisuka ituaiga 2 - e oo atu i le 70%! O lenei mea o loʻo fautuaina ai le faʻaleleia atili o le siama i le insulin ma le faateleina o le inisalini gaosia i le maʻisuka ituaiga 2.

E sili atu le faigata ona faʻamatalaina lenei mea uiga ese i le maʻisuka ituaiga 1, aua e talitonuina ua faaleagaina a latou peta peta ma ua le mafai ona faia le inisalini. Ae ui i lea, oa matou suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga ma suʻesuʻega a saienitisi Iapani o loʻo faamaonia ai o loʻo i ai se avanoa faapena.

Cholesterol O se meaola masani (lipophilic) ava malosi o loʻo i ai i totonu o le siama o meaola uma a manu. E tusa ma le 80% o le cholesterol e gaosia e le tino lava ia (ate, iniseti, fatugaʻo, sulu oona, genital), o le totoe 20% e sau mai meaai. Ona o le tele o faʻasalalauga o le cholesterol, poʻo le, faʻasalalauga o vailaʻau faʻamalama, o le toʻatele ua i ai le faʻamaoniga o le cholesterol o se mea e sili ona leaga i le tino. O le mea moni, e le saʻo lenei mea, pe leai foi, leai. Cholesterol e tele galuega aoga i totonu o le tino, e aofia ai le faʻamautuina o siama. E talafeagai mo le gaosia o le vaitamini D, faʻapea foʻi ma hormones eseese - cortisol, cortisone, aldosterone, estrog, progesterone, testosterone. Talu ai nei, na maua ai faʻamaoniga o le taua taua a le cholesterol i le puipuiga mai le kanesa, gaioiga, ma le puipuiga o le tino.

I le taimi nei, o le maualuga o le faʻaitiitia o le cholesterol i soo se auala i atunuu i Sisifo o loʻo vaivai. Ua faamaonia e le maualuga le cholesterol maualuga e le o se soa e le mavaaia o le atherosclerosis. O le faʻateleina, latou te fai mai e le o manatu faʻamuamua ia tulaga faatauaina o le cholesterol (ma e aunoa ma le faatosinaga a le falemaʻi o falemaʻi), ina ia pei o le 80% o tagata soifua maloloina o Siamani i le 20-25 tausaga ua maualuga maualuga le maualuga o le cholesterol, lea e fautuaina malosi e fomai. E le gata i lea, i le maualalo o le cholesterol, e le o iai ni "metotia o le veveve" e pei o meaai po o fualaau o togafitiga, ae o le cholesterol e maualalo ai fualaau faasaina, lea o se tasi o "tino auro" i tausaga talu ai nei, ma maua ai tupe mama i le falemaʻi.

I le taimi lava e tasi, o le tele o le paʻu i luga o taunuuga o suʻesuʻega tutoʻatasi o tausaga talu ai e masani ona fesiligia le sootaga i le va o le maualuga o le cholesterol ma le aʻafiaga o faʻamaʻi o le cardiovascular system. Ae e tele faʻamaoniga o le fesoʻotaʻiga i le va o le faʻaaogaina o le cholesterol-faʻaitiitia o fualaau faʻasaina ma le tupu mai o le kanesa ma le mafaufau.

O le mea lea, e ui lava e tatau ona tausisia tulaga faatonuina mo le aofaʻi o le cholesterol i le toto, o le aofaiga o le toto e tatau ona sili atu ona gauai "Lelei" cholesterol (maualuga tele) ma "Leaga" (maualalo). Ole tele ole cholesterol e faalagolago i le polotini lea e "teuina". O le mea moni, e pei o isi gaʻo, o le cholesterol e le faʻafefiloi ma le vai (toto), o lona uiga e le mafai ona gaoioi i ai. Ina ia mafai ona fesiitai le cholesterol ma se toto, o lo tatou tino e "faapipiiina" i totonu o se pusa protein (protein), lea foi o se tagata faatau. O lea ituaiga faʻalavelave e valaʻau lipoprotein.

O le suauu feʻaveaʻiga - o lona uiga, o le atigi 'oloʻo' atoʻatoa ai le cholesterol '-o loʻo faʻamoemoe pe faʻafefe ma faʻapipiʻiina se atherosclerotic pe tuʻuina atu ma le saogalemu i le ate, faʻasaina ma alu i luga.

E i ai ituaiga ituaiga o palatini o le gaosigalaʻau o le cholesterol e ese i le mamafa o le molécula ma le tikeri o le solusulala (solvental solids) (o le uiga o tioata o le cholesterol e vaʻaia ai ma fai ai ni atherosclerotic plate).

O mea e puipuia ai le gaosiga o le mamafa o le mamafa - o le "lelei" (HDL, HDL, lipoproteins maualuga) ma le mamafa maualalo mole mole - "leaga" (LDL, LDL, lipoproteins maualalo), ma le maualalo o le mamafa o le molécula (VLDL, VLDL, lipoproteins maualalo maualalo).

I le tulaga lelei, pe a oʻo i lalo o le 70 mg / dl le maualuga o le lipoproteins o le "leaga", o le lipoproteins mole maualalo o le maʻisuka. E tatau ona maitauina o lenei maualuga e maua i tagata matutua e seasea ona maua. O tulaga masani mo le maʻisuka e sili atu i le 100 mg / dl poo (e ala i tulaga Rusia) mo alii - 2.25-4.82 mmol / l, mo tamaitai - 1.92-4.51 mmol / l.

Le suia o le toto

70-80% o tagata gasegase maua i le maʻisuka ei ai le maualuga o le toto maualuga. Ma le isi itu: e sili atu ma le 60% o mataupu uma o le maualuga o le toto maualuga o se taunuuga o le hyperinsulinism ma le tui o le inisalini.

O le tuufaatasiga o le maualuga o le toto ma le maʻisuka e matua lamatia tele, aua e mafua ai le oti o tagata mamaʻi mai faafitauli o le cardiovascular, aemaise mai le afaina ma le faaleagaina o le myocardial.

O le toto o le toto e taʻu mai ai le malosi o le tafe o le toto i luga o puipui o maʻa. O le toto maualuga o lona toto o lona uiga o lou loto e galue malosi atu nai lo le mea masani, faʻamalamalamaina au metotia i se faʻalavelave mamafa ma faateleina lou aʻafiaga o maʻi fatu.

O tagata gasegase e manaʻomia le tausia o le toto maualuga o le toto "i le maualuga 120-130 / 80-85 mm RT. Art. Ua faʻamaonia le fuainumeraina o le faatumauina o le mamafa o le toto i lenei vaega e oʻo atu ai i se faʻaopoopoga taua o le faʻamoemoe o le olaga ma le faʻaitiitia o faʻafitauli faʻapitoa o le toto maualuga.

Na faʻapefea ona suia le setete o tagata gasegase pe a inu vai inu i elemene?

O le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, o le na ave le vai ola faatasi ai ma mea laiti e faaopoopo atu i togafitiga masani, ua leva ona matauina se faaleleia atili o le soifua lelei, o le leiloloa o vaivaiga ma le faateleina o le faatinoga. Ae maise lava o le faʻaleleia atili o tagata gasegase ma le tele o lima ma vae, faʻapea foʻi ma le tiga i maso o le tamai povi ma le faigata ona savali. Ina ua maeʻa le 2 vaiaso, na leai se tiga o le tiga o le tiga o le tino ma le supesia, ua le toe i ai ni galu i le po o maso pepe.

1. Faʻaitiitia le kulukose o le toto i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le maualuga o le kulukose toto e masani lava ona amata ona suia i le faaiuga o le vaiaso lona 2 o le aveina o catholyte. Sa siakiina le kulukose o le toto aʻo leʻi togafitiga, 2 vaiaso talu mai le amataga o togafitiga, o le masina talu ona maeʻa le togafitiga, ona oʻo ai lea i masina uma mo le ono masina. E masani lava, o le aafiaga o togafitiga faalemasina e tusa ma le 5-6 masina, ona amata ai lea ona faateleina le kulūkose i le toto.

I le mavae ai o le 4-6 vaiaso o le aveina o catholyte ma elemene, ma le glucose muamua o le 175 mg / dl, na matou matauina se faaitiitia o le anapogi o le toto kulukose:

• i le mavae ai o le 4 vaiaso - e 11.5%,

• tasi le masina pe a uma le togafitiga - e 14.9%,

• 2 masina talu ona maeʻa togafitiga - e 19.4%,

• 3 masina talu ona maeʻa togafitiga - e 25.7%,

• 4 masina talu ona maeʻa togafitiga - e 21.1%,

• 5 masina talu ona maeʻa togafitiga - e 13.7%.

O le a le uiga o nei pasene? Mo se faʻataʻitaʻiga, o le averesi maualuga o le kulūkose na ausia i le mavae ai o le 3 masina ma e 25.7%. O lona uiga pe afai o le tagata maʻi e tusa ma le 175 mg / dl o le kulukose o le toto i le aso ao lumanai togafitiga, ona 3 masina mulimuli ane lea o le togafitiga, o le maualuga o le kulukosese e toetoe lava masani ma e laʻititi i luga atu o le tapulaa maualuga o le masani - 130 mg / dl. E le gata i lea, o lenei mea na tupu i le tulaga o le faʻaitiitia o togafitiga fualaau faasaina!

I tagata gasegase o le vaega o loʻo pulea e naʻo togafitiga faʻaleaganuʻu, e leai se faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose.

O maʻi na na o vai ola e aunoa ma le faʻaofiina o elemene na faʻaalia ai foi le faʻaitiitia o le kulukose toto, ae o le aafiaga na sili atu le vaivai ma e le o se taimi umi (o le tapulaa maualuga o le kulūkose sa matauina i le mavae ai o le 4 vaiaso i le faia o le fofo (e oʻo atu i le 11%), vaiaso na toe foi atu ai le kulukose i le tulaga muamua).

O taunuuga o le suʻesuʻega o loʻo faʻaalia i le Fig. 20.


Fig. 20. O le faaitiitia o le anapogi o le toto glucose ma le faʻaaogaina o siama faʻatasi ma elemene o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 (masani 60-125 mg / dl)

2. Faʻaitiitia le kulukose o le toto i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1

O le maʻisuka ituaiga 1 e sili atu ona taatele nai lo le maʻisuka ituaiga 2. E talitonuina o le fuainumera o ia ituaiga o gasegase e tusa ma le 10% o le numera atoa o le maʻisuka ituaiga 2. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le faʻaitiitia o le anapogi o le toto glucose sa maitauina foi, faatasi ai ma faʻalelei ua leva ona tutupu pe a uma le 2 vaiaso muamua o togafitiga.

E tatau ona ou fai atu, o le maualuga o le kulukosese i nei tagata gasegase e sili atu le lelei nai lo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, talu ai o le toatele na i ai le pamu insulin.

Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le catholyte mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1, ma le fua muamua o le 143.5 mg / dl, o le maualuga o le kulūkose ua faʻaititia:

• ina ua mavae le 4 vaiaso - e 34%,

• tasi le masina pe a uma le togafitiga - e 10.5%,

• 2 masina talu ona uma le togafitiga - e 45%,

• 3 masina talu ona maeʻa togafitiga - e 32.8%,

• 4 masina talu ona maeʻa le togafitiga - pe a 33.2%,

• 5 masina talu ona maeʻa togafitiga - e 8.1%.

O le mea lea, a maeʻa le 2 vaiaso o togafitiga faʻatasi ai ma siama ma elemene o loʻo i ai le aofaʻi o le kulukose i le togafitiga o le 143.5 mg / dl, o lenei tau ua toe faafoi atu i le masani ma teuina i totonu o tapulaa masani mo le 4 masina pe a maeʻa togafitiga.

I tagata gasegase o le vaega e pulea, e leai se faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose.

I le gasegase e naʻo le ola vai e aunoa ma le faʻaofiina o elemene, o se faʻaitiitia o le kulukose toto na matauina foi, ae o le aafiaga na sili atu le vaivai ma e le o se taimi umi.

O taunuuga o le suʻesuʻega o loʻo faʻaalia i le Fig. 21.


Fig. 21. O le faʻaitiitia o le anapogi o le toto glucose ma le faʻaaogaina o mea faʻamaʻi faʻatasi ma elemene o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1 (masani 60-125 mg / dl)

3. Faʻaitiitia o le hemoglobin glycini HbAlc i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2

I le gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, pe a ave le catholyte ma microelements, e faaopoopo atu i togafitiga masani, o se toesega taua o le hemoglobin glycosylated i le toto sa matauina, ma o lenei toesega na ausia lona tulaga maualuga i le masina talu ona uma le togafitiga, na tumau ai le tele o masina ma tausia i tulaga faatauaina e maualalo ifo nai lo muamua, i totonu o le 5 masina ina ua maeʻa togafitiga.

Faʻaitiitia o le hemoglobin glycosylated i tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2:

• i le mavae ai o le 2 vaiaso - mai le 9.2 i le 8.6% (faʻaititia e 0.6%),

• i le mavae ai o le 4 vaiaso - e oʻo i le 8.3% (faʻaititia e 0.9%),

• i le masina - e oo atu i le 7.2% (faʻaititia e 2% !!),

• 2 masina i le maeʻa o togafitiga - e oʻo atu i le 7.5%,

• 3 masina talu ona maeʻa togafitiga - e oo atu i le 7.6%,

• 4 masina i le maeʻa o togafitiga - e oo atu i le 7.6%,

• 5 masina talu ona maeʻa togafitiga - e oo atu i le 7.9%.

O lona uiga, i tagata gasegase oe na inu vai vai ma elemene agavaʻa mo 4-6 vaiaso, o le aʻafiaga o faʻafitauli na faʻaititia e le silia ma le afa. O le mea lea, e faʻatatau ai o le faʻaitiitia o le hemoglobin glycosylated o le 0.9% o lona uiga o se faʻaitiitia o le lamatiaga:

• soʻo se faʻalavelave poo se maliu e fesoʻotai ma le maʻisuka - e 12%,

• microangiopathies - e 25%,

• faʻaleagaina o le myocardial - e 16%,

• faʻasologa o le maʻisuka - e 24%,

• Retinopathy mo le 12 tausaga - e 21%,

• albuminuria mo le 12 tausaga - e 33%.

I maʻi o le vaega o loʻo pulea e naʻo togafitiga faʻapitoa, e leʻi matauina se faʻaitiitia o hemoglobin glycosylated.

I tagata mamai e inu i vai e aunoa ma ni elemene, e le o matauina foi se faaleleia o le hemoglobin glycosylated.

O taunuuga o le suʻesuʻega o loʻo faʻaalia i le Fig. 22.


Fig. 22. O le faʻaitiitia o le hemoglobin glyc i le taimi o togafitiga faʻatasi ai ma faʻamaʻi ma microelements i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 (masani 4.3-6.1%)

4. Faʻaitiitia o le hemoglobin glycini HbAlc i tagata gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 1

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, pe a ave le vai ola ma elemene, e faaopoopo atu i togafitiga masani, o se faaitiitia tele i le maualuga o le hemoglobin glycosylated i le toto sa matauina, ma o lenei toesega na ausia lona maualuga lona lua 2 masina talu ona uma le togafitiga:

• i le mavae ai o le 4 vaiaso - e oo atu i le 7.4%,

• i le masina - e oo atu i le 7.1%,

• 2 masina i le maeʻa o togafitiga - e oo atu i le 6.8% (faʻaititia e 1.1% !!),

• 3 masina talu ona maeʻa le togafitiga - e oo atu i le 6.9%,

• 4 masina talu ona maeʻa le togafitiga - e oo atu i le 6.9%,

• 5 masina i le maeʻa o togafitiga - e oʻo atu i le 7.0%.

I maʻi o le vaega o loʻo pulea e naʻo togafitiga faʻapitoa, e leʻi matauina se faʻaitiitia o hemoglobin glycosylated.

I tagata gasegase na feinu i le gasegase e aunoa ma nisi o elemene, e le o matauina se faaleleia o le hemoglobin glyc.

O taunuuga o le suʻesuʻega o loʻo faʻaalia i le Fig. 23.


Fig. 23. O le faʻaitiitia o le hemoglobin glycosylated i taimi o togafitiga faʻatasi ai ma siama ma elemene o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 (tulaga masani 4.3-6.1%)

5. Faʻaitiitia le manaʻoga mo le togafitiga o le inisalini i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2

O tagata gasegase oe na faʻaaogaina faʻamaʻi faʻatasi ma elemene na faʻaleleia mo le 4-6 vaiaso na mafai ona faʻaitiitia ai lo latou manaomia o le inisalini poo ana mea tutusa. O lona uiga e mafua mai i le aʻafiaga o le vai ola ma microelements galue, i le isi itu, o le faʻateleina o le inisalini e faʻalauteleina, i le isi itu, o le lagona o tino ola i totonu. E le na oa matou suʻesuʻega e mafai ai ona matou faia se faʻamatalaga, ae o faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga na maua e saienitisi Iapani. E tāua tele le faʻaitiitia o le inisalini e tupu mai i le talaaga o le faʻaleleia atili o toto uma e taua mo le maʻisuka.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le averesi o le inisalini poo ana faʻalogona ua faʻaititia:

• 2 masina talu ona maeʻa togafitiga - e oʻo atu i le 56%,

• 3 masina talu ona maeʻa togafitiga - e oo atu i le 58%,

• 4 masina i le maea ai o togafitiga - e oo atu i le 58%,

• 5 masina i le maea ai o togafitiga - e oo atu i le 63%.

O taunuuga o le suʻesuʻega o loʻo faʻaalia i le Fig. 24.

O le masina o togafitiga ma le vai inu ma elemene na lava e toetoe lava a vavao le faʻaaogaina o vailaʻau i le 5-6 masina ao lumanaʻi. Talu ai ona o nei suʻesuʻega sa faia i lalo o tulaga faʻapitoa, e le mafai ona matou fafagaina tagata gasegase i mea e sili atu i le 4-6 vaiaso. Ae o le tele o gasegase ina ua maeʻa ona latou mauaina ni masini ma faia vai ola i le fale. Tau lava o le ola i vai, e aunoa ma le faʻaopoopoga o elemene. I ia ituaiga o gasegase, na i ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le manaʻomia mo le inisalini o inisalini ma se faʻaleleia atili poʻo le faʻamautuina o suʻega. Ina ua maeʻa le toe faia o le vai inu ma meaʻai, na matou siitia atu le tele o nei gasegase i togafitiga.


Fig. 24. Faʻaitiitia le faʻamalosia o le inisalini ma faʻamaʻi faʻatasi ma micronutrients i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2

6. Faʻaitiitia le manaʻoga mo le togafitiga o le inisalini i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1

E talitonuina pe a maeʻa se taimi puupuu o le faʻasologa o le inisalini, e le mafai ona maua se faʻaititia o fualaau mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, ae na o le faateleina o le tui e mafai. O o tatou tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ua faʻaitiitia, ma e matua manino lava, o le fua o le inisalini na faʻalauiloaina mai fafo, o lona uiga ua latou "aʻoaʻoina" e atiaʻe a latou lava inisalini, "natura".

Matou te malamalama o se faaiuga malosi lea e le gata e manaʻomia ai suʻesuʻega, ae o faʻamaoniga faʻapitoa. Na matou maua sea faʻamaoniga faʻamaonia i galuega a saienitisi Iapani oe na maitauina le faateleina o le inisalini ma le faʻaitiitia o le kulukose toto i manu ma se ata gaosia o le maʻisuka ituaiga 1, na fafagaina i vai inu. E foliga mai ia te au o le talitonuga o "peta peta moe" e tali atu i le tulaga o le faaitiitia o le manaomia mo le togafitiga o le inisalini i tagata mamaʻi e pei o le maʻisuka ituaiga 1.

O le faʻaofiina o se vaifofo ua faʻaaogaina lea e suia ai le tulaga o le cell e tuʻu ai le peta beta i se tulaga malosi lea e mafai ai ona faia le inisalini. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le averesi o le inisalini poo analogues e faʻaititia ai:

• i le mavae ai o le 4 vaiaso - e oʻo i le 63%,

• i le masina - e oo atu i le 65%,

• 2 masina i le maeʻa o togafitiga - e oʻo atu i le 68%,

• 3 masina talu ona maeʻa le togafitiga - e oo atu i le 66%,

• 4 masina talu ona maeʻa togafitiga - e oo atu i le 69%,

• 5 masina i le maea ai o togafitiga - e oʻo atu i le 80%.

O taunuuga o le suʻesuʻega o loʻo faʻaalia i le Fig. 25.


Fig. 25. Faʻaitiitia le manaʻomia mo togafitiga o le inisalini i sui o loʻo maua i le maʻisuka ituaiga 1

7. Aafiaga i le cholesterol ma le maualuga ma le maualalo o le lipoproteins

O le masani o le toto cholesterol toto e le tatau ona sili atu i le 200 mg / dl, poo (e tusa ai ma le faiga e faaaoga i Rusia) - 3.0-6.0 mmol / l.

E ui o le taua o le cholesterol i le tulaga lautele e leʻi leva ona toe iloiloina, mo le maʻisuka, o le faateleina o le cholesterol o lona uiga o le faateleina o le lamatiaga o faafitauli i le cardiovascular. O maʻi suka e tatau ona vaʻavaʻai i le maualuga o le cholesterol maualuga, taumafai e faʻaitiitia, ae le vave tagofia fualaau, ma taumafai e faʻaitiitia le cholesterol ma meaʻai, ola vai, ma laau aina - e tele naua avanoa.

O taunuuga o le suʻesuʻega o loʻo faʻaalia i le Fig. 26.


Fig. 26. Suiga i le cholesterol i le faʻaaogaina o catholyte ma elemene mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 (masani e oo i le 199 mg / dl)

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le uluaʻi fua o le cholesterol i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 na faʻapupulaina muamua ao lei togafitiga ma ave le mamafa i le 236 mg / dl. Faʻasalaga o le inu i le vai i mea o loʻo iai, o le cholesterol indicator ua faʻaitiitia, lata mai i le masani, i le 2 masina muamua, ona oʻo mai lea mo le isi 4 masina na tumau i lalo ifo o tau muamua. I totonu o le kulupu na maua na o togafitiga faʻaleaganuʻu, e leai se faʻaitiitia o le cholesterol sa matauina. I le vaega o tagata gasegase e inu i le vai e aunoa ma ni elemene, na matauina foi se faaitiitia o le cholesterol.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le aʻafiaga o le fomaʻi ma elemene na sili atu ona faʻailoaina, ae ui i lea, o uluaʻi fuainumera o nei gasegase sa maualalo ma e 219.5 mg / dl. O le gaioiga o le faʻaleagaina o mea na tutupu na matauina i totonu o le ono masina i le maeʻa ai o le masina o le inupia ma toe aumaia le cholesterol i tulaga masani. O le inuina o le vai ola e aunoa ma ni elemene elemene ei ai lona foliga tutusa.

O le a ou tuuina atu foi taunuuga o le aafiaga o le vai ola i luga o faailoga o le "leaga" cholesterol - LDL poo LDL.

O le tuʻuina atu o le LDL o se mea taua tele mo le faʻaleleia o le tulaga o le maʻi ma faʻaalia ai se faʻaitiitia o le lamatiaga o le atiaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka. I le tulaga lelei, pe a oʻo i lalo o le 70 mg / dl le maualuga o le lipoproteins o le "leaga", o le lipoproteins mole maualalo o le maʻisuka. E tatau ona maitauina o lenei maualuga e maua i tagata matutua e seasea ona maua. O tulaga masani LDL mo le maʻisuka e lalo ifo i le 100 mg / dl, poʻo le (i Ramea) mo tane - 2.25-4.82 mmol / l, mo tamaitai - 1.92-4.51 mmol / l.

O taunuuga o le suʻesuʻega o loʻo faʻaalia i le Fig. 27.


Fig. 27. Suiga o faailoga o le "leaga" cholesterol (LDL) faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o siama faʻatasi ma elemene o tagata gasegase i le maʻisuka 1 ma le ituaiga 2 (masani i le 99 mg / dl)

O le numera o catholyte na faʻaititia ai le taua o le "leaga" cholesterol i le maʻisuka o ituaiga muamua ma le 2. E le gata i lea, o le aafiaga o le catholyte na faaumiumi ma tumau mo le 6 masina ina ua tuanai le masina o togafitiga.

O le catholyte foi na faatosinaina lelei le faailoga o le "lelei" cholesterol (HDL or HDL), ma faateleina ai i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o ituaiga uma. E masani lava, o lenei faailoilo e tatau ona sili atu ma le 40 ml / dl. I Rusia, o tulaga taua nei ua taliaina: o se maualuga i lalo ifo o le 1.0 mmol / l - maualalo ma ua avea o se mea sili ona lamatia mo faamaʻi cardiovascular, mai le 1.0-1.5 mmol / l - taliaina, mai le 1.5mmol / l ma luga - maualuga (o lenei maualuga e mafai ona avea o se puipuiga e mafai ona puipuia mai le maʻi cardiovascular). O se faʻateleina i le HDL (HDL) o loʻo faʻaalia ai se faʻaleleia atili o le tulaga o le maʻi.

8. Faʻaitiitia o le toto

O le i ai o le maʻisuka faʻamalosi i se tagata gasegase i le maualuga o le toto maualuga vave o le a tuʻuina atu ai o ia i le vaega maualuga o faʻafitauli o le cardiovascular. O lenei tuufaatasiga o loʻo aʻafia ai le lamatiaga o le faʻavavevaveina o le atinaʻeina o faʻafitauli faʻapitoa, uiga o faʻamaʻi pipisi ma le maʻisuka, talu ai e tutusa uma tino o le tino mo nei faʻamaʻi-o le fatu, fatugalemu o le tino, fatugaʻo, vaʻa toto.

Ua maitauina le faʻaitiitia o le toto maualuga i le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka oe na feinu i mea o loʻo i ai. O le mea lea, o le 36% o tagata gasegase i le suʻega faʻataʻitaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2 ma le 22% o tagata gasegase i le kulupu o loʻo i ai le maʻisuka ituaiga 1 na afaina i le maualuga o le maʻisuka. Ina ua maeʻa le togafitiga, sa maitauina le tulaga maualuga o le toto i le 87% o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 ma le 50% o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1, lea na mafai ai ona faaititia pe faalēaogāina foi fualaau faasaina.

I le auala, o le vai ola e faʻaititia lelei ai le mamafa i gasegase maualuga e le gata i le maʻisuka, ae faʻapea foʻi ma togafitiga cardiovascular ma isi faʻamaʻi.

I le faaiuga, ou te manao e tauaofai le taunuuga talafeagai o lo matou poto masani i le togafitia i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2.

E tusa ma le 4-5 o tagata uma e 30 oe na inu pupuʻu ma microelements e manuia i le faʻafeiloaʻi mai le tuiina o le inisalini i le laupepa ituaiga togafitiga. O isi e faʻaitiitia le faʻaaogaina o vailaau insulin-e aofia ai vailaau e 20-70% e le ogatasi ma le faʻaleleia atili o faʻamaoniga taua mo le maʻisuka.

E tusa ma le 1-2 tagata mai le 30 tausaga uma e le mafai ona suia le fualaau o le inisalini, ae o le faʻaleleia atili o le toto ma le tulaga lautele, faʻaleleia atili le lelei, o le leiloloa o vaivaiga, tigaina i vae e iloa e tagata gasegase e aunoa ma se faʻasalaga.

E toetoe lava o tagata gasegase uma e maua se faʻaleleia atili i fua o le suʻega: o le faʻaitiitia o le kulukose toto, hemoglobin glycosylated, atoa ma le "leaga" cholesterol, ma le faateleina o le "cholesterol lelei."

O aafiaga lelei e fesootaʻi ma togafitiga faʻamaʻi, ua maitauina: faʻasaʻoina o le maualuga o le toto maualuga e oʻo i le faalēaogāina o fualaau faʻasaina muamua na faʻaaogaina, faateleina le libido ma le feusuaiga (i tane), o le leiloloa o le tiga o le vae ma le faʻaleagaina o le maʻi pipisi, ma le faʻaleleia o le gaʻo, ma le faʻaleleia o le ate.

O le faʻasalaga mulimuli o le faʻalavelave faʻaleagaina o le faʻaaogaina o faʻamaʻi ma microelements i se tasi o maʻi o loʻo maua i le maʻisuka faʻafiafiaina fomaʻi uma ma tausisoifua. O le tagata maʻi na sau i se togafitiga i le 2 masina talu ai mo se isi suʻega (pe a maeʻa le togafitiga, e sau mai maʻi i masina uma e suʻe suʻega ma talanoa, o le mea lea tatou te mataʻituina le umi o le togafitiga e tumau pea ma fuafua le tele o taimi e tatau ai ona faʻatautaia faʻasologa o togafitiga) . O lea, o lenei maʻi e sau ma faʻaali mai ia te aʻu lona ulu ulu, pe sili atu, 10-12 lauulu i luga o le ulu ulu. E foliga mai ao lei faia togafitiga latou te leʻi i ai iina, ma na amata ona latou ola pe a maeʻa togafitiga (lelei, i lenei tulaga, e sili atu lona iloa, na te iloa uma lona lauulu). Sa ia fesili pea ia te au pe na matou matauina lenei mea matautia i luma atu pe na o se tulaga ese lava. Ma le faamaoni, ou te le iloa. Ou te iloa o le inuina ma le faʻafefiloi ma le catholyte fesoasoani i le paʻu o lauulu. Sa sili atu ma le tasi le taimi na ou vaai ai ma na ou faia foi ni suesuega faapitoa i lenei mataupu, ae o le mea moni e mafai e le catholyte ona fesoasoani ma le vaivai ... Ou te le i sailiili faapitoa. O loʻu maʻi na tele ina talosaga mai ia te aʻu e faatonuina se isi vasega lona lua o togafitiga i se taimi vave lava - ae o lona kulukose sa masani lava ina ua mavae le 2 masina talu ona uma le togafitiga, ma isi faailo na lelei, ma na ou tauanauina o ia e faatali laitiiti. Sei o tatou vaʻai pe o le a le mea e sosoo ai o togafitiga o le a aumaia mo lona lauulu.

Metotia o le faʻaaogaina o catholyte mo togafitiga o tagata gasegase i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Mo maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, matou te fautuaina le inu o le kesi faatasi ma elemene. O le filifilia o elemene o loʻo faia e tagata tomai faapitoa o le Nofoaga Tutotonu, ma mafaufau i le ituaiga o maʻisuka, o le tausaga o le maʻi, o le toto ma le aofai o le togafitiga o le inisalini e faʻaaogaina. I le faʻafesoʻotaʻi mai ia i matou, o le ae mauaina ni fautuaga pe o fea o elemene e faʻatau i le fale talavai, pe mafai ona e vavao mai ia i matou i le tau maualalo. O se faʻamatalaga o le fusi atoa o elemene mo le maʻisuka e mafai ona maua i le isi vaega.

O le catholyte ua saunia i luga o le faavae o le vai inu. Faatoagaina mai e faia i totonu o le 7 minute. Fuaina o le fua faatatau o catholyte i le aso: 12 ml i le 1 kilokalama o le tino. O lona uiga: faatasi ai ma se mamafa o le 70 kilokalama, e te inu e tusa ma le 850 ml o vaifofo i le aso. E fautuaina le inu o le inu i le inu i meaʻai, vaeluaina le aofaʻiga o le dose i 3-4 servings. Togafitiga e tatau ona faia mo le 4-6 vaiaso, pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.A maeʻa ona faʻaitiitia le kulūkose ma e tumau i le tulaga lava e tasi mo le 3-4 aso, o le faʻaitiitia malie o le inisalini (3-5 iunite taitasi) e mafai ona amata.

O tagata taʻitoʻatasi o le tagata lava ia, ma o le vasega ma le togafitiga o le maʻisuka e fesoʻotaʻi ma suiga taua i le kulukose, o le mea lea e matua faigata ai lava tulaga faʻatalanoaga. Fefaʻasoaʻi ma i matou (e ala i le telefoni poʻo le Initaneti) - ma o le a matou galulue faatasi i le fuafuaga sili ona lelei togafitiga.

Macro ma micronutrients na faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka

O le aafiaga hypoglycemic of catholyte, e pei ona tatou vaai i ai, e manino le fesootaʻi ma le i ai i lona tuufaatasiga o nisi macro-ma microelements i le malo. O le gasegase masani ua saunia ma le suavai e toetoe lava leai se aafiaga i le gaosiga o le gaʻo, ae faaitiitia ai le cholesterol ma faaleleia atili ai isi metabolism lipid. I le isi itu, o se fofo o elemene e le o aʻafiaina i le faatoaagaina naʻo le mea na le afaina ai faailoilo ma e le i ai se faʻamalositino.

Lalo o faʻamatalaga e uiga i macro uma ma microelements e aafia ai le maʻisuka. I le togafitiga o tagata mamaʻi i le maʻisuka, tatou te filifilia na o ni nai mea mai lenei lisi tele, o lona uiga, tatou te filifilia taitoatasi uma le tuufaatasiga o macro-ma microelements, ma o latou aofaiga, e faalagolago i le ituaiga o maʻisuka, o faʻamaoniga o le carbohydrate ma le lipid metabolism, mamafa ma tausaga.

O Macronutrients o minerale o loʻo i ai i le tino o le tagata i le tele o le 25 g i le 1 kilokalama.

E aofia ai le sodium, chlorine, potassium, phosphorus, magnesia, calcium, sulfur.

O elemene o siaki o minerale o loʻo i ai i le tino i le tele o le itiiti ifo i le 0.015 g.

E aofia ai: manganese, copper, molybdenum, nickel, vanadium, kasikoni, tin, boron, cobalt, fluorine, iron, zinc, seleni.

O le tino e masani ona aofia ai pe tusa ma le 1200 g o le calcium, 99% o le tino o loʻo faʻamoemoe i ponaivi. O aso uma lava, e oo atu i le 700 mg o le calcium e aveesea mai le ponaivi o mea ma e tatau ona teuina le aofai tutusa. O le tino o le "fale teuoloa" o le tino, lea e teuina ai ana mineral (alkaline). I le acidosis, lea e toetoe lava o taimi uma e mulimuli ai i le maʻisuka, e manaʻomia e le tino le tele o faʻasalaga faʻapitoa e faʻaitiitia ai le faʻamautuina o le tino. Mai iina, o le tino e faʻaaogaina le palasio ma le phosphorus ma le leai o la latou meaʻai mai meaai. O le mea lea, o le ponaivi o se mea e avea o se nofoaga o calcium ma fulukalama.

O le manaʻomia mo le calcium, faʻatusatusa i isi meaʻai, e tele. E tatau ona maitauina o le suka e faʻamalosia ai le toto, mafua ai le excretion o le calcium mai le tino.

O le kesi o le autu autu o minerale faʻatasi ai ma mea aoga. O le mea lea, o le sili atu le sao o le taumafa ma le itiiti o meaʻai i le taumafa, o le lelei o le tulaga o nifo ma ponaivi.

O le kesi e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le cardiovascular system, fesoasoani i le maualalo o le cholesterol ma triglycerides, e maua ai se moe tumau. O le tiga o le paʻu e fesoʻotaʻi ma le paʻu o le calcium i le leaga o le tau, e pei ona talitonuina pe a pa'ū ifo le ea, o le tino o le calcium e matuia ese mai le tino, e mafua ai ona "faitio e uiga i le tau," aemaise lava i tagata matutua.

O se macrocell taua tele, e matua manaʻomia lava mo le ola ma le masaniga o galuega o potu ola uma. E maua le paleni masani i le paleni o le potassium ma isi eletise. O le solia o le maualuga o le palukala i le tino e masani lava ona mafua ai ona le lava i le taumafataga, ae faapea foi i le tulaga faafomaʻi - o le maʻi, ma le tele o taimi - o togafitiga.

O le mauaina o le tele o le potassium e aʻafia ai le faʻamautuina o le toto maualuga nai lo le faatapulaaina o le taumafaina o masima.

O le potassium e vavalalata vavalalata ma le fatu, o lona tulaga i le toto e mafai ai ona vavalo saʻo le ono mafai ona faʻalavelave le fatu.

O Manganese e taua tele mo le gaosia o le insulin masani, e fesoasoani e faʻasaʻo le suka toto. E faaitiitia ai le lamatiaga o le atinae o le atherosclerosis - e faamalosia ai le gaosia o le tino, ma atili ai ona tetee atu i le fausia o ni mea lapopoa, ma faatasi ai ma le magnesium e fesoasoani ai i le faasaʻoina o le cholesterol ma le triglycerides, i le faapitoa o le malosi o le cholesterol.

O Manganese o se elemene taua mo le puipuia o sela o le tino. O lona faʻatonuga e tatau ona laʻititi, ae o a tatou meaʻai i aso taitasi e masani lava ona le mafai ona tuʻuina atu se aofaiga tele.

O le tino o le tagata e aofia ai sina aofaiga itiiti o le chromium (i le tusa ma le 5 mg - e tusa ma le 100 taimi itiiti ifo nai lo le uʻamea po o le zinc). O le mea e le o iai ni meaʻai, e na o le 0.5-0.7% o le chromium o loʻo aʻafia, ma o le tuufaatasiga eletise - 25%.

O le le atoatoa o le chromium e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o faʻalavelave faʻapitoa i le maʻisuka - faʻalavelave ma le tiga i totonu o vae ona o le tafe toto i totonu o ipu laiti ma capillaries. Chromium e faʻaolaina ai le gaosiga o le inisalini, i lona i ai e manaʻomia e le tino le insulin. O le mea e malie ai, ona o le leai o chromium, o se tagata e tosina atu i laʻau suamalie, ae o le sili atu o le suka e 'ai, o le tele o le chromium ua faʻaumatia.

Faʻatasi ai ma lona le atoatoa, o le gaioiga o le pancreas ua faaitiitia, lea e mafua ai le amataina o le maʻisuka. O le mauaina o seleni mo sauniuniga mo le maʻisuka e faʻatagaina. O le selenium o se vaega o se enzyme antioxidant malosi - glutathione peroxidase.

O le zinc e taua mo le faʻapipiʻiina ma le gaosiga o le inisalini, faʻapea foʻi ma enzymes digestive. O le le atoatoa o le sosolo e mafua ai le ogaoga o taunuuga, e aofia ai le le mautonu o le mafaufau ma le mafaufau, le maʻisuka, le prostate adenoma, cataracts, fatu fatu, faʻaleagaina o le mafaufau ma le tino o le tino, gasegase o le tino, galuega o meaʻai ma meaʻai meaʻai, pepatic ulcer. Faʻasolosolo lelei le suauʻu, faʻaputuina masini oona, manuʻa faʻamaloloina, osteoporosis, maʻi paʻu, tele le vaivai ma le le lava o le fiaʻai, faʻalogo le faʻalogo, ma e iai le le atoatoa i le toto suka. Zinc ma le calcium "e le fiafia" le tasi i le isi - o le inu o le calcium e mafai ona faʻaitiitia ai le absorption zinc e toetoe lava 50%. Zinc o se vaega o le enzyme antioxidant SOD. O le zinc e matuia alu ese mai le tino i lalo o le atuatuvale, faapea foi i lalo o le aafiaga o metotia oona, vailaau e tineia ai manu faalafua ma isi eletise o le siosiomaga.

O le tino matua ei ai le 25 g magnesium.

O le masesium o se faʻamalosia o le sili atu i le 300 enzymes - e tele lava le gaʻo gaʻo.

O le masnesium e aofia ai i le gaosiga, faʻamaonia, ma le faʻafouina o le inisalini, lea e manaʻomia mo le faʻaaogaina o le kulukose. E faʻaleleia ai lagona o gaʻo ma siama i inisalini ma faʻaleleia le faʻaogaina o le kulukose.

O le magnesium o le elemene pito sili lea ona taua mo le loto ma e taua tele mo tagata e iai fatuga ma fatuga o vailaʻau. A faʻafefiloi le magnesium i totonu o le taumafataga, e sili atu ona mausali le maligi o le fatu, o le toto maualuga e faʻamautuina. O le magnesium e faʻaitiitia ai le manaomia o le okesene i le myocardium, faʻafefe ai toto toto, faʻamalolo ma faʻaitiitia ai le angina osofaiga, e puipuia ai le taligati ma le ono mafai ona maua ai toto (paʻu toto). E tusa lava pe o oe o se manu muamua po o se lulu, o le mea mulimuli e faalagolago i le magnesium: o le magnesium e aafia i le fefaʻatauaʻiga o hormones faʻaliloliloina e gutu oona ma faʻamalosia ai i tatou. Aʻo lava le tele o le magnesium i le tino, o le tumutumu o le faʻamalolo o nei hormones e vave tutupu i le taeao, ina ia tumau le mataala o se tagata i le aso. Faʻatasi ma le pa'ū o le magnesium, o lenei tumutumu e tupu i le afiafi ma e faʻatasi ma le malosi o le malosi ma le faʻatupulaia o galuega seia oʻo i le vaeluapo.

O le a le vai mate ma le ola, ma e talafeagai mo le maʻisuka?

O vai ola (catholyte) o se ituaiga o fofo alkaline ma se pH e sili atu ma le 8, lea e faaopoopoina i se mea mamana e ola ai.

Ole vai ola mai le maʻisuka e mafai ai ona e faʻamaonia le galuega o gaioiga uma ile tino ma faʻaleleia le lelei o aafiaga ole vailaʻau ua ave.

E le gata i lea, o catholyte e iai le antioxidant, aʻafiaga ma le faʻaogaina o le aʻafiaga, ona o le faʻaleleia o le tino, ua faʻalauteleina ai toto ma faʻaleleia ai gaioiga.

O le vai ola ei ai le lanu manino, ae i nisi tulaga e ono i ai se mea itiiti e afaina pe a uma le fua. E matuā manaia tele, faʻamautuina le suka ma le toto, ma faʻateleina le faʻamaloloina o manuʻa o le purulenti. Ae o lea e taua le mafaufau o le vai ola e manatu e aoga i le lua aso muamua, pe a mavae lenei vaitau ua matua leiloa uma ana meatotino.

O loʻo i ai se faʻamalologa e mafua mai i le anolyte, lea e faʻamautuina ai le fofo ma se paleni-o le paleni o le acid-acid ma se taulaiga lelei tele.

O vai mate, e le pei o le vai ola, ei ai le pH i lalo ifo 6. O le Anolyte o loʻo i ai mea faʻamaʻi, antiviral ma antibacterial.

O le faʻaaogaina i aso uma o le vai paʻu e mafai ona faʻafefe lelei ai le faʻanoanoa ma le vevesi. O vailaʻau o loʻo aofia ai i lona tuufaatasiga e saogalemu atoatoa ma leai se mea matautia.

O vai paʻu e manino lanu ma sina lanu samasama. O le togafitiga tuʻufaʻatasia e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tiga i sooga, faʻasaʻo le toto maualuga ma faaleleia ai le faʻalaumalie. E le gata i lea, o vai ua mate e masani ona faʻaaogaina e fufulu ma faʻamago ai manua.

Faamanuiaga Autu

O le katholyte pe na o le vai ola ua manatu o se tasi o mea e sili ona lelei e maua mai i le natura masani, lea e mafai ai ona e toe faʻafoʻiina le puipuiga o le tino puipuia o le tino, maua ai le puipuiga atoatoa o le tino mai antioxidants, ma o se punavai lelei foi o le malosi.

O le faʻateleina lauiloa ma le manaʻoga mo le faʻaaogaina o le vai ola e fesootaʻi atu i le tele o ona lelei:

  • glucose maualuga faʻalelei
  • gasegase faaleleia
  • lagona sili atu
  • manuʻa faʻamalosi faʻavave vave, e aofia ai aʻafiaga, manava o le manava, ma mu,
  • fausaga o lauulu ua toe faʻaleleia,
  • paʻu mamago ua faʻaumatia.

Na o le toe faafoi o le vai ola o le vave vave ona leiloa meatotino talafeagai o le faamalologa, ona o loʻo i ai se faiga e le faʻaaogaina.

Anolyte, poʻo vai pafe, e le pei o le vai ola, ei ai le antibacterial tulaga ese, anti-inflammatory, antipruritic, faʻamagoina, aʻafiaga faʻamaʻi ma le faʻamaina i le tino.

Anolyte ei ai sona aʻafiaga o le cytotoxic ma le antimetabolic, e aunoa ma le faʻaosoina o le atinaʻeina o mea leaga.

Faʻafetai i le faʻataunuʻuina o faʻamaʻi, o vai inu e maua ai le malosi o le faʻamaʻi. Ona o le a, e masani ona faʻaaogaina e faʻalelei ai lavalava, ipu, ma sapalai faafomaʻi.

O le vai e masani ona faʻaaogaina mo le fufuluina o susu e faʻamalo atoa ai mea faʻaleagaina i totonu o le potu o loʻo i ai le tagata maʻi ma puipuia lona toe faʻamaʻi. E le gata i lea, o le anolyte e mafai ai e oe ona sili atu ona lelei le taulimaina o malulu ma isi faʻamaʻi o le gasegase respiratory tract. O le vavaeina o le faai i le vaitaimi i vai vai ua manatu o le puipuiga lelei lea e faasaga i le angina, SARS ma le flu.

O loʻo faʻaaogaina lelei foʻi le vai vai i mataupu nei:

  • ia tau i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka,
  • ia faʻamaonia le moe,
  • ia faʻaitiitia le tiga i maso ma sooga,
  • e tau le malie,
  • ia toe faʻafouina le faʻalavelave,
  • ia maualalo le toto,
  • e tau ai le stomatitis.

E faʻapefea ona saunia le vai faʻamalolo mai mea e faʻaaogaina?

E toʻatele ua faʻalogo e uiga i tagata faʻamalosia faapitoa, faafetai lea e mafai ona e saunia ai le vai faʻamalolo e oo lava i le fale. Ae o le mea moni, o le fausaga o nei masini e faigofie lava ma mafai e tagata uma ona fausiaina.

E tatau ona e ave le fagu sili ona masani, o se tamai laupepa po o se mea faapena foliga e le mafai ai ona susu le susu, faapea ai foi ma le tele o lela ma se punaoa eletise.

Meafaigaluega mo le saunia o vai ola ma vai mate

I le taimi muamua, matou te ave le ie (tanpaulin) sauniuni ma fausia se ato mai lena mea, lea e mafai ona tuʻu ifo i totonu o se fagu. Ona e manaʻomia lea e ave ni maea se lua i se tootoo e leai se mea ma tuu i totonu o se fagu, ma le lona lua i totonu o se ato. E tatau ona faʻafesoʻotaʻi ia eletise i se eletise e aunoa ma se faʻalavelave.

O lea ua totoe e tumu ai le fagu ma le taga i le vai. Ae o lea e taua tele le manatuaina e faʻaaoga le AC, e manaʻomia lou i ai o le malosi malosi i le lima, lea e tatau ona faʻapipiʻi i le itu lelei o le punavai. A maeʻa mea uma, e mafai ona tuʻuina le masini i totonu o se pusa manava mo le 15-20 minute e maua ai le vai faʻamalolo. I totonu o le faletupe lea e faʻaaogaina ai le eletise ma le "-", o le ai ai vai vai, ma i totonu o le taga faʻatasi ai ma le eletise "+", o le ai ai le vai mate, i le faasologa.

Lelei togafitiga

Le togafitia o le maʻisuka i vai ola ma vai maliu o le a aoga pe afai e te pipii atu i se polokalame ua leva ona tofotofoina.

E tatau ona e inuina vai i le 2 itula mo le 0.5 ipu, afa itula ao lei 'ai.

Faʻasusu malosi, e mafai ona e inuina vai i sina vaega laitiiti o le compote poʻo le tiiti e leʻi faʻasusuina ma lemoni.

E fautuaina ina ia saunia vave se faʻamalologa faʻamalositino aʻo leʻi faʻaaogaina. I le averesi, o se togafitiga e tumau seia oʻo i se taunuuga lelei e maua mai: mai le 6 masina i le 1 le tausaga, pe a maeʻa e tatau ona faia se malologa.

O a mea e tatau ona manatuaina i taimi o togafitiga?

I le faagasologa o togafitiga, e tatau ona e malamalama o le vai ola ma le ola i le maʻisuka ua i ai se aafiaga lelei i le tino na o le tuufaatasiga ma le tagofia o fualaau.

  • faʻatasi ai ma le tatau tatau, o le vai mate ma le ola e mafai ona faʻataʻitaʻia le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2,
  • i le faagasologa o togafitiga, e tatau ona e ave uma le ola ma le vai ua mate, ona latou te faʻafesoʻotaʻi le faʻamalolo o meatotino o le tasi ma le isi,
  • vai mo tulaga taʻitasi e tatau ona filifilia taʻitasi, e faʻavae i luga o faitauga saʻo o le gadox ma le maualuga o le pH,
  • na o le fofo e tumu i elemene talafeagai e mafai ai ona faʻasaʻo le maualuga o le suka.

Aloe ei ai se lisi tele o mea aoga mo le maʻisuka. I le faaopoopo atu i le mea moni e fesoasoani le aloe e faʻaitiitia le toto toto, o le laau e faʻamalosia ai le tino puipuia o le toto, faʻaitiitia toto, faʻaleleia le metabolism.

Aisea e aoga ai le lilac mo le maʻisuka? O a vaega o le laau e faʻaoga ma pe faʻapefea ona fai sao? O tali i nei ma isi fesili e mafai ona maua iinei.

Auala e teu ai

E mafai ona saunia le vai oti ma le vai ola uma i le fesoasoani o mea faʻapitoa, ma i le fale ma le fesoasoani o auala faʻaleleia.

E le mafai ona faʻatau i totonu o le faleoloa, talu ai ona o lona umi o ona faʻamalologa o le maualuga e 2 aso. E naʻo le vai e mafai ona teuina i totonu o se atigi pusa, i se nofoaga malulu ma pouliuli.

E tumau pea le malosi o le vai i le tau faasaga i le maʻisuka i le tolu itula muamua. Ae o vai mate e mafai ona teuina mo le 7 aso i totonu o se koneteina tioata ua faʻamaufaʻailogaina.

Vitio faʻatalanoa

Le togafitiga faʻapitoa mo le maʻisuka ma isi faʻamaʻi o vai ola ma vai mate:

O se taunuuga, o le togafitiga o le maʻisuka ma le oti ma le vai ola o se tasi lea o auala sili ona aoga, lea, faatasi ai ma togafitiga fualaau faasaina, e mafai ai ona galo le gasegase i le maualuga o le suka ma le le lelei o le soifua maloloina. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai ina ua mavae le 2 masina o le faʻaaogaina o le vai faʻamalolo i aso taitasi, o faʻamalo o le suka i le maʻisuka e faʻamautuina, o le a taofia ona oso. Ae ina ua mavae le 6 masina, ua maeʻa atoa le maʻi suka, talu ai i le faaiuga o le togafitiga, o faailoga o le suka toto e eseese mai uluai suesuega e tusa ma le 30-40%. O le mea pito sili ona taua o le faʻaauau pea ona fofo le vaifofo faʻamalolo ma teuina i se nofoaga malulu ma pouliuli.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

O faʻamanuiaga o vai faʻaleleia mo le maʻisuka

I se tasi oa matou tala e tele, matou te faʻamatalaina auiliili le faʻaaogaina o le vailaʻau ASD 2 mo le maʻisuka, ma o lenei matou te mananao e faʻasoa atu se isi mea faigaluega ia te oe. O mea ofoofogia o le ola ma le suavai mai le maʻisuka na maua i se tulaga le saʻo, e le o fomaʻi poʻo tagata suʻesuʻe, ae i luga o masini viliina o SredAzNIIG, lea na faia i le gaosiga o gaosiga i le togavao o Kyzylkum.

Mo suʻesuʻega, sa faʻaaogaina se vaifofo catholytic, lea na teuina i tane. E tasi le tagata galue na iai sana mai suka, ma o le manua i luga o lona vae na le toe malolo mo se taimi umi. Sa vevela, na amata ona taele i totonu o se tane vai. Ina ua mavae ni nai aso o le taele, na malolo le manua. I se taimi mulimuli ane, na maitauina ai o le mulumuluga o le vai e faʻafefe ai le faʻamalolo manuʻa, faʻamalolo le paʻu o le paʻu, ma tuʻuina atu le malosi.

O se gaioiga oona e fai ai se siosiomaga alkaline poʻo se mea faʻasaina, o lea e ola ai le vai pe vai mate.

O le suavai lelei ua taʻua o le cathode, o loʻo i ai se siosiomaga faʻapitoa ma o se natura faʻaleleia e faʻaleleia, faʻafefe ma faʻaaogaina o se punaoa malosi. E lelei mo le maʻisuka.

O le vailaʻau o loʻo i ai se siosiomaga faʻamalosi ma mea aoga:

  • antibacterial
  • antimycotic
  • anti-inflammatory
  • anti-allergic
  • faamalologa.

Mo le togafitia o vai ola ma vai mate mo le maʻisuka, o fofo o loʻo faʻaaogaina o se meafaigaluega faaopoopo e tuʻufaʻatasia ma fualaau.

Togafitiga o le Suavai galue

E taua le iloa o le vai e manaʻomia ona faʻaogaina ma le saʻo lelei ma le maualuga o le pH. Togafitiga e tupu i se mea e faʻamalosia ma minerale ma vitamini. O le gaioioga galue e faʻaopoopoina le aoga i fualaau ma le faʻaaoga tatau o vai inu mo le maʻisuka ituaiga 2 fesoasoani i togafitiga.

Ua saunia le catholyte e faʻaaoga ai le vai tapuni. Faatoagaina mai e 7 minute. Iloiloina o le fua o se vaifofo catholyte i le aso: 12 ml i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino: faatasi ai ma le mamafa o le 70 kilokalama, pe tusa ma le 850 ml o loʻo faʻaaogaina. E tatau ona inu le vai inu catholytic pe'ā uma ona 'ai, faʻasoa se vaega masani. I le togafitiga o le maʻi, e tatau ona e pipii atu i le polokalame: inu i le 2 itula 30 minute aʻo leʻi 'ai. Afai o fia feinu, inu pusa poʻo le lauti. O le gaioiga o le vai ua saunia vave aʻo le i faaaogaina. O le umi o togafitiga e mai le 6 masina i le tausaga, ona latou faia lea o se malologa.

O le fulu o le anode e toe faʻafoʻisia ai mea ua faaleagaina, ma e aoga mo manua o le faʻamalolo umi, o le maʻi o le gaʻo. Mo le togafitiga o le maʻisuka, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, aʻoga faaletino ma taumafa. O le mea lea, mo le togafitiga o le maʻisuka, o le ola ma le vai ua oti e mafai ona avea ma fesoasoani lagolago.

O le a le vai ola ma le vai mate?

O se vai lea e pasi atu i se masini faapitoa ua faʻamalosia ma se tauleleia lelei e taʻua o le cathodic, vai ola i tagata lautele. I le isi itu, o se vaifofo eletise o le anolyte e taua o le vai ua mate. O tofiga e faia e faʻavae i le tulaga o le maʻi, e leai ni vavega, o mea uma e faʻamatalaina mai se manatu faasaienisi. I le faagasologa o le eletise, o le kullorine radicals ma le hydrogen peroxide ua faʻalauteleina, ona o lo latou i ai o microphages e faʻaumatia ai meaola ninii mai fafo. Naʻo le toe foʻi mai o le vai o le le mafai ona teuina mo se taimi umi, talu ai o le tino galue e le maluelue, ua vave ona leiloa ana meatotino.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faʻafitauli o le vaʻai, tulaga paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma oʻo ai i le paʻu o le tino! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

O faʻamanuiaga o le malosi o vavega

O le suavai lelei o le suavai o loʻo i ai se siosiomaga maʻaleʻale ma o se meaola faʻanatura, aveesea le toxins ma avea o se punavai malosi. E aoga tele mo le maʻisuka o vaega 1 ma le 2, faʻaleleia le gasegase ma faʻasaʻo le toto maualuga, e pei o nei faitioga e masani ona masani ona faia e tagata gasegase e maua i le maʻisuka. O le vai ola e faʻaleleia ai le aʻafiaga o fualaau faasaina, ma faʻaitiitia ai le manaʻomia mo vailaʻau faʻasaina ma inisalini.

O le kathode suavai ua mamanuina mo le faaaogaina i totonu ma fafo. Mo le faʻamalosi vave, e faʻagasolo ai manua, gaʻo, mumu ma maʻi.

O le vaitafe o loʻo i ai se vai malulu e iai se pH o 6. Mea aoga:

  • antibacterial
  • antimycotic
  • anti-inflammatory
  • antiallergic,
  • faamalologa.
Toe foʻi i le laulau o mea

Suesuega

Suesuega i luga o aoga o vai ola ma vai pagota na faia i fale faasaienisi faasaienisi, o taunuuga uma na maua na tutusa ma le tasi. O le autu autu mo le aoga i le maʻisuka o le faaitiitia o faitioga a tagata maʻi, o mea uma o le afi gaʻo ma le lipid metabolism na mataʻituina foi. I le faaiuga o le vaiaso lona lua o faʻataʻitaʻiga, o le maualuga o le suka o le toto e amata ona faʻaalia ai uiga lelei. A maeʻa le isi 2-3 vaiaso, o le faʻamautuina o le maʻisuka e faʻamautuina, oso i luga o le suka e itiiti lava le maitauina, ma a maeʻa le masina ua maeʻa le maʻi suka, o le faailoga e ese mai i le mea muamua e 20-30%.

Tuua Lau Faamatalaga