Faʻailoga faʻamaʻi mo le maʻisuka

I tagata mamai e maua i le maʻisuka, o le faavae mo togafitiga lelei o le faamaʻi o le gaioiga faaletino, meaʻai ma togafitiga faʻatasi ai ma insulin poʻo fualaau. O nei faʻamaʻi uma o nei faʻamaʻi e iai faʻasaina faapitoa poʻo tapulaa e tatau ona mulimuli ai. O le laulau o loʻo i lalo o se taʻiala aoga i luga o mea e le tatau ona e faia pe 'ai ma le maʻisuka.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e fautuaina le faia o gaoioiga masani, aua e fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto, siaki le mamafa ma le cholesterol maualuga. O faamalositino o le a faʻaleleia ai lagona, fesoasoani e faʻamautu taui faʻamaʻi, ma puipuia ai faʻafitauli. I le taimi lava e tasi, e taua le mafaufau e le mafai ona faʻamaonia le gaioiga faaletino i le maʻisuka e aunoa ma se faʻapitoa faapitoa.

Le mea e le mafai ona maua i le maʻisuka - o se laulau o le gaioiga faaletino

I le maualuga o le toto (maualuga 13.0 mmol / L)

taʻaloga ma soʻo se gaoioiga faaletino e faasaina, e pei i lenei tulaga, o le toto maualuga o le suka o le a tulai mai.

Afai o le maʻi e maua i le maʻisuka retinopathy

E le mafai ona e auai i le mana ma le taʻavale taaloga (avega mamafa, faʻamalosiina, siʻitia le mamafa, tauivi lima, puʻepuʻe, karate, ma isi), faʻapea foʻi ma faʻatinoga faʻalositino e faʻateleina ai le toto.

Afai e le lelei le pulea o lou toto

O faamalositino e fesoasoani i le osofaʻi o aʻafiaga o le toto (siitia le mamafa o le mamafa, faʻataʻitaʻiina le ulu i lalo, aʻoaʻoga maualuga, taofi lou manava, suiga tele i tulaga o le tino, vevela, ma isi.

I le tulaga o le maʻi suka, veins varicose poʻo le thrombophlebitis

E le mafai ona e faia faʻataʻitaʻiga i se avega umi umi, lea e faʻaleagaina ai le tafe o le toto toto, ona o le ono aʻafia o toto, e le mafai ona e atofaina se taufaʻafefe (tamoe, osooso).

Aʻo leʻi tupuina le maʻisuka, o se tagata sa auai malosi i taaloga,

e le mafai ona e faʻavave ona lafoaʻi masaniga faaletino mo le tino, aua o lenei mea e ono mafua ai le maualuga o le suka o le toto.

Auai i tauvaga tau taaloga, faapea foi ma le tele o taaloga

e tatau ona le aofia ai, ona o lenei faʻamaʻi o le galuega autu o le gaioiga faaletino o le faatumauina lea o le tulaga masani o le tino.

Alu i totonu mo le faʻaleleia o le sami, faimalaga, faʻapipiʻi

e le fautuaina, aua i lenei tulaga, o le a faigata mo le maʻisuka ona pulea le faʻaitiitia o le toto suka ma taofi le latalata atu i le hypoglycemia.

Ole lapataiga faapitoa e tatau ona faʻaaoga pe a filifilia meaai mo ituaiga 1 ma le 2 o le faʻamaʻi. I le maʻisuka ituaiga 1, o le le masani ona faʻaogaina o le "fast" carbohydrates e mafai ona faatagaina, e ui i le mea moni o lo o gauai i totonu o le toto i totonu o ni nai minute. Ae e le tatau ona e faʻaleagaina sea ituaiga o meaai, ae e taua le faʻatatau saʻo i le faʻaupuina XE (areto falaoa) ma ulufale i le tui talafeagai o le insulin. I le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava pe afai o le maʻisuka e maualuga tele, e taua tele le faʻaaogaina atoatoa o mea inu gaʻo mai le meaai. O maʻi suka e le tatau ona tumu i gaʻo. Ma e taua le manatua o le solia o le meaai, latou te afaina ai i latou lava.

Le mea e le mafai ona maua i le maʻisuka - laulau o oloa

ma le maʻisuka e le mafai ona e 'ai, e mafai ona e faʻaaogaina na o tulaga tulaga ese, mo se faataitaiga, pe a taofi le hypoglycemia. E le masani ona faʻaaogaina le tele o keke koko koko.

e manaʻomia ona faʻaesea mai le taumafataga mo tagata maʻisuka o loʻo mamafa pe mamafa.

E le mafai ona e 'ai i meaʻai mai puff ma pastry. Ma le falaoa paʻepaʻe e tatau ona suia i le fuga, keke, pulu-falaoa o le areto.

E fautuaina e faʻagata le faʻaaogaina o pateta, pi, pi, beets. E mafai ona e faaaofiaina i latou i le taumafataga i totonu o ni tamai voluma ma taimi e le masani ai. O fualaʻau kuka ma palu fualaʻau e le fautuaina, aemaise lava mo le tele o meaʻai, faʻafitauli tau fatuga.

e le masani ona aofia ai yolks egg in the diet. E sili atu le faʻaaoga o palatini palatini.

i le maʻisuka malosi, semolina, sana, meli susu, faʻanoanoa vave o oatmeal, laisa paepae. Brown rice, wheat, pearl barley, buckwheat, ma le barley porridge o le a sili ona aoga.

i le taumafataga, o le i ai o ituaiga gaʻo o iʻa, o iʻa e le manaomia. O le vevela vao, caviar, iʻa e mafai ona faʻatagaina na o sina taimi ma faʻatapulaʻa.

faatapulaaina vine, faʻi, strawberries, aso, fig i le taumafataga i le tele e mafai ai. E sili atu ona sui i fualaau aina ma fua o suamalie suamalie ma suamalie.

O le maʻisuka gaʻo e le tatau ona faʻaumatia i le maʻisuka (ituaiga gaʻo o iʻa, aano o manufasi, pailani, oloa gaosi susu, ulaula tapaa, fuluʻi gaʻo, mayonnaise).

e taua le faatapulaa, e ui lava i mea o loo iai i vitamini ma minerale oi totonu ia i latou. E mafai ona e inu i se taimi e masani ai, i ni mea laiti ma e tatau ona faʻafefe i le vai.

e le mafai ona kukaina i le gaʻo, pulu malosi, i luga o le suka, ma le susu susu ma le semolina.

i le maʻisuka e faʻasaina, aua o lona faʻaaogaina e mafai ona faʻaosoina ai oso oso i le toto kulukose.

Faʻaaogaina o mea totino o le faʻaogaina

O mea aoga o le faʻaoʻoina i le maʻisuka e faʻamoemoeina e faʻapea o lenei laau matagofie, e faaopoopo atu i le 400 mea aoga, o loʻo i ai le faʻalavelave atoa o mea amino e manaʻomia e ulu ai i le tino naʻo meaai.

O le mea lea, o le faʻaoʻoina o se mea e faʻaaogaina mo gaioiga uma o le tino i le tino, faʻaleleia le faagasologa o le 'aina o otaota (silasila i aʻa faʻamau - lelei ma leaga).

O le sua o lenei laau e mafai ona faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol leaga i le toto, faʻasaʻo ai le gaʻo gaʻo, ma faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto, lea e taua tele mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

I le faʻaopoopoga, o le faʻatoʻaga o loʻo i ai se antibacterial, faʻamoemoe, anthelmintic, laxative, aʻaic effect, ma faʻafefeteina ai foi le toto, faʻafefeteina spasms, togafitia maʻi o le tino ma le paʻu, faʻaleleia le malosi o le tane ma le fafine, ma faʻaaogaina mo le faʻamaʻi faʻamaʻi ma le rūmāmatika. O aʻa o le ginger e taua uma le suauu ma vitamini C, B1, B2, potassium, magnesium, sodium, ma le zinc.

Auala e faʻaaogaina ai aʻa faʻamau ma le suka maualuga

E taua tele le mulimuli i se taumafataga mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, e faʻaaogaina ai le totino i le taimi lava e tasi e mafai ai ona tuʻuina atu ni laʻau faʻafefiloi i meaʻai fualaʻau fou ma maua ai nisi o minerale complexes, nutrients ma le maualalo o le toto suka.

E le gata i lea, o le maʻisuka e masani lava ona tupu i tagata e mamafa pe mamafa, ma o le totino e fesoasoani i le paʻu o le mamafa. O le togafiti e sili ona lelei e inu i le ituaiga sua sua suamalie poo le lauti.

O le tele o suʻesuʻega ua faʻaalia ai e mafai ona fesoasoani le aʻa o le aʻa i le faʻaleleia o le toto suka. Peitai, e na o na tagata mamaʻi ua maua i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina. O le lelei o le faʻamafaʻiloga e maualuga tele pe a faʻamapulaʻa togafitiga i se taumafataga faapitoa ma le maualalo o le gaʻo manu ma gaʻo.

Afai o le tagata maʻi e faʻaosoosoina pea e faʻaaoga vailaau faʻapitoa e maualalo ai le toto suka, ona faʻaaoga lea o lenei mea aoga ma le faʻaeteete.

Talu ai ona o le malosi, natura, ma le ituaiga o maʻisuka e mafai ona ese, o le i ai o le faʻailogaina o le maʻisuka e matua vavalalata foi.

Mo se tagata na maʻi i le maʻisuka mo le sili atu i le tasi le tausaga, ae ua fesuisuiai i lona gasegase i lea vaitau, ua ia aoao e pulea lona tulaga lelei, lagona lelei, ona e mafai e le tasi ona tautala e uiga i le faʻamaʻiina o le maʻisuka.

O se tagata gasegase e gafatia e mafai ona filifili mo ia lava se pulega o galuega ma malolo, tulaga o gaoioiga faaletino, tulafono o meaʻai ina ia le lagona le faapitoa. O se ituaiga olaga lea e tatau i se tasi ona taumafai i le i ai o le maʻisuka malosi.

Mo maʻi e maua i le maʻisuka latou te leʻi aʻoaʻoina e taulimaina lelei le faʻamaʻi, o loʻo i ai ni tapulaa ma faʻalavelave mo le maʻisuka.

Faatapulaaina o gaoioiga faaletino

Ioe, e le mafai e le tasi ona ola e aunoa ma ni gaioiga, talu ai o le a le gata o le a fesoasoani, ae mafai foi ona mafua ai le tele o isi faʻalavelave matuia o le tino. O le mea lea, o le maʻisuka, e tatau ona e filifilia le gaioiga faaletino i se auala e te tausia ai oe lava i se tino lelei faaletino, ae i le taimi lava e tasi o le a le maua ai se faʻaitiitiga taua i le suka o le toto.

O lona uiga, pe a filifilia se avega, e taua le mafaufau ma le totoʻa i le fua o le insulin ina ia aloese mai le atinaʻe o le hypoglycemia. I lenei tulaga, o le fua o le insulin e faʻatulagaina e tatau ona maualalo ifo nai lo le masani ona faʻatinoina e aunoa ma le faʻamalositino.

Manatu o le maʻisuka ituaiga 2 - meaai o le maʻisuka, siama o le maʻisuka, 6 meaʻai faʻanatura :: televise fitness club "ola!" - jv.ru

O le tele o taimi, o lenei mea manogi lelei ma maloloina e faʻatau atu i foliga o le paʻu poʻo aʻa fou. O le mea sili ona lelei o le paina o le togiina o le saoasaoa o sauniuniga.

Ae ui i lea, e le mafai ona iloiloina le tulaga lelei o le uluai oloa i lenei tulaga. O le mea lea, pe a manaʻomia le togafiti e le gata ina faʻaleleia le tofo o meaʻai, ae mo togafitiga foi, e sili atu ona talafeagai le maua o aʻa fou, mago ma olo i se mea e fai ai le kofe.

Ma o nisi o suʻega e aofia ai foʻi le faʻaaogāina o mea fou fou.

O filifiliga nei o le kukaina o togafiti e pei ona taua i lalo ua manatu e sili ona lauiloa i le maʻisuka:

  1. E tatau ona ave se pine o le paʻu, sasaa se ipu vai malulu, faʻafefiloi lelei ma inu 100 ml. faalua i aso taʻitasi ao leʻi 'ai.
  2. E tatau ona fetogi le paluga fou i se paluga suamalie, faʻafefiloi le vai i totonu o le susu. E lima pata o le vai ua palu ma le vai malulu i se aofaiga o le 100 ml. Inu i lenei vai faalua i le aso i luga o se manava gaogao.
  3. Sogi se fasi fualaau toto fou mo le tasi itula i le vai malulu, ona faʻafeiloaʻi lea i luga o se mea maʻaleʻale, tuʻu i totonu o se lita vevela ma sasaa vai inu. O le faʻasolosolo o le a saunia i totonu o le lua itula. E tolu taimi i le aso, pe a ma le 100 itula i le aso, ae leʻi oʻo ile taumafataga.

Contraindications

  • Tesea le tino
  • Galue malosi
  • Faʻasoloina o faʻamaʻi pipisi
  • O faʻamaʻi faʻamaʻi e manaʻomia ai taumafa paleni maualuga
  • Togafitiga
  • Toto
  • O le tele o le faʻaopoopoga o le maualuga o le toto toto (hyperglycemia sili atu i le 10 mmol / l)
  • Ketoacidosis - o se faʻalavelave o le tino ma se maʻi gasegase, lea e tulaʻi mai ai le maualuga o tino o le ketone i le toto

O le iloa o le faʻailogaina o le maʻisuka e maua ai se maʻi e mafatia i lenei maʻi ma le mausali o le kulukose o le toto.

E tasi le fesili taua tele mo tagata uma e maua i le maʻisuka. E aofia ai i le mea e mafai, ma o le a le mea e sili atu e teena ai meaʻai. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua iloa e tagata uma o tagata o loʻo i ai faʻamaʻi tutusa e tatau ona aloese mai le taumafaina o meaʻai gaʻo, faapea foi mai meaʻai suamalie.

Ae o lenei mea na o faamatalaga faavae, ina ia malamalama lelei i mea e mafai ma mea e le mafai ona maua i le maʻisuka, e tatau ona aʻoaʻoina ni tulafono taua.

E taua le malamalama o nei oloa e tatau ona tuʻuese mai le taumafataga i soo se tulaga, e tusa lava pe faʻaaogaina mo le faʻavelaina poʻo le faaopoopo i le paluga.

O le a le uiga o le ulaulaina o meaʻai ma mea faʻapipiʻi ma faʻasao.

O nisi tagata gasegase e talitonu o fualaau faisua e maua ai faʻamanuiaga ma mautinoa o le a le afaina ai le soifua maloloina I se isi itu, e moni lenei mea, ae naʻo le pe a le o le marinades ma pickles.

E faatatau foi lenei i iʻa. E taua le manatuaina o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka e le manaʻomia le 'ai tele masima, faapea foi ma meaʻai fua.

E sili atu le tuʻuina atu o mea e sili ona fiafia i ai meaʻai kuka po o sopo. O se filifiliga sili mo le maʻisuka o meaʻai ia.

E tatau ona maitauina o le faʻailogaina i le taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 1 e ese si ese mai na faʻasaina o loʻo i ai mo tagata mamaʻi o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le ituaiga lona lua.

E afua mai i le mea moni e faapea, i le mataupu muamua, o le tagata maʻi e le o se mea e faʻaaogaina ai le inumaga o le inisalini o le tagata e ala i le iniseti, i le auala lea e faʻasalaina ai le maualuga o le suka i lona toto. Ona o lenei mea, e mafai ona latou faʻavaivaia ai manaoga o le taumafataga, ona o le hormone faʻapipiʻi mai i totonu o le tino e masani ona faʻasaina le suka.

Pau lava le mea e taua e malamalama ai, o meaʻai e aofia ai le tele o meaʻai gaʻolaʻo māmā e mafai ona manaʻomia le fetuunaiga o le aofaiga o le hormone o loʻo faʻatonutonuina.

Ae, o le mea moni, o lenei vaega o tagata gasegase, e pei o tagata uma o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi, e tatau ona tausisia nisi tulafono. Ma e sili atu foi pe afai o nei tulafono e tofu taʻitasi mo i latou.

O le mea lea, e sili atu ona lelei le sailia o le fautuaga a se tagata e togafitia togafitiga o togafitiga o le a faʻamaonia le saʻo lelei o meaai, faʻapea foi le tulaga talafeagai o le gaioiga faaletino mo se tagata maʻi faapitoa. O le tele o faʻataʻitaʻiga e aofia ai, e amata mai i le tino o le tagata maʻi, o lona matua, kenera, ma faaiʻu i faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma isi faʻafitauli faʻapitoa o le soifua maloloina.

O le maʻisuka e tatau ona 'aʻai i le itiiti ifo ma le luasefulu, ma e sili atu i le luasefululima pasene, pulu, tutusa le aofaʻiga o gaʻo, ae o meaʻai gaʻo e tatau ona sili atu i le limasefulu pasene o le aofaʻi o meaʻai. E toʻatele tagata atamamai e fai mai e le itiiti ifo ma le fa selau gutu o meaʻai, o le selau ma le sefulu kalama o aano o manu ma naʻo le valusefulu futu o le gaʻo e manaʻomia i le aso.

O le mea autu o le taumafa e tatau i tagata maʻi o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 1 ona tausisia e tatau ona lafoaia meaʻai o loʻo i ai vailaʻau faʻataʻavale.

O se tagata gasegase i se ituaiga o siama e faʻasaina ona faʻaaogaina mea eseese, sukalati (e faia i ona lava lima), jam ma isi suamalie.

E pei ona taʻua i luga, e iai faʻasagaga eseese mo le maʻisuka ituaiga muamua ma le lua. Afai tatou te talanoa pe o le a le mea e le mafai ona fai i le maʻisuka ituaiga 2, ona taua lea ona malamalama o le autu autu o le taumafataga o le faaitiitia o le mamafa o le tino o le tagata maʻi, faapea foi le faaitiitia o le mamafa i luga o le maʻisuka.

O lenei taumafa e faʻatatau taʻitoʻatasi e faalagolago ile numera o mea, e aofia ai tausaga ole maʻi, kenera, mamafa ole tino ma isi faʻamaumauga taua.

O tulafono faavae nei:

  1. Paleni paleni - o palatini e aofia ai le itiiti ifo ma le 16%, gaʻo - 24%, o meaʻai gaʻo - 60%.
  2. E tusa ai ma le faʻataunuuga o le kalori o oloa, o le tagata fai meaʻai e fuafua ai na oloa e sili ona fetaui lelei mo lenei tagata maʻi faapitoa (tausaga, faʻaaogaina o le malosi ma isi faʻataʻitaʻiga).
  3. O vailaʻau faʻamalosi ua faʻamamaina uma lava.
  4. I lalo o le faasaina o gaʻo manu, poʻo le mea e te manaʻomia e faʻaitiitia ai le taumafaina.
  5. Faʻamaʻaʻa faʻaitiitia meaʻai gaʻo ma sui i mea taumafa ma le maualalo o faʻamaufaʻailoga.
  6. O le ituaiga lona lua o le maʻisuka e manaʻomia ai le faʻatagaina atoa mai le taumafataga o mea uma e faʻafefete, faʻafefete, soʻo ma ulaula, faʻapea foʻi ma meaʻai vevela.

E aofia ai faʻamaoniga mo le 'aiina o falai, ulaula, salimalie, mea vevela ma meaʻai vevela.

O loʻo i ai se laulau faʻapitoa ma se lisi o oloa uma e manaʻomia ona vavae ese mai le taumafataga, ma e sili atu ona suia i foliga faapena, ae faʻaitiitia le gaʻo ma le vave gaʻo.

O lenei laulau e faigofie ona maua i luga o le Initaneti pe maua foi mai lau endocrinologist i le lotoifale.

E tusa ai ma le filifilia o taʻaloga, e tatau ona manatua i le mafaufau o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona lafoaia uma le tele o mea e fiafia i ai, faʻapea foi ma i latou o loʻo i ai le tele o aʻafiaga o manuʻa.

E oo lava i le amanaia o le mea moni e faapea o nei tagata maʻi e mafai ona lagona le leaga i soo se taimi, e pei o le hypoglycemia amata, e sili atu le filifili le ituaiga o faamalositino e mafai ai ona latou puleaina lelei lo latou soifua manuia. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona avea ma faʻamalosi masani, togafitiga togafitiga, aau i le vai mo vaʻa mamao, yoga mo le maʻisuka ma isi.

E tatau ona malamalama pe afai ei ai se ituaiga o siama, atonu e tatau i soo se taimi ona faʻanatinati ona faia nisi o fuataga e faʻamaonia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma afai e maualuga le tagata i luga o mauga pe loloto i lalo o le vai, ma sili atu i le lagi, o le a matua faigata lava ona fai lenei mea.

Ae o galuega masani, e le faigofie foi. I taimi o vasega, e mafai ona e faia ni meaʻai laiti, o nei mea e tatau ona aofia ai vailaʻau faʻamalosi.

E leai ni tapulaa faʻapitoa i taaloga, e taua le malamalama o se tagata e maua i lenei faʻamaʻi atonu e manaʻomia se fesoasoani i fafo atu i soo se taimi, o lea e tatau ai i tagata lata ane o loʻo iloa lenei maʻi.

E faʻafefea ona 'ai tagata atamamai o le maʻisuka o le a taʻuina i le vitio i lenei tusiga.

I Initia, ua taʻua le togafiti o se fofo lautele, ma e le o se faʻaopoopoga, ona o lenei aʻa e tele mea aoga. E masani ona faʻaaoga le togafiti mo le maʻisuka.

Faʻaleagaina o meatotino

E mafai ona faʻaaogaina le ginger e avea o se mea faʻamafanafana pe afai o le maʻi e maua lona ituaiga lona lua o le maʻisuka!

Afai e manaomia e le tagata maʻi le faʻaaogaina o fualaau oona e maualalo ai le toto suka, ona tatau lea ona faʻaaoga ma le faʻaeteete le tui mo le maʻisuka. A leai, e mafai e le hypoglycemia ona atiina ae - o se tuutuuga lea e fesootaʻi ma se paʻu mataʻutia i le maualuga (maualuga 5.5 mmol / L). E taua foi le mafaufau i se numera o faʻailoga.

Mo tagata mamai o loʻo maua i le toʻalua, ae o le ituaiga muamua o le maʻisuka, o loʻo i ai faʻamaoniga mo le faʻaaogaina o le togafiti, aua o lenei mea e mafai ona faʻaosofia ai se maʻi. O lenei mea e sili ona moni mo tamaiti, oe, i le ala, e tele lava ina maua i lenei ituaiga o suka suka. I lenei tulaga, e tatau ona togafitia e tusa ai ma le faʻalapotopotoga masani.

O le oloa ua solia i tamaiti ei lalo o le 2 tausaga. E tatau i tamaiti matutua ona feutagai ma se fomaʻi aʻo lei amataina le faʻaaogaina, ma o le a tatau ona matua mataʻituina le vailaʻau pe a ave.

E leai se aʻafiaga o le aʻa o le ginger.

O le maoaʻe o le falefaʻatasi e lamatia ai aʻafiaga le lelei:

  • Heartburn
  • Faʻaleagaina o le vaʻa tautala.
  • Tatala

O le faʻaaogaina o le togavao e le fautuaina mo tagata gasegase i le ituaiga muamua o le maʻisuka. E mafua ona o le mea moni o le tele o nei gasegase o tamaiti ia atonu o le a iai ni faʻamaʻi. O le mea lea, faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 1, e taua le faʻapulaʻaina oi tatou i togafitiga faʻale-aganuʻu masani.

E le gata i lea, o le tui i le maʻisuka, ona o le faʻaleleia atili o le toto, e mafai ona faʻaitiitia ai le mamafa pe faʻaosoosoina ai le faateleina o le fatu. E tusa ai ma lea, o le faʻaaogaina o lenei mea manogi e faʻasalaina i le maʻisuka ma le vavalalata ma le faʻailogaina o le loto.

E le gata i lea, aua le faʻaogaina le ginger i le maualuga o le vevela o le tino, aua o le uta i luga o le fatu e mafai ona sili atu. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona talanoa i la latou fomaʻi aʻo leʻi amataina togafitiga.

E faʻafefea ona 'ai se meaʻai mo le maʻisuka?

O le mataupu faavae autu pe a faatonuina se taumafataga a le antidiabetics o le faʻateleina lea o le faʻatusatusaina o le taumafataga i tulaga faʻale-tino o se tagata soifua maloloina.

O le filifiliga ma le tele o oloa faʻaaogā ua faia ia amanaʻia uiga o tagata taitoatasi. I lenei tulaga, o mea taʻitasi e foliga mai e taua tele. Pe a faʻatulagaina se taumafataga, tausaga, kenera, gaioiga faaletino e amanaia. O se matafaioi taua e faia e le ituaiga faavae o tino o se tagata. Oona, cardiovascular disease,

, faʻamaʻi fatuga - o nei mea uma e amanaia pe a faʻamaonia meaai taumafa.

O mea taumafa e tatau ona fetaui ma le mamafa o tagata taitoatasi, e faʻavae i ona uiga faʻavae, faʻapea foʻi ma le amanaia o le tuputupu ae, galuega ma galuega faʻapitoa.

Ina ia fuafua le aofaʻi o kalori e manaʻomia i le aso, faʻaaoga se faʻavae faapitoa. O le mamafa mo tagata o le: Pauna = (height.cm.

- 100) - 10% o le numera o totoe. O le mamafa o le mamafa o se fafine o le: Pauna = (height.cm.

- 100) - 15% o le numera o totoe.

E foliga mai afai o le tagata e 180 cm le maualuga, ona toesea mai lea numera 100 o le a taunuu i le 80. O le isi, fuafua le 10% o le 80, maua le numera 8. I le mulimuli i le fua faʻatatau, vavae ese le 8 mai le 80 ma maua le mamafa o le tino. Mo lenei alii, o lona 72 kilokalama.

O le tino sili o le tino o le fafine e fuafua i se auala lava e tasi. O lenei faiga e fesoasoani i tagata fai meaʻai e fuafua lelei le aofai o kalori e manaʻomia e tagata taʻitoʻatasi, e fuafua i lona tau ole malosi. O vaega nei mo le faʻatulagaina o numera o calori manaʻomia i le aso:

  • 20-25 kcal / kg / mamafa o le tino - mo tagata e momoe
  • 25-30 kcal / kg / mamafa o le tino - faʻatasi ai ma le tino galue malosi
  • 30-35 kcal / kg / mamafa o le tino - mo le faʻatinoina faʻaletino poʻo le mafaufau
  • 35-40 kcal / kg / mamafa o le tino - mo tagata oe galulue faatasi ma galuega mamafa mamafa

O le malosi o le meaʻai ua faʻaaogaina e faʻatulagaina e ala i le faʻateleina o le mamafa o le tino o le tagata maʻi e le numera manaʻomia o calories na faʻaaluina, e fuafua i lona olaga.

E faʻalagolago le iloa o le faʻaitiitia o le mamafa o le tino o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka e mafua ai le faʻamautuina o maualuga o le suka i le toto, ma le faʻalauteleina o le tino i le inisalini.

Faʻatusatusa i fuainumera faʻatatau e uiga i le fuainumera manaomia o kilokalo mo tagata taʻitasi, i le faʻatinoga ua fautuaina e faʻaititia lenei voluma e tusa ma le 500 kcal i le aso. O le mea lea, mo tamaitai, o le malosi e tatau ona pe a ma le 1500kcal. Mo alii - mai le 1500 i le 2000 kcal i le aso.

O le isi mataupu taua e tatau i fomaʻi ona mafaufau i ai pe a faʻamaonia se taumafa faʻapitoa o meaʻai e tatau ona mulimuli i se meaʻai lelei. O le aofaʻi o protein, gaʻo ma gaʻo gaʻo e tatau ona tausisia tulaga faʻale-tino.

Suiga o le gasegase o le maʻisuka ituaiga II e mafua ona o le i ai o le faʻamalosia o le inisalini ma le solia o lana faasela e ala i siama pancreatic. O lona uiga o le inisalini e le mafai ona faʻatinoina atoatoa lana galuega, aua e faʻaitiitia le lagona o le tino i le inisalini.

Mo le tausisia o tulafono faatonutonu talafeagai i lalo o ia tuutuuga, e manaʻomia pea le inisalini, lea e le toe mafai ona maua e le pancreas. O le mea lea, o togafitiga o le maʻisuka ituaiga II e tatau ona taulai i le faʻaitiitia o le kulūkose o le toto ma faʻalauteleina le lagona o le tino i aʻafiaga o le insulin.

Aiseā e 'ai ai meaai? O le mafuaaga taatele o le maʻisuka ituaiga II o le gaʻo ma le gaʻo. O le mea lea, o le faʻamautuina o le faʻataʻitaʻiga o meaʻai o le a avea ma laasaga muamua i le faʻamautuina o le kulūkose o le toto.

Ona o uiga o le metabolism ma le faatonutonuina o le hormonal o le tino, o le mateina ma le faifai pea o le tino faaletino e fesoasoani foi i le faateleina o le lagona o le tino i le inisalini. O le tofiaina o vailaʻau faʻaulalo ma le faapitoa o le inisalini e manaʻomia i taimi mulimuli ane o le faʻamaʻi.

O le taumafataga e masani lava ona faalagolago i uiga patino o le tino o tagata maʻi taitoatasi. A uma ona faia se suʻesuʻega, o le a tuʻuina atu e lau fomaʻi fautuaga i meaʻai ma faamalositino.

I totonu o lenei tusiga, tatou te tuuina atu na o fautuaga lautele e uiga i mea taumafa taumafa mo lenei maʻi.
.

Taumafa: O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga II e manaʻomia ai le soifuaga i le olaga atoa, o lea e tatau ai ona e filifilia se meaai e lelei ma eseese, ae o le a fesoasoani i le faʻaitiitia o le mamafa ma faʻasaʻo le maualuga ole kulukose o le toto.

O le kalori ihi o se meaai filifilia e tatau ona saofagā i le mamafa o le paʻu. O le tapulaʻa o meaʻai paleni e mafua ai le faʻamalosia o le malosi e faʻasaoina i le tino o le tino e amata ona 'aina, o le gaʻo e mu ma e leiloa le mamafa o le tagata.

O le manaʻomia ole calorie i aso taʻitasi i meaʻai e faalagolago i le mamafa, gaioiga faaletino, le ituaiga o galuega ma fualaau faʻatau. E tatau ona talanoaina faʻatalanoaga o le kalori ma lau 'auʻaunaga soifua maloloina.

I le tele o tulaga, latou te fautuaina le faʻaitiitia o le faʻaogaina o calorie i aso taitasi i le 1000-1200 kcal mo fafine ma 1200-1600 kcal mo alii.

O le a le mea e 'ai, mea e le tatau ona' ai I le taumafataga, e tatau ona faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o meaai maualuga ma meaʻai e matua maualuga ai le maualuga o le kulukose i le toto o Cola, Fant, Pepsi, ma isi.

O le meaai e tatau ona puleaina e oloa e aofia ai le tele o le vai ma filalaʻau fualaʻau, faapea foi ma le tele o ituaiga o aano o manufasi ma iʻa, oloa gaʻo susu. A aunoa ma se tapulaa, e mafai ona e 'ai fualaʻau matala pe kukaina, sei vagana ai peta (kāpisi, kalapulaʻau, kāloti, beets, lapisi, radishes, kukama, tamato, greens).

E tatau ona e filifilia ni mea inu i luga o fualaau suamalie e leai ni meaʻai pe leai foi. O suamalie e leai ni meaʻai e aofia ai aspartame, siaki, cyclamate, stavioside (Sucraside, Aspartame, Surel, SusLux ma isi).

O le mea e leaga ai, o le tele o suasisi o le maʻisuka o loʻo i ai nei i le maualuga o le suka suka. Latou te le faateleina le suka o le toto, ae e le eseese i le aoga caloric mai le kulukose.

O le toʻatele o tagata mamaʻi e matua faʻasaina. Mataʻituina ma le faʻaeteete le tuufaatasiga o oloa ua faatauina i le matagaluega Mo le maʻisuka.

Falaoa falaoamata ma falaoamata. Rye, bran, saito, saito mai le falaoamata o le falaoa 2, o le tusa pe tusa ma le 200 g i le aso. E mafai ona maua le falaoamata ole falaoamata e ala i le faʻaitiitia o le falaoa.

Faʻesea: o oloa mai le pata ma le pusa pasi.

Faʻatau meaʻai

O se meaai faʻapitoa ma le faʻaaloalo i tulafono faʻavae i le faiga o meaʻai e taua tele i le togafitiga o le maʻisuka. O lenei, faʻapea foʻi ma le faʻaaogāina o vailaʻau talafeagai, o le a fesoasoani i le faʻasaʻoina o le suka toto, vaega mamafa ma le manuia lautele. I le tautala ai e uiga i lenei, ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea, o le mea muamua, muamua, i na oloa, lea e aofia ai i le taimi e tasi se aofaiga tele o gaʻo ma gaʻo.

I le vaega ua tuʻuina atu e le na o le kukaina o gaʻo, ae o margarines, faʻapea foi le bacon poʻo le gaʻo manogi. Faatapulaaina o seti e tusa lava pe o aofia ai i le paluga (mo se faataitaiga, suamalie po o le suamalie) po o le kuka o meaai e pei o aano o manufasi, iʻa po o fualaau faisua.

I le tautala e uiga i le faʻasaʻoina o le maʻisuka, e matua fautuaina lava e teʻi totoʻa atu i le mea moni e tatau ona e aloese mai le 'ai uma o ituaiga o aano o manu. O le lisi o loʻo iai le kusi, letele, ma le puaa puaa. E tatau ona manatua e faapea:

  • mea e pei o sausa ma ulaula meaʻai, faʻasao, oloa faʻatoʻa faʻasaina faasaina,
  • marinades ma pickles (aemaise lava, iʻa ma fualaʻau) e mafai ona afaina ai ma sili atu ona faʻaleagaina ai le soifua maloloina o le maʻi,
  • e taua tele le toe mafaufau i ou lava uiga i sauʻai ma le vevela. I le faaopoopo atu i ai, e le tatau ona tatou faʻagaloina le tapulaʻa e faatatau i le faʻaaogaina o le mayonnaise, o le faʻaogaina, o mea ia e sili ona leaga.

O le maʻi suka e aofia ai se isi vaega o meaai le talafeagai, lea e aofia ai sasala ma meaʻai.

Faʻasalaga tele, e tatau ona togafitia le susu, aemaise lava soupeti, saunia i luga o le faavae o le oloa na tuʻuina atu. O fua ma fualaau mamago e pei o faʻi, vine, fig, vine ma le tele o isi o le a leaga le 'ai.

E leai se masalosalo o le tagata o loʻo feagai ma le maʻisuka e matua faʻavaivaia le inu o meainu uma o loʻo iai ava malosi. I le faaopoopo atu i tapulaa paleni o meaʻai, e le tatau ona totogi se vaega itiiti o le gauai i gaoioiga faaletino, lea e taua tele i le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi.

Taaloga ma gaoioiga faaletino

O le maʻisuka ituaiga 2 ma le muamua, o nisi ituaiga o gaoioiga faaletino e tatau ona faatapulaa, aua e mafai ona afaina ai le tino o le tagata. Aʻo tautala e uiga i lenei mea, o lona uiga o lona uiga o le malosi, aua e mafai ona oʻo atu ai i manua eseese, faʻaleagaina ai maso poʻo liga. O le mafuaaga lena e tatau ai ona e musu e sii i luga ni fua, o faʻamaʻi, tino, faʻamalosi i pito i luga ma pito i lalo.

E le gata i lea, o le taʻavale, aau ma taʻaloga taʻavale, e pei o le aʻeaʻe, taʻaloga taʻavale ma isi, o le a sili ona saʻo. O nei mea uma e fesoʻotaʻi ma se tulaga maualuga maualuga o le manua, ma o le mea lea e tatau ai ona aʻafia i se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka. E fautuaina le faia o faʻamalositino i le taeao, e pei o le savali poʻo le sola faʻanatinati i luga ole laufanua ma fanua, ma o le a puipuia ai le saʻo o le paʻu o vae.

I le faagasologa o le taʻalo i taʻaloga, lea e le faʻasaina i le maʻisuka, e tatau ona taulai faapitoa i le matauina o fuataga saogalemu. Ae maise lava, o laʻei malulu e faia mai ie masani e manaʻomia, o le laei e talafeagai e tusa ai ma le vaitau. E leai se mea e sili atu ona taua e tatau ona totogi i seevae, lea e le tatau ona afaina, solo pe faʻaleagaina ai vae vaivai.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua Iulai 6 mafai ona maua se fofo - TUSI!

E pei ona e iloa, i le maʻisuka, o le maualuga o le lagona ma le gasegase o vae o le tino ua faʻaleagaina. O le mafuaaga lena e ono le lagona ai e se tagata ua manua o ia, lea o le a taitai atu ai i se vave vave i lona tulaga. Ina ia aloese mai na taunuuga, e fautuaina ia suesue i lea taimi i lea taimi e le gata i pito i luga pe pito i lalo, ae o le tino atoa foi. I le tautala e uiga i le faʻasaʻoina o le maʻisuka, ou te fia faʻalogo totoʻa i nisi faʻamatalaga faaopoopo.

Faamatalaga Faaopopo

I le lisi o faʻasalaga mo soʻo se ituaiga o maʻisuka o masani leaga.

Tagata faʻapitoa e tosina atu le manatu i le mea moni e taua tele le tuʻuina atu o le ulaula tapaa ma inu ava malosi i soo se aofaiga - e pei ona taʻua muamua. E tatau foi ona maitauina e faapea:

  • e leai se tulaga e tatau ona e faia ai soʻo se faʻamalositili poʻo ni faʻalavelave faʻapitoa uma na o oe. O lenei mea o le a afaina ai le galuega a le tino, metabolism,
  • e taua tele le vavaeeseina o le togafitiga a le tagata lava ia pe a afaina ai le paʻu, ae faʻapea foi i mataupu e sili ona faigata, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a tatau ai ona faʻamaopoopo le suka o le toto,
  • e le itiiti ifo le leaga ma lē manaʻomia mo le faʻaaogaina e le maʻisuka o ituaiga uma lava o togafitiga faafomaʻi, recipes.O lo latou faaaogaina, i le mea aupito sili, o le a le aumaia ai soʻo se iuga, i le mea e sili ona leaga, o le a faʻaleagaina ai le tulaga o le soifua maloloina o le maʻisuka, faʻaosofia ai faʻafitauli ma ni aʻafiaga ogaoga.

Ae ui i lea, i nisi tulaga, o le faʻaaogaina o togafitiga faʻa-aganuʻu e mafai ona taliaina, ae e mafai ona e iloa e uiga i lenei mea i se feutagaiga ma se fomaʻi. O ia ituaiga auala e masani ona fetaui ma e le tatau ona avea o se togafitiga muamua mo le maʻisuka. E le gata i lea, e tusa lava po o le a le ituaiga faʻamaʻi ua iloa - o le muamua poʻo le lua - e le tatau ona e alu i togafitiga faleopathic. O i latou foi o se faʻalavelave i lenei tulaga ma o le a le maua le malosi o le aʻafiaga i le soifua maloloina o le maʻisuka.

O le mea lea, o le maʻisuka ei ai le numera taua o faʻasalaga ma isi tapulaa. O la latou faʻamaumauga ma tausisia lea o le a mafai ai e le maʻisuka ona faatumauina faiga sili ona lelei, ma faʻamalofia foi le ono tulai mai o ni taunuuga ogaoga.

Tuua Lau Faamatalaga