O auala lelei e togafitia ai sana mo tagata soifua maloloina ma fesoasoani mo le faʻaumatiaina o fatu mamago mo le maʻisuka

E tatau ona tatou mumusu e aua nei fai ni seevae pupuu ma vaapiapi, lea e faʻaauau pea ona mamafa i se nofoaga ma mafai ona oʻo atu ai i le fatuina o sana, lea o le a faʻamalosi ai le paʻu, ma mafua ai le hematoma ma le faateleina o le aʻafia o maʻi o le gaʻo. E sili atu le filifilia o seevae faʻapitoa faʻapitoa.

O le lona lua o le aloese mai le paʻu vevela. I le uma, ona o lea mea, e mafai ona foliga mai o vaʻa e mafai ona pisia. O pine e masani ona aliali mai i luga o le mulivae ma le tasi (sana), le pito i luga o le tamatamailima, o nisi taimi i le itu o le vae ma le va o tamatamai vae.

O le kuliga ua uma ona aliali mai ua matua faasaina le tipi poʻo le uu i totonu o le vai vevela - soʻo se faʻaleagaina o le paʻu e mafai ona avea ma faitotoa ulufale i faʻamaʻi. O le faʻaaogaina o le sana ma le mea faʻapitoa faapitoa e le faatagaina foi. E naʻo le faʻaaogaina o vae i meaʻai ma faʻaoga 2-3 faʻamalūlūina ma faʻamamaina kulimi o loʻo aofia ai se aofaiga telē (pe tusa ma le 10%) ole urea 2-3 taimi i le aso. Ae e taua le faʻamautinoa e le pa'ū le kulimi i totonu o avanoa vavalalata - ina ia aloese ai mai le maceration (fulafula o le epidermis).

Mo le togafitiga o manuʻa laiti, e le mafai ona e faʻaaogaina vaiinu (iodine, lanu meamata). E sili atu le togafitia i le hydrogen peroxide, furacilin, chlorhexidine poʻo se isi antiseptic. Afai e mumu pe fulafula i luga o le paʻu, faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi.

Mafuaʻaga mo le faʻaalia mai o sana

O le sana o loʻo i ai ni laulau faʻapipiʻi o le paʻu, i luga o vae o vae. O ituaiga tautau nei na leiloa lo latou gafatia e tulaʻi ma tupu ona o le tele o le faaleagaina o le masini masini poo le mamafa o le vae.

O le faagasologa o lapisi faaumiumi o le a taʻitaʻia ai le toto i luga o le 'upega tafaʻilagi, ma faʻateleina ai le faagasologa o le faʻamaina o le tino paʻu. I le faagasologa o le fegasoloaiga, o le au pelego latou te lagona le tiga ma le sasaina.

Le tele O mafuaʻaga autu o masini maso o:

  • Toa seevae. Vae le saʻo le filifilia, maualuga maualuga o le mulivae, gasolosolo i totonu - o nei mea uma e faʻaopoopo ai le avega i luga o ni vaega o vae. I le tele o taimi, o le savali i totonu o ia seevae o le a mafua ai le faʻavevesiina o le faagasologa o le toto, ma o se taunuuga o le a faasolosolo ina faasolosolo malie lava le avea o ni vaega.
  • Tulaga ogaoga ma maʻi leaga. O se mea na tupu i tagata e maua i le maʻisuka, ona o le mamafa o se avega mamafa i vae. Faʻalavelave faʻavaivai masani. O le faʻalavelave faʻaleagaina o le gasegase ma faʻamaʻi faʻaleagaina o mea ia e faʻaalia i lenei faʻafitauli.
  • Le mau i le galuega o totoga i totonu. I le taimi o suʻesuʻega, na faia ai se fesoʻotaʻiga vavave faʻatasi i le va o nofoaga o le faʻatinoina o saito ma faʻamaʻi tagata.

I le tulaga o le faʻamaoniga o le i ai o se maʻi i le tino na mafua ai le atinaʻeina o sana, e tatau ona e sailia se fesoasoani mai se fomaʻi.

Isi mafuaaga:

  1. Faateleina le vevela i vae.
  2. Lafoaʻiga o vae (vae laugatasi, tupuga o le ponaivi, agavaʻa o ponaivi).
  3. Oga ma le maʻi oona.

E faʻapefea ona tilotilo le tino i totonu o le ata?





Faʻamatalaga Faʻamatalaga

I le tulaga o sana o le mea muamua lava o le faʻaitiitia o le mafuaaga o le mea na tupu. E talafeagai foi le ofuina o le māmā, sili ona faʻalelei o seevae, e fautuaina e tuʻu le silima i seevae, poʻo isi auala e faʻamafanafana ai le savali.

A maeʻa ona faʻaaoga mafuaʻaga o sana e mafai ona amata ona e aveesea ia sana. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga:

  • Meafaigaluega masini. O le faʻaaogaina o le palasiniina o le paʻu e tupu pe a uma ona faʻaaogaina se sui faapitoa i sana.
  • Faiga faʻavae togafitiga laser poʻo le faʻamaisaina i le vai inu.I le faaiuga o nei taualumaga, e tatau ona e filifilia ni seevae mafanafana ma faaitiitia le umi o le savali ma le gaioiga.
  • Le faʻamamaina o le tiga ma faʻamalolo le faʻamaʻi fautuaina malulu malulu, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o vailaʻau: ibuprofen, nise, ma isi.

Taofiaga

O nai tulafono:

  1. Soo faʻamafanafana. E tatau ona e filifilia ni seevae mafanafana e fetaui ma le tele ma foliga o le vae. A filifilia se faʻataʻitaʻiga, e sili atu le gauai atu i seevae ma se lapoʻa tele o le a le taofia ai ou tamatamailima i se ata.
  2. Faʻaaogāina o seevae mo lona faʻamoemoe faamoemoeina. O le mea lea, o le fautuaga e masani lava mo teineiti: o se mulivae maualuga e sili atu ona fetaui mo mea faʻafiafia, ae le mo savali i aso uma.
  3. Aua e te savali umi i le ituaiga lava seevae - naʻo luga o le mulivae poʻo luga o se faʻavae, e tatau ona suia.
  4. Fufulu ni totini na faia mai fausaga masani. O lenei mea o le a faʻaleleia le manavaina o vae ma puipuia lo latou afaina, lea e mafai ona faʻafefe ai le solo, e oʻo atu ai i se faʻafitauli.
  5. Faʻaitiitia le mamafa o vae. O se faʻalanu vaivai o loʻo tuʻu i luga o le eria lata ane i le valaau o le a fesoasoani e aloese mai le malosi malosi. Faʻamama le vae. E mafai ona e faʻaaogaina tui, pads e vavae ai tamatamai lima, pulou poʻo lima mo tamatamai vae.
  6. Vailaau o le tumama. Fai vai taele, togafiti le ipu keratinized i le meaʻai, lubricate with creams, massage.

Fautuaga mo le faʻaumatia o tuputupu aʻe i le maʻisuka

Togafitiga o sana ma le maʻisuka o se faʻalavelave faigata. O aʻafiaga le lelei e mafai ona aloese mai feutagaʻiga taimi ma se fomaʻi. O manogi ma kulimi e masani lava ona faʻamatalaina, o ia faʻatulagaga e tatau ona faia na o le afiafi.

O tausiga masani ile tausiga o le a fesoasoani ia te oe e ausia ai taunuuga lelei. ma o le a alu uma faafitauli.

Ina ia aloese mai le toe faʻafoʻi o le maʻi, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai, siaki pea le maualuga o le kulukose o le toto, tausia lelei le tumama, ia na o na seevae saʻo, e tatau ona sili atu e aunoa ma se tua, ni totini e faia i ie laumei.

Afai e le o ponaivi ponaivi, e taua tele le feutagai ma se fomaʻi e faatonu ai togafitiga.

Faafetai i vailaau faʻaonapo nei, e tele auala e togafitia ai sana ma toe faʻaumatia ai. Ina ia faaopoopo i ai le manaʻoga e manaʻomia, e tatau ona e faʻatalanoaina muamua se fomaʻi e iloa ai le mafuaʻaga o le valaau ma amata togafitiga. Aua le faʻagaloina fautuaga a se fomaʻi, e manaʻomia ona e faia ni puipuiga.

Mateʻa o le maʻi suka: faailoga, faʻaʻailoga ma togafitiga

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

O le maʻi suka o faafitauli ia ma vae e mafua ona o le toto maualuga. O le maʻisuka, lea e le lelei le pulea, faʻalavelaveina le lagona o neura (neuropathy), ma faʻalavelave ai foi le tafe toto i totonu o vaʻa o vae. E mafua ai le lamatiaga o manua ma faʻamaʻi. Mateʻa o le maʻi suka - o le tagata maʻi e atiina ae le maʻi pipili, faʻamaʻi i sooga ma e oʻo i ponaivi i luga o ona vae. O manuʻa faʻamalolo e le lelei, pathogenic microbes faʻateleina i totonu. I tulaga maualuga, o lenei mea e mafua ai le gangrene ma le toesea. O loʻo taua i lalo mea na tutupu, faʻamaoniga, puipuiga ma togafitiga o le maʻisuka vae. Aoao pe faapefea ona togafitia maʻi o le vae i le fale ma totonu o se falemai. Gangrene, toesea ma isi maʻi e le o iai o se lamatiaga moni lava i le maʻisuka. Ae e mafai ona e puipuia pe afai e te mulimuli i tulafono o tausiga tausiga.

  • Mafuaaga
  • Faailoga
  • Faailoga
  • Faʻailoga
  • Laʻau o le Carcot (diabetic osteoarthropathy)
  • Puipuiga
  • Tausiga i lalo: Faatonuga auiliili
  • Auala e faʻatau ai seevae
  • Vailaau o le tumama
  • Taʻi togafitiga o le maʻisuka
  • Auala e togafitia ai maʻi o le tino i luga o le vae
  • Faʻafiafiaga Taʻaloga Taʻaloga Faʻafesoʻotaʻi
  • Fomaʻi - Antibiotics
  • Toto, taotoga
  • Vailaʻau Orthopedic
  • Faaiuga

Afai na e maua i le maʻisuka mo ni nai tausaga, ma sili atu i ai, afai o loʻo e puleaina lelei i taimi uma nei, ona i ai lea o se lamatiaga matautia e faʻaleagaina ai lou vae. E pei ona e iloa, o soʻo se manua ma manuʻa i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e le lelei le malosi. E oo lava i nai mea iti e mafai ona fesuisuiaʻi, atiae le gangrene, ma o le a manaomia le toesea o le vae. O se tulaga masani lenei. Ina ia aloese mai, suesue ma mulimuli ma le faʻaeteete tulafono mo le tausiga o vae, lea o loʻo lisiina i lalo. Afai e afaina ou vae ona o le neuropathy, ona e faitau lea o le tala "E tiga le vae i le maʻisuka - pe faapefea ona togafitia." O loʻo taua i lalo mea e tatau ona fai pe afai o le lagona i totonu o le vae, e ese mai ai, faʻaititia. E tupu tele lenei mea. O le maʻisuka e le lagona ai le tiga i vae, suiga i le vevela, avega, tipi, paʻu, maʻila e taʻe, ma isi. i le fomai tipitipi. Mulimuli i fautuaga o loʻo i lalo e tausia ai le mafai ona e savali "na oe lava."

O le numera o tagata maʻisuka o loʻo i ai vaevaega o vae ua faʻalauteleina i taimi uma ona o le faʻalavelave o le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faʻateleina. I le teritori o le Malo Rusia ma atunuu CIS, e sili atu ma le 200 ofisa faapitoa o le galuega o le maʻisuka i nofoaga autu. Faatasi ai ma le fesoasoani o metotia faʻaonaponei fou, ua mafai ai e fomaʻi ona puipuia le aveesea.

Endocrinology Research Center o le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Rusia Federation, Department of Diabetic Footf. Dm Ulyanova, fale 11(495) 500 00 90 Endocrinological Dispensary, Matagaluega "Taʻi o le Maʻisuka"f. Prechistenka, 37(495) 246-6573 Moscow nofoaga tutotonu "maʻi o le maʻi suka"f. Ivan Susanin, 3(495) 905-1666 Falemaʻi o Endocrinology MMA faaigoaina mulimuli I.M. Sechenova, cabinet o le maʻisuka vaef. Pogodinskaya, 5(495) 248-3866 Falemai Tutotonu o Falemaʻi o le Falemai Falemaʻi o le Ofisa o le Peresetene o le Rusia Federation, Department of Purulent Surgery ma le faʻamafaʻailogaina "Tisuka vae"f. Marshal Tymoshenko, 15(495) 414-0300 Nofoaga mo le togafitiga o le taua o le ischemia pito i laloMoscow vaega, Odintsovo, st. Marshala Biryuzova, 1(495) 599-72-41

O le maʻisuka foot syndrome e togafitia e se fomaʻi faapitoa e taʻua o le podiatrist. Aua nei faʻafememeaʻi ma se tamaititi.

Nofoaga mo le Taʻaloga o le Neuro-Ischemic Form of Syndic Foot Syndrome and Critical Lower Limb Ischemiaf. Leo Tolstoy, itulau 6-8, fale 38 - falemaʻi o taotoga tomai(812) 91-7-91-91 Falemai Tetele Taua, Fale o le Maʻisuka Kapenetaf. Narodnaya 21a+7-911-225-72-65 Vascular Center ua faaigoaina mulimuli ane T. Topper i le Falemaʻi Falemai Nu 122Aganuu Ave., 4+7 (812) 962-92-91 Autu o le taulaga mo lima laveai laveai i luga o le faavae o St. Petersburg City Public Health Institution "Falemai a le Aai No 14"f. Kosinova, i.19+7 (812) 786 76 76 Nofoaga o le Maʻisuka Aʻai №2f. Leni Golikova, i. 29-4(812) 757-30-78 Nofoaga o le Maʻisuka Aʻai №3f. Novocherkasskaya, itulau 56, fale 1(812) 444-14-63 Nofoaga o le Maʻisuka Aʻai №4Ave Obukhov Defense, 261(812) 368-44-67 Territorial Centre o Maʻisuka GKDC Nu.1f. Siqueirosa 10-D(812) 296-35-06

Ina ia maua ni tagata tomai faapitoa o loʻo vavalalata ia oe, faʻaoga i totonu o le nofoaga autu e suʻe ai le "nofoaga o le maʻisuka o lau taulaga, nofoaga tutotonu" poʻo le "potu o le maʻisuka vae o lau 'aʻai, nofoaga tutotonu". A maeʻa lena, o le a vave ona e vaʻavaʻai pe o le a le ofisa o fomaʻi ma ofisa tumaoti.

Seʻio tatou tilotilo i le mafuaʻaga o faʻafitauli o le vae i le maʻisuka. I le maʻisuka, o le toto i totonu o vaʻa e fafagaina vae e tele lava ina faalavelave. O le le lava o meaai paleni, o le paʻu i luga o vae e sili atu ona afaina i le faaleagaina, ma latou faamaloloina lemu. O le malulu foi e afaina ai le paʻu o se tagata e maua i le maʻisuka, e ui lava e talia e tagata soifua maloloina le malulu malulu e aunoa ma ni faafitauli.

Talu mai le paʻu o le maʻisuka, o le mu ma le abrasions o le maʻisuka e le afaina, atonu latou te le gauai atu io latou faafitauli ma o latou vae seia amata le gangrene.

O le isi faʻamatalaga o le neuropathy o le maʻisuka o le paʻu i luga o vae e le maua ai le malosi ile afu ma tumau ai mago i taimi uma.O se paʻu vevela, e pei ona e iloa, e masani ona e taʻe. O fusi i le paʻu o le mulivae e mafai ona liua ile maʻi suka. Talu ai e le afaina nei maʻi suka, o le maʻisuka e le manaʻomia togafitiga togafitiga, ma o le gasologa e alu i le galanrene. O le isi ituaiga o neuropathy o le maʻisuka o se tasi e poloka ai le gaioiga o musele i vae. O le le atoatoa o musele e tupu, lea e mafua ai le faaleagaina o ponaivi o vae. O lenei ituaiga o faʻafitauli e aofia ai tamatamai vaevaevae poʻo fusi faʻavae, pei o se maualuga maualuga ma se vae faʻavae.

Afai o le maʻisuka ua faʻaleagaina le faʻaaliga, ona oʻo ai lea i le faʻavaveina o faafitauli o vae e sili atu ona foliga mai. Aua e le iloa lelei e se tagata le mea e savali ai o ia pe a savali. E le gata i lea, o le lamatiaga ole vae o le maʻisuka e faʻateleina pe afai o le a maʻi le vae o le maʻi ona o faafitauli fatugaʻo. Ona o le edema e faʻateleina ai le maualuga o vae. O seevae e avea ma mea mataga, afaina ma faamanualia vae pe a savali.

Le mea e fai O le fofo autu o le aumaia lea o le suka i le mea masani ma se taumafataga maualalo. Ole meafaigaluega taua lea e pulea ai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Faʻamaʻosaʻo lau suka - ma faʻaaliga o le neuropathy o le maʻisuka o le a pasi. O le ae faʻaumatia i totonu o ni nai masina, i mataupu ogaoga - i le 2-3 tausaga. Suesue ma mulimuli i se togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 (silasila i lalo) poʻo togafiti 1 maʻisuka.

  • Faʻafefea ona togafitia mo le maʻisuka ituaiga 2: o se laasaga taʻitasi taʻitasi
  • Tusa 2 o vailaʻau maʻisuka: faʻamatalaga auiliili
  • Siofor ma Glucofage tablets
  • Auala e aʻoaʻo ai e fiafia i le aʻoga faaletino

O le tiga faifaipea e mafai ona avea ma se faailoga o le vaʻaia, faʻavauvau o le vae, tuʻimomomoina, mamafa tele, seevae le talafeagai, poʻo le faʻamaʻi.

O le mumu o le paʻu o se faailoga lea o siama, aemaise lava pe a fai o le paʻu o le manua e mumu. E le gata i lea, o seevae e le filifilia pe o ni totini e mafai ona solo ai le paʻu.

O le oso o le vae o se faailo o le mumu, siama, seevae le talafeagai, faaletonu o le fatu, poo le le totoina o toto i totonu o vaa.

O le faateleina o le vevela i luga o le paʻu o lona uiga o se faʻamaʻi poʻo le mumū lea o loʻo taumafai le tino e taofiofia ae le mafai ona taulimaina aua o le tino puipuia o le tino ua faʻavaivaia e le maʻisuka.

Soʻo se faaleagaina o le paʻu e ogaoga ona o se siama e mafai ona ulu i ai.

O 'au o lona uiga e le talafeagai le filifilia o seevae, ma pe a savali le savali i luga o le vae e le tufatufa lelei.

O faʻamaʻi faʻamaʻi o fao ma paʻu o vae, fao fao - e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi pipisi.

Pus e alu mai le manua - o se faailoga o se siama pipisi.

O le atuatuvale po o le faigata i le savali e mafai ona taʻuina ai ni fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasi, o se faʻamaʻi pipisi, pe o filifili e le talafeagai.

O se fiva po o le malulu faʻatasi ma se manua i luga o le vae o se faailoga lea o se faʻamaʻi pipisi e lamatia ai le oti poo le tosoina o le vae

O le mumu o le paʻu e salalau solo i le manua - o lona uiga o le faʻamaʻi pipisi, e le mafai e le tino ona taulimaina, ma e manaʻomia le fesoasoani.

O le numera i vae o se faʻailoga o le faʻaleagaina o le nerve conduction (diabetic neuropathy).

O le tiga o le vae o se faailoga lea o le vae o le maʻisuka, ae e togafitia eseese. Faitau le tusiga "O le tiga ogaoga i le maʻisuka: pe faapefea ona togafitia."

Faʻaopoopoga faʻapitoa o faʻafitauli o le galala (faʻasalalauga faʻapipiʻi):

  • tiga i vae, lea e faʻateleina pe a savali ma sao i le malologa,
  • lauulu e taofi tupu i luga o tapuvae ma vae,
  • o le paʻu i luga o vae e gaosia ma e mago.

  • valaau
  • paʻu
  • fao fua,
  • limamatua bursitis
  • fuga laau,
  • karupelu curvature o tamatamailima,
  • malogo ma paʻu le paʻu
  • maʻi afaina o le paʻu o vae (epidermophytosis o vae),
  • tui fao.

Maʻa e tulaʻi pe a oʻo i nisi vaega o le vae e sili atu le mamafa poʻo le soloina o se mea. I le avea ai o se tulafono, o le mafuaʻaga o ni seevae e le filifilia. Ua fautuaina aloaia e tatau ona vaʻaia ma le faaeteete ia sana ma se maa maʻa i tua o le taele. Dr. Bernstein mea: Aua le aveeseina sana! Aua le faia oe lava ma aua nei faatagaina se tasi, e aofia aii le fomaʻi. Talu ai ona o le manua o le a tumau i le nofoaga o le aveeseina o le sana, lea e foliga mai ua liua i se ulutala.

Dr. Bernstein o loʻo faʻamalamalama mai o le aveesea o sana o le mafuaʻaga autu lea o maʻi mama, lea o loʻo afaina ai le siama. Le isi - gangrene ma le tipi ... Nai lo le aveeseina o sana, faatulaga ma ofuina ni seevae lelei. A maeʻa lena mea, o le uta i luga o le vae pe a tufatufaina lelei le savali, ma o le a faasolosolo malie lava ona pasi ia sana.

O paʻu o le paʻu o paʻu o paʻu e tumu i le vai. Ua afaina le mata ona o le mea moni e faapea o seevae e masani lava ona taina le vaega lava e tasi i luga o le vae. E mafai foi ona aliali mai se maʻila pe afai e te ofuina ni seevae e aunoa ma totini. Ina ia aloese mai paʻu, o seevae e tatau ona lelei tele, ma aua le alu e aunoa ma ni totini. Afai o loʻo i ai se manua i luga o le vae, o le tagata maʻi maʻi e tatau ona mautinoa le vaʻaia o se tagata tomai faapitoa. O le fomaʻi o le a faʻaaoga saʻo le fusi. Afai o le a tupu se siama, o le a aveesea e le fomai le tulei mai le matala ma faatonu ai auupega.

O fao e tupu pe afai e le selesele saʻo e se tagata pe uu seevae fusi tele. Aua le tipi fao i tafatafa o pito. Fautuaina ia aua neʻi tipiina i latou i seleulu, ae ia faʻapipiʻi i se faila fao. O se tagata gasegase maua i le maʻisuka e le mafai ona tuʻuina e aunoa ma se tui faʻaiʻu; e manaʻomia ona ia vaʻai i se fomaʻi. Atonu na filifili le fomaʻi e aveese se vaega o le fao e puipuia ai le faateleina o le tele. O se leaga laʻititi lea nai lo se manua pipisi, gangrene ma le tipi. Afai ua iai se siama i le toe, o le a faatonuina e le fomaʻi vailaʻau.

O le Bursitis o se pupu i luga o le pito i tua o le tootoo tele. I le aluga o taimi, e mafai ona tumu i le ponaivi o meaola ma le vai. E faia le bursitis pe a faʻapaʻamuʻu le lima matua i le isi itu o tamatamailima. E mafai ona avea lenei mea ma faʻafitauli faʻapitoa. Ole maualuga o mulivae ma seevae vae e faʻateleina ai lou faʻalavelave. Ina ia puipuia le gasegase o le tuputupu ae, atonu e fautua mai e le fomai le faaaogaina o solo vaivai mo seevae. Paʻu ma le mumu e faʻamalieina i fualaau. Afai o le gasegase e mafua ai le tele o taimi o tiga ogaoga, ona aveesea lea o le taotoga. Mo le puipuia, ia fai ni seevae e fetaui lelei ma lau lapoa.

O paʻu o Plantar o laʻititi laʻitiiti o lanu paʻu. O nisi taimi latou te i ai ni togitogi uliuli uliuli. O faʻamaʻaloga Plantar e mafua ai papillomavirus tagata. O lenei siama e afaina i nai maʻi laiti i luga o le paʻu o vae. E mafai ona tiga vevela ma faalavelave i le savali. Ina ia faʻaitiitia lo latou salalau, fufulu ou lima i taimi uma e te paʻi ai i ou sola. O vae e tatau ona mama ma mago. Aua nei e alu e leai ni seevae i nofoaga faitele. E mafai e lau fomaʻi ona fautuaina le aveeseina o faʻamaʻi vavalaʻau ma se laser, vai inu vevela, poʻo le taotoga i lalo o le faʻaleagaina o le tino.

O le vavalo e pei o le hama-pei o tamatamailima e tupu ona o le mea moni e tasi pe lua sooga o tamai tamatamaivae e punou e le masani ai. Ona o maso i vae ua vaivai ona o le neuropathy o le maʻisuka. Afai ei ai se faʻafitauli o le vavau o tamatamailima, ona sui lea o foliga o vae. Atonu e faigata ona savali. E faigata le maua o seevae saʻo. O le mea sili ona lamatia - o manua ma maʻi mama e mafai ona aʻafia i siama e mafai ona tupu. Togafitiga - togafiti faʻasolosolo i seevae, faʻapea foʻi ma vailaau mo tiga ma le mumu. I tulaga ogaoga, o se taotoga.

O le vevela ma le paʻu o le paʻu o le vevela ma le paʻu. Paʻu lanu o le paʻu, e mafai. E tele mafuaʻaga mo lenei faafitauli - maualuga toto maualuga, aʻafiaga o le namu, ma le le lelei o le toto i vae. O faʻalavelave i totonu o le paʻu e matautia ona o se faʻamaʻi e tuʻu ai. Faʻaauau le susu ma le elasticity o le paʻu o ou vae. Lubricati i taimi uma i le suauu e pei ona faamatalaina i lalo i le vaega o le "Foot Care: Faatonuga Auiliili". Afai e le mafai ona e taulimaina ma o le paʻu o le paʻu e leaga, vaʻai se fomaʻi. E mafai ona faʻamatalaina se faʻamatalaga mo se kulimi malosi. Talanoa ma lau fomaʻi e uiga i vailaʻau A ma le zinc supplements.Aua le faʻaaogaina nei tupe! O le mea moni, o le mea autu o le faʻaitiitia o le suka o le toto ma faʻamausali lelei le masani ai.

O faʻamaʻi faʻamaʻi o le paʻu o vae e faʻaalia e ala i faʻamaʻi - vevela, vevela, mumu, paʻu i totonu o le paʻu. E faʻapipiʻi le anufe i luga o le va ma le vavaevae. Ina ia puipuia, ia tumau ou vae i le mea e mafai ai. Aua nei ofuina le seevae tutusa e tasi i le taimi atoa. Fai ni nai seevae e sui ai. A o e ofuina se tasi, o le isi ua magumagu. I le po, o seevae e leai se taimi e faʻamago ai. I nofoaga faitele e le o ni seevae, e fai ni seevae sulu. O totini e tatau ona faia i mea masani-o le fulu poʻo le fulufulu mamoe. O le falemaʻi e faʻatau atu kulimi ma pulumu e faasaga i le fuga i luga o vae. Afai e tatau ai, o le a faatonuina e le fomai se taotoga mo fualaau mama.

Namu fasipolo - tutusa lava puipuiga e pei o faʻamaʻi faʻamaʻi o le paʻu o vae. O le anufe e faʻamalosi ai fao, e faigata ai ona tipiina. Le lanu o le fao e sui. O nisi taimi e paʻu ese fao o loʻo aʻafia e le manoa. E mafai e le fomaʻi ona faʻamatalaina fualaau, aveese le tui faʻapitoa pe faʻasolosolo. Ole togafiti fao e togafitia foi i se laser, ae o loo i ai pea le fefinauaiga i le va o tagata atamamai e uiga i le lelei o lenei metotia fesoasoani.

Faʻailoga

O faafitauli o le vae i le maʻisuka e mafai ona mafua mai i le faaleagaina o le nerve conduction, faʻamaʻiina o toto toto e fafagaina vae, poʻo mea uma e lua. E taʻua lenei mea o le neuropathic, ischemic, poʻo le faʻafefiloi o le maʻi o le maʻisuka vae. O le fomaʻi e fuafua le fomaʻi o le faʻamaʻi ma faia se suʻesuʻega ina ia mafai ai ona faʻataʻitaʻiina togafitiga sili ona lelei.

Le mea e masani ona fai e le fomaʻi

Vaʻavaʻaia mata o le tagata maʻiFaailoa pe o a faailoga o le vae o le maʻisuka (vaai i luga)X-ray poʻo le faʻasalaga faʻaleleia o le faʻaleleia o vaeSiaki mo faʻaleagaga o ponaiviSuʻega mo le faʻalogo i le vibration, le vevela, paʻi ma tulivae.Le faʻamautuina le malosi o le neuropathy o le maʻisuka i totonu ole maʻiAsiasia seevae o tagata maʻiIloilo pe faapefea ona talafeagai le seevae i le lapoa ma le atoatoa, pe i ai ni tino mai fafo, pe afai e le taofi le moliAuina atu mea manua mo suʻesuʻega o le bacteriologicalSaili po o fea apalai e mafai ona fesoasoani ma e le mafai e mea e le mafai.

  • Faʻasaina o vaʻa o pito i lalo,
  • M-mode ultrasound dopplerography (USDG),
  • fuaina o le faʻamaufaʻailoga o le tapuvae-faʻavae,
  • vaimoli faasolosolo.

O loʻo i ai se isi suʻesuʻega - faʻasalalauga faʻasalalauga. O se tagata e faʻafesoʻotaʻi le leitio e tui i le toto o le tagata maʻi, lea e "susulu" i puipui o vaʻa. O lenei suʻesuʻega e sili atu ona faʻamaonia, ae mafai ona mafua ai aʻafiaga mai fatugaʻo. O le mea lea, ua faʻamaonia ma le faʻaeteete. Ae peitai, afai o se taotoga ua fuafuaina e toe faʻafoʻi le toto i totonu o vaa, ona tatau ai lea.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

0E leai se maʻi faʻala, ae o le mea lamatia e maualuga - o sana, faʻavaivai vae 1Maʻila luga 2Oona loloto. Tendons ae le o ponaivi e mafai ona aafia. 3Maʻi maʻi tuga ma faʻamaʻi ponaivi 4Gangrene i tamatamai vae 5Galanrene vaevaevae

O le fomaʻi e faalagolago i le umi o le maʻisuka, pe faʻapefea ona togafitia le tagata maʻi, pe faʻamalosia o ia e tausisia tulafono. O faʻamaʻi faʻamaʻi e taua foi - atherosclerosis, maualuga maualuga, faʻafitauli o le maʻisuka i gaʻo ma le vaai, teteʻe maʻi. O le mea lea, pe a alu se maʻisuka i le fomaʻi ona o faafitauli o vae, e tatau ona atoatoa le suʻesuʻega.

  • Suʻega o le Maʻisuka - Lisi Aotelega
  • Tulaga faʻasaina o le suka toto - o mea e tatau ona e taumafai ai

Laʻau o le Carcot (diabetic osteoarthropathy)

O le vae o le Carcot (o le diabetic osteoarthropathy) o se faʻalavelave o le maʻisuka, o se taunuuga o le a faʻaumatia ai sooga ma le mama o masini o vae, o ona suiga ua suia. I le taimi muamua, o le sooga ua amata ona vaivai ma pala. Mulimuli ane, o le a faʻavaivaia musele ma taofi le taulimaina o le avega.Ona o lenei mea, ei ai faafitauli i ponaivi, ua leaga le vae. E masani lava ona tupu vave lenei mea uma.

O le mafuaaga mo le atiina ae o le vae o Charcot o le maʻisuka neuropathy. O neura ua afaina e le mafai ona faʻaliliuina faʻamaumauga mai le vae i le faiʻai. O le mea lea, o se tagata e le saʻo lona vae ao savali. O le faʻaumatia o sooga ma ponaivi e mafua ai le tiga, ae o le maʻisuka e le lagona. O loʻo faʻaauau pea ona ia faʻamalosi le vae ua aʻafia seia oʻo ina manino manino le suia o le vae.

  • o le paʻu o le vae e liu mumu, o le vevela i luga o lona maualuga e tulaʻi,
  • ua agi le vae
  • E mafai ona lagona le tiga, ae sili atu ona toesea ona o le neuropathy.

Togafitiga o le maʻisuka osteoarthropathy - o le vae o loʻo tuʻuina i se fusi faʻapitoa e faia i mea e gaosi ai polymer. O lenei mea e mafai ai ona fesoasoani i vaega na aafia o vae. E foliga mai o le a faatonuina e le fomai le tagata maʻi e savali ma tootoo pe oʻo foi i se nofoa nofoa faataavalevale. O nisi taimi o le faaofuofu o foliga o ponaivi e toe aumai i le masani ma taotoga.

Puipuiga

O le puipuia o le faʻaeteete ma le faʻaeteete o tulafono o le tausiga o vae ma le asiasiga i aso uma o vae. Fautuaina tausiga o vae i lalo ifo. O lenei o le a tatou talanoa pe faʻapefea ona suʻeina vae o se tagata gasegase i le maʻisuka, o le a le mea e te suʻeina. E tatau ona asiasia vae i aso uma, muamua mai luga, ona sosoo ai lea ma le pito i lalo. Siaki lelei le paʻu i ou vavae. Atonu e te manaʻomia se faʻata mo lenei mea. E fautuaina se tasi e auai i le suʻega o vae, ae le na o le maʻisuka lava ia.

O le galuega o le suʻega e le tatau ona misia pe afai e maua mai ni fatu fou, fulafula, tuʻimomomo, nofoaga tiga, lupe paʻu, poʻo isi suiga. O foliga, lanu ma le vevela o le vae e ono fesuisuiai. Sensitivity to touch - faʻavaivaia pe faʻavaivaia le faʻamalosia. Afai e te maitauina o suiga o loʻo faasolo ina leaga - i le taeao e sosoo ai, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, aua le toso. E ono i ai ni nai fusi ma ni gaioiga o ponaivi, ona o le vae o le vae, o ona foliga ua suia. O lenei mea e manaʻomia ai le vave faʻalogo mai le fomaʻi.

E oo lava i nai mea leaga e mafai ona liua e avea ma se mailei o le gaʻo, lea o le a umi ma faigata ona faʻamalolo. I le tulaga o faʻamaʻi pipisi o le manua, o le a tupu ai le gangrene, ma e ono oʻo mai e na o le toesea o le a laveaʻi ai le maʻisuka mai le oti.

Afai o le paʻu o vae e faʻapogisa pe o le moli foi o moli, o le a le toe i ai ni lauulu - o lona uiga o le toto toto i vae o loʻo faʻaitiitia. O le leaga o le tuʻuina atu o le okesene ma meaʻai i sela, o le umi e faʻamalolo ai le paʻu. Siaki pe afai o le paʻu o le paʻu e paʻi atu o le a atili ai ona leaga. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga, mo se faataitaiga, fulufulu. Ia mautinoa o le tagata maʻi suka e mafai ona lagona le eseesega i le va o le mafanafana ma le malulu pe a latou tuu i lalo o latou vae i totonu o le vai. Aʻo lei taele, e tatau ona e siaki le vevela o le vai i le lima. I soʻo se tulaga, e tatau ona i ai ma faʻaaogā le thermometer bath.

O le maʻisuka foot syndrome e masani lava ona atiae ona o le maʻi ua gau lona vae, ae na te le lagonaina. O le faʻamoemoe o le suʻesuʻega i aso taitasi o le faailoaina lea o suiga le lelei e leʻi iloa e le maʻisuka i le taimi lava na tupu ai. Ua maua nei e fomaʻi ni laei faʻapitoa ma mea manogi. O meafaigaluega ia e fesoasoani e faʻamalolo ai manuʻa i luga o vae, puipui faʻamaʻi, gangrene ma le tipi. Ae peitai, e tatau ona e vaʻai i se fomai i le taimi. Aʻo amata le gangrene, e leai se isi auala nai lo le tosoina.

Mulimuli i tulafono mo le tausiga o vae, asiasia ou vae i aso uma ma talanoa i se fomaʻi pe a foliga mai e masalomia oe i se mea. O le auala autu e puipuia ma togafitia ai le maʻisuka vae o le faʻaitiitia o le toto toto i le masani, ona faʻamausali lelei ai lea, pei o tagata soifua maloloina. E mafai ona ausia lenei mea i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 ma se taumafataga maualalo maualalo. Pulea lau metabolism - ma o le tele o faʻamaoniga o le neuropathy o le maʻisuka o le a pasi atu i le taimi. Aemaise lava, o le lagona o le vae o le a toe faʻaleleia.Faʻaleagaina foi le paʻu i luga o vae o le a faʻamalolo. Ae, o le mea e leaga ai, pe afai e afaina toto, ona le mafai loa lea ona toe faʻaleleia le latou vaega. E le gata i lea, afai ei ai ni gau poʻo ni mea e gaʻo ai ponaivi o vae, o le mea lea e le mafai ona faʻaleleia.

Tausiga i lalo: Faatonuga auiliili

O tulafono nei mo le tausiga o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Afai o le lagona o le vae i le vevela, o le tiga ma le mamafa e tele lava ina leiloa, ona tatau lea ona faia ma le faʻaeteete. E na o le pau lenei o le auala e le mafai ai ona faʻaauau le laulau o loʻo galue ai i le fomai tipitipi o loʻo auai i faʻamavaega.

I le taimi lava e tasi, afai e te faia se polokalame o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo se ituaiga togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma tausia lou toto suka ma tumau, e le o toe umi le taimi, e toe faʻaleleia le aʻafia o le namu. A maeʻa lena, o le aʻafiaga o faʻalavelave faʻavae o le tino i le maʻisuka ua faʻaititia i le leai. O le toe faʻafoʻisia o le lagona popole e le itiiti ifo ma le tele o masina, ma e masani lava 1-2 tausaga.

Tuu le ulaula! O le ulaula e afaina ai le toto i vae ma, o le mea lea, e faateleina ai avanoa e tatau ona faia i se taimi vave pe mulimuli ane.

O le matautia o le mu o ou vae e maualuga, aua o le lagona o le vae i le vevela ua vaivai. Taofi ou vae e mamao ese mai punavai vevela pe a mafai. O lona uiga e leai ni faʻailoga, faʻavevela, fagu vai vevela poʻo palanikeke eletise. I totonu o le taele po o le fagu, e tatau ona malulu le vai, e le mafanafana.

I le tau malulu, ia fai ni totini mafanafana mafanafana ma ni seevae e lava le lautele ina ia aua neʻi faʻamalosi ou vae i totini. Pe faʻavaivaia le toto i totonu o vaʻa o le vae e mafai ona siaki i le tofiga o le fomaʻi ma le fesoasoani a se suʻesuʻega o le "oximetry transcutaneous" e leai se ila. Afai e foliga mai ua gau - aua e te nofo i le malulu mo le umi 20 minute i le laina. Aua e te alu e leai ni seevae, pe i luga o le auala, e oo lava i totonu.

Afai e te lūlūina ou vae i soʻo se vailaʻau, ona faia lea e pei ona faatonuina e lau fomaʻi. O le tele o oloa masani e faʻatau atu i luga o le tui i se fale talavai e matautia tele mo le paʻu o vae o se maʻi suka. Mo se faataitaiga, iodine, hydrogen peroxide ma le salicylic acid. Aua nei faʻaaogaina le iodine poʻo le hydrogen peroxide e faʻamaʻi ai manua vae, e tusa lava pe fautuaina e lau fomaʻi. Faatau se iodine faapitoa i le fale talavai lea e le mu ai le paʻu, ma teu lelei.

Afai e paʻu lau paʻu i ou vae, ona ole atu lea i se fomaʻi poʻo le fomaʻi e le tuʻuina atu ia te oe beta-blockers mo le maualuga o le toto maualuga poʻo faʻafitauli o le fatu. Aua o le faaaogaina o fualaau faasaina mai le vaega beta-blocker o le a atili faʻaosoina ai le faʻamamaina o le paʻu o ou vae. E faʻafefea ona togafitia se maʻi fatu cardiovascular e aunoa ma ni fualaau '' vailaʻau faʻamaʻi 'leaga, faitau i ai - o se nofoaga lenei mo le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga, i le DiabetMM.Com.

Afai e i ai ni sana i luga o ou vae, aua le taumafai e aveese! Aua le faʻaogaina fao, o se pulu, poʻo isi mea faitino. Aua e te aveeseina sana ma aua nei faatagaina se tasi e faia lenei mea, e aofia ai le podiatrist. O le paʻu o le paʻu i luga o valaʻau o le puipuiga o alofilima o vae mai mea leaga ona o seevae ua le filifilia. Afai e te aveeseina fatu, o le a le toe i ai lenei puipuiga.

Aveesea o sana i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o le mafuaaga taatele lea o le faʻamaʻi, lea e oʻo atu ai i le tosoina o le vae. I le tulaga o tagata e valaʻau i luga o vae, e tatau ona e fesuiai i ni seevae faʻasusu lelei. Afai e saʻo lelei ia seevae, ona leai lea o se uta i luga o alofilima, ma o le taimi e mou atu ai sana.

Afai ole maʻi o le maʻisuka ei ai ni togitogi matala, ona e manaʻomia lea ona e iloa pe o le fuga ole mafuaʻaga o lenei mea. Afai e aliali mai o lenei mea o se maʻi faʻaleagaina, o le a faatonuina e le fomai se fofo e manaʻomia ona faʻaaogaina i fao ua afaina faalua i le aso. O le mea e leaga ai, e masani lava ona togafitia le manua mo le 12 masina pe sili atu foi. E le gata i vaifofo i le lotoifale e ono manaomia, ae o le ave foi o ni mea e puipuia ai.

E fautuaina e lolomi i luga o le lomitusi tulafono mo le tausiga o vae, lea o loo tuuina atu i luga, faapea foi ma le vaega "Auala e matauina ai le tumama." Toe faitau faʻasalalau lenei mataupu ma faʻafeiloai tagata o le aiga i le maʻisuka maʻi ile maʻi. Afai e te mulimuli ma le maelega i le ituaiga o maʻisuka togafitiga o le maʻisuka poʻo le ituaiga 2 o togafitiga o maʻisuka, e mafai ona e tumau i lou toto suka ma masani. A mavae ni nai masina, o le lagona o neura i vae e amata ona toe faʻafoʻisia malie. E le sili atu nai lo le 2-3 tausaga, o le a toe malosi. O le aʻafiaga o le maʻi o le maʻisuka vae poʻo le gangrene o le a faʻaitiitia i le leai o se mea.

Auala e faʻatau ai seevae

Faʻatau pe faʻatonu uma seevae ae le o le taeao ae le o le ao, ae i le afiafi, aua i le afiafi o le maualuga o le lapoa vae. O seevae e tatau ona faʻalelei i le taimi lava e te taumafai ai mo le taimi muamua. E le tatau ona taua ni seevae fou. O seevae ma lima togi e le tatau ona ofuina. E te manaʻomia ni seevae ma lautele ma loloto le avanoa mo tamatamai vae. O seevae Orthopedic o se filifiliga lelei. E le foliga matagofie ma le fiafia, ae e lelei ma faʻateleina le avanoa o le a mafai ona e faʻasaoina ou vae e aunoa ma se faʻaleagaina.

Aua le faʻaofuina se seevae ma se fusi i ou vavae. Talu ai e mafai e le fusi ona afaina lou paʻu. O le a aliali mai le paʻu, lea o le a liua i se ulutala. Aua le ofuina seevae tutusa mo ni nai aso i se laina. Fai ni nai lafitaga faʻalelei e sui ai i latou i isi aso uma. O taimi uma, aʻo leʻi tuʻuina se seevae, ia siaki mai totonu. E le tatau ona i ai ni mea faitino tolu-pebbles, ma isi.

Aua le fai ni totini poʻo ni totini e iai ni fusi uʻamea e faʻamalosi ai vae ma faʻaleagaina le tafe toto i totonu o vaʻa. Aua nei ofuina ni totini ma ni pu poʻo ni vao. Aua le ofuina ni totini e matua tiga pe o ni manoa mamafa. O totini faigata e mafai ona faʻaleagaina ai le paʻu o vae, mafua ai le muaʻi afaina, ona sosoo ai lea ma se ulupo ona oʻo ai lea i le gangrene ma le tipi. O le teuina i luga o le lino e mafai ona mafua ai le leiloa ona o le le atoatoa.

Vailaau o le tumama

O aso uma e te manaʻomia e suʻe ai vae o se tagata maʻi i le maʻisuka, tusa lava pe iai ni manua fou poʻo faailoilo e le lelei le seevae. Ia mautinoa e leai ni paʻu, masini, vavave, ala o le afu poʻo isi mea e faaleagaina ai le paʻu o vae. Vaʻai foi le paʻu i ou vavae. Vaʻavaʻai ile soʻo ma se faʻata. Afai e le mafai e se maʻi suka ona faia lenei lava mea, ona ia manaʻomia lea o le fesoasoani a se isi tagata. Afai e te maua ni mea leaga i ou vae, faʻafesoʻotaʻi vave lau fomaʻi.

Aua le siakiina le vevela o le vai i totonu o le faletaele ma lou vae, ae naʻo lou lima, sili atu - faʻatau ma faʻaaoga le thermometer bath. O le vevela o le vai i le faletaele e le tatau ona sili atu nai lo le 33 tikeri Celsius. Aua e oʻo lava i le vevela o le vai i le 34 tikeri Celsi e ono mafua ai le mu pe a faʻalavelave le toto i totonu o vaʻa.

Aua le faatofu ou vae i le vai mo le umi atu i le 3-4 minute. A le o lena, o le paʻu i luga o vae o le a susu, ma mo le faʻamaligiina o le paʻu, o le aʻafiaga o le faʻaleagaina e faʻaleleia. Ina ia tausisia lenei tulafono, aua nei e nofo umi i totonu o le faletaele poo le fagu. Fufulu vave ma alu i fafo. Taumafai e aua le susu. Afai ei ai se taufaʻatau o le atiaeina o le maʻisuka vae, ona leaga lea o timuga. Vaevae seevae ma vae - e le fautuaina.

Afai e te fia aau i totonu o le vaitaʻele, ona muamua lea ae alu aʻe i totonu o le vai, faʻaaoga suauu moli (suauu palu) i le paʻu o ou vae e puipuia ai mai le vai. A maeʻa lau fuʻa, aveese le tiloti mai i ou vae i se solo.

Afai o lou paʻu i luga o ou vae e mumu, lubricate ia le itiiti ifo i le tasi i le aso, i taimi uma e mafai ai. O lenei mea o le a faʻaititia ai le lamatiaga o le osooso. O kulimi suamalie ma mea manogi e talafeagai.

I le malulu o le tau, ia faia ni totini mafanafana e faia i mea masani ma faʻanofo faʻalelei o le tele talafeagai. Aua nei ofuina ni totini ma se mea e malosi ai le malosi o loʻo faʻafefeteina ai toto toto ma faʻaleagaina ai toto.Afai e le lelei lau taamilosaga i ou vae, aua e te nofo i le malulu mo le umi 20 minute i le laina.

Oti faʻamavae faʻailoga pe afai e te vaʻai manino i mea o loʻo e faia. A leai, fesili i tua atu fesoasoani mo lenei mea. Afai e te masalomia o ou tootoo e aʻafia i se malie, faʻaali i le fomaʻi ma o le a ia faatonuina togafitiga. O ou vae e tatau ona mago ma mafanafana i taimi uma, aua le galo, aua le soona inu, ma le afu.

Taʻi togafitiga o le maʻisuka

O togafitiga o le maʻisuka o se seti o fuataga i le tele o vaega:

  1. Aʻoaʻo le tagata maʻi i tomai - suʻesuʻega i aso uma o vae, fesuiaiga o laei ma isi gaioiga talafeagai.
  2. Puleaina o suka, toto toto ma le cholesterol toto.
  3. Faʻatau togafitiga - laei, aveeseina o taʻavale e le mafai ona faʻaaoga.
  4. Antibiotics e tau ai faʻamaʻi.
  5. O le Aofaʻi Contact Cast dressing, lea e faʻafefe ai vaega o loʻo aʻafia mai vae mai le mamafa tele.
  6. Toefuataiga o le toto i vae, e aofia ai le taotoga vascular.

E masani lava i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o le aʻafia o le nerve e faʻavaivaia ma o le mea lea e le afaina ai vae, e ui i le faaleagaina. I le taimi lava e tasi, o le togafitia o le maʻi suka o le tele o faafitauli. O le mea lea, o nisi tagata gasegase ua faʻaosoosoina e tuʻu le faʻamaʻi faʻamaʻi. O se taunuuga, o le a latou i ai i le laulau o loʻo galue i le fomai tipitipi. Talu ai afai e faʻavave faʻapipiʻi mumu i manua i luga o vae, ona latou mafua ai lea o gangrene. E faatoa mafai lava ona puipuia le faʻatagaina pe a amata ona togafitia togafitiga i le taimi ma pulea le pulega.

Auala e togafitia ai maʻi o le tino i luga o le vae

Uluai i luga o vae o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e masani ona le afaina ai le neuropathy - faʻaleagaina le aʻafia o le namu. Ae le o se tala fiafia, ae o se faafitauli. Ona o le le lava o le tiga e taitaia ai tagata mamaʻi i le faaosoosoga e le tatau ona togafitia. O ia maʻisuka le talafeagai e naʻo le taimi e amata ai ona pala le vae. Faʻalogo lelei i togafitiga ma le puipuia o vae o le maʻisuka ina ia mafai ai ona taofia le tipi, ia tausia le mafai ona savali masani.

  1. E manaʻomia le puipuia lelei o le suka toto, a leai o le a leai se manuia.
  2. Atonu e talafeagai le aveeseina o ni mea e le mafai ona ola. Mo lenei mea, e le gata na o se pipiʻi tipitipi, ae o isi foi auala (silasila i lalo).
  3. O le manua e tatau ona tausia mamā ma puipuia mai aʻafiaga mai fafo.
  4. Vaʻai le nofoaga ua faaleagaina i aso taitasi, suia le fusi, ma mulimuli i faatonuga a le fomaʻi.
  5. Taumafai e savali laʻititi seia oʻo i le ulua i luga o faʻamalolo vae.
  6. O le savali savali e leai ni seevae e matua faasaina.

Talu mai le 2000, na i ai fomaʻi i le faʻaputuina o ituaiga eseese o laei mo le togafitia o manua vae i le maʻisuka. O se laei e mafai ona gaoioi le tuleia mai se manua ma aofia ai se vailaau. Faʻaaogāina o se laei, e mafai ona e faʻaaogaina ni enzymes i le ulutala lea e aveesea ai mea e le mafai ona ola, nai lo le aveesea o taotoga. O laʻei faʻaonapo nei o se meafaigaluega aoga lea e faʻapupulaina ai le faʻamalolo.

E masani lava ona afaina manuʻa aua e fesoasoani le ea e faʻamalolo. Ua iloa nei e fomaʻi o manuʻa e vave faʻamalolo, ma o le aʻafiaga o siama e itiiti ifo pe afai e te susu ma ufiufi i fusi. Talu mai le amataga o le 2000, o togafitiga mo gasegase vae na faʻaleleia atili. E i ai lava fusi i le foliga o se puafiti poʻo se ata vali ata, nai lo o fusi paʻu tuai. O le filifiliga o se togafitiga maʻoti e faia e le fomaʻi. Ae ui i lea, o le taua o le puleaina lelei o le suka i le toto e leʻi faalēaogāina.

Afai e le faatagaina le tagata maʻi i le falemaʻi ae lafo i le fale mo togafitiga, o le mea lea, e faaopoopo atu i laei, o vailaau faʻamaʻi i totonu o pepa e mafai ona faʻatulagaina. E tatau ona faia saʻo e pei ona faatonuina e le fomaʻi. E le mafai ona faʻaititia le fualaau poʻo le faateleina foi i latou e aunoa ma se totogi. Aʻo leʻi faʻatuina vailaau faʻamaʻi, e mafai e le fomaʻi ona tuʻuina atu mea e fai mo le suʻega e saili ai po o fea microbes na mafua ai le faʻamaʻi. E manaʻomia lou asiasi atu i se fomaʻi i nai aso uma mo suʻega faʻasolosolo.

Uluai maʻi i luga o vae e masani lava ona mafua mai i le mea moni o le uta e le o tufatufa lelei pe a savali. Ina ia faʻamālōlōina se tagata maʻi mai se maila, atonu e tatau ona faʻaitiitia le mamafa i vaega o loʻo aʻafia ai le vae. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga le numera Total Contact Cast dressings, o loʻo faʻamatalaina auiliili i lalo. I le faaopoopo atu i le fusi, o le a manaomia e le tagata maʻi ona faʻatonu ni seevae faʻapitoa. Masalo o le a fai mai le fomaʻi e te faia ni tootoo mo sina taimi pe e te alu foi i se nofoa faataavalevale. Afai e fesoasoani lenei mea e taofia ai le vavaeeseina, aua le teena.

Faʻafiafiaga Taʻaloga Taʻaloga Faʻafesoʻotaʻi

Ina ia mautinoa o le laueseina o le vae ua afaina mai le mamafa o le mamafa o se tulaga taua mo le manuia o le faamaloloina o manuʻa i luga o le tino. Ma sili atu, mo togafitiga o le maʻisuka neuroosteoarthropathy (vae o Charcot). O suʻesuʻega ua faʻamaonia mautinoa o se meafaigaluega aoga o le faʻaaogaina lea o le Total Contact Cast faʻapitoa tagata faʻapitoa.

O lenei fusi e faatapulaa ai le gaoioi o vae ma vae. I aso nei, o le meafaigaluega muamua e faʻaitiitia ai le tele o faʻalavelave faʻafuaseʻi: gasegase masani, faʻaleagaina ma le faʻaumatia o sooga, faʻapea foi le gangrene, lea e oʻo atu ai i le faʻanofoina. O le tele o faʻamatalaga tuʻuina atu e mafai ona faʻaaogaina e se endocrinologist poʻo le fomai tipitipi i se falemaʻi poʻo se falemaʻi.

Aofaʻiga Contact Cast o se fusi faʻapipiʻi mama i luga o le susulu ma le vae, lea o loʻo faia i mea faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa. Pe a faʻaaogaina, o loʻo aʻafia le vaega o loʻo aʻafia ai vae o le maʻisuka, ona o mea nei:

  1. E oo atu i le 30% o le avega ua siitia mai le vae i le vae pito i lalo.
  2. O le vaega o le lagolago o le vae e faateleina i le 15-24%. I lenei tulaga, o le avega i luga o vaega eseese o loʻo tufatufa atu ma le sili atu. O le mea lea, o le mamafa o le uta i luga o autu autu e faasino i ai ua faaitiitia i le 40-80%.
  3. O le laei e puipuia ai manuʻa mai le feteʻenaʻi o le va.
  4. Le faaitiitia o le paʻu o vae.
  5. A maeʻa ona fai ni puipuiga mo le puipuiga atili ma le faʻamalosia o le onosai, o le Total Contact Cast o loʻo tuʻuina le Laveʻavae, o se fausaga faʻasologa.

Mo le gaoioi i luga o le auala na faia e le tagata lava ia ni seevae faʻasusu. I lenei tulaga, ua faatonuina le tagata maʻi e faatapulaaina le savali i le 30% o lona mamao masani.

Faʻailoga mo le faʻaaogaina o se tagata faʻapipiʻi polymer lapoʻa Total Contact Cast:

  • se tulaga laititi o le maʻisuka osteoarthropathy,
  • o le taimi masani o le osteoarthropathy, lea na faigata i le atinaʻeina o le ulcer ulupo,
  • faʻalapotopotoga faʻavaomalo (i luga o vae uma e lua) o le osteoarthropathy ma / poʻo vae vae.

O le faʻamaualuga faʻamaoni i le faʻaaogaina o le Total Contact Cast o se gaioiga faʻaosofia i le loloto o masini o vae, faʻapea foi le gangrene poʻo le sepsis.

    ogaoga faʻasolosolo (vevela) faʻasalaga, pe a fai o le tapuvae-faʻataʻitaʻi igoa Faʻatau - vailaau faʻamaʻi

Afai o le manuʻa e pisia pe o loʻo i ai se tulaga lamatia maualuga o le faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka, o loʻo faʻamautuina togafitiga faʻamaʻi. O lona manuia e le gata ina faalagolago i le saʻo filifiliga o fualaau oona ma le metotia o le pulega, ae faapena foi i le togafitiga o le manua. O lenei togafitiga e tatau ona talafeagai lelei ma talafeagai, aemaise lava pe a oʻo i le ogaoga o le maʻi ma loloto. E le tatau ona tolopoina le togafitiga o le vae, ae tatau ona faʻatinoina i le taimi lava e tasi e faʻamaonia ai togafitiga. E tatau ona mataʻutia, o lona uiga, aʻafia ai uma siama ma le le mafai ona faʻaaogaina.

Afai ei ai nei faailoga a le tagata gasegase, ona manino lea e manaʻomia ona togafitia o ia i vailaau faʻamaʻi, ma ia lava laasaga, ma vave amata. Ae i le maʻi suka, aemaise lava i tagata matutua, o le tino puipuia o le tino e masani lava ona foliga mai o le tino, e pei o le vaivai e tali atu i siama. I ia tulaga, o faailoga e pei ona taʻua i luga e le o iai, ma e tatau i le fomaʻi ona faatonu faʻamalosi, e taulai atu i faʻamatalaga i le lotoifale o le faʻamaʻi.

I faʻamaʻi pipisi ma le tumau, o faailoga o faʻamaʻi e ese. I le tulaga muamua, o le fulu, fula, tiga, fiva o le paʻu, o le tuusaʻo e tuusaʻo mai le manua.I manuʻa masani, o faailo o faʻamaʻi o foliga vaaia o le tiga i le manua ma mea o loʻo siomia ai, o se manogi le lelei, o le faateleina o le tele o le manua, o se suiga i le lanu o le "gaogao", ma le tuʻuina atu o tuuga po o le toto mai le manua.

Mo le togafitiga o le maʻisuka vae, e mafai ona faia faʻamalosi faʻamalosi i le falemaʻi, pe mafai e le tagata gasegase ona ave i latou i le fale ile fomu. O le auala muamua e tatau pe afai o le faʻamaʻi e ogaoga, ma e lamatia ai le soifua o le tagata maʻi poo le saogalemu o le tino. Afai o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e maua i le phlegmon, o le tino o le tino, o le garyrene susu poʻo le sepsis, ona faʻataunuʻuina lea o le togafitiga o vailaau. O loʻo tuʻufaʻatasia ma le faʻavavega o vaʻaia o le purulent foci, faʻatoʻaga ma fuataga e faʻasaʻo ai le suka o le toto. O nei mea uma e faia i totonu o se falemaʻi.

Afai e le loloto le foci purulenti ma ua na o faailoga i le lotoifale o faʻamaʻi i le manua, ona mafai ai lea e le tagata gasegase ona ave vailaau faʻamaʻi i le tino o pepa ma e le alu i le falemaʻi. E taua le maitauina e mafua ona o le manava o le tino, o le inu o meaʻai ma vailaʻau i totonu o le gastrointestinal tract atonu o le a faʻavaivaia. I lenei tulaga, e tatau ona fesuiai i le vevesi o le puleaina o vailaau.

(faaiuga o le 2011)
Faʻalogo! O lenei faʻamatalaga o se "siaki siaki" mo fomaʻi! Tagata maʻi - 'aua neʻi e faʻaaogaina vailaʻau. Vaʻai se fomaʻi agavaa!

Agalelei (papa maʻa, i le gutu)FaʻasalagaStaphylococci (Staphylococcus aureus)

  • Clindamycin 300 mg 3-4 taimi i le aso
  • Rifampicin 300 mg 3 taimi i le aso
  • Flucloxacillin 500 mg 4 taimi i le aso
  • Clindamycin 150-600 mg 4 taimi i le aso
  • Flucloxacillin 500 mg 4 taimi i le aso
Meteocillin-Stackinglococcus aureus (MRSA)
  • Trimethoprim 200 mg 2 taimi i le aso
  • Rifampicin 300 mg 3 taimi i le aso
  • Doxycycline 100 mg / aso
  • Linezolid 600 mg 2 taimi i le aso
  • Vancomycin 1 g 2 taimi i le aso
  • Linezolid 600 mg 2 taimi i le aso
  • Daptomycin 300-600 mg 1 taimi i le aso
Streptococcus
  • Faʻataunuʻu 500 mg 3 taimi i le aso
  • Clindamycin 300 mg 3-4 taimi i le aso
  • Flucloxacillin 500 mg 4 taimi i le aso
  • Erythromycin 500 mg 3 taimi i le aso
  • Faʻataunuʻu 500 mg 3 taimi i le aso
  • Clindamycin 150-600 mg 4 taimi i le aso
Enterococci
  • Faʻataunuʻu 500 mg 3 taimi i le aso
  • Faʻataunuʻu 500 mg 3 taimi i le aso
Anaerobes
  • Metronidazole 250 mg 4 taimi i le aso
  • Clindamycin 300 mg 3 taimi i le aso
  • Metronidazole 500 mg 3 taimi i le aso
  • Clindamycin 150-600 mg 4 taimi i le aso
Coliform (E. coli, Proteus, Klebsiella, Enterobacter)
  • Ciprofloxacin 500 mg 2 taimi i le aso
  • Cefadroxil 1 g 2 taimi i le aso
  • Trimethoprim 200 mg 2 taimi i le aso
  • Ciprofloxacin 200 mg 2 taimi i le aso
  • Ceftazidime 1-2 g 3 taimi i le aso
  • Ceftriaxone 1-2 g / aso
  • Tazobactam 4.5 g 3 taimi i le aso
  • Trimethoprim 200 mg 2 taimi i le aso
  • Meropenem 500 mg-1 g 3 taimi i le aso
  • Ertapenem 500 mg-1 g i le aso
  • Ticarcillin clavulanate 3.2 g 3 taimi i le aso
Genu Pseudomonas (P. aeruginosa)
  • Ciprofloxacin 500 mg 2 taimi i le aso
  • Ceftazidime 1-2 g 3 taimi i le aso
  • Meropenem 500 mg-1 g 3 taimi i le aso
  • Ticarcillin clavulanate 3.2 g 3 taimi i le aso

E masani lava, o gasegase e maua i le maʻisuka vae syndrome e faʻapipiʻiina ma le faʻaaogaina o le tino. I se tulaga faapena, afai o vailaau faʻasolosolo poʻo isi vailaau faʻasaina o loʻo faʻatulagaina i vailaau faʻasaina masani, e mafai ona faia se faʻaleagaina tele i le soifua maloloina o le maʻi. Aisea ua i ai se tulaga matautia:

  • pe a fai e faʻaititia le gaioiga o gaʻo, ona mafai ai lea e le fualaau faasaina ma ona metabolites ona i ai sona aʻafiaga i luga o le tino,
  • i tagata gasegase e le atoatoa le aoga, o le faapalepale i aʻafiaga o fualaau oona e masani ona faaitiitia,
  • o nisi o vailaau faʻamaʻi e le o faʻaalia atoatoa a latou mea totino pe a faʻavaivaia le gaioiga o le gaʻo.

Ona o nei mea, pe afai o loʻo maua e le tagata maʻi ni faʻafitauli o le maʻisuka o ona vae faʻatasi ma le nephropathy, ona tatau lea i le fomaʻi ona fetuʻutuʻatasi le filifiliga o fualaau faʻasaʻi ma lona vailaʻau

Toto, taotoga

O togafitiga togafitiga o se manua o le aveeseina lea o peʻa paʻu ma paʻu. E tatau ona faia ina ia le mafai ona avea meaola na maliliu i fafo o se nofoaga mo siama faʻamaʻi.

Faʻafefea ona faʻatino lenei faiga:

  1. Ua faʻamamaina le paʻu ma faʻamaʻi.
  2. Ua fuafuaina pe o le a le ogaoga o le manua ma pe o le a le mea na paʻu i ai se mea mai fafo.
  3. E aveese e le fomai ni mea ua oti faatasi ma se seleulu ma se seleulu tipitipi ona fusi lea o le manua.

I le faaiuga o le togafitiga, o le manua e ono tele atu ma loloto atu nai lo le taimi muamua. E tatau ona piniki pe mumu, foliga e pei o aano o manu.

E le gata i le taotoga, ei ai isi auala e togafitia ai se manua:

  • E mafai ona faʻaaogaina le enzymes e faʻaumatia ai mea e le mafai ona faʻaaogaina.
  • E oʻo lava i vavaega iniseti faapitoa e faʻaaogaina, e naʻo laulaau oti. I le taimi lava e tasi, latou te faʻamalosi ai mea e faʻamalosia ai le faʻamaloloina o maʻi pipisi.

O le auala ma le tele na iloa talu mai le Taua Muamua o le Lalolagi. Talu mai le 2000, o le fiafia ia te ia ua toe foi mai.

O le togafitia o le togafitiga e le o se taotoga. O le taotoga moni e na o le pau lava le mea e fai pe a le manuia uma togafitiga. O se faʻamatalaga o le faʻaogaina o le toesea e sili atu i le lautele o lenei tusiga. O le faʻamalologa pe a maeʻa le taotoga atonu e tele ni vaiaso poʻo ni masina, e fuafua i le lelei o le maʻi e pulea ai lona maʻisuka.

Vailaʻau Orthopedic

O seevae Orthopedic o le mea sili lea ona taua mo le puipuia o le maʻisuka vae syndrome. Afai e tui e le tagata maʻi seevae seevae e talafeagai mo ia, ona faʻaitiitia ai lea o le maʻi o le maʻi i le vae e 2-3 taimi.

O le pulou toe faʻaleleia o se fasi mea e faʻamalosi ai totini seevae. I seevae faʻasolosolo e le tatau ona i ai se pulou malosi. O le pito i luga o le seevae e tatau ona faʻamalulu, mafanafana ma saogalemu mo le maʻi o le maʻisuka. E le tatau ona i ai ni sulu i totonu o seevae faʻasolosolo ina ia leai ni mea.

O le mea e tasi e tatau ona mausali, o lona uiga o le mausali, e le mafai ona gafatia. O le mea lea, o le mamafa i le vaega o le pito i luma o le vae ua faaitiitia, ma o le uta i luga o vaega o le vae ua tufatufa atu ma le sili atu. O seevae Orthopedic e tatau ona faigofie ma fetaui lelei mai le mea muamua e tatau ai.

A uma ona e faitauina le tusiga, ua e iloa mea uma e te manaʻomia e uiga i le maʻi o le maʻisuka vae. E tele ata o loʻo tuʻuina atu o le a fesoasoani ia te oe e iloilo ai le tulaga - o le a le leaga o ou vae ma o le a le mea e tupu mai. O le maʻi suka o se faʻalavelave faʻalavelave o le maʻisuka lea e mafai ona taʻitaʻia ai le toesea. Ae ui i lea, e le o tagata gasegase uma e ono afaina ai. Mulimuli i fautuaga na tuʻuina atu i luga - ma faʻamaonia e teu le avanoa e faimalaga ai "na o oe." O le mea taua o le vaʻavaʻai i se fomaʻi i le taimi e te iloa ai se mea leaga i ou vae. Ua i ai i fomaʻi ni laei lelei ma ni suauu i totonu oa latou fausaga e faʻatau ai faʻamaʻi ma faʻaosofia le faʻamaloloina.

Aua le faitau i luga o ni fualaau oona. Aua e te faaaogaina vailaau faʻamaʻi i lau oe lava gaioiga! O le mea autu o le maʻi e amata togafitiga ile taimi, tusa lava pe le o tigaina ona vae. E mafai ona e faʻamalosi le acid alpha lipoic e faʻamalolo ai le neuropathy o le maʻisuka ma toe faʻafoʻi lagona i le vae. Ae o le mea e sili ona lelei e mafai ona e faia o le fesuiaiga lea i se meaʻai maualalo-carbohydrate e faʻamaonia ai lou suka toto. Faitau atili e uiga i togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 ma togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1. O le maualalo o le gaosiga o mea taumafa e maualalo ai le suka ma fesoasoani e faʻamautuina lelei, e pei o tagata maloloina. Ona o lenei mea, ua alu ese le neuropathy o le maʻisuka. O le gauai i le vae ua toe faʻafouina. O se auala moni lea e toe maua mai ai mai le maʻisuka vae ma isi faʻalavelave.

O faʻamaʻi o le fatugaʻo ma le maʻisuka ma a latou togafitiga

O le mafuaʻaga e mafua ai faʻafitauli faʻapitoa i le maʻisuka o le hyperglycemia. Faʻatasi ai ma mea faʻapitoa e fesoasoani i le alualu i luma o togafitiga faʻapitoa, e oʻo atu ai i faʻamaʻi fatu fatu, nephropathy o le maʻisuka.

O le pathogenesis o faʻatoʻaga faʻatoʻaga e faʻaalia i le mafiafia o puipui o toto toto, fua o le tele ma le agavaa o siama, o le gaosia o le tele o polotini mai nei siama, ma le atinaʻeina o arterioles hyalinosis.

O le faatonutonuina o le mamafa i le renal glomeruli e le afaina, ma o lea la o le faagasologa o le filtration. I se taimi mulimuli ane, toe suia le gasegase fou e le renal sclerosis, lea e faʻaalia i le tele o le toilalo.

O le maʻisuka ma fatugaʻo e tele fesoʻotaʻi, e pei ona molimauina e fuainumera: o le tasi vae tolu o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e mafua ai le gasegase o le maʻisuka e le mafai ona faʻamalolo le tino mai mea elemene matautia ona o faʻamaʻi fatuga.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e maua mai i gasegase fatu i le 5% o mataupu, ae o lona faʻaogaina e toetoe lava sefulu taimi sili atu le maualuga, o le mea lea, i le atoaga o le fausaga, o le eseesega o le numera o tagata mamaʻi i nei vaega e le o se mea e matauina.

I le maʻisuka, o le fatu malosi e faamalosia ai le tele o le urine ina ia aveesea ai le sili atu o kulukose ma metabolites. Ae o suiga faʻavae i totonu o le tino fatu e mautinoa lava le faʻaitiitia o latou galuega, aemaise lava i le talaaga o le maualuga o le toto.

Faʻalogo togafitiga faʻapitoa

O togafitiga o fatuga e tatau ona amata i le vave e mafai ai, e le tatau ona faʻaaogaina ai faʻamaoniga, ae o le mea muamua lava, galue i le mafuaʻaga ma sooga taʻitasi i le pathogenesis, ia faʻamalamalama.

O le maualuga o le Cholesterol ma le toto maualuga e tatau ona mataituina lelei. E manaʻomia le faʻaitiitia o le kulukose o le toto i mea masani. O le faaitiitia o le masima i le meaai o se mea tatau. E fautuaina togafitiga o togalaʻau - sili atu.

O togafitiga faafomaʻi o gaʻo ma le maʻisuka e aofia ai: Inhibitors ACE e faʻaitiitia ai le maualuga o le intracranial ma le microalbuminuria (enalapril, captopril, hinapril, perindopril, ramipril, fosinopril).

Afai mo soʻo se mafuaʻaga ua solia, ona mafai lea ona e faʻaaogaina i le angiotensin-2 talitane (valsartan, irbesartan, losartan, condesartan, telmisatran).

E fautuaina le tuʻufaʻatasia o nei vailaau faʻasaina ma le sulodexide, lea e toe faʻafoisia ai le le mafai ona gafatia o le pito i lalo o paʻu o le renal glomeruli ma faʻaitiitia ai le paʻu o le pala i le urine.

Afai o le tele o le vai e le faʻamaloloina mai le tino, o le a vave ona oʻo atu i le pulmonary or cerebral edema, maualuga maualuga o le toto maualuga, arrhythmia, faaputuputu o meaola, ma le aʻafiaga o le faʻamalosi faʻafuaseʻi e faʻaleleia. O le hemodialysis e fesoasoani e faʻamamaina le toto ma avatu ai i tagata maʻi le avanoa e ola ai.

O le isi filifiliga o se togafitiga o fatu fatu maloloina mai se tagata foaʻi, e aʻafia i faafitauli faʻapitoa, soifua maloloina ma le vafealoaʻi e matua mafai ona foia. O se togafiti fatuga o se togafitiga mo le maʻisuka nephropathy i tulaga maualuga ua maua ai ni iuga lelei.

E faʻafefea ona togafitia manua lē faʻamalolo i le maʻisuka?

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le maʻisuka ua manatu o se faʻamaʻi faʻasese, aua e tele ni faʻalavelave na te tauaveina. O se tasi oi latou o le manua o manuʻa, lea e faʻaosofia ai le ola o le maʻisuka. O le mea lea, e taua le iloa pe aisea e le manuia ai manuʻa, faʻafefea ona puipuia lenei tulaga, ma sili ona taua, pe faʻapefea ona togafitia lelei.

  • Aisea e le faʻamalolo lelei ai manua i le maʻisuka
  • Maʻisuka Faʻasologa o Togafitiga
  • Togafitiga o le le faʻamalolo o manuʻa i luga o vae: pe faʻapefea ma pe faʻapefea ona togafitia, togafiti
  • Neuropathic faʻafitauli: uiga
  • Maʻisuka vae: ata
  • Manunuʻa faʻamalolo mo le maʻisuka
  • Togafitiga o manua faʻatasi ai ma togafitiga faʻaleaganuʻu
  • Puipuiga o manua e le faʻamalolo

Aisea e le faʻamalolo lelei ai manua i le maʻisuka

Faʻatasi ma le maʻisuka, o pito maualalo pito i lalo e tele lava ina aafia. E mafua lenei tulaga i le mea moni o le tafe toto e faʻalavelaveina i se mea lautele e le gata i vaʻa tetele, ae faʻapea foʻi i nai capillaries laiti. O lenei mea e oʻo atu ai i le faʻaumatia o aʻa natia, e mafua ai le leaga o lagona.

O le mea lea, o le maʻisuka e le o taimi uma e iloa ai manuʻa i luga o le paʻu. E mafai e se tagata ona lavea faʻafuasei ia te ia lava ao savali o ia e leai ni seevae, tu i luga o se maamaa pe na o le faapipiiina foi o sana.E taʻitaʻia ai le paʻu ma faaopoopo ai. O le mea lea, o togafitiga talafeagai e le faʻatinoina ma e le o saunia le fesoasoani muamua. Faaleagaina i siama ma le suppuration. O le faʻamaloloina o se manua e faigata. O taunuuga o le atinaʻeina o maʻi pipisi, maʻi o le maʻisuka ma le neuropathy.

Mafuaʻaga o le faʻamaloloina o maʻi:

  • vaivai o puipuiga,
  • faʻamaʻi totoʻa ma faʻaleagaina aʻafiaga namu,
  • fula o le pito i lalo,
  • faʻamaʻi
  • o le le mafai ona faʻaaogaina le vae mo le vaitaimi o togafitiga,
  • leai se meaʻai o sela ma masini ma mea aoga,
  • togafitiga le lelei.

O manuʻa i se tulaga maualuga e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le gangrene, lea e toetoe a le mafai ona faʻaumatia. O le faʻamaʻi faʻafuaseʻi. O se taunuuga, o le pito i lalo o le maʻisuka ua toesea. O le mea lea, e taua le suʻesuʻeina o vae i aso uma mo le i ai o ituaiga uma o manuʻa, oti, sana ma sana.

O le a le mea e fai e puipuia ai le faiva o fatuga?

O faʻamaʻi fatu e tatau ona taumafai e puipuia, ma sili atu ile maʻisuka. E ui lava i le mea moni o le puipuiga e taugofie, sili atu ona lelei ma sili atu le fiafia nai lo togafitiga, o le faʻalavelave o faʻalavelave masani o le faʻamaʻi e maualuga tele.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le taufaʻamataʻu o leona oona o le urinary tract e faʻalauteleina, lea e faʻateleina ai le faʻataʻitaʻiga o le falemaʻi. O le iloa vave ma le faʻamamaina o togafitiga faʻapitoa e aloese ai i le tele o tulaga o le le atoatoa.

O neura e pulea le vevela e aʻafia le aafia i le maʻisuka. O se taunuuga, o se tulaga e tulai mai lea e le lelei ai le gaioiga o le gaogao o le vevela, ma o le malolo i totonu o le tino e mafua ai ona afaina.

O le mea lea, o le faʻamaʻi e mafai ona tupu e le gata i le taimi muamua, ae o se taunuuga foi o le tulai mai o se vevela vevela, lea e afua mai i le oti o namu.

E tatau i tagata uma ona malamalama: gaoioiga i ituaiga eseese (taaloga, taʻaloga, faamalositino, siva, ma isi) e faʻaolaina ai le faʻamalosia o le urodynamics, o lona uiga, e puipuia ai le faʻavaveina o le urine, faʻamaonia le toto toto, faʻaitiitia le cholesterol ma faʻaaogaina ai vaʻa.

Talu ai o okeni ma tisipenesa o le tino e fesoʻotaʻi vavalalata ma felagolagomaʻi, o soliga i se tasi auala e oʻo atu ai i se gasegase i seisi. O le mea lea, o le maʻisuka e masani ona afaina ai fatugaʻo.

I soo se tulaga, afai e aliali mai faailoga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi tagata tomai faapitoa ma lafoai le faʻamaʻi. O faʻamatalaga muamua o faʻamaʻi fatu fatu i le maʻisuka o le ki i le manuia.

Maʻisuka Faʻasologa o Togafitiga

Ina ia mafai ona faʻaleleia le epithelization o manua, e tatau ona faia ni tulaga lelei mo lenei:

  1. Faʻatagaina o togafitiga o manua faʻatasi ma vailaau faʻapitoa. Afai o le fulafula ma le mumu ua matauina, faʻaaoga vailaau faʻamaʻi i le ituaiga o ogani.
  2. O le togafitiga o le vitio o le a aoga foʻi, faafetai i le mafai ona matua faʻamalosia ai le puipuiga o le tino.
  3. E taua tele le faʻamamaina o le paʻu o meaola leaga, tino mai fafo ma siama oti.
  4. Ua faʻamalūina manuʻa ma saline.
  5. I nisi tulaga, e fautuaina le faia o baths i le lotoifale ma le vevesi o le vai.
  6. Togafitiga o manua e tatau ona atoatoa ma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Togafitiga o le le faʻamalolo o manuʻa i luga o vae: pe faʻapefea ma pe faʻapefea ona togafitia, togafiti

Togafitiga o manua e le faʻamalolo i luga pito pito i lalo e tatau ona amata ile togafitiga o le vaega ua afaina. O vailaau faʻasaina e faʻamalosia ai le ava malosi, e matua faʻasaina, talu ai ona latou faʻamago le palapala. O le mea lea, o maʻisuka uma e tatau ona i ai se vaifofo vaifofo i le fale. E mafai ona avea ma "Chlorhexidine", "Furacilin" poʻo le manganese (potassium pati).

Aʻo leʻi fufulu le manua, faʻaofuofu totigilima e puipuia ai faʻamaʻi. Faʻaaogā na o le fulufulu mafiafia ma le fusi.E le gata i lea, mo le faʻapalapalaina, e mafai ona e faʻaaogaina se suauʻu faapitoa e faʻavae i luga o le siliva, metronidazole ma isi antimicrobial agents. I le faagasologa o le le fiafia, e fautuaina le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina (Levosin, Levomekol).

A amata ona faʻamalosi le manua, e le tatau ona faʻatagaina le tele o le faʻamaʻi, o lea e faʻaaogaina ai le manogi. E mafai ona avea ma "Trophodermine" poʻo le "Methyluracil o suauu." O laei ma fofo fofo e tatau ona faia 2-4 taimi i le aso.

Afai o le manua o loʻo i ai se tele o tulei ma e le faʻamalolo mo se taimi umi, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se taotoga. E aofia ai le maeʻaina o le gaosiga ma le suturing, faapea foi le alavai o le manua. I le avea ai o se tulafono, e mafai ona aveesea ni laasaga pe a mavae le 10 aso.

Neuropathic faʻafitauli: uiga

Faʻatasi ai ma le neuropathy o le maʻisuka, o faʻamaga o le nerve ua malulu, lea e mafua ai ona leai se lagona lelei. O se mea e masani ona masani ai i le maʻisuka, lea eo mai faatasi ma le faʻavaeina o le manogi o le bluelent sores. O le tagata maʻi e le lagonaina le maua o le microtrauma. Ina ia aloese mai lenei tulaga, e taua le mataʻituina o le maualuga o le kulukose o le toto ma mataʻituina totoga eletise toto. Ona o nei mea e fesoasoani i le faʻavaivaia o puipui o le toto ma faʻaleagaina ai aʻafi.

I le neuropathy, o le vae e masani lava ona afaina, talu ai o le avega autu lea o loʻo i luga. O le iʻuga, o le malosi o le faʻaogaina o manoa e oʻo atu i manoa ma skeletal system e lauiloa. O le suauʻu tolauapiga ua manatu o le togafitiga sili ona aoga.

Maʻisuka vae: ata

O le faʻavaeina o le ogaoga o le gaʻo o le uiga o le vae o le maʻisuka, lea e oʻo atu ai i le faʻaumatia atoatoa o toto toto ma faʻaleagaina ai le paʻu o se natura faʻaleagaina. O lea faʻalavelave e toetoe lava a le mafai ona togafitia i fualaau, o lea e faʻaaoga ai le taotoga.

O le maʻi o le maʻisuka lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le gangrene ma le tosoina o le tino. O le mea lea, taumafai e aua le fafagu ou vae ma ofuina seevae sili ona lelei. A maeʻa ona faʻaalia muamua faailoga muamua, faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi, talu ai i le amataga, o loʻo i ai pea le avanoa e faʻaumatia ai le faʻalavelave e aunoa ma se taotoga.

Saili atili e uiga ile vae o le maʻisuka iinei: http://diabet.biz/oslozhneniya/hronicheskie/konechnosti/diabeticheskaya-stopa.html.

Manunuʻa faʻamalolo mo le maʻisuka

O le faʻamaloloina o uʻu o se mataupu faʻavae, aua ua faʻavasegaina uma, e faʻalagolago i le mafuaʻaga (etiology) o le tupuga o le manua ma le tulaga o le atinaʻe. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le mimita masani o le faʻaleagaina, ua lava lea e faʻaaogaina ai le suauʻu pisapisapi, ma le loloto o manuʻa - antibacterial, ma i le vaega mulimuli o togafitiga - toe faʻafouina.

Ogaga mo maʻi o le gaʻo

O togafitiga sili ona lauiloa ma aoga mo togafitiga o maʻi pipisi:

  • "Fusicutan" ua faia i luga o le faavae o le fusidic acid, e faatatau i vailaau faʻamaʻi.
  • O le "Delaxin" e aofia ai tani synthetic, ei ai sona faʻamatalaga lelei - e mu, toe faʻafouina, faʻaitiitia le mumū ma le vevela.
  • "Solcoseryl" faʻavaveina le faiga o gataifale, faʻamalolo le paʻu.
  • "Vulnostimulin" e aofia ai vaega masani.
  • "Algofin" e faatatau i sooupu antibacterial. E aofia ai le carotenoids, chlorophyll ma isi mea masani.

Mea manogi mo manua lavelave

O manogi mai lenei vaega e faʻaaogāina i se manua mago e faʻamalolo ma aveese le susu:

  • Levomekol e faʻafoʻosaʻo ia meaʻi tino i se taimi pupuu.
  • O le "Baneocin" e aofia ai le bacitracin ma le manomac, o lea o se vailaʻau mamana malosi. E mafai foi ona faʻaaoga mo mumu.
  • O le suauʻu suauu e fesoasoani e faʻamago.
  • "Dioxisol".

Sauniuniga mo manua o le purulenti

  • O le manogi o le "Ichthyol" e iai mea lelei uma - faʻalautele mea mamafa, anesthetizes, disinfect. Faʻaaogā i le sipuni o le cotton ma faʻaofi i totonu o le manua, faʻapipiʻi i se ofu e le lelei.
  • O le suauʻu "Streptocid" e faʻamafunaina ai siama, faʻapipiʻi ai le suavai.
  • O le suauu "Vishnevsky" ua faʻaaogaina e avea o se auala mo meaʻai ma faʻamalosi.
  • O le suauʻu "Syntomycin" e faatatau i vailaau faʻamaʻi.

Togafitiga o manua faʻatasi ai ma togafitiga faʻaleaganuʻu

  1. O le vaeluaina o laulaau o le celandine e faʻaoga saʻo i le nofoaga o le liona.
  2. E mafai ona e faia se suāuʻu mai le aʻa o le celandine ma le burdock ile fua ole 2: 3. Faʻaopopo sina tamaʻi fualaʻau manogi ma faʻafefete i luga o se afi mo le 10-15 minute. Faʻasalaga manuʻa faatolu i le aso.
  3. O fualaau mai kukama fou i le ituaiga o pulufana poʻo le lotion e faʻaaogaina e avea o se antiseptic.
  4. O susu susu o le a fesoasoani e faʻamalolo le mumu. Mo lenei mea, o le gaʻo ua faʻasalaina i se meaʻai susu ma faʻaaoga i le manua. Fai 4 taimi i le aso.
  5. Fai le sua mai le laʻau paga ma faʻaaoga i le tele o taimi i le aso.
  6. Ave 2 tbsp. l calendula ma 200 ml o vai inu. Fai vai.

Faʻaaoga togafitiga faʻasoifua faʻapitoa e faʻaaogaina ma togafitiga fualaau. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona feutagai ma le endocrinologist togafiti ma mulimuli i ona manaoga uma. E naʻo le tulaga lava lea e mafai ai e se tasi ona ausia ni taunuuga lelei.

Faʻafefea ona puipuia le atinaʻe o le maʻisuka vae ma le vavaeina (video)

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i togafitiga puipuia e uiga i le atinaʻe o le maʻisuka vae ma le vaevaega, e mafai ona e sau mai le vitio na e tuʻuina atu i lou mafaufau:

Ia saili i taimi uma le fautuaga a se togafitiga o le endocrinologist ma e le faaaogaina le fautuaga a uo, e pei ona i ai i tulaga taitasi e talafeagai le togafitiga. Manatua, e na o se fomai faapitoa e mafai ona iloiloina le mea tonu, pe a mafaufau i uiga o le gasegase o le faamaʻi ma le tino.

Aisea e aliali mai ai sana?

Le tausia o le mamafa o o tatou tino, faʻagaoioia, ma e tigaina foi i le taimi e tasi - e faʻafia ona e le fuʻa o tatou vae. Fou poʻo le le faigofie o seevae, vaʻa vevela, le atoatoa o mea teuteu - o mea ia e afaina tele ai vae o le tagata.

O seevae faʻafitauli e tele lava ina taʻitaʻia atu i luga o vae. Ae maise lava pe a e manatu e le o taimi uma lava e mafai ai ona suia ni seevae le lelei poʻo ni seevae e sili atu ona lelei le filifiliga. O le vaega o solo o le seevae seevae, ona faaleagaina lea o le paʻu. O le faʻagasologa i lenei nofoaga e amata ai le vevela o le paʻu o le paʻu ma lona faʻamaʻalosi, ma le faʻamalosi.

O le igoa moni (malogo) e loloto i totonu o le paʻu, i se vaega umi e foliga mai o se faʻaloloa i foliga. O ia faʻavae e mafai ona afaina ai, tuputupu aʻe ma faʻaleagaina vae, faʻaleagaina.

Toe i totonu o mea

Maʻi Suka

Mo le maʻisuka, o sana i luga o latou vae o se autu faapitoa.

O le a le lamatiaga ole vae o le maʻisuka. Po o le tosoina o vae e avea o se auala mulimuli mo faʻamatalaga ogaoga o lenei tulaga. Ae e amata uma i le paʻu o le paʻu paʻu.

O le mea moni e faʻapea o le maʻisuka, o le aotelega o le gasegase o le tino e masani ona paʻu ma faʻalavelave le toto. Talu ai ona o lenei mea, o manuʻa laiti, o maʻila, o mea e le mafai ona iloa (aua latou te le afaina) ma faʻamaloloina lelei. O le mea e sili ona le lelei o le atinaʻe lea o faiga e le lelei, o lo latou faateleina ma le gangrene e sosoo ai. O le mafuaaga lea e taua ai le tausia lelei o le maʻisuka e taua e pei o se meaai.

Toe i totonu o mea

E faapefea ona togafitia sana?

O le fofo sili ona faigofie o pusa faapitoa sana. I le fale talavai, e mafai ona e maua i le taimi e tasi. E faʻalagolago lava i le nofoaga o le faʻatulagaina o sana, o lona fou ma lona telē.

O le Bensalitin o se suauu mo le aveeseina o faʻailoga. E faʻaitaitagofie, faʻamalūlūina le faʻamaina o le paʻu, fesoasoani e aveese. O le uumi taimi e mafai ona talafeagai - e faʻalagolago lava i le igoa lava ia. O le Belita-Vitex o se fofo mo masini, ae pei o se kulimi.

Toe i totonu o mea

Faʻatau auala

O maʻi suka e tatau ona sili atu ona maua fautuaga mai a latou fomaʻi i togafitiga ma togafitiga o sana. E le o iloa pe a mafai ona faaleagaina vae ma pe ono mafai ona ole atu mo fautuaga faafomaʻi.Afai ei ai soʻo se togafitiga faafomaʻi, faʻasalalau poʻo faʻasalalauga e foliga mai e manaia oe, ia aloese mai le faʻamaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le taina o saito mo le maʻisuka e matua vaivai lava.

Toe i totonu o mea

SOSU tui soosoo

O loʻo taʻua i latou o se meafaigaluega lanu mumu, lea e toetoe lava leai se taumafaiga e manaʻomia. Faʻaaogaina Metotia:

  • faʻaauau
  • ofu e oʻo i le lua itula,
  • aveese, fufulu ou vae ile vai mafanafana.

A maeʻa ni nai aso, e tatau ona amata le vavae ese malie o le paʻu paʻu ma faʻamalama uma lava, o mea lanu ma mea e afaina.

Toetoe o le a fai mai se fomaʻi o le faʻaaogaina o totini mo se tui e le tatau ona faʻaaogaina le tausiga o aso uma. Ma le isi foi, afai e te filifili e faʻaaoga sooga SOSU, taumafai e aua le faʻatau se mea sese. O le tau o le oloa fou e sili atu le maualuga nai lo le faigofie o se patch faigofie - e mafai ona manatu o se mea itiiti.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Toe i totonu o mea

Filifili se fomaʻi ma faia se taimi atofaina:

Laʻau afaina i luga o le maʻisuka (lanu mumu, enaena, pogisa)

O se tasi o faʻafitauli masani o le maʻisuka o lanu enaena po o le mumu e faʻaalia i luga o vae. O le natura o nei ituaiga o kulus e le o fesoʻotai ma psoriasis, e toatele e fiafia i le uiga o nei mea.

O nei faʻafitauli e tuʻuina atu ai i le tagata maʻi le tele o le faʻavauvau, ma aumaia ai faʻafitauli eseese. O le a la le mea o le pogisa i luga o vae, ma pe faapefea ona faʻaumatia?

Mafuaaga

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o faʻafitauli o le gasegase e tupu, lea e fesoasoani i le faʻavaeina mulimuli ane o faʻamaʻi pipisi i le tele o auala ma okeni. O le paʻu mo lenei faʻamaʻi e leai se faʻalavelave.

O le mea moni, o mea e mafua ai le mumu mumu e fai i luga o vae e manino. O le natura o latou foliga vaaia e taoto ai i faʻalavelave faʻaleagaina i totonu o masini. O le iʻuga, e tele faʻamafanafanaga e tutupu i luga o le siama, i totonu o le lauulu ma pores.

I le faʻaopoopoga, o galuega puipui o le tino ua faʻavaivaia i le maʻisuka, lea e mafua ai le faʻamaʻi o le epidermis e siama faʻamaʻi ma microbes.

Faʻatasi ai ma le alualu i luma o le faʻamaʻi, o le paʻu o le tagata maʻi e tele ni suiga: e sili ona mamafa, pele ma ua le toe aoga.

Fungal infections

E i ai ni mea pogisa i luga o vae o se vaega o le atinaʻe o le gaʻo i le maʻisuka? E masani lava o le mafuaʻaga o faʻamaʻi pipisi o le siama o Candida albicans. O lenei microorganism e masani lava ona taʻua o le fefete, e mafua ai le vevela, fulu ma le mumu o le epidermis (e pei ona faaalia i le ata).

O le malie e masani lava ona maua i nofoaga sili ona malulu ma sili ona mafanafana o le siama, o lona uiga e lagona le manaia i laupepa o le paʻu.

Mo se maʻi suka, o vaega faʻafitauli o:

  • i lalo o susu i fafine ma i lalo ifo o le paʻu o tane,
  • i tulimanu o le gutu
  • i le va o tamatamailima i luga o le lima ma le vae,
  • lata ane i le fagu fagu
  • i totonu o le eria
  • i totonu o le fale.

E masani lava, o le mumu, o le lavea i luga o vae, taulai atu i nisi nofoaga, o se faailo iloga o le maʻisuka. Ma o le tele o taimi, o se maʻi faʻaleagaina e fesoasoani i le faʻalavelave. Toeitiiti lava o taimi uma, e taulaʻi le manoa i vae.

Faʻalogo lelei! Ina ia aveese le mumu, e fautuaina e le dermatologists le faaaogaina o suauu masani ma aafiaga antibacterial i vaega ua aafia.

E mafai ona faʻafefe i pito i lalo ona o le dermatitis ma mea e tatau ona e iloa e uiga i lenei faʻalavelave? I le taimi nei, e tolu sefulu ituaiga ituaiga eseese o dermatitis.

Taua! I lenei tulaga, tatou te faauigaina o le paʻu o le paʻu o le alualu i luma e pei o muaʻi o le maʻisuka pe o lona talaaga i le taimi o le atinaʻeina o le maʻi.

E tolu vaega o le faʻamaʻi. Muamua, o le paʻu muamua o faʻamaʻi paʻu e tatau ona iloa.I lenei vaega, o le dermatologists e aofia uma ai faʻamaoniga na mafua mai i faʻafitauli eseese e tutupu i le faiga o le gasegase, pe a maua e le tagata maʻi le maʻisuka.

E tusa ai ma faʻamaʻi lua, o lenei vaega e aofia ai faʻamaʻi pipisi o le paʻu o le natura faʻaleagaina na mafua mai i siama ma sigi.

Faʻalogo lelei! O le paʻu o le paʻu o le suka e tupu ona o se faʻaitiitia o le lautele ma faʻalapotopotoga a le tino.

I le vaega lona tolu o faʻamaʻi mai le dermatological, ona o le mumu o laʻau mumu i luga o vae, o le dermatologists credit features character skin. E masani lava ona aliali mai pe a uma ona faʻaaogaina fualaau oona e faʻaaogaina mo le maʻisuka.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

O a mea e tatau ona e iloa e uiga i le siamaina o le paʻu o le paʻu i pito i lalo o le maʻisuka? O tagata mamai eo mai e matamata i se tagata faʻataʻitaʻiga e faʻaalia le paʻu o le paʻu o se uiga ese, e pei o se tulafono, e auina mai e le fomaʻi ni suʻega eseese.

Suesuega foi e aofia ai le auiliiliina ole fua ole toto. E masani lava, o gasegase oe na asiasi i le dermatologist ma suspectia le dermatitis ma le afaina e aafia ai e maua i le maʻisuka.

I isi tulaga, o le suʻesuʻega o faʻamatalaga faʻamaʻi ma faʻamaʻi endocrinina o loʻo faia i le auala lava lea e tasi ma isi faʻamaʻi paʻu:

  1. suʻesuʻega falesuesue ua faia,
  2. faia e le fomaʻi se suʻesuʻega i fafo,
  3. o nisi taimi e mafai e se fomaʻi ona faia se faʻaopoopoga faaopoopo.

Mo le fuafuaina o mea tutupu o le dermatitis o le vaega lua, ua faatonuina ai e le fomaʻi ni suega faapitoa mo aganuu. Faʻafetai i nei suʻesuʻega, e mafai ona iloa ai sui sooupu.

Auala mo togafitiga o paʻu o le paʻu i le maʻisuka

O le a le mea e tatau ona iloa e tagata e maua i le maʻisuka e uiga i togafitiga pe afai e aliali mai ni pogisa io latou vae?

O le metotia o le togafitiga o le dermatitis e tuusaʻo tonu lava ma le vaega o loʻo aʻafia ai le maʻi. Muamua, e filifilia e le fomaʻi togafitiga e faʻatatau i le maualuga o le faʻaleleia o metabolic process. O le mea muamua, o le dermatologist e le o aʻafiaga, ae o mafuaaga na mafua ai ona salalau le paʻu paʻu.

O le maʻisuka dermatitis, e aʻafia i le vaega muamua, e le manaʻomia se togafitiga faʻapitoa ma faʻamaopoopoina. Pe a faʻamautu le tulaga lautele o le tagata maʻi, o le numera o le paʻu o le paʻu o le a faʻaitiitia.

Mo le lelei ma le manuia o togafitiga o gasegase eseese, o togafitiga faʻapitoa e faʻaaogaina, e aofia ai vailaʻau faʻamaʻi.

Ma ina ia mafai ai ona vave alu ese atu i totonu o pito i lalo ifo - e tatau ona i ai i nei sui sologa o le antifungal ma le anti-allergenic.

Gaioiga puipui

O le manuia o le togafitiga o le dermatoses i le maʻisuka e faalagolago tonu lava i le faasaʻoina o le tulaga lautele o le soifua maloloina o le maʻi ma le faatulagaina lelei o metabolic processes e tupu i lona tino.

O lanu mumu e faaputuputu i luga o vae e matua faigata lava ona togafitia. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faia se vasega atoa o le tausiga lelei o paʻu.

Taua! I le i ai o ituaiga eseese o dermatitis, ia faʻaaoga naʻo le tausiga o le paʻu o le paʻu e leai ni manogi. O le faʻaaogaina o le faʻamamaina o kulimi ma oloa faʻatasi ai ma se faʻamatalaga ata e fautuaina foi.

Ina ia faamaluluina le maualuga o vae o vae, e lelei tele le faʻaaogaina o pumice poʻo faila faʻapitoa. I le taimi lava lea e tasi, e le tatau ona e faʻatoʻa ese faʻamalosi fatu ma faʻaaoga soʻo se togafitiga faa-tagata e aveese ai sana.

Taua! O se tagata gasegase mumu mumu i luga pito pito i lalo e tatau ona ofuina ni laei e faia mai i le natura masani ma lelei. E tatau foi ona e faia se suiga i aso taitasi o lino, tights, golf poʻo totini.

I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona filifilia le tele o lavalava.O lenei tulaga e matua taua tele mo le paʻu e manava ai le tino, e le o le tuʻuina pe solo. I le faʻaalia o pepe laiti ma laiti, e tatau ona faʻamaʻi faʻafuaseʻi le afaina.

E le gata i lea, o le manua e le mafai ona faapipiiina i se mea faʻapipiʻi. I le tulaga o le faʻavaeina o faʻamatalaga eseese i le maʻisuka, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi faʻatasi se tagata faʻataʻitaʻi i se taimi vave e mafai ai, ona asiasi atu ai lea i se tagata e mulimuli i le maʻisuka.

Faʻaiʻuga

E ui lava i le mea moni e faʻapea, faʻatasi ai ma faʻamatalaga, lea e faigata i le faʻamaʻi, o le amataina o taunuuga e le mafai, ae e mafai lava ona tupu. O nei mea e aofia ai le eczema ma le gangrene i le maʻisuka, pe afai o se manua po o se manua ua pisia.

O le faʻavaeina o erysipelas e mafai foi. Ae o le faʻalavelave autu lea e oʻo mai ai le mumu mumu i luga ifo o le pito i lalo, ua manatu o se faʻalavelave sili ona faigata o faiga taua.

O le mea lea, o le maʻisuka e amata ona gaoioi malosi, ae o le tele o tagata gasegase latou te le o gauai lelei i lenei faailoga matuia, ma talitonu o le maʻisuka taunuuga. Mai mea ua taʻua muamua, e mafai ona faʻauʻuina e mafai ona tuʻuina atu faʻamatalaga o le maʻisuka i faʻamaʻi.

Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau i le tagata gasegase ona maua se suʻesuʻega taimi. A maeʻa, o le maʻisuka faʻamalosia le tagata maʻi e siakiina pea lona tulaga o le soifua maloloina, aloese mai sina mea itiiti. E naʻo le tulaga lenei e mafai e le maʻisuka ona faʻaleleia lona lelei o le olaga i se tulaga atoa.

O le a le mea e fai pe afai e tupu ni manuʻa

I le tulaga o sina mea e sili ona leaga, abrasions, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi e faʻamaonia le saʻo ma le vave togafitiga. Aisea e aafia ai vae? O i latou o loʻo tauaveina le avega sili, lea e oʻo atu ai i le faʻaalia o mea e faʻaaogaina, valaau, mea e faʻamalolo ai, toso mai i fafo ma le faigata tele.

  1. e le tatau ona togafitiina le togafiti ma se viseptic - o se vaifofo o le furatsillina poo se vai vaivai (vai piniki) o le potassium pati,
  2. afai ua vevela le vevela, ua aliali mai faailoga o suppuration, e tatau ona e faʻaaogaina se suauu e iai se vailaau faʻasaʻo (e sili atu le faʻaaoga Levomikol poo le Levosin).

Manua mo le maʻisuka photo o le maʻisuka vae

A maeʻa togafitiga o le paʻu o le paʻu, e tatau ona e asiasi i se fomaʻi. Togafitiga o manua i luga o vae ma le maʻisuka e faia e se endocrinologist. A maeʻa ona suʻesuʻeina le faʻaleagaina, ua faatonuina e le fomaʻi vailaau faʻamaʻi, togafitiga o le vailaʻau, togafitiga o le physiotherapeutic. A oʻo mai faailoga o le faamalologa, e mafai ona faʻaaogaina le suāuu o Trofodermin, Solcoseryl poʻo Methyluracil.

Irina K., 54 tausaga. Ua ou maʻi mo le silia ma le 5 tausaga. Ou te inu i taimi uma i fualaau na faatonuina e le fomai. Ou te taumafai e puipui oʻu vae. A o ou laitiiti ou te fiafia lava e savali ou seevae, ae o le taimi nei, e oo lava i le taumafanafana, sa ou ofuina ni seevae mafanafana ma totini sooga. Sa ia togi ese ia papa aua na ia matauina o se fulafula ma le mumu e iloa i le va o tamatamailima. O le taimi lava lea na faʻaaogaina ai i se vaifofo o le paluga faʻasalalau, faʻafefiloi ma le Levomikol. Ou te faʻamoemoe o mea uma e faʻamalolo vave.

Victor Konstantinovich, endocrinologist. Irina, o au taga sa saʻo, ae ia mautinoa ia faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi mo se isi suʻesuʻega ma togafitiga.

O le suauʻu o le Trofoderini e iai sona aʻafiaga o le antimicrobial, faʻateleina le faʻamaloloina o manu i le maʻisuka, faʻamaluluina le paʻu, ma faʻaaogaina mo le paʻu vevela, paʻu, ma le tuʻavae. Ae e le mafai ona e faʻaogaina le suāuʻu mo se taimi umi, talu ai aʻafiaga i itu, e mafai ona maua ai meaʻai.

O se valaau ua aliali mai: o le a le mea e fai

E tatau ona fai ni seevae malulu ma lautele, e le faʻamaʻiina ai vae ma mulivae. E tatau ona mama mama, e aunoa ma le susu, ina ia le solo le mulivae po o tamatamailima. E fautuaina e lūlūina vae pe'ā uma ona fufuluina le kulimi antibacterial.

Afai e foliga mai ua sau se callus, faaaoga se patch bactericidal poo se ofu e le lelei i luga. O se suauu faamalolo e iai ni siliva siliva (Sulfargin) e aoga mo le togafitia o sana.Afai i se vaiaso e le mafai ona togafitia togafiti ma fofo i le fale, o le fesoasoani a se fomaʻi e manaʻomia - e aunoa ma se togafitiga faapitoa, e mafai ona avea le sana ma se ulutala.

Na aliali mai se ulupo: o le a le mea e fai

  1. ave le avega (agai i luga e savali i luga o tootoo),
  2. togafitiga faʻapitoa o togafitiga o le nofoaga manua,
  3. togafitiga ma fualaau faʻamaʻi, antihistamines, fualaau faʻamaʻi-inflammatory,
  4. togafitiga faʻapitoa e aveese ai mea e aofia ai meaʻai ma tino oti.

Mafuaʻaga o Faʻafitauli Faʻamālōloina

  • ma le maualuga maualuga o suka i totonu o le toto, o le toto e mamafa, faʻavave lemu, faʻafaigofie ona tuʻuina atu meaʻai, okesene i siama,
  • puipuiga faʻaititia
  • o le gaioiga o le paʻu ua solia (ole neuropathy o le maʻisuka), o lea e le vave iloa ai e le tagata maʻi le manua,
  • toto toto e avea ma mea e pala, faʻaleaga vave
  • o le faagasologa o le toe faʻafouina, faʻaleagaina manuʻa o loʻo taofia,
  • fomaʻi faʻamalolo e taʻitaʻia ai foliga o maʻi, gangrene.
  • laser, magnetic thérapie,
  • ultraviolet radiation
  • nitrogen ma le ozone togafitiga.

Tuua Lau Faamatalaga