Le faʻamatalaga faʻapitoa o aso

O fualaau mamago e lelei mo le tino o le tagata ma meaʻai. Ae o meaai e tatau ona nofouta ia latou fuainumera faʻamamafa (GI). GI o paʻu, apricots mago, figu maualalo, aua o nei oloa e le lamatia mo tagata e maua i le maʻisuka. Ae ui i lea, o nisi fualaau mamago ua iloga e le maualuga o numera o lenei faailoga. O latou faʻaaoga e faʻaaogaina ai le metabolism, e aʻafia ai le aʻafia o le maualuga o le toto, lea e faʻasalaina i tagata mamaʻi e iai se maʻi faapena.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

O le a le faasino igoa?

Glucose o le punavai autu o le malosi mo sela. E faʻamautinoaina o latou atoatoaga o loʻo galue ma saofagā i le masani masani o faiga faʻavaomalo. Faatasi ai ma le leai o se kulukose, o se tagata ua i ai se lagona o le fiaaai, ma o le tele o saofaga i le gaosiga o le gaosiga o le inisalini - o le hormone o le pancreas. E tufatufaina atu le kulukose i masini e manaʻomia ai le malosi o le gaosiga, poʻo le teu oloa i le ituaiga o tupe teu.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faʻafitauli o le vaʻai, tulaga paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma oʻo ai i le paʻu o le tino! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

GI e faʻaalia ai le vave vave o mea taumafa o loʻo i ai vailaʻau faʻamalosi i totonu o le tino ma ulu i le toto e pei o le kulukose, e aafia ai le maualuga o le suka. O le faasinomaga o le faasinomaga o loʻo tuʻuina atu i meaʻai e mauoa i gaʻo, talu ai na o na ituaiga meaʻai e mafai ona faʻaosofia ai oso i totonu o le toto suka. O le laulau i lalo o loʻo faʻaalia ai le faʻavasegaina o meaʻai e fesoʻotaʻi ma le glycemic index.

O apricots ma vailaʻau kuka

O apricots ua faʻamamaina o loʻo i ai se faasinomaga o le faasinomaga - 35 iunite, o lea i le faʻaogaina lelei e mafai ma e tatau ona faʻaumatia i le maʻisuka. E i ai i lona tuufaatasiga le tele o vitamini ma minerale e lagolagoina ai le tulaga lautele o le tino. Ma faʻamago foi apricot fesoasoani e faʻamamaina ai le inumaga. E sili atu le faʻaaogaina o fualaau mamago o se mea e ese mai ai poʻo i le tulaga o compote.

Aso ma GI

O le faʻasologa o faʻamaumauga o aso e 146 iunite, lea e faaluaina le maualuga e pei o le veg chop, o lona uiga, o le oloa e lelei tele. O fualaau suamalie e fesoasoani e faateleina le kulukose o le toto, ae aoga. E fesoasoani i le faʻateleina o le puipuiga o le ate, o le ate ma le fatugao, ma faʻamaonia ai foi le galuega o le manava, e fesoasoani ai i le maʻisuka e feagai ai ma le taʻavale. E ui lava i le maualuga o le kalori, o aso e manaʻomia i le taumafa o tagata gasegase. Ae peitai, e tatau ona e faʻaaogaina ma le faʻaeteete.

Prunes ma GI

E lelei le vaʻai ma isi oloa ma o se tasi o ituaiga sili ona saogalemu o fualaau mamago. I le faaopoopo atu i le fuainumera maualalo maualalo - 40 iunite - o nei fualaau mamago e aofia ai le tele o fiva. Ona o lenei mea, o laʻau e faʻagesegese ai le faʻapalaina o meaai, faʻatuai le tafe o le suka i totonu o le toto. E faʻamalosi ai puipui o le tino, o le mea lea e aoga tele mo le maʻisuka. E tatau ona faʻaaogā i le faʻatusa.

Faʻiina ma le Glycemic Index

E toatele tagata e fiafia e faaopoopo vine i ipu o aso uma po o pusa. Ae ui i lea, o loʻo i ai se faasinomaga maualuga o le 65 iunite. O lenei oloa e le mafai ona tuʻufaʻatasia ma le suʻega, aua a oʻo i le taumafaina o sea taumafataga o loʻo i ai se mamafa mamafa i luga o le paʻu. E tatau ona e 'ai faʻamaina eseese pe fai foʻi ma meaʻai papaʻu. O le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻaaogaina o vine e tatau ona faaitiitia.

Fuainumera ma le glycemic index

O fualaau e faasino i fualaau mamago ma se fuainumera maualalo maualalo - 40 iunite. Ae ui i lea, e ui lava i le maualalo o numera, o le faʻaaogaina o mati mamago e faʻasaina i le maʻisuka. Aʻo faʻamamaina i fig, faʻalautele le kalori ma maualuga le maualuga o le kulukose, lea e faʻaosofia ai oso i le suka toto. E afaina ma e lamatia foi i soo se tulaga o le faamai.

O a fualaau mamago ua matua faasaina mo le maʻisuka?

O tagata e maua i le maʻisuka ua matua faasaina na fualaau mama:

O nei fualaau mamago e le mafai ona 'aina ma sosolo mai ia i latou, ona o le maʻisuka, faʻatasi ai ma nisi faʻamaʻi o tagata e maua i le maualuga maualuga o le suka suka (pancreatitis), e le gata ina afaina ai le soifua maloloina, ae e oʻo atu ai foi i le oti .

Le faʻamatalaga faʻamaonia ma le taua o meaʻai o aso

Taʻaloga Bowl

Endocrinologists faʻasaina le maʻisuka mai aso e 'ai ona o le GI maualuga. O fomaʻi e saʻo, o le glycemic index of date dried, e faʻatatau i le ituaiga eseese ma le suka i totonu, e mafai ona aofia ai i le 103 i le 165 iunite. O le faasinomaga o igoa o aso fou e 70 iunite. O fuainumera e matua manaia ma o lona uiga o se tapulaa i le faʻaaogaina o fua. O aso malolo ua 'faasaina' meaai mo le maʻisuka.

I le tulaga o le faatapulaaina o numera o kalori i aso taitasi ina ia faʻaitiitia ai le mamafa, o aso malogo foi e le aofia ai mai le lisi. O nei fua e maualuga i calorie. I le 100 g o oloa, o le tau o le malosi e 292 kcal.

Taumafa tau taumafa i le 100 g:

  • proteins - 2.5 g
  • gaʻo - 0.5 g,
  • carbohydrates - 69.2 g.

Mea aoga

O aso e le gata i le taua o taumafa, ae faʻamalolo foi meatotino. O fua ua leva ona faʻaaoga e fai ma fofo mo le tale. O aso e lelei mo le faʻavaivaia, leai se malosi, faʻasolosolo le atinaʻeina o le fanau, e pei o mea inu gaʻo faigofie e faʻaleleia lelei. O nei meatotino e faʻataga ai oe e faʻamalosi vave pe'ā maeʻa se maʻi ogaoga, faʻalavelave faʻalavelave.

O aso e fesoasoani i le faʻaleleia o le toto, faʻateleina le uʻamea i totonu o le toto. E le o leva tele, na maua ai e saienitisi ia mea e tetee ai i mea leaga i aso e pei o aspirin ia latou aso.

O fua o le palm palm o loʻo i ai le tele o le potassium, lea e faʻaleleia ai gaioiga fatu. Faatasi ai ma le le faapalepale o koko, o aso o le a avea ma se suiga sili i laʻau suamalie ma suamalie. Aso e talafeagai mo se meaʻai vave ma faigofie i taimi o suʻega.

O aso e aofia ai se amino amino taua - tryptophan. O lenei vailaau e iai sona aafiaga lelei i le faia o faiʻai, faʻaleleia le manatua, ma fesoasoani i le faʻanoanoa o le atuatuvale. Amene acene e fiafia i luga, fesoasoani e faaleleia atili le moe.

O fua o Paama o loʻo i ai le ogasami masani. O lenei vailaʻau e faʻaleleia atili ai le vavaeina o le uterine i le uma o le fanauina ma le faateleina o susu o susu. O aso e aofia ai pectin e puipuia ai le atinaʻe o sela o le kanesa. E faʻavaivaia aso paʻuʻai, lea e fesoasoani i le faʻaleleia o le manava ma le faʻaumatia o le malosi.

Faʻaleagaina o aso

Aua le faʻaleagaina aso, aua e matua maualuga lava i le kalori. O tagata ei ai le gaʻo ma le maʻisuka e tatau ona vavaeese aso mai le taumafataga.

E le mafai ona e faʻaaogaina aso ma le faʻalepaleina o le tagata lava ia, o le faʻafuaseʻi o mea e afaina ai. O aso e faʻasaina i mataupu o le paʻu o le pancreatic ma le maʻi o le gaʻo. Mo tamaiti laiti mai le 3 tausaga, 1-3 aso ile aso o le a lava.

O le fua o le gaogao o fualaau aina e matua maualalo, o le mea lea, faatasi ai ma le sili atu o le gastritis, o le faaaogaina o aso e le aofia ai.

Faʻaaliga ma faʻamatalaga

E iai loʻu maʻisuka ituaiga 2-e le o le insulin e faalagolago. O se uo na fautuaina le faaitiitia o le suka i le toto ma DiabeNot. Na ou faʻatonuina e ala i le Initaneti. Amata le mauaina. Ou te mulimuli i se taumafataga e le tuusaʻo, i taeao uma lava na amata ona ou savali i le 2-3 kilomita i luga o vae. I le lua vaiaso talu ai, ou te matauina se paʻu malie i le suka i luga o le mita i le taeao ao leʻi oʻo i le taeao mai le 9.3 i le 7.1, ma ananafi e oo lava i le 6.1! Ou te faaauau pea le auala puipuia. O le a ou le amanaia le manuia.

Margarita Pavlovna, o loʻo ou nofo foi i luga o Diabenot i le taimi nei. SD 2. E leai soʻu taimi mo se mea e 'ai ma savali, ae ou te le faʻaleagaina le suamalie ma mea gaʻo, ou te manatu XE, ae ona o le matua, o loʻo maualuga pea le suka. O taunuuga e le lelei e pei o oe, ae e 7% le suka e le oʻo mai mo le vaiaso. O le a le glucometer e te fuaina ai le suka? Pe na te faʻaalia oe i le plasma poo le toto atoa? Ou te manao e faatusatusa taunuuga mai le tagofia o fualaau faasaina.

O le faasinomaga e sili atu ma le 100. Suesue lelei le autu.

Aiseā ua le mafai ai ona faitau tusitusi e uiga i le GI (date) 146? O le maualuga o le GI o loʻo i ai i le glucose ma e 100, ma o isi oloa uma e faʻatusatusa i lenei faailoilo. Ae e le mafai ona silia ma le 100. O le aso e moni lava o le GI le maualuga o fualaau mamago, ae o le 70.

Faʻaitiitia poʻo le itiiti ifo faʻaititia le faʻaaogaina o meaʻai o manu i au mea taumafa - meaʻai ma meaʻai susu. E le gata i lea, aloese mai meaʻai gaʻo e pei o nati ma isi mea, ma o mea uma o le a pasia. O le tusi "Suesuega Saina" e fesoasoani ai.

Fautuaga sili, o le a ou pipii ia i latou

O fualaau mamago e lelei mo le tino o le tagata ma meaʻai. Ae o meaai e tatau ona nofouta ia latou fuainumera faʻamamafa (GI). GI o paʻu, apricots mago, figu maualalo, aua o nei oloa e le lamatia mo tagata e maua i le maʻisuka. Ae ui i lea, o nisi fualaau mamago ua iloga e le maualuga o numera o lenei faailoga. O latou faʻaaoga e faʻaaogaina ai le metabolism, e aʻafia ai le aʻafia o le maualuga o le toto, lea e faʻasalaina i tagata mamaʻi e iai se maʻi faapena.

Tuua Lau Faamatalaga