Bulgur mo le maʻisuka: meatotino, faʻamatalaga faʻapitoa ma tulafono faʻaaoga

O le taumafaina o le saito o le aliga ua faailoa mai mo le maʻisuka, pe afai e le oona le tagata maʻi ma faʻafefe filemu le gutu. I ia tulaga, o le poma i le maʻisuka e mafai ona mafua ai le moe, dyspepsia poo le afaina, vaivai ai le tino. O le faʻatagaga e faʻaaoga ai le oloa e tatau ona fesiligia mai le o loʻo auai i le endocrinologist.

E mafai e le maʻisuka ona 'ai le bulgur? E fautuaina e fomaʻi ipu mai nei fatu pe afai e le o iai ni faafitauli i luga ma e leai ni faʻamaʻi masani o faʻamaʻi.

O faʻamanuiaga o le bulgur mo le maʻisuka:

  • faʻaleleia metabolism
  • normalization o le faʻafefeteina,
  • fufulu le ate o toxins,
  • faamautuina o le tino,
  • faamama avega,
  • paʻu ma lauulu faaleleia,

  • sili atu fatuga e taitai atu ai i le mamafa o le mamafa,
  • 'aiʻesea e mafai ona mafua ai se faʻafefe o le faʻafefe.

O le Croup o loʻo i ai vailaʻau gaʻo maʻalaupapa ua leva ona paʻu, lea e fesoasoani i le paʻu mamafa.

O le tasi o faila o le bulgur kuka (100 kalama) e aofia ai:: 31% o le faʻaaogaina o le manganese, pe tusa o le 8% magnesium, 9% vitamin PP, 4% B1, 7% B5. O le tuufaatasiga ei ai sona aafiaga lelei i luga o le puipuiga ma le cardiovascular system.

Bulgur ma le maʻisuka o le ituaiga muamua ma lona lua

I taimi o gasegase, e taua le puleaina o le meaai ma le tele ole inisalini i meaai. I le maʻisuka ituaiga 1, o le hormone e le lava i taimi uma, e faʻaaogaina o se vailaau. O le ituaiga lona lua o faʻamaʻi e mafua ona o le leai o insulin. Ina ia faia, ia masani lava ona 'ai.

Bulgur mo le maʻisuka ituaiga 2 e aoga ona e fesoasoani i le faʻamamaina o alavai. E fesoasoani lenei mea e pulea le tele o le kulukose i totonu o le toto, faʻaititia le aoga o le inisalini ua ave. O le fuainumera faʻamamafa o cereals e tutusa ma le 45.

O le tali i le fesili "e mafai ona 'ai le bulgur mo le maʻisuka" e lelei, ae naʻo le tuufaatasiga o ipu poo le foliga o le falaoamata. O le taumafa o loʻo faʻaalia e le o loʻo i ai le endocrinologist, ma faʻamaonia ai oloa gaosia. O le maʻisuka e faʻatapulaʻaina ai le taumafa:

  • e faasaina le tagofia o le suka i lona mamanu lelei, o se vaega o oloa,
  • faatapulaaina o le faaaogaina o meaʻai,
  • o mea inu faʻamalosi ua leai
  • E faasāina ona inu vine mama suamalie (e le faʻaaoga i sua suamalie).

E mafai e le maʻisuka ona maua ni suamalie suamalie? Fomaʻi faʻatagaina le faʻaaogaina o cereals i foliga afifi, ae aunoa ma le faaopoopoina o le suka. Mo le tofo, e mafai ona e faʻaopopoina ni fua e leʻi faʻasalaina, e pei o currants poʻo vine.

Bulgur mo le maʻisuka e faʻaaogaina i ni ipu eseese. O nei mea e aofia ai fatu, salati, soupisi ma soʻo se mea taumafa. O le kukaina o falaoamata e aunoa ma le teuteuina muamua, e tatau ona faʻafefiloi le vai, sasaa i fatu (i le fua faatatau o le 1: 2), kuka i luga o le vevela vevela mo le 15-20 minute (e tatau ona faʻafefe atoa le vai). I le faaiuga o le faagasologa, e mafai ona tuʻuina atu le oloa mo le 5 minute. Mo se meaʻai e sili atu ona lelei, o le cereal e mafai ona fufulu i totonu ole laʻititi ole suāuʻu mo le 2 minute.

Mo le kuka i totonu o le pani (fufulu poʻo le faʻavelaina), e tatau ona e faʻataga muamua ona faʻafefete fatu: tuʻuina i le vai mafanafana mo le afa itula, faʻamafanafana taimi. A oʻo ina faʻalauteleina le fatu, o le a faʻafefe le vai. O le mea na maua ai le oloa e tuʻuina atu i le palu ma faʻasusu pe falai i totonu o le suauu.

O le pulu bulgur o loʻo faʻaaogaina i le ituaiga o cereal i ai pe leai foi ni fualaʻau, faʻaopoopoina i salati pe fasi ni aano o manu mo cutlets. O le fried version o loʻo faʻaaoga e avea o se falaoa pito. E tatau ona feutagai ma lau fomaʻi e fuafua ai le filifiliga faatagaina mo le taliaina.

Taiala lautele

Mo le maʻisuka, e mafai ona faʻaaogaina le bulgur i soo se ituaiga. O le paluga o le pata ua faaopoopoina i fualaau faisua fou e maua ai le fiber content, mo se faataitaiga, sana, ma greens. E mafai ona e faʻaaogaina fualaau aina: totoina apu, pears, apricots, vine. O fualaau malulu ma mamago e seleseleina i le gasologa o le vaitau, lea e faʻaaoga i le vaitau malulu.

O falala falaoamata e faaopoopoina i le paluga po o meaʻai ua tunuina o moa, iʻa, laʻau mimiti. E mafai ona tuʻuina Bulgur i totonu o le pani, sasaa sina vai. O lenei filifiliga meaʻai e faʻamaonia mo tagata e sili atu le mamafa. O fua o le kuka ua saunia e aunoa ma ni mea faʻapipiʻi pe o se vaega o fualaau faisua.

Taboule Salati

O le ipu e aofia ai falalaʻau kuka. Ma o le a e manaʻomia foi: se fusi mint ma le pasili, aniani lanu meamata, lua keke o le karika, 5-6 tomato faapelepele poo 2 tamato masani, 1 talo ata, 1 kukama, sua o le lemon ma le olive olive mo le totoina.

Ina ia saunia fualaau faisua, fufulu ma tipi i totonu ole laʻau manaʻomia. O le cereal ua kuka mo le 20 minute. Bulgur, greens, fufuluina o fualaau faisua ua faʻafefiloi i se ipu salati ma faʻafefea i le suamoni ma le suāuu. Afai e talafeagai, ia faaopoopo le masima ma mea manogi e tofo ai.

Tausi le salati i totonu o le pusaaisa, ae sili atu le lelei ona 'ai vave pe a uma ona kuka. O le ipu e faaopoopo i falaoa o le falaoa. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻaopopo iʻa fagota poʻo moa.

O loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga sauniuni mo salamata lea e sui ai fualaau faisua i fua. Apu lelei, pears, fasi tangerine, faʻi ma le tele o vine.

  • 2 tioata o le bulgur,
  • 400 kalama o puaa,
  • kāloti
  • riki
  • 3 ipu pata o aano o manufasi,
  • 3 cloves o le kalama,
  • se laulaau lanumeamata
  • 150 ml o le suauu manogi,
  • masima ma mea manogi e tofo ai.

Mo le kukaina, e tatau ona e tilotilo i kāloti ma aniani, fufulu ma selesele i totonu o ni tamai kopa. Tuu se pulou mafiafia po o se mumu loloto e tao i luga o le afi. A vevela le koneteina, faʻatumu i le suauu. Sasaa le aniani i totonu o le vai, pe a maeʻa le 5 minute kalo. Aveese fualaʻau falai, ma tuu le puaa gaosi io latou nofoaga. A maeʻa le 10 minute faʻaopoopo fualaau faisua, masima ma mea manogi, pe a uma le isi 3 minute le susu. A oʻo i le suavai, e tatau ona e tapeina le afi ma tapuni le pani. A maeʻa le 10 minute o le tietie solo, faʻaopopo le cereal, ma a maeʻa le 10 sili ona aveese mai le vevela. Faʻasusu i laʻau aʻo le i auauna atu.

O muffins e faigofie lava ona faia mai gaʻo. O le a e manaʻomia:

  • 2 fuamoa
  • se ipu susu
  • 3 sipuni tele ole suāuʻu manogi,
  • 200 kalama o le bulgur,
  • 300 g kalama
  • 3 teaspoons o le tao tao
  • laume.

O le kuka ua kuka. A o kuka, o fuamoa e sasaina i totonu o se pesini loloto, ona faaopoopoina lea o le susu, pata, thyme ma le falaoamata manava. E faʻafefiloi meaʻai, faaopoopo i le falaoamata ma toe faʻafefiloi.

O paʻu auro ua tumu i le 75% ma tuʻu i luga o se paleti. O muffins e tao i totonu o le ogaumu i le vevela i le 180 tikeri mo le afa itula. I le faaiuga o le taimi atofaina, o le muffins e tuia i se aufaʻatasi poʻo se nifo. Afai o laʻau paluga, e faʻalautele le kuka mo le 5 minute.

* Faʻamaumauga: USDA SR-23

USDA National Nutrient Database mo Tusiga Faʻataʻitaʻi

Amataga ma foliga

Na sau Bulgur i Europa Tutotonu ma Sasae mai Sasaʻe ma Metitirani, lea na iloa ai mo le sili atu ma le 4 miliona tausaga o se mea taua i le tele o ipu. Mo atunuu ese, e ese lona igoa (Bulgor, Burgul, Gurgul). Bulgur o se saito saito.

E maua le kopa i le togafitia o fatu ma le uila, sosoo ai ma le faamamaina i le la. I le taimi mulimuli, o le saito ua auina atu i tagata e gaosia, mai i lea, e fuafua i le tele o le vaega, pe tele pilavlik, e faaaoga i ipu pito i tua ma pilaf, po o kofelik (o fatu saito faaopoopo i dolma po o salati) e maua. O se vaega o le bulgur e mafai ona mafaufauina o le vevela vevela aʻo leʻi sasaina. O le mea mulimuli e iu ai i le mea moni o le bulgur ua kuka, e le pei o le tausoga po o le semolina.

Bulgur sili atu i le tele o cereals i luma o vitamini ma minerale i le tuufaatasiga, faapea foi i lona saturation ma le gaʻo susu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le semolina ma le falaoamata o saito e tumu tele i vailaʻau faʻasaʻo.

Glycemic index

O le faʻasologa o le fuainumera o le fua faatatau lea o le aofaʻi o meaʻai gaʻo na maua i totonu o le tino i le tele o le faateleina o le suka i le toto pe a uma se taumafataga. Mo le faʻaogaina o le faʻaaogaina o lenei faailoilo, o le fua mai le 0 i le 100 na atinaʻeina, pe afai o le maualuga aupito maualuga e tutusa ma le kulukose mama.

O tagata e fia taumafa lelei e taumafai e filifili meaʻai ma maualalo (0-15) poʻo le (16-50) glycemic index.

E maualalo le faasinomaga o le hypoglycemic, o lea e mafai ai ona faʻaaogaina e le maʻisuka.

Ina ia fua i le glycemic index, faʻaaoga le tele o le oloa, lea o le a aofia ai le 50 g o le suka. O loʻo faʻatulagaina foi le avega Glycemic. O lenei mea taua e tatau ona amanaia i le fuafuaina e le na o le puna lava ia, ae o lona tele foi.

O le fua mo le faʻatulagaina o le glycemic avega o le: GN = (maualalo le carbohydrate mo 100 g) / 100 * GI. O le maualuga o le avega glycemic, o le malosi o le aafiaga o le inisalinium o le ipu.

O le faʻasologa o fualaau o le gaʻo e faalagolago i le tele o mea:

  • auala muamua e gaosia ai,
  • siʻitaga laʻititi pe a maeʻa,
  • auala galue i taimi o kuka,
  • recipes mo le mea ua maeʻa.

O le faʻamatalaga faʻamaonia o le mea maeʻa atonu e ese mai le faasinoupu o le uluai oloa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le GI o le oatmeal porridge i le susu o le a sili atu le maualuga nai lo o le oatmeal, poʻo le falaoʻo e kuka i le vai.

GI bulgur (e oo lava i le muai fried) - itiiti ifo i le 45. O le faasinoupu o le oloa ua kuka i le vai e 35 iunite. I le faaopoopo atu i ai, e aoga le mafaufau e ui lava i le maualuga o le kalori i totonu o le pepa malogo (sili atu i le 340 kcal), na o le 83 kcal mo le tasi-gram vaega o le bulgur kuka.

Tusa 2 le maʻisuka malosi

O le maʻi suka o se gasegase tuga lea e manaʻomia ai togafitiga uumi ma se meaai paleni. O se tagata e iai se siama e toetoe lava o taimi uma e aofia ai cereals, ae o lenei faʻamaʻi e talafeagai e le gata ina filifilia meaai ma le sili ona maualalo o suka, ae ia amanaʻia faʻatautaia o kalori ma le faʻasologa o fuainumera. O le faateleina o le suka o le toto e mafua ai le hyperglycemia, lea e mafua ai le faateleina o le mamafa i totonu o totoga, lea e mafua ai le faaleagaina.

O meaai maualuga GI e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete tele. E tatau ona kuka faʻapitoa e ala i le kuka i luga o le vai e aunoa ma le faaopoopoina o sugaga poʻo gaʻo. I lenei tulaga, o le aofia ai o ia oloa i le taumafataga i soo se mataupu e tatau ona malilie faatasi ma le fomaʻi. O oloa e maua ai le tau o le GI e mafai ona aofia i totonu o le meaai a le tagata maʻi, ae o le numera e tatau ona fuafuaina e se fomaʻi ma ia mataituina lelei ina ia aloese ai mai faʻafitauli ma le le lelei o le soifua maloloina.

O oloa malupuipuia ua manatu e iai se faasinomaga o le sili atu ma le 40 iunite. Cereals ei ai le tutusa o le GI e mafai ona faʻaumatia e toetoe lava a leai ni tapulaa, talu mai le laʻititi i le toto suka pe a uma le taumafa e itiiti.

O le faasinomaga o le numera o le bulgur e maualalo ifo i lalo ifo o le tuaoi. E tatau ona faʻaaogaina i le maʻisuka ituaiga 2 ma se lapataiga. Ae ui i lea, e vave lava ona aumaia e le puluva se lagona o le atoatoa, ma e matua faigata tele ona 'ai tele, e ui i le manaia lelei.

Ina ia faʻaitiitia mea lamatia, e tatau ona gaosia le bulgur e ala i le kuka i totonu o le vai, e aunoa ma le taumafa muamua. Aua nei faʻafefiloi ma mea gaʻo ma mea taumafa maualuga i le suka.

E fautuaina le faʻaaogaina o le ipu i ni vaega laiti i le aso atoa e tausia ai se lagona o le faʻavevesi ma faʻafefe ai le 'ai.

Contraindications ma fautuaga

E pei lava o soʻo se oloa gaosi, e mafai ona fautuaina le pulu e faʻaaoga pe faʻasala i nisi tulaga. O tulaga lelei o le bulgur e tatau ona aofia ai ni nai vaega.

  • Ona o le i ai o le foliki siama ma le anotusi o le vitamini B6, e fesoasoani e faʻamautuina ai le gaioiga o le muso o le fatu ma faʻamalosia ai vaʻa toto, faʻaitiitia le lamatiaga o le fatu ma le taʻavale.
  • O le maualuga o le fiber content is the preventing of cancer of the esophagus, gastrointestinal tract ma mammary gland.
  • O le iai o fiva laau e puipuia ai le fausia o maa ma le paʻu o le ate i le ate. I le faaopoopo atu i ai, o le fiber ei ai sona aafiaga lelei i le faʻaogaina o le tino, lea e faʻaleleia tulafono faatonutonu o le kulūkose ma faʻaleleia ai le lelei o le inisalini i togafitiga o le maʻisuka.
  • O le oloa e fesoasoani i le faatumuina o le gau o le magnesium, phosphorus, sodium, iron ma isi elemene o le tino.
  • O le i ai o peta ma le gaʻo i le bulgur o se puipuiga lelei tele lea o le faʻalavelave o le anemia, faʻalavelave i le gaioiga o le tino ma le masukalokeletal system. E puipuia ai foi le osteoporosis ma le faamaʻi o Alzheimer.
  • O le maualuga maualuga o le kopa e puipuia ai ia faafitauli e pei o le le fiafia, anaemia ma le paʻu muamua o lauulu.
  • O le umi o le gaioiga o le oloa e le tino e fesoasoani e faʻaitiitia ai le fiaai, faʻaitiitia le numera o taumafataga ma le aofaʻi atoa o meaʻai. E fesoasoani lea i le tau faasaga i le mamafa ma le taumafa.
  • O le tele o fiber e fesoasoani i le faʻavavevaveina o le metabolism ma le faʻamamāina o le tino. Faʻaleleia vave o le tino pe a maeʻa faʻamalositino malosi e maua ai le maualuga o le kalori oloa.

O faʻamaoniga mo le faʻaaogaina o le paluga e aofia ai le i ai i le tuufaatasiga o le kulutenene, lea o se mea e matua aʻafia ai. O le gasegase o meaʻai e palu ai meaʻai e lamatia ai le galala ma le vaivai lautele mo tagata o loʻo i ai se faʻafitauli. O le Bulgur e le tatau ona faʻaaogaina mo gasegase, gastritis ma isi faʻamaʻi pipisi o le gastrointestinal tract. E le fautuaina e faʻapipiʻi le bulgur i le kapeti, pateta poʻo fuamoa i le fua e tasi. O lenei tuufaatasiga e mafai ona mafua ai le faʻamalosi.

Faʻatasi Faʻatasi

Bulgur o se oloa lautele. E mafai ona i ai o se elemene i le tele o ipu. E mafai ona ia galue e fai ma sui o araisa, tausoga, pelesa palesa. I le masani ai, i le Mediterranean Mediterranean, mai le mea na sau ai bulgur i le maketi a Europa, e muaʻi faʻailoina i sina tamaʻi olive poʻo se isi fualaʻau manogi e avatu ai le manogi o se kulimi fatu ma se faʻamatalaga atoatoa o le tofo. Ae peitai, faatasi ai ma meaai paleni taumafa, o lenei metotia e sili ona faaleaogaina e faaitiitia ai le faasinomaga o le faasinomaga o le mea ua maeʻa.

O le Bulgur e mafai foi ona faʻaaogaina e pei o se ipu falala, faʻapipiʻi. O le fua o le vai ma cereals i lenei tulaga e tatau ona 3: 1. Aua o le sauniuniga e le manaʻomia ai se tele o masima poo suka, lea e faʻaleleia ai le digestibility o le ipu ma e le afaina ai le tino. O le falaoʻo e faʻanoanoa, lea e mafai ai ona faʻaaogaina mo le sauniuni o fasi meaʻai, meatballs, pepa uʻamea ma zucini. E mafai foi ona faaopoopo i soupili pe faʻaaoga e sui ai le araisa i le pilaf.

Bulgur faʻatasi ma meaʻai a manu, e aofia ai piki, iʻa, iʻa ma iʻa. O se mea lelei tele mo salakeke, faʻapipiʻiina ma soʻo se ituaiga o fualaʻau ma fua o le aʻa, e faʻamamafa ai le tofo o mea manogi. E mafai foi ona tuufaatasia le Bulgur ma le meli, nati ma fualaau mamago.

Ina ia faʻaitiitia le mamafa, e sili ona lelei le tuʻuina o cereal i pi, pi, zucchini poʻo le isalaʻelu. O le aofia ai o le paluga i ipu falaoamata e fesoasoani i le aveesea o masima sili atu ma o le a maua ai e oe le avanoa e sili atu ai ona iloa le tofo o mea autu. I le faaopoopo atu i ai, o nisi taimi e mafai ai e le bulgur ona avea ma se vaega taua o meaʻai e pei o suamalie, fuamoa fualaau aina po o paluga (mo se faataitaiga, o se mea e tumu ai pies).

I le faaiuga, e mafai ona tatou fai atu o le bulgur, e le o se oloa faʻaaoga i le lalolagi, ua uma ona avea ma nofoaga tatau i le taumafa a le tele o tagata. O lona faaaogaina e le faatapulaaina i togafitiga faafomaʻi ma puipuiga. O le faʻaogaina o lenei oloa o le a sili atu ona aoga i soʻo se tasi, ona e aʻafia ai le lelei ma le soifua maloloina o le tino atoa.

Vaʻai pe mafai faapefea e le bulgur ona fesoasoani e aveesea le maʻisuka i le isi vitio.

E faʻafefea ona kuka

E taua le iloa pe mafai ona 'ai le bulgur i le maʻisuka, ma po oa tulafono e tatau ona matauina pe a sauniuni.

Muamua, ao leʻi faia le cereal e tatau ona tuʻuina i togafitiga faʻavevela. Ua lava le faatumuina i le vai ma tumau mo le afa itula i se pepa tapuni. O le iʻuga, o le a saunia le falaologa, ma o ona vaega aoga e puipuia.

Lona lua, o le maʻisuka e faatagaina e aofia ai lenei oloa i le lisi e le sili atu ma le 2 taimi i le vaiaso faʻaaogaina fualaau faisua fou.

E tele suʻega mo le sauniuniga o lenei cereal.

O aoga o meaʻai

Porridge mo le maʻisuka e mafai ona avea o se meaʻai aoga poʻo se auala autu. Mo se folasaga talafeagai i le taumafataga, e tatau ona e amanaʻia a latou meatotino aoga.

O loʻo i ai le tele o le uʻamea, protein, ma le vitamini B A o faʻalauteleina lenei fualaau aina, o vailaau e tineia ai vailaau faʻasaina ma le fomaʻi e masani ona faʻaaogaina, o lea e mafai ai ona manatu e sili ona lamatia. E le gata i lea, o ia lava e mafai ona aveesea faʻamaʻa mamafa mamafa mai le tino. O le Buckwheat e le aofia ai le kuluteni - o se porotini lea o loʻo i ai nisi o gasegase, o loʻo manatu i ai e nafa ma le alualu i luma o maʻi mama.

O le fuainumera faʻamamafa o cereals o le 50. O le fua faatatau lea. Ina ia le faateleina, e le tatau i le maʻisuka ona faʻaaogaina masani masani, ae faʻamaʻa le cereal i le vai inu. E mafai ona faia lenei mea i totonu o se paʻu vevela po o le puipui. I le mataupu mulimuli, ua afifi malosi i se palanikeke mo se itula. O le tele o cereals ma vai e masani lava - 1: 2.

Ma o le tele lenei mea e uiga i le taumafa mo le maʻisuka nephropathy.

O fualaau oona e maua ai se lelei - o latou faʻaaoga masani e faʻaleleia ai le gaioiga o le tino puipuia, lea e matua taua tele mo le maʻisuka. Mo le puipuia o mea olaola uma, e taua le faʻaaogaina o le cereal, e taua ole oatmeal. Ua lafoina i le vai vevela ma kuka mo le 20 minute, ona tuu ai lea mo le isi 15 minute i totonu o se pusa faamau.

O nei meaola e faʻaleleia ai le faʻatinoga o le faʻaogaina o meaʻai, faʻamalosia le malosi o le muscle, aveesea le suavai tele, cholesterol mai le tino. O le saito e aofia ai le tele o le magnesium ma le gaʻo, aoga i le aveina o se tamaititi.

O glycemia turkeys e faʻaaogaina tutusa ma le pata, e le mafai e le maʻisuka ona faʻaopoopoina i vine, fualaau mama. O se faaopoopoga lelei o se apu fou ma le namamone, o le kulimi.

O fatu o le suka. Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le teuina, o le a le maua le tofo ona o le maualuga o meaʻai o gaʻo fualaʻau. Millet porridge faʻaleleia le fausaga o le paʻu, o loʻo i ai se aafiaga faʻamamaina malosi. Mo le puipuia o vitamini o loʻo i ai i fatu, e sili atu le fufuluina o le suka ia le itiiti ifo ma le 5-6 taimi i le tele o vai ma alu e moe i le po. O lenei mea e faʻaitiitia ai le taimi e kuka ai le falaoʻo.

O se mea leaga o le maualuga maualuga o le faasinomaga - o le 70. O le mea lea, e sili ai le tuua o le kesi mo le kukaina muamua o le ipu, faaopoopo le paluga o le sipisi, fasi pepa nai lo le araisa.

O Barley, lea e maua ai le croup, e iai sona aafiaga i le tino:

  • faaitiitia le mumū, ei ai lona aafiaga antibacterial,
  • faʻaosofia gaoioiga faʻaleafaufau,
  • faamalosia le ponaivi ma le maso system
  • faateleina le puleaina o talo,
  • faʻaagaoioia le manaʻoga,
  • faʻaitiitia le mamafa o le tino.

O Barley o loʻo i ai le faʻamaulalo sili ona maualalo, lea e mafai ai ona fautuaina i tagata gasegase. Faʻailoaina i le faʻamalosia o pancreatitis, gastritis ma cholecystitis.

O fatu e aofia ai mea taua amino, antioxidants. O le taumafaina o falaolo fesoasoani:

  • faaleleia le gaʻo gaʻo
  • faamalosia puipui o toto,
  • puipuia le alualu i luma o le atherosclerosis,
  • e faʻagaoioia le galuega o filo o le faʻalavelave,
  • taʻitaʻi atu i faitauga masani o le toto.

Semolina e maua mai i le saito, o se fatu lelei e aunoa ma lona atigi. O lona aoga e sili atu le maualalo. E le gata i lea, o le tausoga, lea e maua mai le faapipii semolina semolina ma le bulgur, e faʻaaogaina i meaai. O le saito mulimuli o le saito o le saito saito. O le fuainumera faʻamamafa o le saito e 50, ma o le teuteu e 85 iunite.

O faʻamanuiaga o le bulgur

O Bulgur o se saito saito, o loʻo gaogao faʻamalosi. E mauoa i vitamini, minerale, meaola ma masima. E le mafai ona talisapaia ona aoga. O le mea faapipii lenei e maua mo se taimi umi se lagona o le nofo malie ma i le taimi lava e tasi, o le a gauaiina e le tino mo sina taimi.

Pe a fafagaina le falaoa faalua i le voluma. E lelei tele i fualaʻau, aano o manu ma iʻa. I totonu o atunuu Asia, e faʻaaogaina vaʻai mo dolma ma le tilotilo.

E fautuaina le Bulgur e 'ai i aso uma mo i latou e galulue faatasi ma le faʻafitauli faaletino ma le mafaufau. E mafua ona e aofia ai le tele o vitamin B. O le fiber i le bulgur e fesoasoani tele e faʻaumatia ai le taʻavale ma le afaina.

I gaosiga o taumafa o loʻo i ai mea aoga nei:

  • B vitamini,
  • Vitamin K
  • beta carotenes
  • fiber
  • magnesium
  • palu
  • fumela
  • Manganese
  • suauu gaʻo mama
  • mea maso.

O suauu gaʻo faʻamamaina e faʻaleleia le gaioiga o le muso o le fatu, faʻamalosi puipui o toto toto.

E fesoasoani Manganese ina ia gauai i le vitamini B ma faʻalauteleina faiga faʻavae, lea e matua taua lava mo se faʻamaʻi "suamalie".

Meaʻai taumafa ma le pulu

E faʻaaoga Bulgur i le tele o ipu turiki. E mafai ona avea o se faavae mo le pilaf. O lenei falaologa e lelei tele ma soʻo se oloa, o meaola ma mea totino.

Afai e te filifili e kuka se falaoa faigofie, ona muamua lea ona e fufuluina le cereal i lalo o le vai tafe. I le isi itu, o le maualuga i le vai e ave tasi i le lua. O le malo o Porridge e vevela vevela, pe a ma le 25 minute.

Fautuaina mo le maʻisuka ia aua le faʻaopopo le pata i le itu o le ipu, ae ia suia i fualaau faisua. O le ipu falala susu e suamalie e pei o le karite i le susu.

O le masani ma lenei ituaiga o cereal e mafai ona amata i se ipu e pei o le Turkish Bulgur, lea o le a manaʻomia ai mea nei:

  1. Bulgur - 300 grams,
  2. tasi eggplantala
  3. fitu tamato faapelepele
  4. se tasi ata logo
  5. tasi leisi
  6. tolu cloves o le kalama,
  7. fulufulu o pi ma pasili,
  8. peti e maualalo le gaʻo - 600 milliliters,
  9. fuālaʻau fuālaʻau, faʻamago e tofo.

Fufulu fatu i lalo o le vai ma faʻafefete i totonu o le susu o le susu seia aulia le 25 minute. O le suka mo le maʻisuka e faalua lona lua, o lona uiga, pe a uma le fufuluina muamua o aano o aano o manufasi, ona faʻafefe lea o le vai ma fou le sasaa, lea ua saunia ai le susu.

Otioti le isalaʻelu i ni tamai cubes lua senitimita, tipi le tamato i le afa, pepa i fasi, garlic i ni fasi mumu. O fualaau faisua uma, sei vagana ai le garlic (faʻaopopo i ni nai minute ao leʻi oʻo i le pito o le uʻu), tuu i totonu o se pusa muamua ma le pata ma falai i luga o le vevela, faʻamalosi pea, mo le tasi le minute. A maeʻa le afi, faʻaauau ona fufulu fualaau faisua i lalo o le tapuni seia faʻama.

Liligi le falaoamata i fualaau faisua, faʻapipiʻi greens, masima ma sasaa i mea e sili ona e fiafia i ai, faʻafefiloi malie, aveese mai le vevela ma tuʻu i lalo o le tapuni mo le itiiti ifo ma le 15 minute.

E fetaui lelei Bulgur o se faʻatumu mo pepa gaosia. Ua saunia mai mea nei:

  • ata e lua o lanu o lanu eseese,
  • Lisi Adyghe - 100 kalama,
  • e tasi le ufiufi o le kalama (e mafai ona e aunoa ma lea),
  • boiled bulgur - 150 grams,
  • walnuts - tasi sipuni,
  • moa fualaʻau - tasi sipuni sipuni,
  • oona kulimi-maualalo-tasi sipuni sipuni.

Mo le faʻatumu, faʻafeiloaʻi le kulimi Adyghe i luga o se fatulaʻau, pasi le lauloni i totonu o se lomitusi, solo le fatu i sina masini (e le oʻo i le mea e goto ai), faʻafefiloi mea uma, ma faaopoopo le masima i le tofo. Otioti le pepa i ni vaega se lua, aveeseina fatu mai ia mea. Meaʻai meaʻai ma tao i luga o le meaʻai.

O lenei fuataga o se mafaufauga pikiniki matagofie pe afai oi ai se tagata ei ai soʻo se ituaiga o suka suka i le kamupani. O lenei ipu ma ona uiga lelei o le a faʻatoʻilaloina ai le tele o meaʻai gaosi.

Mo e alolofa ile meaʻai mai fafo na tuʻuina mai se fua mo fala falala, lea e mafai ona 'ai e tusa lava pe anapogi. O se mea masani lenei a Isaraelu, lea e saunia mai le bulgur ma le chickpea.

O mea nei o le a manaʻomia:

  1. se ipu vai moa (Turkish peas),
  2. bulgur - tolu punetini,
  3. lima fua o le pasili,
  4. lua aniani
  5. o ni nai laʻau o le kalaka
  6. tolu punetini o falaoamata rye,
  7. se sipuniti o le pepa uliuli pepa, afa afa o le kata, lua punetini o le pi,
  8. olive suauu.

E tatau ona fagogo muamua le moa i le vai, i le fua o le tasi i le fa. Tipi greens, tipi le aniani ma le garlic, tuufaatasia ia fualaau faisua ma faaopoopo mea manogi. Mo tagata fiafia, e mafai foi ona tuu i totonu o se ipu.

Faʻamama le vai mai Turkish, ma tuu ai na o le fa punetini e faʻafeiloaʻi ai i totonu o se mea e gaosia. Faʻaopoopo mea uma e totoe sei vagana ai le suauu. Fai ni polo laiti i le tele o se moa moa ma faga i le suāuʻu olive. Mo le maʻisuka, Falafels e mafai ona fufulu.

E lelei foʻi Bulgur i puʻamu puʻu. O ituaiga uma o musika e faatagaina i tagata maʻi ma le maʻisuka - anufe anufe, musika, pata, pulo, musika ma porkini mushrooms.

Endocrinologist nutrition tips

Soo se tagata e mulimuli i le endocrinologist o le a faapea mai o se faiga lelei o meaʻai paleni e avea ma taui sili ona maualuga mo se "maʻi" suamalie. Afai e te mulimulitai i faʻasologa uma a le fomaʻi, ona oʻo lea i le toeitiiti atoa le 100% mautinoa e mafai ona taʻuina o le maʻisuka o le a leai ni aʻafiaga leaga mo le soifua maloloina o tagata.

Afai e te le amanaiaina le taumafataga ma taʻitaʻia se ituaiga olaga, o le a faʻamalosia le maʻi e le inisalini-faʻapitoa o faʻamaʻi e faʻaaogaina ai fualaau o le suka, mo se faʻataʻitaʻiga Metformin 850 ma, o se taunuuga, o se faʻalavelave i gaioiga taulaʻi.

E tatau ona e 'ai i ni vaega laiti, lima i le ono taimi i le aso. E fautuaina i le taimi e tasi e aloese ai mai lagona o le fiaʻai ma le gasegase. E manaʻomia mea uma i le ogatotonu. O oloa ma "gaogao" leai se mea "e gaogao" e faʻaaogaina e le aunoa mai le taumafataga.

E taua le teena o na oloa:

  • sugar, sweets, muffin, sukalati,
  • fualaau suamalie, sua suamalie ma nati,
  • sipeli i le maso,
  • pateta, parsnips, paukini, kāloti kuka ma beets,
  • aua le faʻaogaina le falaoamata o le saito i le tao,
  • laisa paepae, falaoamata sana, semolina, granola,
  • pata, margarine, kulimi suamalie, faʻatasi ai ma le mamafa le aofia ai Ayran ma Tan ona o le maualuga o le kalori,
  • sima, melo, vine, faʻi, persimmon,
  • sau sau, mayonnaise,
  • agaga.

O faʻamalositiga togafitiga faʻapipiʻi foi e mulimulitai i tulafono patino Na latou fai mai e faasaina le fagaina o meaai i le tele o le suauu manogi, talu ai ona o le ipu o le a avea ma maualuga-kalori ma o le ai ai le cholesterol leaga.

E sili ona lelei le fufulu o mea taumafa i totonu o se fagu i luga o le vai ma le faʻaaogaina o le suauu manogi. O le mataupu faavae o le kukaina e fautuaina e fomaʻi e gase.

Faataʻitaʻiga o le lisi

O lenei lisi o loʻo faʻamaonia, e mafai ona sui e tusa ai ma mea e te fiafia i ai. Ae ui i lea, e tatau ona manatua i le mafaufau, e le aofia ai se mea faapitoa, e tatau ona suia i le tutusa o le taua o mea taumafa.

  1. oatmeal i luga o le vai,
  2. tasi apu
  3. 100 kalama o vine, pei o strawberries poʻo currants.

O le meaai o le a avea ma le lanu uliuli, o le tofu cheese ma le falaoa taumafa.

  • fualaau faisua, se fasi keke falaoa,
  • bulgur ma moa ua kuka, salamata fuamoa (kopa paepae, kukama),
  • lanu meamata ma le keke kuki e tasi.

I le aoauli, e mafai ona e kukaina se omeletini mo le maʻisuka ituaiga 2.

  1. taloina le kapeti ma tumato ma musika,
  2. ni iʻa se lua mai iʻa lago, mo se faataitaiga, pike, perch poʻo pollock,
  3. laʻau teuteu.

O le taumafataga lona lua e tatau ona mama i taimi uma, o le mea sili ona lelei o se ipu susu o le susu-susu susu, pe 150 kalama o le siʻisi i le 0% gaʻo. Le taumafataga mulimuli e le sili atu nai lo le lua itula ae leʻi alu i le moega.

I le vitio i lenei tusiga, e talanoa Elena Malysheva e uiga i aoga o le pulu.

Fuga

Ona o le fomaʻi o le kulimi (A, E, le vaega B), o mea o loʻo i totonu o le 'apamemea, uʻamea ma le calcium, falaoa mai sana e aoga mo tagata vaivai. O loʻo fautua mai mo faʻamaʻi pipisi ma se faʻaitiitia o le puipuiga puipuia. O loʻo lelei le faʻaogaina o le kulimi e tusa lava pe laʻititi. I le maʻisuka, o loʻo i ai se mea e faʻatapulaaina lona faʻaaoga lautele - o se faasinomaga maualuga. Ua latalata atu i le 70.

O le a le ituaiga maʻisuka e mafai ma e le tatau ona 'aina

Porridge mo tagata gasegase i togafitiga o le inisalini o se punavai taua o mea gaʻo gaʻo. O le mea lea, ua faatagaina i latou e ulu atu i le lisi mo meaai masani. Cereals e mafai ona faʻaaogaina i le tulaga o pusa fualaau faisua, faʻaopoopo i le soup.

Mo le kuka, e mafai ona e 'ai fatu saito semolina pe faʻafefiloi le masani ma le lala eleele.

Pe a faʻalauiloaina i totonu o le taumafataga, e tatau i tagata gasegase ona fuafua le numera o iunite falaoa. O le fua o le inisalini pupuu e faalagolago i lenei mea. E tasi le sipuni vavae o le falaoamata mata e tutusa ma le 1 le falaoa. Eseese ituaiga eseese, ae e mafai ona le amanaiaina i latou. O lo latou faʻatau caloric e toetoe lava a tutusa - e tusa ma le 320 kcal mo le 100 g.

Vaavaai i le vitio e uiga i alalaupapa ma le maʻisuka:

Faatagaina ma faasaina mo le ituaiga 2

Faʻasalalau mo le faʻasalalau faʻasalalau e taua tele i le ituaiga lona lua o faʻamaʻi. Afai e maua e le tagata gasegase le fiafia, ona tatau ai lea ona lafoai uma nei ituaiga o cereal oloa:

  • granola, granola, sina tamai oatmeal, suauu pusa ato,
  • laisa paepae, pasi falaoamata falaoamata,
  • semolina, tausoga,
  • sana
  • millet.

Faʻaaoga mo tagata maʻi o:

O isi meaʻai uma lava e mafai ona aofia ai i le lisi taʻitasi pe faalua i le vaiaso ina ia faʻavasega ai le taumafataga.

Buckwheat falaoa ma fualaau faisua

Faatasi ai ma le tele o meaʻai, o le falaoa e gata. E le fautuaina e 'ai ia mea i aso uma, ma o se itu e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o falalaʻau fou pe vela, sei vagana ai pateta, beets ma kāloti. Sauni falaoa i luga o le vai, ma pe a tautua i totonu e mafai ona e faʻaopopo sina susu susu. Faʻatoʻa ma fualaau faisua, ua tuʻufaʻatasia lelei laʻau.

E faʻapefea ona maualalo le faasinomaga o le glycemia index

O le saoasaoa o le vaevaega o meaʻai gaʻo o loʻo i totonu o cereals, o le saoasaoa lea o le maualuga o le toto toto. O lenei gaioiga e le manaomia, ona o le le lava o le insulin glucose mole mole leaga e faaleagaina ai toto toto. Ina ia faʻagesegese lo latou ulufale atu i le toto, e mafai ona e faʻaogaina nei metotia:

  • kuka mai na o le tino atoa, o meaʻai e leai ni meaʻai,
  • sosolo i le vai i le po,
  • faaitiitia le taimi o le vevela. Kuki sei oʻo i le afa kuka, afifi,
  • faaopoopo se sipuni tele o le pala i le tautua,
  • faʻafefiloi ma aano o manufasi, iʻa, fualaau faisua, otaota, cheese cheese, tofu, avocate,
  • manaia i le vevela o le potu
  • vevela meaai lelei, aua le faanatinati mo meaai.

Ma o iinei e sili atu i le puipuia o le maʻisuka.

E mafai ona faʻatagaina i luga o meaʻai mo le maʻisuka. Latou te fesoasoani i le le faamamaluina o le tino ma vitamini, minerale, antioxidants. Latou te faʻamamaina le manava, aveese le cholesterol sili atu. I le maʻisuka ituaiga 1, o le numera o iunite falaoa e amanaʻiaina, ma i le lona lua, o le glycemic index. E mafai ona aʻafia i le gaosiga o gaosiga ma faʻaopoopoga i cereals.

E taua tele mo tagata gasegase ia iloa auala e saʻo ai le tuʻuina atu o meaʻai i le maʻisuka. O lenei mea o le a fesoasoani i le 'ai saʻo ma aunoa ma le suia o le maualuga o le insulin. Faʻafefea ona faitauina XE i oloa? Faʻafefea ona galue le faiga?

O le meaai mo le maʻisuka nephropathy e tatau ona mulimulitaia. O loʻo i ai se lisi o oloa faʻatagaina ma faasaina, faʻapea foʻi ma se faʻataʻitaʻiga o se lisi mo se faʻamaʻi.

O le puipuia o le maʻisuka e faia uma lava mo i latou ua na o le muaʻi faailoaina mai, ma mo i latou ua uma ona maʻi. O le vaega muamua e manaʻomia le puipuiga muamua. O mea autu i tamaiti, o tane ma fafine e faʻaititia i taumafa, gaioiga faaletino ma le olaga saʻo. Faʻatasi ma le ituaiga 2, faʻapea foʻi le 1, aʻoga lua ma le tertiary prophylaxis o loʻo faʻatinoina ina ia aloese mai faʻalavelave.

A aunoa ma le toilalo, o tina faʻamoemoe o loʻo faʻatatauina se taumafa mo le maʻisuka faʻamaʻi. O meaai filifilia lelei, o se laulau faʻamaonia fuafua lelei o le a fesoasoani e aloese mai le ogaoga o taunuuga.E mafai ona 'ai le tilo, meloni? O le fea itu e fetaui mo le maʻisuka faʻamaʻi?

Afai e maua le maʻisuka ituaiga 1, o togafitiga e aofia ai le puleaina o le inisalini o taimi eseese. Ae ui i lea, i aso nei o loʻo iai se taʻiala fou i togafitiga o le maʻisuka - faʻaleleia pamu, patches, sprays ma isi.

Puipuiga Bulgur

O le cereal o loʻo tuʻuina mai mai le saito, e masani lava mo tagata uma. E taua tele le faʻamautinoa ua saunia le igoa tuʻuina atu e tusa ai ma tulafono uma ma tulafono. O le mea lea, o fatu saito e tatau ona seleseleina i le tulaga o le "suasusu," ona fufulu ai lea o le seleselega i le vai. Ona faʻamagoina lea o le cereal i le la, ma pe a maeʻa ona nutililii. Faʻatasi ma le tuʻuina atu o le algorithm, o le faʻaaogaina o le bulgur mo le maʻisuka ituaiga 2 o le a taliaina. E mafua ona o le faʻasaoina o vaega taua uma, vitamini ma elemene.

E tusa uma ma aoga o cereals mo le maʻisuka

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o faʻamaʻi ua tuʻuina atu mo le maʻisuka ua leva ona leai se mea lilo. I le tautalagia o lenei mea, latou te gauai muamua i uiga taua. O lea la, o le pulu mo le maʻisuka:

  • e aofia ai le foliki acid,
  • e aofia ai vitamini A, PP, B5 ma le B1,
  • E maualuga le tele o elemene, e pei o le potassium, magnesium, phosphorus ma le tele o isi.

E tatau ona manatua i le mafaufau e tumu le mumgur i le fiva, ma o lea e matua fesoasoani ai lava e toe faʻafoʻisia le gaioiga o le tino e tusa lava pe maeʻa le malosi faʻaletino.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

I le taimi lava e tasi, e tatau ona manatua le taua o le kalori o meaʻai o le pata, lea e tatau ona faʻaaogaina mo lenei mafuaaga i le tau faasaga i le maʻisuka i se aofaiga e le sili atu ma le 100 kalama. mo se tasi taimi.

E tusa ai ma tagata atamamai, o le faʻaaoga masani o le bulgur o le a fesoasoani i se aoga aoga i le setete o le tino. Ae, aemaise lava, e uiga i le faʻaleleia o le lagona, faʻamaonia le moe ma faʻateleina le tetee. O nei mea uma o le a afaina ai le tino, ma o le maʻisuka e mafai ona totogiina i se tulaga sili atu ona taua.

E le gata i lea, e le mafai e se tasi ona faʻalogo ae o le mea moni o le cereal e i ai se aafiaga lelei i le faʻalauteleina o le fua faatatau o le metabolic. O se taunuuga o lona faʻaaogaina faʻavaitaimi, o le a mafai ona fai atu o le tulaga o fao, paʻu ma fao pepa o loʻo faʻaleleia. O nei mea uma e taua tele mo tagata maʻisuka o loʻo pagatia i le paʻu, fao, ma avea atili ma faʻafitauli. Mafaufau i le tuʻuina atu o cereals, e taua tele le gauai atu i ona itu uma, o lona uiga, ia iloa pe oa mea aoga ma faʻaleagaina.

O a mea e tatau ona e iloa e uiga i le afaina?

O le mea lea, e ui lava i le tele o uiga lelei, o le faʻaaogaina o le pulu e maualuga pe maualalo le suka e tatau ona faia ma le mata i nisi o tapulaa. E fautuaina malosi le maʻisuka ia manatua o le tele o le oloa e mafai ona aʻafia ai le atinaʻe o le gaʻo. E le gata i lea, e tatau ona manatua i le mafaufau e faapea:

  • E taua le faʻamalositino i taimi uma e faʻaitiitia ai le avanoa e maua ai le mamafa,
  • e faaopoopo atu i cereals, o le maʻisuka e tatau ona 'aina fualaau faisua, iʻa paluga, moa kuka ma gutu,
  • o se aofaiga tele o le puluvao e faʻapipiʻi i le pulu, lea e mafai foʻi ona faʻaosofia ai gasegase o le maʻi, manava manava ma le palasi i se tagata soifua maloloina. O le isi lenei faʻataʻitaʻitaga e faʻaalia ai le manaʻomia mo le faʻaaoga tatau o cereals,
  • ma le gastritis, faʻamaʻi pipisi, o le faʻaaogaina o faʻamalaʻau e tatau ona faʻatapulaʻa. E taua tele lenei mea pe'ā afaina ai le membrane mucous o le esophagus i inflammatory algorithms.

E fautuaina mo tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka ina ia aloese ai mai le faʻamaʻi ma isi tali le lelei a le tino e amata faʻaaoga ai le oloa ma se aofaiga maualalo. E faasolosolo lava, e mafai ona faateleina, ae e le tatau ona manumalo i le taumafataga. O le tuufaatasiga o isi mea maloloina, gaioiga poo le maualuga o gaioiga faaletino lea o le a faʻaaogaina ai le bulgur i le 100% aoga mo le maʻisuka. I le taimi lava e tasi, o le a aofia ai i igoa na faatagaina o cereals pe a fai e tausia tulafono mo sauniuniga.

Gaosi mo le maʻisuka

I le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lona lua, e matua fautuaina lava e amanaʻia ia tulaga sauniuni o le oloa ua faamatalaina. E pei ona taʻua i luga, e le tatau ona faʻaaogaina faʻatoʻaga i togafitiga taua. Ina ia saunia, o le a sili atu nai lo le sasaa i le 30 minute aʻo leʻi 'ai meaai. Mo lenei mafuaʻaga, e fautuaina e faʻaaoga le susu vevela pe tutusa le vai vevela. A maeʻa lena, e tatau ona tuʻuina le bulgur i lalo o le tapuni tapuni. O le iʻuga, e vave vave ona tafe le cereal ma e talafeagai mo le taumafa, ma o le a faʻasaoina tulaga uma mo ona manuia.

O le isi fua e mafai ona taʻua o se salati tulaga ese, lea e aofia ai foi ma le ituaiga o meaʻai. Ina ia saunia se meaʻai, e tatau ona faʻaaoga se vaega itiiti o pulu pulufana, o se tasi o le mint, cilantro ma le pasili. E iai foi i le lisi o mea e aofia ai le sua o le afa o lemoni, lua laʻau o le kalama, lua tamato ma le suauu olive. O le mea mulimuli e mafai ona faʻatagaina ma faʻaaogaina mo laei salati.

I le tautala tuusao e uiga i le kukaina o algorithm, latou te gauai atu i le mea moni ua leva ona kuka le falaoamata, ua fautuaina e faʻafefiloi ma laʻau gaʻo lelei ma le aofaʻi o le garlic. I le tulaga masani, o le a manaomia e le vaega mulimuli le nutimomoia. O isi maʻisuka o le a manaʻomia:

  1. tipi tomato i ni fasi mea mama,
  2. liligi i le sua o le tipolo, masima ma le vaitau i le suauu olive,
  3. Ina ia faamaeaina le sauniuniga, faʻafefiloi fatulaʻau, pata ma greens,
  4. pe afai o le sauniuniga na faia saʻo, ona i ai lea i le mea mulimuli o le a tele atu tamato ma greens nai lo cereal.

E mafai e le maʻisuka ona 'ai moni lenei salamata mo le maʻisuka. E mafua ona o le meaʻai na tuʻuina atu e le gata ina aoga mo le gaosiga o le tino, ae e fesoasoani foi i le gau o le mamafa.

O le mea lea, o le faʻaaogaina o meaʻai e pei o le bulgur mo togafitiga o le maʻisuka e talia. O le oloa e matua atoatoa lelei lava i vasega muamua ma le lua, ae e le tatau ona galo le lapataiga. A uma, o lenei cereal ei ai le tele o faʻailoga ma ituaiga mea ia, afai e faʻaaogaina, e mafai ona faʻaalia e le lelei. O nei mea uma e tatau ona amanaia ma o le oloa e tatau ona faʻaaogaina faʻamalosia ma saʻo.

Tuua Lau Faamatalaga