Paʻu o le paʻu i le maʻisuka: o se ata o le urticaria ma le pemphigus

Paʻu o loʻo afaina i le maʻisuka o se mea masani. O faʻafitauli o le paʻu e alualu i luma e tutusa ma le atinaʻeina o le maʻi. O togafitiga o le Endocrine e mafua mai i le le atoatoa o le metabolic, le toilalo o le hormonal, ma le maualuga o le kulukose o le toto. O lenei mea le lelei e afaina ai le gaioiga o totoga ma gaioiga uma, tele faafitauli e tutupu, e aofia ai le natura o le natura.

Ole malosi o faailoga e faalagolago i uiga o le vasega ma tulaga o le maʻisuka. Faʻafitauli i le epidermis (paʻu), e eseese faʻamatalaga mai fafo, e mafai ona maua i so o se vaega o le tino, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le toso. Faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o le tino ona o le maʻi (maʻi maʻisuka), o le paʻu o le paʻu e faʻamalolo mo se taimi umi, e masani ona toe maua, ma avea ma faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi.

Le aʻafiaga o le maʻisuka ile soifua maloloina o le paʻu

O suiga faʻaleagaina-suiga faʻaleagaina i le epidermis mafua ai faʻafitauli o gaioiga o meaola oona i le tino e tupu ona o le alualu i luma o le maʻisuka. O faʻamatalaga o le maʻisuka o loʻo mulimuli mai e aʻafia ai le atinaʻeina o maʻi paʻu:

  • Faʻafitauli pipisi. E pei o isi gaʻo ma siama o le tino, e le maua e le paʻu ni meaʻai e tele, e faʻalavelave ai le gaʻo (o le faagasologa o meaʻai fualaʻau). O se taunuuga, o lona puipuiga masani o le a faaitiitia.
  • Faʻaleagaina o le tafe mai o le tino. E aʻafia ai le toe faʻaleleia o le epidermis. Faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le toe faʻafouina, e oʻo lava i faʻataʻotoga laiti ma le maoaʻe e faigofie lava ona aʻafia. O le toe gaosia o meaola ninii e mafua ai le supporation. E mafai ona aafia aʻafiaga e le gata i pito i luga o siama, ae aʻafia foi i totonu o le tino.
  • Faʻaititia le innervation (fesoʻotaʻiga o le tino ma le tino tutotonu). O le gauai atu o le nerves receptors e faʻaleagaina. O le mafiafia o pimples ma le mumu o le paʻu, e masani lava ona aliali mai i le neura.
  • Faʻaleagaina o capillaries ma vaʻa tetele. Ketones (faʻaleagaina o le kulukose) ma le tuputupu aʻe o le cholesterol (o se faʻaaliga o le atherosclerosis e fesoʻotaʻi ma le maʻisuka) e faʻaumatia ai le mimitila (o totonu o le puipui vascular), ma o le tulaga o le muso mumu ma le collagen e pagatia. E leiloa e le vaʻaia o latou gaʻo, o loʻo faʻamaluina capillaries i tioata tio, malologa, faʻalavelave toto, faʻalautele angiopathy. Muamua, o nei faiga e aafia ai pito i lalo. O manuʻa e le faʻamalolo ai o loʻo aliali mai i luga o vae, ma iu ai ina liua i totonu o le maʻi papa.
  • Faʻaleagaina le puipuiga ma le le atoatoa o le microflora. O le le atoatoa o le metabolism e aʻafia ai le faʻaogaina o le tino, i le tele o le diabetics dysbiosis o se faʻaaliga masani. Talu ai e iai vaega taua o meaola ninii e faʻaleagaina i totonu o le microflora o le epidermis, faatasi ai ma le dysbiosis ua amata ai ona latou faʻatupulaia ma le malosi. O le vaivai o le faʻatinoga o le tino puipuia o le tino e le mafai ona faʻafesoʻotaʻi maʻi. O le siama o le toto, siama o le streptococcal, o le au faʻapitoa (o le malie o le genus Candida) e atiaʻe.
  • Faʻasologa o le gaʻo. I laʻasaga o loʻo maua i lalo o le maʻisuka, e le mafai e le ate ona faʻafetaia le faʻaitiitia o le gaosiga ma le metabolism o protein ma lipids (gaʻo), faapea foi ma le fualaau oona. E le mafai e le iniseti ma fatu gaʻo ona aveesea le tele o toxins i se auala masani, o lea o nisi o foliga e foliga mai i le paʻu o le paʻu.
  • Faʻanoanoa O le mafaufau-lagona lagona o le maʻisuka e masani ona le mausali. O faʻafitauli o le neuropsychological taimi e mafua ai lagona vevela. Pe a faʻafefe vaega o le tino, e mafai e le tagata gasegase ona faʻafefe pe faʻaosoosoina se faʻamaʻi faʻamaʻi o se natura siama.
  • Faʻafitauli Hormonal. O le le mautonu o le tala o le hormonal e mafua ai le faateleina o le galuega o le vaeluaina o le manava i fafo, mo le gaosia o sebum (sebum). O le paʻu o le tino e faigofie ona mumū.

O nisi taimi o faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi e le o fesoʻotaʻi ma le hyperglycemia (maualuga maualuga) e mafai ona avea ma mafuaʻaga o faʻafefe i le epidermis. E aofia ai:

  • se tali atu i meaʻai, vailaau, vailaʻau ma mea manogi,
  • paʻu o le paʻu i tamaiti e maua i le maʻisuka mafua mai i le misela, rubella, moa,
  • faʻaaliga o herpes i laugutu, eyelids (o nisi taimi i isi vaega o le tino),
  • O le faʻamaʻi o Werlhof, o le purpura thrombocytopenic e ese mai i le vevela ona o le solia o le toto (o se faaitiitia o le numera o platelets).

I tagata matutua, o le paʻu paʻu e mafai ona mafua mai i le STI (faʻafitauli pipisi i feusuaiga). Faʻatasi ai ma le soymptomatic course o syphilis i le vaega muamua o le faʻamaʻi, e aliali mai i luga o alofilima lima le tele o le taimi, e pei o le erythema.

Filifiliga

O suiga o le paʻu e mafai ona faʻaaliina i latou lava o le vitiligo - faʻamalamalamaina o vaega o lima, vae, mata ma le ua ona o le le lava o le faʻapipiʻi o laʻau paʻu. Malamalama i le tino e le o iai ni tuaoi manino. Ona o le le lava o le susu na mafua mai i le masani ai o le urination ma le hyperhidrosis (soona vevela), o le paʻu ua mago.

O le Hyperkeratosis e atiina ae - o le faʻafefe o le paʻu i luga o vae ma le solia o le faʻailoa (exfoliation of skin skin flakes). O se mea taua o le siakiina o siama o faʻamaʻi faʻamaʻi. Faʻatasi ai ma se tala e le manino, o le tagata gasegase ua tuʻuina atu i ai se faasologa o suʻega o suʻesuʻega o suʻesuʻega fale suʻesuʻe ma se suʻesuʻega o suʻesuʻega o solo mai le paʻu.

Pepa o paʻu paʻu

O foliga o se faʻavevesi faʻavevela e faʻasaga i le talaaga o le maʻisuka ua faʻamavaeina i le taimi o loʻo tupu ai:

  • Peraimeri (uluaʻi). E mafua ona o maʻi o le maʻisuka o totoga i totonu ma le hyperglycemia mautu.
  • Maualuga (pyodermic). E atiina ae o se taunuuga o le faapipiiina o se siama siama e mafua mai i maʻi ua aʻafia i totonu o le epidermis, pe ua afaina i ni manua ua afaina.

O se isi vaega o le maʻi lea, e mafua ona o le faaumiumi poʻo le le tatau ona faʻaaogaina fualaau. O le mea sili ona taatele o le faʻaleagaina lea o le tino e mafua mai i le le saʻo o le inisalini o le inisalini (lipodystrophy i tua atu o le tui), o le gasegase (urticaria), ma le oona.

O suiga i fafo e aumai faatasi ai ma lagona o le vevela ma le mu i nofoaga afaina, le mautonu (faalavelave i le moe), lagona le mautonu, togafiti, vevela tele ma lauulu lauulu (vaega alo alopecia e atiina ae). I le kolisi lua, o le hyperthermia (fiva) e mafai ona tupu.

List of Diseases Dermatological

O faʻafitauli autu o le maʻisuka, faʻaalia i suiga o le paʻu, e aofia ai:

  • maʻisuka pemphigus,
  • dermatopathy
  • maʻisuka lipoid necrobiosis,
  • annular (anular) granuloma,
  • seborrheic dermatitis,
  • scleroderma,
  • xanthomatosis (aka xanthoma),
  • siama siama ma fungal pyoderma (siaptococcal ma staphylococcal faʻamaʻi, furunculosis, phlegmon, ma isi).

I fafine, o faʻamaʻi pipisi e masani lava ona mafua ona o le candida fungus ma o loʻo maua i totonu o genitalia ma perineum fafo. O faʻalavelave e afaina ai le urethra (urethritis), o puipui o le vevela (cystitis), o le vevela ma vulvavaginitis.

Mo le maʻisuka ituaiga 2, o se suiga uiga ese o le faapogisaina ma le mausali i le paʻu o le paʻu o le pito i lalo o le fatafata. O se uiga iloga o le foliga lea o liona o le epidermis. O le maʻi ua taua o le acantokeratoderma, po o le acanthosis uliuli, ma e mafua ona o le inisalini (faʻamalosia o le insulin i le tino).

Faʻaaliga vaaia fafo o nisi o pathoces o le paʻu o loʻo tuʻuina atu i le ata.

Aua e te faia ni faʻamaʻi. E naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia lelei le faʻamaʻi ma lona mafuaaga, faʻapea foʻi ma le faʻamaonia le saʻo togafitiga.

Dermatopathy

E mafua mai le fomaʻi ona o faʻafitauli vailaʻau faʻatasi ma le maʻisuka. O le vaega o le tufatufaga o vaega pito i lalo, aemaise lava o vae pito i lalo. Mo le amataga o le faʻamaʻi, o le mea nofofua (e oo i le 1 cm le lautele) o uiga ia. Faatasi ai ma le alualu i luma o le faagasologa, latou te fusia i totonu o se nofoaga e leai se leaga. Dermatopathy e taumafai e faʻavaivaia i le lipoid necrobiosis.

Rash xanthomatosis

E faʻailoa i luga o foliga, tua, papa, tamatamailima. E aʻafia i le faʻavae o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻasolosolo faʻasolosolo e aʻafia ai le aʻafia o le gaʻo o gaʻo e le tino. Faʻasalalau e le atherosclerosis faʻatasi. O se uiga iloga o le lafoina o lipids (cholesterol ma le cholestanol) i foliga o lanu samasama i totonu o sel o le epidermis.

Faʻamau faʻapitoa

O faʻasologa e masani ona masani ai i se auala e pei o le galu. O taimi faʻapitoa e mulimuli mai i le toe faʻafoʻi, ona o le solia o le meaai poʻo le atuatuvale. E seasea ona faamaumauina faʻamaʻi solo, i le tele o tulaga, o le vevela e salalau atu i vaega eseese o le tino (tauau, alofilima, foliga, ma isi). I fafo, latou te foliga mai o violiki-piniki nodules, faʻatasi i totonu o paʻu lamolemole lamolemole i foliga o mama, e oo atu i le 5-6 cm le tele.

Paʻu maʻi paʻu maʻi

O le mea e tupu e mafua ona o le solia o le tafe o le tino. O le maʻisuka sclerosis e sili ona taatele i tagata maʻi o le insulin. Paʻu, mimiti le paʻu i luga o alofilima o loʻo toso faatasi, faʻalavelave i le gaoioiga a le tamatamailima. I le 1/6 o tagata gasegase, o le faagasologa e oʻo atu i luma, tauau, ma le pusa.

Mafuaaga o le Paʻu Paʻu

I le maʻisuka, o le paʻu o le tagata e mamago ma vevela, o nisi taimi e faʻamalosi ai. I nisi o tagata gasegase, e lilo i le lanu mumu, ona aliali mai ai lea o le paʻu. O teine ​​ma tamaitai e afaina i le lauulu, aʻo avea i latou ma mea e palasi ma palasi. O lenei gaioiga e mafua ona o le faateleina o le lagona o le lauulu i totonu o maʻi faʻafitauli.

Afai o le tagata maʻi ua faʻasalalauina le alopecia, o lona uiga o le maʻisuka togafitiga e le aoga poʻo faʻafitauli e amata ona tupu. O le uluai laasaga o le faamai e le gata ina afaina ai le paʻu, ae e ala i le sasaina, susunuina, faamalolo umi o manua, fungal ma siama siama.

Paʻu o loʻo afaina i le maʻisuka e mafai ona mafua mai i mafuaaga eseese. O mea taua autu e aofia ai:

  1. Macro ma microangiopathy. Faatasi ai ma le atiina ae o togafitiga ma le faateleina o le faateleina o le toto toto, e le maua e capillaries le malosi talafeagai, o le mafuaʻaga o le kulukose. O le mea lea, o le paʻu e mamago ma amata ai ona sola. Ona aliali mai ai lea o pine ma aliali.
  2. Faʻaleagaina e le kulūkose molekone. O se mafuaaga e seasea tupu mai lenei faailoga. O loʻo i ai se avanoa e mafai ai e le suka ona ulu i totonu o ni paʻu paʻu, e mafua ai le faʻaleagaina o le loto ma microdamage.
  3. Maʻi faʻamaʻi pipisi. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, ua faʻavaivaia puipui o le tino, o lona uiga o le maʻi e masani ona maʻi i le malulu. E le gata i lea, talu ai ona o le faʻafefiloi o le vevela i luga o le paʻu, o manua e aliali mai i le tele o faʻamaʻi pipisi, tuʻuina atu oloa gaosi o la latou gaioiga taua iina.

E le gata i lea, o le mafuaaga o le vevela e mafai ona avea ma togi o le okeni. Faatasi ai ma le atinaʻeina o lenei maʻi, o le ate e masani ona pagatia.

O le iʻuga, e mafai ona aliali mai i luga o le tino le tele o fulufulu, lea e faʻaalia ai le televave o le toto toto.

Ituaiga faʻamalolo i luga o le tino o le tagata maʻi

A maeʻa ona faʻamautinoaina mafuaʻaga o le paʻu o le paʻu, e tatau ona fuafua a latou ituaiga, lea e mafai foi ona talanoa e uiga i le tulaga o le faʻamaʻi ma soʻo se faʻafitauli. Ma o lea la, o nei ituaiga o le paʻu o le paʻu ua iloga:

  1. Peraimeri E tupu ona o se faʻalautele faaumiumi o le kulūkose. O le maualuga o le maualuga o le suka i totonu o le toto, o le tele o le faʻalogoina o le vevela.
  2. Maualuga O se taunuuga o le paʻuina o le fulufulu, manua e aliali mai i totonu o siama siama. Ae ui i lea, latou te le faʻamalolo mo se taimi umi. O le mea lea, e taua le ave o vailaʻau e faʻamalo ai le siama, ma e na o le maeʻa lava ona mafai ona foia le faafitauli o le paʻu o le paʻu.
  3. Aoga Maualuga. E mafua ona o le faʻaaogaina o fualaau.

I le faʻaopoopoga, o isi faʻamaoniga e tuʻuina mai e rashes i le tino e mafai ona:

  • Susunuina ma sasaina i le vaega o le vevela.
  • Paʻu o lanu o le paʻu, fulufulu mumu, mumu, lemu.
  • O le vevela atonu o le tino atoa, muamua lava, e aliali i pito pito i lalo. E mafua lenei mea i le mea moni o vae e mamao mai le fatu ma le tele o mea uma e leai ni meaʻai ma malosi.

Afai o nei suiga e maua i luga o le paʻu, e tatau ona faia se malaga i le fomaʻi, o ia o le a mafai ona faʻafesoʻotaʻi le tagata maʻi mo suʻesuʻega mulimuli ane.

Faʻasa i le faʻamalosia o le inisalini ma le faʻamaʻi totoʻa

I le tulaga o le solia o le lagona o le tino o sela i le inisalini, e mafai ona tupu se maʻi - acantokeratoderma. O le iʻuga, o le paʻu o le paʻu, i nisi nofoaga, aemaise lava i laupepa, o faʻamaufaʻailoga e aliali. Faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi, o le paʻu paʻu i le vaega na afaina e avea ma enaena, o nisi taimi e maualuga ai le maualuga. E masani lava, o lenei tulaga e tutusa lava ma fusi e tutupu i totonu o le pusa, i totonu o le pusa, ma lalo o le pusa. O nisi taimi o ia ituaiga o faailoga e mafai ona iloa i luga o tamatamailima o le maʻisuka.

Acanthekeratoderma e mafai ona avea ma faailoga mo le atinaʻeina o le maʻisuka, o lea afai e te vaʻaia faailoga faʻapitoa, e tatau ona vave faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. E le gata i lea, o le acromitaly ma Itsenko-Cushing syndrome e mafai ona mafua ai.

O isi faʻamaʻi tuga o le lipodystrophy o le maʻisuka, faatasi ai ma le atinaʻega o le tino ma le tino gaʻo i luga o le tino, o lima ma vae ua suia. O le pito i luga o le paʻu e matua manifinifi ma mumu. A faʻamaʻi le faʻavaa, o le manua e faʻamalolo lemu ona o le maualuga o le tele o faʻamaʻi pipisi e ulu atu i ai.

O le maʻisuka dermopathy o le isi faʻamaʻi lea e atiina ae ona o se suiga o le toto toto. O mea autu e mumu mumu, paʻu mimiti, faʻamalosi pea.

E tele gasegase e mafai ona mafatia i le faʻamalosi. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i le paʻu o le paʻu i luga o tamatamai vae o lima. E le gata i lea, e fai konekarate ma avea ai ma sui. O le togafitiga o lenei togafitiga e faʻamoemoe i le faʻaitiitia o le kulukose o le toto, ma e mafai foi e le fomaʻi ona faatonu mea teuteu e faʻafefe ai le paʻu.

O le isi soa o le faamaʻi e mafai ona faʻavevesi le xanthomatosis. Faatasi ai ma le maualuga o le insulin, o le gaʻo atonu e leʻo atoatoa mai le toto. O le faʻamaʻi e faʻaalia i pito i tua o lima, paʻu o vae, foliga, vae, papa.

O nisi taimi e mafai ai ona maua le maʻi suka, o ona uiga e paʻu i tamatamailima ma tamatamai vae, vae ma lima. O lenei faʻamaʻi o loʻo i totonu o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ogaoga pe sili atu.

E le o faʻamaʻi uma e tupu mai i se "faʻamaʻi maʻi" na tuʻuina atu i luga. O lenei lisi o loʻo talanoa e uiga i patho masani taatele o le tele o maʻisuka e maua mai.

Vaʻaia faʻafitauli

Faʻasaga i tua o le maʻisuka, o isi faʻamaʻi e mafai ona aliali mai. O le mea lea, o le paʻu paʻu e le faʻaalia i taimi uma le alualu i luma o se "maʻi suamalie."

O se fomaʻi atamai o le a mafai ona faʻaeseese le faʻavevesi i luma o le maʻisuka ma isi faʻamaʻi e pei o le:

  1. Fua, vailaau mumu, afu, erysipelas. I le fuafuaina o le faʻamaʻi, o le i ai poʻo le leai o se maualuga o le suka o loʻo i ai se vaega taua.
  2. Vaʻaia o le toto. Mo se faʻataʻitaʻiga, ma le purpura thrombocytopenic, o se mea vevela mumu, e tele taimi e itiiti ifo nai lo na o le maʻisuka.
  3. Le i ai o vasculitis. A aʻafia le ulu, e aliali mai se mumu lanumumu i luga o le paʻu. Ina ia iloa togafitiga, e tatau i le fomaʻi ona suʻe ma le totoʻa le tagata maʻi.
  4. Fungal maʻi. Ina ia faʻamaonia saʻo, e tatau ona e faia se faʻataʻitaʻiga mo auʻiliʻiliga. E le faigata i se fomaʻi ona fuafua le malie, talu ai o se otootoga manino o le osofaiga e aliali i luga o le paʻu.
  5. Dermatitis i le maʻisuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le urticaria e faʻaalia i se mumu mumu, pei o le maʻisuka.

Afai e masalomia e le fomaʻi le mafuaʻaga o le maʻi, pe o le maʻisuka poʻo se isi faʻamaʻi, na te faatonuina faʻataʻitaʻiga faaopoopo e faʻamautu ai le faʻamaonia saʻo.

Togafitiga o le maʻisuka

O le vaega muamua o le foliga mai o le paʻu o le paʻu o le hyperglycemia - o le faʻapupulaina mausali o le suka o le toto. O le mea e tatau ona e tau ai, ma aumaia le kulukose i le masani.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se olaga malosi ma le malologa, 'ai le mea saʻo, siaki le siaki le maualuga o le suka ma ave vailaʻau e fuafua i le ituaiga o togafitiga.

I le faaopoopo atu i le faʻamautuina o le maualuga o le suka i le toto, i le tulaga o faʻafitauli eseese, e mafai ona faʻaaogaina togafitiga nei:

  • anti-inflammatory drugs
  • vailaʻau faʻasaina,
  • anti-allergic ma antihistamines,
  • tiga gels.

I le taimi lava na maitauina ai e le tagata maʻi ua amata ona faʻavevelaina lona tino, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi. Atonu o se faailoga lenei o le atinaʻeina o le maʻisuka poʻo ona faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻapea foi ma isi faʻamaʻi tutusa tutusa ma faʻamaʻi e tatau ona faʻafefiloi. O le vitio i lenei tusiga o le a faʻaalia ai le matautia o le paʻu i le maʻisuka.

O a maʻi o le paʻu e masani lava mo le maʻisuka?

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e suia le paʻu. E amata ona vevela ma malulu, lea e mafai ona faigofie ona fuafuaina e ala ile palpation. O loʻo i ai se faʻaitiitia o le elasticity ma le faʻatusatusaina, i luga o suʻesuʻega, e mafai ona e vaʻai i foliga vaaia o siama, paʻuuliuli ma mea lanu.

E le gata i lea, o le faʻamaʻi faʻamaʻi e mafua ai le foliga mai o le malie o le paʻu ma le faʻaogaina o siama siama. E tele ituaiga suiga o le maʻisuka i le paʻu:

  • Faʻailoga o le paʻu na tupu mai le maʻisuka lava ia. O nei laasaga e matauina o se taunuuga o le faaleagaina o le vaega o le tino, suauu toto, faapea foi suiga faafesootai. O le kulupu e aofia ai le maʻisuka neuropathy, mimilo, le atinaʻe o xentomatosis, lipoid necrobiosis, faʻapea foʻi ma ituaiga faʻafefete.
  • Paʻu o le paʻu e tulaʻi mai ona o le faʻapipiʻiina o se siama siama ma le faʻaleagaina i le talaaga o se "faʻamaʻi maʻi".
  • O foliga vaaia o fualaau faasaina o le dermatoses e mafua mai i togafitiga fualaau faasaina i le taimi o le togafitiga o le maʻi maualalo. E aofia ai le atinaʻe o urticaria, toxidermia.

O faʻaaliga o le vevesi i le maʻisuka ma lona natura e mafai ona fuafua mai le ata.

Mafuaaga o le vevela

O le tulaga faʻaleagaina e atiae mo ni mafuaaga se tele. Muamua o le faʻaleagaina o vailaau faʻaleagaina o se faʻaoga micro-ma macroscopic. Faʻatasi ma le talaaga o le hyperglycemia masani, suiga i le capillaries ma le ogatotonu o le tino maʻi o loʻo aliali mai. O le paʻu ma le tino o le tino, e pei o isi vaega o le tino, ua le toe maua ni meaʻai talafeagai, o le suiga o le toto e suia. Muamua, o le paʻu e mamago, suamalie ma paʻu e tupu, ona aliali mai ai lea o laula ma fulu.

O le mafuaaga lona lua o se faʻamaʻi ile microbial. O malosi puipuia o le tino o le maʻisuka ua matua vaivai lava, lea e mafua ai le vave ma le tele o tagata o le paʻu o loo i ai mea e le o mamanu. O siama ma sigi e mafai ona gaosia ai mea oona e galue i le lotoifale ma mafua ai le alualu i luma o le paʻu suiga.

O le mafuaaga lona tolu o se faaletonu o totoga o totonu. E tutusa ma le fatu, vaʻa toto, gaʻo ma le faiʻai, e tiga le ate. O le tino lea e faʻapipiʻi le tino. Faatasi ai ma le soliga o ana galuega tauave, o faʻavela ma vaega o le hyperpigmentation o loʻo i luga o le tino.

Lipoid lipoid necrobiosis

O se tasi lenei o faʻafitauli o le maʻisuka, lea e tele taimi e mafatia ai tamaitai (tusa ma le 3 taimi). I le avea ai o se tulafono, o loʻo amata ona faʻavaeina togafitiga i le fa sefulu tausaga. O loʻo faʻamaonia i le mea moni o luga o vae, lima, ogalaau, genital, vaega o le mumu matuia e aliali mai. E mafai ona laʻititi (i le foliga o se vevela) poʻo le tele (e pei o manua o gaʻo, maʻi papa).

Mulimuli ane, o le paʻu i totonu o le fanua o togafitiga ua amata ona vaivai, suia ai lona lanu. O le ogatotonu o le vaega ua afaina e avea ma samasama, ma faataamilo i nofoaga mumu. Afai e le amanaiaina lenei tulaga mo se taimi umi, e leai se togafitiga talafeagai, e mafai ona tupu mai siama siama. A maeʻa le faʻamalologa, e tumau pea le pogisa ma le maʻila.

Furunculosis

O pamu ua taua o vaega o le mumū o fulufulu lauulu ma lauulu vaʻaia, o foliga mai e mafua mai i le staphylococci. O lapisi o loʻo i ai uiga nei:

  • foliga faʻapitoa
  • i totonu o loʻo i ai se uamea pull,
  • siosiomia e vaega o le gasegase ma le fulafula,
  • pe a maeʻa le 4-8 aso e tatala ai, faʻapipiʻi ai mea e le faʻaleagaina ile pito i fafo,
  • faamalolo e ala i le tuua o se tamai sikalo,
  • e mafai ona tuʻuina taʻitasi pe i vaega.

Faʻatasi ma le maʻisuka, latou te tulaʻi mai i tua o le tuufaatasiga o le faʻamalosia o le puipuiga o le tino ma le fatu o le microflora patho e ala i mea laiti, mapu, vavave. Ona o metabolic metabolic processes, o le maʻisuka e le mafai ona gaosia se fuainumera o mea palatini o le a avea ma vaega i le tuufaatasiga o siama. O loʻo faʻamatalaina ai le tulaga o le le atoatoa.

Mapalai o le maʻisuka

Pemphigus i le maʻisuka e masani lava ona tupu mai i le talaaga o le faʻamaʻi o le ituaiga 1. E mafua lenei mea ona o le natura faʻaleagaina o le tulaga faʻaleagaina. E i ai ni ituaiga o mimiti, o ona foliga o loʻo talanoaina i lalo.

O le tulaga pito sili ona matautia e manaʻomia ai se taimi umi, o nisi taimi o togafitiga i le olaga atoa. O togafitiga e faia i gasegase tele o fualaau oona, atonu e talafeagai le faʻaaoga o le immunosuppressants, faʻapea foʻi ma vailaʻau e fesoasoani ai i le ate.

O le tulaga o loʻo faʻamaonia i le mea moni o loʻo maua i luga o le paʻu ma le mucous membranes o le maʻisuka mea e mafai ona manino i le lanu pe i ai ni faʻaletonu toto. A maeʻa sina taimi, ona matala ai lea, ona faʻapena lea o mea inu vai. O mea leaga e aliali mai i le nofoaga o loimata.

I le faʻaopopo atu i faʻalapotopotoga faʻapitonuʻu, e mafai ona tutupu lautele lautele:

  • • faʻataʻitaʻiga,
  • ogaoga vaivai
  • faaitiitia galuega
  • o foliga mai o se faʻamaʻi tiga.

I nisi o tulaga, o loʻo maua ai se siama faʻamaʻi lua, o lona uiga e tatau ona faʻaaoga vailaau faʻamaʻi.

Seborrheic

O loʻo faʻaalia i le foliga mai o ni mea laiti laiti. I le pito i luga latou te ufiufi i lanu samasama samasama po o le lanu enaena, lea e foliga tutusa ma fua. E tele taimi e tupu ai i luga o le paʻu o foliga, laʻau, pusa, tua ma tauau. A maeʻa ona vavae ese le 'eleʻele, e aliali mai se mea e leai se mea.

Pepa-foliga

O se mea e le masani ai o le mimiti, lea e faʻaalia i fua mafolafola mafolafola. A maeʻa nei matala, ona faʻaalia lea o laumei e sili atu i le tasi. Le fusuaga mulimuli o le tasi ma le isi, faia ni manua lautele. Ole togafitiga o ituaiga uma o meaʻai i le maʻisuka e le gata ina faʻaaogaina fualaau, ae o le hemosorption, plasmapheresis, ma o nisi foi taimi e oʻo lava i le faʻafefe toto.

Taʻiala mo le togafitia o le maʻisuka faʻanatinati

Muamua lava, e tatau ona gauai atu i faailoilo o le suka i le tagata maʻi, talu ai e naʻo lona faʻaitiitia e mafai ona maua ai taui o le maʻi maualalo ma o le alualu i luma o faʻafitauli o le faʻamaʻi e puipuia. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga:

  • taumafa
  • lava gaioiga faaletino
  • vailaʻau (Injections injections, aveina o le suka-lowering tablets).

O le maʻisuka mo le maʻisuka e manaʻomia togafitiga i le lotoifale. O uu ma vailaʻau e faʻaaogaina e faʻafetaui ai le faʻamaʻi, fualaau faʻamaʻi-inflammatory, mea faʻapitoa i le lotoifale (painkillers gels). Ua fautuaina foi e fomai ni vailaau o le allergy e aveese ai le vevela, susunuina ma le fulafula, lea e mafai ona o faatasi ma pathologies o le paʻu.

O togafitiga faʻapitoa ma le usitaia o fautuaga a tagata tomai faapitoa o le a fesoasoani e taofi le alualu i luma o le tulaga o le maʻi ma faʻafaigofie le faʻamālōlōina o faʻamaʻi ma manuʻa.

Faʻavasegaga o le paʻu o le paʻu ma liona i le maʻisuka

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

Soʻo se suiga i le paʻu o se tagata e faʻaalia ai faʻafitauli i le loto i le tino. O fomaʻi i le foliga mai o le epidermis e masani ona faia se suʻesuʻega muamua ma auina atu le maʻi i se tagata poto faapitoa.

O le maʻisuka foi ua i ai se ituaiga o faaaliga mai fafo, lea e tatau ona avea ma faailoga mo le faafesootai o se fomaʻi poʻo se fomaʻi paʻu. O le a le faʻavevesi o le maʻisuka e faʻaalia i le tino o le tagata ao leʻi oʻo i le faʻamaʻiina o le faʻamaʻi pe mafai foi ona avea ma mafuaaga i lenei maʻi, e tatau i tagata aʻoaʻoina uma ona iloa.

Faʻavasegaga o faʻafitauli o le paʻu e faʻaalia ai le maʻisuka

E faavae i luga o le mea moni e sili atu le maualuga o le suka i totonu o toto, veins ma capillaries e mafai ona sui i le mea muamua. O le metabolism metabolism process is disrupted, lea e tau atu ai i le toilalo i le tuuina atu o meaai i vailaau epidermal. O le paʻu e leiloa lona gaʻo, e mago, paʻu.

O ia suiga atonu e le tupu i vaitau eseese o le atinaʻeina o le maʻisuka, aua e leai se ituaiga o lenei maʻi. O nisi taimi e le iloa e se tagata le faafitauli i le mimitiina o le kulukose, ma o le vevela i luga o le paʻu ua tuʻuina mai ai se faailo.

O faʻamaʻi uma i le paʻu e faʻaalia ai le maʻisuka e mafai ona vaevaeina i ni vaega:

  1. O faʻamaʻi o le faʻamaʻi o le paʻu o le paʻu i vaega eseese o le tino, faʻamalosi o le epidermis i luga o le vae, o foliga mai o vaʻa, samasama, suiga i le fao luga o tamatamailima. O le toʻatele o tagata latou te faʻaalia ni faʻafitauli i le faʻaaliga o le galo ma e le o faʻanatinati e amata togafitiga pe o togafitiga a le tagata lava ia. E mafai ona masalomia e se tagata o le dermatologist ituaiga 2 le maʻisuka, aemaise lava pe afai o le tagata maʻi e iai ni faailo o le meaʻai. O faʻamaʻi faʻamaʻi e masani lava o se faailoga lona lua o le maʻisuka, faʻavae ona o le le lelei o le faʻafouina o le paʻu paʻu.
  2. O faʻalavelave e mafua mai le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 i le maʻisuka pe a le faʻamalosia le togafitiga. E taua i latou o matua, aua na mafua mai ona o suiga o le maʻisuka i totonu o toto ma vailaau faʻasolosolo i le tino.
  3. Faʻasalaga o le Allergic - o se vevela poʻo le mumu o se faʻafoʻi i le faʻaauau pea togafitiga. O le tele o kulūkose-faʻaitiitia o fualaau faasaina ua i ai le itu taua. O se inumaga le saʻo o le inisalini e mafai foi ona afua ai mea e oso ai.

Paʻu paʻu

Muamua lava, o le maualuga o le suka i totonu o le tino e aafia ai fatugaʻo ma le paleni o le vai. I le maʻisuka, e masani lava ona matauina le solo, e taumafai le tino e aveese le kulūkose pe afai e le o aʻafia e sela.

O fafo atu o le suamalie o le suavai e faʻaitiitia ai le maualuga o le vai. O le manava e faʻafefe ai le paʻu paʻu, o le gaʻo ma le afu o loʻo afaina. O le vevela e mafua ai le vevela, lea e mafai ona oʻo atu ai i le vevesi i le epidermis. O le tafu mai luga o le paʻu e faigofie lava ona ulu i totonu, lea e amata ai e microbes le faagasologa oo latou olaga.

E tatau ona taulai totoa i le tumama o pito i luga ma pito i lalo, e puipuia ai le siama mai le ulu i lalo o le paʻu.

Paʻu paʻu mo le maʻisuka e mafai ona faʻaititia e ala i le faateleina o le tele o le susu. E manaʻomia lou inu i taimi uma i vai mamā ma pulea kulūkose maualuga i se taumafataga poʻo fualaau.

Paʻu o le vae

E taʻua e Dermatologists lenei faafitauli "hyperkeratosis." Ole numera tele o sana e aliali i luga o le vae, lea e mafai ona liua i le taimi umi ma fesoasoani foi i le pipisi o vae.

O le atinaʻeina o sana e faafaigofieina e ala i le laeiina o ni seevae le lelei, fusi malulu. Manatu o masini i luga o le epidermis ma mafua ai le afaina ai. I le lumanaʻi, o loʻo tupu aʻe le ulupua, e amata ona susu le paʻu pe ua aliali mai se faamaufaʻailoga malosi.

Fola e oso i luga o mulivae e faigata ona faʻamalosi. Ma o soʻo se faʻailoga o se nofoaga mo le atinaʻeina o siama, mumu, suppuration.

O le faafitauli o le au valaau e le talafeagai i le felauaiga, aua o le laa i luga o le vae e mafai ona tiga e tusa lava i sooga vaivai.

O maʻi suka o le maʻi suka o le taunuuga o le tausiga le talafeagai o vae. Mo le maʻisuka, e ono lamatia ai le atinaʻeina o sepsis, gangrene ma le tipiina o vae.

Itchy dermatosis

E mafai ona foliga mai e le o se mea faʻafuaseʻi le tataina ma e oʻo atu ai i le fausiaina o le mumu. O le ita tele e tupu i le vaega o le eleele, i totonu o fusi o le manava, i le va o togi, i le tulilima, i fafine o loʻo i lalo o le fatafata.

Atonu o le faailoga muamua lea o le amataina o le maʻisuka, lea e le o iloa e le tagata. O le ogaoga o le faamai e le afaina ai le malosi o le sasaina.

E maitauina o se manaʻoga malosi e faʻamaʻaloga nei nofoaga e tupu i se ituaiga o le maʻisuka e maualalo poʻo le leʻo. Pe a togafitia se maʻi ma amataina togafitiga, o le sosolo ma le mumu i luga o le paʻu e mafai ona mou atu faʻafuaseʻi.

Laʻau faʻamaʻi ma manua

Pepa o le paʻu o le paʻu i le maʻisuka e aofia ai le foliga mai o le numera lua. Latou te tulaʻi ona o le le faʻaeteete o uiga o le tagata maʻi ia te ia lava. O le le tausisia o le tumama ma le paʻu o le paʻu poʻo le faʻavaeina o faʻamaufaʻailoga, vaʻa, malogo e faʻaosofia ai le faʻaopoopoga o sigi poʻo le ulu atu o faʻamaʻi i totonu o vaega ua aafia.

I tagata o loʻo i ai le tele o meaʻai, e masani lava ona tupu mai ni tagata o le au faipisinisi - o se faʻaleagaga faʻaleagaina o le epidermis i laʻau o le tino. Muamua, e amata e se tagata ona amata tele. O se siama e faʻaputu i luga o le palapala ua faaleagaina, faʻalavelave ma le faaleagaina. Liona ua faateleina le susu, lanumoana-lanumumu ma se paʻepaʻe paepae.

E faasolosolo lava, o iloiloga i foliga o moli ma pustules e aliali mai mai le autu autu. O le faagasologa e le mafai ona maeʻa, aua pe a tatala, o le a faʻaaogaina ai elemene fou. O le maʻi e manaomia vave le suʻesuʻeina ma togafitiga.

I le vaega o le insulin-dependent o tagata, o le manaoga o le tino mo le iniseti o le hormone e faateleina.

Allergic faanatinati

O tagata e mafatia i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka e tatau ona faia vailaau faʻapitoa i le gasologa oo latou olaga e totogi ai le suka. Ae o tino uma e tali atu i le inisalini po o isi fualaau faasaina. E mafai ona aliali mai se faʻalavelave faʻafuaseʻi i vaega eseese o le paʻu.

O lenei faafitauli e sili atu ona faigofie ona foia nai lo isi. Ua lava lea e fetuunai ai le vailaʻau pe filifili se isi vailaau e faʻamalo ai le paʻu o le paʻu i le maʻisuka.

Puipuiga o faʻamaʻi epidermal i le maʻisuka

O suiga o le paʻu i le maʻi suka o se tali masani lea o le tino i le faʻaogaina o le gaioiga o metabolic processes. E mafai ona i ai i totonu uma o tamaiti ma tagata matutua le fusu.

Soʻo se mea leaga poʻo le mumu e tatau ona suʻeina e se tagata faʻataʻitaʻiga ina ia mafai ona aoga le togafitiga.

  1. E tatau i le maʻisuka ona mataʻituina ma le totoʻa le tumama o le paʻu, aemaise o le pito i luga, pito i lalo ma maunu. O loʻo i ai ni mea faʻapitoa faapitoa mo le tausiga o le paʻu o loʻo i ai le pH neutral.
  2. I totonu o le falemaʻi fesoʻotaʻiga, e mafai ona e faʻatau ni mea faʻapitoa faapitoa, kulimi, vailaʻau manava mo le tausiga o paʻu paʻu o foliga, lima ma vae. O kulimi faʻavae e mafua ai le lelei. E tatau i aso uma ona fai togafitiga o le tumama ma le tumama.
  3. O vae o le maʻisuka o se vaega faapitoa o le faʻalauteleina o le gauai. Ia mautinoa e asiasi i le fomaʻi e iloa ai le uluaʻi laasaga o le faʻaleagaina o pito i lalo ma le filifilia o seevae faʻasolosolo saʻo poʻo le faʻavae. Faʻaleagaina o vaʻa toto ma veins e matua aafia ai le tuʻuina atu o meaai i vae. Faatasi ai ma le matua, o faafitauli e maua ai le toto i vae e tutupu e oo lava i tagata soifua maloloina. O le maʻisuka e faigofie tele i na faafitauli i taimi uma. E masani ona logoina e fomaʻi tagata e uiga i le atinaʻeina o le maʻi o le maʻisuka vae.
  4. O faʻamaʻi pipisi ma le faʻaleagaina o le paʻu e manaomia ai le matauina e se tagata faʻataʻitaʻi. A maeʻa se suʻesuʻega faʻapitoa ma le suʻega, o le a faatonuina e le fomai ni mea inu ma ni meaʻai, ma o le a manaʻomia le faʻaleleia o le inisalini. E mafai ona faʻamaonia togafitiga.
  5. O le faateleina o le vevela ma le solia o le vevela e masani lava ona aofia ai i tagata e maua i le maʻisuka. E mafai e le faʻamaʻi faʻamaʻi ma siama ona ulu i le paʻu. Le faʻamamaina o le tulaga, paʻu o le talino poʻo se kulimi faapitoa o loʻo i ai faʻamaʻi pipisi.

E mafai e le endocrinologist poʻo le dermatologist ona tuʻuina atu nisi fautuaga mo le puipuia o faʻamaʻi ma isi paʻu o le paʻu i le maʻisuka.

O se mea e manaʻomia muamua mo le puipuia o soʻo se faʻafitauli i le talaaga o le maualuga o le kulukose o le toto e tatau ona galue ina ia faʻaitiitia lenei faʻataʻitaʻiga e ala i taumafa, togafitiga faʻamalositino ma le gauai atu ia te oe lava.

I le faaiuga

O le foliga mai o le mago, vevela, ma isi suiga i le paʻu o loʻo maua i le maʻisuka o le masani lea ma mafai ona aumaia i se tagata nisi faʻafitauli. Aua nei togafitia le mumu po o le sasaina o se mea le tumau na o le a tupu.

E oʻo lava i se tagata soifua maloloina e tatau ona faʻalogo i faailo o le tino, lea e mafai ona faʻamaonia i suiga ogaoga o totonu, mo se faataitaiga, o le uluaʻi laʻasaga o le maʻisuka i le tikeri lona lua.

Rasū i le maʻi suka: faʻavevela i luga o le paʻu o le tino ma vae

O tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona iloa o loʻo i ai le tele o faʻafitauli ogaoga o le paʻu e mafai ona aliali mai i le taimi sili ona le talafeagai. I le tele o mataupu, e mafai ona faʻamavaeina faafitauli o le paʻu i se taimi e sili ona puupuu, ae mo lea mea e tatau ai ona sailia le fesoasoani faafomaʻi i se taimi vave lava pe a amata ona aliali i luga o vae ma le tino.

O a paʻu o le paʻu e mafua mai i le maʻisuka?

O vailaʻau faʻataʻitaʻi e iloa le tele o faafitauli eseese. Muamua lava, e tatau ona matauina le scleroderma o le maʻisuka.

O se tulaga talitutusa e atiina ae i le talaaga o le maʻi suka ma ua faaalia i le mafiafia o le paʻu ile pito i luga ma le ua i tua, o le paʻu e mafai ona suia le lanu, e iloa ai i luga.

O le natura o togafitiga o le a sili atu ona malosi le pulea o le kulukose masani i totonu o le toto o se tagata maʻi. Mai se mea matagofie, o le faʻaaogaina o se suāuʻu poʻo le kulimi i paʻu paʻu e mafai ona fesoasoani. O lenei mea o le a faamaluluina ai ma aveesea lagona le lelei, e mafai ona aveese ai stains, faapea foi ma se vevela.

Vitiligo o se isi soa soama. E masani lava, o se ituaiga o paʻu o le paʻu e tupu i le ituaiga muamua o le maʻisuka. Faatasi ai ma vitiligo, o le paʻu o le paʻu e leiloa a latou sitaili masani (e gafa ma le lanu o le paʻu), lea e tau atu i foliga vaaia o lanu paepae i luga o le tino, vae, foliga, pei o le ata.

Ae o le mea sili lava, o le vitiligo e afaina ai le manava, o le fatafata, ma foliga foi (o foliga lanu papae e siomia le gutu, mata, poo le isu). I le taimi nei, o le togafitiga o vitiligo o lona uiga o le aveina o le steroids i luga (hormones), faapea foi ma le faaaogaina o le micropigmentation (tattoos).

O i latou e pagatia i lenei vailaau matagofie e tatau ona i ai i totonu oa latou vailaʻau vailaʻau se kulimi faapitoa lea e puipuia mai le faʻaalia o le susulu o le la. O lona maualuga o le puipuia mai le radiation ultraviolet e tatau ona le itiiti ifo i le 15. E i ai i lalo o lenei tulaga e susunuina i luga o vaega e leiloaina o le paʻu, o le a le aofia, ma o le a le mafai ona matauina ia avanoa.

Paʻu o le paʻu na mafua ona o le faʻamalosia o le insulin

Acantokeratoderma ua aofia i lenei vaega. O lenei maʻi paʻu e taʻitaʻia ai i le mea moni o le paʻu e faʻapouliuligia ma ufitia i nisi vaega o le fefaʻatauaʻiga, aemaise lava i totonu o le faʻalauga. O le paʻu e mafai ona enaena ma lanu, ma e mafai foi ona atiaʻe le maualuga o le paʻu.

O le tele lava o taimi, o lenei tulaga e foliga mai o se misa ma e tupu i le pito i luga o le pusa, i totonu o le fata po o lalo o le pusa. I nisi tulaga, o tamatamai lima o se tagata maʻi e mafai foi ona sui.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Acanthokeratoderma o se vailaau o le maʻisuka ma e mafai ona fai mai o le paʻu o le paʻu o lona faailoga lea. O vailaʻau faʻainisinia e masani ona iai nisi tulaga tutusa lea e avea ma faʻaosoosoga o acanthosis o le paʻu. O loʻo matou talanoa e uiga i faʻamaʻi:

  • Ona o le maʻi o Herenko-Cushing,
  • acromegaly.

Paʻu o le paʻu e fesootaʻi ma le toto le mama

E masani lava, o le atherosclerosis e mafai ona avea ma mafuaaga o le vevela. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i le vavalalata o toto toto ona o le mafiafia ma le faʻamalosi o puipui, lea e tupu ona o le lafoina o paʻulaʻau, o le taunuuga e ono i ai ni laulaau ma se vevela i luga o le paʻu.

E ui lava i le faʻasalaga faʻatasi o le atherosclerosis ma vaʻa pericardial, o lenei faʻamaʻi e aʻafia ai i latou o loʻo i lalo ifo o le paʻu. I nisi tulaga, e mafai ona vavalalata ma le faatagaina le aofaʻi tatau o le okesene e pasia. Faailoga i lenei mataupu o le:

  • vave le lauulu lauulu
  • mimiti o le paʻu, lona susulu,
  • mea malulu
  • uʻamea ma le faʻavasegaina o papatusi fao i luga o vae.

O le tele o faʻafitauli e mafai ona aumaia lipodystrophy o le maʻisuka. O loʻo faʻaalia i suiga i le palakene ma le gaʻo oona i vae ma tino. O le pito i luga o le paʻu e mumu ma matua manifinifi. O le tele o mea leaga e tupu i luga o vae. Afai e tupu mai le siama, ona faʻavaivaia ai lea o vaega o loʻo aʻafia, o le a oʻo mai i totonu o se tulaga o le maʻi.

E masani lava, o maʻi tiga i luga o le paʻu o loʻo manino le tapulaa mai masani. I nisi tulaga, e mafai ona amata le sasaina ma le tiga. Afai e le toe popole le uluaʻi, ona le toe maua ai lea o togafitiga, e ui lava i soʻo se tulaga, o le a le afaina le faʻafesoʻotaʻi o se fomaʻi.

O le isi faʻamatalaga o le maʻi o le toto i le maʻisuka o le a maua i le maʻisuka dermopathy.

O se tulaga talitutusa e atiae e avea o se taunuuga o suiga i totonu o toto toto e tuuina atu le paʻu i le toto. O le faʻamatalaga o le dermatopathy e felelei pe liʻo. E faʻamalamalamaina i le paʻu o le paʻu ma e mafai ona tu i luma o le vae. E ui lava e le o iai ni tiga i le stains, ae o le a mafua ai le le fiafia. O lenei tulaga e le manaʻomia ai foi togafitiga eseese.

O le tele o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona pagatia mai le mataʻutia. Faatasi ai ma lenei maʻi i le taimi o le maʻisuka, o le paʻu o tamatamailima ma tamatamaʻivae e faʻamaʻaina ma taʻe. E le gata i lea, o le mafiafia o le fefinauaiga e mafai ona tupu, faapea foi ma le mautu i le va o phalanges.

E mafai e le fomaʻi ona fautuaina ni vailaʻau faʻapitoa e fesoasoani e faatumauina maualuga le maualuga o le suka i tulaga masani. Ina ia faʻaitiitia le tulaga, o vailaʻau eseese e faʻaoga i le faʻamaluluina o le paʻu o lima e mafai ona faʻaaogaina.

Rash xanthomatosis o le isi ituaiga o soa o le maʻisuka. O le faʻaletonu o le paʻu e mafai ona tupu ma le suka le pulea i le toto o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka. Faatasi ai ma teteʻe malosi i le inisalini, atonu e faigata ona aveese le gaʻo mai le toto. Afai o le maualuga o le gaʻo e alu i le fua, o lea i lenei tulaga, o le lamatiaga o le faatupuina o le pancreatitis e faʻaateleina ona faatele.

Xanthomatosis e tupu i luga o le paʻu i foliga o se paʻu samasama samasama. E mafai ona tupu i ni vaega o le paʻu:

  1. tua o lima
  2. luga o oʻu vae
  3. vaevaega lima,
  4. foliga
  5. faʻatau.

O nei mea lanu, mumu mumu ma e mafai ona siomia e se moli mumu. Togafitiga e aofia ai le taofiofia o le toto toto. Pe a oʻo mai lenei tulaga, o le lanu samasama ma se vevela mai luga o le paʻu o le a sau i totonu o le lua vaiaso. E le gata i lea, o fualaau e mafai ona pulea le maualuga o gaʻo susu i totonu o le toto e mafai ona faʻaaogaina. E taua tele le vaʻaia o mea mai se tulaga e pei o le maʻisuka vae i le taimi muamua.

Isi lino paʻu

O lenei vaega e tatau ona aofia ai:

  • vave
  • pupuni
  • paʻu
  • annular granulomas,
  • siama o le maʻisuka.

Alu i meaai, iniseti, ma vailaʻau e mafai ona faʻaalia e pei o le paʻu o le paʻu i foliga o faʻamalologa po o pulu, e masani lava o le vevesi masani. E le gata i lea, o faʻamaʻi tutusa paʻu e tutupu i nofoaga e masani ona faʻaauau ai le inisalini.

E le lava, e mafai ona atiaʻe e le meli (bullae) le maʻisuka. E tutusa i latou i foliga vaaia o le paʻu mai le mu. O ia vailaʻau e mafai ona maua i luga o tamatamailima ma tamatamai vae, ogalima poʻo vae. E mafai ona latou pasi e aunoa ma se togafitiga faafomaʻi, ma e aofia ai i latou na maua i le maʻisuka. O togafitiga uma o le puleaina o le kulukose.

O le faʻamaoniga mulimuli o le maʻisuka i luga o le paʻu e mafai ona faʻasalalauina le granuloma annular. E amata vave ona tupu ma e faʻaalia i se faʻamatalaga faʻamaufaʻailogaina poʻo se mea faʻapipiʻi o le paʻu. E mafai ona tupu se liona i luga o taliga po o tamatamailima, ma i se tulaga e le masani ai i le manava po o vae.

O le vevela e mumu, enaena, pe lanu-o le tino. O le maualuga o le faʻatagaina o le fomaʻi o le a faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o steroids, e pei o le eletiseka.

Paʻu o le paʻu i le maʻisuka: o se ata o le urticaria ma le pemphigus

O foliga vaaia o le paʻu o le paʻu i le maʻisuka, o ona ata e mafai ona iloa i luga o le Initaneti, o se faʻataʻitaʻiga tutusa. Ae ui i lea, pe a foliga mai o se faʻavevesi i totonu o se tagata, e le mafai ona talanoa e uiga i le atinaʻeina o se maʻi, talu ai o faʻamaoniga autu o le faamai e tatau lava ona i ai i taimi uma - masani ona faia i taimi uma ma se lagona fiainu.

E taua tele le mataʻituina o le tulaga o lou paʻu, pe afai e te iloa ai ni mea masalosalo poo ni faʻafefe, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. I le uma, o le maʻisuka o se faʻamaʻi tele, lea e tele ona faʻaʻailoga.

O le paʻu o le paʻu e mafai ona faʻaalia i le amataga o le atinaʻeina o togafitiga, ma lona alualu i luma. E faʻalagolago i uiga patino o le tagata.

Tuua Lau Faamatalaga