O faʻamaumauga fou o tupulaga: faʻamanuiaga, tau, iloiloga

I le fatuga, o fualaau mai le vasega o fuainumera e masani ona faʻaaogaina. Simvastatin poo Atorvastatin - o le fea e sili? E naʻo se fomaʻi e mafai ona fuafuaina lenei mea. O nei tupe o se mea moni lava i totonu o le falemaʻi falemaʻi ma sa mafai ona faʻaolaina le tele o ola.

O tulafono e faʻaaoga mo:

  • fatu faʻamaʻi fatu
  • faaitiitia le maualuga o le cholesterol leaga i totonu o le toto,
  • le faʻamautuina o le metabolism.

O ia mea e mafai ona avea ma se faʻaopoopoga i se meaʻai, o le faʻamoemoega o le faʻaumatia o lipids leaga.

Ae o le filifilia o nei vailaau e tatau ona matua faʻaeteete. E ui i le mea moni o le tele o fualaau faasaina o lenei ituaiga e sili ona aoga, e tele a latou faʻailoga ma aʻafiaga, o le tele lava o taimi e masani ai tagata maʻi i le auala e filifili ai se oloa sili atu ma saogalemu.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te filifili i le va o Atorvastatin poʻo Simvastatin, e tutusa lelei le tasi ma le isi, o le faaiuga e faʻalagolago i le tele o mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tasi fualaau faasaina e mafai ona i ai se faʻaaliga manino i se taimi pupuu.

Ae mai ona faʻaaogaina aʻafiaga e le faʻaʻesea. E mafai ona aloese mai ai pe afai e te faʻaaoga le simvastatin.

E le o se mea sese le fautuaina o se tasi poo le isi fualaau faasaina e aunoa ma le iloa tonu o le falemai ma le talafaasolopito o maʻi. O le mea lea, e amata ai, e tatau ona malamalama i le tulaga o le tino o le tagata ma faʻamaonia saʻo. E naʻo le maeʻa ona mafai e se tasi poo le isi fualaau faasaina ona faatonuina.

Vaega o fualaau faasaina mai le vaega o statins

O vailaau uma o lenei ituaiga e mafai ona vaevaeina i ni ituaiga autu se lua:

  • fuainumera masani (simvastatin, lovastatin, pravastatin),
  • gaosia (Atorvastatin, Fluvastatin, Ceryistatin).

O fualaau uma nei e mafai ona faʻaititia le cholesterol leaga e tusa ma le 1/3. O se faailo lelei lea e mafai ona faʻaleleia ma se taumafataga faapitoa. Ae talu ai nei, o le tele lava o taimi, e fautuaina e le au atamamai Rosuvastatin i tagata gasegase. E vave ona ulu i totonu o lela ma faʻaoga saʻo i le maualuga o le cholesterol na gaosia. O se taunuuga, o le numera o paʻu e faʻaitiitia ai i le tele o taimi. E ui i le mea moni e faapea o Rosuvastatin e maua mai i vailaʻau faʻamalosi, e eseese tele i le vailaʻau oona mai Atorvastatin.

O se vaega o fualaau faasaina mai le vaega o le statin e le mafai ona faʻaaogaina i la latou lava gaioiga, talu ai ona o vailaʻau e mafai ona mafua ai le tele o aʻafiaga, ma e tele foʻi faʻasolega. Ua matauina e tagata popoto e faapea, pe a faʻaaoga vailaʻau faʻamalosi, mo se faʻataʻitaʻiga, Atorvastatin, o aʻafiaga le lelei o suiga eseese na tupu i le 52% o tagata gasegase. O vailaau masani e mafua ai le itiiti ifo o aʻafiaga o aʻafiaga. Ae ui i lea, e le fautuaina foi mo le faʻaogaina e aunoa ma le feutagaʻi ma se fomaʻi.

Faʻafefea ona faʻaaoga le simvastatin?

O le fualaau faasaina e aʻafia i le vaega o tulafono masani. Faatasi ai ma le faʻaaoga masani, e mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol leaga, e puipuia ai le atinaʻeina o le tele o faʻamaʻi o le fatu ma toto toto. Le aoga o le simvastatin e le maualuga tele. Ae peitai, afai e te tuufaatasia le fualaau faasaina ma le taumafa lelei ma faamalositino, e mafai ona e ausia ni taunuuga lelei.

O fautuaga uma mo suʻega ma fuataga e mafai ona iloa i totonu o faatonuga mo le fualaau faasaina. Ae ao leʻi amataina togafitiga, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi, talu ai ona o le fualaau faasaina e tele aʻafiaga itu. E laʻititi tele nai lo Atorvastatin, ae o latou e masani lava ona aliali mai.

E fautuaina le Simvastatin e le gata mo le maualuga o le cholesterol, ae o se auala foi mo:

  • fatuga o le fatu ma le puipuia o stroke,
  • o se puipuiga mai le atherosclerosis ma faafitauli tau lapisi.

I le faaaogaina lelei o fualaau faasaina, o le a mafai ona matauina se aafiaga lelei i le vaiaso lona tolu o le faaaogaina. A maeʻa le 1.5 masina, o le cholesterol ma le faʻamalama i totonu o vaa o le a matua itiiti lava.

O se vaega o lenei fualaau faasaina e faapea e na o sina aafiaga le tumau. Afai o le tagata maʻi pe a uma le faalēaogāina o le statin e le mulimuli i se meaai ma tausisia le ola saʻo, ona maeʻa ai lea o le taimi o le taimi o le a maualuga ai le maualuga o le cholesterol. I le taimi o le faʻaaogaina o Simvastatin, e taua le tuʻuina atu o le sua o le vine e aloese ai i aʻafiaga. E le o faʻamaonia le fualaau mo tamaiti ei lalo ifo o le 10 tausaga ma fafine maʻitaga.

Afai e le saʻo le metotia a Simvastatin, e mafai ona tutupu aʻafia ogaoga ogaoga. E taua le matauina o lenei fualaau faasaina, e ese mai i vailaau gaosi, mo se faataitaiga, Atorvastatin, o le numera o tali le lelei e sili ona laitiiti. O le tele o taimi, simvastatin mafua ai:

  • tiga o le ulu
  • faafitauli gastrointestinal, faafitauli moe
  • vaivai.

I tulaga e le masani ai, o mea nei e mafai:

  • ua le atoatoa le aoga,
  • afaina o le tino, mo se faataitaiga, paʻu paʻu,
  • faafitauli faʻaaliga
  • le mautonu o le tino.

O fafine maʻitaga ma tamaiti i lalo ifo o le 10 tausaga le matua ua vavaeeseina ma le vavalalata. E oʻo i le 18 tausaga, Simvastatin e faʻamaonia pe a iai se faʻamaoniga malosi.

Faailoga ma le faʻailogaina mo le faʻaaogaina o le atorvastatin

O lenei statin e sili atu ona mamana. O loʻo faʻamatalaina mo le maualuga o le cholesterol, faʻamaʻi o le cardiovascular system, o le maʻisuka ma o se faʻasolosolo e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu ma le taʻavale.

O se aafiaga malosi e fesootaʻi atu i se tulaga sili atu ona lamatia o aʻafiaga itu. E masani lava ona tupu mai i tagata mamaʻi e solia le tui poʻo le faʻasaina i le faʻaaogaina o fualaau faasaina. E le mafai ona e faʻaoga atorvastatin:

  • ao maitaga
  • ma faʻamaʻi pipisi o le ate,
  • le i ai o le ava malosi,
  • pe a uma le taotoga tele.

I le faʻaaogaina sese o Atorvastatin, e tele aʻafiaga e mafai, e afua mai i le maʻi tigaina i ni tiga matuia o le tino. E masani lava o tagata maʻi e faʻaaogaina lenei vailaʻau e afaina mai le solia o le mea o loʻo i ai meaʻai, o le moe ma le valea.

O fea vailaʻau e sili atu?

Naʻo le fomaʻi o le a mafai ona tali sao i le fesili pe o le a le vailaau e sili atu ona aoga pe a maeʻa suʻesuʻega maeʻaeʻa o le tagata maʻi ma faʻataʻitaʻiga tatau uma. Ae afai e te taulai atu i le tuufaatasiga, o le eseesega o loʻo taʻoto i le mea moni o Atorvastatin e sili atu ona mamana, ma faatasi ai ma oe e mafai vave ona maua ni taunuuga lelei i togafitiga.

Simvastatin, o se natura masani, e mafua ai le itiiti o aʻafiaga. Pe a faʻaaogaina, e leai se faʻaopoopoga o le toso oona, lea e manatu o se mea matautia.

O fuainumera ua faaalia ai o nei fualaau faasaina e ese mai le tasi i le isi i le Simplastatin e faaalia ai le aoga o le faaitiitia o le cholesterol leaga e 20%, ao Atorvastatin e tutusa le umi o le faaaogaina e faaitiitia le maualuga o lipine matautia e toetoe 50%. Afai e manaomia e le tagata maʻi se togafitiga sili atu, e masani ona fautuaina o ia i le atorvastatin. Mo faamoemoega puipuia ma le i ai o tali o le allergic i vaega o vailaʻau gaosia, e mafai ona faatonuina Simvastatin.

Faʻataʻitaʻiga faʻafomaʻi masani o fuainumera

O fuainumera uma e aofia i le vaega o vailaʻau e aʻafia ai le gasegase metabolism i le tino o le tagata. I le faʻasologa faʻapitoa, togafitiga ma vailaʻau vailaʻau o vailaau faʻasaina, ua faʻamaonia ai i latou i le C10AA code ma ua faʻavasegaina o le HMG-CoA rehibitase inhibitors. I le faʻatagaina o le gaoioiga o lenei enzyme, latou te faʻalavelaveina ai le synthesis o le cholesterol, ma faʻaitiitia ai lona tele o le vevela. O lenei gaioiga o fuainumera e mafai ai ona oʻo atu i faʻasalalauga fautuaina ole lipids maualalo ile toto.

O ia aafiaga e mafai ona faʻaititia le fua faatatau o le atinaʻeina o ni atherosclerotic plate. E le gata i lea, o fualaau faasaina e puipuia ai lona tupu. E tusa lava pe iai, e iai le taua tele o fuainumera: latou te faʻamautuina le moliumene i luga o se atherosclerotic plate, ma o le mea lea e faʻaitiitia ai le ono mafai ona tupu mai le thrombosis, e faia i se isi auala nai lo antiplatelet agents. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o nei tupe e mafai ona faʻaitiitia ai le ono mafai ona osofaia le fatu. O le mea lea, o le tau o loʻo faʻatulagaina mo fuainumera ua faʻamaonia atoatoa.

Vaega o le faʻavasegaina o fuainumera

E tele ni auala i le vaevaeina o fualaau faʻasaina i vasega. E mafai ona mafaufauina mai le manatu o uiga faʻapitoa. E le gata i lea, talu ai o togafitiga faʻatasi ai ma statins eseese e manaʻomia ai vailaau eseese, e faʻapitoa le faʻalauiloaina o se faʻavasegaga e faavae i luga o suʻega fautuaina. O le faʻavaeina o augatupulaga e pei ona taua i lalo:

  • O au tupulaga: "Simvastatin", "Pravastatin", "Lovastatin".
  • II tupulaga: "Fluvastatin."
  • III tupulaga: "Cerivastatin", "Atorvastatin".
  • IV: "Petervastatin", "Rosuvastatin."

O faʻamaumauga uma lava ua vaevaeina i ni mea faʻapipiʻi, faʻapipiʻiina mai mea faʻaaoga, ma le natura. O nei vaega e aofia ai Lovastatin, Pravastatin, ma Simvastatin. O isi vailaau faʻasaina e faʻapipii: Fluvastatin, Atorvastatin, Rosuvastatin ma Petervastatin.

Faʻavasegaina o fuainumera e ala ile fua

E talafeagai le vaevaeina o vailaau uma o fualaau, e aofia ai vanu o le augatupulaga mulimuli, i lalo ifo o le 8 mg), dose-dose (10-40 mg) ma le maualuga (40-80 mg). Aemaise lava:

  • maualuga fualaau (Atorvastatin, Lovastatin, Fluvastatin),
  • fualaau oona-fualaau ("Simvastatin", "Pravastatin", "Rosuvastatin"),
  • fualaau oona maualalo ("Petervastatin").

O lenei faʻavasegaga e atagia mai ai le avanoa e faʻamaonia ai fualaau faasaina ma o latou lautele. Ae maise lava, o fualaau oona maualuga e iai sona aafiaga i le maualuga, aʻo le gaoia lelei. Fualaau fualaau ole fualaau, sei vagana ai "Rosuvastatin", e sili atu ona leaga i le maualuga, ae maua ai se aafiaga lelei.

Ole fua ole fuainumera "Rosuvastatin", pe afai e tatau ai, e mafai ona faatulaga i se maualuga maualuga (80 mg), e ui lava ona o le faaitiitia atoatoa o le cholesterol atoa ma lona vaega itiiti maualalo e masani ona le manaomia. "Petervastatin" e manaʻomia ai le faʻatulagaina o ni laʻititi laʻititi, o le mafuaʻaga lea e mafua ai ona maualalo le aʻafiaga o ona aʻafiaga i le tele o taimi.

Talafaasolopito o le atinaʻe ma le faʻatinoina o fuainumera

O le talafaasolopito o fuainumera ua matua palu. I le taimi muamua, o lo latou atinaʻe na matua puipuia mai ona o le le iloa o le gasegase o le metabolism ma le ono mafai ona atiaʻe le atherosclerosis e fuafua i le maualuga o le lipid toto. E le gata i lea, na vave faʻapipiʻiina faʻamaʻi gopocholesterolemic ma le faʻamoemoe o le inhibiting microflora i fuga o mea malie e faʻamoemoe e maua ai penisilini mama. O le mauaina o le gaioiola o le gaosiga o mea na gaosia e musika, ma mafai ai ona suʻesuʻe ia fuainumera.

O le muamua statin sa faʻatusatusa, e le i faʻafeiloaʻiina i le falemaʻi ona o le tele o manatu tetee e uiga i ona aafiaga. Na vavae ese mai se aganuu a Penicillium cetrinium. Ma, Monacolin K, na pateni ia Fepuari 1979, na vavae ese mai le aganuu Monascus ruber. I le aso 79 o Iuni, o Mevinolin, lea na mulimuli ane lauiloa o Lovastatin, na pateni foi. O lenei fualaau faasaina na faaaoga i le falemai, ma mulimuli ane na vavae ese pe tuufaatasia ai ia statins o le augatupulaga mulimuli.

O le tele o manatu teteʻe na taofia ai le atinaʻeina o fuainumera, ma mulimuli ane ai na filifili e faia ni suʻega a le falemaʻi. I le taimi nei, o suʻesuʻega sili ona tele ma sili ona aoga ua avea ma Scandinavian Simvastatin Survival Study. O lona igoa faapuupuuina o le "4S". Na faʻamaonia atoa le mafai ona atiaʻe faʻamaʻi gasegase e aʻafia ai le tagofia o fualaau faasaina, ma faʻamaonia ai o lo latou faʻaaogaina e faʻapupulaina ai le ola ma faʻaitiitia ai le tele o faʻamaʻi pipisi.

O mea e fiafia i ai fuainumera

I le amataga o le maualuga o le cholesterol o le 7.4 mmol / L, o le fuainumera o le fuainumera ma ausia le maualuga o le 5.4 mmol / L o le a faaitiitia ai le lamatiaga o se maʻi fatu cardiovascular i le 40% i le isi 5 tausaga. I le tele o isi suʻesuʻega, na faʻamaonia ai o le faʻaitiitia o le cholesterol atoa e na o le 1 mmol / l e tasi le lima e faʻaitiitia ai le ono mafai ona tupu mai le gaʻo o le coronary ma, o le mea lea, o le fatu poʻo le stroke.

Mafaufau i fuainumera, ma e tele mea e mafai ona malamalama i ai le au atamamai ma gasegase, e mafai e se tasi ona malamalama i mea moni nei: e mafai ona e faʻamaonia fualaau ua uma i le 40 tausaga ma le matua, ma faʻaitiitia ai aʻafiaga o le maʻi fatu o se togafiti tatau mo le faaumiumi o le ola. Ma talu ai ona o le tau o fuainumera e talafeagai le taugofie, o nei fualaau faasaina ua faamaonia lelei e mafai ona ave e aunoa ma le ositaulagaina o lau lava paketi. Ioe, o le augatupulaga aupito lata mai o fuainumera e sili atu ona taugata, e ui o le "Rosuvastatin" tutusa, i le mataupu faavae, e taugofie tele mo le tagata maʻi. Ma o lona tau sili ona taugofie o le fualaau oona Mertenil.

Tulaga faʻatusatusa: o mea lelei ma faʻasoa

I le iloiloina o fuainumera, e matua faigofie lava ona tautala mo ma faasaga ia i latou. O finauga mo ni uiga o le latou togafitiga faʻamalositino: faʻaitiitia o le cholesterol o le toto ma ona vaega maualalo maualalo, e puipuia ai lamatiaga o mea tetele tutupu ma fesoasoani e togafitia i latou. Ae ui i lea, o vailaʻau e pei o fuainumera e iai foi le faʻasaina. E i ai foʻi aʻafiaga itu e faʻasalalau finauga e faʻaaogaina.

Faʻatasi ai ma togafitiga o fuainumera, o loʻo i ai se lamatiaga o le myopathy. Masalo o le aufaasālalau e ala i le faʻasaina o le syntherol synthesis, lea e manaʻomia e maso. O le tele o lenei aafiaga e matua maualalo lava, e ui lava e faʻaleleia pe a tuʻu faatasi ma isi fualaau o le lipid-lowering. E i ai foi se lamatiaga o le atiaʻe o le kanesa o le ate, e ui lava o le ono mafai ona maua i se faʻamaʻi, e pei o suʻesuʻega talu ai nei, e matua maualalo. I le taimi lava e tasi, o le mea moni o faʻamaʻi i luga o le eleele na mafua ai isi mea na faʻamaonia. O le mea lea, mo fualaau o le vaega "statins", e tatau ona faʻasaina le faʻamalosia o le faʻaaogaina o nei vailaau faʻatasi ma isi sui fesoasoani e fesoasoani e faʻaitiitia le faʻateleina o gaʻo i totonu o siama.

Le tau o le augatupulaga fou o fuainumera

Mo fuainumera o le augatupulaga aupito lata mai, o tau e eseese, e ui o latou aafiaga e taugata le tau. O le isi fesili e na o taunuuga oa latou gaioiga e mafai ona ausia i le faʻaaogaina o analogues a le vasega taugofie i augatupulaga ua mavae. Aemaise lava, o le tau o le masani masani o le 4th generation "Rosuvastatin" e pei o mea nei:

  • 600 rupu mo papa e 40 mg,
  • 400-450 papa o le 20 mg
  • 300-350 i le 10 mg pepa,
  • 200 rubles mo le 5 mg.

O le pusa e aofia ai le 30 pauna, lea e lava mo le taʻi masina o le togafitiga, ae mo togafitiga faalemasina ma Petervastatin o tau o mea nei:

  • 1 mg fualaau e tusa ma le 700-750 rubles,
  • 2 mg pepa - e tusa ma le 1000 rubles,
  • 4 mg tablets - e tusa ma le 1,500 rubles.

O le filifiliga i le va o Petervastin ma Rosuvastatin e faʻavae i luga o tuʻutuʻuga e fa: tau, fua faatatau o le faʻaitiitia o le lipoproteins maualalo, le atoatoa o le faateleina o lipoproteins maualuga, ma le saogalemu. E tusa ai ma le fua o le faʻaitiitia o le cholesterol ma le faateleina o le HDL, faʻapea foʻi ma le tau, "Rosuvastatin" e sili ona lelei, aʻo le "Pitavastatin" e sili atu le saogalemu.

O le faalua nei e faʻaluaina le taugata faʻatusatusa i Rosuvastatin. Ae ui i lea, o loʻo i ai le avanoa e faʻaaoga ai isi, taugata sili atu taugofie.O le sili ona taugata muamua o Simvastatin. O lea ua suia o ia e Atorvastatin, lea e masani ona suia e Rosuvastatin (o lona tau o le a pauu). Ma afai o le tau o fuainumera o le augatupulaga lata mai e le mafai ona gafatia mo maʻi, o lona uiga e aoga le mafaufau i se togafitiga ma Atorvastatin poo Simvastatin. I le auala, o le tele o suʻesuʻega sa faia ma Atorvastatin.

Le mataupu mo le faʻaaogaina o statinina e tagata matutua

Ua leva ona mumusu tagata fomai e faatonuina ia statin mo tagata mamaʻi e silia ma le 75 tausaga. O mafuaaga na mafua ai ona taua:

  • aveina fualaau o isi vasega,
  • felagolagomaʻi e faaopoopo i se isi vasega o fualaau faasaina,
  • leai po o le itiiti o le tausisia o togafitiga,
  • o le maʻi o le tagata maʻi e faʻatau ma faʻaaogaina statins ona o le le lava o le malamalama io latou aʻafiaga.

O nisi o suʻesuʻega faʻatasi ma Simvastatin, Pravastatin, ma Atorvastatin ua faʻaalia ai le faʻaitiitia o le soifua maloloina i tagata gasegase e sili atu ma le 75 tausaga. E le gata i lea, o le faʻaitiitia o le fuainumera o le tino na maualuga atu nai lo tagata gasegase 55-65 ma le 65-75 tausaga. O le mea lea, mo fualaau o lenei vaega (statins), o iloiloga o tagata atamamai e faʻamaonia manino ai le mea moni e tasi.

O nei vailaʻau e mafai ma e tatau ona ave i se talavou, e tusa lava pe na tupu muamua ni faaletonu o le tino. Ma o tagata gasegase e popole tele i le faʻaitiitia o le lamatiaga o lo latou oti mai le faʻamaʻi o le myocardial poʻo le stroke e manaʻomia ona malamalama afai e lelei ma saogalemu le vailaʻau, ona tatau ai lea ona ave. E le gata i lea, o le faʻataʻitaʻiina o faʻamaumauga ua sili atu ona faigofie ona maua ma o le a faʻaauau pea.

Faʻamatalaga o iloiloga mai faʻamaumauga o augatupulaga fou

Suʻega a le tagata maʻi pe a suʻesuʻeina le uiga o se genin statin generic e le o faʻamaonia, ona latou te le lagona ni suiga taua mai le tagofia o fualaau. Le faʻaleleia o le lipid profile o le toto e le faʻaalia mai i le soifua maloloina ma e leai ni faʻailoga mai fafo. E naʻo lipotia lipid e amanaʻia. O le mea lea, pe a iloiloina se statin, e talafeagai le taialaina e iloiloga o tagata tomai faapitoa. E le gata i lea, e uiga i fualaau oona lea e pitavastatin, e le mafai ona tali mai tagata atamamai i totonu o aiga.

I le togafitiga faafomaʻi i le CIS, e le faaaogaina Petervastatin ona o lona tau maualuga ma ona o le i ai o Rosuvastatin ma ona ituaiga. O tapenapenaga Rosuvastatin, o loʻo faʻaalia i luga, e vave ona fai: o le lipid profile e faʻamaonia i le 1-2 masina. O le taimi o Atorvastatin e tasi ma le afa taimi le umi. E le gata i lea, o generic o le "Rosuvastatin" e sili atu ona saogalemu, aua o loʻo faʻafefiloi i ituaiga e lua o le cytochrome. I le taimi nei, o lenei faʻamatalaga, mai i iloiloga faʻapitoa, o loʻo i ai se taua tele i le filifiliga o le statin i tulaga patino o falemaʻi.

Suʻesuʻega lautele i luga o faʻamaumauga o augatupulaga fou

O fualaau oona Petervastatin ma Rosuvastatin e aupito sili ona taatele i sui o le vasega o fuainumera, lea ua tele ai faʻamaumauga o faʻamaumauga ua aoina. O latou aafiaga e masani lava ona tutusa ma Atorvastatin, ae o loʻo i ai eseesega. "Petervastatin" ma le "Rosuvastatin" ua mafai ai ona ausia tulaga maualuga o le cholesterol, faapea le lipoproteins o le maualalo ifo i lalo ifo o le "Atorvastatin".

I le faaopoopo atu i tulaga o loʻo taʻua i luga o faʻamaumauga o augatupulaga lata mai, o seisi itu e taua. O lona uiga: i le taimi o togafitiga ma Petervastatin ma Rosuvastatin, o le faʻavavevave o le faʻasaʻoina o le toto toto ma le faʻamaʻaloga o le homocysteinemia e mataituina. E tāua tele lenei mea i le tulaga o togafitiga faʻamaʻi ma le maʻi faʻamaʻi e mafua mai ile atherosclerosis. O le saogalemu o le faʻaaogaina o statins e maualuga atu nai lo le cardioform o le acetylsalicylic acid. Ae ui i lea, o le i ai o faʻasolega e faasaina ai lo latou faʻaaogaina e se tasi o tagata gasegase (silasila i faʻasalaga lautele).

Fualaau oona

O vailaʻau faafomaʻi e aofia ai Rosuvastatin o loʻo avanoa i lalo o igoa o fefaʻatauaʻiga nei: Akorta, Rosistark, Rosucard, Rosart, Mertenil, Rosulip, Roxera, Rustor, Tevastor. O nei vailaʻau uma o le "Crestor" lautele, lea na avea ma uluai faʻasalaga. O le fualaau faasaina, lea o le pitavastatin o loo galue malosi, ua faamauina o le "Livalo". O ona ituaiga o Petervas ma Pivasta. Latou te le o tupu i le CIS, e ui lava ua faʻamau i latou i le fale talavai.

E tusa ai ma aʻafiaga o vailaau faʻamalositino ma le auʻiliʻiliga o le aoga o la latou pulega, o le faʻaaogaina o statine e faʻamaonia e faʻamautu ai le atherosclerotic plate ma puipuia ai lona malepe. E faʻaaogaina foi e faʻaitiitia ai le malosi o le atherosclerosis, e aʻafia ai le lipid profile o le toto toto. O se taunuuga, o lenei vasega o fualaau faasaina e matua talafeagai lava i le fatuga. Ma o fuainumera maualuga o le augatupulaga aupito lata mai ua aoga tele i le puipuia o le gasegase e mafua ai le matelaina.

Faailoga mo fuainumera

O tulafono e aofia i le vaega o fualaau o le lipid-lowering drugs.

O le faʻamaoniga sili mo le tofiga o le faasaʻoina o le lipid metabolism.

O se faʻamatalaga muamua o le fualaau faasaina e mafai ai e oe ona faʻamautuina le gaʻo gaʻo ma faʻaaoga uma faailoga o le atherosclerotic vascular damage.

I le fomaʻi, o le faʻaaogaina o fuainumera e fautuaina mo:

  • togafitiga faʻapitoa faʻatasi ma se taumafataga o gaioiga faaletino o tagata mamaʻi ma maualuga maualuga o lipine atherogenic i totonu o le toto,
  • ia faateleina le maualuga o lipoproteins antiatherogenic,
  • mo le faʻaaogaina i tagata gasegase e le o maitauina le faitioina o faitioga o maʻi faʻapitoa, ae o loʻo lamatia (faʻasalaga talafaʻasolopito, ulaula, maʻi faʻamaʻavale, maʻi o le maʻisuka),
  • togafitiga o maʻi fatu fatu, lea e faʻaalia e angina pectoris,
  • puipuiga o faʻalavelave faʻafuaseʻi i le cardiovascular,
  • togafitiga o faʻamaʻi pipisi e fesoʻotaʻi ma maʻi leʻo.
  • togafitiga o le gasegase metabolic.

O le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina o le lipid metabolism.

O le filifiliga e fiafia i ai Atorvastatin poʻo Simvastatin, o loʻo i ai i le vaega lava o mea e tasi, o le a faalagolago i le tele o mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le uluai statin atonu e sili atu ona aoga mo le puipuia, le lona lua mo togafitiga.

E le gata i lea, o le filifiliga e faalagolago i le iai o faʻasalaga ma tapulaa i luga o le faʻaoga.

Fautuaga i se vailaau faapitoa, le le iloa lelei i le falemaʻi, o se mea sese faʻaletonu. Tofiga e manaʻomia le malamalama atoatoa i le tulaga o le soifua maloloina o le maʻi.

Tulaga lautele o fuainumera

E tusa ai ma le faʻavasegaina faavaomalo, ua vaevaeina statins i ni vailaʻau faʻasolosolo faʻapipiʻi ma, mulimuli ane, o tagata gaosia. 4 tupulaga o fualaau faasaina ua iloga foi.

Simvastatin o se vailaʻau tuʻufaʻesega o le augatupulaga muamua. Atorvastatin - i auala faʻapitoa o le tupulaga lona fa. O le lona fa o augatupulaga o fuainumera o loʻo faʻaalia i le maualuga o le lelei ma le laʻitiiti o aʻafiaga o itu.

O le togafitiga o le tino e mafai ai ona faaitiitia le maualuga o le lipine atherogenic e le itiiti ifo ma le tasi vae tolu.

Faatasi ai ma se paleni paleni o taumafa ma togafitiga o gaioiga faaletino, o fualaau faasaina e mafai ona faapaʻosaʻoina lipid metabolism.

O le tele o tagata gasegase o loʻo mafaufau pe o le a le eseesega i le va o le fualaau faasaina o Simvastatin ma le sili ona lauiloa Rosuvastatin (igoa tau fefaʻatauaʻiga - Cross). I le taimi nei, e sili atu i tagata atamamai le fualaau faasaina Rosuvastatin. O le vaega mulimuli lenei o se vailaʻau faʻamaʻi faʻaonaponei. A filifilia le simvastatin poʻo le rosuvastatin lea e sili atu ona lelei, e tatau ona tuʻuina atu le fiafia i le faʻasalaga. O le faiga o lana gaioiga o le faʻavavevave faʻavaveina o kulimi malolosi i le hepatocytes, o loʻo i ai sona aafiaga malosi i le maualuga o le cholesterol synthesized. O le iʻuga, o le faʻateleina o le cholesterol faʻasolosolo e faʻaitiitia ma ua faʻaleagaina masini atherosclerotic ua fausia.

E taua le malamalama e faʻasaina le faʻaaogaina o fuainumera e aunoa ma se fomaʻi. O le faʻasaina ma le faʻamalosia e fesoʻotai ma le tele o faʻasolega ma tapulaa.

E sili atu i le afa o tagata na maua fuaina o fuainumera na latou faia iloiloga le lelei e uiga i le fualaau faasaina. Ae ui i lea, o le tele o aʻafiaga e le o se faʻamatalaga mo le faʻamaloloina o fualaau faasaina

I le tulaga aoao, o loʻo faʻamalieina lelei fuainumera ma maua ai se aoga aoga ile lipid metabolism.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le simastatatin

O le fualaau faasaina o se sui e gaosia ai le suavai o le uluai augatupulaga o fuainumera. O lona masani masani e fesoasoani i le faʻaitiitia o le maualuga o le atherogenic cholesterol, e puipuia ai le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi.

Ae paga lea, o le aoga o Simvastatin e faʻatusatusa i isi augatupulaga e maualalo. Ae ui i lea, i le agamalu ma le agavaʻa o le atherosclerosis ma i le tuʻufaʻatasiga ma taumafa ma le atuatuvale, o lenei fualaau faasaina ua lava lona aoga mo togafitiga o le maʻi.

E tusa ai ma faatonuga mo le taliaina, o le oloa ua fuafuaina mo le faʻaaogaina i totonu. O vailaʻau faʻapitoa e maua i le pepa laulau.

E fautuaina e ave se tasi o fualaau oona i le afiafi, e aunoa ma le solia o le saʻo o le atigi.

Ole fua ole aso e fuafua ile tasi taimi. Aʻo leʻi amataina le togafitiga ma le simvastatin, ua fautuaina e ausia le maualuga o le faasaʻoina o le lipid metabolism e ala i le faʻaaogaina o gaoioiga faaletino ma se paleni paleni. Ole fualaau faasaina e naʻo le leai o se aʻafiaga o taumafa ma faʻalavelave.

O le umi o le vasega ma le fua o le simvastatin e fuafuaina e le fomaʻi maʻi, ma mafaufau i le amataga o le cholesterol ma uiga o le tino.
Ole fua ole aso o le fualaau faasaina e ese mai le 5 i le 80 milligrams.
E tatau ona fetuutuunai le fualaau e leʻi muamua atu i le tasi le masina talu ona amata togafitiga.

E faasaina le suia tutoatasi ma faaopoopo i le togafitiga.

Le faʻaleleia lelei o le vailaʻau faʻamautinoa le amataina o se togafitiga faʻapitoa i le faaiuga o le masina muamua o togafitiga.

A maeʻa le masina ma le afa, o le maualuga o le atherogenic cholesterol e faʻapitoa.

O tulafono e leai se aafiaga faʻapitoa. O le fualaau faasaina faatoa aoga i le taimi o lona pulega.

Afai e te le mulimuli i se olaga ola maloloina pe a uma le faʻamalolo, pe a mavae sina taimi, e mafai ona toe faʻatupulaia le maualuga o le cholesterol.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le atorvastatin

O lenei fualaau faasaina e mafai ona sili atu ona faalauiloaina ma sili atu ona vave. E tatau ona faʻamaonia mo le maualuga o le cholesterol, maʻi fatu fatu, maʻi maʻisuka matuia ma mo le puipuia o afaina i le fatu cardiovascular.

Atorvastatin na mauaina le iloiloga maualuga mai fomaʻi faʻapitoa e tusa ai ma lona aoga tele.

Atorvastatin o se vailaʻau faʻatau mo le faʻafofoga tautala. E tutusa lelei ma le tulaga o le Simvastatin, e tatau ona faatonuina Atorvastatin pe a maeʻa le leai o se fualaau faasaina.

Ole fua ole aso ole filifilia ole mafaufau ile mamafa ole maʻi ma uiga ole tagata maʻi.
Ole fua muamua o le vailaʻau e 10 mg. Faʻasalaga e faia i le maeʻa o le masina mai le amataga o togafitiga.
O le faʻaaogaina masani o fualaau faasaina e maua ai se faʻaitiitia i le faʻaogaina o lipine atherogenic e sili atu i le afa.

O se vaega o le fualaau faasaina o se uiga agamalu i luga o nephrons. I lenei fesoʻotaʻiga, e fautuaina mo le faʻaaogaina e tagata gasegase o loʻo mafatia i le faʻavaivai masani. Ole fua maualuga o le vailaʻau e 80 mg. Atorvastatin e faʻaalia i tamaiti i se fualaau e le sili atu ma le 20 mg.
A o lei aveina, e tatau ona suʻe le enzymes o le ate.

E tāua i taimi o togafitiga e iloilo ai le gaoioiga o le enzymatic o le ate.

O aʻafiaga ma faʻasalaga mo fuainumera

O se vaega o le faʻaaogaina o Atorvastatin ma Simvastatin o le mataʻituina pea o totoga taua ma faiga. O fualaau oona ei ai sona aafiaga taua i le gaʻo gaʻo. I lenei fesoʻotaʻiga o loʻo aofia i latou i le tausia o le homeostasis o le tino.

Ua faʻamaonia e le tulafono galuega a le falemaʻi, o le mea lea, o lo latou faʻaaoga e faʻamapulaʻaina i nisi o tulaga o le physiological ma le faʻaleagaina.

O tuʻutuʻuga nei o faʻamaoniga i le faʻaaogaina o fuainumera:

  1. O se talaaga o le vaʻaiaiga ile filifilia o vailaʻau.
  2. Laga o le faʻapalepale. O le tuufaatasiga o sauniuniga e aofia ai le lactose.
  3. Ituaiga eseese o myopathy.
  4. Faʻamaʻi o le ate i se tino galue.
  5. Tamaiti matutua i le 10 tausaga.
  6. Alcoholism
  7. Maʻi faʻamaʻi pipisi.
  8. Maualuga maualuga o le le atoatoa o le tino.
  9. Faʻafitauli faʻatasi ma immunosuppressants.
  10. Fuafuaga mo taotoga tele.
  11. E faʻasaina le tietieina o taavale ma masini e manaʻomia ai le maualuga o le faʻalogo ma le gauai aʻo e aveina fuainumera.
  12. Toto O fualaau faasaina ei ai sona malosi teratogenic effect. I lenei fesoʻotaʻiga, e faʻasaina mo le faʻaaogaina i fafine maʻitaga.
  13. Lactation.

Pe a ave ni elemene semi-synthetic, e tatau ona lafoaia sua suamalie, ona o la latou tuufaatasiga e faateleina ai le lamatiaga o aʻafiaga i itu.

O aʻafiaga afaina e tupu tele ona mafua ona o togi le talafeagai. Ae ui i lea, i nisi tulaga, o aʻafiaga o aʻafiaga e le fesootaʻi ma le fua o le fualaau faasaina.

O aʻafiaga o loʻo taua i lalo e taua mo faʻamaumauga:

  • ulu o le ulu, e oo atu i le atinaʻeina o vevela ma le vaʻaia,
  • afaina fua o le tino,
  • faʻalavelave o le moe ma le moe,
  • vaivaiga, vaivai,
  • afaina le ate
  • allergies
  • CNS faaletonu.

O le faʻamalosia ma le patino o le faʻaaogaina o fuainumera faʻataʻitaʻiina o le atinaʻe lea o le rhabdomyolysis. O lenei mea e mafua ona o le aʻafiaga o le fualaau faasaina i luga o fiva musika.

O le Rhabdomyolysis o se tulaga sili ona matautia lea e oʻo atu ai i le faaleagaina o le tele o lapisi ma le atinaʻeina o le le atoatoa.

Filifilia o se fomaʻi

Le faʻamaonia le aoga o se vailaʻau e mafai ona maua pe a faʻaaogaina i totonu o se tagata maʻi faapitoa. O le faʻamasinoina e fale o falemaʻi, Atorvastatin o se meafaigaluega faʻaonapo nei ma mamana, pe afai tatou te faia ni vailaʻau tuʻufaʻatasiga pe a faʻatusatusa. O le eseesega autu o loʻo taoto i foliga o le faʻaaogaina ma vailaau mo togafitiga o vailaau.

O le faʻaogaina o le atorvastatin e aʻafia ai le faʻapipiʻiina o se oloa gaʻo faʻaleagaina - sterol, lea e mafua ai le le lelei o faʻavae o maso. Ole faʻatagaga ole Simvastatin e fesoʻotaʻi ma aʻafiaga leaga, ae i se tulaga e sili atu ona itiiti.

O se suʻesuʻega faʻatusatusa o fualaau oona e faʻaalia ai e fesoasoani le Atorvastatin i le faʻamalosiina o le cholesterol vave. O lenei vaega o le eseesega tele i le va o meafaigaluega e lua.

E tusa ai ma le suʻesuʻega, o faʻamalosiga faʻatasi ma vailaʻau o le tino e lelei. O lenei faʻasalalauga e iai sona aʻafiaga, ma faʻaititia ai aʻafiaga o tupe. E le o le faapea o togafitiga o laʻau, mo se faataitaiga, Ateroklefit poʻo Ravisol, e sili atu le aoga nai lo le Atorvastatin Atamotu, ae e sili atu le tuʻu faʻatasi.

E tusa ai ma fuainumera, o le faʻaaogaina o le Atorvastatin e faʻamaonia mo le faʻagasologa o ituaiga o le maʻi, aʻo fautuaina le Simvastatin mo le faʻamalolo. E tatau ona e faʻatau fualaau i vailaau aloaia o vailaau mo togafitiga poʻo vailaʻau faʻainitaneti. Tau i Rusia ma le CIS e faalagolago i le kamupanī.

O faʻamanuiaga o le faʻaaogaina o statins o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Atorvastatin Characterization

Atorvastatin e faatatau i fualaau o le lipid-lowering from the group of statins. Atorvastatin calcium trihydrate (10.84 mg) o se gaioiga malosi lea e aafia i le tuufaatasiga o le cholesterol. O lenei meatotino e fesoasoani i le faaitiitia o le numera o le lipoproteins maualalo (LDL) ma le maualuga (HDL), ma puipuia ai le fausia o palesla cholesterol.

Atorvastatin poʻo Simvastatin e faʻamaonia i lalo ifo o le cholesterol ma faʻaleleia faiga faʻavae.

A maeʻa ona faʻafefiloi, ona ulu atu lea o le laulau i totonu o le tootoo laitiiti, i le mea e vave ona ulu atu ai i totonu o le puipui. O le bioavailability o le vaega galue o le 60%. O faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi le vaega o le togafitiga o le vailaau faʻasaina, ma o le tino o loʻo totoe mai le tino ma feeseaʻi, urini ma afu.

Le maualuga o le cholesterol i le atherosclerosis, o le i ai o pusa i lapisi ma lapopoa laiti o faailoga taua ia mo le faaaogaina o Atorvastatin. E fautuaina foi le faatonuina o fualaau mo le puipuia o faamai e pei ona taua i lalo:

  • ituaiga 2 maʻisuka
  • fatu fatu
  • taʻavale
  • toto maualuga
  • angina pectoris
  • suʻesuʻega o le loto.

Atorvastatin e faatatau i fualaau o le lipid-lowering from the group of statins.

Atorvastatin ei ai le gafatia e faʻapipiʻi ai i totonu o le tino ma faʻaaoga faʻaʻumiʻumi ma nisi faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, pe afai o le ate po o le fatu gaioiga o loʻo faʻavaivaia. I lenei tulaga, o le aafiaga oona o le fualaau faasaina ua mataituina. O le tagata maʻi e mafai ona faitio i le fiva, maʻi tiga, vaivai lautele, ma le televave o le gaioiga. Afai e te le amanaʻia uma nei faailoga, ona maualuga lea o le tulaga o le inuina lautele o le tino.

Uiga o le simvastatin

O le vailaʻau o Simvastatin e aʻafia foi i le vaega o statins. O le vaega malosi o le vailaʻau o le simvastatin. Tagata faʻatau e aofia ai:

  • titanium dioxyide
  • Lactose
  • povidone
  • citric acid
  • ascorbic acid
  • magnesium stearate, ma isi.

Simvastatin ei ai se maualuga maualuga o le gauaʻi. O le maualuga o le maualuga o le mea galue i totonu o le toto e ausia 1-1.5 itula ina ua maeʻa le pulega. A maeʻa le 12 itula, ona faʻaititia lenei vaega e 90%. O le auala autu o le faʻamalositino e auala mai i le iniseti, e ala i fatugaʻo, 10-15% o le vaega gaioiga o loʻo faʻaaogaina.

O le autu o le fualaau faasaina o le tuuitiitia lea o le cholesterol i maʻi fatu fatu. O le vailaʻau o loʻo faʻamaonia i ia tulaga:

  • maualuga le lamatia o le atherosclerosis,
  • matua hypercholesterolemia (ituaiga II a ma le II b),
  • hypercholesterolemia ma hypertriglyceridemia,
  • mo le puipuia o le faʻaleagaina o le myocardial, o le stroke, osofaia o le tino, atherosclerosis o vaʻa fatu.

O le mafuaʻaga autu o le faʻaaogaina o Simvastatin o le faʻaitiitia o le cholesterol i faʻafitauli o le cardiovascular.

Faatusatusaga o Atorvastatin ma Simvastatin

Faʻamatala se fomaʻi ma filifili se faʻatonuga o fuataga e tatau ona na o se tagata poto faapitoa e amanaʻia e le gata o le faʻafitauli o le faʻamaʻi, ae faʻapea foi uiga o le tino.

O vailaau faʻamalositisi o loʻo faʻaaoga lelei i le cardiology mo togafitiga ma le puipuia o le fatu ma faʻamaʻi vascular.

O Atorvastatin ma Simvastatin o fualaau lelei ma e tasi le sini - o le faʻaitiitia o le cholesterol toto.

E faʻatasi foi i latou i tulaga nei:

  1. O fualaau oona e eseese mea aoga, ae o le laose o loʻo i ai uma. O le mea lea, e tatau ona faʻamatalaina ma le faʻaeteete ma le mataalia i lenei vaega fesoasoani.
  2. O le itu i le foliga o le vevela o le uiga lea o fualaau faasaina. Mo lenei mafuaʻaga, ao faagasolo le togafitiga, e tatau ona e musu e ave se taavale ma galue i ni auala maʻoti.
  3. O le vailaau faafomaʻi ua solia ma fualaau o le lipid-lowering, aua E mafai ona atiaʻe le myopathy. Afai, e le o le talaaga o le togafitiga ma Atorvastatin poo Simvastatin, ua oʻo mai le vevela ma le tiga o le musele, ona tatau loa lea ona lafoaʻi vailaʻau, sui i mea e tutusa.
  4. O le maʻitaga ma le lactation o se isi faʻasaga. O tamaitai i le vaitaimi o togafitiga e tatau ona faʻaaogaina togafitiga.
  5. Faatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina ma le sologa lelei, o le ono mafai ona i ai aʻafiaga e maualuga. I ia tulaga, o gaʻo ma le ate e sili ona mafatia. O le mea lea, e matua faasaina le sili atu i le tui ua faatonuina e le fomai.

O le a le eseesega

O le eseesega autu o le tuufaatasiga o sauniuniga e le o le mea lava lea e tasi. O le mea lea, atorvastatin e faatatau i vailaʻau faʻasolosolo, lea e umi atu le togafiti. Simvastatin o se fua masani masani ma se aafiaga puupuu.

O le gaioiga malosi a Atorvastatin e sili atu ona mamana, o le mea lea, o lenei vailaau e sili atu ona faʻailoga. E aofia ai:

  • maʻitaga ma lactation,
  • tausaga e oʻo atu i le 10 tausaga
  • o le ava malosi,
  • faateleina le tele o siama i le toto,
  • afaina i le lactose,
  • faʻamaʻi pipisi i totonu o le laasaga laititi.

E le fautuaina le Simvastatin mo le faaaogaina i mataupu nei:

  • hypersensitivity i vaega o le vailaʻau,
  • maʻi ate
  • laiti tausaga
  • maʻitaga ma lactation,
  • afaina o maso skeletal.

Atorvastatin e le manaʻomia ina ia faʻaaogaina i le taimi lava e tasi ma antibacterial ma antimicrobial agents. E le mafai foi ona tuufaatasia le Simvastatin ma le initaneti protease o le HIV ma le anticoagulants. Aua neʻi 'ai le vine pe inu le sua o le vine pe a togafiti i laʻau. o lenei tuufaatasiga e mafai ona sili atu i le maualuga o le gaioiga galue i totonu o le toto.

O aʻafiaga e mulimuli mai e mafai ona tutupu ao aveina Simvastatin:

  • afaina fua
  • tigā
  • ulu matua
  • solia o le tofo ma le vaʻai (seasea),
  • faateleina le ESR, o le faʻaitiitia o plaletlets ma lela mumu.

I le taimi o le togafitiga ma Atorvastatin, e mafai ona maua e tagata gasegase i le tinisitus, mafaufauga mafaufauga, ma se lagona o le vaivai faifaipea.

Faʻasaga i tua o le aveina o Simvastatin, e ono tupu ai ulu o le ulu.

O le siama o loʻo faʻaalia i mataupu o le maualuga o le simvastatin. O sea faiga o le a le aoga i se tulaga talitutusa ma Atorvastatin.

Lenei e taugofie

O le tau o fualaau faasaina e faalagolago i le atunuu o gaosiga ma metotia.

Simvastatin e maua i le tele o atunuu, e aofia ai Rusia, Farani, Serbia, Hungary, ma le Czech Republic. O le tau o se afifi o 30 pusa o le 20 mg o le a 50-100 rubles. O le tau mo le teuina o vailaʻau (20 pcs.) Mo le 20 mg) na faia i le Czech Republic e tusa ma le 230-270 ruuga.

O Atorvastatin o le gaosiga Rusia e mafai ona faʻatau i falemaʻi i lenei tau:

  • 110 solo - 30 pcs. 10 mg i le tasi
  • 190 solo - 30 pcs. 20 mg ia taʻitasi
  • 610 solo - 90 pcs. 20 mg ia taʻitasi.

Le fea e sili atu - atorvastatin poʻo simvastatin

E naʻo le fomaʻi e mafai ona taʻuina poo fea le vailaau e sili atu pe a maeʻa ona suʻe le tagata maʻi, ae o loʻo i ai nisi vaega taua o fualaau:

  1. E mafai ona ausia se sao vave i Atorvastatin, pei o loʻo i ai se mea malosi ma se malosi sili atu.
  2. Simvastatin e mafua ai le itiiti o aʻafiaga, o le lelei lea o lenei fualaau faasaina. A faʻaaoga tatau, o mea oona e masani ona le faʻapipiʻi i le tino.
  3. O se taunuuga o suʻesuʻega a fualaau o fualaau faasaina, na faamaonia ai o le Simvastatin e faʻaitiitia ai le 25% o cholesterol ma Atorvastatin - e 50%.

O le mea lea, mo togafitiga uumi mo maʻi, o le Atorvastatin e tatau ona sili atu, ma mo le puipuia o maʻi vailaau, e sili atu ona faʻaaoga Simvastatin.

Tulafono - o le a lea?

O nei fualaau oona e ave muamua i le numera o tagata gasegase e ave i latou. O le faiga o gaioiga ole lipid-lowering drugs e faavae i luga o le puipuia o enzymes ma le igoa taua "HMG-CoA reductase", lea e mafua ai le faia o le cholesterol fou i le ate.

O tulafono e faʻaaogaina le faaleagaina o vaa pe a le o iloa le atherosclerosis, ae o le "leaga" o le cholesterol ua faʻaputu i puipui. Latou te faʻaleleia fualaau faʻasaina ma le gafatia o le toto: maualalo le viscosity, puipuia le faʻaalia mai o ni paʻu toto.

O fualaau aupito sili ona aoga mo le cholesterol o le tupulaga fou o atorvastatin, cerivastatin, rosuvastatin ma pitavastatin.

O tulafono e le gata ina faaitiitia ai le maualuga o le cholesterol matautia, ae faateleina ai foi le anotusi o le aoga. O le taunuʻuga mai le faʻaaogaina o fualaau oona o lenei vaega e mafai ona vaaia i totonu o le masina talu ona masani ona faʻaaogaina. O tulafono e faʻataʻitaʻiina i le aso, i le po, e faʻatagaina i le tasi le papa ma le cardiological agents.

O togafitiga a le tagata lava ia ma fuainumera e le taliaina, talu ai o fautuaga a le fomaʻi e faʻavae i luga o iuga o suʻega o le toto, aemaise lava i LDL faʻamaoniga. Afai e le sili atu i le 6.5 mmol / l lenei itu, e faaitiitia e ala i le faasaʻoina o meaai ma le olaga. Afai e le lava nei fua, a maeʻa le ono masina e faatonuina e le fomaʻi ia statins.

E le faigofie mo se tagata faʻatau le malamalama e uiga i: rosuvastatin ma atorvastatin - o le a le eseesega i le va o nei mea ma isi vailaʻau tutusa-inhibitors o le enzyme e synthesi le cholesterol? Rosuvastatin o se vailaau fou o fualaau faasaina lea e faatusatusa lelei ma ona tuaa.

I pusa e talitutusa ma atorvastatin, o loʻo i ai sona faʻalogona sili atu. O se finauga taua o le a avea ma ona tulaga maualalo.

E mafai ona e aʻoaʻo atili e uiga ile auala e ave sao ai fuainumera mai le vitio.

Faʻasologa o Vailaʻau Faʻaola

Afai e le aoga le togafitiga o fualaau faasaina, o le masani o le faailoga autu mo le tofiaina o le inhibitors o le hypercholesterolemia (e aofia ai le maualuga o le cholesterol o le natura o le natura).

I aso nei, o fuainumera ua faatonuina e tusa lava pe masani ai le cholesterol masani:

  1. Tagata maʻi faʻamaʻi o le fatu fatu,
  2. A maeʻa le faʻaleagaina o le myocardial,
  3. A maeʻa soʻo se taotoga i luga o mea e mafua ai le matelaina o le tino (faʻamalosi, taʻalo tipitipi),
  4. Afai o loʻo maʻi le tagata maʻi,
  5. Faʻatasi ma le maʻisuka maualuga LDL.

O le gaioiga o fuainumera e sili atu le lautele nai lo le faʻatautaia masani o le cholesterol, i le lalolagi atoa - o fualaau ia e faʻateleina ai le ola. O le mea taua i le tofiaina o statins o le alualu i luma alualu i luma atherosclerosis. O nei faʻafitauli faʻapitoa, faʻapea foʻi ma se faʻasologa o mea na tutupu, e maua ai le tele o aʻafiaga o le faʻaleagaina o lapisi.

O lenei vailaau o vailaau e faʻasaina i le hepatitis, cirrhosis ma isi maʻi o le ate. O tulafono e le fautuaina i le taimi o le maitaga ma ao faagasolo le susu. E le tatau ona ave faʻatasi tamaitai o le faʻateʻa fanau pe afai e le puipuia i latou e fomaʻi faʻamaonia. Aua le faʻamaonia fuainumera pe afai e maua ni faʻafitauli faʻaleaga.

O tulafono e leai se aʻafiaga i isi faiga - o le fesuiaiga o proteins, carbohydrates, purines, ina ia mafai ona saogalemu e le maʻisuka, tagata gasegase ma le gout ma isi faʻamaʻi.

Faʻaiʻuga

O nei vailaʻau i le gaosiga e tuʻuina atu i le sili atu le malosi o le pule mo aʻafiaga i itu. O Rosuvastatin, mo se faʻataʻitaʻiga, na suʻesuʻeina mo le lua tausaga, atorvasin, lovastatin ma simvastatin mo le 3-5 tausaga. I le faaopoopo atu i fuainumera faatalitonuina e uiga i le puipuia o le fatu, o loʻo i ai isi faʻaopoopoga.

O le aʻafiaga o aʻafiaga leaga ma togafitiga faaumiumi ma statins e le silia le 1%. Faatasi ai ma nei aafiaga:

  • Moega o le moe
  • Faalogo le faʻalogo
  • O le vaivai ma le tiga o maso ma sooga,
  • Faʻasoʻotoga maso
  • Suiga i le tofo,
  • Tachycardia
  • Laititi o le toto,
  • O le faʻaitiitia o le faʻamalama o le platelet,
  • Maʻa
  • Dyspeptic disorders
  • Faʻaleagaina o le paʻu o le faʻavavega o le manava ma le urination,
  • Faitiitia le faia o feusuaiga,
  • Faateleina le vevesi
  • Alu

E sili atu i le 1% o tagata gasegase e ono aafia i le vevela, paʻu o le fata, tale, fulafula, maualuga le lagona i le sola o le la, vevela paʻu (mai le mumu i le eczema).

Faitau atili e uiga pe iai pea se manaʻoga e ave statins - i luga o lenei vitio

Fesoʻotaiga ma isi vailaʻau

WHO ma le American Heart Association fautuaina tulafono e avea o se vaega taua i le togafitia o maʻi o le fatu o le coronary pe afai o le lamatiaga o faafitauli e maualuga tele. O le tofiaina o lenei vaega o gasegase o lona uiga e le lava le maualalo o le cholesterol.

O togafitiga faʻasolo e aofia ai:

  • b-blockers (pei o le bisoprolol, atenolol, metoprolol),
  • Antiplatelet agents (i le ituaiga aspirin, aspirin, thrombosis ass),
  • ACE inhibitors (perindopril, quadripril, enalapril),
  • Tulafono

E tele suʻesuʻega e faʻamaonia ai le saogalemu o le faʻaaogaina o nei vailaʻau faʻatasi.

I nisi tulaga, o le tuufaatasiga o vailaau eseese i le tasi papa (faataitaiga, pravastatin + aspirin) e faaitiitia ai le lamatiaga o le fatu fatu (na o le 7.6%) pe a faatusatusa i le aveeseese o nei fualaau (9% mo le pravastatin ma le 11% mo le aspirin).

I le masani ai, o fuainumera na faatonuina mo le po, ese mai isi ituaiga vailaʻau. I aso nei, o vailaau mo togafitiga e ofoina atu se tuufaatasiga o fualaau oona i totonu o le tasi maa, o le filifiliga sili lea mo fomaʻi. Faatasi ai ma nei fualaau oona e faʻaaogaina, caduet, faʻapipiʻi le atorvastatin ma le amlodipine i le tasi papa.

Tufaʻi le suʻega ma se mea faigaluega fou mo faʻalavelave matuia - Polypill.

Afai e sili atu le maualuga o le maualuga o le cholesterol i le 7.4 mmol / l, ua tuufaatasi ia statins ma fibrates (o se isi vaega o le vailaʻau o le cholesterol). O fea vaega e sili ona aoga ma saogalemu i se mataupu faapitoa, e filifili ai e le fomaʻi, iloilo au mea lamatia uma.

E le taliaina le ave o fuainini, inu pia ma le sua o le vine, aua o loʻo aofia ai vaega e taofia ai le faʻaaogaina o fuainumera. O le faateleina o le maualuga o le maualuga o le toto o le tulaga lamatia lea e ala i le faaputuputu o toxins.

Faʻafesoʻotaʻi faʻasesega ma lenei vaega o vailaau faʻasaina ma meainu malosi ma nisi o vailaʻau e pei o le clarithromycin ma le erythromycin, lea e maua ai se avega mamafa i le ate.

O isi vailaau faʻamaʻi e tutusa lelei ma fualaau e maualalo ai le cholesterol. O le tulaga o le ate e tatau ona mataʻituina i le 3 masina, ma faʻamaʻoti i totonu o le suʻe toto le faʻamaoniga o enzymes o le ate.

Le aoga ma le afaina o fuainumera

Suesueina o fualaau, o mafaufauga uma o le mafaufau e uiga i le aoga o fualaau faasaina: o le a le tele o aoga o fuainumera e sili atu nai lo le ono afaina o loo talanoa i ai? O faʻamatalaga e uiga i togafitiga fou ma le itiiti ifo o le le talafeagai o taunuuga o le a fesoasoani e aveesea ai masalosaloga.

O tulaga lelei nei e tautala ai mo le lelei o lo latou aoga:

  • 40% le faʻaitiitia o maʻi o le fatu i luga o le 5 tausaga.
  • Faʻaitiitia le ono mafai ona atiaʻe le fatu fatu ma faʻamaʻi e 30%.
  • O le faʻaitiitia o le cholesterol e 45-55% (faʻatasi ma le faʻaaogaina masani ma le umi). E tatau ona e siaki masina le toto mo le cholesterol.
  • O le faʻaaogaina o se fualaau faʻapitoa o le gaosiga aupito lata mai o fuainumera e le maua ai aʻafiaga. Mo se taimi umi sa talitonuina ai e mafai e fua ninii ona faateleina le lamatiaga o le faatupuina o le kanesa o le ate, maʻi 2 o le maʻisuka, mea leaga, tuinanau. O suʻesuʻega faʻaonaponei ua faʻamaonia lenei pepelo ma faamaonia ai o taunuuga tutusa e mafua mai i isi mafuaaga. Talu mai le 1996, o loʻo mataʻituina e Tenimaka le maʻisuka. O le faʻafitauli o le maʻisuka e pei o le retinopathy, o le polyneuropathy ua faʻaititia e le 40 ma le 34%.
  • Se fuataga tele o fualaau tutusa o tau e tele ma se mea e masani ai ona gaosia. Ole tele o taimi e fesili ai: simvastatin poʻo atorvastatin - o le fea e sili atu? O le filifiliga muamua o se sui o fuainumera masani, o le lona lua o se mea faʻaonaponei faʻaonapo nei. Faatasi ai ma eseesega uma i le fausaga ma auala gasegase, o fualaau oona ei ai lona aafiaga tutusa o le falemaʻi. E eseese tele i latou i le tau: simvostatin e sili atu le taugofie nai lo atorvastatin.

Faatasi ai ma ni faaletonu, e mafai e se tasi ona matauina le tau maualuga o le satauro, rosucard, lakol malosi ma isi uluai numera o le augatupulaga fou, mo igoa taitasi o fualaau faasaina e mafai ona e filifili i se taimi masani se tau e taugofie.

O le foliga muamua o le polofesa Farani o Debreu i luga o le faafitauli o le "manuia ma le mafaufau o togafitiga o fuainumera" e matamata i le vitio

Tulafono Iloilo

O le lisi o statins - fualaau oona o latou igoa e sili ona maua i fomaʻi, o loʻo tuʻuina atu i le laulau.

Igoa ma le faʻamoemoe o le mea autu

Muamua fualaau faasaina

Vaʻaia lona lua

Tolu fualaau faasaina

Faʻafa o fualaau oona

Vaega tiotioO fea latou te gaosiaTau faʻatatau, faʻamau.
SimvastatinVasilip (10, 20, 40 mg)I Slovenia444
Simgal (10, 20 poʻo le 40)I Isaraelu ma le Czech Republic461
Simvakard (10, 20, 40)I le Czech Republic332
Simlo (10, 20, 40)I le india302
Simvastatin (10, 20.40)I le Rusia, Malo, Serbia125
TataloLipostat (10, 20)I le Rusia, Malo, Italia, ISA170
LovastatinHolletar (20)I Slovenia323
Cardiostatin (20, 40)I le Rusia306
FluvastatinLeskol Forte (80)I Suitiselani, Sepania2315
AtorvastatinLiptonorm (20)I Initia, RF344
Liprimar (10, 20, 40, 80)I Siamani, ISA, Aialani944
Tulip (10, 20, 40)I Slovenia, Suetena772
Torvacard (10, 40)I le Czech Republic852
Atoris (10, 20, 30, 40)I Slovenia, le Rusia Federation859
RosuvastatinCrestor (5, 10, 20, 40)I le Rusia, Malo, Egelani, Siamani1367
Rosucard (10, 20, 40)I le Czech Republic1400
Rosulip (10, 20)I Hungary771
Tevastor (5, 10, 20)I Isaraelu531
PetervastatinLivazo (1, 2, 4 mg)I Italia2350

O le tau o fuainumera e ofoofogia, ae o fualaau oona e toetoe lava a itiiti ifo i uluai vailaau mai le lisi, o lea e mafai ai e tagata uma ona filifili se analog mo i latou lava e tusa ai ma a latou paketi.

Metotia o le faasaʻoina o le cholesterol levels

Afai e faʻaititia le cholesterol ma e leai se lamatiaga faapitoa o le toilalo o le fatu, taumafai e faʻasalalau le maualuga o meaʻai. I le maasiasi, o nisi o meaʻai e maua mai i totonu o le vailaau e aofia ai faʻamau. O le mea e sili ona suʻesuʻeina i lenei itu, o avanoa ia o le keke ma le turmeric.

I le faaopoopo atu ia i latou, o meaai lelei e aofia ai le vevelaina o le vevelaina o oloa (taʻavale, uʻu, tao pe kuka). O meaʻai suamalie ma falai e le faʻatagaina, o loʻo i ai tapulaa i luga o numera o fuamoa, susu ma faʻamalosi.

Cholesterol e taua tele mo le tino e avea o se mea fau fale mo sela, o lea e taua ai le aua le faʻamavae, ae faʻapulaaina le faʻaaogaina o ituaiga o oloa.

Laʻau o fualaʻau (fualaau faisua, pata, legumes) ma gaʻo-gaʻo polyunsaturated Щ-3 (iʻa lanu mumu, fusi iʻa), lea e faʻasaʻo ai le metabolism o le cholesterol, e aoga.

Afai ole auala ole a le maua ai le mea e manaʻo iai, ole fua ole lipid-lowering drugs.

I le faaiuga, e taua le faamamafaina o, faatasi ai ma popolega uma o tagata gasegase o le aveina o fuainumera - fualaau mo le tuuitiitia o le cholesterol - ma le lautele o manatu e uiga i aafiaga leaga o ia togafitiga, o lo latou faamoemoega e matuai faamaonia lava i le tulaga o le atherosclerosis ogaoga ma taunuuga ogaoga, talu ai o nei fualaau faasaina e mafai ona faaumiumi ai le ola ma faaleleia lona uiga lelei.

O le mea moni, o se meaʻai e faigofie tele ona inu, ae o sina cholesterol maualuga maualuga e aunoa ma le itiiti ifo o le faʻailoga o le faʻaleagaina o lapisi, e sili atu ona lelei le naʻo le tausia o se soifua soifua maloloina ma siaki taimi uma le cholesterol.

Professor E. Malysheva ma le faʻamalosia e talanoa e uiga i fuainumera e umi le ola

Atorvastatin Action Table

Aafiaga o le atorvastatin
Vaega o tagata maʻiAafiaga ile maʻi
Tagata matutua e leai ni faʻamaʻi pipisi o le fatu faʻatasi ma le faʻaputuina o mea faʻalavelave (talafaʻasolopito o aiga o uluaʻi uluaʻi maʻi o le faʻalogo, togafitiga tapaa, ava malosi, hyperlipidemia, maualuga maualuga, tausaga)Faaitiitia Faafitauli:

  • Le atinaʻeina o angina pectoris ma le manaʻoga mo le toe faʻafouina.
  • Tigāina.
  • Faʻaleagaina o le myocardial.
O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e leai ni faʻamaʻi faʻamaʻi o le fatu e faʻatasi ma mea faʻalavelave (maualuga maualuga, ulaula, ava malosi, albuminuria, retinopathy)Faaitiitia Faafitauli:

  • Tigāina.
  • Faʻaleagaina o le myocardial.
Tagata mamai e maua i le maʻisuka ogaoga o le fatu fatuFaaitiitia Faafitauli:

  • Falemaʻi ona o le faʻavaivai o le fatu.
  • Faʻaleagaina le tiga ma le leai.
  • Nonastal le faʻaleagaina o le myocardial.
  • Le atinaʻeina o angina pectoris ma le manaʻoga mo le toe faʻafouina.

Rosuvastatin

O se vailaʻau gaosia lenei ma faʻamaonia faʻamalositino, ua manatu e sili ona aoga mo le faʻaaogaina taimi uumi. Rosuvastatin ua faʻaalia mo le faʻaaogaina o tagata gasegase i le gasegase o le myocardial, le maualuga maualuga o le toto maualuga, o le stroke, atherosclerosis. E taua foi le saogalemu i luga, ae itiiti le aoga nai lo le atorvastatin.

O lona faʻasologa e masani lava mo le vaega o vailaʻau faʻasolosolo. I le taimi muamua, o vailaʻau e ave i le 10 mg i le aso. I le le i ai o aʻafiaga o le itu, e mafai ona faʻateleina le fua ole aso i le 40 mg. O se aofaiga talitutusa o lenei ituaiga o fuainumera saogalemu e fautuaina mo tagata mamaʻi e maua i le toto maualuga o le cholesterol, fuafua lelei, ma le hypercholesterolemia faʻatoʻateleina.

O Rosuvastatin e taofia le faateleina o LDL. O lona gafatia e vave ona solo i le vai e le afaina ai le gaioiga o lela ate. O le tele o suʻega ua faʻamaonia ai le saogalemu o le faʻaaogaina o lenei fualaau lelei mo le ate. Pe a faatusatusa i le lipophilic statins, ua taʻua Rosuvastatin o se fualaau siliva ma saogalemu. I le faaopoopo atu i ai, e le faʻaumatia ai fiva musika.

O gaioiga lelei mai togafitiga ma le gasegase ua matauina muamua i le amataga o togafitiga. A maeʻa le masina e masani ona faʻaaogaina, o le fualaau faasaina e oʻo atu i lona sili ona aoga. E tusa ai ma le STELLAR, i aso uma o le 40 mg, o le faaitiitia o le LDL e sili atu ma le afa na faamaumauina, faatasi ai ma le faateleina o le HDL e 10%.

O suʻesuʻega faʻatusatusa o le LUNAR na faʻaalia ai le maualuga o le maualuga o le Rosuvastatin, na faia i le 40 mg i le aso, i luga o Atorvastatin ma e tusa ma le 80 mg. O fuainumera o faʻataʻitaʻiga o le LDL faʻaitiitia o le 47 ma le 43%, i le faasologa. Mo le "lelei" cholesterol, o le faʻaaogaina o le 40 mg o Rosuvastatin na faʻatupulaia ai le HDL e le 12%, ao le faateleina o le lipoproteins tutusa mai le 80 mg o Atorvastatin e le sili atu ma le 6%.

O se faasalalauga faasaienisi mai atunuu i fafo na lomia faasalalau taunuuga o sailiiliga faafomai lata mai, e tusa ai ma le fualaau faasaina ua taua i luga ua aafia ai le gaioiga o fatuga.

O loʻo i ai le tele o vailaʻau o loʻo i ai le mea tutusa tutusa e pei o Rosuvastatin, ma o lea e mafai ona faʻaogaina ai. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e mautinoa lava e te talanoa ma lau fomaʻi. O isi auala e aofia ai:

Simvastatin Substitutes

O analogues faʻatulagaina o lenei ituaiga o statin:

E mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le maʻi cardiovascular, faʻapea foi ma le maualuga o le cholesterol, e aunoa ma le tagofia o vailaʻau faʻatasi ma aʻafiaga? O le tali e faʻamaoni ma e aofia ai vasega faʻaleʻaleʻaina, faʻapea foi ma se meaʻai lelei. E masani ona faʻaaogaina se tagata i le togafitia o faafitauli faʻalesoifua maloloina ma fualaau oona na galo ai ia te ia le malosi o lona tino. O le suia o le sailiga mo se panacea i le ituaiga o se piliki e mafai ona avea ma meaʻai talafeagai.

Faʻalogo! O fua uma lava e fetaui, ma mo tagata taʻitoʻatasi taitoatasi, o lea ao leʻi amataina lau vailaʻau, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Tulafono mo le ate, poʻo le, o le latou puleaina e puipuia ai le tupu o le gaʻo o le ate. I le taimi lava e tasi, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o togafitiga faʻapitoa.

O tulafono mo le maʻisuka ituaiga 2 e fautuaina mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi o le tino ma le aoga o le fatu. O fualaau oona e lelei tele i le faʻaitiitia o le cholesterol toto.

O tulafono e le na o le maualalo o lipoproteins maualalo i le toto. I le masani ai ma le tatau ona faʻaaogaina nei vailaʻau, o le faʻaogaina o le mimiti i maʻa o loʻo afaina i le cholesterol.

O le augatupulaga fou o fuainumera fesoasoani e fesoasoani i le tino e aveese le cholesterol leaga. E tupu lenei mea ona o le fesuiaiga o le galuega o le ate, lea ua mamanuina e gaosia ai.

Patient Reviews

Olga, 37 tausaga, Veliky Novgorod

Ina ua maeʻa le fatu, na faatonuina le tama ia Simvastatin e faaitiitia le cholesterol. O le togafitiga na tumau ai i le 4 masina ma i le taimi lea e leai ni aʻafiaga. O le le faʻamagaloina faʻatasi ai ma le fualaau faasaina o le tau, faʻaitiitia - maualalo le lelei. O le iloiloga faifaipea na faaalia ai o le maualuga o le cholesterol leaga na faaititia sina mea. Na ita Tama, aua sa maualuga ona faamoemoega mo se vailaau faafomai. Ou te talitonu o le simvastatin e fesoasoani i mataupu faigata, ae le o tagata matutua. O lenei ua togafitia i matou i se isi fofo.

Maria Vasilievna, 57 tausaga, Murmansk

I le suʻesuʻega na sosoo ai, na fai mai le fomaʻi o le cholesterol sa fai si laʻititi laʻititi ma fautuaina le aveina o fuainumera. Na ia aveina Simvastatin, mulimuli i se taumafataga ma tausisi i sina gaioiga faaletino. Ina ua mavae le 2 masina sa ou pasia se iloiloga lona lua, lea na toe foi mai uma faailo i le masani. Ou te le o faanoanoa ona sa ou inuina le fualaau faasaina, e ui e toatele na lapatai mai e afaina ma leai se aoga i loʻu toto. Ou te fiafia ona o le taunuʻuga ua ausia. Ou te fautuaina atu!

Galina, 50 tausaga, Moscow

Na ou fefe ina ua ou faalogo mai le fomai e sili atu nai lo le 8 cholesterol. Sa ou manatu o le togafitiga o le a umi ma faigata. Na faatonuina le Atorvastatin. E leai ni ou faamoemoega maualuga i luga o fualaau faasaina, ae leai se aoga. Ina ua mavae le 2 masina o togafitiga, na pa'ū le cholesterol i le 6. Ou te leʻi mafaufau o le fualaau faasaina e fesoasoani. Ou te fia iloa na ou inu malosi i luga o le fautuaga a se fomaʻi ma e leai ni itu aʻafia.

O vailaau faʻamalositisi o loʻo faʻaaoga lelei i le cardiology mo togafitiga ma le puipuia o le fatu ma faʻamaʻi vascular.

Fomaʻi iloilo e uiga i Atorvastatin ma Simvastatin

Egor Alexandrovich, 44 tausaga, Moscow

E seasea lava ona ou faatonuina Simvastatin, aua Ou te manatu o se fualaau faasaina o le seneturi mulimuli. I le taimi nei o loʻo i ai faʻaneionapo faʻaonapo nei e sili atu ona lelei ma saogalemu. Mo se faʻataʻitaʻiga, atorvastatin. O lenei vailaʻau e le gata ina mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol leaga, ae faʻaititia ai foi le lamatiaga o le fatu ma le taʻavale. Faiga faʻapitoa e tatala ai.

Lyubov Alekseevna, 50 tausaga, Khabarovsk

I galuega faafomaʻi, ou te taumafai e faatonuina Atorvastatin i tagata mamaʻi pe afai e leai se faʻailoga. Ou te talitonu o lenei fualaau faasaina e sili atu le agaleʻaleʻaleʻa, e aunoa ma le faalavelaveina o le gaioiga o totoga o le tino ma tino. O tagata maʻi e seasea ona faitio i aʻafiaga, lea e taua. I le uma, o le tele o penisione ei ai se faʻafitauli talitutusa eo mai ma se faafitauli masani.

Tuua Lau Faamatalaga