Pamu insulin: iloiloga o le maʻisuka ma se poto masani i le silia ma le 20 tausaga, o le tau i Rusia

O le pamu o le inisalini, o le mea moni, o se masini e faʻatinoina ai galuega a le pancreas, o le mafuaʻaga autu o le tuʻuina atu o le inisalini i le tagata maʻi i ni nai atumaga.

O le fua o le hormone ua tui e faʻatonutonuina e le tagata maʻi, ia atoatoa e tusa ai ma le faʻatusatusaga ma fautuaga a le fomaʻi.

A o leʻi filifili e faʻapipiʻi ma amata faʻaaoga lenei masini, e tele tagata gasegase e manaʻomia le faitauina o iloiloga e uiga i le tui o le inisalini, o manatu o tagata tomai faapitoa ma tagata gasegase e faʻaogaina lenei masini, ma maua ai tali ia latou fesili.

E malosi le pamu o le inisalini mo le maʻisuka?


O maʻi e maua i le maʻisuka, ma aemaise lava le ituaiga lona lua, e tusa ai ma fuainumera fuainumera mo le 90-95% o mataupu o le maʻi, o inisalini injections e taua tele, aua a leai le aoga o le homone tatau i le aofaʻi tatau, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le faʻaititia o le maualuga o le suka o le toto.

O fea i le lumanaʻi e mafai ona faʻaleagaina ai le faʻaleagaina o le tino, totoga o le vaʻai, fatugaʻo, siama namu, ma i mataupu maualuluga e oʻo atu ai i le oti.

O se mea e seasea, o le maualuga o le toto toto e mafai ona aumaia i tulaga taua e ala i le suia o ituaiga olaga (taumafa lelei, faamalositino, tagofia o fualaau oona, e pei o Metformin).

Mo le tele o tagata gasegase, na o le pau lava le auala e faʻafaigofieina ai a latou sukari e mafua mai i inisua injections.O le fesili pe faapefea ona ave saʻo le hormone i totonu o le toto e fiafia tele i se vaega o saienitisi Amerika ma Farani oe na filifili, i luga o suesuega a le falemaʻi, ia malamalama i le aoga o le faʻaaogaina o pamu e ese mai le masani, inisopa gaʻo.

Mo le suʻesuʻega, o se vaega o le 495 volenitia e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e 30 i le 75 tausaga, ma e manaʻomia ai le iniseti pea o le inisalini, na filifilia.

Na maua e le vaega le inisalini i le faiga masani o le inisiua mo le 2 masina, lea e 331 tagata na filifilia i le maea ai o lenei taimi.

O nei tagata ua le manuia, e tusa ai ma le mea o le toto o le toto, o loo faaalia ai le maualuga o le toto toto (hemoglobin glyc), faaitiitia i lalo ifo o le 8%.

O lenei faailo na faailoa mai ai i nai masina talu ai, o tagata gasegase ua le lelei le siakiina o le maualuga o le suka i totonu oo latou tino ae le pulea ai.

O le vaevaeina o nei tagata i ni vaega se lua, o le vaega muamua o gasegase, e 168 tagata, na amata ona tuiina le inisalini i totonu o se pamu, o le isi 163 tagata na totoe na faaauau pea ona latou tosinaina le inisalini.

A maeʻa le ono masina o le faʻataʻitaʻiga, ona maua ai lea o taunuuga nei:

  • o le maualuga o le sukū i tagata mamaʻi ma le pamu faʻapipiʻi e 0.7% maualalo pe a faatusatusa i le masani ai o le siama,
  • e sili atu ma le afa o tagata auai oe na faʻaaogaina le insulin pump, e pei o le 55%, na mafai ona faʻaititia le faasinomaga o le hemoglobin glycated i lalo ifo o le 8%, e na o le 28% o tagata gasegase e masani ona faʻataunuʻuina e mafai ona ausia taunuʻuga tutusa,
  • gasegase e maua ai le pamu ua maua i le hyperglycemia e tusa ma le tolu itula le itiiti i le aso.

O lea la, o le aoga o le pamu ua faamaonia i le falemaʻi.

O le fua faatatau o fua ma le amata aʻoaʻoga i le faʻaaogaina o le pamu e tatau ona faʻatino e le fomaʻi.

Le lelei ma le le lelei

O le aoga sili o le masini e sili atu le malosi o le tino, pe afai e mafai e se tasi ona fai mai le natura, o le inisalini e faʻaaogaina i totonu o le tino, ma, o le mea lea, sili atu le mataʻituina o le maualuga o le suka, lea e mulimuli ane faʻaitiitia ai faʻalavelave faʻaʻumiʻumi na mafua ai le maʻi.

O le masini e faʻaalia ai ni laʻititi laʻititi, faʻapitoa faʻatulagaina o inisalini, e masani lava o le umi o le gaioiga o gaioiga, toe faia le galuega o se tino maloloina endocrine.

O le pamu o le inisalini ei ai mea nei:

  • e taʻitaʻia ai le faʻamautinoaina o le maualuga o le hemoglobin glycated i totonu o tapulaa talafeagai,
  • faamamā le tagata maʻi i le manaʻoga mo le tele o inisiua tuusaʻo tuusaʻo o le inisalini i le taimi o le aso ma le faʻaaogaina o le inisalini umi,
  • e mafai ai e le tagata gasegase ona toesea a latou lava meaai, filifiliga o oloa, ma, o se taunuuga, o le fuaina mulimuli ane o fua talafeagai o le homone,
  • faaitiitia le fuainumera, faigata ma taimi ole hypoglycemia,
  • e mafai ai e oe ona sili atu ona lelei le pulea o le maualuga o le suka i totonu o le tino i le taimi o faamalositino, faapea foi ma le maeʻa o soʻo se gaioiga faaletino.

O le le lelei o le pamu, tagata gasegase ma tagata tomai faapitoa e aofia ai:

  • lona tau maualuga, ma le auala e taugofie ai e le masini se aofaiga tele o punaoa tautupe, ma lona tausiga mulimuli ane (sui o mea taumafa),
  • o loʻo faʻapipiʻi pea le masini i le tagata maʻi e latalata i le uati, e mafai ona vavae ese le pamu mai le tino mo le sili atu ma le lua itula i le aso e faʻatino ai nisi faʻataʻitaʻiga ua faʻamatalaina e le tagata maʻi (taʻele, taʻalo i taaloga, faia o feusuaiga, ma isi),
  • pei o soʻo se masini eletonika-masini masini e mafai ona soli pe faʻaleagaina,
  • faʻaititia le lamatiaga o le le lava o le inisalini i le tino (ketoacidosis), ona o le inisalini o le ultra-poto-poto,
  • manaʻomia le siakiina faifaipea o le kulūkose, e manaʻomia le faʻalauiloaina o le fualaau oona i le taimi lava e le i ai taumafa.

I le filifili ai e sui i se pine insulin, e tatau ona e saunia mo le mea moni e tatau ona e alu i se vaitau o toleniga ma fetuunaiga.

Faʻamatalaga o le maʻisuka faʻatasi ai ma se poto masani i le sili atu i le 20 tausaga e uiga i le pamu insulin


Aʻo leʻi faʻatauina se pamu insulin, e manaʻomia e tagata faʻaogaina faʻalogo le faʻalogoina o le mafaufau e uiga i le masini. O tagata matutua matutua na vaevaeina i ni tolauapiga se lua: lagolago ma tagata tetee o le faʻaaogaina o le masini.

O le toatele, o le taitaia o le iniseti o le inisalini mo latou lava taimi, latou te le o vaʻaia tulaga faapitoa o le faʻaaogaina o se masini taugata, faʻaaoga e faʻaaoga ai le inisalini "le auala tuai."

Faʻapena foi i lenei vaega o tagata gasegase o loʻo i ai le fefe i le paʻu o le paʻu po o le faʻaleagaina faaletino i faʻamaʻi fesoʻotaʻi, lea o le a mafua ai le le mafai ona maua se fua o le homone i le taimi tatau.

Pe a oʻo mai i le togafitiga o tamaiti e faʻalagolago i le insulin, o le toʻatele o tagata gasegase ma tagata tomai faapitoa ua faʻapitoa e talitonu o le faʻaaogaina o se pamu e faigofie lava.


O le a le mafai e le tamaititi ona toso le hormone na o ia, atonu e misia le taimi e ave ai le fualaau faasaina, atonu o le a misia le meaai e tatau ai mo le maʻisuka, ma o le a tosina atu ai le mafaufau i tamaiti o le vasega.

O se talavou ua ulu atu i le tulaga o le talavou, ona o se suiga i le tala o le tino, ua sili atu le lamatia o le le lava o le inisalini, lea e faigofie ona totogiina e ala i le faaaogaina o se pamu.

O le faʻaaogaina o se pamu e sili ona manaʻomia mo tagata gasegase, talu ai ona o lo latou soifua malosi ma telefoni.

Manatu o tagata atamamai o le maʻisuka

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...


O le tele o endocrinologists e faʻapitoa e talitonu o le pumpulin insulin o se sui sili lea mo le tuiina o le hormone masani, lea e mafai ai ona faatumauina le maualuga o le kulukose o le tagata maʻi i totonu o tapulaa talafeagai.

A aunoa ma se faʻasesega, e le o manatu le fomaʻi le faigofie o le faʻaaogaina o le masini, ae o le soifua maloloina o le tagata maʻi ma le faʻamautuina o maualuga o suka.

E taua tele lenei mea pe a le maua e le togafitiga muamua le gaioiga manaomia, ma o suiga e le suia e amataina i isi totoga, mo se faataitaiga, fatugaʻo, ma le gafaina o se tasi o totoga felafoaʻi e manaʻomia.

O le sauniuni o le tino mo se gaioiga o fatugalo e umi se taimi, ma mo le manuia, o le faʻamautuina o faitauga o le toto e manaʻomia. I le fesoasoani a le pamu, o lenei mea e sili atu ona faigofie ona ausia. O fomaʻi e maitauina o tagata mamai e maua i le maʻisuka ma e manaʻomia pea le inisalini ile inisua, faatasi ai ma le pamu ua faʻapipiʻiina ma maua ai le kulūkose tumau, e mafai ona maʻitaga ma fanau mai se pepe lelei atoatoa.

Ua matauina e le au atamamai o tagata gasegase e maua i le maʻisuka pamu e le i ai se tofo mo le ola i le afaina ai o latou lava soifua maloloina, ua latou televave feaveai, taaalo i taaloga, ua le gauai atu ia latou meaʻai, ma e le mulimuli i se meaai malosi.

Ua ioe tagata popoto e faapea, o se pusa insulin e sili ona faaleleia ai le tulaga o le ola o se tagata maʻi insulin.

Vitio faʻatalanoa

O mea e tatau ona e iloa ae e te leʻi faʻatau mai se pamu o le maʻisuka:

Le aoga o le pumpulin insulin ua faamaonia, ma e toetoe lava a leai se faʻailoga. Le faʻapipiʻi talafeagai mo tagata maʻi, talu ai e faigata tele mo i latou ona i ai i le aʻoga e mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi.

Mataʻituina le maualuga o le maualuga o le suka o le maʻi o le a faʻaaogaina ma o le umi o le taimi e taʻitaʻi atu ai i le faʻamautuina i tulaga talafeagai.

Endocrinologists i nofoaga faafomai o Isaraelu

E tusa ai ma le mekasini a Forbes, o le lisi o fomai sili i Isaraelu i le 2016 na aofia ai le endocrinologists mai le falemai o Ikhilov, Polofesa Naftali Stern, Dr. Jona Greenman, Dr. Keren Turjeman ma isi tagata tomai faapitoa.

O tagata poto faapitoa i le endocrinologists, o lo latou poto masani e 20 tausaga pe sili atu foi, latou te maua le pule tatau i tagata mai fafo. E aofia ai Dr. Shmuel Levitte mai Falemai o Sheba, Dr. Carlos Ben-Bassat mai le Falemai o Beilinson, ma Dr. Galina Schenkerman mai le Falemai o Ichilov.

Faʻalapotopotoga faʻapitoa o tagata finau o Isaraelu

O se Endocrinological Sosaiete o loʻo galue i totonu o Isaraelu. O loʻo i ai foi le Faalapotopotoga o le Maʻisuka, lea o loʻo taʻitaʻia e le polofesa Ardon Rubinstein mai le Ichilov Hospital. O le mafutaga e aʻoaʻoina ai tagata e maua i le maʻisuka e uiga ia latou aia faaletulafono, togafitiga fou, ma isi. O vaega o fesoasoani a le maʻisuka ua faia i luga o lona faavae, ma o Aso Soifua Maloloina e faia ma le auai o le malo ma falemaʻi.

Le eseesega i le va o Tujeo ma Lantus

Suesuega ua faaalia ai o Toujeo e faʻaalia le pulea lelei o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka. O le faʻaitiitia o le hemoglobin glycini i le insulin glargine 300 IU e ese mai le Lantus. O le pasene o tagata na ausia le maualuga o le HbA1c e tutusa lava, o le pulea glycemic o insulin lua e tutusa. I le faatusatusa ia Lantus, o Tujeo ua sili atu le faasolosolo malie o le faamatuu atu o le inisalini mai le tuusao, o le mea la lea o le aoga tele o Toujeo SoloStar o le faaitiitia o le lamatia o le faatupuina o le tino o le hypoglycemia (aemaise i le po).

Faamatalaga auiliili e uiga i Lantushttps: //sdiabetom.ru/insuliny/lantus.html

Le lelei o Toujeo SoloStar:

  • le umi o le gaioiga e silia ma le 24 itula,
  • maualuga o 300 PIECES / ml,
  • itiiti le tui (O iunite Tujeo e le tutusa ma vaega o isi insulin),
  • itiiti le lamatiaga o le atiaʻe o le hypoglycemia i le nocturn.

Faʻafitauli:

  • e le faʻaaoga e togafitia le ketoacidosis o le maʻisuka,
  • saogalemu ma le lelei i tamaiti ma fafine maʻitaga e leʻi faʻamaonia,
  • e le o faʻamatalaina mo faʻamaʻi fatu ma le ate,
  • tagata taitoatasi le le faapalepale i luga o ata.

Otootoga faatonuga mo le faʻaaogaina o Tujeo

E tatau ona tui faʻasolosolo ile inisalini ile taimi i le taimi e tasi. E leʻi faʻamoemoeina mo le puleaina o le tino. O le fua ma le taimi o le pulega e filifilia taitoatasi e lau fomaʻii lalo o le siaki faifai pea o le kulukose toto. Afai o suiga o le soifuaga poʻo le tino, e mafai ona manaʻomia le fetuunaʻi o fualaau. O le maʻisuka ituaiga 1 e tuʻuina atu ia Toujeo 1 taimi i le aso e faʻatasi ma faʻamaʻi tui inisalini ma meaai. O le vailaʻau glargin 100ED ma Tujeo e le o ni mea e ola ai ma e leai se mea e fesuiaʻi.O le suiga mai le Lantus e faia i le fuaina o le 1 i le 1, isi insulin insulin - 80% o le fua o aso taitasi.

E faʻasaina le fefiloi ma isi inisua! E le faʻamoemoe mo pamu insulin!

Igoa insulinGaioiga galueFaʻatau
LantusglargineSanofi-Aventis, Siamani
TresibadeglutecNovo Nordisk A / S, Tenimaka
Levemirefaʻatau

O fesoʻotaiga vavave faʻasoa fesoʻotaʻi vavalalata ma le lelei ma le le lelei o Tujeo. I le lautele, ua faamalieina tagata i le atinaʻe fou o Sanofi. O mea nei e tusia e tagata maʻisuka:

Afai ua uma ona e faʻaaogaina Tujeo, ia mautinoa e faʻamatala atu lou poto masani i faʻamatalaga!

  • Inisalini Protafan: faatonuga, faʻatusatusaga, iloiloga
  • Inisalini Humulin NPH: faʻatonuga, faʻatusatusaga, iloiloga
  • Insulin Lantus Solostar: faʻatonuga ma iloiloga
  • Togi tui mo inisalini: o se toe iloiloga o faataitaiga, iloiloga
  • Satellite Glucometer: o se toe iloiloga o faataitaiga ma iloiloga

Pusa le maʻisuka ile maʻisuka: tau ma iloiloga ole maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e mafua mai i le le lava o le inisalini e mafua ai ona faʻalavelave faʻafitauli, gasegase ma le neurological. I le maʻisuka ituaiga 1, o le le lava o le inisalini e matua atoatoa lava, talu ai ona o le pancreas ua le toe mafai ona faʻapipiʻi.

O le maʻisuka ituaiga 2 e mafua mai i le talaaga o le le maua o le inisalini e fesootaʻi ma le tetee i le tino i lenei hormone. I le ituaiga muamua o le maʻisuka, e taua tele le puleaina o le inisalini, e aunoa ma le taimi e tatau ai ona faʻaaogaina le fualaau faasaina, e faʻaleleia ai le ketoacidosis.

O le maʻisuka ituaiga 2 e mafai foi ona inisalini, pe afai e le toe faʻapipiʻiina le inisalini o le inisalini, faʻapea foi i tulaga e le mafai ai ona totogi e le papa maʻa le hyperglycemia. E mafai ona e taitaia le inisalini i le auala faʻaleaganuʻu - faʻatasi ai ma se tuila po o se peni, o se mea faʻaonapo nei mo le maʻisuka e taʻua o le pamu insulin.

E faʻapefea ona galue le paina o le insulin?

O masini e maua ai le maʻisuka, e aofia ai le tui o le inisalini, o loʻo faʻatupulaʻia le manaʻomia. O le numera o tagata mamaʻi ua faateleina, o le mea lea, o le faʻafefeteina o le maʻi e manaomia ai se masini lelei e fesoasoani e faafaigofie le pulea o fualaau faasaina i le fua saʻo.

O le masini o se pamu e maua ai le inisalini i luga o se poloaiga mai le masini faatonutonu, e galue i luga o le mataupu faavae o le faanatura faanatura o le inisalini i le tino o se tagata soifua maloloina. I totonu ole pamu o se kesi ile insulin. O se mea e faʻaoga ai le hormone inisiua e aofia ai se taifau mo le faʻaofiina i lalo o le paʻu ma le tele o paipa fesoʻotaʻi.

Mai le ata e mafai ona e fuafuaina le tele o le masini - e tutusa ma se pager. Inisalini mai le vaituloto e ala atu i alavai e pasi atu i totonu o le taifau i totonu o le tino. O le faʻalavelave, e aofia ai se vaituloto ma se pusa mo le faʻaofiina, ua taʻua o se faʻaaogaina o le tino. O se vaega sui e tatau ona suia le maʻisuka pe a uma le 3 aso o le faʻaaogaina.

Ina ia aloese mai i le lotoifale i le puleaina o le inisalini, i le taimi e tasi ma se suiga i le faiga mo le afaina, o le nofoaga o le tuuina atu o fualaau faasaina e suia. O le taifau e masani ona tuʻuina i totonu o le manava, pulou, poʻo isi nofoaga o loʻo tuiina ai le inisalini i ni togafitiga masani.

Vaega o le pamu mo tagata mamai e maua i le maʻisuka:

  1. E mafai ona e faʻatulaga le fua faatatau o le faʻatagaina o le inisalini.
  2. O le tautua e faia i ni togi laiti.
  3. E tasi le ituaiga inisalini o gaioiga pupuu poʻo le faʻasolosolo e faʻaaogaina.
  4. Ua iai se faʻaopoopoga o fualaau oona mo le maualuga o le hyperglycemia.
  5. O le tuʻuina atu o le inisalini e lava mo aso e tele.

O le masini e faʻaleleia i soʻo se inisalini vave, ae o ituaiga faʻasolosolo e sili ona lelei: Humalog, Apidra poʻo NovoRapid. O le fualaau e faalagolago i le faʻataʻitaʻiga o le pamu - mai le 0.025 i le 0.1 PIECES i le tuʻuina atu. O nei vaega o le hormone ulufale atu i totonu o le toto e oʻo mai ai le tulaga o le pulega e latalata atu i le puleaina o le tino.

Talu ai o le fuainumera o inisalini na faʻasaʻoina e le pancreas e le tutusa i taimi eseese o le aso, e mafai ona faʻaaogaina e masini faʻaonapo nei lenei suiga. E tusa ai ma le faʻatulagaga, e mafai ona e suia le fua faatatau o le inisalini faʻasaʻoina i le toto i le 30 minute.

Faamanuiaga o se pamu maʻi

E le mafai e le pamu insulin ona fofoina le maʻisuka, ae o lona faʻaaoga e fesoasoani tele ai le soifua o le tagata maʻi. Muamua, o le masini e faʻaitiitia ai taimi o fesuiaiga mataʻutia i le suka o le toto, e faʻalagolago i suiga o le saoasaoa o le faʻasolosolo le gaioiga o insulin.

Ole pupuu ma le tele o vailaʻau e faʻaaogaina e toe faʻaleleia ai le masini e maua ai le tino mausali ma le mautinoa, o le aʻafia i totonu o le toto e toetoe lava o le taimi lava lea, ma o le a le maua ai ni faʻafitauli, e faʻaitiitia ai le faʻalavelave o le tui inisalini mo le maʻisuka.

O se pamu insulin e fesoasoani e fuafua tonu le fua o le bolus (meaai) inisalini. O lenei mea e aʻafia ai le lagona o tagata taitoatasi, fesuiaiga o aso taʻitasi, coefficient o le carbohydrate, ma le glycemia faʻapitoa mo tagata maʻi taitasi. O nei mea uma ua faʻaulufaleina i le polokalama, o ia lava na te fuafuaina le fua o le fualaau faasaina.

O lenei tulafono faatonutonu o le masini e mafai ai e oe ona amanaʻia le suka o le toto, faʻapea foi ma le fia o meaʻai gaʻo e fuafua e faʻaumatia. E mafai ona faʻapipiʻi le pusa o le pulus i le taimi e tasi, ae tufatufaina i le taimi. O lenei faʻaogaina o se pamu insulin e tusa ai ma le maʻisuka ma le poto masani i le silia ma le 20 tausaga e taua tele mo se taumafataga umi ma le faʻaaogaina o le gaʻo gaʻo.

Aafiaga lelei o le faʻaaogaina o se pamu insulin:

  • O sina laasaga laitiiti i le pulega o inisalini (0.1 PIECES) ma le maualuga o le fualaau o le fualaau.
  • 15 taimi e itiiti ifo i ai paʻu paʻu.
  • Puleaina o le suka o le toto ma se suiga i le fua faatatau o le faʻaleleia o le hormone e faʻatatau i iuga.
  • Faʻailogaina, teuina o faʻamatalaga i luga o le glycemia ma le fuaina o fualaau oona mai le 1 masina i le ono masina, faʻaliliuina atu i latou i se komepiuta mo le suʻeina.

Faailoga ma le faʻailoga mo le faʻaofiina o le pamu

Ina ia mafai ona fesuiaiga ile pule ile insulin e ala i le pamu, e tatau ona aʻoaʻoina atoatoa le tagata maʻi pe faapefea ona seti le faʻasolosolo o le malosi ole vailaau faʻasaina, faʻapea foi le iloa o le fua o le bolus insulin pe a 'ai ma gaʻo.

O se pamu mo le maʻisuka e mafai ona faʻapipiʻiina i le talosaga a le maʻi. E fautuaina e faaaoga i le tulaga o faigata i le totogiina o le maʻi, pe afai o le maualuga o le hemoglobin glyc i tagata matutua e sili atu i le 7%, ma i tamaiti - 7.5%, ma e iai foi suiga taua ma faifaipea i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Pump insulin treatment is shown with drops frequently in sugar, aemaise lava osofaiga matautia i le po o le hypoglycemia, faatasi ai ma le uiga o "taeao o le taeao", i le taimi o le fanauina o se tamaitiiti, i le taimi o le fanau mai, ma mulimuli foi ia i latou. E fautuaina le faʻaaogaina o le masini mo tagata mamaʻi e eseese a latou gaioiga i le inisalini, mo tamaiti, ma le tuai ona atiaʻe le maʻisuka ma ona monogenic.

Contraindications mo le faʻaofiina o le pamu:

  1. Faʻaleagaina o le maʻi.
  2. Le lava le pulea o le pulea e le tagata lava ia o le glycemia ma le suia o le inisalini e fuafua i meaai ma gaoioiga faaletino.
  3. Maʻi mafaufau.
  4. Vaʻai maualalo.
  5. O le le mafai ona vaavaaia togafitiga faafomaʻi aʻo faagasolo le aʻoga.

E tatau ona amanaʻia le tulaga lamatia o le hyperglycemia i le leai o se insulin faaumiumi i totonu o le toto. Afai ei ai se masini faʻapitoa o le masini, o le taimi la e faʻagata ai le vailaʻau faʻamalosi, o le ketoacidosis o le a atiina ae i le 4 itula, ma mulimuli ane o le maʻi suka.

O se masini mo le faʻaleleia o le inisalini e manaʻomia e le tele o tagata gasegase, ae e taugata tele. I lenei tulaga, o se auala mo le maʻisuka atonu o le mauaina lea e aunoa ma se totogi mai le vaega atofaina e le setete. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le endocrinologist i le mea e nofo ai, ia e maua se faaiuga e uiga i le manaʻomia mo se auala faʻapitoa mo le puleaina o le inisalini.

O le tau o le masini e faalagolago i lona gafatia: le maualuga o le tane, o le avanoa e suia ai le tulaga, ma le amanaia o le fualaau faasaina, le gaosiga o le carbohydrate, le tulaga maualuga o le glycemia, le faailo, ma le malosi o vai.

Pamu insulin - pe faapefea ona aoga, pe fia le tau ma le auala e maua ai e aunoa ma se totogi

Ina ia faafaigofieina le olaga ma faaleleia le pule o le toto, o le maʻisuka togafitiga o le inisalini e mafai ona faaaoga ai se pamu insulin.O lenei masini ua manatu o le auala sili ona alualu i luma o le pulega o le hormone. O le faʻaaogaina o le pamu e itiiti lava le faʻamaonia, pe a maeʻa le faʻamalositino aʻoaʻoga o tagata uma lava e masani i mea autu o le matematika o le a latou taulimaina.

O faʻataʻitaʻiga lata mai o pamu e faʻamautu ma maua ai le kullukose sili ona lelei ma le hemoglobin glycated, nai lo le puleaina o le inisalini ma se peni. Ioe, o nei masini e iai foi ni faaletonu. Latou te manaʻomia le mataʻituina, e masani ona suia meaʻai i le taimi nei ma sauniuni e faʻatino le inisalini i le auala tuai i se tulaga e leʻi mafaufauina.

Talofa O loʻu igoa o Galina ma ua ou le toe maua i le maʻisuka! Na na o le 3 vaiaso na ou aveina aiia aumai le suka i le masani ma aua nei avea ma vaisu i fualaau le aoga
>>E mafai ona e faitau i lau tala iinei.

O le a le pamu insulin?

O le pamu insulin e faʻaaogaina e fai ma sui i tui ma peni. O le sao o le pamu e sili atu le maualuga nai lo le faʻaaogaina o tui. O le fua maualalo o le inisalini e mafai ona faʻatonu i le itula o le 0.025-0.05 iunite, o lea o tamaiti ma le maʻisuka ma le faʻalauteleina o le lagona ile inisalini e mafai ona faʻaogaina le masini.

O le pule faanatura o le inisalini e vaevaeina i le faavae, lea e faatumauina le maualuga o le maualuga o le hormone, e tusa lava po o le a le meaʻai, ma le bolus, lea e faamatuu atu i le tali atu i le tuputupu ae o le kulukose. Afai e faʻaaogaina tui mo le maʻisuka, e faʻaaogaina le insulin e faʻafetaui ai manaoga masani o le tino mo le hormone, ma le pupuu ao le i taumafa.

O le pamu e tumu i na o sina inisalini puupuu pe puupuu, e faʻataʻitaʻiina ai le pulelaʻau, e faʻapipiʻiina i lalo o le paʻu, ae i ni vaega laiti. O lenei faiga o le pulega e mafai ai e oe ona sili atu ona lelei le puleaina o sugar nai lo le faʻaaogaina o le insulin umi. Faʻaleleia le taui o le maʻisuka ua matauina e le gata i tagata gasegase e maua i le ituaiga 1 faʻamaʻi, ae faʻapea foʻi ma se talafaasolopito umi o le ituaiga 2.

O faʻamanuiaga sili ona lelei o loʻo faʻaalia mai i pamu inisalini i le puipuia o neuropathy, i le tele o le maʻisuka ua faʻaitiitia ai faailoga, o le alualu i luma o le faʻamaʻi ua faʻagesegese.

Le mataupu faavae o le faagaoioiga o le masini

O le pamu o se mea itiiti, e tusa ma le 5x9 cm, masini faafomaʻi e mafai ona tuiina le inisalini i lalo o le paʻu. E i ai se tamai laupepa ma ni nai kulini mo le puleaina.

O se faatanoa e iai le inisalini ua faʻaofiina i totonu o le masini, e fesoʻotaʻi atu i le faʻaogaina o mea faʻapipiʻi: pulumu vevela faʻapipiʻi ma se cannula - o se tamai palasitika po o se fagu uʻamea.

O le taifau o loʻo i lalo o le paʻu o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, o lea e mafai ai ona tuʻuina atu le inisalini i lalo o le paʻu i ni nai atopaʻu i vaitau na muaʻi fuafuaina.

I totonu o le pamu insulin o loʻo i ai se piston e lolomi i luga o le vaitafe o le hormone faatasi ai ma le taimi masani ma fafagaina le vailaʻau i totonu o le pipili, ona ui atu ai lea i totonu o le tai i totonu o le gaʻo gaʻo.

E faʻatatau i le faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻapipiʻiina le pamu insulin i:

  • glucose monitoring system
  • faʻamalositili le inisalini galuega mo le hypoglycemia,
  • lapataiga faʻalauiloa e mafua mai i se vave faʻavave i le kulūkose poʻo le taimi e sili atu nai lo le masani masani,
  • vai puipui
  • mamao mamao
  • le gafatia e teuina ma fesiitai faamatalaga i le komepiuta e uiga i le fua ole taimi ma le taimi o le inisalini tui, kulukose.

O le a le aoga o le pamu o le maʻisuka

O le aoga sili o le pamu o le gafatia e faʻaaoga ai naʻo le insulin. E vave ona ulufale atu i le toto ma galue malosi, o le mea lea e manumalo tele i le umi o le inisalini, o lona faʻaaogaina e faalagolago i le tele o mea.

O le le mautinoa o le lelei o le pamu o le inisalini togafitiga e mafai ona aofia ai:

  1. Faʻasalaina punctures o le paʻu, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o lipodystrophy. A faʻaaogaina tui, e tusa ma le 5 inisiua e faia i le aso. Faatasi ai ma se pamu insulin, o le numera o punctures e faaitiitia i le tasi i le 3 aso.
  2. Faʻatau saʻo. O togafitiga e faʻatagaina ai oe e fai insulin ma le sao atoatoa o le 0.5 iunite, o le pamu e faʻaaogaina ai le fualaau faasaina ile 0.1.
  3. Lagolagosua i faʻatusatusaga.O se tagata e maua i le maʻisuka pe a ulu atu i le numera o le inisalini i le 1 XE i le mafaufau o le masini, e faalagolago i le taimi o le aso ma le maualuga o le maualuga o le toto suka. Ma, aʻo leʻi faia taumafataga taʻitasi, ua lava lava le naʻo le fuainumera fuafuaina o meaʻai gaʻo, ma o le masini atamai o le a fuafuaina le bolus insulin lava ia.
  4. E le matauina e le isi le masini.
  5. I le faʻaaogaina o se pamu insulin, e sili atu ona faigofie le faatumauina o le kulūkose masani pe a taʻalo i taʻaloga, taumafataga umi, ma tagata maʻi maua i le maʻisuka e maua le avanoa e le tausisia ai le taumafataga e aunoa ma le afaina ai o latou soifua maloloina.
  6. O le faʻaaogaina o masini e mafai ona lapatai e uiga i le maualuga tele pe maualalo le suka e faʻaititia ai le lamatiaga o le maʻisuka.

O ai e faʻaalia ma solia mo se insulin pump

Soo se maʻi o le maʻisuka, e tusa lava poʻo le a le ituaiga o maʻi, e mafai ona iai se pamu insulin. E leai se faʻailogaina mo tamaiti poʻo mo le maʻitaga ma le lactating women. Pau lava le tulaga o le gafatia e faʻataʻitaʻi tulafono o le taulimaina o le masini.

E fautuaina le tuʻuina o le pamu i tagata mamaʻi e aunoa ma se totogi mo le maʻisuka, e masani ona oso i le kulukose toto, o le hypoglycemia nocturn, ma le sugar maualuga. E le gata i lea, o le masini e mafai ona faʻaaoga lelei e tagata gasegase i galuega e le mafaamatalaina, ma le le mafaagaloina o le inisalini.

E taua tele: Taofi e le aunoa le falemaʻi mafia. Endocrinologists tatou te faʻaaogaina le tupe i luga o fualaau aina pe a mafai ona faʻavasegaina le suka toto mo na o le 147 rubles ... >>faitau le tala ia Alla Viktorovna

Ole manaʻoga manaʻomia mo se tagata maʻi ile maʻisuka o le gafatia e faʻaaogaina uma faʻavae o se faʻalavelave malosi ole togafitiga ole inisalini: fuaina o le carbohydrate, faʻatulagaina o fuafuaga, faʻatusatusaga ole fua.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le pamu i lona lava, e tatau ona lelei lona maʻisuka i ana galuega uma, mafai ona toe faʻatulagaina ma ia faʻalauiloa atu se fua o le fualaau faasaina. E leai se pamu insulin e tuʻuina atu i tagata gasegase e maua ai le mafaufau.

O se faʻalavelave i le faʻaaogaina o le masini e mafai ona avea ma se matai le lelei o se maʻisuka o lē e le faatagaina le faʻaaogaina o le mata o le faʻamatalaga.

Mo le vavaeina o le siama o le inisalini e le taitai atu ai i taunuuga e le mafai ona faʻafitia, e tatau i le tagata maʻi ona ave i taimi uma se pusa fesoasoani muamua ia te ia:

  • se peni suauʻu ua tui mo le tui inisalini pe afai ua le mafai e le masini,
  • faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaogaina o le faʻaoga,
  • inisalini tank
  • maa mo le pamu,
  • toto kulukose toto
  • meaʻai gaʻomo se faataitaiga, kulūkose pepa.

E faʻapefea ona galue le pamu o le insulin?

O le uluai faʻapipiʻiina o se pamu insulin e faia i lalo o le vaavaaiga faʻatulafonoina o se fomaʻi, masani i le falemaʻi. O se tagata maʻi maʻi maʻisuka ua masani lelei ma le faʻaogaina o le masini.

Auala e saunia ai le pamu mo le faʻaaoga:

  1. Tatala le afifi i se atigi insulin insulin.
  2. Talosagaina le vailaau faatonuina i totonu, e masani lava Novorapid, Humalog poʻo Apidra.
  3. Faʻafesoʻotaʻi le atigi vai i le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaoga i luga o le pito.
  4. Toe amata le pamu.
  5. Faʻaofi le masini i totonu o le vaega faapitoa.
  6. Faʻatoaga le gaioiga faʻamamaina i luga o le masini, faʻatali seʻi oʻo ina tumu le tube i le inisalini ma o le pa'ū e faʻaalia i le pito o le taifau.
  7. Faʻapipiʻi se taifau i le iniseti o le inisalini, masani i luga o le manava, ae e mafai foi i luga o sipuni, papa, tauʻau. O le nila ua faʻapipiʻiina i se mea faapipii, lea e faʻamautuina lelei i luga o le paʻu.

E te le manaʻomia le aveeseina o le taifau e ave ai se taʻele. E momotu ese mai le pipili ma tapunia i se pulou faapitoa.

Faʻaaogaina

O tane tanoa e 1.8-3.15 ml o le insulin. E lafoaia, e le mafai ona faʻaaogaina. O le tau o le tasi masini e mai le 130 i le 250 rubles. Faʻafouina le faʻaaogaina o aso uma 3 aso, o le tau o le sui e 250-950 ru.

O le mea lea, o le faʻaaogaina o se pamu insulin e sili atu le taugata nei: o le taugofie ma le faigofie e 4 afe i le masina. O le tau o le auaunaga e mafai ona oʻo atu i le 12,000 rubles.Faʻaaogaina mo le faʻaauau pea le mataituina o le kulūkose e sili atu le taugata: o se mata, fuafuaina mo aso e ono o le ofuina, tau e tusa ma le 4000 rubles.

I le faaopoopo atu i mea taumafa, o loʻo i ai ni masini e faʻatau atu e faʻafaigofie ai le ola ma se pamu: ata mo le faʻapipiʻi i lavalava, ufiufi mo pamu, masini mo le faʻapipiʻi o cannula, ato malulu mo inisalini, ma faʻamaʻi malie mo pamu mo tamaiti.

Filifiliga filifiliga

I Rusia, e mafai ona faʻatau ma, pe a tatau ai, toe faʻaleleia pamu o mea gaosia e lua: Medtronic and Roche.

Faatusatusaga uiga o faataitaiga:

FaʻatauFaataitaigaFaʻamatalaga
MedtronicMMT-715O le mea sili ona faigofie, faigofie ona puleaina e tamaiti ma maʻisuka matutua. Faʻatulagaina ma se fesoasoani mo le fuafuaina o le bolus insulin.
MMT-522 ma le MMT-722E mafai ona fuaina le kulūkose i taimi uma, faʻaalia lona tulaga i luga o le lau ma teuina faʻamaumauga mo le 3 masina. Lapatai e uiga i se suiga ogaoga i le suka, na misia le inisalini.
Veo MMT-554 ma Veo MMT-754Fai galuega uma ua saunia i le MMT-522. E le gata i lea, o le inisalini e otometi ona taofia i le taimi o le hypoglycemia. Latou maualalo le maualuga o le insaline basal - 0.025 iunite i le itula, o lea e mafai ona faʻaaogaina e fai ma pamu mo tamaiti. E le gata i lea, i masini, o le fua o le fualaau faasaina i aso taitasi e faateleina i le 75 iunite, o lea o nei pamu inisalini e mafai ona faaaoga i tagata mamaʻi e maualuga le manaomia mo se hormone.
RocheAccu-Chek ComboFaigofie le pulea. Ua faʻapipiʻiina i se masini mamao e faʻaluaina uma le masini autu, o lea e mafai ona faʻaaogaina ma le faautauta. E mafai ona ia faamanatu e uiga i le manaʻomia ona suia meaʻai, o le taimi mo le siakiina o le suka ma le isi asiasiga i le fomaʻi. Faʻamalositisi le faʻaofuofu i le vai.

O le mea aupito sili ona talafeagai i le taimi nei o le fuʻa a le Isaraelu e leai ni poloketi Omnipod. Faʻasalalau, e le tuʻuina atu i Rusia, o lea e tatau ona faʻatauina i fafo poʻo luga o faleoloa i le initaneti.

Le tau o pamu inisalini

O le a le tele o le tau o le tui o le insulin:

  • Medtronic MMT-715 - 85,000 rubles.
  • MMT-522 ma le MMT-722 - e tusa ma le 110,000 rubles.
  • Veo MMT-554 ma Veo MMT-754 - e tusa ma le 180 000 rubles.
  • Accu-Chek ma se mamao mamao - 100,000 rubles.
  • Omnipod - o le vaega e pulea 27,000 i le tau o rubles, o se seti o mea taumafa mo le masina - 18,000 rubles.

E mafai ona ou maua e aunoa ma se totogi

O le tuʻuina atu o le maʻisuka ma pamu inisalini i Rusia o se vaega o se polokalame faʻafomaʻi o le soifua maloloina. Ina ia maua le masini mo le saolotoga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. Na ia tusia pepa e tusa ai ma e ala i le poloaiga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina 930n le aso 29.12.

14pe a maeʻa ona auina atu lea i le Matagaluega o le Soifua Malōlōina mo iloiloga ma filifiliga ile tufatufaina o upusii. I totonu o le 10 aso, na tuʻuina atu se pepa faʻamaonia mo le tuʻuina atu o le VMP, a maeʻa ai, e manaʻomia e le tagata gasegase naʻo le maʻisuka ona faʻatali mo lona taimi ma se valaaulia ile falemaʻi.

Afai ole teena e lau endocrinologist fesoasoani, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi saʻo le Faʻalapotopotoga a le Soifua Maloloina ile fautuaga.

E leai se mea e sili atu ona faigata le maua mai o faʻamalosi mo le pamu. E le o aofia i totonu o le lisi o mea taua ma e le faʻatupeina mai le tupe a le malo. O le tausia o ia mea ua siitia atu i itulagi, o le mea lea o le mauaina o sapalai e faalagolago uma i pulega a le lotoifale.

I le avea ai o se tulafono, o tamaiti ma tagata e le atoatoa le tino e faigofie ona faʻaogaina faʻamautu. O le tele o taimi, o tagata maʻi e maua i le maʻisuka e amata ona tuʻuina atu faʻatauga mai le tausaga na sosoo ai ina ua maeʻa ona tuʻuina atu se pamu insulin.

I soo se taimi, e mafai e le tuʻuina atu saoloto ona maeʻa, o lea e tatau ai ona e saunia e totogi se aofaiga tele oe lava.

Faamolemole ia matau: E te moemiti ea e faʻateʻa ese le maʻisuka i le taimi e tasi? Aoao pe faapefea ona foʻia le faʻamaʻi, e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau taugata, faʻaaogaina ... >>faitau atili iinei

Laʻau insulin - mataupu faavae o le faʻaogaina, iloiloga o le maʻisuka, se toe iloiloga o faʻataʻitaʻiga

Na fausia se pamu insulin e faafaigofie ai le pulea o le kulūkose o le toto ma faaleleia atili ai le lelei o le ola o le maʻisuka. O lenei masini e faʻatagaina ai oe e faʻaumatia faʻalavelave faifai pea o le hormone o le pancreas.O le pamu o se isi mea i injectors ma suauu masani.

E maua ai le faʻatonuina o le clock, lea e fesoasoani e faʻaleleia ai le maualuga o le kulukose ma le maualuga o le hemoglobin glycosylated.

O le masini e mafai ona faʻaaogaina e tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 1, faapea foi ma gasegase e iai le ituaiga 2, pe a iai se manaʻoga mo le iniseti o le hormone.

O le pamu o le insulin o se masini faʻapipiʻi lea ua mamanuina mo le faʻaauau pea ona faʻaaogaina tamai tootoo o le hormone i totonu o le tino.

E maua ai le tele o aʻafiaga o le inisalini, kopiina o le galuega a le pancreas.

O nisi o faʻataʻitaʻiga o pamu inisalini e mafai ona siakiina e le aunoa le maualuga o le toto toto e vave suia ai le fua o le hormone ma puipuia ai le atinaʻe o le hypoglycemia.

O le masini ei ai vaega nei:

  • pamu (pamu) ma se tamai laupepa ma le puleaina o pa,
  • vailaau inisalini toe sui,
  • mea e faʻaogaina - olavai mo le faʻaofiina ma le kesi,
  • maa (maa).

O pamu vai iniseni o aso nei o loʻo i ai galuega faaopoopo e faafaigofieina ai le olaga mo le maʻisuka:

  • faʻaaogaina o le insulin i le taimi o le atinaʻeina o le hypoglycemia,
  • mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto,
  • leo faʻaalia pe a oʻo i luga pe pa'ū le suka,
  • malu puipuia,
  • le gafatia e faʻafeiloaʻi atu faʻamatalaga i le komepiuta e uiga i le aofaiga o inisalini na maua ma le maualuga o le suka i le toto,
  • mamao mamao mai le mamao.

O lenei iunite ua mamanuina mo se togafitiga malosi ile inisalini.

Le mataupu faavae o le faʻaogaina o le masini

O loʻo i ai se piston i le pamu pipi, lea e lolomiina i luga o le kesi ma le inisalini, i nisi o vaitaimi, ma faʻamautinoaina ai le faʻaofiina i totonu o faʻamaʻi paʻu i totonu o le tino.

Catheters ma cansulas diabetic e tatau ona suia i aso uma e 3. I le taimi lava e tasi, ua suia foi le nofoaga o le hormone. O le taifau e masani lava ona tuʻu i totonu o le manava, e mafai ona faʻapipiʻi i le paʻu o le suilapalapa, tauau, poʻo le papa. O le vailaʻau o loʻo i totonu o se masini faʻapitoa i totonu o le masini. Mo pamu inisalini, o vailaʻau faʻamaʻi e fai si umi e faʻaaoga: Humalog, Apidra, NovoRapid.

O le masini e suitulaga i le pule a le pancreas, o lona uiga o le hormone o loʻo faʻatonuina i le 2 modes - bolus ma le faavae.

O le maʻisuka e faʻataʻitaʻi le lima o le insulin i le lima pe a maeʻa taumafataga taʻitasi, ma mafaufau ile numera o falaoa.

O le tulafono masani o le faʻaauau pea o le faʻaaogaina o togi laiti o le inisalini, lea e suia ai le faʻaaogaina o insulin umi. O le hormone e ulufale i le toto i minute uma i ni vaega laiti.

O ai o loʻo faʻaalia le pamu o le inisalini togafitiga

Mo soʻo se tasi e maua i le maʻisuka e manaʻomia le inisalini ile tui, e mafai ona latou faʻapipiʻi se pamu insulin pe a latou mananao ai. E taua tele le taʻuina atu i se tagata auiliiliga uma o gafatia o le masini, faʻamalamalama pe faapefea ona fetuunai le fualaau o le vailaʻau.

O le faʻaaogaina o le kapuni o le inisalini e maualuga le fautuaina i tulaga faʻapea:

  • ala le mausali o le faamai, masani ai o le hypoglycemia,
  • tamaiti ma tagata talavou e manaʻomia sina tofo o fualaau faasaina,
  • i le tulaga o le vaʻaia o le tagata lava ia i le homone,
  • le le mafai ona ausia ni maualuga o le kulukose pe a tui,
  • leai se totogi o le maʻisuka (hemoglobin glycosylated i luga atu o le 7%),
  • "Afaina o taeao" - o se faʻaopoopoga taua o le faʻatonu o le kulukose i luga o le fafagu,
  • maʻisuka faafitauli, aemaise lava le alualu i luma o le neuropathy,
  • sauniuniga mo le maitaga ma lona taimi atoa,
  • O maʻi e taitaia se ola ola, e masani ona malaga i pisinisi, e le mafai ona fuafua se meaʻai.

Faamanuiaga o se Pump Diabet

  • Faʻaauau pea le maualuga o le kulukose e aunoa ma le oso i luga o le aso ona o le faʻaaogaina o le hormone o faʻataʻitaʻiga vave.
  • O le bolus fua o le fualaau faasaina ma le sao atoatoa 0.1 iunite. O le fua o le inisalini e faʻaaoga i le tulaga masani e mafai ona fetuunai, o le fua maualalo o le 0.025 iunite.
  • Ua faʻaititia le numera o le injections - ua tuʻuina le taifau i le tasi taimi i aso uma e tolu, ma pe a faʻaaogaina se tuila, o le maʻi e faʻaaluina le 5 inisictions i le aso. E faʻaitiitia ai le lamatiaga o lipodystrophy.
  • Se faʻataunuʻu faigofie o le aofaiga o le inisalini. E manaʻomia e se tagata ona tuʻuina atu faʻamatalaga i totonu o le faiga: le maualuga o le kulukose ma le manaʻomia o fualaau i vaitaimi eseese o le aso. Ma, aʻo leʻi 'ai, o loʻo tumau pea e faʻaalia ai le aofaʻi o suauʻu, ma o le masini lava ia o le a ulufale i le fualaau manaomia.
  • O le tui o le inisalini e le vaaia e isi.
  • Faʻaaogaina le suka o le suka i le taimi o faʻamalositino, faigaʻai. O le tagata gasegase e mafai ona suia lana meaai e aunoa ma se afaina i le tino.
  • O le masini e faʻamaonia ai le faʻaitiitia o le glucose, poʻo le faateleina o le kulukose, lea e fesoasoani e puipuia ai le atinaʻe o le maʻi suka.
  • Faʻasaoina o faʻamatalaga i nai masina talu ai e uiga i fua o le homone ma fua o le suka. O lenei, faatasi ai ma le faailo o le hemoglobin glycosylated, ua mafai ai ona iloiloina le toe iloiloga o le aoga o togafitiga.

Le aoga o le faʻaaoga

O se pamu insulin e mafai ona foia le tele o faafitauli e fesootaʻi ma le inisalini togafitiga. Ae o lona faaaogaina o loʻo i ai ona tosoga:

  • le tau maualuga o le masini lava ia ma mea e faʻaaoga, lea e tatau ona suia i aso uma 3,
  • o le aʻafiaga o le ketoacidosis e faʻatupulaia ona e leai se potu insulin i totonu o le tino,
  • le manaʻomia e pulea le kulūkose maualuga 4 taimi i le aso pe sili atu, aemaise i le amataga o le faʻaaogaina o le pamu,
  • o le aʻafiaga o faʻamaʻi i luga o le nofoaga o le tuʻuina atu o le taifau ma le atinaʻeina o se fao,
  • le mafai ona taofi le faʻaofiina o le hormone ona o se le lelei o le masini,
  • mo nisi o maʻisuka, o le faʻaauau pea o le pamu e ono le toʻa (aemaise lava i le taimi o le aau, momoe, faia o feusuaiga),
  • E i ai se tulaga lamatia e faʻaleagaina ai le masini pe a taʻalo i taʻaloga.

Ole tui ole inisalini e le o inisiua ile faʻalavelave e mafai ona mafua ai se tulaga ogaoga mo le maʻi. Ina ia taofia lenei mea, e tatau i se tagata e maua i le maʻisuka ona i ai i taimi uma ma ia:

  1. Se suauu ua tumu i le inisalini, poo se peni tui.
  2. Feavega o hormone ma mea faʻapipiʻi faʻatulagaina.
  3. Suia pauna.
  4. Glucose toto
  5. Mea taumafa maualuga i vailaau gaʻo (po o fualaau kulukose).

Faatusatusaga o fua

O le tele ma le saoasaoa o le fualaau faasaina e faʻaaogaina ai le insulin pamu ua fuafuaina e faʻavae i luga o le tui o le inisalini na maua muamua e le maʻi aʻo leʻi faʻaaogaina le masini. O le aofaʻiga atoa o le hormone e faʻaititia e le 20%, i le faʻavae faavae, o le afa o lenei aofaiga o loʻo faʻatonutonuina.

I le taimi muamua, o le fua faatatau o le faaaogaina o fualaau faasaina e tutusa lava i le aso atoa. I le lumanaʻi, o le maʻisuka e faʻafetaui le puleaina o ia lava: mo lenei mea, e tatau ai ona fua le fua o le kulukose o le toto. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaleleia le faʻaogaina o le hormone i le taeao, lea e taua mo le maʻisuka ma le maʻi hyperglycemia i luga o le fafagu.

O le auala bolus ua setiina lima. O le tagata gasegase e tatau ona ulu i totonu ole faamaumauga ole masini ile aofaiga ole inisalini lea e manaʻomia mo le tasi le areto, e faʻatatau i le taimi o le aso. I le lumanaʻi, aʻo leʻi 'ai, e tatau ona e faʻamautinoa le aofaʻi o gaʻo, ma o le masini lava ia o le a fuafua le aofaʻi o le homone.

Mo le lelei o tagata gasegase, o le pamu e tolu auala e mafai ai:

  1. Tulaga masani - faʻatagaina o le inisalini i le taimi muamua ao leʻi faia se taumafataga.
  2. Faʻataʻatia - o le hormone e faʻapipiʻiina i le toto mo sina taimi, lea e talafeagai pe a faʻaaogaina se tele o gaʻo gaʻo tele.
  3. Falesa lua-wave bolus - o le afa o le vailaau faʻasaina ua vave ona tui, ma o le malologa e faasolosolo malie lava i ni vaega laiti, e faʻaaogaina mo tausamiga umi.

Medtronic MMT-522, MMT-722

O le masini ua faʻapipiʻiina ma se galuega mo le mataʻituina o le kulūkose o le toto, o faʻamatalaga e uiga i faailo o loʻo i le mafaufau o le masini mo le 12 vaiaso. O le pamu o le inisalini e faʻaalia ai se faʻaitiitia o le faʻaititia poʻo le faateleina o le suka e ala i se leo leo, vibration. E mafai ona faʻatutu ni siaki siaki kulūkose.

Medtronic Veo MMT-554 ma MMT-754

O le faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai uma le lelei o le lomiga talu ai.

Ole laʻititi ole maua ole inisalini e naʻo le 0.025 U / h, lea e mafai ai ona faʻaogaina lenei masini i tamaiti ma tagata maʻisuka ma le maualuga o le mafaufau ile hormone.

Le maualuga i le aso, e mafai ona e ulufale atu i le 75 iunite - e taua i le tulaga o le faʻamalosia o le inisalini. I le faʻaopoopoga, o lenei faʻataʻitaʻiga ua tuʻuina atu i se galuega e taofia ai le tafe o vailaau i le tulaga o le hypoglycemic condition.

Roche Accu-Chek Combo

O se aoga taua o lenei pamu o le i ai lea o se pitonuʻu e pulea ai le faʻaaogaina o tekinolosi. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻaaoga le masini e le o iloa e tagata ese. E mafai e le masini ona faʻafefete i le vai i le loloto e le silia le 2.5 m mo le 60 minute. O lenei faʻataʻitaʻiga e faʻamautinoa ai le maualuga o le faʻalagolago, lea e tuʻuina atu e le lua masini masini masima.

O le kamupani Isaraelu o Geffen Medical ua atiina ae se inisalini ole inisalini eletise ole Inuitlet OmniPod, lea e aofia ai se masini mamao ma se vai e le susu mo insulin o loʻo i luga o le tino. O le mea e leaga ai, e leai se faʻatagaina aloaia o lenei faʻataʻitaʻiga ia Rusia. E mafai ona faʻatau i faleoloa i luga o le upega tafaʻilagi.

Auala e fuafua ai tui mo le faʻaleleia o le inisalini togafitiga

Pe a liliu i se pamu, o le fua o le insulin e faaitiitia e tusa ma le 20%. I lenei tulaga, o le toto o le basal o le afa lea o le fualaau o fualaau faʻataʻitaʻiina. Muamua, e faia i le fua tutusa, ona faʻataʻitaʻi lea e le tagata maʻi le maualuga o le glycemia i le aso ma suia le fuainumera, i le amanaʻiaina o faʻamaumauga na mauaina, e le silia ma le 10%.

Faataitaiga o le fuafuaina o le fualaau: aʻo leʻi faʻaaogaina le pamu, na maua e le tagata maʻi 60 PIECES o le inisalini i le aso. Mo le pamu, o le fuainumera e maualalo i le 20%, o lea e manaʻomia ai le 48 iunite. O nei, o le afa o le basal e 24 iunite, ma o le isi o loʻo faʻalauiloaina aʻo leʻi faia taumafa.

Ole aofaiga o le inisalini e tatau ona faʻaaogaina aʻo leʻi faia taumafa e fuafuaina ma le lima e tusa ai ma mataupu faavae e tasi e faʻaaogaina mo togafitiga faʻale-aganuʻu faʻapitoa e ala ile tui. O le fetuutuunaiga muamua o loʻo faia i matagaluega faʻapitoa o le pamu o le inisalini togafitiga, i le mea o loʻo i lalo o le vaavaaiga faʻapitoa o le maʻi.

Filifiliga mo le inisalini:

  • Tagavai. O le inisalini e faʻatautaia tasi. E faʻaaogaina mo le tele o meaʻai i le meaʻai ma mea maualalo maualalo.
  • O le sikuea. O le inisalini e vaevaeina malie i luga o se taimi uumi. O loʻo faʻaalia mo le maualuga o taumafa faʻatasi ai ma protein ma gaʻo.
  • Faalua. Muamua, o le a amataina se fualaau tele, ma o se laʻititi laʻitiiti e alu i luga o le taimi. Mea taumafa ma lenei metotia e maualuga le carbohydrate ma gaʻo.
  • Sili. Pe a 'ai ma se faʻamaufaʻailoga maualuga, o le a amata le fua muamua. O le mataupu faavae o le pulega e talitutusa lava ma le tulaga masani.

Inisalini Pump Disadvantages

O le tele o faʻafitauli o le pamu o le inisalini togafitiga e fesoʻotaʻi ma le mea moni o le masini e ono iai ni mea faʻapitoa faʻapitoa: o se polokalama e le lelei, faʻamalositinoina o fualaau faasaina, vaʻaia o le taifau, ma le toilalo o le malosiaga. O ia mea sese o le faʻaaogaina o le paʻu e mafua ai le ketoacidosis o le maʻisuka poo le hypoglycemia, aemaise lava i le po, pe a leai se puleaina o le gaioiga.

O faigata i le faʻaaogaina o le pamu e faʻamaonia e tagata gasegase pe a faʻaaogāina vai, taʻalo taʻaloga, aau, faia o feusuaiga, ma i le taimi o le moe. O le faʻalavelave e afua ai foi le i ai pea o tui ma canlaula i totonu o le paʻu o le manava, o se maualuga maualuga o faʻamaʻi pipisi i le injection site of insulin.

Afai e te mafaia ona maua se pusa insulin mo le leai se totogi, ona avea lea o se mataupu faigata ile folasia o le faatauina atu o oloa. O le tau o kits e suia mo le pamu-on auala e faʻaaoga ai inisalini e tele taimi e sili atu le maualuga nai lo le tau o suauu inisalini masani poʻo peni tui.

O le faʻaleleia o le masini e faʻaauau ona faʻaauau ma taʻitaʻia ai le faia o ni faʻataʻitaʻiga fou e mafai ona faʻaumatia ai le aʻafiaga o le tagata, ona o loʻo ia i latou le malosi e filifilia ai le fualaau o le fualaau faasaina, lea e talafeagai mo le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le toto pe a uma ona 'ai.

I le taimi nei, o pamu inisalini e le lautele ona o faigata o le faʻaaogaina i aso uma ma le tau maualuga o le masini ma mea faʻapipiʻi e sui ai. E le o amanaʻia e tagata gasegase a latou mea e masani ai, e toʻatele e manaʻo e faʻailoga masani.

I soo se tulaga, o le puleaina o le inisalini e le mafai ona aunoa ma le mataituina e le aunoa o le maʻisuka, o le manaomia ona tausisia fautuaga o meaʻai, faamalositino mo le maʻisuka ma asiasi i le endocrinologist.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo faʻamalamalamaina ai le aoga o le pusa insulin.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Pamu insulin: iloiloga, iloiloga, tau, auala e filifili ai

O le kapili o le inisalini o se masini faʻapitoa mo le tuʻuina atu o le inisalini i le tino o se maʻi e maua i le maʻisuka. O lenei metotia o se isi auala i le faʻaaogaina o se syringe-stream ma syringes. O se pamu insulin e galue ma tuʻuina atu faʻalaʻau faʻaulu, o lona aoga sili lea nai lo inisua masani o inisua.

O mea taua o nei masini e aofia ai:

  1. Faigofie le puleaina o togi laiti ole inisalini.
  2. E leai se mea e manaʻomia e tui ai le inisalini.

O le pamu o le insulin o se masini faʻalavelave, o vaega autu o nei:

  1. Pump - o se pamu e tuʻuina atu inisalini faʻatasi ma se komepiuta (faʻaogaina).
  2. O le kesi i totonu o le pamu o se vai resitara.
  3. O se mea e sui ai le faʻafefeteina e aofia ai se taifau vaʻavaʻa ma nisi faʻamaʻi mo le tuʻuina i totonu o le faatanoa.
  4. Pamu

Faʻamamaina pamu inisalini ma soʻo se inisalini e fai si puupuu, e sili atu ona faʻaaoga le NovoRapid ultra-short, Humalog, Apidru. O lenei faʻasologa o oloa o le a tumau mo ni nai aso ae e te leʻi toe faʻaleleia le tane.

Le mataupu faavae o le pamu

O masini faʻaonapo nei e i ai sina vaega tele, ma e tutusa i le tele i se pager. O le inisalini e tuʻuina atu i le tino o le tagata e ala ile faʻaaogaina faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi (pulou ma se taifau i le pito). E ala atu i nei ogaumu, o le vai i totonu o le pamu, ua tumu i le inisalini, e fesootai i gaʻo gaʻo.

O le pamu o le inisalini faʻaonapo nei o se masini eletise mama. O le inisalini ua faʻaofiina i totonu o le tino e ala i se faʻaogaina o masini faʻalanuʻumi faʻalanu. Latou te fusia le atigi vai i le inisalini i totonu o le masini ma gaʻo gaʻo.

O le faʻalavelave, e aofia ai le vaʻa lava ia ma le pusi, ua taʻua o le "faʻaogaina o le tino." O le tagata maʻi e tatau ona suia i aso uma e tolu. I le taimi lava e tasi ma le fesuiaiga o le faʻaogaina o le tino, o le nofoaga o le tuʻuina atu o le inisalini e manaʻomia foi ona suia. E tuʻuina i lalo o le paʻu se laulaau palasitino i vaega lava e tasi o loʻo tuiina ai le inisalini e le masani masani ole tui.

O faʻamalosaga o le inisalini e faia i le tino-puupuu e masani lava ona faʻaaogaina i le pamu; i nisi tulaga, e mafai foi ona faʻaaogaina le inisalini ole tagata. O le sapalai o le inisalini e faia i ni vaega laiti, i doses mai le 0.025 i le 0.100 iunite i le taimi (e faalagolago lea i le faʻalelei o le pamu).

O le fua faatatau o le puleaina o le inisalini e faʻatautaia, mo se faʻataʻitaʻiga, o le a tuʻuina atu e le tino le 0.05 iunite o le inisalini i le 5 minute i le saoasaoa o le 0.6 iunite i le itula poʻo 150 kenera i le 0.025 iunite.

E tusa ai ma le taʻiala o le faʻatinoga, o pulupulu insulin e lata i le gaioiga o le pancreas tagata. O lona uiga, o le inisalini e faia i ni auala se lua - bolus ma le basal. Na maua ai o le fua o le basal inisalini na faʻasaʻoloto e le pancreas e eseese e faʻatatau i le taimi o le aso.

I pamu faʻaonapo nei, e mafai ona faʻatulagaina le fua faatatau o le puleaina o le insalini basal, ma e tusa ai ma le faʻatulagaga e mafai ona suia i le 30 minute. O le mea lea, o le "insulin insulin" e tatalaina i le toto i vaitafe eseese i taimi eseese.

A o le i ai se taumafataga, e tatau ona faʻatonuina se pusa o le vailaʻau. O lenei maʻi e tatau ona faia ma le lima.

E mafai foi ona e setiina le pamu i se polokalama e tusa ai ma se vaega faaopoopo o le inisalini o le a faafoeina pe afai ei ai le maualuga o le suka i le toto.

Faailoga mo le pamu o le inisalini togafitiga

O le faʻaaogaina o le inisalini e faʻaaogaina ai se pamu e mafai ona faia i mataupu nei:

  1. I le talosaga a le tagata gasegase ia te ia lava.
  2. Afai e le mafai ona maua se taui lelei mo le maʻisuka (o le hemoglobin glycene e sili atu i le 7%, ma i tamaiti - 7.5%).
  3. Faʻaauau pea ma taua tele i le faʻamasinoga o le kulukose i totonu o le toto.
  4. E masani ona i ai le hypoglycemia, e aʻafia ai i se tulaga ogaoga, faapea foʻi i le po.
  5. O le uiga o "ata o taeao."
  6. Aafiaga eseese o le fualaau faasaina i luga o le maʻi i aso eseese.
  7. E fautuaina e faʻaaoga le masini aʻo fuafuaina le maitaga, pe a fanau se tamaititi, i le taimi na tuʻuina atu ai ma mulimuli ane.
  8. Tausaga a tamaiti.

O le mea faʻapitoa, e tatau ona faʻaaogaina se pamu insulin i tagata uma o le maʻisuka e faʻaaogaina le inisalini. Faʻatasi ai ma le tuai ona faʻaalia o le maʻisuka o le maʻisuka, ma le monogenic momo o le maʻisuka.

Contraindications i le faʻaaogaina o le insulin pump

Pumps faʻaonapo nei ei ai se ituaiga masini e mafai e tagata gasegase ona faigofie ona faʻaaogaina ma tutoʻatasi latou polokalame. Ae ui i lea, o le togafitiga o le inisalini e mafua mai i le pamu, o lona uiga o le maʻi e tatau ona auai malosi i lana togafitiga.

Faʻatasi ai ma togafitiga o le inisalini e pamu, o le aʻafiaga o le hyperglycemia (faʻateleina le maualuga o le suka i le toto) mo le tagata maʻi ua faʻateleina, ma le ono mafai ona atiaʻe le ketoacidosis o le maʻisuka e maualuga foi. E mafua lenei mea i le mea moni e leai se inisalini e faʻauʻuina i le toto o le maʻisuka, ma afai o le tuʻuina atu o insulin puupuu mo soo se mafuaʻaga e taofi, ona tupu ai lea o faafitauli ogaoga pe a mavae le 4 itula.

O le faʻaaogaina o se pamu e solia i tulaga e le maua ai e le tagata maʻi le manaʻoga poʻo le mafai ona faʻaaogaina le fuafuaga mo togafitiga ogaoga mo le maʻisuka, o lona uiga, e le o ia te ia tomai e pulea ai le suka toto, e le fuafuaina ai masini gaʻo e tusa ai ma le faiga o falaoa, e le fuafuaina le gaioiga faʻaletino ma fuafua ni tui o le bolus insulin.

E le faʻaaogaina se pamu insulin i tagata mamaʻi e maua i le mafaufau, aua o le mea lea e mafua ai le le lelei o le faʻaogaina o le masini. Afai o le maʻisuka e le lelei le vaai, o le a le mafai ona ia iloa le tusiga i luga o le faʻaalia o le pusa insulin.

I le laasaga muamua o le faʻaaogaina o le pamu, o le mataʻituina e le fomaʻi e manaʻomia. Afai e leai se auala e maua ai, e sili atu le tolopoina o le fesuiaiga i togafitiga o le inisalini ma le faʻaaogaina o se pamu mo se isi taimi.

Suesueina o le pumpulin insulin

Aʻo filifilia lenei masini, ia mautinoa ia gauai atu i:

  • Tanie voluma. E tatau ona tele le insulin pe a manaomia mo aso e tolu.
  • E matala lelei tusi mai le lauulu, ma o lona susulu ma le eseesega e lava?
  • Ofo o le bolus insulin. E tatau ona e gauai atu i le mea e maualalo ma sili atu le mafai ona mafai ona faia o le inisalini, ma pe talafeagai mo se tagata maʻi faapitoa. E taua tele lenei mea mo tamaiti, pe a latou manaʻomia ni togi laʻititi.
  • Faʻatulagaina o le calculator. E mafai ona faʻaaoga le fua o le tagata lava ia i le pamu, e pei o le siama o le insulin, le umi o le fualaau faasaina, o le carbohydrate coefficient, maualuga le maualuga o le suka o le toto.
  • Alaga Mata o le a mafai ona faʻalogoina se faʻailoga pe lagona le viia pe a tulaʻi faafitauli.
  • Suavai faʻasao. E i ai se manaʻoga mo se pamu e matua le faʻaaogaina le vai.
  • Fegalegaleaiga ma isi masini. E i ai pamu e mafai ona galulue tutoʻatasi faʻatasi ma glucometers ma masini mo le faʻaauau pea ona mataʻituina le suka o le toto.
  • Faʻaaogaina o le pamu i le olaga i aso faisoo.

Na faʻapefea ona matou taumafai e tuʻuina se pamu insulin

Talofa, tagata faitau pele pe na o se malo asiasi! O lenei tusiga o le a faia i se tulaga e ese le eseese. Aʻo leʻi faia lena mea, na ou tusia i luga o mataupu tau le soifua maloloina, o se vaaiga i faafitauli o se fomai, o lea e tautala ai.

I le aso, ou te manao e nofo i le isi itu o le "pa puipui" ma vaai i le faafitauli e ala i mata o le tagata maʻi, e sili atu ona talu ai e le faigata ia te au ona ou faia lenei mea, aua afai ou te le iloa, e le na o aʻu o se endocrinologist, ae o le tina o se tama maʻi maʻi.

Ou te faʻamoemoe o loʻu aafiaga o le a aoga i se tasi ...

Talu ai nei lava, ia Oketopa 2012, sa ma i ai ma loʻu atalii i le falemai o tamaiti. I le taimi muamua, sa ou i ai i le falemai ma se tamaititi na o le 1 le taimi (4 tausaga talu ai) mo na o le tasi le aso ma le afa, ma e foliga mai, ou te leʻi malamalama atoatoa i "alofa" uma.

Seʻi oʻo i lenei taimi, o lo matou tama na taoto i taimi uma. O le taimi lenei na fuafuaina ai le falemaʻi - ao leʻi faia le isi suʻesuʻega mo le le atoatoa. I se tulaga masani, e ese lenei mea, aisea e te manaʻomia ai ona mafatia i le tele o tausaga e faia ai se pepa lanu piniki? Pe o latou mafaufau i luga o le a tupu se vavega i le tamaititi ma o le a ia faʻaumatia lenei maʻisuka?

O le mea moni, ou te le o tetee atu i sea atinae o mea na tutupu, ae matou te iloa uma lava o lenei mea mai le vaega o fiction. Ua uma ona ou tusia e uiga i lenei mea i se tusiga lea na ou talanoa ai e uiga i le mafai ona aveesea le maʻisuka, afai e te le i faitauina, ou te fautuaina malosi e faitau i ai.

I se tulaga aoao, o se malaga masani i le falemai, ma e le mafai ona ou mafaufauina le mea o le a iu i ai. O mea na ou aoaoina ma oa faaiuga na ou faia, faitau pea.

Afai na e i ai i se falemaʻi, o le ae malamalama i loʻu tulaga. Leai, ou te le o talanoa e uiga i tulaga lautele. E na o le sili lava le lelei: i totonu o le matagaluega sa i ai se toe faaleleia, se uarota mo le 2 tagata, i totonu o le uarota ei ai lavalava, laulau, mamalu. pona (fagu ma le pesini vailoloa). Ae o le mafaufau e faigata tele ona tumau. Ia, ou te le faʻaaogaina pe a iai ni tapulaa i luga o le taʻavale! E foliga mai o le malosi o le matagaluega lava ia o loo tuʻimomomoina.

Se isi faʻaaliga. O le meaʻai lenei. E ui o le meaai e le leaga, e faapitoa mo i tatou le maʻisuka. I le taumafataga o le maʻisuka ituaiga 1, e tatau ona i ai le saʻo lelei o fua o gaʻo, ma e le mafai ona faia i se falemai.

E faʻapefea ona ou manatu o gaʻo, o le a ou taʻuina atu ia te oe i se isi tusitusiga, o lea ou te fautuaina ai teu i faʻamatalagaina ia le misia.

E mafai ona ou fai atu o le pulea atoatoa o suga i le falemaʻi ua le mafai, lea na mafua ai ona faʻaititia le faatinoga.

Ae o lenei mea e leai, i le faaiuga, na amata ona latou aveina ni meaai mai le fale. O le mea ou te leʻi faʻamoemoe i ai, o le a talosagaina i matou e fesuiai i se pamu insulin.

Mo au, e pei o le kiona i luga o loʻu ulu, ma sa le mafai ona ou faamasani i le taimi, saunia po o se mea. Sa ou mafaufau e uiga i lenei mea mo se taimi umi ma ou te lei mafaufauina o se vave masani muamua.

I laʻu masaniga, ou te lei vaai i lenei "manu feʻai" ma e tusa lava pe popole.

O se taunuuga o le feoai solo faataamilo i nofoaga ma nofoaga, na tonu ai ia te aʻu lava ia o le mea, ioe, e aoga, ae na i ai ni nai fesili na le mafai lava ona ou mauaina le tali i. E aoga le tuʻuina i lenei tausaga (ua toetoe 5 tausaga le matua)? E faʻapefea ona iloa e le tamaititi lenei masini (ua ou le mautonu)? Mata o le a mafai ona matou tautua i le lumanaʻi (taugofie meaʻai)?

E pei ona i ai, o le atulaulau e masani lava ona faanatinati e fesoasoani ia i matou, ma o tali na maua ai aʻu. I le faaiuga, na ou malilie i ai, ma matou te galulue. Ou te manao e matauina o le mea muamua e toetoe lava a atoatoa le suga, e le leaga le hemoglobin glyc. I le mea lautele, o mea uma e le leaga, ae na ou manao i se mea sili atu, e pei ona latou fai mai e leai se tapulaa i le atoatoa.

Sa maua ei matou se pamu Medtronic Real Time faʻamaʻi ma ni faʻamatalaga (faatasi ai ma se lagona e fua ai le maualuga o le suka ma tuʻuina atu i le pamu).

I le taimi muamua, mo le lua aso ou te faitau ai pamipasi i luga o le pamu ma aoaoina i le atinaʻeina o lona gaioiga i totonu: auala e faaaoga ai, auala e toe inu ai, auala e tali ai i faailo, fuafua le insulin.

Ma le faamaoni, e le faigata tele, pe a le faigata ona faʻaaogaina se telefoni, ma e oʻo lava i le ata aupito sili.

O le mea lena e foliga mai i ai a matou pamu. E pei o se pager i le telē, ia manatua se taimi na i ai ia ituaiga masini fesoʻotaʻiga.

Ma o lea ua faʻapipiʻiina. A o le pamu ia lava, B o se pusa kesi ma se taifau (vave seti), C ma D o se mea e sili atu ona fesoʻotaʻi ma se masini e fua ai suka ma faʻafefe le pamu i le mata.

O le lisi autu e matua faigofie lava ma faigofie ona maua. O lea sa vave ai ona ou faʻaaogaina ma na sauni e faʻapipiʻi le pamu ia luga o le tamaititi.

O le faʻaaogaina o le pamu lava ia e le faigata foi. Ou te manatu e tofu tagata uma ma sina fefe tele, ae o le tomai ma le toafilemu e oʻo mai i le 3-4 taimi. E mafai nei ona ou talanoa e uiga i le mamanu o lenei pamu, le auala e teu ai tekinolosi, ma isi, ae o le faamoemoega o lenei tusiga e ese. O le a mautinoa lava loʻu talanoa e uiga i lenei mataupu i isi aʻu tusiga, aua le misia.

Matou te tuʻuina le pusa ma le leo e aunoa ma ni faʻafitauli. Latou te ofuina le asini, lea e masani lava ona latou tuʻuina atu ai le tui. E mafai lava ona e tuʻuina i luga o lou manava, ogavae ma tauau, ae e te manaʻomia le lelei o le gaʻo o le tino, ma e iai foʻi a matou faafitauli i lenei faʻaagaga. I se tulaga masani, latou te tuʻuina atu ma tuʻuina atu.

E tasi le tau e totogi 3 aso, ona suia lea i se mea fou. O se tasi lenei o mea lelei o le pamu lea e te manaʻo e tui na o le tasi i le tolu aso, ma o isi tui o le inisalini e tuʻuina atu i totonu o le tui. Ae o mea uma lava na faaletonu ia i matou.

Ina ua uma ona faapipii le pamu, o le sugars na matua le mafai ona puipuia, e masani ona tausia le 19-20 mmol / l, pe sili atu foi, o le hemoglobin glyc i lena taimi e 6.2%. Ou te faailoa atu se fualaau e maualalo, ma o le suka e le faaitiitia, ona sili atu lea.

O se taunuuga, ina ua mavae le tele o faʻamaʻi, i le faaiuga o le aso lona lua, na ou filifili ai e faia inisalini le masani masani - faʻatasi ai ma laʻu peni. Ma o le a sou manatu, na vave ona lele i lalo le suka, na tau le mafai ona ou taofia. Ona masalosalo mai lea o le masalosalo ia te aʻu, ae ou te lei faalogo ia te ia.

Ma na o le taimi lava e sili atu ai le suka i le mea e sili ona lelei pe a uma le 'aiga o le afiafi, na ou faia le inisalini laʻu peni-togi ma toe lele, na ou iloaina o le mea atoa sa i totonu o le pamu, poʻo le, i totonu o le pusi.

Ona ou filifili lea, e aunoa ma le faatali mo le mutaaga o le pusi, e aveese ai. O le iʻuga, na ou vaʻai i le lava lava cannula (6 mm le umi) lea na tuʻuina atu ai le inisalini na tuʻuina i ni nofoaga se lua. Ma o nei taimi uma, e leʻi fafagaina le inisalini i totonu o le tino.

O le ata o loʻo faʻaalia ai le faiga lava ia, lea e maua mai ai le inisalini. O le tasi vaega e pipii i le pamu, o le lona lua (o se lio paʻepaʻe o le patch ma se cannula ma se fagu taʻitaʻi) e tuʻuina i le tino.

Aʻo iai le taʻavale i totonu o le tino, o le mea e faʻaaogaina ai le nila o le taʻavale, ma se paʻulamole mumu (6 mm) le tumau. E tusa ma le mea e pei o le vevela, e naʻo lalo lava o le paʻu.

O le mea lea, na pipii ai lenei pipili paʻu i le tele o nofoaga na le maua ai le inisalini.

O le aso na sosoo ai na ou taʻu atu ai i le fomaʻi ma faaali atu le pusi lava ia. Na fai mai o ia e tupu lenei mea ma e tatau ona e fetuunai e tuʻu se pusa. Matou te faʻaogaina le faʻaoga, i tafatafa o le nofoaga muamua. O le taumafataga muamua na foliga mai e lelei le lelei, ae mo le 'aiga o le afiafi o le mea lava lea e tasi. Ona ou aveeseina lea o le pusafana - ma toe tolopo le taifau i le afa.

I le mafatia ai i suga maualuga, na musu le atalii e toe faatulaga le tino, ma e tatau foi ona matou toe foi atu i "nila". E le gata i lea, o le atalii i taimi uma e tatau ona faamanatu e uiga i le pamu, pe a sui ona lavalava pe alu i le faletaele, e tatau ona sili atu, e na o le ita lava o le tamaitiiti. Mo ia, o lenei masini sa i totonu o se atopau e aunoa ma se tauʻau.

Ae o aʻu, ou te matua fiafia e pulea. O se mea faigofie, e te le fai mai se mea. Mulimuli ane, sa ou mafaufau pe aisea na i ai ni faafitauli i le faʻapipiʻi.

Na tonu ia te au e le o se toilalo, faapitoa mo loʻu atalii, mo le taifau. Aua, pei ona ou fesili, o isi tina ei ai fanau i luga o le pamu sa i ai foi na faafitauli, na o isi nofoaga, mo se faataitaiga, pe ae tuu lou sulugatiti.

O laʻu tama tamaʻi telefoni feaveaʻi, e le nofo filemu, e alu pea i luga i se mea.

O le auala lena na ou maua ai se aafiaga taua. Ou te le salamo i le mea na tupu, ae i le isi itu, ou te faafetai i le mea na ou maua ai se avanoa e faataitai ai se pamu insulin. O le mea moni, o le pamu lava ia e tatau ona toe faafoi atu, aua e mafai ona oʻo mai i se tasi ma manuia.

O a ni faaiuga ua ou tosina mai i lenei tulaga ma o le a se mea ua ou aoaoina fou:

  • Na ou toe talitonuina foi le moni o le faaupuga "Fefe i ou manaoga, atonu e mafai ona taunuu."
  • O lenei ua tatou iloa le auala e aoga ai, o le a le foliga o le pamu ma o le a le faigata o loʻo i ai pe a faʻaaogaina, e maua ai ei tatou le avanoa e faʻalatalata atili ai i le taualumaga i le isi taimi. Ou te mautinoa e faaopoopo atu i nei manatu, o loʻo i ai isi mea tatou te aʻoaʻoina e uiga i na o le na o le na o le na o le na ona tatou faia.
  • Leai se mea e tatau ona faanatinati vave i le fou pe afai o loʻo galue lelei le matua. E tatau ona e alu i ai mo se uiga taua, ae le ona o se tasi na fai mai.
  • E le o sauni le tamaititi mo suiga (pe o aʻu, e aofia ai)

Ma mo i latou o loʻo masalosalo pea, ou te fautuaina: alu i ai ma taumafai, maua lou poto masani. I le lautele, ou te fiafia i la matou suʻega, o le a matou toe taumafai, atonu i le 1-2 tausaga. I le auala, o meaʻai e ono tauia ai i tatou 7,000 rubles e aunoa ma se leo ma 20,000 rubles e faʻaaoga ai masini.

O lena mea uma mo au. E tele mea na ou tusia, ou te faamoemoe o le a manuia se tasi mai oʻu aafiaga. Afai ei ai ni au fesili, fesili. Afai ei ai sou poto masani, tau mai ia i matou pe o le a sou manatu e uiga i le tui o le inisalini, o le a manaia le iloa o le isi itu. O a faigata na e feagai muamua? Na faʻapefea ona lagona e lau tama le masini? I laʻu isi mataupu o le a ou talanoa e uiga i le hemoglobin glycated.

Ou te fautuaina e te faitau e uiga i uiga o le maʻisuka, e le faalagolago i le ituaiga. I tamaiti ma tagata matutua, o faʻamatalaga e tutusa lava, seivagana o tamaiti e sili atu ona susulu. O le mea lea, e talafeagai le tusiga mo matua o tamaiti o loʻo maua i le maʻisuka, faʻapea foi ma tagata matutua o loʻo maua i le maʻisuka.

Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, endocrinologist Lebedeva Dilyara Ilgizovna

Faailoga o le maʻisuka i tamaiti laiti

Tresiba: faatonuga mo le faʻaaoga. Faʻamatalaga o le maʻisuka ma le poto masani

Insulin Tresiba: saili mea uma e te manaʻomia. I lalo ifo o le ae maua ai faatonuga mo le faʻaaogaina i le gagana manino, faʻapea foʻi ma iloiloga o le maʻisuka ma le poto masani i lenei vailaʻau.

Malamalama pe faapefea ona filifili le togi sili ona lelei, liliu i Tresib mai se isi insulin umi. Faitau e uiga i togafitiga lelei e teu ai lau suka o le sugar 3.9-5.5 mmol / L tumau 24 itula i le aso, e pei o tagata maloloina.

O le tino o Dr. Bernstein, o loʻo ola i le maʻisuka mo le sili atu ma le 70 tausaga, e fesoasoani e puipuia mai i faigata faigata.

Tresiba o le inisalini aupito sili ona umi le gaosiga o le inisalini na faia e le kamupani faʻavaomalo Novo Nordisk.

E sili atu nai lo Levemir, Lantus ma Tujeo, ma sili atu foi, o le averesi o insulin Protafan, aua o tui taitasi e oo atu i le 42 itula. Faatasi ai ma lenei fualaau faasaina, ua faigofie ai ona taofiofia le suka i le taeao i luga o se manava gaogao.

Talu ai nei, na faʻatagaina ai ona faʻaaogaina e le gata mo tagata matutua, ae mo tamaiti foi e maua i le maʻisuka e sili atu ma le 1 le tausaga.

Inisalini umi-inisalini Tresiba: faʻamatalaga auiliili

Ia manatua o le faaleagaina o Tresiba e tumau pea manino e pei o le fou. I foliga vaaia e le mafai ona fuafua lona uiga. O le mea lea, e le tatau ona e faʻatau le inisalini mai lima, e tusa ai ma faʻamatalaga tumaoti. O le a toetoe lava ina maua se fualaau le aoga, faʻamaimau taimi ma tupe e le aoga, talepeina le pulea o lou maʻisuka.

Maua le inisalini mai fomaʻi faʻapitoa, faʻamaonia faʻamaonia o loʻo taumafai e tausisia tulafono faʻapipiʻi. Faitau faʻamatalaga faʻamaumauga.

Faatonuga mo le faaaogaina

FaʻataʻitaʻigaE pei o isi ituaiga o inisalini, e fusifusia ai Treciba i faʻaleleia, faia siaki e puʻeina le glucose, faʻalauteleina le faʻapipiʻiina o le protein ma le gaʻo, ma poloka poloka pa'ū. A maeʻa le iniseti, ona faia lea o "lumps" i lalo o le paʻu, lea e faasolosolo malie ona tuʻuina atu ai mole mole o le tagata. Ona o lenei masini, o le aafiaga o tui taitasi e oo atu i le 42 itula.
Faailoga mo le faʻaaogainaTusa 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, lea e manaʻomia ai le togafitiga o le inisalini. E mafai ona faʻamatalaina i tamaiti mai le matua e tasi le tausaga. Ina ia tumau lelei lau kulūkose ma siama, siaki le tusiga "togafitia o le maʻisuka ituaiga 1" poʻo le "Inisalini mo le ituaiga 2 Tisuka". Vaʻai foi pe o le a le maualuga o le inisalini o le toto suka e amata ona tui.

Pe a tuiina le sauniuniga Trecib, pei o isi ituaiga o inisalini, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai.

Ituaiga o maʻisuka ituaiga 1 ituaiga o maʻisuka Poloʻai laulau Numera 9 Faʻasologa o vaiaso: Faataʻitaʻiga

FaʻasologaO le maualuga o le inisalini, ma le faasologa o injections, e tatau ona filifilia taitoatasi. E faʻapefea ona faia lenei mea - faitau le tala "Faʻatulagaina o tui o le insulin umi mo le injections i le po ma le taeao." I le tulaga aloaia, e fautuaina e taitaia le fualaau faasaina Tresib i lea aso ma lea aso. Ae fautuaina e Dr. Bernstein le vaevaeina o le dose i aso uma i le 2 injections. O lenei mea e faʻaitiitia ai le toto toto.
FaʻaiʻugaO le itu pito sili ona taatele ma le matautia e aʻafia ai le toto maualuga (hypoglycemia). Iloilo ona uiga, metotia o le puipuiga, togafitiga o tausiga faʻafuaseʻi. O le inisalini o Tresiba e maualalo ifo le lamatiaga o le hypoglycemia nai lo Levemir, Lantus ma Tujeo, ma sili atu foi, o fualaau o gaioiga pupuu ma mulimuli. O le sasaina ma le mumu i le nofoaga o loʻo tuiina e mafai. O faʻafitauli matuia o le faʻafitauli e le masani ai. Lipodystrophy e mafai ona tupu - o se faʻalavelave ona o le solia o le fautuaga i isi nofoaga o tui.

O le tele o le maʻisuka o loʻo togafitia i le inisalini e le mafai ona aloese mai le faʻaogaina o le hypoglycemia. O le mea moni, e le o lea. E mafai ona e tumau lelei le suka masani e oʻo lava i faʻamaʻi pipisi.

Ma e sili atu i ai, ma le maʻisuka e maualalo le toʻa 2. E leai se manaʻoga e faʻateleina lou maualuga o le kulukose o lou toto e faʻamautinoa ai oe mai i le hypoglycemia matautia. Matamata i se vitio lea e talanoaina ai e Dr. Bernstein lenei mataupu.

Aoao pe faapefea ona faapaleni meaʻai ma tui o inisalini.

Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

FaʻasalagaE mafai ona faʻaitiitia le suka o le toto, ma e mafua ai ona i ai muamua uiga maʻaleʻale, ona le iloa ai lea. E le mafai ona faʻaleagaina le faiʻai ma le oti. I le faʻaaogaina o insulin, o le lamatiaga o lenei mea e maualalo, aua o le fualaau faasaina e galue lelei. Faitau pe faapefea ona fesoasoani i le tagata maʻi. I tulaga ogaoga, ole falemaʻi e manaʻomia, valaʻau i se falemaʻi.
Faiga faʻapolopoloCartridges o le 3 ml - o se fofo mo pulega faʻapitoa i le maualuga o le 100 poo le 200 PIECES / ml. E mafai ona faʻamaonia pepa taʻavale i pusa sisiu FlexTouch e tuʻuina atu i se laasaga o le 1 po o le 2 iunite. Cartridges e aunoa ma ni pine penitala o loʻo faʻatau atu i lalo o le igoa Treshiba Penfill.

Tresiba: manatua se tagata maʻi i le maʻisuka ituaiga 1

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuinaE pei lava o isi uma ituaiga o inisalini, o Tresiba o se fualaau mataʻutia lea e faigofie ona pala. Ina ia aloese mai le faoa o se vailaʻau taua, suesue tulafono ma teu ma le faʻaeteete. O le soifuaga ola o faletusi e leʻi maua ai le insulin i le 30 masina. E tatau ona faʻaaoga se kilipa tatala i totonu o le ono vaiaso.
FaʻavaeO le mea malosi o le insulin degludec. Tagata faʻatau - glycerol, phenol, metacresol, zinc acetate, hydrochloric acid poʻo le sodium hydroxide e faʻafetaui ai le pH, faʻapea foʻi le vai mo le tuiina. O le elemene o le pH o le fofo o le 7.6.

E faʻamalosia le insulin e Tresiba mo tamaiti?

E toatele matua e mafaufau pe o Tresiba insulin e talafeagai mo a latou fanau o le maʻisuka. Ioe, i Europa ma Amerika, faʻapea foi i le Rusia ma le CIS, o lenei vailaʻau ua uma ona faʻatagaina mo le faʻaaogaina i tamaiti. O loʻo faʻamaonia foʻi mo tupulaga talavou e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

O se laʻitiiti na faia le laʻasaga o le tamaititi 1. O ona taunuuga na faʻaalia ai e fesoasoani Tresiba i tamaiti e maua i le maʻisuka sili atu nai lo Levemir. Peitai, o lenei suʻesuʻega na faʻatupeina e le gaosiga o le vailaʻau fou.

O le mea lea, o ona taunuuga e tatau ona togafitia ma le taofiofia.

Ole faʻatagaina o le Tresiba ua faʻatagaina e faʻamaonia i le maʻisuka tamaiti e taʻi 1 tausaga ma luga atu. Ua faamaonia mo le faʻaaogaina i tamaiti i le Iunaite Setete, Europa, Rusia ma atunuu CIS. E foliga mai, o lenei inisalini e talafeagai mo tamaiti laiti e oʻo atu i le 1 tausaga le matutua e le fiafia e maua le maʻisuka. Peitai, e leai se fautuaga aloaia mo lenei mea.

I tamaiti o le maʻisuka oe mulimuli i se taumafataga maualalo, e faigofie lava le maʻi. I le avea ai o se tulafono, e mafai ona e aʻafia Levemir poʻo Lantus i lalo ifo o le tino, ma maua ai ni taunuuga lelei.Tau lava e le faʻaaogaina le inisalini ole Protafan po o ana analogues.

O fualaau sili ona fou o Tresib, sili atu nai lo ituaiga o inisalini, e foia ai le faafitauli o le maualuga maualuga o le suka i le taeao i luga o se manava gaogao. E tatau i matua ona filifili pe talafeagai le faʻatau ia latou lava tau. Ae peitaʻi, afai e tuʻuina atu e aunoa ma se totogi mo le togafitia o le maʻisuka i se tamaititi, e mautinoa lava e le tatau ona e teena.

O le numera o le inisalini Treshiba e foliga tutusa ma Levemir. E le tutusa uma, ae foliga tutusa lava. Na fuafuaina e le au gaosiga le auala e teu ai i se auala fou ina ia umi le fualaau faasaina. Levemir ua faʻaaoga mo le tusa ma le 20 tausaga.

I le gasologa o tausaga, o lenei ituaiga inisalini e leai ni faʻafitauli faapitoa. E le o se taimi o le a faʻaalia ai nisi o aʻafiaga o Treshib insulin.

I le taimi nei, na pau lava le faʻalavelave i le faʻaaoga lautele o lenei vailaʻau i tamaiti ma tagata matutua o lona tau maualuga.

O a ni aafiaga o le maʻisuka i aafiaga o le insulin i Treshiba?

O faʻamaoniga o le maʻisuka ma le poto masani i le insulin e le o se mea lelei, ae o le fiafia. O le tuiina o lenei fualaau faasaina, e ave i le po, e mafai ai ona e ala i le suka masani i le taeao e sosoo ai. Ioe, pe afai e saʻo le filifili. Aʻo lei oʻo mai le insulin degludec, lea e oʻo atu i le 42 itula, o le siakiina o le kulukose i le toto i le taeao i luga o se manava gaogao e manaʻomia ai le tele o faafitauli.

Inisalini Tresiba: o se maʻi tumau o le maʻisuka

Tresiba e maualalo ai le suka e sili atu le faigofie nai lo Levemir ma Lantus. Faatasi ai ma lenei fualaau faasaina, o le lamatiaga o le aafia i le maualuga o le hypoglycemia e maualalo. Faaiuga: afai o tupe maua, mafaufau e sui i lenei inisalini fou.

Ae ui i lea, i le taimi nei e tau e tusa ma le 3 taimi sili atu ona taugata nai lo Lantus ma Levemir. Masalo i tausaga o lumanaʻi o le ai ai ana analogues ma meatotino lelei lava e tasi. Ae atonu e le taugofie. I totonu o le lalolagi, e na o ni kamupani faava o malo e maua ai le inisalini maualuga o aso nei.

O le mea moni lava, latou te malilie ia i latou lava ina ia tausisia le maualuga o tau.

E faʻafefea ona fesuiaʻi i lenei vailaʻau ma se isi insulin?

Muamua lava, alu i luga o se taumafataga maualalo maualalo. Ona o lenei mea, o au inumaga o se insulin umi ma vave o le a faaitiitia i le 2-8 taimi. O le suka o le suka toto o le a sili atu ona mautu, e aunoa ma le osooso.

O le tele o le maʻisuka e fesuiaʻi i Tresib ma Levemir, Lantus ma Tujeo.

Afai o loʻo e faʻaaoga pea le Medium Protafan, e matua fautuaina oe e fesuiaʻi i se tasi o ituaiga o inisalini lautele e lisiina i luga. Faitau iinei e uiga i le le lelei o le inisalini ole NPH.

Tresiba e sili atu lona lelei nai lo ituaiga umi o inisalini ua leva ona i luga o le maketi. O le lomiga ole fesuiaiga e na o tupe.

Inisalini Tresiba: talanoaga ma tagata gasegase

Faatonuga aloaia e fai mai e le tatau ona sui suiga pe a suia mai le tasi fualaau faasaina i le isi. Ae ui i lea, i le faatinoga latou te suia. E le gata i lea, e le mafai ona vavalo muamua pe tatau ona e faʻaititia le fualaau poʻo le isi mea e faʻatele ai. E naʻo le faʻataʻitaʻiga ma le mea sese e mafai ona faia i lenei mea mo le tele o aso poʻo vaiaso.

Dr. Bernstein fautuaina e aua le faʻamapulaʻaina i se tasi o tuiina o Tresib i le aso, ae ia motusia le fua o le aso i lua inisiua - i le afiafi ma le taeao. O ia lava ia o loo faaauau pea ona tuiina insulin degludec i le faiga tutusa e pei ona ia faaaogaina Levemir mo le tele o tausaga. E ui i le mea moni e le o faʻaitiitia le faʻateleina o le injections, ae o loʻo fiafia pea o ia i le fualaau fou.

Inisalini Fou Tujeo SoloStar: iloiloga o le maʻisuka

Toujeo SoloStar o le tui fou o insulin glargine na faia e Sanofi. O Sanofi o se kamupani telefoni feaveaʻi e maua mai ai le tele o insulin mo le maʻisuka (Apidra, Lantus, Insumans).

I Rusia, na pasia e Toujeo le lesitala i lalo o le igoa "Tujeo." I totonu o Iukureini, ua taʻua ai se togafitiga fou o le maʻisuka ia Tozheo. O se ituaiga faʻalautele lea o Lantus. Fuafuaga mo tagata matutua 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka.

O le faʻaaogaina tele o Tujeo o se faʻamatalaga e le mafaamatalaina ma le umi e oʻo atu i le 35 itula.

Suesuega ua faaalia ai o Toujeo e faʻaalia le pulea lelei o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka. O le faʻaitiitia o le hemoglobin glycini i le insulin glargine 300 IU e ese mai le Lantus.

O le pasene o tagata na ausia le maualuga o le HbA1c e tutusa lava, o le pulea glycemic o insulin lua e tutusa.

I le faatusatusa ia Lantus, o Tujeo ua sili atu le faasolosolo malie o le faamatuu atu o le inisalini mai le tuusao, o le mea la lea o le aoga tele o Toujeo SoloStar o le faaitiitia o le lamatia o le faatupuina o le tino o le hypoglycemia (aemaise i le po).

Fautuaga puupuu mo le faʻaaogaina o Tujeo

E tatau ona tui faʻasolosolo ile inisalini ile taimi i le taimi e tasi. E leʻi faʻamoemoeina mo le puleaina o le tino. O le fua ma le taimi o le pulega e filifilia taitoatasi e lau fomaʻii lalo o le siaki faifai pea o le kulukose toto.

Afai o suiga o le soifuaga poʻo le tino, e mafai ona manaʻomia le fetuunaʻi o fualaau. O le maʻisuka ituaiga 1 e tuʻuina atu ia Toujeo 1 taimi i le aso e faʻatasi ma faʻamaʻi tui inisalini ma meaai. O le vailaʻau glargin 100ED ma Tujeo e le o ni mea e ola ai ma e leai se mea e fesuiaʻi.

O le suiga mai le Lantus e faia i le fuaina o le 1 i le 1, isi insulin insulin - 80% o le fua o aso taitasi.

Igoa insulinGaioiga galueFaʻatau
LantusglargineSanofi-Aventis, Siamani
TresibadeglutecNovo Nordisk A / S, Tenimaka
Levemirefaʻatau

O le suka o le inisalini o le maʻisuka: ituaiga, taʻiala o le faʻaogaina, lelei ma iloiloga o le maʻisuka:

O tagata e maua i le maʻisuka o nisi taimi e sili ona faigata ma o le tuuaʻiga atoa o se tui masani o le inisalini.

E na o le pau lava le mea o le a leai se mea, ae o loʻo i ai se tasi o faʻamaumauga - o le manaomia o le faʻaaogaina o vailaau e mafai ona tulaʻi i le taimi sili ona le talafeagai.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o felauaiga i le lautele, o se tagata e iai se faʻamaʻi e afaina ai le mafaufau. O le mea e lelei ai, o nei vailaʻau faʻasolosolo ua agai i luma, ma o lea ua tasi le masini - o le insulin pump.

O se mea lelei lea e mafai ai ona mitamita ona tagata. O isi auala e sili atu i le faʻaaogaina o se tui i aso taitasi e lei faia.

E le gata i lea, o le uiga o le masini o le tuʻuina atu o togafitiga faifai pea, ae i le faʻaopoopoga e faʻapipiʻi ai foi le aofaʻi o le suka i totonu o le toto ma siakiina ai le gaʻofale o loʻo ulufale atu i le tino.

O le a le ituaiga o masini faʻapitoa lenei? O lenei mea o le a talanoaina i lenei tusiga.

O le a le masini?

O se masini inisua o le initaneti o se masini e tuʻuina i totonu o se fale faʻatautaia e nafa ma le tuiina o se aofaiga faapitoa o le vailaʻau i totonu o le tino o le tagata.

Ole fua talafeagai ole fualaau faasaina ma ole taimi o le ini ua tuʻuina i le mafaufau ole masini. Na o le taimi nei e faʻatino nei manipili e tatau ona faia na o le fomaʻi ae le o se tasi.

E mafua lenei mea i le mea moni o tagata taʻitasi e taʻitasi tulaga taʻitasi.

O le mamanu o se pamu insulin mo le maʻisuka e aofia ai ni vaega:

  • Pamu - o le pamu tonu lenei, o lana galuega e saʻo lava e tuʻuina atu le inisalini.
  • Komepiuta - pulea le taotoga atoa o le masini.
  • O se fagu eletise o le koneteina lea o loʻo i ai le vailaʻau.
  • O se faʻasologa faʻasolosolo o se pini ole gaʻo poʻo se kolala lea e tuiina ai le vailaʻau i lalo o le paʻu. E aofia ai foi le pipili o loʻo faʻapipiʻi le keli i le tai. I aso uma e tolu, e tatau ona suia le pusa.
  • Pamu

I le nofoaga lea, e pei o se tulafono, o le inisalini tuiina e faia i se tui, o se pusi e faʻapipiʻi le nila. E masani lava o le vaega lea o sulu, manava, tauau. O le masini lava ia o loʻo faʻaofuina i luga o se fusi faʻalava e ala i se kiliva faapitoa. Ma o lea e le solia ai le faasologa o fualaau faasaina, e tatau ona suia le kilipa pe a uma ona leai.

O lenei masini e lelei tele mo tamaiti, aua o le inumaga e laitiiti. E le gata i lea, o le sao atoatoa e taua tele iinei, aua o se mea sese i le faʻatatauga o fuataga e tau atu i taunuuga le talafeagai. Ma ona o le komepiuta e pulea le faagaoioiga o le masini, sei vagana ai ua mafai ona ia fuafuaina le aofai o le fualaau faasaina ma se tikeri maualuga o le saʻo.

O le faia o tulaga mo le pusa o le insulin o le tiute foi lea o le fomai, o le na te aoaoina le tagata maʻi pe faapefea ona faaaoga. O le tutoʻatasi i lenei tulaga e matua vavaeeseina, aua o soʻo se mea sese e mafai ona tupu i se maʻi o le maʻisuka. I le taimi o le taʻele, e mafai ona aveese le masini, ae naʻo le maea o le faʻatinoga e tatau ai ona fua le aofaʻi o le suka i totonu o le toto ina ia faʻamaonia ai tulaga masani masani.

Auala o le taotoga

Ona o le mea moni o tagata taʻitoʻatasi uma lava e ese le tulaga o le tagata lava ia, e mafai ona galue le pusa insulin i auala eseese:

I le faiga o le basal, o le inisalini e tuʻuina atu i le tino o le tagata i taimi uma. O le masini e faʻapitoa faʻatulagaina. O lenei mea e mafai ai ona e faatumauina le maualuga o le kulukose i totonu o tafaoga masani i le aso atoa.

O le masini ua faʻapipiʻiina i se auala e faʻaauau ai ona tuʻuina atu le vailaʻau i le tele o le saoasaoa ma e tusa ai ma taimi vaʻaia faailogaina. Ole laʻititi ole metotia i lenei tulaga o le 0.1 iunite ile 60 minute.

E tele tulaga:

Mo le taimi muamua, o nei auala faʻapitoa e faʻatasi ma se tagata poto faapitoa. A maeʻa lenei mea, o le tagata maʻi ua tu toʻatasi i le va oi latou, fuafua i le fea o ia mea e manaʻomia i se taimi tuʻufaʻatasia.

O le bolus o se pamu insulin ua uma ona tuiina le inisalini, lea e faʻamaonia ai le faateleina o le maualuga o le suka i le toto. O lenei faiga o le galuega, i le isi itu, ua vaevaeina foi i ni ituaiga eseese:

Tulaga faʻataunuʻuina o lona uiga o le faʻaaogaina tasi o le tele o le insulin i le tino o le tagata. I le avea ai o se tulafono, e tatau ona talafeagai pe a faʻaaoga meaai e maua i le gaʻo, ae faʻatasi ai ma le maua o le polotini. I lenei tulaga, o le toto o le kulukose o le toto e masani lava.

I le faʻatulagaga sikuea, o le inisalini e tufatufaina faasolosolo i le tino atoa. E talafeagai i na tulaga pe a 'ai mea taumafa e aofia ai le tele o proteins ma gaʻo.

O le lua pe tele-wave mode e faʻapipiʻi uma ia ituaiga o loʻo taʻua i luga, ma i le taimi e tasi. O lona uiga, mo se amataga, o le maualuga (i totonu o le masani masani) o le inisalini e oʻo mai, ae o lona faʻaoga i totonu o le tino ua faʻagesegese. O lenei faiga e fautuaina ina ia faʻaaogaina i mataupu o le 'aiina o meaai ia o loʻo i ai le tele o meaʻai gaʻo ma gaʻo.

Superbolus o se faʻalauteleina tulaga masani o faʻatinoga, o se taunuuga lea ua faʻapupulaina ai lona lelei.

E faʻapefea ona e malamalama i le faʻaaogaina o le pulu (insulin) medalronic medta (mo se faʻataʻitaʻiga) e faʻalagolago i le lelei o mea taumafa taumafa. Ae o lona aofaiga e eseese e fuafua i se oloa faapitoa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai ole sili atu i le 30 kalama le aofaʻi o gaʻo i totonu o meaai, e tatau ona e faʻaogaina le lua.

Ae ui i lea, pe a faʻaaogaina meaʻai ma le maualuga o faʻamaumauga, e tatau ona sui le masini i se superbolus.

O nisi o faʻafitauli

O le mea e leaga ai, o se masini lelei lea e iai foʻi ona toso. Ae, i le ala, aisea latou te le maua ai? Ma sili atu i mea uma, o loʻo matou talanoa e uiga i le tau maualuga o le masini. E le gata i lea, e tatau ona sui suiga masani i oloa, lea e faʻaititia ai le tau. Ioe, o se agasala e teu ai lou soifua maloloina, ae mo ni mafuaaga e le lava tupe.

Talu ai o lenei mea o se masini faʻainisinia, i nisi tulaga e ono i ai ni faʻaaliga manino. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tosoina o le nila, faʻamalositinoina o le inisalini, e ono le manuia ai le faʻaaogaina o le iniseti. O le mea lea, e matua taua lava le vaʻaia o le masini i le faʻatuatuaina lelei. A le o lea, o le tagata gasegase e ono iai ituaiga eseese o faʻafitauli e pei o le ketoacidosis nocturn, o le hypoglycemia ogaoga, ma isi.

Ae i le faaopoopo i le tau o se pusa insulin, ei ai se tulaga lamatia o le siama i le nofoaga o tui, lea e mafai ona taitai atu ai i nisi taimi i se tootoo e manaomia ai le gasegase taoto. E le gata i lea, o nisi o gasegase e matauina le le manuia o le sailia o se nila i lalo o le paʻu. O nisi taimi e faigata ai ona faʻaaogāina vai, e ono feagai le tagata ma faʻafitauli i le taimi o aau, taʻalo i taʻaloga po o le malologa i le po.

Ituaiga o masini

O oloa a kamupani taʻitaʻi o loʻo faʻaalia i luga o maketi a Rusia i aso nei:

Tau lava ina ia teu i lou mafaufau, ae e te leʻi tuʻuina atu se mea e te manaʻo i ai, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa. Seʻio tatou mafaufau i ni faʻataʻitaʻiga i nisi auiliiliga.

O se kamupani mai Suiselani na faʻatuina atu se oloa na taʻua o Accu Chek Combo Spirit. O le faʻataʻitaʻiga e 4 polaus modes ma le 5 basal dosage polokalama. O le tele o taimi ole pulega ole inisalini e 20 taimi i le itula.

Faatasi ai ma tulaga lelei e mafai ona matauina le i ai o se laasaga laitiiti o le basal, mataʻituina le aofaʻi o suka i le mamao mamao, le malosi o vai o le mataupu. E le gata i lea, o loʻo i ai se mamao mamao. Ae i le taimi lava e tasi, e le mafai ona tuʻuina atu faʻamatalaga mai se isi masini o le mita, atonu e na o le pau lea o le toe foʻi.

Medetronic insulin pump

O lenei kamupani e lua masini. E faigofie le faʻaaogaina o le tasi - le Medtronic Paradigm MMT-715, o le isi - o le Medtronic Paradigm MMT-754 o se faʻataʻitaʻiga sili atu.

O le masini, faʻataʻitaʻiina MMT-715, ei ai se faʻaaliga e faʻaalia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ma i le taimi moni lava. O lenei mea e mafai ona maua e se masini faapitoa e fesootaʻi atu i le tino.

Mo le sili atu le mafanafana o tagata e tautatala i le gagana Rusia, o le faʻataʻitaʻiga ua faʻapipiʻiina i le lisi o le gagana Rusia, o le faʻataʻitaʻiga o le glycemia e fai otometi, e aofia ai le faʻaaogaina o le inisalini pe a 'ai meaai. Faatasi ai ma tulaga lelei o le faia o togafitiga o se vailaau ma fuainumera.

Faʻatau - o le tau o mea taumafa e maualuga tele.

O le isi MMT-754 masini ua faʻapipiʻiina i se masini e siaki ai le kulukose. O le laasaga o le pulus dose o le 0.1 iunite, o le dosal dose o le 0.025 iunite. O le manatuaina o le pamu tui insulin e fuafuaina mo le 25 aso, o loo i ai se faamau i le faamau mai faalavelave faanatinati.

Afai e faʻaititia le kulūkose, o le a logoina se faailoga faapitoa e uiga i lenei mea, lea e mafai ona mafaufauina o se faaopoopo. Ae ui i lea, i le taimi o le gaioiga faaletino ma le malologa o le po, o le masini e mafai ona mafua ai le faʻafitauli, lea ua uma ona faʻaitiitia.

Korea soifua maloloina

O le SOOIL na faavaeina i le 1981 e le Korean endocrinologist Soo Bong Choi, o ia o se tagata tomai faapitoa i suʻesuʻega o le maʻisuka. O lona faʻailoga o le Dana Diabecare IIS masini, lea e faʻamoemoe mo tamaiti. O le lelei o lenei faʻataʻitaʻiga o le mama ma le faʻatusatusa. I le taimi lava e tasi, o le polokalama e aofia ai auala faʻavae e 24 mo le 12 itula, o le faʻaaliga LCD.

O se pamu o se ituaiga insulin pump mo tamaiti e mafai ona maua ai le malosi mo le tusa ma le 12 vaiaso mo le masini e galue ai. I le faʻaopoopoga, o le mataupu o le masini e matua leai se suavai. Ae o loʻo i ai se mea taua tele - o faʻatau oloa e faʻatau atu i na o vailaʻau faʻapitoa faapitoa.

Filifiliga mai Isaraelu

E lua faʻatusa i le tautua a tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi:

  • Omnipod UST 400.
  • Omnipod UST 200.

O le UST 400 o le augatupulaga lata mai lea. O le mea e sili ona taua o le leai lea o se mea e leai se mea e leai se faʻaogaina, e le o se mea e ese mai i masini o le faʻamalolo muamua. Le tuʻuina atu o le inisalini, faʻapipiʻi tuusaʻo le nila ile masini.

O le Freestyl glucometer ua fausia i totonu o le faʻataʻitaʻiga, e tusa ma le 7 auala mo le basal dosage o loʻo i ou luga, o se lanu lanu e faʻaalia ai faʻamatalaga uma e uiga i le maʻi.

O lenei masini e iai se aoga taua tele - o mea e faʻaaogaina mo le insulin pump e le manaʻomia.

O le UST 200 ua manatu o se filifiliga o le paketi, lea e toetoe lava tutusa uiga tutusa ma le UST 400, sei vagana ai nisi o filifiliga ma le mamafa (10 kalama sili atu). Faatasi ai ma tulaga lelei e taua le taua o le manino o le nila. Ae o faʻamaoniga faʻamaonia mo le tele o mafuaaga e le mafai ona vaaia i luga o le lau.

Tau o le mataupu

I lo tatou taimi faʻaonapo nei, pe a tele mea aoga e maua i le lalolagi, o le tau o le tuʻuina atu o se oloa e le taofia le faaosofiaina o le tele o tagata. O vailaau faafomai i lenei itu e leai se tuusaunoaga.

O le tau o le pamu e tui ai inisalini e mafai ona tusa ma le 200,000 rubles, lea e mamao tele mai le taugofie mo tagata uma. Ma afai e te mafaufau i mea taumafa, ona sili atu lea ma le isi 10,000 rubles. O se taunuuga, o le aofaiga e manaia tele.

E le gata i lea, o le tulaga e faigata i le mea moni o le maʻisuka e tatau ona faia isi fualaau taugata talafeagai.

O le a le tele o le tau o le toto o le insulin i le taimi nei e mafai ona malamalama i ai, ae i le taimi lava e tasi, o loʻo i ai le avanoa e maua ai se masini e tele mea e manaʻomia mo le leai o se mea. Ina ia faia lenei mea, o le ae manaʻomia le tuʻuina atu o se faʻamatalaga faapitoa o pepa, e tusa ai ma le manaʻomia o le faʻaaogaina ina ia faʻamautinoa ai le ola masani.

Ae maise lava o tamaiti e maua i le maʻisuka e manaomia lenei ituaiga taotoga o le inisalini. Ina ia maua le masini mo le saolotoga mo lau tama, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le Lisi Fesoasoani a Rusia i se talosaga. O pepa e manaʻomia ona faʻapipiʻi i le tusi:

  • O se tusi faamaonia e faʻamaonia ai le tulaga tau tupe a matua mai le nofoaga o galuega.
  • O se faʻamatalaga e mafai ona maua mai se penisione e faʻamautu ai le moni o tupe i le faʻatuina o se le atoatoa o le tamaititi.
  • Fanau fanau.
  • Faaiuga mai se fomaʻi faapitoa ma se faʻamaoniga (faʻamaufaʻailoga ma saini e manaʻomia).
  • Ata o le tamaititi i le aofai o ni nai vaega.
  • Se tusi tali mai le ofisa a le malo (pe a fai e teena e le pulega o le lotoifale le fesoasoani).

Ioe, o le mauaina o se pamu insulin i Moscow po o soo se isi lava taulaga, e oo lava i lo tatou taimi nei, o loo faigata lava. Ae ui i lea, aua le fiu ma fai le mea sili e te ausia ai mea talafeagai.

O le tele o le maʻisuka ua maitauina o le lelei o le olaga ua sili atu ona lelei pe a maeʻa ona maua se inisalini. O nisi faʻataʻitaʻiga ua i ai se mita ua fausia, lea e matua faateleina ai le mafanafana o le faʻaaogaina o le masini. O le mamao mamao e mafai ai e oe ona faʻaaogaina le faagasologa i mataupu e le mafai ai ona maua le masini mo soʻo se mafuaʻaga.

O le tele o iloiloga o pamu insulin i le mea moni ua faamaonia ai le aoga atoa o lenei masini. Sa faatauina e se tasi ia latou fanau ma sa faamalieina i le taunuuga. Mo isi, o le mea muamua lea e tatau ai, ma o lea ua le toe mafai ona latou onosaia ni tui tiga i falemaʻi.

I le faaiuga

O se masini inisalini ei ai uma lelei ma mea e le lelei, ae o le falemaʻi faafomai e le tumau ma o loʻo faʻaauau pea ona faʻaauau. Ma e foliga mai o le tau o pamu inisalini o le a sili atu ona taugofie mo le tele o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka. Ma faʻasaina e le Atua, o le taimi lenei o le a vave oʻo mai i le vave e mafai ai.

Fautuaga leaga mai se endocrinologist mo le maʻisuka

Galina, na ou faitauina lau tusiga i le manava e tasi, o le tusitusiga e sili atu nai lo le aoga ma le aoga mo i latou e mafatia mai le maʻisuka. E masani ona ou malilie faatasi ma oe i mea uma. A uma, o le soifua maloloina e i lima o tagata uma ma e leai se tasi e manaʻomia, sei vagana ai tagata lava ia. Naʻo iinei e tatau ona e amata amata le siakiina o le soifua maloloina mai se talavou, matou te lei faia.

Ona latou te le iloa ma le malamalama i le tele o mea i le matua ua mafai ona liliu atu, o le a le mea e le mafai ona suia.

Ma o fomaʻi io matou taimi Soviet e leʻi tuʻuina mai faapitoa fautuaga i suiga i le lumanaʻi i le tino. O vailaau faafomai, e pei o se saienisi, faatoa amata ona atiae.

O tagata ma fomaʻi, e aofia ai na o latou ola i taimi, galue, mauaina o se penisione ma e leʻi manatu o le a oʻo mai le tausaga litaea ma o le ai ai se sami o faafitauli faʻalesoifua maloloina eseese.

Tuai le matua ma le matua, o le a la? O tagata uma ua matutua, taʻitasi io latou taimi.

Ou te fia faʻasoa faʻatasi ma oe i le asō. E tusa ai ma fomai: o fomai e sau mai le Atua, ae latou o mai ma le faatauina mai o diplomas, ma e aunoa ma se taleni, alas.

O lenei mea moni sa i totonu o lo matou taimi Soviet ma o lenei e le o se mea masani, ona o le mea moni o le tele o kolisi ma iunivesite ua totogiina. A o oʻu talavou, e tele fomaʻi moni e lei vave avea ma fomai, e tatau ona latou o atu i se tausimaʻi, o se tausimaʻi, ona avea ai lea ma fomaʻi. Ma le isi, e le o mea uma.

Tuna a le tina o le Tesa

O le sini o meaʻai o le suesue lea i tulafono o le aʻafiaga o mea taumafa ma le faʻaaogaina o le soifua maloloina o tagata soifua.

Ae i aʻoga faafomaʻi e le o aʻoaʻoina lenei mea.

Sa i ai i loʻu tina se faailo o le suka i lalo o le ... Ou te le manatua, ae talu ai ona o mata o mata i luga o lona ulu, o lona uiga e le lava le lelei ma le manaia. Matou te le taliaina le tali atu a fomaʻi, o fualaau oona, ma o le taimi nei ou te le salamō ai.

Ou te le malamalama pe o le a, o se autu loloto - DIABETES MELLITUS, ae mai loʻu tina na ou iloa ai e le lava le lelei. Sa amata ona toe malosi o ia, e faigata ona alu, na amata ona vaivai vave. Ae matou te le fiu. I lena taimi, sa avea aʻu ma sui o le Coral Club.

Matou te faʻamamaina 2 taimi faʻatasi ma Colavada, toe iloilo le taumafataga, o le mea tonu, lelei, na matua vavaeeseina mai le taumafataga.

Afai e te manaʻo ia sili atu pe itiiti le soifua maloloina - faʻagalo le tele, faia se filifiliga aoga i lou finagalo.

E masani lava ona faʻaaogaina e Tina le tele o mea taua. E toetoe a le 'ai le suʻu - o nisi taimi, o le meli o loʻo i ai pea. E sasaa mai i aso uma, faitauina tatalo, faʻamaoniga, matou te faʻaalia i vaiaso uma, e tupu tele lava - i isi aso uma.

Matou te ola i se tulaga lelei. O nisi o taimi e te manao i se mea lelei, e ai le tina. BIG PLUS: ASO ASO O 3-5 TOPINAMBURO TAUSI I LE VAEGA, e tele atu. O lenei atisikoke a Ierusalema na faia se suiga tele, e oo lava i fomaʻi e le talitonu i ai. Ae tumau pea le mea moni. Lingonberries, cranberries, blueberries - o mea uma lava e faʻaaisaisa i totonu o le pusaaisa.

Lanu uliuli ma le mumu, kapeti papaʻe, matou te 'aina le tele o pepa suamalie - ola. Laulaʻau e lanumeamata ma uliuli, radisa. O aso uma matou te inu ai faʻatasi faʻatasi faʻatasi: mai le afiafi matou te tafe ai i se vevela mo le 12 itula ma 'ai. 2-3 fasi pepa o lemoni o se mea moni, vai ma lemoni.

I le tautotogo ma le mafanafana - fuamoa mafolafola talavou ma laulaau. Tina e faaaoga pateta i ituaiga eseese. Ae o le tele na tao i totonu o le umu, ma se pulu.

Ma o le taimi lava na taʻu mai ai e loʻu tina ia te aʻu se mea paia pe a ia ole atu i ni vine mama - e alofa tele o ia ia te ia: "Ioe, na ia alu i lenei maʻisuka, ou te maloloina e pei o se solofanua, e leai ni suka." Na ou tatalaina le faitotoa i luma, Sa lele o ia, e pei o se pele o faitotoa.

O le tausaga mulimuli na le siakiina, o le tina na te mataala, o aso uma lava e faia ai ni nai taʻaloga, e tusa lava pe na ia eliina se togalaau i le tautotogo. O sina siʻosiʻomaga. O aʻu o lona matafaga. I loʻu olaga sa i ai le tele o mataupu eseese i le tagata lava ia ma aʻu ma loʻu tina. Faafetai i le Atua ma le taunuuga o nisi vavega na ia laveaiina ai i tatou.

Lagolagoina e le au tekinisia taleni mea e fai ma suʻega toto

Na galue Tina i le matagaluega o meaʻai, ma, i le avea ai o se tulafono, o le komisi na ui atu i le pulufana e aunoa ma se taimi. Ma i le tasi aso ina ua uma ona tuuina atu le toto o loʻu tina, na totoina ai e Syphilis le toto.

E sili atu nai lo le taufaaleaga, ona o le mea moni e le i faaipoipo o ia, tausia au, e leai se taimi e malolo ai mai le galuega ma toe foi i le umukuka. O le tulaʻi mai i le 4 i le taeao ma e galue seia aulia le 22 i le afiafi. Lua aso faigaluega - lua aso malolo. Na alu Tamamatua e feiloai ma tina, alu atu i le galuega.

O le faaiuga o le vaiaso na faʻaaluina i se mea e fai i le fale, e masani lava i le Aso Sa na ave aʻu e loʻu tina i le paka aisa kulimi e 'ai ma inu lemonati. Soo se tasi na galue o se kuka, kuka, le sologa lelei i le USSR o le a malamalama ia te au.

Ma sa amata ona tosoina o ia i auiliiliga uma. I le faaiuga, na iʻu ina maeʻa le tele o suʻesuʻega o le toto lea na faʻafefiloi ai e le faufautua suʻesuʻe le toto i le toto.

Ina ua mavae lenei fenumiai, na pasia e loʻu tina suesuega mo le 6 masina. I le taimi lea, na leiloa le mamafa mai aafiaga ma le maasiasi lea na le aafia ai o ia, 30 KG, WEIGHED 42 KG mai EXPERIENCE. O le a la? E leʻi faʻamalosia le fesoasoani a le fale suʻesuʻe, e leʻi faʻateʻaina le fomaʻi, e leʻi faʻatauvaaina i latou ona o le le amanaʻiaina o latou tiute tuusao, na siitia atu i latou i isi falemaʻi.

A maua le kanesa ma e le o umi le ola

O le isi mataupu ma le isi ma le tina. O pasi na pasia - na pasia ma sa ia logoina muamua o ia na maua i le kanesa ma o se mataua na totoe e ola. E na o ia lava na tupu mai i lena tulaga na i ai i le faʻalavelave faʻaosooso, o se tala fou. Ou te manatuaina pea le auala na faʻavaivai ai loʻu tina i luma o matou mata. Sa tagi lemu loʻu tinamatua e aunoa ma ia, o le tamamatua na tuua le fale, e pei o le faia o se mea ma sa toe foi mai ma loimata maligi.

Sa ou malamalama ma loʻu loto faatamaitiiti o se mea e le mafai ona tupu.Na telefoni atu loʻu tina ia te ia ma sa ma nonofo i se fusi, ma mafaufau filemu, e uiga ia te ia lava.

Ona foliga mai lea e le o le kanesa lenei, ou te le toe manatuaina le tala atoa o le fucking. Ae na faapefea ona liliu e le fomaʻi lona laulaufaiva ina ia faia ai se mea e iloa ai? A uma mea uma, e mafai e se upu ona fasioti, pe mafai ona toe faʻatuina.

Ae faapefea le tautoga Hippocratic e faia e fomaʻi?

Faʻafefea ona le avea o se tagata maʻi faʻapitoa

Ma le isi, ou te alu i mea tutupu mai loʻu olaga. Sa matou nonofo i Krivoy Rog, Iukureini, sa 18 oʻu tausaga i lena taimi, na momotu uma ai e loʻu tina vae e lua pe a alu e faigaluega. Sa i ai le aisa, ma o mea uma na pa'ū - gau. Na latou gaugau le tasi vae i se mea sese. Totogi. toe gaugau. Ma o faatolu taimi: na latou gauia ma gaugau. Pelu ma gau. Na faliu le laulau a le fomai tipitipi i lona tina e folafola atu i le 20 tausaga o le a avea o ia ma se tagata maʻi vaivai.

Na ou aveina o ia i fafo o le ofisa, ave lona fale i le taxi ma toe foi atu i le falemai, i le fomai. Sa ou fesili: O le a le mea saʻo na e maua e te tautala ai, na e faia se tautoga! Na ou alaga atu ia te ia. O le tuuina atu ma le tagi i loimata, sa ia alu i le fale. E valu masina o le gypsum, o loʻu tina o taoto ma i luga o le pu ... Le Alii e, ua afaina le lice i totonu o le lafo, na amata ai e se tina se nila ua faapipiiina - na ia tosoina ona vae i lalo o se lafo.

Ona ou faatauina mai lea o se pulumu, manatua Galinka, i lo matou vaitaimi Soviet, na faatauina atu ni pulumu mo le fufuluina o fagu ipu kefir? Ina ua maeʻa ona aveeseina le palapala, o ponaivi e ufiufi i le paʻu na 'aina uma lava, e mataʻutia le tilotilo i le vae, lea na gau ma gaugau. Ona ou fai atu lea i loʻu tina i loimata: "Tina, o fomai uma e valea ma ua faatauina mai diplomas, matou te siva faatasi ma oe. O le ae tuʻuina mai ia te au se isi faaipoipoga ma o le a ou avatu ia te oe se tama a lou atalii o se meaalofa. Ou te matua manaomia oe. "

Waltz e le siva, e lei manuia. Ae na liliu loʻu tina i le 78 i le tausaga lenei ma e toatolu lana fanau a fanau a fanau, e toatolu laʻu fanau a laʻu fanau. Na mumusu vae o loʻu tina i le lua taimi mulimuli ane - na latou tosoina o ia i fafo i vailaau oona, ma, fomai lelei, lelei ma isi vailaʻau. O lenei ua susu le tina, ua tatou ola lelei ma ua leva ona galo ia na mea faanoanoa. Ma avatu i lana tama tama.

O le mea e leaga ai, o isi vailaʻau e le amanaiaina, ma o le mea moni o nisi taimi e faʻatutū ai ē ua oti

O iina, i Krivoy Rog, na maua ai e loʻu tina se malulu i le galuega i le 1977, sa faigaluega i le DSK, o se fale fale-fale, ma tu i luga o se auala sima. Falemaʻi, o le faʻamaonia o le le fiafia - FAʻAMATALAGA FAAMANATU. LE LELEI MA LE FAʻATASI. pe faapefea ona le mautonu le faamai ... Ae leai ni faailoga: i le taimi lava e osofaia uma ai mea uma.

Sa faia e fomai mea uma sa i ai io latou gafatia ma malosiaga. O le a ou le faamatalaina pe o le a le tulaga na ma i ai ma loʻu tina. Ae o lenei lalolagi ua faatulagaina lelei e le o aunoa ma ni tagata lelei.

I le taimi lava na matou o ese ai ma se fomai i le auala ma tuuina mai se faaopoopoga: "E tatau ona maua se maile po o se meaʻai, inu i loʻu tina: inu se sipuni o gaʻo ma susu ao le i faia taumafataga taitasi. Faamolemole aua nei e taʻu atu ia Nadyush na ou fautuaina oe - o le a ou leiloa laʻu galuega. E leai sau aia e faia ai lenei mea. E matua matagofie lava lou tina ma laʻitiiti. O le a ou taumafai e saili nei gaʻo mo oe, ae ou te le folafolaina. "

Sa ou tamoe atu i le uso o loʻu tina i Kazakhstan, ona ia fai mai lea na latou mauaina. Niu, 1978, sa ou feiloai i Kazakhstan. Aiga, i Krivoy Rog na aumai ni ipu e tolu-lita o le gaʻo: lua pine ma le tasi - taifau.

Na inu e Tina le gaʻo ma matou o ma ia mo se X-ray. O mea uma lava e mama mama ma e leai se paʻu. Na ou feiloai i lena fomai, taʻu atu ia te ia mea uma, ou te manao e faafetai atu ia te ia, sa ia fai mai: "Ou te le manaomia se mea - o le tiute paia o fomai uma le puipuia o le soifua maloloina o ona gasegase ma lona malosi atoa.

Ae paga lea, o isi vailaʻau e le aloaiaina, ma o le mea moni o nisi taimi e faʻatutū ai ē ua oti. "

O se togafitiga faafomaʻi, na iʻu lava i ai

O le tala na tupu ia te au i le 26 tausaga. Na ou alu e siaki e se fomai tipitipi ma sa latou taʻu mai ia te au ina ua maeʻa suega suega na manaomia ona ou faagaoioia vave, na tuputupu ae Myoma.

Sa le manino le mea ma le taimi na ia ola aʻe ai. Na taʻu mai e se tasi tamaitai mai la matou aʻoga ou te alu i le fomaʻi o Tatyana Tatyana. Na siakiina aʻu e le fomai, lagona, aumai ia te au se mea inu o le lauti ma tuuina atu se talavai: o laau + senna extract, faamalamalama mai o loo i ai oʻu maa feololo matautia.

I le lua vaiaso mulimuli ane, na sau o ia i le taliaina e Tatyana, susulu, ma mama, ma faamama mama. Na fautua mai le fomai ia te au: "Alu i lenei fomaʻi ma fesili atu pe o le a le mea latou te mananao e tipi ese mai ia te oe." Na ou alu i le falemai, o le mea moni na leiloa lau kata, ma fai mai le fomai: "Sa ou faia se fomaʻi faafomai."

I le 26 tausaga, na toetoe lava a tuua au e fomai atamai e aunoa ma se vae

I le galuega, na ia sasaina lona tamatamatua tele ma amata ai ona fai ma suppuration. Sa ou sau i aso uma i le falemai, sui fusi, sii i luga le fao, pulumu ma amata le gangrene, ma alu loa i luga. Ua uma ona i ai sea ituaiga setete ua amata ona le mautonu oʻu mafaufauga i loʻu ulu.

Sa ma o ma oʻu atalii, ma fufulu, ma faamama loʻu fao e pei lava o taimi uma, ma sa ou faalogoina se talanoaga i le va o le fomai ma le tausimai: "E tatau ona ou toso loʻu vae seia oo ina maualuga le gangrene.

O le mea lea, e mafai ona ia faʻapipiʻiina le manava masani i lalo ifo o tulivae. "Na ou sau filemu mai le moega, sopo i oʻu lima, loʻu atalii i lima ma lafo vave. Taʻavale vaʻavaʻa, mea uma ua i ai i le taimi mo au.

Na ou taunuu atu i le isi itu, na ou oso i luga o laʻu pasi, o loo ou tu i luga o le kiona. I le 26, savali i luga o tootoo ...

O se tuaoi mai le fogafale pito i luga, Valya: "Faamoemoe e te maua i lou vae?" Sa ou tali filemu: "Latou te mananao e tipi se vae.

"Valentina fetuuina, taunuu i le fale, na ia ave loʻu atalii ia te ia, auina atu ona atalii i le nuu, latou te tosoina ni paluga - tele.

Valya na fufuluina ia meaola, ua fesuisuiai i se mea fai meaʻai, i totonu o se pusa paʻu ma loʻu vae iina. O le auala lena na latou suia ai aʻu i le tele o taimi. I ni nai aso mulimuli ane sa ou oso i oʻu vae.

O le a se mea ou te fia fai atu e uiga i le soifua maloloina?

E tutusa uma lava, ou te talitonu o tagata o loʻo taofiofi lelei ma saili ma le loto i ai se auala mai soʻo se tulaga e maua ai se auala. Ma le mea uma, e le tuuina mai e le Alii tofotofoga i tua atu o le mana o le tagata.

E tofu tagata uma ma filifiliga i le olaga, ma o le mea e sili ona taua - ia iloa se tulaga faapitoa o se lesona, ma le le faʻataʻitaʻiga. O lea, o se mea ua misi ma e tatau ona aʻoaʻoina ma faasaʻo lenei mea mo oe lava ia.

Tuua Lau Faamatalaga