E mafai ona afaina ai le maʻisuka

Tagata e maua i le maʻisuka e matua nofouta lava i soo se suiga io latou tino.

O se faʻafitauli fou poʻo le faʻamalosia pea e mafai ona faʻaalia se tulaga faʻaleagaina poʻo le atinaʻeina o se faʻalavelave.

A oʻo ina e maʻi tigaina i le maʻisuka, e matua faanatinati le faia o fua e saili ai ma faʻaaogaina mafuaʻaga o lenei faafitauli.

Tusi mai a matou au faitau

O loʻo maʻi loʻu tinamatua i le maʻisuka mo se taimi umi (ituaiga 2), ae talu ai nei o faʻafitauli na oʻo i luga o ona vae ma totoga o totonu.

Na ou maua se mea na tupu i luga o le Initaneti na faasaoina moni ai loʻu olaga. Sa ou faʻatalanoa i ai iina e aunoa ma se telefoni ma tali uma fesili, taʻu mai le auala e togafitia ai le maʻisuka.

2 vaiaso talu ona uma le togafitiga, o le tina matua na suia ai lona uiga. Fai mai o ia, e le toe afaina ona vae ma e leʻi alualu i luma le maʻi o le tino maliu; o le vaiaso a sau o le a matou oi le ofisa o le fomaʻi. Lasa le sootaga i le tusiga

Ina ia faia ni togafitiga talafeagai, e tatau ona e malamalama muamua i le mafuaʻaga o le maʻi tiga (cephalgia).

O le mea pito sili ona matautia, e fesootaʻi ma le atinaʻeina o faʻalavelave faʻalavelave, o soliga o le maualuga o le suka i le toto.

Glucose o se punaoa malosi mo sene o tagata soifua. Ona o lona le atoatoa, o tino ma gaʻo uma e mafatia, ae maise lava o mama o le fatugalemu o le tino. O se faʻamaoniga faʻapitoa o le hypoglycemia, faʻafefe i le saoasaoa o le tuputupu aʻe o le coma, o le a avea ma se ulu. O isi faʻasalaga e faʻaalia foi: o le fiaai, faʻaleagaina, popolevale, gatete i lima ma vae, afu malulu, tachycardia, vaivaiga, vevela.

O le faʻavae o se faʻamaonia saʻo o le fuaina lea o le maualuga o le suka i le toto ma se glucometer taʻitasi. O le fiafia i le hypoglycemia, o le malosi o le malosi faaletino, o le faaseʻeina o meaai, o le inisalini e "vaʻaia" e le mata, e aunoa ma le saʻo o le faitauina o 'aiga o falaoa, atonu e taʻu mai.

O le sili atu i le maualuga o le kulukose masani e mafai ona iai ma togafitiga faʻaleagaina, le tupuga o faʻamaʻi pipisi, faʻalavelave, soliga ogaoga o le taumafa poʻo le maʻisuka lē iloa, pe a leai se togafiti.

Faʻatasi ai ma le hyperglycemia, o le faʻapipiʻiina o oloa gasegase oona, tino o le ketone, e matauina. I le faaopoopo atu i le ulu o le ulu, o le a mafua ai le galala, o le masani ona fai, vaivaiga, maso gutu, leu, ma le manogi o le gaga o apu mai le gutu. E taua le taitaia o le glucometry i le taimi ma fuafua ai le i ai o le acetone i le urine.

I le maʻisuka faaumiumi, ona o aʻafiaga o aʻafiaga maualuga o le kulukose i luga o fiva nerve, o le neuropathy faifai pea e atiina ae. O le uiga o le neuropathy o le maʻisuka o neura vaʻaia e mafai ona faʻaalia e le ulu o le ulu o se natura tumau pe leai foi. Nephapathic cephalgia e masani lava ona faʻaalia e ala i le tetee atu i vailaʻau faʻaleaga masani.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

O le faʻaaogaina o puipuiga mai le intracellular e mafua ai le faaleagaina o le lapisi lapisi i laʻasaga eseese - mai i tamai capillaries i laʻau tetele ma le aorta.

O le retinopathy o se ituaiga o microangiopathy lea e mafua mai i le faaleagaina o le toeititi ma le faaletonu o le vaaia o le tino. O lenei faigata masani o le maʻisuka e masani ona faʻafesootai ma le atinaʻe o glaucoma, ona o le faateleina o vaʻa toto i le iris ma le tulimanu o le potu pito i luma o le mata. Ona o le solia o le suavai o le mata i le mata, ua tulai mai ai le mamafa, lea e mafai ona faaalia ai o ia o se ulu o le ulu i tua, o le tino ma le vaega.

O le faʻatoʻilaloina o vaʻa tetele o loʻo faʻapogai ai le tele o faʻamaʻi o le cerebrovascular:

  • faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular (stroke) - se faʻafuaseʻi, faʻamaʻi ma le tiga o le ulu o le ulu e faʻapitoa ma le leai o se galuega a le faiʻai,
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular (dyscirculatory encephalopathy) - faʻasologa o taimi umi faʻatasi ai ma le faʻatupulaʻia o le alualu i luma: faʻaitiitia le mafaufau, gauai atu, faʻavauvau, le mautonu, gao, susu.

O le maualuga o le toto maualuga e faateleina ai le malosi o faailoga o le encephalopathy, talu ai o ia lava o se vaega o le faaleagaina o le puipui vascular, ma i le tuufaatasiga ma le hyperglycemia, o le a avea ma se mea taua mo le atiina ae o angiopathies.

O le togafitiga o le tiga i le ulu ma le maʻisuka tuusao e faalagolago i le mafuaʻaga na mafua ai. O le mea muamua e tatau ona faia e le maʻisuka o le fuaina lea o le toto toto e faʻasaʻo ese ai tulaga matautia e mafai ona faʻalavelaveina e se vaʻa. Afai e leai se fegalegaleaiga ma le glycemia, feutagai ma se fomaʻi mata ma se neurologist e faia ai se siama ma maua fautuaga.

Afai e maualalo le kulukose o le toto, e tatau ona e inu i se meainu suamalie, ai le candy poʻo se isi oloa e mauoa i vailaau faʻamalosi faigofie.

Afai o le glycemia e maualuga atu nai lo le masani, e manaʻomia vave togafitiga faafomaʻi e faasaʻo ai togafitiga poʻo falemaʻi mo mafuaʻaga faʻafuaseʻi ina ia mafai ai ona togafitiga le inisalini malosi ma toe faʻaleleia le tino.

Afai o le maʻi o le maʻisuka e mafua mai i le neuropathy o neura faanatinati, o se faʻatalanoaga a se fomaʻi maʻi, ua faʻaalia mai, talu ai o vailaau faʻaaogaina e togafitia ai lenei maʻi o loʻo tuʻuina atu i vailaʻau faʻamalosi e tusa ai ma le faʻasologa. Vailaʻau Mataʻutia (Amitriptyline, Fluoxetine), faʻamalosi (Pregabalin, Tebantin, Finlepsin), faʻasologa o le nakoti (Sintradon) e mafai ona faʻaaogaina.

I le fale, e mafai ona e faʻaaoga sauniuni o alifa-lipoic (Thioctacid, Tiolept, Espa-Lipon) mo le 2-3 masina.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

Glaucoma, e mafua ai le tiga o le ulu, e manaʻomia le mataʻituina mata. Mo nisi vaega o tagata gasegase, laser poʻo togafitiga faʻapitoa e fautuaina. O togafitiga o vailaau e aofia ai le tofiaina o fualaau ma faʻafefe e faʻaitiitia ai le mamafa o le toto (Travatan, Timolol, Glauprost, Betoptic, Xalacom).

O le dyscirculatory encephalopathy e manaʻomia ai le fesoʻotaʻi faʻatasi i togafitiga. Ina ia faʻaumatia le ulu o le ulu, e tatau ona aofia i le vailaʻau faʻataʻitaʻi:

  • o le a le mafai e le sooga ona taofia le toto i totonu o tapulaʻa masani - e oo atu i le 140/85 mm Hg mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka
  • statins - e taofia ai le fausia o pusa cholesterol e vaapiapi ai le lumenia o toto toto o le faiʻai (Liprimar, Krestor, Vasilip),
  • Nootropics - faʻaleleia le tafe toto i le faiʻai ma faʻaleleia gaoioiga faalemafaufau, faʻaleleia le manatuaina ma galuega faʻatino (Vinpocetine, Actovegin, Ceraxon, Fezam, Cortexin, Piracetam).

O taunuʻuga togafiti sili ona lelei e maua pe a galulue faʻatasi

endocrinologists-diabetlogists ma tagata tomai faapitoa. O le faʻataʻitaʻiga o le a taʻitaʻia ai le tau e le manaʻomia ma e mafai ona lamatia mo le atiaʻeina o faʻafitauli.

Fualaau faʻapitoa

O le malosi o le ulu o le maʻi suka i le maʻisuka e mafai ona eseese mai le agamalu i le tiga. E le mafai ona faʻaitiitia le faʻavauvau e ala i le savali i totonu o le ea fou, vevela mafanafana ma suauu taua o mint, coniferous and citrus plants, massage o le ulu ma le ua.

I le malosi o le cephalalgia, decoctions ma infusions mai fualaau o togafitiga o le a fesoasoani e taulimaina. O totogifuapauina sili ona lelei e aofia ai le chamomile, mint, lemonia balm, oregano, uila, St. John's wort. E mafai ona e fafagu i latou nai lo le lauti ma faaopoopo le lemoni e tofo.

O se vaifofo e saunia mai le 50 ml o le vai ma le 20 pata o le aloe o le sua e mafai ona fesoasoani. O se tasi o fualaau e faʻaititia ai le ulu tiga ile 20-30 minute.

O laulaʻau lauʻau vevela po o tumutumu o vao, sasaina i le umukuka umukuka ma saisai i malumalu mo le 1 itula, o le a faʻafefeteina ai le tulaga, aemaise lava pe afai e te inu i le taimi e tasi se ipu vevela vevela mai le willow-tea ma se fasi keke o lemoni i totonu.

O isi suʻega e le talafeagai mo tulaga e afaina ai le tiga o le maʻi ma le faateleina poʻo le faʻaitiitia i le kulukose toto!

Faʻaiʻuga

O faʻalavelave sili ona mataʻutia e tulaʻi mai ma fesuiaiga faʻavavega i luga poʻo lalo masani. O le hypoglycemic ma le ketoacidotic comas e manaʻomia vave ile falemaʻi ile falemaʻi mo tausiga faʻafuaseʻi.

Glaucoma i le leai o togafitiga faifai pea poʻo le faʻamaʻi tipiga faʻapitoa e mafai ona oʻo atu ai i le leai o se faʻaaliga.

E mafai e le faʻalavelave o vaʻa o le faiʻai ona avea ma foliga o se tulaga maʻi (stroke) faʻatasi ai ma le solia o galuega eseese a le faiʻai - tautala, faʻalogo, mafaufau, feʻaveaʻi, foloina, manava. Mo togafitiga ma togafitiga faapitoa, ua faʻamaonia ai le falemaʻi i totonu o le matagaluega a le neurovascular.

E mafai ona oʻo i le faʻasolosolo taimi e oʻo atu ai i vaega mulimuli o lona atinaʻe ma le faʻavaeina o le gasegase lapisi, le lava le malosi o le tausiga o le tagata lava ia ma le malamalama lelei o le lalolagi.

Puipuiga ma fautuaga

O le fautuaga autu mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o le tausisia o le kulukose toto ma le hemoglobin glycated i le tulaga maualuga. E maua lenei mea e ala i le faʻatinoga tonu o fautuaga a le fomaʻi e uiga i le puleaina o le suka poʻo le inisalini o iniseti, meaʻai ma togafitiga faaletino.

O suʻesuʻega masani a le neurologist ma le optometrist o le a faatagaina ai i tatou e masalomia le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka i le taimi ma faʻamautinoaina le mafuaaga o le ulu o le ulu i le maʻi.

O faʻamaʻi faʻatasi uma lava e tatau ona pulea atoatoa ina ia puipuia ai aʻafiaga le lelei i le tino o le maʻi, o le mea lea, pe a aliali mai ni faailoga fou, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Tuua Lau Faamatalaga