Tesea i le maʻisuka: aiseā e faʻamalo ai le maʻisuka?

O tagata e maua i le maʻisuka e masani lava ona aʻafia i isi faʻalavelave e fesootaʻi ma lenei faʻamaʻi.

O maʻi o le muamua ma le lona lua e masani lava ona mafatia i le le mautonu.

E taua le malamalama i le mafuaʻaga e vaivai ai le tagata maʻi, faʻafefe ma faʻafefea ona taofia nei osofaʻiga.

O mafuaʻaga autu o le vevela

Atonu e tele mafuaʻaga mo lenei mea mataʻutia:

  • Se fua faatatau saʻo o le inisalini, e le mafai e tagata gasegase e iai ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.
  • Hypoglycemia - faʻaalia o ia lava i se toso malosi i le suka (glucose) i totonu o le toto, ona o le le lava o mea taumafa.
  • O le hypoglycemia e mafai foi ona avea ma itu taua o le mauaina o vailaʻau faʻaaogaina mo ituaiga uma o le maʻisuka.
  • O le faʻaauauina pea o le kulukose i le faiʻai e faʻaalia i le manino ma le faʻamaopoopo o galuega a le tino atoa. O le le lava o le suka o le toto e mafua ai le vevela ma vaivaiga lautele i le tino o loo i totonu o le maʻisuka.
  • O le palasi i le maʻisuka e mafai ona o mai faatasi ma le maualalo o le toto maualuga, arrhythmia, palpitations, ma le vaivai tele. O nei faʻaʻailoga e faʻaalia ai le i ai o le neuropathy o le maʻisuka.
  • Hyperglycemia - maualuga maualuga toto. Ona o le le mafaia o le pancreas e maua mai ai le maualuga o le inisalini poʻo le faʻamalosia e faʻaaogaina le fualaau faasaina, o le faateleina o le kulukose toto e mafai ona mulimuli mai. Ma o lenei mea e mafua ai le le atoatoa o le hormonal.

O le Hyperglycemia e matautia foi aua o nisi tulaga o loʻo i ai le faʻalalauina o le tino ma le fesuiaiga agai i le metabolism anaeropi.

O le glycogen ua maeʻa, o le faʻamaopoopoina o gaioiga e faʻalavelaveina, o le mea lea o le vaivaiga ma le vaivai. O lenei mea e mafua mai i foliga vaaia o gaogao ma tiga i maso, e pei o le lactic acid e maua i totonu.

Taua! O le siosiomaga o le maʻisuka maʻi e tatau ona manino i luga o le auala e taulimaina ai na uiga ina ia, i le faailoga muamua o le vevela poo le hypoglycemia, latou te vave faʻaaogaina le mafuaaga ma mafua ai le leai o le suka suka.

Ina ia aloese mai le maʻi o loʻo pau i se paʻu poʻo le oti foi, o le tuiina o le kalukago e faʻaaogaina.

Ketoacidosis e mafai ona avea ma isi itu o le hyperglycemia. I le avea ai o se tulafono, e tupu i tagata mamaʻi e le o pulea le ala o latou maʻi. Faʻatasi ai ma le leai o se kulukose, o le a amata e le tino ona talepe i lalo ona gaʻo ma gaosia ai tino o le konetone.

Faatasi ai ma le sili atu o le ketone i le tino, o le elemene o le toto e faateleina, lea e tau atu ai i na faailoga:

  1. vaivaiga
  2. taʻavale
  3. sosogi o le acetone mai le ooto,
  4. fiainu
  5. luga o galuega
  6. faʻanoanoa vaaia.

O le faʻamaonia o le ketoacidosis, o le inisalini faifai pea o le inisalini ma le toe faʻaleleia o le paʻu o le vai e manaʻomia. I le tele lava o tulaga, o le faʻasaina i taliga, vaivaiga lautele, faʻapouliuligia o mata ua faaopoopo i le vaivai.

E tatau ona taulai totoa i ia faoa faamalosi, aua e mafai ona latou taʻitaʻi atu i le maʻi maʻi o le tagata maʻi.

I faʻamuamua o le ketoacidosis, e tatau loa ona e faʻatalanoa i se fomaʻi, talu ai e mafai e le tagata lava ia ona faʻataʻitaʻiina ni aʻafiaga le talafeagai.

Laʻasaga talafeagai mo le valea

Afai o le vevela ma vaivaiga o se tagata maʻi i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafua mai i le pa'ū mataʻutia i le kulūkose o le toto, e tatau ona faia ni fuafuaga faʻafuaseʻi:

  • 'ai pe inu se mea suamalie
  • valaau loa i se falemaʻi vave
  • faʻaaoga se faʻamalosi malulu e susu i le vai ma le vineta i le muaulu o le tagata maʻi,
  • tuu le tagata maʻi i luga o se moega (masani i luga o le moega) poʻo le fola,
  • Faʻaaoga vailaau faʻamaʻi i le tagata maʻi e faʻaititia ai faʻafitauli ma vaivaiga, e masani lava Cinnarizine poʻo Motilium.

I le tulaga o le fesoasoani le mautonu, o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka o le ituaiga muamua poʻo le lona lua o le a le iloa pe paʻu i totonu o se pa.

Faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi ona oso i luga le kulukose o le toto ma le vevela i ituaiga uma o le maʻisuka e mafai ona puipuia e ala i le tausisia lelei o tulaga taumafa.

O tagata maʻi e matua faʻasaina le faʻaaogaina o soʻo se ava, kofe ma lauti, ma le ulaula e tatau ona faʻaumatia. E matua taua lava le tausisia o se taumafa faifai pea ae le o le mamafa o oe lava i gaoioiga faaletino. E mafai ona faatagaina i nisi o aofaiga ma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O togafitiga ma puipuiga mo le vevela ma le maʻisuka lautele

Muamua lava, i le tulaga o le maʻisuka o soo se ituaiga, e manaʻomia e tagata gasegase e tausisia se meaʻai ma se soifua maloloina, e aofia ai le togafitiga o le maʻisuka (togafitiga faaletino). Ae ui i lea, aua nei galo e uiga i le faatumauina o le faapaleniina o le vai e le aunoa ina ia le mafai ai ona faʻamalolo.

O le a lenei mea mo? O le faagasologa o le tuuesea o meaola masani a le tino e faia ai le faafetai i se vaifofo o le bicarbonate - o se mea e pei o le inisalini, e gaosia mai e le pancreas.

Talu ai ona o le gaosiga o le bicarbonate o loʻo i ai i le tulaga muamua i le tino o le tagata, pe a oʻo i tagata maʻi e maua i le maʻisuka (i taimi o le faʻamalolo), o le gaosiga o le inisalini e faʻagesegese lemu, lea e mafua ai ona le lava. Peitai, i lenei tulaga, o le iai o le suka i meaʻai e tatau ona faʻaitiitia.

O le vaega lona lua o le faʻaopoopoina o galuega o le kulukose i le vai. Mo le lelei atoatoa o le gaosia o le suka i totonu o siama ma fusi, e le gata o le inisalini e taua, ae faʻapea foi le tele o le maualuga o le vai.

O suauʻu e tele lava ina aofia ai le vai, o le tele o nei mea ao faʻaaluina le taumafa i luga o le gaosiga o le bicarbonate, ma le totoe i luga o le faʻaaogaina o meaʻai. O le mea lea o le leai o le inisalini gaosiga ma lona vaetamaina e le tino.

Ina ia aua le faalavelaveina le faapaleniina o le vai i le tino, e tatau ona e manatua tulafono faigofie:

  • I taeao uma ma ao lei faia se taumafataga, e tatau ona e inu 400 ml o vai manino.
  • Ova malosi, kofe, tii e mafai ona afaina ai le maʻi o le tagata maʻi, o lea e tatau ai ona le aofia ai.

E naʻo le vai manino o le ai ai sona aafiaga aoga i le tino atoa ma o le a puipuia ai le le mautonu ma vaivaiga, e oo lava i tagata gasegase e pei o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

Tesea

O le maualuga o le maualuga o le suka, o le faaleagaina o le tino o le tino, e mafua ai le tupuga o mea leaga i le meaʻai o vailaau eseese. O gaʻo uaua o vae ma le faiʻai foi e mafatia ai. O le a le iʻuga?

Mo lenei mafuaʻaga, faʻaleagaina gaioiga i totoga eseese ma a latou tino, e aofia ai le faiʻai ma mea faigaluega. O le iʻuga o nei faʻafitauli o le valea lea i se tamaititi poʻo se maʻisuka matutua.

O le faʻauigaga e masani ona faʻatasi ma:

  1. O le faaitiitia o le tulaga o le paʻu o vae, lea e taua o le polyneuropathy o le maʻisuka. O se tagata o loʻo mafatia i se maʻi faʻaletonu e le lagona e ia lalo i lalo o ona vae. O le faʻasalaina o le faʻaleleia o le gaioiga e mafua ai se suiga lelei i le gaioiga ma toso i itu eseese ao savali.
  2. O se mea taua foi o le mea moni e faapea o tagata uma e maua i le maʻisuka e maua i le ulu o le ulu ma le vevela mo le sili atu ma le 5 masina e mafatia mai le faʻaleagaina o le tino. Faʻaleagaina o le tino o le tino, e taʻua o le retinopathy, e faʻamalosia le faʻatonuina. Ua taofia e se tagata le matauina o mea mai le siosiomaga, taufaasese ma tautevateva ia i latou.

E le gata i lea, o laulaʻau mataʻutia i le maualuga o le suka o le toto e mafai ona faʻaosoina ai le gasea, faateleina le vaivai ma le vevela.

O lenei mea matautia e tele lava ina matauina i le maʻisuka, mo se faataitaiga, pe a uma le inisalini o le inisalini pe maeʻa foi aʻoaʻoga faaletino.

Mateʻo le neuropathy

O le palasi ma le maʻisuka e mafai foi ona avea o se faailoga o se faʻalavelave lea e atiina ae ai le maualuga o le toto suka. O le faʻaogaina o le faʻaoga o le tino e vaevaeina i le autonomic faapea foi ma le somatic. O le faʻaogaina o le tino e mafai ai e se tagata ona pulea lelei ona lava maso.

O le tulaga autasi e taua foi o le autasi. O ia e nafa ma le faʻatonutonuina o gaioiga e pei o le gaosia o le hormone, fatu o le fatu, nutimomoia, faʻaleleia, ma isi. O se faʻamaʻi e pei o le neuropathy, lea e tupu i le maʻisuka uma 5, e aʻafia uma i vaega muamua ma le lua o le tino.

Malfunctions o le nofoaga o le somatic e oʻo atu ai i le tiga matuia, ma e mafai foʻi ona faʻamalosi le maʻi, e fai ma faʻataʻitaʻiga ona o le maʻi o le vae. Faʻaleagaina o le motu tutoatasi e masani ona oʻo atu ai i le oti, mo se faʻataʻitaʻiga, o le solia o le fatu o le timu poʻo le manava.

O faʻafitauli o lenei faʻalavelave i se tamaititi ma i se tagata matua e matua ese lava. E mafai ona aofia ai:

  • Faʻailogaina, afaina o lima,
  • Tatala
  • Faʻaletonu
  • Faʻafitauli le talafeagai
  • Faʻataunuʻu le vevela le gaogao
  • Liliu o laumata, maso o le gutu ma foliga,
  • Le lava le gasologa o le mata,
  • Faʻamaʻa e foloina
  • O le tiga o le muscle e faʻalauiloaina ai le vevela eletise.

Aisea e taua ai le iloa le taimi o le uumi? Ae ui i lea, o le faailoga autu o le neuropathy, mafai ai ona iloa vave le faʻamaʻi, o le valea.

I lenei tulaga, e le taua le ituaiga 1 maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2.

Dizziness Symoms

Tesea, pe a liliuina le ulu, o le faailoga taatele lea o le maʻisuka o le vaega muamua ma le lua o faitioga. O mafuaʻaga o le pogisa muamua ma taimi uma mulimuli ane e mafai ona ese uma, ae masani ona fesoʻotaʻi ma faʻalavelave o mea faʻapipiʻi ma faʻamaʻi pipisi i le mafaufau.

O le maʻisuka o le vevela e masani lava ona o mai faatasi ma le vomiting, gasegase, poʻo le faateleina o vaivaiga. Ina ia faʻamalamalama faʻamaoniga i tulaga taʻitasi, e tatau i le tagata maʻi ona saili le fautuaga a se neurologist. I le avea ai o se tulafono, o togafitiga faʻapitoa e aofia ai le faia o se totogi maoti, togafitiga o fualaau faasaina, faapea foi ma meaai paleni.

I le taimi o le vevela, o le tagata gasegase e foliga mai o mea o loʻo siomia ai o ia o loʻo gaoioi i se liʻo, sauni e vili, pe o le manatu sese o ia e taina. Aiseā e le faʻafememeaʻi ai le faʻamaoni i le maʻisuka ma le eseʻesega uiga ese mai fafo i le faʻalavelave? Mo se faʻataʻitaʻiga, pei o:

  • Veilua pe matala mata
  • O se lagona o le le mautonu po o le leiloa puupuu o le malamalama,
  • Sensation o le savali le mautonu, le atoatoa,
  • Sensation o vaivaiga, taotoga, fenumiai ma le le mautonu i vae.

O fuainumera lisi atonu o ni faʻasesega eseese o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le 2, ae e masani ona le fesootaʻi ma le vevela ma e le muamua muamua.

O le mea lea, e taua le malamalama lelei i le ala e iloa ai e le setete o ia lava ia, pe faapefea ona amio i ai, pe faʻapefea ona faia togafitiga.

Faʻapefea ona tuʻuina atu le soifua o le tagata maʻi?

Afai o le vevela ua avea ma vaega taua o le soifua o se tagata maʻi i le maʻisuka, e tatau ona faia le tausiga ina ia mautinoa ai i le faagasologa o le olaga latou te le taitai atu i le pau ma manua. O se faʻafitauli faʻapitoa laʻititi e aofia ai tamaiti, lea e faʻataga ai nei tulafono ona faʻatagaina i totonu o le fale o loʻo nofo ai le tamaititi.

Ina ia puipuia lou fale, faapea foi ma lou nofoaga faigaluega, e fautuaina e mulimuli i nisi o mataupu faavae autu:

  1. O luga o le fola e tatau ona ufiufi i tapeti vaivai ina ia leai ni mea e sili atu ma ni mea e fai.
  2. E tatau ona faapipiiina i se pito i lalo o le faletaele se pusa faʻapipiʻi faʻamalosi. O le fata lea e teuina ai mea uma o le a faʻaaogaina e tatau ona i ai i se mea e mafai ona faigofie ona e aʻafia e aunoa ma le faia o se taumafaiga faaopoopo.
  3. Afai e faʻapipiʻi se poloka vaitaimi nai lo le taʻele, e tatau ona tuʻu i totonu le nofoa ma lima.
  4. Afai ei ai se faasitepu i totonu o le fale, e tatau ona faʻapipiʻiina i itu uma e lua i se faʻaoʻo, lea e tatau ona pipii i ai le maʻisuka, e tusa lava pe lagona lelei.
  5. O se tagata e le mautonu i le maʻisuka e le tatau ona tu lemu. A o le mafai ona alu i ona vae, e tatau ona nofo mo ni nai minute i tafatafa o le moega.
  6. E tatau foi ona e taumafai e aloese mai soʻo se galuega e manaʻomia ai le konekarate e pulea lelei le tulaga o le tino ile avanoa pe tausia le faʻamaonia. O le liliina o lou ulu e mafai ona mafua ai manuʻa manua, e pei o le uila afi.

Aisea e taua ai lenei mea? O le tausisia o tulafono uma o loʻo i luga, e mafai ona e aʻoaʻo e ola ma le faʻavavevave tumau, e tusa lava pe i ai se aso latou te le o 1, ae 5 pe sili atu foi. Ina ia faʻaitiitia le faʻaalia o se faailoga, e tatau ona e faia se totogi faapitoa.

O se vaega o togafitiga faafomaʻi o le manaʻoga lea e vave faʻavavevave e faʻaaogaina le mea faigaluega. Mo se faʻataʻitaʻiga, mai se tulaga maualuga, e tatau i le tagata maʻi ona vave faʻaleleia le tino ma liliu i le itu taumatau, aʻo ulu atu le ulu i luma. Ona vave taoto loa lea ma fai le faamalositino, ae ia i ai se avanoa agavale. I le aotelega, e lua auala e tatau ona faia. Ae ui i lea, e taua le malamalama pe faapefea ona aafia le toto toto i le tino.

I le vitio i lenei tusiga, o le a faamatala mai e le fomaʻi Myasnikov pe faʻafefea ona fesoʻotaʻi le vevela ma le maʻisuka, faapea foi ma isi tulaga le lelei o le ola maloloina.

O mafuaʻaga autu o le vevela i le maʻisuka

O le maʻi suka e mafua ai le tele o le faaletonu i le gaioiga o totoga a le tagata, ma e maualuga lava le maualuga o le suka e le mafai ona tumau e aunoa ma ni taunuuga mo se taimi umi. O se faʻamatalaga tutusa masani mo tagata uma e mamaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2. E faigata ona aloese mai foliga, ae iloa le mafuaaga o lona tupu, e mafai ona e taumafai e aloese mai ai. Faatasi ai ma mafuaʻaga autū o le vevela tumau, e tatau ona maitauina:

  • se fua o le inisalini ua le saʻo le filifilia, lea e talafeagai mo le togafitia o le ituaiga muamua, ma i nisi tulaga, o le injections e tatau ona tuuina atu i tagata ei ai le ituaiga o maʻisuka lona lua,
  • hypoglycemia lea e tupu i le faʻaofiina o se tui tele o le inisalini poʻo vailaʻau o le hypoglycemic, faapea foʻi ma le le lava o meaʻai,
  • paʻua / faateleina i le toto maualuga ona o le faaleagaina o lapisi,
  • neuropathy e mafua mai le faaleagaina o neu,
  • hyperglycemia - o se taunuuga o le le lava o le inisalini, o le toto maualuga o le suka o le maualuga e maualuga, o le tulaga o le hormonal ua faʻalavelaveina, o le tino ua faʻamaʻaloina ma lona suiga i le faiga o le metabolism anaerobic.

O le leai o se faʻamaʻi o le maʻi e mafai ona oʻo atu i le ketoacidosis, o le faailoga autu o le manogi manogi o le acetone mai le gutu o le tagata maʻi. E masani lava ona i ai faatasi ma le vaivai tele le palasi, faapogisaina o mata ma le le malamalama. I le faailoga muamua o le ketoacidosis, e tatau ona vave valaau loa se falemaʻi.

Faʻafefea ona fesoasoani i se tagata aʻo le i taunuu mai fomaʻi?

O le gasegase e mafua mai i le pa'ū o le suka toto e mafai ona iloa e lagona o le fiaai, vaivaiga, moe, palapitations, faalua vaaiga, agavalevale faifai pea. I lenei tulaga, o le tagata maʻi e manaʻomia ona 'ai pe inu se mea manaia. Afai e le alualu i luma le tulaga, o le ulu e faaauau pea ona viliina, afu pe vomiting sooga - e faanatinati le valaau i se avetaʻavale, aua o le maʻisuka i le maʻisuka e mafai ona iloa ai le ogaoga o le faʻaleagaina o le tino.

Faatasi ai ma le faʻavevela e mafua mai i le hyperglycemia, o faʻamaoniga nei e aliali mai:

  • faʻaoga faifaipea ma faʻamalosi,
  • matagogo
  • fia inu pea
  • vaivaiga, le mafai ona taulai atu.

O le Hyperglycemia o se tulaga lamatia lea e manaʻomia ai le faʻatagaina faʻapitoa o tagata tomai faapitoa.Le le lava o togafitiga faafomaʻi e mafua ai le solia o le metabolism masima vai ma e masani lava ona muta i se coma hyperosmola. Fesoasoani i lenei tulaga e mafai na o totonu o le falemaʻi.

O le Hyperglycemia ma le hypoglycemia e mafai ona tupu i le talaaga o le le atoatoa o togafitiga, pe afai e le o mulimulitaia mea taumafa faatonuina.

E faʻapefea ona 'ai ma le maʻisuka?

O meaʻai talafeagai mo le maʻisuka o soo se ituaiga o se tasi lea o ki i le tausisia o gaoioiga i aso taitasi ma puipuia ai le atinaʻeina o le tele o faʻafitauli. I le taimi lava e tasi, ituaiga 2 maʻisuka, poʻo le insulin-faalagolago, e manaʻomia ai se faʻaeteete atili i le filifilia o oloa, talu ai e le faʻasaʻoina le maualuga o le kulukose i le inisalini o inisalini. Toeitiiti o oloa uma e avea ma faavae o meaʻai o le maʻisuka e vaevaeina i vaega e tolu:

  1. O le vaega muamua e aofia ai oloa e faʻatagaina e faʻaaogaina i le le faʻatapulaʻaina. E aofia ai - tamato, kukama, kapisi, meaʻai, zucini, kāloti, eggplant. E toetoe lava o mea inu uma lava e mafai ona faatagaina - o le mea autu e le o aofia ai suauu masani.
  2. O le vaega lona lua o loʻo aofia ai oloa e manaʻomia ona faʻatapulaʻa i nisi auala. O nei mea e aofia ai aano ma moa, iʻa, meaʻai susu ma le gaʻo mea e sili atu i le 2%, sausa, fuamoa, vine ma pateta.
  3. O le vaega mulimuli e masani ona le manaomia i le taumafa o le maʻisuka. E aofia ai le tele o ituaiga o aano o manufasi / iʻa, pailani ma mea manogi ulaula, margarini, meaai kuka, nati, fatu, sukalati ma jam, vine ma faʻi, mea inu ava.

I le maʻisuka, o laʻau suamalie ei ai le suka e faʻasaina.

E faʻapefea ona puipuia le vavao?

I le avea ai o se tulafono, o le tupuga o le vevela e mafai ona puipuia e ala i le faʻaauau ma le faʻaauau ona pulea le faagasologa o togafitiga. O nisi tagata gasegase e matua usitai i fautuaga a fomaʻi e le mafai ona latou iloa ua tupu le maʻisuka. O le taua taua mo se tagata e le o ni vailaʻau, ae o se meaai malosi ma le faʻaauau pea o le tino. E le gata i lea, o tagata gasegase e iai soʻo se ituaiga o maʻisuka e manaʻomia le siakiina masani oa latou toto suka. Faafetai i mita o le kulukose toto i aso nei, e mafai ona faia i ni nai minute.

A maeʻa le faʻamaonia o le siakiina, e faatonuina e le fomaʻi togafitiga - i le tele o tulaga, e matua taua lava, o lea e taua ai le le faia o fetuunaiga tutoʻatasi i le fuafuaga o togafitiga. O lenei tulaga e sili ona moni mo le tui o le inisalini poʻo vailaʻau o le hypoglycemic - o lenei mea e mafua mai i le atinaʻe o le hyper-hypoglycemic coma. O le taua tele o le faʻaolaina ma le faʻaauau pea o le gaioiga faaletino. E tatau ona talafeagai mo tausaga ole maʻi ma tulaga lautele. O le mea lea, o le maʻisuka ma le vevela e le o taimi uma e tatau ai ona fegalegaleai le tasi ma le isi.

O le filifilia o se tui o le inisalini e faia e tusa ai ma le maualuga o le suka i le toto

Afai, e ui i togafitiga faifai pea, o le maʻi o le maʻi e leʻo lelei, o suiga faifai pea i le toto, totogo, gaioiga ma vaivaiga, e tatau ona e toe faʻatalanoa lau fomaʻi. Atonu e manaʻomia lou iloilo lau fuafuaga togafitiga poʻo le suia o lau metotia o loʻo i ai nei.

Togafitiga - umi ma faifai pea

I le taimi nei, e leai ni metotia aoga mo togafitiga o le maʻisuka ua atiaʻe. Seʻi oʻo mai i le taimi nei, o se mea faʻapitoa, ma e faʻamoemoe e faʻamalo faʻamaʻi o le maʻi e aunoa ma le faʻavaeina o le mafuaʻaga lava ia. E iai togafitiga mo le togafitia o le maʻisuka ituaiga 1 e ala i le faʻaputuina o motu o Langerhans, ae o ia gaioiga e faigata ma taugofie. O galuega autu i togafitiga o le maʻi o:

  • faʻataʻitaʻiga faʻavavevave o le gaosiga o le carbohydrate metabolism,
  • faatulaga lelei o le mamafa o le tino,
  • aoaoina se tagata e ola i se faʻamaʻi,
  • puipuiga ma togafitiga vave o faafitauli.

O le mea moni o le maʻisuka ma le vevela e masani lava ona "alu i vae" e mafua mai ona o le gasegase o le metabolism. E totogi i auala e lua - o se taumafa malosi ma faʻamautinoa le tuʻuina atu o le inisalini mai fafo, e ala i le tui faifaipea.

Togaina tui

Ua aʻoaʻoina se tagata i tulafono o le siakiina e le tagata lava ia o le maualuga o le suka i le toto, faʻamalamalama e uiga i ona tulaga faatauaina ua fautuaina, faʻafeiloai atu i glucometers o loʻo i ai nei. E taua le mulimuli i faatonuga uma a le fomaʻi. Afai e le faia lenei mea, o le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka e le maalofia, lea e mafai ona oʻo atu ai i ni ogaoga ogaoga - mai le manaʻoga e vavae se limasini i le tuga ma le faʻapouliuli.

Tuua Lau Faamatalaga