Tusa 2 maʻisuka taeao taeao o le gaʻo suka

O le maʻi suka o le masani lea o le endocrinopathy i le faitau aofaʻi o le lalolagi. O le ata o taeao o le taeao o le faateleina o le kulukose toto i le taeao, e masani lava mai le 4 - 6, ae o nisi taimi e oʻo i le 9 o le taeao. O le mea na tupu na mafua ona o le faʻateleina o le taimi na atili ai le kulukose mai le vaveao.

E tatau i le maʻisuka ona iloa! O mea manogi e masani mo tagata uma. E lava le suʻeina o kapula e lua i aso taʻitasi aʻo leʻi 'aʻai ... Faʻamatalaga auiliili >>

Aisea na matauina ai lenei mea ofoofogia

Afai tatou te talanoa e uiga i tulafono faatonutonu o le tino o le tino, ona avea lea o le faateleina o le monosaccharide i le toto i le taeao o le masani. E mafua ona o le tuʻuina atu i aso taʻitasi o glucocorticoids, o le tapulaa maualuga o le faʻatagaina o loʻo faia i le taeao. O le mea mulimuli o loʻo i ai le meatotino e faʻamalosia ai le faʻapipiʻi o le kulukose i totonu o le ate, lea e gaoioi ai i totonu o le toto.

I se tagata soifua maloloina, o le faʻasaʻoina o le kulukose e totogi e le insulin, lea e maua mai i le aofaiga saʻo. I le maʻisuka, e faalagolago i le ituaiga, o le inisalini e le o gaosia i le aofaiga e manaʻomia e le tino, pe o faʻamaʻi i totonu o masini e puipuia ai. O le taunuuga o le hyperglycemia.

O le a le lamatiaga o le mea ofoofogia

E le gata i lea, o le atinaʻeina o faʻalavelave faʻapitoa e mafua mai i fesuiaiga mataʻutia i le suka o le toto e le faʻaaogaina. O ia tulaga e aofia ai le fomaʻi: hypoglycemic, hyperglycemic, ma le hyperosmolar. O nei faʻafitauli e tupu i le saoasaoa o le uila - mai le tele o minute i nai itula. E le mafai ona vavalo o latou lagona e uiga i le talaaga o loʻo i ai nei faʻamaoniga.

Laulau "Faʻafitauli matuia o le maʻisuka"

FaʻalavelaveMafuaagaVaega o lamatiagaFaailoga
HypoglycemiaGlucose laʻititi i lalo ifo o le 2.5 mmol / L e mafua mai i:

  • le faʻaofiina o se tui tele o le inisalini,
  • le lava le taumafa meaai pe a uma ona faʻaaoga le inisalini,
  • sili atu le malosi faaletino.
O tagata maʻi maua i le maʻisuka o soʻo se ituaiga ma tausaga o loʻo faʻaalia.O le leiloa o le mafaufau, faateleina le vevela, gaogao, manava manava. A o tumau le maaleale - o se lagona o le fiaaai.
HyperglycemiaLe faateleina o le kulukose o le toto i tua atu o le 15 mmol / l ona o:

  • Laititi o Inisalini
  • leaga meaʻai
  • o le maʻisuka e le faʻamaonia.
Maʻisuka o soʻo se ituaiga ma tausaga, e faigofie ona faʻamalosi.Paʻu paʻu, faʻamamaʻa, faʻaitiitia le muso, le fia inu, faʻanatinati faifai pea, manava lemu, manogi o le acetone mai le gutu.
O le hyperosamola comaMaualuga kulukose ma le sodium levels. E masani lava i le lotolotoi o le faʻamamaina.Tagata faʻamaʻi matutua, e sili atu i le maʻisuka ituaiga 2.O le galala e le mafaamatalaina, o le masani ai.
KetoacidosisE atiina ae i totonu o nai aso ona o le faaputuputuina o oloa gaosiga o gaʻo ma gaʻo.Tusa 1 tagata maʻi sukaO le leiloa o le mafaufau, acetone mai le gutu, o le tapeina o totoga taua.

E faʻapefea ona e iloa pe iai sau mea iloga

O le auai o le maʻi e faʻamautuina i le faateleina o le kulupu o le glucose i le maʻisuka i le taeao, ona o le po e masani ai le faʻailoga. Mo lenei, e tatau ona faia fua i le po. Amata i le vaeluapo, ona faʻaauau lea mai le 3 itula i le 7 i le taeao i le itula. Afai e te matauina se sosolo lelei i le suka i le taeao, o le mea moni o le mea moni o le taeao taeao.

O le suʻesuʻega e tatau ona iloga mai le Somoji syndrome, lea e faʻaalia foi i le faateleina o le tuʻuina atu o le kulukose i le taeao. Ae o le mafuaaga lenei e mafua mai i le sili atu o le inisalini e faia i le po. O le tele o le fualaau faasaina e tau atu ai i se tulaga o le hypoglycemia, lea e aofia ai le tino i galuega puipuia ma faʻamaonia ai hormones contrainsular. O le mea mulimuli e fesoasoani i le kulukose e faʻamalosi i totonu o le toto - ma o le iuga foi o le hyperglycemia.

O le mea lea, o le taeao o le taeao e iloa ai le mafutaga o le mafanafana e tusa lava po o le a le fua o le inisalini e faia i le po, ma Somoji e mafua tonu ona o le tele o le fualaau faasaina.

Auala e taulima ai se faafitauli

O le toto maualuga e tatau lava ona tau. Ma i le mafanafana o le ao, endocrinologists fautuaina mea nei:

  1. Faʻafeiloaʻi i le po le tui o le inisalini 1-3 itula mulimuli ane nai lo le masani. O le aʻafiaga o le umi o fua o le fualaau faasaina o le a pau i le taeao.
  2. Afai e te le taliaina le taimi o le faʻaaogaina o le vailaau i le po, ona mafai lea ona e faia se tui o le inisalini mo se taimi puupuu i itula "ao le i tafa ata", i le 4.00-4.30 i le taeao. Ona e sao ai lea mai le oso. Ae i lenei tulaga, e manaʻomia ai le filifilia faapitoa o le fualaau o vailaau, talu ai e tusa lava pe itiiti le sologa lelei, e mafai ona e mafua ai le hypoglycemia, lea e le itiiti ifo le lamatia mo le tino o le maʻisuka.
  3. O le auala e sili ona lelei, ae o le tau sili ona taugata o le faʻapipiʻiina lea o se pamu insulin. E siakiina le maualuga o le suka i le aso, ma o oe lava, iloa lau mea taumafa ma gaoioiga i aso uma, fuafua le maualuga o le insulin ma le taimi e sau ai i lalo o le paʻu.

Atiae se masani o le siakiina pea o lou kulukose toto. Asiasi i lau fomaʻi ma mataʻituina ma fetuunai lau togafitiga pe a manaʻomia. O le auala lena e mafai ai ona e aloese mai ni taunuuga matuia.

O le a le mafutaga o le taeao o le taeao mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

I le faʻalavelave o le taeao o le taeao, o le faateleina o le glucose plasma e tupu i le va o le fa ma le ono i le taeao, ma i nisi tulaga e tumau pea seia oʻo i se taimi mulimuli ane.

I ituaiga uma o le maʻisuka e maua i maʻi, e faʻaalia mai ona o le tele o mea e tutupu i le endocrine system.

O le toatele o talavou e faigofie lava i lenei aafiaga i taimi o suiga o le hormonal, i le vave o le tuputupu aʻe. O le faʻafitauli o le oso i le glucose plasma e tupu i le po, pe a momoe se tagata ma e le pulea le tulaga.

O se tagata gasegase e ono tulaʻi mai i lenei mea matautia, e le masalomia, e faigofie lava ona faʻaalia le suiga o le pathologia i le tino, tino o le faʻaaliga, ma fatugaʻo o le maʻisuka. O lenei faʻafitauli e le o se tasi taimi, o le faoa faamalosi o le a tutupu i taimi uma, faʻaleagaina le tulaga o le maʻi.

Ina ia iloa pe o loʻo aʻafia le maʻi i le maʻi, e tatau ona e faia le fuataga i le lua i le taeao, ona sosoo ai lea ma le tasi i le itula.

Aisea e tulai mai ai le suka i le maʻisuka i le taeao?

Honeinisalini e faʻamalosia ai le faʻaaogaina o le suka mai le tino, ma lona faʻafeagai - glucagon, e gaosia ai.

E le gata i lea, o nisi totoga e faʻamalosi mea e faʻaleleia ai le maualuga o le kulukose i le plasma. O le pituitary gland lea e faʻapipiʻi ai le hormone somatotropin, o grenia e maua ai cortisol.

O le taeao e faʻamalosia ai le puleaina o okeni. E le afaina ai tagata soifua maloloina, aua o le tino e maua ai le insulin i le tali, ae o le maʻisuka e le galue lenei masini. O na taeao i luga o le suka e mafua ai le faʻalavelave faʻafuaseʻi i tagata gasegase, aua latou te manaʻomia le gasegase faʻapitoa faʻafuaseʻi.

O mafuaʻaga autu o le maʻi e aofia ai:

  • vailaau le saʻo o le inisalini: faʻalautele pe laiti,
  • tuai meaʻai
  • faʻalavelave masani.

Faailoga o le mea ofoofogia

O le hypoglycemia, lea e atiaʻe i le taeao, eo faatasi ma le faʻalavelave moe, popolega popole, ma le vevela tele.

E faitio se tagata i le ulu o le ulu pe a maeʻa. Na lagona e ia le vaivai ma le moe i le aso atoa.

O le faʻalavelave popole o le tagata maʻi e gaoioi ma le faʻavevesi, ita, poʻo le le fiafia. Afai e te ave se faʻamalositino mai se maʻi, atonu o iai le acetone i totonu.

O le a le lamatiaga o le taeao o le taeao?

O le maʻi e lamatia ona o se tagata e tupu i fesuiaiga mataʻutia i le maualuga o kulukose plasma.

E tusa pe faʻateleina ma e oʻo atu ai i le hyperglycemia, pe afai o le taimi talafeagai e faʻamautu ai le tulaga e le i aveina, pe faʻaitiitia foi pe a maeʻa le puleaina o le inisalini.

O sea suiga ua mafua mai i le tulai mai o le hypoglycemia, lea e le itiiti ifo le matautia mo le maʻisuka nai lo le faateleina o le suka. O le maʻi e tupu i taimi uma, faatasi ai ma le aʻafiaga o faʻafitauli e tupu.

E faʻapefea ona aveesea le faʻamaʻi?

Afai e iloa atu faailoga o le maʻi, e mafai e le tagata gasegase ona faia mea nei:

  1. puleaina o le inisalini i se taimi mulimuli ane. I lenei tulaga, o hormones o le umi e mafai ona faʻaaoga: Protafan, Bazal. O le aʻafiaga autu o fualaau oona o le a sau i le taeao, pe a faʻamalosia le faʻamalosia o hormones o le inisalini,
  2. isi tui. O le tui e faia i le tusa o le fa o le taeao. O le aofaʻiga o loʻo fuafua e amanaʻia le eseesega i le va o le fua masani masani ma le manaʻoga e faʻamautinoa le tulaga,
  3. faʻaaogaina o se pamu insulin. E mafai ona setiina le polokalama o le masini ina ia mafai ona tuʻuina atu le inisalini i le taimi tonu, ao maʻi le tagata maʻi.

O nei metotia o le a aloese mai le hyperglycemia ma faafitauli e fesootaʻi ma le oso aʻe o le kulukose toto.

Vitio faʻatalanoa

I le osofia o taeao o le taeao o le maʻi suka i le vitio:

O le tupuga o le taeao o le taeao e fesootaʻi ma le faateleina o maualuga o kulukose plasma. O lenei tulaga e mafua ona o le gaosia o totoga taʻitasi o hormones contra-hormones i itula muamua. O le tele lava o taimi, o le faafitauli o loʻo matauina i talavou, faʻapea foi i le maʻisuka, talu ai e le mafai e le tino ona maua le inisalini i le aofaiga tatau.

O le aʻafiaga o le aʻafiaga o le aʻafiaga o le hyperglycemia e sili atu ona aʻafia ai gasegase tumau o gasegase. Ina ia faʻamautinoa, ua fautuaina le maʻisuka e tolopo le tui o le homone i se taimi mulimuli ane, poʻo le faʻaaogaina o se pamu insulin.

O le afaina o le taeao o le maʻisuka

E pei ona e iloa, o mea uma i totonu oo tatou tino e fesoʻotai fesoʻotaʻi, o gaioiga taitasi e i ai se tali. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fatu o le fatu e faatelevaveina ona o le matagaluega alofa o le tino atuatuvale, ma faʻagesegese ona o se taunuuga o le palakalafa. O le inisalini e tutusa le siama o le hormon - glucagon. Ae e ese mai i le glucagon, ei ai isi hormones e faʻateleina le kulukose toto.

O ia homoni, e pei foi ona taua o le counter-hormonal, aofia ai le homone tuputupu aʻe (hormones pituitary), cortisol (hormone o le cortex adrenal), hormone-thyroid-stimulating (hormonone pituitary). O nei hormones uma o loʻo i ai le tele o faʻamalositino, lea e tupu tonu i taeao ma taeao, mai le 4:00 i le 8:00 i le taeao. Ae ui i lea, o nisi tagata ua i ai se pule faitalia seia oʻo i le aoauli. I tagata soifua maloloina, o le maualuga i le pulefaʻatasia o hormones e totogi i le faateleina o le pulelasea o le inisalini, o lea latou te le maua ai le faateleina o le suka i le taeao.

O ia ituaiga o le tino o le endocrine o loo i totonu o le natura ina ia mafai ai ona saunia le tino mo se aso fou, e fafagu ai tino uma o le tino mo nisi galuega i le aso.

O le uiga o "taeao o le taeao" e mafua ona o le tuputupu aʻe o le hormone - somatotropin. E pei ona e mafaufauina, o le tuputupu aʻe o le hormone e tele mea e maua mai i tamaiti, aemaise lava i le tupulaga talavou. O le tuputupu aʻe o le hormone e amata ona lilo i totonu o le toto e tusa ma le 1.5-2 itula pe a uma ona momoe, ma o le tumutumu e tupu i vave itula. O lea la, o le manatu e tuputupu ae tamaiti i se miti o loʻo faʻatulagaina atoa i le saienisi. Talu ai ona o tamaiti e tutupu i se taimi le tumau, ae e le masani ai, o le faateleina o sugisa o le taeao e pau tonu lava i lenei vaitau.

I le taimi nei (talu mai le masina o Oketopa o le tausaga talu ai) o loʻo i ai i loʻu atalii se tulaga faapena. O le manaʻomia mo le inisalini e faʻateleina taimi, ma faʻaititia. Vaitaimi o le faʻalauteleina o manaoga o loʻo tupu i totonu o le 1.5-2 vaiaso, ona faʻatupulaia lea o le talosaga mo sina taimi. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea, i tamaiti o le vaitau o le 6-7 tausaga ua manatu o se vaitau o le tuputupu aʻe. Ma o le mea moni, ua tatou matua matutua i lenei vaitau.

O le tuputupu aʻe o le hormone e maua foi i tagata matutua, ae le o ni aofaiga tetele, pei o tamaiti. Ma o nisi tagata matutua latou te maua le faateleina o le suka i le taeao. Faatasi ai ma le matua, o se faaitiitia faanatura i le pulelasi a lenei hormone e tupu.

E faʻapefea ona e iloa o se taeao o se taeao taeao

O le mea lea, o lenei mea mataʻutia ua mafua ona o le faateleina o le maualuga o le kulukose o le taeao, e ui lava o le maualuga o le kulukose sa tumau lelei i le po atoa. O le "taeao o le taeao" e tatau ona iloga mai le mea na tupu i le Somogy - o le inisalini o le inisalini talu ai ona o le tumau o le hypoglycemia ma le posthypoglycemic, faapea foi ma le le atoatoa o le insaline basal.

Ina ia mafai ona e iloa, e manaʻomia lou suʻeina o le suka toto i le po. I le lautele, e fautuaina e faia i le 2:00 po o le 3:00 i le taeao. Ae ui i lea, ou te talitonu e le maua ai se ata manino. I lenei tulaga, ou te fautuaina se naunautaiga i le 00:00 ma mai le 3:00 i le 7:00 i itula uma. Afai o le vaitaimi lea, e leai se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka pe a faatusatusa i le 00:00, ae, i se isi itu, o loʻo i ai se faʻagasolo malie, ona mafai ai lea ona tatou manatu ua tatou feagai ma le uiga o le "taeao taeao". O le mea moni, o le a sili atu le faigofie i le komiti e mataʻituina ai Dekskoy, lea na ou talanoa ai i le taimi ua tuanaʻi.

Auala e taulimaina ai le taeao o le taeao

Talu mai le faʻamaoniga o le leai o ni faʻafitauli o le maʻisuka o se tulaga masani o le suka, e le tatau ona tatou le amanaiaina le faateleina, aemaise lava pe a tatou iloa le mafuaaga. E tolu auala e taulimaina ai le taeao o le taeao.

  • E fautuaina e le diabetologists, i le tulaga o se mea na iloa, ia tolopo le taimi o le tui tui o le insalini i se aso mulimuli ane - pe tusa o le 22: 00-23: 00 i le afiafi. O lenei tulafono e aoga lelei, ma e faigofie lava ona foia le faafitauli. Ae peitai, e le aoga mo tagata uma. O iinei, o uiga uma o le tagata lava ia ma le ituaiga o inisalini e faia sona sao. Faʻaliliuga o le tui e masani ona fesoasoani i le faʻaaogaina o insuline mo le umi, e pei o le Humulin NPH, Protofan, Insuman Bazal, ma isi. O nei insulini ei ai le maualuga o le faatinoga 6-7 itula pe a uma le tui, ma le suia o le taimi o tui, tatou te suia lenei o se tumutumu o le a faaitiitia ai le amataina o le maualuga o le maualuga o le suka. I le faʻaaogaina o analog, e pei o Lantus poʻo le Levemir, o lenei fua e masani ona le aʻafia ai le maualuga o le suka i le taeao.
  • O le isi auala e taulimaina ai le faafitauli o le tuiina lea o insulin i vave taeao. I le avea ai o se tulafono, e tatau ona e faia se tui faapitoa o le inisalini i le 4: 00-4: 30 i le taeao e puipuia ai se tulaʻi. Ole fua ole fua e fuafua i le lagona ole inisalini. E te tilotilo pe o le a le maualuga o le maualuga o le suka, ma e te fuaina le fua o le insulin mo le eseesega i le va o le maualuga o le glucose maualuga i le taeao ma le numera faateleina. O le mea moni, e tatau ona e siakiina pea le fualaau ua filifilia e aloese mai ai i le hypoglycemia. E tatau foi ona manatua i le taeao, o loo i ai pea le inisalini malosi, ma ia faia se fuainumera o insulin puupuu mo le taumafataga o le taeao, ma mafaufau i lona aofaiga i le toto.
  • Ma o se isi auala, o le mea sili ona taugata, o le fesuiaiga i se pamu insulin. I le faʻaaogaina o se pamu, e mafai ona e faʻatulaga auala eseese ole pulega ole inisalini i vaitau eseese ole aso. O le mea lea, e mafai ona faʻatulagaina le pamu ina ia tuʻuina atu i le taimi na tuʻuina atu le aofaʻi tatau o le inisalini e aunoa ma lou auai i lena taimi.

O le a le syndrome ma o a mafuaʻaga

I le maʻisuka, o le aafiaga o taeao o le taeao e mafua mai i le faateleina o le kulukose toto, lea e tupu pe a oʻo mai le la. I le avea ai o se tulafono, o le taeao e tulaʻi i luga le suka e matauina i le 4-9 i le taeao.

O mafuaaga o lenei tulaga atonu e eseese. O nei faʻafitauli, o le taumafa i le po po o le puleaina o se inumaga ole inisalini.

Ae o le mea atoa, o le atinaʻeina o hormones steroid o loʻo i totonu o le fatu o le atinaʻeina o le mafutaga o le taeao o le taeao. I le taeao (4-6 i le taeao), o le maualuga o hormones co-hormones i le toto e oʻo i lona pito i luga. Glucocorticosteroids faʻagaoioia le gaosiga o le kulukose i le ate ma o se taunuuga, e maualuga le suka o le toto.

Ae peitai, o lenei mea na tupu na o tagata maʻi maua i le maʻisuka.I le uma, o le pani o tagata soifua maloloina e maua ai le inisalini i le atoatoa, lea e mafai ai ona e taui mo le hyperglycemia.

O se mea taua tele o le mafutaga o le taeao i le taeao i le maʻisuka ituaiga 1 e masani lava ona maua i tamaiti ma talavou, aua o le somatotropin (hormone tupu) e fesoasoani i le tupu o lenei mea matautia. Ae o le mea moni e faapea o le atinaʻe o le tino o le tamaititi e faʻafeiloaʻi, o le taeao e oso i le kulūkose o le a le faʻaauau foi, aemaise lava talu ai le faʻaitiitia o le maualuga o le homone o tuputupu aʻe ao latou matutua.

E tatau ona manatuaina o le hyperglycemia o le taeao i le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona fai soo.

Ae ui i lea, o lenei mea e le o se uiga o maʻisuka uma. I le tele o tulaga, o lenei mea matautia ua faʻaumatia pe a uma ona 'ai.

O le a le lamatiaga o le mafanafana o le taeao o le taeao ma pe faʻapefea ona iloa le mea ofoofogia?

O lenei tulaga e matautia tele le maualuga o le hyperglycemia, lea e le muta seia oʻo i le taimi o le pule o le inisalini. Ma e pei ona e iloa, o le fesuisuiaʻi o fesuiaiga i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o lona masani mai le 3.5 i le 5.5 mmol / l, e fesoasoani i le tuputupu aʻe vave o faʻalavelave. O le mea lea, o aʻafiaga leaga i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 i lenei tulaga atonu o le faʻamaʻi o le maʻisuka, polyneuropathy ma le nephropathy.

E le gata i lea, o le mafanafana o le taeao o le taeao e sili atu ona matautia i le sili atu ma le tasi, ae e tupu i le tagata maʻi i aso uma e tetee i le tala o le gaosia tele o hormones hormones i le taeao. Mo nei mafuaʻaga, ua faʻaleagaina le gaosiga o le carbohydrate, lea e matua faateleina ai le lamatiaga o le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka.

E taua le matauina e taua le mafai ona iloa le aafiaga o le taeao o le taeao mai le Somoji. O le mea mulimuli, o le mea mulimuli na mafua mai i le gasegase masani o le inisalini, lea e tupu mai i le tala o le tumau o le hypoglycemia ma le posthypoglycemic, faapea foi ona o le le lava o le insulin.

Mo le iloaina o le hyperglycemia i le taeao, e tatau ona e fuaina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i po uma. Ae i se tulaga lautele, o sea ituaiga o gaioiga e fautuaina ina ia faʻatinoina mai le 2 i le 3 i le po.

E le gata i lea, ia fatuina se ata saʻo, e fautuaina e ave fua o le po e tusa ai ma le fuafuaga lenei:

  1. muamua o le 00:00,
  2. mea nei - mai le 3 i le 7 i le taeao.

Afai o le vaitaimi lenei, e leai se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto pe a faʻatusatusa i le vaeluapo, ae, i se isi itu, o loʻo i ai se faʻaopoopoga faʻaopoopoga o faailo, ona mafai ai lea ona tatou talanoa e uiga i le atinaʻeina o aafiaga o le taeao o le taeao.

Faʻafefea ona puipuia le maʻi?

Afai o le gasegase o le taeao e masani ona tupu i le maʻisuka ituaiga 2, ona tatau lea ona e iloa le mea e fai e puipuia ai le faateleina o le maualuga o le suka i le taeao. I le avea ai o se tulafono, ia taofi le hyperglycemia lea e tupu i le amataga o le aso, ua lava lea e suia ai le faʻaofiina o le inisalini ile lua pe tolu itula.

O lea la, afai o le tui mulimuli ao le i moe, na faia i le 21 00, o le hormone e tatau ona faia ile 22 00 - 23 00 itula. I le tele o tulaga, o ia faiga e fesoasoani e puipuia ai le atinaʻeina o le mea ofoofogia, ae o loʻo i ai tuusaunoaga.

E taua le maitauina o sea faʻasaʻoga o le faʻamatalaga e naʻo le faʻaaogaina o le inisalini o le tagata, lea ei ai le umi o le gaoioiga. O nei fualaau faasaina e aofia ai:

  • Protafan
  • Humulin NPH ma isi auala.

A maeʻa le faʻaaogaina o nei vailaʻau, o le maualuga o le maualuga o le hormone e oʻo i le 6-7 itula. Afai e te tuiina le inisalini mulimuli ane, o le maualuga maualuga o le hormone o le a tupu, i le taimi o loʻo i ai se suiga i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ae peitai, e taua le iloa o le faasaʻoina o le injection schedules e le aʻafia ai le maʻi o le maʻisuka pe afai e faʻaaoga Lantus poʻo Levemir.

O fualaau nei e leai se mea e sili ona lelei, aua e naʻo le faatumauina pea o le inisalini. O le mea lea, faatasi ai ma le tele o le hyperglycemia, o nei fualaau faasaina e le mafai ona afaina ai lona faatinoga.

E i ai se isi auala e faʻatino ai le inisalini i le taeao o le taeao o le taeao. E tusa ai ma lenei metotia, o le tuiina o le inisalini i se taimi puupuu e tuʻuina atu i le maʻi i le vaveao. Ina ia mafai ai ona fua saʻo le fualaau manaʻomia ma puipuia le amataina o le maʻi, o le mea muamua e fai o le fuaina lea o le maualuga o le glycemia i le po. Ole fua ole inisalini e faʻatatau i le maualuga ole maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Ae ui i lea, o lenei metotia e le faigofie i taimi uma, ona o se fua le talafeagai, o se osofaʻiga o le hypoglycemia e mafai ona tupu. Ma ia fuafua le fuainumera e manaʻomia, o fua o le faʻatonu o le glucose e tatau ona faʻatinoina i le tele o po. E taua foi le mafaufau i le maualuga o le inisalini malosi e maua pe a uma le 'aiga o le taeao.

O le auala aupito sili ona lelei e puipuia ai le vaveao o le taeao o le pusa o le insulin, lea e mafai ai ona e setiina taimi eseese mo le pulega o le homone e fuafua i le taimi. O le pamu o se masini faʻafomaʻi mo le puleaina o le inisalini, o le mafuaʻaga lea o loʻo aʻafia ai le hormone i lalo o le paʻu. O vailaʻau e oʻo mai i totonu o le tino e ala i le faʻaogaina o masini faʻalanuʻu vaivai e fesoʻotaʻi ai le vaʻa ma le inisalini i totonu o le masini e maua ai le gaʻo.

O le lelei o le pamu o le lava lea e faʻatautaia ai i le taimi e tasi. Ma o le masini lava ia o le a ulufale atu i le aofaiga manaomia o tupe i se taimi atofaina.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i faʻamaoniga ma mataupu faavae o le togafitia o le faʻamaʻi o le taeao o le taeao i le maʻisuka.

E faapefea ona faʻaalia le maʻi

O le tulaga o le taeao o le taeao o le maʻisuka e mafua ai le tele o faʻafitauli. Muamua lava, o manuaga nei, le lelei le moe, lea e masani ona o mai faatasi ma le moe, moe malosi, ma lagona o le tuʻimomomoina pe a maeʻa. Aua nei galo e uiga i faailoga e pei o:

  • moe i luma o le aoauli,
  • tikeri maualuga o le le fiafia,
  • osofaiga o le osofaia le mafuatiaina,
  • faʻafuaseʻi ona faʻafefe o lagona
  • ita i le lalolagi i fafo.

O faʻamatalaga i falemaʻi ua uma ona lisiina muamua e mafai ona tutupu i ni tikeri eseese o le malosi ma e oʻo lava i le tele o faʻapotopotoga, ae o lo latou toesea e foliga mai foi.

O le a lona lamatiaga

O le togafiti e taua tele i le faʻaauau pea o le hyperglycemia, lea o le a le muta seia oʻo i le faʻaofiina o le vaega o le hormonal. E le o se mea faalilolilo o suiga taua i le kulukose o le toto (o le masani mai le 3.5 i le 5.5 mmol) e fesoasoani i le fausiaina o faʻafitauli. I lenei tulaga, o faafitauli e pei o tusitusiga, polyneuropathy ma le nephropathy e mafai ona avea ma aafiaga leaga. Faʻalogo i le mea moni e faapea:

  1. o le lamatiaga o le aʻafiaga e sili atu i lo le tasi ona aliali mai, ae tulaʻi mai i le tagata maʻi i aso uma e tetee i le talaaga o le tupuga o se taua tele o hormones i le vaveao,
  2. mo nei mafuaʻaga, ua faʻataunuʻuina le metabolism o le carbohydrate, lea e faʻapupulaina ai le ono tulai mai o faʻafitauli,
  3. E taua tele le faʻamalamalamaina o le aafiaga o se tafa ata mai le Somoji.

O le mea mulimuli na tupu mai i le masani ai o le inisalini o le insulin, lea e maua i luga o le hypoglycemia e le mausali ma tali tutusa o le physiological. E mafai foi ona mafua ona o le vaivai o le insulin.

Faʻaaliaina o le tagata lava ia

Ina ia mafai ona iloa lenei ituaiga o hyperglycemia, e fautuaina e fuafua le maualuga o le kulukose i po uma. O le taimi pito sili ona lelei mo ia ituaiga amioga e tatau ona iloiloina le vaitaimi mai le lua i le tolu i le taeao.

E le gata i lea, o le fatuina o le ata sili ona saʻo, o le po e manaʻomia e tusa ai ma le algorithm lea: muamua o le 00:00, o mea uma e totoe mai le tolu i le fitu i le taeao. Afai o le vaitaimi na faʻasilasila o le faʻaitiitia o le faʻatonuga o le glucose e leʻi faʻatulagaina pe a faʻatusatusa i le vaeluaga o le vaeluapo, ae, i le isi itu, o loʻo i ai se suiga o le fuainumera, o lona uiga e mafai ona tatou fai atu, o le mea faʻaalia o le physiological ua faʻaalia.

Auala e taulima ai Morning Dawn Syndrome

Faʻasalaga e mafai ona fai pe afai e mulimulitaia fautuaga autu. Aemaise lava, o le inisalini o le tagata e umi lona umi o le gaioiga. O le sili ona lauiloa o igoa pei o Humulin NPH, Protafan. A maeʻa le tuʻuina atu o vailaau tuʻufaʻatasiga, o le maualuga o le maualuga o le vaega o le hormonal o le a iloa pe a uma le ono i le fitu itula. E tatau ona manatua e faapea:

Afai e te tuiina le inisalini i se taimi mulimuli ane, o le a paʻu le pito i luga o le taimi pe a suia le fua o fua o le suka. E tusa ai ma tagata atamamai, e fesoasoani e puipuia ai tulaga.

O le suia o le pepa o le inisiua o le a le afaina ai le mea e tupu pe a fai e faafoe Levemir poʻo Lantus. O le mea moni e faapea, o vailaau tuʻufaʻatasiga e leai se tele o faʻatinoga, ae na o le saofaga i le tausia o le tulaga oi ai nei. I lenei itu, e le mafai ona latou aʻafia ai le faʻaitiitia o le kulukose pe afai e sili atu i le masani.

O le faʻaaogaina o le inisalini puupuu i le taeao e fautuaina. Ina ia mafai ona fua saʻo le fua o loʻo manaomia ma puipuia le tulaga, e fuaina le suka i le taimi muamua i le po.

Faʻalagolago i le tele o le kulukose, o le fua o le inisalini e faʻaaogaina ua iloa.

O le metotia ua faʻamaonia e le o se mea e sili ona talafeagai, ona o se faʻamoemoega le saʻo, o le osofaia o le hypoglycemia e mafai ona maua. Ina ia saʻo le fuaina o le fualaau manaʻomia, e fautuaina e fua le kulūkose mo le tele o po ile laina. O le aofai o inisalini malosi lea o le a maua pe a maeʻa se falaoa o le taeao e faʻaaogaina foi.

Togafitiga mo lenei tulaga matautia e mafai ona ausia e ala i le faʻaaogaina o se pamu insulin. O lenei mea e mafai ai ona puipuia lelei se faafitauli e ala i le faʻamatalaina o taimi eseese mo le faʻaofiina o se vaega e faʻatatau i se taimi patino o le aso. O le mea e sili ona aoga o le lava lea e faʻamautinoa ai faʻavae muamua. Mulimuli ane, o le a tuʻuina atu e le masini le fua faatatau o le insulin i le taimi atofaina - e aunoa ma le auai o le tagata maʻi.

E mafai ona puipuia se faafitauli?

Soʻo se tulaga faʻaleagaina e sili atu ona faigofie le puipuia vave nai lo le togafitia mulimuli ane. Ae ui i lea, o lenei maʻi e le talafeagai uma, ona o lona faʻalagolago i le maʻi endocrine. Ae ui i lea, o tagata atamamai e taulai atu i le mafai ona iai nisi o puipuiga, e aofia ai le tausia o se soifua maloloina lelei ma le lelei o taumafa, faasaʻo taimi talafeagai o soʻo se faʻamaʻi.

E fautuaina e te faʻaaogaina le inisalini e tusa ai ma tagata tomai faapitoa. E tutusa lava le taua o le taofiofia o soʻo se faʻafitauli e mafua mai i le maʻisuka i le taimi. Afai o le tagata gasegase ua i ai se tulaga e masani ai ona alu i luga i le suka, e fautuaina e siaki pea le faailoga. O nei mea uma o le a faʻaitiitia ai le alualu i luma o le faafitauli.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

Tuua Lau Faamatalaga