Vodka mo le maʻisuka ituaiga 2, e mafai e le maʻisuka ona inu vodka

O le maʻisuka o se mea moni faʻalavelave i le sosaiete nei. I le iai o se faʻamaʻi, e tatau i le tagata gasegase ona toe faʻaleleia ma suia lona ala masani o le olaga. Aemaise lava, o le maʻisuka o le a tatau ona i ai i taimi uma le tausia o se taumafataga maualalo maualalo. I le maʻisuka, o le inisalini tutoatasi tutoatasi (NIDDM poʻo le II II), o le faiga o mea taumafa ua atiae e endocrinologists e avea ma togafitiga autu.

Endocrinologists filifili oloa mo tagata gasegase ma le "faamai pipisi" e faavae i luga o faamatalaga GI (index glycemic). O lenei vaega o loʻo taʻu mai ai le fua lea e aʻafia ai le kulukose i le plasma toto. Ua faatagaina e avea o meainu / oloa ma se maualuga o le GI e oʻo atu i le 50 mea. E mafai ona inu vodka ma le maʻisuka ituaiga 2? Pe o lenei uiga taua o aso malolo e aofia i le lisi o oloa taliaina?

Vodka togafitiga mo le maʻisuka

Afai o le vodka e maualuga lona maualuga, ona mafai lea i ona gaioiga e mafua ona o mea e maua ai le suka. Ae ua leva ona i ai uma ona tulaga matautia, talu ai o le glycemia e mafai ona tupu tele.

O le mea lea, e le fautuaina malosi e fomai le togafitia o le maʻisuka ma vodka, aua o le mea leaga lea. E le gata i lea, e tatau ona e malamalama o le maʻisuka o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia, ma o le faʻaaoga faifai pea o le vodka e ono mafua ai le faʻalagolago i le ava, lea o le a faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi.

O le tele o meainu e tatau ona le silia ma le 50 ml.

Vodka ma vailaʻau

O le tele o fualaau faʻasaina e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le ava malosi ina ia mautinoa ai le sili atu le lelei Afai tatou te talanoa e uiga i le "maʻi manaia", ona avea lea o mea uma ma isi auala.

Ona o le malosi o le ava i le maualuga o le suka, o tulafono nei e ao ona matauina mo se tali talafeagai o le tino:

  1. Aʻo leʻi faia le taumafataga, fua le fua o le gaosiga o le glycemia.
  2. A uma ona inu le toe faia o suʻega.
  3. Faʻaititia le fualaau o le inisalini tui e tusa ai ma le faʻaaliga o le glucometer. O le aofaʻi o le suka-lowering drugs (Metformin, Siofor) e tatau ona faʻaititia e ala i le afa.

Pe mafai pe e le mafai ona e inu vodka mo le maʻisuka o se mataupu sili ona taua. O le tali i lea mea e faalagolago i le tele o isi mea. O le faaiuga e tatau ona sau mai le maʻi. O le filifiliga aupito sili o le a avea ma se atoaga o le teenaina o le ava, talu ai e tatau lava ona e faʻamoemoe ma iloa o vodka mo le maʻisuka e le manuia ai le maʻi.

E faigata ona maua pea le paleni i le va o le ava malosi ma le fualaau o fualaau faasaina. O le tagata lava ia e tatau ona filifili poo le a le mea sili ona taua ia te ia - o lona lava soifua maloloina poʻo se afiafi lelei o le lagona ma se faʻalavelave mataʻutia.

O le a le maʻisuka ua faʻaseseina mo vodka?

O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻi o le endocrine lea e atiaʻe e tetee atu i le talaaga o le faʻamalosia o le inisalini. E lava le aofaiga o le hormone o loʻo i ai i le tino, ae le mafai ona iloa e le fusi, lea e mafua ai le alualu i luma o faailoga.

O se meaʻai lelei e fatuina o le ki lea i le puleaina o metabolism gaʻo. O le ava e masani ona le aofia i le lisi. O lo latou faʻatasi o loʻo faʻasaʻoina ma oloa e maualuga i polysaccharides.

Afai e te manaʻo e faʻaaoga vodka e le o le talaaga o le solia o le metabolism carbohydrate, e tatau ona e totogi mo le hypoglycemia. E ui i le mafai ona paleni metabolism, e fomaʻi mai e fomaʻi tulaga e faʻasaina ai vodka:

  • Maʻi maʻisuka
  • Faʻi maʻi. Hepatoses, cirrhosis, hepatitis ma isi gaioiga o okeni eoʻo mai ma le faʻaititia o galuega faʻatino. O le faagasologa o le faʻaaogaina o le ethanol e faʻasaina, lea e faʻaititia ai le ono aʻafiaga o faʻalavelave,
  • Polyneuropathy. Vodka ma le maʻisuka e le fetaui pe a fai o le maʻi o loʻo i ai se faʻasologa o le nerve sel. O isi ava malosi e maua faatasi ma se faʻalavelave o le falemai,
  • Pancreatitis O le paʻu o le pancreatic e faʻapeteina i le inu ava malosi,
  • Faʻaleagaina i le hypoglycemia. Vodka faateleina le avanoa o faʻafitauli
  • Avetaavaleina o se taavale. O se tulaga faʻasaina i soo se ituaiga o ava malosi.

O maʻi o loʻo pagatia i se faʻamaʻi "suamalie" latou te puleaina o latou tulaga glycemia ia latou lava. O le faʻaaogaina tele o le ava e mafua ai le alualu i luma o le maʻisuka faigata. O fomai sili ona taatele e valaau:

  • O le hypoglycemic coma,
  • Polyneuropathy
  • Pancreatitis
  • Tisuka faʻamaʻi.

Ina ia taofia le atinaʻeina o togafitiga, o gasegase e inu ava malosi i ni togi laiti.

E i ai tulaga e faʻasaina ai le faʻaaogaina o vodka:

  • afai ei ai faʻamaʻi o le tino cardiovascular,
  • ma faʻamaʻi ate,
  • tamaitai i soo se laasaga o le maitaga,
  • pe afai o le maʻi suka e mafatia mai le tagofia o le ava malosi.

E sili le lelei mo le faʻafeusuaiga a fafine e aloese mai le inuina o le ava malosi, aua e sili atu ona fai ma vaisu nai lo alii.

O se fautuaga taua mo se tagata maʻi i le maʻisuka o le a avea ma se tulaga atoa o le teena o le ava malosi. E taua le matauina o tagata maʻisuka oe solia tulafono uma a fomaʻi e masani ona uma i totonu o le falemaʻi ma le hypoglycemia ma a maeʻa ona latou tuua lenei tulaga latou te faia se filifiliga taua mo i latou lava - o le le taliaina o vodka.

Mea aoga ma leaga

O le ava malosi e masani ona manatu e leaga i le tino o le tagata. Ae ui i lea, i le faʻaaoga lelei, o le 'ata o meainu e maua ai se aoga aoga ile tino. Vodka e leai se tuusaunoaga. O le ava malosi i le tuufaatasiga e iai sona sao i aafiaga lelei nei:

  • Faʻateleina o vaʻa faʻapitoa. O le faaitiitia o le toto maualuga e tupu,
  • Faaleleia le toto i le faiʻai. E lagona e se tagata le malamalama, o le tiga o le ulu,
  • Faʻaleleia o le amio. O le tausisia o le faʻaaogaina o le ava malosi e faʻalauteleina ai le malologa le tumau.

Vodka mo le maʻisuka faʻaititia le faʻatinoga ile mita. Ona o lenei mea, o le maʻi e faʻaititia ai le fua o le suka-lowering drugs, insulin. Peitai, o lenei aafiaga e le mafai ona taʻua lelei. E le mafai ona pulea le maualuga ma le mamanu o le hypoglycemia.

E faigata i se fomaʻi ona faʻavave vave ma saʻo le suʻega o fualaau uma e faʻamautu ai le gaosiga o le gaʻo. O le aʻafiaga o faʻafitauli e faʻaititia. O fomaʻi ua taʻua o isi meatotino le lelei o vodka:

  • Tulaga maualuga o le atiaʻe o le hypoglycemia,
  • Faʻateleina le atuatuvale o le ate,
  • Nerve vailaau faaleagaina
  • Le lamatiaga o mea ua fai ma vaisu
  • Le faʻaleagaina o le falemaʻi.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi vodka e le faʻatusatusa. Soo se taimi lava e mafai ai, e aloese ai tagata mai meainu malosi ina ia tumau ai le soifua maloloina.

E i ai tulafono, o le tausisia lea o le a faʻaitiitia ai le leaga o le vodka i luga o le tino, lea e le faʻaumatia ai faʻatagaga ma tapulaa o loʻo i luga. O le mea lea, vodka mo le maʻisuka ituaiga 2 o le a itiiti le leaga pe afai:

  1. Faʻaaoga le ava malosi i luga o se manava atoa.
  2. Aua nei faʻaopoopoina le faʻaaogaina o le ava malosi ma le taumafa o le suka-lowering tablets, fatty, foods salty.
  3. Aua nei galo le pulea o le suka i le maeʻa ai o le vodka, pe a uma le 1 ma le 2 itula.
  4. Aua nei inu vodka pe a uma ona taʻalo i taaloga.

O le fesili pe mafai ona filifili le maʻisuka vodka i se tulaga taʻitasi, ae afai e te manaʻo e tausia le soifua maloloina, e sili atu le lafoaʻi o le mea inu mo se taimi umi, ma, e le gata i lea, e taofia ai le faia o se amio leaga!

I le talanoa faapitoa e uiga i meainu malosi, e faigata tele ona taʻua ni uiga taua e ese mai i le amio lelei.

Muamua lava, o le ava malosi o se tagata faʻatauvaʻa mo le tino, tusa lava po o le a le tulaga o le soifua maloloina o le tagata. O gaioiga uma e le iloa pe faʻapefea ona manuia mai lenei ituaiga o oloa, ma oa latou gaioiga e faʻamoemoe e faʻaaogaina ma faʻaitiitia mea e aofia ai le ava ma le fesoasoani a le afu, urine.

Vodka ma le maʻisuka ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1 e tele atu mea leaga nai lo se tagata soifua maloloina. A maeʻa, pe afai e mafai pea e le pancreas ma le ate i le tulaga masani ona tatalia le ethanol, ona iloa ai lea e le toto o le maʻisuka le ava o se toxin lamatia e lamatia ai le ola.

E mafai ona tatou talanoa e uiga i le lamatiaga faaletino mo se tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1, talu ai e itiiti lava le faʻaaogaina o mea e inu ai le ethanol e faʻaalia ai faʻaaliga o le glycemic coma. O vailaka ma vodka mo le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo i ai tulaga talafeagai e faʻaaogaina masani masani e faʻatatau i le mamafa, tausaga ma uiga taʻitasi o le tino.

CategoryIgoa o le ava malosiE mafai / le mafai (, -)Le tele o meainu (kalama)
Maʻisuka 1 t. (Tane / fafine)O mea inu ava uma
Maʻisuka 2 t tane.Vodka100
Pia300
O le uaina80
Champagne
Ava
Seʻi uaina le uaina, vine80-100
Maʻisuka 2 t UlugaliiVodka50-60
Pia250
O le uaina50
Champagne
Ava
Seʻi uaina le uaina, vine
Maʻisuka 2 t. Fafine fananauO meainu malosi uma

O le tulafono autu mo soʻo se ituaiga o le maʻisuka o le mataʻituina lea o taimi uma, e tusa lava po oa tulaga. Malamalama i le taua o le fuaina o le suka, aua e te amanaia ia tulafono, ia matamuli, taumafai e faia le taualumaga i se isi taimi.

Glycemic coma e atiina ae i ni nai minute, e fuafua i le tele o mea inu ma meaai, o lenei tulaga e mafai ona tupu i ni nai sekone. "alt =" ">

Afai e le o faʻamaonia e le tagata maʻi lona tulaga o isi, o ana amioga e le faʻamaonia ma le tautala e mafai ona iloa o se faʻaaliga o le ava malosi. I le taimi lava e tasi, o le laveaiina o lou ola o le a manaʻomia ai oe e galue manino ma saʻo.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e oʻo lava i le tagofia o vailaʻau e le mafai ona vave faʻavave. O le auala sili lava o le tuʻuina atu o le suka suka i lalo o le laulaufaiva.

Vodka ma lana faʻamaufaʻailoga faʻapitoa

O le oloa Vodka o se vai manino o vai-ava. O le malosi o lenei ava malosi e faalagolago i le maualuga o le ethanol i totonu ma e eseese i le 38-50%. E masani lava, i le faaopoopo atu i le vaifofo o vodka, o suauu fusu ma isi mea e ono afaina ai o loo maua i ni aofaiga tetele.

Endocrinologists faʻasaina le faʻaaogaina o vodka ma isi meainu malolosi e inu ava malosi mo tagata e maua i le maʻisuka.

E pei ona uma ona taʻua, o le taumafataga mo tagata gasegase e aofia ai meaai, o le faasinomaga ole igoa e eseese i totonu o le 50 iunite. I le mataupu e 69 iunite. o ia ituaiga ipu e fai ma ituaiga o tuusaunoaga, o lona uiga, o lo latou faaaogaina e mafai, ae na o sina fualaau laitiiti ma le seasea ona faaaoga (2-3 taimi i le vaiaso). Ae o meaai faʻatasi ma se GI mai le 70 vaega ua uma ona faʻasaina faasaina.

O le 'ai o sea taumafataga e mafai ona faatupuina ai le hyperglycemia i se tagata maʻi (o se tulaga faʻaleagaina o le ola), lea e maualuga ai le maualuga o le kulukose i le 5 mmol / lita. Ina ia malamalama pe taliaina le vodka mo le maʻisuka ituaiga 2, tusa lava pe mafai ona faʻaumatia pe leai foi, sei tatou maua le GI. O le faasinomaga o igoa o lenei ava malosi e leai se mea.

Maʻisuka ma agaga

O lona uiga o vodka o loʻo i luga o le lisi o oloa o le maʻisuka? E le faigofie mea uma. E le tatau ona galo o le ethanol, o se vaega o le malosi malosi o le ava malosi i se maualuga maualuga, e matua afaina lava i le tulaga o le ate. Ae o lenei okeni lea e galue e taofia le sosoʻoina o le kulūkose i totonu o le toto, ma faʻamautinoa ai le paleni, lea e taua tele mo tagata gasegase.

Afai e tele taimi e maua ai vodka i le talaaga o le maʻisuka ua maua, o le ate e amata ona galue malosi i le faʻamaʻi o le éthanol, faʻagaloina e uiga i lona isi, galuega taua mo le maʻisuka - faʻafefe o le kulukose. O le iʻuga, o loʻo gasegase le gasegase e feagai ma se tulaga lamatia i lo latou tulaga o le hypoglycemia.

O le hypoglycemia o se maʻi e mafua i le faʻaitiitia o le kulūkose i le toto (lalo ifo 3.3-3.5 mmol / l).

Faʻatasi ai ma togafitiga o le maʻisuka, o le faʻaalia o sea ituaiga maʻi e avea ma mea e lamatia ai le ola mo le maʻi. Afai e le o maua le fesoasoani faafomaʻi, o le hypoglycemia e mafai ona taʻitaʻia ai le maʻisuka i le atinaʻeina o se siama, ma i mataupu sili ona leaga, o le a afaina.

O le a le ituaiga ava malosi e mafai ona e inuina mo le maʻisuka?

O le mea moni, o gasegase e iai se "faʻamaʻi manuia" e le manaʻo e le amanaʻia aso faamanatu, maliega malie ma auai i latou i luga o se tulaga tutusa ma tagata uma. Endocrinologists ua faʻatagaina e inu ma gasegase e maua i le maʻisuka, ae i se tulaga sili ona taua, ua tuʻuina atu i le GI o le ava malosi:

  • vodka lelei lelei (GI: 0),
  • fufulu meainu uaina (GI: 30),
  • vine ua faamalosi (GI: 35),
  • vine ua mamago, piniki, mumu ma paʻepaʻe (GI: 45).

Ole faasinomaga o le ava malosi e silia ma le 110 iunite, lea e le fetaui ma tuaoi ua faatagaina mo se maʻi suka. O le faʻaaogaina o nei ituaiga o ava malosi mo le maʻisuka e afaina i taunuuga mataʻutia, aemaise le foliga o le hypoglycemia.

Glycemic Index of Vodka

E pei ona faamatalaina i luga, o le faavae o le taumafa mo le maʻisuka o meainu ma meaai e maualalo le faasinoupu, e oʻo atu i le 50 iunite e aofia ai. Afai o le faasinomaga o loʻo i le ogatotonu, o lona uiga, e oʻo atu i le 69 iunite e aofia ai - o nei oloa ma mea inu o loʻo i ai i le natura o le faʻatagaina, o lona uiga, latou te i ai i luga o le lisi mea na o le tele o vaiaso i le vaiaso, ona fai ai lea i ni mea laiti. O le inu i le GI mai le 70 iunite ma luga e matua faasaina, talu ai na o le lima minute talu ona uma ona inu, e mafai ona e lagona muamua faailoga muamua o le hyperglycemia ma le faateleina o le toto toto i le 5 mmol / L.

O le vodka index e leai ni iunite, ae o lenei faailo e le maua ai se tali lelei i le fesili - e mafai ona inu vodka i le maʻisuka? E faʻamatalaina lenei mea i le mea moni o le ava malosi e taofiofia ai le gaioiga o le ate, lea e faʻagesegese ai le tuʻuina atu o le kulūkose i totonu o le toto, e tau ai i le taimi e tasi ma le ava malosi o se mea oona.

Talu ai ona o lenei mea matautia, e tele taimi e maua ai e tagata e faalagolago i le inisalini le tui, i tulaga e seasea ona tupu, e tolopoina. O lenei tulaga e sili ona matautia mo tagata ei ai se "maʻi manaia". Fesoasoani faafomaʻi e le maua i le taimi e mafai ona mafua ai se tasi poʻo le oti. O le mea lea, e taua tele, ae leʻi inu vodka mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le ituaiga 1, e lapatai tagata e uiga i lenei filifiliga.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e na o sina taimi e mafai ona e maua ai le ava malosi:

  • vodka, o lona GI e tutusa ma iunite zero,
  • le uaina faamalosi faamalosi ma se GI o le 35 iunite,
  • mūmū mūmū ma le paʻepaʻe papaʻe ma se GI o le 45 iunite,
  • togitogi uaina - 30 iunite.

E matua faasaina, i le i ai o le ituaiga muamua ma le lona lua o le maʻisuka, o meainu nei:

  1. pia o lona GI e oʻo atu i le 110 iunite (e sili atu nai lo le kulukose mama),
  2. ava malosi
  3. cocktails
  4. sherry.

O le maʻisuka ma le vodka o ni faʻamatalaga e le fetaui, ae afai e faia se faaiuga i le latou faʻaaogaina, e tatau ona mulimulitaʻia nisi tulafono ina ia aloese mai faʻalavelave i totoga o loʻo aʻafia.

E faapefea ona galue vodka

Soo se fomai atamai o le a faapea mai o mea inu vodka ma le maʻisuka e le fetaui. Ae aoga, ma le lagolago malosi mo nisi tulafono. Aʻo le i suʻesuʻeina, e aoga tele le suʻeina o le uiga o le malosi o le ava i luga o le maʻisuka maʻi. Vodka vave alu i totonu o le toto ma salalau i totonu o faʻalapotopotoga uma.

O le ate e maua ai le vevesi o aʻafiaga o le ethanol. O lenei okeni, o le iloa o le ava malosi e pei o se mea oona, lea e amata ona malosi le tetee atu i le salalau lautele o le ethanol ma faʻaitiitia ai. Ae e aoga le mafaufau o le ate e faʻalavelave ai le gaosia o le kulukose, lea e matua taua mo le manuia o le maʻisuka. O le tauivi malosi i le ava malosi, o le ate ua "galo" e uiga i lona isi galuega.

O lenei tulaga e mafua ai le atinaʻeina o le hypoglycemia i le maʻi, lea ua uma ona taʻua. Ae o le aʻafiaga le lelei o lenei maʻi e faʻafia ona faʻateleina e faasaga i tua o le inisua ma le maʻisuka. Lea e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le tagata maʻi, faʻaopoopoga i le hypoglycemic coma, e le itiiti ifo tulaga lamatia o le ola. Aemaise lava:

  • osofaia ma le fatu fatu,
  • gasegase myocardial (muscle cardiac).

O nei faʻaaliga e vodka ma le "faʻamaʻi maʻi" o ni faʻamatalaga le fetaui. E tatau foi ona manatuaina o le anti-popolega e taofiofia ai le aafiaga o le toetoe lava o vailaau uma e tatau ona ave e tagata mamaʻi ma le maʻisuka. Peitai, e ui i lea, o loʻo i ai se avanoa e faʻaitiitia ai nei lamatiaga matautia ma maua ai avanoa e inu vodka.

Fautuaga mo le maʻisuka

O tagata uma na feagai ma lenei faʻamaʻi matautia e tatau ona iloa ma tausisia le tele o tulafono e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tulaga lamatia pe a inu vodka.. O le mea moni, muamua lava, o maʻisuka uma e manaʻomia le i ai o le mita masima toto e mafai ai ona mataʻituina ana faailo i soʻo se tulaga.

E le gata i lea, e taua le faʻamalamalamaina o mea nei, e le itiiti ifo le taua o tulafono mo le faʻaaogaina o se malosi malosi e tetee ai i le maʻisuka:

  1. E faasāina ona inu i se manava gaogao. A o leʻi inu ava malosi, o le maʻisuka ua na o se mea e tatau ona fai.
  2. I lalo o le vodka, o gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona filifili meaai taumafa o le gaʻo ma le maualalo o mea e maua ai le protein.
  3. Afai o le ava malolosi malosi i le tele o volumes, e lelei tele le teena o le insulin administration i po uma, ae ao le i alu i le moega ma le po, e tatau ona siaki fua o le kulukose.
  4. I le aso o le "ava malosi," e fautuaina e aveese oe lava gaoioiga faaletino (taʻaloga).
  5. Siaki le tino mo le suka i le muamua 4 itula i le maea ai o le ava muamua na ave.
  6. Faia fetuunaiga i vailaʻau na faʻaaogaina (faʻaaogaina o le suka). E sili atu le maua o fautuaga amata mai se endocrinologist.

Le mea e filifili ai meaai mama

O se taumafa lelei mo le maʻisuka ituaiga 2 o le faavae o togafitiga uma. O se lisi lelei e fatuina pe a avea le taumafa ava ma mea taua tele. I aso faamanatu mo tagata gasegase, e tatau ona e pikiina ia masini e pei o:

  • cereals: araisa (lanu enaena) ma le pata,
  • fualaau aina: persimmons, apples, grapes and pineapples,
  • fualaau faisua: eggplant, mushrooms, tamato ma zucchini.

Aua le fiu vaega o le protein, mo se faataitaiga, meaʻai, moa susu. Ia mautinoa e faaopoopo atu i meaai ma falaoa tao tao / keke. O se meaʻai suamalie mo vodka o le a amata mai i le lanu enaena (enaena) le araisa ma fuamoa fualaʻau manogi mai kukama, tamato, otaota ma le kabeʻau o Beijing.

E mafai ona e faʻateleina le laulau o le maʻisuka ma fagota ipu i lalo o vodka. Ae e sili atu le musu mai ipu e faavae i luga o pateta, kāloti kuka ma beets - o le faasinomaga o le faasinomaga o ia oloa e maualuga tele. Ae i soo se tulaga, aʻo leʻi faia se ipu ava malosi, e tatau ona e feutagai muamua ma lau fomaʻi-endocrinologist.

O le siama o le maʻisuka e le tatau ona avea ma mea e tautevateva ai, ma taofia ai se tagata mai le ola i se olaga atoa. O le mea moni, e tatau ona e iloiloina atoa ma fetuunai au meaʻai ma amioga leaga. Ae o le auai i se aso malolo masani ma tausia se toast i le maʻisuka e talia lelei. Faʻatasi ma le tulaga o le tausisia o nisi o tulafono ma e faʻalagolago i fautuaga uma na maua mai se fomaʻi faapitoa i le vaega o endocrinology.

Tuua Lau Faamatalaga