Le fualaau faasaina Lovastatin: masini o gaioiga ma iloiloga

O le faafitauli i le toto maualuga o le cholesterol e popole i le tele o tagata. E mafua lenei tulaga i le mea moni e faapea o sea tulaga e ono mafua ai le le lelei o le fatu ma le vascular system as a whole. Ina ia faʻaitiitia le hyperlipoproteinemia, e tatau ona le gata ina 'ai le mea saʻo, ae ia faʻamautinoaina foi fualaau faasaina.

O le auala aupito sili ona lelei e maualalo ai le cholesterol o le toto ua taʻua o le fualaau faasaina "Lovastatin." O faatonuga mo le faʻaaogaina, tau, iloiloga, faʻasologa o mea ma le faʻasaʻoina o lenei vailaʻau o le a tuʻuina atu i lalo. O le a e iloa foi mea e uiga i tagata tomai faapitoa e uiga ia te ia ma pe o le a le ituaiga o manatu faaalia o tagata o le a latou tuua.

Pepa, tuufaatasiga, afifiina ma faʻamatalaga o le vailaʻau

O le vailaʻau "Lovastatin", o faʻasoaga mo le faʻaaogaina o loʻo tuʻuina i totonu o se atigipusa pepa, o loʻo faʻatau atu i pepa papaʻe ma lapotopoto. O le elemene aoga i lenei vailaʻau e sili atu ona mamafa. Mo vaega o ausilali, e aofia ai lactose monohydrate, masini, cellulose, acid ascorbic, butyl hydroxyanisole, acid citric ma magnesium stearate.

O vailaau faʻasaina e tuʻuina atu i paʻu o le tino ma ato o pepa pepa, i le faasologa.

Le faiga o le gaioiga o le fualaau faasaina

O le a le mataupu faavae o le gaioiga o fualaau faasaina "Lovastatin"? Faatonuga mo le faʻaaogaina, faʻamatalaga faʻamaonia o LP o loʻo talia le ate ole tulafono ole lipoproteins ile toto. Latou te maua mai lea mea e ala i fegalegaleaiga ma faʻamaumauga na taʻua. O le iʻuga, o le cholesterol e faʻapipiʻiina i totonu o le ate.

O le taʻiala o le gaioiga o le vailaʻau o loʻo fesiligia e faʻamatalaina i le taofiofia o le 3-hydroxy-3-methylglutaryl-coenzyme A reductase. O le enzyme lea e aofia ai le auai o le faʻasologa o le cholesterol.

Faʻaitiitia le faʻavaeina o le cholesterol e aofia ai se faʻaopoopoga o le tau o le numera o le faʻaleleia o le LP i luga o le hepatocytes. O se taunuuga o lenei aafiaga, o le faagasologa o le aveesea o le lipoproteins maualalo maualalo mai le toto ua faatelevaveina, ma o le aofaʻi o le cholesterol, o le maualalo o le cholesterol ma le maualuga o cholesterol o loʻo faʻaitiitia.

Vaega o fualaau faasaina

O a isi meatotino o lovastatin tablets? Faatonuga mo le faʻaaogaina (tau, iloiloga o loʻo tuʻuina atu i le pito i tua o le tusiga) faʻaalia e mafai e lenei meafaigaluega ona faʻaitiitia mea o loʻo maua i apolipoprotein B ma triglycerides, faʻapea foʻi ma sina faʻaititia o le maualuga o le lipoproteins maualuga.

O le togafitiga faʻamalosi pe'ā uma ona fai le vailaau e faʻaalia pe a uma le lua vaiaso, ma le maualuga - pe tusa ma le masina ma le afa. Peitaʻi, e ono vaiaso talu ona faʻagata le faʻamaʻi.

Le aoga o le fualaau faasaina ma le umi faʻaaogaina e le faʻaitiitia. E tatau foi ona maitauina e maua mai i biocultures o Aspergillus terreus ma Monascus ruber.

Faʻamatalaga faʻamatalaga

O le a le umi e ave ai Lovastatin? Faatonuga mo le faʻaaogaina (le tau o le vailaʻau e le maualuga tele) fai mai o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau mai le mea e gaosi ai meaʻai e tupu lemu. E le gata i lea, e faaitiitia ai le faaaogaina o fualaau aina i luga o se manava gaogao.

O le bioavailability of this drug is very low (pe tusa ma le 30% o le fualaau oona). Pe tusa ma le fa itula, o le maualuga o le fualaau oona i totonu o le toto ua ausia. A maeʻa le isi aso e faʻaitiitia ma e tusa ma le 10% o le maualuga.

O le vailaʻau o loʻo fesiligia e 95% faʻamaonia i pulu plasma. O le faʻamaonia o le vailaʻau faʻatasi ma se tasi o togafitiga e matauina i le aso 3.

O le a le Medicine Lovastatin? Faatonuga mo le faʻaaogaina o lipoti o lenei mea o se mea faʻaleleia. A maeʻa le uluaʻi paso i totonu o le ate, e manaʻomia se foliga malosi.

O le vailaau faʻasaina e faʻafouina i le isoenzymes. O lona afa-soifuaga e 180 minute. O le elemene malosi o le vailaau faasaina, faapea foi ma ona metabolites, ua faanenefuina e fatugaʻo ma e ala i le manava.

Faailoga mo le ave o fualaau

I le i ai o tulaga o loʻo faʻatulagaina ai e tagata gaosi fualaau Lovastatin? Faatonuga mo le faʻaaogaina (faʻamatalaga, tuufaatasiga o fualaau faasaina i le amataga o le tusiga) lipoti o lenei fualaau faasaina e aoga tele mo le hypercholesterolemia (type IIb ma le type IIa lipolipoproteinemia) ma se LDL maualuga (pe afai o le togafitiga o tagata i le faateleina o le lamatiaga o le atiae o le atherosclerosis e leai se aoga) , faʻapea foʻi ma hypertriglyceridemia ma hypercholesterolemia.

E tatau ona maitauina o le fualaau faasaina e fesiligia e masani ona faatonuina mo le atherosclerosis.

Contraindications mo le aveina o meaʻai

O a tulaga e le fautuaina ai le tagata maʻi e faʻaaoga fualaau Lovastatin? Faatonuga mo le faʻaaogaina (togafitiga i lenei vailaau faʻasaina e tatau ona faatonuina e se fomaʻi) lipoti e faʻaaogaina lenei vailaau i le tulaga o gasegase o gase malolosi, maʻitaga poʻo le ono ono tupu mai, gaioiga faʻaleagaina o mea e le mafaamatalaina, faʻapea foi i le taimi o le susu, i le ogaoga o le maʻi (lautele) lagona lelei i le sili atu.

E le gata i lea, o le vailaau o loʻo fesiligia e le o faʻamaonia i se laʻititi, ma le myopathy ma le cholestasis.

E faʻasaina le tuʻufaʻatasia o fualaau faʻatau ma le ava malosi. Faʻasalaga mataʻutia, o loʻo faʻamatalaina i tagata gasegase pe a maeʻa le fatu o le coronary e faʻasolo ai le faapipiina.

Le fualaau faasaina "Lovastatin": faatonuga mo le faaaogaina

Tau, o mea tutusa o lenei meafaigaluega o le a toe mafaufauina atili.

E tusa ai ma faʻamatalaga ua tuʻuina atu, o fualaau Lovastatin e tatau ona faʻaalia i le taimi o le 'aiga o le afiafi i aso taitasi.

I se tulaga faʻaleagaina e pei o le hyperlipidemia, o le vailaʻau o loʻo faʻamaonia i se aofaiga o le 10 -80 mg i le taimi (o le fualaau e faalagolago i le ogaoga o le maʻi).

Togafitiga ma le fualaau faasaina e fesiligia e amata i nai tootoo. Ona faasolosolo malie lea ona faateleina. O le maualuga o aso taitasi o fualaau faasaina, e tutusa ma le 80 mg, e mafai ona faalua pe faalua i le aso (i le taeao ma ao le i momoe). O le filifilia o se togafitiga togafitiga e faia i se vaitaimi o le masina e tasi.

E faʻapefea ona faatonuina Lovastatin mo le atherosclerosis o le matelaina o maliu? Faatonuga mo le faʻaaogaina o lipoti e faʻatasi ai ma se faʻamaʻi, o le vailaau faʻasaina ua faʻamaonia i se fualaau o le 20-40 mg. Afai o le aofaiga maoti o le fualaau faasaina e le aoga, ona faateleina lea i le 60 -80 mg.

Pe a faʻapipiʻi le vailaʻau faʻatasi ma le fibrates poʻo le nicotinic acid, o lana metotia e le tatau ona sili atu nai lo le 20 mg i le aso.

Mea leaga na tutupu

E mafua ai aʻafiaga aʻafiaga a le Lovastatin? O faatonuga mo le faʻaaogaina e faʻaalia ai mea leaga na tutupu:

  • faʻataʻaloga, teteʻe,
  • atrophy optic, diva,
  • le mautonu, atuatuvale i le moe, atuatuvalega, vaivaiga lautele, taofiofia,
  • maso maso, myalgia, myositis
  • tagata o loʻo ave le elemene nicotinic, Cyclosporin poʻo Gemfibrozil, faʻalautele le lamatiaga o le rhabdomyolysis,
  • thrombocytopenia, anemia hemolytic,
  • fulafula o le fatu, cholestasis biliary, nausea, hepatitis, sosoʻo, tosina o le tofo, le mausali, siama cholestatic, manava manava,
  • faateleina le gaioiga o le creatin phosphokinase ma le ate e fesuiaʻi,
  • o le faateleina o le bilirubin ma le alkaline phosphatase,
  • Faʻasolosolo i luga o le edema, vevela, mimilo, afaina, urticaria,
  • alopecia ma faaitiitia le malosi.

Faʻatoʻa togafitiga

Faʻatasi ai ma le faʻalavelaveina o le puleaina o vailaʻau maualuga o le vailaʻau, o faʻamaoniga faapitoa e le o matauina i le tagata maʻi.

I le matauina o tulaga faʻaleagaina, ua fufulu le tagata manua i le manava ma faʻatonuina le faʻaaogaina o ni sorbents. E le gata i lea, o le tagata gasegase e mataʻituina mo galuega taua, galuega o le ate ma le creatine phosphokinase.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le faʻaaogaina tutusa o le tele o le fua o le vine, faapea Gemfibrozil ma Fenofibrat, e mafua ai le maualuga o le lamatiaina o le atinaʻeina o myopathies.

O le tagofia o fualaau faʻasaina i le acidic nicotinic, Clarithromycin, Erythromycin, Cyclosporin, vailaʻau faʻatoʻaga (Itraconazole, Ketoconazole), Nefazodone ma Ritonavir e mafua ai le faateleina o le faʻaogaina o fualaau oona i totonu o le toto, faʻapea foʻi ma le faʻaumatiaga maso tino ma le lamatiaga o le atinaʻe o le myopathy.

O le faʻatasi o le "Lovastatin" ma le "Warfarin" e faʻatele ai le lamatia o le toto.

O le vailaau faasaina "Colestyramine" e faaitiitia ai le bioavailability of the drug in question. O le mea lea, o le vaeluaga taimi i le va o lo latou faʻaaoga e tatau ona le itiiti ifo i le 2-4 itula.

Le tau o le fualaau faasaina ma ona analogues

I le taimi nei, e le mafai ona faʻatau togafitiga i falemaʻi i Moscow ma isi aai o Rusia. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻatonuina e ala i le Upega Tafaʻilagi a le Lalolagi. O tau i falemaʻi i luga o le initaneti e eseese lautele. O lenei vailaau faasaina e mafai ona faatauina i le aofaiga o le 300-600 ru.

Afai e tatau ai, ona mafai lea ona suia le vailaau oona e pei o le Apextatin, Fluvastatin, Cardiostatin, Iinvastin, Vero-Lovastatin, Pravastatin, Holetar, Lovasterol, Mevacor , Mevinacor, Lovacor.

Fualaau faasaina

Ua e iloa nei fualaau e pei o Lovastatin. O faatonuga, tuufaatasiga, faʻaogaina, faʻasologa o lenei vailaʻau o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga.

E tusa ai ma tagata atamamai, o fualaau o le lipid-lowering e faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa, faʻapea foʻi ma le puipuia o le atherosclerosis ma ona faʻafitauli.

O le taʻiala o le gaioiga o lenei vailaʻau o le faʻaitiitia o mea e maua i le lipoproteins atherogenic i totonu o le toto

E tusa ai ma fomaʻi, i le taimi nei, e tele naua le poto masani na mauaina i le faʻaaogaina o Lovastatin. O ia o se tasi o vailaau sili ona saogalemu. O lenei fualaau faasaina e maua ai le faapalepale lelei i le umi o togafitiga.

Faʻasalaga o aʻafiaga itu e seasea lava ona maua i iloiloga o maʻi. O nisi taimi o lenei vailaʻau e mafai ona mafua ai le paʻu, manava manava, tiga o le manava o le tino, le mausali, sola ma le tiga o le muso. E masani lava, o ia ituaiga o gaioiga e mou ese atu i le lua vaiaso talu ona amata le togafitiga pe mafua mai i le faʻaitiitia o le faʻaititia.

Le fualaau faasaina Lovastatin: masini o gaioiga ma iloiloga

Ole vaega o fuainumera (cholesterol-lowering drugs) e aofia ai le Lovastatin lelei. O le vailaʻau e faʻaaogaina e le gata i togafitiga o le hypercholesterolemia, hyperlipoproteinemia, ae faʻapea foi i le puipuia o faʻamaʻi fatu cardiovascular.

E tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau faʻatasi ma se taumafataga faapitoa, faamalositino ma le mamafa. I lenei tusiga, e mafai ona e aoao atili e uiga i Lovastatin, faatonuga mo le faʻaaogaina, tau, iloiloga, mea tutusa.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

Lovastatin 20 mg poʻo le 40 mg o loʻo maua i le pepa lapopoa, o le vaega galue o loʻo i ai le igoa tutusa. O mea faaopoopo o le vailaʻau o le lactose monohydrate, sima, cellulose, magnesium stearate, butylhydroxyanisole, citric ma ascorbic acid.

O se vailaau faʻatau e faʻatau atu pe a fai e iai se fomaʻi faʻatasi ma ia. Aʻo faʻatau mai le fualaau faasaina, e tatau i le tagata gasegase ona gauai atu i le saini ua faapipiiina. O le faʻatonuga e tele faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o lenei vailaʻau:

  • togafitiga o le hypercholisterinemia autu ituaiga eseese IIa ma le IIb,
  • hyperlipoproteinemia togafitiga (faʻalavelave i le maʻisuka ma le maʻi o le nephrotic),
  • togafitiga o le atherosclerosis (faʻatasi ai ma togafitiga o vailaau faʻamaʻi ma gaʻo susu)
  • puipuiga o patholasis cardiovascular,
  • hypertriglyceridemia togafitiga.

O le faʻaaogāina o laupepa e tatau ona faia i le 1 le aso i le aso i le taimi o le 'aiga o le afiafi O le fua o le fualaau faasaina e faalagolago i le maʻi. O le mea lea, faatasi ai ma le hyperlipidemia, o se fuataga e tasi o le 10 -80 mg ua faatonuina.

Ole togafitiga o togafitiga e amata i nai tootoo, faatasi ai ma le faatagaga a le fomaʻi, e mafai ona faasolosolo malie le alualu i luma. E fautuaina e filifili se metotia i vaiaso uma.

O le maualuga maualuga (80 mg) e mafai ona vaevaeina i ni atopa se lua - ile taeao ma le afiafi.

I le togafitiga o le atherosclerosis, o le fua aupito sili ona lelei e 20-40 mg. Afai e le aoga le togafitiga, o le faateleina o le 60 -80 mg e mafai. Afai o le tagata gasegase e ave fibrates poo le nicotinic acid i le taimi e tasi, e tatau ona faʻaoga Lovastatin e sili atu ma le 20 mg i le aso. E le gata i lea, o le a tatau ona faʻaitiitia le togi i ia tulaga:

  1. Faʻaaoga faʻatasi o immunosuppressants.
  2. Le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi.
  3. Faʻataʻitaʻiga ma vailaʻau faʻatau.
  4. Togafitiga o faʻamaʻi o le ate o se faʻamatalaga patino pe lautele.
  5. Le faʻaaogaina o vailaʻau o loʻo iai faʻamalosi tino.

E tatau ona teuina le vailaʻau i le vevela e le silia ma le 25 tikeri Celsius.

A maeʻa le aso e muta ai, lea e 2 tausaga, e faʻasaina le faʻaaogaina o le oloa.

Contraindications ma aʻafiaga itu

Lovastatin ei ai se lisi itiiti o le faʻasaina. O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e faasaina i le tulaga o le myopathy (faʻasolosolo maʻi o le neuromuscular), maitaga, cholestasis, maʻi le ate, i lalo ifo o le 18 tausaga le matua ma le siakiina e le tagata lava ia vaega.

E tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau ma faʻamautinoa i tagata gasegase oe na maua le uaua e mafua ai ona fusi. E leai se tulaga e tatau ona e tagofia ai fualaau i le ava malosi.

I nisi tulaga, o vailaau e mafua ai aʻafiaga. Faatasi ai ma i latou, e tatau ona faailogaina:

  • O gaioiga e fesootaʻi ma le galuega o le gastrointestinal tract: osofaʻiga o le nausea, o le fatu fagu, faʻalauteleina o le kesi, suiga i le tofo, manava manava, suia le taʻavale.
  • Faʻafitauli o le fatufatuga o le tino: ulu o le ulu, le lelei le moe, popolevale, vevela, paʻuʻese, myositis, musele maso ma laʻualgia. A faʻaaogaina le cyclosporine, gemfibrozil poʻo le nicotinic acid, o loʻo i ai se avanoa o le rhabdomyolysis.
  • Faʻaauau o le faiga o le biliary: faʻateleina le gaioiga o le bilirubin, alkaline phosphatase, ate le transaminases ma le creatine phosphokinase. O nisi taimi e maua ai le hepatitis, cholestatic jaundice ma choilase piliary.
  • Faʻatonuga a le Allergic: o le tiga, paʻu o le paʻu, urticaria, angioedema, faʻasolosolo.
  • Faʻasalaga o mata: atrophy o le nerve optic ma le atinaʻeina o tusi.
  • Isi aʻafiaga: faʻaititia le malosi, masani malaise, alopecia.

O faʻamaoniga o se faʻalavelave tele pe a faʻaaoga fua tele o fualaau faasaina e le o matauina. O le faavae o togafitiga o le soloia o le Lovastatin, o le gaogao, o le faʻaaogaina o sorbents (carbon activated, Smecta, Polysorb, Atoxil) e pulea ai galuega taua, galuega o le ate ma le creatine phosphokinase.

Fegalegaleaiga ma isi auala

E le tatau ona faʻaaogaina le lovastatin i fualaau uma, aua oa latou fegalegaleaiga e mafai ona oo atu ai i ni mea le lelei o le tino. E le gata i lea, o nisi vailaʻau e mafai ona faʻaleleia ai le faʻaogaina o le mea galue malosi, ma o nisi e faʻaititia.

O le maualuga o le lamatiaga o le maso o le muscle ma le myopathy, faapea foi ma le faateleina o le mea o loo i ai i le vaega galue, e faaosofia ai le faaaogaina tutusa o Lovastatin faatasi ai ma le acidic nicotinic, Cyclosporine, Ritonavir, Erythromycin, Nefazodone ma Clarithromycin.

O le faʻaaogaina faʻapitoa o se vailaau faʻasaina ma le vine vine, fenofibrate, gemfibrozil e faʻapupulaina foi avanoa o le myopathy.

O le lamatiaga o le tafe toto e faateleina i le faʻaaogaina o warfarin. O le bioavailability o lovastatin e faaitiitia pe a faʻaaoga le colestyramine. Ina ia mafai ai e le bioavisi o le fualaau faasaina ona tumau le masani, e tatau ona faaaoga fualaau faasaina faatasi ai ma le va o le 2-4 itula.

Faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi, e manaʻomia e le maʻi ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e uiga i le tagofia o fualaau.

O nisi o nei mea e le ogatasi ma Lovastatin, o le mea lea, o le faʻaaogaina saʻo o fualaau faasaina e matua faʻasaina.

Tau, faʻatusatusaga ma iloiloga o maʻi

Ae paga lea, e le mafai ona faʻatau Lovastatin talu ai E le maua i Rusia.

Kamupani faʻatau fale e pei o le Lekpharm (Belarus), Replekpharm AD (Macedonia) ma Kievmedpreparat (Iukureini) o tagata gaosiga o fualaau faasaina.

I lenei tulaga, e mafai e le fomai ona faatonu se analog o Lovastatin, lea e tutusa uma lava mea tau togafitiga.

O vailaʻau sili ona lauiloa o:

  1. Holetar. O loʻo aofia ai le vaega taua - lovastatin, o lea la o se synonym mo Lovastatin. O fualaau faasaina ei ai faʻamaumauga tutusa, faʻamaʻi ma faʻamaʻi leaga e pei o Lovastatin.
  2. Cardiostatin. O le isi vailaʻau lauiloa o se synonym mo Lovastatin, aua o loʻo i ai le mea e tasi o loʻo galue malosi. Pe a ave Cardiostatin, e mataʻituina se togafitiga o le togafitiga mo vaiaso e lua, ma le maualuga pe a uma le 4-6 vaiaso o le ave o fualaau faasaina. O le tau masani e 290 rubles (i totonu o se afifi o 30 pusa o 20 mg).
  3. Tatalo. E i ai le tele o ituaiga o gaioiga. O le elemene aoga o le pravastatinum. O le vailaʻau e faʻaaogaina mo le hypercholesterolemia muamua ma le dyslipidemia e fefiloi, faʻapea foʻi ma le puipuia o faʻamaʻi fatu fatu. O le faʻaaogaina o le Pravastatin e mafai ona avea o se puipuiga lona lua mo le faʻaleagaina o le myocardial, angina pectoris ma le hyperlipidemia post-transplant.
  4. Zokor. O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina o le simvastatin. O le faʻamaoniga autu o le vailaʻau o le togafitiga o le hypercholesterolemia. O Zokor o loʻo faʻaaogaina e avea ma faʻasolosolo e puipuia ai le atinaʻe o pathoces cardiovascular. O le tau o le 380 rupu (28 papa o le 10 mg) ma le 690 rupu (28 papa o 20 mg).

E tusa ai ma le Vyshkovsky Index, o taitai i le maketi a Rusia o le Cardiostatin, Mevacor, Holetar ma Rovacor.

Manatu faaalia mo Lovastatin, mai maʻi ma mai fomai, e lelei. O vailaʻau e saogalemu ma e talia lelei e tagata gasegase, e tusa lava pe faʻaaoga umi.

O gaioiga e fesoʻotaʻi ma le maʻi o le mafaufau e masani ona aliali mai i le amataga o togafitiga. A mavae le lua vaiaso, pe a faʻaaogaina le tino i le faatosinaga a le vaega galue, ona taofi lea o faailoga. O nisi taimi, o le maualuga o le ALT ma le AST, o lona uiga e tatau ona pulea a latou mea.

A maeʻa le 1.5 masina mai le amataga o togafitiga, e faia se suʻesuʻega mulimuli. I le avea ai o se tulafono, o loʻo i ai se tulaga lelei i suʻesuʻega, o lona uiga. lipotia le faʻaititia o le lipid.

E faʻafefea ona maualalo le cholesterol o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Sailiga e leʻi maua. Faʻaalia. Sailia. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Ole ituaiga o le faʻaaogaina o Lovastatin o pepa maʻalaʻau: o le paʻu lanu, paʻepaʻe ma se fulufulu lanu samasama, ma se paʻu (i totonu o se pusa cardboard bundles 1-3 pusa paʻu o 10, 15 poʻo 20 paʻu taʻitasi).

Faʻavae 1 papa maʻa:

  • gaioiga galue: lovastatin - 20 pe 40 mg (i le fua o le 100% mea matutu),
  • vaega o ausilali: faʻamalositino kilokonika, magnesium stearate, masini suauu, butylhydroxyanisole, cellulose microcrystalline, suka gaʻo.

Pharmacodynamics

O le lovastatin o se inhibitor o le fatufatu o le cholesterol i totonu ole ate. O le tino i le tino i le foliga o se lactone e le o galue e tuusao totoina i foliga tutusa, e avea o se inhibitor faatauva o le 3-hydroxy-3-methylglutaryl-coenzyme-A reductase (HMG-CoA reductase). O le enzyme lea e mafua ai le liua o le HMG-CoA e vavalo, o le laasaga muamua i le biosynthesis cholesterol.

O aʻafiaga autu o le televave:

  • faʻaitiitia le aofaʻi o le cholesterol toto ma le cholesterol i le LDL ma le VLDL (lipoproteins maualalo maualalo ma lipoproteins maualalo),
  • faʻavaivaia le faʻaitiitia o mea o loʻo maua i le apolipoprotein B, o le faʻateleina o triglycerides i le plasma toto ma le faʻaleleia atili o le maualuga o le HDL (maualuga lipoproteins),
  • faʻamautuina o maʻa, faʻaleleia atili o galuega o le endothelial, antithrombogenic ma le aʻafiaga o le inflammatory (saofaga i le faʻaaogaina o le antiatherosclerotic).

O le togafitiga faʻalauiloaina o le lovastatin e aliali mai i totonu o le 14 aso, ma le maualuga pe a uma le 1-1.5 masina o le faʻatulagaga faʻapitoa. I le vaitaimi lava lea e tasi talu ona faʻauʻu le togafitiga, o loʻo iai pea le aafiaga. Faatasi ai ma le faʻaaogaina umi (e oʻo atu i le 5 tausaga), o le lelei o le lovastatin e le faʻaitiitia.

Pharmacokinetics

Lovastatin o loʻo faʻaogaina i totonu o le vaega oona (gastrointestinal tract) lemu ma le le atoatoa - e tusa ma le 30% o le fualaau. Afai e ave i luga o se manava gaogao, e faaititia le absorption i le 1/3 pe a faatusatusa i le faaaogaina i meaai.

Tmax (taimi e oʻo ai le maualuga o le maualuga) mai le 2 i le 4 itula, Cmax (maualuga maualuga) e 7.8 ma le 11.9 ng / ml (mo le lovastatin ma le beta-hydroxyacids), ona faʻaitiitia loa lea o le plasma concentration. A maeʻa le 24 itula, e 10% le maualuga. Fesootaiga ma palatini plasma - 95%. Faatasi ai ma se mea e tasi i le po, o le kiliaina o lovastatin ma ona gasegase malosi e ausia pe a mavae le 48-72 itula.

Faʻailo i totonu o le toto toto ma le pa puipui.

Pe a pasi atu i le ate mo le taimi muamua, o le lovastatin e maua i le gasegase malosi, oxidizes to beta-hydroxy acids, lona 6-hydroxy derivative ma isi metabolites, o nisi oi latou e faaalia ai le pharmacological activity (latou te poloka HMG-CoA reductase). O le isoenzymes o le CYP3A4, CYP3A7 ma le CYP3A5 e aofia ai i le metabolism o lovastatin.

T1/2 (afa-ola) e 3 itula. 83% o le fualaau e mafua mai i le iniseti, 10% - mai fatugaʻo.

Faailoga mo le faʻaaogaina

  • maualuga le maualuga o le cholesterol, LDL cholesterol ma triglycerides i le toto i gasegase o le hypercholesterolemia muamua (e tusa ai ma Fredrickson ituaiga IIa ma le IIb), e aofia ai hyperlipidemia fegalegaleaiga masani, hypercholesterolemia ma heterozygous hypercholesterolemia: i le tulaga o togafitiga lovastatin, ua faatonuina e faaitiitia le aoga o le lovastatin ma isi fualaau faasaina
  • O le atherosclerosis o le coronary i maʻi na maua i le fatu fatu (faamai o le fatu fatu): o togafitiga e faia e faʻagesegese ai lona alualu i luma.

Hyperlipidemia

Ole fua ole aso fautuaina o Lovastatin e 10 -80 mg i le aso.

I tagata gasegase ma le hypercholesterolemia, o le fua muamua e masani ona masani i le 20 mg i le aso i le afiafi, faatasi ai ma le faʻalauiloaina o le maʻi (plasma total cholesterol in the blood - from 7.8 mmol / l) - 40 mg. Ina ia ausia tulaga maualuga o le cholesterol, e mafai ona faateleina le fualaau i le 80 mg (maualuga) i le tasi pe sili atu foi (taeao ma afiafi).

Suia le fualaʻau ma faʻalavelave mo le itiiti ifo i le 4 vaiaso. Afai o le maualuga o le maualuga o le cholesterol i le plasma toto e pau i le 140 mg / 100 ml poo le LDL cholesterol i le 75 mg / 100 ml, e mafai ona faaitiitia le fua o le Lovastatin. Pe a faʻatasi ma le cyclosporine, fibrates poʻo le nicotinic acid (mai le 1000 mg i le aso), e le tatau ona silia le 20 mg i le aso. I tagata gasegase e leai se faaletonu ogaoga ma le kiliata creatinine e itiiti ifo nai lo le 30 ml / minute, o le vailaʻau ua faatonuina i lalo o le vaavaaiga faafomai (fuase maualuga - 20 mg i le aso).

Lovasterol - faatonuga mo le faʻaaoga

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

I luga o lenei itulau: o le faʻamatalaga o le vailaʻau Lovasterol, faʻaleagaga uma, faʻamaʻi ma faatonuga mo le faʻaaogaina o le vailaʻau Lovasterol e faʻamoemoeina.

O le faʻasalalauga faavaomalo o le mea galue malosi o le faʻamatalaga masani lea e uiga i le fualaau faasaina. O le mea moni e faapea, i le avea ai o se tulafono, o vailaʻau faʻatasi ma le mea lava e tasi o loʻo gaosia i lalo o igoa tau fefaʻatauaʻiga, o le mea moni, o le vailaau lava lea e tasi, ae na gaosia e kamupani eseese. O le INN e mafai ai e fomaʻi ona filifili le meafaigaluega saʻo mai le tele o vailaʻau o loʻo maua i luga o le falemaʻi.

Faiga faʻavae:

Pills
1 le
lovastatin
20 mg
10 pi. - pepa faʻaola (3) - teuina o pepa pepa.

Pills
1 le
lovastatin
10 mg
10 pi. - pepa faʻaola (3) - teuina o pepa pepa.

Pills
1 le
lovastatin
40 mg
10 pi. - pepa faʻaola (3) - teuina o pepa pepa.

tab. 20 mg: 30 pcs.

tab. 10 mg: 30 pcs.

tab. 40 mg: 30 pcs.

Cerebrovascular faʻamaʻi: fomu, mafuaʻaga, faʻamaoniga, suʻesuʻega, auala e togafitia ai

O le Cerebrovascular disease (CVB) o se togafitiga o vaa vavalaʻau, e oʻo atu ai i le atchemia, hypoxia ma le solia o galuega faʻapitoa. I lalo o le aʻafiaga o mea mataga ma le faʻaleagaina, o loʻo faʻaleagaina vaʻa o le cerebral, ma ua faʻalavelaveina le gasegase.

O le maʻi Cerebrovascular e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le faʻamaʻi faʻamaʻi - o se faʻamaʻi o se gaioiga o le faiai o le mafaufau e mafua mai i le le atoatoa o le tino. O lenei togafitiga sa muai mafaufauina o se faafitauli o tagata matutua. I le taimi nei, o le gasegase o le cerebrovascular o le "laiti": ua faateleina le maʻi i tagata ei lalo o le 40 tausaga. E afua ona o se olaga le lelei, le lelei o mea e ola ai le tamaoaiga, meaai paleni.

O le gasegase Cerebrovascular o le taimi nei o se faafitauli faʻafomaʻi taua. O lona tulaga lona tolu i le fausaga o le tino atoa o le tino pe a maeʻa faʻamaʻi o le fatu ma mea faʻapitoa. O le CVI o le mafuaʻaga o le taia ma le umi o le le atoatoa.

Faʻavasegaga

Maʻi Cerebrovascular - faʻamaʻi o le tino faʻamalolo, e aofia ai:

  • Hemorrhagic and strokes.
  • Faʻailoga faʻasolosolo taimi o le faiʻai - occlusion ma vasospasm, arteritis, anerysm.
  • Vaʻaia o le tino.
  • Maʻi faʻamaʻi pipisi o le cerebrovascular - atherosclerotic ma le hyperceptive encephalopathy.

O mafuaʻaga autu o le faʻamaʻi:

  1. O gasegase atherosclerotic o vaʻa vaʻaia e taʻitaʻia ai le cholesterol, o le tuʻuina o paʻu, o la latou vavalalata ma le fesuisuiai, ma mulimuli ane i le solia o le toto toto, gaʻo o le gaʻo ma le mafaufau.
  2. Ole faʻaleagaina o le toto toto, thrombosis ma le thromboembolism e masani lava ona afua ai le faʻaleagaina o le cerebral microcirculation.
  3. O le vaʻaia o le puipui i luma o le maualuga o le maualuga o le toto e faʻaitiitia ai le tafe toto.
  4. Vasculitis e faalavelaveina le toto i le faiʻai.
  5. Osteochondrosis e mafai ona taʻitaʻia ai le le atoatoa ma le le atoatoa ma le le mautonu o le gaioiga o le cerebral.

Faʻailoga e faʻaosofia ai le atinaʻeina o togafitiga:

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • O le maʻi suka
  • Tuai
  • Hypercholesterolemia, dyslipidemia,
  • Mafuaaga
  • Maualuga maualuga
  • Ischemic fatu fatu,
  • Manatua
  • Traumatic faiʻai le faiʻai
  • Faʻaaoga le faʻaaogaina o faʻamaʻi pepe,
  • Fuʻa
  • Soifuaga masani
  • Aiga.

Symptomatology

O le maʻi Cerebrovascular i le amataga o lona atinaʻe o loʻo faʻaalia mai i faʻamaʻi o mea nei:

  1. Faitiitia le faatinoga, faateleina le vaivai,
  2. O le le fiafia, lagona le lelei, le le mautonu o lagona,
  3. Faʻalavelave tele
  4. Faanatinati
  5. Lagona le vevela
  6. Gutu gutu
  7. Asthenia
  8. Loto o le fatu.

I le lumanaʻi, ao faateleina le hypoxia o le faiʻai, o faʻafitauli faʻalavelave e tupu ma sili atu ona ogaoga faʻaalia: o le gasegase mafai ona mafaufau, mafaufau le mafaufau, mafaufau le mafaufau, mafaufauga, faʻamaopoopo, faʻavauvau tumau, faʻaitiitia le gaioiga o le mafaufau.

I tagata gasegase, o le faʻavauvau e tupu, o le faʻaitiitia o le atamai, o le neuroses ma le mafaufau e tupu, o le telefoni ma atuatuvalega, o le tuinanau, o le paʻu, o le vaivai. O tagata mamaʻi e avea ma hypochondriacal ma le le maluelue. I faʻalavelave ogaoga, faʻalavelave, vevesi, gasegase o le tino, tautala le lelei, gaioiga ma le lagona lelei i aʻafiaga o loʻo tutupu, faʻalosolo masini o le tino, ma afaina ai totoga.

O se isi faʻaopoopoga o suiga i meaʻai i le faiʻai e mafua ai le faʻaalia o faʻalapotopotoga e sili atu ona faʻaleleia ma iloagofie - faʻalavelave faʻapipiʻi ma faʻasalaga, paresis ma paʻu o vae, o le pelvic disorders, dysphagia, o le talie ma le tagi.

O nei faailoilo o loʻo tuʻuina atu i tagata gasegase i le gasologa o le aso e faailoa mai ai le solia o le cerebral circulation - cerebrovascular stroke. Afai latou te mou atu i se taimi puupuu, o le a masalomia le osofaia o se osofaʻi mai i se mea faʻafuaseʻi.

3 tikeri o maʻi o le cerebrovascular e iloga:

  • O le CVB o le tikeri muamua e le maua. O ona uiga e tele auala e talitutusa ma faʻamaoniga o isi faʻamaʻi poʻo manua.
  • O le tikeri lona lua e faʻaalia mai i le le mafaufau. O le faʻamaʻi o se faʻamaoniga mo le faʻatonuina o le le atoatoa, ae o le tagata maʻi e galue ia te ia lava.
  • O le tikeri lona tolu o le fesuiaiga o togafitiga i totonu o le vaega o le taotoga vascular. O le tagata gasegase e le mafai ona gaoioi ma faʻataʻavale i le vateatea; e manaʻomia e ia le fesoasoani ma le tausiga o tagata o loʻo siomia o ia. O amio a ia ituaiga o gasegase e tatau ona pulea.

O faʻafitauli sili ona taatele o le CVB o: faʻamaʻiina, osofaia o le ischemic, o le vevela, cerebrovascular coma.

Faʻailoga

Faʻamatalaga ma togafitiga o togafitiga o le cerebrovascular e aafia ai le neuropathologists ma fomai tipitipi. Latou te filifilia togafitiga togafitiga e tusa ai ma uiga o le faʻafitauli o le maʻi, o le tulaga lautele o le maʻi ma le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi.

Suesuega lautele o tagata gasegase e iai le CVI e aofia ai:

  1. Suʻeina o le toto
  2. Toto o le toto
  3. Faaiuga o le faasinoupu o le prothrombin,
  4. O se faʻalogona faʻalogo i syphilis,
  5. ECG
  6. Urinalysis
  7. Chef x-ray.

Metotia na faʻamoemoe mo se faʻamalositino atoatoa ma le atoatoa o maʻi o le cerebrovascular:

  • O le angioscanning faʻailoga poʻo le faʻalavelave faʻapitoa e faʻamoemoe mo suʻesuʻega muamua o le CVB. O le saogalemu, sili ona vave ma taugofie. I lenei auala, e mafai ona suʻesuʻeina pea ia vaa ua afaina ma e le afaina ai le soifua maloloina.
  • O le angiography o se metotia o le faatusatusaina o le numera o le toto o le toto, lea e mafai ai ona fuafua lo latou tulaga galue, le i ai o se faagasologa pathological ma lona umi. O le angiography o le Cerebral e faʻataunuuina pe a uma ona faʻatonuina se sui soʻo i totonu o le toto. E mafai ai e oe ona fuafua le i ai o le maʻi o le thrombosis, o le atherosclerotic ma le vavalalata o vaʻa toto, oncopathology, hematoma ma le anerysm.
  • O le scintigraphy Brain o se metotia faigofie e le faʻaleagaina ma e leai se faʻalavelave faʻamaʻi ma e le mafua ai ni faʻafitauli. O le mataʻituina o le 'eleʻele o se auala sili ona maʻaleʻale ma faʻamaonia e faʻamaonia ai faalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular. O se vailaʻau faʻasaina e faʻamalosi ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua tui i totonu o se vein, ma a maeʻa le 15 minute o le a faia se faʻataʻitaʻiga. Ua lava lenei taimi mo le leitiope e faasalalauina i le tino atoa ma faaputuputu i ni mea e suia ai le pathologically. O le faailo o loʻo i ai se fualaau o le radiation lea e le afaina i le tino.
  • O le ultrasound Transopranial ultrasonound o se faʻatautaia o le vaʻaia o vaʻavaʻai e suʻesuʻe ai le saoasaoa o le tafe toto ma faʻaalia ai faʻafitauli o le hemodynamic.
  • E leai se taua tele i le faʻamaoniga o le CVB o le MRI ma le CT.

E le mafai ona iloa faʻapitoa ma togafitia maʻi o le cerebrovascular. E na o se poto masani, sili ona agavaa faapitoa, ua ia suesueina le faitioga a le tagata maʻi ma ua maeʻa ona suesueina o ia, o le a faatonuina ai togafitiga talafeagai. O le togafitiga talafeagai ma le taimi e faʻaleleia atili ai le lelei o le olaga o le tagata maʻi ma faʻaititia le lamatiaga o le atiaeina o se tulaga e lamatia ai le ola - tuʻa.

O le sini autū o togafitiga o le faʻamaʻi o le faʻaumatia lea o faʻalavelave o le faiʻai. Ina ia mafai ona faʻaumatia atoa togafitiga o le cerebrovascular, e tatau ona fuafua ma faʻaumatia lana mafuaaga. I le faaopoopo atu i le faatonuina o vailaau, e tuuina atu e tagata tomai faapitoa i tagata maʻi ni fautuaga taua: sui o latou olaga, aveese le mamafa, aua le ulaula pe inupia le ava malosi, taumafa lelei ma paleni.

Fomaʻi togafitiga

O le togafitiga atoatoa o maʻi o le cerebrovascular e masani lava ona faia i le matagaluega o le neurological. O tagata faʻapitoa e faʻamaloʻese mea e lamatia ai: faʻamaonia mai le antisclerotic, faʻamaonia, vailaʻau o le hypoglycemic. Seiloga o le faasaʻoina o le gasegase autu latou te o atu i togafitiga tuusaʻo o togafitiga.

Vaʻaiga faapitoa

O vaega autu o vailaau e faaleleia ai le gasegase o le cerebral ma ua faamoemoe mo togafitiga o le le atoatoa o le cerebrovascular:

  1. O le faʻaaogaina o alalaupapa o le Calcium e faʻaleleia ai le toto o le cerebral, faʻavavevave le saoasaoa o le pulusili, faʻalavelaveina le felafolafoaʻi ma le faʻaleleia o le toto. O vailaʻau e faavae i luga o le nifedipine e faʻapipiʻi ai vaʻa o le faiʻai - Corinfar, Kardipin, fualaau mai le diltiazem group Dilzem, Kardil. Cinnarizine ma ona fua, Verapamil, e aofia ai foi i le paopao o le poloka poloka.
  2. Antioxidants. O se antioxidant malosi ua faatonuina mo maʻi o le cerebrovascular, stroke ma le encephalopathy o Cerebrolysin. E faaopoopo i ai, Cerebrocurin ma Actovegin e faʻaaogaina.
  3. O loʻo faʻamasinoina le antihypoxants mo maʻi o le cerebrovascular - Ketoprofen, Imidazole, Mekaprin.
  4. Metabolics - "Cavinton", "Tautoga", "Vinpocetine", "Tanakan".
  5. Taʻiala faʻataʻitaʻiga - "Heparin", "Fraxiparin" ma le tuusao - "Phenilin", "Sincumar", "Warfarin".
  6. Antiplatelet togafitiga - "Acetylsalicylic acid", "Curantyl".
  7. Fomaʻi faʻatasi ma le gaoioiga hypocholesterolemic, statins - "Lovastatin", "Lipostat", "Probucol", "Tykveol".
  8. Nootropic drugs - Omaron, Piracetam, Pantogam, Glycine, Phenibut.
  9. O vailaʻau faʻapitoa e faʻapipiʻi ai vaʻa o le faiʻai - Pentoxifylline, Trental, Agapurin.
  10. Antispasmodics - "Papaverine", "Eufillin", "Dibazol."

Tele togafitiga

O le togafitiga masani o le CVB o le faʻamaonia lea o le galuega o le manava i fafo, le cardiovascular system, tausia o le homeostasis, ma le neuroprotection.

  • O le faia o lenei mea, e faʻaleleia ai le vaalele, e faʻafefeteina le auala, ma faʻamalosia ai le faʻaleleia o le tino.
  • PPe a aliali mai faailoga o le toilalo o le fatu ma le edema pulmonary, "Lasix" ma le "Pentamine" o loo faaaogaina.
  • O le togafitiga o le Antiarrhythmic ua faʻamaonia mo tagata mamaʻi o loʻo i ai le faʻafefe o le fatu. E masani lava ona faʻataʻitaʻiina fualaau faʻamaʻi, vailaʻau faʻamaʻi - Strofantin, Korglikon, antioxidants.
  • "Seduxen", "Haloperidol", "Diphenhydramine", "Sodium oxybutyrate" o le a fesoasoani e taofi ai galuega vegetative.
  • Ina ia faʻafefete i le cerebral edema, e faʻaaogaina togafitiga osmotic - Mannitol, Furosemide.
  • Ina ia faamautu le toto, Atenolol, Enalapril, Nifedipine, ua faatonuina ai Dibazol.
  • Faʻasaʻoina o faʻafitauli o le gataifale e faʻatino e ala i le toe faʻaleleia o le suavai extracellular i vaifofo o Ringer, plasma, glucose.
  • O togafitiga faʻapitoa e aofia ai faʻamalosi faʻamalosi ma fualaau faʻamalositino, faʻamalosi o musika, analgesics - "Analgin", "Ketorol", "Promedol".

O le faʻamalosia o le okesene o se togafitiga o le physiotherapeutic e maua ai le okesene o le toto ma lona ulu atu i totonu o le faiʻai afaina. O le tagata maʻi o loʻo i totonu o se potu faapitoa ma manavaina le okesene mama. O le faʻamaʻiina o le okesene e faʻafefe ai le faʻaoloaina o le okesene o meaʻoʻo ma toe faʻafoʻi ai le glycolysis o meaola. O lenei faiga e faʻaleleia ai le tulaga lelei o le soifuaga o tagata mamaʻi, faʻaititia ai faʻamaoniga o togafitiga ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga.

Tausiga togafitiga

Ole tele o togafitiga o togafitiga, e le mafai ona faʻamaonia i togafitiga faafomaʻi, e manaʻomia togafitiga faʻapitoa. E aveesea e le tagata maʻi ni paʻu o le toto ma atherosclerotic plate mai arteries, faʻalauteleina le lumenia o vaa e faʻaaoga ai se pusa ma le paluni, ma tuʻuina ai siama i totonu o fua o loʻo faʻamautuina le lumena o le vaa.

O gasegase Cerebrovascular e mafai ona togafitia i togafitiga faʻapitoa: faʻataunuʻu o gasegase ma gasegase inisetila.

Vailaau faʻapitoa

O vailaʻau tuʻufaʻatasi e masani ona masani ai i togafitiga o le maʻi cerebrovascular:

  • O le aʻa o le aʻa e faʻatagogo, eleele ma sasaa i vai inu. Faʻaosooso le vaifofo mo se itula, faamama ma faʻaalu 5 taimi i le aso mo se sipuni sipuni.
  • I se mea e teu ai meaʻai, 2 oranni ma le 2 lemoni ua nutimomoia, o le masini e fefiloi ma le meli suamalie ma fefiloi. Faʻaosooso i se aso malulu, ona ave lea o le sipuni siva 3 taimi i le aso.
  • O fagu pine e liligiina i le vai fefe, faʻamalosi ma faaopoopo le sua o le afa o lemoni i le susu. Ave le vailaʻau i luga o se manava gaogao mo le 3 masina.
  • O le celandine tincture e ave i luga o se manava gaogao faatolu i le aso mo le 2 vaiaso.

O fomaʻi faʻapitoa o se faʻaopoopoga lelei i le togafitiga autu o togafitiga.

Puipuiga ma togafitiga

Fua e puipuia ai le atinaʻe o le maʻi cerebrovascular:

  1. Tulaga masani o le toto maualuga
  2. Vaʻaia vave togafitiga o faʻamaʻi pipisi,
  3. Tauivi i masaniga leaga
  4. Faatinoga malamalama
  5. Meaʻai talafeagai
  6. Faʻaleleia o galuega ma malologa
  7. Faʻasaoina o le mamafa.

Mo faamoemoega faʻasolosolo, o faʻamaʻi ua faʻamaonia fualaau oona e faʻaleleia ai le gasegase ma faʻaitiitia ai le totoina o le toto.

Afai e togafitia le faʻamaʻi i se taimi talafeagai ma le saʻo, e mafai ona le gata ina faʻaleleia le lelei o le olaga o le tagata maʻi, ae ia faʻaitiitia ai foi le lamatiaga o le paʻu ma isi faʻalavelave ogaoga.

Tuua Lau Faamatalaga