O le a le faʻaleagaina o le ate: o faʻamaoniga, meaʻai

O iLive uma e iloiloina e fomaʻi poto faapitoa e faʻamautinoaina le sili atu ona maualuga le saʻo ma talafeagai ma mea moni.

E iai a matou tulafono faʻavae mo le filifiliina o faʻamatalaga o faʻamatalaga ma e na o matou e faasino i nofoaga iloga, atinaʻe suʻesuʻega faʻaleaʻoaʻoga ma, pe a mafai, faʻamaonia suʻesuʻega faafomaʻi. Faamolemole ia matau o numera i puipui (,, etc.) o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi ia i ia suʻesuʻega.

Afai e te manatu o se tasi oa tatou mea e le saʻo, ua le toe faʻaaogaina pe ua le mafai ona fesiligia, filifili ma lolomi Ctrl + Enter.

Faʻaleagaina o se faʻalauteleina o le ate, o se faailoga o faʻamaʻi eseese. Mafaufau i mafuaʻaga autu o le faʻaleagaina, ituaiga, metotia o suʻesuʻega ma togafitiga.

O le ate o le okeni lea e tupu mai ai ni vailaʻau faʻasaina e faʻasaʻo ai mea oona. O le ate ua faateleina o le ate ua taʻua o le faʻamalolo ma e mafai ona tupu i tulaga o le 'ona o faʻasologa eseese. E le taʻua e saienitisi lenei faʻamaʻi i faʻamaʻi tutoʻatasi, ae faʻamalamalamaina o se maʻi faʻamaʻapeʻa. I le tele o taimi, o lenei syndrome e faʻatasi ma le faʻalauteleina o le vaʻa.

, ,

Mafuaaga o le faʻamalosi

O le faʻasalaga o se faailoga lea o le faaleagaina o le ate, o le natura ma le laasaga e faalagolago i le tele o le okeni. E tupu mai i faʻamaʻi o le cardiovascular system, faiga o le susu pe faʻaleagaina le tino. Faʻalauteleina, fulafula ma le mumu e tupu i le cirrhosis ma le hepatitis.

O mafuaʻaga o le faʻasalaga o le ate e mafai ona vaeluaina i ni vaega, o ia mea taʻitasi e faalagolago i le faʻamaʻi lea na mafua ai ona faateleina.

Mafaufau i mafuaʻaga autu o le faʻaleagaina:

  • Hepatitis A, B, C, faʻamaʻi o le hepatitis.
  • Maʻi faʻamaʻi: Malaria,
  • Ava oona o le ate.
  • Alu e le o ava malosi ma le gaʻo.
  • E gasegase meaʻai i le ate mai isi totoga ma tumutumu o loʻo tumu i le vai.
  • Gaucher faʻamaʻi, glycogenosis.
  • Vailaau leaga i le ate.
  • Faʻalavelaveina o le talo ma le faʻapipiʻi o vevela.
  • Pericarditis.
  • Leukemia
  • Maga leaga o le tino o le tino.
  • Paʻu o le ate i le ate: adenoma, hemanioma.
  • O le faaputuputuina o le palatini inosia i le ate o le amyloidosis.
  • Faʻasologa o le mafaufau.
  • O le maʻi o Wilson, o lona uiga, o le paʻu paʻu o loʻo i totonu o le ate.

Faailoga o le Faasao

O faʻamaoniga o le faʻasalaga faʻalagolago i luga o le faʻamaʻi na mafua ai le faʻaopoopoga o le ate ma faʻamatalaga o le falemaʻi. Afai e faʻaleagaina (faʻafeiloa le ate i se lapoʻa tele), ona mafai lea ona iloa e le palpation ma e oʻo lava i le otootoga o le manava. I luga o le palpation, e lagona e le tagata maʻi le tiga.

Manatunatu i uiga o le faʻaleagaina:

  • O lagona tiga ma se lagona o le vaivai i le itu taumatau, aemaise lava pe a suia suiga.
  • Paʻu o le paʻu, faʻamamaina.
  • O le faaputuputuina o le vai i le manava, alu aʻe.
  • Lanu samasama o le paʻu (masani ona tupu i le hepatitis).
  • Faʻaleagaina o le nofoa (manava manava poʻo le faʻamalosi) ma le faateleina o le manava.
  • Heartburn ma le meaola.
  • Nausea
  • O foliga mai o "fetu o le ate" i luga o le paʻu.

Afai e faʻaleagaina le gasegase o le hepatitis, ona oʻo lea i le tagata maʻi o loʻo faʻateleina le faʻateleina ma le faʻatusatusaga o le parenchyma. Ona o lenei mea, o le pito i lalo o le ate e mafai ona tosoina i lalo o le tau. Taumafai e lagona le ate ole mafuaʻaga ma le faʻavauvau. Faatasi ai ma le faʻamalosia o le hepatitis, o le tiga e tumau. Hepatitis e mafua ai le lanu samasama o le paʻu ma uiga o le inisua (vaivaiga, fiva, ulu tiga).

O se faʻalavelave o le hepatitis o le cirrhosis, lea e tuʻuina atu faʻatasi ma le faʻasalaga. I lenei tulaga, o le hepatocytes soifua maloloina e sui i se mea e fesoʻotaʻi ai. O le tagata gasegase e masani ona faʻamaligi toto, o le paʻu o le paʻu ma le tiga faifaipea i totonu o le sao o le hypochondrium.

O loʻo i ai faʻamaʻi faʻamaʻi, o le mea autu o lona uiga o le ate tele. E aofia ai ma faʻafitauli o le gasegase o le faʻaleagaina ma le mauaina o le natura. Talu ai ona o le solia o le glycogen catabolism, ua amata ona faaputuputu i le ate, lea e mafua ai ona faatele lona alualu i luma. Ae i le faaopoopo atu i le ate, o fatugaʻo ma vavalalata e mafatia, lea e faʻatuputeleina ai foʻi le tele.

Hematomegaly ona o le tauagavale tauagavale po o le taumatau e mafua ai le hemochromatosis, o se faamai pipisi e mafua ai le le lelei o faiga o le enzyme e nafa ma le absorption ma le fusifusia o tuufaatasiga uʻamea. I lenei tulaga, o le faalauteleina o le okeni e atiina ae e avea o se tagata gasegase. Ae o suiga e le gata i le ate, ae i totonu foi o le mama. O le maʻi e gasegase mai se tale malosi ma le toto toto.

O le faateleina o le ate e mafua mai i faamai o le cardiovascular system. Ona o le le lava o le maliliega, o le faaletonu o le fatu cardiovascular e atiina ae, lea e tau atu ai i le atinaʻe o hypoxia masani. O le iʻuga, e tupu aʻe ai se ate. O le faʻaleagaina o le hepatatogaly e mafai ona mafua ai le faʻamalosia o le hepatocytes ma o latou sui ma le mea faʻafesoʻotaʻi.

O le faʻasalaga faʻaleagaina e tupu pe afai o le tele o le ate i se tagata matua e sili atu i le 12-13 cm. O le streptococcal, staphylococcal ma isi faʻamaʻi pipisi e tupu ai le abscesses i le ate, lea e taʻitaʻia ai le faasalalauina faʻasalaga. I lenei tulaga, o togafitiga e na o le togafitiga e faia, talu ai e le aoga le inu o vailaʻau. Afai o suiga eseese i le telē ma le fausaga o le okeni e mafua mai i le cirrhosis (inupia ma le ava malosi poo mea oona, oona), ona mafua ai lea o le tiga ma le faateleina o le taʻavale.

O le mafuaaga o le faasalalauina o suiga i le faʻasalaga e mafai ona avea ma le umi faʻaaogaina o fualaau oona poʻo le faʻaleagaina o meaʻai gaʻo. O le faʻaalia i aso taʻitasi i toxins i luga o le tino e taʻitaʻia ai galuega ole ate, o se suiga i le fausaga ma le tele o le okeni. E oo lava i se taumafataga fou e mafai ona faʻaosofia ai suiga feeseeseaʻi agamalu, i le ala, o le mafuaaga masani lea o le faʻamalosi i tamaitai.

O se faʻataʻitaʻiga ultrasound e faia e faʻamaonia ai le faʻasalalau lautele o le ate. Afai e maua se siʻitaga laʻititi i le okeni ma le faʻamalosi laiga o le parenchyma, e siaki le tagata maʻi mo le hepatitis. I nisi faʻamatalaga, o le maualuga o le faʻalavelave i le galuega o le ate i le ate o le ate e faʻamasinoina iʻuga o se suʻega o le toto. Afai e sui suiga o le totoga o le okeni, o le lumanaʻi ma le faʻailoaina o le fausaga e mafai ona iloa, ona mafai ai lea ona taʻu mai le cirrhosis.

O le togafitiga autu mo le faʻasalaga ma le fesuiaʻiga o suiga o le faʻafefe. O se meaai e faia mo le tagata maʻi, o lona uiga o le teenaina o gaʻo, meaʻai vevela ma suamalie, faʻapea foʻi ma le ava malosi ma isi amioga leaga. O le faʻamamaina o le ate, metotia faʻaleagafesa masani ma, ioe, e mafai ona faʻaaoga vailaʻau. Ae o le mea pito sili ona taua o le vave fuafua lea o le mafuaʻaga o togafitiga ma amata togafitiga faʻafuaseʻi ma se faʻamatalaga atoatoa i luga o faʻamaoniga o le maʻi.

Faʻasalaga faʻasalaga

O le faʻasalaga faʻaituau e le o se faʻaopoopoga o le ate, o lona uiga, o se suiga i le tele o vaega taʻitasi poʻo vaega o le okeni. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamalosi i le itu tauagavale po o le taumatau o le ate, o loʻo faʻaalia ai le faateleina o le totoga o le okeni. I se tulaga e le masani ai, o se suiga le mautonu i le pito i lalo ole ate. I luga o le palpation, o lenei maʻi ua lagona le le mautonu ma le gasegase.

O le faʻasalaga faʻapitoa e mafai ona maua i le ultrasound. O le faʻamaʻi o loʻo i ai se uiga masani: o le solia o le tulaga tutusa o le tino o le okeni. O le i ai o tumema, kumeva poʻo abscesses e faʻaalia ai foi le suiga o le ate ma le alualu i luma o le maʻi.

, , ,

Faʻasalaga ma le agavaʻa

O nei setete e lua e masani lava ona tulaʻi mai i le taimi e tasi ma o le tasi oi latou e mafai ona faaosofia le foliga mai o le lona lua. O le faʻasalaga o le faateleina lea o le ate, ma o le siʻosiʻomaga o le faateleina lea o le tamaʻi mamoe. O loʻo i ai le maʻi o le hepatolienal, o lona uiga, o se tuufaatasiga o maʻi faʻamaʻi ma se suiga i le tele o le vaʻa ma le ate.

Faʻasalaga ma faʻaleagaina ma faʻaleagaina faʻamaʻi o le tino:

  1. Faʻailoga o le ate ole taimi (fofo, faʻasalalau), faʻapea foʻi ma faʻamaʻi e mafua ai le faʻamaʻi totoʻa i le faʻasologa o le tino ma le tino.
  2. Hemochromatosis, amyloidosis, maʻi o le Gaucher, hepato-cerebral dystrophy ma isi faʻamaʻi.
  3. O faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi: faʻamaʻi pipisi, malaria, alveococcosis, mononucleosis ma isi.
  4. Faamai o le lymphoid tissue ma le toto: leukemia, lymphomonelomatosis, anemia hemolytic.
  5. O faʻamaʻi o le fatu cardiovascular, faʻatasi ma faʻasolosolo faʻamaʻi pipisi: afaina o le fatu, fatu o le fatu, pericarditis.

O le faʻaaogaina i le togafitiga faʻaleagaina o le tamaʻi mamoe e faʻamatalaina e le fesoʻotaʻiga vavalalata o totoga o okeni. Hepatolienal syndrome e sili atu ona taatele i tagata maʻi pediatric nai lo tagata matutua. O lenei mea e mafua mai i uiga faʻaanatura ma faʻavasegaga o le tino o loʻo ola. O faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻamaʻi pipisi ma faʻaleagaina faʻaleagaina e ono faʻaosofia ai foi le faʻaleagaina ma le faʻaleagaina.

I le avea ai o se tulafono, e le faigata le siamaina ma o loʻo faʻatinoina e ala i paʻu ma palpation. O le faafitauli ogaoga o loʻo taoto i le fuafuaina o le mafuaʻaga, o lona uiga, o le maʻi mafuaʻaga lea na mafua ai le faaleagaina ma le faaleagaina o le tamaʻi mamoe.

, ,

Le mafutaga o le faʻasalaga ma le metabolism

O nisi faamai e mafua ai le soli o faiga masani i metabolic i le tino, lea e mafua ai ona faateleina le ate. Faataʻitaʻiga o ia faʻamaʻi:

  1. glycogenosis o se maʻi faʻatoʻateleina lea e faʻavaivaia ai le faʻaogaina o le glycogen,
  2. hemachromatosis o se tulaga lea e sili atu ai le uʻamea i totonu o le inumaga ma lona faʻapipiʻi mulimuli ane i nisi totoga, e aofia ai le ate. O se taunuuga, o lona tele ua faateleina,
  3. gaʻo gaʻo - o le faaputuputuina o le tele o gaʻo i le tino.

Faʻaleagaina i tua o le gasegase gaʻo

O se faʻaopoopoga o le ate na mafua mai i le pa'ū o le toto o okeni i le gaʻo. O le tele lava o taimi, o lenei maʻi e tupu pe a oʻo mai lipids i totonu o le ate (hepatocytes). O faʻasolosolo e atiaʻe ona o le faʻaalia i le tino o le ava malosi, meaʻai gaʻo, fualaau faasaina ma isi mea le lelei.

Faʻasalaga le togafitia, o le gasefisama gaʻo e maua i le fibrosis ma le cirrhosis o le ate. E tele ni vaega o lenei faʻamaʻi:

  • I le taimi muamua, o le foci o sela ei ai le maualuga maualuga o gaʻo faigofie e aliali mai. Afai ei ai ni foci, ona mafai lea ona latou faia ni suiga faʻafefete i totonu o le ate.
  • I le laasaga lona lua, o le aofaʻi o sima gaʻo e faʻaleleia, ma i le va o siama fesoʻotaʻi mea e amata ona tupu.
  • I le laasaga mulimuli, e foliga mai o paʻu o mea faʻapipiʻi e foliga mai, lea e mulimuli ane taʻitaʻia ai le fibrosis ma faʻamaʻi tigaina.

O se tasi o mafuaʻaga o le faʻamalosi e tetee i le talaaga o le gasegase o le gasegase e mafua ai le le atoatoa ma le gaʻo. Ae ei ai isi mea e mafua ai le faʻamaʻi, mafaufau ia i latou:

  • O faamai e mafua ai le gasegase o le gasegase lipid: ituaiga 2 o le maʻisuka, gaʻo, hypertriglyceridemia ma isi.
  • Faʻaleagaina o le ate. Talu ai ona o le faʻaitiitia o le faʻaleagaina o mea oona, o le ate ua le toe faʻaaoga atoatoa ana galuega, lea e oʻo atu ai i lona susulu ma faʻalautele. E i ai se mea e pei o le gasegase o le gasegase mafua ona o le faʻaaogaina o le ava malosi.
  • Faʻasologa o meaʻai ma faʻamaʻi faʻatasi. O le ate o loʻo i ai se vaega malosi i le faagasologa o le faʻapalapalaina, ae afai ei ai se soliga o le gaogao o gaʻo po o le excretion o gaiola, o le mea lea e oʻo atu ai i faʻamaʻi tuga.
  • Faamai o le endocrin system. O le gasegase gasegase e tupu i le tele o gaosia o hormones o le cortex adrenal ma le leai o se hormone.
  • Le lelei o mea taumafa e mafua ai le faʻavevesi o le lipid, lea e oʻo atu ai i le faʻamaʻi ma le gasegase gasegase. O meaai e le masani ai, o se aofaiga faatapulaaina o polotini, anapogi masani, suiga masani i meaai. O nei mea uma e mafua ai le faaleagaina o le tino ma i le mea moni o loʻo taofia e le ate le faʻaaogaina o la latou galuega.
  • O le faʻaaogaina o fualaau oona po o mea faʻapitoa, faʻapea foʻi ma le faʻavelaina, e mafua ai le maʻi o le ate

O le faʻaʻauʻau autu o le faʻasalaga e faasaga i le talaaga o le gasegase o le gasea, o le vomiting, o le tiga i le sao ole hypochondrium. O le tagata maʻi e atiaʻe le dysbiosis, o le paʻu o le tino e sili atu ona leaga, ma e mafai ona faaitiitia le tino vaaia. O faʻamatalaga o faʻafitauli o le maʻi e tupu i le taimi mulimuli o le gasegase gaʻo.

, , , ,

Faʻasalaga i tamaiti

Faʻaleagaina i tamaiti e mafai ona tupu i soo se matua, i pepe faatoa fananau mai ma tupulaga talavou poʻo tamaiti aoga. O le solia o le taumafataga, faiga o le autoimmune i le tino ma isi mea e mafai ona mafua ai patho o le ate ma togi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i tamaiti 5-7 tausaga, o le ate i le ate o se natura e fesoʻotaʻi ma tausaga, o le mea lea o le faʻasalaga o le agavaʻa. O sea ituaiga mea e le manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi ma togafitiga. Ae afai e tupu lenei mea i tamaiti matutua, ona mafua ai lea o le faʻafitauli i le tino po o faʻamaʻi.

O le lamatiaga e le na o se ate matua, ae o mea o loʻo tuʻuina atu. Afai e tagi le pepe i le tiga i lalo ifo o le ivi, fulu ma suiga i le paʻu o le paʻu, o foliga mai o le apogaleveleve e vevela i le manava, gasegase ma le vomiting, vave le vaivai ma le le lava o le fiaai, o lona uiga o faafitauli ogaoga o le soifua maloloina. Soo se tasi o faʻamaoniga o loʻo i luga i le tuufaatasiga ma le ate ua faateleina o se mafuaaga e vave saili ai fesoasoani faafomaʻi. O lau fomaʻi o le a faʻatonuina ia suʻega e faʻamaonia pe taofiofia le faaleagaina o le ate.

O mafuaʻaga o le faʻasalaga i tamaiti e eseese, ae o fomaʻi e faailoa mai 6 mea taua e mafai ona oʻo atu ai i faafitauli, mafaufau i ai:

  • O faʻamaʻi inflammatory - faʻamaʻi pipisi (herpes, cytomegalovirus, rubella), faʻamaʻi ma vailaau faʻamaina i le okeni, tapuni o le lumen o le biliary tract, hepatitis A, B, C, faʻamaʻi pipisi.
  • Faʻafitauli o le gasegase - o le soliga o le fausaga ma le metabolism o le glycogen, faʻafitauli faʻaleagaga o le protein, maʻi o Wilson, le faʻaleagaina o le lipids, mucopolysaccharidoses, porphyria ma isi.
  • Faʻaleagaina o meaʻai (infiltration) - faʻamaʻi pipisi o pepe fou, lymphoma, leukemia, hepatoma, metastases, hematopoiesis i totoga "atypical", histiocytosis.
  • Faʻaleagaina o le vevela o le talo ma le toto - cirrhosis, siama, thrombosis, atresia, faaletonu o le fatu, maʻi o Wilson.
  • O le mea muamua na faaleagaina i le ate o le multixystosis, le fibrosis o le ate, le biliary cirrhosis ma isi.
  • Vaʻaia o le fatufiti o Kupffer e maua ma gaosia ai siama oti - o le hepatitis granulomatous, sepsis, hypervitaminosis.
  • Lapataiga sese - e atiina ae ona o maʻi o le tino, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le emphysema. O okeni lautele e tuleia le ate mai lalo ifo o le ivi

Mo le suʻega, ua aʻafia le tamaititi i le paʻu o le vavao ma le faʻailoga. O le taulaiga faapitoa e totogi i le lipine vascular network i totonu o le manava, suiga i le pigmentation o le paʻu ma mucous membranes, o uiga o le inisua, tiga ma le mamafa. Afai o le agavaʻa e agavaʻa, ona leai lea o ni faʻamaoniga.

Mo le faʻamaoniaina o le faʻaleagaina o le ate, o le ultrasound scan ua faia. O sea faʻamaoniga e faʻamaonia i le leai o ni faʻamatalaga mai fafo o le faʻaleagaina. O le faʻasalalauga e mafai ai ona e iloa ituaiga eseese o le faʻamaʻi, e iloa ai soliga i le fausaga o le okeni. E faʻavae i luga o iuga o le suʻega, e filifilia togafitiga talafeagai. Ae e le o togafitiina i se tulaga leaga, o le maʻi na afaina ai lenei maʻi ua afaina i togafitiga.

Faʻaleagaina i le fetus e faʻaalia ai o le ate o le pepe e sili atu nai lo le masani. O lea togafitiga e faigofie lava ona maua, talu ai o le faʻateleina o le okeni e mafua ai le faateleina o le manava, lea e le mafai ona gauai atu i le taimi o le ultrasound o se fafine maʻitaga. O le galuega autu a le fomaʻi o le fuafuaina lea o mafuaʻaga na afaina ai le pepe i le pepe e leʻi fanau mai. O togafitiga ma togafitiga faʻalagolago i lenei mea.

E tele mafuaʻaga e mafua ai le lavelave i le tamaititi, mafaufau i ai i auiliiliga:

  • Infections o le intrauterine - o aʻafiaga le lelei o le toxoplasmosis, cytomegalovirus, chickenpox, rubella, siama Coxsackie, syphilis ma le Rh feteenaiga, e mafai ona tupu i le faateleina o le ate.
  • O faʻalapotopotoga eseese o le ate.
  • Faʻasologa o le mafaufau.
  • Loto o le fatu.
  • Hemolysis.
  • Syndrome Datsna, Beckwith - Wiedemann, Zellweger.

Afai e faʻaleagaina le faʻaleagaina o le inisinia intrauterine, o le mea lea e le gata i le faateleina o le okeni, ae faʻapea foi i le faʻaalia o nai mea e le mafai ona tupu. Ae o ni mea e le o ni faʻasolosolo i totonu o le ate o le fotus, e mafai ona avea ma le hemioma, hepatoblastoma, adenoma, hamenoma, ma isi.

E masani lava, o le faʻaleleia o le ate e faʻatasi ma maʻi o le tamaʻi. I le avea ai o se tulafono, e iloa lelei i le afa lona lua o le maʻitaga. Ae o le mea sili ona taua pe a maua nei faafitauli o le faʻaitiitia lea o le Down syndrome. O togafiti e faʻaalia ai le maʻitaga e mafua tonu lava i mafuaʻaga o maʻi, ona e seasea lava ona seʻe ese mai le vavalalata i le fetus.

Faʻasalaga i pepe faatoa fananau mai

O le mea e masani ai pe afai ei ai sona uiga e le mafaamatalaina, e itiiti ifo i le 2 cm. O le lisi o faʻamaʻi e lautele, talu ai e le o iai na o ia, ae o loʻo iai le faʻamaʻi o se okeni poʻo se tino. O le faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona fesootaʻi ma faʻafitauli o meaʻai, faiga o autoimmune, poʻo se tulaga pe a uma le tui.

O mafuaʻaga autū o faʻamaʻi pipisi e taoto ai i le faʻaogaina ma le faʻaogaina o faʻataʻitaʻiga i totonu o le ate parenchyma. Faʻasalaga i pepe faatoa fananau mai e mafai ona avea ma se mea faʻapitoa o le physiological. Mafaufau i mafuaaga autu o le ate i le pepe i le pepe:

  • Maʻi faʻamaʻi - toetoe o vailaʻau faʻamaʻi pipisi i pepe e mafua ai le faʻamalosi ma le faʻateleina o le ate.
  • O faʻamaʻi o le fatu cardiovascular ma le manava - e mafai ona tupu se fomaʻi ona o le faaletonu o le ventricular saʻo.
  • Faʻapipiʻi o talo ma talo o le talolele - o lenei maʻi e seasea lava, ae mafua ai foi ona faateleina le ate. O mea autu o le fiva, ma pe a taumafai e faʻaleleia le ate, e amata ona tagi le tamaitiiti.
  • Cholangitis - faʻapitoa ona aliali mai ona o le afaina o le talo. O le faʻamaʻi faʻatasi ma le fiva ma le tiga i le taumatau saʻo.
  • Debreu Syndrome - o se togafitiga e tupu i tamaiti e le lelei le atiina ae. Ona o le faatuai o le alualu i luma o le ate, o le glycogen ma le gaʻo ua faaputuputuina, lea e mafua ai le gasegase gaʻo.
  • Faʻafitauli o le lipid metabolism - i lenei tulaga, o le pepe fou o loʻo maua le manava faʻapitoa, vomiting ma le paʻu xanthomas.
  • Echinococcosis o se faʻamaʻi e afua mai i le faʻaofiina o larvae larvae i totonu o le ate. O faʻasologa e mafua ai le faʻaopoopoga o le okeni. O le mafuaaga autu o le echinococcosis o le faʻafesoʻotaʻi lea ma manu, aemaise lava o taifau.
  • Voringer's syndrome - faʻaleagaina i tamaiti o loʻo iai faʻamaoniga tutoatasi ma le mamafa o le tino.
  • O le maʻi o Moriak o se faʻalavelave o le maʻisuka malosi lea e mafua ai ona maua mai le gaʻo i le ate o le pepe.
  • Tupulaga o le lapoa - hepatoblastomas ma tumutumu o totoga tino ese e matua seasea lava, ae mafai ona gaosia ma afaina ai le tasi ma le lua o lobes o le ate.
  • O le faʻamaʻi o Girke o se faʻamaʻi o le faaputuga glycogen. I le faaopoopoga i le faateleina o le ate, o le a mafua ai le faʻasalaga, o se faʻaopoopoga o mea o le lactic acid i le toto ma le faʻamalositino o le acetoacetic acid i le urine.

E ui lava i ituaiga mafuaaga ma mafuaʻaga e mafua ai le faʻaleagaina i pepe faatoa fananau mai, o loʻo iai faʻamaoniga masani e mafai ona faʻaalia ai se faʻamaʻi, mafaufau i ai:

  • Jaundice o le paʻu - o le jaundice faifai pea e aliali mai i le tele o faʻamaʻi ate. E tatau ona totogia faapitoa le lanu o le feʻau a le tamaititi. Afai o loʻo i ai i le pepe ni fausaga paʻu, saili vave togafitiga.
  • Asterisks i vailaʻau i totonu o le manava.
  • Nausea, kamupani, le fia taumafa.
  • Le loto vaivai, vaivai.
  • Faʻapupulaina o le Igoa - naʻo le mea lenei e tupu i faʻamaʻi ogaoga o le ate ma le manava. O le manava o se tamaititi ua matua faateleina ona o le faatupulaia o le vai.

Ole taulaiga faapitoa e totogi i pepe ua fananau mai i le HIV ma le faʻamalosi. I nisi tulaga, o le ate ua faateleina le ate lea e avea o se amataga vave o le HIV. I ia ituaiga tamaiti, e faateleina le totoga, afaina o le tino i luga o le manava o le tino, dermatitis, mumps, ma le faalauteleina o gasegase. Afai o le faʻamaʻi i se tulaga lelei, atonu e ono mafatia le pepe mai le umi o le candidial oralitis, hepatitis, manava manava, fiva, anaemia, maningitis poo sepsis.

Faʻaleagaina i le taimi o le maitaga

E masani ona tupu. I le avea ai ma tulafono, o faafitauli o le ate e tupu i le kuata mulimuli. Ona o le faateleina o le initaneti, o le ate o lo o agai atu i le taumatau, o le okeni e sili atu ona suamalie ma tumu toto. I le taimi lava lea e tasi, ua faʻaitiitia ai femalagaiga o le diaphragm, lea e mafua ai ona faʻafitauli i le faʻaaogaina ole talo. E le gata i lea, i le taimi o le maitaga, e tele suiga e tatau ona amanaia pe a suʻeina se okeni. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le foliga mai o le apogaleveleve e vevela i luga o le paʻu, o se faʻalauteleina o mea o loʻo maua i gaʻo gaʻo, triglycerides i le toto poʻo le cholesterol. O nei mea uma e mafua mai i le aafiaga o le estrogene ma le gaseterone ma le faateleina o le voluma o le felafolafoaʻi toto.

O faʻamaʻi uma o le ate lea e tupu i le taimi o le maitaga ma mafua ai le faʻasalaga ua vaevaeina i ni vaega se tolu:

  • Faʻaleaga manu e fesootaʻi ma le maitaga (tupu na o fafine maʻitaga).
  • O le cholestasis i totonu o tina maʻitaga o se faʻamaʻi lea e maua i le 20% o fafine. O togafitiga e faʻavae i luga o se faʻasologa o le gaʻo i le faʻasolosolo saʻo o le tali atu i estrogens ma progesterones na gaosia i le taimi o le gaioiga.
  • Faʻaleagaina o le ate ona o faʻamatalaga o mea oona (faatasi ai ma le tele o vomiting). O se mea talitutusa faapena e tupu i le 2% o fafine maʻitaga ma e atiina ae i le va o le 4 ma le 10 vaiaso o le gaioiga, e taofi i le 20 vaiaso o le maʻitaga. O le faʻamaualuga tele e oʻo atu ai i le faʻamalūina, faʻamalositina polotini, faʻalavelave faʻamalosi ma le mamafa o le mamafa.

I le faaopoopo atu i mafuaʻaga ua taua i luga, o le faʻamalosi i le taimi o le maitaga e mafai ona tupu ona o le faʻaleagaina o le tino, gasegase gasegase, maʻi suka, leukemia, faʻamaʻi pipisi, tumutumu neoplasms ma cysts.

,

O le a lenei mea

O le faʻasalaga o le faateleina o le tele o le ate. O lenei tulaga e le o se faʻamaʻi tutoʻatasi, ae e foliga mai o se faailoga o faʻamaʻi uma o le ate. O nisi taimi o lenei okeni e mafai ona tuputupu ae i se telē e mafai ona iloa i luga o le manava.

I le tulaga o le faaletonu o le tino, o le ate e amata ona faaputuputuina gaʻo, gaʻo ma isi mea gaosia i le gataifale, ma mafua ai ona faateleina.

E masani lava ona tele le ate i tagata matutua

I le tautala e uiga i le telē o le tino, e tatau ai ona faʻamalamalama i auala ua latou iloiloina. Pe a fuafuaina ni faʻaiʻuga e ala i le taina (percussion), o latou tulaga masani masani e 9x8x7 cm. E mafai ona fesuisuiai e fuafua i le maualuga o le maʻi. I luga atu o le maualuga, o fua o le ate e ono 1 cm le tele. Faatasi ai ma sina tuputupu ae, latou te faaitiitia e 1 cm.

Pe a faʻavaivaia (i le palpation) i le leai o faʻamaʻi, o loʻo i ai le okeni i le taumatau saʻo ma e le oʻo i tua atu o tuaoi o le tau o tau. Afai o le pito i lalo o loʻo maua i lalo, ona mafai lea ona avea o se faʻailoga o le faʻasalaga poʻo le le faia o le okeni e mafua mai i le enteroptosis poʻo faʻamaʻi o totoga pipi (emphysema, ma isi). Le faamaninoina o mafuaʻaga mo le alu ese atu o le pito o le ate i lalo ifo o le iʻuʻai, e tatau ona faʻaaoga le tui, ultrasound po o le fagu-ray.

O masani masani o le okeni pe a suʻeina ma se masini ultrasound i le itu o le anteroposterior e 12.5 cm pe a fua le lobe saʻo ma 7 cm - le pito i luga tauagavale. Ole lapisi ole lapisi e 20 - 22 cm. O le tele o le lapoa vascular o le ate e taua foi.

Mafuaʻaga mo le atiina ae o bolenza

O mafuaʻaga uma e taʻitaʻia ai le atinaʻe o le ate i luga o le ate e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu:

  1. Faʻi maʻi. I lenei tulaga, ei ai le liona o le hepatocytes (faʻava o le ate), lea e faʻaaoga ai le masini o le edema tissu poʻo lona faʻafouina. O le faateleina o le ate ona o le edema e muta pe a maeʻa ona aveese le mumu. Faatasi ai ma le faʻaleleia atili o le hepatocytes, o mea uma e sili atu ona faigata. I lenei faagasologa, ua naʻo le vaega o ate o le ate ua toe faʻafoisia, ma o isi o loʻo suia e ala i le fesoʻotaʻi (sulu) le tino. O se taunuuga o lenei mea, o le ate o le a faasolosolo malie lava le faateleina o le lapoa ma avea ai ma mea manaia, mafiafia. O faʻamaʻi pipisi eseese e mafai ona avea ma mafuaʻaga o le faʻasalaga: autoimmune ma le vailatini vaka, echinococcosis, polycystosis, cirrhosis ma fibrosis, neoplasms leaga, ma isi.
  2. Faamai o le faaputuputu. O le iʻuga o faʻafitauli o le tino i le ate, o glycogen, iron, carbohydrates, gaʻo ma isi mea e amata ona faaputuputu, e mafua ai le faateleina o le toto o le okeni. O nei faʻamaʻi e aofia ai le faʻamaʻi o le hepatolenticular, amyloidosis, lesefesa mata, hemochromatosis. O le toʻatele oi latou e faʻatoʻateleina. Ae o nisi, e pei o le gasegase oona, e mafai ona tupu ona o se mea e masani ai, o le ava malosi, faʻaaoga umi o vailaʻau.
  3. Maʻi cardiovascular faʻatasi ma le faʻamalositino ma le taʻitaʻia o le okesene o le hepatocytes ma le faʻamaʻi i le ate. O le mafuaʻaga o le faʻasalaga i lenei tulaga, o le oti o le ate ma le atinaʻeina o mea fesoʻotaʻi i latou.

Faiga o atinaʻe

E tele ituaiga o atinaʻe e faʻaleagaina, lea e iloga e faʻalagolago i le tele o le okeni:

  1. Laasaga e le mafaamatalaina - o le ate e faateleina i le 1-2 cm, ua le o iai le ata o le faailoga. O le faʻamaʻi e mafai ona iloa e ala i faʻamatalaga o ultrasound.
  2. Laasaga tulaga - o nisi vaega o le okeni e faʻalauteleina. O le tele o taimi, o loʻo solia le solia o le faʻalelei o le ate. O lenei tulaga o se mea matautia e faʻaosofia ai le faʻaalia o tumutumu o le oncology, cysts, purulent formations.
  3. O le faʻaleagaina o le faʻamalosi o se faʻafefeteina itiiti o le ate, lea e mafai ona mafua mai i se mea le talafeagai, masani ona faʻaaogaina le ava malosi. E le gata i lea, o lenei ituaiga o faʻamaʻi e masani ona maua i pepe.
  4. Laasaga ogaoga o le faʻaleagaina o le gaioiga - faʻalauteleina o okeni. O loʻo i ai se ata faʻamaonia o loʻo faʻaalia ai le televave o le atinaʻeina o le ate. Afai e faʻaleaga le faʻamaʻi e aunoa ma se togafitiga talafeagai, e mafai e le ate ona faʻaaogaina le paʻu atoa o le peritoneal. O le mafuaʻaga mo le atinaʻeina o lenei tulaga, o le faʻaogaina o le oncological.
  5. Lafoaʻi faʻasalaga - o le tele o le ate e 12 cm pe sili atu le maualuga nai lo le masani. O le faʻavaeina o le tele o abscesses e tupu. I lenei taimi, o le maʻi e mafai ona faʻamaloloina e ala i taotoga taotoga.

O faʻagasologa e tutupu aʻo lumanaʻi le atinaʻeina ole laasaga o le faʻamaʻi e mafai ona toe suia ma e mafai ona fetuunai e ala i togafitiga faʻasoifua maloloina ma se suiga i meaʻai.

O le faʻasalaga o le faʻamaʻi o se faʻafitauli faʻapitoa o togafitiga e tupu i le talaaga o le cirrhosis, ituaiga o le hepatitis, o le i ai o le kanesa. E le mafai ona togafitia ona o le le mafai ona faʻamalolo le faʻamaʻi lea na mafua ai le faʻateleina o le ate.

O le maualuga o le faʻasalaga e faalagolago i le faʻamaʻi poʻo le tulaga na mafua ai.

O faʻamatalaga autu o le faʻamaonia o le:

  • o se lagona o le vaivai i le sao o le tamaoaiga - o le malosi tele, ua matua faateleina pe a uma ona maua sina sina tele o mea gaʻo po o meaai vevela,
  • tiga i le nofoaga e tasi, faateleina i le tulaga i le itu taumatau, o nisi taimi - tiga i le itu o lumbar.

Faʻasalaga mamafa, o le tiga i le itu taumatau e mafai ona tupu ma soʻo se gaioiga.

  • faʻasologa o le tino
  • vailaau faʻasolosolo,
  • faailoga o le faʻamalosi o totoga tuaoi, lea e faʻaalia i le solia o galuega a nei totoga.

O le faaletonu o le mafaufau o loʻo matauina ma le faʻaleagaina o suiga faʻaleaganuʻu i le vaega o le masini vai. E aofia ai:

  • oona tofo i le gutu
  • leaga manava
  • le gaoia le lelei ma le tofo o se fuamoa moa,
  • toso
  • taʻavale
  • manava manava poʻo le faʻamalosi
  • afaina ma taofia le gaʻo.

O faʻamaoniga faʻamaonia o le faʻasalaga o loʻo matauina (e le o se taunuuga tuusaʻo o le ate ma faʻalauteleina ai, ae o latou mafuaʻaga e fesoʻotai ma mafuaʻaga o le faʻasalaga):

  • lanu samasama i luga o le laulaufaiva,
  • ascites - suavai mama i totonu o le lua,
  • paʻu o le paʻu,
  • paʻu "fetu" - o se uiga masani,
  • vevela paʻu
  • paʻu o le paʻu o alofilima, muaulu ma le nasolabial faiva,
  • lanu samasama o le paʻu, foliga mucous vaaia ma le sclera. Faatasi ai ma nisi faʻamaʻi, e mafai ona maua se paʻu palapala paʻu,
  • o se uiga e susulu i luga o alafau - masani ai lanu o le paluga, e fetaui ma "vaitau" lautele,
  • mausali i le faamaligiina o soo se tulaga,
  • pulu hepatic (palmar erythema) - lanu mumu o le paʻu o le pito i luga o lima,
  • o nisi taimi - o le lanu mumu (e tutusa ma laʻau pama),
  • fulafula o masini mumu.

Faailoga masani e mafai ona tupu ma le faʻasalaga o:

  • faaitiitia faafuasei i le gafatia o galuega ma le galueaina o galuega i tulaga masani,
  • vaivai vaivai
  • vaivai i le mavae ai o se avega mamafa ma tusa lava pe a uma le malologa,
  • moe i le moe - lagona le moe i le moe

O le tele lava o taimi, o le tulaga masani i le tulaga lautele e matauina i le inupia, lea e atiina ae ai le faʻaleagaina o le ate - e aofia ai mea e faʻaosoosoina ai.

O le a le uiga faʻaleagaina?

O le faʻaleagaina o le faʻaleagaina o lona uiga o se laʻititi laʻititi i le fua faʻatatau o le ate, e le sili atu i le 20 mm, lea e na o le faʻaaogaina o metotia ata. O faʻamaʻi faʻamaʻi o le faʻaleagaina o le tino e masani lava ona itiiti, lea e aʻafia ai le vave iloa o lenei tulaga. O faʻamatalaga faʻapitoa o le faʻaleagaina o le faʻalavelave faʻafuaseʻi na o le umi o le ala ma le faʻasalaga o le parenchyma, faʻatasi ai ma le gaioiga o le okeni. O le mea lea, o le faʻaleagaina o le faʻaleagaina o le agaʻi i luma e faʻagasolo ai ma faʻaosoosoina ai se maʻi le lelei o le maʻi.

O faailoga masani o le faʻaleagaina o le faʻaleagaina o faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi pipisi i le tino o le vaivaiga le vaivai, vaivai, lea e leai sona aoga i le gaioiga faaletino a se tagata.E masani lava e le afaina ai le tiga i le manava o le manava, ae ui i lea, o nisi o gasegase o loʻo mafatia i lenei faʻalavelave faʻasolosolo o se faʻavasegaga o lagona le lelei o le mamafa i le faʻafefete i luga o le itu taumatau, togi ma le leai o se manaʻoga i le faʻaitiitia. O foliga vaaia e oo lava i ni faʻamatalaga le manino o le faʻaleagaina o le faʻaleagaina e tatau ona mafua ai nisi suʻesuʻega faʻapitoa o le maʻi ina ia faʻaaogaina le mafuaaga o lona tupu. O le uluaʻi fesoʻotaʻiga i le suʻesuʻega o le faʻaleagaina o le tino, o le faʻamalosi lea o le puʻu o le manava, e tatau ona manatua i nisi o tagata gasegase, e ono faigata le ultrasound, ma o le mea lea, e tatau ona faia se suʻega faʻatulagaina o suʻesuʻega i totonu o le tino.

O faailoga o le faʻamalosi faʻaleagaina e masani lava ona vaʻaia i le natura, o lona uiga, o le faʻateleina o le ate e le o se mea e ese mai, ae ona o se suiga i vaega faatapulaa o le parenchyma o le hepatic, o faailoga o le siʻosiʻomaga o le faʻamaonia o vaega o le faʻalavelave faʻaleagaina i foliga o abscesses, tumema, metastases.

O le faʻamalosi faʻaleagaina e masani ona faʻaosofia e se faʻamaʻi e pei o le gasegase gaʻo, o le pathomorphological le mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le hepatocytes i ni gaʻo gaʻo. O le autu autu o le etiopathogenetic i le atinaʻeina o le faʻaleagaina o le tino ona o le gasegase gaʻo o le meaʻai taumafa, o lona uiga, e taumafaina e se tagata le tele o gaʻo faigofie. O le gasegase o le tino e faatatau lea i le faasolosolo malie o le faasoesa ma o nisi tulaga e iloga i le pathogenesis o lona atinaʻe.

Faʻailoga

E le mafai e le tagata gasegase ona iloa lelei lona agavaʻa, ona e le o faʻamalosia faailoga, e faigata foi ona vaʻavaʻai i le faateleina o voluma.

Mo se suʻesuʻega saʻo, e suʻe e le fomaʻi le talaʻaga o le maʻi o le tagata maʻi, faʻalogo i ana faitioga, paʻu i le manava o le manava, aemaise le hypochondrium. A maea le suʻega, faʻataʻitaʻiina fale suʻesuʻe ma meafaigaluega. E taua tele le le faʻamaonia o le faateleina o le tele o le okeni, ae ia iloa foi le mafuaaga moni na tupu ai.

O faʻataʻitaʻiga e aofia ai taualumaga nei:

  • toto suesuega o le toto
  • suega o le toto,
  • fofo tofotofoga
  • immunogram
  • coagulogram
  • suega mo faailoga o le vavalo (pe a tatau ai),
  • fefaʻatauaʻiga felei
  • iloiloga ultrasound o totoga o loo i totonu o le vevela o le manava,
  • leitio
  • faʻasologa o suʻesuʻega.

A maeʻa ona maua uma suega o suʻega, e tusia e le fomaʻi le togafitiga sili ona mataalia.

Tulafono Lautele

Faʻasalaga - O se fuaitau e faʻaalia ai se faʻalauiloa faʻamaʻi faʻamalosi tino / faʻalauiloa ile vaega ole metotia o le ate. Suʻeina e ala i le tino (palpation, percussion) ma metotia (ultrasound, MR, CT) o metotia o le suʻega o totoga o le tino. E masani ona faʻapipiʻi faʻatasi ma le faʻalauteleina o le vao (faʻasalaga). O le faʻateleina o le ate i le tele e le o se faʻamaʻi tutoʻatasi, ae o se vaega o le faʻafitauli o le numera o faʻamaʻi. O mea taatele o le:

  • Foʻi faʻamaʻi (afaina o le ate, hepatitis B poʻo Ma, echinococcosis, cirrhosisinupia o ituaiga eseese). I lenei tulaga, o le ate o le a amata ona mumusu ma pala, ae ui i lea, ao gase le ate, o meaola e suia i mea filogia, lea e mafua ai le faateleina o lona tele.
  • Faʻasologa o le soifua maloloina o le Peraimeri (hemochromatosis, glycogenesis) ma le lua - faʻamaʻi pipisi ma le lipid metabolism maʻi, e oʻo atu ai i le atinaʻe o le gaʻo susu.
  • O gasegase cardiovascular - o loʻo tupu aʻe ai le toto feʻaveaʻi i le ate, lea e oʻo atu ai i le pachyyma edema, o le okeni e paʻu, mafiafia ma faateleina ai le tele.

O faʻamaʻi ma se ate ua faateleina, e pei o se tulafono, e faʻaalia pe afai ua oʻo i le tele o le siʻitia. O le tele o taimi, e foliga mai o le vaivai i le itu taumatau ma le manava loloto ma se suiga i le tulaga o le tino ma le tiga o le tosoina o le tiga. I nisi tulaga, e mafai ona matauina fomaʻi faʻafitauli - taʻavale tosofale le fiafia, foafoaga. Se faʻamaoniga patino o le faʻamalolo ma le faʻaleagaina o papatimita o le hepatic ma cholestasis o le paʻu le paʻu ma le samasama o le paʻu.

Togafitiga e faalagolago i le mafuaaga autu o le ate ua faateleina. Aepeitaʻi, e tusa lava po o le a le mafuaʻaga autu, o le elemene autu o le togafitiga o se mea filifilia faapitoa e fuafua i le faʻaitiitia o le mamafa o le ate ma faʻagata ai le gaioiga faaletino. O le taumafataga ma le ate ua faateleina e faʻavae i luga o le vailaʻau faʻapitoa Laulau numera 5 e tusa ai ma le Pevzner ma faʻamoemoe e faʻamalolo le tino ma faʻaitiitia le gaioiga o le faʻaogaina o le tino. O mataupu faavae autu o mea taumafa i le falemaʻi e:

  • le aoga o le soifua maloloina o mea taumafa mo taumafa uma / micronutrients,
  • fafaga meaai
  • taimi masani ma le natura o mea taumafa o taumafa.

O lenei taumafataga e maua ai le faʻaitiitia o gaʻo (faʻaaogaina ai le tino), sodium chloride i le maualuga o le 6-10 g / aso, o mea manogi ma gaʻo taua o loʻo i totonu o oloa, lea e iai le faʻaleagaina o aʻafiaga. O meaʻai faʻamalosi e faʻamavaeina, o le faʻaaogaina o mea taumafa e maua i le purines e faʻatapulaʻa (o le faʻafefeteina o le meaʻai, lemoni caviar, seafood, salmon, sardines, togafiti, masimalini porcini, tuna, sprats), o le faʻaaogaina o moa fuamoa e gata.

E saunia sauniuni e ala i le kuka, fufulu ma tao, lea e maua mai ai le ate mai mea faʻainisinia. O le kuka e ala i le falai ma le loloto-falai e le taliaina. E le faʻamamaina lauti, sei vagana ai fualaau faisua. O le meaʻai e faʻasolosolo, lea e mautinoa ai le tafe mai o le talo. Le aoga o le taumafa i le maualuga o le 2400-2600 kcal (90-100 g o le porotini, 350-400 g o carbohydrates ma le 80 g gaʻo). O le tele o le suavai saoloto e faʻaaogaina i totonu ole 1.5 l / aso.

O le faasaina le aofia ai meaʻai gaʻo, ulaula meaʻai, meaʻai kuka, gaʻo, suʻe, kuka, kuka gaʻo, oloa e faʻaleleia ai le pala / fermentation i totonu o le manava (kāpeti, legumes, millet), legumes, fish / meat and mushroom broths containing many o meaʻai e gaosia ai le suamalie oona, kulimi, fuālaʻau, susulu, susulu, mea e gaosi ai le gaiola (mea manogi, horseradish, salted, pickled and pickled products), fualaau suamalie, meainu ma le kesi, ava malosi , Pastries ma kulimi, kofe, sukalati, koko, aisa kulimi.

O le taumafataga mo le ate o le tino e faʻavae i luga o le aofia i le taumafataga o meaʻai vela (veal, beef, chicken, turkey) ma le sami / vaitafe iʻa (e oʻo atu i le 3 taimi i le vaiaso), fualaau faisua eseese, masini vavalaʻau, fualaau e leai ni fua ma fua i soo se ituaiga , sukalati, keke, oatmeal kuka i totonu o le vai poo susu susu, oloa gaosiga, kulimi e le maualalo le gaʻo, ituaiga o fualaʻau fuālaʻau e aofia ai le polyunsaturated FAs, soy products, honey, jam, marshmallows, rosehip infusion, sua suamalie ma mea e leai ni minerale vai manaia.

Mea ua faatagaina

O le taumafataga mo le ate o le faʻasalaga e aofia ai:

  • Paʻu paʻepaʻe / ananafi a le aso ananafi po o paʻu papaʻe.
  • Meaʻai vailaʻau poʻo vai vaivai e saunia ma aano o manu ma iʻa e fai ma faʻaopoopoga o fualaʻau kuka ma fualaʻau lelei. Pe a sauni le suka, e faʻafefe le palu muamua, ona kuka ai lea o aano o manu / iʻa i se vaega fou o le vai.
  • Mea taumafa eseese o meaʻai mumu (povi, veala) ma aano o lapiti, moa, turuki. Mai lea taimi i lea taimi, puaa vela. O aano o aano o manu e mafai ona tao.
  • O ituaiga iʻa e maualalo le gaʻo (polley, hake pike perch, perch bream, cod) i totonu o pepa / tao tao, gaʻo po o lumpy.
  • Eseese ituaiga o cereals, saunia ma le faaopoopoina o le susu poo luga o le vai, vermicelli / pasta.
  • Fualaau faisua (pateta, paʻepaʻe / cauliflower, kāloti, beets, kukama, paukini, zucini, zucini), e lua i le ituaiga o salati, ma kuka / tao i le itu o itu ipu ma le suauʻu manogi. E mafai ona e faʻaopopo nisi togalaau aina fou ma faʻamago i lau'aiga.
  • O suauu susu ma gaʻo susu e le o nifo-kulimi, fusi falaoamata.
  • Peʻa suamalie / fualaau: paluga ma apu fou, overripe faʻi, apricots, peaches, pears, persimmons, cherries, kiwi, quinces, currants, plums, strawberries, figs, dates, prunes, apricots mago, pomegranates, watermelons, vine, melons, vine (pe afai e toleni), vine, ma a latou suavai sauniuni ua faʻamamaina i le vai, fualaʻau, tiu ma fualaau suamalie.
  • Faʻamaina / faʻamaina fuālaʻau fuālaʻau (sunflower, sana, olive) mo le kuka ma le faʻalanu. Bita e le sili atu ma le 40 g i le aso mo laei sauniuni.
  • I le avea ai ma se meaʻai - o sina meli, caramel, marmalade, marshmallows, pasille, jam, jam i le faʻalelei.
  • Suavai suavai - e oo atu i le 2 lita i le ituaiga o vai faatoa saunia ua faʻamamaina i le vai, togalaau, teas / teasry teas, fuga o le rosehip, vai oona. O le vai e tatau ona i ai i le vevela vevela, aua le inu meainu inu.

E faʻafefea ona togafiti faʻamalosi?

Faʻatasi ai ma le ate matua, o loʻo togafitia togafitiga faʻalagolago i taunuuga o le siama. A aʻafia le mafuaʻaga o le fiva samasama, ona mafai lea ona maua le malosi atoatoa e ala i le mulimuli i faatonuga a lau fomaʻi. O le togafitiga e faia mo se taimi faapitoa. A maeʻa se faʻamaʻi viral e iu lava ina faʻaumatia mai le tino, e taua tele le puipuia o se toe faʻafoʻi.

Togafitiga o le faʻamalosi ma fualaau:

  1. Faʻafitauli o le faʻamaʻi faʻamaʻi ma fualaau faasaina. Hepatitis (A, B, ma isi) e manaʻomia ai le tofiaina o sui sooupu. Listeriosis ma isi faʻamaʻi pipisi e togafitia i vailaʻau.
  2. Echinococcosis o se faʻamatalaga mo le tofiaina o fualaau oona (Mebendazole ma isi).
  3. O faʻafitauli faʻapitoa e manaʻomia ai le tofiaina o vailaau kemisi. O le le atoatoa o le fatu e togafitia ma glycosides cardiac.
  4. hepatoprotectors - fualaau faasaina e puipuia mai le faaleagaina o sela ate ma toe faʻafouina ua faʻaleagaina hepatocytes. Mo lenei faʻamoemoe, faʻaaogaina: faʻapitoa phospholipids, sauniuniga o laʻau, complexes of vitamins and amino acids.

Faʻasalaga e manaʻomia i taimi uma se suʻega atoa o le maʻi e faʻamalamalama le maʻi.

I nisi faʻamaʻi, o le ate le tino e mafai ona faʻafoʻisia atoatoa. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, e aunoa ma ni faʻafitauli ogaoga o le fiva siama vailaau, e tupu atoatoa le toe faʻaleleia, ma o le ate e maua lona tele masani.

O faʻasolosolo pea faʻamaʻi pipisi e oʻo atu ai i le oti o le tele o faʻalauga ate ma o latou sui e ala i selu fesoʻotaʻiga e masani lava ona muta i le cirrhosis. E le mafai ona faʻafoʻisia atoatoa galuega ole ate i lenei tulaga.

Mo le aveeseina o le mafuaaga o le faʻaaogaina faʻamalosi:

  • tatala ma le faʻavaivai ole toʻo o le ate - faʻatasi ai ma faʻamaʻi purulenti,
  • aveeseina o fomaʻi - ma le kanesa. O le faʻaaogaina o le faʻamaʻi o le tino e faia pe a oʻo ina faʻalauteleina le faʻaleleia o le ate,
  • liʻoina o toto i le taimi o le tafe toto e afua mai i le vevela i le ate.

Afai e mafua mai i le thrombosis tuga, e faʻaalia le ate o le ate.

Faatapulaaina pe le aofia ai ia oloa:

Puipuia, gFats, gCarbohydrates, gCalories, kcal
Fualaau faisua ma laʻau
fualaau faisua1,50,25,530
rutabaga1,20,17,737
pi6,00,09,060
aniani1,40,010,441
chickpeas19,06,061,0364
radis1,20,13,419
paʻepaʻe paʻepaʻe1,40,04,121
pi7,80,521,5123
vevela3,20,410,556
meaʻai2,90,32,022
faanoanoa1,50,32,919
Berries
vine0,60,216,865
Musika
musika3,52,02,530
lapisi puʻe2,20,40,020
Nati ma fualaau mamago
nati15,040,020,0500
alimoni18,657,716,2645
Meaʻai
pateta pateta5,530,053,0520
Fuga ma Pasita
faʻaupuga7,62,318,7155
faʻaupuga11,912,429,0275
Faʻatau oloa
sua suamalie7,99,455,5339
falaoa rye6,61,234,2165
Fale faʻafiafia
pastry cream0,226,016,5300
pupuu paluga6,521,649,9403
Ice cream
aisa kulimi3,76,922,1189
Sukalati
sukalati5,435,356,5544
Mea maualuluga ma taimi e faʻaaoga ai
sinapi5,76,422,0162
mayonnaise2,467,03,9627
Mea gaosi susu
susu 4.5%3,14,54,772
kulimi 35% (gaʻo)2,535,03,0337
sasaina le kulimi3,222,212,5257
Cheeses ma sisi siʻi
parmesan cheese33,028,00,0392
Meat products
puaa gaʻo11,449,30,0489
gaʻo2,489,00,0797
puaa23,045,00,0500
Sausagesi
ulaula ulaula9,963,20,3608
Le manulele
ulaula ulaula27,58,20,0184
pato16,561,20,0346
ulaula ulaula19,028,40,0337
kusi16,133,30,0364
O iʻa ma iʻa
ulaula ula26,89,90,0196
uliuli caviar28,09,70,0203
caviar salmon granula32,015,00,0263
samani19,86,30,0142
iʻa fagota17,52,00,088
samani21,66,0140
toso19,22,197
Oʻe ma Fats
manu gaʻo0,099,70,0897
kuka gaʻo0,099,70,0897
Alu malosi
susu mūmū mū0,20,00,368
Vodka0,00,00,1235
pia0,30,04,642
Mea inu manogi
vai vai0,00,00,0
cola0,00,010,442
vave taofi vave15,03,50,094
sikola0,10,07,029

Faʻasalaga Faʻasalaga

Faʻalagolago i le maualuga o le faʻaopoopoga o le okeni ma faailoga, o nei fomu e iloga:

  • leai se tala - o le okeni e faateleina i le 1-2 cm. E le tupu le tiga, o le mea lea o lenei ituaiga e mafai ona iloa naʻo le fesoasoani a le ultrasound. Laga amata,
  • vaega - o le ate e faʻateteleina, e naʻo nisi o sea, vaega. E masani lava o le mea taumatau poʻo le tauagavale, e le masani ona fai suiga o le pito i lalo,
  • talafeagai - O se siʻitaga laʻititi lea, e mafai ona mafua ona o uiga o tausaga. E masani lava o lenei fomu e tupu i tamaiti pe a ma le 5-7 tausaga,
  • faʻailoa - togafitiga faʻapitoa, suiga o loʻo faʻaalia lelei i totonu o le okeni, ae o loʻo mafai pea ona faʻamalosia. O lenei ituaiga e masani lava ona tupu i le kanesa, hemoblastosis, pe a tele le tele o masini o iai i totonu o masini. O le faailoga o le necrosis e foliga mai, e tupu aʻe ai le tino. O le ate ua avea ma mea tele, e toetoe lava o le tino atoa, e faʻalavelave ai i galuega a totoga uma,
  • faasalalauina - e tupu pe a oʻo i le maualuga o le ate i se tagata matua e oʻo i le 12-13 cm. E aʻafia se elemene.

Faʻalagolago i le mafuaʻaga o le atinaʻe, ei ai:

  • faʻamaʻi o se natura eseese. E masani lava o nei manua pipisi e oʻo atu ai i le toesea ma faʻasalaga faʻamalosi. O le tagata gasegase o loʻo tigaina lona tiga i le itu taumatau i lalo ifo o ona iʻu, tachycardia o le fatu, tagi,
  • manuʻa
  • tulaga taua.

E mafai ona tupu faʻamalosi i le taimi o le maitaga.

Suʻega faʻamaonia

O le auala muamua e iloa ai le faʻaleagaina o le lagona lea o lou manava. O le fomaʻi o le a vave ona ia iloa se tikeri se tasi pe o le isi o le faʻaopoopoga o okeni. Ona tofia lea o se seti o suʻega. O le a fesoasoani e fuafua le tikeri o le faʻaleagaina, lona ituaiga, mafuaaga.

O luga o le faʻamaonia o le togafitiga atoa i le lumanaʻi o loʻo fausia. O le fomaʻi e taitaia le faʻapipiʻi, vailaʻau, suʻesuʻe suʻega o le lymph, aoina mai se mea fai, faʻatalanoa le tagata maʻi e uiga i ona lagona loloto, faʻamaoniga talafeagai. E tāua le vavae ese o se siama poʻo se maʻi leaga.

E tatau i le fomaʻi ona faʻamalamalama pe o loʻo ave e le tagata maʻi le vailaʻau, pe o le a le tele o lona faʻaaogaina e inu ai le ava malosi, pe faapefea ona ia 'ai. Ina ia faia se faʻamaonia saʻo, e ono mafai ona latou faʻatonuina:

  • suesuega o le toto mo le biochemistry, uʻamea,
  • O le faʻasologa o le vevela o le manava (e mafai ai e oe ona vaʻai i le faʻaleleia o le okeni),
  • CT, MRI o le peritoneum,
  • X-ray
  • auiliiliga o le ate (faʻataʻitaʻiga o galuega ole ate),
  • biopsy (faia i na o nisi mataupu, pe a talafeagai ai).

O lenei seti o metotia o le a mafai ai e oe ona suʻe tonu le mafuaʻaga na mafua ai ona togafitiga. E tāua le vavaeeseina o patho i le tutusa o faʻamaoniga (faʻamaʻiloga, steatohepatosis, steveosis o le ate, hepatoptosis).

Faʻatau togafitiga

Ia mautinoa ia faʻamaonia fualaau e faʻamalosi ai le membrane (Ursosan, Karsil, Taua tele) O le filifilia o isi vailaʻau e faalagolago ile mafuaʻaga. O vailaʻau faʻasaina e faʻaaogaina mo faʻamaʻi pipisi, vailaau faʻamaʻi mo siama siama, ma glucocorticosteroids mo cirrhosis. Afai e le tupu le ate ma tupu aʻe, e faʻaaogaina togafitiga.

Faatasi ai ma togafitiga fualaau faasaina, gaioiga faaletino, meaai, ma le teenaina o masaniga leaga o loo faailoa mai.

Isi vailaʻau

O togafitiga faʻapitoa e mafai ona faʻaaogaina i soo se laasaga o le atinaʻe o le maʻi. O loʻo avanoa i le fale ma o le a avea ma se faʻaopoopoga lelei.

Latou te sili atu ona lelei le faʻaleleia o le faʻalelei. I lenei tulaga, o fualaau filifilia lelei o le a fesoasoani i le toe faʻafoʻi o gaioiga i mea masani.

Matou te ofoina atu ia te oe auala sili ona aoga ma faʻamaonia e mafai ona toe faʻaleleia ai le galuega o le ate.

  • E taua le faʻafefiloi o le sage, tutusa le tina, e faʻaopoopo i le tutusa o aʻa o le peony, o le tuna, chicory. O mea uma lava ua faʻafefiloi lelei, tumu i le 500 ml o vai. O le faʻafefiloi e tatau ona tausia ile vevela vevela mo le 40 minute. Faʻapipiʻi le afuafuga o le afu ma tuʻu ai mo ni nai itula, ona faʻamaʻi ai lea. E tatau ona inu le susu i ni nai aso mo 2-3 inumaga.
  • I totonu o se ipu malamalama vai (200 ml), faʻafefe 2 sipuni tele o le suamalie ma le sua o le tipolo. Inu e tatau ona onā i le taeao ma ao le i momoe. Faamolemole ia maitauina o le maʻisuka e faʻasaina.
  • E fesoasoani foi le paʻu i le faʻasalaga. E tatau ona e faʻamamaina le paʻu pau (500 g) ma 'ai i se aso. E mafai ona e togiina le sua o lenei fualaau faisua, ufiufi pe taoina.
  • E mafai ona e 'aina le afa tipi (mumu) i aso uma pe faʻaopopo i salakeke.
  • E fautuaina ia 'ai e le itiiti ifo ma le tasi le apu i le aso poʻo le inu vai mai ia i latou.
  • Faatasi ai ma le tiga, sua, sua o fualaau aina suamalie, strawberries o le a fesoasoani. I le leai o ni faʻasalaga, e tatau ona onā se ipu vai suamalie ao leʻi 'ai i le taeao.
  • Puele mai sauerkraut o le a fesoasoani foi. E mafai ona e faʻaopopo i ai se ipu vai mama. O lenei cocktail e tatau ona onā i nisi o faʻasalaga.
  • I le taeao ma ao lei alu i le moega, e mafai ona e inuina le suāuʻu e leʻi faʻasalaina: olive poʻo le la. Ona taua lea o le taoto i lou itu tauagavale, ma tuʻuina se afi afi i lalo ifo. O lea e tatau ona e taoto i lalo ile itula.
  • Mo le puipuia ma le togafitiga, e aoga tele le faʻaaogaina o le faʻafefiloi o fatu kulimi ma le meli. Mo le i ai o se togafiti o togafitiga, ua lava lea e ave ai 5-7 inisi ma sina meli.
  • Aʻo leʻi 'ai, e aoga tele le' ai o vine vine (e oʻo atu i le 15 aso i le tele o atopa).

Taumafa paleni mo le ate o le ate

Aua e te faalagolago i le tasi piliki. Faatasi ai ma togafitiga faafomaʻi, e tatau lava ona e mulimuli i se mea e 'ai, lafoai uma uiga leaga. O lenei mea o le a saoasaoa le faʻamalolo.

E taua tele le faʻatuina lelei o meaai paleni. O tulafono autu o:

  • O meaai e tatau ona vaevaega - 6 taimi i le aso. Faatasi ai ma ia mea e tolu taumafa autu ma tolu meaai mama,
  • ave ni vaega laiti
  • matuai falai uma, suamalie,
  • uu, tao tao, kuka,
  • i aso taitasi o gaʻo - e oo atu i le 70 g Nai lo o meaola manu, e lelei tele le faʻaaogaina o meaʻai fualaʻau,
  • aveese atoa le suka, suamalie, falaoa,
  • E le mafai ona e 'aina ni aano gaʻo, pailani, iʻa, meaʻai kuka, meaai mama,
  • aofia ai le tele o pata, fualaau faisua, fua o lau taumafataga.

E taua le faʻamautuina o le maualuga o le uʻamea ma isi vailaʻau i totonu o le toto. O nei manaoga e fetaui i le laulau Numera 5.

O faʻafitauli faigata

O se tasi o faʻalavelave sili ona lamatia o le cirrhosis. Ua faʻaumatia potu o lou lima. Ua suia i latou i se mea e fesoʻotaʻi ai, lea e le faia ai ni galuega. Faʻafesoʻotaʻi faʻamaʻi manu i le tele o nofoaga o le necrosis. E le mafai e le ate ona toe taulimaina ana galuega.

I ia ituaiga o gasegase, o le totoga e aliali mai, o le paʻu e maua ai le paʻu palapala, ma o le tiga o le faʻamalolo e masani lava ona matauina i lalo o le ivi i le itu taumatau.

Faʻafitauli ma le puipuiga o le faʻamalosi

Mo le puipuiga, ua faʻataʻitaʻiina togafitiga o le hepatoprotective.

O taunuuga e faʻalagolago i ituaiga o faʻamaʻi ma le maualuga o le faaleagaina o le okeni. Afai o le hepatitis o le mafuaʻaga lea, o togafitiga lelei e taʻitaʻia ai le toe faʻafoʻatoaina. E toe foʻi uma le ate i lona tele masani.

Faʻatasi ai ma le cirrhosis, o le okeni o le a le toe faʻafoʻisia atoatoa, ona o se vaega o suauu ola maloloina e suia e le aunoa i maʻila mai le mea faʻafesoʻotaʻi. O le tagata maʻi e faʻasauāina i taimi uma i le tele o tiga, vaivaiga, inu. I lenei tulaga, e mafai ona faʻaitiitia le faʻaalia o le maʻi.

E tatau ona toe faʻaleleia le maualuga o enzymes ma lagolagoina le galuega a le tino. O le tulaga o le tagata maʻi ma le cirrhosis e faasolosolo malie ona afaina ona o le faʻamalosi. I le tulaga aupito sili ona leaga, o loʻo i ai se faʻamausaliina o le faʻamaʻi ma le oti.

Mo le puipuiga, e taua le tausisia o se meaʻai, tuʻuina atu o le ava malosi ma isi amioga leaga, ma togafitia le maʻi faʻamaʻi i se taimi talafeagai.

Faʻaleagaina: o le a le maʻi o le ate?

O le faʻasalaga o se faʻalavelave lea o le faʻateleina o le ate, na amataina i tulaga faigata. E ono mafua ai suiga fesuiaiga i le ate poʻo le taulaʻi, ae e masani lava ona le faʻaleagaina, talu ai o faʻamaʻi moni lava e mafua ai se suiga tele i le tele o le okeni e le o se mea e masani ai, e oʻo lava i le vaitaimi o le faʻatupulaia o le galuega galue.

O le ate o loʻo i lalo o le diaphragm ma e aofia ai lobes e lua, e taʻua o le "faamama faʻaanatura" ona o lona gafatia e aveese mea leaga mai le tino ma faʻamamaina le toto. I le tulaga masani, o loʻo i ai se fausaga lamolemole, o lona palpation e le afaina ai.

O masani masani o le okeni pe a suʻeina ma se masini ultrasound i le itu o le anteroposterior e 12.5 cm pe a fua le lobe saʻo ma 7 cm - le pito i luga tauagavale. Ole lapisi ole lapisi e 20 - 22 cm. O le tele o le lapoa vascular o le ate e taua foi.

O le faateleina i le tele o le ate e le o aofia ai faʻamatalaga patino e uiga i le faʻamaʻi, ae avea o se faailo manino o loʻo faʻalauteleina le maʻi.

E taua le faamamafa atu o le ate o loʻo i ai ni mea faʻaleleia e toe faʻaleleia ai, o lea e mafai ona tupu le maʻi mo se taimi umi e aunoa ma ni faʻamaoniga.

O nei faʻaagaaga e mafai ai e le tino ona faia ana galuega e tusa lava pe 50% pe sili atu. O le agavaʻa faʻamalosi e mafai ona tumau i tagata mo le tele o tausaga.

Faʻalagolago i le maualuga o le faʻaopoopoga o okeni, o loʻo iai:

  • agavaʻa faʻaleagaina (o se laʻititi laʻititi i le telē ma le fausaga e le fetaui ma le masani),
  • faʻailoa (o le siʻitia o le 10 cm mai le masani),
  • faasalalauina (silia ma le 10 simita).

O le faʻasalaga mataʻituina o se isi ituaiga, pe a tupu le ate i le ate - e na o se vaega poʻo se vaega e tasi.

O faʻamaʻi o le tino cardiovascular

O lenei mafuaaga e seasea ona taʻitaʻia ai i tamaiti ma fanau laiti. O le tele lava o taimi, e maua i totonu o tagata matua poʻo tagata matutua. O mafuaʻaga mo le faʻateleina o le faʻaupuina i lenei mataupu e pei ona taua i lalo:

  • faʻasolosolo totolo
  • faʻasolosolo pericarditis.

Faailoga ma faailoga iloga

O le faʻasalaga o le ate o se faʻalavelave faʻaleagaina o le okeni ma se fesuiaiga o suiga o lona tino. Faatasi ai ma lenei maʻi, o le ate e mafai ona faigofie ona oso i lalo ifo o le ivi, aʻo faigata ona faʻapipiʻi se okeni maloloina. I luga o le palpation, e lagona e le maʻi le tiga, o se faailoga foi lea o le maʻi. Faʻaleagaina o se faʻaʻailoga lea e taʻu mai ai o le ate e manaʻomia togafitiga.

O faʻamaoniga nei e ono faʻalavelave ai le tagata maʻi:

  • O lagona tiga po o se lagona o le vaivai i le itu taumatau, aemaise lava pe a suia le tulaga o le tino.
  • Paʻu o le paʻu e tuʻufaʻatasia. O nisi taimi e mumu ai togitogi mumu i luga o le paʻu, e pei o le apogaleveleve - ma lapisi "vae" e felafoaʻi i itu. E taʻua foi i latou o "ate."
  • Faʻaopoopoina o le vai i totonu o le manava.
  • Totoina o otaota (e le gata o le manava, ae o le faamalosi).
  • O le faateleina o le maualuga o le manava.
  • Le manava masani, lea e fesootaʻi ma le manava leaga.
  • Nausea

O le paʻuvale tauagavale e seasea lava ona faʻatupulaia, o le mea saʻo lava lea. O le paʻuvale tauagavale e tu latalata i le pancreas, o lea o le faateleina o lenei vaega o le ate e masani lava ona fesootaʻi ma maʻi o le gland.

O le faʻamaonia saʻo o le ate e masani lava ona foliga mai e faʻamalosi. E tupu lenei mea ona o le avega silisili ua tuʻuina i ai. E le gata i lea, o le siʻitia o le vaevaega atonu e masani, ae le o se taunuuga o le maʻi. I le suʻesuʻega, o le tele o le taulaʻi e totogi i le itu taumatau o le ate, talu ai ona o le tiute autu ma le faʻatinoga.

Faailoga o le maʻi e faʻalagolago i le mafuaʻaga o le faaleagaina o le ate

FaʻasalagaFaailoga
I le siama o le vaka
  • afaina o fua
  • samasama o le paʻu
  • taoto, vili,
  • vaivaiga
  • vevela maualuga
  • tiga o le ulu
  • mamafa tiga
Faʻatasi ma le cirrhosis
  • le foliga mai o le tafe toto
  • vevela
  • tiga o le ulu
  • vaivaiga
  • faasoesa masani o le tino,
  • taʻavale
  • tingling tumau i le ate
  • o le mauaina o se paʻu palapala paʻu,
  • ogaoga ogaoga i le taimi o le paʻu.
Faʻatasi ma le atechromatosis ate
  • tau faʻaitiitia
  • o foliga vaaia o vaivaiga
  • vaivai
  • mamafa le mamafa o le mamafa
  • tiga faʻatasi
  • hyperpigmentation o le paʻu.
Faʻamaʻi faʻamaʻi
  • leai se malosi
  • o foliga vaaia o se paʻu samasama samasama,
  • inupia
  • tiga.

E faʻafefea ona togafitia o le ate o le ate?

Faʻatasi ai ma le ate matua, o loʻo togafitia togafitiga faʻalagolago i taunuuga o le siama. A aʻafia le mafuaʻaga o le fiva samasama, ona mafai lea ona maua le malosi atoatoa e ala i le mulimuli i faatonuga a lau fomaʻi. O le togafitiga e faia mo se taimi faapitoa. A maeʻa se faʻamaʻi viral e iu lava ina faʻaumatia mai le tino, e taua tele le puipuia o se toe faʻafoʻi.

Togafitiga o le faʻamalosi ma fualaau:

  1. Faʻafitauli o le faʻamaʻi faʻamaʻi ma fualaau faasaina. Hepatitis (A, B, ma isi) e manaʻomia ai le tofiaina o sui sooupu. Listeriosis ma isi faʻamaʻi pipisi e togafitia i vailaʻau.
  2. Echinococcosis o se faʻamatalaga mo le tofiaina o fualaau oona (Mebendazole ma isi).
  3. O faʻafitauli faʻapitoa e manaʻomia ai le tofiaina o vailaau kemisi. O le le atoatoa o le fatu e togafitia ma glycosides cardiac.
  4. hepatoprotectors - fualaau faasaina e puipuia mai le faaleagaina o sela ate ma toe faʻafouina ua faʻaleagaina hepatocytes. Mo lenei faʻamoemoe, faʻaaogaina: faʻapitoa phospholipids, sauniuniga o laʻau, complexes of vitamins and amino acids.

Faʻasalaga e manaʻomia i taimi uma se suʻega atoa o le maʻi e faʻamalamalama le maʻi.

I nisi faʻamaʻi, o le ate le tino e mafai ona faʻafoʻisia atoatoa. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, e aunoa ma ni faʻafitauli ogaoga o le fiva siama vailaau, e tupu atoatoa le toe faʻaleleia, ma o le ate e maua lona tele masani.

O faʻasolosolo pea faʻamaʻi pipisi e oʻo atu ai i le oti o le tele o faʻalauga ate ma o latou sui e ala i selu fesoʻotaʻiga e masani lava ona muta i le cirrhosis. E le mafai ona faʻafoʻisia atoatoa galuega ole ate i lenei tulaga.

Mo le aveeseina o le mafuaaga o le faʻaaogaina faʻamalosi:

  • tatala ma le faʻavaivai ole toʻo o le ate - faʻatasi ai ma faʻamaʻi purulenti,
  • aveeseina o fomaʻi - ma le kanesa. O le faʻaaogaina o le faʻamaʻi o le tino e faia pe a oʻo ina faʻalauteleina le faʻaleleia o le ate,
  • liʻoina o toto i le taimi o le tafe toto e afua mai i le vevela i le ate.

Afai e mafua mai i le thrombosis tuga, e faʻaalia le ate o le ate.

Taumafa mo tagata e faʻamalosi

Faʻasalaga, o mataupu faavae o le soifua maloloina e tusa ma Mr. Pevzner o loʻo matauina. O le numera lapoʻa lea e taʻua o le laulau 5 - o se meaʻai mālūlū, lea e faʻamaonia mo faʻamaʻi uma e aʻafia ai le faateleina o le ate ma faʻafeiloaʻi, faʻapea foi ma le gall vess. O faʻamatalaga mo lona faʻaaogaina o ni gasegase ma le hepatitis, cirrhosis, faʻamaʻi ate.

O mataupu faavae autu o mea taumafa i le falemaʻi e:

  • le aoga o le soifua maloloina o mea taumafa mo taumafa uma / micronutrients,
  • fafaga meaai
  • taimi masani ma le natura o mea taumafa o taumafa.

O se faʻalauteleina o le ate o le ate e aofia ai le tele o laina o oloa ua gaosia:

  • oatmeal, karite, vermicelli, taotiwheat po o araisa,
  • o le ato iʻa e fai ma sui o ituaiga meaʻai e maualalo le gaʻo,
    susu susu
  • paluga susu ma pasta, fualaau faisua ma masini. E le mafai ona e 'ai muamua vasega i luga
  • e faʻavae i luga o le sua oona,
  • meaʻai gaʻo maualalo. E mafai ona avea ma aano o manu fasi, aano o manufasi poʻo sola. I se tulaga e le masani ai
  • faatagaina le kukaina o aano o manufasi i ni vaega tetele,
  • protein omelet mai le fuamoa se tasi,
  • ituaiga o fualaau faisua e aofia ai kāloti, zucini, beets, pateta ma le pauka. E mafai ona e faʻaopopo i le lisi
  • ipu mai le tao tao, fuālaau aina fou,
  • fualaau mamago
  • pata (fualaau faisua, pata),
  • mea na gaosia mai ananafi pastry e aunoa ma le faaopoopoina o le muffin,
  • honey, jelly, sulu,
  • pulupulu pulupa.

O le taumafataga mo le faʻasalaga o le ate e maua ai le faʻaaogaina o oloa nei mai le taumafataga:

  • Fualaau eseese o meaʻai mumu, meaʻai, meaʻai suamalie, iʻa gaʻo, palu, mea faʻafiafia, sukalati, keke, paluga, palu palu / pata.
  • Legumes ma fualaau faisua uma, sauerkraut saumalie, piko ma pipi.
  • Lafumanu / meaola manu, ulaula meaʻai, iʻa.
  • Olaina, lela, radishes, aniani, mushrooms, radishes, garlic, mayonnaise, ketchup, saula olivevao, pepa, vineka, sinapi.
  • Paluga atoa, salimalie / keke kuka. O le faʻaaogaina o le gaʻo gaʻo, kulimi suamalie, kulimi ma kulimi suamalie e gata.
  • Fuamoa moa - e oʻo atu i le tolu vaega i le vaiaso.
  • Malolosi lauti / kofe, koko, sukalati, aisa kulimi.
  • Alcoholic and carbonated drinks, fufulu suamalie.

Fofo faʻapitoa

O togafitiga faʻapitoa o tagata e mafai ona faʻaaogaina i le togafitiga o le faʻamaʻi o le ate.

  1. O se vaifofo vaifofo mai le meli o le a afaina ai e le gata o le gaioiga o le tino, ae o le ate foi. O taeao uma ma aʻo leʻi alu i le moega, inu vai inu 2 sipuni tele o le meli, 200 ml o le vai mafanafana ma le 2 sipuni tele o le sua o le tipolo.
  2. Tina tina mama ma le togafiti, faaopoopo le laʻau tulu ma le peony. Ave le chicory. Faafefiloi, sasaa 500 ml vai. O lo o matou faatalitali mo le kuka. Faʻafiafia - afa itula. Tatou faamama ma inu.
  3. Paʻu Matou te 'ai, faʻafefe, kuka falala poʻo le sua. Masalo e sili atu le fiafia o se tagata i le pini matala. Ma e manao se tasi e fai le sukalani.
  4. Beetroot. O se tasi lea o fualaau faisua maloloina. Ma o le beets mataʻi e togi ai le sua, taofi mo le 15-20 minute ma faʻafefiloi ma le koko tipi fou i le fua faatatau o le 3:10. 100 ml o lenei sua o le mea inu i le aso. E le gata i lea, o beets e mafai ona tuʻuina i salati poʻo le kuka.

O le suʻesuʻega e faʻamoemoeina e le mafuaʻaga o le maʻi ma le tikeri o le faʻaleagaina o le hepatocytes, le toe faʻaaogaina o le faagasologa. E faʻamaonia le faʻamaonia o le le lelei mo le gasegase, faʻaleagaina o mea mataga, ma le faʻaogaina o le neoplastic process. O le faʻateleina o le okeni i faʻamaʻi lautele, e aofia ai faʻamaʻi viral, faʻamaʻi faʻasalaga i tamaiti e faʻaalia i le vave faʻafouina o le tino.

O se faʻamatalaga mataʻutia i le tulaga o le faʻamaʻalogaina ua naʻo naʻo tagata mamaʻi e maua i togafitiga i luga o le tino i le 2-4th stage o le gaioiga, faʻapea foʻi ma tagata gasegase o gasegase.

E vave lava ona toe foʻi le ate i lona tulaga masani masani i ia tulaga:

  • ma faʻamaʻi viral,
  • faatasi ai ma le mea ua taʻua o le sapomegaly le tumau (le alualu i luma e aunoa ma suiga o le laboratory) i le taimi o le tamaitiiti.

O oloa o loʻo taua i lalo e tatau ona faʻaaogaina i le vaitaimi lenei:

Puipuia, gFats, gCarbohydrates, gCalories, kcal
Fualaau faisua ma laʻau
eggplant1,20,14,524
zucchini0,60,34,624
kapisi1,80,14,727
broccoli3,00,45,228
kāloti1,30,16,932
kukama0,80,12,815
salati pepa1,30,05,327
pasili3,70,47,647
ice salaka0,90,11,814
tamato0,60,24,220
paka1,30,37,728
meaʻai2,50,56,338
Fua
faʻi1,50,221,895
apu0,40,49,847
Nati ma fualaau mamago
vine2,90,666,0264
mati mamago3,10,857,9257
mago apricots5,20,351,0215
apricot5,00,450,6213
paʻu2,30,757,5231
Cereals ma cereals
buckwheat groats (kernel)12,63,362,1313
Oat groats12,36,159,5342
penina penina9,31,173,7320
araisa6,70,778,9344
Fuga ma Pasita
pasta10,41,169,7337
Noodles12,03,760,1322
buckwheat noodles14,70,970,5348
Faʻatau oloa
fala fala7,51,345,2227
falaoa atoa o le falaoa10,12,357,1295
Fale faʻafiafia
siamu0,30,263,0263
toli2,70,017,979
marshmallows0,80,078,5304
susu suamalie2,74,382,3364
candy fondant2,24,683,6369
fualaau suamalie ma le popo marmalade0,40,076,6293
Mea maualuluga ma taimi e faʻaaoga ai
meli0,80,081,5329
suka0,00,099,7398
Mea gaosi susu
kefir 1.5%3,31,53,641
susu susu2,84,04,267
Cheeses ma sisi siʻi
kusi falaoa 1%16,31,01,379
Meat products
lafumanu18,919,40,0187
lapiti21,08,00,0156
Le manulele
moa susu susu29,81,80,5137
taofi moa27,05,60,0158
vela kulumu25,01,0130
Fuamoa
Laʻau moa moa ua kuka12,811,60,8159
O iʻa ma iʻa
faʻafefe16,51,80,083
polu15,90,90,072
cod17,70,778
hake16,62,20,086
Oʻe ma Fats
pata0,582,50,8748
olive suauu0,099,80,0898
suauʻu sulu0,099,90,0899
Mea inu manogi
vai0,00,00,0
vai0,00,00,0
lanu meamata0,00,00,0
Juices ma compotes
vai apricot0,90,19,038
sukalati1,10,16,428
peach juice0,90,19,540
vai paʻu0,80,09,639
suamati1,10,23,821
pikiaka sua0,00,09,038
sua faasili0,10,017,670

Puipuiga

O le puipuia o le tulaga ua vaevaeina foi i se seti o fua faatatau e faalagolago i le mafuaaga o le maʻi. Ae, i se tulaga aoao, e mafai ona e faia tulafono nei:

  1. Soifua maloloina - e leai se mea e faʻaumatia ai le ate (pei lava o isi totoga ma tino) e pei lava o le ava, ulaula ma fualaau faasaina. O le mea lea, ina ia puipuia le okeni mai faʻamaʻi matautia, e tatau ona e toe maua mai nei vaisu poʻo, sili atu, aua le faʻataʻitaʻiina.
  2. Puipuiga o le faʻamaʻi pipisi o le hepatitis - siama o le faamaʻi pipitis e le itiiti foi le faʻaleagaina i le tino o le tino. O togafitiga e le aofia ai soʻo se faʻafesoʻotaʻiga ma le toto o se tasi tagata, fautuaina le faʻaaogaina lelei o mea faʻaaoga e faʻafesoʻotaʻi ma faalilolilo faaletagata ma faamanualia le paʻu, ma faia foi e ala ile fesootaiga tau feusuaiga puipuia.
  3. Auala puipuia e puipuia ai le gasegase gaʻo: taʻitaʻia se olaga ola, masani ona savali i le ea fou ma 'ai lelei.
  4. Vaʻaia ma faʻamalosia togafitiga faʻapitoa, ona tele fualaau faasaina, pe afai e le lelei le tui, ei ai se aafiaga leaga i le ate.
  5. Rational, meaai talafeagai, e le aofia ai gaʻo meaʻai, ae o loʻo fautua mai meaai paleni i luga o le laulauʻai meaai Nu. 5.
  6. Gaoioiga gafatia talafeagai.

O le suʻesuʻega faafomaʻi mo le soifuaga o tagata gasegase ma le faʻaleagaina ua fuafua e faʻatatau i le mafuaʻaga o le atinaʻeina o lenei tulaga. Afai o le gaioiga e maua i se taimi vave, ona lelei ai lea o le togafitiga.

O faʻamaʻi faʻamaʻi uma e taʻitaʻia i lenei tulaga e lelei ona togafitia, e aofia ai ma le vailaʻau o le hepatitis C. Afai o le maʻi o le maʻi o loʻo i le tulaga o le alualu i luma, o le faʻataʻitaʻiga e lelei tele.

O se faʻamatalaga mataʻutia i le tulaga o le faʻamaʻalogaina ua naʻo naʻo tagata mamaʻi e maua i togafitiga i luga o le tino i le 2-4th stage o le gaioiga, faʻapea foʻi ma tagata gasegase o gasegase.

Tuua Lau Faamatalaga