Faatonuga mo le togafitia o se paluga e se fomai ma lona faʻaaogaina

Afai e leai se malosi o vailaau faaleaganuu ma e le mafai ona fofoina se maʻi ogaoga, e masani lava ona sailia e tagata auala eseese o le faamalologa. O togafitiga e le masani ai o togafitiga ua faamaonia ai lo latou aoga i le tele o seneturi, ma o kamupani faafomaʻi faʻaonapo nei o loʻo faʻaogaina mea o meaola e pei o vaega o latou oloa. O se tasi o auala le faʻasalaga e faʻamalosi ai le puipuiga o le inisetila (o le 'ai o iniseti).

Faʻailoga faʻamaʻi - o le a

E le o iniseti uma o loʻo i ai faʻamalolologa. O le manaʻoga mai se falemaʻi o le aiga o beetle beetle, o le tele tele o lona ituaiga ma e silia ma le 20,000 ituaiga. O tagata e teteʻe mai i le ulugalii e taʻua o petipeni blackling homemoides, lea e iai igoa masani i atunuu eseese (i Atenitina - o le Gldokho beetle, i Rusia - o le pulu pulu, o le fomaʻi).

Ua leva ona iloa e uiga i le togafitiga o iniseti i luga o le tino, ae o se metotia o togafitiga na faʻaaogaina lautele ina ua maeʻa ona maua iuga o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga na faia e saienitisi mai le Iunivesite o Falemaʻi ma Biotechnology i Siamani. O nisi o vailaau faleopathic, ua faia e tusa ai ma fua o togafitiga Saina, faʻaofiina le pusa.

Faamalologa meatotino

E leai ni lomiga faʻasalalau i luga o taunuʻuga o suʻesuʻega o vailaau faʻaleagaina o fatu, o le mea lea, o le aoga o togafitiga e ala i le 'ai o iniseti e mafai ona faʻamasinoina i luga o le tele o iloiloga faʻavae. O isi vailaʻau faʻapitoa e faʻamatalaina ai le aoga aoga o loʻo i luga o le tino o le tagata faʻamaʻi manu.

O le a le foliga o le uliuli?

O le tagata faʻamaʻi matua e laʻititi lona lapopoa (umi 5 mm, lautele 1.5 mm), o se tino o loʻo ufiufi i se paʻu lanu uliuli ma tolu paipa (e pei o le ata). O le siʻosiʻomaga o le faʻasologa o fomaʻi 'oloʻo iai ni vaega. O faʻamaʻi matutua matutua e tuʻuina a latou fuamoa, e maua mai i fuamoa ni fuamoa, ona liua lea i le pupae. I ni nai aso mulimuli ane, o talavou talavou o se lanu enaena lanu enaena e foliga mai mai le pupae, o lo latou faʻaaoga mo togafitiga e le talafeagai.

Tausia ma tausia

Ina ia mautinoa le totogiina o iniseti o loʻo faʻaaogaina i le faagasologa o togafitiga, e tatau ona faguina fatuga ola. Faʻalagolago i tulaga faʻaleleia, o le vaitau o iniseti e mai le 1 le tausaga i le 2 tausaga. O le faataamilosaga tau atinae a se tagata matua mai se fuamoa e alu mai i le 42 i le 82 aso, i le taimi e tatau ona tuuina atu ai tulaga lelei mo le toe gaosia, lea e aofia ai:

  • tulaga vevela mai le 18 i le 35 tikeri,
  • masani masani
  • leai se malamalama lelei o le la,
  • o se vaega tele o le tane mo le fausiaina o se kolone o tagata faʻamalolo,
  • faʻaauau pea le ea
  • faatumu le atigipusa ma se mea totino (bran, oatmeal),
  • sui masani o le sui,
  • lelei le fafaga (fasi falaoa, fua, fualaau faisua, fualaau mamago),
  • tausisia le taumafa (3-4 taimi i le masina).

O a faʻamaʻi e togafitia ai le galu i Atenitina?

O le faʻamalologa o le taumafa i le pogisa o loʻo taoto i le atoaga o le faʻamālōlōina o le tino, faʻaleleia atili le lelei ma faʻaleleia puipui puipuia. E faʻamaonia e le faʻamaʻi faʻamaʻi mea gaʻo ia e fesoasoani i le faʻamaunuʻu lautele, ma o le taunuuga o le faʻaaogaina o faiga uma ma okeni, o le paleni o galuega e toe faʻaleleia. E faavae i luga o faʻamaumauga autu, e mafai ona tatou faʻataunuʻu e faapea, o tagata faʻamaʻi maʻi e faʻateʻaina ia faʻamaʻi:

  • maʻisuka malosi
  • fulu
  • Paʻi Parkinson
  • psoriasis.

E tusa ai ma nisi o lipoti, o le Darkling e aveesea ai le tiga i le kanesa, faaitiitia le suka o le toto, faateleina le tetee o le tino i tagata mamaʻi i le AIDS. A maeʻa le inisetilapi, e i ai le faaitiitia o le taimi e tupu ai ni faʻamaʻi mataʻutia ae le lelei, e pei o le malulu ma le fulu. Faʻateleina le motileina o le intestinal ona o le aʻafiaga o enzymes e natia e iniseti e mafai ona saofagā i le mamafa o le paʻu ma le saoasaoa i luga ole metabolism.

Auala e ave

Ina ia mafai ona maua se togafiti o togafitiga mai le faia o ni 'ie, e tatau ona faʻaumatia o latou ola (faʻaaogaina o taga e aunoa ma le tatuʻu). E fautuaina e faʻaaoga le vailaʻau faʻasaina i le taimi tutusa o le aso (sili atu i le taeao i luga o se manava gaogao). Faʻamama le manava ile inu ile ipu vai. O faʻatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo faamatalaina ai le tele o auala o le pulega

  • filifili le numera manaomia o pusi ma se sipuni ma tuu i totonu o se ipu malamalama, ona sasaa lea o le yogurt poʻo le kefir (e le sili atu i le 1 tbsp.) ma inu i totonu o le tasi vaitusi,
  • tuuese se fasi mea itiiti mai se fasi falaoa ma tuu ni iniseti i totonu, ona fuli lea o se falaoa falaoa, ma faapipii sina mea itiiti ma ou tamatamailima, ma folo atoa,
  • faʻapipiʻi le paʻu pogisa i gelatin capsules na faʻatauina i le fale talavai ma folo le pulu i le vai.

Faamalologa o fomaʻi

O tagata faapitoa i le vaega o isi vailaʻau ua atiaʻe le tele o togafitiga mo gaʻo e faalagolago i laasaga o le maʻi. O metotia uma o togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o se numera faapitoa o tagata matutua o le pusa o faʻamalo, o le eseesega o loʻo i le taimi o le vasega. Insectotherapy e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, aʻo le togafitiga masani ua faatonuina e le mafai ona faaleaogaina.

Ona o le mea moni o le itiiti ifo o le taimi o le togafitiga o le 60 aso, ua fautuaina ina ia tausia le manino o le aofai o iniseti ua aina. Mo nei faʻamoemoega, e mafai ona e fatuina se tusi talaaga faapitoa lea e te manaʻomia e faamaumauina pe fia ni fasi pepa na maua ma pe afea. O lenei metotia o le a fesoasoani i le siakiina o suiga i le tino lea e tupu pe a ma le 15-20 aso pe a uma le togafitiga.

Polokalame puipui

Ona o le leai o fuainumera e atagia mai ai taunuuga o togafitiga ma fomaʻi faamalolo e tagata faʻamalosi, e le mafai ona amata faʻaaogaina iniseti i ni aofaiga tetele vave. O le vaega muamua o togafitiga, o le mafuaʻaga o le faʻamalosiina o puipuiga puipui ma faʻaleleia atili le soifua manuia, e puipuia ma fesoasoani e siaki pe faapefea ona aʻafia le tino o se tagata maʻi faapitoa. A o faagasolo lenei laasaga, e tatau ona faasolosolo malie le faateleina o le aofaʻi o pipi a le fomaʻi. Faatonuga mo le faʻaaogāina o iniseti fautuaina ia e tausisi i le polokalame lenei:

  • amata talia i le 1 fasi pepa,
  • ia faʻatele i aso uma le faʻasolosolo e le tagata e toatasi pe faʻatusatusa i le aso talu ai,
  • o le numera pito i maualuga o iniseti moa e 30 pcs.,
  • I le maeʻa ai o le fua maualuga, o le numera o iniseti togafitiga e tatau ona faʻaitiitia i aso taitasi e le 1 pc.

Lelei togafitiga

O le mamanu o le 'ai o pusi mo le togafitiga o faʻamaʻi i se taimi muamua, e tutusa ma le puipuiga, naʻo le numera aupito maualuga o tagata taʻitoʻatasi e mai le 40 i le 70 pi. Ina ia faʻaleleia le togafitiga o le soifua maloloina, o tagata tomai faapitoa i le vailaʻau o isi vailaau faʻapitoa e ofoina atu se togafitiga laiti o le togafitiga, lea e aʻafia ai le faʻaaogaina o le maualuga o fualaʻau mo aso uma e mulimuli mai pe a oʻo i le ogatotonu o togafitiga.

Polokalame mo faʻatautaia mo faʻamaʻi ogaoga

O faʻamaʻi pipisi e faʻaaogaina e tusa ai ma le faʻalavelave ma le uumi o mea e faʻaaogaina. O le togafitiga faʻapitoa o le a faʻaalia i lalo ifo o se vailaau e 70 pc. tagata taitoatasi i aso taitasi mo le 140 aso. E tusa ai ma isi vailaʻau, o isi maʻi ogaoga, e pei o le maʻisuka, osteoporosis, psoriasis, fomaʻi, ma le pusi faʻamalolo, e mafai foi ona aoga pe a e tausisia lenei togafitiga.

O aʻafiaga ma faʻafitauli o togafitiga faʻamaʻi maʻi

I le taimi o le togafitiga, o faʻamaoniga faʻaalia o le tino (fiva, fiva, vaivai) atonu e foliga mai, lea e tatau ona e saunia ma aua neʻi tuʻuina. O lenei tulaga o loʻo faʻaalia ai le faʻamalosia o auala puipuia ma le amataina o le tetee atu i le faʻamaʻi. Afai o nei faʻamaoniga e sili atu i le 3 aso pe afai o loʻo soifua malosi lau soifua maloloina, e tatau ona taofi le togafitiga e ala i taga ma talanoa i se fomaʻi.

Chitosan, o loʻo iai i totonu o le atigi gutu o iniseti, e mafai ona faʻaosoosoina ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi, lea e avea o se mafuaʻaga mo le musu e faʻaoga pipiʻi. O le togafitiga togafitiga e fuafua lelei mo le vave iloa o faailoga muamua o se aafiaga le lelei i le tino pe afai o le le faapalepale i meaola o meaola ma meaola na faʻatuina e latou. Afai e le iloa e le tagata gasegase se faʻamaʻi mo le tele o mafuaʻaga ma e oʻo atu i foliga o ni faʻamaoniga e le manaʻomia, e tatau ona suʻe mo isi metotia o togafitiga.

Contraindications

E leai ni faʻamatalaga faʻasaienisi e uiga i le aʻafiaga o 'upega i luga o le tino o le tagata maʻi, o le mea lea, o faʻasalaga mo le faʻatagaina e faʻavae i luga o le faʻamoemoeina o le iniseti o iniseti ma le chitin. E maua e chitosan le malosi e pipii ai i le mucous membranes o le manava ma fusifusia ai gaʻo, lea e ono mafua ai le le lava o vitamini, ma calcium ma magnesium. O lisi lisi o le chitosan, lea e faia mai le atigi eletise o vao, e mafai ai ona faʻapupulaina le liʻo o tagata ua faʻaseseina i le faʻaaogaina o pusa faamalolo:

  • maʻitaga ma fafine lapatai,
  • tamaiti ei lalo o le 12 tausaga
  • tagata gasegase o loʻo i ai le vaivaiga gaʻo poʻo le toesea o minerale.

O fea e faʻatau ai se Fale Faʻaola

E mafai ona faʻatau sau iniseti faafomaʻi ile falemaʻi falemaʻi ma falemaʻi poo luga ole latou nofoaga. O pusi e faʻatau atu e tagata taʻitoʻatasi o loʻo fafagaina anufe ma faʻasalalauina faʻamatalaga e uiga i le faʻatau atu ile laupepa poʻo laupapa tuʻufaʻatasi i luga o nofoaga faʻainitaneti faapitoa. Faʻasalaga pe a faʻatulagaina siaki e ala i le Initaneti i le meli i totonu o se pusa faʻapitoa e mafai ai ona lele.

E fia

O loʻo faʻatulagaina e le faʻatinoga le tau mo ni pisi tulaga ese ia latou lava, ma e mafai ona fesuiaʻi tele i le tele o tagata faʻatau. O le mea lea, o se tagata faʻamalolo e mafai ona tau mai le 0.9 i le 5 ru. mo le 1 pc. O le tau e faalagolago i le numera o tagata na faʻatau - o le tele o le pati, o le maualalo o le tau ile iunite. O le tau o le 500 pcs. talo e 600 p., 1000 pi. - 1000 p., 2000 pi. - 1800 p.

Puipuiga o Fale

O le togafitiga o togafitiga a se faʻamaʻi faʻamaʻi e fetaui lelei mo i latou o loʻo popole i lo latou ola maloloina ma taumafai e faatumauina le tino i se maualuga o gaoioiga ma galuega. E mafai ona faʻatinoina faʻatasi pe faalua i le tausaga. E masani lava, o le puipuiga e faia i le taumalulu-taumalulu, pe a faʻaitiitia mea faʻapitoa o matou tino ona o le taumalulu umi. Le lava le susulu o le la, vitamini lelei ma le gaioiga i le ea fou e faʻaititia ai le gafatia faʻafetaui o le tino. Ma o le vaitau lena o le faʻaaogaina o le paʻu o Atenitina e mafai ona fesoasoani i le tino e feagai ai ma le mamafa o le avega.

O se lisi tuʻufaʻatasi lenei o iloiloga o na tagata oe na ave laulaau Atenitina mo ni puipuiga:

  • Faʻaleleia le soifua maloloina lautele ma le soifua manuia
  • Faʻaleleia le malosi o le tino, le toe foʻi mai o le malosi
  • Faamalolosia o puipuiga, ma le maʻi
  • Ia toʻa ma atili paleni
  • Lelea le manava le manava
  • Faʻaleleia le faʻaogaina o meaʻai, faʻaitiitia le mafatia mai le fatu
  • Na amata ona latou momoe sili atu le toʻa ma ua lava le moe
  • Faʻaleleia gafatia

Afai e te manaʻo e maua tali tutusa, ona e taumafai lea i le polokalame mo le faʻaaogaina o gaʻo.

Fomaʻi iloilo

Valentina, reflexologist O mea tau togafitiga e taʻua i le pusi e le fomai, ou te le iloa se mea. E leai se faʻamaoniga e lagolago ai togafitiga ma se uliuli. Mai se vaaiga o meaola, i lalo o le faatosinaga o le suka gaosia, o mea uma na natia le enzymes ua faaleagaina, o lea e leai se aoga mai le foloina o iniseti.

Roma, Doctor of Sciences Biological. O togafitiga o faʻamaʻi ma le fesoasoani a iniseti o le a le aumaia ai ni faʻamanuiaga, ae naʻo le afaina. O se metotia e lei pasia uma laasaga o se suʻega faasaienisi faʻasaienisi mo le soifua maloloina ma le aoga e mafai ona lamatia ai le ola. O le chitin e fai ai apaau o le tino uliuli o loʻo i ai se mafiafia tele ma e mafai ona toso le isophagus pe a faʻafefe iniseti.

Le polokalame o le puipuia mai o vao-fomai

O le polokalame e faʻavae i luga o le faʻalemu maliega o numera o taʻi na maua. I le aso muamua, e na o le tasi le laʻau e ave, i luga o le lona lua - lua ma o lea e oo atu i le 20-30 vao. Ona faʻaititia lea o le tasi pusa i le maeʻa maeʻa o le polokalama.

  • Afai o lou matua e oʻo atu i le 35 tausaga ma le mamafa e oo atu i le 50 kilokalama. ma e leai ni faʻamaʻi tuga. ona e mafai lea ona faʻatapulaaina oe lava i se pito sili atu i le 20 masini.
  • Afai e itiiti ifo i le 35 tausaga lou matua, ma o lau mamafa e silia ma le 60 kilokalama., Ona mafai lea ona e inu 25-30 pipi i le maualuga.
  • Afai e sili atu ma le 35 tausaga le matua, ona sili lea ona fai le galalasi ma le numera pito i maualuga o talo i le taimi e maua ai - 30 fasi vaega.

Mo le manino, o le a matou tusia se polokalame mo le mauaina o pusi e tusa ma le numera aupito maualuga o le 30 fasi vaega:

1 aso - 1 fasi pepa
2 aso - 2 vaega
3 aso - 3 vaega
******
28 aso - 28 fasi vaega
29 aso - 29 vaega
30 aso - 30 pasese (o le maualuga lea, ona faaitiitia lea o le numera o talo i zero)
31 aso - 29 fasi vaega
32 aso - 28 vaega
******
59th aso - 2 fasi vaega
60 aso - 1 bug (o le tali mulimuli ma le faaiuga o le polokalama)

O le mea uma, ua maeʻa maeʻa le polokalama puipuia. O le a tatou manaʻomia 930 pini ma le 2 masina o le taimi.

Toe iloilo tagata

Maria, 56 tausaga talu ai I le tausaga talu ai, na maua ai au i le kanesa o le kanesa. O vailaʻau faʻale-aganuʻu e lei maua fua mai iʻuga. Sa ou aoao e uiga i pusi o le fomai faamalolo, na ou filifili e taumafai, talu ai e leai nisi filifiliga. Ua ou foloina nei iniseti mo le 3 masina, ou te lei matauina ni suiga taua, ae e le o le leaga. I le faaopoopo atu i atigipusa, o loʻo ou feagai ma se togafitiga faʻapitoa na faʻamatalaina e se fomaʻi.

Valery, e 48 tausaga na ou foloina ai upega e aveese ai psoriasis. O le togafitiga na faʻatinoina e tusa ai ma faatonuga. I le mavae ai o le 3 masina, na amata le maʻi, ma e leai se toe faʻafoʻi. O lenei ou te faaauau pea ona ave ni 'ie mo le puipuiga. Ou te fiafia i le aafiaga, o le foloina oi latou e le o se mea e inosia ma e mafai ona talia le tau - sili atu le tau nai lo fualaau.

Faamatalaga o le vavega

O le vailaʻau o le tagata manua o le aiga o beetles, o se vaega itiiti o le paʻu. I Atenitina, o loo taʻua pea o ia o le pusa o Gorgoho. I le Rusia o le Malo, ua lauiloa o ia o se faʻamaʻi faʻamaʻi, "faʻamaʻi."

O le iniseti lenei e 5 * 1.5 mm (umi ma le lautele), e iai le tino faʻalautele e tolu ona vaevaega ma ufiufi i se paʻu o le lanu uliuli. I le avea ai o se tulafono, ua faʻatau mai mo togafitiga poʻo le fafagaina ei latou lava. I le oʻo ai i le matua, pe a maeʻa, o le a fausiaina e tamaitai le fuamoa, e mafua mai ai le afu.

A maeʻa le taimi o le aʻoga, e le fetaui le togafitiga o se tamaʻi ulaula ulaula. E na o le togafitiga o tagata paʻepaʻe e maua ai le lelei. Iniseti e ola i se meaʻai o le oatmeal poʻo le fagalaʻau. Latou te 'ai. E le gata i lea, o fualaau, falaoa, fualaau mama, fualaʻau e alu i meaai.

E faʻapefea ona ave le tagata vailaau mo togafitiga o faʻamaʻi

E mafai ona onā le pipiʻi mo le togafitiga o faʻamaʻi i le amataga ma le laʻititi, ma mo faʻateleina ituaiga o faʻamaʻi. Ae o le tulafono o le aveina o pusi-fomai mo togafitiga o faamaʻi i tikeri eseese o le eseesega e ese. Afai oe maua le dermatitis, gastritis, toto maualuga, fatu ma le fatu fatu, o le hepatitis ma isi faʻamaʻi i le taimi muamua, ona tatau ai lea mo oe le polokalame mo le aveina o pusi i le aofaiga o le 40-60 vaega. O meainu o fomaʻi-pipiʻi e tatau ona faia i le auala lava lea e tasi i totonu o le polokalame puipuia, amata mai le tasi, aumai i le 40-60 (faʻalagolago i le ogaoga o le maʻi), ona faʻaitiʻitia lea o le tasi i le aso i le leai.

I le averesi, mo le amataga ma le laʻititi o le maʻi, e fautuaina e ave i le sili atu ma le 50 fasi fasi pi.

Afai o le faʻamaʻi o loʻo i se tulaga ogaoga poʻo ia lava o se faʻamaʻi mai vaega o ogaoga ogaoga, e pei o le kanesa, maʻi o Parkinson, maʻi suka, osteoporosis, fomaʻi, ona sili atu lea ona fai le tele o togafitiga ma pusi, lea e sili atu i le 70 vaega le tele o pusi i le taimi e tasi.

Polokalame mo le faʻaaogaina o pusi faʻamaʻi mo faʻamaʻi faʻapitoa matuia

E masani lava i tulaga sili ona faigata, e pei o le laasaga 3, 4 o le kanesa, o se malosi malosi i le tino e manaomia, ona ese lea o le polokalame mo le faia o pusi. O lenei ua le toe i ai so tatou aia tatau e talanoa ai e uiga i le faamalologa, ae e mafai ona tatou taumafai e faaleleia le lelei o le olaga ma le tetee a le tino, lea e le lava.

I lenei tulaga, ua amata ona matou 'ave ni paluga i le 5 fasi vaega, faʻaopoopo 5 fasi vaega i aso uma, aumai i le 70. I le gasologa o le vaiaso matou te maua vaega e 70, ona matou amata lea ona faʻaitiitia le 5 vaega i aso uma.
O lenei vasega e 33 aso ma o le a manaʻomia ai le 1,400 faʻamaʻi faʻamaʻi.

O le polokalame mo le mauaina o pusi o le a faapenei:
1 aso - 5 vaega
2 aso - 10 vaega
3 aso - 15 fasi vaega
****************
12 aso - 60 fasi vaega
13 aso - 65 fasi vaega
14 aso - 70 pi (o le maualuga lea, matou te aveina le 7 aso)
15 aso - 70 vaega
****************
19 aso - 70 vaega
20 aso - 70 fasi vaega (aso mulimuli o le taumafa maualuga. O lenei ua tatou faʻaititia i le 5 fasi vaega i aso uma)
21 aso - 65 fasi vaega
22 aso - 60 vaega
****************
32 aso - 65 fasi vaega
33 aso - 5 pi (o le metotia mulimuli ma le faaiuga o le kosi)

A maeʻa le kosi, e mafai ona e faʻaaluina i le 3 vasega. Paʻu i le va o vasega e mai i le 2 i le 4 vaiaso.

Isi polokalame faila

Mo eseesega galuega, atonu o le a iai ni mamanu eseese mo le aveina o ni 'ie. E amata e se tasi ona inu pia 2 i le taimi e tasi ma faaopoopo 2 pcs. i aso uma, o se isi tagata o loʻo faʻataʻitaʻiina. Ae e sili atu ona lelei le tausisi i na fuafuaga ua uma ona tofotofoina e le faitau afe o tagata ma ua amanaiaina e sili ona lelei ma saogalemu. Ae o loʻo i ai polokalame faʻapitoa. Sei o tatou mafaufau i nisi oi latou.

Faʻafefea o pepe-fomaʻi e tetee atu i vaisu o le nicotine

O Dr. Orlov ua atiae se polokalama e fesoasoani i tagata e taofi le ulaula e vave ona faaaoga pine-fomai. Mo le pasia o lenei polokalama, e pei ona ia fai mai, e na o le 100 paʻu o le a lava. E ui lava, afai o le faalagolago e matua malosi lava, e ono manaʻomia ai nisi faʻamau. E mafai ona e faamasani i lenei polokalama iinei.

Auala o le pipi mo le faʻasaʻoina o se faʻamaʻi pipisi

Ina ia faʻamalieina se faʻafefeteina, e mafai ona e inu 20 pusi tasi (o nisi e inu foi i le sipuniti, ae sili atu le aloese mai le tele). E i ai se aoga aoga i luga o le tulaga o le tino pe a uma le taumafaina tele o le ava malosi. E pei ona tusia i luga, mo le puipuia ma le togafitiga o se paʻu e se fomai, e le mafai ona e inuina ava malosi, aua o le ava e faaleagaina ai mea oona. Ae i lenei tulaga, o se tele o nei mea e fesoasoani e taulimaina ai le ava malosi. Ae ia manatua o se auala faʻafuaseʻi ma e le faʻafefeina.

O aʻafiaga e mafai ona maua mai le faia o tui

O nisi taimi pe a fai ni pasi, e ono faʻaititia ai le vevela o lou tino. Afai na tupu moni lava lenei mea mai le taumafa o pusi, ona avea lea o se faailoilo ua amata ona galue le puipuiga a le tino e faasaga i faʻamaʻi. Afai e faafuasei ona maualuga maualuga le vevela, ona e manaʻomia lea ona e vaai i se fomaʻi. Mai le faʻaaogaina o ni taga, o ia tali e lei tusia, ma o se vevela malosi o le vevela o se faailoga lea o loʻo i ai nei oe i se maʻi tuga (mo se faʻataʻitaʻiga, o se viral infection) ma e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. E le mafai ona suia le faasologa o faʻasalalauga mo pepe.

O le le faʻamaonia o le tino i nisi o vaega ole gaʻo e mafai. Mo se faataitaiga, o se allergy i chitin. Ona le tatau lea ona faʻaaogaina lenei metotia o vailaʻau masani.

Afai ei ai ou faʻamaʻi o le pito i luga o le manava o le tino poʻo le gastrointestinal tract, ona oʻo mai loa lea o le aʻafiaga o le aveina o pusi. Ma e ono mafai (ae le tatau ai) le faʻaalia o se faʻavavevave o le faʻamaʻi i le vaiaso muamua o le aveina o siaki. O se faailo lelei lea, o togafitiga faʻapitoa o le tino ua uma ona amata, aua e te fefe, aua le fiu togafitiga ma aua nei faʻamalo lau fualaau faʻasaina pe afai o loʻo e faʻaaoga nei. O le a le toe i ai i totonu o le 2-3 aso le vevela ma ona amata ai lea o le faʻaleleia lautele.

I se tulaga lautele, o le polokalame o le faʻamalositino e faʻamalieina lelei. Amata i le tasi tamai pusa ma faaopoopo atu i ai le tasi pusa i le aso. E i ai tagata e vave amata ona inu i le luasefulu ni taga. Ae o tagata uma lava e iai meaola eseese ma le faʻaaogaina faʻavave o pene o le healers e fesoasoani i le tino e sili atu ona feagai ma faʻamaʻi ma le fesoasoani o togafitiga.

Fale faʻamaʻi ma vailaʻau

Matou te mananaʻo e lapatai atu o togafitiga faʻatasi ma se faʻamalologa a se tagata faʻamalolo e le o se faʻafitauli mo maʻi uma. Ma e le faalēaogāina tofiga na faʻamatalaina e fomai o vailaau faʻapitoa. O le togafitiga o le beetle e taliaina e pei o le masani i le tele o atunuu, ma i itu i sasae, mo se faataitaiga, Saina ma Iapani, o vailaau e faia mai le maileia e faaaoga i vailaau masani. Ae ui i lea, ia faʻaeteete pe afai e iai sau tagata le faapalepale i soʻo se mea i le tuufaatasiga o anufe.

O lea ia e faʻaeteete i le faʻaaogaina o togafitiga masani tau togafitiga ma aua le fiu togafitiga masani.

Fomaʻi faila, poʻo le a foi le faʻamaloloina o le tino

E oʻo lava i aso anamua, na faʻaaogaina iniseti o se vailaau faʻasolo i faʻamaʻi eseese. Ae o le au faamalolo, na tupu muamua na o manu felelei, manu felelei, ma manu eseese. Ae i le aluga o taimi, na maitauina le mea moni ina ua uma ona 'ai nei iniseti, na faʻamalolo maʻi manu (e oʻo lava i le kanesa) ma manu felelei. O lenei mea na mafua ai saienitisi i suʻesuʻega faʻapitoa.

E tusa ai ma le manatu o fomaʻi faʻapitoa faʻapitoa, o loʻo faʻamalolo tagata faʻamalolo ona o:

  1. Lafoaia i totonu o le vai gastric, o pepe iniseti e mate ma faʻamalositino meaola oona o loʻo i ai se aoga aoga i luga ole tino puipuia.
  2. Chitosan, o loʻo aofia i totonu o le atigi pipi, fasi siama faʻamaʻi, amata le gaosiga o le tino, o loʻo i ai se mea sili ona maualuga ma mafai ona faʻaleleia le tulaga o le toto.
  3. O fafine ei ai pheromones e tetee i le soifua matua i o latou tino.

Maʻi faʻamaʻi

O lenei o le a tatou malamalama i faʻamaʻi o faʻamaʻi faʻamaʻi. E talitonuina e fesoasoani i le feagai ma faʻamaʻi e pei o le:

  1. Osteoporosis, e ala i le faʻamamaina o le tiga ma le faʻamautuina o totoga uma.
  2. Kanesa Faamaoni, e le o tulaga mulimuli. Ae o ē alolofa i isi vailaʻau e talitonu o le ave o iniseti e fesoasoani e faʻaleleia ai le vaitaimi o le faʻamagaloina ma faʻaitiitia le tulaga o le maʻi.
  3. Faʻafitauli E masani ona latou tulaʻi ona o le leai o vitamini, minerale ma meaʻai i le tino. Pipi e tuʻuina atu ai i se tagata le malosi ma siitia ai.
  4. Faiga faʻamalosi o le tino. Togafitiga e fesoasoani e faʻaitiitia ai osofaʻiga o le po, fesoasoani e faia e aunoa ma ni vailaʻau poʻo le faʻaaogaina tele lava, ma faʻaleleia foi le tulaga o le tino atoa.
  5. O le faʻamaʻi o Parkinson, fesoasoani e faʻaitiitia le faʻanoanoa ma le tetete.
  6. Faʻatasi maʻi. O se taunuuga o le ave o le fomaʻi, le toe faʻaleleia o la latou gaioiga, le faʻaumatiaina o le fula o le tino ma le toomaga o le tiga.

Faʻasalalau mamafa

O le mea lea e mafai ona taʻua o le togafitiga o faʻamaʻi tuga e pei o le maʻisuka, maʻi o Parkinson, osteoporosis, kanesa, psoriasis, maʻi suka, dermatitis. O lenei vasega e aofia ai le 70 paʻu i le pito i luga.

Iniseti ua inu na o ola!

Togafitiga tulafono

O le aoga o togafitiga e le faalagolago i luga o le numera o tagata taitoatasi na ave. E tatau ona maitauina le tele o tulafono:

  1. O le faʻataʻitaʻiga e faia i luga o se manava gaogao, ave le 20 ml i luma o lena 100 ml o le vai mafanafana ina ia mafai ai ona "taufetuli" le manava.
  2. Ina ia inu pipi, e tatau i tagata faʻamaʻi maloloina ona "mama" poʻo le kefir poʻo yogurt. O le filifiliga lona lua e sili atu ona faigofie aua o gutu e faʻafefe ma sili atu ona faigofie le foloina. E mafai foi ona "lafoaʻi" i totonu o le falaoa o le areto pe tuu i totonu o se kaseta gelatin ua fuafuaina mo palu faʻamaʻi (e masani lava ona aofia ai le 10 tagata).
  3. E taua le tausisia o le inisiua o iniseti i le taimi lava e tasi.
  4. Afai e le mafai ona maua i le taeao, faʻaalu i le afiafi.
  5. Ina ia aua nei fenumiai, o le numera o tagata faʻamalolo e inu i luga o le kalena e matauina i aso uma.
  6. Aua le faalavelave i le kosi.

E matua faasaina le ulaula ma inu ava malosi i taimi o togafitiga, aua o le a faaleaogaina ai le togafitiga atoa.

Afai i le amataga o togafitiga ua e le lava, fiva, ona le tatau lea ona e gauai atu i lenei mea-o le tino na amata ona tauina le faamaʻi.

FUAFUAGA NA FUAFUA I LE LALOLAGI

E foliga mai o le tuanaʻi i le 2001, o se itulau na faia i luga o le Upega Tafaʻilagi a le Lalolagi e aoina ai faʻamatalaga uma e uiga i lenei anufe ma ona faʻamalologa.

O lona fatuga o se tasi o Ruben Dieminger. Tala o se pusa faʻataʻapeʻapeina vave.

O se vaega atoa o volenitia ua aliali mai o le fatuina ma le iniseti. Fai mai e 15 atunuu na auai i le "vaega". Fai mai nei tagata o le togafitiga e saoloto. O le tele o tala o togafitiga faʻafuaseʻi ua faʻasalalau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai faʻamatalaga e sili atu i le 150 afe tagata e faʻafefe ia paluga i Atenitina naʻo ia. O lenei galu ua oo foi i Rusia.

O le a mafaufau se tasi i na auala taufaasese, ae na faanatinati atu tagata e 'ai i tagata faʻamalosi. Ma o le isi vaega o le faitau aofai o tagata, sili atu pisinisi, o le manogi o tupe mama, na amata ona fanauina pepe iniseti ma "fanau" ma le faamoemoe mo le faaolataga mo tupe.

O LE INSECTS E TUSI I LE VAEGA MA LE VAEGA

Faatasi ai ma le faasalalauga mo le faatauina atu o se panacea "mustachioed", e tasi le mea na oo mai: latou te fai mai, o le a ou tuuina atu fua. Na vave ona matou amataina le telefoni feaveai o le tamaitai alofa Galina na tuua i luga o le saite.

- Sau, o le a ou avatu ia te oe nei siaki. Tau lava o se fagu ma ni pu ina ia latou le paʻu.

O le fale o se tagata nofomau i Krasnodar o loʻo i totonu o se tasi o vaega sili ona tamaoaiga o le aai - i le Tsarskoye Selo. I luga o se tasi o magaala sa i ai se laina o maota, o se taavale ese mai fafo na tuleia i luga o se tasi oi latou ma na mou atu i tua o le faitotoa matala.

O le KP correspondent e leʻi faʻamalosi e taumafai le "tagata faʻamaʻi", ae le o taʻua le togafitia.

"E te tuʻuina atu e aunoa ma se totogi, e te fai mai, lelei, lelei," mafaufauga faʻafuaseʻi.

Na matala le faitotoa ma sa valaauliaina i matou e se fafine. A aunoa ma le fesili pe o ai i matou ma fea, na ia fai mai o le a le manuia o ia mai le faaletonu o se isi tagata.

"O aʻu lava na faamalolo mai le psoriasis," Galulue e Galina ona lima ma faaali lona togi, i le mea o loo i ai pea ni fasi pale i luga o le paʻu. Na fesoasoani ia te au. E moni, o le vaega muamua o togafitiga e toetoe lava a alu i totonu o le pusa. O le mea moni, a e foloina nei manoa, latou te mate saʻo i totonu o lou manava ma faʻamalosi ai se enzyme e matua faateleina ai le puipuiga. O le tino e amata galue malosi. O mea uma na afaina ai e amata ona mafua ai faafitauli. Ae ona oʻo mai lea o se toomaga.

Na ave e le fafine la matou fagu i lalo o "tagata faamalolo" ma alu atu i se isi potu. Ina ua foi mai, sa ia toe faafoi atu le tamai vaa. E fiaselau pepe laiti lanu uliuli na tafe i falaoa.

"Uh, ae na ma manatu ua tele naua ma o le a inosia le foloina," na amata ona matou iloiloina.

- O a oe! E leai se mea e leaga. E tatau ona e amataina le kosi mai le tasi i le aso, ma faʻaopopo le tasi i aso taitasi. Seʻi oʻo i le 70 vaega i le taimi. Ina ia faafaigofie ona faaaoga, e mafai ona e inu i le kefir pe afifi falala falaoa i totonu o se pusa, "o le ataata o le tamaitai. - E i ai pea le fesili a tagata: "Ae pe o le a taofiofia ea nei manoa i totonu o le tino?"

Ou te faamautinoa atu ia te oe - leai. O ia mea uma o loʻo gaosia e le manava ma e aluese mai le tino o le tagata.

E foliga mai latou te le o ni mea e uiga i le tuua. Pau lava le mea latou te manaʻomia o le falaoa ma fasi fualaau aina i nisi o taimi, faʻapea foʻi ma se nofoaga mafanafana, pouliuli. O nei mea ofoofogia na foafoaina toetoe lava i le saoasaoa o le leo.

- Afai oe manaʻomia, sau. O le a ou tuuina atu. E le mafai ona ou matamata pe o faapefea ona pipii nisi tagata i luga o le faaletonu o se tasi. Ou te iloa se fafine ua faʻamalolo i le kanesa ma ua faʻatau nei le afe mo le selau. E mafai faʻapefea lenei mea?

Le le mautonu o le 21st seneturi

E le talitonu le lalolagi faasaienisi i lenei ituaiga o faamatalaga, ma e leai se faamaoniga na maua mai i polofesa. O nei 'upega na suʻesuʻeina e pei o meaola faalafua. E leai ni faʻamatalaga i luga oa latou vailaau mo togafitiga.

- E foliga mai e le mafai ona fesoasoani ia pusi e togafitia ai psoriasis, - o le tala lea a le alii sili o le dermatovenerologist o le itulagi o Mikhail Gluzmin. - O le siama masani lea o le paʻu dermatitis, o lona mafuaʻaga e le iloa, leai, leai se tasi. O fomaʻi o loʻo i ai le fuaitau lea: "I soʻo se tasi e maua se vailaʻau mo psoriasis, o le a matou fausiaina se maafaamanatu o le auro lelei i soo se nofoaga maoti." Ae, ia manatua, o le placebo effect (paoa) e leʻi faʻaumatia. Afai e talitonu moni se tagata o le a toe malosi o ia, o le a le mafai ona faʻaaogaina se pusa, e oʻo lava i le otaota - o le a oʻo mai se fofo. O le mafaufau loloto i le mafaufau pe a tago i le fualaau faasaina, i lea tulaga o le fomai, o le tagata ua pipii atu ia te ia lava e aveese le faamaʻi, ma o se mea lelei lenei.

"Na ou faitauina faʻamatalaga i luga o le Initaneti e uiga i lenei pusa," o le tala lea a Semyon Kustov, polofesa lagolago, sui o aʻoaʻoga faʻasaienisi, faiaoga o le Kuban State University. - O le a ou fai atu i le taimi lava lena, o se ata lenei o le le mautonu o le seneturi 21. O nisi o faipisinisi e na o le manaʻo e faʻasoa tupe i le faʻalavelave a se tasi. A uma mea uma, o tagata pagatia e pipii i soo se vaomago mo le manuia o le faaolataga. E 150 ituaiga o nei anufe uliuli i Europa na o ia. Na ia nofo i luga o le paneta ao leʻi oʻo mai tagata. E le aoga le talanoa i mea tau vailaau. O enzymes uma na natia e ia pe a mavae le oti ua faʻaumatia e le suka gaosia. E le mafai e se porotini ona gaoioi, e na o le pau lava i totonu.

Sa faʻamaonia e saienitisi na o vailaau faʻaleagaina o le piavok ma o galuega a le lele lele. E ala i le auala, o le lele ma lenei faʻamaʻi faʻamaʻi o le mea lava e tasi - lapisi tele.

Tuua Lau Faamatalaga