Inisalini Protafan: faatonuga, faʻatusatusaga, iloiloga

  • Pharmacokinetics
  • Faailoga mo le faʻaaogaina
  • Metotia o le talosaga
  • Faʻaiʻuga
  • Contraindications
  • Toto
  • Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina
  • Faʻasalaga
  • Tulaga o le teuina
  • Faiga faʻapolopolo
  • Faʻavae
  • Filifiliga

Protafan NM - fualaau faasaina antidiabetic.
O le faʻaitiitia o le suka o le inisalini o le faʻaleleia lea o le faʻaaogaina o le kulukose e tisipenesa pe'ā uma ona faʻamauina le inisalini i le faʻaleleia o musika ma gaʻo gaʻo, faʻapea foʻi ma le faʻasaina o le tuʻuina atu o le kulukose mai le ate.
I le averesi, o le gaioiga o le gaioiga pe a uma le inisiua e pei ona taua i lalo: o le amataga o le gaioiga e i totonu o le 1.5 itula, o le maualuga o le aoga mai le 4 i le 12:00, o le umi o le gaoioiga e tusa ma le 24 itula.

Pharmacokinetics

O le afa o le ola o le inisalini mai le toto e tele ni nai minute, o le mea lea, o le faʻailogaina o le gaioiga o le inisalini sauniuniga e faʻamoemoeina e ala i le faʻaaogaina o uiga. O lenei faagasologa e faalagolago i le tele o mea (mo se faataitaiga, i le fualaau o le inisalini, o le metotia ma le nofoaga o le iniseti, o le mafiafia o le tino, o le ituaiga o suka o le maʻisuka), lea e iloa ai le tele o fesuiaiga o le aafiaga o le insulin i sauniuniga i le tasi ma le ese o gasegase.
Tuʻu O le maualuga o le maualuga o le plasma e oʻo i totonu o le 2-18 itula talu ona faʻatonuina le vailaʻau.
Tufatufaina. O le taua tele o le inisalini i masini plasma, sei vagana ai le feaveaiina o siama (pe afai ei ai), e lei maua.
Metabolism. O le inisalini tagata e pipiiina e insulin proteases poʻo enzymes insulindegradable ma, atonu, e ala i le amaserase disulfide protein. O le tele o nofoaga ua faailoaina pe o fea e oso ai le vai (hydrolysis) o le inisalini ole mole moleula. E leai se metabolites e faia pe a maeʻa le gasegase o loʻo i ai galuega faʻa-natura.
Tofiga. O le umi o le afa o le ola mulimuli o le inisalini e fuafua i le fua o lona faʻaaogaina mai le tino o le tino. O le mafuaaga lena o le umi o le afa-ola mulimuli (t½) o loo faailoa mai ai le fua o le absorption, ae le o le soloina (pei o lea) o le inisalini mai le plasma toto (t½ o le insulin mai le toto e na o ni nai minute). E tusa ai ma suʻesuʻega, o le t½ e 5-10 itula.

Metotia o le talosaga

Protafan NM o se sauniuniga o le inisalini umi, o lea e mafai ona faʻaaogaina na o ia pe faʻatasi ai ma le insulin.
O le tui o le insulin o le tagata lava ia ma ua fuafuaina e le fomaʻi e tusa ai ma manaʻoga ole maʻi.
O manaoga o aso taʻitasi mo le inisalini e masani ona mai le 0.3 i le 1.0 IU / kg / aso. O manaoga o aso taitasi mo le inisalini e mafai ona faateleina i tagata gasegase i le inisalini (mo se faʻataʻitaʻiga, i le palauvale po o le lapisi) ma faʻaitiitia ai tagata mamaʻi ma le gaosiga o le insulin.
Fai le fetuunaiga
O faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise faʻamaʻi ma fiva, e masani ona faʻateleina le manaʻoga o le maʻi mo le inisalini. O fatugaʻo faʻatasi, ate, poʻo mea faʻapitoa, pituitary, poʻo faʻamaʻi faʻamaʻi e manaomia ai le suia o fualaau.
E mafai foi ona manaʻomia le fetuʻutuʻunaiga pe afai e suia e gasegase a latou gaioiga faaletino poʻo a latou meaʻai masani. E mafai foi ona manaʻomia le filifiliga pe a fesiitai tagata mamaʻi i isi inisalini sauniuniga.
Faatomuaga
Protafan NM faʻamoemoe mo naʻo le inisiua naʻo. O le taofiga o le inisalini e le faʻaaogaina.
Protafan HM e masani lava ona faia i lalo o le paʻu o le ogavae. E mafai foi ona e ulufale atu i le itu o le puipui o le abdomina muamua, toso po o le muso susu o le tauau.
Faʻasolosolo mai i totonu o le suilapalapala, o le inumaga o le inisalini e sili atu lemu nai lo le tui i isi vaega o le tino.
O le faʻaofiina o le paʻu o le paʻu o le tino e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le oʻo i totonu o le maso.
A maeʻa le tui, e tatau ona tumau le nila i lalo o le paʻu mo le itiiti ifo ma le 6 sekone. O lenei mea o le a mautinoa ai le faʻaofiina o se fualaau atoa.
Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le lipodystrophy, e tatau lava ona suia le nofoaga o inisiua e oʻo lava i totonu o le tino lava e tasi.
Protafan NM i totonu o vailaʻau faʻaaogaina faʻatasi ai ma tui faapitoa o inisalini, lea e maua ai le faauuga talafeagai. Protafan HM e sau ma faʻasalalau faʻatonuga ma faʻamatalaga auiliili mo le faʻaaogaina.
Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Protafan NM mo le maʻi
Aua nei faʻaaoga le Protafan NM:
- i pamu fufuluina,
- pe afai o loʻo e maʻi (hypersensitive) i le inisalini o le tagata poo soʻo se isi lava mea o le vailaʻau
- afai e te masalomia o loʻo e atiaʻe le hypoglycemia (maualalo le toto toto)
- pe afai e le fetaui lelei pe o loʻo misi le pulou paʻu paʻu
(O fagu uma ei ai se pusa paʻu paʻu e faʻaalia ai le tatalaina, pe a fai e maua le fagu, e le fetaui le pulou pe o loʻo misi, e tatau ona toe faafoi le fagu i le fale talavai)
- afai o le fualaau faasaina ua teuina i se auala le lelei pe ua malolo,
- pe afai o le taofiga o le inisalini e avea ma lanu paepae ma ao ina ua uma ona fefiloi.
Aʻo leʻi faʻaaogaina le fualaau faasaina Protafan NM:
- siaki le igoa ina ia mautinoa o le ituaiga insulin e pei ona faatonuina,
- aveese le pusa paʻu paleni.
Auala e faʻaaogaina ai lenei tui insulin
Protafan NM e faia i le tuiina i lalo o le paʻu (faʻavavevave). Aua le faʻaaogaina le inisalini i totonu o se vein poʻo se maso. Ia suia i taimi uma le nofoaga o tui, e oo lava i totonu o le vaega e tasi o le tino e faaitiitia ai le lamatiaga o le faia o faʻamaufaʻailoga poʻo pockmarks i luga o le paʻu. O nofoaga e sili ona lelei mo le tui o le tagata lava ia o fusi, luma o ogavae poʻo tauau.
NM Protafan NMpe afai e na o ia lava e faia pe pe a faʻafefiloi ma insulin
- Ia mautinoa o loʻo e faʻaaogaina se tui tui inisalini o loʻo i ai le faauuga talafeagai.
- Tusi i totonu o le suauʻu se voluma o le ea e tutusa ma le fua o le inisalini e te manaʻomia ma tuʻu i totonu o le vial.
- Mulimuli i faatonuga na tuʻuina atu e lau fomaʻi poʻo le tausi maʻi e uiga i le auala mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina.
- I le taimi lava e te leʻi faʻaaogaina, ia taʻalo se fagu Protafan ® NM i le va o ou alofilima seia oʻo ina paʻepaʻe ma e pei lava o le timu. E sili atu le faʻamalosi pe a faʻamafanafana le inisalini i le vevela vevela.
- Tuuina atu se iniseti ole inisalini. Faaaoga le tui tui na fautuaina e lau fomaʻi poʻo le tausi maʻi.
- Taofi le nila i lalo o le paʻu mo le itiiti ifo i le 6 sekone ina ia mautinoa o loʻo faʻatinoina atoa le fualaau.
Tamaiti. O sauniuniga ole inisalini o le insulin o fualaau lelei ma saogalemu i le togafitia o le maʻisuka i vaitausaga eseese o tamaiti ma tamaiti. O le manaomia mo le insulin i aso taitasi i tamaiti ma tamaiti e faalagolago i le tulaga o le faamai, mamafa o le tino, tausaga, taumafa, faamalositino, le tikeri o le insulin resistance ma le malosi o le maualuga o le glycemia.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

E tatau ona maitauina o Protafan NM o inisalini se tagata ei ai sona aafiaga umi umi, na gaosia e ala i le metotia o le biotechnology DNA toe faʻaaogaina e faʻaaogaina ai se faʻalavelave Saccharomyces cerevisiae. O le vailaau faʻasaina e fesoʻotaʻi ma se faʻamaumauga patino i luga o le paʻu o le cell cytoplasmic ma le faʻavaeina o se inisalini-responsor complex. I lenei tulaga, o le faaosofia o faiga intracellular, mo se faataitaiga, o le taua o le taua enzymes: pyruvate kinase, hexokinase, glycogen synthetase ma isi.

Glucose i le tuufaatasiga toto faʻapupulaina ona o lana fesoʻotaʻiga intracellular, lea e faʻaleleia atili ai le gaioiga, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o le lipogenesis ma le glycogenogenesis, faʻaitiitia le fua o le gaosiose gaosia i le ate, ma isi.

I lenei tulaga, o le Protafan insulin e faʻaaogaina i se fua faatatau e faʻalagolago i mea e pei o metotia, metotia, auala o le puleaina ma le ituaiga o maʻisuka. Mo lenei mafuaʻaga, o le faʻamatalaga o le aoga o le inisalini e ono fesuisuiai.

O le fualaau faasaina e amata ona galue i totonu o le 1-1.5 itula mai le taimi o le pulega, o le maualuga le aoga e ausia pe a maeʻa le 4-12 itula ma e aoga mo le itiiti ifo ma le 24 itula.

O le atoatoa ma le aoga o lenei fualaau faasaina e faalagolago lea i le nofoaga ma le metotia o le pulega, faapea foi ma le tui ma le mamafa o le mea autu i le fualaau faasaina. Ausia le maualuga o le insulin plasma toto e tupu pe a mavae le 2-18 itula e avea ma se taunuuga o le faʻatonuina o le tino.

O le vailaʻau e le ulu atu i se mafutaga vaʻaia ma pulu plasma, e maua ai na o le faʻasalalau faʻatautau i le inisalini. At metabolism o nisi inisalini malosi e faia mai le inisalini o le tagata metaboliteslea e maua ai le gaioiga malosi i le tino.

Faʻaiʻuga

I le taimi o togafitiga ma lenei fualaau, pei o le tuufaatasiga o Protafan -Penfill, aʻafiaga leaga e mafai ona tupu, o lona mamafa e faʻalagolago i metotia ma faʻataʻitaʻiga o le insulin.

Aemaise lava, i le avea ai o se itu, o le hypoglycemia e tupu. O le mafuaʻaga o lona faʻaaliga o loʻo taoto i se mea taua tele o le inisalini ma le manaʻomia mo lea. I le taimi lava lea e tasi, e matua le mafai lava ona faʻamaonia tonu le taimi e tupu ai.

O le malosi o le hypoglycemia e mafai ona o mai faatasi ma le le iloa o le mafaufau, tulaga faʻamalosia, le tumau pe tumau le faʻaleagaina o le faiʻai, ma o nisi taimi e afaina ai.

I le faʻaopoopoga, e mafai ona aʻafia itu e aʻafia ai le gaioiga o le puipuiga, popole ma isi faiga.

E le o faʻateʻaina le atinaʻeina o anaphylactic reactions, o faʻamaoniga o le faʻaleleia atili o le gasegase, faʻalavelave i le gaioiga o le vaega o meaʻai, angioedema,puupuu le manavatoilalo fatu, faaitiitia toto maualuga ma isi.

Protafan, faatonuga mo le faʻaaogaina (Metotia ma fua)

O lenei vailaʻau e faʻatonutonuina i se auala faʻafuaseʻi. I le taimi lava e tasi, o lona suʻega e filifilia taʻitasi, i le amanaʻiaina o manaʻoga o le maʻi. O le mea moni e faapea o tagata maʻi inisalini e sili atu ona maualuga le manaʻoga.

O le fomaʻi foi lea na te fuafuaina le numera o injections i aso uma ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina le vailaau faʻasaina i le tulaga o le faʻataʻitaʻiga mono-poʻo le faʻamalosia, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le inisalini, lea ei ai se gaioiga vave pe puupuu foi. Afai e tatau ai, o le togafitiga malosi o le inisalini e faia i le faʻaaogaina o lenei faʻamalolo e pei o le insulin faʻatasi ma le inisalini anapogi pe puupuu. Injections e masani ona tuʻuina atu e faʻatatau i le taumafataga.

O le tele lava o tagata gasegase e faʻapipiʻi tuusao atu Protafan NM i le suilapalapa. Injections i le paʻu o le manava, buttock ma isi nofoaga e faatagaina. O le mea moni e faapea afai e tui le vailaʻau i totonu o le suilapalapa, e faʻagesegese ona faʻaalu. E fautuaina i lea taimi ma lea taimi le suia o le initaneti e aloese ai mai le atiina ae lipodystrophy.

Tausaga ma auala o le pulega

Protafan o se fualaau fualaau fualaau, o lea e mafai ona faʻaaogaina eseese ma faʻatasi ai ma vailaau faʻamalosi, mo se faʻataʻitaʻiga, Faʻapitoa. O le fuataga ua filifilia taitoatasi. O mea manaʻomia i aso taʻitasi mo le inisalini e ese mo le maʻisuka uma. E masani lava, e tatau ona mai le 0.3 i le 1.0 IU i le kilokalama i le aso. Faʻatasi ma le tele o meaʻai po o le pala, e mafai ona atiaʻe le malosi o le inisalini, o le mea lea o le a faʻalautele ai manaoga o aso taitasi. Faʻatasi ai ma se suiga i le olaga, faʻamaʻi o le thyroid gland, pituitary gland, ate, ma fatugaʻo, o le fua o le Protafan NM e faʻasaʻo taʻitasi.

Fale faʻamaloilo

O le aafiaga o le hypoglycemies e tupu pe a uma le faʻamavaeina o le inisalini ma lona fusifusia i le faʻaleleia o maso ma gaʻo. Autu autu:

  • faʻaitiitia le toto kullukose
  • faʻaleleia le kulūkose i totonu o sela,
  • faaleleia le lipogenesis,
  • faʻalavelaveina le tuʻuina atu o le kulukose mai le ate.

A maeʻa le faʻatonuina o le subcutaneous, o le a maitauina le maualuga o le maualuga o le insalina Protafan ile 2-18 itula. O le amataga o le gaioiga e maeʻa le 1.5 itula, o le maualuga o le mea e tupu pe a mavae le 4-12 itula, o le aofaʻi atoa e 24 itula. I suʻesuʻega a le falemaʻi, e le mafai ona iloa mai le gasegase, gasegase ma le afaina ai o aafiaga i galuega toe gaosia, o le mea lea ua manatu Protafan o se fualaau saogalemu.

Analogs o Protafan

UlutalaFaʻatau
Insuman BazalSanofi-Aventis Deutschland GmbH, Siamani
Br-Insulmidi ChSPBryntsalov-A, Rusia
Humulin NPHEli Lilly, Iunaite Setete
Actrafan HMNovo Nordisk A / O, Tenimaka
Berlinsulin N Basal U-40 ma Berlisulin N Basal PenBerlin-Chemie AG, Siamani
Humodar BIndar Insulin CJSC, Iukureini
Biogulin NPHBioroba SA, Pasila
HomophanePliva, Croatia
Isofan Insulin Ipu a le LalolagiAI CN Galenika, Yugoslavia

Lalo o se vitio o loʻo talanoa e uiga i fualaau oona inisalini:

Ou te manaʻo e fai laʻu lava faʻataʻitaʻiga i le vitio - e faʻatagaina le faʻatonuina o le inisalini umi faʻapitoa!

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

Vailaʻau e faʻaitiitia ai le manaʻoga mo le inisalini:

  • Faʻailoga ACE (captopril),
  • vailaʻau oona i le toto,
  • MAO monoamine oxidase inhibitors (furazolidone),
  • salicylate ma sulfonamides,
  • non-selective beta-blockers (metoprolol),
  • faʻamaʻi vai

Fualaau faasaina e faateleina ai le manaomia mo le inisalini:

  • glucocorticoids (prednisone),
  • alofaga
  • faʻaiuga tautala
  • morphine, glucagon,
  • paʻu o le calcium
  • tolu,
  • vevela.

E faʻapefea ona teuina le insulin?

Fai mai faʻamatalaga e le mafai ona e faʻamalo le vailaʻau. Teuina i se nofoaga malulu i le vevela o le 2 i le 8 tikeri. E le tatau ona teuina se fagu fagu poʻo se fasi kesi i totonu o le pusaaisa i se mea pogisa mo le ono vaiaso i le vevela e oʻo atu i le 30 tikeri.

O le faʻafitauli sili o Protafan ma ona analogues o le i ai lea o le maualuga o le gaioiga 4-6 itula ina ua maeʻa le pulega. Ona o lea, o le maʻisuka e tatau ona fuafua muamua lana meaai. Afai e te le 'ai i lenei vaitau, faʻaleleia le hypoglycemia. E mafai ona faʻaaogaina e fafine maʻitaga ma tamaiti.

Saienisi e le tumau, o loʻo i ai ni insulin fou fou Lantus, Tujeo ma isi. O le mea lea, i le lumanaʻi o tagata uma o le a faʻafeiloaʻi i fualaau fou ina ia faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia.

Faʻasalaga

I le tele o tulaga, o le maualuga o le inisalini e mafua ai le atinaʻeina o se setete o le hypoglycemia, lea e mafai ona fesuisuiaʻi le mamafa. Afai e tupu mai le hypoglycemia malu, e mafai e le tagata gasegase ona faʻamavaeina tutoatasi e ala i le inuina o se mea suamalie. O le mea lea, o le tele o le maʻisuka e latou te momoli atu laʻau suamalie eseese faatasi ma i latou: sipuni, kuki ma sili atu.

O mataupu ogaoga e mafai ona mafua ai le leai o se malamalama. I lenei tulaga, o togafitiga faʻapitoa e faʻatautaia ma le faʻaofiina o se vaifofo e 40% le ogaoga Dextrose poʻo Glucagon - faʻapipiʻi, faʻaogaina. Ma a maeʻaeʻa ona iloa, e tatau i le tagata maʻi ona vave 'ai se mea taumafa i meaʻai i le gaʻo e puipuia ai le toe faʻafouina o le hypoglycemia ma isi faʻamaoniga e le manaʻomia.

Faʻamatala puupuu

Protafan e gaosia i se auala e sili ona lelei. O le DNA e manaʻomia mo le faʻasiga o le inisalini e faʻafefiloi i totonu o fualaau o le fefete, pe a maeʻa ona amata ona latou maua le proinsulin. O le inisalini na maua ina ua maeʻa togafitiga o le enzymalie e tutusa lava ma le tagata. Ina ia faaumiumi lana gaioiga, o le hormone e fefiloi ma le protamine, ma o loʻo faʻamalamalamaina i le faʻaaogaina o tekinolosi faʻapitoa. O fualaau faasaina ua faia i lenei auala e iloagofie ai i se foliga tumau, e mafai ona e mautinoa o le suiga i le fagu e le afaina ai le toto toto. Mo tagata gasegase, e taua tele lenei mea: o le itiiti ifo o aʻafiaga e aafia ai le gaioiga o le inisalini, o le sili atu le taui mo le maʻisuka.

Protafan HM o loʻo maua i ipu vali ma 10 ml o fofo. I lenei pepa, o le vailaʻau e maua e falemaʻi ma tagata maʻisuka o loʻo aʻafia le inisalini ma se tui. I totonu o se pusa kata 1 fagu ma faatonuga mo le faʻaoga.

Protafan NM Penfill - o mea nei e 3 ml cartridges e mafai ona tuʻuina i pine komipiuta NovoPen 4 (laasaga 1 unit) poʻo NovoPen Echo (laasaga 0.5 iunite). Mo le faʻaogaina o le faʻafefiloi i pusa taitasi se polo tioata. O le afifi o loʻo aofia ai 5 cartridges ma faatonuga.

Faʻaitiitia le suka o le toto e ala i le feaveaʻi i masini, faʻaleleia le faʻaogaina o le glycogen i maso ma le ate. E faʻaolaina ai le faʻavaeina o aʻafiaga ma gaʻo, o le mea lea, e fesoasoani ai i le maua o tupe mama.

E faʻaaoga e tumau ai le sugar sugar masani: i le po ma le va o meaʻai. E le mafai ona faʻaaoga le Protafan e faasaʻo ai le glycemia, o insuline puupuu e faʻamoemoe mo nei faamoemoega.

O le manaʻomia mo le inisalini e faʻateleina ai le atuatuvale o le muscle, manuaga o le tino ma le mafaufau, mumu, ma faʻamaʻi pipisi. O le faʻaaogaina o le ava malosi i le maʻisuka e le manaomia, aua e faʻaleleia ai le taufaasese o le faʻamaʻi ma mafai ona faʻaleagaina ai le hypoglycemia.

E manaʻomia le fetuutuunaiga pe a ave ni vailaʻau maʻoti. Faʻateleina - ma le faʻaaogaina o togafitiga ma nisi o fualaau oona. Faʻaitiitiga - i le tulaga o le faʻafoega faʻapitoa faʻatasi ma suālaʻau e maualalo ai le suka, tetracycline, aspirin, antihypertensive drugs mai kulupu o le AT1 receptor blockers ma le atiata ACE.

O le aʻafiaga masani masani o soʻo se inisalini o le hypoglycemia. A faʻaaogaina fualaau o le NPH, o le aʻafiaga o le pa'ū o le suka i le po e sili atu ona maualuga, talu ai o loʻo i ai le tele o gaioiga. O le hypoglycemia o le nocturnal e pito sili ona matautia i le maʻisuka, talu ai e le mafai e le tagata gasegase ona iloa ma faʻaaoga na o ia. O le suka maualalo i le po o le taunuuga lea o se fua le talafeagai pe o se mea na faʻaalia i le metabolic.

I lalo ifo o le 1% o le maʻisuka, o le Protafan insulin e mafua ai le faʻaleagaina o le faʻafitauli i le lotoifale i le foliga o se mea vevela, vevela, fula i le nofoaga o inisi. O le faʻafitauli o faʻamaʻi masani faʻaleaganuʻu e itiiti ifo i le 0.01%. Suiga i gaʻo gaʻo, lipodystrophy, e mafai foʻi ona tupu. O latou tulaga lamatia e maualuga atu pe afai e le o mulimulitaia le auala tui.

Protafan ua faʻasaina ona faʻaaogaina i tagata mamaʻi i se faʻamaʻi igoa poo Quincke's edema mo lenei inisalini. I le avea ai o se sui, e sili atu le faʻaaogaina o insulin i le NPH ma se mea tutusa, ae o le insulin analogues - Lantus poʻo Levemir.

E le tatau ona faʻaaogaina le Protafan e le maʻisuka ma le faʻaogaina o le hypoglycemia, poʻo pe a faʻaumatia ona uiga. Na maua ai o le inisinia analogues i lenei mataupu e sili atu le saogalemu.

FaʻamatalagaProtafan, e pei o insuline NPH uma, e faʻamalosi i totonu o se vial. Lalo o loʻo i ai se vaʻa paʻepaʻe, luga - o se suavai paʻu. A maeʻa ona faʻafefiloi, o le fofo atoa e faʻapaʻe paepae. O le faʻaogaina o le mea galue malosi o le 100 iunite i le mililita.
Faʻasalaga Fomu
FaʻavaeO le elemene malosi o le insulin-isophan, o le fesoasoani: vai, protamine sulfate e faaumiumi ai le umi o le gaioiga, phenol, metacresol ma zinc ions e avea ma faʻasao, vailaʻau e faʻafetaui le malosi o le fofo.
Faatinoga
FaailogaO loʻo maua i le maʻisuka i maʻi na manaʻomia le togafitiga o le inisalini, tusa lava po o le a le matua. Faʻamatalaga 1 faʻamaʻi - mai le amataina o le gaʻo gaʻo, faʻatasi ma le ituaiga 2 - pe a le lava le aoga o fualaau o le suka ma meaai, ma o le hemoglobin glycated e sili atu i le 9%. Tisipisi gasegase i fafine maʻitaga.
Filifiliga o fuaO faatonuga e leʻo aofia ai le vailaʻau fautuaina, talu ai o le tele o le insulin mo le maʻisuka eseese e matua ese lava. Ua fuafua i luga o le faavae o le anapogi glycemia data. O le fua o le insulin mo le puleaina o le taeao ma le afiafi e filifilia eseese - o le fuaina o le fua o le insulin mo ituaiga uma.
Fai le fetuunaiga
Faʻaiʻuga
Contraindications
TeuinaManaomia le puipuiga mai le malamalama, malulu ma le vevela (> 30 ° C). O talo e tatau ona teuina i totonu o se atigipusa, o le inisalini i peni tui e tatau ona puipuia i se pulou. I le vevela o le tau, e faʻaaogaina ai masini faapitoa e faʻaleleia ai Protafan. O tulaga sili ona lelei mo le umi (oʻo atu i le 30 vaiaso) le teuina o se fata poʻo se pusa faisa. I le vevela o le vevela, Protafan i le amataina o le vailaau tumau mo le 6 vaiaso.

Fegalegaleaiga

O le tele o fualaau oona, o le manono oxidase inhibitors, angiotensin faaliliuina o le enzyme ma carbonic anhydrase, faapea foi ma nisi o beta-blockers, sulfonamides, Bromocriptinefaʻamaʻi faʻamaʻi vai, tetracyclinesCyclophosphamide,Ketoconazole, Mebendazole,Clofibrate, Pyridoxine, Theophylline, Fenfluramine, o vailaʻau e aofia ai le lithium e mafai ona faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemic insulin.

I le taimi lava e tasi, o fomaʻi faʻamataʻu tautala, o lou thyroid e mafai ona faʻavaivaia ai lona aafiaga o le hypoglycemic. hormonesglucocorticosteroids, thiezide diuretics, tricyclic antidepressants, Heparinalofaga Danazolkesi o le koneteko Clonidine, Diazoxide, Phenytoin, Morphine ma nicotine.

Faʻatasi ma Reserpine masalicylate e mafai uma ona faʻavaivaia ma faʻaleleia le aʻafiaga o lenei vailaʻau. O nisi beta-blockers latou te ufiufi faailoga o le hypoglycemia poʻo le faigata ona faʻaumatia. Faʻateleina pe faʻaitiʻitia manaoga ole inisalini Octreotide maLanreotide.

Taimi faʻatino

O le fua faatatau o le ulufale mai o Protafan mai le tino i totonu o le toto i tagata mamaʻi ma le maʻisuka e eseese, o lea e le mafai ai ona vavalo sao pe a amata ona galue le inisalini. Faʻamaumauga:

  1. Mai le tuiina i le foliga mai o le hormone i le toto, e tusa ma le 1.5 itula le pasi.
  2. Protafan ei ai se mea pito sili ona maualuga, i le tele o maʻisuka e tupu i le 4 itula mai le taimi o le pulega.
  3. O le aofai o le umi o le gaioiga e oʻo ile 24 itula. I lenei tulaga, o le faʻalagolago i le umi o le galuega i le fualaau o loʻo maua. Faʻatasi ai ma le faʻalauiloaina o le 10 iunite o le Protafan insulin, o le a faʻapupulaina ai le maualuga o le suka i le tusa ma le 14 itula, 20 iunite mo le tusa ma le 18 itula.

Faʻatonuina o tui

I le tele o tulaga e maua ai le maʻisuka, e lua taimi e faʻatonuina ai Protafan e lava: i le taeao ma ao le i momoe. O le tui o le afiafi e tatau ona lava e faʻamautu ai le glycemia i le po atoa.

Taiala mo le fua saʻo:

  • suka i le taeao e tutusa ma taimi e momoe ai
  • e leai se hypoglycemia i le po.

O le tele lava o taimi, e maualuga le suka toto pe a uma le 3 i le taeao, pe a fai o le gaosia o hormones contrainsular e sili ona malosi, ma o le aʻafia o le inisalini e faʻavaivaia. Afai e muta muamua le pito o Protafan, e mafai ona iai se lamatiaga o le soifua maloloina: hypoglycemia e le masani ai i le po ma le suka maualuga i le taeao. Ina ia aloese mai ai, e tatau ona siaki le taimi o le suka i le 12 ma le 3 itula. O le taimi o le tuiina o le afiafi e mafai ona sui, faʻafetaui i uiga o le vailaʻau.

Vaega o le gaioioiga o togi laiti

O le maʻisuka ituaiga 2, o le maʻisuka faʻamaʻi o fafine maʻitaga, i tamaiti, i tagata matutua i luga o taumafa laiti, o le manaʻomia mo le NPH insulin e ono laitiiti. Faatasi ai ma se laʻititi laʻitiiti (e oʻo atu i le 7 iunite), o le umi o galuega a Protafan e mafai ona faʻatapulaʻa i le 8 itula. O lona uiga o inisiua e lua o loʻo tuʻuina atu e le faʻatonuga o le a le lava, ma i le va o le toto suka o le a faateleina.

E mafai ona aloese lenei mai le tuiina o le insaline Protafan 3 taimi i le 8 itula uma: o le tui muamua e tuʻuina i le taimi lava e ala i luga, le lua i le taimi o le aoauli ma le inisalini puupuu, lona tolu, sili atu, aʻo leʻi moe.

Suʻega o le suka, e le o tagata uma e manuia i le mauaina o taui lelei mo le maʻisuka i lenei auala. O nisi taimi e taofi le taʻaloga o le po e galue aʻo leʻi ala, ma maualuga le suka i le taeao. O le faateleina o le fualaau e mafua ai le maualuga o insulin ma hypoglycemia. Pau lava le auala mai lenei tulaga o le fesuiaiga i ana inumaga o le insulin ma se umi umi o le gaioiga.

Meaʻai o meaʻai

O le maʻisuka i togafitiga o le inisalini e masani lava ona faʻamatalaina i le initaneti ma le puupuu. E manaʻomia le pupuu e faʻaitiitia le kulūkose lea e ulu atu i le toto mai meaai. E faʻaaogaina foi e faasaʻo ai le glycemia. Faʻatasi ma Protafan, e sili atu le faʻaaogaina o se sauniuniga vave o le gaosiga e tasi - O le mea faʻapipiʻiina, lea o loʻo maua foi i vavao ma cartridges mo peni tui.

O le taimi o le puleaina o le inisalini Protafan e le faʻalagolago i taumafa i soo se auala, pe tusa o le vaeluaga tutusa i le va o injections ua lava. A maeʻa ona e filifilia se taimi talafeagai, e tatau ona e tausisia i taimi uma. Afai e fetaui lelei ma meaai, e mafai ona sasaina Protafan i le inisalini puupuu. I le taimi lava e tasi faʻafefiloi i le syringe tutusa e le manaʻomia, talu ai e ono faia se mea sese i le fualaau ma faʻagesegese ai le gaioiga o le hormone puupuu.

Laʻau maualuga

I le maʻisuka, e tatau ona e tuiina le inisalini e pei ona manaʻomia e faʻasaʻo ai le kulukose. O le faʻatonuga mo le faʻaogaina e leʻi faʻatulagaina ai se maualuga maualuga. Afai o loʻo faʻatupulaia le aofaiga sao o le Protafan insulin, e mafai ona taʻu mai ai le faʻamalosia o le inisalini. I lenei faafitauli, e tatau ona e feutagai ma lau fomaʻi. Afai e tatau ai, o le a ia faatonuina ia fualaau e faaleleia ai le gaioiga o le homone.

Faʻaaogaina o le maʻitaga

Afai e maua i le maʻisuka ituaiga e le mafai ona ausia le gasegase masani ona o mea taumafa, o loʻo fautuaina mai tagata mamaʻi togafitiga insulin. Ole vailaau ma lona fualaau ua filifilia faapitoa ma le faʻaeteete, talu ai ona o le hypo- ma le hyperglycemia e faʻapupulaina ai le faʻaleagaina o le tamaititi. Inisalini Protafan e faʻatagaina mo le faʻaaoga i le taimi o le maitaga, ae i le tele o tulaga, o le a sili atu le aoga o analogues umi.

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suesue i le faafitauli o le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala fiafia - o le Endocrinology Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalosi e puipuia atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

Afai o le maitaga e tupu mai i le maʻisuka ituaiga 1, ma o le fafine na manuia le totogi o le maʻi Protafan, e le manaomia se suiga o le fualaau faasaina.

Fafagaina susu susu ma le insulin togafitiga. Protafan e le afaina ai le soifua maloloina o le pepe. O le inisalini e ulu i totonu o le susu i ni mea laiti, pe a maeʻa ona malepe i lalo i le vaega o meaʻai o le tamaititi, e pei o isi masini.

Tali leaga

O le itu masani o togafitiga o le hypoglycemia. E mafai ona tupu pe afai o le fualaau e sili atu ona sili atu nai lo manaoga o le maʻi mo le inisalini. E tusa ai ma suʻesuʻega faʻapitoa, faʻatasi ai ma faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina ina ua maeʻa ona tuʻuina atu i luga o le maketi, o le aʻafiaga o le hypoglycemia e fesuisuiai i vaega eseese o tagata gasegase, ma eseese fuataga o fuataga ma le pulea lelei.

I le amataga o le togafitiga o le inisalini, faʻamalamalamaga sese, edema ma tali i le nofoaga o inisiua (tiga, mumu, urticaria, mumu, malepelepe, fulafula ma le sasaina i le nofoaga o inisi) e mafai ona matauina. O nei gaioiga e masani lava ona le tumau. O le vave faʻaleleia o le kulūkose o le toto e mafai ona oʻo atu ai i se tulaga mautinoa mautinoa o le tiga o le neuropathy. O le pulea lelei o le taimi umi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le alualu i luma o le retinopathy o le maʻisuka. Ae peitai, o le faateleina o le togafitiga o le inisalini e vave ai ona faaleleia le pulea o le glycemic e mafai ona mafua ai se taimi le tumau o le veveopathy o le maʻisuka.

E tusa ai ma suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga, o mea nei o ni faʻafitauli matuia e faʻavasegaina i vasega masani ma okeni e tusa ai ma le MedDRA.

E tusa ai ma le tele o taimi na tutupu, o nei mea na tutupu na vaevaeina i latou e masani ona tupu (≥1 / 10), e masani lava (≥1 / 100 i le 1/1000 i le 1/10000 i le ® NN Penfil ® i le taimi o le susu pepe, e le oi ai foi, talu ai ole togafitiga a le tina e le afaina ai le pepe. Ae ui i lea, atonu e talafeagai le fetuutuunai ole fualaau ma meaʻai mo le tina.

O sauniuniga ole inisalini o le insulin o fualaau lelei ma saogalemu i le togafitia o le maʻisuka i tamaiti ma tamaiti o vaitausaga eseese. O le manaomia mo le insulin i aso taitasi i tamaiti ma tamaiti e faalagolago i le tulaga o le faamai, mamafa o le tino, tausaga, taumafa, faamalositino, le tikeri o le insulin resistance ma le malosi o le maualuga o le glycemia.

Talosaga faʻaoga

Le lava le tuʻuina atu poʻo le faʻagataina o togafitiga (aemaise lava i le ituaiga o maʻisuka) e mafai ona taʻitaʻia hyperglycemia . E masani lava, o faʻamaoniga muamua o le hyperglycemia e tupu malie i luga o le tele o itula poʻo aso. O nei mea e aofia ai le galala, o le faʻasolosolo faifaipea, leu, vomiting, moe, mūmū ma le mago o le paʻu, gutu malolo, le lava o le fiaʻai, ma le manogi o le acetone i luga o le ea.

I le ituaiga o le maʻisuka, hyperglycemia, lea e le o togafitia, e oʻo atu ai i le ketoacidosis o le maʻisuka, lea e ono ono oti.

Hypoglycemia e mafai ona tupu i se maualuga maualuga o le insulin e faatatau i le manaʻomia mo le inisalini.

O le faʻamaʻaloga o taumafa poʻo le leʻi fuafuaina e faʻateleina le gaioiga faaletino e mafai ona taʻitaʻi atu i le hypoglycemia.

O tagata mamaʻi ua sili ona lelei le faʻaleleia o le kulūkose o le toto ona o le malosi o le inisalini togafitiga e mafai ona matauina ai suiga i a latou masani masani, o vailaau o le hypoglycemia, lea e tatau ona lapatai muamua.

O faʻataʻitaʻiga lapatai masani e mafai ona mou atu i tagata gasegase e maua i le maʻisuka umi.

O le fesiitaiga o le maʻi i se isi ituaiga poʻo le ituaiga inisalini e tupu i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. O se suiga i le mamafa, ituaiga (gaosiga), ituaiga, afuaga o le inisalini (tagata poo se analog o le inisalini o le tagata) ma / poo le auala e gaosia ai e ono manaʻomia ai le suia o le inisalini. O maʻi ua siitia atu i Protafan ® NM Penfil ® ma se isi ituaiga inisalini e ono manaʻomia ai le faateleina o le numera o injections i aso uma poʻo se suiga i se fua faʻatusatusa i le insulin latou te faʻaaogaina. O le manaʻomia mo le filifilia o fualaau e mafai ona tulaʻi mai i le taimi muamua o le faʻataʻitaʻiga o se fualaau fou, ma i nai vaiaso muamua poʻo masina o lona faʻaaogaina.

A faʻaaogaina soʻo se togafitiga o le inisalini, e mafai ona tupu ni tali i le nofoaga o tui, lea e ono aofia ai le tiga, lanu mumu, vevela, sulu, fulafula, faʻamaʻi, ma le mumu. O le suia pea o le inisiua i se tasi eria e mafai ona faʻaititia pe taofia nei gaioiga. O faʻasologa e masani ona alu ese pe a mavae ni nai aso poʻo ni vaiaso. I se tulaga e le masani ai, o gaioiga i le nofoaga o inisiua e ono manaʻomia ai le faʻagataina o togafitiga ma Protafan ® NM Penfil ®.

Aʻo leʻi faimalaga ma se fesuiaiga o taimi, e tatau i fomaʻi ona faʻatalanoa se fomaʻi, talu ai o lenei suiga o le faasologa o inisuasiga ma le taumafa o meaʻai.

O le faʻamalolo o insulin e le tatau ona faʻaaogaina i pusa inisalini mo le faʻavaʻaina o le inisalini.

Le tuufaatasiga o thiazolidinediones ma inisalini oloa

Pe a faʻaaogaina thiazolidinediones faʻatasi ma le inisalini, ua lipotia mai mataupu o le faaletonu o le loto fatu, aemaise lava i tagata maʻi ei ai tulaga lamatia mo le le mautonu o fatu. E tatau ona mafaufau lenei mea pe a faatonuina togafitiga ma se tuufaatasiga o thiazolidinediones ma le inisalini. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o nei fualaau oona, e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi le gasegase mo le atinaʻeina o faʻailoga ma faailoilo o le fatu o le fatu, mea mamafa ma le tupu o le edema. I le tulaga o soʻo se faʻafitauli i le fatu, o togafitiga ma thiazolidinediones e tatau ona faʻagata.

Le malosi e faʻaosofia ai le faʻaalia o le tau pe a oʻo i taavale afi poʻo isi auala

O le tali a le tagata gasegase ma lona gafatia e taulaʻi atonu e le afaina i le hypoglycemia. E mafai ona avea lenei mea ma mea e ono aʻafia ai i tulaga o loʻo i ai nei tomai e taua tele (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻataʻavale pe galue faʻatasi ma isi auala).

E tatau ona fautuaina tagata maʻi e fai ni auala e puipuia ai le hypoglycemia aʻo leʻi aveina le taʻavale. E taua tele lenei mea mo tagata mamaʻi ua faʻavaivaia pe leai foi ni faʻamaoniga o vailaau muamua o le hypoglycemia poo vaega o le hypoglycemia e masani ona tupu. I lalo o ia tulaga, e tatau ona fuaina le talafeagai o le avetaavale.

Eseesega ole faʻalogo ile inisalini

O le umi o le inisalini, e pei o Lantus ma Tujeo, e leai se tumutumu, e sili atu ona faapalepale ma ono le afaina ai allergies. Afai o le maʻisuka ei ai le hypoglycemia o le aoauli poʻo le suka e leai se mafuaaga manino, e tatau ona sui Protafan i iniseti ua leva ona galue.

O latou tulaga le lelei tele o lo latou tau maualuga. O le tau o Protafan e tusa ma le 400 rubles. mo se fagu ma le 950 mo le faʻavasegaina o cartridges mo peni tui. Ole faʻalogo ile inisalini e toetoe 3 taimi e taugata.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Faʻamaumauga faʻapitoa kemikolo

se faʻamalologa paʻepaʻe, lea e maua mai ai se paʻepaʻe paʻepaʻe ma se lanu paʻu e le lanu pe toetoe a leai se lanu i luga o le tu, e faigofie lava ona toe faʻaleleia le ala mai ma le malu malu. Pe a suʻesuʻeina i lalo o se microscope, o foliga o foliga o tioata o foliga tutusa, o le umi o le tele o tioata e 1-20 micron.

Tulaga o le teuina

Teu i totonu o se pusaaisa i le vevela o le 2 ° C - 8 ° C. Aua le togi.

Teu faletusi i se tulaga lua faʻapipiʻiina mo puipuiga mai le faʻaalia i le malamalama.

A uma ona tatala: faʻaaoga i totonu o le 6 vaiaso. Aua nei teuina i totonu o le pusaaisa. Teuina i se vevela e le sili atu i le 30 ° C.

Aua le faʻaaoga pe a maeʻa le aso e maeʻa ai luga o le afifi.

Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti.

O se kesi tioata (type 1) faʻatasi ma se gafatia e 3 ml, o se piston paʻu (bromobutyl rubber) ma faʻapipiiina i se pulou paʻu (bromobutyl / polyisoprene ropa). O le pusa e aofia ai se pulu tioata mo le faʻafefiloi. 5 cartridges mo kata.

Vaega o fualaau faasaina

O le fualaau faasaina o se taofiga lea na faailoa mai i lalo o le paʻu.

Vaega, mea galue malosi:

Inisalini insulin-sumisynthetis tagata (faʻaleagaina tagata). E i ai le umi o le taimi e fai ai. O le Protafan NM ua faʻailoaina i: insulinoma, hypoglycemia ma le hypersensitivity i le mea galue.

E faʻapefea ona ave ma i le a le vailaʻau?

O le inisalini e faʻamaʻi tasi pe faalua i le aso, afa itula ao lei faia le taeao. I lenei tulaga, pe a fai o le a faia, e tatau lava ona suia.

Ole suʻega e tatau ona filifilia mo suʻega taʻitasi. O lona mamafa e faalagolago i le maualuga o le kulukose i totonu o le uila ma le tafe o le toto, faapea foi ma uiga o le faagasologa o le faamai. O le mea e masani ai, o le fualaau o loʻo faʻamatalaina 1 taimi i le aso ma e 8-24 IU.

I tamaiti ma tagata matutua o loʻo iai le gasegase i le inisalini, ua faʻaititia le fua o le toto i le 8 IU i le aso. Ma mo tagata gasegase e maualalo le lagona, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se fualaau e sili atu i le 24 IU i le aso. Afai o le fualaau o aso taitasi e sili atu i le 0.6 IU i le kilokalama, ona faʻaaoga lea o le vailaau e lua injections, lea e faia i nofoaga eseese.

Tagata mamaʻi e maua 100 IU pe sili atu i le aso, pe a suia le inisalini, e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi. O le suia o fualaau i le isi e tatau ona faia ma le siakiina faifai pea o le kulūkose o le toto.

Faʻafefea ona togafitia se mea e sili atu?

Afai o loʻo maʻi le tagata maʻi, ona faatonuina lea e le fomaʻi dextrose, lea e faʻatonuina e ala i se tagata maʻi, i totonu o le inisetila poʻo le leai foi. Glucagon poʻo se vaifofo faʻasolosolo faʻasolosolo e faʻatautaia ma le le mautonu.

I le tulaga o le atinaʻeina o se hypoglycemic coma, 20 i le 40 ml, o le. 40% faʻasolosolo faʻasolosolo seia oʻo mai le maʻi mai se coma.

  1. Ae e te leʻi aveina le inisalini mai le pusa, e tatau ona e siakiina o le vaifofo i totonu o le fagu e manino lona lanu. Afai e vaʻaia le vaʻa, vaʻaia, poʻo tino mai fafo, e faʻasaina le fofo.
  2. O le vevela o le vailaʻau aʻo leʻi faia le pulega e tatau ona i ai le vevela.
  3. I le i ai o faʻamaʻi pipisi, le lelei o le thyroid gland, maʻi a Addiosn, faʻavaivai faifai pea, hypopituitarisis, ma le maʻisuka o le matua, o le fua o le inisalini e tatau ona fetuunai taitoatasi.

O mafuaʻaga o le hypoglycemia e mafai ona:

  • faʻalavelave
  • vili
  • fualaau faasaina
  • faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le manaʻoga mo le inisalini (faʻamaʻi ma fatu fatugaʻo, faʻaleagaina o le thyroid gland, pituitary gland, cortex adrenal),
  • le le tausia o taumafa taumafa,
  • fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina
  • manava manava
  • faʻavasegaina faaletino,
  • suiga o nofoaga o tui.

Pe a fesiitai se tagata maʻi mai le inisalini manu i le inisalini o le tagata, o le a faʻaitiitia le kulukose toto. O le suiga i le inisalini o le tagata e tatau ona faʻamaonia mai i le mafaufau, ma e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi.

I le taimi ma pe a uma ona fanauina, o le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaititia. I le taimi o le lactation, e tatau ona e mataʻituina lou tina mo ni nai masina, seia oʻo ina faʻamautuina le manaʻomia mo le inisalini.

O se faʻasologa i le alualu i luma o le hypoglycemia e mafai ona mafua ai le faʻaitiitia o le malosi o se tagata maʻi e tietie ai taavale ma tausia ai masini ma masini.

Faatasi ai ma le fesoasoani o le suka poʻo meaai faʻatasi ai ma le maualuga o meaʻai o gaʻo, o le maʻisuka e mafai ona taofi se foliga malie o le hypoglycemia. E fautuaina e masani ona i ai le 20 g suka i le tagata maʻi.

Afai ua tolopoina le hypoglycemia, e tatau ona logoina le fomai o le a faia le fetuunaiga o togafitiga.

I le taimi o le maʻitaga, e tatau ona mafaufauina se faʻaitiitiga (1 le tolu masina) poʻo se faʻaopoopoga (2-3 vaega) o le manaʻoga o le tino mo le inisalini.

Tuua Lau Faamatalaga