E fia suʻega suʻega ua faʻamatalaina mo tagata mamaʻi i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka e tusa ai ma tulaga fou?

O le fesili ole aofai o suʻega faʻataʻitaʻi e tatau ona tuʻuina i tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 1 e mautinoa lava e tupu mai i tagata o loʻo i ai se faʻafitauli faigata. O le maʻisuka ituaiga 1 e manaʻomia ai le tagata gasegase e le na o le mataituina lelei o meaʻai. E tatau i le maʻisuka ona tui soo le inisalini. O le taua tele o le puleaina o le suka o le toto, aua o lenei faailo e afaina ai le soifua manuia o le maʻi ma le lelei o le ola.

Ae o le siakiina o le maualuga o le suka i na o suʻesuʻega e umi tele ma e le talafeagai, ae o nisi o taimi e manaʻomia ai faʻamaoniga: pe afai e le o maua i le maʻisuka le fesoasoani taimi, e mafai ona tupu mai se coma hyperglycemic. O le mea lea, mo le puleaina o suka, o le maʻisuka e faʻaaogaina masini faʻapitoa mo le faʻaaogaina o le tagata lava ia - glucometers. Latou te faʻatagaina oe e vave ma faʻamautinoa le maualuga o le suka. O le manatu le lelei o le tau o sea ituaiga e maualuga.

E le gata i lea, o le a maua e tagata gasegase e faʻatau i taimi uma vailaʻau ma suʻe suʻega mo le glucometer i le aofaiga tatau. O le mea lea, o le togafitiga e matua taugata, ma mo le tele o gasegase e le mafai. O le mea lea, e aoga le iloa pe o tuʻuina atu ni suʻega saoloto ma isi faʻamaonia mo tagata mamaʻi ua maua i le maʻisuka.

Fesoasoani mo le Itū'āiga 1 Tisuka

O le mea lelei, o le maʻisuka, e mafai e tagata gasegase ona maua fesoasoani fesoasoani a le setete i ni ituaiga o vailaʻau faʻasaina, masini ma sapalai mo latou, togafitiga, e aofia ai falemaʻi. Ae o loʻo i ai ni faʻaaliga e tuʻuina atu i ai avanoa, o loʻo faʻamoemoe e le ituaiga o faʻamaʻi.

O le mea lea, ua tuʻuina atu le tagata maʻi i le fesoasoani i le mauaina o mea e tatau ai mo le togafitiga atoatoa, o lona uiga, o tagata gasegase e tatau ona tuʻuina atu atoa ma vailaau talafeagai ma masini. Ae o le tulaga mo le mauaina o fesoasoaniga free e saʻo tonu lava le maualuga o le le atoatoa.

O le maʻisuka ituaiga 1 o le ituaiga sili ona ogaoga o le faʻamaʻi, e masani ona faʻalavelave i le faatinoga a se tagata. O le mea lea, afai o sea ituaiga o siama ua faia, o le maʻi i le tele o mataupu ua tuʻuina atu i ai se faʻafitauli o le tino.

I lenei tulaga, e maua e le tagata maʻi le aia i faamanuiaga nei:

  1. Fomaʻi (inisalini)
  2. Inisini tui tui,
  3. Afai ei ai se manaʻoga faanatinati - falemaʻi ile falemaʻi,
  4. Faʻatonuga mo le fuaina o le suka (glucometers),
  5. Mea e faʻaaoga mo glucometers: o se faʻamaʻitaʻiga mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka i le tele o aofaiga (3 pcs. Mo le 1 aso).
  6. E le gata i lea, o le tagata gasegase ua i ai le aiā tatau e togafitiga i se falemaʻi e sili atu ma le tasi le taimi i le 3 tausaga.

Talu ai o le maʻisuka ituaiga 1 o se finauga ogaoga mo le faatonuina o se vaega e le atoatoa le malosi o le tino, e mafai e tagata gasegase ona faʻatau ni vailaʻau e naʻo mo tagata ei ai manaoga faapitoa. Afai o le vailaʻau ua fautuaina e le fomaʻi e le i totonu o le lisi o mea saoloto, ona maua lea e le au gasegase le avanoa e maua ai e aunoa ma se totogi.

Pe a maua ni vailaʻau, e tatau ona manatuaina o fualaau ma vailaau faʻataʻitaʻi mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka ua tuʻuina atu na o aso faapitoa. O se tuusaunoaga i lenei tulafono ua na o vailaau e faailogaina "faanatinati." Afai o maua ia vailaau i lenei fale talavai, ona tuʻuina atu lea pe a talosaga. E mafai ona e maua le vailaʻau, glucometer ma fasipepa mo le silia i le 10 aso mai le mauaina o le faʻasalalauga.

Mo fualaau oona, o lenei vaitaimi ua siitia i le 14 aso.

Fesoasoani mo le maʻisuka ituaiga 2

Mo i latou o loʻo feagai ma le tau faasaga i le maʻisuka ituaiga 2, e fesoasoani foi i le mauaina o fualaau. O gasegase foi e mafai ona maua fualaau faasaina mo le saoloto. O le ituaiga o fualaau faasaina, o lona fua mo se aso ua fuafuaina e le endocrinologist. E manaʻomia foʻi ona e maua vailaʻau i le fale talavai e le itiiti ifo i le 30 aso talu ona maua le faʻasalalauga.

I le faaopoopo atu i vailaʻau, o le maʻisuka e iai manaʻoga faʻapitoa e agavaa mo mita free glucose, ma e maua foi mo ni faʻataʻitaʻiga saoloto mo latou. O vaega e tuʻuina atu i le maʻi mo le masina, e faavae i luga o le 3 talosaga i le aso.

Talu ai o le maʻisuka ituaiga 2 e maua ma e masani lava e le maua ai se faʻaitiitia o le gafatia o galuega ma le lelei o le olaga, o le le atoatoa mo lenei ituaiga faʻamaʻi e sili atu ona taatele. I le tele o tulaga, mo togafitiga manuia, ua lava lea e mulimuli i faatonuga a le fomaʻi (ia puleaina meaai paleni, aua nei faʻamalo le gaioiga faaletino) ma ia mataʻituina le kulūkose. Ina ia maua le le atoatoa i le 2017, e tatau ona faamaonia le afaina i le ola maloloina o le maʻisuka ituaiga 2 e le manuia i taimi uma. O maʻi faʻatasi ma lenei kulupu o le faʻamaʻi e le maua ni tui e leai se totogi ma inisalini, aua e le o taimi uma e manaʻomia ai le fesoasoani ile inisalini.

Ae ui lava i lea, e tusa lava pe leai se maʻi, e maua e tagata gasegase fesoasoani. Muamua lava, o se tagata gasegase o le maʻisuka lona lua o le a tatau ona faʻatau mai se glucometer ia i latou lava - o se faʻatauga i lenei mataupu e le o saunia e le tulafono mo le saoloto. Ae i le taimi lava lea e tasi, e mafai e tagata gasegase ona maua ni suʻega e leai se totogi mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka. Vaega mo glucometers e tuʻuina atu i le itiiti ifo o le aofaʻi mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka e faalagolago i le insulin: e na o le tasi le pc. mo le 1 aso. O le mea lea, e tasi le suʻega e mafai ona faia i le aso.

O se tuusaunoaga i lenei vaega o tagata gasegase e leai se inisalini e faalagolago i le maʻisuka o loʻo i ai ni faʻafitauli o le vaʻai, ua tuʻuina atu i latou i ni faʻamaumauga e aunoa ma se totogi i se tulaga maualuga - mo le 3 talosaga i le aso.

Faʻapitoa mo maʻitaga ma maʻisuka

E tusa ai ma tulaga faʻataʻitaʻiina e ofisa o fomaʻi, o fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka latou te maua mea uma e sili ona talafeagai mo togafitiga: inisalini, penisini tui mo injections, syringes, glucometer. E tutusa foi le faaaogaina i vaega - o fasi pepa mo le mita e leai se totogi. I le faʻaopoopoga i vailaau e leai se totogi, masini ma vaega, o fafine foi e iai le aiā tatau mo le umi o aso malolo tamaititi (16 aso o loʻo faʻaopoopoina) ma le umi o nofo i le falemaʻi (3 aso). Afai ei ai ni faʻamatalaga, e mafai ona faatagaina le faʻamuta o le maitaga e oʻo lava i taimi mulimuli.

Ae o le vaega a tamaiti, o loʻo tuʻuina atu ia i latou isi faʻamaonia. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua tuʻuina atu i le tamaititi le avanoa e faʻaalu ai se taimi avanoa i se tolauapiga o le mafanafana. O tamaiti laiti e manaʻomia le fesoasoani matua e saoloto foʻi e malolo. O tamaiti laiti e mafai ona tuʻuina e malolo na o le taʻavale-tasi poʻo matua uma. E le gata i lea, o latou nofoaga e nonofo ai, faʻapea foi ma le auala i soo se ituaiga o felauaiga (vaalele, nofoaafi, pasi, ma isi) e saoloto.

O faʻamanuiaga mo mātua o tamaiti e maua i le maʻisuka e aoga pe afai ei ai se faʻamatalaga mai le falemaʻi o loʻo vaʻaia ai le tamaititi.

E le gata i lea, o matua o se maʻisuka tamaiti e totogi i le aofai o le totogi o le maʻisuka ao leʻi oʻo i le 14 tausaga.

Maua faʻamanuiaga faafomai

Ina ia maua uma aoga, e tatau ona i ai se pepa talafeagai mo oe - o le a faʻamaonia ai le suʻesuʻeina ma le aia tatau e maua ai le fesoasoani. O le pepa na tuʻuina atu e le fomaʻi aoga i le falemaʻi i le nofoaga o le resitalaina o le maʻi.

E mafai ona iai se tulaga pe a teena e le endocrinologist ia fualaau mo maʻi i le lisi o mea e fiafia i ai. I ia tulaga, o le tagata maʻi e iai le aiā tatau e talosagaina se faʻamatalaga mai le ulu o le fomaʻi poʻo le faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi le matagaluega o le soifua maloloina poʻo le Matagaluega o le Soifua Maloloina.

O le mauaina o vaega o suʻega mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka ma isi vailaʻau e mafai ona faia i na o falemaʻi faapitoa ua faʻatuina e le setete. O le tuʻuina atu o fualaau, o le mauaina o masini mo le mataʻituina o le kulukose ma mea taumafa mo i latou e faia i nisi o aso.

Mo maʻi, o fualaau ma mea e tuʻuina atu vave mo le masina ma e na o le aofaiga na faʻamaonia e le fomaʻi. E mafai i le maʻisuka ona maua ni nai fualaau faʻamalosi nai lo le umi e tasi mo le masina, ma se "laina" itiiti.

Ina ia mafai ona maua se vaega fou o fualaau faasaina ua tuuina atu i tulaga talafeagai, o le a toe faia e le tagata maʻi se suʻega ma faia le suʻega. E faavae i luga o taunuuga, o le endocrinologist e tuʻuina atu se faʻamatalaga fou.

O nisi o maʻisuka ua feagai ma le mea moni e le o tuʻuina atu fualaau oona i le fale talavai, o le toto glucose toto poʻo fasipepa mo se glucometer, e mafua mai talu ai e le o maua vailaʻau ma o le a le avanoa. I lenei tulaga, e mafai foi ona e valaʻau le Matagaluega o le Soifua Maloloina poo le tuʻuina atu o se faitioga i luga o le upega tafaʻilagi aloaia. E mafai foi ona e faʻafesoʻotaʻi le lōia moliaga ma faila se talosaga. E le gata i lea, e tatau ona e tuʻuina atu se tusifolau, faʻasalalauga ma isi pepa e mafai ona faʻamaonia ai le mea moni.

E tusa lava po o le a le maualuga o le mita o le kulukose, latou te le manuia i lea taimi. E le gata i lea, o le tulaga o le gaosiga o loʻo faʻaleleia i taimi uma, o nisi o faʻataʻitaʻiga e tuʻuina atu, suia i latou i nisi taimi fou. O le mea lea, mo nisi masini e le mafai ai ona faʻatau mea. Mai lea taimi i lea taimi, atonu e talafeagai le fesuiaiga o le mita tuai mo se mea fou, lea e mafai ona faia i luga o tulaga lelei.

O nisi o kamupanī gaosimea e maua le avanoa e fesuiai ai le glucometer o se faʻataʻitaʻiga matua mo se mea fou mo le leai o se totogi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e ave le mita mimita Accu Chek Gow i se nofoaga autu e faufautua ai lea o le a latou tuuina atu ai se Accu Chek Perfoma fou fou. O le masini mulimuli o se ata manino o le muamua, ae e lagolagoina uma galuega e manaʻomia mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka. O faʻauigaga e suitulaga ai masini e le faʻaaogaina e faia i le tele o aai.

Teʻena o aoga ole maʻisuka

Mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, e mafai ona teena faʻamaonia mo togafitiga o maʻisuka. O le toilalo o le a matua ofo lava. I lenei tulaga, o le maʻisuka o le a le agavaa e maua togafitiga faʻasaʻoloto ma o le a le mafai ona tuʻuina atu i ai fua e aunoa ma se totogi mo le mita, ae o le a maua taui tau tupe mo le taui.

O aoga mo togafitiga e avea o se fesoasoani taua mo le maʻisuka, o lea oi latou e maua le fesoasoani e latou te le taliaina, aemaise lava pe afai e le mafai e le maʻisuka ona galue ma ola ai i luga o le le atoatoa o le tino. Ae o loʻo i ai foi mataupu o le teenaina o faamanuiaga.

O i latou e filifili e le mauaina fualaau faasaina e mafua ai le teena o faamanuiaga e maua ai le lagona lelei mo le maʻisuka ma sili atu ai le mauaina na o taui faaletino.

O le mea moni, o le filifiliga e tuua le polokalama fesoasoani e le o se laasaga tatau lea. O le faʻafitauli o le maʻi e mafai ona suia i soo se taimi, e mafai ona amata faʻafitauli. Ae i le taimi lava e tasi, o le tagata maʻi o le a le maua le aia tatau i vailaau talafeagai uma, o nisi o ia mea e mafai ona taugata, i se faaopoopoga, o le a faigata ona togafitiga lelei. E tutusa foi le togafitiga togafitiga - pe ae alu ese mai le polokalama, e maua e le tagata maʻi le taui, ae o le a le mafai ona malolo i totonu o le falemaʻi e aunoa ma se totogi i le lumanaʻi.

O se mea taua o le tau o taui. E le maualuga ma e itiiti ifo nai lo le 1,000 afe tala. Ioe, mo i latou e leai ni a latou tupe maua maualuga, e oʻo lava i lenei aofaiga o se lagolago lelei. Ae afai e amata le leaga, o le a manaomia togafitiga, o le a sili atu le tau. 2 vaiaso o le malolo i le tau o fale, i le averesi, 15,000 rubles. O le mea lea, o le lafoaia o le polokalama fesoasoani o se faanatinati ae le o se faaiuga sili ona talafeagai.

O faʻamanuiaga mo le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Maʻisuka ma le le atoatoa

O le faʻamaoniga o le maʻisuka e le o ia lava o se faavae mo le faavaeina o se vaega o le tino. I le avea ai ma taiala mo le le atoatoa, e fuafua ai le vaega, e iloiloina:

  • Le malosi o le solia o le endocrine ma isi tino.
  • Le mafai ona faʻatapulaʻaina le galue, gaoioi ma le tautua ia te ia lava.
  • Le manaʻoga mo tausiga tumau poʻo taimi faʻapitoa.

Faʻalagolago i le mamafa o nei faailoga, o le aofaiga atoa o le 1, 2 poʻo le 3 faʻafitauli faʻafitauli (Groups Disability Groups) e mafai ona faʻatuina. Faʻasalaga tele i le tino, e le mafai ona faʻamalosia le le atoatoa mo tagata e maua i le maʻisuka i le 1 (o le insulin-dependent) ma le 2 (e le o le insulin-dependent). O le i ai poʻo le leai o se faʻafitauli faʻapitoa e aʻafia ai le aofaʻiga o penefiti e maua pe a totogi ma mauaina vailaʻau. O faamanuiaga mo fale ma auaunaga a le aufaigaluega o loʻo tuʻuina atu foi e le tulafono i le tulaga o le le atoatoa.

O le a le lagolagosua e mafai e se tagatanuu o loʻo maua i le maʻisuka? O fesoasoani a le Setete e mafai ona vaevaeina i vaega:

  • Faamanuiaga lautele mo e le atoatoa. E faʻamautinoa e le setete nei ituaiga o puipuiga faʻapitoa i tagata uma ei ai manaoga faʻapitoa, e tusa lava po o le a le mafuaʻaga o le faʻavaeina o le le atoatoa. Ua fuafuaina e tuʻuina atu:
  • Toe faʻaleleia (e tusa ai ma le lisi faʻataonia o fuafuaga, nofoaga ma auaunaga),
  • Fesoasoani faafomaʻi (i lalo o le polokalama faʻamautinoa),
  • Faʻasalaina avanoa i faʻamatalaga
  • Aoga ma galuega (faia o tulaga faapitoa, upusii ma le resitalaina o galuega),
  • Puipuiga o aia tau fale,
  • Tupe faʻaopoopo faaopoopo ma tupe faʻaalu.

Faʻapitoa faapitoa mo le maʻisuka. O nei aoga e tuʻuina atu i tagata gasegase i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, e tusa lava pe ua faʻamautuina se le atoatoa pe leai:

  • Mo maʻi na maua i le insulin-foliga o le maʻisuka, ua faʻavaeina ma faʻaaogaina se tulaga faʻapitoa o togafitiga faafomaʻi, e aofia ai se lisi o togafitiga faʻamalosi ma togafitiga, o se lisi o vailaʻau mo togafitiga o le maʻisuka ma faʻamaʻi faʻapitoa (insulin, inhibitors ma beta-blockers, stimulators o le osteogenesis, .
  • Tuuina atu fua o togafitiga faafomaʻi (suʻega mo glucometer, tui, tui tui).
  • I totonu o nisi o kamupani faʻavae o le Rusia, o tagatanuu e maua i le maʻisuka e aunoa ma se faʻafitauli o loʻo iai ma togafitiga faʻasao saoloto ma isi faʻamanuiaga i le faʻaitulagi.

Tagata maʻi faapitoa - Tamaiti

E pei ona e iloa, o le faʻamaʻi e le faasaoina ai se tasi ma, o le mea e leaga ai, o le aʻafia o le maʻisuka i tamaiti e maualuga tele. Faatasi ai ma le ituaiga o maʻisuka e faalagolago i le insulin, ua maua ai se tamaititi e le atoatoa le malosi e aunoa ma se vaega. Talu ai ona o tamaiti o le vaega sili ona vaivai o le faitau aofaʻi, o le faʻamaʻi e afaina ai o latou olaga aemaise lava.

O le taumafai e fesoasoani i tagata maʻi ia lagona lagona fiafia uma o le tamaitiiti, ma o latou matua e faaitiitia le tau o togafitiga ma le toe faaleleia o le tamaititi, e mautinoa e le setete nisi o fesoasoani faaopoopo o le lagolago lautele:

  • togafitiga saoloto e le gata mo se tamaititi e le atoatoa le malosi, ae faʻapea foi mo lona tagata faʻatasi,
  • le aia tatau e faia ai suesuega ma togafitiga i fafo,
  • penisione mo se tamaitiiti maʻi,
  • tuusaunoaga mai lafoga e tusa ai ma le Tulafono Lafoga o le Malo Rusia,
  • tulaga faapitoa mo le pasia o le tusi faamaonia mulimuli ma le suʻega, aoga mo le ulufale i le iunivesite, tuusaunoaga mai le tautua faamiliteli.

I le faʻaopoopoga, o loʻo tuʻuina atu faʻasalaga faaopoopo mo mātua (tagata tausi, tausi mavaega) o tamaiti ei ai manaoga faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻavaeina o se aso faigaluega pupuu, o le tuʻuina atu o aso ma Aso malolo, vave litaea, ma isi.

E ui lava o le maʻisuka o se faʻamaʻi mataʻutia ma le le mautonu, o le mautinoa, o le tausiga o aiga ma le tausiga o le setete o le a faaleleia atili ai le tulaga ma faateleina ai le ola o tagata gasegase.

Tuuina atu o meaʻai - pe fia ni faʻataʻitaʻiga ua faʻamatalaina mo tagata mamaʻi i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2?

O le maʻi suka o se vaega o faʻamaʻi faʻamaʻi o le endocrin system lea e fesootaʻi ma le gasegase o le kulukose.

O maʻi e tupu ona o le atoatoa poʻo le leai foi o le tino o le hormone pancreatic - inisalini.

O se taunuuga o lenei mea, ua tupu aʻe ai le hyperglycemia - o se faʻateleina le faateleina i le faʻamasinoga o le kulukose i totonu o le toto. O le faʻamaʻi ua leva. E tatau i le maʻisuka ona mataʻituina lo latou ola maloloina e puipuia ai faʻafitauli.

E fesoasoani le glucometer e fuafua le maualuga ole suka i le plasma. Mo ia, e tatau ona e faʻatauina ni sapalai. E i ai sikola e leai se totogi e maua ai le maʻisuka?

O ai e manaʻomia ni suʻega e aunoa ma se totogi ma se glucometer mo le maʻisuka?

Faʻatasi ai ma le maʻisuka o soo se ituaiga, e manaomia e tagata maʻi togafitiga taugata ma ituaiga uma o togafitiga faafomaʻi.

I tausaga talu ai nei, ua matua faateleina le numera o mataupu. I lenei itu, o le setete o loʻo faia uma auala talafeagai e lagolago ai maʻi o le endocrinologists. O tagata uma e maua i lenei maʻi ei ai ni aoga faapitoa.

Latou te mafai ona maua fualaau talafeagai, faʻapea foi togafitiga e aunoa ma se totogi i le falemaʻi talafeagai. O le mea e leaga ai, e le o tagata uma lava e maʻi i le endocrinologist latou te iloa le avanoa e maua ai fesoasoani a le setete.

Soʻo se tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi masani faʻaleagaina, e tusa lava po o le a le ogaoga o le maʻi, o lona ituaiga, o le i ai poʻo le toesea o le le atoatoa, ei ai le aiā i faamanuiaga.ads-mob-1

O faʻamanuiaga mo le maʻisuka e faapenei:

  1. o se tagata ei ai le faʻalavelave o le pancreatic ei ai le aia tatau e maua ai vailaʻau i totonu o se vailaau falemaʻi e aunoa ma se totogi,
  2. o le maʻisuka e tatau ona maua se penisione o le setete e faalagolago i le vaega o le tino le atoatoa,
  3. Endocrinologist o le tagata maʻi e faʻasaʻolotoina mai le faʻaulufaleina o fitafita,
  4. meafaigaluega a le tagata gasegase
  5. ua i ai i le tagata le aiā tatau i suʻesuʻega a le malo e uiga i totoga o totonu o le endocrin system i totonu o se nofoaga faapitoa,
  6. mo isi matāʻupu o matou faʻalautelega faʻaopoopo setete. O nei mea e aofia ai le faʻagasologa o se togafitiga i se faʻasalalauga o le ituaiga talafeagai,
  7. Endocrinologist's patients ua i ai le aia tatau e faʻaitiitia ai pili aoga e oʻo atu i le limasefulu pasene,
  8. o fafine o loʻo mafatia i le maʻisuka o loʻo faʻateleina aso malolo mo tina failele mo aso e sefuluono,
  9. atonu ei ai isi fesoasoani faʻaitulagi.

E faʻapefea ona maua?

Faʻapitoa mo tagata e maua i le maʻisuka e tuʻuina atu e le pulega i luga o le faavae o le tuʻuina atu o se pepa faʻamaonia i tagata gasegase.

E tatau ona aofia ai le suʻesuʻega a le tagata maʻi na faia e le endocrinologist. O le pepa e mafai ona tuʻuina atu i le sui o le maʻisuka i totonu o le nuʻu .ads-mob-2

O le talavai mo fualaau faasaina, o sapalai e naʻo le fomaʻi o loʻo auai. Ina ia mauaina, o le a tatau i se tagata ona faʻamoemoe i taunuuga o suʻega uma e manaʻomia e faʻatūina ai se faʻamaoniga saʻo. Faʻavae i lenei mea, ua maua e le fomaʻi se faasologa sao o le tagofia o fualaau faasaina, fuafua le fetaui tatau.

O 'aʻai taʻitasi o loʻo iai a latou falemaʻi. O lo oi totonu ia i latou o le tufatufa atu o vailaʻau sili ona lelei. O le faʻatupeina o faaputugatupe o loʻo faʻapitoa i aofaiga o loʻo faʻaalia i le fua.

O le faʻatulagaina o fesoasoani fesoasoani i tagata taʻitoʻatasi e faia i se auala e lava ai fualaau faasaina mo le tolusefulu aso pe sili atu foi.

I le faaiuga o le masina e tasi, e toe manaʻomia e le tagata ona faʻafesoʻotaʻi lana tagata aʻoga o loʻo auai i le endocrinologist.

O le aia tatau i isi ituaiga lagolago (vailaʻau, masini mo le mataituina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto) e tumau pea i le maʻi. O nei faiga e iai mafuaaga faaletulafono.

E fia suʻega suʻega ua faʻamatalaina mo tagata mamaʻi i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2?

O lenei fesili e masani lava ona tulai mai i tagata mamaʻi i lenei maʻi. O le ituaiga muamua o faʻamaʻi e manaʻomia ai le tagata maʻi e le gata ina pipii atu i mataupu faavae o taumafa talafeagai.

O tagata e faʻamalosia e faʻaaogaina pea le hormonone o le pancreatic. E matua manaʻomia lava le puleaina o le maualuga o le suka i le plasma, aua o lenei faailoga e afaina ai le soifua manuia o le tagata maʻi.

O le mea e leaga ai, o le pulea o le glucose concentrated only in the laboratory e matua le lelei, aua e tele se taimi ma taumafaiga. Ae e tatau ona faia. A leai, faatasi ai ma fesuiaiga i le suka o le plasma, e mafai ona i ai ni taunuuga faanoanoa.

Afai o se tagata o loʻo mafatia i se maʻi o le endocrine, e le maua se fesoasoani taimi, ona oʻo mai ai lea o le hyperglycemic coma.

O le mea lea, e faʻaaogaina e tagata gasegase masini mo le faʻaaogaina e le tagata taitoatasi e pulea ai le kulukose E taʻua i latou o glucometers. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai loa ona e iloa lelei le maualuga o le kulukose o le maʻi.

O le manatu le lelei o le tau o le tele o ituaiga masini e maualuga tele.

E le mafai e tagata uma ona gafatia se masini, e ui lava e taua mo le soifua o le tagata maʻi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o fesoasoani i se tagata e le atoatoa le malosi i le mauaina o mea uma e tatau ai mo togafitiga ua saunia atoatoa. I se isi faaupuga, e mafai e le tagata gasegase ona mafaufau i le mauaina o mea uma e tatau ai mo togafitiga lelei o le maʻi.

Na o le pau lava le tulaga e faʻamaonia ai le maua fua o vailaau ma sapalai o le tikeri o le le atoatoa.

O le maʻi muamua o le ituaiga muamua o le ituaiga sili ona matautia o faʻamaʻi, lea e masani ona faalavelave i le masani ai o le galue a se tagata. Pe a fai se ituaiga o siaki, i le tele o tulaga, e maua e le tagata maʻi se vaega o le le atoatoa .ads-mob-1

E mafai e se tagata ona faalagolago i sea fesoasoani:

  1. vailaau, aemaise lava inisalini saoloto,
  2. suauʻu mo le tuiina o le hormonone laʻau,
  3. afai ei ai se manaʻoga, o le tagata gasegase o le endocrinologist e mafai ona faʻamaʻi i le falemaʻi i se fomaʻi,
  4. i falemaʻi a le setete, o tagata gasegase o loʻo i ai masini mo le mataʻituina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E mafai ona e mauaina e aunoa ma se totogi,
  5. sapalai mo glucometers o loʻo tuʻuina mai. E mafai ona avea lenei mea ma se aofaʻi tele o fasi faʻataʻitaʻiga (pe tusa ma le tolu vaega i le aso),
  6. e mafai e le tagata gasegase ona fuafua i le asiasi atu i taʻaloga e le silia ma le tasi i le tolu tausaga.

O le faamai o le ituaiga muamua o se finauga malosi tele mo le faatonuina o se aofaiga faapitoa o fualaau faasaina, faapea foi ma le vaega e le atoatoa le malosi. A maua le fesoasoani a le setete, e tatau ona e manatuaina ua saunia i ni aso.

O le tuusaunoaga naʻo na tupe o loo i ai se tusi "faanatinati." Latou te avanoa i taimi uma ma avanoa i luga ole talosaga. E mafai ona e maua le fomaʻi i le sefulu aso talu ona tuʻuina atu le faʻasalalauga.

O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e iai foi se fesoasoani. O tagata maʻi e agavaa i se masini e leai se totogi mo le fuafuaina o le kulukose.

I totonu o se fale talavai, o le maʻisuka e mafai ona maua ni suʻega faʻataʻitaʻiga mo le masina (faatasi ai ma le fuafuaina o le 3 fasi vaega i le aso).

Talu ai ona o le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo maua ma e le faʻaitiitia ai le galue malosi ma le lelei o le ola, o le le atoatoa i lenei mataupu e le taumateina. O tagata faapena latou te le mauaina ni tui ma insulin, aua e leai se manaʻoga mo lenei .ads-mob-2

O tamaʻi maʻi e tatau ona i ai le tele o faʻataʻitaʻiga e aunoa ma se totogi mo glucometers o ni tagata matutua. E tuʻuina atu i le falemaʻi. I le avea ai o se tulafono, e mafai ona e maua se seti masina, lea e lava mo aso uma. Faatasi ai ma le fuafuaina o le tolu fasi pepa i le aso.

O a fualaau faasaina e maua fua i le maʻisuka i totonu o se fale talavai?

O le lisi o fualaau faasaina e aofia ai mea nei:

  1. laupepa pepa o fualaau faasaina: Acarbose, Repaglinide, Glycvidon, Glibenclamide, Glucofage, Glipizid, Metformin,
  2. iniseti injections, o suspensions ma vaifofo.

Vitio faʻatalanoa

O a aoga mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka? O le tali i le vitio:

E leai se manaʻoga e teena le fesoasoani a le setete, talu ai o vailaau mo tagata o loʻo iai ni faʻalavelave faʻalavelave e sili ona taugata. E le mafai e tagata uma ona gafatia.

Mo le mauaina o faʻamanuiaga, ua lava lea e faʻafesoʻotaʻi ai lau suʻega o maʻi ma fai atu ia te ia e tusi se vailaau mo togafitiga. E mafai ona e mauaina i latou pe a maeʻa aso e sefulu i le falemaʻi a le setete.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

I le faamasinoga i le Matagaluega o le Soifua Maloloina. Tatou tuʻituʻi atu fasi pepa faʻataʻitaʻi

N K Tagata e maua i le maʻi suka

Na ou lafoina se faamasinoga faasaga i le Matagaluega o le Soifua Maloloina a le itulagi aua latou te le tuuina atu ni suega, fasi, ma isi. A o le i ai, na ia faitioina i soo se mea e mafai ai - naʻo le le faʻamaonia.
Matou te manaʻomia ni finauga, molimau mo le faamasinoga. Afai ua faamalieina laʻu tagi, ona mafai lea e isi ona maua ni suʻega suʻega e maua ai le silia ma le 50 pe 100 fasi vaega i le masina.
Ua uma ona faila se tasi? Togi manatu, faamolemole, se a se mea e tatau ona ou fai atu i le faamasinoga. E mafai ona e tusitusi i PM.

Na tusia e Nadezhda Makashova le Mar 22, 2017: 121

Na ou tusia se faamatalaga i le ofisa o le loia a le aai. Na oo mai le tali ioe, o loo i ai se soliga o pepa suega ua tuuina atu nai lo le mea na faamoemoeina. O le aso, na ou faitauina ai le tali mai le falemai i le ofisa o le moliaga, na ia matua faateia au. Latou te tusia na malilie faatasi ma aʻu ma faʻasaʻo mea uma. Ae o se pepelo, e leai se tasi na taumafai e feutagai ma au ma e leʻi taumafai. Masalo na latou faʻamoemoe o le a ou le tusia se faʻamatalaga i le loia molia e faamasani i latou lava ia latou tali, ae na ou tusia ma faamasani. O lenei ou te le malamalama i le isi mea e fai, o le a ou faʻafetai mo soʻo se fautuaga?

Tamara Mamaeva na tusia le 22 Mar, 2017: 320

Faamoemoe, afai ua tusia e le falemai ua latou foia mea uma ia te oe, alu i le falemai faatasi ai ma le tali a le ofisa o le loia moliaga, lea ua faapea mai ua solia e le falemai le Poloaiga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina, ma manao e tuuina atu ia te oe mea uma e tatau ona.

Na tusia e Nadezhda Makashova le 23 Mati, 2017: 119

Faafetai tele, ae le faigofie tele, e fa au pepa o talavai mo vaega faataitai, o le fale talavai na tuuina i luga o se auaunaga ua le tolopoina, ae ou te lei aluese, na ou alu i le sui pule o le fomai, o lana tala lea, ae leai ma e le o iloa pe o le fomai e toe lafoina atu ia te ia. O le suiga o le ofisa o le loia moliaga e le o se tusi poloaiga. O loʻo i ai se manatu e alu i se fonotaga ma le lōia moliaga ma taʻu atu ia te oe o le falemai na tuʻuina atu faʻamatalaga sese.

Na tusia e Svetlana Erofeeva le aso 23 o Mati, 2017: 115

E tusa ai ma le poloaiga 748, na ou faasino atu foi ia te ia ina ua ou tusia se faitioga i le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Rusia, ae na latou tusi mai ia te au o le poloaiga Nu 1581-n ua faamalosia mo le ituaiga 2 talu mai le 2012. O le a la le taunuuga o le faasologa o loʻo i ai nei. Mo le 1581 i le tausaga 730 fasi sikola.

Tatyana Semizarova na tusia le 23 Mati, 2017: 112

I le faamasinoga i le Matagaluega o le Soifua Maloloina. Tatou tuʻituʻi atu fasi pepa faʻataʻitaʻi

Russian Federation Faletua o Krasnodar.
Krasnodar Regional Public Organization of People's Disability
«Krasnodar Regional Diabetes Society»
350058 Krasnodar, st. Stavropol, d. 203 tel / fax (861) 231-23-68
I-meli: [email protected]

Nu. 2 na tusia i le aso 22 o Ianuari, 2015 i le Faafoe Moliaga o le Itumalo o Krasnodar
L.G. Korea
Pele Leonid Gennadievich!

Presidium o le Krasnodar Faʻalapotopotoga Faʻaitulagi Faʻaitulagi o Tagata ei ai Manaoga Faapitoa "Krasnodar Regional Diabetes Society"Talosaga mo oe i se talosaga e puipuia ai aia tatau a se tamaititi e le atoatoa le malosi (igoa atoa) 07.07.2003 tausaga o le fanau mai, mafatiaga mai le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e tusa ai ma le faamatalaga a lona sui faaletulafono - tina (igoa atoa), nofo i Armavir, st .________, _____, tel. .____ i le mauaina o masini e faʻaaogaina ai le kulukose toto (pepa faʻataʻitaʻi mo se glucometer) i le atoaga mo le 2013 ma le 2014.
I le 2013, na faia ai e le Ofisa o Moliaga o le Armavir se siakiina (name) i le 07.07.2003 tausaga o le fanau mai ma fasi siaki mo le mita glucose mo le fuafuaina o le kulukose toto, lea na faaalia ai i le 2013 (igoa atoa) 9 pepa o siaki suega sa tuuina atu mo fuamalie lelei Nu. 50 i se glucometer mo le fuafuaina o le kulukose o le toto, o lona uiga. 450 fasipepa o suʻega. I le 2014 (igoa atoa) 17 paʻu o numera o suʻega 50 na tuuina atu, o le. 850 vaega o fasi siaki.
E ala i le Tulafono a le Malo o le Malo Rusia o Iulai 30, 1994, Nu.890 "I luga o le fesoasoani a le setete mo le atinaʻeina o falemaʻi faafomai ma le faʻaleleia atili o le tuʻuina atu o le faitau aofaʻi ma falemaʻi soifua maloloina ma vailaau ma vailaau faafomai»Faamaonia le Lisi o vailaau ua tuuina atu i le faitau aofai e tusa ai ma le lisi o vaega o tagata ma ituaiga o faamai, mo togafitiga faafomai o vailaau ma vailaau faafomai e tuuina atu e ala i le faatonuina e aunoa ma se totogi. Mo maʻi e maua i le maʻisuka, o le Lisi e aofia ai: O vailaʻau uma, alcohol alcohol (100 g i le masina), tui inisalini, tui e pei "Novopen», «Faʻailoa»1 ma le 2, o nila ia i latou, meafaigaluega e iloa ai.
E tusa ai ma le Art. 6.2 o le Federal Law "On State Social Assistance", o loʻo tuʻuina atu, e tusa ai ma togafitiga faafomaʻi, vailaau talafeagai mo togafitiga faafomaʻi e tusa ai ma faʻamaumauga mo vailaʻau, togafitiga faʻapitoa e tusa ai ma faʻamaumauga mo oloa faʻapitoa, faʻapea foʻi ma fomaʻi faʻapitoa mo meaʻai mo tamaiti ei ai manaoga faapitoa.
E tusa ai ma le tulaga faamaonia o togafitiga faafomaʻi (poloaiga a le Minisita o le Soifua Maloloina o le Rusia Federation i le aso 09.11.2012 Nu. 750OF "I luga o le faamaoniga o le tulaga o le tausiga o le soifua maloloina muamua mo tamaiti ei ai maʻi maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka") I le 2013 ma le 2014, na manaʻomia e le tamaitiiti ona faʻaaogaina ma faʻaoga 1460 fasi suʻega e fuafua ai le kulukose toto, i le faasologa. I le taimi lava e tasi, e leʻi tuʻuina atu ia te ia le numera o le inisiua a le setete, o loʻo solia ai ana aia tatau.
E tusa ai ma mea ua taua i luga, e tatau i le Pulega o le Itumalo o Krasnodar ona maua se tamaititi maʻi (igoa atoa) 07.07.2003 tausaga o le fanau mai, vaega suesue mo se glucometer mo le fuafuaina o le kulukose toto e tusa ai ma tulaga faatonuina o togafitiga i le fua faatatau o paʻu 1460 suega o le kulukose toto i le tausaga, e mafai foi ona avea o se Solitulafono i lalo o le Faatu. 293 o le Faasologa o Solitulafono.
Ou te talosagaina le ofisa o le loia moliaga o le Territory Krasnodar e tuuina atu se talosaga i le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Pulega o le Itumalo o Krasnodar i le aveesea o le aia tatau o se tamaitiiti maʻi (igoa) i le aso 7 o Iulai, 2003 ma tuuina atu (igoa) i le aso 7 o Iulai, 2003 se fautuaga talafeagai mo 1010 fasi pepa faataitai mo le 2013 ma le 610 fasi pepa o faʻataʻitaʻiga mo le 2014 poʻo le faavae o le Vaega 1 o le Art. 45 Faʻasalaga o le Faʻasalalau Faʻasalalau a le Rusia faʻapitoa i le faamasinoga i le puipuiga o aia tatau a se tamaititi e le atoatoa le malosi mo le matafaioi a le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Pulega o le Itumalo o Krasnodar e tuʻuina ai ni faʻataʻitaʻiga e leʻi maua i le 2013 ma le 2014.
Ou te fai atu ia te oe e faia ni auala e puipuia ai le solia o tulafono ia e mafai ona mafua ai se lamatiaga i le ola o le tagata, aia tatau a tagata ma saolotoga ma vaega o tagatanuu i le tuuina atu o fesoasoani lautele, ma aumaia i le faamasinoga i latou oe soli le tulafono.

Talosaga:
1. Se kopi o le tali a le ofisa o le faafoe moliaga o Armavir - 1 kopi, 4 itu.
2. Se kopi o le igoa talosaga, igoa atoa - 1 itulau, 1 kopi.
3. Kopi o tusifolau - 1 itulau, 1 kopi.
4. Kopi o le ITU - 1 itulau, 1 kopi.

Tatyana Semizarova tusia le 23 Mati, 2017: 118

Failautusi: Makhov A.A. Nu. 33-19293 / 15 Talosaga apili
«10Setema 2015, Krasnodar
Faamasinoga o Faamasinoga mo mataupu tau aitalafu a le Faamasinoga Faaitumalo a Krasnodar e aofia ai:
pulefaamalumalu: Agibalova V.O.,
faamasino: Pegushina V.G., Yakubovskoy E.The.
e tusa ai ma le ripoti a le faamasino: Pegushina V.G.
pe a failautusi: Lesnykh EA
faatasi ai ma le auai o le lōia a le malo Stukova D.G.
faʻalogo i luma o le faamasinoga i le apili a le loia sinia fesoasoani 6 i le faaiuga a le faamasinoga itumalo o Pervomaisky.
I le faʻalogoina o le ripoti a le faamasino, komiti faamasino
faʻaopoopoina:
o le loia moliaga o le Territory Krasnodar, mo le manuia o le auititi 1, na apili atu i le faamasinoga i le Matagaluega o le Soifua Maloloina i le Itumalo o Krasnodar faatasi ai ma se manaoga ina ia faailoa atu e le tusa ai ma le tulafono le le tuuina atu o suega mo le tamaitiiti e pulea le kulukose o le toto. Na ia faailoa mai o se siakiina e le ofisa o le moliaga na maua ai le 1, le tausaga o le fanau mai, e aofia ai le vaega o le "tamaiti maʻi", Ua aofia ai i le Federal Register of Persons Suitable for State Social Assistance.O le tino faatagaina o le mataupu o le Rusia, o lona uiga, o le ua molia o le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Itumalo o Krasnodar, ua i ai le pule e tuuina atu ai vailaau ma togafitiga faafomaʻi i vaega o le faitau aofaʻi o le inisalini, vailaʻau palapala o le suka, mea e gaosia ai le tagata lava ia ma meafaigaluega. I le tulaga o le le mafai ona faataunuuina atoa le malosiaga ua faamaotiina, o le matafaioi o loo i ai faatasi ma le pule ua faamaotiina.
I le faʻalogo, na faʻamalamalama ai e le sui o le ofisa o le loia moliaga ia manaʻoga e manaʻomia ma talosagaina le tamaititi maʻi e tuʻuina atu le 1 le siaki o le siakiina o le kulukose toto i le aofaiga e 1,187 iunite e lei tuuina atu i le 2013-2014.
O le talosaga tetee a le Itumalo Faaitumalo o Pervomaisky na teena le moliaga e faamalie manaoga manaomia.
I le talosaga talosaga, o le fesoasoani sinia i le itu a leoleo moliaga 6 ua tulai mai le fesili o le faalēaogāina o le faaiuga a le faamasinoga itumalo ma le faia o se faaiuga fou e faamalie manaoga manaomia, e faasino i le le saʻo le fuafuaina o tulaga o le faamasinoga.
I le teteʻeina o le apili, o le sui o le Matagaluega o le Soifua Maloloina, e ala i le sui 7, talosaga i le faamasinoga itumalo e tuua le faaiuga e le suia, ma e le o faamalieina le sui, ma talitonu o le faaiuga a le faamasinoga faamasinoga e talafeagai ma le tulafono ma tatau.
A maeʻa le siakiina o mataupu, talanoaina le finauga o le apili, faʻalogo i le manatu o le itu a leoleo moliaga i le mataupu 5, faʻamalosi i finauga o le talosaga, manatu o le sui o le Matagaluega o le Soifua Malōlōina, e le sui sui 8, o loʻo talitonu o le faaiuga e tusa ai ma le tulafono ma faʻamaonia, faalēaogāina o le vaetamaina o se faaiuga fou i luga o le mataupu ina ia faamalieina manaoga ua taua, i mafuaaga nei.
Mai i mea o le mataupu na faavaeina ai le 1 tausaga o le fanau mai o se tamaititi e le atoatoa le malosi o le tino ma le siama o le maʻisuka ituaiga 1, foliga matuia, taufaasesega na faavaeina mai le 12.24.2012, lea ua faamaonia e tusi faamaonia o le ITU-2011 mai le 01.16.2013, ITU-2012 mai le 16.12 .2013, ITU-2013 i le aso 12/10/2014.
Le sui o le faʻalapotopotoga faʻaitulagi faʻalapotopotoga o tagata e le atoatoa le malosi " O le maʻisuka Society»9 mo le manuia o se tamaititi e le atoatoa le malosi 1 e uiga i le solia o ana aia tatau e lagolagoina ai le lagolago lautele. I le taimi o le asiasiga o le moliaga na faʻaalia ai le solia o le tulafono.
E tusa ai ma le Art. 41 o le Faavae o le Malo Rusia, ua i ai i tagata uma le aia tatau e puipuia ai le soifua maloloina ma tausiga faafomai. O fesoasoani faafomaʻi i ofisa o le setete ma ofisa o le malo ua tuʻuina atu i tagatanuu e aunoa ma se totogi mai le tala faʻatatau o tupe, saofaga inisiua, ma isi tupe maua.
E tusa ai ma le Mataupu 6.1, 6.2 o le Federal Law of the Russian Federation No. 178-FZ "E uiga i fesoasoani faʻalapotopotoga lautele"Mai le 07.17.1999. - o tamaiti ua le atoatoa le aia tatau e maua ai fesoasoani faʻapitoa a le malo i se ituaiga o auaunaga faʻaagafesootai; o le seti o auaunaga faʻaagafesootai ua tuʻuina atu i tagatanuʻu e aofia ai le tuʻuina atu o vailaau tatau, vailaʻau faafomai, ma oloa faʻapitoa e tusa ai ma tulaga o togafitiga faafomaʻi e tusa ai ma faʻasologa o se fomaʻi (parakalame) fualaau faafomai mo tamaiti ei ai manaoga faapitoa.
Tulafono Feterale o le Russian Federation o le 10/18/2007 N 230-FE "I luga o teuteuga i nisi o tulafono o galuega a le Rusia i le fesoʻotaʻiga ma le faʻaleleia atili o le faʻamalamalamaina o malosiaga"Teuteuga i le Tulafono a le Malo Tele"E uiga i fesoasoani faʻalapotopotoga lautele", O le Mataupu 4.1 na toe faʻaofiina, lea ua faʻamaonia ai o malosiaga o le Malo Rusia i le tuʻuina atu o fesoasoani faʻapitoa a le malo i le tulaga o se seti o auaunaga faʻaagafesootai mo le faʻatinoga o pulega a le malo o faʻapotopotoga o loʻo i totonu o le Russian Federation e aofia ai malosiaga nei e faʻatulaga ai le tuʻuina atu o tagatanuu i le Federal Register of Persons i ai le aia tatau e maua ai fesoasoani faʻapitoa a le sosaiete, ma le musu e talia auaunaga faʻapitoa, vailaʻau, vailaʻau faafomai o le faʻapipiʻiina o faʻatonuga mo le tuʻuina atu o vailaau faʻasaina, sapalai faʻasoifua maloloina, faʻapea foʻi ma fomaʻi faʻapitoa mo meaʻai mo tamaiti ei ai manaoga faʻapitoa, o le faʻatulagaga o le tuʻuina atu o le fuainumera o tagata i vailaʻau faʻatau i lalo o konekarate a le setete.
O le tulafono o le Territory Krasnodar o Tesema 15, 2004 Nu. 805-KZI luga o le tuʻufaʻatasia o faʻalapotopotoga tutoatasi a le malo o itumalo o le Itumalo o Krasnodar faatasi ai ma malosiaga eseese i le tulaga o le va fealoai»Na tuuina atu i le pulega le pule e tuuina atu ai le lagolago lautele i nisi vaega o le faitau aofai o tagata i le tuuina atu o vailaau ma togafitiga faafomai.
O le tulafono o le Territory Krasnodar mai le Nu 2398-K3 "I luga o teuteuga i le Tulafono o le Teritori o Krasnodar o Tesema 15, 2004 Nu. 805-KZ "I le faaeeina atu o faalapotopotoga tutoatasi a le malo i itumalo o le Itumalo o Krasnodar faatasi ai ma malosiaga eseese i le tulaga o le va fealoaiO le malo na tuuina atu i ai le pule e tuuina atu ai fesoasoani lautele i nisi vaega o le faitau aofaʻi i le tuuina atu o vailaau ma togafitiga faafomai, sei vagana ai vaega o tagata e maua insulini, mea e maua ai le suka, mea e siakiina ai le tagata lava ia ma mea faigaluega, pe maua foi le totoga o le totoga ma le totoga o le tino e maua ai le immunosuppressants.
O le mea lea, o le tino faatagaina o le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina o le Malo o Rusia, o le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Itumalo o Krasnodar, o le faatauina mai o vailaau, o le siakiina o le tagata lava ia ma mea tau togafitiga, ua i ai le pule e tuuina atu ai vailaʻau ma oloa faafomai i le faitau aofai o tagata e maua le inisalini, vaifofo mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le mea lea, o le matafaioi mo le faʻatinoga o lenei pule e tuʻufaʻatasia ma le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Itumalo o Krasnodar.
O le mumusu e faamalieina manaoga ua taua, o le faamasinoga faamasinoga na taua i le mea moni e faapea, o le talosaga a le malo mo le sueina o suega i le 2013, 2014. ua maea atoatoa.
E tusa ai ma le Taʻiala mo le tausiga o le soifua mālōlōina mo tamaiti e maua i le maʻisuka, o loʻo faʻamaonia e le Poloaiga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina ma le Atinaʻe Faʻaagafesoʻotaʻi o Rusia Numera 582, o le tuʻuina atu o tamaiti e iai ni suʻega e tatau ona 730 iunite i le tausaga.
I le faasologa a le Matagaluega o le Soifua Maloloina o Rusia Numera 750n "I luga o le faamaoniga o le tulaga o le tausiga o le soifua maloloina muamua mo tamaiti ei ai maʻi maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka", Lea na ulufale i totonu o le malosi faaletulafono o le tausaga, na faavaeina ai o le tuuina atu o tamaiti ei ai a latou sikola e tatau ona 1460 iunite i le tausaga.
I le faamasinoga, na tuʻuina mai e le faamasinoga muamua le kopi faʻataonia o le pepa o le tamaitiiti 1, o loʻo faʻaalia ai e faapea o le endocrinologist na ia tusia faʻamatalaga e uiga i le manaʻomia o le siakiina pea o le kulukose. O fua o le kulukose o le toto e ave i luma o le faʻamalosia o le inisalini aʻo leʻi faia le taumafataga. I totonu o le pepa o le inisiua, o le togafitiga o le inisalini e faʻamaonia ma o le taimi (8 itula, 13 itula, 18 itula, 22 itula) e faʻaalia i aso uma, o lona uiga, 4 taimi i le aso.
na tuʻuina atu e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina o le Itumalo o Krasnodar ma suʻega o le siakiina o le kulukose toto mo tamaiti ei ai manaoga faapitoa: i le 2013, i le aofaiga o le 17,500 fasi fanua mo le 33 tamaiti, e tusa ma le 1.45 paʻi i le aso i le tamaitiiti, i le 2014 i le aofaiga e 32,500 fasi pepa mo tamaiti e 36, lea e ave le 2.5 pusa i le aso i le tamaitiiti. O le aofaiga ua faailoaina e le lava, o le talosaga i luga atu o le talosaga e le i faamaonia e le Matagaluega o le Soifua Maloloina, na faatapulaaina i le tulaga masani o tupe faaalu i le masina mo le tagatanuu e toatasi.
Tuuina atu o vailaau mo tagata ei ai manaoga faapitoa e faia e tusa ai ma tulaga o togafitiga faafomai ma, i totonu o le uiga o le fuaiupu 2.7 o le Taualumaga, e tatau ona le faalavelaveina. O le aia tatau a le tagata talosaga e le atoatoa le tamaititi ina ia maua fesoasoani a le malo i le tulaga o le tuuina atu ia te ia o vailaau e le o faalagolago i le masani ma ua le faatapulaaina i le aofai o aiaiga na tuuina atu i paketi a le Malo Rusia mai le tupe a le malo.
I le faia o le faaiuga, na le saʻo le fuafuaina e le faamasinoga itumalo o tulaga talafeagai i le mataupu, ua le saʻo le faaaogaina o le tulafono autu, ma o faaiuga a le faamasinoga e le fetaui ma tulaga moni o le mataupu.
E tusa ai ma mea ua taua i luga, ua manatu le komiti faamasino e tatau ona faalēaogāina le faaiuga a le faamasinoga muamua, ma ona o tulaga e talafeagai ma le mataupu ua faavaeina i luga o le faavae o molimau e maua, ua manatu le faamasinoga e mafai ona faia se faaiuga fou i luga o le mataupu ina ia faamalieina atoatoa manaoga ua taua.
Taʻitaʻia e Mataupu 328 - 330 Code of Civil Procedure o le Russian Federation, komiti faamasino
fuafuaina:
Talosaga apili talosaga Fesoasoani Loia 6 - faamalieina.
Le faaiuga a le Faamasinoga Faaitumalo a Pervomaisky - faalēaogā. Faia se faaiuga fou i le mataupu.
Faamalieina manaoga taua o le moliaga o le Territory Krasnodar mo le manuia o se tamaititi 1 i le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Teritori o Krasnodar i luga o le matafaioi o le tuuina atu o se tamaitiiti e le atoatoa le malosi 1 ma le 1 187 vaega o suega o le kulukose toto e lei tuuina atu i le 2013 - 2014.
O le faaiuga a le faamasinoga o apili o le a tatau ona amata faamamaluina i le aso o lona taliaina.
Pulefaamalumalu:
Faamasino:

O sui o le ZakS e fesili ia Veronika Skvortsova e fuafua ia tulaga faataatitia mo le tuuina atu o siaki fua e aunoa ma se totogi i le maʻisuka

O sui o St. Petersburg ua faamoemoe e apili i le Minisita o le Soifua Maloloina Veronika Skvortsova faatasi ai ma se talosaga e atiae se tulaga faataatitia mo le tuuina atu o vaega o suega mo tagata e maua i le maʻisuka. I se fono a le komiti palemene i luga o tulafono i le Aso Faraile, Tesema 14, na palota palota le au palota mo le apili i le faifeau.

I le resitala o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka - 163 430 Petersburgers. I le na o le sefulu masina o le 2018, na siitia le numera e 7%. 36 607 tagata maua le inisalini togafitiga, 101 506 - otaota e pulea ai le suka toto. Mo tagata uma e maua i le maʻisuka-e le gata i le inisalini-e faalagolago i ai ma le le o le inisalini-e taua le mataʻituina o le kulukose o le toto i le aso atoa. Mo lenei mea, o le uiga o le pulea o le tagata lava ia e manaʻomia - suʻe suʻega.

E pei ona faamalamalama mai e se tasi o tusitala, o Denis Chetyrbok, o se lisi o vaega o tagata ma ituaiga o faamaʻi ua faavaeina i Rusia, i le togafitiga o vailaau ma vailaau faafomai e tuuina atu e tusa ai ma aiaiga mo le saolotoga:

- I aso nei, o loʻo faʻatulagaina e malo faʻaitulagi le manaʻomia mo suʻega suʻega. Latou te fuafua tutoatasi le numera o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiina, ma le tele o taimi latou te tuʻuina atu i tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka. E le gata i lea, o le faʻavaeina o ia itu taua o se aia tatau, ae le o se matafaioi a pulega, "o le tala lea a Denis Chetyrbok.

I le tasi itu, o tulafono faatonutonu o loʻo i ai nei a le Matagaluega o le Soifua Maloloina o loʻo fai mai o le auʻiliʻiliga o le kulūkose e faʻaaoga ai se tagata suʻesuʻe e naʻo totonu o suʻesuʻega. O lona uiga o le faʻaaogaina o suʻega mo le fuaina o le kulūkose i totonu o le toto e le o saunia. I le isi itu, i le 2014 Decree of the Government of the Russian Federation "I luga o le Taualumaga mo le Fausia o se Lisi o Fomai Faletupe", o suega e fesootai ma oloa na tufatufaina atu i pepa o togafitiga mo masini faafomai pe a tuuina atu se seti o auaunaga faaagafesootai.

O lona uiga, talu ai ona o tulaga masani i luga o le tuʻuina atu o tagata maʻi suka, ua le mautonu mea uma. E ui o le vaega sili ona lelei o tagata gasegase ua agavaa faaletulafono e talia ia saolotoga, pe fia ma o ai e tatau ona tuʻuina atu e le manino. Tulaga faʻataʻatitia mo le fuainumera o suʻega suʻega mo le siakiina e le tagata lava ia e naʻo le maʻisuka ituaiga II (e le o le inisalini) ma o nei tagata atamamai e faitioina. Ma mo le maʻisuka e aʻafia ai le inisalini, e leai se tulaga faʻapitoa, o le mea lea, i itulagi, e aofia ai St. Petersburg, ua faʻaaogaina tulaga tuai (faʻailoga). Ma i se tulaga aoao, e le faatauina mai i latou i nei mea tau togafitiga, ae faalagolago i le tele o tupe maua.

Fai mai Veronika Skvortsova, o se saunoaga mai le sui o St. Petersburg e faapea, "Ina ia fuaina le manaoga talafeagai mo le suesueina o fasi pepa ma ia fuafua fuafuaga mo konekarate e faafetaiaʻia manaoga o le setete, e foliga mai e talafeagai le folasia o se tulaga feterale mo le fuaina o fua o le kulukose toto.

Tuuina atu o vailaau faasaina

Faʻatalofa, o loʻu tina o se penisina, o se tagata e gasegase lautele, o le maʻisuka ituaiga 2, ua silia ma le tausaga le maʻi o le inisalini, ae e leʻi maua lava le saʻolotoga ma tuʻuina ni suʻega mo le glucometer. E le faapea mai fomaʻi na tuʻuina i latou pe a ou iloa e tatau ona tuʻuina atu e aunoa ma se tau totogi le suʻega o le suʻega ma taʻu atu i le fomaʻi i le lotoifale e uiga i lenei mea, a maeʻa le 5 masina na ia musu e tusi i latou e uiga i le mea moni e leʻo iai iina ia suega. I Novema, sa ou tausisi pea e tatau ona ia tusia, ae i le fale talavai teena le tuuina atu o le faasinomaga n ae o se tupe itiiti lava. o le a le mea e tatau ona ou faia ma le mea e alu i ai nei.

Muamua, taumafai e alu i le fomaʻi fomaʻi o lau falemaʻi ma fesili e uiga i fualaau faasaina, pe afai e le maua mai iʻuga, ona faʻafesoʻotaʻi lea o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ma se faitioga. Taʻu foʻi le tagata fai inisiua o ia na tuʻuina atu le meli. o le aiaiga a lou tina, fesili ia i latou po o le a le tupe latou te manaʻomia e tuʻuina atu e leai se totogi.

O fea e mafai ona ou iloa ai le lisi ma numera o vailaʻau na tuʻuina atu mo le maʻisuka ituaiga 1 mo tagata ei ai manaoga faapitoa?

Talofa, ua 45 ou tausaga, ua ou mauaina le maʻisuka ituaiga 1, o se tino ogaoga talu mai le 2012. Inisalini i le 2 itula, BMI 20.5-196. i le aso, g greased g 16.8, glukose o le toto mai le 20-32.8. faʻafesoʻotaʻi faifaipea, faʻateleina falemaʻi. Ma le isi, o faʻafitauli uma e ono tutupu i se uiga matuia, i le masina talu ai na afaina ai le fatu. E seasea lava i totonu ole falemaʻi, ae o nisi taimi latou te tuʻuina atu ni suʻega e aunoa ma se totogi mo le fuaina o le GK ma afai e tasi le tausaga talu ai, latou te tuʻuina mai ia te aʻu 2 pusa (100 fasi pepa), o le taimi nei latou te teena ma afai o maua, latou te tuʻuina le 1 pou (50 fasi pepa) i le masina, O le mea lea e tatau ona tuʻuina atu i tagata gasegase o loʻo maua i le maʻi pipili, ma isi. O le mea lea e tatau ai ia te aʻu ona teena fomai? Ou te lei teenaina fualaau faasaina (afaina lautele) (tagata le atoatoa o le vaega 3).

Alevtina, alofa. O lau inisiua (o loʻo faʻamaonia i le MHI tulafono) ma le MHI faʻapitonuʻu (Voronezh region) o le a aofia ai oe i auiliiliga. DLO (togafitiga talafeagai mo vailaʻau faʻasaina) - faʻatupeina e le feteʻenaʻiga a le malo ma le paketi o le Voronezh. O tulafono o le Voronezh e mafai ona faʻatulagaina nisi faʻaopoopoga o le lagolago lautele mo tagata e maua i le maʻisuka. E foliga mai, o ia fuafuaga e fesootaʻi ma le faʻalavelave na le mafai ona faʻamautinoa lelei i le paketi o le Voronezh.

Iloilo tali na maua, fesili mai iinei se fesili e uiga i le auala e totogi ai au tupe alu, faʻapipiʻi tali. Tausia lisiti mo vailaau ma vailaʻau o le suka.

Ituaiga o maʻi le atoatoa i le maʻisuka

O le tele o taimi, o le maʻisuka ituaiga 1 e iloa i tamaiti, o lenei ituaiga o faʻamaʻi e sili atu ona faigofie. I lenei tulaga, ua le mafai ona maua le le atoatoa i latou e aunoa ma le faamaotiina o se vaega faapitoa. I le taimi nei, o ituaiga uma o fesoʻotaʻiga lautele mo tamaiti e maua i le maʻisuka ua faʻamaonia e tulafono.

E tusa ai ma tulafono a le Rusia, o tamaiti e iai manaʻoga faʻapitoa e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona maua ni vailaau faʻasaʻoloto ma se pusa faʻapisinisi lautele mai lala sooupu a le malo.

A oʻo ina faʻagasolo le maʻi, ua tuʻuina atu le aia tatau e toe iloilo ai le filifiliga ma tuʻuina atu se vaega o le tino ma le mafaufau e tutusa ma le soifua maloloina o le tamaititi.

O le maʻisuka faigata e tuʻuina atu i le kuluma muamua, lua, poʻo le tolu faʻafitauli faʻavae e faʻavae i faʻamatalaga faafomaʻi, faʻataʻitaʻiga o suʻega, ma le talafaasolopito o maʻi.

  1. O le vaega lona tolu ua tuʻuina atu mo le siakiina o faʻamaʻi pipisi o totoga i totonu, ae o le maʻisuka e mafai pea ona galue,
  2. O le vaega lona lua e tofia pe afai e le toe mafai ona maua le maʻisuka, aʻo maʻi le tagata maʻi i taimi uma,
  3. O le vaega sili ona faigata e tuʻuina atu pe afai o le maʻisuka e iai ni suiga e le mafai ona suia i le tino i le tulaga o le faaleagaina i le tino, fatugaʻo, pito i lalo, ma isi faʻafitauli. I le avea ai o se tulafono, o nei mataupu uma o le vave faʻalauteleina o le maʻisuka ua avea ma mafuaʻaga o le atinaʻeina o le le atoatoa, faʻamaʻi, leiloloa o galuega vaaia ma isi faʻamaʻi tuga.

Faʻamanuiaga, totogi ma faʻamanuiaga mo tagata matutua ei ai le maʻisuka i luga o le tino

  • Pene penisione mo tagata lautele e faalagolago i le vaega talu mai le 2016 (pe a iai ni tagata faalagolago, o le aofaiga e sili atu ona faalagolago i le numera o tagata faalagolago)
    • 1 vaega - 9919.73 r
    • 2 vaega - 4959.85 r
    • 3 vaega - 4215.90 p
  • Tupe faʻaalu masina (UIA) ua faʻatulaga e fuafua ile vaega
    • 1 vaega - 3357.23 p
    • 2 vaega - 2397.59 r
    • 3 vaega - 1919.30 p
  • Faiga faʻapitoa faʻapitoa a le feterale mo tagata e le faigaluega faigaluega oeo latou tupe maua o loʻo i lalo ifo o le tulaga o le soifua maloloina
  • O leoleo ma tagata tausi maʻi o tagata matutua ei ai manaʻoga faʻapitoa, o loʻo faʻapipiʻiina ma totogi tai masina masina e tusa ai ma le Peresetene o le Tesema 26, 2006 Nu. 1455
  • O se tagata e faʻatasi ma se tagata e le atoatoa le tino o le kulupu 1 e tuʻuina atu i ai se pepa malaga ma femalagaaʻi i luga o tulaga tutusa. O tagata faigaluega le atoatoa e maua mai le 50% le tau. E le faigaluega mo FREE (siaki)
  • O se seti o auaunaga faʻaagafesootai e aofia ai vailaau faʻasaina, spa

    ituaiga 2 maʻisuka togafitiga

    ma felauaiga saoloto. O le aofaiga atoa e 995.23 p. Afai e te teena se afifi o auaunaga lautele. tautua, e te mauaina lenei tupe, ae leiloa mea uma. O le mea lea, ao leʻi tuʻuina atu, e tatau ona e mafaufau e uiga i le faʻatau fualaau faasaina. Afai e sili atu le taugata o au vailaʻau, ona lelei ai lea ona e teena auaunaga faʻaagafesootai. leai se afifi.

  • O tagata ei ai manaoga faapitoa o vaega 1 ma le 2 e maua aoga aoga (lesitalaina e aunoa ma ni suʻega ma sikolasipi)
  • Fale ma fale faigaluega
  • Lafoga lafoga ma toesega

Faʻamanuiaga ma togafitiga toga

Mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, e mafai ona teena faʻamaonia mo togafitiga o maʻisuka. O le toilalo o le a matua ofo lava. I lenei tulaga, o le maʻisuka o le a le agavaa e maua togafitiga faʻasaʻoloto ma o le a le mafai ona tuʻuina atu i ai fua e aunoa ma se totogi mo le mita, ae o le a maua taui tau tupe mo le taui.

O aoga mo togafitiga e avea o se fesoasoani taua mo le maʻisuka, o lea oi latou e maua le fesoasoani e latou te le taliaina, aemaise lava pe afai e le mafai e le maʻisuka ona galue ma ola ai i luga o le le atoatoa o le tino. Ae o loʻo i ai foi mataupu o le teenaina o faamanuiaga.

O i latou e filifili e le mauaina fualaau faasaina e mafua ai le teena o faamanuiaga e maua ai le lagona lelei mo le maʻisuka ma sili atu ai le mauaina na o taui faaletino.

O le mea moni, o le filifiliga e tuua le polokalama fesoasoani e le o se laasaga tatau lea. O le faʻafitauli o le maʻi e mafai ona suia i soo se taimi, e mafai ona amata faʻafitauli.

Ae i le taimi lava e tasi, o le tagata maʻi o le a le maua le aia tatau i vailaau talafeagai uma, o nisi o ia mea e mafai ona taugata, i se faaopoopoga, o le a faigata ona togafitiga lelei. E tutusa foi le togafitiga togafitiga - pe ae alu ese mai le polokalama, e maua e le tagata maʻi le taui, ae o le a le mafai ona malolo i totonu o le falemaʻi e aunoa ma se totogi i le lumanaʻi.

O se mea taua o le tau o taui. E le maualuga ma e itiiti ifo nai lo le 1,000 afe tala. Ioe, mo i latou e leai ni a latou tupe maua maualuga, e oʻo lava i lenei aofaiga o se lagolago lelei. Ae afai e amata le leaga, o le a manaomia togafitiga, o le a sili atu le tau. 2 vaiaso o le malolo i le tau o fale, i le averesi, 15,000 rubles. O le mea lea, o le lafoaia o le polokalama fesoasoani o se faanatinati ae le o se faaiuga sili ona talafeagai.

O faʻamanuiaga mo le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

A maeʻa ona maua le tulaga o se tagata e le atoatoa le malosi, e mafai e se tagata ona talosaga mo togafitiga e aunoa ma se totogi i se falemaʻi poo se falemaʻi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le Faaputugatupe o Inisiua Lautele poʻo le Matagaluega o le Soifua Maloloina ma faʻamaumauga nei:

  • tusifolau
  • maʻi faʻamaonia,
  • se pepa aloaia mai le Faaputugatupe o Penisione i luga o le maua o faamanuiaga,
  • SNILS,
  • fesoasoani mai le fomaʻi maʻi.

O pepa e tatau ona toe iloiloina i totonu o le sefulu aso, ma o faʻamatalaga e uiga i le aso e tuai ai, e tatau ona tuʻuina mai ma le tali. A maeʻa lena mea e manaʻomia lou mauaina o se kesi ile kesi. O tiketi e tuʻuina atu i le tolu vaiaso aʻo lumanaʻi le aso e tuai ai.

E faʻapefea ona maua togafitiga fua?

O le lisi o vailaau mo vailaʻau mo togafitiga ole maʻisuka ituaiga 2 e le laiti. O nei mea e masani lava o le faʻaititia o suka-pharmacological agents. Faʻatau fualaau faasaina mo le maʻisuka ituaiga 2, o la latou aofaiga ma pe fia ni suʻega e manaʻomia - o le fomaʻi e seti le endocrinologist. O le talavai e aoga mo le masina.

Le lisi o fualaau faasaina:

  1. Pusa (Acarbose, Repaglinide, Glycvidon, Glibenclamide, Glucofage, Glimepiride, Glibenclamide, Glyclazide, Glipizid, Metformin, Rosiglitazon).
  2. Injections (inisalini faʻamalolo ma le fofo).

I le faʻaopoopoga, mo le maʻisuka ituaiga 1, tui, tola ma le ava malosi e tuʻuina atu e aunoa ma se totogi. Ae mo le tuʻufaʻatasiga o le ae manaʻomia e aoina pepa ma faʻafesoʻotaʻi pulega talafeagai. O le faʻafefe i faiga faʻalapotopotoga e masani ona mafua ai le teena o faʻamanuiaga a le setete i le maʻisuka.

Ina ia agavaa mo vailaʻau maʻoti mo maʻisuka, e tatau ona e talosaga i le Pension Fund. A maeʻa le resitalaina, o le a tuʻuina atu e lenei faalapotopotoga le faʻamatalaga e faʻamatalaina ai falemaʻi, falemaʻi ma falemaʻi inisiua.

E le gata i lea, e tatau ona e ave se tusi faamaonia mai le Pension Fund, ma faʻamaonia e le teena e le tagata le manuia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O lenei pepa o le a manaʻomia e le fomaʻi, o lē o le a faatonuina se taotoga mo vaifofo e leai se totogi.

E le gata i lea, pe a faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, e tatau ona e:

  • tusifolau
  • se tusi faamaonia e faamaonia ai le aia tatau i faamanuiaga,
  • numera o le inisiua taitasi,
  • inisiua soifua maloloina.

E tatau i le fomaʻi ona tusi mai se faʻamatalaga faapitoa e tatau ai i se tagata maʻi ei ai le maʻisuka ituaiga 1 ona alu i le fale talavai. Ae e mafai ona e talosaga mo vailaʻau maʻisuka e leai se totogi i totonu o faʻalapotopotoga a le malo. Afai e leai se faʻamatalaga e uiga i ia falemaʻi falemaʻi, e mafai ona e suʻeina lo latou nofoaga i le nofoaga e nofo ai e ala i le faʻafesoʻotaʻi le Matagaluega o le Itumalo. soifua maloloina.

E masani lava, e teena e tagata gasegase mea e tatau ona avea ma tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e manaʻomia ai se taui tau tupe. E tusa lava pe sili atu le manaia o le maʻisuka ituaiga 2, aua le teena le aoga mo le maʻisuka.

A uma, o tupe maua e sili atu nai lo le tau o togafitiga. O le mumusu mai le togafitiga faaletulafono, o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona iloa afai e faafuasei ona paʻu le tulaga, o le a le mafai ona togafitia togafitiga.

E faʻapefea ona taia le maʻisuka e aunoa ma ni suʻega o ni uiga lelei ma lava

Tau mai ia te aʻu pe faapefea ona taulima nei mea? Ma o ai e sili atu ona faʻatautaia le falemaʻi 730 ua mou atu vailaau? Talu ai ona o le maʻisuka ua faamauina, o lona uiga o vailaau talafeagai uma ua atofa i ai. Faʻataonia: E le gata i lea, na fai mai le fomai endocrinologist o le alii sili o le finocrinologist i le aai o

Na lapatai mai Kirov e uiga i se fasi fuataga e aunoa ma se totogi mo suega e maua i le maʻisuka.

E i ai ni siaki saoloto e tuʻuina mo tagata mamai maʻi? - diabetico.ru

O le a, i totonu o lo tatou atunuu, ua tuuina atu le aia e le Fono a le City, le tulafono, NAPs o le Russian Federation ma tulafono faava o malo, i le Insulin - o le mea moni, ua lava, ma e tusa lava pe o le a le tatau ona fuafua le fuaina e le soifua manuia lautele. Ma o le endocrinologist hinted 730 o le a faatauina mai pe a uma le tausaga fou i latou lava. Ma i le ala, o le a faʻatau atu i falemaʻi a le falemaʻi - o se tasi mai le Matagaluega o le Soifua Maloloina o loʻo i ai se tauvaga vaivai: Faʻatau mai ni vailaʻau pe ae i le falemaʻi.

E oʻo lava i vailaʻau vai e tatau ona faʻatauina. E te faʻaaogaina oe lava inisalini i le falemaʻi, ma a oʻo ina e faʻamatuʻa le maʻisuka, e te le amanaiaina ma e te faʻaitiitia. I le lautele, o se mea leaga, suia le mataupu lona fa. O le tolu ava o loʻo i ai nei na maua foi i le maʻisuka, o lea e le i faamauina ai o ia. Faatasi ai ma le toalima o le injections i le aso, e maua ai le 10 nila i le masina. O fomaʻi mo le mamafa e leʻoloa mai ai poʻo le a le fesoasoani, ae o i latou na mauaina le taʻavale.

O le pusa o auaunaga faʻaagafesootai e le 730. Afai o le suʻega e maua ai le avanoa mo le pulea e le tagata o ia lava, o le suka o le ai ai ni faʻafitauli ogaoga ma le manaʻomia mo togafitiga sili atu taugata. O le tulaga o iai nei e aofia ai le fuaina o le kulukose i totonu o se nofoaga faʻapitoa.

E pei ona ou iloa, o iinei o loʻo i ai se glucometer masani. Pe o lona uiga e ala i le faʻatulagaina o e umia le puletaofia o se seti o fasi agafesootai e agavaa foi i mea taumafa o vaega o suʻega?

O nisi faʻamaoniga e ono lipotia ai fesuiaiga i le kulūkose, ae o le tagata maʻi lava ia e masani ona le lagonaina ia suiga. E naʻo le siakiina faifai pea o le tulaga o le tino, e mafai e le tagata maʻi ona mautinoa o le maʻisuka, o le maʻisuka e le oʻo i ni faʻafitauli.

Faʻamanuiaga mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka i le tausaga: o le a le mea e fai ma le auala e maua ai

Vitaly Miroshnik na tusia le 25 Ianuari, Lua tausaga talu ai na ia siitia atu i le aai. Na fai mai le falemai e le oi ai iina, e tatau ona e faatauina oe lava, lea ou te faia.

Sa ou tilotilo atu i luga o le Initaneti o se lisi o le meli faamuamua. Sa tusia e Sugar Mamaev le 25 Jan, Kolya protamine-insulin emergency 2 taimi i le aso. I totonu o faatonuga mo le faʻaaogaina, o le maʻisuka tusitusi e tatau ona teuina mo le sili atu ma le 6 suega. Ma ei ai loʻu Accu-siaki glucometer nano, latou te le tuʻuina atu ni fasi suʻega ma latou le aofia ai se fasi pepa, o se tala e sili ona leaga: O loʻu toalua ei ai le maʻisuka ituaiga 1, tatou ola ai i Yakutia, mo le tausaga talu ona aveesea le suʻega a le tagata maʻi mai le lisi o fualaau faasaina mo le maʻisuka malosi.

Pe o se tulafono ou te le iloa. Maʻisuka faʻatasi ai ma le maʻisuka faʻalagolago i le inisalini ituaiga 1 - fasi siaki i le tausaga, ituaiga 2 - fasi siaki. E le o aʻu o se fomaʻi, ae ou maʻi i se suega o le ituaiga 1 mo le 50 tausaga. Ou te fesoʻotaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2 ma iloa ai latou te aʻafia le maʻisuka ma le taimi umi ma le umi o le sapalai o le sili atu ma le 40 iunite i le aso, o loʻo taʻu mai ai o iniseti e le aoga mo latou, latou te le aafia ai le tino ae le faʻaitiitia ai le suka, e tatau lava ona faʻagata oe i le tuʻuina atu.

O ai e tatau ona i ai le faʻamaʻi o le maʻisuka sikola o suʻega?

O le suka nei ua fuaina le 11.3, o lea e tatau ai ona e inu se pulu ma fua i totonu o le lua itula, o le a le sese lava. O lea, alu i le fale talavai ma faʻatau, ma latou tauina maʻila, ma le tagi a le pusi mo le litaea.

O le tali atoa lena. E masani lava ona ou filemu e uiga i nila. Ou te faatauina pea lava se suʻega a le tagata lava ia. Ou te taumafai e aua le utaina a matou fomaʻi.

Ona o lenei uiga, ou te le aumaia se togafitiga pusi, e faʻafefea ona e faʻalogo i tagata na le atoatoa le malosi? Ou te manatu o lona uiga o se tagata na togafitia, e le o suia ia faailo i le itu suka. Tau mai ia te aʻu pe faapefea ona taulima nei mea? Ma o ai e mafai ona faʻataʻitaʻiina falemaʻi o loʻo i ai fualaau? Talu ai ona o le maʻisuka ua faamauina, o lona uiga o vailaau talafeagai uma ua atofa i ai. Faʻataonia: E le gata i lea, na fai mai le fomai endocrinologist o le autu autu o le aai

Vaevaega i tulaga fou o le MP • Dia-Club

Na lapatai mai Kirova e uiga i le faalēaogāina o le tuʻuina atu o le free test trials mo tagata e maua i le maʻisuka. O le a, i totonu o lo tatou atunuu, ua tuuina atu i ai le aia tatau e faalēaogāina ai faamaoniga na faavaeina e le Faavae, tulafono, NAP o le Russian Federation ma tulafono faava o malo, i le Insulin - e moni lava o loo i ai faafitauli, ua lava, ma e ui i le mea moni e tatau ona fuafua ia dosesia e le soifua manuia lautele.

Ma o le endocrinologist na ia taʻua e tatau ona ia faatauina mai pe a uma le tausaga fou ia te ia lava.

I le faaiuga a le Faamasinoga Maualuga o le Rusia, ua faʻaumatia ai avanoa mo faʻataʻitaʻiga

I ia tulaga, o le tagata maʻi e iai le aiā tatau e talosagaina se faʻamatalaga mai le ulu o le fomaʻi poʻo le faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi. Afai e talafeagai, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le suega faʻamaonia poʻo le Matagaluega o le Soifua Maloloina. O le mauaina o vaega o suʻega mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka ma isi vailaʻau e mafai ona faia i na o falemaʻi faapitoa ua faʻatuina e le setete.

O le tuʻuina atu o fualaau faʻasaina, maua mai o masini mo le mataituina o le maualuga o le tagata maʻi ma sapalai mo latou o loʻo faʻatinoina i nisi o aso. Mo maʻi, fualaau ma mea e faʻaaogaina e vave ona tuʻuina atu mo le masina ma na o le aofaiga o loʻo faʻaalia e le maʻisuka.

Ina ia mafai ona maua se vaega fou o fualaau oona e tufatufa atu i lalo o le suka, o le a toe faia e le tagata maʻi ni suʻega ma maua ai le faʻapala. E faavae i luga o taunuuga, o le endocrinologist e tuʻuina atu se faʻamatalaga fou. O nisi o maʻisuka ua feagai ma le mea moni e faapea, e le o tuuina atu i latou i vailaau faʻamaʻi, toto masima toto poʻo fasipepa mo se glucometer, e mafua mai talu ai e leʻo maua fualaau ma leai.

I se ituaiga, e mafai foi ona e valaʻau le Matagaluega o le Soifua Maloloina poo le tuʻuina atu o se faitioga i luga o le upega tafaʻilagi aloaia. E mafai foi ona e faʻafesoʻotaʻi le lōia moliaga ma faila se talosaga. I le faʻaopoopoga, e tatau ona e tuʻuina atu le maʻisuka, faʻamatalaga ma isi faʻamaumauga e mafai ona faʻamaonia le saʻo.

Tusa lava pe o le a le maualuga o le suʻega e faamautinoa ai le maualuga o le kulukose, latou te le manuia i lea taimi. Mo le maʻisuka, o le gaosiga o le gaosiga o loʻo faʻaleleia i taimi uma, o nisi faʻataʻitaʻiga ua le o toe gaosia, toe suia i nei mea fou. O le mea lea, mo nisi masini e le mafai ai ona faʻatau mea.

E i ai ni siaki saoloto e tuʻuina mo tagata mamai maʻi? - diabetru.ru

Ioe, mo i latou e leai ni a latou tupe maua maualuga, e oʻo lava i lenei aofaiga o se lagolago lelei. Ae afai e amata le leaga, o le a manaomia togafitiga, o le a sili atu le tau.

O le mea lea, o le lafoaia o le polokalama fesoasoani o se faanatinati ae le o se faaiuga sili ona talafeagai. O faʻamanuiaga mo le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Le eseesega i le va o Tujeo ma Lantus

Suesuega ua faaalia ai o Toujeo e faʻaalia le pulea lelei o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka. O le faʻaitiitia o le hemoglobin glycini i le insulin glargine 300 IU e ese mai le Lantus. O le pasene o tagata na ausia le maualuga o le HbA1c e tutusa lava, o le pulea glycemic o insulin lua e tutusa. I le faatusatusa ia Lantus, o Tujeo ua sili atu le faasolosolo malie o le faamatuu atu o le inisalini mai le tuusao, o le mea la lea o le aoga tele o Toujeo SoloStar o le faaitiitia o le lamatia o le faatupuina o le malosi o le hypoglycemia (aemaise i le po).

Faamatalaga auiliili e uiga i Lantushttps: //sdiabetom.ru/insuliny/lantus.html

Le lelei o Toujeo SoloStar:

  • le umi o le gaioiga e silia ma le 24 itula,
  • maualuga o 300 PIECES / ml,
  • itiiti le tui (O iunite Tujeo e le tutusa ma vaega o isi insulin),
  • itiiti le lamatiaga o le atiaʻe o le hypoglycemia i le nocturn.

Faʻafitauli:

  • e le faʻaaoga e togafitia le ketoacidosis o le maʻisuka,
  • saogalemu ma le lelei i tamaiti ma fafine maʻitaga e leʻi faʻamaonia,
  • e le o faʻamatalaina mo faʻamaʻi fatu ma le ate,
  • tagata taitoatasi le le faapalepale i luga o ata.

Otootoga faatonuga mo le faʻaaogaina o Tujeo

E tatau ona tui faʻasolosolo ile inisalini ile taimi i le taimi e tasi. E leʻi faʻamoemoeina mo le puleaina o le tino. O le fua ma le taimi o le pulega e filifilia taitoatasi e lau fomaʻii lalo o le siaki faifai pea o le kulukose toto. Afai o suiga o le soifuaga poʻo le tino, e mafai ona manaʻomia le fetuunaʻi o fualaau. O le maʻisuka ituaiga 1 e tuʻuina atu ia Toujeo 1 taimi i le aso e faʻatasi ma faʻamaʻi tui inisalini ma meaai. O le vailaʻau glargin 100ED ma Tujeo e le o ni mea e ola ai ma e leai se mea e fesuiaʻi. O le suiga mai le Lantus e faia i le fuaina o le 1 i le 1, isi insulin insulin - 80% o le fua o aso taitasi.

E faʻasaina le fefiloi ma isi inisua! E le faʻamoemoe mo pamu insulin!

Igoa insulinGaioiga galueFaʻatau
LantusglargineSanofi-Aventis, Siamani
TresibadeglutecNovo Nordisk A / S, Tenimaka
Levemirefaʻatau

O fesoʻotaiga vavave faʻasoa fesoʻotaʻi vavalalata ma le lelei ma le le lelei o Tujeo. I le lautele, ua faamalieina tagata i le atinaʻe fou o Sanofi. O mea nei e tusia e tagata maʻisuka:

Afai ua uma ona e faʻaaogaina Tujeo, ia mautinoa e faʻamatala atu lou poto masani i faʻamatalaga!

  • Inisalini Protafan: faatonuga, faʻatusatusaga, iloiloga
  • Inisalini Humulin NPH: faʻatonuga, faʻatusatusaga, iloiloga
  • Insulin Lantus Solostar: faʻatonuga ma iloiloga
  • Togi tui mo inisalini: o se toe iloiloga o faataitaiga, iloiloga
  • Satellite Glucometer: o se toe iloiloga o faataitaiga ma iloiloga

Tuua Lau Faamatalaga