O a suamalie e mafai ona maua i le pancreatitis?

Meaʻai lelei e fai ma faʻamaoniga o le soifua maloloina

O le afaina o le pancreas e tupu tele lava i tagata e faʻaleagaina le ava malosi, faʻapea foi i latou o loʻo mafatia mai cholelithiasis.

O mea nei e avanoa e aafia ai le faʻaalia o pancreatitis:

  • inupia
  • siama
  • siama siama
  • le i ai o parasite
  • taotoga taotoga
  • manuʻa i le eria o le pancreas.

O le gasegase o le faʻamaʻi e tuʻuina atu ma nisi o faʻamaoniga i le tino o tiga faifai pea, masani lava i le agavale tauagavale ma le vomiting. O nisi taimi ei ai tulaga o le itiiti o le samasama o le paʻu.

O le pancreatitis e mafai ona faʻaalia i se foliga lapopoa, ma i mataupu o le le tausisia o tulafono talafeagai i meaai paleni, faʻapea foi ma le taʻitaʻia o se olaga le saʻo, faʻalauteleina i se tulaga masani o le maʻi.

I le taimi lava lea e tasi, e le o faʻalauiloaina ia faʻamaoniga, ae o vaitaimi o le faʻavavevaveina ma sili atu le toomaga o le tulaga lautele. O faʻamaoniga e faʻaalia i foliga o nisi o faʻaaliga:

  1. tiga i le pito i luga tauagavale,
  2. taʻavale
  3. toesea mamafa
  4. vaivaiga, le lelei le soifua maloloina.

Mea aoga? Faasoa le sootaga

Afai e le o togafitia le pancreatitis ma o le gasegase o le maʻi e umi se taimi, o lenei mea e mafai ona mafua ai se faʻalavelave i le masaniga o le tino o le pancreas, lea, e mafai ai ona faateleina le lamatiaga o le maʻisuka ma le soliga matuia o le tino.

Ina ia faʻamalieina le afaina i le okeni ua aʻafia, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le tiga, e fautuaina le faʻaaogaina o enzymes pancreatic.

I nisi tulaga, o le le lelei o aiaiga o fesoasoani faʻapitoa faʻapitoa e mafai ona taʻitaʻia ai taunuuga. E mafai ona e fesoasoani i se tagata na osofaia osofaʻi le mumu o le pancreatic e ala i le tuuina atu ia te ia o le fesoasoani muamua, pe afai e iloagofie faailoga o le maʻi.

Gaioiga e ao ona faia i lenei mataupu:

  1. tuu se mea mafanafana mafanafana i luga o le manava,
  2. ia tuʻuina atu le faʻasolosolo o loʻo i ai nei ("No-shpa", "Spasmomen", "Papaverine"),
  3. taofi meaai
  4. mataitu le tausisia o le moe.

O le pancreas o loʻo taumafai e toe faʻaleleia, e ui e tele taumafaiga e tatau ona faia. Afai e maua le pancreatitis, e fautuaina e tagata tomai faapitoa fualaau.

Ae o le mea muamua lava, o se taua taua tele i le tau faasaga i le faʻamaʻi o le tulaga lea e tausisi ai i tulaga masani i meaʻai ma le tausisia o se taumafataga faapitoa.

Le manaʻoga mo meaai

Meaʻai mo le pancreatitis e tatau ona saʻo lelei.

O le manatu o mea taumafa mo le tele o tagata e foliga mai o se avega mamafa, faamalosia e lafoaia le vaetamaina o masani masani. O lona tausisia o le pancreatitis e le o se mea na tupu.

E ui lava o lenei mea e mafai ona maua ona lelei, aua o le faafetai i le taumafataga o loʻo faʻaaogaina e se tagata i se soifua maloloina lelei ma lelei.

O le tausisia o se taumafataga e faʻamalosia mo tagata gasegase i ituaiga uma o le faʻamaʻi, faʻapea foi i le tulaga o le faʻaitiitia o faʻamalologa leaga faʻaalia ina ia mafai ai ona aloese mai le faʻalavelave.

O le faasologa o le 'ai i le taimi o le faʻavavevaveina o le maʻi o le maʻi e tatau ona faapenei. I totonu o le 1 i le 3 aso, o le fiaai ma le moe e malolo. Faʻatagaina naʻo le tele o vai inu, e aofia ai ava nei:

  • vai inu minerale,
  • pulupa,
  • lanu meamata
  • seasea tuai.

A maeʻa le lagona o le tiga, o le a faasolosolo lava ona fautua mai e faʻalauiloa atu aano o manu i totonu o le meaai meaai, cheese cheese, siʻosiʻisi o le siʻisi, ma le suamalie e faʻavae i luga o le suka o fualaau aina e aoga.

Mea taumafa i fafo atu o le laʻasaga tetele

I le pancreatitis, o meaʻai e tatau ona maualuga i le popo.

O le faavae o se meaai paleni i le taimi o le faamagaloga e tatau ona avea ma meaai e maua i le polotini, lea e manaʻomia mo le faafouina o suauu pancreatic.

Eseese ituaiga o meaʻai e faʻamamafa ai le tino i gaʻo ma gaʻo vailaʻau. O le faʻaaogaina o masini gaʻo faigofie, e maua i le suka, honey, pastries, jam e tatau ona faʻaitiitia.

O taumafataga masani e fautuaina, pe a ma le 3 pe 4 itula, ae le o ni vaega tele. E le faʻatagaina meaʻai, faʻapea foʻi ma le matelaina.

O le faʻaaogaina o meaai e tatau ona faia i se tulaga mafanafana, e le aofia ai le vevela, e pei foi o meaai malulu, ina ia aloese mai le afaina o le mucosa gastric, ma le faateleina o le excretion o enzymes.

E fautuaina le kuka ma se faletua faalua, poʻo le kuka poʻo le tao. E tatau foi ona vavae ese meaʻai tunu, mea manogi, ma meaai kuka mai le lisi. E matua faasaina le ulaula ma inu soo se ituaiga ava malosi.

E le fautuaina ni oloa

A itiiti ifo i le 2 lita o le vai e tatau ona onā i le aso

Ona o le gaioiga o le le lelei o le tino i le pancreas, o lenei okeni e le mafai ona galue i le malosi atoatoa ma e le mafai ona taulimaina masani le galoina o meaʻai gaʻo ona o le le lava o numera o enzymes.

O le mea lea, e tatau ona vavae ese mai se lisi autu:

  1. puaa, ponaivi, kusi, tamai mamoe,
  2. samasami, meli, vao,
  3. ate
  4. soʻo se ituaiga o meaai kuka.

E le fautuaina e 'ai fualaʻau ma fualaau' aina, o lo latou faʻaaogaina o meaai pe a maeʻa le togafitiga o vevela, ma o nisi e tatau ona vaʻavaʻa atoa mai le meaʻai. Faatasi ai ma:

O le taumafaina o nei fualaau faisua, aemaise lava i voluma tetele, e tau atu i le faateleina o le faʻamalosi i totonu o le manava, ma mafua ai ona fuga ma afaina i totonu o le manava. E le gata i lea, e le fautuaina le 'aina o fualaau aina ma fua o loʻo i ai le tofo oona.

I le taimi lava e tasi, o apu kuka, vine o foliga o le tilo, jelini, fualaau suamalie ma le faaopoopoina o fualaau mamago e aoga.

E mafai ona e lisiina ipu e le tatau ona faʻaaoga i le taumafa a se tagata maʻi i le pancreatitis:

  1. musika ma se teuteuga o latou,
  2. millet, faapea foi ma le penisa penina,
  3. fuamoa mata ma falai,
  4. marinades, mea manogi,
  5. saisi ma isi mea ulaula ulaula,
  6. keke, keke, aisa kulimi, kapoti,
  7. kofe, lauti uli, chicory, koko, falaoa kvass, faapea foi ma sukalati vevela.

O le a le mea e faatagaina

O nisi oloa o le a lafoaia e faavavau!

E ui lava i le tele o tapulaa i luga o le faʻaaogaina o oloa, e mafai ona i ai i totonu o le meaai mea taumafa meaʻai maloloina, aemaise lava pe afai e kukaina e ala i le faʻaaogaina o le fafie.

E manino lava, i le amataga o le tausiaina o se taumafataga faapitoa, o le gaogao o mea taumafa maualalo maualalo ma le le lava o masima mo le masani masani atonu e foliga mai e le masani ai, fou.

Ae i le aluga o le taimi, o le a faʻaaogaina e le tagata, ma mulimuli ane o le tele o mea saʻo e faʻaaogaina o le a sili ona manaia i le tofo.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le faaopoopoina o fualaau faisua ma le pata i tamai tofo ua faatagaina. O le faʻaaogaina o oloa gaosi oloa faʻatasi ai ma le faaopoopoina o le margarine, susu gaʻo, ituaiga uma o nati, faʻapea foʻi ma fatu, e faʻaititia ona o le maualuga o meaʻai i totonu.

Ona o le mea moni e le o fautuaina le falaoa paʻepaʻe mo le mateina, e tatau ona suia i se fatu atoa po o se pulu. I lenei tulaga, e le mafai ona faatagaina pusa fou, talu ai e sili atu le aoga o oloa falaoamata mo le galue masani o le pancreas.

O taumafa paleni paleni e aofia ai le faʻaaogaina o iʻa maualalo, lapiti, toso, moa. O lauti mai ia i latou e tatau ona fufulu, pe o le pepa ua afaina, sili ona lelei i le paʻu. E mafai ona avea ma meaʻai, aano o manufasi, falaoa, fasi meaʻai ma sina masima masima ma e aunoa ma le faaopoopo o mea manogi.

Mai mea lelei, e mafai ona faʻaaoga:

O le faʻaaogaina o le suka e le manaomia; e fautuaina e suitulaga i le fructose.

E sili atu le lelei o le kuka

Ona o le faʻaaogaina o fualaau 'aina i le taumafataga, e mafai ai ona fai paluga pateta, meainu suamalie, ma faʻaaogaina e avea o se vaega o vailaʻau eseese. I nai fua laʻititi, e faʻatagaina e 'ai melons, suamalie.

Ae o vine, e pei o fig ma aso e le tatau ona faʻaumatia, ina ia aua nei faʻaosofia ai le faateleina o le gaosiga o le kesi i totonu o le manava.

Fautuaina taloni tao, pi, apu. O le i ai o le kulimi i la latou tuufaatasiga, o fualaau aina suamalie e faateleina ai mea oona i le sua oona, o le mea lea e le o faailoaina mai mo le faaaogaina.

I le togafitiga o pancreatitis, o le kinnamona o loʻo faʻaaoga, lea e faʻamalolo ai uiga masani. E fesoasoani i le faʻamamaina o le komiti pulelasi, ma e faʻapipiʻiina ai foi le galulue faʻatasi o le vaega o meaʻai, ma faʻamalosia ai le lelei o le toe faʻaleleia o le totoga o le tino.

E mafai ona faʻaaogaina i le faʻaogaina o le siʻosiʻomaga, ma le isi mea e aofia ai, 1 tbsp. sipuni, faʻafefe i le 1 ipu vai inu. Mo le masani masani o meaai faatagaina, e faʻasaina le inuina o mea taumafa i le vai, faʻapea foʻi ma lona faʻaaogaina 3 itula aʻo lei alu i le moega. A le o lea, o le ai ai se uta tele i luga o le ogalaau mumū ina ia mafai ona eliina meaʻai.

Ma o le pancreas e tatau ona malolo i le po ina ia mafai ona toe maua atoatoa i le lumanaʻi ma galue i le masani masani. Afai e te mulimulitai i nei tulafono faigofie, e mafai ona e aloese mai le tele o taimi o le faʻavavevave o pancreatitis, o le soifua manuia lautele o le tino o le a sili atu ona lelei, ma lelei le soifua maloloina.

O le a le mea e tatau ona avea ma meaʻai mo pancreatitis, o le a faamalamalamaina ai le vitio:

O faʻamaʻi pipisi e masani lava ona popole i le fesili - e manaʻomia ona latou tausisi i nisi o mea faapitoa mo pancreatitis?

A uma, o mea taumafa paleni meaʻai o se mea e manaʻomia muamua mo le toe maua mai i le taimi o le faʻamaʻi tele o lenei faʻamaʻi, ma i lona taimi masani.

O le faʻailoga sese o le a faʻaosofia ai se osofaiga fou o le faʻamaʻi. Ae o fualaau oona e le tatau ona leai se aoga.

Faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona e kuka lelei ma manaia, o le mea autu o le iloa lea o mataupu lautele o le kuka.

Meaʻai lautele mo pancreatitis

O le gasegase o le pancreatitis o se maʻi matuia ma se maualuga maualuga o le tino (pe a ma le 50%). Faatasi ai ma se faʻavavega o pancreatitis mo le 2-3 aso, e tatau ona e aloese mai meaʻai.

O le tagata gasegase i le taimi nei o loʻo i totonu o se falemaʻi faafomaʻi, ma o nisi taimi i le potu maʻi tigaina. Ona o le vevela o tiga i totonu o le manava, e leai se manaʻoga, o lea e faigofie ai ona matelaina i lenei taimi.

O le tino, e pei o le, e lagona e ia e manaʻomia ona toe faʻaleleia. O se meaai fiaai mo pancreatitis e le na o se togafitiga, ae o se puipuiga foi o isi faʻavavega. E taofia ai le atinaʻe atili o le faʻamaʻi ma fesoasoani i le amataina o le faʻamagaloga.

O le maeʻa maeʻa o le pancreas o se tulaga e matua manaʻomia lava mo le toe faʻaleleia, ma o le fiaʻai e mafai ai e le toto mumu ona nofo i le malologa.

I le leai o se meaai, o le pancreas e le maua ai ni enzymes, o lona uiga e le o se mea e teliina, e pei o le tulaga o le pancreatitis.

O le lisi a le tagata maʻi i lenei taimi e naʻo le vai mafanafana ma le suamalie e maua ai le tali.

E mafai ona e amata taumafa mai le fa i le lima aso o le maʻi. Faʻaopopo meaai i le taumafataga ma le faʻaeteete tele, i ni vaega laiti.

A oi ai i totonu o se fomaʻi, e 'ai e le tagata maʻi e tusa ai ma togafitiga faafomaʻi Nu. 5. A maeʻa ona faʻaulu i le fale, e tatau foi ona e tausisia lenei taumafataga.

O ona mataupu faavae lautele:

  • lima i le ono taumafataga i ni vaega laiti,
  • teenaina o oloa ma metotia o la latou gaioiga, faʻaosoina le pancreas i le faateleina o le gaosia o enzymes.

O le lisi o oloa faʻasaina i totonu o le pancreatitis oona e aofia ai mea inu ava malosi, pusi gaʻo, falaoa paʻu, fualaau faʻasatauro.

E tele sāpala mo tagata gasegase e maua i le pancreatitis, e talafeagai foi mo le faʻavaveina o le maʻi.

O talo i totonu o na fua o meaʻai e saunia i na o auala malie: i totonu o se fafie faʻamaʻavale, kuka, faʻafeiloaʻi i totonu o se masini vai, solo i totonu o se sieve. O falai ma ulaula na kukaina i luga o le falai poʻo le loloto-falai e matua faʻasaina.

Lafoaʻi meaʻai e manaʻomia mo le tagata maʻi mo le valu i le iva masina talu ona faʻatuʻa. E le o lona uiga pe a uma ona e nofo i le taimi atoa i se lisi faapitoa, a maeʻa le iva masina e mafai ona e "oʻo mai" i le atoa.

Pancreatitis o se faʻamaʻi lea e sili atu ona faigofie ona puipuia nai lo le faʻaumatia. Soo se mea lava, e tusa lava pe na o le tasi le taumafa o le ava po o meaʻai gaʻo e mafai ona osofaʻi ai se osofaiga fou, o lea e tatau ai ona e mulimuli i le saʻo o le lisi i lou olaga atoa.

Faʻamatalaga faʻamaonia mo tagata gasegase

O mea taumafa mo pancreatitis e tatau ona maualuga i le popo, ae o meaai e maualuga i gaʻo ma gaʻo e tatau ona tapulaa. O fua uma ma se faasologa o vaiaso taʻitasi e faia i le usitaia o lenei mataupu faigofie.

O se faʻataʻitaʻiga lenei mo le faʻamalosia o pancreatitis, fuafua mo aso e tolu.

  1. Paʻu paʻepaʻe, pateta paluga, vai oona,
  2. Fuamoa moa, pulu vavae, susu, falaoa paʻepaʻe,
  3. Pulu tila, zuciniini tio, sua tomato, vine, falaoa paʻepaʻe,
  4. Leli pe fualaau suamalie,
  5. Hercules ma susu, tea, fualaau suamalie.

  1. Lafu vela, Hercules, falaoa,
  2. Mashed curd, applesauce, falaoa,
  3. Vailaʻau suamalie, iʻa fagota, palukiniki, falaoa pisi,
  4. Suauu moa, masarati koko poʻo apu, susu susu,
  5. Faʻafefeteina aano o manufasi ma paluga pateta, fualaau suamalie.

  1. Fufuluina fuamoa, susu, falaoa,
  2. O iʻa falala falala, falaoamata apu, lauti ma susu,
  3. Suauu suamalie, aano o manufasi ma le puree vine, apricots mago mamago i totonu o le vai, lauti,
  4. Meaʻai gaʻo aisa ma le araisa, kefir, falaoa paʻepaʻe,
  5. Uu zucchini ma le pateta, kuka, paluga, falaoa, lauti.

I le pancreatitis e masani ai, o le a sili atu le eseese o taumafa. O le taumafataga e mafai ona aofia ai susu susu ma meaʻai fila: fualaʻau mata, fua, fualaau mama.

O se faʻataʻitaʻiga faʻasologa mo le aso e tasi:

  1. Fuga o le Rosehip,
  2. Salati o beets tipi ma apu, paluga pipi ma le oatmeal,
  3. Omelet, faatutumu faatumu,
  4. Suauu susu, falaoa ma pateta, fualaau mamago mama,
  5. Palu falala, susu susu susu, lauti,
  6. Kefir

O le lisi o loʻo faʻaalia ai o meaʻai mo pancreatitis e matua faigofie lava, ae i le taimi lava e tasi, o le tagata gasegase e le gata i oloa autu: aano o manu, fuamoa, iʻa, pateta, falaoa, soupisi, falaoa ma susu.

E leai ni meaʻai i luga o le lisi, aua e faʻasaina le suamalie ma le pancreatitis. Ae o le nifo manogi e le manaʻomia ona faʻavauvau, ona o loʻo i ai se auala, o le a faamatalaina auiliili i lalo.

O le tautua o voluma i luga o le lisi e le o faʻamatalaina manino mai, talu ai e le faʻatapulaʻaina le tele o meaʻai mo pancreatitis - e mafai ona e 'ai tele, e tele mea e manaʻomia e faamalieina ai le fiaai.

Soʻo se mea tau falemaʻi e le o se meaʻai mo le paʻu o le mamafa, ae o se taumafataga e faʻamoemoe e faʻamālōlōina se okeni faapitoa, i lenei tulaga o le pancreas.

O nai upu e uiga i le maʻi

O le mea lea, pancreatitis o se gaioiga mimiti lea o loʻo matauina i le pancreas. I se faaupuga faigofie, o na enzymes e tatau ona ulufale i le duodenum e tumau pea i nofoaga ma amata ona faʻaleagaina le tino o le pancreas lava ia. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai se tulaga lamatia tele ma o lenei faʻamaʻi, toxins ua faʻasaʻoloto e mafai ona oʻo i totonu o le toto ma sili atu ona afaina ai totoga taua e pei o le fatu, gaʻo, ma le ate. E taua le taʻuina atu o lenei maʻi e mafai ona tutupu uma i le taimi masani ma i se foliga laititi. Ae ui i lea, faatasi ai ma nei faʻaaliga uma, e tatau i le tagata maʻi ona mulimulitai i se meaʻai faapitoa. O se mea taua tele le iloa po o fea meaai e mafai ona 'ai e aunoa ma le fefe mo le soifua maloloina, e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete, ma o le mea masani e tatau ona vavae ese mai le taumafataga.

Mafuaaga o le faamai

E taua foi le taua e uiga i mea e mafai ona mafua ai le amataina ma le atiina ae o lenei maʻi. O lea, muamua lava, o le mea sese lenei:

  1. Le taumafaina o gaʻo ma meaʻai vevela.
  2. Fafagaina.
  3. Le faʻaaogaina o meaʻai ma meainu.

Faatasi ai ma isi mafuaaga, e iloa e fomaʻi mea nei:

  1. Faʻanoanoa ma popole popole.
  2. Aveina o fualaau oona.
  3. Iniseti
  4. Faamai ogaoga.
  5. Le i ai o anufe poʻo le helminthiasis.
  6. Faʻapipiʻi o le papacreatic ducts.
  7. O le pancreatitis e mafai ona atiaʻe i le talaaga o isi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le cirrhosis o le ate, cholelithiasis poʻo le manava o le manava.

E faavae i luga o lenei mea, o se faaiuga faigofie e mafai ona faia e faapea ua leva ona fai se meaai le talafeagai e mafai ona oo atu ai i le tulai mai o lenei maʻi matautia.

Mea gaosi susu

E tatau ona taulai totoa i oloa gaosi susu mo tagata o loʻo mafatia i le pancreatitis. O lona uiga, i lona tulaga mamā, e mafai ona e na o sina sisi falaoa e maualalo. Palu atoa, kulimi, kulimi kirimoli - e tatau ona galo lenei mea. E mafai ona e faia ni ipu e faʻavae ile susu. E eseese puddings ma pusa.

Afai e maʻi le pancreatite o le tagata maʻi, o le a se mea e mafai ona ou 'ai mai fualaau faisua?

  1. Faʻatagaina: pateta, zucchini, kāloti, failaʻau.
  2. E talafeagai le teena o le sorrel, o le sipuni, aniani, keleti, kāpeti paepae, radisa, radis ma le tipi.

I lenei tulaga, e tatau ona fufulu vela, vela pe gaga.

Isi meaai

O le a se isi mea e tatau ona e manatua e taʻu atu ai i tagata o loʻo mafatia i le pancreatitis? O le mea lea, e tatau ona taulai faapitoa i meaʻai nei:

  1. O fuamoa. I lona tino mamā, e mafai ona e 'ai na o le palu fuatini pamu. I isi ipu ua faʻatagaina ai e le sili atu i le afa o sekone. A le o lena, o fuamoa e tatau ona lafoai atoa.
  2. Fats. A aunoa ma le fefe, e mafai ona e 'aina le sunflower ma le pata. E talafeagai le lafoai atoa o meaʻai manu ma ipu ua saunia i luga ia i latou. Aotelega e le mafai ona e 'ai gaʻo ma lenei faʻamaʻi.
  3. Sauga ma mea manogi. E na o semisweet fruit gravy e faatagaina. O isi meaai uma ma mea manogi e tatau ona faʻaesea mai le taumafataga.

O a meaai e faia e tagata ei ai le pancreatitis siama e tatau ona matua teena?

  1. Alcoholic and low alcohol alcohol.
  2. Meaʻai anapogi: hamburgers, shawarma, dog dogs.
  3. Pelu, mea fagota, ma isi.
  4. Meaʻai manogi, siva, sau sau.
  5. Pickles ma piko.
  6. Sausa ma ulaula meaʻai.
  7. Ice cream.

O a meaai e le fiafia i le pancreas?

O lea, o se lisi lenei o mea e afaina i le pancreas.

  • Mea inu gaosi. O le tele o faʻaleagaga o totoga uma o meaola e mafua mai i le gas, o loʻo maua i le tele o mea inu uma. Latou te faʻavauvau i le totonugalemu o totoga ma mafua ai le atinaʻega o faʻamaʻi masani o faʻamaʻi, aemaise lava o gastritis ma pancreatitis. O vailaau suamalie suamalie ua manatu e sili ona lamatia, talu ai e faaopoopo atu i le gaosiga o le gas, e aofia ai le tele o faʻatoʻaga, meaʻai, lanu ma le tele o meaʻai gaʻo, lea e galue mo le ofuina.
  • Meaʻai anapogi, oloa e leʻi maeʻa, aisa kulimi ma ipu gaʻo. Afai tatou te talanoa e uiga i mea leaga mo le pancreas, ona le taua lea o ituaiga uma o hamburgers, pizzas, dog dogs and other delights of restaurants restaurants, e le faigofie, ae o le kulimi kulimi e saogalemu i le taimi muamua e le aoga tele mo se mataʻu mataʻutia. O nei meaʻai uma e aofia ai le tele o gaʻo, ma talu ai o meaʻai manogi mo le pancreas e sili ona leaga, taumafa meaai vave, ice cream, meaai gaosi, ma meaai tutusa e pei o le oti ia te ia. E le gata i lea, o le 'ai soo i ia meaʻai e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o maʻi gallstone ma pancreatitis. Ae o meaʻai gaʻo masani e kuka i le fale o le a le manuia ai le okeni faʻafefe.
  • Sukalati ma suti. I fuainumera talafeagai, o le sukalati malulu maualuga e aoga tele mo le tino o le tagata, ae o le tele o le faʻaaogaina o mea lelei e mafai ona avea ma faʻasalaga mo le galuega atoa a le pancreas. E mafua ona o le sukalati ma le suamalie ei ai le tele o kulukose. O lenei vailaʻau e toetoe lava a vave ona aʻafia i totonu o le toto ma, o le mea lea, e manaʻomia ai le tuʻuina atu o le tele o tui o le inisalini, lea e nafa ma lona malepelepe. O le pancreas e aʻafia i le faʻasiga o le inisalini, ma o se vaega foi e nafa ma le faʻapalapalaina o meaʻai e 'ai, lea, e pei o le tulafono, e le eseese i mea maualalo maualalo. O le mea lea, o le faʻaaoga soo ma le tele o sukalati, e faasolosolo malie lava ona le mafai ona feagai ma ana galuega, e mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka.
  • Teu I le tele e mafai ai, kofe e afaina ai le setete o le fualaau otaota pe a faʻaaoga i luga o se manava gaogao. Ua faamatalaina lenei mea i le mea moni e faapea o mea o iai i totonu e faaosofia ai le manava ma aofia uma ai le gastrointestinal tract. O le mea lea, i le manava ma le pancreas, o le faagasologa o le tuufaatasiga o enzymes e amata, ae talu ai ona e le o ni meaai i totonu o le tino, o nei enzymes ua amata ona faaleagaina ai puipui o okeni, e mafua ai ona faia ni mea e le afaina. O le mea lautele, o le kofe ma le pancreas e mafai ona tuʻufaʻatasia, ae naʻo le tulaga o le mea e sili ona fiafia e inu ai o le a le faʻauluina muamua, ae pe a maeʻa le taumafataga o le taeao po o le 'aiga o le afiafi, ma le silia ma le 2 taimi i le aso.
  • Meaʻai, meaʻai vevela, ulaula. E le gata i lea, o le pancreas e le taulimaina ma le lelei o le suamalie o aspic, aspic, broth malolosi i ponaivi.

E le lava le malosi, ae o le faʻaaogaina o vailaʻau e aʻafia ai foʻi le aʻafiaga o le tino. E mafua ona o le faʻateleina o le faʻaaogaina o fualaau oona o lenei vaega i le tino, faʻafefe o faʻafitauli e mafua ai le faʻalavelave i le paʻu ma le faʻaitiitia o lana gaioiga.

Faʻalogo! E le fiafia le vevela i le vevela, o lea afai ei ai ni tiga i le itu, e le mafai ona e faʻaaogaina se paʻu vevela vevela i le nofoaga maʻi. E naʻo le faʻateleina o le faateleina o faʻamaoniga ma le faʻaleagaina o le malosi o le faʻamaʻi.

Aga masani leaga ma le paʻu

Ae faapefea e uiga masani leaga? E mafai ona latou faʻatupuina le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi poʻo le faʻaleagaina o le tulaga o se tagata, pe afai ei ai?

Alu O se tasi o mea sili ona leaga i luga o le meaʻai o le ava malosi. Pe a inuina le ava malosi, toxins e ulufale i le toto, lea e mafua ai le vavao o le pito o le gland. O lenei mea e faalavelave i le masani ona tuʻuina atu o le enzymes e maua mai ai ma taʻitaʻia ai lo latou faʻapipiʻiina i totonu o fusi o le okeni, ma mafua ai ona fausia le maʻi o le mai luga i ona puipui. O le mea lea, o le aʻafiaga le lelei o le ava malosi i luga o le pancreas e faigata ona faʻamaualuga, talu ai masani ona faʻaaogaina, aemaise i le tele o mea, e oʻo atu ai i le faʻaumatia o le okeni ma le atinaʻeina o se faʻamaʻi sili ona leaga e pei o le pancreatitis.

Faʻalogo! Ova malosi ma le pancreas e matua le fetaui pe afai ua uma ona atiaʻe e le tagata ni patho o lenei totoga. O le mea lea, o le faʻamaʻiina i le pancreatitis poʻo se isi faʻamaʻi e faʻaaogaina ai le ava (e oʻo lava i aso malolo ma faʻapitoa) o se koluse gaʻo.

Taua: sa maitauina e saienitisi se mamanu e tusa ai ma le 1/3 o mataupu uma o le siakiina o tumela oona i totonu o le pancreatic tissues, o lona faatulagaina na fetaui lelei ma le ulaula malosi o le maʻi.

O le tausiga o lou soifua maloloina, e le tatau ona e galo e uiga i le faʻaleagaina o aʻafiaga o faʻalavelave i le tino o le tagata. Mai faʻavevesi malosi faʻalagona, faʻamaʻi faʻamaʻi, soʻo se faʻamaʻi faʻamaʻi, ma o maʻi na natia talu ai. Ae o le pancreas lea ei ai i le muamua e tali atu i le vaivai ma le le mautonu. Mo lenei mafuaaga, o le pancreatitis, o se tulafono, e atiina ae ma maua i se taimi e leʻi pine ona mafatia i se le mautonu tele lagona. E le gata i lea, o mataupu o le maʻisuka ua faʻamalosia e faasaga i le talaaga o le ogaoga o le mafaufau e le masani ai i aso nei.

O le a le mea e sili ona manaʻo ai le pani?

O le lisi o mea e fiafia ai le pancreas e aofia ai mea e pei o:

  • fufuluina fualaau faisua, aemaise zucchini ma kāloti,
  • ananafi le falaoa e le faʻafefeteina
  • paluga, e aofia ai araisa, oatmeal, buckwheat,
  • fualaau fai sua
  • plums, blueberries, cherries, apricots, currants currants, rimoni, tilo,
  • gaʻo manu ma iʻa, mo se faataitaiga, vela, moa, lapiti, iʻa iʻa,
  • fuamoa
  • fua o le susu-yogurts, yogurt, kefir,
  • fualaau suamalie masani e le oi ai ni mea e puipuia ai, oona po o le tele o sugars,
  • vai
  • pulupulu pulupa.

O le mea lea, ina ia mafai ona puipuia lau paʻu, e te le manaʻomia le suia o lou olaga. E masani lava e lava le tuʻuina atu o meaʻai e sili ona leaga ma 'ai le tele o meaʻai e fiafia iai le pancreas.

O se faʻalavelave tele o le faʻamaʻi

I le tulaga o se foliga ma se faʻalavelave tele o le pancreatitis, e tatau ona faʻaitiitia le aofaʻi o meaʻai e maua ai le suka poʻo gaʻo. Faatasi ai ma mea e maua ai suka, soʻo se meaai suamalie, e aofia ai le meli, o meaʻai uma, ma, ioe, suamalie, e tatau ona vavae ese mai le taumafataga. E pei o le maʻi pancreatitis, ma le faʻavavevaveina o foliga masani, e fautuaina e le au atamamai le inu o le salu o le rose, po o le lauti e leʻi faʻasalaina.

E tatau ona manatuaina, pe a tupu se faʻamaʻi tele o le faʻamaʻi, soʻo se suamalie e vavae ese mai le meaʻai. I le tulaga e matauina le ogaoga o le tiga, o le fialaʻi faʻamalosi, faatasi ai ma le faʻaaogaina o le vai, e matua aoga lava. A leai se ituaiga o pancreatitis e le o faʻatasi ma le tupuga o se tiga ogaoga, ua faʻatagaina e ai soʻo se meaʻai e aofia ai le protein, e pei o le moa, iʻa, ma le pipi.

I le tele o tulaga, ma le pancreatitis, o loʻo i ai se faʻaopoopoga i le kulukose o le toto, o lea la o mea suamalie uma lava e faʻasaina i gasegase. E mafai ona avea lenei mea ma faʻafitauli mo i latou o loʻo faʻaaogaina i taimi uma ma le lole poo se fasi sukalati. O le teenaina o le suamalie e mafai ona oo atu ai i le atuatuvale ma le atuatuvale.

O le faʻaaogaina o togafitiga mo pancreatitis e faʻalagolago i ituaiga o faʻamaʻi. Faatasi ai ma le mumū o le pancreas i se foliga lapopoa, e tatau ona e lafoaia atoatoa le suamalie.

E tatau ona vavae ese le naʻo le suka, ae faapena foʻi ona sui. E tatau ona faia lenei mea ina ia faʻaitiitia ai le avega ile tino maʻi ma faʻaitiitia le gaosiga o le inisalini. Aʻo e toe faʻaleleia, e masani ona faʻatagaina e 'ai le suamalie, ae faʻavae i luga o le suka.

Faʻatasi ma le faʻamalolo umi o le pancreatitis, e mafai ona faʻatagaina lau sima, ae naʻo le noatia ma fai fuafua i nisi o tulafono:

  • pancreatic inflammation e le o faʻatasi ma le maʻisuka,
  • o le togafitiga e tatau ona i ai se aofaʻi maualalo o le kulukose ma le gaʻo, e le aofia ai mea inu ava malosi,
  • oloa e tatau ona fou ma maualuga,
  • e fautuaina e tuʻuina atu le fiafia i sitiva ua saunia i le fale.

Faʻasalaga umi, e tuʻuina atu e fomaʻi tagata i le pancreatitis e 'ai ai laʻau suamalie ma marmalade, marshmallows poʻo marshmallows, fualaau mamago ma le meli. E mafai ona e 'ai lole na faia i le fale mai le suka suka. O le filifilia o laʻau suamalie i totonu o le faleoloa, e tatau ona tuʻuina atu i le suauu ma le suka-susu ("Cow").

Faatasi ai ma le pancreatitis i le aso, ua faatagaina e 'ai e le silia ma le 50 g o mea lelei. I lenei tulaga, e tatau i se tagata ona mataʻituina ma le totoʻa le tulaga o le tino mamaʻi ma vave lafoai le suamalie i le tulaga o le faʻaitiitia o le soifua lelei.

Mo le pancreatiti, candies ma caramel ma ni meainu ma mea faʻapitoa, sukalati sukalati ma halva, nati, susu gaʻo, o loʻo i ai fualaʻau suamalie poo fualaau suamalie ma fualaau aina e pei ona faʻasaina.

Faʻamamā taimi

O le taimi lava e oʻo atu ai le pancreatitis i le faʻamagaloina, o le tele o oloa e mafai ona faʻaumatia e lautele. E faatatau foi lenei mea i lauusiusi, lea, peitaʻi, i soʻo se mataupu e tatau ona filifilia ma le faʻaeteete. O a mea e manaʻomia mo lau suti:

  • meaai i le fale (faʻatau mai filifiliga e masani ona aofia ai mea faʻapiaʻi leaga)
  • o le i ai o le fructose i le tuufaatasiga o oloa, o le ave o ia mea e le manaomia ai le gaosiga o le inisalini (o le i ai o se suka e sui ai),
  • tausisia o taumafa (leai o le tele o gaʻo ma mea manogi),
  • aso gaosiga (soʻo se ipu e tatau ona fou).

E taua le manatuaina o le taumafaina o le sima e le tatau ona sili atu.

Mea ua faatagaina

Talu ai ona o le pancreatitis e faʻatagaina ai le 'ai i soʻo se ipu e maua ai gaʻo, naʻo ni nai meaʻai e mafai ona faʻaumatia mai suti:

  • mea manogi suamalie, kuki masi, "susu o Bird" (protein pafini), meringue tao,
  • 'aisa ma mea suamalie i fale' aina,
  • soʻo se mea suamalie na faia mai suka suka,
  • fualaau mama ma fualaau lole,
  • marshmallows, marmalade ma lole,
  • fuga ma moa na faia mai fua ma fua,
  • jams ma jams, faapea foi ma so o se isi lava siamu,
  • marshmallows, honey, sugar.

O mea lelei uma o loʻo i luga ua i ai le tele o gaʻo, peitaʻi, e tatau ona 'ai ma pancreatitis faʻatasi ma le faʻaeteete faapitoa, siaki i taimi uma lau soifua maloloina, amata i ni togi laiti.

Mea faasaina

Faatasi ai ma mea suamalie e faasaina ona 'ai faatasi ma pancreatitis, oi latou e aofia ai le tele o gaʻo ma suka. Faatasi ai ma i latou, o le sili ona lamatia o:

  • nisi o suamalie (toffee, caramel, candies), faapea foi ma mea e aofia ai sukalati, sei vagana ai le suauu ma le suāsusu,
  • aisa kulimi, sukalati, halva ma le susu susu, e aofia ai le kuka,
  • soʻo se meaʻai, keke, falaoa, pusa.

O laʻau suamalie o loʻo lisiina i luga e faʻasaina ona faʻaaoga ma soʻo se ituaiga pancreatitis. E mafai ona 'aina ia meaʻai faʻamaonia, ae ia faʻaeteete, faʻagasolo malie le faateleina o le vaega, ae naʻo le maualuga e mafai e tagata tomai faapitoa (pe a ma le 50 g i le aso, pe a liua i le suka).

I le tulaga pe a oʻo i le pancreatitis o le tagata maʻi e sili atu ona leaga le leaga i le maeʻa o soʻo se mea suamalie, e tatau ona taofi lo latou faʻaaogaina. Talu ai ona o lenei faʻamaʻi e matautia i soʻo se ituaiga, o le taumafataga saʻo e mafai ona faʻatalanoaina e se fomaʻi agavaa, o ia e taua le faʻafesoʻotaʻi vave pe'ā uma le amataga o uluaʻi faailoga o le maʻi.

Talia i le gasegase masani ma le tino pancreatitis ma le faʻamagaloina

I le 30 aso muamua e tatau ona lafoaia meaʻai manaia atoatoa. A o faagasolo lenei vaitaimi, e oʻo lava i fua o le suka e faʻasaina. E talafeagai lea mea ina ia mafai ona faʻaitiitia le popolega mai le pancreas ina ia le faamalosia e maua ai le insulin (o le hormone e fesoasoani i le glucose). Mai le aso 30, e mafai ona e faʻaopoopoina i luga i le lisi o mea e fai i totonu o le fale o vine ma fualaau aina, faapea foi ma mea suamalie ma puddings ma suālaʻau.

I le masina lona lua o mea taumafa, o isi meaʻai suamalie uma e maua i le pancreatitis o loʻo faʻasaina pea. A oʻo ina faʻamagaloina se faʻamaʻi tumau, o le laulau taumafa e mafai ona faasolosolo faasolosolo malie, e aofia ai le suamalie. Ae peitai, pe a filifilia se mea suamalie e tatau ona matau manaoga nei:

  1. E sili atu le kukaina o oe lava ia i mea fou. I totonu o ia ipu e leai ni meaʻai ma mea e faʻaleagaina ai.
  2. Pe a le mafai ona kuka ma e tatau ona e faatauina mai sisi i le faleoloa, e fautuaina e suesue le tuufaatasiga o oloa. Mea faʻasaina faʻatau ma meaʻai, vailaʻau, mafiafia ma isi faʻalavelave faʻavae.
  3. E tusa lava pe leʻo faʻamautuina le maʻisuka, e fautuaina e tuʻuina atu le mea e sili ona fiafia i oloa o lo o fuafua ai le fructose, talu ai e le manaʻomia le inisalini mo lona faʻamamaina. E suamalie i mea suka ma e faavae i luga o fualaau aina ma fua.
  4. O le taumafaina o sipuni e le tatau ona feteenaʻi ma aiaiga o le taumafataga: e le mafai ona 'aina le gaʻo gaʻo, pata ma kulimi kulimi.O sukalati, meaʻai vevela ma meaʻai vevela, alalaʻau agavaʻa - o nei mea uma e le faatagaina e faʻaopoopo i le taumafataga. O selu e aofia ai le ava po o lemoni e le aofia.
  5. Soʻo se faʻatagaga malie e tatau ona fou, e le mago ma e le maeʻa.
  6. Ma le mea mulimuli, o le mea sili e manaʻomia o le tausisia o le fua.

Laʻau faʻasaina ma le le faʻaleagaina i le pancreatitis

I le tulaga o le maʻi pancreatic, ua faatagaina e faʻaopoopo i ai le siata o loʻo i lalo:

O mea lelei uma o loʻo i luga ua i ai le tele o gaʻo, peitaʻi, e tatau ona 'ai ma pancreatitis faʻatasi ma le faʻaeteete faapitoa, siaki i taimi uma lau soifua maloloina, amata i ni togi laiti.

O a mea o loʻo iai mo faʻamaʻi pipisi?

O le pancreatitis o se faʻalavelave mataʻutia o le pancreas. Faʻaaloalo i meaʻai talafeagai, o se mea faʻapitoa faʻamālōlōina, faʻasaina o meaai leaga ma vave suʻesuʻega faafomaʻi puipuia o le a fesoasoani e aloese ai mai faʻafitauli. Tausia o se meaai e taua tele. E tatau ona e iloa le mea e mafai ma mea e faʻasaina ona 'ai ma pancreatitis. O oloa nei ua faʻasaina:

  • Fuga falaoa
  • rye falaoa oloa
  • tao tao,
  • pipi tao
  • fusi fala
  • pancakes
  • meaʻai vave
  • faifeau vavalalata.

E sili le lelei ona 'ai sina falaoa mago e totoe mai ananafi. E le afaina ai foi meaʻai ma masi. E tatau ona lafoaia paranisa karite, millet, karite, sana ma pi. E tatau ona vavaeese pasta. Ae o na meaʻai e pei o semolina, oatmeal, rice ma buckwheat o le a na o se aafiaga lelei i le setete o le pancreas.

E le o aofia uma mai i le lisi mo aso uma ni kuka, meaai faʻanoanoa, meaʻai falai, sosoʻo, ulaula meaʻai, meaʻai e pei o le puaa, tamai mamoe ma le kusi.

O le pancreatitis o se faʻalavelave mataʻutia o le pancreas. Faʻaaloalo i meaʻai talafeagai, o se mea faʻapitoa faʻamālōlōina, faʻasaina o meaai leaga ma vave suʻesuʻega faafomaʻi puipuia o le a fesoasoani e aloese ai mai faʻafitauli. Tausia o se meaai e taua tele. E tatau ona e iloa le mea e mafai ma mea e faʻasaina ona 'ai ma pancreatitis. O oloa nei ua faʻasaina:

  • Fuga falaoa
  • rye falaoa oloa
  • tao tao,
  • pipi tao
  • fusi fala
  • pancakes
  • meaʻai vave
  • faifeau vavalalata.

E sili le lelei ona 'ai sina falaoa mago e totoe mai ananafi. E le afaina ai foi meaʻai ma masi. E tatau ona lafoaia paranisa karite, millet, karite, sana ma pi. E tatau ona vavaeese pasta. Ae o na meaʻai e pei o semolina, oatmeal, rice ma buckwheat o le a na o se aafiaga lelei i le setete o le pancreas.

E le o aofia uma mai i le lisi mo aso uma ni kuka, meaai faʻanoanoa, meaʻai falai, sosoʻo, ulaula meaʻai, meaʻai e pei o le puaa, tamai mamoe ma le kusi.

O le povi, lapiti, moa e kuka i totonu o se fafie faʻamaʻavale o le a suitulaga atoatoa i oloa o loʻo i luga. O le faasaina e faʻaaoga i meaʻai, ulaula, gaʻo, meaʻai iʻa, iʻa fafaga, caviar ma isi iʻa uma. E mafai ona e aofia ai ituaiga iʻa e maualalo maualalo i le lisi, e pei o le pike perch, pike, perch, hake. Mai nei ituaiga o iʻa, e lelei tele le kukaina o le umu ua tunu i totonu o le umu. E mafai ona e kukaina le iʻa pe kuka nila mai i totonu o se fafie faʻatau. Ua fautuaina e fomaʻi le lafoaia o ia ipu:

  • okroshka
  • suauʻu pipi,
  • suauu aano oona,
  • mushroom soup
  • lanumeamata lanumeamata
  • susu susu.

E sili ona lelei le kukaina o kuka, fualaʻau ma le ola maloloina. E leai se mea e faʻasaina ai soupisi vaʻai-masini pateta, e mafai ona e oloina fualaau faisua ma meaʻai e kuka lelei. O le saumati, saumati-sau sau sauʻai e matua faasaina. Soo se meaʻai vevela, mea manogi, po o le taumafataga e faʻasaina. Ina ia teuteuina, e mafai ona e saunia le launiu e faavae i luga o fualaau aina po o fua. E le mafai ona faʻaaogaina le lili le faʻataʻitaʻiina i soo se itu. O omelettes, na o le protein e faatagaina. I isi ipu, e le mafai ona sili atu nai lo se lua yolks i aso taitasi.

E le mafai ona e 'ai i meaʻai gaʻo susu: kusi cheese, kulimi, ice cream, mayonnaise, kirimoa. I se vaega itiiti, e mafai ona aofia ai le sisi o le maualalo, sina sina kefir poʻo sina yogurt i totonu ole laulauʻai. E faʻatagaina le faʻafefete i gaʻo ma gaʻo, e kuka ai meaai e tatau ona i le pata po o le fualaau faisua. O le pata e tatau ona faʻamaloloina. E ui lava i le mea moni o fualaau faisua e aofia ai i le toetoe lava o mea uma faafomai, faatasi ai ma le pancreatitis, o nisi o ia mea e le mafai ona 'aina. E lelei tele le teena o fualaau faisua:

  • eggplant
  • paʻu paepae
  • meaʻai
  • radis
  • aniani,
  • pi
  • logo ata
  • tamato
  • kukama.

E faʻasaina musika i soo se ituaiga. Faʻatagaina ipu mai ia fualaʻau:

O nei fualaau faisua e lelei tele e kuka i le ituaiga o tipi vavalaʻau, paluga pateta, ipu pito i luga, tao i totonu o ogaumu. Soo se fualaau suamalie e tatau ona le aofia ai.

O ituaiga e le faʻaaogaina o apu, faʻi, strawberries, laumei e faatagaina. E mafai ona e faʻafefiloi compote, moa ma le silo. Blackcurrant - i ni aofaiga laiti. Nai lo le sukalati, e sili atu le 'ai i sina vaega o le meli. Mai laʻau suamalie e mafai ona e faʻamalofia ai lauulu, lea o loʻo faʻamatalaina i luga. Mai meainu e mafai ona e vaivai ai le teas, vai e leai ni gaʻo. Faʻaliliu atoa mai meainu malosi, kofe ma malosi teas. I le pancreatitis, o meaai paleni e tatau ona mama ma inu tele. E ala i le mulimuli i se taumafataga, e mafai ona faʻaitiitia lelei lou tulaga. A o le i ai se meaai, e tatau ona talanoa ma le fomaʻi.

Faʻaleaga

I le laasaga o le gasegase o le faamai, e tatau ona e aveese uma mea suamalie mai le lisi masani, mo se faataitaiga, marmalade ma halva e le mafai. Afai e tupu se tiga tele, ona manaʻomia ai lea e le maʻi maʻi le fiaai ma se vaiinu tele. Afai e le o taʻua le pancreatitis e pei o osofaʻiga o le tiga, ona mafai lea ona e 'ai i iʻa, meaola moa po o le lafumanu. A maeʻa ona aveese le ogaoga o le tiga i le taimi o le tigaina o le pancreatitis, e faʻatagaina ona 'aiʻalu le suamalie ma se mea suamalie, pipi ma puddings. Marshmallows ma pancreatitis ua faatagaina foi. O isi filifiliga mo laʻau suamalie ma le mumū o le pancreas e le o mafaufauina.

Taimi lemu taimi

A oʻo mai le maʻi i se laʻasaga "filemu", o nisi o meaai faasaina e mafai ona toe faafoi atu i la latou masani masani. E faʻafeiloaʻi foʻi sitaili, ae i ni tapulaa faʻapulaʻa. O ia meaai e iai ona lava manaoga:

  • e fautuaina e kuka kulimi suamalie i le fale, o faleoloa e aofia ai mea leaga,
  • O le fructose e tatau ona i ai i le suamalie, ona o le le lava o le inisalini gaosiga mo lona gaosia,
  • meaai e tatau ona mulimulitaia. Aua nei faatagaina se tele o gaʻo,
  • sweets ma isi meaʻai e le tatau ona vetea.

O meaai suamalie e le tatau ona faʻaumatia le le mautonu.

O le a se mea e mafai ona faia i le togafitiga

Talu ai ona o togafitiga o le pancreas e le manaomia le 'ai o meaai ma le tele o gaʻo, o vaega nei e mafai ona' ai mai meaʻai suamalie:

  • kuki, meringues (inedible, moli fatu),
  • mea e faia e le tagata lava ia
  • kuka sua sua suka,
  • peanesi i le suka,
  • fualaau mamago
  • marshmallows
  • jelly ma marmalade,
  • berry mousse ma pasille,
  • siamu, siama afu.

Aute ma sili atu pancreatitis

I le 30 aso muamua talu ona faʻaalia le mumū o le pancreas, e le tatau ona e 'aina ni meaʻai suamalie uma. Sugar, marmalade ma halva e faasaina foi i lenei vaitau. E le aofia ai oloa e faʻaitiitia ai le mamafa i luga o le pancreas ina ia le maua ai le inisalini. Faatasi ai ma le pancreatitis, na o le suka e mafai ona faaopoopo i meainu.

I le fa sefulu tausaga, e mafai ona faʻafeiloai malie mai suamalie, ma naʻo le tasi e kuka i le fale. O loʻo matou talanoa e uiga i puddings, jellies ma fousses. O isi oloa ma gaʻo (marmalade, halva, sweets) e faʻasaina foi.

I le pancreatitis, e taua le tausisi i nisi tulafono faʻavae paleni, tausisia le tulafono. Taumafa i le aso atoa pe a ma le lima taimi ma i ni vaega laiti. Meaʻai e tatau ona faʻafefe. I aso atofaina, o le tagata maʻi ma le mumu o le pancreas e tatau ona inu naʻo le vai mafanafana e aunoa ma le 'aiina o meaai. I soʻo se tulaga, o meaʻai ma togafitiga e tatau ona tuʻufaʻatasia, a leai o le a le manuia le tino. O a taualumaga ma suʻega e manaʻomia ona fai, o le a fai mai le fomaʻi o loʻo taʻua.

Mai le vitio o le ae iloa ai le mea o le a tupu pe afai e te teena le falaoamata ma mea suamalie:

Tuua Lau Faamatalaga