Aiseā e mafua ai ona faʻailogaina: mafuaʻaga ma togafitiga

Afai o le tamatamaivae po o vae ua le mautonu, o lenei mea o le paʻu, o se uiga lea e aofia ai le leiloa le tumau o le lagona o le paʻu o vae. O le numera, e pei o le tulafono, e naʻo sina taimi puupuu, ae o nisi taimi e mafai ona mataʻituina le leiloloa umi o le lagona. O lenei mea ofoofogia e mafai ona o mai faatasi ma lagona le lelei, e pei o le tingling, pinching, ma e oʻo lava i le maligi.

E tele mafuaʻaga. Muamua lava, o mea nei e mafua mai i fafo: faʻalelei le fusi o seevae, le maualalo le vevela poʻo le tulaga le saʻo. O le numera e mafai foi ona avea ma se faʻalavelave faʻafefe ma se lisi atoa o faʻamaʻi o totoga eseese ma tino. O nisi taimi o na lagona e fesootaʻi ma se gasegase tuga ma taʻu mai ai le manaʻomia ona faʻanatinati le ola maloloina.

O mafuaʻaga sili ona taatele o:

  1. 1. O faʻamaʻi o le maskloskeletal system, e pei o le gasegase, osteochondrosis, ma manua o le neura.
  2. 2. Faʻasalaga le saʻo le faʻamalolo.
  3. 3. Faʻafitauli o le gasegase, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le maʻisuka, faʻamaʻi toto poʻo le le lava o vitamini B.
  4. 4. Tele sikuea.
  5. 5. Atinaʻeina o se neuroma (tulu o le nerve lautele).
  6. 6. O le tupu mai o se palanalo feeseeseaiga i totonu o le lumbar poʻo le taulaga faitaulaga.
  7. 7. Vailaʻau vevela.
  8. 8. Angiopathies.
  9. 9. Lumbar stenosis.
  10. 10. Faʻasaʻi.

E tusa ai ma le natura o le faʻalavelave ma i lagona faʻafefe, e mafai ona e iloa se faafitauli i le amataga ma talanoa i se fomaʻi i le taimi e aloese ai mai le atinaʻeina o faʻafitauli. O se faʻamatalaga o lagona i tamatamailima ma vae o le a fesoasoani i le fomaʻi e fuafua pe faʻapefea ona faʻamautinoa le tausiga saʻo o le tausiga ma tausia i latou i le umi o le soifua maloloina.

Toes e mafai ona paʻu:

  1. 1. Faʻaaogaina seevae fufusi ma maualuga maualuga.
  2. 2. I le tulaga o le malulu.
  3. 3. I le tulaga sese o le vae.
  4. 4. Aʻo galue i se tulaga tuʻufaʻatasi i se tulaga le toʻa poʻo le le saʻo. E moni lava lenei mea mo i latou o loʻo taʻitaʻia se olaga e le masani ai: mai se taimi umi i se tulaga le toʻa i le popliteal region, ua afaina ai neura ma vaʻa toto, e mafua ai ona faʻavaivaia le toto, e oʻo ai i le paʻu o tamatamai vae.
  5. 5. I lalo o le aafiaga o le atuatuvale ma le vaivai. Faatasi ai ma le faʻalavelave masani, e mafai ona paʻu lima tamatamai lima, o le lagona o le le fiafia, atuatuvale, le mautonu ma le le lava o le fiaʻai ua faaopoopo.

Ina ia mafai ona aloese mai le le mautonu, muamua lava, e tatau ona gauai faapitoa atu i le filifiliga talafeagai o seevae. O seevae e faia i mea masani, paʻu po o solo e fautuaina, e le o le malosi. E tatau ona aloese mai seevae e fufusi ma vaapiapi, ona o le paʻu o vae ma tamatamailima o le a fesoasoani i le malolo i le toto, o le tupu o veins varicose ma le atinaʻeina o le mai.

O seevae e tatau ona filifilia ina ia mafai ona e gaoioi tamatamai vae. O le tamatamailima laitiiti e le tatau ona malolo i le puipui o le seevae. O le filifiliga silisili o le a avea ma seevae se tasi e tele, i le taumalulu - 2 lapopoa.

E tatau ona filifili se mea faʻasolosolo valavala. O le maualuga o le malosi e fautuaina: o le mafanafana e malosi tele o le a mafua ai le le mautonu, ao vaivai tele se mafanafana e fesoasoani i le saluina o vae ma le faia o le suka.

Ina ia faʻaumatia aʻafiaga mai fafo, e mafai ona e faia faʻataʻitaʻiga faapitoa. O le a latou fesoasoani e faʻamafiesea le le mautonu ma malolo.

  1. 1. Faatusatusa le taele. Ina ia mafai ona aveese le vevesi, e tatau ona faatumu le 2 ipu vai i le eseesega o le vevela: malulu ma vevela i le tele e mafai ai. E manaʻomia lou faʻaititia o ou vae i le vevela ma le malulu i le tele o taimi. O lenei faiga e faʻaosofia ai le toto, faʻafefe le vaivai mai vae ma tuʻuina atu le malosi.
  2. 2. Massage ie. O le meafaigaluega sili lea ona faigofie e fesoasoani e le gata ina ia taulimaina ai le leai o se lagona lelei, ae ia puipuia ai foi vaevae. E fautuaina e tagata tomai e faʻalautele vae i se fala i le taeao ma le afiafi, aʻo lei momoe, ma le maeʻa foi o se galuega faigata o le aso.

Faʻatasi ai ma le osteochondrosis ma le gasegase o le tino, o le faʻalavelave eoʻo mai ma se lagona o le malulu i tamatamaivae, tiga i sooga o vae ma tapuvae, ma paʻu i ponaivi. Faʻanoanoa tiga, mafatia, faʻaleagaina e se suiga tele i le tau.

Le faʻaitiitia o faʻamaoniga ma faʻasaʻo le tiga, o togafitiga faʻasolo nei e fautuaina:

  1. 1. Suauu tao. Ina ia saunia, o le ae manaomia le 100 g pepa uliuli i le 1 lita o le suauʻu sulu. O le pepa tipi ua fefiloi ma le suauu, ua vevela i luga o le vevela vevela mo le silia ma le 30 minute. O le mea e maua mai e manaʻomia ai le soloina o tamatamai vae ma vae. O le pepa e fesoasoani e mafanafana ai maso ma ligaments, lea e faʻaitiitia ai le tiga ma faʻamalosia ai le tafe toto.
  2. 2. Mafiafiaga o le meli. Mo la latou gaosiga, ua fautuaina e faʻaaoga le linden poʻo le meli vao. O le faia o se mea faapipii i le fale e matua faigofie lava: faʻaaogaina le meli i se paʻu manifinifi i luga o le paʻu, ona tatau lea ona afifiina le vae i se fasi ie, ona ufiufi lea o le ata po o se pusa paʻu. A maeʻa lena, faʻaeʻe se totini o le sipuni ma tuu i le pō. O le fesoasoani laveaʻi o le a oʻo mai i le vaitaimi mai le 3 i le 7 aso.
  3. 3. Laga o le kalaka. Ina ia kuka, e te manaʻomia ni nai ulu o le kalaka. E tatau ona nutililiiina le ufiufi i totonu o le fagu, sasaa le vodka i se fua faatatau o le 1: 3 ma tumau i se nofoaga pogisa mo le vaiaso.

O vailaau veinose vein o loʻo maua i tagata uma faʻaonapo nei lona fa. O mafuaaga o le maʻi e mafai ona faapenei:

  • leai se atoatoa
  • vaevaega
  • mamafa tele
  • sese le aso
  • popole

Faatasi ai ma veins varicose, o le numera e o faatasi ma se lagona o le mamafa i vae, mu i veins, le tupu o le edema, aemaise i le afiafi. E mafai ona tupu ni fusi i le po. O veins i le vae vae ua faʻalauteleina, faʻalautele ma faʻavaivaia le alualu i luma.

O veins vevela e tatau ona togafitia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, o nisi faʻafitauli ogaoga e pei o le thrombophlebitis mataga, o le maʻi o le gaʻo, o le thromboembolism e mafai. O nei taunuʻuga e tutupu ona o le faʻamaʻiina o le toto i veins, lea, i le isi itu, e oʻo atu ai i lona faʻamaopoopoina ma le faʻavaeina o pupuni toto. I tulaga ogaoga, e tatau i fomaʻi ona faatonu le taotoga, o lea e lelei ai le mataʻituina o le maʻi mai le taimi e tupu ai ma e le amata togafitiga.

Faʻasologa faʻapitoa e ofoina atu ni auala aoga e faʻafefe ai veins varicose i le taimi muamua:

  1. 1. O suamalie fou e squeezed juice. O fualaau aina suamalie e tele i vitamini ma minerale, latou te faʻamamaina le tino i le antioxidants, puipuia ai le leai o se faʻaogaina o puipui o toto toto ma le faʻavaeina o paʻu. O le faʻafefiloi o le kālati ma le suaina o le suavai i le fua faatatau o le 10: 6, o le faʻafefiloi o le sukalati, beets mata ma seleri i le va o le 10: 3: 3, le pasili, le vai ma le suamalie i le fua faatatau o le 4: 2: 2 ua fautuaina.
    O fualaau e tatau ona saunia aʻo lei faʻaaogaina, talu ai o mea aoga e faʻaumatia e ala i fesoʻotaʻiga ma le ea mo le 30-40 minute. I le uluai laasaga o veins varicose, o le taumafaina o le tusa ma le 500 ml o suavai i aso uma ua fautuaina.
  2. 2. Laga o le solofanua solofanua. Ina ia saunia, e manaʻomia 50 g o solofanua fugalaau, 500 ml o le ava poʻo vodka. Ua tuʻuina le vailaʻau mo le 14 aso i se nofoaga pogisa, ao faʻanenefu le fagu i aso uma. A maeʻa lenei mea, e tatau ona e faʻafefe le meaʻai e ala i se suʻi ma 'ai le 1 tbsp. l., faʻafefe i le vai. E tatau ona inu le fualaau mo le vaiaso, ona fai lea o se malologa mo le 2 vaiaso. Ina ia faʻamalosia le iuga, e tolu pe sili atu vasega e manaʻomia.

I le taimi o togafitiga, e tatau ona lafoaia le faʻaaogaina o le ava malosi ma le tapaa, aua o lenei tulaga e faʻaleagaina ai le tulaga o vaʻa ma faʻateleina ai le tulaga o le faʻamaʻi. E le gata i lea, e tatau ona aloese mai le malosi o le tino, ave le mamafa, ma le ofuina o seevae-maualuluga pe a mafai.

O togafitiga manino e aofia ai:

  • o fualaau oona, e pei o Curantil, Cardiomagnyl, Trental,
  • vailaʻau vailaʻau, faʻataʻitaʻiga Troxevasin, Antistax,
  • anti-inflammatory, eg diclofenac.

Ina ia faʻamaonia le ala saʻo o togafitiga, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi. O le tagata tomai faapitoa o le a fesoasoani foi ia te oe e filifili se seti o faatinoga mo le sao saʻo o musele o vae ma vae ma faatonuina se meaai talafeagai e pulea ai le cholesterol.

O le faʻaleagaina o le maʻisuka e fesootaʻi ma le faʻaleagaina o aʻa, lea e mulimuli ane oʻo atu ai i le atinaʻeina o maʻi pipisi, "maʻi o le maʻisuka", gangrene.

Faʻatasi ai ma le maʻi suka i le maeʻa ai o le paʻu, o se lagona o le malulu e tulaʻi mai, sosoo ai ma se lagona vevela mataʻutia, o se lagona tigā tiga. Afai e masani ona e lagona se mea faapena, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi ma faia se auʻiliʻiliga mo le aofaʻi o suka i totonu o le toto.

O le tau faasaga i le faamaʻi e tatau ona vave amata, a le o lea, o taunuuga e ono le mafai ona faʻafitia. E tatau ona mataʻituina ma le faaeteete le tumama o vae ma tamatamai vae, mulumulu ou vae i aso uma ma le fasimoli, ona fufulu ai lea. E tatau ona faʻauʻu ou atigilima ia le itiiti ifo i le taʻitasi i le vaiaso, ma faila i tulimanu ma se faila fao e puipuia ai le paʻu o le paʻu, faʻamaʻi ma le faʻamaʻi.

E tatau ona faʻamamaina le paʻu i kulimi ma mea manogi, ae ui i lea, o vae e tafe ai le maʻisuka ua faʻasalaina. O totini ma seevae e tatau ona ofuina mai na o mea masani ma o faatonuga uma a le fomaʻi e tatau ona mataituina.

A faʻapipiʻi le namu, o tamatamaivae i le itu tauagavale poʻo le itu taumatau o le a le mautonu, e fuafua i le nofoaga o le liona. I le faʻaopoopoga, o faʻamaoniga e faʻamaonia ai aʻafiaga namu e mafai ona aofia ai:

  • malulu i totonu o le vaega na aʻafia,
  • soona inu tele
  • faʻafitauli pe a savali.

I le lumanaʻi, o loʻo i ai le tiga matuitui, faʻamalosi i le gaioiga, le mafai ona laa i luga o le vae. Faʻaleleia le Neuralgia, faʻatasi ai ma se faʻalauteleina i le lotoifale o le vevela i le nofoaga ua aafia. E mafai ona gaogao maso.

Mo togafitiga talafeagai, e tatau ona aliali mai i se neurologist. Paʻu, faʻalavelave ma le faʻavauvau i vae e mafai ona aveeseina e metotia a tagata:

  1. 1. Masini ma teuteuga o laau. O togafitiga lelei o faʻasalaga, laumele, oisa. Fautuaina totogifuapauina, e aofia ai elderberry black, nettle, hops, thyme ma blackcurrant leaves. E tatau ona totogi le faʻapitoa ile baths coniferous: vine, pine paʻu, paipa paʻu. O le vevela o le taele e tatau ona faʻamaoni, leai se maualuga atu i le 37-38 ° C, o le umi o le taualumaga e tusa ma le 30 minute.
  2. 2. Infusions. Ua saunia i latou mo fafo ma le faʻaaogaina totonu. Mo le faʻaaogaina i totonu, o le faʻafefeteina o laulaʻau lauulu e talafeagai: 1 tsp. sasaa 1.5 ipu vai inu i luga o laulaʻau, faʻamalosi mo se itula ma inu 3 taimi i le aso mo le afa ipu.
  3. 3. Faʻatasi ai ma le faʻaogaina o meaʻai, o le teuteu o le seleni seleni e fesoasoani: 1 tbsp. l fausiaina aʻa i le 500 ml o le vai inu mo le 4 itula, faʻamaʻa ma 'aina le tolu o le ipu tioata 3 taimi i le aso ao leʻi' aʻai.
  4. 4. I le avea ai ma mea e faʻaaogaina mo le faʻaaogaina fafo, o loʻo fautuaina ai luga o fugalaau o mullein poʻo le lilac. O se tioata o fugalaau mullein e sasaa atu i le 1 lita o vodka, na tauanau mo se vaiaso ma sapalai i se nofoaga tiga. Ina ia saunia le lilac tincture, e te manaʻomia 50 g fugalaau ma le 500 ml o le ava malosi.
  5. 5. E mafai ona e faʻaaoga le fua o le wormwood citrate. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻamalosi i le 350 ml o le vai inu suamalie 1 tbsp. l faʻaogaina o le wormwood mo le 3 itula ma solo le mea na afaina ae lei moe.

E tatau ona manatua o le a faʻavaivaia tamatamaivae pe a iai ni hernias i le lumbar ma faʻasolosolo le vaega o le vaʻa, faʻamaʻi o le canal lumbar, micro strokes, neuromas (tumutumu o nesi lautele). I nei tulaga, e le fautuaina le togafitiga o le tagata lava ia, e tatau ona e faafesootai se fomaʻi.

Manatua: afai e masani ona tupu le faʻalavelave ma tumau mo se taimi uumi, faatasi ai ma mafatiaga e le mafai ona gafatia, e le tatau ona e faatuai - faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa.

Lulu susulu

O le numera o le lapoa lapoa e tupu i lalo o le aafiaga o mea e mafua ai le physiological (seevae le lelei, nofo umi ile nofo i se tulaga le mautonu, malolo o vae) pe o se taunuuga o le atinaʻeina o pathoces. O le mafuaaga sili ona taatele o le toilalo o le 4th ma le 5th vertebrae o le lumbar spine. O lenei vaega o pathoces e aofia ai le oona o le va o le intervertebral disks, metastases poʻo se tumutumu i le vailaʻau o le vertebral, o le maʻi fatulala, o le mumū o le nerve sciatic, o le vavaeina o le disse intervertebral.

I le leai o ni faailoilo o maʻi faʻamaʻi, pe afai o le limamatua, e mafai e le fomaʻi ona masalomia le atinaʻe o:

  • O le faʻamaʻi o Raynaud, e faʻaalia i le faaleagaina i nai pito sili ona taua o vae,
  • atherosclerosis, lea e mafua ai ona vavalalata le lumanaʻi lumanaʻi,
  • polyneuropathy, lea e tupu ai le le atoatoa o le tino o le tino i le tulaga o le toilalo i gaioiga faʻasolosolo,
  • gout e mafua mai i le teu masima ma le faʻaleagaina o le tino,
  • vailaʻau vevela vevela o pito i lalo ona o le vaivai o le tino ma le le atoatoa.

O faʻamalologa o le vaʻai lumbar e mafai ona mafua ai le numera ma le pito i totonu. Faʻatasi ai ma le osteochondrosis o lenei itu o le vaʻalaʻau, faʻaleagaina o neoplasms, radiculoneuritis, maʻi o le maʻisuka, o se gasegase faaumiumi o le lagona, e mafai ona matauina le paʻu o le tamatamailima laitiiti. Faʻafitauli i le tamatamailima lima e fesootaʻi ma faʻafitauli pipisi i vae e mafua mai i le ofuina o seevae mausali ma se taimi umi i se tulaga le toʻa.

Faailoga ma le numera o tamatamai vae

O le numera o tamatamailima e mafai ona muamua i ai se lagona o le vaivai i totonu o le vae, fulafula. E masani lava, o gasegase e faitio i le tingling, goosebumps. Na faasolosolo lava, o maʻi o le maʻi na amata ai ona ia lagona le leaga o se tamatamailima e masani ona afaina ai, pe na amata ona tiga.

O vaivaiga lautele ma le malulu o vae e lapatai mai ai o le numera o se faailoga lea o le maʻi.

Faʻailoga

Ina ia iloa pe aisea na le mautonu ai tamatamaivae, o le fomaʻi e mafai ona suʻeina auiliiliga o le maʻi, lana suʻega. Ina ia faʻamaonia le uluaʻi suʻesuʻega, o le tagata maʻi e faʻataʻitaʻiina isi faʻataʻitaʻiga faʻamalositino:

  1. Suesuega Laboro. Suʻega masani o le mimi ma le toto, suʻega toto mo le suka, siama o le paʻu, suʻesuʻeina o meaola o meaola. Afai e manaʻomia, o le suʻesuʻeina o serology poʻo le suʻesuʻeina o meaola o loʻo faʻaalia e mafai ona faʻatinoina.
  2. Faiga faʻataʻitaʻiga. Faʻalagolago i le mea na fuafuaina, o le ultrasound o vaʻaʻau, radiography, MRI, CT e mafai ona faʻatulagaina.

Afai ei ai se masalosalo na amata ona toso le tootoo o le tamatamailima ona o le gasegase o ponaivi, ona avea ai lea ma siama pipisi.

Vailaau

O le lavelave o fualaau faasaina ua faatonuina e aveese le numera e faalagolago lea i le mafuaʻaga o ona foliga vaaia. O faʻamaʻi o le uaea ma le ponaivi e masani ona manaʻomia ai le faʻaaogaina o vailaʻau e le o faʻamaʻi-fomaʻi. O se sui masani o lenei vaega o Diclofenac, ua faatonuina i foliga o suauu, injections poo ni meaʻai.

E mafai ona faʻaaoga se faʻalalōlōina musele lea e maua ai le puipuia o se lagona o le namu o se mea faʻapitoa. Faʻaaoga tele Midokalm.

Mo le faʻaleleia o le toto i le pito i lalo, o le toto o le viscosity lowering agent, puipuia o pupuni toto, ma le faʻamalosia o puipui o toto toto, mo se faʻataʻitaʻiga, suauu o le heparin, o loʻo faʻaaogaina.

O se vaega faʻatagaina o togafitiga fualaau faʻamalositino o le faʻaaogaina o se vailaau o le vailaʻau-minerale.

Fomaʻi togafitiga

Ina ia faʻaleleia le tulaga o le maʻi, e tele ituaiga o togafitiga o le physiotherapy e faʻaaogaina:

  1. Le aafiaga o le eseesega o le vevela. E mafai ona fesoasoani i le fulafula, tiga ma le leai o lagona ma le fesoasoani o le taele ile vai malulu ma le vevela. O le metotia e mafai ai e oe ona faʻamalosia le tino o le cardiovascular, ma faʻaitiitia ai le faʻalavelave o tamatamailima na mafua ona o le le lelei o lana galuega.
  2. Faʻasologa o le eletise Tuuina atu le gaioiga o gaioiga i siama o le neurology.
  3. Lafoaʻi Laser O le gaioiga o vaega o le malamalama e fesoasoani i le faʻamalosia o tino, lea e faʻaitiitia ai le tiga ma le paʻu i vae.

Afai o le tiga ma le le mautonu e mafua ona o le solia o le fatu cardiac poo le faiʻai, o le a mafai ona faʻataʻitaʻiina le maʻi ile vasega o le magnetotherapy sessions. Faʻatasi ma veins varicose o pito i lalo, o le tagata maʻi ua faʻataʻitaʻiina se vasega o le hirudotherapy.

I le leai o ni faʻasolega, e fautuaina le physiotherapy e faʻapipiʻi faʻatasi ma le malamalama, lele.

O lenei metotia togafitiga e mafai ai e oe ona faʻamalolo le maso maso ma faʻaleleia le tafe toto i vae, lea e fesoasoani i le toe faʻaleleia o lagona ma faʻafefe ai le tiga. O massage e faia i ni gaioiga manino, e amata mai i le pito o le tamatamailima, faasolosolo malie atu i le mulivae, ona tulaʻi lea i le vae pito i lalo.

I le gasologa o le aso, e fautuaina le tagata maʻi e faia ni faʻatinoga e faʻapipiʻi ai ma faʻaloʻo tamatamailima, taʻavale se mea lapotopoto.

Faʻamālōlōga faʻalavelave faʻalavelave

E na o le fomaʻi aoga e mafai ona filifilia le tele o faʻatinoga o faʻatinoga. I le fuafuaga faʻapitoa, e masani ona aofia ai ni faʻatinoga se 2 e faia i le taeao:

  1. Flexion. O le vae ua tuʻuina i luga ole mulivae, mulimuli ane e maualuga maualuga tamatamailima, o loʻo i ai i lenei tulaga mo le 2-5 sekone, tuʻu i lalo, faʻatuai. Faʻatino e oʻo i le 30 taimi.
  2. Siʻi luga o totini. O le faamalositino e maua ai le tuai i le tulaga i luga o totini mo le 1 minute. E oʻo atu i le 8 repetitions e fautuaina mo se tasi auala. I le taimi muamua, e mafai e le tagata gasegase ona faia le siʻitia, faʻaputu ona alofilima faasaga i le puipui.

A maeʻa ona faʻavaivai, o nei gaioiga e mafai ona faia o se mea puipuia i lea aso ma lea aso.

Faʻataʻitaʻi ma togafiti

O le faʻaaogaina o vailaau masani e fesoasoani i le taulimaina o se lagona le lelei, e aofia ai:

  1. Lapoʻa meli. O se laulau o le meli o loʻo tuʻuina i luga o se tamatamailima, e ufiufi i se fusi gau ma faʻaofuofu ni totini faʻamafanafana. E faia le faʻatinoga ao leʻi oʻo ile moe. E aveese le meli i le taeao i le vai mafanafana. Umi o le vasega - 4 faiga.
  2. Tolauapiga gaʻo. A o lei o atu i le moega, latou te faia se maso o se tamatamailima e faʻaaoga ai le kulimi o le tolauapiga.
  3. Palu ma vai vevela. I le foliga mai o le paresthesia, ua faatofuina vae i totonu o le taele o le vai vevela ma ua matuai mamafa lava io latou tamatamai lima agai i le pito i lalo, lea e mafai ai ona e vave toe maua le lagona malamalama.
  4. Suauu o le suauu ma le pepa uliuli eleele. Ina ia saunia le vailaau, 100 ml o suauu e vevela i totonu o se vai vai ma faʻafefiloi ma le 10 g o mea manogi, ona faʻamalosi ai lea ile vevela vevela. O le mea e maua ai le vai e faʻaaogaina 1-2 taimi i le aso mo le faʻamamaina.

Afai o togafitiga masani tau vailaau masani e le fesoasoani e foia ai le faafitauli e tusa lava pe a uma le 5-6 gaioiga, e fautuaina e faia se suʻega faafomaʻi e faʻaaogaina ai le atinaʻeina o faʻamaʻi.

O fea fomaʻi e faafesootai

Ina ia iloa po o le a le mafuaʻaga o le faʻalavelaveina o tamatamai vae, e mafai ona fesoasoani le fomaʻi poʻo le fomaʻi. Afai e tatau ai, o se suʻesuʻega faaopoopo o le maʻi o le a auina atu i le endocrinologist, fomai tipitipi vascular, neurologist, rheumatologist poʻo le nephrologist.

Togafitiga o faamai ua iloa, o le faamamaina o le le mautonu e masani lava ona manaomia se togafitiga faaopoopo e se fomaʻi masini, fomai tipitipi ma le mafaufau faafomai.

Faʻaiʻuga o le faʻalavelave

Paresthesia o tamatamaivae o loʻo faʻaalia i se taimi le tumau o le lagona lelei o le paʻu o le paʻu, o le faʻaalia o se lagona o le tingling, pine poʻo le mu.

E masani ona taʻua e tagata le tele o "goosebumps" - talu ai ona o le maʻi e iai lagona o iniseti e le o vaʻaia e le mata e taamilo i ona vae.

O le numera e mafai ona mama pe faaletino pe atonu foi o se taufaʻailoga o nisi faʻamaʻi matautia.

I lenei tulaga, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomai faapitoa mo se faʻamautinoaga atoa o le tino ma ia iloa mafuaʻaga o le paresthesia.

Aiseā ua i ai le numera toe?

I le avea ai o se tulafono, faʻalavelave faʻafuaseʻi e tupu i faʻamaʻi nei:

  • faʻafitauli faʻaleagaina i totonu o le lumbar spine (aemaise lava i le i ai o faʻasalaga ma faʻasalaga),
  • neoplasms o le koluma,
  • o faʻafitauli faʻaleagamoni (aemaise lava, o le maʻisuka),
  • le tele o sclerosis ma le faʻaleagaina o itu uma e lua o le tino,
  • neuritis, maʻi oona,
  • faʻamaʻi o le cardiovascular system (pe a faʻapipiʻi i fusi o le toto, faʻamamaina i pito pito i lalo o loʻo matauina)
  • togafitiga o le maskloskeletal system (feet flat).

Afai e maua se tasi o faʻamaʻi ua lisiina, o le fomaʻi e tosoina se polokalame mo togafitiga taitoatasi mo maʻi maʻoti taitasi, lea e aofia uma ai togafitiga o fualaau ma le filifilia o togafitiga o le physiotherapeutic ma le physiotherapy (e faalagolago i le etiology o le maʻi).

Ata vitio mai le Dr. Malysheva e uiga i le sootaga i le va o tulaga o vae ma le soifua maloloina:

Paresthesia togafitiga

O le a le mea e fai i le paʻu o tamatamai vae? O metotia faʻaleaganuʻu e faʻaaogaina i togafitiga, faʻapea foʻi (i nisi tulaga) vailaʻau faʻaleaganuʻu.

O le tele o taimi, e faʻaaogaina togafitiga faʻapitoa, lea e aofia ai le tele o auala eseese i le taimi e tasi, e faʻatatau i le tetee i le mafuaʻaga autu ma le faʻamalieina o mea le lelei:

  1. Aveina o vailaʻau e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o le faʻapogai autu o le faʻamaʻi (inisalini mo le maʻisuka, o se auala e faʻaumatia ai mea faʻapitoa o le atherosclerosis, ma isi).
  2. Aveina o fualaau faasaina ina ia faʻamaonia ai le tafe toto, faʻamalo le edema (diuretics), faʻamaʻi mo faʻasalaga tiga.
  3. Le faʻaaogaina o togafitiga faʻasolosolo (filifilia o mea faʻapitoa mo le faʻasaʻoina o vae vae).
  4. Totogisi poʻo le chemotherapy (mo faʻasologa i luga o le tino).
  5. Asiasia se potu o le physiotherapy, faia se seti o togafitiga faʻamalosi - ia faatumauina le leo ma faʻateleina le toto (faʻaleleia le gaʻo o le tino ma faʻagavaʻaina ai le tino).
  6. Faʻaaloalo i se taumafataga patino po o se meaʻai.
  7. Faʻaavanoaina o faʻalaʻau faʻamaʻi (vaega B, A).
  8. Massages.

A maeʻa ona feutagai ma se fomaʻi, e mafai e le tagata gasegase ona filifili mo ia lava suʻega talafeagai mai isi togafitiga. Ae ui i lea, e tatau ona manatua o le togafitiga e aunoa ma se uluai talanoaga ma se tagata tomai faapitoa e matua faasaina - a leai o le a le mafai ona e ausia na o taunuuga lelei e manao i ai, ae e matua faateteleina foi le tulaga oi ai nei.

O le mea muamua, muamua lava, e tatau ona e asiasi atu i se fomaʻi o le a faia se suʻega, aoina mai se siama ma faʻamautu lelei le faʻamaʻi, o le mafuaʻaga lea o le faʻalavelaveina o tamatamai vae.

O auala taua o le togafitiga o le paresthesia ua manatu e sili ona lauiloa ma ua faamaonia:

  1. Lubricate pepa lau kāpeti fou ma le meli ma faʻaaoga le po i se limatusi lima. E fautuaina le tapunia mo le itiiti ifo i le 7 aso sosoo seia oʻo ina faʻamalieina le tulaga.
  2. O ni nai cloves o le kālati ma le kalone tipolo (faatasi ai ma le zest) ia sasaa atu le 500 ml o vai ua tunu ma tuu ai mo le 4-5 aso. Inu tincture 3 taimi i le aso ao leʻi faia meaai mo le kuata kuata.
  3. Laʻu suauu O le mea lea o le a lelei ai le faʻaaogaina o tamatamailima - mo lana sauniuniga, 100 kalama o le pepa uliuli (peas) e olo i totonu o le mea e fai ai le kofe ma faʻafefiloi ma le lita o fuālaʻau manogi (soʻo, i le tofo o le tagata maʻi, e le afaina ai le aoga), ona vevela ai lea ile vevela afa itula. O le faʻafefiloi e tatau ona ufiufi i vaega ua aafia i le tele o taimi i le aso i ni vaega laiti ma matua faʻaeteete - ina ia le mu ai le paʻu o loʻo siomia ai.
  4. O le kulimi paʻu o le a faʻasaʻo ai faʻamaoniga o le paresthesia, faʻapea foi ma le faʻamalosia o le skeletal system ma faʻasaʻo ai le tiga. E tele ni fuamoa moa e tatau ona mulumulu lelei, aveʻesea mai a latou meainu suamalie ma 'ie afifi i se setete o le falaoamata lelei. E tatau ona faʻaaoga le paʻu i le aso i se aofaiga e le sili atu ma le 5 kalama ma ia mautinoa e inu i le vai.
  5. O le suauu o le suauʻu e galue tele ma le suka. Ina ia faia lenei mea, o le suauʻu e fefiloi ma le oneone ma faʻaaogaina massage e faʻaaoga i tamatamailima i le agavale ma le taumatau o vae, i le faasologa.
  6. E fautuaina foi le faʻaaogaina o vai taele vevela ma le faaopoopoina o le susu ma le meli. I le tutusa tutusa (1 lita), vai ma susu o loʻo sasaaina i totonu o le pusa, afa afa o le meli ma le 500 kalama o le masima ua faaopoopoina. O le faʻafefiloi e vevela i luga o le vevela vevela pe tusa o le 30 minute, ona faʻamafanafanaina lea i se mafanafana lelei ma sasaa i totonu o se pesini. O vae i totonu o le pata susu e tatau ona tausia mo le 15-20 minute ma e tatau ona toe faia lenei faiga aʻo lei alu i le moega mo le 14 aso (taimi pito i lalo).
  7. E mafai ona faʻamalo le meli-suālaʻau o tamatamai vae i le tulaga o le tagata maʻi (ma faʻamalosea le tulaga o le paresthesia i le leai o nisi faʻamaʻi) pe a maeʻa ni talosaga.
  8. O faʻamafanafanaga faʻamafanafanaga mai le kulimi o le camphor e mafai ai ona e faʻagaloina le tingling ma le susunuina o lagona i tamatamailima mo se taimi umi. O le faia o lenei mea, o se suauʻu itiiti o le suauʻu e pipiʻi i alofilima o lima ma faʻapipiʻi i luga o nofoaga ua afaina i le gaioiga o gaioiga, ausia le lagona o le vevela e salalau mai le tamatamailima i luga o le vae. Ona tuu lea o se totini mafanafana mafanafana i luga o le vae. E masani lava, 3-4 sufuluina o lenei togafitiga mataʻina e masani lava ona lava.

Tetee Puipuiga

O loʻo i ai se tulafono le faʻamaonia e sili atu ona faigofie le puipuia ma faʻaumatia soʻo se faʻamaʻi i le taimi muamua o lona atinaʻe (poʻo le le iloa i le amataga) nai lo le faʻaaogaina o le tele o tupe, soifua maloloina ma le taimi e taumafai e togafitia.

Mo le puipuia o le faʻalavelave e fautuaina ai:

  • taʻitaʻia se soifua maloloina ma ola malosi,
  • lafoai masani leaga,
  • fiafia i taʻaloga, faʻamalositino, poʻo le itiiti ifo i aso uma i le vaalele fou
  • faaitiitia mea inu caffeinated
  • mulimuli i se taumafataga, 'ai le tele o meaʻai e maua i le popo, fiber ma le gaʻo faʻamamaina o gaʻo,
  • aloese mai le umi ona nofo i se tulaga e tasi,
  • faaopoopo atu i le masani o faiga faʻamalosia,
  • asiasi i se fomaʻi i le taimi e suʻe le tino ma faʻaalia pathotia natia,
  • inu vai inu mama
  • naʻo naʻo le maualuga o le lelei, filifili saʻo ua faia i mea manava manava,
  • aloese mai tulaga atuatuvale ma tulaga ogaoga mafatia,
  • A maeʻa le faamalositino, e taua tele le faʻamaʻi ma faʻalautele uma vaega o maso.

Ole numera o tamatamailima e mafai ona mafua ona o mea uma e mama atoatoa e ono mafai ai e le tagata gasegase ona faʻamavae ile lava ia i le fale, ma faʻalavelave tuga faʻapitoa i le tino.

A maeʻa le suʻega, o le a faatonuina e le fomai le maʻi o se vailaau o vailaau i le sao saʻo, faʻapea foi ma auala e toe faʻaleleia ai.

O le faʻaauau pea ona faʻatinoina uma taualumaga faʻatulagaina, o le a mafai e le tagata maʻi ona toe foʻi i lona olaga masani masani pe a mavae sina taimi puupuu, ma o le tausisia o mea puipuia e mafai ai e ia ona faʻagaloina se mea le lelei e pei o le paʻu o tamatamailima.

Tuua Lau Faamatalaga