Faʻatulagaina o le Glucometer: Faʻataʻitaʻiga ma le Faitau Faʻataʻitaʻiga

Mai le tusiga o le ae iloa ai le auala e fetuunai ai le sao o le mita. Aiseā e toe faʻailogaina ai lana molimau pe afai e faʻalogo o ia i se suʻesuʻega plasma, ae le o se faʻataʻitaʻiga o le toto capillary. Faʻafefea ona faʻaaoga le laulau liliu ma faʻaliliu taunuuga i numera e fetaui ma tulaga taua o le fale suesue, e aunoa ma le.

O mita o le kulukose fou e le o toe maua ai le suka i le pa'ū o le toto atoa. I nei aso, o nei meafaifaʻaili ua faʻavasegaina mo suʻesuʻega o plasma. O le mea lea, e masani lava o faʻamatalaga e le o saʻo le faauigaina e se tagata e maua ai le maʻisuka. O le mea lea, o le suʻesuʻeina o le taunuuga o le suʻesuʻega, aua neʻi galo o le maualuga o le suka i le plasma e 10-11% le maualuga nai lo le toto toto.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le vaetamaina o se polokalama faapitoa o le a faaitiitia ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua mafai ona maua se fofo NO .

Aisea e faʻaaoga ai laulau?

I totonu o fale suʻesuʻe, latou te faʻaogaina laulau faʻapitoa lea ua uma ona faʻamauina ai faʻamaʻi plasma mo le maualuga o le toto suka. O le manatuaina o taunuuga o le mita e mafai ona faia i le tutoatasi. Mo lenei, o le faailoga i luga o le mataʻituina e vaevaeina i le 1.12. O le faʻaogaina lea o le faʻaaogaina o laulau mo le faʻaliliuina o faʻamaoniga e maua mai ai masini e suʻe ai le suka.

Faʻasologa o kullukose o le plalasma (e aunoa ma le liua)

O nisi taimi e fautuaina e le fomaʻi e faʻatautaia e le tagata maʻi le maualuga ole kulukose plasma. E le manaʻomia le faʻaliliuina o le molimau o le glucometer, ma o faʻatagaga faatagaina o le a faapenei:

  • i luga o se manava gaogao i le taeao 5.6 - 7.
  • 2 itula talu ona 'ai se tagata, e le tatau ona sili atu i le 8.96 le faʻamaoniga.

Faʻafefea ona siaki le saʻo o lau meafaigaluega

O le DIN EN ISO 15197 o se faʻataʻitaʻiga lea e aofia ai manaʻoga mo masini mataʻituina e le tagata lava ia. E tusa ai ma lenei mea, o le saʻo ole masini e pei ona taua i lalo:

- faʻavavevave le faʻaaogaina i le kulūkose e oʻo atu i le 4.2 mmol / L. E manatu e tusa ma le 95% o fuataga o le a ese mai le tulaga maualuga, ae le sili atu ile 0.82 mmol / l,

- mo tulaga maualuga e sili atu i le 4.2 mmol / l, o le sese o le 95% o iuga e le sili atu i le 20% o le tau moni.

Ia faaeteete

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i le tele o faʻafitauli, faʻafuaseʻi ona faʻaumatia le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua manuia i le faia o se vaifofo lea e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka.

O le polokalama fomaʻi o le "Healthy Nation" o loʻo amata nei, i totonu o le faʻavae lea ua tuʻuina atu ai lenei vailaʻau i tagata uma o le Russian Federation ma le CIS NO . Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii le 'upega tafaʻilagi aloaia a MINZDRAVA.

O le sao o meafaigaluega na mauaina mo le siakiina o le maʻisuka e tatau ona siaki mai lea taimi i lea taimi ile fale suesue faapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, i Moscow ua faia lenei mea i le ogatotonu mo le siakiina o mita kulukose o le ESC (luga o Moskvorechye St. 1).

O faʻatagaga faatagaina i tulaga taua o masini o loʻo i lalo: mo meafaigaluega a le Kamupani Roche, o loʻo gaosia ai masini Accu-cheki, o le faʻamaonia faatagaina e 15%, ma mo isi faʻatauga o lenei faailoga o le 20%.

E foliga mai o le masini e laʻititi lava pe a maualalo, o le maʻisuka e tatau ona taumafai e faatumauina a latou kulukose maualuga e le sili atu i le 8 i le ao. Afai o meafaigaluega mo le siakiina o le glucose e faʻaalia ai le H1, o lona uiga o le suka e sili atu 33.3 mmol / L. Mo fua saʻo, o isi fasi siaki e manaʻomia. O le taunuuga e tatau ona faalua ona siakiina ma faiga e ave i lalo le kulukose.

Auala e ave ai le vai mo suʻesuʻega

O le faʻavasegaga faʻasalalau e aʻafia ai le sao atoatoa o le masini, o lea e tatau ai ona e usitaia nei tulafono:

  • Lima ao lei samasama toto e tatau ona mulumulu lelei i le fasimoli ma faʻamago i se solo.
  • E manaʻomia ona faʻamafanaina tamatamaʻilima mataʻutia e mafanafana ai. O lenei mea o le a mautinoa ai le tafe toto i ou tamatamai lima. O massage e faia faʻatasi ma moli eletise i le itu mai le tapulima i tamatamailima.
  • Aʻo lei faia le faʻatinoga, faia i le fale, aua le soloia le nofoaga faʻasaʻo i le ava malosi. O le ava e faʻamalosi ai le paʻu. E le gata i lea, aua le soloina lou tamatamailima i se ie susū. O vaega o le vai lea o loʻo faʻaaogaina ai solo e matuā faʻasese ai le auiliiliga o le auiliiliga. Ae afai e te fuaina le suka i fafo atu o le fale, ona tatau lea ona fufulu ou tamatamailima i se 'ava malosi.
  • O le puno o le tamatamailima e tatau ona loloto ina ia e le tau tu malosi i luga o le tamailima. Afai e le loloto le pupuʻu, ona oʻo mai ai lea o le vai inu nai lo le pa'ū o le toto capillary i le nofoaga manua.
  • A maeʻa le afaina, solo le muamua faʻafefete o loʻo tupu mai. E le talafeagai le suʻega aua o loʻo i ai le tele o vai faʻapipiʻi.
  • Aveese le lua mataua i luga o le vaega o le suʻega, ma taumafai e aua nei faʻaaogaina.

Mea saʻo saʻo

Ina ia malamalama i le saʻo o le mita, e tatau ona e malamalama i mea e aofia ai se mea e saʻo. E tusa ai ma faʻamatalaga faafomaʻi, o fua o le suka o le toto e maua i le fale e mafaufauina e saʻo ma saʻo pe a iai i le va o le ± 20 pasene o se suʻega suʻega e sili ona maualuga.

E talitonuina o le mea sese o le glucometer e le aafia tele ai le togafitiga, o le mea lea e talia ai mo le maʻisuka.

E le gata i lea, ao leʻi amataina le faʻamaumauga o faʻamaumauga, e tatau ona e faʻaaoga le fofo faʻafoe lea e aofia ai ma le masini.

Suga sugar

  • Aʻo leʻi 'ai i le taeao (mmol / L): 3.9-5.0 mo le soifua maloloina ma le 5.0-7.2 mo le maʻisuka.
  • 1-2 itula pe a uma se taumafataga: e oo atu i le 5.5 mo le soifua maloloina ma e oʻo atu i le 10.0 mo le maʻisuka.
  • O le hemoglobin glycated,%: 4.6-5.4 mo le soifua maloloina ma e oo i le 6.5-7 mo le maʻisuka.

I le leai o ni faʻafitauli faʻalesoifua maloloina, o le toto toto e i le lautele e 3.9-5.3 mmol / L. I luga o se manava gaogao ma vave loa ona 'ai, o lenei masani e 4.2-4.6 mmol / L.

O meaʻai faʻamalosi-gaʻo-siliva e 'ai ai le kulukose i se tagata maloloina e mafai ona siitia i le 6.7-6.9 mmol / L. E maualuga aʻe i luga ae na o mataupu e seasea tupu.

Ina ia aʻoaʻo atili e uiga i le masani o le toto kulukose i tamaiti ma tagata matutua, kiliki ii.

O le a le maualuga o le maualuga o le suka o le toto pe a uma ona 'ai, o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga.

Faailoga o le glucometer mo le maʻisuka

O glucometeni faʻaonapo nei e ese mai o latou augatuaa i le mea muamua e le o le totoina atoa, ae o lona plasma. O lenei mea e matua aafia ai le faitauga o le masini ma i nisi tulaga e mafua ai le le atoatoa o le iloiloga o tulaga maua mai.

Laulau faʻatatau

Faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻigaFaʻailoga o le palaFaʻatulagaina atoa o le toto
Le saʻo e faʻatusatusa i metotia falesuesuelatalata i le taunuʻuga na maua mai suʻesuʻega falesuesueitiiti le sao
Tulaga masani o le kulukose (mmol / L): anapogi pe'ā uma ona 'aimai le 5.6 i le 7.2 e sili atu nai lo le 8.96mai le 5 i le 6.5 leai se sili atu nai lo le 7.8
Tausisia o faitauga (mmol / l)10,89
1,51,34
21,79
2,52,23
32,68
3,53,12
43,57
4,54,02
54,46
5,54,91
65,35
6,55,8
76,25
7,56,7
87,14
8,57,59
98

Afai o le glucometer ua faʻamamaina i le plasma, ona faʻaalia lea o le 10-12% le maualuga nai lo o masini e faʻapipiʻiina i le toto toto atoa. O le mea lea, o le maualuga o faitauga i lenei mataupu o le a manatu e masani.

Glucometer saʻo

O le fua saʻo o le mita e mafai ona fesuisuiai i soo se tulaga - e faalagolago i le masini.

E mafai ona e ausia le laʻititi laʻititi o le faitauga o meafaifaʻaili e ala i le matauina o tulafono faigofie:

  • Soo se mita e manaʻomia Vaitaimi faavaitaimi siaki i se fale suesue faapitoa (i Moscow, o loʻo i ai i f. Moskvorechye, 1).
  • E tusa ai ma le tulaga faʻavaomalo, o le saʻo o le mita e siakiina i le faʻatonutonuina o fua. I le taimi lava e tasi 9 out of 10 faitauga e le tatau ona ese mai le tasi sili atu ma le 20% (pe afai o le kulukose e 4.2 mmol / l pe sili atu) ma e le sili atu i le 0.82 mmol / l (pe afai o le sugar sugar e itiiti ifo i le 4.2).
  • Aʻo leʻi totoina le toto mo le auʻiliʻili, e tatau ona fufulu mama ma fufuluina ou lima, e aunoa ma le faʻaaogaina o le ava ma fufulu susu - mea mai fafo i luga o le paʻu e mafai ona faʻasese ai iuga.
  • Ina ia faʻamafanafana ou tamatamailima ma faʻaleleia le tafe o le toto ia i latou, e tatau ona e faia la latou masini malamalama.
  • E tatau ona faia se faʻamaʻi ma le malosi atoatoa ina ia faigofie ona sau le toto. I lenei tulaga, o le mataua muamua e le o auiliiliina: o loʻo aofia ai le tele o mea e maua i le va o le intercellular flu ma o le taunuuga o le a le faʻatuatuaina.
  • E le mafai ona faʻasalaina le toto i luga o se fasi pepa.

Fautuaga mo tagata gasegase

O maʻi suka e tatau ona mataʻituina pea a latou suāsū. E tatau ona teuina i totonu o le 5.5-6.0 mmol / L i le taeao i luga o se manava gaogao ma vave loa ona 'ai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tausisi i se taumafataga maualalo-gaosiga, o ona faavae o loʻo tuʻuina atu iinei.

  • O faʻafitauli faʻafuaseʻi e tupu pe afai o le kulūkose mo se taimi uumi e sili atu i le 6.0 mmol / L. O le pito i lalo, o le sili atu lea o avanoa o le maʻisuka ola i se olaga atoa e aunoa ma ni faʻafitauli.
  • Mai le 24 i le 28 vaiaso o le maʻitaga, ua fautuaina e ave se suʻega o le faapalepale kullusese e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o le maʻisuka.
  • E tatau ona manatua e masani lava le tutusa o le suka toto mo tagata uma, e tusa lava poʻo le a le itupa ma tausaga.
  • I le mavae ai o le 40 tausaga, e fautuaina le faia o se auʻiliʻiliga mo le hemoglobin glyc once i le 3 tausaga.

Manatua o le pipii atu i se taumafataga faapitoa e mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o faʻalavelave i luga o le cardiovascular system, mata, gaʻo.

Le eseesega ma faʻataʻitaʻiga o fale suʻesuʻe

O le tele lava o taimi, o masini fale e fuaina le kulukose toto e ala i le toto atoa, ae o mea faigaluega falesuesue, e fai ma tulafono, e faʻaaoga e suesue ai le plasma toto. Plasma o le vai lea o le toto na maua pe a maeʻa ona maua le toto toto ma tuu.

O le mea lea, pe a tofotofoina toto atoa mo le suka, o le taunuuga e 12 pasene lalo ifo nai lo le plasma.

O lona uiga, ina ia mafai ona maua ni faʻamaumauga o le faatuatuaina, e tatau ona malamalama pe o le a le faʻavasegaina o le mita ma fale suʻesuʻe.

Laupapa mo le faʻatusatusaina o faʻataʻitaʻiga

Ua saunia se laulau faapitoa mo le maʻisuka, faafetai lea e mafai ai ona e iloa le eseesega i le va o se mea masani ma se masini suesue, e fuafua i le a le faailoga o le faʻamaonia ma le ituaiga o toto o loʻo suesueina.

Faʻavaeina i luga o sea laulau, e mafai ona e malamalama pe o le a le auiliili e tatau ona faʻatusatusa i mea tau fomaʻi, ma e le talafeagai.

Pe a faʻaaogaina se fale suʻesuʻe plasma capillary, e mafai ona faia se faʻatusatusaga e pei ona taua i lalo:

  • Afai o le plasma e faʻaaogaina i le taimi o le auʻiliʻiliga, o le a maua iʻuga tutusa.
  • Aʻo faia se suʻesuʻega i luga o se glucometer mo le toto atoa, o le faʻaalia o le a oʻo i le 12 pasene le maualalo ifo nai lo le faʻataʻitaʻiga o faʻamaumauga o suʻesuʻega.
  • Afai e faʻaaoga le plasma mai se vein, e mafai ona faia faatusatusaga pe a tofotofoina le maʻisuka i luga o se manava gaogao.
  • O le toto paʻu uma i totonu o se glucometer e le fautuaina mo le faʻatusatusaga, talu ai o le suʻesuʻega e tatau ona faia naʻo luga o se manava gaogao, ae o faʻamaumauga i le masini e 12 pasene lalo ifo nai lo suʻesuʻega suʻesuʻe.

Afai o le faʻavasegaina o masini falesuesue e faʻatino e le toto toto, o le faʻatusatusaga o taunuuga e mafai ona eseese uma:

  1. A faʻaaogaina le plasma i totonu o le glucometer, o le a oʻo i le 12 pasene le maualuga.
  2. O le faʻaaogaina o se masini fale mo le toto atoa o le ai ai faʻamatalaga tutusa.
  3. A faia le auʻiliʻiliga i le faʻaaogaina o le toto vevela, e tatau ona suʻesuʻe i luga o se manava gaogao. I le taimi lava lea e tasi, o le a 12 pasene le maualuga.
  4. Aʻo suʻesuʻeina le toto toto uma lava, o le suʻesuʻega e faia faʻapitoa i luga o se manava gaogao.

Aʻo faʻatautaia le suʻesuʻeina o fale suʻesuʻe e faʻaaoga ai plasma vevela, e mafai ona e maua nei taunuʻuga:

  • O se plasma e siakiina le glucometer e mafai ona tofotofoina i luga o se manava gaogao.
  • Aʻo suʻesuʻeina le toto atoa i se masini fale, e mafai ona faia le suʻesuʻega i luga o se manava gaogao. I le taimi lava e tasi, o le taunuuga i luga o le mita o le a 12 pasene lalo ifo.
  • O se filifiliga lelei mo le faʻatusatusa o le suʻesuʻega o le plasma vevela.
  • A faʻamalieina i le toto totoʻa, o le taunuuga o le masini o le a 12% lalo.

Afai o le toto atoa e aveesea mai se tagata maʻi i lalo o tulaga suesue, o le eseesega o le a faapenei:

  1. O le mita o le kulukose capillary-plasma e tatau ona faʻaaogaina i luga o se manava gaogao, ae oʻo lava i lenei tulaga, o nei suʻesuʻega o le a 12 pasene le maualuga.
  2. Afai o le maʻisuka e maua ai le toto atoa, o le faʻatusatusaga e mafai ona faia pe a fua i luga o se manava gaogao.
  3. A maua le plasma vevela, o le taunuuga i le mita e 12 pasene le maualuga.
  4. O le mea sili e sili ona lelei o le taimi lea e faʻaaogaina ai le toto atoa i le fale.

Faʻafefea ona faʻatusatusa saʻo ia faʻamatalaga

Ina ia maua ni faʻamaoniga mautinoa pe a faʻatusatusa meafaigaluega falesuesue ma se glucometer masani, e tatau ona e mafaufau i le ala e faʻavasega ai se masini. O le laasaga muamua lava o le tuʻuina atu o faʻamatalaga fale suʻesuʻe i le fua tutusa o le masini pei o le masini faʻatulagaina.

Pe a faʻapipiʻi se glucometer mo le toto atoa, ma mo se suʻega plasma suesue, o faailoga e maua i le falemaʻi e tatau ona vaevaeina i le matematika i le 1.12. Ma, i le mauaina o le 8 mmol / lita, pe a uma le vaevaega, o le fuainumera e 7.14 mmol / lita. Afai o le mita e faʻaalia fuainumera mai le 5.71 i le 8.57 mmol / lita, lea e tutusa ma le 20 pasene, e mafai ona mafaufau le masini e saʻo.

Afai o le glucometer e faʻamamaina i le plasma, ma o le toto atoa e ave i le falemaʻi, o le suʻesuʻega o le laboratory e faʻateleina i le 1.12. Pe a faʻatuputeleina le 8 mmol / lita, e maua se faailoilo o le 8.96 mmol / lita. E mafai ona mafaufau lelei le masini pe afai o le tele o faʻamaumauga e maua mai le 7.17-10.75 mmol / lita.

Pe a faʻatulagaina meafaigaluega i le falemaʻi ma se masini masani e faia e tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga tutusa, e le manaʻomia ona liua taunuʻuga. Ae e taua le manatua o se mea sese o le 20 pasene o loʻo faatagaina iinei. O lona uiga, pe a mauaina se ata o le 12.5 mmol / lita i totonu o le fale suesue, e tatau ona maua mai le mita o le kulukose toto i le 10 i le 15 mmol / lita.

E ui lava i le maualuga maualuga, lea e masani ona matataʻu, o lea ituaiga mea saʻo.

Auʻiliʻili Tusiga saʻo

E leai se tulaga e tatau ona e faia ai se faʻatusatusaga o le auʻiliʻiliga ma faʻamaumauga o suʻesuʻega o isi glucometers, e tusa lava pe i ai se gaosiga o masini. O masini taʻitasi e siakiina mo se faʻataʻitaʻiga toto, atonu e le fetaui.

Pe a suia le suʻega, e taua tele le logoina le fomaʻi e uiga i lenei mea.O le a fesoasoani i le fuafuaina o le maualuga o le maualuga o le suka i totonu o le masini fou ma, pe a talafeagai ai, faia se faasaʻoga i togafitiga.

I le taimi e maua ai faʻamatalaga faʻatusatusa, e tatau i le tagata maʻi ona mautinoa e mama le mita. E taua foi le faʻamautinoa o le numera e fetaui ma numera i luga o le suʻega. A maea le faʻamaoniga, o le suʻega e faia i le faʻaaogaina o se fofo faʻafoe. Afai o lenei masini e tuʻuina atu faʻamatalaga i totonu o le laina ua faʻamaonia, o le mita ua faʻamaʻo saʻo. Afai ei ai se faʻatusatusaga, faʻafesoʻotaʻi le kamupanī.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le suʻega fou, e tatau ona e iloa po o le a le toto samples e faʻaaoga mo le faʻaleleia. E tusa ai ma lenei mea, o le fuaina o fuataga ua faia ma ua faʻamaonia le mea sese.

E fa itula aʻo le i fautuaina se suʻega toto. E manaʻomia foʻi ona e mautinoa o faʻataʻitaʻiga uma mo le mita ma le falemaʻi na maua i le taimi e tasi. Afai e ave le toto vevela, e tatau ona lūlūina lelei le faʻataʻitaʻiga e faʻafefiloi ma le okesene.

E tatau ona manatuaina i le vomiting, manava manava, o se maʻi, e pei o le ketoacidosis o le maʻisuka ma le vave faʻavaveina, faʻateleina le suavaia, o le tino ua matua faʻamalūina. I lenei tulaga, e mafai e le mita ona tuʻuina saʻo fuainumera e le talafeagai mo le siakiina o le sao o le masini.

Aʻo leʻi faia se toto sampling, e tatau i le tagata maʻi ona fufulu ma fufulu mama ona lima i se solo. Aua nei faʻaaoga solo masima poʻo isi mea mai fafo e mafai ona faʻasese ai le iuga.

Talu ai o le saʻo e faʻalagolago i le tele o le toto na maua, e tatau ona e faʻamafanafana ou tamatamailima ma se masini malamalama o lima ma faateleina le toto. O le puncture ua faia malosi ina ia mafai ai ona tafe saʻo le toto mai le tamatamailima.

E le gata i lea, i luga o le maketi, talu ai nei, sa i ai glucometers e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga mo le faʻaaogaina o fale. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a fesoasoani ia te oe ia malamalama pe faapefea ona saʻo le mita.

Faʻatulagaina o le Glucometer: Faʻataʻitaʻiga ma le Faitau Faʻataʻitaʻiga

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le toʻatele o tagata i le faʻatauina o se masini fou mo le suʻeina o le suka o le toto pe a maeʻa ona faʻatusatusa ona taunuuga ma le faʻaogaina o masini muamua na matauina ai le mea sese. I se tulaga talitutusa, o fuainumera e ono i ai se uiga ese pe a fai o le suʻesuʻega sa faia i totonu o le falesuesue.

I le tepa muamua, e foliga mai o toto toto uma mai le tagata e tasi e tatau ona i ai le taua tutusa pe a maua ni faailoilo i totonu o le fale suesue po o le mita o le kulukose o le toto. Ae peitai, e le o lea, o le manatu o meafaigaluega uma, pe faʻapitoa fomaʻi poʻo le faʻaaogaina o fale, e ese le faʻavasega, o lona uiga, fetuunaiga.

O le mea lea, o le fua o le kulukose i totonu o le toto e tupu i auala eseese ma o taunuuga o le auʻiliʻiliga e ese mai le tasi. O le a le telē o le sese o glucometers e mafai ma o le fea masini e sili ona saʻo, e sili atu le tatau ona mafaufau i auiliiliga.

Glucometer Contour TS: faatonuga ma le tau mo Contour TS mai Bayer

I le taimi nei, o le tele o glucometers o loʻo ofoina atu i luga o le maketi ma o le tele o kamupani ua amata ona maua ni mea faapena. O le tele o le talitonuga, o le mea moni, e mafua mai i na tagata gaosi oloa ua leva ona auai i le gaosiga ma le faʻatau atu o mea tau fomaʻi. O lona uiga ua uma ona pasia a latou oloa i le suʻega o le taimi ma ua faamalieina le aufaipisinisi i le lelei o oloa. O nei masini faʻapitoa e aofia ai le mita TC mita.

Aisea e te manaʻo ai e faʻatau le taʻavale ts

O lenei masini sa i luga o le maketi mo se taimi umi lava, o le uluai masini sa faamatuu atu i le meafaigaluega a Iapani i le 2008. O le mea moni, Bayer o se tagata gaosi Siamani, ae o le taimi nei o loʻo faʻaputuina ana oloa i Iapani, ma o le tau e leʻi suia tele.

O lenei faletupe ua manumalo i le aia tatau e taʻua ai o se tasi o tulaga sili ona maualuga, aua o atunuu e lua e mafai ona mitamita i la latou tekinolosi e auai i lona atinaʻe ma le gaosiga, aʻo tumau pea le tau.

Le uiga o le faʻapuupuuga TC

I le Igilisi, o nei tusi e lua o loʻo taʻua o le Tele Simplicity, lea i le faaliliuga i le gagana Rusia e pei o le "Faʻaliega faigofie," na tuʻuina atu e le popole bayer.

Ma o le mea moni, o lenei masini e matua faigofie lava ona faʻaaogaina. I luga o lona tino, e na o le lua lava laupepa e sili ona lelei, o lea e le faigata ai mo le tagata faʻaaoga ona iloa po o fea e taʻalo ai, ma o le tele o le a le mafai ai ona misia. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e masani lava ona vaivai le vaʻai, ma e le mafai ona latou vaʻai i le avanoa lea e tatau ona tuʻuina i ai le siaki. Sa tausia e le au gaosiga lenei, valiina le taulaga i le moli.

O le isi mea lelei tele i le faʻaaogaina o le masini o le fesuiaiga lea, pe o lona toesea. O le tele o gasegase e galo e ulufale mai i se numera i afifi fou taitasi o fasi siaki, o se taunuuga o se numera tele o latou galo ua mou ese atu le aoga. O le a leai se faafitauli i le Taavale o le Taavale, talu ai e leai se fesuiaiga, o lona uiga, e faʻaaogaina le afifi fou pe a uma le aso muamua e aunoa ma se faʻaopoopoga faaopoopo.

O le isi mea faʻaopoopo o lenei masini o le manaʻomia lea mo sina toto. Ina ia saʻo le fuafuaina o le maualuga o le kulūkose, e na o le 0.6 i le toto e manaʻomia ai le glucometer bayer. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻaitiitia le loloto o le tatui o le paʻu ma o se avanoa sili lea e tosina uma ai tamaiti ma tagata matutua. I le auala, e faʻaaoga mo tamaiti ma tagata matutua, o le tau o le masini e le suia.

Ua fuafua le tafa o le glucometer ina ia leai se faalagolago i le i ai o ni meaʻai e pei o le maltose ma le galactose i totonu o le toto, e pei ona faʻaalia e faatonuga. O lona uiga, e tusa lava pe tele naua i totonu o le toto, e le o manatu i ai i le iuga mulimuli.

E toatele e masani i mataupu e pei o le "vai toto" po o le "toto toto." O nei toto totoʻa e fuafuaina i le taua o le hematocrit. O le hematocrit o loʻo faʻaalia ai le vaevaega o elemene na faia o le toto (leukocytes, platelets, toto mumu mumu) ma lona aofaiga atoa. I le iai o nisi o faʻamaʻi poʻo togafiti faʻaleaga, o le maualuga o le hematocrit e mafai ona fesuiaʻi uma i le itu o le faateleina (ona toto ai lea o le toto) ma i le itu o le faʻaitiitia (toto toto).

E le o mea uma lava o le kullucometer e i ai se uiga e le taua le faailoga o le hematocrit mo ia, ma i soo se tulaga, o le maualuga o le suka i totonu o le toto o le a saʻo le fuaina. O le glucometer e faatatau i na o se masini, e mafai ona fua saʻo ma faʻaalia po o le a le kulukose o loʻo i totonu o le toto ma le numera o le hematocrit mai le 0% i le 70%. O le fuainumera o le hematocrit e ono fesuisuiai e fuafua i le itupa ma le matua o le tagata:

  1. fafine - 47%
  2. alii 54%
  3. pepe faatoa fananau mai - mai i le 44 i le 62%,
  4. tamaiti ei lalo ifo o le 1 tausaga - mai le 32 i le 44%,
  5. tamaiti mai le tasi tausaga i le sefulu tausaga - mai le 37 i le 44%.

Cons glucometer circuit TC

O lenei masini atonu e na o le tasi le toe foʻi mai - o le faʻavasegaina ma le taimi o fua. O le suʻeina o le toto e tupu i luga o le mata pe a maeʻa le 8 sekone. I se tulaga lautele, o lenei ata e le leaga tele, ae o loʻo i ai masini e fuafua ai le maualuga o le suka i le 5 sekone. O le faʻavasegaina o ia masini e mafai ona faʻatinoina i luga o le toto atoa (aveese mai le tamailima) poʻo le plasma (toto vevela).

O lenei paramita e aʻafia ai iʻuga o le suʻesuʻega. O le faʻaogaina o le konekarate o le konekarate o le konekarate TS o le glucometer na faia i le plasma, o lea e le tatau ai ona tatou faʻagaloina o le maualuga o le suka i totonu o taimi uma e sili atu lona maualuga i totonu o le toto palania (tusa ma le 11%).

O lona uiga o taunuʻuga uma e maua mai e tatau ona faʻaititia i le 11%, o lona uiga, o taimi uma e vaevae ai numera i luga o le mata ile 1.12. Ae e mafai foʻi ona e faia i se isi auala, mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻatonuina ai le suʻe toto mo oe lava. O le mea lea, pe a faia se auiliiliga i luga o se manava gaogao ma ave le toto mai le tamatamailima, o numera e tatau ona i ai i le lautele mai le 5.0 i le 6.5 mmol / lita, mo le toto oona o lenei faailoga e mai le 5.6 i le 7.2 mmol / lita.

2 itula pe a uma se taumafataga, e le maualuga le maualuga o le kulukose i le 7.8 mmol / lita mo le toto toto, ma e le sili atu nai lo le 8.96 mmol / lita mo le toto vevela. E tatau ia te ia ona filifili po o le fea filifiliga e sili atu ona talafeagai mo ia.

Vaevaega mo le mita o le kulukose

Pe a faʻaaogaina se glucometer o soʻo se gaosioloa, o mea autu e faʻaaogaina o suʻega suʻega. Mo lenei masini, latou te maua i le tele o le lapopoa, e le tele tele, ae le laʻititi, o lea e faigofie ai mo tagata ona faʻaaoga i le tulaga o le solia o tomai tau afi lelei.

O fasipepa ei ai le faʻapologa o le sampling samples, o lona uiga, latou te tosoina saʻo le toto e faʻafesoʻotaʻi ma se matāua. O lenei ata e mafai ai ona faʻaitiitia le tele o mea manaʻomia mo le auiliiliga.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le mea masani lava, o le ola o se pusa tatala faʻatasi ai ma ni faʻataʻitaʻiga e le silia ma le tasi le masina. I le faaiuga o le vaitaimi, e le mafai e le au gaosiga ona latou mautinoa le fua saʻo o fua o fua, ae e le faʻaaogaina i le mita o le Contour TC. O le ola o se pusa tatala i sasae e 6 masina ma e le aafia le fua saʻo. E faigofie lava lenei mea mo na tagata e le manaʻomia le fuaina o le suka i le tele o taimi.

O le mea lautele, o lenei mita e matua faigofie lava, o loʻo i ai se foliga faʻaonaponei, o lona tino e faia i le tumau umi, faʻamalosia le filo. E le gata i lea, o le masini ua faʻapipiʻi ma se manatua mo le 250 fua. Aʻo leʻi tuʻuina atu le mita mo le faʻatau atu, o lona saʻo ole siakiina i totonu o fale suesue faapitoa ma ua faʻamauina e faʻamaonia pe afai e le sili atu le maualuga i le 0.85 mmol / lita ma le glucose o le itiiti ifo i le 4.2 mmol / lita. Afai o le maualuga o le suka e sili atu i le taua o le 4.2 mmol / lita, ona faaopoopo lea pe itiiti ifo le 20% le sese. O le auala o le taavale e faʻafetaui nei manaʻoga.

O pusa taitasi ma se glucometer ua faaauupegaina i se masini pipisi o le fingertips Microlet 2, o le tenonets, a cover, o se tusi lesona ma se kata pepa, o loo i ai se tau tumau i soo se mea.

O le tau o le mita e mafai ona eseese i falemaʻi eseese ma faleoloa i le initaneti, ae i soo se tulaga, e sili atu le maualalo nai lo le tau o mea tutusa mai isi gaosi oloa. O le tau e mai le 500 i le 750 ruuga, ma o fasi pepa e 50 paʻu e tusa ma le 650 rubles.

Fua o le suka i le toto i se glucometer

O le maʻi suka ua taʻua o se faʻamaʻi tuga o mea e gata ai. Ae ui i lea, aua le manatu o se togafitiga le pulea. O le faʻamaʻi e aliali mai i le maualuga o le suka o le toto, lea e aʻafia ai le tino o le tino, faʻapea foi ma ona fausaga ma totoga (toto toto, fatu, gaʻo, mata, potu o le fatu).

O le galuega a le maʻisuka o le pulea lea i aso uma le maualuga o le glycemia ma ia teuina i totonu o tapulaa talafeagai ma le fesoasoani o togafitiga o fualaau, vailaau, ma le tulaga sili ona lelei o gaoioiga faaletino. O le fesoasoani o le tagata maʻi i lenei mea o le glucometer. O se masini feaveaʻi lea e mafai ai ona e pulea le numera o suka i totonu o le toto i le fale, i le galuega, i luga o se pisinisi pisinisi.

O a tulaga masani o le molimau o le glucometer ma le auala e iloilo ai taunuʻuga o faʻataʻitaʻiga i le fale, o loʻo iloiloina i le tusiga.

O a fua o le kulukose o le toto ua manatu e masani?

Ina ia iloa le i ai o togafitiga, e tatau ona e iloa le tulaga masani ole glycemia. I le maʻisuka, o le fuainumera e maualuga atu nai lo se tagata soifua maloloina, ae o fomaʻi e talitonu e le tatau i tagata inisiua ona tuuitiitia a latou suka i le tapulaa maualalo. O faʻamaoniga lelei o le 4-6 mmol / l. I ia tulaga, o le a lagona e le maʻisuka le masani, aveesea le cephalgia, atuatuvale, vaivai le mautonu.

Tulaga masani o tagata soifua maloloina (mmol / l):

  • limite maualalo (toto atoa) - 3, 33,
  • pito i luga (toto atoa) - 5.55,
  • pito i lalo ifo (i plasma) - 3.7,
  • pito i luga luga (i plasma) - 6.

O fuainumera i luma ma le maeʻa o le taumafaina o mea taumafa i totonu o le tino o le a eseese e tusa lava pe i ai se tagata soifua maloloina, talu ai ona maua e le tino le suka mai le gaʻo e avea o se vaega o meaʻai ma meainu. I le taimi lava e 'ai ai se tagata, o le glycemia levels e oʻo i le 2-3 mmol / l. E masani lava, e vave lava ona faʻasaʻo le panameta le insulin i totonu o le toto, lea e tatau ona tufatufa atu kulukose mole mole i totonu o le tino ma siama o le tino (ina ia mafai ai ona tuʻuina atu i ai le malosi).

O se taunuuga, o faailoga o le suka e tatau ona faʻaitiitia, ma faʻatalanoa i totonu o le isi 1-1.5 itula. Faʻasaga i tua o le maʻisuka, e le tupu lenei mea. O le inisalini e le lava le gaosia pe ua faʻavaivaia, e sili atu le kulukose i totonu o le toto, ma gaʻo i luga o le itu e mafatia i le fiaai. I le maʻisuka, o le glycemia level after eating can reach 10-13 mmol / L ma se tulaga masani o le 6.5-7.5 mmol / L.

I le faaopoopo atu i le setete o le soifua maloloina, o le a le tausaga e maua e se tagata pe a aʻafia le suka i lona tausaga:

  • pepe faatoa fananau mai - 2.7-4.4,
  • e oo i le 5 tausaga - 3.2-5,
  • tamaiti aʻoga ma tagata matutua i lalo o le 60 tausaga (silasila i luga),
  • silia le 60 tausaga - 4.5-6.3.

E mafai ona eseese tagata taʻitasi, ma mafaufau i uiga o le tino.

E faʻafefea ona fua le suka i le mita o le kulukose toto

Soo se glucometer e aofia ai faatonuga mo le faʻaoga, lea e faʻamatalaina le faasologa mo le fuafuaina o le maualuga o le glycemia. Mo le vaʻaia ma le faʻataʻitaʻiga o le biomaterial mo faamoemoega suʻesuʻe, e mafai ona e faʻaaogaina nisi o vaega (forearm, earlobe, thivae, ma isi mea), ae e sili atu le paʻu i luga o le tamailima. I lenei sone, o le toto e maualuga atu nai lo isi vaega o le tino.

Fuafuaina o le maualuga o le suka i le toto ma se glucometer e tusa ai ma tulaga masani masani ma tulafono masani e aofia ai mea nei:

  1. Liliu le masini, faʻapipiʻi se fasi siaki i totonu ma ia mautinoa o le numera i luga o le fasi pepa e fetaui ma mea o faʻaalia i luga o le mata.
  2. Fufuluina ou lima ma faʻagogo lelei, talu ai ona o le faʻaitiitia o le vai e mafai ona faʻamaonia ai taunuuga ole suʻesuʻega.
  3. O taimi uma lava e tatau ai ona suia le vaega o le faʻaogaina o meaola biomaterial. O le faʻaauau pea ona faʻaaogaina le mea lava e tasi e mafua ai le foliga mai o se mea e le afaina, lagona tiga, faʻamalolo umi. E le fautuaina e ave le toto mai le limamatua ma le limatusi.
  4. O le uila e faʻaaogaina mo le pupu, ma o taimi uma lava e tatau ona suia e puipuia mai ai siama.
  5. O le mataua muamua o le toto ua aveʻesea e faʻaaoga ai se laumeʻa mūmū, ma o le lona lua o loʻo faʻaogaina i le vaega o le suʻega i le nofoaga e togafitia i vailaau faʻasolosolo. E le tatau ona afaina se mataua tele o le toto mai le tamatamailima, talu ai o le suavai o le tino o le a faʻasaʻolotoina foi ma le toto, ma o lenei mea o le a oʻo atu ai i le vaeluaina o taunuʻuga moni.
  6. Ua i totonu o le 20-40 sekone, o le a aliali mai i luga o le mata o le mita.

I le iloiloina o iuga, e taua le mafaufau i le faʻavasegaina o le mita. O nisi meafaifaʻaili ua faʻatautaia e fua ai le suka i le toto atoa, o isi i plasma. O faatonuga e taʻu mai ai lenei mea. Afai o le mita e faʻamaonia i le toto, o numera 3.33-5.55 o le a masani. E tusa ai ma lenei tulaga e manaʻomia ona e iloiloina lau gaioiga. O le faʻamaonia o le plasma o le masini e taʻu mai ai o le maualuga o numera o le a manatu e masani (lea e masani ai le toto mai se vein). E tusa ma le 3.7-6.

E faʻapefea ona fuafua fua o le suka i le faʻaogaina ma le aunoa ma ni laulau, ma mafaufau i iuga o le glucometer?

O le fuaina o le suka i se tagata maʻi i totonu o se fale suesue e faia i ni auala:

  • pe a uma ona ave le toto mai se tamaʻi lima i le taeao i luga o se manava gaogao,
  • ao faagasolo suʻesuʻega o meaola (faʻafeiloaʻi ma faʻamaoniga o felauaiga, vaega o palatini, bilirubin, electrolytes, ma isi),
  • faʻaaogaina o se glucometer (o lenei mea masani mo fale tumaoti falemaʻi).

Ina ia aua nei faia ma le lima, o le au suesue a le aufaigaluega suʻesuʻe e iai laulau o fetusiaiga i le va o le capillary glycemia ma le vevela.O fua tutusa lava e ono mafai ona fuafuaina i se tulaga tutoatasi, talu ai o le iloiloga o le maualuga o le suka i le toto paʻu ua manatu e sili atu ona masani ma faigofie mo tagata e le o malamalama lelei i mea faafomai.

I le fuafuaina o le capillary glycemia, o vae gaʻo vevela ua vaevaeina e se vaega o le 1.12. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le glucometer o loʻo faʻaaogaina mo le siama e faʻamamaina e le plasma (e te faitauina i faatonuga). O le faʻaaliga e faʻaalia ai se taunuuga o le 6.16 mmol / L. E le tatau ona e vave mafaufau o nei numera o loʻo taʻu mai ai le hyperglycemia, talu mai le taimi e fuafua ai i le aofaʻi o le suka i totonu o le toto (capillary), o le glycemia o le a 6.16: 1.12 = 5.5 mmol / L, lea e manatu o se fua masani.

O se isi faʻataʻitaʻiga: o se mea masini feaveaʻi e faʻatapulaaina e le toto (o loʻo faʻaalia foi i totonu o faatonuga), ma e tusa ai ma taunuuga o faʻamaoniga, o le aliali e faʻaalia ai le kulukose e 6.16 mmol / L. I lenei tulaga, e te le manaʻomia le faia o se faʻamatalaga, talu ai o le faailoga lenei o le suka i le toto capillary (i le ala, o loʻo faʻaalia ai se maualuga maualuga).

O loʻo i lalo se laulau e faʻaogaina e le au tausi soifua maloloina le taimi. E taʻu mai ai le tusitusi o le suka i le vevela (e tusa ai ma le masini) ma le toto toto.

Igoa numera o le glucometerSuauu totoIgoa numera o le glucometerSuauu toto
2,2427,286,5
2,82,57,847
3,3638,47,5
3,923,58,968
4,4849,528,5
5,044,510,089
5,6510,649,5
6,165,511,210
6,72612,3211

E faʻapēfea ona saʻo le kulūkose toto, ma aiseā e mafai ai ona sese le iʻuga?

O le saʻo o le iloiloga o le glycemic laʻitiiti e faalagolago i le masini lava ia, faʻapea foʻi ma le tele o itu mai fafo ma le usitaia o tulafono faʻavae. O le au fai pisinisi latou finau e faapea o masini komepiuta uma mo le fuaina o le suka toto ei ai nai mea sese. O le laina mulimuli mai le 10 i le 20%.

E mafai e tagata maʻi ona ausia na faailoilo o le masini a le tagata lava ia o le mea sili ona leaga. Mo lenei, e tatau ona tausisia tulafono nei:

  • Ia mautinoa e siaki le taʻaloga o le mita mai se fomaʻi agavaa mai lea taimi i lea taimi.
  • Siaki le saʻo o le faʻasologa o le numera o le suʻega ma na numera o loʻo faʻaalia i luga o le lau o le masini faʻataʻitaʻi pe a fuli.
  • Afai e te faʻaaogaina vailaau faʻamaʻi poʻo fufulu susu e togafitia ai ou lima aʻo leʻi faia le suʻega, e tatau ona e faʻatali seia maeʻa le paʻu, ona e faʻaauau pea ona iloa.
  • O le tuʻuina o se mataʻu o le toto i luga o se suʻega faʻasolo e le fautuaina. O fasipepa ua mamanuina ina ia ulu atu le toto i luga o le eleele e faaaoga ai le malosi o le ulu. Ua lava mo le tagata gasegase ona aumai se limatusi latalata i le pito o le sone togafitia ma le totogo.

O le taui o le maʻisuka e maua i le tausia o le glycemia i se faatulagaga talafeagai, e le gata i le taimi muamua, ae faapea foi pe a uma le faaaogaina o meaai i totonu o le tino. Ia mautinoa e toe iloilo ia mataupu faavae o lau lava meaai, lafoai le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasolosolo faigofie poʻo le faʻaitiitia o le aofaiga i le taumafataga. E taua le manatuaina o le maualuga o le glycemia maualuga (e oo atu i le 6.5 mmol / l) e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le tele o faʻafitauli mai le masini, mata, cardiovascular system ma le fatugalemu o le tino.

Tuua Lau Faamatalaga