Fualaau faasaina o le pancreas

O le mea e sili ona taua e manaʻomia e tagata uma mo le gaioiga masani o totoga i totonu o le tino e manatu o le pancreatic prophylaxis. Ona o le le lelei o le taumafa o meaai, masani leaga, le tele o fualaau faasaina e aʻafia ai le gaioiga o gaioiga o gaioiga, faia i luga o na mea leaga. Ina ia aloese mai le fausiaina o maʻi, e tatau ona mataʻitu le ate ma le paʻu.

E uiga i faamanuiaga o le puipuiga

O le puipuia ma le togafitiga o faʻamaʻi o le gland e vavalalata vavalalata. E fesoasoani i le faʻaleleia o le lelei o togafitiga fualaau, galue e fai ma faʻamaoni i le faʻaleleia atili o le soifua manuia o le maʻi, faʻaitiitia le faʻaleagaina o okeni, ma faʻaitiitia ai le aʻafiaga o faʻafitauli. Mo maʻi e maua i le pancreatitis, o le puipuiga e matua manaʻomia lava.

O le mulimulitaia o tulafono faigofie ma masani, e mafai ai ona faʻavae le puipuiga ma maua ai se aoga aoga i luga o le pancreas.

O le puipuia o le pancreas e aofia ai uiga o le taʻitaʻia o se olaga ola maloloina ma 'ai saʻo.

  1. O le tuusaunoaga o le faʻaaogaina o le ava malosi, talu ai e masani lava o le ava malosi lea e avea ma vaega i foliga o pancreatitis. O mea inu ava e le aofia ai, ona o le toto ua afaina, o le tino ua afaina, o le matelaina o le okesene ua i totonu, ma faaletonu le lelei i faagasologa o gaioiga.
  2. Faʻaiʻu uma le ulaula. Resini e ulufale i totonu o le toto ma mama e mafai ona faʻaosoina ai le tiga o le pancreatitis ma faʻaitiitia ai le faʻalavelave lautele, mafua ai le oona.
  3. Mulimuli i mea faafomai. E taua foi lenei mea, faapea foi ma le faalēaogāina o ava malosi, aua o le tele o le mumū e tupu mai ona o le le lelei o mea taumafa, meaʻai, vavao tetele i le va o taumafataga.
  4. Inu le tele o vai. O le vai o se mea faʻafefe lea e mafai ona aʻafia ai vaega leaga mai le tino, faʻaleagaina oloa, o le mea lea, faʻaaogaina i taimi uma. E sili ona aoga le vai inu.

Faʻaleagaina mai sikaleti mo le inuina o le ava, mulimuli i se taumafataga, o le mamafa i luga o le pancreas ua afaina, ua faʻaitiitia ai, o lenei mea e oʻo atu ai i se faamagaloga mausali, lea e taua mo tagata mamaʻi e mumusu umi.

E le gata i lea, o le faʻamalolo o le togafitiga o le gland e mafai ona aofia ai:

  • pulea le fualaau o fualaau faasaina ma le umi o le faaaogaina. Faatasi ai ma togafitiga le pulea, o le tulaga o le manava ma le gaogao e sili atu ona leaga,
  • suega masani o le toto
  • tausisia o tulafono o le tumama ina ia aua nei aafia i le siama o le siama,
  • inu vailaʻau, meaʻai e faʻaleleia ai meaʻai e toe faʻafoisia ai le gaioiga o totoga,
  • lagolago i isi togafitiga e ave ai teuteuga o laau, mea e faamama ai le ate.

O le puipuia o fualaau faasaina e taulai i le puipuia o le toe faaleleia o le tino, tausia o le gaosiga o talo ma faamama le tino o mea oona.

Fautuaga tau taumafa

O le pancreas o se meaola oona, o lana galuega e faʻavae i luga o le faʻatulagaina o le faʻataunuʻuina o oloa. Faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi, o le suiga o mea faʻafuaseʻi o meaʻai. O faailoga autu o pancreatitis o le gastrointestinal upsets. O le faʻaaoga lelei o oloa ma le mulimuli i le laulau o meaai e tatau ona taʻitaʻia vave ai.

I le vaitaimi o le toe faʻaleleia, e tatau ona taulai faapitoa i le taumafataga. E fautuaina e 'ai soo, e vaevae le taumafataga i le 7-8 faʻasalaga, o vaega o le 200-300 gm, o le taumafa o mea taumafa e tutusa.

O le taeao o se taumafataga manaomia, o le aoauli o se mea masani, ma o le 'aiga o le afiafi e aofia ai oloa gaosi. E tatau ona i ai ni meaʻai i taumafataga i aso taitasi.

O le meaai mulimuli e faia i le sili atu nai lo le 3 itula aʻo lei alu i le moega. E faatagaina e inu le 250 ml o le kefir i le afiafi pe a uma le taumafataga o le afiafi, e fesoasoani ai i se osofaʻiga o le fiaaai.

O togafitiga faʻasolosolo o le pancreas e aofia ai le faʻaumatiaina o oloa uma mai le taumafa ei ai le malosi, oona poo le salinity. O mea taumafa ma pancreatitis e faʻasaina. E faʻatagaina le kuka e aunoa ma le faʻaaogaina o suauu ma gaʻo.

Lafoaʻiga o meaʻai e aofia ai taumafa aoga mo le taumafaina:

  • kapisi - faʻaleleia le faʻamaʻiina, faʻaitiitia le ono mafai ona maua i le tino, polyps,
  • zucchini - 'aua nei i ai ni fiva faʻafefe, aua le soona galue i le okeni,
  • elekeni - ona o le vailaʻau A, o le faʻaalia o kanesa i le pancreas, o loʻo taofia ai le vavalaʻau, ma o le pectin faʻalauteleina le faʻaogaina o meaʻai,
  • paʻu - faʻaitiitia le tiga, afaina, faʻapipiʻi le leai o se gaʻo,
  • fuamoa fuamoa - faʻaitiitia le mumunia, aua le faʻatuputeleina le okeni,
  • iʻa maualalo-gaʻo, aano o manufasi - fesoasoani e toe faʻaleleia faʻasoaga o le uʻamea ma le porotini,
  • cereals - i se vaega itiiti e faʻaalia ai se faʻamalologa i luga o le paʻu,
  • meaʻai susu - e faʻaleleia le microflora, ua leai se polotini.

O meaai uma e tatau ona faʻaleleia lelei. A tiga le pancreas, o le faʻamaʻi pipisi o lona uiga o le tagofia o meaʻai e faia i totonu o se fafie faʻamaʻavale, faʻaleleia pe faʻasaina. O mea uma e manaʻomia ona nutimomoia, pe tipiina i ni vaega laiti.

E le alu le puipuiga e aunoa ma se mea mamafa. E manaʻomia le inuina e le itiiti ifo i le 2 lita o le vai i le aso. E aofia ai:

  • minerale vai vai,
  • totogifuapauina mo le pancreas,
  • tea e maualalo i luga e aunoa ma le faaopoopo o le suka,
  • fualaau aina.

I le faagasologa o le puipuiga, o oloa uma e taliaina e malilie faatasi ma le fomaʻi. O le a fesoasoani le fomaʻi ia te oe e fai se lisi o mea e fai mo le vaiaso, e tatau ona e pipii i ai.

Fomaʻi mo le Puipuiga

O fualaau o loʻo aʻafia foi mo le lagolagoina o galuega faʻatino. Puipuiga o faʻamaʻi pipisi e faia i le faʻaaogaina o le vasega i le fualaau o fualaau oona.

O nei vailaʻau e aofia i vaega o le H-2 tagata faʻamaʻi, faʻataʻitaʻiga. Ma faʻapea foi togafitiga faʻamaʻi ma enzymes, mea faʻamaʻi.
Mo le faʻaleleia atili o meatotino toe faʻaleleia, faʻamaonia le gaosia o le ate ma le pancreas enzymes, ua faʻataʻitaʻiina ai hepatoprotectors. Faʻaaoga vailaʻau e puipuia ai le pancreas ma togafitia ai le ate ma le toxins, le hepatitis, pancreatitis, cholecystitis, ma le lemu telerhosis.

O vailaʻau e aofia ai le hepatoprotectors:

  • phospholipids - Essentiale, Essliver, Phosphogliv,
  • amino acids - Heptral, Heptor.

Ina ia faʻamautuina le gaosiga o le talo, o faʻatau fualaau faasaina ua faatonuina e faʻamamaina ai talo.

  1. Ursoliv, Ursofalk, Urdoksa, Ursodez - aofia ai le uila paʻu, e puipui ai lela mai le faʻaumatia o mea leaga choleretic.
  2. Allochol, Cholenzyme - talo faanatura ma manu, supple supplements e fesoasoani i le faʻagasoloina o enzymes pancreatic, faʻaleleia le gaʻoina o otaota, vave faʻavave i le metabolism.
  3. Cyqualone, Osalmid - elemene elemene o loʻo i ai le malosi i luga o le masani masani o le talo.
  4. Flamin, Liv 52 - vaega o vailaʻau o faʻamaopoopoina o vailaau faʻamaʻi ma fatu o loʻo i ai se choleretic, antibacterial, faʻamaʻi faʻamaʻi, aʻafiaga.

E leai ni vailaau papa e ave e puipuia ai le tiga ma le gaogao. Togafitiga o le pancreas ma le puipuia o le tiga e le mafai ona mafai ona maua e Diclofenac, ae o lana pulega e faia ma le faaeteete.

Talu ai le togafitiga faʻasaʻo togafitiga ma vailaʻau, e mafai:

  • faaitiitia le mamafa i luga o le pancreas,
  • puipuia oe lava mai faigata
  • taofiofia le auala le lelei,
  • faʻamaonia le faʻaogaina o le faʻaogaina.

O tagata uma e maua i le pancreatitis e maua se suʻega faafomaʻi, lea, i luga o le faʻavae o le falemaʻi ma le atinaʻeina o togafitiga, e eseese taimi. Suʻega ile suʻesuʻeina ole tino ole tino maʻi ma alu ile falemaʻi, alu i le fomaʻi mo suʻesuʻega a itiiti ifo ma le 1 le taimi mo le 30 aso, ao faia le togafitiga - ile fa aso fitu.

Fofo faʻapitoa e fai ma puipuiga

O isi togafitiga, faatasi ai ma isi vailaau, ei ai sona aoga aoga i luga o le pancreas, intestines, manava, o le mea lea ua faʻaaogaina ma le faʻaalia i le puipuia o faʻamaʻi pipisi.

O loʻo i ai se fuainumera tele o fualaau faʻasolosolo faʻasolo pepe e faʻaleleia le aoga o togafitiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le sua o le pateta ua leva ona saunia lelei e lauiloa, lea e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le gaioiga a le tino. E fautuaina le suavai mo tagata e maualuga le tikeri o pancreatitis. E tatau ai ona faʻafefe le fualaau faisua, faʻapipiʻi le sua. O fualaau taitasi e manaʻomia ai se vaega fou o le oloa. O le fualaau faasaina e faʻaaogaina 2 itula aʻo leʻi 'aʻai 3 taimi i le aso. Togafitiga e 2 vaiaso. E faia fualaau i vasega, pe a uma le 14 aso o le faʻaogaina, o le malologa o le 2 masina ua ave.

O tea tea Chicory o se mea aoga aoga mo le kofe. Faʻataunuʻu chicory ua faʻatau i faleoloa. O le oloa e gaosia i le 1 sina sipuni i le 250 ml o vai inu. Ona vevela ai lea o le vai ile vevela vevela pe a ma le 10 minute. Mo faʻamaʻi togafitiga, inu aʻo leʻi 'ai.
Olive olive - na faia i le taeao i le aofaiga o le 1 sipuni tele, o le suauu ei ai sona aafiaga lelei i le toe faʻaleleia o sela ate.

Fuga o le uaina - fesoasoani i le faateleina o le gaosiga o talo ma faaleleia lona sola ese, faaitiitia le aofai o cholesterol. Ina ia saunia le fusi, e tatau ona e ulaina 2 sipuni tele o le oloa ma sasaa le 250 ml o le vai kuka. Faʻamalaga e faʻapipiʻi le sooupu pe a ma le afa itula. O le afaina sauniuni ua onā ao le i ai meaai e oo i le 3 taimi i le aso mo le 1/3 ipu.
O le mea pito sili ona taua i le puipuia o le pancreatitis taumafataga. Togafitiga o togafitiga e faia e na o se fomaʻi.

Mafuaaga o le faaletonu o le oti

Faʻamatalaga e aʻafia ai le faʻalavelave faʻafuaseʻi:

  • o le maʻi e masani ona inu ava malosi,
  • faʻafitauli i faʻamaʻi viral,
  • ulaula
  • sili atu le maelega mo le tagofia o fualaau,
  • le faʻaaogaina o "mea leaga" meaai,
  • le i ai o parasite i le tino

Mo le saʻo ma le soifua maloloina o soʻo se okeni o le tino o le tagata, e tatau ona tuʻuina atu tulaga sili ona lelei. O le matafaioi autu i lenei mea o le puipuiga.

Mo le pancreas, o le puipuiga autu o le mataʻituina lea o mataupu faavae o se olaga ola maloloina. Faanatinatinatiina le manaʻomia o le sikaleti ma le ava malosi. E tāua tele le mataʻituina o tulafono faʻavae o se taumafataga maloloina, faʻamalositino, faʻaaogaina o vitamini, suʻesuʻega faafomaʻi masani.

O le puipuia lelei o le puipuiga e fesoasoani e aloese mai ai i se faafitauli i le pancreas, ma i le tulaga o se soliga o lana gaioiga, tele vave ma lelei le taitaia o togafitiga.

Papatiso Pancreatic: vailaʻau

I aso nei, o fuainumera tele o fualaau faasaina ua maua mo togafitiga ma le puipuia o faamaʻi pipisi. Ina ia fuafuaina le fualaau faasaina faapitoa ma le fua, e manaʻomia le faʻatalanoaga a le fomaʻi.

Afai o le faʻamaʻi faʻatasi ma le tiga, "No-shpa" ("Drotaverin"), "Baralgin" o loʻo faʻatulagaina. Afai e tatau ai, faʻamaonia le aofaʻi o le enzyme o loʻo aofia ai i le faʻapalaina o meaai, faʻaoga: "Festal", "Mezim", "Pancreatin".

E taua. Faʻafeflammatory process muffle ma aveese Aspirin, Diclofenac.

I foliga masani o pancreatitis, "Oketopa" ua faatonuina. O lenei vailaau faʻasaina e faʻaaogaina i le taimi o togafitiga.

Auala mo le puipuia ma le togafitiga o pancreas: suʻega a tagata

O le aoga o le faʻaaogaina o vailaʻau masani i togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi pipisi e faʻamaonia.

Faatasi ai ma se foliga malie o le malaise, o le phytotherapy o se fesoasoani lelei i togafitiga, lea e faatagaina ai oe e nisi taimi e aunoa ma isi fualaau. I le faaaogaina o togalaau togafitiga, e tatau ona manatua e le tatau ona tumau lo latou faaaogaina e aunoa ma le vaavaaiga ma le vaavaaiga faafomai.

Mai lava i le taimi mulimuli, na togafitia eo tatou tuaa faafitauli o le gastrointestinal tract with juice juice. 100 ml O le vai pateta fou e mafai ona sui ai le vai. O le faagasologa o le pulega o le prophylactic e lua vaiaso, pe a uma 2-3 masina e mafai ona toe faia. Faaaoga 1-2 itula aʻo leʻi 'aʻai.

O le teuteuina o le aʻa o le paʻu o le a fesoasoani i le mumu o le pancreas. O le aʻa ua eli e tatau ona fufulu ma mamago lelei. A uma le kuka, sasaa 500 ml. vai ma tuʻu lemu lemu mo le afa itula. Faʻamalie le mea e tupu mai ai le paluga, ma e sauni mo le faʻaaogaina. Ave 200 ml. pe a uma taumafataga.

O meainu ua saunia i luga o le chicory e aoga mo faamaʻi pancreatic. E mafai ona faatauina Chicory i le faleoloa. O le vai inu ua saunia e pei ona taua i lalo: faaopoopo 200 ml i le 2 teaseti o le chicory. vai vevela ma kuka i totonu o se vai taele mo ni nai minute. Aʻai meaʻai, vevela. E mafai ona e faʻaopopo sina tamaʻi meli.

Togafitiga o pancreatitis ma auala eseese

Ole togafitiga o le faamai o se faiga ogaoga ma umi e manaomia ai le siaki pea e se fomaʻi. Faʻaaogaina naʻo vailaau e le mafai ona ausia se taunuuga lelei. O le tagata maʻi e tatau ona toe iloilo le pulega atoa o lona soifuaga ma meaʻai. E tatau ona mulimuli mulimuli i se taumafataga ma masani ai le puipuia. Ua faʻaitiitia le togafitiga i le toe faʻaleleia o le galuega autu o le gland - le atinaʻeina o le sua o le pancreatic.

I vailaau faʻasoifua maloloina, e lua auala autu e toe faʻafoʻi ai galuega faʻapitoa: taotoga ma togafiti. O fea oi latou o le a sili ona aoga, i tulaga taʻitasi, o le a filifili le fomaʻi. Ae faʻatasi ai ma soʻo se metotia, o le a manaʻomia e le tagata gasegase ona teena le faʻaaogaina o le ava malosi ma vailaʻau e afaina ai le pancreas. A leai, o togafitiga e le talafeagai.

O le togafiti togafitiga mo faʻamaoniga o pancreatitis o le sini autu lava lea e faʻaumatia nei faailoga. Antispasmodics ("Analgin", "No-shpa") e mautinoa lava e faʻamaonia, lea o le a faʻaitiitia ai le tiga. Faʻasalaga tigaina, faʻapipiʻi togafitiga o fualaau faasaina.

Ina ia faʻaitiitia le aofaʻi o enzymes uʻamea, e faʻaaogaina ai le poloka H2 histamine receptors (Famotidine, Ranitidine).

A faʻaalia ia faʻafitauli o le leodenum, e faʻaaoga Alemagel ma Fosfalugel.

O le lelei o togafitiga e tele lava ina aʻafia ma le faʻaumatia o le inupia i le uluaʻi taimi o le faʻamalosia o pancreatitis. Mo lenei mafuaʻaga, o se seti o fuataga e faʻaaogaina e fufulu ai le tino o toxins (garage).

Enzymes o loʻo ulufale i le ala e faʻamaʻapeʻaina e le oona o fualaau ("Trasipol", "Gordoks").

Ina ia faʻamalieina le afaina i totonu o le paʻu, e tatau ona faʻamalosia e puipuia ai le faʻalavelave faʻafuaseʻi (peritonitis, abscess, phlegmon).

E taua. I le togafitiga o pancreatitis, e le mafai e se tasi ona faia e aunoa ma ni enzymes e fesoasoani e faʻamalo ma faʻafefiloi proteins, gaʻo ma gaʻo. O le tele o taimi, o Pancreatin poʻo Creon.

E masani ona faʻaaoga sauniuniga o le enzyme, mo se faʻataʻitaʻiga, Pancurmen containing pancreatin and extracting turmeric, faʻatasi ai ma le Digestal, lea e aofia ai le pancreatin ma le talo.

Panzinorm faamalosi pepa, lea e aofia ai le chlorhydrate ma le chlorhydrate, o se vailaau lelei mo pancreatitis.

Talu ai ua maua i le pancreatitis, ua faalagolago le tagata i lona lava uiga i le maʻi ma le amio mo lona olaga atoa. I le faaopoopo atu i se taumafa malosi, e tatau ona e manatua e uiga i le tausisia o lau tausiga i le tulaga lelei, talu ai o soʻo se faʻamaʻi e mafai ona faʻaosoosoina ai se faʻalavelave.E le manaomia le galue, asiasi i potu vavalo ma saunas, taʻalo i taaloga (naʻo le agavaʻa faaletino). Ma, ioe, o le mataʻituina pea o le soifua maloloina.

Fua e puipuia ai faafitauli o le pancreatic

E iai vailaau mo le puipuia o le pancreas. Mo faamoemoega puipuia, "Creon", "Alemagel", "Enzyme" ma isi vailaau faapena o loo faaaogaina. O a latou faʻaaoga e fesoasoani e faʻaitiitia ai le mamafa o le gland, puipuia ai faʻalavelave, taofi le mumunia ma faʻaleleia le faimamaga.

E le mafai ona sili atu le manatu i mea taumafa ina ia mafai ai ona taofia. E faia e le fomaʻi se meaai faapitoa mo le maʻi. E taua tele le lafoaia o le tele o ituaiga o aano o manu ma iʻa, ae le o le faaaogaina o le paluga, ulaula meaʻai, suamalie, fualaau suamalie, lauti malosi ma kofe. E le tatau ona sili atu i le 70 g le taumafa i aso uma o le gaʻo i le aso. E tatau ona i ai i le taumafataga o meaʻai protein, fualaau faisua, cereals, laʻau aano. O le faavae o mea taumafa e tatau ona avea ma ipu vai: fualaau suamalie, cereals, jelini, meaai susu-e leai ni meaʻai. O le faasolosolo malie ma le faʻaeteete, o ipu e gaosia mai aano o manu e mafai ona aofia i totonu o le meaai. E sili le lelei o le 'ai o meaʻai,' aua neʻi 'ai mea taumafa. O le fua o aso uma o taumafa e 'aina e sili atu ona vaevaeina ile tele o meaʻai. Taumafa i ni vaega laiti ma masani ai. O oloa e le tatau ona matua malulu i le taimi e faʻaaoga ai.

E lelei le faʻatulagaina o aso anapogi atoa, anapogi.

O se fuataga lelei e puipuia ai o se massage o le manava, faʻaoʻo le tuusao, o le mea moni, o le gland ma le yoga. O avanoa nei mo tagata uma e faʻasaʻo ai le tiga, lea e fesoasoani i le malolo o musele malie. O lenei faiga e le manaʻomia ai tomai faʻapitoa. E mafai ona faʻaaoga e fai ma puipuiga.

O le ate ma le pancreas e galulue latalata i le tino. O le mea lea, o faafitauli o se okeni e tasi e mafua ai le maʻi o le isi.

O le tiga o le faʻamaʻi e masani lava ona tutusa ma se faʻaaliga o le maʻi pipisi. E i ai uma i latou ma isi i le hypochondrium i le itu taumatau poʻo le agavale, e foliga mai o se taunuuga o le 'aiina o nisi o mea taumafa (tele vevela pe gaʻo). E ono paʻe le paʻu. O le soifua manuia lautele o se tagata e leaga.

E taua. O auala mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi ma le ate e talitutusa lava.

Faaiuga

Afai o nei faʻaʻailoga e tupu, e tatau ona e asiasi vave atu i se fomaʻi ma saili le mafuaaga patino o le maʻi. I le falemaʻi, o se suʻega e ala i le metotia o suʻega o suʻesuʻega falesuesue, ultrasound, endoscopy, etc. E naʻo le maeʻa lenei mea e mafai ona amataina se polokalame mo togafitiga taʻitasi. Ole togafitiga o maʻi ole maʻi ole ate ma le pancreas e mafai ona iu i ni taunuuga e le mafaafitia.

Fautuaga taua mo le puipuia

Mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi e aoga, e tatau ona e mulimulitaia le tulafono ma 'ai saʻo. O lenei mea o le a aloese ai mai le toe faʻafoʻi soo, o le tupuga o uiga le lelei ma le atinaʻe o le mumū. Mo lenei mea, o mea leaga uma lava e tatau ona faʻaaogaina mai le olaga.

  1. Teʻena le inu ava malosi. O le ava malosi o se tasi o mafuaʻaga taatele o pancreatitis. O lenei gaioiga e mafua ai le afaina o toto toto, inu o le tino i mea oona, o le matelaina o le okesene, faaletonu o le tino.
  2. Taofi le ulaula. Resin vaega e ulu i le mama ma le toto o se tagata e mafua ai se faʻalavelave sili atu o le faʻaleagaina o gaioiga ma faʻaitiitia le tulaga o le vaʻaia o lapisi.
  3. Mulimuli i se taumafataga maloloina. O lenei mea o se tasi o mea taua, faʻapea foi ma le teenaina o le ava malosi. O meaʻai e le masani ai, meaai vave, vave faʻamalosua meaai, gasegase, malologa tetele i le va o meaʻai e oʻo atu ai i le faʻaogaina o le faʻaogaina.
  4. E inu tele vai. O le tagata e 80% le vai. Faatasi ai ma le tele o le leiloa ma le leai o se toe fausiaina, ua amata ai le faamalolo o le tino. E matautia tele le faʻalavelaveina o galuega a mea uma i totonu, e oʻo lava i le oti. E oo lava i le vai e fesoasoani e aveese mea e afaina ai ma faaleagaina ai mea mai le tino. O le mea lea, e tatau ona e inu e le aunoa.
  5. Aua le tagofia vailaʻau e aunoa ma le malamalama o se fomaʻi. Afai o vailaau ua faatonuina, e tatau ona e siakiina le metotia ma le umi o le faaaogaina. Faʻatasi ai ma togafitiga lē pulea, o aʻafiaga leaga e tutupu, lea e afaina ai le tulaga o le gastrointestinal tract.

Faʻatasi ma le mataʻituina o fautuaga uma, o le a mafai ona aloese mai taunuuga le lelei, faʻalautele le faʻamagaloina i le aʻoga masani ma taofia le faʻaalia o le maʻi.

Pamateic prophylaxis ma fualaau


O le puipuia ma le togafitiga o le pancreas e le gata i le faataunuuina o fautuaga taua, ae faapea foi i le aveina o fualaau.

Afai e tupu se tiga, e fautuaina e fomaʻi le suʻeina o le antispasmodics. I lo latou manatu, latou te manatu e saogalemu e le pei o le steroidal. A maeʻa le pulega, e mou atu le maʻi tiga. Ae o le faaaogaina o le sili atu ma le 3-5 aso e le fautuaina. O lenei vaega e aofia ai le No-shpa ma analogues taugofie - Drotaverin ma Baralgin.

Afai e amata le faʻaogaina o le mimita, o le a fesoasoani faʻamaʻi-fomaʻi fualaau e vave taofia ai. O loʻo faʻatau atu i pepa ma vailaʻau faʻaoga. Diclofenac ua sili ona aoga. Ae o loʻo i ai isi, e leai se laʻau faʻapitoa: Ibuprofen, Paracetamol.

O le gasegase o le pancreatic e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o sauniuniga o le enzymatic. E mafai ona latou faʻaleleia le gaosiga o enzymes, o le faagasologa o le vaeluaina o proteins, gaʻo ma gaʻo paluga, le faʻapalaina o meaai. O le mea lea, o le pancreas ua lafoaia ma amata ona lelei le galue.

O le lisi o fualaau o le enzyme e aofia ai:

E tatau ona matua ave faʻamalosi fualaau faʻatalanoa pancreatic prophylaxis e pei ona faʻatonuina i faatonuga mo le faʻaaogaina.

O nai tulafono i luga o meaʻai lelei

O le galuega autu a le pancreas o le auai lea i le faʻapalaina o meaai. Afai o le gaosiga o le enzymes ua faʻalavelaveina, o le mea lea o le a le toe faʻaumatia uma ia gaʻo, proteins ma gaʻo. O lenei mea o le a oʻo atu ai i faafitauli faʻafefete.

Puipuiga o faʻamaʻi pipisi o le mulimuli i se meaʻai faapitoa. E faʻavae i luga o le faʻatinoga o nisi tulafono.

  1. Ia mautinoa ia 'ai faʻalua. O auaunaga e le tatau ona lapoa. O le tele o mea taumafa e 150-200 g. E vaevae le lisi ile 5-6 lita. Taumafa i taimi masani.
  2. O mea leaga uma e aveeseina mai le taumafataga e pei o: mea manogi ma mea manogi, fualaau suamalie ma vine, pi, ulaula meaʻai, meaʻai falai, suka. E mafai ona i ai le masima i ipu, ae o ni mea laiti.
  3. O meaai mama o se oloa faasaina. O le mea lea, e tatau ona e kukaina meaai e aunoa ma le faʻaaogaina o suauʻu ma fualaʻau. E fautuaina le filifilia o ituaiga lafumanu ma iʻa e maualalo-gaʻo, meaʻai susu ma susu susu.
  4. O meaai uma e tatau ona vevela. O tagata mamai o loʻo i ai se paʻu oona e tatau ona 'ai i meaʻai ua palu, vevela pe totō. Aʻo leʻi faʻaaogaina, o mea uma lava o loʻo faʻasaina i totonu o se mea faʻapipiʻi pe tipiina i ni vaega laiti. E sili atu le lelei o le 'ai o aano o manu ma iʻa i foliga o cutlets poʻo le blowum.
  5. Aua neʻi galo e uiga i le inu ava. E fautuaina e inu le 2 lita o le vai i le aso. E aofia ai le minerale poʻo le sua mama, vaʻa o fualaau e le o ni fualaau aina ma fualaau mamago, lanu uliuli ma le uliuli e aunoa ma se suka faaopoopo.

O le faʻatagaina foi e aofia ai:

  • sweets ma pusa,
  • falaoa fou ma pusa,
  • mea inu gaʻo
  • fualaau faisua fou e maua ai le maualuga o mea fiber i foliga o susulu, radishes, turnips, garlic,
  • eseese sauʻai i le ituaiga o mayonnaise, sinapi, pateta tomato, ketchup,
  • kofe malosi
  • leki
  • tamaʻaiga mau.

E taua le tausisia o ia ituaiga mea taumafa e le gata i le vaitaimi o togafitiga, ae faapena foi i le vaitaimi o le faamagaloga.

O auala masani e pei o le puipuiga

E mafai ona faʻataunuʻuina le faʻaaogaina o togafitiga faʻasalalau. E tele suʻega e fesoasoani e faʻaitiitia ai aʻafiaga leaga ma faʻaititia le tetee a le tino. E mafai ona tuʻu faʻatasi ma sauniuniga mo le pancreas poʻo se mea faʻapitoa.

  1. Vaimato.

O se tasi o auala sili ona faigofie ma sili ona aoga. Fesoasoani e faʻafaigofie le faʻaogaina o fualaau oona i faʻamaʻi eseese. O le a sili ona aoga mo tagata o loʻo mafatia mai faʻamaʻi masani.

Ina ia faia le vailaʻau, e tatau ona e ave se pateta se tasi, fufulu maeʻaeʻa ma faʻafefiloi luga o se mea lelei. O le taunuuga o le masini o loʻo tuʻuina i totonu o le susu ma afifi. O taimi uma e tatau ona saunia ai se fofo fou. E le fautuaina e teuina ni meaʻai, ona o se mea leaga e maua i totonu o le vaiinu.

E tatau ona faia e pei ona taua i lalo: 2 itula ao lei faia se taumafataga. Faʻateleina o talosaga - mai le 2 i le 4 taimi i le aso. Togafitiga tumau 10-14 aso. Laʻau o le Burdock.

O faʻamaʻi o le ate, o le manava ma le pancreas o le a fesoasoani i le fofoina o se teuteuga e faavae i luga o le pakete. Mo lona gaosiga, ua maua ai se aʻa mago. O le mea e maua ai le faʻafefiloi e sasaa atu i le 2 lio o le vai ua tunu. E tuʻuina mo 2-3 itula.

A maeʻa lena mea, ona tuʻuina lea o le mea inu i le afi ma kuka mo le 15-20 minute. Ona faʻaliliu lea ma vevesi i totonu o se faʻalavelave. E tatau ona 100 ml faalua i le aso ona faʻaaoga le fomai faʻamaʻi. Vaomalo.

O ia mea teuteu e fesoasoani e faʻamafanafana ai puipui o le okeni mumū, faʻasaʻo le tiga ma faʻamaonia le faʻatinoga o le pancreas. O fugalaau fugalaau ua faatauina atu i soo se fale talavai.

Ina ia faia se teuteuga maloloina, e te manaʻomia le 2 sipuni tele o fugalaau mamago ma se fagu vai inu. O le faʻafefiloi e tuʻu i luga ole ogaumu ma kuka mo le 20 minute. O le taunuuga o le oloa e faʻamamaina e ala i se faʻavevela ma faʻamafanafana. E avea o se vailaau mo aso e 14 i se fualaau o le 100 ml 30 minute aʻo leʻi faia se taumafataga. Chicory inu.

Afai o togafitiga ma fualaau e le aumaia ai le toomaga, ona mafai lea ona e taumafai e inu se vai mai le chicory. O sea teuteuga e sili ona aoga mo tagata mamaʻi e maua i le pancreatitis. E mafai ona faʻatau i le faleoloa pe faia foi mai laulaau mago ma e teu ai oe.

Ave ni nai sipuni tele o le chicory ma teu i totonu o se faila kofe. Ave le 2 teaseti o le paluga ma sasaa se ipu vai ua tunu. Uu i totonu o le paluga o le uu mo 5-7 minute. E manaʻomia lou faʻaaogaina o vailaʻau i se foliga mafanafana. E mafai ona e faʻaopopo se sipuni o le meli. Fennel and dill.

E masani lava o se lagona tiga i le itu tauagavale o le manava e faʻatasi ma le afaina. Ina ia puipuia le foliga mai o le le faʻavauvau, ua fautuaina e fomaʻi le inu i se teuteuga o le pi poʻo le fennel. O lenei meafaigaluega ua faatagaina e inu mo tamaiti o vaitausaga eseese, ma le maʻitaga ma le lactating women.

Mo le kukaina, ave se sipuni o dill dried poʻo fennel ma sasaa se ipu vai ua tunu. Faʻamalosia 30 minute. E ave pe a uma le 'ai i le itula poʻo le 30 minute muamua. Mo le faʻaleleia o le togafitiga o le tino, e mafai ona e faaopoopoina le kumumu ma aʻa o le kasasoso. Umu mumu

E lua laupepa o se pulou auro e ave. O le laau e mafai ona faʻaaogaina uma ae leʻi maeʻa. Fufulu ona vali ai lea. Sasaa se lita o vai ua tunu ma tuʻu ai mo le 2-3 itula. Faʻasologa. E manaʻomia lou suʻe 50 mililiters. E lava le faʻaaogaina o le 3-5 sika i le aso i aso taitasi. Garlic ma le pasili.

Faʻatasi ai ma le atinaʻega o le faʻaogaina o le mea leaga, e le mafai ona e faatuai i togafitiga. O se vai inu malosi o le a fesoasoani i le foia o le faafitauli. Ina ia saunia, ave le 300 g o keleka, sina pasili. O mea uma lava ua nutimomoia i se setete. Ua tumu i se moli vai ua tunu ma faʻafefe mo le 30 minute. Mo le tofo, e mafai ona e faaopoopo le sua o le tipolo. E tatau ona e inuina se vai i le tele o taimi i le aso. Togafitiga tumau 10-14 aso.

O suʻega a aiga e le gata e aoga, ae saogalemu foi. Ae ao lei faʻaaogaina, e tatau ona e mautinoa e leai ni mea e ono afaina i vaega o loʻo iai.

Le manaʻoga mo puipuiga

O faʻamaʻi faʻamaʻi o le pancreas poʻo pathologies e fesootaʻi atu i ai e aofia ai ituaiga eseese o le le atoatoa, pancreatitis, maʻi o le maʻisuka, ma oncology. Faatasi ai ma le eseʻesega uma i le ata o le falemaʻi, o loʻo i ai se tutusa tutusa o latou tala. E mafai ona mafua mai i:

  • meaai paleni le talafeagai, o le i ai i totonu o le taumafa o se fuainumera tele o le gaʻo tele, meaʻai vevela pe mama,
  • ava malosi, ulaula,
  • amio le taua, mamafa, pe, i se isi itu, le gaioiga faaletino,
  • vailaau faʻamaʻi pipisi poʻo siama.

O le lisi e le o atoatoa, ae ua lava le tuʻuina atu o vaega autu o loʻo faʻataunuʻu ai le puipuia o faʻamaʻi pipisi.

Taofiaga

O le mafuaʻaga autu o ia faiga o le faʻaitiitia o le avega i luga o le paʻu, e faaosofia ai le galuega failautusi. Auala e puipuia ai le tele o faʻasalaga ma faʻafitauli e aofia ai:

  • meaai meaai
  • tuuese o masaniga leaga,
  • faamalosi, ae o gaoioiga faaletino,
  • le faʻaaogaina o fualaau
  • faʻaaogaina o togafitiga faʻasoifua masani.

I tulaga uma lava, o le puipuia o faʻamaʻi pipisi e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga ma le vaavaaiga a se fomaʻi.

Meaʻai talafeagai

O meaai i aso taʻitasi e tatau ona faʻaaogaina meaʻai e faigata ona eli, lea e tuʻu ai se mamafa mamafa i luga o le paʻu. E masani lava ona faatatau lenei mea i gaʻo, mea manogi, ava malosi, faaopoopo atu ia i latou, o le lisi o meaai fautuaina ma ipu masani e aofia ai:

  • mea vevela vevela poʻo vevela,
  • gaʻo mai meaʻai gaʻo po o meaʻai,
  • sukalati oloa ma ice cream kulimi,
  • musuligi ma ipu ma a latou mea,
  • oloa gaʻo maualuga.

O mea e fiafia i ai o se taumafataga maloloina e:

  • moa vao
  • lafumanu
  • tutusa ituaiga iʻa,
  • fualaau faisua ma fualaʻau
  • oloa susu
  • cereals ma pasta,
  • vela fua.

E faʻatagaina fualaʻau ma pata, ae i ni vaega laiti. O se mea e tatau ai mea e tatau ona fai, o mea muamua ia, e pei o le lona lua o meaʻai e kukaina po o le vaʻaia e faʻaaogaina. O le lona tolu o loʻo ofoina mai fualaau suamalie, tila, vaivai lauti, falaoa e mafai ona iai, ae na o ananafi e tao ai. I le faʻaopopo atu i se fale faʻapitoa faapitoa, o meaʻai talafeagai e aofia ai se tasi o faʻatauga o taumafa:

  • o le 'ai ma le umi o malologa i le va o taumafataga e le taliaina,
  • e fautuaina e 'aina meaai lima, fafa i le aso i ni vaega laiti,
  • malologa i le va o faʻatagaga e tatau ona foliga tutusa.

Faʻalagolago i uiga patino o le tagata maʻi, suiga i le fausaga o meaʻai e mafai ona faia, o le manaʻoga e fuafua i taunuʻuga tau faʻamaonia.

Aga masani leaga

O se tasi o itu aupito sili ona leaga e aafia ai le galuega o le pancreatic function remains bad habits. O nei mea e aofia ai le ulaula ma le inu. O i latou lava e masani ona avea ma mafuaʻaga o gaioiga o le ita, o le kanesa. O aʻafiaga leaga o le tapaa e fesoʻotaʻi ma le faʻataʻitaʻiina o taumafa:

  • sikaleti ma ulaula tapaa ulufale i lou gutu,
  • faʻafeiloaʻiga e tupu
  • ua auina atu e le faiʻai se faailo i le vaega o meaʻai,
  • o le pancreas e faʻamaonia le sua pancreatic.

O se taunuuga, o le sua pancreatic e maua i totonu o le gland, lea e saofagā ai i lona le fiafia masani i sikaleti uma e ulaula. O le ava malosi e leai sona faʻaleagaina, pe a faʻamaunuʻu, toxins e oʻo i totonu o le toto, o loʻo i ai le vaʻaia o le suamalie e faʻafefe ai le sua i le duodenum. E mafua ai i se taunuuga tutusa ma aafiaga o le ulaula tapaa.O le aʻafiaga e matua le lelei mo tagata ua i ai faʻamaʻi pipisi e fesootaʻi ma le gastrointestinal tract, o le mea lea o le faʻaitiitia o le lamatiaga o le vevela e tatau ona aʻafia ma le lafoaia o tapaa ma le ava malosi.

Gaoioiga faaletino

O le malosi tele o le tino faaletino e matautia i soo se faamaʻi, ae o le lafoaia oi latou e matua leai lava se leaga. O le faʻalavelave faʻasoifua maʻi e leai se faʻalavelave. E le gata i lea, o le aoina o uta o ni auala sili ona lelei e puipuia ai lenei okeni. O gaioiga maualuga e le manaomia. O le faʻamalosi malosi o maso poʻo gaioiga faamaʻi e matua faʻasaina. Fautuaina e aofia ai:

  • ituaiga ituaiga o manava
  • faapitoa togafitiga togafitiga
  • savali lemu
  • Yoga i lalo o le taʻitaʻiga a se faiaʻoga ma suʻega faʻalesoifua maloloina.

O vasega e le tatau ona mafua ai le le mautonu, afai e tupu le tiga, e tatau ona taofi vave le manaʻoga ia vili. O faʻamalositino uma lava e faia lelei, e aunoa ma ni suiga faʻafuaseʻi ma mamafa mamafa. O le faʻatinoga saʻo e mafai ai ona ausia:

  • satuina o totoga i totonu ile okesene,
  • leo maso
  • sili atu lagona faʻalagona.

O le mafuaʻaga autu o le faʻaaoga tatau o togafitiga faʻapitoa i ona foliga eseese, o le vevela lea o le talo, faʻaleleia le motumotu o le intestinal, lea e avea ma se mea lelei mo le gasegase ma le vaʻaia o le fausaga cellular.

Vailaau

O vailaʻau mo le puipuia e filifilia i luga o le faʻavaeina o tagata taitoatasi, o le ituaiga o faʻamaʻi, o le i ai o faʻamaʻi pipisi, o uiga o le maʻi. O fualaau ia e masani ona faʻaaogaina pe faʻaogaina. Ina ia faʻamalolo pe puipuia faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻaaoga le tiga:

I nisi tulaga, o sauniuniga o le antienzyme e fesoasoani e puipuia poʻo le fesoasoani ai i le fulafula, ma puipuia ai le vevela o le pancreatitis, e pei o Contrical ma Gordox, o le a aoga. I le le lava o le exocrine, pe a le maua e le tino ni enzymes, o vailaau ua faatonuina e totogi ai lenei faaletonu:

O fualaau faasaina e manaomia e aveese ai le tiga:

I mataupu e masani ona masani ai le maualuga o le enzymes, ae o le fuaina o fuamoa e le o aʻafiaina e le fusi, e fautuaina sui sooupu:

E masani lava, o vailaʻau ua faʻaaogaina e faʻaaogaina i se mea faigata, o le faʻatulagaina faapitoa o le mea ua fuafuaina e le fomaʻi, filifiliga a le tagata lava ia ma fualaau a le tagata lava ia e matua faʻavaivaia.

Fofo faʻapitoa

Faʻatasi ai ma vailaʻau, e aoga tele le puipuia o le pancreas ma togafitiga faʻataʻitaʻi. O nei mea e mafai ona avea ma teuteuga ma meaʻai i luga o tapenaga o lauʻau, faʻasologa faapitoa o mea masani. E mafai ona latou taulai i le faʻaaogaina o ni faʻafitauli faapitoa pe i ai se faʻalavelave faʻapitoa. O le vaega muamua e aofia ai:

  • sushnitsa, aloe, elecampane, plantain, lea e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le tino i liona,
  • oregano, mint, wormwood, vort St. John's, yarrow, immortelle, chamomile, lea e fesoasoani ai i le faʻaogaina o faʻamalama.

E mafai ona faʻaaoga fua eseese o loʻo saunia mai oloa o loʻo maua i fale uma. Faatasi ai ma ia ipu:

  • o le jelly, o loʻo i ai se faʻafiafiaga ma le faʻaleleia o aʻafiaga, e maua ai le faʻasaʻoina o nofoa,
  • o le faʻaaogaina o le kalaka i ituaiga eseese, lea e faʻaolaina ai le pulelasi o le vai o le pancreatic,
  • o le chicory root e faamamaina ai le mumu,
  • "Suavaia" susu ma le meli e mafai ai e oe ona faʻasaʻo le tiga,
  • falala keke ma le kefir, o loʻo i ai se malosi faʻamamaina malosi, lea e mafai ai ona faʻamamā le tino o toxins,
  • suamati o le pateta e toe faʻaaogaina galuega failautusi, faʻamaonia le kulūkose,
  • o le kulino tincture, ei ai ona aʻafiaga e le faʻamaʻi ma le faʻamalosia,
  • faifeau uliuli e faʻasaʻo ai masima, e fai ai o se mea vaivai vaivai, maualalo le fiva,
  • o se teuteuga o laʻau faisua, e mafai ai ona e faʻaumatia le mumū ma puipuia i le lumanaʻi.

O le faʻaaogaina o nei fuataga i le tuufaatasiga ma i luga o le fautuaga a se fomaʻi e mafai ai ona faatea ese popolega faʻaalia. O le a latou fesoasoani ao leʻi amataina le faʻamaʻi, pe a iai se vavalalata manino, i le vaitau o le faʻamagaloga, pe a tatau ai ona aloese mai se isi faigata, pe a uma ona toe faʻaleleia o le a avea ma auala e puipuia ai le toe faʻafoʻi.

Pancreatic Disease Prevention

O tulafono laiti faigofie, ma le usitai i tulafono faatonutonu o le a fesoasoani e aloese ai mai le toe faʻafoʻi faifai pea i le pancreatitis ma le gasegase i totonu o le tino. O lea la, e tatau ona e gauai atu i mea taua nei e tolu:

  1. Le musu e inu pia. O le ava malosi e masani ona avea ma mafuaaga autu o pancreatitis. Ona o lea mea, o loʻo i ai se fesuiaiga o ipu o le toto, o le inisua, o le matelaina o le okesene, suiga leaga i le metabolism.
  2. Tetee i sikaleti. Resini e ulu i le mama ma le toto o se tagata e mafai ona mafua ai le vevela ma faʻaitiitia ai le faʻalavelave faʻalavelave, ma mafua ai foi le inupia.
  3. Faʻaaloalo i le soifua maloloina. O lenei vaega e tutusa lava le taua e pei o le tuʻuina atu o le ava malosi. E masani lava, o le mumū e mafua ona o meaai le lelei, meaai vave, mea taumafa, tele malologa i le va o taumafataga.
  4. Lava le tele o vai. O le vai o se solu ma aveese mea leaga ma faaleagaina mea mai le tino. O le mea lea, e tatau ona e inuina e le aunoa.
  5. Siakiina o fualaau o fualaau faasaina ma le umi o lo latou faʻaaogaina. O togafitiga le pulea e aʻafia ai le gastrointestinal tract.

O le usitaia atoatoa o nei tulafono o le a mautinoa ai le faʻaopoopoga o le faʻamagaloina i le pancreatitis ma le faʻaolaina o le faʻamaʻi. O le puipuia o le pancreas ma le ate e tatau ona faia i le tuufaatasiga.

Papatamita Pancreatic: fualaau faasaina

O le puipuia o faamaʻi o le manava ma le pancreas, faapea foi ma le toe foi mai o pancreatitis, e le mafai ona faia e aunoa ma le faaaogaina o fualaau faasaina. O lea la, e tatau ona faʻaaoga vailaau nei:

  • painkillers (Drotaverin, Baralgin, No-Shpa),
  • anti-inflammatory (Diclofenac),
  • e aofia ai se enzyme digestive (Festal, Pancreatin, Mezim).

O le lisi o vailaau ma fofo mo le puipuia o maʻi o le pancreatic pathologies e mafai ona aofia ai vailaau faʻamaʻi: Alemagel, Creon, Enzyme. O vailaʻau ua faʻasolosolo e mafai ona faʻasaʻoina ai le faʻaʻauʻau o le mumū, faʻapea foʻi ma le aveesea o le mamafa o le uta mai le pancreas. E taua foi le inu i le manava ma le maualuga maualuga.

Malosiaga o le mana

O le taumafa maloloina lelei e aofia ai le 'ai e lima i le ono taimi i le aso i ni vaega laiti, o le maualuga e le sili atu i le luaselau tolu tolu kalama.

I le taimi lava e tasi, o le taeao o se taumafataga malosi, o le aoauli o le mea sili ona taua, ma o le taumafataga o le afiafi e tatau ona aofia ai ni oloa faigofie digestible. E tatau foi ona i ai meaʻai i aso uma. E mafai ona aofia ai se vaega itiiti o le siʻisi sisi, fualaau 'aina, "suauʻu maloloina", yogurt, ma sina luʻu o nati.

O le meaai mulimuli e tatau ona tupu ae le sili atu i le lua i le tolu itula aʻo lei moe. E faatagaina i le afiafi e ave se ipu malamalama o le kefir ina ua uma le 'aiga o le afiafi e fesoasoani ai i se osofaʻiga o le fiaaai.

Le matautia o le tele o gaʻo manu

E le mafai ona vavaeeseina uma gaʻo meaʻai mai aso taʻitasi. I le tele o tapulaa ole a aofia ai i meaʻai ma iʻa, i oloa gaosi susu.

Ae ui i lea, o le tele, aemaise lava pe a uma le anapogi umi, e mafai ona mafua ai se isi osofaiga o le tiga i le manava po o le taumatau pito i luga. O le mea lea, o se aofaiga tele o le vailaʻau e mafai ona faʻaosoosoina ai le faʻaogaina o faʻailoga ma faigata faʻafefeteina.

O le tele o gaʻo e maua ai le tino o le tino e galue mo le ofuina. O le mea lea, o le pancreas e faʻamaonia ai le tele o enzymes nai lo le mea masani, ma o le suamalie o le suamalie e sili atu ona mamafa, ma faʻafefe ai le tafe. O le mea lea, o totoga e amata ona faʻaogaina i latou lava, faʻateleina ai le faʻaogaina o mea e le lelei.

Mea aoga ma mea leaga

I totonu o ipu uma ma oloa gaosi, aoga, le faʻaituau ma le afaina i le gaioiga o gaʻo i totonu o le tino e mafai ona iloagofie.

O le vaega muamua o le a le gata o le a faaleagaina ai le okeni, ae o le a fesoasoani foi i le faamamaina o le afaina ma faaleleia ai le faagasologa o meaʻai. O le vaega lona lua i ni tapulaa faʻamapulaʻa o le a faatumauina ai le tino maloloina ma le galue. O le lona tolu ua faʻasaina mo le faʻaaogaina ona o gaioiga e mafai ona faʻamalosia.

Meaʻai maloloina ma le le faʻaituau e aofia ai:

  1. Kapisi. O le fualaau faisua e mauoa i le calcium, phosphorus ma le magnesium, faapea foi ma vitamini C. E mafai e se mea maualuga fiber mea ona faʻaleleia le 'aina o meaʻai ma faʻaitiitia le ono mafai ona maua i le tumema ma le polyps. O se aofaiga tele o oloa e mafai ona mafua ai le vevela ma tiga.
  2. Zucchini. O le oloa e mafai ona faʻavasegaina e le mautonu, aua e le o iai ni fiva faʻafefe ma e le faʻapipiʻi ai le pancreas.
  3. Paʻu Vitamin A i le tuufaatasiga o le fualaau aina e puipuia ai le tupu o le kanesa o le gland ma le intestine, ma pectin faʻaleleia le faʻaogaina o le tino.
  4. Walnuts (o le pito sili ona maualuga o se tamai lima). Faʻaitiitia le tiga ma le mumu, faʻapipiʻi le tino i gaʻo susu, e fai mo latou le lava.
  5. Squirrels o fuamoa. Faʻaitiitia le mumunia, aua le utaina le pancreas. O i latou o se puna lelei o le polotini.
  6. Meaʻai maualalalo ma iʻa. Faʻatoʻa faʻapitoa le polotini ma le uʻamea i totonu o le tino.
  7. Meaʻai i le vaovao. I nai vaega laiti, o le lelei e aʻafia ai le lelei o le faʻapalapala.
  8. Mea gaosi susu. Faʻaleleia le microflora o le intestinal, faʻaleleia mo le leai o se porotini.

I le taimi nei, o oloa e tatau ona vavae ese mai le taumafataga:

  • sweets ma pusa,
  • pata tao,
  • mea inu gaʻo ma le ava malosi,
  • fualaau faisua fou ma mea maualuga fiber (radis, radisa, lapisi, garlic),
  • sau sau (mayonnaise, pepe, tomati),
  • malosi kofe, teas,
  • leki
  • tamaʻaiga mau.

I fuainumera laiti, o oloa mai lenei lisi o le a le afaina ai le soifua maloloina o le tino. Ae e tele le faalagolago i le naʻo le metotia, ae faʻapea foi i uiga patino o le tagata maʻi ma tulaga o togafitiga.

Puipuiga o pancreatitis ma togafitiga faa-tagata

O vailaʻau faʻapitoa, faʻatasi ai ma isi auala, e mafai ona i ai se aoga aoga i luga o le pancreas ma le gastrointestinal tract, ona o lea ua faʻaaogaina lelei i le puipuia o faʻamaʻi ma, aemaise lava, pancreatitis.

O le tuufaatasiga o le ola mama, garlic, dill, lemon, pasili, musika auro ma isi vailaʻau togafitiga e mafai ona aoga.

O togafitiga masani tau vailaʻau faʻaleagaina ua iloa e puipuia ai faʻamaʻi pipisi:

  1. Tolu tolu selau kalama o le kalaka ma le pasesa ma le faʻaopoopoga o lemoni lepela ma faʻauʻu mo se vaiaso. Ave le afa-sipuni i le sefulu minute aʻo leʻi faia le taumafataga.
  2. Liligi le fuʻu o gill gives ma se sipuni o fatu fennel ma se ipu vai inu ma faʻaoso mo se itula. Faʻaaoga e faʻaaoga i le aso.
  3. Fufulu ma teuteuina ni fasi pepa se lua o le pulou auro, sasaa lita o vai inu ma faʻafefete i luga ole vevela mo le luasefulu minute. Aveese mai le vevela, ia tumau pe a ma le afa itula. Ave se fualaau o le gafa o le limasefulu mililita ao le i faia taumafataga.
  4. E mafai ona avea se mea inu malosi ma se mea sili atu ona maloloina i le kofe. E mafai ona faʻatau le oloa paʻu paʻu i le faleoloa. E fautuaina e vaeluaina i se sipuniti i totonu o se ipu vai inu, sosoo ai ma le mafanafana mo le sefulu minute i luga o le vevela vevela. Ina ia mafai e le inu ona maua se togafiti o togafitiga, e tatau ona faia aʻo lei faia se taumafataga ina ia faafaigofieina le galuega a le okeni ma ia saunia se puipuiga o osofaiga.

Ole lisi o lisi o meaʻai e sili ona aoga ma saogalemu mo le vevela, ate ma le gland, peitaʻi, ae leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. E taua foi le siakiina o le ono le mafai ona afaina ona o le le faapalepale i vaega o le tupe ua fuafuaina.

Tuua Lau Faamatalaga