Faʻafefea ona suitulaga le suamalie i le taimi o le maʻitaga

O le maʻitaga o le taimi sili lea ona taua i le olaga o soo se tamaitai. I lenei vaitau, o le tina faʻamoemoe o loʻo i ai se tiutetauave tele, aua o le soifua maloloina ma le lumanaʻi o le pepe e faalagolago ia te ia.

E pei o le tali a le tino i le maʻitaga, o le a tulai mai ni vaisu fou, suia ai lagona. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tusa ma le 30 pasene o fafine i le taimi o le maitaga ua i ai le naunau mo mea e le mafai ona tutupu, ae o le tele lava o tina maitaga o loʻo ola i luga o suamalie ma falaoamata. Matou te malamalama i lenei autu!

I le taimi o le maitaga, o le lagona lelei o se tamaitai i mea e siomia ai, e faʻateleina ma faʻateleina, ma e masani lava, ina ia tumau i le paleni o mafaufau, o tina faʻamoemoe o loʻo amata ona taʻalo i luga o laufofoga fiafia.

Sweets, sugar, chocolate, roll roll, keke ma pastries e aofia ai gaʻo - o punavai autu o le malosi. Ae o nei mea taumafa e maualuga tele i le kalori, ma afai e tele naua gaʻo i totonu o le tino, o le tele o mea e maua mai i le tino o le tino.

Ma o le mamafa tele e lamatia uma ai le soifua maloloina o le tina ma le soifua maloloina o le pepe i le taimi o ma maitaga ma ina ua uma ona fanau.

O le tele o fomaʻi o le a vave ona fai mai o meaʻai suamalie e afaina i le taimi o le maitaga, ae o loʻo i ai foi itu lelei i lona faʻaaogaina.

O le mea lea, afai o le maʻitaga e te manao i suti - aua e te faafitia oe lava, o le mea autu o le suamalie e maloloina. O nisi nei o mea manogi suamalie e fautuaina mo fafine maʻitaga:

Fualaau aina (apricots mago, vine, pulu),

Meli E suia lelei le suka ma e aofia ai vitamini talafeagai; mo fafine maʻitaga, e fautuaina e leai se sili atu i le 2 sipuni i le aso,

Pogisa Lanu E tatau ona lelei lelei ma se pasene maualuga o koko.

"E fautuaina le faʻaaogaina o laʻau suamalie ma kuki i nisi o taimi, ae o le suamalie e le o se mea faʻasaina i le taimi o le maitaga. O le mea taua o le faʻatauvaʻa ma agavaa e faʻafetaui le filifiliga, ona e le faʻamalosi ai lea oe e teena le sisi aʻo oʻo lava i le maitaga. "- o le tala lea a Lyudmila Sharova, o le tagata suʻesuʻe o le mafaufau.

Ae mo le faʻaaogaina o laʻau suamalie pe a uma le fananau ma ao faagasolo le susu, o loʻo i ai le tele o laʻau suamalie ma meaʻai e le afaina ai se pepe tausi pepe ma pepe fou:

Sasala Sasae (halva, kozinaki). E mafai ona faʻaaogaina naʻo le leai o se faʻafitauli faʻafuaseʻi. O vaega o loʻo faia ai nei togafiti e maua ai se aoga aoga i luga o le faagaoioia o le totoga ma toto toto, le tulaga o le lauulu ma fao, ma fesoasoani foi e faʻaitiitia le ita ma le vaivai.

Marshmallows. E mafai foi e se fafine ona fiafia i lenei meaʻai i le taimi o le lactation, o le mea autu o le filifili lea o se mea masani, vailaʻau masani vanilla masani e aunoa ma ni meainu.

Meringue. O lenei meaʻai e faia mai le paʻepaʻe paʻepaʻe ma le faʻaopoopoga o le suka, o lea e leai se mea e afaina pe afai e le solia le tamaititi i fuamoa.

Kuki oatama. E sili atu le saogalemu i le taimi o le susu, e fautuaina e tagata fai meaʻai e ai, talu ai o loʻo i ai le tele o vitamini.

Marshmallow. O lenei mea taumafa e masani lava ona faia mai fualaau aina suamalie ma tausia puree, o lea pe a faʻaaogaina i ni mea talafeagai, e le afaina i le pepe ma lona tina.

Faasao Faatasi ai ma lenei mea suamalie, e mafai e se tamaitai ona fiafia ia te ia lava pe a fai susu, o se mea masani ma lelei le fua.

Aʻai fualaʻau i le taimi o le maʻitaga ma aʻo pepe susu, ioe, e mafai ona afaina ai, o lea e tatau ai ona e iloa le fua i mea uma. O le tele o meaʻai e mafai ona avea ma avega mamafa mo le tino vaivai o se tamaititi, e ono aliali mai faʻafitauli o loli. O le soona taumafa o lapalai e afaina ai foi le soifua maloloina o le tina, ei ai le lamatiaga o le maʻisuka, caries ma le mamafa.

"E pei ona faia i le faatinoga, o tamaitai e taʻitaʻia se soifua maloloina lelei ma le matauina o meaʻai tatau lelei ao leʻi oʻo i le maitaga, i le taimi ma mulimuli ane, o le a le maua se faʻavauvau, e le maua se faʻalavelave, maualalo le tino, ma e faigofie ona faʻamaonia le mamafa pe a uma ona fananau. O le faʻaleaogaina o le tino e fesoasoani e tumau ai i se tamaititi ola maloloina, malosi ma faʻaitiitia ai aʻafiaga o faʻamaʻi ma faʻafitauli ", - Natalya Nizhegorodova, blogger fitness, faʻasoa ona manatu.

O le mea taua o le matauina o le faʻalelei ma faʻaeteete i le tali a lau pepe i se oloa fou, ona e le afaina ai lea o ia, ae o le ae faafiafiaina oe lava i lau togafitiga sili ona e fiafia i ai. O se mafuaaga lelei mo lenei mea ua na o iina.

I le faaiuga o le vaiaso, Aokuso 19-20, o le Sokolniki Park o le a talimalo i le tausamiga Gourmet, lea o le a maua ai se tele o fuainumera lelei ma suamalie. Ia mautinoa e sau ma le aiga atoa ma togafiti oe lava.

O le tatalaina o le tausamiga "Gourmand" o le a faia i le Aso Toonaʻi Aokuso 19 i le 10:00.

Aiseā e te manaʻo ai i sasala i taimi o maʻitaga?

O suiga i le tofo (o nisi taimi i luga o fesuiaiga) e tele lomiga, mai saienisi i tagata ("manao le tamaitiiti"). O le mea moni, aiseā e te manaʻo ai i laʻau suamalie aoʻo maitaga? O lenei mea e faatatau i manaoga faifaipea, ma le popole.

O le tali lauiloa e te manaʻo i togafiti suamalie mo le atuatuvale popolega, popolega, ma isi faʻamaʻi nifo (caries, periodontitis). O lenei mea e faapitoa le moni mo tamaitai lanu, o le natura e foliga mai e manaʻomia e le tino ni meaʻai ma malosi. Manaʻo o le falaoamata, gaʻo ma suamalie e faapitoa lava i le amataga o le maʻitaga. I le mulimuli i le siʻufofoga o le natura, e aoga tele le filifilia o oloa e maua ai le malosi e tatau ai ma e le o faʻaleleia vave, ae o le taimi.

  • O le filifiliga sili mo laʻau suamalie aʻo maitaga o le granola.

E i ai le manatu e faʻapea o le tofo o le tina i le lumanaʻi o se faʻailoga le iloa, ae taua mo le tama i le lumanai. O se alii faatuatuaina o le a mautinoa lava le faataunuuina o soo se mea o lana pele, e tusa lava pe o le "Ou te le iloa po o le a, ae ou te manao lava i ai."

Ae afai o le mea o loʻo i ai le fafine maʻitaga o loʻo lamatia mo ia poʻo le pepe, e tatau ona talanoaina le autu o le tofo ma le fomaʻi-fomaʻi.

Titi lauti ao maitaga

Afai o se fafine e inu pea le lauti, o lona uiga e le tatau ona e taofia oe lava i le fiafia i le tulaga. O le tele o le lauti suamalie i le taimi o le maitaga e tatau ona aofia ai i le masani masani e lua-lita o le ava malosi. E le gata i lea, e tatau ona maualuga le lelei, mai mea masani, e aunoa ma ni meaʻai.

E tumau pea e faʻamalamalama pe o fea le la e sili atu ma pe i ai ni faʻasalaga i nisi ituaiga.

O le tapulaʻa e na o le faʻamalosi - o le lanu uliuli po o le lanu lanumeamata e mafai ona faʻaleagaina ai le fomaʻi ona o le caffeine content. Lemu, suasusu, meli e faʻaleleia meatotino o le inu.

  • O le lanu uliuli e mauʻoa i vitamini B, C, elemene o loʻo maua.
  • Teu tiiti e faʻaitiitia ai le mamafa, ei ai se aafiaga lelei i le nifo.
  • O le lanu paepae o loʻo iai le calcium soifua maloloina.
  • O le kofe mumu e taua tele mo le vevela.
  • Laʻau mumu (mai fualaʻau fua, fugalaau) o se vaifofo lelei mo le malulu.
  • Faʻaaogaina o meaʻai ma vine.

O le lauti saʻo o le a fesoasoani i le taotoga, fulafula, le galala. Laveʻa, vevela - mo soʻo se tofo. Lea ma le meli e sili ona aoga - o le a suia lena suamalie i le taimi o le maitaga, lea e le aoga mo se fafine poʻo se pepe.

Aversion i sitaili i le taimi o le maitaga

E i ai tala faʻasolopito e uiga i le tofo o mea o fafine i le tulaga. E afua mai, i le manatu lautele, e mafua mai i mafuaaga o mea taufaamatau ma mafaufau.

E tupu, ma le isi itu, e oo lava i le mafaufau i se mea o le a toe liua se fafine. Ae maise lava, o loʻo i ai se suiga i le suamalie i le taimi o le maʻitaga. Le mea e fai

  • E tusa lava pe oe talanoa e uiga i le mea saʻo, faʻasaʻo le manava ma e le faʻamalosi e talia le le taliaina. Taumafai e sui lauulu i le taimi o maitaga ma se faʻatusatusaga tutusa ma aoga. Masalo o le teenaina e mafua mai i se manogi po o se manogi manogi - ofo atu ia te ia se meaai e le taua.

O laʻau suamalie e faʻamaua i gaʻo. Afai e faʻaaogaina e se fafine i le faʻaogaina lelei, ona faʻateleina lea, o le tino, mai se masaniga, faʻateleina le faʻaleleia o le talo. O ia, i le isi itu, e afaina ai le mucosa o le intestinal, lea e mafua ai le gaioiga. O le faʻaolataga o loʻo i totonu o se soifua maloloina lelei.

Afai e te manaʻo i sulu aʻo gaʻo?

Afai e te manaʻo i laʻau suamalie aʻo e maitaga - 'ai i le soifua maloloina! O le upu autu iinei o le "soifua maloloina," o lona uiga, e tatau i le tina faʻamoemoe ona filifili naʻo le mea lelei mo lona tulaga mai le tele o lau sima. Mo se faʻataʻitaʻiga.

  • Aisa kulimi a le fale, lole lole, fualaʻau, sua, ice cream yogurts, keke oatmeal. E toʻatele fafine i luga o fesoʻotaiga faʻafesoʻotaʻi latou te faʻasoa ma le fiafia fua.
  • Natura faalenatura (pe afai e leai ni faʻailoga).
  • O fua eseese o fualaau mamago.
  • Marmalade, marshmallows, kukaina e aunoa ma ni mea faaopoopo.
  • Sukalati (sina lanu uliuli).
  • Berries, fualaau suamalie, suamalie suamalie, suamalie ma salati mai ia i latou.

Talia i le taimi o le maitaga e le itiiti ifo le taua o meaai nai lo vasega muamua ma le lua, mea malulu ma isi mea i luga o le lisi masani. O sea manaʻoga e le o se mea e sili ona lelei, e tatau mo le lumanai mo le malosi ma lagona mafanafana. E mafai ona e molia oe lava i le malosi ma le lelei ma le fesoasoani o meaai maloloina.

Laufofoga manaia ao maitaga

O se tala lelei i le maitaga o se tasi o suiga tele. I le tele o tulaga, e tupu ona o le faateleina o le suka i le pulu, urine, ma le toto. E mafua mai i le mea moni o le pancreas e faalua ona fai, ma e le lava le taimi e faʻafetaui ai. O lenei tulaga e taua o le maʻisuka faʻamaʻi ao maʻitaga. Mafuaaga:

  • mamafa le maʻitaga
  • fua tele
  • polyhydramnios
  • tuai le maitaga
  • faaletonu i maʻitaga talu ai,
  • pancreatitis
  • maʻi faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai.

I le avea ai o se tulafono, pe a uma ona fanau, e faʻamautu le tulaga o le fafine. Ae ui i lea, e tatau ona faatulaga le faafitauli ina ia aloese ai mai faafitauli. O togafitiga faafomaʻi o le a filifilia e se tagata poto faapitoa, ma o mea nei e manaʻomia mai le maʻi:

  • 'aua le' ai fualaʻau - i le taimi o le maitaga e le talia i taimi uma,
  • faaitiitia meaai ma le malo,
  • aloese mai le gaʻo
  • siitia atili.

Ia, pe a lelei mea uma e aunoa ma le falemai. Ae o nisi taimi e tatau ona e faʻamaeʻa togafitiga peʻa uma le fanau mai o le pepe.

Mamai mai le maitaga

O nisi e mananao i nisi mea, o isi latou te lagona le maʻi mai le suamalie i le taimi o le maitaga. Aisea ma auala e aloese ai mai lenei mea?

O le tele o oloa e maua ai se tofo lelei, e le o mea uma e maloloina. Na faaali mai Nausea mai le faapaleina o le gasegase, poʻo le fesootaʻi atu i faʻamaʻi pipisi o totoga eseese o le tino (digestive system (stomach, ate, pancreas, gass sladder).

  • Talia i le taimi o le maitaga, e pei ona masani ai, e tatau mo le olaga. I oloa masani, i se fua talafeagai, e le afaina ai. Ae afai e te ai tele ma i le taimi e tasi, ona le mafai lea ona aloese mai faafitauli.

E le gata i lea, e le mafai ona aveʻesea oe i laʻau suamalie e tumu i vailaau, faʻasao, mafiafia. Ma afai e te 'ai i le kemisi, i le uiga tonu o le upu, "mo le lua," ona leai lea o se mea e gaosia. O taunuuga le lelei e mafai ona vave i le maeʻa ai o le faʻaaogaina o nei togafitiga.

Ina ia faatoilaloina le gaioiga ma le vaivai vaivai, o le le fiafia e faigofie. E tatau ona faʻamalosia le tino i mea suamalie ma le fesoasoani o fua, vine, sua, compotes, meli. Ae afai e le mou atu le lagona tiga, o le liliu atu i se fomaʻi e le mafai ona alofia.

Fai mai le tala e faapea o le taotoga mai laʻau suamalie e faʻaalia ai le fanau mai o se teine.

E faʻafefea ona suitulaga le suasusu i le taimi o le maʻitaga?

  • O se tamaʻamea senetini siliva (fuamoa, sisi, meaʻai aano) e faʻaitiitia ai manaʻoga mo laʻau suamalie.
  • Pepamint (chew), vai paʻu mimiti (fufulu le gutu), mite tea e faʻafefea mulimuli ane, ou te le lagona fiafia mo sina taimi.
  • Afai o le suamalie ua na o se masaniga, sui i se gaoioiga talafeagai.
  • Nai lo le faatauina mai o meaai, 'ai faʻatoʻaga fale, fualaau mama, ma le meli meli.
  • O se vaega itiiti o le asikulimi poo le sukalati o le a faamalieina ai le manaʻoga o se tina maʻitaga ia sili atu le leaga nai lo se atigipusa o kalati poo se afa keke.
  • O nisi taimi e mate ai le fiaʻai pe a maeʻa ona faitau ma le totoa po o fea faleoloa faleoloa e faia.

Talia i le taimi o le maitaga e le gata ina faʻamalieina ai le fiaai o le physiological, ae fiafia foi. Ma o meaai, aemaise lava i le taeao, o le a sili atu ona maua ai le lelei.

Sweet allergy i le taimi o le maitaga

E faʻatusatusaina o le tasi vaetolu o fafine o loʻo afaina i lau sitiva i le taimi o le maitaga. O le mafuaʻaga o le le lelei o le tali atu i ia ituaiga meaai o le faʻamalosiina o mea e leai ni mea, faʻaosofia e le suauu. Faatasi ai ma se uiga o allergies, o le faaleagaina o mea i totonu o le toto e faateleina ai aafiaga le lelei o allergens. Talu ai o mea faʻatauvaʻa e mafai ona faʻaputuina, ma o le tino maitaga e le o taimi uma e mafai ona teteʻe ai, o faailoga o le tali e masani lava ona aliali mai pe a mavae sina taimi.

Faailoga o se mea faʻafefe fiafia:

  • mumu o le paʻu o lima, vae, foliga, ua,
  • fulafula.

O le matautia o le matautia o le edema o le Quincke, o le anaphylactic shock, suffocation.

Ina ia foia le faafitauli, e le tatau ona lafoai atoa le suamalie i le taimi o le maitaga. E taua le faailoaina o le mea e maua ai le allergen ma faʻaesea mai le lisi. O le meli e mafai foi ona mafua ai se tali, ae o le mafuaaga e pala, ae le o le manuia.

I le mauaina o le tali, e tatau ona e sui uma fua suamalie i totonu o le ato ma foliga mai i se tagata o le dermatologist. Afai e tatau ai, o le a ia faatonuina antihistamines. Ma i mataupu faigata - falemai.

O ai o le a fanau mai pe afai oe manava e te manaʻo i suti?

Tama po o teine? - o le fesili lea e popole ai matua mai vaiaso muamua. Mai le itu o le physiology, e leai ni eseesega i le taimi o le maitaga, ma e le tuʻuina atu e fomaʻi ni fautuaga tuʻufaʻatasi i tina i le lumanaʻi o afafine ma tama. E ui lava o nisi o nuances o loo matauina.

  • O iloiloga faʻaonapōnei e mafai ai ona e faʻamausaliina le itupa o le fetus mai le 14-18 vaiaso. A maeʻa le 24-vaiaso, toetoe lava o tagata uma e maua se faʻatautaia ultrasound, lea e lauiloa e toetoe lava a leai se saʻolotoga. Ae o lenei siakiina e le o le selau pasene ma e masani lava ona tuua se avanoa mo se mea e faateia ai. Masalo o nisi matua e saʻo e le mananao e mate le mealilo e faavavau o le faʻailoga ae lei oʻo i le itula.

Ae o le toatele e le o onosaʻi ma taumafai e vaʻai le itupa o le fanau i le lumanai i auala eseese, e aofia ai mea e faʻatatau i le manaʻo. Le manatu lauiloa o ai latou o le a fanau mai pe a oʻo i le manava e te manao i le suamalie e autasi: o ai, pe a le o se teine, atonu e "manao" i suamalie i totonu o le manava? O le tali lava e tasi pe a fiafia le fafine maʻitaga i fua, aemaise o laʻau.

E leai ni faʻamatalaga faasaienisi o faailoga eseese, peitai, i soo se tulaga, i auala faigofie. Ae e talitonuina e sili atu ona faigofie le faia o se tamaʻamea o le tama teine ​​nai lo le tama tama: e faigofie atu i le tino o le tina ona toe fausiaina.

I se aiga masani, o le toe faʻatumuina e fiafia e tusa lava po o le a le itupa, pe ana fai o le tina ma le tamaititi sa soifua maloloina. O vaega laiti o mea suamalie i le taimi o le maitaga, ma lona masani masani, e le tatau ona faʻaleagaina le soifua maloloina ma le fiafia o le avega.

I le mea mulimuli, ua oʻo mai le taimi e mafai ai ona e 'ai keke, falaoa ma suti - ona e te mafaufau i le taimi o le maitaga? Matou te faanatinati e te le fiafia, o suauu o loʻo taʻua i luga o loʻo i ai vailaʻau faʻataʻavaʻavave e matua faateleina le maualuga o le suka toto, ona paʻu ai lea, lea e mafua ai se isi "osofaʻiga" o le manaʻo. E le gata i lea, o na suamalie e matua maualuga lava i le kalori, o le mea lea e teuina ai i le tino o le tino. I le masani ai, o le tupe maua a se fafine o loʻo atagia mai i le tupe mama a le pepe, lea e mafua ai faʻafitauli i le taimi o le fanau mai.

Aiseā e te manaʻo ai i sasala i taimi o maʻitaga?

O le tino lava ia na te fautuaina mai po o fea vitamini ma minerale o loʻo manaʻomia nei. Soʻo se mea e manaʻo ai meaʻai e fai se mea, mo se faʻataʻitaʻiga, afai e tosoina oe i meaʻai vevela, o se faailoga lenei o le hemoglobin i le toto o se fafine maʻitaga ua tuʻuina ifo pe afai e le mafai ona e ola e aunoa ma lau laʻau, masalo o le mafuaʻaga o le mafaufau ma le mafaufau. E foliga mai o le tino o loʻo maʻitaga "faʻamafanafanaina" ia lava i laʻau suamalie.

Talia i le taimi o le maitaga: 5 filifiliga lelei ma maloloina

Ma ioe, e mafai ona e ulaula i le taimi o le maitaga, ae e tatau ona e suʻeina se isi filifiliga i sukalati, suti ma keke. E le gata i lea, o filifiliga nei e 5 mo laʻau suamalie e mafai ona maua i totonu o umukuka uma.

I le 'aina o se faʻi tasi, o le a e faʻamalieina le manaʻoga o le tino mo selu. E le gata i lea, o le oloa e aofia ai le potassium, calcium, magnesium, iron, fluorine, sodium, faʻapea foi fiber, pectin, beta-carotene ma vitamini o le vaega B. E mafai ona faʻauluina le panini e pei o se meaʻai poo le kukaina o se sulu.

Tea ma le meli

Atonu o le auala pito sili lea ona faigofie e faamalie ai le manaʻoga o le tino i le taimi o le maʻitaga. Fiafia le lanu uliuli po o le lanu meamata ma e leai se meaʻai. Aua le saunia se meainu malosi. E mafai ona e faʻaaogaina i le meli pe afai e leai ni faʻamaʻiloga, faʻapea foʻi ma le suka (ae aua le aveʻesea faʻataunuʻu gaogao).

Fualaau mama i le taimi o le maitaga

Sue mo le maitaga? Faasao le ata ma fualaau mamago. E mafai ona e saunia laʻau suamalie ma maloloina: fig, dates, apricots mago, sasaina 5 laupepa o le mint i totonu o se mea faʻapitoa, fai polo ma taʻavale i le sesame poʻo fatu. E mafai foʻi ona e faʻaopopo le nutoto i totonu. 10 minute ma sapalai maloloina lelei ua saunia!

Afai e iai sau mea maualuga (e tatau ona e faitau i le igoa i luga o le igoa), ona naʻo mea masani lava o le a aofia i le tuufaatasiga: fualaau suamalie ma le palu puree, siva vai, fuamoa moa, suka, ma isi. E leai ni mea e aofia ai! Ma ioe, o le aso e muta ai le sili atu i le lima aso.

Black chocolate

O se mea aoga foi lea i le taimi o le maitaga, ae fautuaina e 'ai e oo i le 10 g i le aso, aua e mafai ona faʻaosoina le mamafa.

Afai o oe o se vaisu i laʻau suamalie, mafaufau foi i fua ma fualaau aina e aofia ai le fusi. E mafai ona faʻauluina fou, kuka i le lamolemole, faʻamaisa, liliu i le aisa kulimi, ma kuka salati i le yogurt Eleni.

E tusa ai ma le au atamamai, o le tele o le naunau mo le suamalie i fafine maʻitaga e fesootaʻi atu i le faʻalavelave mafaufau, popole, lagona faʻalavelave. O le manaʻoga e faʻaaogā fualaau suamalie e faʻamatalaina e mafuaʻaga faʻapitoa.

E tusa ai ma le au atamamai, o le naunau tele mo le suamalie i fafine maʻitaga e fesoʻotai ma le faʻalavelave mafaufau, lagona faʻalagona. O le manaʻoga e faʻaaogā fualaau suamalie e faʻamatalaina e mafuaʻaga faʻapitoa.

O faʻamanuiaga ma mea leaga o suti

O keke, o paʻu suamalie o oloa ia e mafua mai i le maualuga o latou gaʻo. Ae o le tele o kalori o loʻo i ai i ia oloa e le oona ai le tino, e le aumaia ai ni faʻamanuiaga. I le taimi o le taumafa, faʻapena ona gaosia le tino o le tino, lea e mafua ai le faateleina o le mamafa o le fetus ma. A maeʻa le fanau mai, e ono i ai i le pepe se faʻalavelave faʻafuaseʻi. Afai e te manaʻo foi e 'ai se keke po o se fa, e taua tele le mafaufau i le aofaiga ole a mafai ona faʻaaogaina i le taimi o le maʻitaga. O le mea lea, i le afa muamua o le taimi, e oo atu i le 450 g o le alauni o aso taitasi e faatagaina, i le lona lua - e le mafai ona sili atu i le 400 g.

Nai lo o buns, e fautuaina e le au fai meaʻai le 'aina o sukalati, lea e aofia ai le tele o vaega aoga (vitamin o le vaega B, A, sodium, ma isi). Latou te aʻafia ai le tino o le tina ma le tama i le lumanaʻi. A maeʻa ona 'aina e se fafine ni selu sukalati, e lagona e le pepe i le manava le manaia lelei lea e sau mai le suamalie o le amniotic.

Ae e tatau ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o le sipuni mai le lua masina. E fautuaina i lenei taimi e 'ai fualaau faisua ma fualaʻau, lea e tele atu meaʻai e sili atu nai lo le pata poo sukalati. E aoga tele le 'ai o kāloti, apu, vine, e aofia ai faʻamaisa, fualaau mamago. O le mea moni, o le sukalati vave faʻaleleia lagona ma soothes, ae atonu e aofia ai ni faʻasologa ma mea e le aoga. O le mea lea, e sili atu le aloese mai se mea suamalie, ma ia kuka suamalie i le fale. E taua le iloa o le tele o le 'aina o selu e mafai ona mafua ai se paʻu mataʻutia i le suka o le toto.

Sweets Isi

Ua fautua mai le au atamamai o fafine maʻitaga e saunia le sipuni i le fale. O aso nei o loʻo i ai se fuainumera tele o fualaʻau e mafai ona faʻaumatia i totonu o faʻatapulaʻa talafeagai. O se tasi o mea suamalie aoga ma le manaia o le aisa kulimi, lea e faia mai le yogurt ma fua. O meatotino aoga o ni fualaau aina suamalie ua uma ona fai i le fale, o laʻau'oti o le oatmeal, honey and nuts, ma jelly. Afai ei ai se manaʻoga malosi e 'ai le selu ao maʻitaga, ona mafai ai lea e le tina o loʻo faʻamoemoe ona feagai ma le atuatuvale ma le popole. I ia tulaga, e le tatau ona e taumafa e 'ai i meaʻai suamalie, ae taumafai e sui i mea aoga. E taua tele le mauaina i le faagasologa o le galue ni lagona sili atu ona lelei e tuʻuina atu i le pepe ile manava. A e leʻi iloa muamua le auala e faia ai se mea, ona e taumafai lea e iloa au miti. Mo se faʻataʻitaʻiga, aʻoaʻo pe faʻapefea ona fai mea taalo ma ou lava lima, suisui se palanikeke mo se pepe e leʻi fananau mai, lavalava. Mauaina o vasega o fiafiaga i aso nei e faigofie ma e matua taugofie mo tamaitai uma. Aemaise lava, e mafai ona e sainia mo se aau, lea o le a fesoasoani i le taulimaina o le popole ma malolo i le tele e mafai ai. E tatau ona e alu soo e savali i le ea fou, lea o le a aoga i le tina ma le pepe. Faʻalogo i musika e sili ona e fiafia i ai, amata sau ata. O mea uma e fiafia i ai e le afaina ai le soifua maloloina o le tamaititi ma le tina o loʻo faatalitali, e le mafua ai ona maua mai ai allergies, mea mamafa poʻo isi faafitauli.

Mo meaai lelei, o se paleni taumafa, e taua le mulimuli i fautuaga a tagata atamamai:

  • sweets ei ai faʻamalositiga lamatia ma mea e faʻaaogaina, sui i fua, vine, meli,
  • 'ai faʻamaʻi, faʻaleagaina taimi, masima, vine, fualaau aina suamalie, faʻatoʻa mafai ona faʻaaogaina falaoamata atoa,
  • ipu, e faʻasaoina ai a latou mea totino, e tatau ona fufulu, e sili i totonu o se fafie faʻamaʻavale,
  • faʻapipiʻi fualaau e aunoa ma le faaaogaina o suka.

Maua ni lagona lelei mai gaoioiga e sili ona e fiafia i ai, lea o le a faaitiitia ai le manao e faʻaaoga le selu. Taumafai e vaavaai mo nisi mafuaaga mo se fiafia fiafia, fiafia, lea o le a sili ona aoga mo lou tino ma pepe. O le maʻitaga o se fafine o se tasi lea o mea taua ma sili ona fiafia i ai i lona olaga, lea e maua mai ai mafuaaga e faʻaauau ai i taimi uma i se uiga lelei.

Aotelega mo - Maria Dulina

I le amataga lava o le maʻitaga, o le mea e fiafia i ai e faʻailoaina: o se tasi e fiafia i taimi uma i le salty pe oona, ma e faalagolago se tasi i luga o laʻau suamalie. E le aoga le faʻaaogaina o lau sisiva i le taimi faʻatali mo le pepe, ae e taua le iloa o le fua - keke, rolls ma sweets o meaai maualuga-carb e fesoasoani i le faʻaalia o isi pauna, ma le sili atu le mamafa o le tupe maua i lenei vaitau e le tatau ona faatagaina.

O le a le suamalie e mafai ona e 'ai i le taimi o le maitaga?

E tusa ai ma fautuaga a fomaʻi, i le afa muamua o le maʻitaga, e tatau ona aofia ai i aso taitasi le sili atu i le 450 g o meaʻai gaʻo, ma i le lona lua, e tatau ona faʻaitiitia le aofaiga i le 350-400 g. O nei faʻatagaga e mafai ai e le tina faʻamoemoe ona maua le mamafa ma e le lelei.

O le 100 g o suamalie (sukalati, sweets, keke, muffins) e aofia ai le tusa ma le 70 g o gaʻo popo, e faigofie lava ona faʻatulagaina pe a 'ai le tele o selu, e mafai ona sili atu le faigofie nai lo tulaga masani ua fautuaina. Sweets are high-calories and well absorbed, o lea la pe a maeʻa ona latou 'ai vave i se lagona o le fiaaai. E le gata i lea, o fafine e 'ai le tele o suamalie i le taimi o le maitaga atonu o le a iai tamaiti e afaina.

Mo mafuaʻaga nei, e taʻu mai e fomaʻi le suamalie i le vaega o meaai pisapisao, o le aofai o meaʻai i le meaai e tatau ona faʻatapulaʻaina. Ma e ui lava e leai se faʻatagaina malosi i luga o le suamalie i le taimi o le maitaga, e le tatau ona 'ai tele. E tatau foi ona e nofouta o le malosi o le naunau mo meaʻai gaʻo e mafai ona mafua ona o le le maua o le calcium po o le mafaufau.

Faʻatasi ma le vaivai o le calcium e tatau ona toe faʻatumu ona faʻaagaga i le tino. Ina ia faia lenei mea, e manaʻomia lou faʻaaogaina o meaʻai susu, cheese cheese and herbs. E mafai ona avea le galo mo le suamalie ma faʻailoga o le le lava o isi elemene ma meaʻai, o lea e aoga ai le faʻatalanoa o se fomaʻi - afai e tatau ai, o le a ia faatonuina se vailaʻau faʻamaʻi.

Faʻalagolago i le mafaufau mai laʻau suamalie e tatau ona e suʻeina lelei lou tulaga faʻalagona. Masalo o le 'ai pea i le suamalie e mafua mai i le manaʻoga e faʻaitiitia le faʻalavelave. O le maʻitaga e le naʻo se mea e fiafia i ai, ae faʻaalia ai foi lagona masani, popolega ma mea masani. Faʻasalaina saʻo, e aunoa ma le faʻaaogaina o mea suamalie, o mea malie ma le malologa o le a fesoasoani.

Laʻau aoga i le taimi o maitaga

E pei ona uma ona taʻua, o le lafoaia atoa o sipuni i le taimi o le maitaga e le manaʻomia. Ua lava lea e sui ai afu leaga e aoga:

  • nai lo le suka, e mafai ona e faʻaaogaina le meli (i ni mea laiti) poʻo le fructose,
  • nai lo le suamalie, e lelei tele le 'aina o fualaau mamago - latou te iai le fiber, vitamini ma antioxidants,
  • Saua suamalie taimi, suamalie ma meainu suamalie e mafai ona saunia mai fualaau oona ma le aisa ma vine.

Afai e te manaʻo e 'ai se keke poʻo se sukalati, e sili atu ona fai i le taeao, ae leai se mea i luga o se manava gaogao, ae naʻo le maeʻa o se taumafataga atoa. Faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le lagona, e le manaʻomia ona e vave oʻo atu i lau sitaili - e sili atu le tuʻuina atu o le popole i se isi auala: faʻalogo i au musika e te fiafia i ai, fai yoga pe talatalanoa ma uo ma aiga.

O le maʻitaga o le mea e sili ona matagofie i le olaga o soo se tamaitai, o lona tiute i le lalolagi. O le taua o le taimi e na o se manaia lava, aua o se isi fatu laitiiti e paʻu i le tumutumu. Mai le taimi nei, e tatau ona e mafaufau i au amioga, talu ai o le soifua maloloina ma le atinaʻega o le pepe i le lumanai e faalagolago ia i latou. O le mea lea, o le mea muamua e tatau ona e mafaufau e uiga i le aoga o meaʻai, aua o le tele o oloa e afaina ai le pepe ma mafai ai foi ona faamutaina le maitaga.

Aisea i le taimi o le maitaga e tosina atu i laʻau suamalie

O fafine uma ua maitaga e mananaʻo i taimi uma i le suamalie po o le suamalie, ma o nisi taimi i taimi uma, ona o le taimi nei ua i ai se tofo leaga, o se manaʻo tele. Ae o laʻau suamalie, o le manaʻo mo ia ituaiga meaai e mafua mai i le auala sese o le 'ai. Afai e te 'ai i meaʻai, o lona uiga e masani ona e manaʻo e suaina mulimuli ane i se mea suamalie. O le mea lea, o faafitauli ma le mamafa ma le faʻalavelaveina o le fetal i le amataga.

E foliga mai o se tina maʻitaga o le lagona o le fiaʻai e mafai ona ave ifo i lalo e se sukalati poo se lole, ae e na o se taimi e mafai ai lenei mea - vave ona ou toe 'ai. Ona o le suamalie o le suamalie, o le lagona o le fiaai e toe foʻi mai i se taimi puupuu. E sili atu le aofia ai o pata i totonu o meaʻai i au mea taumafa ma e mafai ona tuʻuina atu le tino i vitamini ma minerale aoga. O aoga o ia ituaiga meaai o le a sili atu nai lo le suamalie, aemaise lava mo se tamaititi.

E le gata i lea, o le manaʻoga e 'ai le suamalie i le taimi o le maitaga e mafua ona o faʻalavelave faigata. Ae talitonu mai ia te aʻu, o sukalati o le a le toʻafilemu ou neura, o se mea sese lenei. O le mea lea, e le tatau ona e foʻia ou faafitauli i lau sima, e sili atu le faʻafilemu e ala ile malolo poʻo le faʻalavelaveina e se isi mea. Talu ai o fafine ua maitaga e faʻamalosia e mafaufau ma vaʻai i le matagofie, e sili atu ona lelei le faia o lenei mea ma o le lagona o le fiaai o le a alu i tua.

Faʻafefea ona suitulaga le suamalie i le taimi o le maʻitaga

Ina ia faasaoina le fuainumera, vave ona toe faafoi pe a uma le fanauina, ma ia saofaga i le mamafa masani o le pepe, e le mafai ona e 'ai le tele o salu aʻo maitaga. Afai e tuliloaina oe e lenei manao, taumafai e faasese lou lava tino, sui lau laʻau ma meaʻai maloloina. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fai o oe ma vaisu i lagomeli aʻo maʻitaga, 'ai fualaau mamago, o loʻo aofia ai vitamini e manaʻomia mo le pepe. O figu mamago e aofia ai fualaʻau mamago, vine, apricots mago, pulu, e mafai ona faʻaumatia i se aofaiga talafeagai i aso uma. Ae o loʻo i ai le faʻatagaina o apricots matutu i le i ai o le manulele, ona e mafai ona oʻo atu ai i le manava. O fualaau fou e manatu e sili ona aoga, na o oe e te filifilia e tusa ai ma le vaitau ma mulumulu maeʻaeʻa aʻo leʻi 'ai.

O le meli e mafai ona suitulaga i mea suamalie - o meaʻai, natura, mauoa i meaʻai. Ae o le meli e mafai ona mafua ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le atinaʻeina o se pepe pe a uma ona fanau mai e afaina i meaai sugary. O le mea lea, ia matua faʻaeteete i lenei oloa, muamua fai sina mea itiiti e iloa ai pe faapefea ona tali atu le tino.

Afai e te manaʻonaʻo moni i le taimi o le maʻitaga, e leai se avanoa e sui ai, e mafai ona e 'aina le sukalati uliuli le lelei. E taua tele le filifilia o le maualuga o koko i le sukalati, ma faʻaaogaina i ni mea laiti.

E mafai ona 'ai fualaʻau ao maitaga?

O tina i le lumanaʻi e taumafai e siaki pea a latou meaʻai ina ia le afaina ai le tamaititi, ae o nisi taimi e le mafai ona fai e aunoa ma le laʻau. E iloa e tagata uma o le suamalie i le taimi o le maitaga e le manuia ai le tino o le tina ma le tamaitiiti, ae o loʻo i ai foi ni itu lelei mai lona faʻaaogaina:

  • o sina vaega itiiti o le suamalie e mafai ona atiaʻe ai le puipuiga o se tamaitiiti i mea e afaina ai,
  • o le tina i le lumanaʻi, o loʻo faʻavaivaia pea, i le 'aina o le suamalie, o le a avea ma mea manaia mo ia lava ma le pepe, talu ai ona e lagona lagona uma o le tina.

Fai mai fomaʻi e uiga i lamatiaga o mea suamalie i le taimi o le maitaga, ae e le mafai ona e vavae ese oe lava ia, e sili atu le faʻagataina o le fualaau poʻo le filifili sili atu aoga aoga. Ona o le tele o mea suamalie e mafai ona oo atu ai i ni taunuuga matautia. E aʻafia ai le faʻalavelave i le atinaʻe masani o le tamaititi ma oʻo lava i le oti i le taimi o le fanau mai ona o le mamafa o le mamafa o le tamaititi. O le mea lea e mafua ai ona faʻamalosia e le au fai meaʻai e tatau ona e mataʻituina le tele o mea taumafa e 'ai.

E faʻafefea ona afaina ai le maitaga e ala i le 'aina o selu

Talia i le taimi o le maitaga e le gata ina afaina ai le soifua maloloina o le tina, ae faʻalavelave foi i le atinaʻeina o le tino o le tamaititi, lea e mafua mai i faʻamaʻi eseese i le lumanaʻi. Na maitauina foi o le taumafaina o laʻau suamalie i le tele o mea e mafua ai le faʻamaʻi o se tamaʻitaʻi e pei o le vevela. O se maʻi taatele ma faigofie ona mafai ona vave amata, ae mo tamaitai ua maitaga o le a avea ma se tulaga lamatia tele, ona o le faʻaaogaina o vailaau eseese e aafia ai le soifua maloloina o le pepe i le lumanai ma e mafai ona avea ma taufaamatau i le fanau manuia.

E tatau i se fafine ona mafaufau ao le i faʻaaogaina ma 'aina le sisi aʻo maitaga, aemaise i taimi mulimuli. E mafai ona avea lenei ma mafuaʻaga o le atinaʻeina o faʻamaʻi e pei o le fatu fatuga, dysbiosis, oona tele, lea e mafai ona mafua ai le vevesi ma le faamutaina o le maʻitaga.

O le mea lea, o fafine maʻitaga e tatau ona 'ai na o mea ola maloloina ma lelei. E sili ona lelei le fesuiaiga i meaʻai talafeagai, o lea o le a sili atu ona faigofie mo oe ona toe faʻafoʻi pe a uma le fanau ma faʻavae le galuega o le tele o totoga.

Aiseā e te manaʻo ai i sasala i taimi o maʻitaga?

O se suiga i le tofo i le taimi o le maitaga - e oʻo atu i faʻafefeteina o taumafataga o taumafa, e tele ni faʻailoga o atinaʻe. Amata mai "tagata" o loʻo fesili mai le tamaititi, e faaiʻu i le toe faʻafoʻopoʻaina o le tino o le tino. I lenei faʻataʻitaʻiga, o loʻo matou talanoa e uiga i se naunautaiga mataʻutia e faʻataʻitaʻi se mea e le mafai ona faʻaumatia.

O loʻo tuʻuina atu foʻi le faʻataʻitaʻiga o le faateleina o le manaʻomia mo le siʻosiʻomaga i le taimi o le maitaga e mafua mai i le le mautonu o le atuatuvale, ogaoga mafatiaga ma isi patho o nifo - caries, periodontitis.

O lenei mea e matua moni lava i le feusuaiga lelei o se tino fesuisuiai, ma o lona natura "o loʻo fautua mai ai" e manaʻomia se meaʻai ma le malosi.

O le manao mo le falaoamata, suamalie poo le gaʻo e matua taua lava i le uluaʻi masina muamua.

A o faagasolo lenei vaitaimi, e sili atu ona lelei le filifilia o meaʻai e le o vave ona faʻaaogaina, aʻo tuʻuina atu le malosi talafeagai mo le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, oatamal ma fasi fualaau mamago.

E mafai ona maua le suamalie aʻo maʻitaga?

E matua faigata lava le taulimaina o le manao e tofo se mea manaia pe a tumu le faleoloa i sukalati, suamalie, ma sina mea sili atu o keke suamalie. E leai, e ese mai calories ma faleoloa gaʻo, o nei oloa o le a le maua ai se faʻamanuiaga.

Mai le taumafaina o meaai maualuga-kalori faatasi ai ma gaʻo vailaʻau masini, o le mamafa e vave ona maua, lea e mafua ai le faateleina o le tino e le gata o le tino, ae o le pepe foi. I le taimi lava e tasi, ei ai le tulaga lamatia o le pepe o le a faʻafano i le lumanai.

Ole tolu tausaga muamua o se tulaga taua ole maʻitaga. I le vaitau lenei, o loʻo i ai se faʻamau o totoga i totonu, o lea e taua ai le mataʻituina o au menus. Ole aofaʻi o meaʻai gaʻo e faʻaumatia i le aso e le tatau ona sili atu i le 450 kalama. Mai le faʻaaogaina o le tele o mea suamalie, o le suamalie o le amniotic ua avea ma se suamalie suamalie, e fiafia le latou pepe e faʻaumatia i le manava o le tina.

I le taimi o le lona lua o masina, e sili atu le lafoai o keke, buns ma pusa. E faʻamalieina i latou i fua eseese ma fua. I le lona tolu o tausaga e teena ai oloa o le falaoamata. O nei meaʻai e mafua ai le osofaʻi tele o pito i lalo, ma o nisi fafine e atiaʻe le gestosis.

Faatagaina le taumafa o le meli masani po o fualaau mamago. Ae latalata i le fanau mai o se tamaititi, e sili atu le vavalalata o le meli, talu ai e mafai ona faʻaosoosoina ai le faʻafefe.

O tina i le lumanaʻi e masani ona taumafai e sui le suka faʻamalosi ma mea suamalie - e le mafai ona faia.

O le aʻafiaga o le suka gaosia e sui i le tino o se fafine maʻitaga e le o malamalama lelei, o lo latou taumafaina e mafai ona oʻo atu ai i le tele o taunuuga le lelei.

Talia ma le Maitaga

E pei ona uma ona maitauina, i se tulaga faʻapitoa, o le manaʻoga mo le siʻosiʻomaga e malosi tele e le mafai ai ona faʻafetaui. O le mea lea, ua fautuaina tamaitai ua maitaga e suʻe se isi mea. Faʻatagaina le taumafa o laʻau 'aina e fufulu na o latou lava. O lenei fautuaga e fetaui lelei mo tamaitai oe mananao e maʻitaga i se taimi lata mai.

Meaʻai a le aiga e matua saogalemu lava, e leʻo aofia ai faʻasaʻo, meaʻai ma vailaʻau. I le fale, e mafai ona e faia ni laʻau po o fualaau suamalie, faia le susu o le yogurt ma fualaau fou. E tele ni meaʻai e saunia ai masima marshmallows, marshmallows, ma le mu mai apples.

I le vaitau o le fanauina o se tamaititi, e mafai ona suamalieina le ola i le meli masani, sei vagana ai e leai se talaʻaga o se faʻafitauli o le maʻi, ituaiga uma o le maʻisuka, ma faʻafitauli matuia o le faʻaogaina o le maʻisuka. Ae o le tele o le taumafaina e le o fautuaina, aua e tusa lava pe leai se allergies, o le oloa e mafai ona mafua ona o le toe fetuunaiga o le tino.

O le a le mea e suitulaga ai sulu aʻo maitaga? O isi auala e pei ona taua i lalo:

  1. Fualaau mamago - apu apu, pulu, apricots mago, apricot, vine, ma isi. E sili atu ona aoga nai lo keke po o keke, e le tele ni calories, ma e aofia ai fiber, antioxidants, pectins, vitamini ma minerale, ia naʻo le tino . Fualaau aina suamalie e aoga tele mo faʻamaʻi o le ate ma le pancreas.
  2. E mafai ona e fiafia i le pamalade poʻo le marshmallows pe'āfai e saunia i latou e tusa ai ma se fua masani masani. E fautuaina ia suʻesuʻe ma le totoa le tuufaatasiga o le afifi mo le i ai o faʻasao, meaʻai ma isi mea faʻaleagaina.
  3. E lelei le 'ai o sukalati lelei lelei ma le faaopoopoina o koko i le itiiti ifo ma le 75%. Faʻaaoga i sina mea itiiti, talu ai o le tuufaatasiga o le oloa e mafai ona faʻaosofia ai se mea faʻafefe. O le taumafa itiiti, o fasi keke sukalati e mafai ona malulu, ona sosoʻo lemu pe ae manaʻo.
  4. Fua, vine, fualaʻau. Mo se faataitaiga, o lago, tangerines, apples, bananas, papaya, mangoes, pineapples. O vine, vine, vine, strawberries, strawberries, lanu mumu ma le uliuli e faatagaina. Fualaau faisua - sana, kāloti, paukini ma beets. Ole fuainumera e le mafai ona faʻamapulaʻa, 'ai se mea fou poʻo le saunia o fualaau aina suamalie / fualaau aina suamalie e faʻamalieina lelei ai le fiaʻai ma faʻaleleia mo le le lava o vitamini i totonu o le tino.
  5. Nati - alimoni, peanati, walnuts ma pine pine e leai se masalosalo i le taimi o le maitaga. Latou te aʻafia lelei le tino cardiovascular, vaʻa toto. E le mafai ona e ave faʻamalosi tele, o le masani ile aso e oʻo ile 50 g o soo se fua.

O le manaʻo mo le sipuni i se tulaga faʻapitoa e le ona o le manaʻomia o le kulukose, pei o le toʻatele o fafine e talitonu, faʻamaonia le soona taumafaina o keke, kālati ma suti. O le mafuaaga autu o le le pulea le tuinanau o le lagona le toʻafilemu. O le mea moni, o le maitaga o se taimi sili, ae i le taimi lava e tasi o se taimi o le popole ma le masalosalo.

Afai e te le fiafia, e le tatau ona e aʻapa atu mo se isi lole po o le pata bunu, ae ia gauai i meaai e tumu i vitamini B - nati, ate moa, sukaisiki, iʻa ma magnesium - oatmeal, broccoli, rice, beef.

E uiga i le taumafa i le taimi o maitaga o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Fomai tipitipi faafomaʻi

I fafine maʻitaga, e tofo i suiga. O nisi e teena a latou meaai e sili ona fiafia i ai mo le taimi atoa o le fanauina o le fomaʻi, ma o nisi taimi mo le taimi o le susu, ao isi e amata ona fiafia i se mea e le manaia pe a maeʻa le maʻitaga. O le fiafia tele e fesootai atoatoa i le suamalie.

O le mea e leaga ai, o pastries ma kulimi pata, buns ma le pata ma le jam e matua maualuga lava i le kalori, ae e le o le tino. O masini gaʻo faʻateleina mai lea laʻau suamalie o loʻo teuina faʻaagaga i gaʻo gaʻo o le tinā ma le pepe, lea e ono aʻafia mulimuli ane ai le ala o le fanau mai. O le mea lea, e sili atu ona lelei le faʻamalosi o le gaʻo mai le suamalie, faʻi, sana, falaoamata atoa. Taumafa fuamoa fualaʻau, lamolemole, suamalie e faia i le fale.

  • I le lona lua o masina, o le manava manaia o le a lelei e fesuiai uma i fualaau aina suamalie ma punaoa o gaʻo. O fualaau suamalie, fualaau mamago, fualaau mama, o fualaau e talafeagai foi. Nai lo le suka, e sili atu le faaopoopo i ai le meli.

I le fesili lelei "E mafai ona 'ai le salu ao ou maitaga?" O le tali afa-malie e tulaʻi mai: afai e te le mafaia, ae e te manaʻo moni i ai, ona e mafai lea. O tamaitai uma e iloa le fiafia i le tulaga faatina e iloa se mea e tupu, e lelei, na o le le mafai ona faʻafitia e teteʻeina se mea e tasi. Le itiiti ifo i se fasipepa, a itiiti ifo o se sipuni. Masalo, o le a leai se afaina mai soo se mea taumafa i ni nai laasaga - o le fasi keke keke poʻo le lole sukalati. Ae ei ai le manatu e tosina atu o ia i le suamalie i le taimi o le maitaga pe afai e faʻanoanoa le fafine, faanoanoa ma e leai ni totoʻa i lona toto. O le vaʻaia o tagata o aiga, fesoʻotaʻiga ma uo, aso malolo o aiga, aumaia o lagona lelei, e mafai ona faʻaleleia ai le lagona sili atu nai lo soʻo se suamalie.

Fautuaga faafomaʻi

E fautuaina malosi e tagata fomaʻi tina tina faʻamoemoe e faʻatapulaʻa lo latou faʻaaogaina o suti aʻo maʻitaga. O le tao ma le sukalati o loʻo i ai vailaʻau faʻamalosi vave, lea e teuina i totonu o le tino. O le mamafa o le pepe o le a faateleina ma sili atu i le masani, ma o se fetus tele e mafai ona mafua ai ni faafitauli ogaoga i le taimi o le fanau mai. E le gata i lea, o se pepe e fiafia i ai lona tina i mea suamalie i le taimi o maitaga, atonu e ono oʻo i se mea faʻafefe.

O fautua e fautuaina e iloilo ma faapaleni le taumafataga, faaopoopo mea inu gaʻo tele i le lisi, lea e maua ai se lagona o le mautonu ma faʻaitiitia ai le manaʻoga mo le sipuni. Ma o meaai e tatau ona eseese. O se tuufaatasiga o fualaau aina, nati, vine ma isi mea lelei o le a avea ai le mea e aoga ma aoga i le taimi e tasi.

Manulauti meaai

E fautuaina e le 'aufailaʻau taumafa tina e faatalitali e mulimuli i ni nai tulafono faigofie pe faapefea ona' ai i le taimi o le maitaga:

  • ia 'ai le taeao atoa, cereal i fualaau mamago, sua suamalie fou, o sina sina siʻi fesoasoani o le a fesoasoani i le faatoilaloina o manaʻoga mo gaʻo popo oona,
  • ia 'ai soo ma i ni vaega laiti, e lelei le faʻaaogaina o se apu po o se sisi e pei o se meaʻai,
  • aua e te soona fai, matamata le vaega tele,
  • aua le afaina se lagona le lelei ma le suamalie, e sili atu le faalavelave, faalogologo i musika, alu e savali,
  • Aua e te faʻasalaina oe lava mo le 'ai, o le tagata lava ia o le a na o le faʻaleagaina o lou lagona, sili atu le taumafai e aloese mai le le aoga i le lumanaʻi.

Aoao e kuka kuka suamalie: masima marshmallow, ice cream mai le yogurt poo le sua o fualaau suamalie, o le a fiafia ia te oe i se mea ese ma le tele o le tofo. Ma fai pisinisi, talanoa ma aiga ma uo, auai i le aau po o vasega yoga mo tina maitaga, ona le tatau ai lea ona e mafaufau pea e uiga i tapulaa.

Tuua Lau Faamatalaga