Acesulfame potassium i lona tino

Acesulfame potassium poo mea taumafa faaopoopo E950 o se vailaʻau e masani ona lauiloa i le gaosiga o mea taumafa. O loʻo faʻaalia i se uiga matagofie ma e toetoe lava a leai se calories. Faʻafetai i lenei, o le faʻaopoopoga ua avea ma tagata sili ona lauiloa i le au gaosi oloa o sodas, chewing gum "0 kalori", meaʻai ma taaloga taʻavale. O suʻesuʻega na faia e fomaʻi, fomaʻi ma tagata suʻesuʻe o meaola e faʻaalia ai e le o iai se faʻalavelave ogaoga poʻo se lamatiaga i tagata, ae ui i lea, ona o lona aʻafiaga o fatuga ma mea e ono mafai ona iai i ni mea leaga faʻaleagaina, ua tuʻuina atu le ituaiga o meaʻai mai laʻititi i tulaga lamatia.

Malosiaga o meaola o le acesulfame potassium

O lenei elemene na mauaina muamua e saienitisi i Siamani, i le faaiuga o le 70 o le seneturi talu ai. O le tele o taimi, o le sauniuniga o le mea faʻapitoa e faia i le taimi o le gaioiga faʻaalia o mea e maua mai i meaola e lua - acetoacetic ma amino sulfonic, ae o loʻo i ai isi metotia.
O le meaʻai faʻaopoopoga E950 e foliga mai o se paʻu lelei paʻu poo ni paʻepaʻe paʻepaʻe. E maualuga le solubility i le vai, ae e le mafai ona suauu i totonu o le ava malosi. Taste - taʻu mai suamalie. I le tele o mea, o le vailaʻau o loʻo i ai se oona oona pe o se mea taua mulimuli ane. Ona o lenei mea, e masani lava ona le faaaogaina i lona tulaga mamā, e masani ona faʻafefiloi ma isi mea suamalie: sucralose poʻo aspartame. I le paluga, o vailaau e maua ai se tofo e tutusa lelei ma le tofo o le suka masani.

I le uiga o le suamalie, o le acesulfame potassium e 150-200 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka ma e suamalie pei o le aspartame. Saccharin ma le sucralose i lenei faailo e sili atu i le vailaau, faasolosolo, 2 ma le 4 taimi.

O le faʻaopoopoga e puipuia i le maualuga o le vevela, o lea e masani ona faʻaaogaina i oloa ma se ola umi. O lona vaega eleelea e mai le 225 tikeri Celsius.

I le faagasologa o le liusuavai, o le vailaʻau e faʻaleagaina i ni elemene faigofie. O le acesulfame potassium e puipuia foi i tulaga oona, o le mafuaaga lea e faaopoopo ai i vai inu.

Faʻaaogaina faʻaogaina o mea faʻaopopo

O le meatotino autu lea e faʻaaogaina ai le vailaau i faʻapisinisi eseese o lona suamalie. I le avea ai o se mea suamalie, o le E950 faaopoopo e suia ai le suka, e sili atu ona suamalie, ae itiiti le caloric.

O lona aafiaga e pei o le faaleleia atili o le tofo ma le manogi e le taua tele - i lenei itu o nisi taimi e faaaogaina e teu ai le tofo masani o mea e ono le lelei le lelei.

O le autu o le gaosia o meaʻai.

E pei o le suka ma sui o le suka, e faʻaaogaina i le gaosiga o:

  • mūmū
  • mea faʻafiafia: jam, jam, marmalade, suauu vailaʻau mo le maʻisuka, aisa kulimi,
  • oloa susu
  • fualaau mamago
  • pata ma falaoa falaoa,
  • taumafataga o le taeao
  • meaai faaopoopo
  • uaua ma asikulimi,
  • fualaau aina, fualaau faisua ma iʻa faasao,
  • meainu suamalie, suamalie, susu susu.

O le mafai ona faatumauina lona tofo i lalo o le aafiaga o le maualuluga o le tino e maua ai le vailaau e faigofie mo le faʻaaoga i le saunia o kuki, keke ma suti.

I mea inu ava malosi, ua maua foi le faʻaopoopoga - ua faaopoopoina i le cider, uaina ma le ava malosi ma se mea inu ava alcohol e le silia ma le 15%.

O mea taumafa eseese e pei o meaʻai, meaʻai, masimasi ma masini pateta, faʻapea foi ma faleoloa ma sau suavai, atonu e aofia ai lenei mea faʻatasi ma isi suamalie suamalie.

I le faaopoopo atu i meaai, o le E950 faaopoopo ua maua ai lona aoga i le gaosiga o nisi o vailaau mo togafitiga, aemaise lava o nifo ma ni gutu o le gutu.

O nisi fualaau oona e mafai ona aofia ai lenei mea suamalie - ua faaopoopo e faʻaleleia ai le tofo o le tele o mea maʻaleʻale, timuga ma sipuni.

Le aʻafiaga o le faʻaaogaina o vailaʻau i le tino o le tagata

O le tele o atunuu o Europa Europa, Iukureini, Rusia ma le Iunaite Setete talu mai 1998 ua faatagaina le faaaogaina o le suamalie i meaai e aunoa ma le faatapulaaina. E oʻo mai i le taimi nei, o chemists ma biologists, o se taunuuga o le suesueina o le vailaau ma ona meatotino, na oʻo mai i le faaiuga e saogalemu tele mo tagata.

O le fua faatatau o le taumafaina o acesulfame potassium e 15 mg i le 1 kilokalama o le mamafa o se tagata matua soifua maloloina. I lenei aofaiga, e toetoe lava a leai se afaina i le soifua maloloina. O le faʻaopoopoga e faʻauʻuina e le tino i totonu o le itula ma le afa ma faʻasalalau e tumutumu, e le o auai i le metabolic process, ma e le faʻapipiʻi i totonu o okeni, masima ma sela o le tino. E le pei o le suka, o le vailaau e le saofaga i le pala o le nifo.

I le 2005, o suʻega faʻaaoga e faʻaaoga ai laumei faʻataʻitaʻi na faʻaalia ai o le taumafaina o le faʻaopoopoga e le mafua ai le faʻaalia o maʻi mama i manu. Seʻi oʻo i lena taimi, o loʻo i ai faʻamatalaga e faapea o acesulfame potassium o se tino kolakino, ae e leʻi faʻamaonia i soo se auala.

O nisi tagata atamamai latou te talanoa e uiga i aoga tulaga ese o le faaopoopoga E950 mo le tino o le tagata - ona o lona maualalo o le kalori ma le suamalie tele, e mafai ona avea ma suka e suitulaga ai i le maʻisuka ma tagata lautele.

O loʻo i ai faʻamatalaga e faapea, i le tuufaatasiga ma le aspartame, o le acesulfame potassium e matautia, aua e faʻaalia ai foliga o le lelava masani, le faʻavevesi, afu, vaivaiga, tiga faʻatasi ma le atinaʻe o epilepsy. E le i faʻamaonia nei suʻesuʻega suʻesuʻe i nei faʻamaumauga.

E pei o mea taumafa uma o taumafa paleni, o le acesulfame potassium e lua itu tetee ma lagolago i lona faʻaaogaina i meaʻai. O muamua e fai mai o se mea na maua mai i totonu o se fale suesue ma faʻaaogaina i meaʻai e ese mai i le tino o le tagata, ma o lea e matautia. O nisi taimi e oo mai lava i le tulaga o le faaopoopoina o le faʻaopoopoga, e ui lava e leai se faʻamaoniga aloaia a le saienisi i lenei manatu.

O ē faʻatuatua i le faʻaaogaina o le suamalie E950 e taulaʻi i le mea moni e le afaina tele nai lo le suka: i le eseesega, o le potassium acesulfame e le mafua ai le gaʻo, e le faʻasaina mo le maʻisuka, e le sao i le foliga mai ma le atinaʻeina o caries. Ma e ui e leʻi faʻamaonia lenei faʻamatalaga i soo se auala, e faʻaaogaina e le au gaosi le E950 meaʻai faʻapitoa e avea o se meaʻai i le tele o meaʻai: suamalie, meainu, meaʻai, meaʻai, meaʻai susu, saula ma meaʻai.

Acesulfame potassium: o le leaga ma le aoga o le suamalie E950

O le gaosiga o taumafa i tausaga talu ai, ua fatuina ai le tele o ituaiga mea faaopoopo e faaleleia atili ai uiga o le oloa ma o latou ola. O nei mea e aofia ai le tele o faʻatoʻaga, meaʻai, mea manogi ma mea suamalie.

Mo se faataitaiga, o le acesulfame potassium o se mea suamalie lea e 200 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka. Na faia le fualaau faasaina i Siamani i le 60s o le seneturi mulimuli. Na filifili e le au foaʻi o le a latou saoloto e maua ai le maʻisuka mai i faafitauli e maua mai e le suka. Ae, i le faaiuga, na foliga mai o le suamalie e aumaia ai le afaina tele i le tino.

E ui lava o le toatele o tagata na latou lafoai le "suka", ma na amata ai ona latou aina le suamalie acesulfame, na matua faateleina le numera o le mamafa o tagata. Ua faʻamaonia e suʻesuʻega e aʻafia le acesulfame i le cardiovascular system ma faʻaosofia ai le atinaʻeina o tino.

E tatau ona tatou faʻaaloalo i le vailaʻau oona, ona e iai foi se uiga lelei: e le afaina ai faʻaaliga. I isi itu uma lava, o lenei suamalie, e pei o le tele o isi mea faaopoopo o mea taumafa, e na o le afaina lava.

Ae ui i lea, o le acesulfame potassium o le taatele lea i meaʻai o meaʻai. Ua faaopoopo le mea i:

O le a le afaina

Acesulfame suamalie e matua le mafai ona gauaiina e le tino ma mafai ona faaputuputuina i totonu, mafua ai le atinaʻe o faamaʻi matuia. I luga o meaai, o lenei vailaʻau o loʻo faʻaalia e le igoa e950.

Acesulfame potassium o se vaega foi o mea e sili ona manaia: Eurosvit, Slamix, Aspasvit ma isi. I le faaopoopo atu i le Acesulfame, o nei oloa e aofia ai foi isi mea faaopoopo e afaina ai le tino, mo se faataitaiga, cyclamate ma le oona, ae faatagaina pea le aspartame, lea e faasaina le vevela i luga aʻe o le 30.

I le masani ai, o le ulu atu i totonu o le tino, o le aspartame e leai sona aoga e sili atu i le maualuga o le faatagaina ma malepe i totonu o le methanol ma le phenylalanine. Pe a tali atu le aspartame i nisi mea, e mafai ona aloaia le formaldehyde.

Faʻalogo lelei! I le asō, o le aspartame o le pau lea o fesoasoani faaopoopo ua faʻamaonia e afaina ai le tino.

I le faʻaopopo atu i faʻafitauli o le tino, o lenei vailaʻau e mafai ona mafua ai le oona ogaoga - o le leaga e manino! Ae ui i lea, o loʻo faaopoopo pea i nisi o oloa ma e oʻo lava i pepe pepe.

I le tuufaatasiga ma le aspartame, o le acesulfame potassium e faʻaleleia ai le fia 'ai, lea e vave ona mafua ai le oona tele. Vailaʻau e mafai ona mafua ai:

  • vaivai le tumau
  • maʻisuka malosi
  • faiʻai o le faiʻai
  • epilepsy.

Taua! E le mafai ona afaina ai le soifua maloloina ona o nei vaega i fafine maitaga, tamaiti, ma tagata maʻi le mautonu. Sweeteners e aofia ai le phenylalanine, o lona faʻaaogaina e le taliaina mo tagata ei ai paʻepaʻe paʻepaʻe, aua e mafai ona latou atiaʻe faʻamalologa o le hormonal.

E mafai e le Phenylalanine ona faʻapipiʻi i totonu o le tino mo se taimi umi ma faʻapogai ai le le fanau mai poo faʻamaʻi ogaoga. Faatasi ai ma le faʻatulagaga tutusa o se fualaau tele o lenei suamalie pe faʻatasi foi ma lona masani ona faʻaaogaina, e mafai ona aliali mai ai faʻamaoniga nei:

  1. leai se faʻalogo, faʻaaliga, manatua,
  2. tiga faʻatasi
  3. faʻaleagaina
  4. taʻavale
  5. tiga o le ulu
  6. vaivaiga.

E950 - faʻamaʻi ma le metabolism

O tagata maloloina e le tatau ona 'ai le suka, aua e tele naua mea e afaina ai. Ma afai o loʻo i ai se filifiliga: inu faʻamafanafana po o le lauti ma le suka, e sili atu le tuʻuina atu o mea e fiafia i ai. Ma mo i latou oe fefefe e lelei atili, e mafai ona faʻaaogaina le meli nai lo le suka.

Acesulfame, e le o le metabolised, e vave lava ona toe faʻaleleia ma vave faʻavaveina e fatugaʻo.

O le afa-ola e 1.5 itula, o lona uiga o le faʻapupulaina i le tino e le tupu.

Faʻatagaina Tulaga Masani

O le mea e950 e faatagaina e faʻaaoga i le aso i le aofaiga o le 15 mg / kg le mamafa o le tino. I Rusia, ua faatagaina le acesulfame e:

  1. i le kulumu ma le suka e faaleleia ai le manogi ma le tofo i se aofaiga o le 800 mg / kg,
  2. i le falaoamata o falaoamata ma pata pata, mo meaai i le aofaʻi o le 1 g / kg,
  3. i lalo ifo o le calorie marmalade,
  4. i oloa susu,
  5. i le jam, jams,
  6. i sando oneone koko,
  7. i fualaau mamago
  8. i gaʻo.

E mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau i meaola faʻaaogā masani o meaʻai - minerale ma vitamini i le ituaiga o meaʻai ma mea suamalie, i gao ma gaʻo e aunoa ma le faaopoopo o le suka, i le kulumu e aunoa ma le faaopoopo o suka, mo le asikulimi i se aofaiga e oo atu i le 2 g / kg. Lisi:

  • i le asikulimi (sei vagana ai le susu ma le kulimi), 'aisa' aina ma mea maualalo le kalori poʻo le leai o le suka i se aofaiga e oo i le 800 mg / kg,
  • i mea tau taumafa faapitoa e faaitiitia ai le mamafa o le tino i se aofaiga e oo atu i le 450 mg / kg,
  • i meainu suamalie e faavae i luga o meaʻai,
  • i totonu o le ava malosi e iai le ava malosi e le silia i le 15%,

Sugralic sweetener - manuia pe leaga?

O le "paʻepaʻe paʻepaʻe" fomai e taʻua le suka, ma e saʻo.

Oʻa, atherosclerosis, maʻi suka, caries - e le o se lisi atoa o faʻamaʻi e faatupuina ai le alofa mo le suamalie.

O fomai e valaau mo le faaitiitia o le suka, ma eseese suamalie ma suamalie e sau i le laveai. Sucralose o se tasi oi latou.

O le a lenei mea

O le a tatou le alu i auiliiliga o mea o le aspartame, acesulfame potassium, saccharin, fructose ma isi vailaʻau ua fuafuaina e vavae pe suia atoa ai suka i le taumafa a se tagata o loʻo i ai soʻo se faʻamaʻi poʻo le mamafa.

O a latou mea oona ma tino gasegase e mafai ona maua auiliiliga i le tele o itulau i luga ole Initaneti.

Ae o loʻo i ai se mea e faʻafefe ai i tagata o loʻo ola i se olaga ola maloloina ma tagata o loʻo mataʻituina a latou ata.

Na maua le mea suamalie i taimi o suʻesuʻega a le au Peretania i le 1976. Ma talu mai lena taimi, o le saogalemu o le siama mo le soifua maloloina o tagata ua faʻateleina ona faʻamaonia.

E maua mai le sucralose mai le suka masani e ala i le tele o laasaga. O se fualaʻau suka e aofia ai le fructose ma le kulukose e tuʻuina atu i le lima laasaga o suiga. O se taunuuga o suiga faigata, ua maua mai ai se mole o se mea fou, lea e tumau ai le tofo o le suka moni, aʻo leiloloa lona pito sili ona toe maua - mea maualuga o kalori.

Acesulfame Potassium Sweetener - E950

Acesulfame potassium o loʻo faʻaalia i luga o igoa o mea taumafa E950 ma o se suauu suamalie suamalie sulfamide. Faʻailoga tioata papaʻe, le manogi ma lelei le suauu i le vai. E aʻafia ai mea manogi, aua e suamalie ma faʻaaogaina i ni mea laiti. E taua foi o Acesulfame K.

E naʻo ia lava, e vevela le vevela ma faigofie ona faʻaaogaina mo le taoina. Mo le tele o tausaga, e le aveesea lona suamalie, lea e 200 taimi maualuga atu nai lo le suka, o lona uiga, 200 kilokalama o le suka masani e tutusa ma le 1 kg o Acesulfame K.

Gaosiga ma le faʻaaogaina o Acesulfame

O lenei suamalie na faanumeraina e saienitisi Siamani Klauss ma Jenssen i le 1967 faatasi ai ma se vasega atoa o vailaau kemini e leai se afaina lea ei ai se tofo suamalie. Ae ui i lea, na o le aesulfame na faʻatagaina i gaosiga tau alamanuia ona o le taugofie o le gaosiga - na sili atu ona faigofie le mama mama masima nai lo le sodium.

Acesulfame o se mea e maua mai le aminosulfonic acid, lea e fesoʻotaʻi atu i le saccher ma tuʻuina atu se tofo metallita tutusa ma ia, pe a faʻaaogaina i lona mamanu ma i ni aofaiga tele. I aso nei, o lenei suamalie o loʻo faʻapipiʻiina i le alamanuia i le tele o auala, masani ona faʻaaogaina mea e maua ai le acetoacetic acid.

Acesulfame lava ia e le o faʻaaoga pe i totonu o le faleoloa o meaʻai po o le falemaʻi falemaʻi, ma ona o lona gaosiga oona, ma ona o ana mea faʻapitoa. O lona uiga, faatasi ai ma isi suamalie suamalie, e maua ai se lelei sili atu nai lo le mama.

O le mea lea, i le tuufaatasiga o le suauu acesulfame + aspartame, o le suamalie o le suamalie o le a 300 iunite, ae o tagata taitoatasi e na o le 200, aua o le avesulfame potassium e masani lava ona faaaoga i le suamalie ua tuufaatasia. E le gata i lea, o faʻalapotopotoga eseese e faʻaleleia atili ai le tofo - aveeseina mai i se pepa maʻalaʻau, maua ai le loloto ma le tamaoaiga e tusa lava pe itiiti le tele o mea e gaosia.

Pe a maua se acesulfame K

Talu ai ona o mea tau le tino, o le acesulfame K e mafai ona faʻaaogaina i le gaosiga o le tele o oloa, faapea foʻi ma meainu suamalie.

O lenei suamalie e mafai ona maua i mea e le mafaamatalaina:

  • i mea taumafa ma meainu laiti-calorie (Coca-Cola ZERO),
  • meaʻai susu ma fualaau ('aisa o aisa),
  • i le ketchup
  • mayonnaise ma sau sau
  • meaʻai na kuka ma salati salalau
  • i oloa gaosi oloa
  • sweets ma sweets
  • kulumu ma lole
  • i vailaʻau
  • i mea teuteu (toothpastes, ma isi)
  • i oloa tau tapaa
  • i le vave coffee
ia faamalieina

Aafiaga lautele i le tino

Acesulfame ua faʻamaonia mo le faʻaaogaina i Europa talu mai le 1980, ma i le Iunaite Setete talu mai le amataga o le 1990.O aso nei ua faamaonia foi lona faaaogaina i Rusia ma i le silia ma le 100 atunuu o le lalolagi.

E tele suʻesuʻega ua faʻaalia ai e le mafai e lenei suamalie ona momotu i totonu oo tatou tino ma e le fegalegaleai ma ia i soo se auala. E le gata i lea, e le o aʻafia e le siama o le vaega o meaʻai. E mafua mai i mafaufauga e le suia.

E ui i le mea moni o le acesulfame o le masima paluka, e le afaina ai le suauu-potassium paluga o le tino. E le gata i lea, o le acesulfame e le o se mea e oso ai. I le tele o atunuu ua faamaonia mo le faʻaaogaina e tamaiti ma fafine maʻitaga.

Acesulfame potassium e le oi ai ni calories ma e oʻo lava i le faʻatasi ma le aspartame maualuga-kalori, o lona aofaiga i le oloa e laʻititi lava e le faʻaopopoina ai le kalori ma e le mafai ona afaina ai le fuainumera. E le gata i lea, e leai se aoga i le kulukose ma le inisalini o le tagata faatau.

Ae aua neʻi galo o lenei mea o se vailaʻau vailaʻau atoatoa, e le o le natura, o lona uiga e ese mai i le tino o le tagata. Talitonu o loʻo i ai le suauu sili ona saogalemu o le natura masani, mo se faʻataʻitaʻiga, erythritol o loʻo maua i fualaau aina ma fualaʻau.

Faʻalavelave o acesulfame k

O le faʻaleagaina o acesulfame ua faʻamaonia e le tele o suʻesuʻega na tumau ai le tele o tausaga.

O lenei mea suamalie e mafai ona gaʻo i le tulaga o le ogaoga o le taʻavale - 500 g o le faʻaoga tasi i se tagata matua (7.43 g i le 1 kg o le mamafa).

Ma e ui lava e leai ni aʻafiaga na mafai ona iloa, e leʻoloa pe i ai se aafiaga i le gutu o le tagata. O suʻesuʻega o le aʻafiaga i mea e gaosia i le gaʻo na faia i na o maso, ma o tagata e le o ni maso.

I le faaopoopo atu, e pei ona ou fai atu, i lona mamanu e le faaaogaina, ae na o le tuufaatasiga ma le aspartame, cyclamate poo le sucralose. O mea muamua e lua e sili ona leaga i tulaga o le saogalemu. O le a ou talanoa e uiga ia i latou i isi tusitusiga, o le mea lea ia e nofo aitalafu i faʻamatalaga e suʻe ai.

Aspartame Acesulfame Salt - E962

O le aspartame acesulfame masima o se faʻaopoopoga o meaʻai e leai se leaga ma le code E962 ma e masani ona faʻaaogaina i le gaosia o vailaʻau eseese mo vailaau vave - puddings, milkshakes, jellies. E le gata i lea, e faaopoopoina i le kulumu, ma oloa eseese mea e gaosia.

E mafai foi ona tatou feiloai i le E962 e avea o se vaega o le alofilima, gaugau, ma isi.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le potassium acesulfame e foliga mai e le afaina ai le tino ma e le afaina ai pe afai e le faʻaleagaina, e pei o isi oloa. Ae ia manatua o loʻo i ai isi mea e leai se aʻafiaga o le suka. Tumau i le soifua maloloina ma nofo faʻalogo!

Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, endocrinologist Dilara Lebedeva

O le a le estulfame potassium?

E lauiloa e pei o le izizon, sunnet, ma e pei foi o le E950, o lenei manogi suamalie e lua selau taimi sili ona suamalie nai lo le suka. E foliga mai o se paʻu paʻepaʻe e leai se manogi, vave i le vai. E maua ai se tofo oona i ni aofaiga tele, o le mea lea, e masani ona faʻaaoga i ai se isi mea faaopoopo - aspartame. Aiseā e afaina ai lea mafutaga? E sili atu i lenei mea mulimuli ane.

Aotelega o le talosaga

Acesulfame potassium sweetener e faʻaaogaina i le gaosiga o mea taumafa e faʻaititia ai le kalori matū o oloa. E mafai ona maua i keke, pastries, gelatin desserts ma isi mea faʻafiafia, meaʻai susu, suāuʻu, suāinu suamalie ma isi. Ona o lona tetee i le maualuga o le vevela, ua faʻaaogaina ai le sunneti i oloa ma se ola umi.

Pharmacists e faʻaaogaina le E950 e maua ai le manaia o vailaʻau.

Acesulfame potassium e faʻaaogaina i le gaosiga o mea teuteu, o ia lea e tuʻuina atu le suamalie i le lipstick ma le lipst gloss, le tootoo ma le gutu, ma isi mea e faʻaleleia ai ma mea mama e faʻamalosia e se tagata.

Aafiaga i le tino o le tagata

O le Sweeteners sa toe faia i tua i le 1879 e fai ma auala e faʻaitiitia ai le paga o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. I le aluga o taimi, na amata ona faʻaaogaina i alamanuia ina ia faʻaleleia le tofo o oloa. I tausaga talu ai nei, oi latou o loʻo tauivi malosi ma isi pauna, ae le mafai ona teena le selu, o loʻo fesuiaiga i oloa e aofia ai se mea e taʻua o le potassium acesulfame. O le aʻafiaga i le tino o sea sui e faigata ona iloiloina, talu ai e le o aʻafia ma faʻaaogaina mea faʻapipiʻi faʻasolosolo i se foliga toetoe lava a le suia. E950 o se faʻatagaga faʻamaonia aloaia mo le alamanuia taumafa i atunuu Europa, le Iunaite Setete ma Rusia.

I le isi itu, o tagata o loʻo ola i mea taumafa maloloina o loʻo faʻalogoina le faʻalogo, aua o mea suamalie e aʻafia ai amioga masani a tagata, aemaise le potassium acesulfame. O le afaina mai lona taumafaina e faaalia i le faateleina o le fia ai, lea, i le itu, e oo atu ai i le vevela ma le gaʻo. O iinei e mafai ona e faʻaopopoina ni faʻafitauli o le tino ma faafitauli i le cardiovascular system.

O le isi mea mataʻutia e mafua i le sunnet o le aʻafiaga lea i le atinaʻeina o tino i totonu o le tino. I le 2005, na faʻatautaia ai le tootoo i le US National Institute of Health. O taunuʻuga ua faʻafefe ai popolega.

Meaʻai Taumafa i Meaʻai

O le faitauina o le tuufaatasiga i luga o le afifiina o le oloa, ua le o toe faateia ai i tatou e le tele o E i ai fuainumera e tolu pe fa-numera ua mamanuina e faanumera ai igoa atoa o meaʻai faaopoopo. I le mea lava ia, o le auai o le E i totonu o le oloa e taliaina ma tele lava taimi e tatau ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te le faʻaopoopoina se eletise E250 (o le sodium nitrite) i le sose, o le a lanumeamata-lanu enaena (e le sili ona manaia, saʻo?).

E faʻapefea ona faʻatulaga e le lalolagi numera eletise meaʻai paleni o le E? O le laulau i lalo e maua ai se manatu i lenei mea.

E100-E182Lanu
E200-E280Faʻasaoina
E300-E391Antioxidants (puipuia le faʻapalaina o oloa)
E400-E481Stabilizers, emulsifiers, thickeners (faatumauina le tumau ma le fausaga o le oloa)
E500-E585Aʻo faʻatonutonu ma faʻamalolo
E600-E637Faʻaleleia o le tofo ma le manogi
Antibiotics, fuainumera avanoa
E900-E967Antifoam, glaziers, lelei o le falaoamata, suamalie
E1100-E1105Teuteuga o le Enzyme

Faatasi ai ma meaʻai faaopoopo, o loʻo i ai mea e le afaina, ma o loʻo i ai se mea inu moni lava. I Rusia, o le faʻaaogaina o mea faʻaopopo i meaʻai e pulea e Rospotrebnadzor.

Ina ia mafai ona e alu i le faleoloa o faleoloa, e le tatau ona i ai ni mea taumafa faʻatagaina e le faʻatagaina e le oloa E. O le laulau o nei faʻaopoopoga e aofia ai le silia ma le 120 mea.

E tusa ai ma le Matagaluega o le Soifua Malōlōina, o le tele o nei vaega ua faʻavasegaina e sili ona leaga. O le faʻaaogaina o nei vailaʻau e mafai ona mafua ai le faʻamaʻi o le tino, oona, o le atinaʻeina o tuma ma isi aʻafiaga. O se lisi lenei o mea faʻaopopo:

  • Meainu: E100, E102-E104, E107, E110, E120-E129, E131-E133, E142, E151, E153-E155, E160, E166, E173-E175, E180-E182.
  • Faʻasaoina: E2009-E221, E225-E228, E230-E241, E249, E252, E261-E264, E281-E285, E296, E297.
  • Faʻaleleia o le tofo: E620-E622, E625, E627, E629, E630, E631, E635.
  • Isi mea faaopoopo ma mea suamalie: E900-E904, E906, E908-E914, E916-E920, E922-E930, E938-E946, E948, E950-E954, E957-E959, E965-E967, E999.

Suauu Faanatura Alternatives

O suamalie suamalie e mafai ona faʻaleagaina, e maua mai i fua, fualaau faisua ma isi mea masani faalenatura, poʻo mea faʻapitoa - na faia i le fale suesue.

O mea masani e aofia ai le fructose, xylitol (E967), sorbitol (E420), stevia. O nei vailaʻau o loʻo faʻafefiloi i totonu o le toto ma faʻaalu e le tino atoa. Ae oi latou o loʻo i ai i le taumafataga, e tatau lava ona faʻaaogaina nei oloa i se mea maualalo, ona o la latou kalori telefoni e maualuga tele.

I le natura, o le fructose o loʻo maua i le meli, vine ma fua. O ia lea e sili ona fiafia i ai le toʻatele o tagata o loʻo suʻeina se isi mea i le suka. O le kalori matāʻupu o le fructose e maualuga tele, o lea e le sili atu i le fasefulu lima kalama e mafai ona faʻapalaina i le aso.

Xylitol e maua mai i vine, fualaau aina, fafie o nisi o laau, faapea foi ma suauu ma isi otaota faʻatoaga. O lenei suamalie e faʻaaogaina i le gaosia o fua o le maʻisuka. Ole fua ole aso e le tatau ona sili atu i le 50 kalama, aua o le kalori content of xylitol e maualuga atu nai lo le suka.

O le calorie sili ona maualalo o le suiga masani o le suka o le stevia. E le gata ina maua ai le suamalie i meaʻai, ae e aoga foi ona o lona tumu i mea amino, vitamini ma minerale.

Faʻatauga Sugar Alternatives

Ole lisi o mea suamalie e aofia ai le saccharin (E954), aspartame, acesulfame potassium, cyclamate (E952), sucralose. E le pei o latou vaʻa masani, o suamalie suamalie e le o aʻafia i totonu o le tino, o lona uiga latou te le maua le malosi.

O le mea muamua e sui ai le suka, o lona suamalie e 450 taimi sili atu ona malosi, o le saccher. E faʻaaogaina i le alalaʻau taumafa, faʻapea foʻi ma le gaosia o nifo ma gutu. E pei o isi mea suamalie, E954 e le mafua ai le pala o le nifo.

O le taimi lona lua e sui ai le suka o le cyclamate. E masani ona fefiloi ma le saccharin i se fua faatatau o le 10: 1. O lenei suamalie ua solia i fafine maʻitaga, tamaiti, faapea foi i latou e mafatia mai le fatuina o fatugao.

O le suka sili ona leai se leaga e suitulaga i le suālaʻau. Na o lenei tagata suamalie e leʻi molia i le gaʻo. E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogaina e fafine maʻitaga ma tamaiti laiti. O lenei sui ua i ai se tasi o tupe toe faafoi - maualuga le tau, lea e faigata ai i le maketi a Rusia.

Aisea e sui ai le suka i le mea leaga? O le tele o mea taumafa i aso taʻitasi e mafua ai popolega, ona o le tele o vaega o le maketi suamalie. I lalo o le code E951, e mafai ona maua i luga o igoa o mea inu suamalie. Aspartame lafoaʻi se meaʻai suamalie i le gutu, faʻapipiʻi muamua le tofo o le sui e pei o le potassium acesulfame. O le afaina o lenei tuufaatasiga e mafai ona vaaia muamua le lima pe afai e te tilotilo i tagata e fiafia i mea inu suamalie. E talitonuina nai lo le aveesea o le fiainu, o na mea inu, i se isi itu, e faʻamaʻavaʻai le tino ma mafua ai se manaʻo e inu, faʻamalosia se tagata e faʻatau atili.

Faʻaopoopoga i taaloga taʻaloga

E le faasaoina mea taumafa taumafa, ma oloa mo taaloga meaʻai. Acesulfame potassium i le porotini ua mamanuina e faaleleia atili ai le tofo, ona o lona mama atoatoa o meaai a tagata taaalo e le o manaia tele.

E ui lava e le mafai ona aloese le faʻaopoopoga faʻatasi ai ma polotini protein mo tagata taʻaalo, o meaai masani e tatau ona tutusa lelei ma le mafai. E sili atu le suamalie e suitulaga i le stevia poʻo se isi faʻalaiga masani, ma ao le i tautala, e masani lava ona fautuaina e teena le sui. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o le taofiofia o le vai ma le poloka.

Mea suamalie mo tamaiti

Po o le a lava le auala tatou te mautinoa ai o le suka e le afaina, e leai se tasi e manaʻo e faʻataʻitaʻi le soifua maloloina o le la tama. E mafai ona aʻafia le nifo i le nifo o tamaiti, ae e maua ai le kulukose e talafeagai mo le gaioiga o le faiʻai ma e le afaina ai le metabolism i le tino. Pau na o tuusaunoaga o tamaiti e maua i le maʻisuka. I lenei tulaga, o le sui o le suka masani e tauamiotonuina. Afai o le tamaititi o le aloaʻia, o le suka e mafai ona suia i le fructose, ae e le fautuaina e fomaʻi le faia o lenei mea aʻo lei oʻo i le 10 tausaga.

E tatau foi ona e manatuaina mea inu gaosi uamea ma tamaiti. O nei oloa e aofia ai mea suamalie, e masani lava o le aspartame ma le potassium acesulfame. O le afaina o le tino o le tama mai ia tulaga e le tatau ona manatu faatauvaa i ai, o le mea lea e tatau ai i matua ona tumau. E leai se mea e tatau ona e faʻafefeteina ai le komi i luga o se manava gaogao, e tumu i le gastritis ma e oʻo lava i se mai. E tutusa foi le faaaogaina i meainu suamalie, e aofia ai sua suamalie.

E taua tele le manatuaina o le suka suka na faia mo tagata e faʻatau i ai le suka masani. O i latou oe ua manuia e le o i luga o lenei lisi ua fautuaina e tausisi i le tulafono: o le sili atu o le natura, o le sili atu ona aoga.

Saogalemu faʻamaoniga

I le 1998, na faamaonia ai le sucralose i le Iunaite Setete, lea na amata ai ona salalau solo i lalo o le igoa Splenda. I le taimi nei, ua manumalo ai i le 65% o le maketi manogi i Amerika.

O le suka e suitulaga ua maua ai le lauiloa ona o le gaosi oloa o loʻo faʻaalia ai le kolo kalo o le oloa i luga o le afifiina. O lenei mea e sili ona manaia i tagata Amelika o loʻo leva ona tauivi ma le faʻamaʻi pipisi.

Ua faʻamautuina foi le saogalemu o le sukalala i le taʻitaʻiina o faʻalapotopotoga faʻasaienisi ma faʻataʻitaʻi, e pei o le:

  • FDA Food and Drug Administration i le Iunaite Setete
  • EFSA, lea e maua ai le malupuipuia mo le ituaiga oloa e tasi, ae i Europa,
  • Matagaluega o Soifua Maloloina Canada
  • WHO
  • JFAFA, Komiti Faufautua Faʻafoe o Faʻaopoopoga Mea Taumafa,
  • Matagaluega o le Soifua Malōlōina a Iapani Pasefika Meaʻai,
  • ANZFA, Ausetalia ma Niu Sila Food Authority,
  • isi.

E aveese e le tino toetoe lava o mea uma e faaaoga ai le sukalala (85%), e na o sina vaega itiiti (15%) e manatu ai. Ae le tumau i totonu o le tino mo se taimi umi, e alu ese i totonu o le aso e aunoa ma se auala. O le tele o suʻesuʻega ua faʻamaonia ai e le mafai ona afaina ai le susu o le tina po o le fetus, ma e sili atu foi, ina ia ulu atu i le faiʻai.

Manatu o tagata tetee

O le fefinauaiga vevesi e uiga i le Sucralose e le afaina ao taumafai le kamupanī e tuʻuina atu, lea e fiafia i le tele o tupe maua mai le faʻatau atu o oloa, e le muta.

Fai mai le au gaosiga o le sucralose o le mea sili lea ona mafai ona faʻaaogaina e tao ai mea faʻafefiloi ma isi ipu.

Ae o loʻo i ai se manatu (e le faʻamaonia e soʻo se mea) o le a amata ona faʻamalo le toxins i le vevela o le 120 tikeri, faʻamavae atoa i le 180 tikeri. I lenei tulaga, ua afaina ai chloropropanol mea leaga, e mafua ai le afaina o le endocrin ma le faia o faiga leaga i le tino.

E talitonu tagata tetee o le sucralose o le suamalie e afaina ai le microflora o le intestinal, ma tuuitiitia le numera o siama aoga i totonu.

Latou te talitonu o loʻo i ai se faʻaitiitia faʻaitiitia o le puipuiga, e tuusaʻo lava i le setete o le microflora o le intestinal. O se taunuuga, e tulai mai ituaiga o faamai, e aofia ai le maua o le mamafa o le mamafa.

E le gata i lea, ua talitonuina o le sucarlose e le talafeagai mo le maʻisuka, talu ai e aʻafia ai le aʻafia o le toto, insulin ma le GLP-1 (glucagon - pei peptide-1). I le faʻaopoopoga i faʻamaʻiga o loʻo i luga, o le suamalie fou o nisi taimi e mafua ai le gasegase i le tino.

O meatotino o le sucralose

Suia uma kopi o le tofo o le suka, o le mea lea e matua manaʻomia i tagata e fia maua se tagata lelei. O le lelei o le suamalie e itiiti ifo nai lo le suka o le suka.

O loʻo i ai i le Sucralose mea faʻasao (e taofi pea le fou mo se taimi umi), o le mea lea e faʻaaogaina ai i le fale gaosi oloa. O le suamalie e faʻapipiʻi i laʻau suamalie, kuki ma e oʻo lava i pies, faʻapea foʻi ma isi suamalie.

I luga o igoa o loʻo taʻua ai o E955. O nisi taimi e faʻapipiʻiina ai le sucralose faatasi ai ma isi mea suamalie, e taugofie, pe a faʻaleleia le tofo ma le fua o le suamalie o le mea mulimuli.

E leai ni calories o le suamalie i lona tino mamā, talu ai ua faʻamavae atoa mai le tino. E le o aʻafia ma e le o aofia ai i le metabolism. O le suamalie e tuua le tino i ni nai itula talu ona faʻaaogaina e ala i fatugaʻo.

E mafai ona faʻaaogaina ma le saogalemu ei latou e faitau calories. Afai e faʻaogaina le sucralose faʻatasi ma isi mea suamalie suamalie, ona mafai ai lea ona faʻaititia le tele o ana kalori.

O lena oloa e leai se mea e maua mai i le carbohydrate ei ai le GI o le zero. Ae ui i lea, e le fautuaina e nisi o meaʻai fualaau mo le maʻisuka.Ua faamatalaina lenei mea i le mea moni o le suamalie ei ai le meatotino o le faateleina o le pulelasi o le inisalini, ona o le maualuga o le suka o le toto ma le faateleina o le manaʻo. Ae o sea ituaiga o "inisalini" e mamao ese mai le taufaamatau i tagata uma, aua o se mea uiga ese lenei.

O fea e faʻatau ai?

I le faamasani i mea lelei uma ma le lelei, e tatau i tagata uma ona filifili mo ia lava pe o lenei fualaau e talafeagai mo ia pe leai foi. Ae ae e te leʻi faia lenei mea, e tatau ona e faʻalogo i manatu o fomaʻi ma tagata o loʻo malamalama lelei i le suamalie fou faafetai i lo latou lava poto masani i le talosaga - o le tele o iloiloga o sucralose e lelei.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e tele fomaʻi e fautuaina le faatauina mai o se suamalie i inulin. Faʻasalaga - i totonu o fualaau. O le manatu o tagata faatau e tosina atu i se manaia lelei, o le leai o aʻafiaga o le itu, o se tau maualalo, faapea foi ma le faigofie o le faaaogaina. O le pepa laulau e mafai ai e oe ona fua saʻo le aofaʻi o mea na maua.

Vitio e uiga i suamalie ma o latou meatotino:

Afai e te le iloa le mea e faʻatau ai le fualaau faasaina, e tatau ona e alu i soʻo se 'upega tafaʻilagi faʻapitoa i luga o le Initaneti pe fesili i totonu o falemaʻi. Ae ui lava i lea, e tatau ia te oe ona fai se suamalie sasau pe filifili se isi mea masani, pei o le stevia.

O le tau o Sucralose e faalagolago i le nofoaga o le faʻatau. O le faatauina atu o le suamalie e taua foi - e tasi le kilokalama o mea mama e mafai ona tau mai le 6,000 rubles. Afai o se meaʻai poo se sipuni, ona faalagolago lea i le tuufaatasiga, o le tau o le a fuafua mai le 137 i le 500 rubles.

Aensulfame Potassium suamalie: faatonuga mo le faʻaaogaina

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Na amata ona maua e le alamanuia meaai meaʻai ma isi ituaiga o mea taumafa faaopoopo, lea e matua faateleina ai le uiga o le gaosiga o oloa, e matua faateleina ai le umi o le teuina. O na mea o ni mea e 'ai, o mea e puipuia ai, oona ma sui mo suka paʻepaʻe.

O le suamalie acesulfame potassium sa masani ona faʻaaoga, na faia i le ogatotonu o le seneturi mulimuli, suamalie e tusa ma le lua selau taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka atoatoa. Sa mautinoa e saienitisi o le oloa e maua ai o le a fesoasoani ai i le maʻisuka o faafitauli e mafua ai ona leai ni mea gaʻo ma gasegase ma e le masalomia o le acesulfame potassium e lamatia ai le ola maloloina.

O le tele o tagata na gasegase le suka suka, na amata ona faʻaaogaina se mea sui, ae nai lo le aveesea o le mamafa o le tino ma le maʻisuka, o le isi itu na matauina. Na amata ona foliga mai le toʻatele o tagata faʻalavelave faʻafuaseʻi ona o le solia o le gaosiga o le gaʻo.

E leʻi pine ae faʻamaonia o le meaʻai faaopoopo e mafai ona aʻafia ai le cardiovascular system, mafua ai le kanesa, e ui lava e le afaina ai allergies.

Acesulfame potassium e faʻapipiʻi i vailaau faʻamaʻi, meaʻai, ma meaʻai, mea inu suamalie, mea inu vevela, mea faʻafiafia, ma meaʻai susu.

O le a le mea e afaina i le acesulfame potassium

Acesulfame o se tioata le lanu paʻepaʻe poʻo paʻepaʻe paʻepaʻe ma se manogi suamalie. E solo lelei i le suavai, o le tikeri o le faʻamaʻi i totonu o le ava malosi e laʻititi maualalo, ma o le eleelea ma le mulimuli mai o le 225 tikeri.

E maua mai se vailaʻau mai le acetoacetic acid, pe a sili atu le tele o tui ua fautuaina, o le a maua ai se tofo metallic, o le mea lea ua masani ona tuufaatasia ma isi mea suamalie.

O se faʻaopoopoga meaʻai, e pei o isi suka gaosi, e le o aʻafia e le tino, faʻapupulaina i totonu, faʻavevelaina maʻi faʻaleagaina. I le pepa o meaai, e mafai ona maua le vailaau i lalo o le igoa E, o lona numera o le 950.

O le vailaʻau o se vaega o se numera o mea gaʻo faasili. Fefaatauaiga - Eurosvit, Aspasvit, Slamiks.

E le gata i lea, latou te aofia ai le tele o vaega leaga, e pei o le cyclamate oona, aspartame, lea e le mafai ona vevela i le vevela o le 30 tikeri poʻo le maualuga.

O le aspartame i totonu o le vaega o meaʻai e paʻu i lalo i le phenylalanine ma le methanol; o vailaau e lua e avea ma formaldehyde oona pe a faʻaalia i isi vaega. E le o tagata uma e iloa o le aspartame ua toetoe lava o le pau o meaʻai, o le lamatiaga e le o masalosalo.

I le faʻaopopo atu i faʻalavelave faʻaleaga faʻaleagaina, o le mea e faʻafefe ai mea inu, o le inu o le tino. I nei mea uma, o le aspartame o loʻo faʻaaogaina e sui ai le suka, o isi tagata gaosi oloa e faʻaopopoina i meaai pepe.

Acesulfame faʻatasi ma le aspartame o le a mafua ai le tele o le 'ai, lea e maua i le maʻisuka faatasi ma:

  1. oncological diseases of the brain,
  2. afaina o le epilepsy
  3. vaivai le tumau.

O le vailaau e sili ona lamatia mo le maʻitaga ma le lactating o fafine, tagata matutua matutua, o le lamatiaga o le atiaʻe o le le atoatoa o le hormonal, le faʻaaogaina o le maualuga o le sodium. O le Phenylalanine e faʻapupula i le tino mo le tele o tausaga, o lona aʻafiaga e fesoʻotai ma le le mafaufau, tulaga ogaoga faʻaleaga.

O le faʻaoga tutusa o le faʻaopoopoga o fualaau o fualaau faasaina e mafua ai le tiga i le sooga, le toe manatuaina, vaʻavaʻai ma le faʻalogo, osofaiga a le nausea, vomiting, vaivaiga ma tele le le fiafia.

Auala e faʻaaoga ai le suamalie

Afai e le maua e le tagata le maʻisuka, e le manaʻomia le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e faʻaitiitia ai le kalori o meaʻai. O le afa o le ola o le acesulfame o le tasi ma le afa itula, o lona uiga o le faaputuputuina i le tino e le tupu, o le tino e aveese atoa mai ai ona o le galuega o fatugaʻo.

I le gasologa o le aso, e mafai ona faʻaaogaina e sili atu i le 15 mg o le vailaʻau i le kilokalama o le mamafa ole maʻi. I totonu o atunuu o le Union muamua, ua faatagaina le suka, ua faaopoopo i le siamu, falaoamata o oloa gaosi, kulumu, oloa susu, fualaau mama, ma oloa vave.

O le aofia ai o se vailaʻau i le tuufaatasiga o mea faʻaaogā faʻasolosolo, vitamini, complexes o minerale i le ituaiga o sipuni, laulau, paʻu eletise. E le mafai ona faʻaleagaina le manava o le nifo, e mafai ona avea ma fuataga o le puipuia o caries. I mea taumafa, o le suamalie e faʻaaogaina e na o le pau le suka e sui. Liliu i le suauu tutusa, acesulfame e 3.5 taimi le taugofie.

O mea suamalie faalenatura o le a avea ma se suiga i le suka ma le acesulfame:

O le fructose i se tulaga talafeagai e le afaina, e faʻamalosi ai puipuiga puipuia, e le faʻateleina le glycemia. O loʻo i ai foi se mea taua tele - o le tele lenei o kalori. O le Sorbitol e solia le metabolism o le carbohydrate ei ai lona aafiaga lema, choleretic, e puipuia ai le atinaʻeina o microflora pathogenic. O le le lelei o le tofo faapitoa o le uamea.

Xylitol ua faʻatagaina i le maʻisuka, e ala i le suamalie, e pei lava ua faʻamamaina. Faafetai i ona uiga, e fesoasoani e taofi ai le tuputupu ae o siama, e faʻaaogaina i nifo oona, gutu o le gutu, ma le kuki.

O le mea e maualalo ai le kalori mo le stevia sugar o loʻo i ai foi mea faʻamalolo, e maua ai le maualuga o le kulukose o le toto, e lelei mo le maʻisuka, e tetee i togafitiga vevela, ma faʻaaogaina i le tao.

Aafiaga i le glycemia ma le inisalini

Ua maua e fomaʻi e faapea o le gaosi suka gaosia e fesoasoani e faatumauina le maualuga o le kulukose o le toto, mai lenei manatu e saogalemu ma aoga. Ae o iloiloga e faaalia ai o le matagofie i mea faaopoopo, o le masani o le suamalie o mea uma, e lamatia ai le fesuiaiga o le maʻisuka i le uluaʻi ituaiga, o le atinaʻeina o le vevela o le maʻi pipisi.

O suʻesuʻega o manu ua faaalia ai o le acesulfame e faʻaitiitia ai le maualuga o le toto suka o loʻo aʻafia e vela vavalaʻau. E le gata i lea, na maua ai le tele o tui o le vailaau e mafua ai le puleaina o le tele o le insulin - e toetoe lava faalua le fuainumera manaomia.

E tatau ona manatuaina o manu na tuuina atu i ai le tele o Acesulfame, o tulaga faataitai na ogaoga, o le mea lea, o taunuuga o le suesuega mo le maʻisuka e le mafai ona faʻaaogaina. O le suʻega e leʻi faʻaalia ai le gafatia o le vailaau e faʻateleina ai le glycemia, ae o faʻamatalaga i luga o faʻamatalaga uumi e le oi ai.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, i se taimi pupuu, o le fesoasoani ole taumafa Acesulfame Potassium e le faateleina le maualuga ole kulukose toto, e le afaina ai le gaosiga o le insulin. E leai se faʻamatalaga i le taimi umi o le faʻaaogaina e le maʻisuka; o le aʻafiaga o le saccharinate, sucratini ma isi mea suamalie e le o iloa foi.

I le faaopoopo atu i le alamanuia o meaai, o le vailaau e faʻaaogaina i le gaosia o vailaʻau. I le falemaʻi, a aunoa ma lea, e faigata ona mafaufau i le manaia o le tele o fualaau.

Potassium acesulfame o loʻo faamatalaina i se vitio i lenei tusiga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

I tausaga talu ai nei, ua faia ai e le alalafaga taumafa le tele o mea faʻaopopo e faʻaleleia ai le tofo ma le ola o meaai. O ituaiga lanu eseese ia, o mea e puipuia, o mea manogi ma, ioe, suamalie. O se tasi oi latou o le acesulfame potassium, o se mea e 200 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka.

Na faia i Siamani i le faaiuga o le 60s. Ina ua faia, sa fiafia tagata uma, ma talitonu e mafai ona teena le suka gaʻo. O tagata e maua i le maʻisuka na faʻamoemoe tele. Ae o le mea moni, o lenei mea suamalie na foliga mai e sili ona leaga. O le tele lava, pe a amata e tagata ona tuʻuina atu le suka e fiafia i mea na suitulaga ai, o le numera o le mamafa o tagata ua matua faateleina.

Ua fuafuaina e suʻesuʻega o lenei mea e faʻaosofia ai le atinaʻeina o tumema ma faʻaleagaina ai le fatu cardiovascular. E ui lava ei ai se mea lelei - e le afaina ai allergies, ae, pei o le tele o meaʻai, o lenei mea suamalie o se tasi lea o mea sili ona leaga.

O le acesulfame potassium o le mea sili lea e masani ona faʻaleleia. E faaopoopo atu i mea inu inu, sua, suamalie, mea e gaosia ai le susu, kulumu, ma e oo lava i vailaau ma meaʻai.

Aisea e leaga ai le 'ai?

Acesulfame potassium e leʻo faʻaogaina i le tino ma mafai ona faʻaputuina, mafua ai faʻamaʻi eseese. O lenei vailaau ua filifilia i luga o oloa e pei o E 950. O lenei suālaʻau o se vaega foi o mea manogi suamalie. O le igoa o nei meaʻai faaopoopo o le "Aspasvit", "Slamix", "Eurosvit" ma isi. Faʻatasi ai ma le acesulfame, latou te aofia ai mea faʻaleagaina e pei o le cyclamate ma e leʻi faʻasaina, ae o le aspartame, e le tatau ona vevela i luga atu o le 30 tikeri. Aʻo vevela, e tusa lava pe faʻamalosia, e malepe i phenylalanine ma methanol. O le formallydehyde e mafai foi ona faia i le tali atu i nisi mea.

Aspartame ua na o le pau lea o meaʻai faaopoopo ua faʻamaonia e afaina ai. I le faʻaopopo atu i faʻafitauli o le tino, e mafai ona mafua ai le oona. E ui lava i lea, e faaopoopo i le tele o oloa ma taumafa pepe.

Acesulfame potassium, aemaise lava i le tuufaatasiga ma le aspartame, e faateleina ai le manava ma e taitai atu ai i le faamalolo, lea e vave ona mafua ai le oona. E mafai ona latou faʻaleagaina ai le maʻi, o le faiʻai o le faiʻai, maʻi suka, gasegase tumau. O lona faʻaaogaina e sili ona afaina mo tamaiti, faʻavaivaia ai gasegase ma fafine maʻitaga.

O nei mea manogi e aofia ai foi le phenylalanine, lea e sili ona afaina ai tagata e paʻepaʻe paʻu ma mafua ai le le atoatoa o le hormonal i totonu oi latou. E faʻaleleia i totonu o le tino mo se taimi umi, ona mafua ai lea o gasegase tuga ma le le iloa.

Afai e te ave se aofaiga tele o lenei suamalie pe masani ona faʻaaogaina oloa ma ona anotusi, o faʻaalia i lalo e mafai ona aliali mai: vaivaiga, maʻi tiga, maʻi tigaina, faʻaleagaina, tiga faʻatasi ma oʻo lava i le leiloloa, faʻalogo ma le faʻalogo.

E le manaʻomia ni suāuʻu mo tagata soifua maloloina, na o le faʻaleagaina. O le mea lea, e sili atu le inu o le suka ma le suka nai lo le inu suamalie suamalie. Afai e te fefe e lelei atili, ona faʻaaoga lea o le meli e avea o se mea suamalie.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi a Acesulfame

E faʻafefea ona aʻafia le tino o le acesulfame potassium? O taunuʻuga o suʻesuʻega faasaienisi o loʻo faailoa mai ai o lenei mea e sui ai le suka e faʻamalosi e le faʻavaivaia i totonu o le vaega o meaʻai, e le o gaʻoina, ae ua faʻamalosia e fatugaʻo e le suia.

Taua: i laasaga eleelea, o lenei mea suamalie faʻamalosi o le hypoallergenic ma e le faʻafefe ai le paleni o le sodium-sodium i le tino. Ona o lona "saogalemu", o fomaʻi e faatagaina tamaiti ma fafine maʻitaga e faʻaaoga lenei suka.

Acesulfame potassium o se suamalie suamalie lea e mafai ona faʻaaoga e tagata gasegase i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 le maʻisuka i fua tatau.

E le o iai ni calories (faasolosolo, o le faʻaaogaina o se suauu e le maua ai le faʻaopopoina atili o pauna), ma e le mafua ai foi le faateleina o le kulukose i totonu o le toto.

Ole fua ole aso o lenei suamalie suamalie e 15 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino. Ua faaopoopo i meaʻai a le fale, paluga, saula ma meainu eseese.

Taua: i le tulaga o le maualuga (e sili atu i le 7.43 g i le 1 kilokalama o le mamafa / tasi le taimi) Acesulfame potassium e mafai ona i ai se aafiaga oona i le tino o le tagata.

Tuua Lau Faamatalaga