Cholesterol i Chicken

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le gasegase o le gasegase o le tino o se faafitauli taatele lea ei ai aʻafiaga ogaoga o le soifua maloloina. O se tasi o metotia mo le faasaʻoina o le dyslipidemia o se meaʻai, o lona uiga o le faʻapulaʻaina o le faʻaaogaina o gaʻo "leaga" i totonu o le tino ma faʻaleleia - lelei. E mafai ona 'ai meaʻai i aano o manufasi faatasi ai ma se meaai? O le a le ituaiga o aano o manufasi e aofia ai le itiiti o le cholesterol, ma pe faʻapefea ona kuka ai ina ia lelei? I la matou iloiloga, o le ae mauaina mea uma e tatau ona e iloa e uiga i le suauu, tamaʻi mamoe, puaa ma moa mo tagata mamaʻi ei ai le atherosclerosis.

E faʻafefea ona aafia le soifua maloloina o tagata i le cholesterol

Ae tatou te leʻi faia se faʻamatalaga faʻatusatusa o le mea e maua i le cholesterol i aano o manufasi, ia tatou taumafai e iloa pe faʻapefea ona aʻafia le tino i lenei mea oona-ma pe aisea e afaina ai le soifua maloloina.
O le mea lea, cholesterol (le igoa kemikolo o le cholesterol) o se mea e pei o le gaʻo e pei o le lipophilic alcools. E na o se vaega itiiti e ulu atu i le tino ma manu e avea o se vaega o meaʻai: e oʻo atu i le 80% o le cholesterol uma e gaosia mai i le ate.
O le tuufaatasiga o le tino e taua tele mo le tino ma faia galuega nei:

  • O se vaega o le puipui o le cell, e faatonutonuina ai lona mafai ona gafatia ma le gafatia. I faʻamatalaga faafomaʻi, o le cholesterol ua taʻua o le faʻamautuina o membranes cytoplasmic.
  • Auai i le tuufaatasiga o mea e ola i meaola e ala i suauʻo o le ate ma meaola o meaola: mineralocorticoids, glucocorticosteroids, hormones sex, vitamini D, siama.

I aofaiga masani (3.3-5.2 mmol / L), o lenei vailaau e le gata ina leaga, ae e tatau foi. O le faaletonu o le gaʻo gaʻo e amata i le maualuga o le cholesterol maualuga, o le maualuga o lona toto e aʻafia ai e le gata i faʻamaʻi faʻamaʻi, ae faʻapea foi i le natura o meaʻai ma ituaiga ola.

E tusa ai ma le tele o suʻesuʻega a le American Heart Association, e le itiiti ifo ma le 300 mg o le cholesterol e fautuaina e faʻaaoga i le aso e puipuia ai le atherosclerosis ma faʻaitiitia le lamatiaga o faʻafitauli faʻapitoa i le cardiovascular i le aso.
O fea aano o manu e sili atu cholesterol, ma o le a le itiiti? E aoga pe afaina lenei oloa mo le atherosclerosis? Ma oa ituaiga e fautuaina mo le atherosclerosis: ia tatou malamalama.

Mea aoga

A oʻo mai i le lelei o aano o aano o manufasi, ua vaevaeina tagata i ni itu se lua. O le tele o tagata e fiafia e 'ai meaai lelei ma e le mafaufauina o latou olaga e aunoa ma ni mea manogi poo ni meaʻai suamalie. I le faʻaopoopoga i le avanoa e le mafai ona faʻafitia - sili ona lelei - o le oloa o loʻo i ai mea aoga nei:

  1. O le meaʻai o se taʻitaʻi i totonu o mea faʻatetini. O loʻo i ai se lisi atoa o vailaʻau amino, e aofia ai mea taua e le mafai ona faʻapipiʻiina i le tino o le tagata. O filifili polypeptide, e aofia ai le tele o mea e totoe o le amino, o mea ia e fausia ai mo sela o totoga ma mamanu uma. Faʻaaogaina lelei o le protein faatasi ai ma meaai i le taimi o le tamaitiiti, i le taimi o le maitaga ma le lactation, faʻapea foi i le taimi o le toe faʻaleleia pe a mavae le faʻasologa o maʻi faʻapitoa e sili ona taua.
  2. I ituaiga eseese o aano o aano o manufasi, o se maualuga maualuga o elemene o loʻo fuafuaina:
    • uʻamea, nafa ma le fusifusia o molelakene molelami e ala i toto mumu mumu,
    • calcium, lea e nafa ma le tuputupu aʻe ma le faʻamalosia o ponaivi,
    • potassium, faatasi ai ma le sodium, faia o metabolic processes i le va o siama,
    • zinc, lea e faʻafoeina ai le tino puipuia,
    • magnesium ma le manganese, o mea ia e mafua ai le tele o gasegase i totonu o le tino.
    • Vitamin A E pulea le faʻatinoina o le tino o le tino, e fesoasoani i se vaaiga mamao,
    • Vitamin D e faatonutonu ai le gaioiga o siama puipuia,
    • B vitamini, aemaise lava B12, e aafia ai le gaioiga o le faiʻai ma le taulaʻau, faapea foi ma totoga o toto.

Le afaina o meaʻai a manu

Ae o loʻo i ai foi ni fili malolosi o aano o manufasi i soo se ituaiga. Latou te taua o le ese i le gastrointestinal tract, ma e faaopoopo atu i le tulaga lelei o le 'ai o mea ola, latou te matauina "faigata" o le faʻaogaina o lenei oloa.


Ioe, o aano o manufasi e maualalo i le fiva. O nei mea taua o mea taumafa e faatonutonuina ai le meaʻai oona ma faaosofia ai le gaoioi o le meaʻai i totonu o le manava. Ona o le leai o ni aano o aano o manufasi, e faigata ona eli, ma o le tino e faʻaalu tele le malosi i lenei faiga. Mai iinei e sau ai le manava masani o loʻo tupu pe a uma le tele o taumafataga ma le tele o taumafa o aano o manufasi.

O le isi vaega o le kemikolo o aano o manufasi o se maualuga o meaʻai o gaʻo ma cholesterol. O le a le tele o lipine "leaga" o loʻo i ai i totonu o se oloa e le gata ina faalagolago i lona ituaiga, ae faʻapea foʻi i tulaga o le tausia o lafumanu ma meaʻai.
E taua tele le faateleina o mea leaga o aano o manu i taimi o togafitiga fou - o le faʻaaogaina o hormones e faʻaleleia ai le tuputupu ae o lafumanu ma moa, le faaopoopoina o vailaau faʻasaina ma meaʻai i le fafaga, le faʻaaogaina o vailaʻau e avatu ai le aano o le "matagofie" lanu.

O le fea o aano o manu e sili ona maloloina ma o le a le mea sili ona leaga?

O le vailaʻau faʻasolosolo o le oloa e mafai ona matua fesuisuiai ma e pei ona taua i lalo:

  • vai - 56-72%,
  • polotini - 15-22%,
  • gaʻo tumu, e aʻafia ai le tele o le cholesterol i le toto - e oʻo atu i le 48%.

Afai o le gaʻo povi po o le puaa e manatu o le "faafitauli" i tulaga o mea o le "leaga" lipids ma e mafai ona fesoasoani i le fausiaina o ni atherosclerotic plate, ona manatu lea o le moa po o le lapiti e sili atu meaʻai. Mafaufau i le mea o le cholesterol i meaʻai o ituaiga eseese.

O le povi o le aano o povi (povi, heifers, povi), lea e fiafia tagata e tele a latou meaʻai ma meaʻai. O aano lelei o le mumu lanu enaena i lanu, e manaia le manogi manaia, fausaga faʻamalosi ma le mausali pe a paʻu. E gaʻo le gaʻo, o loʻo i ai se lanu paʻepaʻe sinasina, o le lauulu vaivai. O le aano o se manu tuai ua i ai se paolo pogisa ma sagging, fuafuaina e ala i le oomiina ma se tamailima.


Tau le aoga o le oloa (i le 100 g):

  • proteins -17 g
  • gaʻo -17.4 g
  • carbohydrates - 0 g
  • calorie content -150-180 kcal.

Aʻo ai le moa, e vave ona tumu le tino i meaʻai. O lenei oloa ua avea o se punavai sili ona lelei o le protein maualuga o manu, B vitamini ma minerale. I le taimi o le gasegaseina o le paluga, o le a faʻaitiitia ai le suavai o le gastric juice, o le mea lea, o mea taumafa mai lenei ituaiga o aano o manu ua fautuaina mo tagata mamaʻi i le hyperacid gastritis.

E i ai se oloa ma se tele o mea le lelei:

  1. O le povi o loʻo i ai fatuga o purine i lona tuufaatasiga, lea i le faagasologa o le metabolism i le tino ua liua i le uric acid. O lona tele o loʻo maua i le tele o meaai a manu i le taumafataga ma o se vaega o faʻamaʻi e pei o gout ma osteochondrosis.
  2. O le faʻateleina o le taumafataga o le lafumanu e mafai ona mafua ai le faʻaitiitia o le puipuiga.
  3. O le "tuai" aano o manu e le lelei ona uuina e le tino. Tamaiti, tagata matutua, faapea foi ma gasegase o gasegase tumau o le gastrointestinal tract ua fautuaina e faaaoga vela vevela (e le sili atu i le 2-3 taimi i le vaiaso).
  4. O le aano o le povi ma le faʻalavelave e mauʻoa i le gaʻo (gaogao) gaʻo ma le cholesterol. O meaʻai faasolitulafono ia ma le maualuga o le cholesterol.

O le puaa e masani ona sili atu le gaʻo ma itiiti meaʻai nai lo le pipi. E moni o lenei ituaiga o aano o manu ei ai le maualuga o le cholesterol matāʻupu?
O le mea moni, e le saʻo lenei mea. Talu ai ona o le maualalo o mea o loʻo maua ai le gaʻololo oona i totonu o le tino, o le puaa e sili atu ona lelei ile tino. O le mea taua o le filifili lea o le aano o manu, tipi ese le gaʻo tele ma e le sili atu i le fuafuaga fautuaina - 200-250 g / aso. O lenei aofaiga e maua ai le manaoga i aso taitasi mo polotini, vitamini o le vaega B ma le PP.


Malosiaga tau eletise (i le 100 g):

  • proteins - 27 g
  • gaʻo - 14 g
  • carbohydrates - 0 g
  • mea o kalori - 242 kcal.

O auala sili e kuka ai le puaa o kuka, tao tao, taʻavale. O aano o manu e mafai ona fufulu. Ae o le puaa falai po o mea sili ona fiafia i ai o le a le aumaia ai le tino i soo se faamanuiaga. I le taimi o lenei togafitiga vevela, o le tele o lipids "leaga" ma tino oona o loʻo faia i totonu o le oloa.

O mea leaga o le oloa e aofia ai le maualuga o le histamine (o le puaa o se meaʻai malosi). O se aʻafiaga le lelei o le sili atu o lenei aano o manufasi i le taumafa i luga ole galuega o le ate e mafai foi. Talosagaina tau o puaa ma tagata gasegase e maua i le gasegase o le manava, gaʻo.
O le Pork e le o se taʻitaʻi i le cholesterol, ae peitai, o lenei tuufaatasiga o loʻo maua i aano o manu i le tele o mea.

O le Tamai Mamoe e faatauaina e le toatele mo lona suamalie, manaia ma le faigofie o le kuka. Ae o se tasi, i le isi itu, e le iloa lenei aano o manu ona o se manogi faapitoa. O le aoga tele o lenei oloa mo tagata mamaʻi ei ai le atherosclerosis, o lona gaʻo e aofia ai le 2.5 taimi e itiiti ai le cholesterol nai lo le lafumanu po o le puaa.
O le aano o le mamoe poʻa e mumu, e gaosi, o le lua na faia e ala i le tataʻi tamatamai tamatamai lima e aunoa ma se laina. O le Tamai Mamoe e faapitoa lona talisapaia i le kukaina, lea ei ai lona tofo faapitoa ma lona uiga. O se paolo pogisa ma le "valea" - o se faailoga o meaʻai tuai.

Taumafa tau taumafa (i le 100 g):

  • b - 16.5 g
  • W - 15.5 g
  • y - 0 g
  • calories - 260 kcal.

Faatasi ai ma mea aoga o le mamoe e mafai ona faailoaina:

  • Maualuga malosi ma le taua.
  • Maualuga maualuga o vitamini, elemene elemene ma amino acids: e tusa ai ma nisi o faʻataʻitaʻiga, o le mamoe e le gata e maualalo, ae sili atu foi i le pipi.
  • O le i ai o le leithine, lea e faʻasalaina ai le aʻafiaga o le "leaga" lipids. E talitonuina i totonu o atunuu o loʻo sili ona 'aina ai le mamoe, o loʻo maua ai se faʻaititia o le maʻi cardiovascular.
  • Faatasi ai ma le faʻaaoga lelei, o le oloa e puipuia le malosi o le maʻisuka e mafua mai i le le faʻaaogaina o le maʻisuka.
  • Ona o lona tuufaatasiga le tuufaatasiga, o ia aano o manu ua fautuaina mo tamaiti ma tagata matutua.

E pei o soʻo se mea gaosi, o loʻo i ai le mamoe ma ona toso. I le tele o le faʻaaogaina, o le atinaʻeina o faʻamaʻi, gout ma isi faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le eletise o le uric acid vaivai e mafai ona matauina. E masani ona iai le tele o meaʻai e uiga i le 'ai o le' ai (aemaise lava i le tuufaatasiga o ipu suamalie - pilaf, kuyrdak, ma isi).

E le maua i luga o laulau o tagata Lusia manu i le tele o taimi, o lea la o se meaʻai lauiloa i atunuu Asia Tutotonu ma le Caucasus.
Manuʻa o le solofanua - o se tasi o punaoa maualalo o le protein ma mea aoga amino taua, ona o le faapaleniina o le meaʻai o le solofanua o loʻo paʻu i totonu o le manua digestive 8-9 taimi sili atu nai lo le pipi.


O nei aano o manufasi e maua mai i le maualalo o gaʻo oloa ma le maualalo o le "leaga" cholesterol. O le mea e ofo ai, o gaʻo o loʻo i totonu o le mea e foliga mai o se mea i le va o meaola ma laau toto i totonu o la latou vailaʻau.

      Malosiaga tau eletise (i le 100 g):

  • proteins - 28 g
  • gaʻo - 6 g
  • carbohydrates - 0 g
  • mea o kalori - 175 kcal.

O aano o le lapisi o se tasi lea o meaai e sili ona taumafa o meaola. O manu o le lapisi o loʻo i ai se lanu piniki vaivai, o se mea faʻapitoa faʻamalosi ma e toetoe lava leai se gaʻo totonu.

O loʻo i ai se tulaga maualuga o meaʻai ma meaʻai, faʻapea foʻi ma le tele o mea aoga:

    • Ona o le paleni le tuufaatasiga, o ia aano o manufasi o loʻo gauai i le vaega o meaʻai e toetoe 90%.
    • Ona o le mea o loʻo iai i le lipids lipids o le "aoga", o loʻo afaina ai le fatu cardiovascular ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atherosclerosis.
    • O le oloa e toetoe lava a leai se mea e maua mai i allergens ma ua faʻamaonia mai mo meaai paleni i tagata gasegase i le puipuiga o le tino.
    • Ole aano o manu e le faaputuputu ia toxins ma masima o metale mamafa e mafai ona ulu atu i le tino o lapiti i meaai, o lea e sili ai ona lelei i itulagi ma tulaga leaga o le siosiomaga.
    • Ona o lona maualalo o le kalori ma le tamaoaiga o le protein, o le lapiti o le lapiti e fesoasoani e aveesea le mamafa.

Okini o se tasi lea o meaai sili ona maualalo o le cholesterol. O gaʻo uma i lona fatuga e tele lava ina le faʻapalapalaina ma e le faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atherosclerosis. O le aano o lenei manulele o le meaola aupito sili ona lelei o meaola o amino, vitamini ma elemene.


Malosiaga tau eletise (i le 100 g):

  • proteins - 18.2 g
  • gaʻo - 18.4 g
  • carbohydrates - 0 g
  • mea o kalori - 238 kcal.

O le vaega sili ona taumafa o le moa o le susu. O meaʻai leaga o vae ma vae e sili atu ona gaʻo, ae e tele atu le zinc, magnesium, potassium ma isi elemene. Laʻau palu, susu pe tao taofi e lelei mo le soifua mālōlōina ma e tatau ona aliali mai i luga o laulau o tagata gasegase maualuga 2-3 taimi i le vaiaso.
Mataʻutia i le tulaga o le aʻafia o le cholesterol o le moa. O lo latou faʻaaogaina e matua tapulaa mo tagata mamaʻi e iai le atherosclerosis.

O Turkey o se isi oloa gaosi oloa lea e fautuaina mo mea taumafa ma le maualuga o le cholesterol. O meaai malie ma le manaia e faamalieina ai le manaomia i aso taitasi mo le protein ma elemene, ma e faigofie foi ona faʻaleleia. O le pipi o loʻo i ai uma mea taua e valu o le amino e manaʻomia e fausia ai sima i le tino o le tagata.


Malosiaga tau eletise (i le 100 g):

  • b - 21.7 g
  • W - 5.0 g
  • y - 0 g
  • calorie content - 194 kcal.

Laupapa e faʻatusatusa ai le 'au cholesterol i meaola eseese

Afai tatou te faia se faʻatusatusaga i le va o ituaiga uma o aano o manufasi e tusa ai ma le cholesterol, tatou te maua le ata o loʻo i lalo:

Aua nei galo pe afai e te mafaufau i le "aoga" o se oloa i le tulaga o le puipuia o le atherosclerosis, e le gata o le maualuga o le cholesterol atoa, ae o mea uma foi o le gaʻo o gaʻo ma gaʻo fesuisuiaʻi i aano o manu o lo o amanaia. O le mafuaaga lea ua sili atu ai le soifua maloloina o le lapiti o le lapiti nai lo le puaa po o le pipi.

E ui i le faʻaauau felafolafoaiga i totonu o le sosaiete faʻasaienisi, ua fai mai fomaʻi o le taumafaina lelei o aano o manu o le a aoga i se tagata I le taimi lava e tasi, e sili atu ona lelei le filifilia o mea taumafa - moa, toso, lapiti poʻo le tamaʻi mamoe vaivai. O se matafaioi taua e faia i le auala o le sauniaina o ipu o manufasi. Ae o le mea lautele, o aano o manufasi ei ai sona aafiaga aoga i le tino ma e le mafua ai le tupu malosi i le cholesterol toto.

O a aano o manu o loʻo i ai le cholesterol aupito itiiti?

O a aano o manu o loʻo i ai le cholesterol aupito itiiti? O le puipuia o le cholesterol e aofia ai le faaitiitia o tulaga lamatia. O le mafuaaga autu mo le faateleina o le toto cholesterol toto, e aofia ai le LDL (low density lipoproteins), o le taumafaina o gaʻo tumu. O suiga i meaʻai e mafai ona aafia ai le toto cholesterol. O le mea e sili ona lelei e tuʻuina atu ile taumafa maualalo ma mea taumafa. Ae o a mea e faia e tagata e 'ai meaʻai? O le a le aano o manu e sili ona lelei e 'ai ma le maualuga o le cholesterol?

O fea e sau ai cholesterol?

E manaʻomia e le tino le cholesterol mo le gaioiga masani o totoga ma gaʻo. E masani ona gaosia e le ate. E naʻo le 20-30% o le aofai o le aofaʻi o loʻo faʻaaoga mai meaai.

O le suia o meaai e maualuga i le cholesterol ma i latou e le maua e mafai ona faʻaititia ai lou toto cholesterol. Fai mai tagata suʻesuʻe o gaʻo tumu o mafuaʻaga o le cholesterol.

E faaopoopo i le tumu, e lua isi ituaiga o gaʻo:

  1. Le mautonu. O lo latou faʻaogaina e sili ona lelei ile taumafataga o le anti-cholesterol. Vaevaeina i gaʻo faʻasalasusu ma gaʻo faʻasusu.
  2. Suʻa gaʻo. O le ituaiga sili lea ona matautia o le mea e taʻua o le margarine. Ua fausia i luga o le gaosiga e ala i le gaosia o gaʻo fualaʻau ma le hydrogen.

O a ni gaʻo tumu, ma o le a le mea e tupu ia i latou i le tino o le tagata? O gaʻo mama e aofia ai gaʻo meaola ma isi meaʻai fualaʻau.O le upu tumu e iloa ai le tuufaatasiga o gaʻo, o ana meaola e iai le carbon carbon chain filled with hydrogen atoms. E sili atu le maualuga o le suauu nai lo le le faʻamamaina. O le mea lea, e masani ona faʻaaogaina i meaʻai, mo se faataitaiga, pata i mea faʻafiafia.

O sui pito sili ona mataʻutia o meaʻai gaʻo i meaai:

  • taʻavale
  • palmitic,
  • lauric
  • myristic
  • margarine
  • capric.

E mafai ona 'aina na gaʻo e aunoa ma ni aʻafiaga o le soifua maloloina? E aliali mai e tatau lava, ae le lava.

O loʻo i ai taʻiala a Rusia mo le faatulagaina o le faasologa o aso o le gaʻo tumu. Mo tagata, e 70-155 g i le aso, mo tamaitai 60-100 g. O lenei ituaiga gaʻo e tatau ona i ai i le taumafataga. O mea ia o le malosi.

O se aganuu le faʻatapulaʻaina o le tele o gaʻo manu, o le mea e taʻua o le tumu. Talu ai o le cholesterol i totonu o le toto o loʻo faʻapipiʻi mai ia i latou. Afai ei ai le tele o gaʻo, e mafai ona faʻaleleia le maualuga o le gaʻo, mulimuli ane oʻo atu i le atherosclerosis. O fea aano o manu e maualalo le cholesterol? Ma oa ituaiga o cholesterol e maualuga? O le a tatou suʻeina i le ituaiga. O le laulau e maua ai faʻamatalaga mo aano o manu.

Ituaiga o aʻanoFaamatalaga lautelePogisa gCholesterol, ml
Fat PorkO mea e gaosia mai aano e sili ona alofagia e o tatou uso a tagata. Ma e oo lava i le aano o manu, ae o lona tuufaatasiga ma le paluga, falai i totonu o se apa ma aniani. Mea faʻasaina faʻasaina ma le taumafa faʻamalama kululipelu.100100–300
Leo puaaO puaa vela e leai se gaʻo e itiiti ifo le cholesterol nai lo le lafumanu ma le mutton. O lenei mea moni e tatau ona faʻamautinoa ai e alolofa i lenei oloa.10070–100
LafumanuO le aano o manu o se puna o le uʻamea, o lona uiga la e le fautuaina le taofiofi. Mo meaai taumafa, e sili atu le filifilia o le itu mamao.10065–100
VeʻaO aano o manu e toetoe lava leai se gaʻo, o le mea lea e sili ai le gaʻo.10065–70
Tamai MamoeE le oi ai la tatou aano e sili ona lauiloa, ae e tatau ona e iloa o se taʻitaʻi i le cholesterol, aemaise lava o loʻo i ai le tele o meaʻai. Afai oei luga o se meaai, sui i se isi oloa.10070–200
Manufasi manuTalu ai nei, o le gaosia o le 'oti ua avea ma tagata lauiloa. O a latou suāsusu e taua tele. Ae o le aano o manu e tatau ona i luga o la tatou ipu.10080–100
PoulaE masani ona faʻaaogaina mo ituaiga uma o meaai. E tatau ona aveese le paʻu, gaʻo ese gaʻo. O le susu o le pou ua i ai lona maualuga maualalo. O le mea lea, o le a sili atu le saogalemu le 'ai o le moa nai lo soʻo se isi aano o manu pe a le faʻaaogaina hormones ma vailaʻau i le faʻatoʻaga faʻatoʻaga. Faʻatau i le tau ma le avanoa i luga o fata.10040–80
TurkeyE manatu o le manulele sili ona lelei ona o le tele o minerale ma vitamini o loʻo i ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai le tele o faʻamalama e pei ona faia i le iʻa.10040–60
RabbitO le mea moni, o meaʻai e sili ona lelei, e ui lava i le malie o "Rabbits". O loʻo i ai se fua maualalo o le gaʻo gaʻo ma le maualuga. E toetoe lava a leai se faʻailoga, latou te fafagaina foi pepe.10040–60

Ua faaalia i le laulau meaʻai e sili atu cholesterol. O le puaa gaʻo ma le gaʻo gaʻo. O le mea pito sili ona aoga o le pipi, lapiti ma veal, o loʻo i ai se pasene itiiti o le gaʻo. E i ai pea cholesterol i aano o manufasi, e oʻo lava i le mea e sili ona lelei. E matua lava lava, o loʻo i ai se gaʻo tulaga ese o meaola, e le o faʻamatuʻuina. O le iʻa lenei. Faatasi ai ma se taumafataga o le anti-cholesterol, e mafai ona faʻaaogaina iʻa i soʻo se aofaiga.

Aafiaga i Cholesterol

Aʻo leʻi kukaina, aveese le paʻu mai le moa.

Le faʻamautuina o le cholesterol, e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis, e tatau ona e mulimuli i tulafono o se taumafataga maloloina. E tatau ona faʻaesea falai, ulaula, salimalie ma kuka. E le gata i lea, e tatau ona e vavae ese gaʻo ma visa. E taua le tausisia o tulafono mo le kukaina o aano o manufasi e fafati ai le tino ma vaega talafeagai ma aumai ai le lelei i vaa.

  • O moa ma isi gaʻo e maualalo le gaʻo e fufulu, tao tao pe kuka, aʻo taofi mea aoga,
  • o le pito maualalo o le masima e faʻaaogaina, talu ai ona mafua ai le vasodilation, lea e mafua ai le faateleina o le toto,
  • A o leʻi kukaina, 'aveʻeseina le paʻu mai le moa, ma e sili atu le kuka o le brisket, o le cholesterol o loʻo i totonu e itiiti.

E tatau ona faʻalogo lelei i mea nei:

  • e tatau ona e 'ai, mataʻituina tulafono, a itiiti ifo ma le fa taimi i le aso i ni vaega laiti
  • faʻaaogā fuālaʻau fuālaʻau, falala, soya, pipi e maua ai lycetin - o se meaola masani,
  • faʻafeiloaʻi palu, cod, cheese cheese
  • taumafa masani i aso taitasi e aofia ai le potassium: oranges, apricots, vine, seleri, faapea foi pi ma le kusi,
  • e faaopoopo atu i le vevela o aano o manufasi, e tatau ona e faaopoopo atu i ai meaʻai i lau'aiga: moa, anufe, moa, squid,
  • 'ai atili lautini, fualaau faisua, vine, fualaau aina ma le falaoa uliuli e aofia ai fiber,
  • faʻalogo lelei i le faʻateleina o le faʻaaogaina o fualaau 'aina ma fualaau' aina e aofia ai vitamini C ma P. O suʻelaʻe rose, lemoni, pasili, pala, palapala.

Mea e mafai ona fai

A fai le kukaina o aano o moa, e tatau ona matauina tulaga nei.

O se faʻaopoopoga i le cholesterol e fesoʻotaʻi faʻatasi ma nisi o oloa e pei o lo latou faaaogaina i se pepa e le taliaina. O moa vavalaʻau, tipi ma moa ua uma ona lelei. Ae o aano felafolafoaʻi, ulaula, ma mea manogi, faʻafefete i le gaʻo ma faʻatasi ai ma se faʻalanu enaena lanumoana o le a afaina ai se tagata maloloina.

O moa vao e tatau ona sinasina pe o le kulimi lanu, e manaia ma vaivai. Lafo masani ma sosogi i totonu o le sua susu.

Bay Chick

O moa vavalaʻau, tipi ma moa ua uma ona lelei

Ave 8 sipuni, aveese le paʻu mai ia i latou, vavaeese aano o aano mai ponaivi, pepa, masima. 80g o veal e tipiina i le 8 vaega. Tuu se fasi fasipolo ma se fasi faga launiu i luga o le tautua o moa. Lili i luga aano o manu ma laei ma fuga.

Taʻu le fasi uʻamea ma tipi i ni fasipepa. Tuu se vaega i totonu o se koneteina tioata, luga o - fafaga o aano o manu ma fafasi i isi aniani. Uʻu uma nei mea i le palapala pepa. Salu le tasi ma le afa lita o le vai, tuu le pusa i totonu o le vai inu, tapuni le tapuni ma kuka mo le 20 minute.

Ave ese le filo ma tautua ma fatu rimoni ma salati lanumeamata.

Teu sipuni i aano o meaʻai, sukala ma fualaʻau

O se ulu o kapeti e tusa ma le 250 g le kukaina e aunoa ma se afifi seia oʻo i le afa ua saunia i le vai faamalu. Vavaeese lau, tipi ese veins mafiafia mai ia mea taitasi. O le meaʻai ma le kāloti (30 g i le tasi) i totonu o ni kupita, suāuʻu ma le suauu olive (10 g), faʻaopopo ai sina vai laitiiti. Kuki meaʻai (100 g), fufulu i se mea e fai ai meaʻai, faʻafefiloi ma fualaau faisua. Faʻaopopo leisi araisa sukaisa (20 g) ma gutu matala i le faʻafefiloi. Faʻafefiloi lelei ma tuʻu i luga o le 3 laupepa. Lili le kapisi lau, tuʻu i totonu o se pani, faʻaopopo vai ma faʻapipiʻi.

Laʻau Umu ma Vegetable Casserole

Gate tao fafasi moa (100 g) faalua, faʻafefiloi ma se suauʻu-suauu. Ua saunia mai le afa o le polotini ua sasaina ma le 5 g o pata. Tuu le masini e mafua ai i totonu o se apa falai, kuka i le suauu, ma aumai i le uu seia oʻo i le afa kuka. Laʻau faila fugalaau (50 g) ma kāloti (40 g) ma le 5 g pata, ona fufulu lea i totonu o se sieve. Faʻafefiloi meaʻai ma fualaʻau puree faʻatasi ma le porotini o loʻo totoe, faʻasusu i le pata masusu ma tao i totonu o le ogaumu. Auauna i totonu o se pani.

Vailaau faʻamaʻi

O mea aoga e maua i maso maso, gaʻo ma fesoʻotaʻiga o aano o manufasi. O vaega uma o le tino maliu o se meaola e toetoe lava o le tuufaatasiga tutusa o vailaʻau:

  • vai e aofia ai le 57-73%,
  • protein mai le 15 i le 22%,
  • susu gaʻo e mafai ona oʻo i le 48%.

I aano o manu o minerale, enzymes, vitamini. O gaʻo susu ei ai le cholesterol maualuga. O loʻo tuʻuina i totonu o le tino o le tino i foliga o cholesterol, ma mafua ai ona faʻaitiitia le vaʻa.

O le faʻaleagaina o mea taumafa ma gaʻo tumu e mafua ai le le atoatoa o le tino, gasegase ma faʻamaʻi o le cardiovascular system.

Faʻafitauli

O le taumafaina o le tele o lafumanu e fesoasoani e faateleina le cholesterol. O le selau kalama o aano o manufasi e aofia ai le 16 mg o le gaʻo tumu, cholesterol - 80 mg. O se mea taua taua o le meaʻai o le povi, lea e fafagaina ai le fafaga.

O meaola manu e mafai ona aofia ai ni vailaau leaga ma vailaau e tineia ai manu faalafua. I faʻatoʻaga eseese, ua pipiʻi povi i vailaau faʻamaʻi, hormones e faʻaosofia ai le tuputupu ae. O ia lafumanu e mafai ona afaina ai tagata.

O aoga aoga o le mamoe e maualuga i le popo (17 mg). O le tele o le gaʻo e itiiti ifo nai lo le pipi ma le puaa. Tamai Mamoe o loʻo i ai le leithite, lea e faʻamaopoopoina ai le gasegase o le metabolism, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atherosclerosis.

O le gaʻo a le mamoe poʻa e sili atu ma le 50% e aofia ai gaʻo mamafatu ma gaʻo omega 3 ma le 6 polyunsaturated. O le Mamoe e masani ona faʻaaoga mo meaai. Ua fautuaina le Tamai Mamoe mo tagata e maua i le ania, aua o loʻo aofia ai le tele o le uʻamea manaomia.

Faataʻitaʻiga mo le vaiaso

O meaʻai talafeagai o le a fesoasoani ia te oe e nofo maloloina ai mo le tele o tausaga a sau.

Aso Gafua

  1. Breakfast: karite falaoamata kuka i totonu ole kuka taofi.
  2. Taʻaloga: 'ai o le oatmeal ma laulaʻau aʻa, zucini ma pulou. Cook i totonu o se fai kuka taofi.
  3. Taumafa: fualaʻau paʻu ma peʻa lanumeamata.
  4. Taumafa: suauʻu kuka i se fai kuka taofi.

Aso Lua

  1. Breakfast: kusi falaoa ma fualaau suamalie.
  2. Taʻaloga: 'ai o le oatmeal ma laulaʻau aʻa, zucini ma pulou.
  3. Taumafa: kefir ma le ginger ma le cinnamon, faʻi.
  4. Taumafa: ausa.

Aso Lulu

  1. Taunuuga: falaketi muni.
  2. Taumafa: o le supa e tupu mai i pulu, o le moa i le kefir i le basil.
  3. Taumafa: salati fou tipisi ma apu.
  4. Taumafa: iʻa ma fualaʻau ma araisa kuka i totonu ole kuka kuka.

Aso Tofi

  1. Breakfast: oatmeal porridge.
  2. Taumafa: o le supa e tupu mai ai Brussels, moa moa ma le basil ma kefir.
  3. Snack: syrniki e aunoa ma le faaopoopoina o falaoamata.
  4. Taumafa: iʻa ma fualaʻau ma araisa.

Aso Faraile

  1. Breakfast: keke keke e aunoa ma le falaoamata.
  2. Taumafa: O le kuka faila (broccoli), pilaf ma le lafumanu.
  3. Afiafi o le afiafi: lanu lanu meamata. Mea manogi - o se vaiinu mai fualaau faisua, vine po o fua, na aumai i le setete o pateta pateta. E masani lava e faʻaaogaina lemu. O le 'ava malosi lea e aofia ai le tele o vaega e aoga ma talafeagai mo o tatou tino.
  4. Taumafa: lemoniki piniki i luga o se aluga o asparagus ma pi, kuka ile kuka taofi.

Aso Toonaʻi

  1. Taunuuga: tausoga ma le vine ma le uka
  2. Taumafa: kuka le kuka e faaaoga ai le broccoli, pifila pilaf.
  3. Taumafa: salati laulati mata matala ma paʻu.
  4. Taina o le afiafi: lemoniki piniki ma pipi lanumeamata ma le asparagus kuka i se fai kuka taofi.

Aso Sa.

  1. Taumafa: tausoga ma le uka ma le arasi. E mafai ona suia le ulu i le araisa po o le millet.
  2. Taumafa: tamato mamae soup, lentils ma fualaau faisua.
  3. Snack: lamolemole ma lauti lanumeamata.
  4. Taina o le afiafi: ogalaau e tao i le umu ma seleni seleni.

E na o se soifua maloloina lelei ma meaʻai lelei e fesoasoani e faʻamausali le soifua maloloina mo le tele o tausaga.

Laʻu manufasi

O aano o manufasi o le "tamaoaiga" sili lea i le cholesterol. E le masalomia taʻitaʻiga mo le susu o le susu.

O meaʻai manu a manu e fautuaina mo tagata e maualuga le maualuga o le cholesterol.

Okini o se punavai sili lea o meaola o manu, B vitamini, amino acids. Ole gaʻo gaʻo e tele lava ina le faʻaaogaina. Latou te le siitia le maualuga o le cholesterol.
O aano o manufasi vaivai e tele taimi e sili atu ai le mamafa o le uʻamea ma le zinc, phosphorus ma le potassium nai lo le paʻepaʻe. O le mea lea, o le moa ua matua aofia ai i le taumafataga ma i le lisi o meaai talafeagai. O le faʻaaogaina o moa e afaina ai le faʻaogaina o le tino. E faʻaaogaina e puipuia ai faʻamaʻi pipisi, atherosclerosis.

E i ai i le moa le cholesterol ma le tele o le susu o le susu?

Chicken cholesterol o loʻo i totonu o sina aofaiga itiiti - e tusa ma le 80 mg i le 100 g aano o manu. Talu ai o le gasegase o le lipid leaga o se tasi lea o faafitauli sili ona taatele i aso nei, o le fetuunaiga o le taumafa ma le mamafa o le tino e taua tele le taua io tatou olaga.

O le a le cholesterol i le tino o le tagata e nafa, pe aisea e leaga ai le tele o lenei mea, ma pe faapefea ona kukaina se moa maloloina ma maloloina - o lenei faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu i le tusiga.

Lelei ma le leaga cholesterol

Cholesterol (cholesterol) o se mea-gaʻo e pei o le vasega o lipophilic alcool. Saienitisi o aso nei e uiga i meatotino o le cholesterol faafetai i le galuega a P. de la Salle, A. Fourcroix, M. Chevrel ma M. Berthelot.

O le ate o le tagata e maua mai i le 80% o lenei vailaau, ma na o le 20% e ulufale atu i le tino ma meaʻai. O le mea masani, o le mea e maua i le cholesterol e tatau ona ese mai le 3.3 i le 5.2 mmol / L. Pe a oʻo i le faʻaogaina o se mea e sili atu nai lo mea e masani ai, o le a le tupu i le lipid metabolism.

Lipoproteins, o se vasega o puipuiga faʻapitoa, e taua i le felauaiga o le cholesterol. E mafai ona aofia ai gaʻo gaʻo, phospholipids, gaʻo tuʻufaʻatasiga ma cholesterides.

Lafoʻa vaivai lipoproteins (LDL) o mea suamalie e mafai ona suauu i totonu o le toto e faʻasaʻo mai ai se faʻaoʻo mai o tioata cholesterol. O suʻesuʻega na faʻatūina ai se sootaga tuusaʻo i le va o le LDL ma le faʻavaeina o pusa cholesterol. I lenei itu, ua taua foi i latou o le "leaga" cholesterol.

O le maualuga o le lipoproteins (HDL) o ni mea e sili atu ona fofoina e le faigofie i le fausia o le palapala. Latou te le o atherogenic ma puipui ai laʻau mai le fausia o atherosclerotic plate ma tuputupu aʻe.

O le masani o LDL concentration e le tatau ona silia ma le 2.586 mmol / l. Faatasi ai ma le faateleina o le faateleina o le "leaga" cholesterol, o le lamatiaga o le paʻu po o le oso i le fatu, faapea foi ma isi faamaʻi pipisi, ua faateleina.

O le faateleina o le maualuga o le LDL e mafai ona fesootai ma le i ai o masaniga leaga, le mamafa, le lava o le gaioiga faaletino, le paleni o meaai, o le pala o le ate i le ate, faapea foi ma le faaletonu ole tino o le endocrine.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O mea taua e pei o le taaalo i taaloga, tuʻuina atu o le ava malosi ma le ulaula, 'ai mea taumafa e maua i le fiber, vitamini, gaʻo gaʻo, micro-macro elemene e faʻaitiitia le maualuga ole LDL.

Le taua o le cholesterol mo le tino

O le faʻalavelave faʻapitoa e maua i le toetoe lava o mea ola ola uma e nonofo i le paneta.

Na o tuusaunoaga e aofia ai prokaryote, poʻo le le-faʻataunuʻu, meleni ma laau totō.

Cholesterol o se vailaʻau e tele ni galuega taua i le tino o le tagata.

E le mafai ona fai mea nei e aunoa ma lenei sootaga:

  • Le faʻavaeina o se membrane plasma. Cholesterol o se vaega o le membrane, o se vailaau o le biolayer. E faʻaleleia ai le tele o le "faʻanoanoa" o molelaʻau phospholipid.
  • Auai i le galuega o le tino popole. O le tuufaatasiga o se vaega o le afu o fiva namu, ua mamanuina e puipuia ai i latou mai le faaleagaina. O le mea lea, o le cholesterol e faʻaleleia ai le amio o le manaʻoga o le nasu.
  • Tatalaina o le filifili o le biosynthesis o le homone ma le faia o vitamini. O lenei vailaʻau e faʻateleina ai le gaosia o mea feusuaʻi ma lemoni. Cholesterol o le faavae mo le gaosia o vitamini o le kulupu D ma le talo.
  • Faateleina le puipuiga ma le faʻamamaina o toxins. O lenei gaioiga e fesootaʻi ma le puipuiga o le toto mūmū mūmū mai aʻafiaga leaga o vailaau o le hemolytic.
  • Puipuiga o le fausia o fomaʻi. O se tulaga masani o le HDL e puipuia ai le liua o le pala i totonu o maʻi tuga.

E ui i le faatinoina o galuega taua a le tino, o le tele o cholesterol, e pei o le LDL, e mafua ai le tele o patho tuga. O le mea sili ona taatele o le atherosclerosis, o se tulaga e faʻapipiʻi ai le ola o le cholesterol ma paʻu i puipui o toto toto. O le iʻuga, o loʻo i ai le vavalalata o le lumenia o vaa, o le faʻaitiitia o le gaosaʻosaʻo ma le elasticity, lea e afaina ai le tafe toto.

I le puipuiga ma le togafitiga o le atherosclerosis, naʻo le taumafa meaʻai pei o moa, lapiti ma le toka e tatau ona aofia ai i le taumafataga.

E toetoe lava a le mafai ona faia e aunoa ma ni aano o manufasi, aua o lenei oloa o se taʻitaʻi i le faamuamua o le protein.E aofia ai amino acids, aemaise lava mo tamaiti, maʻitaga ma tina lactating. O mea taumafa eseese ma gaʻo e aofia ai le tele o elemene - iron, magnesium, calcium, zinc, ma isi.

O aano o anufe o se mea e faigofie ona faʻaogaina i le manaia lelei, maualalo le gaʻo ma maualalo le faʻaogaina o igoa. E aofia ai le malūlū ma le uʻamea, carotene, vitamini D ma le E. Lisi Numera 10c ma isi meaʻai e le aofia ai le taumafaina o le moa, o lea e vavaeese ai mai aano o manu aʻo le kuka. Paʻu ma viscera e le manuia ai le tino.

O le lapisi o le oloa e sili ona taumafa. O le fua o le gaʻo, calories ma le polotini i lenei aano o manu e latalata i le lelei. O le faʻaaogāina o le lapiti o le lapiti e faʻavaveina ai le metabolism, o le mea lea ma le atherosclerosis e fesoasoani e faʻasaʻo ai le metabolism lipid.

O Turkey foi e aofia ai sina vaega itiiti o le gaʻo. E ala i le faʻaogaina o le phosphorus, e le laʻititi i iʻa. O le taumafaina o se pipi, ua maua ai le tino o le tagata ma le afa o le masani masani o vitamini o vaega B ma R.

Lalo o se laulau e aofia ai calories ma cholesterol i mea taumafa.

Ituaiga o aʻanoPuipuia i le 100 gManua mo le 100 gCarbohydrates mo le 100 gKcal mo le 100 gCholesterol, mg i le 100 g
Turkey2112119840
Poula209116479
Rabbit2113020090

E ui i le mea moni o le moa o loʻo i ai sina cholesterol, i le fuamoa moa lona 400-500 mg / 100 g. O le mea lea, faatasi ai ma le atherosclerosis, e tatau ona faaitiitia le faʻaaogaina o fuamoa moa.

O le fatu moa e aofia ai le 170 mg / 100 g, ma o le ate e 492 mg / 100 g. O le fesili e tumau pea le tele o le cholesterol i totonu o le susu o le susu, ona o le mea lea e mafai ai ona e kukaina ituaiga laʻau talafeagai mo soʻo se itu meaʻai. Ole maualuga o le cholesterol i totonu o le susu o le susu o le 35 mg / 100 g. E oo lava i le itiiti ifo o lona anotusi ile moa moa - na o le 20 mg / 100 g.

O le a le mea e sili ona lelei e teena ai le atherosclerosis o meaʻai gaʻo. E aofia ai puaa, puaa gaʻo ma le tamai mamoe.

E ui lava i le mea moni o le puaa ei ai se vaega itiiti o le cholesterol - 80 mg / 100 g, o le tele o gaʻo i le tino e taʻitaʻia ai le atinaʻe o faʻamaʻi fatu cardiovascular.

O le a le mea i totonu o aano o moa?

O aano o manufasi e matua matutu: e naʻo le vai. O le protein e tusa ma le valu i le sefulu pasene le gaʻo ma itiiti ifo i le pasene o le carbohydrate.

E tele le uʻamea, o le sima, potassium ma le mauka. I le aano o lenei manulele e mafai ona e mauaina toetoe lava o vitamini uma o le vaega B, vitamini A, E ma le C. I le ala, uʻamea o le sili ona mauʻoa "meaʻai leaga"i luga o vae ma vae.

E sili atu le palatini i moa moa nai lo isi mea gaʻo. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le aano o geese e maua i totonu o lafumanu - ma le puaa - aofaʻi

O le popo mai meaai mai aano o manufasi e mafai ai e se tagata ona maua ni mea amino taua. O le tele lava o le tryptophan - o le amino acid lea e faʻapipiʻiina ai le serotonin hormone fiafia.

Puipuia e maua mai i le moa faigofie ona eli, aua o le moa e toetoe lava a le aofia ai ni mea e fesoʻotai ma faʻapala, lea e faigata ona faʻasolo. O le mea lea, e fautuaina e le au fai meaʻai e aofia ai ipu moa i ni meaʻai eseese - e aofia ai ma le faʻamaʻi o le fata.

O le a le gaʻo o le moa?

Laupepa CarcassLe tele o le gaʻo i mea taugata
Chicken Thigh with Sking
Pulu pepe ma le paʻug
Toa moa ma le paʻug
Paʻu paulag
Itu anufe ma le paʻug
Tui i tua ma le paʻug
Uʻamea pou ma le paʻug

Le moa gaʻo maualalo aano o aano paʻepaʻe. Afai e te kukaina e aunoa ma le paʻu, e naʻo le gaʻo tolu ma le afa pasenema le cholesterol - toetoe lava pei o iʻa.

O le mea lea, i totonu o le moa kuka ua i ai i luga ma i totonu o iʻa paʻepaʻe -

I le taimi lava e tasi lauiloa lauiloa toetoe lava a itiiti ifo i le fafasi i mea oona.

E faʻapefea ona filifili se moa?

- Manuʻa moa fou - lanu piniki ma se paʻu paʻu. O le tino matelaina e tatau ona ola ma lapotopoto.

- O le manogi o le moa e fou, malamalama, e le tumu ma leai ni manogi.

- E le tatau ona i ai fulufulu i luga o le tino. Afai o le moa e le maeʻa maeʻa, ma o loʻo i ai le gaʻo ma loimata i lona paʻu, o lona uiga na togafitia e faʻaaoga ai masini e leʻi faʻaaogaina ma, atonu, i tulaga le lelei o le tumama.

Fiafia fiafia le moa. A uma le faʻamaisa, o le a avea ma aano le aano, ma e mafai e se tagata gaosi oloa ona faʻaopopo le vai tele i ai.

- Filifili le moa i se afifi manino: o lenei auala e mafai ai ona e iloa lelei mea o loʻo e faʻatau.

- Asiasi i le afifiina - e le tatau ona faaleagaina, e tatau ona i ai se GOST ma se faʻamatalaga ile asiasiga a vailaʻau.

Faʻalogo i le aso e muta ai. Fale tipi teuina e sili atu i le lima aso.

- Gaʻo i totonu o se moa moa - o se paolo. E mafai e le gaʻo lanu samasama ona taʻu atu e iai lau toeaina tuai.

Auala e kuka ai moa

Ina ia faʻamautinoa le maualuga o le cholesterol i le toto ma puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis, e tatau ona usitaia tulafono o se taumafataga maloloina. E tatau ona vavae ese mai le meaʻai le gaʻo, falai, ulaula, kuka ma le masima. E tatau foi ona e lafoaia gaʻo ma viscera (ate, fatu, ma isi).

E tele tulafono mo le sauniuniga o aano o manufasi ina ia mafai ai ona maua le tele o faamanuiaga i luga o vaa faaleagaina ma faʻatumu ai le tino ma vaega o loʻo faʻaaogaina faʻalauiloa:

  1. O keke ma isi ituaiga o aano o aano o manufasi ua tunu kuka, tao tao pe uʻu. O le mea lea, o vitamini uma ma isi mea o loʻo teuina.
  2. I le taimi o sauniuniga o aano o aano o manufasi e tatau ona e faʻaopopo i ai sina masima. O le masani masani o lona taumafaina o le 5 g. O le sili atu o salts i le tino e tau atu ai i le vasodilation ma le faateleina o le toto.
  3. E tatau ona kuka le moa e aunoa ma le paʻu. E sili ona lelei le Brisket, pei o loʻo aofia ai le itiiti o le cholesterol.

Ina ia faʻamautinoa le plasma cholesterol, e tatau ona e taulai atu i mea nei:

  • mulimuli i se taumafataga - a itiiti ifo ma le fa taimi i le aso. Auaunaga e tatau ona laʻititi. O meaai talafeagai e fesoasoani e puipuia ai pusa cholesterol.
  • aofia ai soya, pi, fuālaʻau fuālaʻau ma le falala i le taumafataga, lea e aofia ai lecithin - o le LDL faʻatagata,
  • 'ai leisi siisi, pateta, lauulu, oona ma le keke, o loʻo mauʻoa i lipotropic,
  • I le faaopoopo atu i le vevela o manu, e tatau ona e 'aina iʻa - squid, seaweed, shrimp, mussels,
  • Taumamafa i aso uma o meaʻai e aofia ai salifi faʻamalolo e pei o le sisi, pi, oranisi, apricots, seleri, vine,
  • faaopoopo i fualaau aina ma fualaʻau o loʻo i ai le vaitamini C ma R. O nei mea e aofia ai lemoni, sipuni o le rose, letusi, oranges, pasas, walusuts,
  • 'ai fualaʻau fualaʻau, lea o loʻo i ai i laulaʻau, fualaau faisua, falaoa paʻu, vine ma fua.

E le gata i lea, faatasi ai ma le atherosclerosis faigata ona o le mamafa, e tatau ona faia aso anapogi anapogi 1-2 taimi i le vaiaso, lea e fesoasoani i le faʻasalalauina o le galuega o le vaega o meaʻai ma faʻamaonia le mamafa o le tino.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o moa o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

E mafai ona 'ai meaʻai i le cholesterol

E le tele ni vaomao i lo matou atunuu. O seneturi-tu ma aga masani ma tulaga tau fetolofi ua avea ai aano o manu ma se oloa talafeagai. Meat dishes - vevela, meaʻai, pusa - o nei mea uma o loʻo i luga o la matou laulau toetoe o aso uma. O le manaʻoga mo aano o manufasi, e moni, e ese mo tagata uma, ae e le lava ni tagata e le mafai ona ola e aunoa ma aano o manu ma aso. O le mea moni, e popole uma tagata i le saofai o le cholesterol i meaʻai. Masalo, mo le faʻamoemoe o le tausiga o le soifua maloloina, e mafai ona e paleni lau meaʻai ina ia le mafai ai ona maua le cholesterol ma le o meaʻai e le teena? I le uma, o meaʻai e ese i le tofo ma le malosi o le malosi, ma i le cholesterol content.

O le meaʻai e taʻua o musika o manu, lea e masani ona pipii i ai isi mea: gaʻo, fesoʻotaʻi ma o nisi taimi o ponaivi. O vailaau aoga autu e faʻapitoa i totonu o le musika, i totonu o le tino ma soʻo se mea latou te laʻititi.

O le meaʻai e eseese i lona vailaʻau vailaʻau e le gata e faʻalagolago i le ituaiga o manu, ae faalagolago foi i le vaega o le tino maliu lea e aʻafia ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o meaʻai a le tino o loʻo i ai le tele o polotini ma le gaʻo le gaʻo nai lo meaʻai mai isi vaega o le tino. E le gata i lea, o le vailaʻau faʻasolosolo o aano o manufasi e faalagolago tonu lava i le maualuga o le gaʻo o manu.

I le tulaga lautele, o le tuufaatasiga o aano o manufasi e pei ona taua i lalo:

  • Suavai: 58-72%,
  • Oona: 0.5-49%,
  • Puipuia: 16-21%,
  • Minerale: 0.7-1.3%,
  • Fuataga: 2.5-3%,
  • Enzymes
  • Vitamini, ma isi.

E masani ona tatou vavalalata i meaʻai, e ui lava e le saʻo lenei mea. O le mea lea, faatasi ai ma mea aoga uma o le faʻamalosi, o loʻo aofia ai se aofaiga tele o le cholesterol. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le 100 g o le faiʻai, o le cholesterol o loʻo maua mai i le 770 i le 2300 mg, i le ate fof - mai le 140 i le 300 mg, i le fatu - e tusa ma le 140 mg. E tele naua.

Ae e le gata i le faʻamavaeina o meaʻai, e le o faigofie lava ona iloa poʻo le a le aano o manu e sili atu cholesterol, aua o le aano o le aano o manu - o le aano lea o meaola o le faatoʻaga, ma aano o manu feʻai, ma aano moa. E le gata i lea, o le moa moa i totonu o le paʻu e iai le tele o le cholesterol, ma e aunoa ma le paʻu - o le isi. O le mea lea, matou te fautua atu ina ia e faamasani i le laulau.

Meat, 100 gCholesterol, mg
Poula40-80
Turkey40-60
Rabbit40-60
Lafumanu ma vevi65-100
Pork meat70 — 300
Tamai Mamoe70 — 200
Duck70-100
Goose80-110

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o numera e matua ese lava. Ua faaalia i le laulau meaʻai e itiiti le cholesterol. O le aano lenei o le pipi, lapiti ma moa.

Poula O aano o moa muamua e muamua i le tulaga o le maualalo o le cholesterol. Ae o le cholesterol aupito itiiti e maua i le fatafata e aunoa ma le paʻu. O meaʻai sili ona saogalemu lea e mafai ona 'aina e tagata e maualuga le cholesterol. O aano o moa e sili atu ona taugofie i le tau ma o loʻo i ai i le tele o oloa i faleoloa.

Turkey O mea taumafa o meaʻai o laumei ua leva ona lauiloa. O lenei aano o manufasi o loʻo i ai le anoanoai o mea aoga, mea taua ma le maualalo o le kalori. O le kulupu e faʻapipiʻiina e le tino e sili atu nai lo le moa ma le pipi. I le faʻaopoopoga, o le pipi e toetoe lava pei o le phosphorus e pei o le iʻa. Afai tatou te amanaʻiaina mea uma aoga o le aano o le pi, e mafai ona tatou faʻapea e tatau ona aofia i totonu o le taumafataga mo tagata e maualuga le cholesterol.

Rabbit O aano o lapisi e le masani ona taatele, ae leai se aoga. O se mea lelei ma maloloina lelei le mea taumafa. O meaʻai a le lapisi e maua ai se mea faʻapitoa, maoaʻe ma e maua ai le lelei. Mai i le itu o le vaʻaia o le manuia, o le pito i tua o le tino maliu e sili atu ona taua, talu ai e itiiti le tele o mea faʻapipiʻi. I le aano o le lapiti ma le gaʻo maualalo o le gaʻo, o le maualuga ole aofaʻi o le porotini e sili atu nai lo le pipi, puaa, mamoe, ma isi. O aano o le lapisi o loʻo gauaʻiina e le tino e 90% (mo le faʻatusatusaga, povi - na o le 60%). O manu o le lapisi e tele sona lelei i luga o moa. O le mea moni, i totonu o le fale gaosi oloa gaosi, hormones ma fualaau oona ua faʻaaogaina ma sili atu ona tele taimi lata mai nei, e le o tupu ao sii aʻe lapiti. E oʻo lava i meaai faʻaopoopo mo tamaiti laiti e fautuaina e amata i le faʻaopoopoga o aano o lapiti i le meaai. E leai se mea e faʻasaʻo ai meaʻai a le lapisi. O aano o le lapisi e mafai ona falai, suʻe, kuka, ma isi.

Lafumanu ma vevi. I le veal, pei o soʻo se aano o manufasi, o le cholesterol e itiiti ifo, o lea e sili ai. I le faaopoopo atu i ai, o le mea o le cholesterol e faʻalagolago i le vaega o le tino maliu. Ole lapisi ma le pusi bifket o loʻo i ai le tele o le gaʻo ma le cholesterol, e sili atu ona talafeagai le teena. Ae i le mamao o le cholesterol e itiiti ifo, e tusa ma le 3 taimi. O le mea lea, o nisi taimi e mafai ona e togafitia oe lava i le tagata. O le auala e sauniuni ai e taua foi. Aʻo leʻi kuka, e tatau ona vavae ese le gaʻo vaaia. E sili ona lelei le kuka o aano o manufasi, aʻo fautuaina muamua le paluga muamua ina ia faʻataʻitaʻi atoa. O nei aano o manu e ono lamatia ai le ola maloloina.

Tamai Mamoe. O le Tamai Mamoe e le o se meaʻai sili ona lauiloa. Atonu o le mea e sili atu, o le cholesterol i totonu o lea mea e tele lava. O fomaʻi e fautuaina tagata e maualuga le cholesterol e matua lafoaia le faʻaaogaina o le mutton pe 'ai foi i le tele o fuainumera i totonu o le pepa ua afaina.

Pork O le puaa e mafai ona ese, e faalagolago i le matua o le puaa, ma le gaʻo. Mo se faʻataʻitaʻiga, 100 g susu o le puaaʻai naʻo le 40 mg o le cholesterol. O ia aano o manu e mafai ona tutusa lelei ma aano o manufasi ma 'ai i le auala e tasi pei o moa ma lapisi o lapiti. Ae o le aano o se puaa matua, o le lapataiga e tatau ona faʻaoga iinei. Leu tunu kuka e mafai ona faʻapalaina i nisi o taimi, ae o le ae teena le faga vela vela.

Talu ai nei, sa i ai tala e mafai ona faʻafiafiaina ai le au puaa. O le Vietnamese lea o le puaa vaʻavaʻai vao. O lenei ituaiga o puaa ua uma ona faaulufale mai i Rusia mai Asia, aʻo le Kuban. O le a le mea e tulaga ese e uiga i lenei ituaiga? E tusa ai ma nisi o punaoa, o le cholesterol i le aano o se puaa e logo-logo o loo i ai i le tele o taimi e itiiti ifo nai lo le puaa masani. O le mea moni, o nei puaa ua matutua, e tusa ma le 100 kilokalama. E oʻo lava i lenei mea o loʻo i totonu o lo tatou atunuu, ae o le manatu o tagata atamamai e le mautonu le lelei.

Duck O le anufe o Duck ua leva ona taʻua o le afaina i le maualuga o le cholesterol. Afai e te aveeseina le paʻu ma le gaʻo vaaia, e mafai ona e 'ai i le tele o aano manu. Ae e tatau ona e manatuaina i totonu o se pato o loʻo i ai le tele o gaʻo e le o vaaia i le mata, o le mea lea, mo faʻamanuiaga uma o aano o manu, ua sili atu ona talafeagai mo tagata e maualuga le cholesterol e faʻaesea ai mai a latou meaʻai.

Goose. O le manulele sili atu lea. Goose ua naʻo le tagata e umia faamaumauga mo le cholesterol i totonu o manulele. E manino lava o le aisa e le mafai ona maua ai se manuia i tagata e maualuga le cholesterol.

E pei ona tatou malamalama, o meaʻai e leai se cholesterol e manaia. E i ai le cholesterol i soo se meaʻai, i le tasi pe o le isi. E le o lona uiga e tatau ona lafoaʻi atoa ia ipu o aano o manufasi. E na ona e manaʻomia le fuaina o mea lelei ma le lelei, ma faʻafefe lelei lau mea taumafa, filifili mea lelei ma e le o meaʻai. I le mea uma, e leai se aoga tele poʻo se mea e sili ona leaga. O le mea lea, o le galuega autu o le maua lea o le tele o le manuia pe a mafai ma i le taimi e tasi e le afaina ai lou tino.

E tatau foi ona manatua e uiga i se olaga ola maloloina, o le tausiga faifaipea mo le soifua maloloina o le tagata e tatau ona avea ma tulaga o le olaga mo tagata uma.

I totonu o lana tusi, o le fomai lauiloa o Alexander Myasnikov e fautua ia malosi ma malosi le gaoioi tele ina ia faatumauina le soifua maloloina lelei, lafoai amioga leaga ma ia 'ai saʻo. O ana fautuaga o le 'ai lea o le tele o fualaau faisua, fualaau aina, iʻa, keleni, nati pe a mafai.

E le mafai ona e faʻalagolago i vailaʻau. E leai se vailaʻau e mafai ona sili atu nai lo le tagata lava ia, e taʻitaʻia ai le soifuaga sao. I le taimi lava e tasi, o le faʻaaogaina oe o mea e sili ona e fiafia i ai e le aoga foi. Fai mai Myasnikov i luga o le cholesterol afai e te manaʻo i se mea lelei, e mafai ona e gafatia, ae naʻo le pito itiiti lava. Ma afai o se mea manaia - aano o manu, ona avea lea o se fasi aano o manu, ae le o le soki. Soifua maloloina ia oe!

Tuua Lau Faamatalaga