Lapatai pancreatite - talafatu po o le moni?

O faʻamaʻi uma mai neura?

O nisi o le a taliina vave lenei fesili. O isi masalosalo masalosalo: "O le a le mea e faia e le namu? Le tiga o le pancreas (manava, fatu, sooga ...)! Ae ui lava i lea, o le tino o le tagata e le o se mea mulimuli i le faiga o le toetoe o soo se faʻamaʻi. E leai se mafuaʻaga, i tausaga uma lava, e faaopoopo atu e fomaʻi le tele o faʻamaʻi fou i le lisi o faʻamaʻi o le mafaufau.

O le faaupuga "psychosomatics" i le amataga o le 1818 na amataina ai i upu faafomaʻi a le fomai Siamani o Heinroth. O manatu sili ona lauiloa e lua o le mafuaʻaga o mea faʻapitoa o le psychosomatic ua tuʻuina atu e le aʻoaʻiga a Franz Alexander ma Sigmund Freud.

Na taʻua e Freud lona faʻamatalaga o le mafuaʻaga o le liua o psychosomatic. O le upu "liua" i le mafaufauga o lona uiga o le liuaina o se mea leaga, e leʻo manaomia nei i se mea e sili atu ona talafeagai. E tusa ai ma talitonuga a Freud, o le liua e mafua ai le suia o le leaga i le sili ona leaga: o se feteenaiga i totonu lea e le mafai e le mafaufau o le tagata ona foia, "fetolofi" i le tulaga faaletino, ma liliu atu ai i se faamaʻi. Freud na talitonu o faafitauli faalemafaufau ma le faaletino e masani lava ona fesootai saʻo: e inoino se tagata i lana galuega, e le manao e alu i ai - amata ona amata ona amata ona amata ona amata ona amata ona amata ona amata ona amata ona amata ona amata ona amataina. E pei ona fai mai tagata, "o oʻu vae e le o aveina aʻu iina." O le malosi e ola ai mo se taimi umi e siomia ai mea e le talia e lona agaga, e amata ai ona amata ona mata - "e le mafai ona ou iloa lenei mea."

O le aʻoaʻoga o Franz Alexander e taʻua o le "ata o le autonomy neurosis" ma i se tulaga lautele e tutusa ma Freud's theory. Pau lava le eseesega o le itiiti ifo o le taua o loʻo faʻapipiʻiina i le faʻatusa o uiga, o la latou fesoʻotaʻiga tuusaʻo ma feteʻenaʻiga i lotoifale, ma ua finau ai e mafai e le maʻi ona "alu ese" i le vaalele faaletino i soo se mea. O le tele lava o le tulaga o le ituaiga "mea e manifinifi, e malepe". Afai o se tagata mai le fanau mai e leai sona tino soifua maloloina cardiovascular, o le a aʻafia ai se feeseeseaiga i lotoifale. Afai e vaivai le ate, o le feteʻenaʻi i totonu e mafua ai maʻi o le ate, ma isi.

E le lava le malosi, pe a oʻo mai se maʻi faʻapitoa, e maua e se tagata le fesoasoani faʻalagona. E tolu mafuaaga mo lenei mea.

Muamua, e maua e se tagata le tulaga o se maʻi: o le taimi nei o popolega uma, popolega, popolega e uiga ia te ia. E manaia ma aoga.

Lona lua, o le faʻamaʻi e mafai ai ona le faia le mea na mafua mai (aua le alu i le ita i le galuega, aua le vaai i tagata le fiafia ...).

Lona tolu, o le faasologa o isi gaioiga e vave ona manino: o le manava e tiga - ave vailaʻau ma mulimuli i se meaʻai, mataʻituina mata - faʻafefe o le paʻu, faʻalavelave le loto - taofi le validol ma le nitroglycerin i le lima. Faʻamatalaga mai le faʻaaogaina o faʻafitauli i le lotoifale i gaioiga malamalama ma mausali.

Ma o le taimi nei e malosi le tagata e togafitia, ae o le faʻamaʻi e le alu ese. Aisea? Ioe, ona o lona mafuaaga autū: o le feteʻenaʻi i totonu e le foia, e le aveesea le popole. E le gata i togafitiga faʻaleaganuʻu e le uma le faʻamaʻi, o le a faʻaauau pea ona toe faʻafoʻi. O lona uiga e na o le pau lava le auala saʻo e maua mai ai faʻamaʻi o le mafaufau o le togafitiga faʻapitoa o le maʻi lava ia ma galue i faafitauli faʻalagona.

E uiga i mafaufauga faʻapitoa, pe aisea e tupu ai le pancreatitis?

E i ai le tele o faʻamaʻi e mafua tonu ona o faʻafitauli faʻalagona o le maʻi. O nei faʻamaʻi e aofia ai osofaʻiga o le faʻalavelave, faʻamala, ma le maualuga o le toto, maʻi faʻapitoa, maʻi le manava.

O nei faʻamaʻi uma lava e mafai ona tupu i lalo o le atuatuvale, ma i tulaga uma ei ai se tasi o le innervation autonomic autonomy, mo se faataitaiga, o le inumaga, po o le bronchi. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻaalia ni masini poʻo se bronchospasm, poʻo se suiga i le muso o le puipui o le intestinal.

Ae o le pancreas o se okeni lea e vavalalata vavalalata ma tali i le lotoifale. O lona uiga e mafai ona naʻo le pancreatitis e mafai ona maua pe afai o loʻo i ai i totonu ole lumen o le duodenum. O loʻo i luga o le vailaʻau kemini o lenei mea, i luga o lona vevela ma lona lauulu, o mea lamolemole maso o le pancreatic ducts e toe tali mai, ma le maualuga o ana suiga faalilolilo.

O le faamaoniga o le aʻafiaga o mea taumafa i le atinaʻeina o pancreatitis o le mea moni o tagata i luga o se taumafa e le mafai ona tupu ai se pancreatitis, ma o le mumusu faifai pea o le pancreas e matua le lava lava. O le anapogi o le taimi lea e malolo ai le pancreas, ma e leai se mea e tali atu i ai.

O le mea lea, e oʻo lava i le tino pancreatitis, pe a oʻo i le mea e sili ona taua o le tiga, e tatau i le tagata maʻi ona aloese mai le 'ai ma e fautuaina e aua le inu vai. O lenei mea o le togafiti.

Afai o le mafuaaga autu o pancreatitis o le a mamafa, poʻo "namu", e pei ona fai mai ai tagata, ona fautuaina lea o le tagata maʻi nai lo le "aua le popole" ma ia le popole, e pei o se faʻalavelave maualuga.

Ona leai lea o fuainumera faamauina, lea e manino ona faailoa mai ai o le mamafa o le tino ma meaai ma mea sese i le taumafataga e mafua ai le faatiga.

Soʻo se fomaʻi o le falemaʻi o le a taʻuina atu ia te oe, i taimi o teteʻe faʻapolokiki po o taimi o palota, o le numera sili ona tele o falemai e maua i le maʻi fatu.

O le tele o le faʻaopoopoga o le tele o faʻalavelave tutupu faʻafuaseʻi e manaʻomia mo osofaʻiga ogaoga faʻafuaseʻi i le maeʻa ai o le Ipu a le Lalolagi ma faʻataʻaloga a le hockey, ma fomaʻi e o atu i tagata faʻaola, e maise lava i latou matutua.

Ae o le tele o osofaiga o le pancreatitis e tupu e aunoa ma se sootaga ma le "psycho-traumatic" mafuaʻaga, ma e fesootai ma se avega mamafa i luga o le "manava" ma totoga oona. Faʻamatalaga faapitoa - pe a maeʻa le Fagafulu ma le Tausaga Fou.

Le matafaioi moni o "neura" i le atinaʻe o pancreatitis

Ae o lo tatou olaga ua fuafua i se auala e oo mai uma faamaʻi "mai neura," e pei ona fai mai ai le faataoto. Ma o le pancreatitis e le o se faʻalavelave. Ma o le fesoʻotaʻiga i le va o le faʻamaʻi ma le faʻalavelave o loʻo i ai, ae le gata naʻo faʻamaonia, ae le tuusao.

Ma o iinei e tatau ona e manatuaina ni mea taua se lua:

  • i le tulaga o mafatiaga masani, o le atuatuvale e tupu, e mafua ai le le fiafia.

Ma e masani lava e le tatau i se tagata ona faia se isi mea ae ia "faoa faamalosi" lona popolega. O le tagata gasegase e tele naua meaʻaiʻai, talu ai e leai se tasi e ulu i totonu o le kapisi, ae e toatele e fiafia i laʻau suamalie ma ulaula palaʻu.

O le mea lea, o loʻo i ai se fesoʻotaʻiga tuusaʻo i le va o le atuatuvale ma le mea sese i le meaʻai. E tatau ona tagofia le faʻafitauli i isi auala.

  • ma o se auala sili ona taatele e faʻanoanoa ai le atuatuvale o le faʻaaoga masani lea o le ava malosi.

O le tele lava o taimi, e aʻafia ai le natura o mea e pipili ai (pia), o le faʻaaogaina o le 'ava malosi, ua amata ona faʻaoga tagata, o nei mea uma e oʻo atu ai i le tino pancreatitis.

O le mea lea, i soo se tulaga lava, o le aʻafiaga o le popolega i luga o le atinaʻeina o le mumū o le pancreas e le tuusaʻo, ma e tafe atu i luga o le mamafa o le avega i luga o le mea o loʻo gaosia.

O le mea lea, nai lo le "faoa faamalosi" o lou atuatuvale, e tatau ona e 'ai saʻo, ma aloese mai le taumafaina o mea mama, meaʻai vevela, mea ulaula, pulu ma vasa, ava malolosi.

E le mafai ona e faʻailoaina lou tino i le tele o meaai, aemaise lava pe a maeʻa se vaitaimi o le faʻasalaga umi. O le iloa pe faʻapefea ona puipuia se faʻamaʻi e sili atu ona aoga nai lo le iloa le auala e togafitia ai.

O mafaufauga o le maʻi ma ona uiga

O le manatu o le "psychosomatics" i le faaliliuga mai le Latina o lona uiga o le "agaga" ma le "tino". O lenei taʻiala e iloagofie ma suʻesuʻeina mafuaaga o le mafaufau lea e afaina ai le tulaga o le tino atoa ma totoga a le tagata lava ia.

Fai mai fomaʻi o le atinaʻeina o soʻo se faʻamaʻi e afua mai i mafuaʻaga o le mafaufau. O le le mautonu le mafaufau e afaina ai le soifua maloloina. O le mea lea, afai e le mafai ona iloa le mafuaʻaga o le solia e ala i metotia falesuesue, e aoga le gauai atu i le mafaufau o le tagata.

I le ita, atuatuvalega, le fiafia, le mautonu le faiva, mafatiaga faifai pea, popole le popole, o le tulaga e na o le faateteleina. Vailaau i lenei tulaga, i le avea ai o se tulafono, aua le tuuina atu fesoasoani talafeagai.

O le psychosomatics o pancreatic pancreatitis e fesoʻotaʻi foi ma le i ai o mea faʻapitonuʻu, lea e taua le faʻaumatia i se taimi talafeagai.

Pancreas: Psychosomatics, Depression, Stress - Nervous Pancreatitis

Mo le togafitiga o pancreatitis, e faʻaoga lelei ai e le au faitau le metotia a Irina Kravtsova.

I le seneturi 21, o le faʻaosofia o le atuatuvale i le tino o le tagata na faʻaateleina le tele o taimi. E mafua lenei mea i se faʻaopoopoga o le aofaʻi o faʻamatalaga e tatau i se tagata ona fai i aso uma. E sili atu le ita o se tagata, lea e tau atu ai i le tuufaatasia o punaoa a le tino e taulima ai mea e faʻaleagaina. O lenei faagasologa ua taua o le atuatuvale. O se mea lea e tatau ona tauivi ma tagata maʻi i pancreatic pancreatitis (e tusa ai ma psychosomatics o le maʻi).

Faʻalēaogāina ole taufaasese a le toʻatele o tagata, e tatau ona e iloa o le popole e mafai ona lelei ma leaga. O se taimi faaumiumi o le atuatuvale e taitaia ai se tagata i se tulaga e taʻua o le atuatuvale (atiina ae i luga o ogalaau). Ma o nei tulaga e atagia mai i totonu o le tino o taunuuga matuia leaga.

O isi faamai e mafai ona tupu ona o le atuatuvale, ma o se mea e masani ona taatele. Ua faamatalaina e le mafaufau faapitoa lenei mea e ala i le faalagolago o le tulaga lautele o le tino o le tagata i lona tulaga faalelagona.

O se tasi o nei maʻi o le pancreatitis. E tupu i lalo o le aʻafiaga o le atuatuvale ma le atuatuvale, i luga o le eleele popole. E mafua lenei mea ona o le tele o le taumafa ava malosi poʻo le le paleni. Pancreatitis o le solia lea o le galuega a le pancreas. O le sili atu o mea gaosia ma enzymes e taʻitaʻia ai le mea moni o se vaega itiiti o nei mea o loʻo tumau pea i totonu o le pancreas. O lenei mea e mafua ai le faʻaumatia o uluaʻi uluaʻi mea o le gland ma sui ai i latou ia sili atu ona faapalepale i tulaga talitutusa o meaola. O se taunuuga o nei faiga, o loʻo i ai se faʻaititia o le galuega o le pancreatic, lea e oʻo atu ai i isi faʻalavelave ogaoga. Ua leva ona iloa e saienitisi mafaufauga o mafaufauga o nei faagasologa - o se aafiaga iloga i luga atu o le pancreatitis, i le noatia i le faifai pea o le atuatuvale ma le atuatuvale, i luga o le eleele namu.

Talu ai o le pancreas o se tasi lea o totoga autu e maua ai meaʻai meaai, o faʻafitauli e mafai ona matua le fiafia ma mafai ai ona oʻo atu i ni aʻafiaga ogaoga. A uma mea uma, o le meaʻai e fai ma meafaigaluega mo le tuʻuina atu o le malosi i le tino, ma a aunoa ma lea mea, e le mafai ona ola le tagata.

Afai ua e maua pancreatitis, taumafai e aloese mai le atuatuvalega faaumiumi, ona o mea e tutupu i le pancreatitis e le mafai ona faʻafitia. O lagona atuatuvale ma pancreatitis o mea e lua e le mamao tele (psychosomatics e le mafaamatalaina i lenei mea), aua o faafitauli i le galuega po o le faamanatuina tele o le faaiuga o le vaiaso e mafai ona afaina ai lou tino.

I nisi tulaga o le pancreatitis, e fautuaina e fomaʻi e le gata ina suia le ala o le olaga, ae suia foi galuega ina ia faʻaitiitia ai le faʻalavelave. Tausia mea uma ma le malie ma aua le soona soona fai, matamata lau meaʻai, faʻaitiitia le inu ava malosi, ma le pancreatitis o le a le faalavelave ia te oe mo se taimi umi.

Pe e foliga mai ia te oe o le togafitia o le pancreatitis e faigata?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le taua faasaga i le pancreatitis e le oi ai i lou itu.

Ma ua e mafaufau e uiga i taotoga? O le mea e malamalama ai, ona o le pancreas o se okeni taua tele, ma o lona aoga lelei o le ki lea i le ola maloloina ma le soifua manuia. Paʻu faifaipea o le manava, vaivaiga, vevela, afaina, taʻavale, faʻavevesi. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau le tala ia Irina Kravtsova. pe faapefea ona ia aveesea le pancreatitis e faavavau.

Faailoga o se osofaiga o pancreatitis

O le pancreas o se uumi umi o loʻo i lalo o le manava ma ua ufitia e le duodenum. O lenei gland e maua ai enzymes ia e aofia ai le gaosia o le porotini, gaʻo ma gaʻo. E le gata i lea, o le pancreas e maua ai hormones e pei o le inisalini, lea e fesoasoani e faʻasaʻo le maualuga o kulukose o le toto. I le tulaga ei ai ni faaletonu i le galuega, e mafai ona tulaʻi mai faafitauli ogaoga o le soifua maloloina. O se aganuʻu le faʻapupulaina o ituaiga o gasegase o le pancreatic.
O loʻo iai ni faʻafitauli o le pancreatic pancreatitis .

O le tino pancreatitis e faʻaalia i le mumū o se vaega poʻo gland uma, poʻo nisi faafitauli sili atu ona ogaoga, e pei o le malepe o le tino o le gland ma le tino o le tino, o le afaina ma le suppuration.

O le pancreatitis o se laʻasaga laʻititi lea o le faʻaogaina o le gaʻo o le pancreas. O le inflammation e mafai ona tupu ma toe mou ese atu. O le iʻuga, o le fibrosis, atrophy, poʻo le faʻapipiʻiina o okeni e mafai ona tupu. I le gasologa o le faʻamaʻi, o le tino pancreatic tissue e suia e alalaʻi tino.
O se aganuʻu le faʻamaonia o le pipiʻi ma le lua chronic pancreatitis. I le tulaga o le pancreatitis ogaoga masani, o le gaioiga o le inflammatory e tupu tuusao i totonu o le pancreas. Lua pancreatitis e tupu mai i tua o isi faʻamaʻi, e pei o togafitiga o le gastrointestinal tract.

O loʻo i ai foi se mea e pei o le pancreatitis, e tupu mai i le talaaga o le faʻavavevaveina o faʻamaʻi gasegase, poʻo le ate poʻo le vevela.
O mea taua mo le atinaʻeina o pancreatitis o le solia lea o le paʻu o le talo, le paleni o meaai, predisposition o le ituaiga o meaola, ava malosi, faapea foi ma le popole. E popole tele le toʻatele o tagata faʻaonapo nei e mafai ona oʻo i lenei faʻamaʻi.
O le osofaiga e mafai ona faʻaalia i le tiga e toe foʻi mai i le pito i luga. Latou te faʻateleina le malosi ao 'ai. Faʻalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi, o le faoa faamalosi e mafai ona tumau mai le tele o itula i ni nai aso. O taunuuga e mafai ona matua ogaoga - paʻu o le mamafa, vomiting ma jaundice. I le tulaga o se osofaiga, e manaʻomia le falemaʻi faʻafuaseʻi ina ia aloese mai le tupu mai o taunuuga le lelei ma faʻafitauli.
E masani lava, i totonu o se tagata soifua maloloina, o le elemene oona o loʻo natia e le pancreas e le o malosi seivagana latou te ulu atu i le iniseti laitiiti lea e amata ai ona faanatinati. Afai e faʻaaogaina le enzymes i le gland lava ia, e tupu se maʻi.
I le lamatiaga o tamaloloa e faʻaleagaina le ava malosi, faʻapea foi ma tagata e masani ona fafagaina. O fomaʻi e tuʻuina ai tamaitai talavou e lamatia i le taimi o maitaga ma le taimi o le taimi o le pepe i le lamatiaga.

O le lamatiaga o le atiaʻe o le pancreatitis e iai pe afai:

  • ava malosi po o le inu ava malosi,
  • o le ava malosi
  • afaina o le tino
  • afaina faʻamaʻi pipisi
  • faamai o le gallbladder ma le gastric tract,
  • faamaʻi duodenal,
  • faʻamaʻi pipisi
  • fomaʻi vascular
  • soliga o le tafe o talo,
  • leaga meaʻai
  • vavalalata o se natura faʻatoʻateleina,
  • ave ni fualaau faapitoa)
  • maʻisuka malosi
  • cirrhosis o le ate,
  • gaioiga ma faʻasologa faʻamataʻu,
  • allergies
  • faʻamaʻi parasite.

A maeʻa le osofaʻiga a se tagata i le pancreatitis, e mafai ona ia atiaʻe lona foliga masani. E le gata i lea, oi latou e maua i le ate, atherosclerosis, maʻi o le thyroid, ulitisrative colitis, poʻo le hemochromatosis e ono aʻafia i faamaʻi masani.

Faailoga o se osofaiga o pancreatitis:

  • osofaiga o tiga e masani ona maua i le itu tauagavale o le hychochorium poʻo i le pito i luga, e tusa lava poo le aʻafia ma le taumafa taumafa e tupu pe a uma ona 'ai,
  • afaina
  • paleni mamafa
  • lanu enaena i luga o le laulaufaiva,
  • faaitiitia le palakalafa o le paʻu,
  • faailoga o le hypovitaminosis,
  • taʻavale
  • vili

O nei faʻaʻailoga o se osofaʻiga o pancreatitis e mafai ona tupu na o ia lava ma i se tuufaatasiga, e fuafua i tulaga taʻitasi taʻitasi.
Ina ia mafai ai ona iloa le pancreatitis, e le lava le na o le taulai atu i faailoga vaaia. E manaʻomia foi nisi o suʻega. Muamua lava, o le suʻeina lea o le toto ma feces. O se suʻesuʻega ultrasound e faia foi, e le gata o le pancreas, ae o le talone, gall juva ma le ate. E manaʻomia foi suʻesuʻega faʻasologa o le abdominal.
E tatau ona maitauina o le tino pancreatitis e tupu i taimi uma e le o se mea faʻafuaseʻi. O lona atinaʻe e manaʻomia ai se vaitau puupuu. O na toxins ma enzymes uma e natia e le pancreas i le taimi o le mumu e mafai ona ulufale i le toto. O se taunuuga, toetoe o soo se okeni, e aofia ai le fatu, gaʻo, ate, ma mama, e mafai ona aʻafia. I le tulaga o le afaina i totonu o le paʻu, e mafai ona tupu le oti.
O le pancreatitis o le a amataina lemu ma e le mafai ona faʻamalolo e ia lava.

I le pancreatitis e masani ai, o mea nei e mafai ona atiaʻe:

  • faʻamaufaʻailoga pipisi i le pancreas,
  • o le afi mumū o le papa pancreatic ducts ma talo talo,
  • le afaina i totonu o le afaina,
  • maʻi pipili i totonu o le manava ma le manava,
  • maʻi o le pancreatic
  • o se faʻaitiitia faʻaitiitia i le suka o le toto,
  • taufaasee sese i le pancreas,
  • fistulas
  • faʻamaʻi toto
  • Neuropsychic disorders.

I le tulaga o le pancreatitis e masani ai, o faʻamaʻi faʻamaʻi o le duodenum e mafai ona atiina ae, ma o lea e masani ai ona manaʻomia se togafitiga faʻapitoa.

I le avea ai o ni fua puipuia, e taua vave ona taʻua se meaʻai maloloina. E tatau foi ona vave togafitiga uma faʻamaʻi e fesootaʻi ma le gastrointestinal tract i se taimi talafeagai. E tatau ona faʻateʻaina mea taumafa i le tele e mafai ai. Aemaise lava pe a faʻaaogaina ma le tele o le ava.
Mo togafitiga, e faʻaaogaina ai le togafitiga faafomaʻi ma togafitiga. Mo isi auala o togafitiga, o laʻau e faʻaaogaina faʻatasi ma togafitiga faʻasoifua maloloina.

Ni togafitiga fou mo le pancreatiti masani? - Itulau 2 - Fonotaga mo tagata mamaʻi ma Pancreatitis

200? '200px': '' + (this.scrollHeight + 5) + 'px'), Pe na tigaina lou tinamatua aʻo e oti? Le popole?


E saʻo. Sa ia nofo i luga o le taumafataga ogaoga, mago, fefe uma, ma tamamatua crest, gaʻo, borscht, ou te vaai faalemafaufau po o le a le mea leaga e mafai ona ia kukaina ma folo le pala. Ma na aumaia e tamaiti le tele o faafitauli, o lea na maliu ai o ia.

200 '' 200px ':' '+ (thisschoolHeight + 5) +' px ') ,. O le pancreas e le leoa, o lea ua amata ona ou le fiafia.


O le Aso Toʻonaʻi na ou talanoa ai ma se uo, e leʻi i ai lava se tiga i lana togafiti. Ona tago mai lea o ia mai le lanumoana, o mea uma na gaoioi i lalo ifo o ona ivi, na maʻi, ma oo atu i le fale, taoto, foliga mai ua leai. Fai mai o ia, na o aʻu na o le tataina o pistachios. E te le iloa po o fea ma pe afea e lolomi ai.

200? '200px': '' + (thisschoolHeight + 5) + 'px'), o osofaiga uma na malolosi


Ioe, o aʻu foi, o taimi uma e faafuasei lava ona vave atinaeina mea uma - o se osofaiga i totonu o le 2 itula, mautinoa. Ua ou malamalama ina ia le toe tupu - e manaomia pea oe e taitaia se olaga ola maloloina ma tausisia se meaʻai, e na o se mea laitiiti ma e seasea mafai ona toe foi. Pe leai foi se mea ua leai? (o lona uiga, gaʻo, fried, kopchegono, ma isi mea, o le a le mafai lava i le taimi nei? e tusa lava pe a mavae le tausaga, e seasea lava ona i ai se mea faasaina?) Pe, afai e te le maua se mea leaga, e mafai lava ona e toe solomuli? Svetlana, o le a le umi talu ai lau faʻamagaloga mulimuli?

200? '200px': '' + (thisschoolHeight + 5) + 'px'), Ma o le fanau na mafua ai le tele o faafitauli, o lea na maliu ai o ia.


Ioe, e mafai ona oso vave se oso ona o neura. O laʻu osofaiga muamua lava e pei o lena, mai le galuega o se atuatuvale, ma e oo lava i le aso faigaluega sili ona manaia - o le tele o le galala ua maua. O lenei la ou te taumafai e aua le popole, ae e le mafai e aunoa ma ni neura! E ui lava e tatau ona maua ni lagona sili atu, ma afai e mafai ona aloese mai mea le lelei, lelei, toe iloilo lau vaaiga i le olaga - ina ia e le toe popole. E faigata tele, ae e foliga mai ia te aʻu ina ua maeʻa le osofaʻiga lona lua o se malosi, ua suia laʻu vaaiga i le olaga ma ou te le o toe popole - pe a oʻo i le taimi e te oti ai, e amata ona e talanoa eseese i le olaga ma ua e iloa e masani ona tatou popole e uiga i na mea leaga. Ou te moomoo maimau pe ana e manuia uma ma e te le popole! Lelei ma lelei. Ma o le a alu ese le tiga!

200 'Pepa o le:' '+ (thisschoolHeight + 5) +' px '), Seʻi ou taʻitaʻia oe i nisi o telefoni, muamua, i le taimi lava lena, e tusa ai ma le polokalama atoa. O ai na faitio i HP, o iina na aʻe ai, o iina na paʻu ai. Ou te le iloa le mea lenei, e le afaina i le va o le faoa faamalosi, atonu ona o loʻu mafaufau e tape atoa ma ua e faafoliga o oe o se tagata ua sola ese.


Le mea lava e tasi! O le mea lea, ua valaauina OP. Oi, pe afai ei ai ni nai telefoni! Ma o lea - ao manatua pea le fefe na pasi i ai o loo ola pea - oe fefe i mea uma, ona amata lea ona e faʻagaloina ma e faigofie lava ona e maumau, ona o le lagona o oe o se mea masani ma e mafai mea uma mo oe! E ui na fai mai fomai - i le tausaga e mafai ona faia mea uma, e pei ona masani ai! Ma o lea ua liliu mai! Latou te le iloa se mea! Oi, e maua se fomaʻi lelei. Ia Setema, o le a ou alu mo se feutagaiga ma le pule matagaluega i le falemai i le mea na ou taoto ai - sei o tatou vaʻai i mea o le a ia taʻu mai ia te aʻu e uiga i togafitiga atili.

Aisea e tupu ai pancreatitis

O maʻi pancreatic e mafai ona tele ma faʻalologo, o fomu taʻitasi e faʻatasi ma nisi o faʻaʻailoga. O mafuaʻaga e mafai ona mafua mai i le taofiofia o alavai, faʻaaogaina o le ava malosi, manuʻa faʻaleagaina ma le faʻaleagaina o le tino.

I le faʻaaogaina o le masini poʻo le spasm o le duct, e le mafai e le pancreas ona faʻatulagaina se gaioiga atoatoa o le pule, lea e mafua ai le mumū. O se tulaga talitutusa e atiina ae e helminths, sikula, manoa ma le tigaina o neoplasms.

O le gasegase gase ma le masani e mafai ona mafua ai le ava malosi, o vailaau, vailaau oona, allergens. I le taimi nei, o soʻo se tasi o mafuaaga ua taua i luga e mafai ona faʻaalia e se tulaga o mafaufauga o se tagata.

O mea uma e mafua mai i le mafaufau e iai se faʻamatalaga faasaienisi. E pei ona e iloa, o le pancreatitis e tupu i meaai le talafeagai, ma o le faatonutonuina o enzymes ma hormones e mafai foi ona faalavelaveina.

  • O se tagata e masani ona tosina i le atuatuvale ma le vaivai o le mafaufau ma meaai lelei ae le lelei - suti, soda, kesi. O se taunuuga, o le gastrointestinal tract ma le pancreas ua faʻalavelaveina.
  • Alcoholic pancreatitis e atiina ae i le masani ona faʻaaogaina le ava malosi ma inu meainu. E ui lava i le mea moni o le ava malosi e afaina ai le tulaga o totoga i totonu, o le ava malosi e afua mai i mafuaʻaga tau mafaufau.
  • O laʻasaga taʻitasi i le tino o le tagata e maua i lalo o le malosi o se tasi o le hormone. O le faiai e faatagaina le gaosia o hormones autu e nafa ma le gaioiga o le tino atoa. O le psychosomatics o pancreatitis e fesoʻotaʻi tonu ma le lagona lautele ma le mafaufau o le maʻi.

Afai ei ai se faʻafitauli faʻapitoa o le mafaufau, e masani lava ona ia taʻitaʻia se olaga le mautonu, le toaga, e aloese ai i le tino. O se taunuuga, e le gata o le pancreas, ae o le tino atoa ua faalavelaveina.

Faʻaiuga faʻapitoa o pancreatitis

E tusa ai ma le manatu o le psychosomatic, o le maʻi e afua mai i lagona e pei o le ita, fefe, fiafia, fiafia ma le faanoanoa. O aʻafiaga, i le isi itu, e atiina ae ona o tauʻavega i totonu, aʻafiaga le lelei o tamaiti, fautuaga ma faʻamanuiaga.

Pe a feteenai ma le mafaufau ma le le iloa o itu o le uiga o le tagata ma le isi, tauiviga i lotoifale, ma o le a le pine ona lagona e le faamaʻi. Afai ei ai se faʻafitauli e leʻi foia ma le manatuaina vave o le tamaititi, o lenei mea e aʻafia ai le le malamalama ma faʻaosoina ai maʻi.

E le gata i lea, o se faʻafitauli e mafai ona atiaʻe taʻitoʻatasi pe afai o se tagata e mafaufau i ai pea, o se faʻataʻitaʻiga saʻo-aunoa. I le mauaina o le lelei ma le aoga o le faʻamaʻi i le tulaga o le gauai atu, alofa, ma le taui, amio faʻamalosi ma faʻamalosi ai faʻamaʻi.

  1. O faʻasologa e masani lava ona tupu pe a manaʻo se tagata e tosina mai le mafaufau mai tagata vavalalata.
  2. A faʻaalia se faʻamaoniga ma soʻo se isi lava tagata, o le tagata na te faʻaaogaina ona masani ma vaaiga i le lalolagi. Ma afai e maʻi lenei tagata, e mafai foʻi ona ave faʻamalosi maʻi.
  3. E iai faʻasalalauga pe a avea le faʻamaʻi o se auala e faʻasalaina oe lava mo se mea sese. O le mea lea, o le nofosala e sili atu ona faigofie ona iloa, ae o le tulaga faaletino e sili atu ona leaga.

E tusa ai ma tagata faʻamaonia o le psychosomatics, o tagata ei ai se ata faapitoa o le mafaufau e masani ona maʻi i le pancreatitis.

  • E mafai ona tupu se faʻamaʻi pe a fai e le maua e se tagata i lona laʻititi le mafanafana ma le alofa. I le taimi muamua, o se faʻamaʻi faʻapitoa e tosina mai ai le gauai ma manaʻomia ai le tausiga, ae e le o toe umi ae faʻagasolo i se tulaga masani ma e lamatia ai le ola maloloina.
  • O le pancreatitis e mafai foi ona iloa i tagata malolosi o loʻo pulea ma le faʻaeteete itu uma o latou olaga. Ona o faafitauli o aiga ma galuega, o se tagata e faʻaali atu pea o ia lava i le faʻamaʻiina o ia lava, e faʻavaivaia i ona faafitauli, o nei mea uma e oʻo atu ai i se gasegase moni.
  • O vaisu leaga e mafai ona tupu i ni tagata vaivai, vaivai, ma le lotovaivai, oe latou te faia so latou vaivaiga. O lenei tulaga e masani ona le pulea, lea e mafua ai se maʻi ogaoga.

Pancreatitis Treatment

Ina ia faʻaumatia le faʻamaʻi, e tatau ona e galue pea ma galue malosi ia oe lava. E mafai ona e faʻaumatia se mafaufauga loloto o le mafaufau e ala i le toe mafaufau i le auala e mafaufau ai ma sui ai le mafaufau.

E tatau foi ona e malamalama o le maʻi o le pancreatitis, e manaʻomia togafitiga faafomaʻi, ma togafitiga o le mafaufau e fesoasoani e toe vave faʻaolaina ma taofia ai le toe foʻi mai o le maʻi.

O mafaufauga faʻapitoa, e le gata i lea, e faʻasaʻoina ai le faʻagasolo o le faʻaogaina o le inflammatory i le faʻafefe ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli. E i ai ni auala faapitoa o togafiti mafaufau ma le mafaufau e mafai ona faʻaitiitia ai le tulaga o le maʻi.

  1. O le tagata suʻesuʻe o le mafaufau e iloa le mafuaʻaga autu ma mafuaʻaga o maʻi. E ala i le ole atu mo se fesoasoani, e mafai e se tagata ona aʻoaʻo e fegalegaleai ma mea le lelei ina ia latou le faʻaleagaina lona ola.
  2. Mo suʻesuʻega, e fautuaina e faitau tusi talafeagai o tusitala taʻutaʻua. Tusi fesoasoani e te malamalama ai ia te oe ma malamalama i le auala e ola ai i se faʻamaʻi.
  3. I le avea ai o ia ma faʻasologa o le tino, o faʻamautinoaga lelei e faʻaaogaina, lea e fesoasoani e faʻalogo i se gaioiga lelei.

I le tiga, o le fomaʻi, faaopoopo atu i vailaʻau, faatonuina le acupuncture, faʻamalositino, le balneotherapy ma isi auala o le physiotherapy. O mataupu ogaoga e faʻatupuina ma faʻamaʻi ma faʻamalosi.

E uiga i psychosomatics o pancreatitis o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

O a mafaufauga faʻapitoa?

O upu e fausia ai le faaupuga "psychosomatics" ua faaliliuina mai le upu Eleni o le "tino" ma le "agaga". O mafaufauga faʻapitoa o se vaega o le soifua maloloina o le soifua maloloina ma le mafaufau lea e suʻesuʻeina le sootaga i le va o le lagona ma le faaletino o se tagata. I le isi itu, o maʻi o le mafaufau e mafua mai i aʻafiaga faalelagona, atuatuvalega, atuatuvalega pe na faʻamaualuga i latou. E le o lona uiga o le faʻamaʻi ua maeʻa-aumai pe manua. O faʻamaʻi moni nei, ae o mafuaʻaga mo lo latou atinaʻe e le o aʻafia ai se siama poʻo se siama i totonu o le tino, ae le o le faʻavaivaia o le puipuiga ma le maalili, ae sili atu le loloto.

I lo matou atunuu, e le o foliga mai o psychosomatics i aso anamua. I le Soviet Union, o ona uiga sa le talitonu. Ae o aso nei, o tagata uma e faʻalogo i le fomaʻi, pe a suʻesuʻeina ma faatalanoa le tagata maʻi, faʻamalamalama mafaufauga o mafaufauga o le faʻamaʻi, maua ai lagona faʻalagona o le maʻi. E iloa lelei o le ituaiga tagata ma lagona faʻaleagaga e aʻafia ai le atinaʻe o faʻamaʻi moni.

E talafeagai le suʻesuʻeina o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi i le mafaufau o le mafaufau ma faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi ma afai o togafitiga faasao e le maua ai le mea e manaʻo ai. I le masalomia o le natura o le maʻi, o le fomaʻi e taitaia le tagata maʻi i se fomaʻi poʻo se faufautua e saili le mafuaʻaga o mafaufauga o le faʻamaʻi, ona ua na o ia lava. A aunoa ma le faʻamalamalamaina o mafuaʻaga o mafaufauga o le faʻamaʻi ma le faʻaumatiaina, o togafitiga ma fualaau oona o le a maualalo le lelei pe leai foʻi se taunuʻuga.

Pancreatitis ma Psychosomatics

O le pancreatitis o se tasi lea o maʻi lavelave. O le a tatou malamalama pe o le a le mafuaaga o pancreatitis ma le auala e faamalamalama ai e le mafaufau mafaufau le atinaʻeina o le maʻi.

O mafuaʻaga o pancreatitis e tele. E le mafai e fomaʻi ona nofo toatasi i se tasi o latou sili. E talitonuina e mafai ona tupu le faʻamaʻi ona o mafuaaga nei:

  • ava malosi
  • togafitiga o le biliary tract,
  • maʻi ate
  • afaina o le tino
  • ave ni vailaau maʻoti o loʻo iai aʻafiaga i luga o le gland (o vailaau faʻamaʻi, diuretics, hormones),
  • afaina o fale ma oloa gaosi oloa,
  • aafia i siama ma siama,
  • afaina e afua mai i le taumafa,
  • solia o meaʻai, o le faʻaaogaina o meaai leaga i le taumafataga,
  • faʻamaʻi atu i allergens
  • maʻi mataga
  • o foliga mai o neoplasms, ona o le mea o loʻo i ai se faʻaogaina o taʻaloga o le gland.

Ae ui i lea, e leai se tasi o nei mafuaʻaga e faʻamaoni i le atinaʻega o le faʻaogaina o le mimiti i totonu o fusi o le gland. O le ava malosi ua taʻua o le mafuaaga autu o pancreatitis, ae peitai, e le o ava uma e faatupuina se faamaʻi, ae o se tagata ua na ona na o le tasi le ipu uaina e inu i lona olaga atonu ei ai se maʻi. O lenei mea tatou te mafaufau ai i le matafaioi o le mafaufau o le tagata i le atinaʻe o pancreatitis.

Matou te fautuaina oe e aʻoaʻo pe faapefea ona maua le mamafa i pancreatitis.

Faitau: Faʻafefea ona faʻamalo le afaina ma o a mafuaʻaga o lona tupu.

Faʻamatalaga faasaienitisi o mafuaaga o le mafaufau

Ua faʻamatalaina e saienitisi mafaufauga o mafaufauga o pancreatic pancreatitis mai se manatu faasaienisi. O le tele o mafuaʻaga o le atinaʻeina o togafitiga faʻapitoa e iai se sootaga manino ma le mafaufau o le tagata maʻi.

O le tele o mea, mafua mai i le tele o tulaga e ala i le le lelei o meaai, o le tele o le mamafa, meaai gaʻo i le taumafataga, le lava o se tulafono, ma le tele o le 'ai, e masani lava ona matauina i tagata ei ai faafitauli faʻalagona o loʻo faʻavauvau. E masani lava o tagata e le faamanuiaina ia latou galuega, ola patino, "jam" o latou faafitauli i se fasi keke po o se paʻu sukalati. I le avea ai o se tulafono, o le taumafaina o meaʻai leaga e tupu i afiafi pe a maeʻaeʻa le aso galue. O le hormones endorphin ma le serotonin na gaosia i le taimi o le taumafaina o laʻau suamalie, meaʻai lelei, ae le maloloina e faʻaleleia ai le lagona.Ae ui i lea, o lo latou atinaʻe e pupuu, ma a mavae sina taimi o le a toe osooso se tagata i le atuatuvale. Mea leaga leaga "paʻu" i le pancreas, faʻaleagaina lona gaioiga.

I le faaopoopo atu i le "fenumiai," o faafitauli e masani ona "malelemo i se tioata." Alcoholism o se faafitauli mafaufau. O le inuina o le ava malosi e afaina ai le tulaga o le pancreas. E talitonuina o le mea sili ona lamatia i le tino o vodka, ae o le ava malosi-ava, pia, uaina foi e afaina ai le paʻu. I lalo o le aʻafiaga o le ava malosi, afaina ai mea lapopoa o le gland, lea e mafua ai le le lelei o le gaioiga ma faʻaleagaina ai le okesene ma meaʻai i le okeni. O le inuina o le ava malosi e tau atu ai foi i le spasma o le sphincter o Oddi, lea e tu i le tuufaatasiga o le pule o le gland i le duodenum. Ona o le pala, o le sua o le pancreatic o loʻo paʻu i le gland, lea e oʻo atu ai i lona "gaʻoina o ia lava" ma le faʻaumatiaga.

O le isi mafuaaga o pancreatitis o se olaga e le masani ai. O tagata e mafatia i le atuatuvale, i ai o latou lagona le lelei, iloa o latou lagona, e masani ona faʻaalu se taimi i "puipui e fa" o lo latou lava fale, e seasea lava ona malaga mo taʻaloga ma e le alu i le faletaalo. O le leai o se tino faaletino e taʻitaʻi atu ai i le faʻavaivaia o vai i totonu o le faila faalilolilo ma le afaina o le gland.

E le gata i lea, o le faiʻai e nafa ma le gaosia o hormones e faʻafoeina ai le gaioiga o le gland. I se tagata e popole i le atuatuvale, i se tulaga o le atuatuvale, atonu o le a faalavelave lenei faagasologa.

Mafuaaga o faʻamaʻi e tusa ai ma mafaufauga faʻapitoa

Mai le vaaiga o psychosomatics, o le ava pancreatitis oona ua faamatalaina e le tele o le ita e le mafai e se tagata ona manumalo i le tauvaga ma se tagata tauva. Faatasi ai ma le mumū o le pancreas i se tagata e le inuina le ava malosi, o le mafuaaga autu o le mafaufau e manatu o le le fiafia i le olaga, o le ita i isi.

O tagata poto i le matata o psychosomatics e aofia foi i mafuaaga mo le atinaʻeina o le faamai:

  • popolega o tamaiti
  • self-hypnosis (ua faamaonia e iai mafaufauga le tumau e uiga i se maʻi e le o iai, o lona foliga moni e mafai),
  • feeseeseaiga i lotoifale o vaega o uiga,
  • le fesiitaiga o le faamai mai se tagata maʻi, lea o loo i ai le tutusa i le olaga,
  • faʻataʻavaleina e le tagata lava ia (o se tagata e sasaina o ia lava mo soʻo se mea, faʻasalaina o ia lava i se faʻamaʻi).

O ai e ono aʻafia i le faʻamaʻi i tulaga o mafaufauga faʻapitoa?

E tusa ai ma mafaufauga faʻapitoa, o nisi vaega o tagata e sili atu le lamatia o le faatupuina o le pancreatitis. Muamua lava, o tagata nei e le iloa pe faʻafefea pe le manaʻo foi e aumai mea na amataina i la latou faaiuga talafeagai, oi latou o loʻo faʻaaogaina i le taimi e tasi.

E le gata i lea, oi latou o loʻo taumafai e pulea mea uma e tutupu i le olaga e mafai ona aʻafia i faʻamaʻi. Afai e le alu se mea e tusa ai ma le fuafuaga, e popole tele se tagata, faʻasalaina o ia lava i le tausalaina, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o se maʻi moni.

O tagata e mafatia ona o le le lava o le alofa poʻo le leʻi mauaina i le taimi o laiti, e faigofie i le atiaʻeina o se maʻi.

Matou te fautuaina oe e aʻoaʻo pe faʻapefea ona faʻaalia e le uluaʻi ulugaliʻi ia lava i tamaiti.

Faitau: O a sauniuniga o le enzyme e sili ona aoga.

Suʻe suʻega mo salakeke na faatagaina e tagata gasegase i le pancreatitis.

E faʻapefea ona togafitia se faʻamaʻi i luga o se faʻalavelave popole?

E taua tele le aua le iloa oe lava.

I lenei tusiga, matou te le oioi atu ia te oe i le suʻega a le tagata lava ia, ae avatu fautuaga.

Muamua lava, afai e te aʻafia i foliga o pancreatitis, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi. A maeʻa suʻesuʻega ma auʻiliʻiliga, o le a tofia oe i se tagata poto faapitoa, faʻalagolago i taunuuga o le siama. O tagata e afaina ai le palacreatic e faʻafouina; e leai se masalosalo o le natura o le mafaufau.

Fautuaga mo le togafitia o foliga masani o le pancreatitis o se natura faalemafaufau:

  • se apili i se fomaʻi mafaufau, poʻo se fomaʻi mafaufau e faʻapitoa i faʻafitauli o le mafaufau,
  • auala e pei o le spelerotherapy ma le acupuncture atonu e talafeagai,
  • e mafai foi ona e faʻatalanoa se fomaʻi mafaufau (e faaopoopo atu i metotia o le mafaufau, e mafai foi ona ia faatonuina vailaʻau, mo se faataitaiga, vailaau faʻasaina).

E te le manaʻomia faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Faʻafefea ona aloese mai le toe faʻafoʻi?

O le aʻafiaga o le toe faʻaleleia e faʻalautele pe a le iloa e se tagata le natura o le maʻi o lona maʻi ma e le fiafia e galue ia te ia lava ma lona tulaga.

A uma mea uma, e le mafai e le fomaʻi suʻesuʻe ona tusia se faʻamatalaga faʻatasi ma vailaʻau. Galulue faʻatasi ma se faʻafitauli maʻi faʻapitoa e tutusa. E taua le aua le faʻavae le galuega mafaufau ile afa.

Afai e faatonuina e se fomaʻi fualaau togafitiga togafitiga e aʻafia ai le popole ma faʻaleleia le lagona, ona le tatau lea ona latou manatu naʻo le togafitiga.

O na fualaau e faʻaumatia ai naʻo faailoga, ae le o le mafuaʻaga, lea e ono avea ma feteʻenaʻiga i lotoifale, latou te faʻaitiitia ai lava le tulaga o le tagata.

E le gata i lea, o loʻo i ai le tele o ituaiga mafaufauga o uiga faʻale-tagata, e ono afaina ai le paʻu:

O lea ituaiga tagata e fiafia e taofia mea uma i lalo o le puleaina, ave i luga o le tiute o se tasi, e aofia ai mo mea e le mafai ona ia aʻafia saʻo.

E faigata mo tagata faapena ona taʻutino atu i taimi o gasegase latou te maua ai le alofa, tausiga ma le gauai latou te maua i le taimi o le tamaitiiti (o le "le lava" o le alofa e le mafai ona iloa). O sea ituaiga tagata e mafai ona togafitia togafitiga, faʻataʻitaʻi, ma i tulaga ogaoga - faʻaosoosoina le atinaʻeina o le maʻi.

E le faʻaaoga e faʻafitia aʻu lava, e le faʻaaogaina e fetuunai lelei i taimi o faigata. O ia tagata e masani lava ona taumafai e "faoa faamalosi" ma "inu" tulaga faigata, le le amanaiaina o auala saogalemu ma le lelei e foia ai o latou faafitauli.

Ia maitauina o nei ituaiga tulaga. O le "ituaiga mama" e seasea lava, e masani lava e lua pe sili atu e fefiloi i tagata.

O le mea e leaga ai, e le o aʻoaʻoina i tatou e vaʻai i le lalolagi e aunoa ma le ita, ita ma le ita, e le o aʻoaʻoina i tatou e puipuia "faʻamaʻi mai" faʻamaʻi i le taimi, lea e aʻafia ai le ola maloloina o le tino atoa (silasila i le laulau i luga).

O le mea lea, taumafai e sili atu le gauai atu i lou lava lotoifale ma aua nei faatagaina faʻamaʻi e puipuia ai oe mai le fiafia i taimi matagofie o le olaga.

Faʻamatalaga faʻasaienisi mo mafaufauga faʻapitoa

I le faʻatinoga, afai o le faagasologa e alu "filemu", e faigata ona iloa ona mafai ai lea e le faʻamaʻi ona alu i se foliga masani, ma faʻateleina ai le tulaga o le tino atoa.

E fautuaina e fomaʻi le suʻeina ma le totoa o gaioiga uma o le tino ma saili fesoasoani faafomai ile taimi.

I le faʻatinoga, ei ai tulaga e leai ni faʻaalia tino faaletino o le faʻamaʻi, o lea e amata ai e au fomaʻi ona suʻeina le mafaufau o le tagata maʻi. I vailaau, o loʻo i ai se isi auala e suʻesuʻe ai le psychosomatic mafuaʻaga e mafua ai le mumu o le tino.

O le faaupuga "psychosomatics" lava ia e faaliliuina mai le Latina ma o lona uiga "tino" ma le "agaga". Mai le vaaiga o psychosomatics, o le pancreas o se okeni e mafai ona tali atu i lagona e pei o le popole ma le popole.

O se tasi o faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le psychosomatic mafuaʻaga o le pancreatitis - inflammation o le pancreas. O le mafuaʻaga autu o le gland o le atinaʻeina lea o se enzyme faapitoa, o le sua pancreatic, lea e matua aʻafia i le gaogao o meaai. O faʻafitauli i le pancreas e aʻafia ai le gaogao ma le metabolism, faʻapea foʻi ma le taʻitaʻia o suiga faʻapitoa.

E lua ituaiga o pancreatitis: gasegase ma gasegase, lea e mafai ona alualu i luma mo le tele o tausaga ma taʻitaʻia ai faafitauli ogaoga o le soifua maloloina.

Faailoga o le pancreatitis e mafai ona: vomiting, tiga o le manava, le fia taumafa. E mafai ona tuʻuina atu se faʻalavelave faʻaleagaina-e le mafai ona tuʻuina atu ma le inisua ma e oo lava i le oʻo atu i ni aʻafiaga ogaoga. Ole maʻi pancreatite e manaʻomia na o togafitiga faafomaʻi, ae o le maʻi masani ole faʻamaʻi e mafai ona iai ni mafuaaga eseese.

Mo se taimi umi, ua faʻamaonia e fomaʻi se fesoʻotaʻiga ma nisi o mafaufauga faʻapitoa o gasegase e aofia ai le pancreatitis. Ua faaalia i suʻesuʻega e iai le tutusa i le va o se maʻi faʻamaʻi ma se ituaiga amio. E oo lava ia Socrates na faaalia le manatu e leai ni faamaʻi tino e vavae ese mai mafaufau. O faʻafitauli faʻapitoa o le mafaufau e pei o le ita, ita poʻo le ita e mafai ona mafua ai se gasegase tumau pe a le maua e le tagata maʻi ni faailoilo faafomaʻi. O lona uiga, e faaopoopo atu i togafitiga faafomaʻi, e manaʻomia lou faʻaaogaina o le fesoasoani a se fomaʻi maʻi.

Ua leva ona faʻamaonia e le gata i faʻalavelave faaletino ma le atuatuvale o le atuatuvale e matautia mo le soifua maloloina faaletino o se tagata.

O le saienisi o psychosomatics o le suʻesuʻeina o mafuaʻaga o mafaufauga o maʻi faʻaletino, i se isi faaupuga, pe faʻapefea ona aafia le soifua maloloina i le mafaufau.

Faʻaiuga faʻapitoa o le pancreatitis

E faʻapefea ona faʻalagolago le soifua maloloina faaletino i le mafaufau i luga o le faʻataʻitaʻiga o le pancreatitis e masani ai? O lea la, o le pancreatitis e le o se faʻamaʻi viral poʻo se "aso tasi" faʻamaʻi e pei ole maʻi. O mafuaʻaga mo le atinaʻega o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino i le pancreas e mafai ona tele:

  • o le taofiofia o alavai, o le taofia o le auala o le pulelaina a le gland ma o lea e mafua ai le mausali, lea e oo atu ai i le amataga o le faagasologa o le le fiafia,
  • faʻaalia i le pancreas o allergens eseese, vailaʻau poʻo se aofaiga tele o le ava malosi, faatasi ai ma le taunuuga i le tulaga o le onosaʻi malosi,
  • faaleagaina le okeni e ala i siama poʻo le manua tuga.

Ua faaalia i suʻesuʻega: o le pancreatitis e le tupu i taimi uma e tusa lava pe tasi pe sili atu mafuaaga. O le mea lea, o tagata e taumafaina le tele o le ava malosi e le mafai ona mumunia, ae o se tagata inu pia e mafai ona mafatia i se tagata inu e leai ni faʻamaʻi pipisi o meaola oona, mea e pipisi, poʻo allergies. O lona uiga, o mafuaaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi e eseese mo tagata uma, ae e leʻo taimi uma e mafai ai ona iloa soʻo se faaletonu faaletino. O le mea lea, i luga o le faavae o suʻesuʻega, o fomaʻi ma saienitisi na faʻataunuʻuina e faʻapea, o le atinaʻeina o se faʻamaʻi e pei o le pancreatitis, e masani lava ona i ai se vaega o le mafaufau lea e aafia ai le atinaʻeina o le maʻi.

O le mea lea, o mafuaʻaga faʻaleagaga o le mumu o le pancreatic e mafai ona avea ma faʻafitauli o le tino, hormones ma le le lelei.

Toeitiiti lava o tagata uma o le a faigofie ona manatua pe faapefea ona latou "pipii" i faafitauli o le olaga, atuatuvalega o le fefe, vaivai, po o le atuatuvale.

I le taimi o le le mautonu o le mafaufau, ei ai se manao e lagona le faanoanoa pe faamalie oe lava - ia 'ai se mea lelei. I le avea ai o se tulafono, i le taimi nei, e le gauai tele se tagata i le maualuga o aoga o se meaai patino. O le le pulea lelei o mea taumafa i le gasologa o le taimi e maua ai lona taunuuga i le tulaga o faafitauli i le tino o le tino - pancreatitis, maʻi o le tino ma isi faiga e le afaina ai totoga o meaola. O se olaga e le tauagafau e mafai foi ona faia se sao taua i taimi o le le mautonu o le mafaufau, pe a fai, i le tasi itu, o le faʻaitiitia o le tino, ma i le isi, o le mamafa i luga o le manava ma le pancreas e faʻapupula.

O le pancreatitis e mafai ona tupu ona o le mea moni o loʻo nofo se tagata mo se taimi umi, o loʻo iai lagona e pei o le fefe, ita poʻo le popole. Mai le manatu o psychosomatics, o le pancreas e mafai ona mafatia i faʻamaʻi mo ni mafuaʻaga:

  • tulaga o tauiviga i totonu,
  • se tulaga o meafaitino poo le ola mama pe afai o se tagata maʻi e mafua mai i se maʻi ua amata ona maua le tele o tausiga ma manaʻoga e faatosina mai le tele o le gauai i le lumanai,
  • se tulaga faaumiumi o le atuatuvale o le mafaufau na tulai mai mo mafuaaga eseese,
  • ia lava-hypnosis, pe a amata le alualu i luma o le maʻi mai mafaufauga tumau e uiga i le faafitauli,
  • ona o se tulaga o le tausalaina pe afai o se tagata e fesoasoani i se maʻi e faasalaina o ia lava mo ni mea sese.

Pancreas: Faʻafitauli masani

Toeitiiti lava o faʻamaʻi uma o le pancreas eo mai faatasi ma le tiga. O tiga e mafai ona faʻalautele i vaega nei: lalo i lalo, ivi, itu tauagavale o le pusa. O le faʻalauteleina o le tiga e matauina aʻo manava pe faia ni gaioiga.

Mafaufau i maʻi o le pancreas:

  • pancreatitis
  • ituaiga 1 maʻisuka
  • mama ma le le mama,
  • cystic fibrosis,
  • pancreatic necrosis,

O le pancreatitis o le mumū o le pancreas, faatasi ai ma se fesuiaiga faʻavae i totoga o le tino.

I le faaopoopo atu i le tiga, o le pancreatitis e maua mai faatasi ma: fiva, fulafula, gaioiga, faʻalavelaveina o le mea o loʻo i ai meaʻai, ma le suʻesuʻeina o le paʻu.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le pancreas o le a faamutaina le lava o le insulin pe taofia foi le gaosia o le inisalini, ma mafua ai le faateleina o le maualuga o le suka i le toto o le tagata. I lenei tulaga, e manaomia e le tagata maʻi le faʻaauau pea o le inisalini. I le leai o se taimi talafeagai o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, tachycardia, sweating, hypoglycemic coma e mafai ona tupu.

O le i ai o le tumema e faalavelave i le maualuga o le galuega o le pancreas, o se taunuuga lea e le mafai ai e le okeni ona maua le tele o enzymes.

O faʻafitauli o le faʻamaʻi e matua faigata lava ona iloa i se taimi muamua, e masani lava e mafai ona iloa le maʻi pe a oʻo ina tele le vevela.

Cystic fibrosis o se maʻi faʻatoʻateleina lea o loʻo i ai se faʻaogaina o vaʻa, o le gastrointestinal tract ma le bronchial tree, lea e iai faʻasalaga i le pancreas ma se tulaga lua o le le atoatoa o lenei okeni.

Pancreatic necrosis o se faʻalavelave ogaoga o pancreatitis, faʻatasi ai ma le faʻafanoga (faʻafanoga) o le pancreas. O loʻo i ai le le mafai ona faʻaaogaina le galuega i totonu o le gland e mafua ai ona atiaʻe e le necrosis o tisoa o le okeni.

Faʻatasi ai ma mafuaʻaga faʻapitoa e mafua mai i le maʻi o le pancreatic, e iloa e fomaʻi:

  • gallstone faamaʻi
  • gastritis, maʻi o le manava,
  • manava o le manava
  • osteochondrosis,
  • o le taumafaina tele o le ava malosi ma meaʻai gaʻo, ulaula,
  • tui faʻamaʻi
  • siama
  • togafitiga o le faʻamalositino ma le gall vess.

I le tele o tulaga, o le tupu mai o pancreatitis e fesootaʻi ma le gallstone po o le faʻamauaina o le ava.

Faʻaaogaina le lelei

I le faʻaopopo atu i mafuaʻaga faʻapitoa, o loʻo suʻesuʻeina foi se suʻesuʻega o mafuaʻaga o mafaufauga o pancreatic maʻi.

Psychosomatics o se lala o le psychotherapy e suʻesuʻeina mataupu na mafua mai ai faʻamaʻi i mafaufauga, tulaga faʻalagona ma amioga a se tagata. O le mea lea, ua finau ai e le tulai mai se faʻamaʻi tagata i le tele o tulaga ona o mafuaʻaga mai fafo (faʻamaʻi, iniseti), ae ona o uiga i totonu, lagona le lelei ma le le mautonu i le olaga o le tagata.

Saienitisi na aofia i psychosomatics ua latou faailoaina se faasologa o mafuaaga o mafaufauga mo vaega taitasi o faamai.

Mafaufau i mafuaʻaga o maʻi o le pancreatic i tulaga o mafaufauga faʻapitoa:

  • matapeʻapeʻa,
  • faafitia o lagona, manao e pulea mea uma,
  • le le manaʻomia o le alofa
  • ita

O le matapeapea ma le ita i mafaufauga faʻapitoa e fesoʻotaʻi ma le soliga o galuega faʻasalaga. O le tele o taimi, e taʻitaʻia ai i le faʻaogaina o le thyroid poʻo le pancreas, o le atinaʻeina o tumutumu. E le gata i lea, o le aliali mai o le kanesa o lona uiga o se tagata o loʻo i ai i se vaega malosi o le feeseeseaiga i le va o ia ma fafo atu o le lalolagi, o lo o feagai ma se tulaga lata mai na mafua ai ona lagona le lelei.

O le mafuaʻaga sili ona masani o faafitauli faʻalavelave o le manaʻo lea e tuʻuina atu mea uma e pulea. E lagona e le tagata le le fiafia i lona lava olaga ma le popole, o taumafai e ave mea uma i lalo o lana pule.

O le mea lea, o le le malamalama o le faasologa ma le saogalemu e tulai mai, e faamalosia e ala i popolega, lea e taofia ai se tagata mai le malolo ma fiafia moni i le olaga. O se tagata e faʻaauau pea ona le mautonu, e masani lava ona amata ona sola ese mai le faʻaalia o ona lava lagona, ona ua fefe o ia o le a le mafai ona ia pulea i latou. O lenei tulaga e masani ona tupu i tagata e maua i le maʻisuka.

E le gata i lea, o se manaoga le talafeagai mo le alofa ma le gauai atu o se mafuaaga taua lea o faʻamaʻi pipisi.

O le tele o taimi, o faafitauli ma lenei okeni e fesootaʻi ma le le lava o lagona mafanafana i le vaega a le tama.

E lagona e se tasi ua le talafeagai, e ese mai lona lava ituaiga, lagona e pei ua le maua se nofoaga saogalemu ma se lagolago.

Afai na lagona e le tama e leʻi iloa e ona matua ia te ia, ona mafai lea ona tupu i le tiga o le mafaufau i le pancreas, ma mulimuli ane i foliga vaaia o le tino.

O se manaoga le talafeagai mo le alofa e mafai foi ona taitaiina atu ai i se lagona faifai pea o le le lava o se mea, e mafai ona avea ma manaoga mo le amanaiaina, po o le fiaai pea. O nei aafiaga faalelagona e mafua ai le faateleina o le tele o le pancreas, ona o le faamalosia o ana galuega, aua o se tagata e taumafai malosi e saili se avanoa e taui ai lona le fiafia.

E taua le matauina o se lagona o le le faamalieina e mafai foi ona faaosofia ai le tulai mai o faamaʻi e pei o le anorexia ma le masima. O nei maʻi e mulimuli ane aʻafia ai le gaioiga o le pancreas ma le faʻaogaina o le tino atoa.

O nai uiga le lelei e masani ona faʻaaogaina e tagata:

  • Sa leai se mea matagofie na totoe. Ua tumu mea uma i le naunau.
  • E tatau ona ou pulea mea uma. Leai se taimi e malolo ai.
  • E naʻo le vevesi. Ou te lagona le ita.

O le tiga o le pancreatic e masani ona faʻaalia ai le pancreatitis. Paga o le pancreatic - o le a le mea e fai e faʻaitiitia ai le tiga o le tiga?

Faitau e uiga i mafuaʻaga o le faalauteleina o le pancreatic i se tamaititi iinei.

E oʻo atu i le 60% o faʻamaʻi pipisi o mea e maua ai le maʻi o le gasegase e afaina. Faʻafei http://gormonexpert.ru/zhelezy-vnutrennej-sekrecii/podzheludochnaya-zheleza/zabolevaniya/pankreonekroz.html faʻamatalaga e uiga i le natura o togafitiga ma faʻasolosolo mo le toe faʻaleleia pe a uma le taotoga.

Faʻamanatuga mafaufauga

Ina ia faʻaumatia faʻamaʻi o le mafaufau, e tatau ona faʻamautinoa lelei le mafuaʻaga o le maʻi. E mafai ona fesoasoani lenei i le galulue ma se fomai o le mafaufau po o se fomai o mafaufau, auai i vasega vaega, e faaaoga ai uiga lelei.

E fautuaina e le fomaʻi mafaufau le faʻaaogaina o metotia e faʻaitiitia ai lagona le lelei, mafaufau loloto ma le faʻatinoga lelei.

Faʻamanatuga mafaufauga o uiga ia e faʻatatau i le fatuina o mafaufauga lelei ina ia laveaʻi ai se tagata mai faʻamaʻi o le mafaufau. E mafai e se tagata ona faʻailoaina ia tulaga i taeao uma i luma o se faʻaata pe vave loa ona maeʻa. E mafai foi ona e faʻaaogaina manatu i le taimi e momoe ai poʻo i soo se taimi o le aso e faʻaleleia ai lou uiga.

Faataitaiga o mafaufauga lelei:

  • Ou te alofa ma talia aʻu lava ia. Ou te tuuina atu ia te au le mafanafana ma le puipuiga.
  • Ou te faatagaina aʻu lava e malolo ma fiafia i le mea e aumai e le olaga ia te au.
  • O lenei taimi e aofia ai le fiafia. Ou te lagona le malosi o lenei aso.
  • Sa ou lafoai oʻu faanoanoaga, o loʻu moomooga. Ou te filifili e fiafia i mea ua ou maua nei.

Saienitisi na aafia i psychosomatics latou te vaai i se auala e ese mai ai i le faamaʻi aemaise lava i le mauaina o le filemu o le mafaufau, aoao e fiafia i le olaga. O suʻesuʻega faʻapitoa e faʻaalia ai le fesootaʻi o le tino ma le mafaufau ma le malosi e mafai e o tatou mafaufau ona maua.

Faʻasolosolo taimi faʻapipiʻi o le inflammatory i le pancreas, ua faʻaumatia ana mea. Faʻafefea ona toe faʻafoʻi le pancreas - o se aotelega o metotia o loʻo tuʻuina atu i le tusiga.

Faitau e uiga i le natura o le tiga i taimi o faʻalavelave osofaʻi i lenei itulau.

E faapefea ona fesootai le pancreas i le taimi nei?

  • 1 Faʻafefea ona fesoʻotaʻi le pancreas ma lenei
  • 2 Ata faʻapitoa o le tagata maʻi
  • 3 Tali a le tino i lagona masani
  • 4 mafuaʻaga faʻapitoa o pancreatitis
  • 5 Faʻamatalaga e uiga i le faʻaumatiaina o le faʻafitauli o le mafaufau
  • 6 Mea e Manatua

O le pancreas e galue faʻatasi ma le ate. E le pei o lenei okeni ua leva, e vaʻaia le taimi nei. O le masaniga masani o le gland e faalagolago i le faʻafefea ona suia le tagata i le ola. Ma le faaeteete, o lagona uma ma lagona e fesootaʻi ma le pancreas. E faʻamaonia ai le vavalalata o se tagata ma isi.

O le mamafa o meaʻai e matauina e le o le talaaga o le lotovale, o meaʻai, lagona le lelei e fesootaʻi ma suiga o le olaga. Le faʻaleagaina o le gland e mafua ona o lona "aofia" i le pulea o le tulaga.

Faʻasaga i tua o le faʻalavelave, o le galuega faʻapitoa e faʻaleagaina. O le okeni e vaivai, maua ai le maʻisuka. O le ate ua lapatai mai ai i le faʻalavelave faʻalavelave, lea ua amata foi ona sili atu lona leaga. O le faʻatinoga o le okeni e faʻapitoa pe a talia e se tagata se tulaga faʻalavelave.

Ata faʻafomaʻi o le tagata maʻi

O tagata e aʻafia i faʻamaʻi pipisi e iloga i le mafaufau malosi, malosi o le amio, malosi, naunautaiga. O latou ata mafaufauga e matua malamalama lava. O ia tagata ua ofoina atu i ai faanaunauga, latou te taumafai pea mo se mea, o loo latou faafaileleina fuafuaga fou a "Napoleonic", o loo latou taumafai e foia faafitauli e tulai mai "iinei ma le taimi nei".

O ni uiga masalomia nei e mananao e pulea le tulaga. Afai e le aoga lenei mea, e masani ona latou atiaʻe se neurosis. O se tamaloa e taumafai e siosiomia le tausiga o lona aiga ma uo. Na te afaina o ia lava mo faafitauli uma.

Ae o gaoioiga faatupu vevesi ma le naunau e puipuia tagata uma i se laina o se masini. I lalo o lea mea o loʻo natia ai mafuaʻaga o mafaufauga o faʻamaʻi pipisi e pei o le faanoanoa, mafatiaga ona o le leai o se tausiga, alofa, alofa.

O le okeni o loʻo faʻapotopotoina meaʻai i le gaʻo, gaʻo, pulu. O le tupu o pancreatitis o loʻo matauina i se tasi e le iloa pe faʻapefea ona aumaia i le talafeagai le faʻamatalaga na maua mai fafo. Mafaufau loloto i le mea o loʻo tupu, e le maua e se tagata ni faaiuga. O le suiga i le olaga e le tupu, o le mauaina o faamatalaga e afaina ai le pancreas.

Tali a le tino i lagona masani

O le mafaufau o loʻo i ai se vavalalata vavalalata ma le tino tutotonu. O le tulaga o le tino e fuafuaina e le tulaga faʻalagona o le tagata. O tagata uma ua maua faaeega paia:

Pe a iloa e se tagata le fiafia, faʻalauteleina lona tino. O lagona le lelei e fesoasoani i lona vavalalata. Ma le fefe, e foliga mai ia te oe o le manava e taofi. E i ai se faʻalavelave o le tino i le plexus solar. O le atuatuvale, e faanatinati le tamaloa i le potu, o le gatete e aliali mai i le tino. O le gasologa o le fatu e sili atu ona masani ai, o mafanafana vevela ua tuufaatasia ma se lagona o le malulu. E le o toe mamao, e tumu atoa le tagata i le popole.

O le ita e manaʻomia mo le puipuia, faamaoniga o lona mama. Pe a feita tagata, e faʻamalosi o latou auvae, manava manava e sili atu le mamafa, o le pito i luga o le ua ma le pito i luga e faʻamalosi.

O le ita e taofia ai le ita. E i ai se mea e foliga mai i le faai, ua maua le manava, o le fatu ua tigaina. Pe a molia se tagata, e punou lona ulu, faʻavave lona tauau. Le fefe e aliali mai.

O se tagata matua, e le mafai ona faʻaalia i taimi uma o latou lagona. O le faʻavaivaia i le aʻa, latou te le o iloa, ae faʻaalia mai e le le faʻavaivai le mafaufau. O le mafuaʻaga lenei o faʻamaʻi pipisi.

Tuua Lau Faamatalaga