Le foliga mai o le spasm i le pancreas: faʻamaoniga ma auala togafitiga

O le pancreas o le lua pito sili ona telē i le tino o le tagata. O loʻo tu i le tumutumu o le manava, e taua tuusaʻo i tua o le manava. E i ai lona foliga lautele ma o lona umi o le umi e itiiti ifo ma le 24 simita.

O lenei okeni ei ai le maualuga o le lagona, o le mea lea, na te tali atu i mea uma e afaina i le mea muamua. Toeitiiti lava o soʻo se faagasologa o le mumū i le pancreas e taʻua o le pancreatitis i faʻamatalaga faafomaʻi. O le pancreatic symptom e mafai ona faʻaalia i auala eseese. O le mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi e ese foi.

E iai lapataiga lauiloa o pancreatitis lea e manaʻomia vave togafitiga faafomaʻi, ona o loʻo i ai faʻamaʻi e tupu i le tala o le mumu o le pancreatic, lea i le le lava o togafitiga vave e mafua ai le ogaoga o aʻafiaga mo le soifua maloloina o le maʻi.

Faailoga o le pancreatic inflammation

I le amataga, e tatau ona faapea o faʻamaʻi o le maʻi e mafai ona faʻaalia uma lava le malosi ma e masani lava e le faʻaali mai. O se faailoga taatele o le faʻaalia o le maʻi o se faʻavalea o le pancreas, lea e oʻo atu ai i foliga o le tiga. O le mea lea, o le faʻaleleia o enzymes talafeagai mo le faʻapalapalaina o elemene aoga aoga o loʻo poloka ma o loʻo faʻalavelaveina. O se taunuuga o lenei malologa, e amata ona gaoioi fuluʻi i luga o le tasi ma le isi, ma o le a aliali mai se ulupo i luga o latou luga.

Toeitiiti lava o soʻo se faʻaogaina o le inflammatory i le pancreas e oʻo atu ai i le foliga mai o fibrosis poʻo le tino e faʻamalosi. O lenei faʻamaʻi, i le isi itu, e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le lelei o le faʻamalosi i le taimi o le ultrasound ma le mafai ona atiaʻe le insulinoma poʻo le tumo o le hormone-active. Fibrosis, faʻapea foi ma le pancreatitis, e mafai ona faʻasolosolo, e matua aʻafia ai le taimi talafeagai ma faʻamaonia le faʻamaʻi o le maʻi.

O le tele o taimi, o siama e matauina ia faailoilo o le faʻamaʻi e pei o le belching, foliga mai o le manava ma le poloka. O le faʻaititia o le manaʻoga, lea e leiloa ai le mamafa ole maʻi. Talu ai ona o nei mea uma e oʻo atu ai i faafitauli i le faʻaogaina o le tino, o le faʻaaliga e pei o le gaioiga, vomiting, ma le malosi. I le faʻaopoopoga, o faʻamaʻi pipisi e mafua ai le faʻaalia o le vaʻa vevela poʻo le faʻamau, faʻapea foʻi ma foliga o lanu ulaula i luga o le paʻu.

O le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le gaʻo o meaʻai e tele lava ina taʻitaʻi atu ai i le tuai o le tele o le suavai i totonu o le manava, ao faʻamamaina le maʻi suka.

Mafuaaga o le Folafula o le Pagala

O le afaina o le pancreatic e tupu tele i le fesootaʻi ma se olaga le talafeagai.

I le aofaʻi, o fomaʻi e sili atu i le selau faʻaliliuga mo le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi.

Faatasi ai ma na mea, o le mea taatele o le tele o le ava malosi ma le tagofia o vaisu i masaniga leaga, e pei o le ulaula tapaa.

E le gata i lea, o mafuaʻaga nei o le faʻaleagaina o le faʻaogaina o le tino i totonu o le pancreas ua lautele:

  • gallstone faamaʻi
  • ave ni fualaau faapitoa
  • faʻamaʻi pipisi
  • gasegase o le tino
  • le i ai o anufe,
  • eseese gaʻo o le manava, ma isi.

I totonu o le pancreatitis, e foliga mai e afaina faʻafuaseʻi ona tupu mai tiga. O osofaiga o le tiga e mafai ona tumau mo itula poʻo ni aso. I lenei tulaga, e tatau ona faʻataʻi vave le falemaʻi ile tagata maʻi ma faia togafitiga ile falemaʻi ile vaavaaiga malosi a se fomaʻi.

O le pancreatitis o le taimi e le o le malosi tele. Ae ui i lea, e toetoe lava a le mafai ona faʻafefeteina aafiaga i le tino o le tagata. I le avea ai o se tulafono, i le tulaga o le oti o sosoʻo faigaluega o le okeni, o le mea na fausia ai le tino e le maua ai hormones ma enzymes. O le iʻuga, e mafai e le tagata ona maua le maʻi maʻi ma le maʻisuka.

I tulaga e le masani ai, e tupu mai le kanesa o le pancreatic.

Pancreatitis Treatment Basics

E mafai e tagata uma ona maua pancreatitis, ae, i le avea ai o se tulafono, oi latou nei o tagata matutua. E ui lava i le i ai o se fuainumera tele o fualaau oona, e toatele o loʻo taumafai e fofoina lenei faʻamaʻi ma le fesoasoani a fomaʻi faʻapitoa.

Ae ui i lea, e taua le manatuaina o le tino pancreatite e manaʻomia vave togafitiga faafomaʻi ma falemaʻi. Muamua lava, e tatau ona e iloa le auala e te faʻasaʻo ai le mea faʻapitoa o le pancreatic spasm. I totonu o le falemai, o fualaau oona ma le saline ma le kulukose e faʻaaogaina mo lenei mea.

Latou te faʻamalieina lelei le inupia ma faʻaitiitia le aʻafiaga o le faʻamalaina, ae o le aloese mai le 'ai ma le inu tele o vai e fautuaina. I nisi tulaga, e manaʻomia le faʻasologa o fualaau faʻasaina.

I le taimi masani o le maʻi, ua faatonuina e le fomaʻi fualaau e faaitiitia ai le tiga, faapea foʻi ma enzymes faaopoopo e fesoasoani i le gaosia o enzymes. I nisi tulaga, ua fautuaina le inisalini e faʻatonutonu le maualuga ole kulukose.

O le tulafono faavae o le togafitiga o fale mo pancreatitis o le tausisia lelei o taumafa, ae o le faaaogaina o oloa nei ua fautuaina:

  1. Sour-milk products.
  2. polotini meaʻai ma meaʻai vela.
  3. Iʻa.
  4. Faʻailoga.
  5. Laʻau tipi ma le kuka.
  6. Fugalaau fou ma vine.

E le manaomia ona 'ai:

  • nati
  • musika
  • leki
  • mea manogi ma mea vevela
  • saisi ma ulaula meaʻai,
  • se fuainumera tele o oloa gaosi falaoa,
  • carbonated and drinks, etc.

O le a faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le masima o le laulau.

Picreatic colic - pe faapefea ona faʻaumatia?

Pasperic spasms e mafai ona eseese. Afai e tatau ona e aveʻesea lagona tuitui tuusao i le fale, e tatau ona tuʻuina le tagata maʻi i lalo ifo o le pito i luma, o loʻo taʻoto i lona pito i tua ua faʻamavae uma, talu ai o lenei tulaga na o le faʻaleleia ai lagona tiga. O faʻamalosi malosi e faʻasaina foi. Faʻaaoga lelei le malulu.

I totonu o le 24 itula, o le taumafa paleni e matua faʻamalosia e faʻaitiitia le avega i luga o le paʻu. O le oatmeal flakes i ni vaega laiti o le a avea ma se amataga lelei o mea taumafa pe a maeʻa se taumafa malosi. I le faaopoopo atu i meaʻai lelei, o le colic ma le pancreatitis e fesoasoani e faʻamalolo ai le inu malosi, aʻo sili atu le inu tele i taimi uma ma i totonu o voluma laiti. E mafai ona e inuina vai masani, vai oona, ae aunoa ma le kesi, toga o le vao ma teuteuga.

E mafai ona e faʻamalolo le spasm i le fale ma ni mea faʻapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, paracetamol). E mafai foʻi ona e faʻaaoga vailaʻau faʻasaina, faʻalavelave faʻalavelave, ae faʻaitiitia le faʻaitiitia. Afai o se tiga ogaoga ua uma ona faʻaitiitia, faʻaaoga sauniuniga fesoasoani ma enzymes lea o le a fesoasoani i le galuega o le gland.

I le tulaga lautele, o le togafitiga o pancreatitis i ituaiga e le o ni gaioiga e faia i le faaaogaina o fualaau eseese a tagata. E naʻo le manatuaina o le faʻaaogaina o soʻo se togafitiga faa-tagata, faapea foi ma vailaau mai le fale talavai, e manaʻomia ai se togafitiga faafomaʻi muamua. E na o le pau lea o le auala e mautinoa ai e sili atu le leaga e le faia i le tino nai lo togafitiga.

O le pancreatitis o loʻo i ai lona tulaga i le ICD poʻo le faʻasalalau faavaomalo o faʻamaʻi. O lenei faʻamaʻi e manaʻomia ai suʻesuʻega taimi ma togafitiga, ona o le palacreas i le pancreas e masani ona taʻitaʻia ai faʻafitauli sili ona taua. E sili atu le togafitiga o le papacase i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. Ae ui i lea, o le filifiliga o le maʻi e pa'ū mo togafitiga i le fale, aʻo faʻaaogaina:

  1. Vaʻaia faʻapitoa e fesoasoani e faatonutonu le pancreas.
  2. Folds compresses e faʻaitiitia ai le tiga
  3. Vailaʻau omea, lea e tatau ona faia i se aofaiga tele, mo le puipuia ma mo togafitiga.
  4. Meaʻai faʻapitoa.

Pancreatitis faʻamaʻi, e pei lava o isi faʻamaʻi, e manaʻomia ai le taimi e iloa ai ma togafitiga. Afai o le tagata gasegase e iai faʻamaoniga e pei o le gasea ma le vomiting, o le tino vaivai ma le manava, o le lagona o le manava, toso ma le tigaina i lalo o le pili i le itu taumatau, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi. O le le amanaiaina o nei faailoga e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli e manaʻomia ai togafitiga faʻaopoopo.

E leai ni faʻamatalaga, faʻapea foi togafitiga, e mafai ona oʻo atu ai i le tele o faʻafitauli tau soifua maloloina. O le mafuaʻaga lea, afai ei ai sina masalosaloga o se faʻamaʻi faʻapitoa, faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi saʻo, o le a faʻatonuina ia suʻega talafeagai, pe a manaʻomia, fautuaga faʻapitoa ma togafitiga muamua. O le mea lea, o le ae mautinoa pe o se maʻi leʻo, pe o se faʻamaʻi e manaʻomia ai le uluaʻi suʻesuʻeina ma togafitiga mulimuli ane.

E faʻafefea ona togafitia pancreatitis o le a taʻu atu i le tagata atamai i le vitio i lenei tusiga.

O le manatu o le spasm pancreatic

I le taimi e tupu ai se spasm, o le mamafa i le pancreas po o ona ala e tupu malosi. I lenei tulaga, o le itu i tua o le gaosia o le sua pancreatic ma le enzymes i totonu o le pancreas e tupu. O le iʻuga, o le atinaʻeina o le faʻaleagaina o le gaioiga e matauina i le totoga atoa, pe na o se vaega itiiti lava.

Faʻafefe spasms, colic ma faʻagasolo le faʻaogaina o le faʻaleagaina e faigofie tele. O le masani lava, o lenei tulaga e atiae e faasaga i le talaaga o se maʻi o loʻo i ai, mo se faataitaiga, pancreatitis o soo se ituaiga (gasegase poʻo le faʻasalalau). Ae o tagata faʻatauvaʻa e:

  • faʻaleagaina pea o le ava malosi,
  • leaga meaai paleni ma le taumafaina o meaʻai gaʻo, olaola, faapea foi ma le tele o mea manogi,
  • vai malulu po o aisa kulimi i le vevela o le tau,
  • Le lelei le lelei o taumafa taumafa ma le maualuga o mea e le masani ai i vailaau faʻanatura (suamalie, fasimoli, sui, ma isi),
  • ulaula

E le gata i lea, o gaogao e ono mafua ai faʻamaʻi faʻamaʻi:

  1. O foliga vaaia o gallstones.
  2. Faʻaaoga umi o vailaʻau.
  3. Vailaʻau faʻamaʻi.
  4. Fesoasoani.
  5. Faʻaleagaina le metabolism i le tino.
  6. Manua gasegase.
  7. Pancreatitis

E taua. O se taunuuga o mafuaaga eseese, e mafai ona tele pe itiiti foi le faalauiloaina o le tafe. Ae e masani ona latou manaʻomia ni togafitiga vave.

E masani lava, o nisi o faʻafitauli faʻapitoa e mafai ona talanoa e uiga i se faʻafitauli ese. Ma o le tagata e le o faanatinati e vaai se fomaʻi, ma i le taimi nei, o loʻo alu le faʻamaʻi, ma ua iloa e le tagata se fomaʻi eseʻese, ua i ai i le moega o le falemaʻi. Afai e muimui se tagata i se maʻi pipisi o le pancreas, o faailoga i lenei mataupu o:

  • tiga matuitui i le pito i luga o le manava,
  • taoto ma vili
  • solia o le nofoa, o callas e maua ai se fausaga lelei,
  • manava manava
  • se faʻateleina o le vevela o le tino.

Vomiting e masani ona faateleina i le faateleina i le tikeri o le tiga. O le maualuga o latou, o le tele o vomiting e tupu. O faʻafitauli e faʻaleagaina i le taimi o soʻo se gaioiga a le tagata ma faʻaitiitia sina taimi pe a le faʻaaogaina le tagata.

E faʻafefea ona faʻamalolo mea faʻapitoa o le pancreatic spasms

Afai e maua e se tagata faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi ma se tiga ogaoga, e tatau loa ona e valaau i se falemaʻi mo falemaʻi. Ae tele taimi e faʻailoa ai lenei tulaga e ala i le ofo, mo se faʻataʻitaʻiga, i fafo atu o le taulaga poʻo se tamaʻi nuʻu, lea o le a umi ai le taimi e alu ai le falemaʻi. I lenei tulaga, e taua le iloa pe faapefea ona faʻaitiitia le tulaga o le maʻi. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia:

  1. Tetee e ave fualaau faasaina i le ituaiga pepa (No-Shpa, Spazmalgon ma isi). E le gata ina le aoga, e masani ona i ai le faafeagai, o le faaosofia o le vomiting.
  2. O se tagata e mautinoa lava e tuʻuina i se tulaga lelei ma le toʻa, o le "embryo" e tu lelei. O le taimi lea e taoto ai se tagata i lona itu, ma toso ona tulivae i le pusa.
  3. Ma le isi, e tatau i se tagata ona lafoaia atoa se taumafataga mo se aso. O le inuina o le vai alumina alkaline ua faatagaina ma ua fautuaina foi. O ia ituaiga vai e afaina ai le gastrointestinal tract, ma faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le siosiomaga o le manava.
  4. E tatau ona faʻaaogaina se faʻamalosi lelei i le nofoaga o le pancreas.
  5. Faʻasalaga faʻapitoa i vailaʻau faʻasaina, e pei o Papaverine, Maxigan, poʻo No-Shpa.

O le tele o taimi, o mea le talafeagai e faʻamalolo ai spasms o le pancreatic e oʻo atu ai i se tulaga ogaoga i le tulaga o se tagata. Ma o le amanaʻiaina uma o lamatiaga o le faʻamaʻi, ma mafua ai le pipisi, o se faʻafitauli matuia lava e tupu. E le fautuaina le tolopoina i se asiasiga i se fomaʻi, tumau tiga, ma pe a uma le toomaga, faagalo le faafitauli. Talu ai o lenei uiga e mafua ai ona avea le tino ma vaisu i le tiga ma faʻamalosia ai aʻafiaga, ae faʻapea foi togafitiga atoa.

Faʻafefea ona iloa le colcreatic colic

I le faʻaopopo atu i spasms, e ono faʻalavelaveina se tagata e le pancreatic colic. E faigofie tele ona fenumiai ma gasegase ma le gasegase, ae i tulaga o le tikeri o faaaliga, e sili atu ona latou taʻua. Ma e mafai foi ona iʻu ai i le teteʻi ma le oti. Colic e atiina ae i tua o le tino pancreatite. I lenei tulaga, e faitio se tagata i le tingling i le itu tauagavale o le hypochondrium poo lalo o le sipuni. O le tikeri o le faʻaaliga o le colic e faalagolago i le malosi o le mumū.

A o faia le colic o le pancreas, ua sili atu le sua o le pancreatic, o se taunuuga lea e iloa ai e se tagata:

  • toso
  • afaina
  • manava manava
  • tafa ma gagging
  • afaina ai tiga.

O mafuaaga mo lenei tulaga o:

  1. Aʻai tele meaai i le po.
  2. Le i ai o meaʻai gaʻo i le taumafataga.
  3. Taumafa meaai taumafa.
  4. Faʻateleina le taumafa ava malosi.

E taua. Afai e le togafitia le faʻamaʻi, o le a vave loa pe mulimuli ane ua amata ona paʻu puipui o le pancreas.

O auala autu o togafitiga

Mo le togafitiga o spasms ma colic, e aoga le faʻalatalata lautele, talu ai e le aoga le togafitia o faailoga. Togafitiga e tatau ona faʻaalia ai mafuaʻaga autu o le faʻamaʻi. Talu ai o le pancreatitis o le tagata muamua o le amataga o spasms, o togafitiga e faalagolago i lona foliga. I totonu o le pancreatitis, e manaʻomia vave togafitiga faafomaʻi, ona e iai se tulaga lamatia o le oti. E le gata i lea, o togafitiga e pei ona taua i lalo:

  1. Muamua lava, o le fomaʻi e faʻasaʻo le tiga ma le gaogao. Mo lenei mea, o le tagata maʻi e tui i totonu o le tino ma le vaifofo ma le kulukose. Latou te fesoasoani e fesoasoani i le faʻamamāina o spasma ma puipuia ai le faʻamalolo. Afai o le spasms ei ai se tikeri maualuga o faʻaaliga, ona faʻatulagaina lea o le puleaina o antispasmodics. A uma ona taofi le spasm, e tatau ona tofotofoina le tagata maʻi (toto, urine, callas).
  2. Afai o le suʻega o le a masalosalo, ona tuʻuina atu lea o le tagata gasegase mo se isi ultrasound, CT poʻo le MRI.

E le gata i lea, o le tagata ua faʻamaonia le le atoatoa mai le 'ai mo le 24 itula. E le gata i lea, o se ipu inu malosi ma se maualuga alkali. A maeʻa ona faʻatulagaina lea o le tagata maʻi i se meaʻai faapitoa e faʻamalolo ai le mamafa o le uta mai le gastrointestinal tract ma le pancreas. E le gata i lea, o le enzymes e masani ona faatonuina ina ia faafaigofie ai le loli.

Afai o le pancreatitis e le mautonu, o lona uiga e masani lava ona faaleagaina le tino o le pancreatitis. Ina ia faʻaitiitia le tulaga ma taofi le spasm, o le spasmolytics o loʻo faʻatonuina i le tagata. A maeʻa lena, e tuʻuina atu i le tagata maʻi faatonuga mo suʻega suʻega:

  • se suega o le toto ma se faamamafa i luga o le numera o leukocytes, o le lelogisi lea e faailoa mai ai le tikeri o le faiga o le le fiafia,
  • se suʻega o le toto e maua mai ai faʻamatalaga e uiga i le aofaiga o enzymes na gaosia e le tino,
  • urine ma suega o le calla,
  • O le faʻasologa o le vevela o le manava (e le masani ona maua le x-ray, CT, MRI, faʻamaʻi),
  • pe a uma le glucose ma togafitiga fualaau faasaina, o suʻega faʻasolosolo o le gaioiga o gaioiga e faʻatulagaina.

E taua. E masani lava, ina ia faʻaitiitia le tikeri o le faʻaogaina o le inflammatory, o le tagata gasegase ua faʻataʻitaʻiina togafitiga fualaau faʻataʻitaʻi i le faiga o le ave o vailaʻau.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le faamamaina o spasms o le tasi o uluai galuega autu, talu ai o le tikeri o la latou faaaliga e mafai ona oo atu ai i le afaina o anaphylactic ma o se tuufaatasiga o le soifua manuia lautele o se tagata.

O le taumafataga o se tasi o vaega taua o togafitiga faafomaʻi mo maʻi o le pancreas. Talu ai o le mea tonu lea e le talafeagai ai mea taumafa lea e tele lava ina mafua ai le soliina o le vaega o meaʻai. O le mea lea, o le taumafataga i le taimi e tasi e tatau ona i ai ia fautuaga:

  • pe a uma ona faʻaalia mai le pisapisaʻi, e faʻatagaina le gasegase e 'ai mo le 2-3 aso ma naʻo le maeʻa ona tuʻu le tiga,
  • 'ai meaai e kuka ai meaʻai, e aunoa ma ni mea manogi, e le vevela ma vela,
  • e tatau ona 'ai sina vaega. E sili ona lelei le 5 taumafataga i le aso i lau taumafataga.

Faamaonia ma fautuaina oloa mo faamai pipisi:

  1. O le aano o le aano.
  2. Sour-milk products.
  3. Cereals, aemaise o le oatmeal.
  4. Leai fualaau suamalie ma fualaʻau.
  5. Laulaʻau teas.

Afai e te usitaia fautuaga uma a se fomaʻi, o le a le umi se taimi o le a oʻo mai. Ma e le o toe mamao ae toe faʻafoʻiina uma le faʻaogaina o meaʻai, ma o le a le toe i ai ni uiga le lelei e aunoa ma se fua. O le puipuia o le faʻamaʻi ma ona faʻamaoniga e sili atu ona faigofie nai lo le faʻamalolo.

Faailoga iloga o tiga


O faʻalavelave i totonu o le pancreas e mafai ona faʻalavelave ma tumau.

I le tulaga o le sa i ai muamua, o le localization o le tiga i le pancreatitis o loʻo i lalo ifo o le manava i le vaega, ma o le faʻavavega e maoaʻe.

I taimi masani, tatou te maitauina ai le afaina, tiga, paʻu, ma vavalalata e ogatasi ma le tulaga masani. E masani lava ona faʻaalia lenei mea pe a uma ona le tausisia le taumafataga ma auai i taumafataga uma. O tiga e onosaʻi, ae o le le amanaʻiaina o ia tiga e oʻo atu ai i se faʻaletonu o le tino.

O le mea autu o le taofi faʻateleina i le taimi, ona amata ai lea o gaoioiga masani o le olaga. E le o togafitiga o faʻasalaga e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le tiga ma e sili atu foʻi ona faʻateleina tulaga o le maʻi.

O le a le mea e fai i le osofaʻiga o le tiga pancreatitis?


E mafai ona e aveesea le maʻi tiga i le pancreatitis i le fale, ae ui i lea, e le fautuaina e fomai e faia lenei mea e aunoa ma le vaavaaiga a tagata tomai faapitoa. Ae e masani ona tupu e faigata ona faʻatali mo se fesoasoani faafomaʻi, o lea e tatau ai ona e taofi le tiga, ona e auina atu lea o le maʻi i se fomaʻi.

O le uiga autu o le osofaʻi o le tiga o le manino lea o le vevela o le tiga i le taimi o le nofo i luga o le nofoa, ma faʻapipiʻi le tino i luma.

Muamua fesoasoani i lenei mataupu e aofia ai:

  • faamautinoa le malologa atoatoa o le tino o le tagata maʻi, o le faʻasaina o gaioiga ma le gaioiga o gaioiga,
  • o le tofiaina o anapogi ogaoga,
  • o le faʻasaina o le taliaina o Panzinorm, Creon ma isi sauniuniga e aofia ai enzymes, aua o lenei mea e faʻapupula ai le tulaga,
  • aveina 0.8 mg o Noshpa poʻo Drotaverinum i tagata maʻi,
  • faʻaaoga i le vaega o le gland mai le pito i tua o le nofoa afi poʻo le pusa aisa,
  • o le tagata gasegase o loʻo i ai i se tulaga tuʻufaʻatasi ma le tino o loʻo sosolo i luma.

O le tui o le intramuscular 2 ml o papaverine e fesoasoani e faamamaina ai le tiga i pancreatic pancreatitis, ae o loʻo galue foʻi le fofo a Noshpa. Manatua e taua tele le mataʻituina o le manava o le maʻi - e tatau ona le lelei. O le mea sili lava o le taumafai e taofi lou manava seia oʻo ina faʻafilemuina le tiga, ona faʻasolosolo malie atu lea o le maʻi.

I le viliina, e tatau ona e faʻamaʻoina lelei le manava i tamatamailima e lua ma faʻapipiʻi i luga o le laulaufaiva. O le tele lava, o le vomiting e faʻamalieina ai le tiga, ae le maua ai se toomaga umi.

I mataupu pe afai e le gasegase le maʻi mai le gallbladder, o le a mafai e Alohol pepa ona faʻaitiitia le tiga i le pancreatitis. Ona o le tuumuliina o le talo i le taimi, o loʻo tulaʻi mai ai vavalavale ma o le galuega a le pancreas e faʻapitoa. O le taliaina o vailaau choleretic e tatau ona faia i le tuufaatasiga ma Noshpa, Drotaverin, Papaverine ma isi antispasmodics.

A maeʻa ona e faʻateʻaina le osofaʻiga, e le tatau ona e 'ai e tusa lava pe fia ai le malosi. Pau lava le mea e mafai ona faia e aunoa ma ni aʻafiaga ogaoga o le ave sina sina lauti suamalie po o le inu vai inu.

Ma le isi, e tatau ona auina atu i le falemaʻi le tagata maʻi, lea o le a tuʻuina atu ai ia te ia auala talafeagai uma e faʻaitiitia ai le tiga. E masani lava, o le tagata gasegase e tuʻuina atu i ai mea faʻaleagaina e faʻafefeteina ai le sua oona ma ona tafe. Kontrikal e lauiloa, toe faʻafoʻi puipui o le pancreas, ma le tauʻave lelei o le vevela, inisua.

Ma le isi, o le tagata gasegase ua faʻamaonia fualaau faʻasaina e puipuia ai le salalau atili o le mumū.

A maeʻa loa le tiga, e tatau i le tagata maʻi ona mulimuli i tulafono nei ma fautuaga:

  1. Ina ia tumau pea le fiaai mo aso e tolu: e mafai ona e inu sina laʻau suamalie poʻo se vai,
  2. A maeʻa aso e tolu, e mafai ona e amata taumafa i meaʻai vai,
  3. Taofi le 'ai (o lenei mea e faʻaaoga i le tausaga muamua pe a maeʻa le osofaʻiga) gaʻo, falai, ulaula, falaoamata ma meaai kuka, aua o ia meaʻai e faʻafefeteina ai foliga o le tiga.

O le tele o taimi, o togafitiga o loʻo fautuaina ai vailaʻau e lagolago ai le manava, pei o Alemagel, faʻapea foʻi fualaau e faʻamalosia ai le 'aina o meaʻai: Pancreatin, Mazim. Aua le galo e uiga i Linex, Lactone, Lacidophile, lea e toe faʻaleleia ai fatu.

Fomu o foliga mo le toomaga o le tiga i le fale


E uiga i le auala e faʻasaʻo ai le tiga ma le pancreatitis, e mafai ona e iloa mai oe lava mai le fomaʻi, pe amanaʻia le fautuaga a tagata tomai faapitoa.

  1. Faʻaaoga Spasmolytic e pei o Noshpa, Atropine, Papaverine, Platifilin fesoasoani e faʻasaʻo le tiga ogaoga.
  2. A maeʻa le faʻamalosi o le tiga, o le a avea ma mea e aoga ma fautuaina e le enzyme. Faʻasalalauga o Pancumen, Creon, Panzinorm, Pancreatin, Feso, Mezim e talafeagai. Latou te fesoasoani i le faʻamaonia o le nofoa ma faʻamalo le dyspepsia. E sili atu i le lima vaiaso le sili atu ona vevela, ma o le togafitiga o tiga masani o nisi taimi e sili atu i le tausaga.
  3. Afai e faia e le edema, faʻaaoga togafitiga o le antienzyme ma Gordoks poʻo sauniuniga Kontrikal. Masalo o le faʻaaogaina o le faʻalavelave mataga.
  4. I le amataga o le faʻaogaina o le tino, o le maʻi ua faatonuina le cefpsan, cefobid.

O nisi taimi o le pancreatitis e togafitia i vailaau masani e faʻaaoga ai moa moa ma lemoni.

O le a le mea e fai i se foliga masani o pancreatitis?


O le toomaga o le tiga i le popo pancreatitis e tatau ona amata i le fiaʻai atoatoa ma toe faʻamaʻi falemai o le maʻi. O le matelaina e tatau ona mavae ni nai aso. A maeʻa ona 'aʻai, e tatau ona faʻagasolo ina ia faasolosolo malie lava "ia aofia ai le" paʻu i le galuega.

O le faʻafefe faʻafeiloaʻiga o fualaʻau 'aina poʻo fualaau faisua, o fualaau aina e leai se faʻamaonia o le suamalie poʻo le oona e talafeagai. E taua tele le le faatagaina o le vevela i le suauu.

A maeʻa le tulaga o le fiaʻai, o le faʻamafanafanaga o le tiga i le pancreatitis e tupu e tusa ai ma le fuafuaga lenei:

  1. O meaʻai faʻasesea ua faʻatulagaina ina ia faʻaitiitia le aofaʻi o le gaʻo ua faʻaaogaina,
  2. Le faʻaaogaina o enzymes ma inhibitors e faʻaititia ai le pule faasela o meaola eletise,
  3. O faʻataʻitaʻiga e le o faʻamaʻi-fomaʻi ma antipyretic ua faʻamatalaina,
  4. E mafai ona faʻaaoga Okteroid, lea e poloka ai hormones neuroendocrin o le gastrointestinal tract - o le fualaau faasaina e talafeagai naʻo mataupu faʻafuaseʻi ma i ogaoga tiga,
  5. Taʻiala faʻasolosolo faʻamatalaga,
  6. Ua poloka le plexus solar ina ia mou atu le tiga,
  7. O le laasaga pito lata mai atonu o le tali atu a se fomai tipitipi, o se fuataga tele o togafitiga.

O le faʻavaveina o pancreatic pancreatitis o se faʻalavelave ma faʻafefeina le faagasologa, lea e tatau ona faʻatino i le fale ma le faʻaeteete ma le sao e mafai ai. Soʻo se vavaeese mai fautuaga e mafai ona taʻitaʻia ai le tulaga ma faʻaosoosoina ai tiga ogaoga.

Toe faʻaleleia le taimi pe a maeʻa le faʻamalolo


Muamua, e tatau ona e manatuaina, i le i ai o faafitauli i le pancreas, e tatau ona e lafoaia tumau le meaai masani ma avatu le fiafia i se mea paleni lelei, lea o le a le maua se tofo faalauiloa. O meaai uma e tatau ona fou ma faʻavelaina ile togafitiga ole vevela.

O ia fautuaga o le a le gata ina laveaiina oe mai foliga vaaia o le tiga, ae fesoasoani foi i le tino ia toe foi mai i le tulaga masani ma se tulaga o le mafanafana. O le solia o le taumafataga e mafai ona taʻitaʻia ai.

E masani lava, togafitiga pe a uma le faʻamaʻaloga e oʻo atu i le 10 aso, pe a maeʻa ona paʻu le tiga. Ae ui i lea, e tusa lava pe a mavae lenei vaitau, e tatau i le tagata gasegase ona faʻaaogaina togafitiga faʻapitoa pei o Creon. E fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le galuega. O le faʻaleleia o laina e talafeagai ai ina ia taofia ai le manaʻoga e faʻaumatia.

O le a taʻu atu e le fomai ia te oe le auala e sili atu ona lelei le tausia o le tino pe a uma ona taofi le tiga.

O isi fautuaga pe a maeʻa le tiga e aofia ai:

  • inu tele vai, tafe tila,
  • Faʻailoga Buckwheat porridge i luga o isi
  • o le faʻaaogaina o meaʻai maualalo, gaʻo meaʻai, falaoa falaoa, fualaʻau tipi,
  • faatapulaaina o gaioiga faaletino: moe malolo ma faamalolo malologa o le tino.

Ina ia le toe faʻalavelaveina oe i le tulaga o le maʻi, e tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa mea e 'ai, ae faʻapea foʻi le soifuaga masani. E faʻalagolago lava ia te oe pe o le a le umi o le ae galue ai e aunoa ma ni faʻaletonu.

O lenei ua e iloa le auala e faʻaitiitia ai le tiga i pancreatitis, ma le auala e amio ai i se tulaga faigatā - aua le faʻatagaina lou ola maloloina!

  • Le faʻaaogaina o se pili mo le monastery mo togafitiga o pancreatitis

O le a e maofa pe vave vave ona tupu le maʻi. Faʻaeteete i le pancreas! E sili atu ma le 10,000 tagata ua matauina se tulaga lelei o le alualu i luma i lo latou soifua maloloina e ala i le inu i le taeao ...

O le a le uiga o le siama o le pancreatitis faʻamaʻi?

O maʻi gastrointestinal uma e le gata ina laveaʻiina ai le tele o faʻalavelave, ae faʻamaʻapeʻa atoa ai le soifua maloloina o tagata, e aofia ai le oti.

Le ata o le maʻi pancreatitis ma isi faʻamatalaga

Hemorrhagic pancreatitis o se tasi o na faʻamaʻi e le gata ina oʻo atu ai i se faʻafitauli i le tulaga lautele, ae o loʻo faʻaalia foi i le vave faʻaleagaina o le pancreas.

Faailoga ma taʻiala o togafitiga o le pancreatitis pagatia

O faʻamaʻi o le pancreas e aʻafia ai tagata i le toetoe lava o tausaga uma, peitai, o pancreatitis faanatinati o le vaega lea o maʻi e aafia ai tagata matutua ma tagata matutua.

Faailoga ma metotia o le togafitia o le vevela o le pancreas

E masani lava o le atinaʻeina o lenei faʻamaʻi mafai ona natia lona gaioiga mai ni nai aso i le vaiaso. O nisi taimi e tupu ai le mumu e mafai ona alu faalilolilo ma faʻaalia ona faʻailoga ina ua mavae ni nai vaiaso.

E faʻapefea ona e iloa o loʻo i ai i le pusi le tiga o le manava?

Faailoga o le tiga o le manava e le mafai ona iloagofie - e mafai ona iloa foliga o le pusi i foliga vaaia; e mafai foi ona iloa pe a paʻi le manava e faʻalavelave ai le pusi.

O isi faʻamaoniga e ono eseese e faʻatatau i le mafuaʻaga autu, mo se faʻataʻitaʻiga, o se pusi ma giardia o le a mafatia mai le manava, o se pusi e iai maa fatu fatu e ono faigata ona maua.

O vailaau faʻamaʻi, siama faʻamaʻi ma parasitic (faʻataʻitaʻi, lamblia) e masani ona mafua ai le vomiting ma le manava. Giardia e mafai ona maua ai se manogi manogi, mafiafia.

Faailoga o le oona e faalagolago i le ituaiga. E foliga mai ua fenumiai lau pusi, o loʻo i ai le puafiti i le gutu, o le vomiting, cramps - o lenei mea oona.

Faailoga o le kanesa e masani lava ona le mautonu, ae mafai ona aofia ai le le lava o le manaʻo, toto i totonu o le nofoa, suiga i masaniga, ma le alu i le falemaʻi - faamaʻi, manava.

O le a le mafuaʻaga o le tiga o le tino i pusi?

  • Ascites o se faʻaputuina o le suavai i totonu o le lua.
  • Campylobacteriosis o se faʻamaʻi pipisi lea e mafai ona tuʻuina atu mai pusi i tagata.
  • O le kanesa o le numera o kanesa lea e mafai ona afaina ai le manava o le manava, mafua ai le tiga.
  • Faʻailogaina - faigata i le pasi nofoa.
  • Iniseti peritonitis i pusi o se faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi e mafua mai i le coronavirus.
  • O le pancreatitis o se mumū o le pancreas.
  • Manuia o meaʻai - o le le faapalepale e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaputuina o gaʻo i totonu o le manava, e mafua ai le tiga ma le faʻamalosi.
  • Faʻalavelave faʻamaʻi - ona o le meaai (o lenei mea e le taatele i pusi nai lo taifau), kanesa, lauulu.
  • O fatugao o fatugao o togafiti.
  • Giardia o se microscopic parasites lea e puleaina ai le togafiti laiti.
  • Faʻatauga - O le tele o vailaʻau e mafai ona oʻo atu i le tiga o le tino i pusi. Mafuaʻaga taatele o mea oona: faʻafefete, fua oona, fualaau oona, aspirin, sukalati.
  • O le peritonitis o se mumu o le peritoneum, o le mea lamolemole o loʻo faʻapipiʻi le vevela o le manava.
  • O Pyometra o se siama siama mai le fatu.
  • Lueina o le vevela - e masani lava o se taunuuga o se mea e faʻafefeteina poʻo le fugaina o le urinary.
  • Salmonellosis o se siama siama e mafua ai le mumū o le puipui o le intestinal.
  • Urinary faalavelave.

E faʻapefea ona iloa maʻi tigaina?

O le a faia e lau fomaʻi se suʻega faaletino o lau pusi ma o le a fesili ia oe e uiga i le tulaga o le pusi. O le a ia fia iloa pe o le a le umi na i ai le tiga o lau pusi i lona manava, pe ua e matauina isi faailoga, o le a le ituaiga meaai e 'ai e le fagafao, atonu na ia' aina se mea e le tatau ona ia maua?

O suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga o le a faʻalagolago i le mafuaʻaga fuafuaina, ae mafai ona aofia ai:

  • Se ultrasound abdominal and / poo le X-ray e siaki ai totoga mo tumutumu, maa o fatugaʻo, hernias, ma le mumū.
  • O le suʻega o le toto, suʻega o le toto o meaola, ma le faʻamalositino e siaki ai le gaioiga o le tino mo faʻamaoniga o faʻamaʻi ma / poʻo le mumū.
  • Suʻega a Stool mo vailaʻau.

E faapefea ona togafitia le tiga o le tino i totonu o se pusi?

Togafitiga e faalagolago ile mea na afua ai le tiga o le manava ma atonu e aofia ai:

  • Antibiotics mo togafitiga o faʻamaʻi pipisi.
  • Sterilization and antibiotics mo togafitiga o pyometers.
  • Togafitiga e ave ai soʻo se kanesa poʻo le tino.
  • Lagolagosua mo togafitiga e pei o vai inu, tiga, vailaau faʻasaina.
  • Antibiotics poʻo togafitiga anti-parasitic mo giardia.
  • Aveesea o le vai mai le vevela o le manava ma togafitiga mo togafitiga o ascites, faatasi ai ma le faʻaumatiaina o le mafuaaga autu.

O le togafitiga mo le faʻaonaina e faalagolago i le toxin i totonu o le tino, ae mafai ona aofia ai le gaogao gaʻo (pe a fai e te 'ai se meaʻai talu ai nei), gaʻo faʻafesoʻotaʻi, vailaʻau e pulea ai faoa, vitamini A e tuiina i le oona, ma le ethanol e aveese ai le faʻamalosi.

O faʻamaʻi pipisi o viral, e pei o le FIP, o le tele lava o mafaufauga, o loʻo ofoina atu le lagolago, o le mea e leaga ai, o le maualuga o le tino mo lenei faʻamaʻi e maualuga tele.

Faitau e uiga i le fatu o Devon Rex iinei.

O le tusiga na faaaogaina mea e faaaoga:

Faʻafefea ona faʻaleleia le tulaga i le fale

O mafuaʻaga o le tiga i totonu o le manava e mafai ona tele, aʻo le i oʻo mai se taʻavale, e le mafai ona e faʻaaogaina se paʻu afi, tuu se enema pe faʻaaoga fualaau. Afai e faʻamaonia e le fomaʻi se colic faigofie, e mafai ona e faia faiga nei:

  • inu lua No-Shpa paʻu, inu i le fala o le mint,
  • faʻaaogā se paʻu mafanafana mafanafana i le gaogao e faʻavave ai maso ma faʻasaʻo le spasm,
  • faia se faʻamamaina faʻamāina i le mint poʻo le pama lemoni,
  • afai o le atuatuvale o le mafuaʻaga o le osofaiga, e mafai ona e faia ni mea faʻatau,
  • inu i se teuteuga o le ola mama, chamomile,
  • faʻaaoga se faʻamaufaʻailoga saʻo e iai le belladone pe ave se piligi o Bekarbon, Besalon.

A maeʻa ia mea na tutupu, e tatau ona e tuʻuina atu meaai mo le sefululua itula. E mafai ona inu le lauti mafanafana ma ni meaʻai mai le falaoa paʻepaʻe. A maeʻa lenei mea, e fautuaina e mulimuli i se meaʻai, e le aofia ai ni oloa mai le taumafataga e mafai ona faʻaosofia ai le tele o le gaosiga o le kesi.

Ina ia aveesea le tiga o le paʻu i totonu o le manava, e tatau ona sui lau meaai. Ina ia faia lenei mea, e fautuaina le faʻaaogaina o se mea paleni e aofia ai mea maloloina ma lelei. E tatau ona 'ai e tusa ma le lima i le ono taimi i le aso i ni vaega laiti ina ia aua neʻi ave le avega o le manava. E fautuaina le faʻaaogaina o pata, supa mama, pateta paluga, vitamini, fualaʻau 'aina, fualaau aina.

E faapitoa le aoga o oloa susu. E fautuaina e faaopoopo se vaiinu e pei o susu i kofe ma lauti. E taua tele le maualalo o mea e maua ai meaʻai susu. E le mafai ona sili atu nai lo le 3,000 calories i le aso. Faailoa atu le suauu olive i totonu o le taumafataga, ona e iai sona aafiaga faamalolo. E matua fautuaina malosi tagata e taumafa meaai e inuina vai inu vai e aunoa ma le kesi, togalaau ma mea teuteu.

  • O le taumafataga mulimuli i le lua itula ao lei momoe
  • ae le o le fiaai, ae le o le faʻaleagaina foi o meaai,
  • taumafa lemu lemu
  • 'ai i ni vaega laiti
  • o meaai e tatau ona mafanafana, ae leai se tulaga vevela, malulu,
  • E faʻasaina le 'ai i meaʻai faʻafefete, mea vevela, mea vevela, salima, meaʻai.

E le gata i lea, i lalo o le faasaina o: mea inu suamalie, legumes, mushrooms, sweets, oloa fou tao tao, meaai kuka, soisi ma sausago.

Afai o le manava o le manava, ona faʻataʻitaʻiina lea o vailaʻau mo togafitiga, e ave i latou e tusa ai ma faatonuga faʻamautinoa ina ia le afaina ai le tino. Ole laʻititi o togafitiga e sefulufa aso. Ona mafai lea e le fomai ona faatonuina se togafitiga lona lua, faatonuina o fualaau, injections, meaai ma faatinoga talafeagai. Pe a faatonuina se taumafataga, e tatau ona amanaʻia uiga o le tagata maʻi, faailoa faʻamaʻi pipisi, faʻalogo faapitoa i suiga o tausaga.

O le tigaina o le tiga i le manava atonu o se taunuuga o le le paleni, le popole ma le fefe, ma e ono taʻu mai ai se maʻi ogaoga e manaʻomia ai togafitiga vave. Afai oe popole e uiga i le le lelei ma le faʻaaogaina o lagona, faʻapea foʻi ma isi faʻaʻailoga, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

O le tamaititi ma le tagata matua na maua le tiga o le manava o le tino. Mo nisi, o se spasm ogaoga e le tumau, mo isi na faasolosolo taimi uma. E faʻapefea ona faʻamatalaina lenei mea ofoofogia? Ma o le a le mea e tatau ona faia i le colin intestinal? O mafuaʻaga o le manava o le manava ma meaʻai e tatau ona aʻoaʻoina mulimuli ane.

O fea e alu i ai:

I le avea o se okeni, e tele sona sao i le olaga o le tino o le tagata. Faatasi ai ma le fatu, e mafai ona taʻua o se ituaiga o inisinia, o le gaosiga o meaʻai, e maua ai le malosi malosi mo le tino atoa, ma maua ai le malosi e galue ai.

Ae, e pei lava o soʻo se okeni, o le manava e ono aʻafia i faʻamaʻi eseese poʻo ni faʻafitauli le tumau. O se tasi o ia faaletonu o le colic.

Gastric colic e tupu ona o le faʻalavelaveina o le mea o loʻo gaosia.

E le o se faʻamaʻi faapena. E na o le solia o le gaioiga o gaioiga taʻitasi o le gastrointestinal tract poʻo le faʻaogaina o gaioiga o meaʻai.

E le mafai ona iloa le paʻu o se faailoga e ese mai ai, ae o se faʻalavelave o tulaga e mafai ona tupu taʻitasi ma i se tuʻufaʻatasiga eseese.

Faʻafeiloaʻi o ia o se mea faʻapitoa. Latou te fai ma sui o le vavaega o maso o le manava, lea eo mai faatasi ma vaivaiga malosi, lautele.

O nisi taimi o le gasea ma le vomiting ua faaopoopo atu i nei faailoga. O le tiga e masani lava ona sili ona ogaoga e manatu ai se tagata o le mea lea o se "embryo", tosoina ona tulivae i lona manava ma afifi ona lima i lona manava.

Gastric colic atonu e ese le taimi. I se tasi o tulaga, e mafai ona gauai i totonu o ni nai minute, i le isi, o lenei tulaga e le mafai ona alu ese mo le tele o itula. O tiga i lenei mataupu e mafai ona ese mai le natura:

  1. taimi faʻapitoa (paroxysmal) - i le va o taimi o le amataga o le tiga ei ai setete o malologa,
  2. toso
  3. oti

O le maualuga o le tiga e mafai foi ona eseese:

  • tiga laʻitiiti
  • talafeagai
  • faʻalauiloa.

E masani lava, o le gastric colic e faʻatasi ma se tiga faʻalauiloaina. I lenei tulaga, e foliga mai, ei ai se ituaiga o galuega. Afai o le tiga e vaivai, o le tiga, i se isi itu, e mafai ona faʻaalia se ogaoga leaga i se tasi poʻo le sili atu o okeni.

Faatasi ai ma le manava i totonu o le manava, o le tiga e mafai ona lagonaina e le gata i lona eria. E mafai ona susulu i isi totoga ma vaega o le tino, o lona uiga, e foliga mai e le afaina le manava, ae, mo se faataitaiga, o le pito i lalo. E mafai foi ona feteʻenaʻi le feteʻenaʻiga.

Ona o lenei mea, o le fuafuaina o le mafuaaga o le colic e sili atu ona faigata. E le gata i lea, faatasi ai ma le le atoatoa o le gaioiga o le gastrointestinal tract, e leai ni suiga faaletino poʻo le faʻaaogaina faʻainisinia o gaioiga ma totoga o le tino, lea e faʻapupula ai foi le faigata i le fuafuaina o mafuaʻaga o spasms.

Aisea e tupu ai le colic i le manava

O meaai le lelei e mafai ona mafua ai le manava o le manava.

O mafuaʻaga uma o le manava o le manava e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua e faʻalagolago i le natura o le amataga o colic.

O le gasegase galue e mafua mai i le le atoatoa o metabolic process and the activity of the system. O le mea lea, faatasi ai ma mafuaʻaga e mafua ai le tupuga o colic, e mafai ona tatou vaʻaia:

  • meaai le lelei (meaai le lelei, le lava le taumafa o meaai, meaʻai - tautala ao 'ai, maua se meaʻai i le alu, faʻailoga taumafataga, taumafa),
  • taimi masani faigata
  • leaga leaga: inu, ava malosi ma fualaau faasaina, ulaula,
  • ave ni fualaau faapitoa
  • vailaau faʻasaina (galue i fale faʻalavelave, faʻaleagaina o le siʻosiʻomaga o le siosiomaga),
  • oona o eseese aano (o meaʻai, ava),
  • aafiaga faʻainisinia (taunuʻuga o faʻatinoga i luga o le vaega o meaʻai),
  • o se taunuuga o maʻi ua mavae,
  • fesuiaiga o le tau ma le 'ai o meaʻai fafo,
  • le maalili.

O Gastric colic o le natura masani e mafua ai le faaleagaina o totoga o le gastrointestinal tract:

  1. faʻaogaina o le faʻaleagaina
  2. afaina o le ulcers.

Faʻalagolago i punaoa o colic, o le togafitiga e faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi o le a faalagolago.

O le suʻega toto o le a fesoasoani e fuafua le mafuaʻaga o le colic i le manava.

I le mauaina o se tagata maʻi i faitioga a colic, o le gastroenterologist muamua e aoina ma auiliili le talafaʻasolopito o le faʻamaʻi ma le soifuaga o le tagata na faʻaaogaina, faʻapea foi ma le talafaʻasolopito o lona aiga. Ina ia faia lenei mea, e mafai e le fomaʻi ona maua fesili nei:

  • Le umi ma le natura o le tiga.
  • Le i ai o faʻafitauli i le gaioiga o le manava (faamaʻi, toto).
  • Le tupuga o le vomiting ma le fiva.
  • O le mea moni o le tagofia o fualaau faʻamaʻi ma le i ai o se aafiaga lelei mai le latou pulega.
  • O le soifuaga o le tagata maʻi, o lona masani ai.
  • Le auai i le taimi ua tuanaʻi ma le taimi nei o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract i se maʻi ma tagata o lona aiga.
  • E le gata i lea, afai o le faʻataʻitaʻiga muamua lenei, e suʻe e le fomaʻi le tagata gasegase, siaki (suʻega ma taps) le manava ma, aemaise lava, le vaega pito i luga (o le vaega o le pito i lalo o le paʻu o le abdomina e tutusa ma le vavao o le manava i luga o lenei puipui).

Ona auina atu lea o le tagata maʻi mo suʻega suʻesuʻe. Atonu e te manaʻomia:

  1. aofaʻi ma faʻamalosi
  2. suʻeina o le toto,
  3. suʻesuʻeina o le toto feusuaʻiga,
  4. o le masani o se kopi.

Ina ia faamanino le ata o le faamai, o le tagata gasegase e alu i le mea e tatau ona fai mo suesuega o meafaigaluega:

  1. e mafai ai ona e iloiloina le tulaga aoao o okeni.
  2. O le suʻega X-ray e le maua ai se saʻoga saʻo i le setete o gaʻo ma totoga o le manava o le manava, ae e mafai ai ona e vaʻai i le i ai ma le tufatufaina o gaʻo ma vai i totonu o le ata. E faavae i luga o lenei faʻamatalaga, o nisi o faaiuga e mafai ona tosina mai e uiga i faʻafitauli o loʻo tupu i le vaega suʻesuʻeina o le tino maʻi.
  3. - le auala e sili ona saʻo ma faʻamatalaga o meafaigaluega faʻapitoa. I luga o se komepiuta komepiuta, o le ata o totoga o loo faʻaalia i le faʻatusaina o le tolu-vaega. O ata o siaki taʻitasi e le faʻafefeina e le tasi le isi, e le pei o se x-ray. O okeni taitasi e vaaia i se vaega, e mafai ona e iloilo lona foliga, lapopoa, tulaga o tisipenisione. O faʻatautalanoaga faʻatautaia e mafai ai e oe ona fuafua le i ai o tino mai fafo i le vaega suʻesuʻeina o le tino, suiga o le patho i siama ma tisifika o totoga.

E faʻavae i luga o faʻamatalaga na maua i le taimi o le suʻega o le maʻi, o lana fomaʻi o loʻo faia se polokalama togafitiga. E tatau ona manatuaina o togafitiga faʻafomaʻi (e aofia ai le faʻasolosolo fesoasoani) e mafai ona umi mo se taimi umi lava.

I lenei tulaga, e tatau ona e asiasia i taimi taʻitasi lau togafiti togafitiga ina ia mafai ai ona ia iloiloina le aoga o le togafitiga faʻasolosolo ma, pe a manaʻomia, fetuunai togafitiga.

Pasreatic spasms: pe faʻafefea ma pe faʻafefea ona faʻasaʻo le tiga

O le malosi o le vomiting tonu e faalagolago i le ogaoga o le tiga o le tiga. O vailaʻau faʻasagalaʻau e le aoga. Ina ia faʻamalolo spasms, e fautuaina e filifili se tulaga lelei, ma i le taimi nei, valaau mo fesoasoani faʻafuaseʻi.

O le gasegase o le pancreatitis e iai le lamatiaga o le oti. O le mea lea, afai e te iloa ni faailoilo o se mea e le lelei ai i totonu o le pancreas, faanatinati e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Mo le toomaga o le tiga ma le taofiofia o le mumū, e tusa ai ma le mataupu faavae o le "Mataʻutia, fiaai ma le filemu":

  • O le tagata gasegase e maua i le fiaʻai i aso uma. Mo le 24 itula e faasaina le 'ai i soʻo se meaʻai.

  • Faʻamatalaina se vai tele, e taʻitaʻia e le suavai faʻapitoa.

  • O se faʻamalosi malulu e faʻaaogaina i le vaega o le manava manava o loʻo i ai le pancreas.

  • Vaʻai le tulaga o le maʻi i se falemai i lalo o le vaavaaiga a le au fomaʻi.

O le aveeseina o spasms mai le pancreatitis i le fale e matautia, aua o le le atoatoa o amioga e mafai ona oo atu ai i le le lelei o le ola maloloina ma le leiloa o taimi taua.

I le falemaʻi, o le tagata maʻi o le a faia se suʻega atoa, e aofia ai le tuʻuina atu o le toto, feces ma urine tests, faʻamatalaga faʻamatalaga, suʻesuʻega x-ray. Afai e manaʻomia, faʻaaogaina ma / poʻo le faʻataʻitaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi o le paʻu abdomina o le a faia. Ma o le mea pito sili ona taua, i se tulaga ogaoga, o le taotoga o le a faia vave.

I le toe faaleleia, ua faʻamaonia ai le togafitiga o pancreatitis. O le tagata maʻi e tatau ona ave ni meaʻai, enzyme ma faʻamalosia fualaau faasaina. O gaoioiga faaletino e tapulaa. Taʻaloga e afaina tele mo le pancreas e le faʻatagaina (tamoe, osooso, ma isi). O le faʻatagaina o se togafitiga o togafitiga.

O le tausisia o meaai mo pancreatitis mo le tausaga e tasi o le ki lea i le toe faaleleia o le ola maloloina. I le lumanaʻi, ua faʻalauteleina le taumafa, aʻo faʻaauau pea le inu i meainu malolosi, meaai gaʻo ma le tele o meaʻai.

Pancreatitis tiga tiga: o le a le mea e fai, vailaʻau ma meaʻai

O tagata uma lava ua oʻo i le tiga i le pancreas ia le itiiti ifo ma le tasi le taimi e iloa ai le le lelei ma le gasegase e mafai. A oʻo ina le maua le malosi e faʻamalosi ai, e le o iai le malosi e tumau ai, ma o le falemaʻi ua tuai, e le o muamua, o le iloa pe faʻafefea ona aveese le tiga ma le pancreatitis i le fale e aoga.

E le faigata le faʻaosoina o le faʻamaʻi ma tiga mulimuli ane: o le taumafaina o meaʻai po o meaʻai vevela, faʻavalea o ava malosi poʻo le i ai o tulaga alualu i luma o gastritis ma isi pathoces ua lava. I aso nei, o tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi o loʻo feagai ma pancreatitis.

O le gastroenterologist sili o le Malo o Rusia: "Ina ia aveesea le pancreatitis ma toe faʻafoʻi le uluai soifua maloloina, faaaoga le faʻataʻitaʻiga auala: inu vai afa ipu mo aso e fitu i se laina ...

E faʻapefea ona e malamalama o le tiga o loʻo e faʻalavelave ai oe mai le pancreas, ma e afaina i le pancreatitis?

Pasosoic spasm: faailoga ma togafitiga

Pe a le faatulagaina lelei le pancreas, ona oʻo lea i se tagata e masani ona oʻo i tiga, faʻavavevave ma e oʻo lava i colic. O lenei tulaga e masani lava ona le mafai ona faʻaaogaina mo le aso atoa. O le mea lea, e aoga le iloa o le mafuaʻaga o lenei tulaga, faʻamaoniga, faʻapea foʻi ma metotia fesoasoani muamua ma togafitiga talafeagai.

Faʻafefea ona fesoasoani i se osofaʻiga o pancreatitis i lou lava fale

O tagata e maua i le pancreatitis e mafai ona masani ona oʻo i faʻamaʻi tiga. O le a le mea e fai i nei mataupu ma le auala e mafai ona e fesoasoani ai i le osofaʻiga ae le o maua togafitiga faafomaʻi. O le a tatou aʻoaʻoina e uiga i lenei mea i lenei tusiga.

Faailoga o le tino pancreatite

O se mea taua i totonu ole tino i totonu o le tino o le pancreas, lea e fesoasoani e faʻatau meaai. E faʻailoa ai foi le tele o hormones ma enzymes e talafeagai mo le faʻalaumalie. O le afaina i le pancreas e mafua ai se maʻi e pei o le pancreatitis.

E lua ituaiga o faʻamaʻi:

I nei tulaga uma e lua, o le faagasologa o le mumusu o le pancreas e faʻatasi ma le tiga tele. Afai e leai se togafiti talafeagai ma togafitia e le tagata maʻi le meaʻai, o loʻo i ai se liona o se mea e le o le tino, o se taunuuga o lea mea, e mafai ai ona maliu le tagata.

I le tino o le pancreatitis, o mea nei e masani ona tupu:

  • tiga i le hypochondrium i le taumatau,
  • fusi paʻu i tua
  • tafa ma gagging
  • afaina,
  • leai se manaʻo
  • o le mamafa e paʻu
  • tiga o le ulu
  • o faailoga o tachycardia o loʻo matauina.

E le gata i lea, o le tiga e mafai ona faʻavaivaia pe a nofo le maʻi ma o le a tosoina ona tulivae. E tusa lava pe ua pasi le osofaiga, e tatau ona e sailia se fesoasoani mai se fomaʻi e aloese mai ai i le ogaoga o taunuuga.

E masani lava o fesili e tulaʻi mai e tatau ona faʻafesoʻotaʻi e tagata tomai faapitoa e iloa ai faailoga o le tino pancreatite.

Afai o nei faʻaʻailoga e tupu, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi maʻi o lē, i le suʻesuʻeina o le maʻi o le maʻi, o le a tuʻuina atu ai se faʻamatalaga i se gastroenterologist.

O le a ia faia se suʻesuʻega ma faʻatonu togafitiga mo le tagofiaina o vailaʻau ma mulimuli i se meaai malosi. Afai e manaʻomia, oe manaʻomia le feutagai ma se fomai tipitipi ma isi tagata tomai faapitoa.

O le a le togafitiga e manaʻomia

A maeʻa le osofaʻiga, e le mafai ona e 'ai meaai, e mafai ona faʻaleagaina ai. Ae ui i lea, e le tatau ona e faatapulaa lou inu i le inu. E fautuaina e tagata popoto le inu vai inu vevela po o le lauti suamalie.

E faʻafefea ona faʻamalieina tiga ogaoga ma pancreatitis, e toʻatele tagata maʻi e fiafia i ai. A maeʻa ona faʻamaʻi le tagata maʻi, e tatau ona faʻamaonia mai i le falemaʻi.

I totonu o le falemaʻi, o le a latou faʻamamāina le tino, tuʻu laʻau talafeagai, faʻamaonia fualaau e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le pancreas ma faʻamalolo le mumu.

O loʻo faʻamautuina faʻamaʻi faʻamaʻi ma nei vailaʻau, ona o le maʻi mafaufau o le tagata maʻi e mamafa i taimi o togafitiga.

E le gata i lea, pe afai e manaʻomia, togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi, inhibitors enzyme pancreatic, faʻatoʻaina o polotini ma vaifofo vai.

Afai e leai se togafitiga talafeagai, o osofaiga i aso taitasi e ono oʻo atu ai i le faʻaumatia o le okeni ma le oti. O le mea lea, e tusa lava pe mafai ona aveesea le tiga o le tiga, e tatau ona vave faʻafesoʻotaʻi atu i se fomaʻi ma saili le latou mafuaaga.

Puipuiga pe a uma se osofaiga

I le pancreatitis e le masani ai, o le faoa faamalosi e mafai ona mamafa, o lea e taua ai le iloa pe faapefea ona aveese le mumu o le pancreas i le fale.

O a fualaau faasaina e tatau ona faia i ni tulaga faapitoa o le a mafai ai ona piki le fomai tipitipi, faapea foi ma le faatonuina o a latou tui.

Fesoasoani muamua mo le pancreatitis i le fale o le a fesoasoani e puipuia ai faʻalavelave ma e mafai ona faʻaolaina ai le ola o se tagata.

O le a le mea e fai i le pancreatitis i le fale, pe a fai o se faʻavavega e faʻaalia i taimi uma. E taua le ave uma o vailaau ua fautuaina e lau fomaʻi ma mulimuli i se meaai faapitoa. A uma, o le tiga ma le pancreatitis e masani lava ona tupu ona o le solia o tulafono paleni.

O lona uiga, 'ai o meaʻai vevela, suamalie pe sili atu ona suamalie. O se taunuuga, o le tafe o le sua o le vai inu ua faʻalavelaveina, o ona suiga o loʻo suia, ma o le tagata e faʻaalia faailoga e pei o le gaioiga ma le vomia.

O le tausisia o le taumafa o le a galo e uiga i le sili atu ona faigata o le maʻi.

O le a le mea e fai i osofaiga o pancreatic

Pancreatic attack - o se tulaga e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi. O faʻafitauli o le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia manino mai o le soifua maloloina o le tagata ua vave ona tupu.

I le avea ai o se tulafono, o le faʻateleina o le pancreatitis e atiina ae ona o mea leaga ogaoga o meaʻai, faʻavaleaina o le ava malosi, gaioiga faʻale-tino poʻo le mafaufau, faʻapea foʻi ma gaioiga a isi mea e faʻaosofia ai.

O faailoga autu o le maʻi

O faʻafitauli o se osofaʻi osofaʻi faʻafuaseʻi e faʻafuaseʻi ona atiaʻe faʻafuaseʻi. O le faʻaaliga autu o se tiga ogaoga e tupu muamua i le itu taumatau o le fatafata ma faasolosolo lava e salalau atu i le afa agavale.

E mafua ona o le faʻaleagaina o le namu, lea o loʻo i ai i le tele o numera i le endocrine gland. O le iʻuga o le edema o le okeni ma faʻavaivaia le lolovaia, o le faʻamalositino e faʻapupula i le pancreas, lea e oʻo atu ai i le faʻapalapalaina o ona lava lava gaʻo, o se taunuuga lea e tupu ai le tiga tele.

O lagona le fiafia e masani lava ona tuu i lalo o le tauau poʻo le tua. O nei faailoga e mafai ona taʻitaʻia ai se mea sese i le siama, ma o le taunuuga lea e manaʻomia ai le faʻataʻitaʻiina o faʻafitauli eseese ma le faʻaleagaina o le myocardial, lea ei ai faʻaaliga tutusa. A aʻafia i le faʻaogaina o le faʻaogaina o le peritoneum, e aliali mai ai ni faailoga fou.

O nei mea e aofia ai le tele o le tiga pe a afaina le manava. E le gata i lea, afai e te lolomi i luga, e mafai ona faaleleia le tulaga mo sina taimi puupuu.

O se faʻamaoniga taua o se mea e le lelei ai le vaega o meaʻai. O tiga matuia e o mai faatasi ma le vomiting, lea e le maua ai le toomaga ma e faʻavaivai. A mavae sina taimi, o le talo e aliali mai i le vulu, ma afai o le manava ua leai se aoga, ua na o ni faʻamalosi malosi ma le taoto e tumau.

O le leʻoloa o le faleoloa e atiaʻe i foliga o le manava. O se taunuuga o le faʻamalositinoina o le totoga o le intestinal, o totoe o meaʻai e leʻi faʻaaogaina o loʻo i ai i le feces. Ae ui i lea, o le malosi e mafai ona tupu i ni nai aso. E mataʻituina le manogi, lea e oʻo atu ai i le totoina faʻapitoa. O se paʻu paepae e aliali i luga o le laulaufaiva.

O isi faʻamaoniga, o loʻo i ai se faʻalautelega tele o le vevela o le tino. E vaivai se tagata, e le mafai ona tu i ona vae. Soo se gaioiga eo faatasi ma le tiga, o lea e taumafai ai le tagata maʻi e maua se tulaga toʻafilemu lea e aumaia ai se mea itiiti laitiiti.

Faatasi ai ma isi faailo o le pancreatitis, o le oso i le toto maualuga o loo matauina, lea e mafai ona faateleina pe faaitiitia ai foi. O le pulupulu e vaivai ma vave faʻaolaina. O se taunuuga o le vomiting, o le hypovolemia e atiina ae, o ona uiga o le malulu ma le suiga o le lanu o le paʻu i se lanu vaivai e le lelei.

O le faʻaalia o nei faʻafitauli o le tino o loʻo faʻaalia ai se soliga ogaoga o le soifua maloloina o le tagata maʻi, aemaise lava mo nisi o aso na taumafai ai le tagata e foia le faafitauli na o ia lava ma e leʻi sailia se fesoasoani faafomaʻi.

Fesoasoani faʻafuaseʻi

O faʻamaoniga o se osofaʻi faʻalavelave e faʻaalia e le malosi o le faʻalauiloaina e le mafai e se tagata ona taulimaina na oi latou lava ma sailia se fesoasoani faafomaʻi.

E faʻafefea ona faʻamalieina se osofaʻiga pe afai e leai se auala e valaʻau ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo se tagata e mamao ese mai le taulaga? I lenei tulaga, o le fesoasoani muamua e pa'ū i luga o aiga poʻo uo.

Ina ia faʻamalieina osofaʻiga o pancreatitis, e tatau ona tuʻuina atu i le tagata maʻi se malologa atoatoa. E le tatau ona ia faia ni suiga faafuasei. O le tulaga sili ona lelei o le nofo, faʻapipiʻi i luma i sina itu.

Fesoasoani Muamua mo se osofaʻiga o pancreatitis e aofia ai le faʻaaogaina o antispasmodics ma analgesics. O lenei mea o le a faʻaumatia ai le vaʻaia o le mea e faʻaogaina ma aveese le mealilo mai le okeni ina ia le amata ona eliina e le pancreas. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga fualaau nei:

Muamua lava, e tatau ona faʻaaogaina le malulu i le vaega o le pancreas, lea e tu i le va o le pute ma le sternum, e faʻaitiitia ai le gaioiga o le faʻaogaina o le tino. Mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona e faʻaaogaina se afi mumu e tumu i vai malulu, o fualaau 'aina matala ma isi auala faʻaleleia. Ina ia taofia le malulu i luga o le paʻu, e tatau ona afifiina le aisa i le tele o ie.

O le a le mea e fai ma pe faapefea ona taulimaina se osofaiga? O le tulafono muamua o le faʻamamaina lelei o le le mautonu ma le toe maua mai o le maʻi o le faʻasaina tele lava ona 'ai i le taimi o le faʻamaʻi tele o le maʻi.

E mafua ona o le mea e mafua mai i le gaosia o meaai i totonu o le gastrointestinal tract, o le gaosia o enzymes ua faʻaaogaina.

Ae ui i lea, talu ai ona o le mumunia e le mafai ona faigofie ona ulufale i totonu o le manava, o le maʻi o le maʻi e sili atu ona leaga, ona o le lamatiaga o le tataina o le okeni.

E le mafai ona e 'ai e le gata i le aveeseina o le osofaiga, ae o le 1-3 foi aso pe a mavae lena mea, o le a le toe i ai le afaina ma le fula o le tino. E naʻo le mama, e le mafai ona faʻamalosia le suavai, e pei o vomiting matuia e mafua ai le vevela tele. Inu le vai i ni sipuni, ae masani lava. O lenei mea o le a taofia ai le toe faʻafouina o le vomiting.

Vaʻaia togafitiga

O le vave aveeseina o le osofaiga o le a mautinoa ai e leai ni faʻafitauli faʻalesoifua maloloina mo le maʻi. O le mea lea, e le tatau ona faʻatali mo mea uma e fai na o ia lava;

Aʻo leʻi oʻo mai le taʻavale a le falemaʻi, e le mafai ona faʻafetaui le osofaʻiga, e mafai e le fomaʻi ona faʻaaogaina faʻasalalauga ma faʻamaʻi. I le le i ai o se taunuuga lelei, e tatau ona aveese le osofaiga ma togafitia le pancreas i se falemai, pe afai ei ai le avanoa mo se suʻega maeʻaeʻa o le maʻi ma fuafua le tikeri o le faaletonu o le tino.

O isi togafitiga o le tino pancreatitis e atiaʻe taʻitasi mo tagata maʻi taitasi. I lenei tulaga, o faailoga o le faamai, o le taunuuga o le suʻesuʻega ma le suʻesuʻega ua amanaia.

Pancreatitis togafitiga e tatau ona atoatoa. I le faaopoopo atu i le faʻaaogaina o vispasmodic and analgesic drugs, ua faʻaalia ai le tofiaina o suʻega. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e aveesea le fulafula, lea o le a mautinoa ai le tafe atu o le manava faʻanatura ma le faʻaitiitia o le lamatiaga o le faʻaleaina o oe lava.

E le gata i lea, o togafitiga e mafua ai le aveesea tele o toxins ma enzymes mai le tino o le tagata. Mo lenei faamoemoe, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le Furosemide poʻo le Lasix.

Pe a faatonuina le Diakarb, e tatau ona aofia ai sauniuniga faʻasaʻi i le togafiti o togafitiga, talu ai o se diuretic e fesoasoani e fufuluina lenei elemene taua.

Faatasi ai ma le atinaʻeina o faʻafitauli, aemaise lava, faatasi ai ma le faʻapipiʻiina o se siama siama, o togafitiga e aʻafia ai le faʻaaogaina o antimicrobials - fluoroquinolones poʻo le 3-4 gaosiga cephalosporins.

Afai o osofaʻiga o pancreatitis ua mafua ai ona faʻavaivaia le tino, o le togafitiga o le vailaʻau o le a fesoasoani e toe faʻafoʻisia le malosi ma le malosi. Muamua, o tupe e tatau ona faʻatonuina i le faʻapitoa ina ia mafai ai ona vave toe faʻafoe le paleni leiloa. I le lumanaʻi, ua faʻatagaina e sui i se pepa laupepa.

Togafitiga o le tino pancreatitis e le aofia ai le faʻaaogaina o enzymes. E le gata i lea, ua faʻasaina faasaina. A uma mea uma, o se mealilo e faʻapupulaina i le pancreas, ma e leai se tulaga e tatau ona faatagaina e maua mai lona faʻatagaga faaopoopo mai fafo. E mafai e lenei mea ona faʻateleina ai le tulaga ma faʻateleina ai le manuia o le maʻi.

Natura o meaai paleni

O le a se mea e mafai ona ou 'ai pe a uma le osofaʻiga o pancreatitis? O se matafaioi taua i le manuia o le toe soifua mai o le tagata maʻi e taaalo i se taumafataga faapitoa. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le avega i luga o le paʻu ma maua ai le faʻamautuina o le soifua manuia.

A maeʻa le faʻavavega o pancreatitis, e le mafai ona e 'ai muamua nai lo le 2-3 aso. I lenei tulaga, e tatau ona e amata i le 'aina o sina meaʻai. O meaai e tatau ona kukaina ae le vevela. E tatau ona e 'ai soo - e oʻo i le 5-6 taimi i le aso.

Togafitiga ma se taumafataga e aofia ai le faʻaaogaina o masini pusa, tao tao poʻo ipu kuka. E leai se mea e tatau ona e 'ai e falai, ulaula pe ulaina.

E tatau ona alofia le faʻaaogaina o masima, suka, pepa ma isi mea vevela i le taimi o kuka. Alcoholic and carbonated drinks, faapea foi ma mea e maua mai i le ituaiga o meaʻai ma meaʻai vave, e matua faʻasaina.

Latou te aofia ai le tele o le gasegase pala, lea ei ai le faʻaaliga leaga i le gaioiga o le pancreas.

Laʻau mumu, avoka, suka, falaoa paʻepaʻe, ma isi mea e pa'ū i lalo o le faʻasa.

O se meaʻai i le maeʻa ai o se osofaʻiga o pancreatitis e mafai ai ona faʻafaigofie le gaioiga o le okeni endocrine. O le tagata gasegase e mafai ona 'ai mea nei ma oloa:

  1. O ituaiga iʻa e maualalo le gaʻo - hake, pike, carp, cod, pike perch, ma isi. E fautuaina e tao le oloa e faʻasaʻo ai vaega taua uma.
  2. Mefasi taumafa - lapiti, toso, vela, susu o le susu, ma isi. E aofia ai le tele o proteins, amino acids ma elemene e manaʻomia mo le tino o le tagata. O aano o manufasi e mafai ona taʻavale, asu pe faaopoopo i soupeti.
  3. Taʻu pe fufulu fualaʻau. O loʻo faʻamatalaina i latou i se mea mauoa - e aofia ai vitamini, minerale, antioxidants ma isi vaega. O le filifiliga lelei o le puree sou, lea e matua faigofie lava ona eli ma e le o aofia ai ni vaega laiti o meaai. O le pancreatitis taumafa e faʻaaoga ai fualaʻau mata mata.
  4. Faʻailoga. O oloa e aofia ai gaʻo vailaʻau faʻamalosi e tatau ona sili atu. O nei mea e aofia ai le araisa, buckwheat, kehi. Oatmeal e iai sona aafiaga lelei i luga o le mucosa gastric, o le togafitiga ua faʻamaonia e le gata mo faʻamaʻi gasegase, ae faʻapea foi mo le pancreas.
  5. Laʻamea gaʻo-gaʻo, gaʻo, sisi, kefir. Fesoasoani i le toe faʻaleleia o le microflora masani o le gastrointestinal tract. Faamaonia mo le faʻaaogaina e le muamua atu i le 2 vaiaso talu le osofaʻiga.
  6. Fualaau aina ma le pata. Faʻaaogā e faʻaopopo ai sina laʻititi i taumafa saunia.
  7. O togalaau vao ua i ai se lelei lelei, lea o le a le gata ina fesoasoani i le toe faapaleniina o le vai ma tineia ai lou galala, ae ia saturate foi le tino o le tagata i mea aoga.

A maeʻa le osofaʻiga o le pancreas, e tatau ona mulimulitaʻia se meaai faapitoa mo le olaga. I le tulaga o le soliga o fautuaga a le fomaʻi ma le faʻaaogaina o oloa faʻasaina, e le faʻateʻaina le faʻamalosia o le pancreatitis. O le mea lea, e tatau ona e taitaia se olaga ola maloloina ina ia mafai ai ona e toe faʻafoʻi.

Tuua Lau Faamatalaga