Urinary inisinence i le maʻisuka ma le aveeseina o le matua

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

Matua o tamaiti e lamatia mo le maʻisuka e tatau ona matua faʻaeteete e vaʻaia faailoilo lapataiga i le taimi.

O le maʻisuka ituaiga 1 e masani lava ona amata vave. I le tele o tulaga, o le amataina o le maʻi e mafai ona fuafuaina ma le sao o se vaiaso poʻo ni aso. Ae ui i lea, i tamaiti, o uluai faaaliga e faalagolago tele i le matutua, o lea e tatau ai i matua ona iloa le mea e tatau ona gauai i ai. I se tulaga lautele, o le matua o le tamaititi, o le faigofie ona matauina muamua faailoga o le maʻi. O le mea e sili ona taua ma faʻamaoni mai ia i latou, o le faʻateleina o le urination ma le galala.

I pepe laiti, o le maʻisuka e seasea tupu, ae o loʻo tupu pea. A o talavou lava le tamaitiiti, e ono misia e le tinā talavou ia faailoga e pei o le "masani ona tele ni mea" poʻo ni "mea inu inu." Ae peitaʻi, e faigatā le le matauina o nisi o mea: mo se faʻataʻitaʻiga, luga o le fola, i le mea e maua ai le urini, o loʻo i ai se pisia mumu, poʻo le faʻamaʻaina o le diaperia i le maeʻa pe a uma le mago e pei o le vevela, ma o nisi taimi e mafai ona iloa ai tioata suka i luga.

E tatau foi ona suʻesuʻe le tamaititi pe a le maua (pe, aemaise lava, leiloa) mamafa - o le mafuaaga o lenei mea e le o le maʻisuka, ae, o le mea e leaga ai, o le mafuaaga e mafai ona ogaoga i soo se mataupu. O le maʻisuka e mafai ona masalomia pe a faʻapipiʻi le mamafa o le mamafa o le paʻu ma le paʻu vevela ma paʻu mucous, e toetoe lava a tumau pea le faʻavave o le faʻamaʻi i le gaʻo.

I se "tamaitiiti" tamaitiiti - 1-2 tausaga - ua sili atu ona manino le manino o faailoga. Ae peitai, o lenei e le o taimi uma e mafai ai ona iloilo le uiga o le "tele o mea inu ma e tele mea e fai." O le mea moni, afai e inu e se pepe 4-5 lita o le vai i le aso, ona foliga mai lea o le maʻisuka, ae 1.5-2 lita ua uma ona "tele" poʻo le "e le o se mea moni"? A uma mea uma, o le manaʻoga mo le suavai e fesuisuiai i tagata eseese, o tamaiti ma tagata matutua.

Ae ui i lea, e masani lava ona maua i le maʻisuka lea o le faateleina o le urination o le mea muamua ma o le fiainu o lona lua. Pe a maualuga le suka o le toto, e ulu atu i le urine ma ave vai i ai. O le leai o se vai tele i totonu o le urine e mafua ai le fia inu malosi i se tamaitiiti. I le matauina ma le totoʻa o le tamaititi, e mafai ona filifili pe o le a le mea muamua ma pe o le a lona lua: pe a faʻalauteleina le urination muamua, ona faaopoopo lea i le fiainu o loʻo i ai isi faʻailoga o le faʻamalūina - o le gutu malogo, vevela ma le paʻu o le paʻu, vaivai, moe ma le le fiafia.

Faʻamatalaga aemaise lava tina masalosalo: pei o se meainu, e masani ona ofoina mai e tamaiti le ituaiga o sua (e masani ona faʻafefe), ma afai e fiafia le tamaitiiti, o le a manaʻomia pea e le pepe se pu, o lea e mafai ai ona e maua le malosi o le susu. I lenei tulaga, sui le sua suamalie ma vai manino mo le itiiti ifo i nai aso - ma afai o loʻo ola maloloina le tamaititi, o le a vave faʻaitiitia lona manaʻomia mo le suavai.

O se faʻamaoniga o le maʻisuka, e pei o le moe, faapea foi ma le fiainu i le po, "e le galue" e faatatau i tamaiti laiti, ae o se faailoga taua o le maʻisuka ono i tamaiti o aoga aoga ma aemaise tausaga aʻoga. O isi uiga e foliga manino mai. O le tele o tamaiti e i ai le mamafa o le paʻu, ma e le o le talaaga o le maualuga o le fiaʻai, o nisi taimi o le mamafa o le mamafa e 10 kilokalama i le lua vaiaso. E tele le meaʻai a le tamaititi, ae o palatini e ulu atu i le tino e le faʻaaogaina e avea o se "fale fale", aemaise lava i le taimi o le tuputupu ae, ae o se punavai o le malosi - nai lo gaʻo.Ae o nisi taimi o le manao, i le isi itu, ua faaitiitia.

I le avea ai ma tulafono, o le vaivai ma vaivaiga e faateleina: i le taimi muamua, o le tamaitiiti e taofi le taʻavale, taaalo i taaloga i fafo, ua matua le lava i le aʻoga, ua pa'ū lana galuega.

I tamaiti aʻoga matutua, o faailoga muamua e iloa ai o le maʻisuka e masani lava o ituaiga ituaiga uma o paʻu ma lupe mucous: furunculosis, karite, stomatitis, eczema, ma le pruritus (o nei lava faailoga e faʻaalia ai le maʻisuka ituaiga 2 i tagata matutua). E ono iai se faaletonu le vaaia o le tino ona o suiga i le tuufaatasiga o le aufaasālalau o le mata, faapea foi ma le gaogao - o se lagona o "fetolofi e tafe," ma isi.

O nisi taimi ao lei iloa le maʻisuka, o le toatele o fanau latou te atiina ae le faateleina o le naunau mo le suamalie.

O le faʻaalia o faʻamaoniga o loʻo i luga i lau tama (poo oe lava) o se mea e tatau ona suʻeina mo le i ai o le maʻisuka, aemaise lava talu ai e faigofie lava ona faia lenei mea: e tatau ona e foai le toto "mo le suka". O le le amanaiaina o nei faailoga e matautia! O le maʻi suka o le a le "alu ese" na o ia lava, i le aluga o taimi, e na o le leaga ma e oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻafitauli eseese.

E le gata i lea, o se tasi o faʻalavelave sili ona lamatia o le maʻisuka e faalagolago i le insulin, e lamatia ai le ola, e mafai ona atiaʻe i le amataga o le maʻi. O lenei faʻalavelave faʻalavelave o le ketoacidosis o le maʻisuka ma le maʻi suka.

Suʻeina o suāsusu i le suāuʻu o se metotia o faʻataʻitaʻiga

Glucose i le tino o le tagata o le punavai autu lea o lona malosi. O le vailaau o loʻo aafia i mea uma o gaioioiga ma gaioiga i totonu. E masani lava o upu glucose ma le suka e manatu tutusa lava, e ui o le fructose i le fualaau aina o se tasi lea o mea o gaʻo. Ma afai e te iloa o le suka toto e masani lava, ona le tatau ai lea ona i ai i le mimi. E foliga mai, o se faailoga lenei o le atinaʻeina o togafitiga i le tino. Urinalysis mo le suka o le laasaga muamua lea i le faailoaina.

Symptomatology

  • E lagona e le tagata maʻi le gasegase faifai pea, o le gutu malolo (o se lagona o le "oneone" i le gutu, o le agavaʻa o le laulaufaiva o le uiga lea),
  • Paʻu paʻu i totonu o le itutino, vevela, vevela ma fue i le vaʻai vavalalata.
  • Vaivaiga ma le tiga o le loto, le mautonu.
  • Tigā toto maualuga.
  • Faateleina le vevesi.
  • Uiga masani.
  • Pau le gau pe, i se isi itu, o le faʻamaualuga o le fiaai.

O nei faʻaʻailoga uma o se faailo e tofotofoina mo le kulukose i le urine.

Tulafono mo le aoina mo suʻesuʻega i aso taitasi

Mo faʻamasinoga sili ona saʻo, e tatau ona e iloa le algorithm o le auala e aoina ai le urine mo le suʻesuʻeina o suʻesuʻega. E lua ituaiga o suʻesuʻega e faʻaaogaina, lea e faʻamautuina ai le maualuga o le suka i le aso ma le taeao.

O le faʻatonuina o le faʻasalaga lava ia e le mafua ai i se tagata ni faʻafitauli. O le mea autu e le o le misia lea o le gaogao ma mulimuli i se faʻamautu algorithm. O le mea lea, o se suʻega o urine i aso taitasi mo le suka o loʻo faʻatinoina i luga o mea e aoina i totonu o le 24 itula.

O a tulafono mo le aoina o urine mo le suka? I le 6 i le taeao, ua leai se aoga o le vevela, ma o lenei vaega ua sasaa atoa. E leai se mea e tuʻuina atu i ai: o le a le maua ai se faʻamatalaga mautinoa. Ma le isi, e tatau ona e aoina mai i aso taʻitasi le urine i totonu o le pusa e tasi. O le pa e faia seia aulia le 6 i le aso e sosoo ai.

A maeʻa le aoina o urine i aso taʻitasi, ona tusia lea o ana voluma i le itu. O le mea autu e luluina, ma o aso uma e ave i le suesuega i se voluma e 100 i le 200ml i se fagu ua saunia faapitoa.

Mea e manaʻomia mo le teuina

  1. O le urine i aso uma mo le suka e tatau ona na o mea mama ma muaʻi faʻamago. O le fufuluina o ipu o le a faʻapouliuli ai le mea o loʻo i ai ma suia ai le tali o le ala i le alkaline. Ma o lenei mea o le a faʻasese ai taunuuga o suʻega mo le suka i le uila.
  2. I le itu, e tatau ona e faʻamaonia le tele o diuresis, lou mamafa ma le maualuga.

Tala o le taeao

Mo se suʻesuʻega atoa o faafitauli e mafai ona tutupu i le tino o le fomaʻi, e mafai ona faʻataʻitaʻiina se suega taeao e fuafua ai le suka i le mimi.E aoina le aoina i totonu o se pusa faʻagogo māgo ma se tapuni faʻapipiʻi. E tatau ona tuʻuina atu suʻesuʻega i le sili atu i le 6 itula i le maeʻa ai ona faʻaogaina. E ui lava ina ua mavae le itula ma le afa, o le fuafuaina o le maualuga o le suka i le urine e faigata ona o le amataina o suiga o meaola i le tuufaatasiga o mea. Aʻo leʻi alu i le falemaʻi, e teuina i totonu o le pusaaisa, talu ai i le vevela i le fale, i le vevela vevela, o le kulūkose e pa'ū lemu, ma e le o toe faʻalagolago i auʻiliʻiliga talafeagai.

Saunia mo le suʻega

Ua leva le aso ao leʻi siakiina le maualuga o le kulukose o loʻo faʻamalosi i le urine, e fautuaina e taofi le taofi o meaʻai ma lanu paʻu (beets, oranges, tomatoes).

O le aoina o le toto mo le suka e tatau ona faia ma le tausisia lelei o le tumama. E taua tele e le oi ai ni meaola ninii e faʻafefe ai sugars.

Mai le falaoamata ma suamalie mo se taimi ua matua tuulafoaia, e pei ona saʻo le pasi sao mo le auiliiliga e le aoga. O le a manino lelei le iʻuga.

O gaioiga faaletino ma tulaga atuatuvale e tatau foi ona puipuia. E ao ona faʻataunuʻu le aoina o le suka mo le malologa ma se moe lelei i le po.

Fuaina o le suʻesuʻeina o le Urine

FaʻataugaNormTetele o le vavae eseMafuaʻaga talafeagai

Glucoseleaioi ai iinaO le maʻisuka, o le gasegase, le faaleagaina o le ate, hyperglycemia Ketone tinoleaioi ai iinaMaʻisuka Acetoneleaioi ai iinaO le maʻi suka Taeao o le Taeao100 ... 300 ml300 mlO le maʻi suka, pyelonephritis Malamalamamanino atoatoaTetele i le taimi o filifiligaO le taua o le masima, pyelonephritis, siama o le urinary tract Manulele ma manoaUrinary tract infections, pyelonephritis LanuLanu samasamaOrangeHepatitis, cholestasis, cirrhosis BrownFaʻalavelave faʻaleagaina i le vailaʻau oona poʻo le faʻasolosolo faʻamaʻi pipisi Lanu samasamaO taunuuga o le ave o fualaau Lanu samasama poʻo le lanu samasamaManua o le gaʻo, inu tele, ave o togafitiga poʻo le pyelonephritis Blackhemoglobinuria

E faʻapefea ma pe aisea e tupu ai le faʻafitauli o le masani ona faia i le maʻisuka?

O le faafitauli e maua i le ituaiga 1 poʻo le maʻisuka ituaiga 2. Afai o loʻo maʻi le maʻi i le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻaleagaina le togafitiga e faʻamaʻi o totoga totoga ma le afaina o le vevela.

O le faʻaaogaina o togafitiga, lea e aofia ai thiazides, e taʻitaʻia ai le faʻafitauli o le masani ona faia. O le masani ona faʻaaogaina o nei vailaʻau, lea e mafua ai le masani ai o le urination, e mafai ona faʻavevelaina ai le le lelei o le vevela ma le malolo o ona maso.

Mafuaʻaga mo le faʻaumatia

O le tele o itu e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o le faʻaletonu le pulea. Amata mai uiga e fesoʻotaʻi atu i le tausaga, e faʻauʻu i ni faʻafitauli matuia alualu i luma.

I pepe, o le a le mafai ona faʻaalia le matua ona o le matua, aua e le mafai ona latou puleaina manaoga ole tino. O mafuaʻaga o le urination faʻapitoa i tagata matutua o ituaiga eseese ia o le tino o le tino, e masani lava o le le amanaiaina o le mafaufau o le mafaufau, mo se faataitaiga, schizophrenia.

Manatu o le tagata lava ia

E faapefea ona e filifilia le suka? Mo lenei mea, e tatau ona faʻatau mai ni faʻataʻitaʻiga faapitoa o le suʻega urinary. Fua o le suka i le urini e tupu pe a faʻapipiʻi le tagata suʻesuʻe i totonu o se atigipusa e iai mea. E mafai foi ona e auina atu se vaitafe mo le fua. A mavae ni nai minute, o le faailo o le a maua ai se lanu e fetaui ma lou maualuga o mea le mama. O le glucotest o loʻo i ai uma lava se filifiliga - o se lanu lanu lea e fuafua ai le faailoilo.

O aʻa mo le filifilia o le suka o loʻo faʻaalia ai le sili ona saʻo lelei pe afai o le urine ua faʻaputu i luga o se vaitaimi maualalo. Tolu vaega poʻo le faʻasolosolo i aso uma e itiiti ifo le faʻamaonia pe afai e tupu faʻapitoa le fuafuaina o le suka i totonu o le urine. O suʻega mo le suka e fuafua mo le afa itula o vaega.

E faapefea ona fuafua le suka i le fale? E vave lava ona e iloa o ia ituaiga suʻega e le faʻaalia ai le tulaga oi ai nei. Nai lo lea, e tatau ona e vaʻaia le mea sa i totonu o le tino i ni nai itula talu ai. O le mea lea, e mautinoa e le mafai ona fetuunai le fualaau o fualaau e faʻaitiitia ai le kulūkose e tusa ai ma iuga o le a faʻaalia e le pyocotest.

E itiiti pe faʻapefea ona siaki kulūkose ma faʻaosoosoina i se fasi siaki mo suʻesuʻega i fale. A maeʻa le gaogao, e tatau ona e faatali 30-40 minute ma aoina mai le urini i se fagu. Afai e leai ni eleelea e mafai ona iloa i lenei mea, ona aofia ai lea i totonu o le faitofaʻi lautele le 9 mmol / l. Ma i le 3% o mea e le mama, o le lanu i le fuataga e tusa ma le 15 mmol / L.

Urinary incontinence i le maʻisuka

O le mimitaina o le maʻi i le maʻisuka ua maeʻa ona matauina e tusa lava pe matua le amanaia le maʻi.

O maʻi suka e vaivai i luma o faʻamaʻi pipisi, lea e mafua mai i le maualuga o le kulukose o le toto. O le maualuga o le kulukosesesese, faatasi ai ma le le lelei o le faʻaaogāina i sela, e fesoasoani i le tupu aʻe o mea faʻalavelave faʻalavelave e faʻalavelave i le masani ai o le faʻaaogaina o vaʻa toto, capillaries ma neura.

Mai i lenei mea, o le gaioiga o gaioiga totoga o loʻo faʻaleagaina, ma le aʻafiaga o le neurogenicity. Ua faʻaumatia faʻamaʻi o le nerve, ma ua maeʻa le faʻaogaina o le sphincter urinary (valve i le tuaoi o le urethra ma le urethra, lea e pulea le tafe o le urine fafo), faʻaititia.

Faʻatasi ai ma le faʻaleleia o le matua

O le faʻasolosolo o le uterine ua avea ma tasi o faʻamalosiaga autu o le faʻasolosolo mimilo i fafine. O se tulaga e aliali mai o ia lava i foliga o se sui o le tino o le tino i lalo ifo o le va.

E tupu lenei mea ona o vaivaiga o muso o le pelvis ma ligaments o loʻo umia ai le tasi. E mafai ona faʻavevesi ona o manuʻa ma faʻalavelave faʻaleagaina i lenei eria, faʻalavelave matuia o le perineum, faʻaaogaina o malosi malosi i le taimi o le fananau mai, tala o le pelvic ma le aveesea mulimuli o pepe i le taimi o le fanau mai, togafitiga o gasegase ile tino, leai se estrogen hormonone mafua mai i le moaopa.

A tuʻuina le tuʻugamau, e lagona e le fafine le tosoina o tiga, le mamafa i le pito i lalo. I lenei mea ua faaopoopoina ai le faaletonu o le urethra:

  • faanatinati masani mo sina mea itiiti,
  • le lagona ou te le i atoa,
  • faigata faigata
  • urinary incontinence
  • urine faatumauina i le urine.

A maeʻa ona aveese le tagata matua

O le vevela ma le ogaoga e vavalalata le tasi i le isi, sosoo ai, e fesoʻotaʻi i maso e tasi e lagolago ai. O ligaments o loʻo i ai le tino e fesoasoani e nofo i le nofoaga ma le urea.

Ae peitai, a uma ona aveese le tagata matua, ona suia lea o le tulaga. O le tino maso o loʻo taofia le vevela e faʻavaivaia, ma o le taunuuga lea e faigata ai i le tagata maʻi ona pulea le urethra pe a uma le taotoga, na te atiina ae le faʻamalosi.

Urinary incontinence ma le maʻi paka

E iai ni mafuaʻaga autu e taʻitaʻia ai pea i le maʻisuka. O se tasi oi latou o le manaʻoga mo le tino e aveese le tele o le kulukose pe a mafai ai.

O le isi - o le faʻamaʻi e masani ona oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le namu, o le mafuaʻaga lea e faʻavaivaia ai le faʻaogaina o le tino i le gaioiga o le vevela mo sina taimi. O mafuaʻaga taua nei i le atinaʻeina o le vave faʻasolosolo, lea e mafai mulimuli ane mafai ona faʻaosoosoina se faʻamaʻi e pei o le neuropathy.

O se tulaga e maua ai le ola mama mai le tino e oʻo atu ai i le inu ma le inu.

O le vave faʻataʻitaʻiga e taʻitaʻia ai taunuuga e le mafai ona faʻafitia. E tatau ona faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi i le faailoga muamua ma amata togafitiga, e pei o isi metotia (faʻaaogaina ole vai, gaioiga filifilia faʻapitoa e faʻamalosi ai le vevela) e mafai ona faʻateteleina le tulaga i le tolopoina o le taimi.

O se vevela vevela e mafai ai e se tagata ona alu i le faletaele i le tele o taimi nai lo le mea e masani ai - 6 pe sili atu taimi i le aso ma sili atu ma le 2 taimi i le po.O nisi taimi o le le toe faʻaaogaina o le urinary is a symptom night.

Faʻamatalaga masani o faʻamaʻi:

  • mamafa tele
  • faamai pipisi o le tino,
  • o le faʻavaivaia o tausaga o muso o le pelvis,
  • maʻisuka malosi
  • mea e le masani ai,
  • galuega mamafa mamafa poʻo gaioiga faʻamalositino,
  • faʻaleagaina o le potu,
  • taʻavale
  • tele sikula
  • paka paka
  • afaina o le toto o le pelvic i le togafitiga o le kanesa,
  • masaniga tumau
  • aveina o nakoti ma mautinoa fualaau faasaina.
  • i fafine:
    • estrogen i le taimi o le menopause,
    • mamafa pe tele pepe,
    • aveeseina poʻo le faʻasolosolo o le matua.
  • i alii:
    • prostate adenoma poʻo tumo,
    • vaʻaia poʻo le faʻamaʻaʻaina atoa o le prostate gland,

O le uiga sili o le maʻi suka o le toto maualuga. O ia togafitiga e mafua ai le faateleina o le mamafa i fatugaʻo: o le i ai iina, fualaau kullucose e "tupu" i le tele o mole-vai. E faʻaalia uma. O lenei mea e aveesea ai le fesili pe aisea e masani ai ona maua i le maʻisuka: e tasi le kalama o le suka e faʻamalosi e gaʻo ma 30-40 kalama o le vai.

O le ogaoga o le faʻamaʻi i tagata maʻi taʻitasi atonu e eseese. O le mea lea, o le urination e eseese.

Ae ui i lea, i tulaga ogaoga, o le urination e mafai ona oʻo i le 10 lita i le aso ma sili atu i lenei aofaiga. O lenei tulaga e faafaigofieina foi i le mea moni e faapea, o se maʻi mama e faatamaia ai le gafatia o fusi e taofia ai le vai.

Ae peitai, e na o le tasi lava le taunuuga: o le faamalalauina ma isi taunuuga o le gasegase o le suavai, e pei o le leiloa o le elemene ma elemene sodium. Ae faafetai i le mulimuli, o le leo o vaa a tagata e tausia.

I le faaopoopo atu i aʻafiaga o le suka i luga o fatuga o le maʻisuka, e masani ona mafua mai le gasegase e le cystitis, pyelonephritis, ma le neuropathy o le maʻisuka, o le tino masani poʻo le faʻamalosi. Cystopathy o se faʻalavelave le lelei o le maʻisuka.

E mafua ai le leai o se mea e gaogao ai le vevela i le taimi o asiasiga i le faletaele. Ona o lenei mea, o se vaega o le urini e tumau pea i totonu o le tino.

A maeʻa se taimi puupuu, o le a amata ona faʻateleina le tele o meaola faʻapitoa i lenei vai e leʻi faʻaaogaina, e oʻo atu ai i faiga faʻaletonu.

Faʻamatalaga o maʻi

Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau ona e faʻatalanoa muamua i lau fomaʻi. O le tagata tomai faapitoa i le maea ai o le suʻega ma le mauaina o iuga o le auiliiliga e tatau ona iloa ai le mafuaaga autu.

E ao i le fomaʻi ona aoina faʻamatalaga atoatoa e uiga i le maʻi:

  • Anamnesis o le faʻamaʻi - o le natura o le urinary incontinence - tumau pe le tumau, faʻamaʻi faʻamaʻi o le tino poʻo le tino o le tino ma sili atu. I le taimi o le aoina o faʻamatalaga, o le a mafai e le fomaʻi ona malamalama i le ituaiga o le faʻamalosi.
  • Anamnesis o faʻamaʻi ua mavae - aemaise lava faʻamaʻi o le faʻaogaina o le tino ma le neurology. O taotoga ua tuanai i luga o le urethra i alii, ma tamaitai o soo se ituaiga o gasegase ua faatinoina, e faapena foi ona amanaia.
  • Talafaasolopito o aiga. O loʻo faʻatatau i le faʻasologa o pepe. O le faʻaleagaina o togafitiga o loʻo mafaufauina.
  • Talafesaʻi faafomaʻi. O lenei itu e taua tele i le sailia o le le mautonu i tagata matutua. E mafai ona latou ave fualaau tele o fualaau o loʻo iai le tele o aʻafiaga.

E faʻatatau i le faʻafitauli o le faʻamaʻi, e lua auala o togafitiga: faʻamalositino ma taotoga. Muamua e aofia ai se seti o togafitiga - togafitiga, faʻamalositino faapitoa e faʻamalosi ai maso o le pelvis, ma inu vailaʻau. O le umi o togafitiga faasao e tasi le tausaga. E le mafai ona faʻatagaina faʻafitauli faʻapitoa mo tagata uma. E faʻasalaina i tagata e maua i le maʻisuka, faʻasolosolo i luga o le falemaʻi ma fomaʻi.

I le tele lava o tulaga, o le mimita o le urinary o se taunuuga o le maʻi.O le mea lea, o le suʻesuʻega e tatau ona faʻataunuʻuina ina ia iloa ai le mafuaʻaga moni o mea o loʻo tutupu, ma ia faʻamaonia le saʻo togafitiga.

I lenei tulaga, e faaopoopo atu i le faatalanoaina o le tagata maʻi, suʻesuʻeina o le perineum ma le mataʻituina o le faagasologa o le le atoatoa, o fomaʻi e maua i le radiography, ultrasound o organs pelvic and kidneys, cystoscopy, faʻataʻitaʻi totoʻa ma suʻega faʻamalositino, faʻatasi ai ma isi suʻega suʻega (mo hormones, sugar, bacosow, suesuega o meaola oona).

Afai e matauina faailoga o le maʻisuka faʻamaʻi ma faʻaauau pea ona faʻailoa, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo suʻesuʻega ma suʻesuʻega o fale suʻesuʻe. Mo le faʻamaonia saʻo, e tatau ona e faia metotia o suʻega nei:

  • suega o le kulukose toto,
  • suʻesuʻega o le lauroid,
  • iloiloga ultrasound o le pancreas.

Afai ei ai se faʻafitauli o le faʻaauau faifai pea, e tatau ona e faʻatalanoa se nephrologist mo le suʻega. O le a ia taʻitaʻia le suʻega o le toto ma le urine e mataʻituina ai le tulaga lautele o le tino, ma iloilo ai taunuʻuga o se suʻesuʻega ultrasound o fatugaʻo. Mo le fuaina atili o fua o le toto i le fale, o fualaau faʻapitoa e faʻaaogaina - glucometers.

Totoga togafitiga

O vailaʻau faʻapitoa e mafai foi ona fesoasoani e faʻafaigofie le olaga mo se tagata maʻi. O le tele lava latou te faʻaaogaina mea teuteu e fesoasoani e faʻamalolo ai gaioiga o le tino ma faʻamaonia le galuega o le vevela:

  • I le vaʻaia o le nocturnal, ua saunia ai se paluga o le meli, opu mama ma gaʻo tipi. Faafefiloi 1 sipuni sipuni o mea taitasi. Faʻaalu 3 taimi i le aso mo le vaiaso.
  • O le le aoga e fesoasoani e taulimaina ai le fua o le sage. 40 g o le mutia mago e fausiaina i le 1 lita o le vai inu ma tuu atu i le meaʻai mo le 2 itula i totonu o se vai vevela. Ave 300 ml 3 taimi i le aso.
  • Fennel ma pasili fatu (2.5 sipuni vavae taʻitasi) e fafaguina i se lita o susu susu. Faʻapipiʻi le fagu i luga o le mumu ma kuka mo le 4 minute ile vevela vevela. Filu i totonu o se sieve poo le sipisi ma tuʻu e faʻaliliu. 5 teaseti o le meli ua faaopoopo i le susu susu. Inu 1 le taimi i le aso i le taeao i luga o se manava gaogao i le 100 ml.
  • Faatasi ai ma le atuatuvale o le leai o se mea, o se teuteuga o laau - St. John's wort, hop cones, fesoasoani ma le valerian fesoasoani. O vaega tutusa o laau mamago ua fefiloi, ona 2 lefe puneteni o le paluga ua sasaa mai i le 300 ml o le vai kuka ma tuu ai e tuu i le 2 itula. Ave le 1/3 ipu o le susu i le aso.

O le togafitiga o le faʻasologa o le urinary depends on its root cause. I le taimi o le faʻasalalauga ma le vavalaʻau vavalalata, e tatau ona matua tausisia fautuaga a le fomaʻi.

Togafitiga atonu e aofia ai le tagofia o vailaau faʻamaʻi, faʻapipiʻi i nisi meaʻai. Afai e le mafua mai le mafuaʻaga o le fausiaina o le tagata matua, o loʻo fautuaina i le mea nei ia Kegel.

O le a latou faʻamalosia le muso pelvic ma faʻateʻaina ai le tuʻinanau o le lotofuatiaifo, faʻatasi ai ma le taofia o le leiloa o le matua. I le tulaga o le maʻisuka, atonu e talafeagai le togafitiga.

Mo se taunuuga lelei o le togafitiga togafitiga, e tatau ona e maua le faʻamaonia saʻo. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faia uma suega talafeagai ma suʻe suʻega.

O se endocrinologist e aafia i togafitiga o le maʻisuka. O se tagata maʻi e maua i le masani ai ma le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina se taumafa faapitoa ma o se vasega o faʻamalositino faʻapitoa e atiaʻe.

Afai e tatau ai, ua faatonuina le vailaʻau. Pe a faatonuina togafitiga, e manaʻomia e le fomaʻi ona suʻe pe i ai ni tagata togafitiga aʻo leʻi amataina le faʻamaoniga.

Afai o le togafitiga o le togafitiga ua le maua fua, o le a faatonuina e le fomai fualaau e faaitiitia ai le maualuga o le suka.

O gasegase faʻapitoa e faʻafoʻi ai le muscle o le vevela ma le urinary i uluaʻi tulaga o le maʻisuka e mafai ona maua ai ni taunuuga lelei. O isi vailaau faʻasoifua maloloina e faʻaaogaina foi e togafitia ai le masani ona faia i le maʻisuka.

O le faʻasolo vave o le faʻafitauli o se faafitauli ogaoga.I faʻamatalaga muamua, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ina ia aloese mai ni aʻafiaga ogaoga o le soifua maloloina.

O le filifiliga o metotia o togafitiga e faia e le fomaʻi e faʻavae i luga o le soifua maloloina o le maʻi, le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi ma le ogaoga o togafitiga. Faiga o togafitiga o iai nei:

  • fualaau
  • faagaoioiga
  • e ala i suiga o olaga.

O togafitiga e aunoa ma fualaau faasaina e aofia ai laasaga nei:

  • mamafa tele le faʻamamaina
  • le faʻamautuina o meaʻai
  • faia o taga e faʻamalosia ai maso o le vevela,
  • urination faaosofia,
  • le faʻaaogaina o pessaries ma isi masini.

Mo soʻo se ituaiga o faʻasolosolo, o vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina. I le avea ai o se tulafono, ua faatonuina e le fomaʻi se tuufaatasiga o fualaau nei:

  • fofo
  • antispasmodics,
  • faʻamaoni,
  • m-cholinergic blockers.

O le tagata maʻi e manaʻomia ona faʻalogo i togafitiga uumi. E masani ona tusa ma le 90 aso. E faʻaauau le aafiaga mo se vaitaimi, ona toe faia lea o le togafitiga.

Afai e le fesoasoani fualaau, e mafai e le fomai ona faatonu se taotoga e fofo ai le maʻi. I le avea ai o se tulafono, latou te faia togafitiga faʻafomaʻi ma se faʻalavelave faʻavaivai. O le faʻaaogaina o le faʻaogaina o auala e faʻaaogaina ai i le leai o ni faʻafitauli o le vevela o le neurogenic. O le tagata maʻi e tui i le tipiga o Teflon, collagen, etc. O faʻalavelave faʻapitoa e aofia i le gaioiga poʻo le gaogao o gaioiga.

Urinary incontinence fualaau faasaina

Faʻalagolago i le a le ituaiga o le faʻamalosi o loʻo mafatia ai se tagata, e fautuaina e se fomaʻi le aveina o le tele o vailaʻau faʻamalosi. O le mea lea, faatasi ai ma le atuatuvale o le le mautonu, afai e leai ni faaletonu o le tino o le toto, o fualaau e faatonuina e faateleina ai le leo o le sphincter.

Faʻatasi ai ma se vailaʻau '' hypractive ', o vailaʻau e ave e fesoasoani e faʻalauteleina ai le malosi o le vevela, ma mafua ai le mafanafana o musele malie o le urinary tract.

O le vailaau faafomai ua na o se tagata tomai faapitoa ua faatonuina, e le tatau ona faia le vailaau ia te ia lava. E mafai ona taʻitaʻia ai taunuuga e le mafaamatalaina.

O le a le mea o le a le faʻaumatia?

O le le mautonu o le le pulea lea o le mimiti lea e le mafai ona taofia e soo se taumafaiga faʻavae. I le faaopoopo atu, e le faʻaaogaina i faʻamaʻi tutoʻatasi ma o se taunuuga o faʻafitauli eseese. O le mea lea, ao le i togafitia, e tatau ona iloa le mafuaaga autu.

I vailaau faafomai, ua vaevaeina i mea sese ma moni. Afai o mea sese e fesoʻotaʻi ma maʻi faʻapitoa pe maua mai - fistulin fistula, malformations o le tino o le tino, ona o le mea moni e le o se mea e tupu i totonu o se tagata e aunoa ma ni faaletonu.

O se lagona faifaipea o le fia inu o se tasi lea o faailoga manino o le atiaʻe o le maʻisuka. O lenei faʻataʻitaʻiga e tuʻuina atu ma le faʻateleina o le urination. I nisi tulaga, o le tele o le urine i aso taitasi e mafai ona oʻo i le ono i le fitu lita.

Afai o nei faailoga e aliali, e faanatinati le feutagai ma se fomaʻi. Latou te faʻaalia le i ai o faʻafitauli i le tino lea e mafai ona oʻo atu ai i le le atoatoa.

O le mafuaʻaga lea e tatau ona mataala ai le maʻisuka, e masani ona faʻaalia.

O le faʻataʻitaʻiga vave o se faʻailoga o le maʻisuka ma o se tasi o faʻaaliga o faʻafitauli e fesootaʻi atu i ai. O se tagata soifua maloloina lelei e masani ona togi lima i le fa taimi i le aso.

I nisi tulaga, o lenei faailoga e mafai ona faateleina, mo se faataitaiga, i le tulaga o le faʻaaogaina o nisi meainu malosi poo le vevela o le vaitau.

Silasila e uiga i le atinaʻeina o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka pe a faʻateleina le urination faʻatasi ma:

  • leai se faʻavalevalea,
  • malosi, le fia inu
  • mafaufau le lelei,
  • lagona tumau o le vaivai,
  • vave tele le leiloa
  • sasaa
  • mamafa mamafa
  • malogo i le gutu
  • faaitiitia le vevela o le tino.

O faʻamaoniga uma o loʻo taʻua i luga o loʻo faʻaalia ai le atinaʻe o le maʻisuka.Ae ui i lea, i fafine, o faʻamaoniga faapitoa o le faʻaogaina o le faamai e ono aliali mai. Faatasi ai ma:

  • sasaina i totonu o le potu
  • fouvale
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi o le gaogao.

O vaega o le fausaga faanatura o le tino o le tino e sili atu ona faigofie i le faatosinaga a Candida fungi. O le atinaʻeina o le au faʻasalalau e faʻalauiloa e le toto maualuga o le kulukose o loʻo i totonu o le maʻisuka.

Ona o le solia o le microflora vavave e mafua mai i nei fatugi, o le ono mafai ona tupu aʻe ni siama vavalalata e faateleina. E le gata i lea, o tamaitai e sili atu ona atiaʻe le cystitis, lea e aʻafia ai le polokalama urinary.

O nei mea e faʻateleina ai le ala o le faʻamaʻi.

Afai e faigata tele faʻamaʻi i faʻamaʻi pipisi o loʻo aʻafia ai le tino, sosoo ai ma alii, o le maʻisuka e mafai ona faʻateleina i le gaioiga e le afaina lea e atiina ae i le prostate ma le faʻaaliga paleoposthitis.

O le tulaga ua faateteleina i le oo mai o le po.

O le a le mafuaʻaga e masani ai ona faia i le maʻisuka ituaiga 2? Afai o le maʻisuka o le mafuaaga lea o le faateleina o le gaioiga o le urine, ona tupu lea o lenei mea matautia i lalo o le faatosinaga a se tasi o mea nei:

  1. Le faiga mo le aveeseina o le kulukose mai le tino. Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o le tino e taumafai e faamautu le maualuga o lenei mea, aveese le tele i le urine. Ae ui i lea, o le tele o suka, o le malosi tele o loʻo aʻafia ai. Ina ia faasaʻo le tulaga, e manaʻomia e le tino se tele o le vai. O le mea lea na mafua ai le foliga mai o se ituaiga o uiga e pei o le galala malosi. Afai o le mafuaʻaga o le faafitauli e faʻataoto tonu lava i lenei tulaga matautia, e maua e le tagata maʻi le avanoa e faasaʻo ai le tulaga e ala i le fetuunaiga o le taumafa ma se seti o faʻamalositino faapitoa.
  2. Faʻaleagaina i aʻa. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le le lava o le leo o le vevela e mafai. I ia tulaga, o le faateleina o le malosi o le ola e faʻalauteleina ai le tulaga, talu ai o lenei tino ua galo le malosi e taofia ai. O le taunuuga o lenei mea o se faʻaopoopoga i le aofaʻi o le mimilo e alu ese i le aso ma le masani ai. E le pei o le mea muamua, o le leai o se leo o le vevela e le mafai ona faʻafitia. O le tagata maʻi o le a le mafai ona taulimaina na o ia lava le faafitauli. O mea taumafa ma mea e fai ai le tino e le afaina ai le tulaga.

E taua le faʻatuina o le mafuaaga tonu o le atinaʻeina o le polyuria. Afai o le faafitauli o le faateleina o le urination o le auala lea mo le faamautuina o le maualuga o le kulukose i le toto, e mafai ona faasaʻo le tulaga i le suia o le ala o le ola. A le o lena, o le togafitiga o le a na o sina aafiaga le tumau, o lea e tatau ai ona toe fai soo.

Faʻafitauli faʻafitauli

Afai e le tulai mai le televave ona o faʻamaʻi pipisi e fesootaʻi ma le polokalama urinary, e mafai ona faasaʻo le tulaga i le suia o le olaga. I lenei tulaga, o le endocrinologist o le a tuuina mai ni fautuaga e faamautu ai le faagasologa o le urination. O lea la, o tagata e televave le suʻega ua fautuaina:

  1. Faʻamaʻosaʻo le maualuga o kulukose o le toto. I le ituaiga muamua o faʻamaʻi, e tatau ona ave insulin mo lenei, i le lona lua - fualaau oona e maualalo ai le maualuga o le suka.
  2. Lagolago i se meaai faapitoa. O le lisi a le tagata maʻi e tatau ona aofia ai oloa o loʻo i ai e pei o nai masini gaʻo mama ma gaʻo pe a mafai ai.
  3. Alu i totonu mo taʻaloga. O taʻaloga taʻavale e aʻafia ai le tino o le tagata maʻi, faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i lona toto. A oʻo ina taunuʻu lenei taunuʻuga o le hypoglycemic, o le tino o le a faʻagata le tele o le urine i se faʻaopoopoga o le tele, e pei ona faʻamautuina le maualuga o le suka i le toto. E le gata i lea, o aʻafiaga saʻo i luga o muso pelvic e faʻateleina ai lo latou leo, o le alofa alofa i luga o le vevela ma le polokalama urinary.

I nisi tulaga, ao faagasolo le togafitiga masani o le maʻisuka, e fautuaina ai le lafoaia o le faaaogaina o togafitiga, lea e masani ona faatonuina i tagata maʻi ma le ituaiga lua o faamai.Ae peitai, e mafai ona faia lenei mea pe'ā uma ona faʻatalanoa se fomaʻi. O le teenaina o fualaau oona e mafai ona mafua ai foliga vaaia o le mamafa o le mamafa, lea o le a faateteleina ai le ala o le maʻisuka.

Ae peitaʻi, afai e faʻaalia e le maʻi maʻi patho, o le a le mafai ona ia faʻaaogaina atoa le faafitauli. O lenei faagasologa e le mafai ona suia ma e le mafai e le vailaau faʻaonapo nei ona toe faaleleia.

I lenei tulaga, o mataupu faʻaletausaga o le togafitiga e faʻataunuʻuina i le faʻaitiitia o le tulaga o le maʻi, ma faʻamafiesea ai o ia o nisi o faʻamaoniga. Peitai, e oo lava i ia fuafuaga o le a le mafai ai ona toe faaleleia le tulaga.

O le mea lea, o le polyuria o se tasi lea o faailoga iloga o le maʻisuka. O lenei mea matautia e mafai ona avea o se taunuuga o le tolopoina o le sili atu o le kulukose mai le tino, faapea foi ma pathoces o le urinary systems. O le togafitiga faʻamaʻi e faalagolago i le mafuaaga patino. Afai e tupu aʻe le ulu o le tino ona o le tele o le kulukose i totonu o le toto, o le a fesoasoani le tagata maʻi i se meaʻai, ave ni togafitiga ma taʻalo i taʻaloga.

Faʻataʻitaʻiga ma le tala

O le faʻaleagaina o le tino e fesootai tuusaʻo ma le kulukose maualuga. I le tutusa ai ma lona faateleina, o le mamafa i totonu o le tubules o le okeni e gaosia, e faateleina, talu ai e mafai e le glucose ona gauai ma aveese le vai (e oʻo atu i le 40 ml o le vai i le 1 g o le meaola).

O le faʻaaogaina o le vai ua faʻaaogaina i se tagata e maua i le maʻisuka ua faʻaleagaina ona o faʻafitauli faʻapitoa. O le iʻuga, e ono oʻo atu le 10 lita i le aso.

Taua! Ona o le faʻamalolo, o mea taua e fufulu ese mai le tino - potassium ma le sodium, lea e tatau ai mo le faʻatinoina lelei o le fatu ma toto toto.

Ae ui i lea, o le faia pea o le maʻisuka ituaiga 2 e le o taimi uma lava o se faailoga o le hyperglycemia, o le maʻi e amataina:

  1. Faʻatasi ma le neuropathy o le maʻisuka,
  2. Faatasi ai ma le atinaʻeina o pyelonephritis poʻo cystitis,
  3. Faʻatasi ma le neuropathy o le vevela.

O le umi o le maʻi e aʻafia ai le lagona o aʻafiaga o le nerve, ma o le taunuuga lea e faigata ai i le tino ona taofia le mea na maua mai. Faatasi ai ma le fausiaina o le neuropathy o le vevela, e masani lava ona tupu le mimiti o le urinary. O le isi mafuaʻaga e masani ona faia i le maʻisuka o le atinaʻeina lea o se faʻamaʻi fatu poʻo se siama.

Ituaiga o le le atoatoa

E faʻalagolago i mafuaʻaga, o le a le mafai ona faʻaaogaina:

  1. Faʻanoanoa. I le tali atu i le faʻamalositino, tale ma le talie, e tuʻuina atu ia voluma laiti o urine. O le faʻalavelave faʻafuaseʻi e tupu ona o le faʻavaivaia o le 'ie o le fola.
  2. Faanatinati. O le le fiafia e foliga mai i le talaaga o le faateleina o le gaioiga o le vevela. Faʻailoga, e pei o se tulafono, e faʻavevesi ona o mea e faʻaleagaina i fafo (pisa o le vai, fufuluina o ipu, taimi malulu).
  3. Tetee. O se faatosinaga malosi mo le urinate e vave ona tupu e le maua e se tagata le taimi e tamoe ai i le faletaele. I tagata matutua, o le togafiti o lenei ituaiga e mafai ona fesootaʻi ma se maʻi pipisi ma le tiga o le vevela.
  4. Le mautonu le suavai. O se ituaiga e le masani ai o le maʻi. I le tele o tulaga, o ona foliga mai e mafua mai i le hyperplasia prostatic o se uiga lelei.

O le tele o tagata e tele ituaiga o faʻamalosi i le taimi e tasi.

Faailoga o le maʻisuka i pepe laiti, tamaititi aoga ma tamaiti talavou

Mo se tamaititi i lalo ifo o le lua tausaga le matua, o le moe, pei o le aso, e masani lava. I le 3-4 tausaga le matua, ua mafai ona ia pulea ma faʻatuai le tineia pe a tumu le vete. Ae peitai, afai e le i maua nei tomai, ona tatau lea ona e faafesootai se fomaʻi ma vaai mo le mafuaaga o le le mautonu, lea e tele naua.

O mafuaaga autu e aofia ai:

  • O faʻamaʻi eseese, e aofia ai ma mafaufau.
  • E le o le matafaioi mulimuli e faia e ala i le faamaoni. Afai e mafatia matua i le maʻi tutusa i le taimi o le tamaitiiti, o lona uiga o le a maua e le tamaititi le faafitauli e tasi.
  • O le faʻamaʻi e masani lava ona maua i tamaiti vavalalata, faʻapea foi ma tamaiti e maua i le palsy poʻo le mafatia i faʻamaʻi pipisi.
  • E masani lava o loʻo i ai se faʻafitauli e uiga i le talaaga o se tulaga faʻalavelave - o le faʻanoanoa, maua se tama lona lua i totonu o le aiga, faʻatauemu a uo, teteʻa a matua.

I le urology tamaititi, o se aganuu le vaevaeina mo le manatu:

  • O le le mautonu, pe a lagona e se tamaititi se manaʻoga, ae leai se taimi e tamoe ai i le faletaele,
  • Le mautonu, lea e leai se manaʻoga, o le mea lea, e le mafai e le tamaititi ona pulea le urination.

O ituaiga o le faʻasolosolo e tutusa ma tagata matutua.

Afai e maua se togafitiga faʻapitoa o le faʻaogaina o meaʻai, ona faia loa lea o le faʻataʻitaʻiga. I faʻamalositino auala, ua faʻamatalaina fualaau. Togafitiga o le le mautonu e fesootaʻi ma le faaletonu o le mafaufau-lagona, o loʻo faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O le saʻo saʻo e taʻalo ai se vaega taua: latou te vavaeese tulaga faigata, aua le tele ni mea e inu i le po, fafagu le tamaititi i le po ma faʻapipiʻi i luga o le faletaele.

Fomaʻi togafitiga - electrophoresis, magnetotherapy, electros moe, ma isi - ua faʻamaonia lelei i latou i togafitiga.

O le mea lea, afai o loʻo feagai se tagata ma le faʻafitauli o le faʻamalosi, o lona uiga e le tatau ona e maasiasi ma ola ai. O le le mautonu i se taimi umi mai se maʻi e tau atu ai i se tulaga faaletonu o le olaga ma faaletonu o mafaufau. O le mea lea, o le vave ona e liliu atu i se fomai ma faailoa mai le mafuaʻaga, o le sili atu ona aoga o togafitiga o togafitiga ma o le a suia le olaga mo le lelei.

Muamua, matou te fautua atu ia e faitauina le tusiga autu, "Faailoga o le Maʻisuka." Ma o iinei o le ae iloa auiliili ai pe o a faailoga o le maʻisuka atonu e masalomia i se tamaititi. O faʻamaʻi o le maʻisuka i tamaiti e masani ona faʻaseseina mo faʻamatalaga o isi faʻamaʻi. Ona o lenei mea, e seasea lava ona mafai ona fuafuaina i le taimi e maua ai e le tamaititi le maʻisuka.

E masani lava, o togafitiga e amata i le tuai, ma o le mea lea o le maualuga o le toto suka e puleaina e mafua ai ni faʻafitauli matuia, e oʻo atu i se maʻi o le maʻisuka. Ma e na o le taimi lava lena, e mate ai e matua ma fomaʻi le mea o loʻo tupu. A uma ona faitau la matou tusiga, o le ae "puipuia" e uiga i uiga o le maʻisuka i tamaiti. O le a tatou talanoaina foi le auala e suia ai i latou i le tausaga e amata ai le maʻi.

Tamaiti ma talavou, mo le tele o vaega, atiae le maʻisuka ituaiga 1. E ui lava i tausaga talu ai nei, o le maʻisuka ituaiga 2 ua matua "laiti", ma o lenei ua tupu i tamaiti sili atu i le 10 tausaga.

Faamolemole ia matau pe afai o le tamaititi o loʻo i ai faʻamaoniga nei:

  • matuai galala (ua taʻua lenei polydipsia)
  • urinary incontinence na aliali mai, e ui e leʻi i ai muamua,
  • pepe masalomia le leiloa le mamafa
  • vili
  • afaina, faaitiitia le aoga,
  • e masani ona toe faʻamaʻi pipisi paʻu - paʻu, karite, ma isi,
  • i teineiti i le taimi o le matua - vavalo candidasis (thrush).

O faʻamaʻi (ogaoga) o le maʻisuka i tamaiti e manaomia vave togafitiga faafomaʻi. La latou lisi e aofia ai:

  • fesuiaʻiga faifaipea
  • ogaoga le galala, ma o loʻo faaauau pea ona iai le maʻisuka,
  • mamafa le mamafa o le mamafa ona o le faʻamaʻavaʻa, gau o suauu gaʻo ma le musele e le tino,
  • o le tamaititi e manava le manava - O le manava o Kussmaul - o le laiga, e seasea lava, ma le manava o le malulu ma le faʻamalosia atili,
  • i luga o le ea - o le manogi o le acetone,
  • le mautonu o le malamalama: popolevale, le fiafia i le avanoa, e le tele lava - leiloa o le mafaufau ona o le coma,
  • tulaga faateʻia: faʻalavelave faʻafuaseʻi, lala lanumoana.

O le mea moni, e tatau ona fautuaina le iloa o le maʻisuka i le tamaititi i le taimi, ma o le fesoasoani o togafitiga e puipuia ai le amataina o ni faʻafitauli iloga. Ae e seasea ona tupu lenei mea. E masani ona amata ona masalomia e le fomaʻi le maʻisuka tamaititi pe a oʻo ina amataina e le tagata maʻi le ketoacidosis (o le manogi o le acetone i luga o le ea), o le a foliga mai o le a le lava le maʻi, pe tusa foi pe pa'ū le tama i totonu o le maʻi suka.

  • Pusa 1 togafitiga o maʻisuka mo tagata matutua ma tamaiti
  • Taimi o le susu ma le auala e faalautele ai
  • Le auala o inisalini e leai ni tiga
  • O le maʻisuka ituaiga 1 i totonu o se tamaititi e togafitia e aunoa ma le inisalini e faʻaaoga ai taumafa tatau.Faatalanoaga ma le aiga.
  • Auala e faʻagesegese ai le faʻaumatia o fatugaʻo

O le maʻisuka i tamaiti i le tausaga muamua o le olaga e seasea, ae o nisi taimi e tupu ai. O le faʻafitauli faʻafitauli o le pepe lea e le mafai ona tautala. O le mea lea, e le mafai ona faitio e uiga i le fia inu ma lona le lelei. Afai o le pepe o loʻo i totonu o le faʻamafa, o le a le mafai e matua ona maitauina na amata ona ia faʻateleina le sogasoga.

Faailoga o le maʻisuka i tamaiti laiti:

  • e le maua e le tamaititi le mamafa, e ui i se manaʻoga lelei, e faasolosolo malie le alualu i luma o le dystroph,
  • amio le alofa, faatoafilemu pe a uma ona inu,
  • telefoni faʻamaʻavale faʻapitoa, aemaise i le itu tino i fafo, ma e le mafai ona iloa,
  • pe a uma ona mimiti le mimi, o le a amata ona mate le pepese,
  • afai e alu le urine i luga o le fola, o loʻo i ai ni fasi laau,
  • o ni faʻafitauli iloga o le maʻisuka i pepe: vaʻaia, inu, ma le vevela tele.

O tamaiti laiti ifo ei ai "lautele" ma aʻafiaga iloga o le maʻisuka, lea ua tatou lisiina i luga. E faigata i matua ma fomaʻi ona iloa le maʻisuka i se tamaititi i se taimi talafeagai. Talu ai o faʻamaoniga o lenei faʻamaʻi o loʻo "faʻafefete" o ni faʻamaoniga o isi faʻamaʻi.

I tagata gasegase o le vaitausaga o le tupulaga laiti, o le maʻisuka e masani ona ogaoga, le mautonu. Aisea e tupu ai lenei mea ma pe faapefea foi ona amio sao mo matua - faitau la tatou tusiga autu "Matema i tamaiti." O se tamaititi e maua i le maʻisuka e masani ona masani i le hypoglycemia. O le mea lea, matou te saunia se lisi o faʻamaoniga o le hypoglycemia i tamaiti:

  • o le tamaitiiti e amio le alofa, e le mafai ona puipuia,
  • poʻo le isi itu, o le a avea ma mea e le aoga, moe i le aso i se taimi e le masani ai,
  • e le taliaina meaai, ao taumafai e fafaga vailaau suamalie.

O se manaoga faanatinati e fafagaina se tamaititi i le suamalie e naʻo pe afai ei ai sana hypoglycemia moni, ae le o se "afaina faʻalagona". O le mea lea, mo masini uma e masalomia o le hypoglycemia, e tatau ona fuaina le suka toto i se glucometer. I le taimi lava e tasi, o le hypoglycemia ogaoga e mafai ona oʻo atu ai i le faiva ma le le atoatoa o faiʻai.

Faailoga o le maʻisuka i talavou ma tagata matutua e toetoe lava tutusa. O loʻo lisi auʻiliʻili i le tusiga "Faailoga o le maʻisuka. Uluai faailoga o le maʻisuka i tagata matutua. " I le taimi lava e tasi, o le ata o le maʻisuka i tamaiti o le matua ua i ai ona lava ata.

Afai o le maʻisuka e amata i se tamaititi i lona talavou, ona masani lea ona atiae atili lemu nai lo tamaiti laiti. O le uluaʻi amataga o le maʻisuka i tupulaga talavou e mafai ona ola i le ono masina poʻo le umi. O faʻaʻailoga o le maʻisuka o le tupulaga talavou i nei masina e masani lava ona sese ona o faʻaaliga o le neurosis poʻo le faʻamaʻavale. I le taimi lea, o tagata gasegase e faitio i:

  • vaivai,
  • vaivaiga
  • ulu matua
  • faʻaleagaina
  • pa'ū i le aoga.

E le gata i lea, o nai masina aʻo lei amataina le maʻisuka e mafai ona maua i le tuusaʻo o le hypoglycemia. Latou te le o faʻatasi ma le le iloa o le mafaufau poʻo le faʻamafanafanaga, ae o le talavou e malosi lona manaʻo e 'ai le selu. Ua fautuaina e faapea o nei glycemia faʻafuaseʻi e tupu i le uluaʻi taimi o le maʻisuka a le tauleʻaleʻa, pe a osofaia e le faʻalavelave faʻafesoʻotaʻi ia apa o le peta pancreatic.

Aʻo leʻi amata ona faʻaitiitia le faʻamaoniga o le maʻisuka, e ono i ai i le tupulaga talavou ni faʻamaʻi pipisi o paʻu, karite, ma furunculosis. Afai o le ketoacidosis e vave ona tupu, o le tiga o le manava, leisa, ma le vomiting e mafai ona tupu. O lenei mea e masani ona avea o ni faʻamaoniga o le faʻalavelave faʻapitoa po o le faʻalavelave o le intestinal, ma o le tamaititi o loʻo i luga o le laulau i le fomai tipitipi.

A o talavou, e mafai e talavou ona iloa faapitoa ni faʻafitauli iloga o le maʻisuka. Talu ai o suiga o le hormonal i le tino i nei tausaga e faʻaitiitia ai le lagona o le tino i le inisalini, o lona uiga, o le atinaʻeina o le inisalini e atiina ae. E le gata i lea, o talavou e masani lava ona latou solia a latou meaʻai, faamalositino ma inisua o le inisalini.

Talu mai le amataga o le 21st seneturi, o le maʻisuka ituaiga 2 ua avea ma "matua".I totonu o le Iunaite Setete, o lipoti o lenei faamai ua lipotia e oo lava i tamaiti 10 tausaga. O le aʻafiaga o aʻafiaga e aofia ai tamaiti ma tamaiti talavou oe na faʻailoaina faailoilo o le gasegase metabolic:

  • afaina o le manava,
  • ogaoga maualuga
  • maualuga maualuga o triglycerides ma le "leaga" cholesterol i le toto,
  • oona o le ate (le faʻamaʻi faʻamalolo).

O le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona amata ile talavou i le ogatotonu o le pala. O lenei vaitau e mafai ona tumau mo tama mai le 12 i le 18 tausaga, mo teine ​​- mai le 10 i le 17 tausaga. O le toatele o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 i se talavou e itiiti ifo ma le tasi le vavalalata vavalalata ma le faafitauli e tasi, poo le tele foi.

E leai se sili atu ma le 20% o le tupulaga talavou e iai le maʻisuka ituaiga 2 e faitio i ni faʻafitauli iloga: galala, faʻaoga faifai pea, paʻu mamafa. O le tele o tagata gasegase o loʻo i ai i lenei maʻi e tele faafitauli faʻalesoifua maloloina, ae o latou uma e "masani":

  • ogaoga faʻamaʻi pipisi
  • afaina
  • faigata urinating (dysuria),
  • urinary incontinence (enuresis).

O le maʻisuka ituaiga 2 i tupulaga talavou e masani lava ona iloa i le taimi o se suʻesuʻega faafomaʻi masani, o se taunuuga o se toto poʻo se suʻega faʻasolo mo le suka. Ma o le maʻisuka ituaiga 1 i tamaiti e seasea ona maua i tulaga faapena. Aua e masani ona mafua ai ni faʻalogona matuia e gauai atu i ai matua ma fomaʻi.

Urinary incontinence i alii matutua: togafitiga i le fale faatasi ma otaota ma togafitiga faa-tagata. Togafitiga o le le gasegase mimiti i alii matutua o loʻo maua i le maʻisuka

E leai se tasi e saogalemu mai le matua. Mai se tausaga faapitoa, e amata ona matauina e tagata taʻitoʻatasi se faasolosolo faasolosolo i tulaga lautele.

I le aluga o taimi, ua amata ona faʻalavelave le faʻaleagaina o le tino i le tino, o maʻi eseese e aliali mai. O se tasi o faafitauli sili ona taatele o le mimitaina o le tino. O lenei maʻi e aʻafia ai le lelei o le ola o le tagata.

I lenei tusiga o le a tatou mafaufau pe aisea e aliali mai ai i alii, auala e taulimaina ai.

Le mautonu i tamaiti

E sili atu le faigata ona iloa le maʻisuka o le tamaitiiti, ona e le o taumafai fanau e fefaasoaaʻi o latou faafitauli faʻalesoifua maloloina ma o latou matua. E tatau i mātua ona mataʻituina a latou fanau, matau le aofaiga o le suavai latou te faʻaaogaina ma le tele o le alu i le faletaele. Afai e sili atu i le 6 taimi e asiasi ai le tamaititi i le faletaele, e tatau ona e faia se taimi atofaina ma le endocrinologist.

I pepe, o le fuafuaina o le tele o le urination e sili atu ona faigata pe'ā faʻaaogaina lepekini. O le maʻisuka e matua lamatia tele mo teineiti, talu ai e faʻaosofia ai le atinaʻeina o faʻafitauli o le mumusu i le urinary tracts ma genitals. I tama, o le le faʻamalosi e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o enuresis ma balanoposthitis. Acetone "manogi" mai le ooto tautala ma le fia inu pea o le a fesoasoani e iloa ai le maʻisuka i tama talavou ma pepe.

Faamatalaga lautele

O le le mautonu o se tulaga e mafua mai i le manava le pulea o le urine i le ogatotonu o le gaioiga o le gaioiga o totoga urinary. O lea ituaiga maʻi e masani ona tupu i fafine, nai lo alii.

O se tasi o mea e mafua ai le maʻitaga. O le lamatiaga o le atiaeina o togafitiga e faateleina i le matua o le tino. Urinary incontinence i alii matutua o se faafitauli e masani ona masani ai e manaomia ai le atoatoa, tausia lelei.

E le o taimi uma, o se tulaga le maalofia mo tagata matutua.

Urinary incontinence e mafua mai i le gaioiga o le le lava o maʻi ua maua, o se taunuuga o le lelei o le togafitia o togafitiga.

I le taimi lava e tasi, o le tasi i le valu o loʻo taʻu mai ai o le urination e tupu ae leʻi oʻo atu i le faletaele.

O le faʻafitauli o le togafitia o tamaʻitaʻi e pei o togafitiga o le na o ni nai tagata ua sauni e talanoa i ai.Lua-vaetolu o tagata gasegase o loʻo feagai ma lenei ituaiga o maʻi e le maua ni togafitiga sili ona lelei ma e le faʻaogaina ala faʻalapotopotoga e faʻaaogaina ai.

Mafuaaga o le le toe faia

Soʻo se faʻafitauli poʻo se faʻalavelave faʻaleaga e mafua ai le faʻaleagaina o le namu e mafai ona taʻitaʻia ai i le faʻamalosi. O vaega nei o tamaʻitaʻi e lamatia:

  • Tagata gasegase. I lenei tulaga, ei ai le maualuga maualuga o le tupu mai o le maʻi o le maʻisuka. O se tasi o faʻamuamua o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino i le tino, o le leai lea o le puleaina o totoga uma. Ma o lenei mea e mautinoa lava e aʻafia ai le vaivai o le tino i alii matutua. Togafitiga mo le maʻisuka ua faʻamaonia taʻitasi. O le tele o taimi e fesoasoani ai i togafitiga fualaau.
  • Tagata o loʻo i ai le paʻu o loʻo mafatia i le tele o le sclerosis.
  • O tamaʻitaʻi e iai se faʻamaoniga o le vevela vevela. O se faʻafitauli faʻapitoa lea e le aʻafia ai musika malie o le konekarate. O le faʻamaʻi e mafai ona tutupu uma e le gata i le tala o le faaleagaina o le tino tutotonu, ma e leai se mafuaaga.
  • Tagata na mafatia i manuaga o le afaina. Soʻo se faʻaaogaina o masini e mafai foʻi ona mafua ai le faʻaletonu o le tino i alii matutua.

O se mafuaaga taatele o lenei maʻi o le mai i le gutu prostate. E aofia ai mea nei:

  • Lapataiga o Benign. Aʻo tupu le faʻamaʻi, o le prostate e amata ona aʻafia le eletise, lea e tau atu i le vaivai o le urination.
  • Aofaʻi prostatectomy. O le togafitiga sili ona taatele ma aoga mo le kanesa prostate. O aʻafiaga o le taotoga e faʻaleagaina le faʻaleagaina, faʻapea foʻi ma le le mautonu.
  • Le aʻafiaga o le faʻasalalau faʻamalosi.

O faʻataʻitaʻiga e tuʻuina mai faatasi ma se lagona faifai pea o le i ai o se tino mai fafo i le urethra, o faʻasolosolo faifai pea i le urinate, ma se lagona o le le atoatoa o le gaogao o le vevela. O le iʻuga o le faʻamaluluina pea o le paʻu i le urine, o le faʻamaʻaloga o le diaper, dermatitis e aliali mai, ma faʻafeiloaʻi siama faʻasologa.

O se faʻalavelave o le faʻauʻuina e mafai ona mafaufauina o le soona taʻua o le hypodynamic, talu ai ua leiloloa le tagata i le mafai ona tausisia se faigamalo atoa o le gaioiga faaletino. Ona o le le lava o le moe, vaivai ma le le mautonu. O le faafitauli ogaoga o le tumau pea lea o le le mautonu o le mafaufau lea e mafua mai i le le mautonu.

Afai e maua mai faʻamatalaga, saili le fesoasoani faafomaʻi. Seiloga maeʻa se suʻega auiliili e mafai e se fomaʻi ona faʻamaonia le suʻesuʻega o le le tumau o le urinary incontinence. I alii matutua, o togafitiga e aoga i le tele o tulaga. Afai e te lafoaʻia le faafitauli ma tolopo le asiasiga i le fomaʻi i taimi uma, e le mafai ona aloese mai faʻafitauli.

O le a le mea na fai mai ai le suka?

O le masani o le faʻaaogaina o tino uma o tino e toetoe lava a faʻaaogaina le foliga mai o le le mama i le urine. Glucose mai le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaogaina o le toto, e tusa ai ma lea mea, e le tatau ona iloa i le urine. A le o lena, o le ata o loʻo faʻaalia ai se faaletonu o le tino.

Muamua, o le tikeri o le maualuga o le kulukose i le toto ua fuafuaina: i le aso e le sili atu i le maualuga o le 8 mmol / l i se tagata maloloina. O le tele o le tulaga masani o loʻo faʻamaonia ai e le o toe faʻafeiloaʻi e le 'eleʻele lona faʻasalalauga ma lafoina se vaega o lea mea i totonu o le urine. O lenei mea mataʻutia ua taua o le glucosuria.

Sa sau Safata ma le tele o meaʻai, e tele lava e tumu i vailaau faʻamalosi faigofie. I le taimi o le pasia e ala atu i le mea o loʻo i ai meaʻai, e faʻasalaina ma ulufale i totonu o le toto e ala i le papillae o le intinalinal. Plasma e momoli meaʻai i le tino atoa ma, e ala i se tali atu i le inisalini, e ulu i totonu o sela. O se vaega o le kulukose e liua i le glycogen e faʻaputu i le ate. O mea o loʻo totoe o loʻo faʻamamaina i fatugaʻo ma ulu atu i le urine muamua.

Ae i totonu o le renal tubules ei ai se polotini faapitoa e toe faafoi meaʻai i le toto. Ma seʻia maeʻa le faʻamaʻi atoatoa, e faasolosolo malie ona lafo i totonu o le toto e faʻamautinoa ai le maualuga ole kulukose. Ae afai o le laasaga e masani ona sili atu le mamafa, o le kulukose e mafai ona tumau i sina vaega itiiti o le urine. O le mea lea, o le mauaina o lea mea i le auiliiliga o le urine ua manatu o se faailoga mataʻutia, le amanaʻiaina lea e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi tuga.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Faailoga ma faailo o le maʻisuka

  • O faʻapogai autu o le faʻamaʻi i fafine ma alii
    • Ituaiga 1 maʻisuka
    • Ituaiga 2 maʻisuka
    • Faailoga o le maʻisuka ituaiga
    • Faailoga o le Mody Diabetes
  • Faailoga o le maʻisuka i tamaiti ma tamaiti
  • Faʻamatalaga o aʻafiaga
  • E faʻapefea ona iloa le maʻisuka?
  • Togafiti
  • Faʻafitauli ma faʻafitauli

O le iloaina o le maʻisuka e le faigofie. O le mafuaʻaga lea e masani ona maua ai faʻamaʻi faʻamaʻi i taimi mulimuli. O faʻafitauli o le maʻisuka e sili atu ona faalagolago i luga o le fomaʻi - o le inisalini-e faalagolago pe leai foi le faalagolago i le vaega o le hormonal. Ina ia malamalama pe o a faailoga e fetaui ma lenei maʻi faapitoa, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa.

O nisi o faailoga masani ma faailoga o le maʻisuka e mafai ona iloga, e ono fesuisuiai e fuafua i tausaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamago i taimi uma i le vavalo o le tautala. E le gata i lea, o faailoga muamua o le maʻisuka i alii ma tamaitai i le mavae ai o le 50 tausaga e mafai ona fesootai ma se lagona o le fiainu, lea e toetoe a le mafai ona faamalieina. I lenei tulaga, o gasegase e maua mai i nai lita o le vai i le aso pe sili atu - e oʻo atu i le 10.

Faailoga o le maʻisuka i fafine pe a mavae le 30 tausaga, pei o tane, e mafai ona fesootaʻi ma:

  • faateleina elemene gaosi, o lona uiga o le faateleina o le vaevaeina ma le tele o mimilo e alu i le aso,
  • o faailoga o le maʻisuka i fafine pe a uma le 40 tausaga le matua e le o se mea e seasea ona fesoʻotaʻi ma se paʻu poʻo se mamafa mamafa o le mamafa, faʻapea foʻi ma le aofaʻi o gaʻo tino,
  • ogaoga paʻu paʻu, vevela tele o le ufiufi,
  • faʻaʻateleina le faʻaogaina o faʻasalaga pustular i luga o le paʻu ma masini mūmū.

O tamaʻitaʻi ua sili atu i le 30 tausaga le matutua e mafai ona faʻavaveina vaivaiga ogaoga ogaoga ma se tikeri maualuga o le afu. E le gata i lea, o le faʻamaloloina lelei o soʻo se manua, e oʻo lava ile sili ona laiti, e iloa. E masani lava, o nei faʻavae autu o le logo muamua e uiga i le amataga o le maʻi. O latou faʻaaliga e tatau ona avea ma mafuaʻaga tatau mo le suʻeina o le toto mo le glycemia (o le i ai o le kulukose).

Faʻamatalaga o le maʻi

Talu ai ona o le le pulea o le faʻataʻitaʻiga e mafai ona avea ma se taunuuga o le i ai o faʻamaʻi eseese, e tatau ona manino le suʻesuʻeina o le mafuaʻaga o lenei suiga mai le masani. Seiloga e uma ona pasia suega manaʻomia, o le a mafai e le fomaʻi ona faʻamaonia le pau le togafitiga saʻo mo le mimiti i le maʻisuka. Ina ia suʻesuʻeina mafuaaga o le faʻamaʻi, e tatau ona faia suʻesuʻega nei:

  • Faʻasologa o fatugaʻo
  • Faʻasologa o le vevela,
  • Urodynamic suesuega
  • Taʻu atoa toto
  • Urinalysis
  • Suʻega faaletino
  • Tuuina atu o se talaaga faafomai atoatoa,
  • Tuuina atu o le diary.

Togafitiga o le le tumau o le maʻisuka i le maʻisuka e tu tonu lava i le ituaiga o le maʻi ma mafuaʻaga na mafua ai. E tele togafitiga o laʻau e fesoasoani e faʻaleleia ai le gaioiga o le vevela. Ae ui i lea, o le faafitauli o le a faʻaumatia pe a fai o le gasegase moni o se tagata ua maeʻa pe sili atu foʻi ona mafai ona faʻaumatia.

I le maʻisuka, e faʻaaogaina ai le faʻasolosolo, e fautuaina oe e tausisi i se meaʻai na atiaʻe e lau fomaʻi. Vagana faʻatau oloa ma le kofe mai le meaai.Vagana fualaau faʻamalosi mai fualaau faʻasaina, taumafai e faatea ese le mamafa o le mamafa.

E le gata i lea, o togafitiga faaleaganuu e aofia ai le asiasi atu i le tagata maʻi i le togafitiga ma le faatinoina o faamalositino patino e fesoasoani e faamalosia ai maso o le vevela. Faatasi ai ma le tulaga alualu i luma o le faamai ma faafitauli, e mafai e se fomai faapitoa ona faatonuina se vai e maua ai le suka. O lo latou faʻaaogaina o le a fesoasoani e faʻaititia le avega i fatugaʻo ma faʻaitiitia le gaosiga o gaosiga o le glucose excretion.

Faatasi ai ma togafitiga masani, lingonberries ma rosehips e taofiofi lelei meatotino. O le faʻaaogaina o aso nei o nei fualaʻau e fesoasoani i le faʻaitiitia o le maualuga o le urine. O isi teuteuga aoga o loʻo faia mai aʻa ma gaugala. I luga o le faʻatau, e mafai ona e maua ni pili faʻapitoa e masani ona faia i le faia soo.

Taua: aʻo leʻi faia se vailaau poʻo le faʻaaogaina o se fualaau aina, e fautuaina e feutagai ma lau fomaʻi i ana tupe faʻaalu, e le taliaina le togafitiga o le tagata lava ia!

  • Maʻisuka, poʻo le auala e faʻamalosia ai le tino puipuia

O tausaga taʻitasi o le aofaʻi o tagata maʻi e maua i le maʻisuka ua tupu. E toatele tagata e le masalomia o loo i ai se mea matautia.

E mafai ona pulea le maʻisuka?

O se tasi o vaega taua o togafitiga o le maʻisuka o le pulea lea o lenei maʻi. Puleaina o le maʻisuka.

Diabetes Acetone - Faʻailoga ma Fomaʻi

O se tasi o faʻamaʻi masani o lo tatou taimi o le maʻisuka maualuga, sili atu nai lo isi.

Faʻasologa faifaipea mo le maʻisuka ma le faʻaletonu o le urinary: mafuaaga ma togafitiga

E masani lava, e asiasi se tagata i le faletaele mo le faʻamalosia e oʻo atu i le 8 taimi i le aso. E faʻalagolago i le tuufaatasiga o mea taumafa, faʻaaogaina o le vai, faʻapea foʻi ma fualaau oona. I lenei tulaga, e tolu vaefa o le vai na ufiufi e natia i totonu o fatugaʻo, ae o le isi i le afu ma le manava.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le numera o asiasiga i le faletaele e faʻaleleia i le 15-50, ao le tele o le urine o le urine. E le gata ina solia e le gata le paolo i aso taitasi o le olaga, ae e mafua ai foi i le vevesi o le moe, aua e tatau i tagata maʻi ona ala mai pe a ma le lima taimi i le po e urinate.

O le faailoga o le polyuria (faateleina o gaioiga o le urine) e faatatau i faaaliga masani o le maʻisuka ma e masani ona tuufaatasia ma le isi lua - faateleina le fia inu ma le fiaai. O le faʻamalositino malosi i le maʻisuka malosi (o le maʻisuka) e oʻo atu ai i le faʻamalaina.

Mafuaʻaga o le Faʻasalaga Faʻatasi i le Maʻisuka

O foliga vaaia o le vevela i le maʻisuka e fesoʻotaʻi ma le faateleina o le kulukose toto. I le taimi lava lea e tasi, o le mamafa o le mamafa i totonu o tubules o fatugaʻo e faʻaleleia, talu ai o kulūkose molemene e tosina ai le suavai pe a faʻasolosolo.

E tasi le gram o le kulukose e aveesea le 20-40 ml o le vai mai le tino, o lona uiga, o le sili atu o le kulukose o loo i totonu o le toto, o le tele o le vai ua leiloa. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le a mafai ona faʻaitiitia le mafai ona toe faʻaaogaina. O le faʻamaʻi o le urinary i se gasegase tele e mafai ona oʻo i le 10 pe sili atu lita i le aso.

Faʻateleina le leai o le suavai e tuʻuina mai ma le le lava o eletise taua i totonu o le toto - potassium ma le sodium, lea e faʻasaʻo ai le masini vascular.

E masani lava ona aʻafia le maʻi suka i le maʻisuka e le gata i le hyperglycemia. O le Polyuria e tupu o se faailoga ma:

  • Vaʻaia o le maʻisuka neuropathy o le vevela.
  • Cystitis ma pyelonephritis.
  • Mateʻo le neuropathy.

O le alualu i luma o le maʻisuka e oʻo atu ai i le faaleagaina o fiva namu. Afai o le neuropathy o le maʻisuka e salalau atu i le vevela, o le tino e le mafai ona pulea le leo o le vevela, o lea o le tuufaatasiga o le maʻisuka ma le le tumau o le maʻi e masani ona maua.

Cystopathy i le maʻisuka e tupu ma le faigata i le gaogao o le vevela, o le vai e tumau pea pe a uma le faʻamaʻi, lea e oʻo atu ai i le faʻamaʻi ma le faʻamaʻi pipisi.

O se tasi o mafuaʻaga e mafai ai e le maʻisuka ona mafua ai le faia pea o le urination atonu e mafua mai i le faʻaopoopoga o le maʻi vevela poʻo le fatu fatu.O faʻamaʻi pei o cystitis ma le nephis e faʻapipiʻiina ai le maʻisuka, lea e aʻafia ai le togafitia o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le urinary system ona o le faʻaitiitia o le puipuiga.

I le avea ai ma se faʻalavelave o le maʻisuka ma se taui leaga, e faʻaleleia ai le nephropathy. Faʻatasi ai, o le renal glomeruli ua faʻaumatia ona o se taunuuga o le faʻaumatiaga o le puipui lapisi ma faʻateleina le mamafa i totonu o le glomeruli.

O le mamafa o avega i fatugaʻo i le maʻisuka e oʻo atu ai i le faateleina o faʻamaoniga o le le atoatoa o la latou galuega.

Faʻavasegaga

O le maʻi suka o se faʻamaʻi masani lea e aafia ai 330 miliona tagata. Ona o lea, o le toatele oi latou o loʻo feagai ma le neuropathy o le maʻisuka, lea e faʻaitiitia ai le lelei o le olaga. Fuainumera faamaumauina o loʻo maua i le 70-90% o le maʻisuka pe a mavae le 10-15 tausaga o maʻi.

O tagata atamamai o ona po nei e vaevaeina le neuropathy o le maʻisuka i ituaiga nei:

  • O le senetimotor taimi - o faʻafitauli o le faʻaleagaina e tupu i le malologa, masani i le po. O le faʻaitiitia o le faʻalogoina eoʻo mai faatasi ma le faʻavaeina o le vae o Charcot.
  • O se lagona loloto - e iloa ai o ia lava o le faʻamaʻalogaina, gasegase, faʻamaʻi, tiga matuia, gau o le mamafa, ma le atinaʻeina o setete depressive.
  • O le faʻamaʻiina - o le saoasaoa o le faʻaleleia o aʻafiaga o le nasu i luga o le fiva ua faʻalavelaveina, o le tulaga masani o le maʻi.
  • Tutoʻatasi - o faʻasalaga faifaipea ua faia i le faʻaogaina o taʻiala taʻitasi. O lenei ituaiga o neuropathy o le maʻisuka e mafua mai i le maualuga o le olaga faitino.
  • Fofo - faʻaalia i le tiga i tamatamailima, lea e iu lava ina salalau i luga o le tauau ma le lima.
  • Telefoni - o le soliga o le toto i totonu o le fao o le paʻu ua faia, ona o le atrophy e tupu.
  • Cranial o se ituaiga e le masani ai o le neuropathy o le maʻisuka, lea e masani ona maua i tagata matutua.
  • O le amisotope o le maʻisuka o se faʻamaʻi lea e tupu i le maʻisuka ituaiga 2 e 50-60 tausaga. O loʻo faamatalaina i le atrophy o maso ogaoga ma ogaoga tiga.
  • O le maʻisuka radiculoneuropathy o se faʻalavelave masani o le neuropathy lea e tupu i luga o matua. Paʻu o loʻo maua i totonu o le paʻu poʻo le pusa. Naʻo le faʻasalaina o le suka toto e mafai ona faʻaleleia le tulaga.
  • Faʻamatalaga faʻaleagaina o le polyneuropathy - faʻaalia i le tiga ogaoga i tua, e faigata ona togafitia. Manaomia le faʻaaogaina o corticosteroids ma plasmapheresis.

O le neuropathy o le maʻisuka e atiina ae i le talaaga o le le atoatoa o le tino. O le mea taua o le tulaga lea o le toto toto. Ona o le maualuga o mea o le kulukose i totonu o le toto, ua amata ona malepe i lalo, ua mafai ona tupu mai toto. Ona o le tele o le faʻafitauli o le tino, o le faʻaumatia o le tino o le tino, e oʻo ai i le fula o le tino ma le solia o lona amio. O lenei mea e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o oxidative, lea e mafua ai le atrophy o fiva nasu.

Faʻaalia o le televave i le maʻisuka

Faatasi ai ma le atiina ae o le maʻisuka, o foliga vaaia o faailoga e pei o le tele o gaioiga o le urine ma le fia inu pea, lea e le mafai ona aveesea e ala i le taua tele o le vai, o le faailoga muamua lea o le faaletonu o le inisalini.

I le ituaiga muamua o le maʻisuka, o nei uiga faʻafuaseʻi e foliga faʻafuaseʻi ma vave ona faʻaleleia pe a le amataina le togafitiga o le insulin i le taimi. I le maʻisuka ituaiga 2, atonu o le a faasolosolo lemu i le gutu ma le itiiti o le faateleina o le urination, lea atonu e le tali atu ai tagata gasegase.

O le masani ai o le maʻisuka e popole i tagata gasegase tusa lava pe o le a le aso, ma o le tele o urini e mafai ona tatala i le po nai lo le aso. E i ai le tele o le urination, ma le le mafai ona mafai ona taofi i le po.O le foliga mai o le enuresis o loʻo matauina i tamaiti, ae o le maʻisuka e maua i tausaga matutua.

I le faaopoopo atu i faailoga masani o le maʻi suka - vaivaiga, fiainu, fiaai, ma le masani ona faia i fafine, o le manogi e foliga mai i totonu o le vaega o le maʻisuka, o le galu. O lenei mea e mafua ona o foliga faʻaanatura ma le i ai o le kulukose i totonu o le uila, lea e avea o se siosiomaga lelei mo le atinaʻe o fualaau.

O le faaitiitia o mea puipuia o le mucous membranes ma le solia o le puipuiga o le tino e tau atu i le cystitis. O faʻavavega o le vevela mumū e tuʻuina atu i ai faʻamaoniga:

  1. Paʻu ma le tiga pe a faʻamalosi.
  2. Tulai i le vevela.
  3. Faʻasalaga o mimiti mimi.
  4. Faʻasologa masani ma tiga tiga.

O le gasegase o le cystitis i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻailoa mai i le faifai soo, umi le umi ma le ogaoga o faʻamaʻi. O le ita o le penisini i tagata e tau atu i balanoposthitis, lea e tele lava ina i ai se masani faifai pea ma le tumau i le maʻisuka.

O le atinaʻeina o le prostate adenoma e aʻafia ai le maʻi o le maʻisuka e faʻateleina ai le solia o le gaioiga o le urine. Taumafai e urinate e faʻagasolo ma malosi, aemaise i le po. Faatasi ai ma le alualu i luma o le faalauteleina o le prostate gland, o loo faamalosi ai le vevela, lea e tau atu i le tuai i galuega faatino o le urine.

Urinary incontinence i le maʻisuka malosi ma adenoma e fesoʻotaʻi ma le faʻateleina o le faʻaleleia o le urine ma le vevela o le vevess. Faʻasolosolo i le maʻi prostate, o loʻo alu pea le maʻi o le maʻisuka - cystopathy, lea e aʻafia ai tagata e maua i le maʻisuka e le mamafa, e tele lava taimi e faalagolago i le insulin.

I lenei tulaga, e le mafai e le faletua ona gasegase lona gafatia ona faia ni masaniga masani, ma e le o lagona e tagata gasegase.

O le ituaiga lona lua o le maʻisuka i tane e taʻalo faatasi ma le faʻaogaina o le maʻisuka i le gland prostate. O le faʻatupulaia o le prostatitis e fesoʻotaʻi ma le faʻaleagaina o le gasegase ma se faʻalavelave sili atu i gaioiga mumusu. Faatasi ai ma le faaopoopoina o prostatitis, o le soliga o gaioiga elemene e faʻateleina.

I tamaiti laiti, e sili atu le faigata o le vevesi ona iloa, aemaise lava pe a faʻaaogaina se pepeti. O le mea lea, e tatau ona puipuia matua e ala i le tele o le galala, popole ma le le mautonu. O ia pepe, e ui lava i se manaʻoga lelei, maua le mamafa le mamafa.

O le faʻaaliga o le maʻisuka o loʻo agai i luma o le manogi o le acetone mai le gutu poo le mimilo.

Faʻamaʻi ma le fatu fatu i le maʻisuka

O le vevela i le maʻisuka e aʻafia i le atinaʻe o le neuropathy autonomy. E masani lava, o le faʻatumu o le vevela ma le 300 ml o le urine e mafua ai se manaʻoga e urinate, ma i le cystopathy, e le lagona e tagata maʻi e tusa lava pe 500 ml. I le po, e le o iai le urination, e ui lava i le vevela o le vevela, e aliali mai ai le mimita o le urinary.

E le mafai ona gaogao atoa le vevela, o le vaitafe o le urini e vaivai, o le urination e umi. I le va o asiasiga i le falemaʻi, e faitioina e tagata gasegase o le faʻamalosi o le urine. Faʻatasi ai ma se umi umi, e faigata tele le cystopathy e ala i le maeʻa atoatoa o le urinary impontinence.

O le atinaʻeina o faʻamaʻi fatuga i le maʻisuka e oʻo atu ai i nephropathy e fesootaʻi ma le faʻaumatia o le masini faamama o fatuga ma masini vaʻa. O lenei faʻalavelave o le maʻisuka e mafua ai le toilalo o le fatu ma le inu o le tino ma toxins, o le faʻaumatiaina e le mafai ona gafatia e gaʻo.

Faailoga o le nephropathy o le maʻisuka e:

  • Faateleina le numera o le urine.
  • O foliga mai i le urine o le polotini.
  • Naua, vili.
  • Tigā toto maualuga.
  • Paʻu o le tino paʻu.
  • Ootia.
  • Faigata vaivai.

Pe a oʻo i le tulaga e sili atu ona leaga, o le fua o le filtration lautele e faʻaititia ai le tele o mea e fesootaʻi atu i le faʻamaʻiloga e laveaʻi ai ola o tagata gasegase.

Uma faifaipea - o se mafuaʻaga e suʻe ai suʻega toto

O le fia inu tele ma le masani ai o le faʻailogaina o faʻamaoniga o le maʻisuka.Faatasi ai ma le tolopoina o se aofaiga tele o le vai i totonu o le tino, ua amata ai le faamalolo.

I le ituaiga lona lua o le maʻisuka, o le tulaga e faigata tele i faʻamaʻi o le faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le mumū o le vevela. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi atonu o le a avea ma togafitiga ma faʻataʻi.

I le ituaiga muamua o le maʻisuka i le mimi a le tagata maʻi, o loʻo i ai se faʻaopoopoga o mea e maua i tino o le ketone e faʻapona ai le tino.

I le taimi lava e tasi, e leai se suka i suʻesuʻega o le urine ma e manaʻomia le toto e fai ai se siama.

O le susulu o le atiaeina o le maʻisuka atonu e aliali mai ona o le vaevaeina o voluma tetele o le mimiu, faapea foi ma le i ai o ia ituaiga faailoga:

  • Se toʻilalo mamafa i le mamafa.
  • Vaivai.
  • Tele le galala.
  • Tuʻuina i totonu o le vao.

Afai e iloa nei faailoga, e tatau i le fomaʻi ona faatonu le tagata maʻi e suʻe suʻega. A faʻamaonia le faʻamaonia, o togafitiga faʻatasi ma le inisalini e faʻatulagaina. O se taumafataga faapitoa ma taumafa masani e manaʻomia.

O faʻapogai autu o le maʻisuka i fafine e talitutusa ma na o loʻo lisiina i luga.

E faʻafefea ona faʻaogaina le fructose mo le maʻisuka ituaiga 1 iinei.

O le lisi o fua aoga mo le maʻisuka o loʻo tuʻuina i luga o lenei itulau.

I fafine, o le faʻalavelave ua faʻateleina pe a fuafua se maʻitaga. Afai e manaʻo le tagata maʻi e maua se pepe, e manaʻomia e ia se faʻatalatalanoaga a le fomaʻi - o le faʻamaʻi e ogaoga ma ono lamatia ai le tina ma le tama.

O faʻamaʻi e mafai ona faʻaopopo i le vave faʻasolo i le maʻisuka i fafine:

  • Numera o vae.
  • Faateleina le galala.
  • Tuʻuina i totonu o le potu.
  • Oona tele i le ituaiga 2 poʻo le leiloa o le mamafa i le faʻafitauli 1.
  • O faʻafitauli taulaʻi ona o le retinopathy o le maʻisuka.

Afai e te maua ia oe lava faʻaʻailoga tutusa, aua e te faatuai e faʻafesoʻotaʻi se endocrinologist. O le vave amata togafitiga o le a fesoasoani e aloese ai mai faʻafitauli.

I le maʻisuka, e le mafai e le tino ona taulai atu le urini i totonu o fatugaʻo, ma le maumau tele. Ona o lea mea, o gasegase e mafatia i le fia inu, inu tele, e masani ona alu i le faletaele.

O nei mea uma eo mai faatasi ma le gutu malolo, faʻalauteleina o le 'ai, ma i tamaiti (masani lava teine) - afaina o maʻi.

E le gata i lea, i tamaiti, atonu o le manogi o le acetone mai le gutu - o se faailoga manino lenei o le maʻisuka. Afai e te masalomia se faʻamaʻi, faʻaalia lau pepe i se fomaʻi ma suʻeina.

E lua mafuaʻaga autu o le faifai pea i le maʻisuka. Tasi le taumafaiga a le tino e aveese le kulukose. O le isi o loʻo taʻoto i le faʻaleagaina o aʻafiaga e mafua ai le faʻamaʻi: o le leo o le vevela e vaivai, o suiga i le taimi e le mafai ona faʻafitia.

I nisi tulaga e le masani ai, o le teenaina o tupe ma oloa e maua ai le malosi o le toto, faapea foi ma se seti o faamalositino faapitoa, e fesoasoani.

O le fia inu ma le faʻamalosi pea i le falemaʻi ua faʻaalia ai le faateleina o le suka toto, lea e le mafai e gaʻo ona aveesea.

O loʻo mamafa le avega ia i latou, o loʻo latou taumafai e maua mai le tele o le vai mai le toto ina ia mafai ai ona faʻaumatia le kulūkose faaputuputu. O lenei mea e mafua ai le faatumauina pea o le vevela.

I tama, o le vave vave i le po e mafai ona mafua ai le maʻi prostate. O le tumo o le prostate e aʻafia i le masani masani o le faʻavave. I le po, pe a momoe se tamaloa, e amata ona amataina le urination.

Ina ia faʻamālōlōina pea lava pea, e muamua ona e manaʻo e iloa le mafuaaga autu. O togafitiga o togafitiga e faʻalagolago i le faʻamaʻi faʻamaʻi, ma e matua eseese lava mai le tasi ma le isi.

O le fea fomaʻi e tatau ona ou faafesootai mo se fesoasoani?

O fomaʻi ma endocrinologists o loʻo aʻafia i suʻesuʻega ma togafitiga o le maʻisuka.

Latou te faatonuina i tagata gasegase se meaai faapitoa e faia patino mo le maʻisuka, atiina ae se seti o faamalositino ma, pe afai e tatau ai, ia faatonuina togafitiga.

Afai o le togafitiga e le manuia ma o le maualuga o le kulukose o le toto e le faaitiitia, e faatonuina e le fomaʻi fualaau faasaina.

I le amataga, o le faamalositino e mafai ona fesoasoani i alii ma tamaitai e toe faʻafoʻi mai a latou surin urinary.O le aʻafiaga o le atiaʻeina o le faʻamaʻi e faʻapupulaina i le mamafa ma le i ai o tagata vavalalata o tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

Tomai faʻavae vailaʻau faʻapitoa e faʻaitiitia ai le suka o le toto:

  • Liligi le 50 kalama o laʻau moa i le 400 ml o le vai inu. Faʻaosoosoina le 2 itula, faʻailoga ma ave se sipuniti i le tolu taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.
  • Faʻatasi i totonu o se ipu vai faʻafefeteina se sipuni o le aʻa o le gaʻo, tuʻu mo le afa itula. Faʻamalie ma faʻafeinu le vaiinu, ave le kuata kuata ao leʻi faia le taeao, 'aiga o le aoauli ma le' aiga o le afiafi. E aoga le faʻaopopoina o le laʻau fou ma le rosehip decoction i lau meaʻai.

E tāua le lelei o le fananau mai ma le maʻisuka ituaiga. A maeʻa lena mea, e tatau ona toe malosi le soifua maloloina o le tina.

Ina ia maua mea aoga o le meli mo alii, kiliki iinei.

Ole suʻesuʻega masani e se tagata tomai faapitoa, meaʻai, faʻamalositino ma le lelei o mea taumafa e fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o le maʻisuka.

E faʻapefea ona togafitia i taimi uma le urination ma le maʻisuka?

O togafitiga e faʻatatau i le mafuaʻaga, ae talu ai ona o le maʻisuka o le vaega autu lea i le soliga o galuega o le urine, latou te amata i le totogiina o le hyperglycemia. O tagata maʻi e maua ile inisalini ole maʻisuka e faʻafetaui le fua ole inisalini, faʻafeiloaʻi ile faia soo ole inisalini puupuu (aʻo leʻi faia le taumafataga).

Afai o le togafitiga ua faʻamautuina i laumei e maualalo ai le suka o le toto, ona faʻateleina lea i le inisalini faaumiumi poʻo le faʻafesoʻotaʻi atoa o nei tagata gasegase i togafitiga insulin. E tatau foi ona e mulimuli i mataupu faavae o le togafitiga o meaʻai mo le maʻisuka, o lona uiga, le faatapulaʻa o meaʻai gaʻo ona o le teena atoatoa o suga faigofie, falaoamata ma mea suamalie.

E fautuaina e faʻapea afai e faigata le faatumauina o le maualuga o le kulūkose i totonu o le toto, faʻafeiloaʻi tagata mamaʻi i se mea e maualalo ifo ai le gaosiofi ma filifili na o oloa e maualalo le faasinomaga o fuainumera mo le lisi. E le gata i lea, e oʻo lava i suamalie suamalie e faʻaaoga i le maualalo. O le faʻatapulaʻa lona lua e fesoʻotaʻi ma meaʻai gaʻo o meaola manu.

O oloa e maua ai mea tau meaʻai e tatau ona vavae ese mai le taumafataga:

Togafitiga o le cystopathy o le maʻisuka e faia faʻatasi ma tagata faʻamalosia i le i ai o tiga, anti-inflammatory drugs, antioxidants ma vitamini. I lenei tulaga, e fautuaina le tagata maʻi e alu i le faletaele i le fa itula, e tusa lava po o le a le i ai o aioi.

Mo solitulafono ogaoga, e fautuaina se pusi, lea e mafai e le tagata gasegase ona faia taʻitasi (faatasi ai ma aʻoaʻoga talafeagai) faʻatasi ai ma le va o le 4-6 itula.

I le atinaʻe o le nephropathy o le maʻisuka, o nei tapulaa e faaopoopoina i le faaitiitia o le faaaogaina o le protein i le 0.7 g mo le 1 kilokalama o le mamafa.

O le meaʻai mo le maʻisuka nephropathy o le faʻaitiitia o le aano o aano o manufasi i le taumafataga ma sui i meaʻai a le vaomatua, e mafai ona e kukaina ni iʻa e gaosia i le vavao poo le kuka i le vai i lea aso ma lea aso. O le masima e faʻaitiitia pe faʻaitiitia atoa.

I le vitio i lenei tusiga, o le autu o le masani ona faia i le maʻisuka o loʻo faaauau pea.

Fomaʻi togafitiga

Afai, faʻaaogaina auala o loʻo faʻamatalaina i luga, e le mafai ona faʻaumatia le faʻaletonu o le tino i alii matutua, o togafitiga e faigata tele. E le gata i lea, o togafitiga fualaau faʻasaina ua faʻamaonia mo faʻamaʻi pipisi poʻo le leʻologia o le maʻi. Ina ia soloia le soliga, faʻaaoga:

  • Antibiotics.
  • Alpha-blockers ("Terazozin", "Uroxatral"). O nei fualaau oona ua faatonuina e foia ai le le mautonu e mafua mai i le faateleina o le tele o le gutu prostate.
  • Antispasmodics mo le faʻamalieina o le vevela.
  • O nisi fofo ("Duloxetine", "Imipramine").

O le umi o le togafitiga fualaau e masani lava e le sili atu i le tolu masina. Afai a mavae sina taimi e toe togafitia e le fomaʻi le mimitiina o le urinary, i alii matutua, togafitiga ma fualaau e toe amata.

Togafitiga ma togafiti a tagata

Faʻalagolago i le a le ituaiga o le faʻamalosi o loʻo mafatia ai se tagata, e fautuaina e se fomaʻi le aveina o le tele o vailaʻau faʻamalosi.O le mea lea, faatasi ai ma le atuatuvale o le le mautonu, afai e leai ni faaletonu o le tino o le toto, o fualaau e faatonuina e faateleina ai le leo o le sphincter.

Faʻatasi ai ma se vailaʻau '' hypractive ', o vailaʻau e ave e fesoasoani e faʻalauteleina ai le malosi o le vevela, ma mafua ai le mafanafana o musele malie o le urinary tract.

O le vailaau faafomai ua na o se tagata tomai faapitoa ua faatonuina, e le tatau ona faia le vailaau ia te ia lava. E mafai ona taʻitaʻia ai taunuuga e le mafaamatalaina.

Puipuiga

E le gata i lea, i le maʻisuka, e puipuia mai i faʻafitauli, e tatau ona mataʻituina pea le maualuga o le suka i totonu o le toto ma matua tausisia le taumafa. E tatau ona i ai le faamalositino, ae e le tatau ona faʻavaivaia.

I le leai o se uiga faʻaeteete i lou soifua maloloina ma le tausia o se ituaiga soifuaga saʻo, o soʻo se togafitiga mo le masani ai o le a le aoga.

E tatau ona faia faʻataʻitaʻiga masani faʻataʻitaʻiga, e aunoa ma le solia o faatonuga ma fautuaga a fomaʻi. I mea uma e manaʻomia ma le oti, e mafai lava ona toetoe lava a faʻaitiitia uma faʻafitauli o le maʻisuka, e aofia ai le faʻasolosolo faifai pea.

E faʻapefea ona puipuia le faʻasolosolo mimilo i alii matutua? O togafitiga (papa, taotoga, togafitiga faʻaleaganuʻu) o loʻo tuʻuina atu i mea o lenei tusiga e manaʻomia ai le onosai ma le taimi. O lenei tulaga e matua moni lava i tulaga o tagata gasegase peʻa uma le asiasiga i se fomaʻi.

O lea e te le tau feagai ai ma lenei faafitauli, e tatau ona e faia i se taimi se suʻesuʻega atoa o le tino. Afai o faʻamaʻi ma faʻamaʻi o le vailaʻau o manu, e tatau ona le amanaiaina. A leai, e mafai ona tupu ni faʻafitauli tau soifua maloloina, o lona uiga autu o le le toe faʻaauau.

I auala puipuia, o le matafaioi autu o le faamalosia lea o maso pelvic ma le tau faasaga i le mamafa o le mamafa. O isi mea e matua faigata lava ona aʻafia.

Meaʻai talafeagai

O togafitiga lelei mo le masani ona faia i le maʻisuka amata i se taumafa paleni. E manaʻomia ai le faʻatapulaʻaina o meaʻai gaʻo ma gaʻo.

E talafeagai le lafoai atoa o suga faigofie, suamalie ma falaoamata paepae paʻepaʻe. O le tapulaa e faatatau i oloa ma gaʻo manu. E mafai ona talia le suamalie, ae na o le faatapulaaina ole aofaiga.

Taua! O fualaʻau ma fualaau e pei o melons ma suamalie, apricots ma peaches, cranberries, vine, seleri ma tamato e vavae ese mai le taumafataga ona o le masani ona faia i le maʻisuka.

Faʻatasi ai ma le nephropathy, e fautuaina le tagata maʻi e gauai atu i le faʻaitiitia o le aofaʻi o le protein i totonu o le taumafataga. O le masima foi e le o aofia ai i le taumafataga, pe o le tele o lona taumafaina e faaitiitia i le tele o taimi. Faʻatasi ma le nephropathy, e fautuaina e 'ai e le sili atu i le 0.7 g o le porotini i le aso i le 1 kilokalama o le mamafa.

O le suia o le masani masani o se laasaga taua i le tau faasaga i ituaiga togafitiga e pei o le vaivai o le tino i alii matutua. O togafitiga ile fale e le o se meaʻai malosi, ae o loʻo i ai nisi tulafono:

  1. E tatau ona faʻaeseese meaʻai vela ma kuka, ma mea manogi uma.
  2. O meaai mama ma suamalie e pau i lalo o le pule malosi.
  3. E tatau ona e taumafai e lafoaʻi meainu ia e iai le caffeine i la latou faʻasologa.
  4. O le faʻavae mo meaʻai mo le faʻasolosolo o le fiber foods. Afai e gaogao uma le iniseti, o le a le faʻamalosi ai le vevela.

O le mea lautele, o fomaʻi o loʻo faʻamautu i tulafono faʻavae o le soifua maloloina. O le meaai e tatau ona i ai ituaiga o meaʻai e maualalo le gaʻo o iʻa ma iʻa, o le tele o fuālaʻau fou, oloa susu. Faʻaleleia meaʻai e talafeagai mo le faasaʻoina o le mamafa o le tino ma le puleaina o le mamafa. O le mea moni, o le faafitauli mulimuli lea e mafua ai le le faʻamalosi.

Tuua Lau Faamatalaga