Fragrant Callisia (Umu musika): galueina ma faʻaaogaina

O le musele auro o se mea sili ona taua (corn, ginseng home). Fomaʻi ma lona faʻaaoga fesoasoani i togafitiga o faʻamaʻi eseese, e aofia ai le maʻisuka.

Faʻafetai i ona faʻamalologa, pe a mavae ni nai aso e mafai ona faʻaititia le faʻaalia o le maʻi.

Vailaau faʻamaʻi

O le manulele lanumumu o se laau lea e tutusa ma Kallisia. O ona lau laau e pei o le sana, e oʻo atu i le maualuga e oʻo i le 30 cm. Mo le togafitiga o le maʻisuka, e fautuaina e faʻaaoga lena vaega o le mutia lea e oʻo atu i le 9 nodules, ona o loʻo aofia ai le maualuga o meaʻai.

O nisi o vaega o le laau e faapitoa lava le faamaloloina, aua o ni meaola olaola e mafai ona faʻagaoioia le mafai gafatia o le pancreas.

O le musele auro mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina ona o lona tuufaatasiga, talu ai ona o loʻo i ai vaega nei o loʻo faʻaaogāina faʻalauiloa:

  • flavanoids (kesi, quercetin, campferol) Toe faʻafoʻisia le metabolism o le carbohydrate, faʻaleleia le leo o le puipui,
  • alkaloids. E i ai a latou aʻafiaga e tetee ai,
  • phytosterol. E faʻamalosia le faʻavaeina o kulimi popo ma hormones,
  • vitamini o vaega A, B, C, C. Latou te fesoasoani e puipuia mai faʻafitauli mai le maʻisuka, faateleina le puipuiga,
  • pectin, fiber. Aveese mea oona ma toxins mai le tino. Faʻaleleia le faʻaaogāina o le kulukose i totonu o le pulupulu laiti,
  • elemene taua (phosphorus, magnesium, calcium, potassium). Faʻamaʻosaʻo le faʻafefe o le lipid, toe faʻafoʻi le masukalokeletal system, auai i le inisalini metabolism,
  • tannins (phenol). E i ai a latou aʻafiaga, faʻamalosi ma le faʻaleagaina.

I le togafitiga faʻapitoa, o le musika auro e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le gaʻo ma le lipid metabolism, ma faʻaitiitia ai foi le lamatiaga o faʻafitauli o le maʻisuka, e aofia ai le maʻisuka foot syndrome.

O le vailaʻau e aofia ai le sili ona lelei o mea ola ola, lea e avea ai ma vailaʻau sili ona aoga ma lelei i togafitiga o le maʻisuka.

Faamalologa meatotino

O le telefoni o le telefoni e masani ona faʻaaogaina i le ituaiga 2 o le maʻisuka, talu ai o mea aoga o le laau e mafai ona faʻafaigofieina fesuiaiga o fesuiaiga i le kulukose i totonu o le toto.

O le ituaiga o maʻisuka lona lua o loʻo faʻamatalaina i faʻalavelave lapopoʻa, lea e faʻaalia mai i le vavaeeseina o le kulukose metabolism oloa mai le tino. O le faʻaaogaina masani o se vailaʻau faʻamalositino e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia lenei maʻi, faʻaitiitia ai le mafai ona mafai ona faʻaaogaina puipui puipui.

I le faʻaaogaina faifai pea i foliga o le afu, decoction ma tincture, ua faʻaleleia le gafatia o gaioiga o le pancreas, ma ua faʻateleina le puleaina o le inisalini.

O le musele auro ma le maʻisuka e mafai ona i ai aafiaga nei:

  • maualalo le kulukose o le toto
  • faateleina le faapalepale o gaʻo ma sela i le gaioiga o se homone e maualalo le suka,
  • faaitiitia le maualuga o le tiglyceride i totonu o le toto,
  • faʻateleina le faʻaumatia o mea oona ma tuufaatasia mai le tino,
  • taofi faʻamalolo le lipid oxidative,
  • puipuia le lamatiaga o faigata o le maʻisuka,
  • faaleleia le microcirculation i nofoaga maloloina ma faaleagaina.

Faʻatasi ma togafitiga faʻasao, e mafai e se vailaʻau faʻamalositino ona faʻaaoga lelei le faʻamaoniga o le maʻisuka.

Togafitiga uiga


O isi fualaau mo togafitiga mo le saunia o se vailaau mai se laau e faigofie; e mafai ona faʻaaogaina e toe faʻafoʻi ai le glucose metabolism i se taimi puupuu. E mafai ona e faʻaaogaina se faʻamalolo faʻamalolo i ituaiga eseese: decoction, tincture or infusion.

I uluai faʻaaliga o le faʻamaʻi, o togafitiga e faia faʻatasi ma le faʻasolosolo, lea e faʻapipiʻi ai lau lanu lanu moana.

E avea o se faʻasologa lelei mo faʻafitauli o le maʻisuka e fesootaʻi ma le gaioiga o le gaioiga vaaia. I le tulaga o le paʻu o le pulupulu mai vailaʻau, e tatau ona faʻaaogaina laupepa o paʻu papaʻe paʻepaʻe i le taimi o sauniuniga. O le a latou fesoasoani faʻateleina le faagasologa o le faʻamalologa ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave leaga.

O vailaʻau faʻasaina mai le laau e fautuaina e ave i luma o se taumafataga tuusao, o le taimi aupito sili ona lelei o le 25 minute. O le masani masani o le faʻataʻitaʻiga o le faʻaaogaina o laupepa i aso uma, lea e maua ai le malosi sili ona lelei.

O se maʻi maʻi suka e manaomia le faia o se togafitiga mo le masina le umi, ona malolo mo le 1 le vaiaso, ona toe foi atu lea i le togafitiga faifaipea. E taua le maitauina e le mafai e le pulou auro ona tuʻuina atu le manaʻoga pe a fai o loʻo maua e le tagata maʻi ni faʻafitauli e fesootaʻi ma le maʻisuka.


O faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka e aofia ai:

  • meaʻai i le taimi mulimuli,
  • faʻalavelave i le galuega a le tama,
  • togafiti poʻo le manua o le tui,
  • nephroptosis (faʻasologa e fesootaʻi ma le faʻaitiitia o fatugaʻo),
  • faaleagaina le vallo pyloric.

I le iai o nei maʻi, e tatau i le tagata maʻi ona togafitiga i isi vailaʻau faʻamaʻi.

O le lelei o le maʻisuka ina ua maeʻa le faʻaaogaina o tupe e mafai ona maitauina i totonu o le aso. O le tagata gasegase e iai se faʻaleleia atili i le tulaga masani ma se faʻaitiitia o le suka o le toto.

Faʻatau togafitiga

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...

E tatau ona talanoa i nisi auiliiliga e uiga i le sauniuniga o teuteuga ma meaʻai i le fale.

Mo se teuteuga, e fautuaina e matau le faasologa o faasologa o gaioiga ina ia mafai ai e le tino ona toe faaola vave i le vave e mafai ai:

  • lapoa tetele o le laau ua ave, o loʻo i lalo, e le itiiti ifo ma le 15 cm le umi,
  • ua nutimomoia
  • tuʻu i totonu o se vevela
  • sasaa se lita o vai inu.

Faʻaauau i togafitiga o faʻamaʻi, e aofia ai le maʻisuka ituaiga muamua ma le lua, e sili atu ma le itula.

Afai e leai se vevela, tuʻu laulaʻau lelei i totonu o se tamai fagu, sasaa sina vai vai inu, tuʻu lemu le afi. A maeʻa lena, ina ia mafai ai ona togafitia togafitiga, o le a tatau ona aumai le tincture i se vevela ma tuu i luga ole vevela mo le 15-20 minute.

I le taimi lava e tasi, faatasi ai ma le teuteu o le manogi o le telefoni, e manaʻomia le faʻaaoga o le propolis tincture, lea o le a aoga foi i le maʻisuka.

E le gata i lea, e fautuaina e ufiufi, tapena ma le faʻaeteete ma tuʻu e faʻaaoga mo le aso e tasi. E fautuaina e tagata faapitoa le teuina o fualaau oona i totonu o se fagu tioata tapuni, aʻo le nofoaga e teu ai e tatau ona pogisa ma faapitoa ile potu vevela.


E tatau ona maitauina o le fua o le kulukose i le toetoe lava o mataupu uma pe a maeʻa le faʻaaogaina o fualaau oona e faʻaititia i totonu o le aso e tasi.

Ae peitai, i le faagasologa o togafitiga, e tatau lava ona e mulimuli i se meaai faapitoa.

O loʻo matou talanoa e uiga i le faʻaaogaina o na meaʻai e tumu i gaʻo, ma i le taimi lava e tasi e sili atu nai lo le faʻaaogaina o meaai e mafai ona maua ai le tino.

E afua mai i le mea moni e faapea o le faaitiitia o le fua o le protein i le tino o le tagata ma le maʻisuka e mafai ona faaosofia ai le tele o faafitauli ia te ia, o le togafitiga e mafai ona tele tausaga. O le mea lea, e tatau i le tino o le tagata ona maua mai le 75 i le 110 g porotini i aso uma. I lenei tulaga, o le moe e tatau ona le itiiti ifo ma le valu itula i aso uma.

I le i ai o le maʻisuka ua faʻasaina:

  • ulaula
  • inu pia ma le malosi o le lauti, kofe, Pepsi-Cola,
  • 'ai vine ma vine.

O le a saʻo le inu vai mai kukama poʻo rimoni, paukini tao, faʻapea foʻi ma paʻu.

Ae ui i lea, o le maʻisuka e mafai ona togafitia i le auala lenei: ave se musika auro, tipi se lau lapopoa mai ia le itiiti ifo ma le 25 cm, ia tipi ma tipi i totonu o le fagu. Tuu le fagu i totonu o se pusa faapitoa ma sasaa ni nai ipu tioata vai, aumai i se vevela ma tuu e simmer mo le lima minute.

A maeʻa lena, ona tuʻuina lea o ipu faʻamaufaʻailoga i se nofoaga mafanafana ma tuʻu ai i le infuse mo le ono itula. Ma le isi, faamama le aloa, sasaa se tamai sipuni o le meli suamalie ma faʻaosooso. Taofi le broth i totonu o se pusaaisa pupuni. Faʻaaogāina i le tolu sipuni puno pe tusa ma le fa taimi i le aso mo le 35 minute aʻo leʻi 'ai.

Tulafono Faʻatagaina

O le tagofia o vailaʻau mai le faʻaaogaina e faʻaaogaina ai le ava malosi, fusi ma le susu.

O vailaau faʻamaʻi e mafai ona faʻamalosia e ala i le tuʻuina atu i le meli po o le suāuu olive.

E faasāina le inu i meainu malosi, susu poʻo le kofe, aua o loʻo taofia ai le faʻamalolo o mea totino o le laau.

E fautuaina e inuina vai inu vai i le vai, lea e faʻaitiitia ai le sua o le lemon.

O le aofaiga o tupe faʻaaoga e faalagolago i le tulaga o le togafitiga ma uiga o le tino maʻi. I le tele o le faʻaaogaina o vailaʻau, o le faʻafitauli e mafai ona tupu i le gastrointestinal tract, ae o le a le afaina ai le maʻi.

I le tulaga o le gafatia o le gaioiga o le gaioiga o le tino, faʻalautele le fualaau o fualaau faasaina. I le amataga o togafitiga, o fualaau e faʻamapulaʻa i nai mataua faʻafefe i se ipu vai. Ona faʻateleina lea o le tui ile ½ sipuni.

Vitio aoga

E faʻapefea ona faʻaaoga se musika auro i togafitiga o le maʻisuka:

O le mea lea, o le filogia o le vailaau sili ona aoga i le tau faasaga i le maʻisuka. Ae ui i lea, aua nei galo e uiga i le mea e tutusa, ona o le tele o le taumafa o gaʻo e sili atu ona maualuga le ata o le maʻi.

Tulaga Tutupu

O le igoa "fugalaau sili ona lelei" na tuuina atu i le laau e R. Woodson i le 1942 (mai le upu Eleni "kallos" - matagofie ma le "lisipo lili"). O se lauʻau lauiloa e oʻo i le 2 mita le maualuga (i le aganuʻu e oo i le 1 m). O laulaau e lapoa, feololo, faʻasolosolo-umi, umi ma lautele, faʻalelei i le pito i luga, pouliuli lanumeamata (fesuisuiai foliga e tupu).

Mai i le totogo saʻo, o vavalalata matala o se isi ituaiga (mustache) o ese. E i lalo o latou laʻau ma faʻauʻu i laʻau o lau laititi. I le auala, e le o iai ni manulele e le o le togafiti. E seasea lava ona tupu le ola o Tutuila i le aganuu. E i ai sana fugalaau fugalaau e faʻaputuina i luga o mea faʻapipiʻi, faʻatasi ai ma se manogi fiafia.

O Kallizia e sili ona lelei ma faigofie ona totoina. E manaʻomia e ia le malamalama lelei, ae le o le susulu o le la. E faigofie lava ona faʻaleleia e ala i le tipi, mai le musele ma mai le ogaoga tutotonu, o totoga e totoina saʻo i le eleele pe muamua maua i totonu o le vai. I le fale (i Mekisiko), ua taʻua le soia o se laau vavavevave mo le gafatia e fausia ai le tele o auala laugatasi - sikasiti, ma i Europa ma Amerika ua lauiloa o se ato-laau - o se mea e sili ona mataga, ma le pala.

Faamalologa meatotino

I tausaga o le seneturi talu ai, na amata ai e suʻesuʻe saienitisi Amerika i le Iunaite Setete (Harvard University) ma Kanata se suʻesuʻega auiliili o togafitiga o vailaʻau na faʻaaogaina e tagata tagatanuʻu Latina Amerika. Faatasi ai ma le 30,000 laau na suesueina, muamua lava, o le taulaʻi na totogi i le telefoni, ua lauiloa mo lona malosi o le faamaloloina o manua, ma na gaosia ai foi tiga, manua, maʻi ma gaʻo.

O mea faʻamalolo o lenei faʻalapotopotoga ua suʻesuʻeina i Rusia. O le maualuga o le aoga o callizia sauniuniga ua faavaeina i le togafitiga o manuʻa, o le mu, tui o le gaʻo, o le malulu.

Ae ui i lea, e tusa lava pe faʻaaogaina le phytoche mustache auro, e tatau ona muamua feutagai ma lau fomaʻi. I le faʻaaogaina i totonu, o le faaleagaina o le telefoni leo e mafai i nisi taimi, ona o le mea e nofo ai le leo (faʻaleagaina le ligaments ua matua faigata).

I totonu o le sua o le laau o loʻo i ai le tele o mea e ola i meaola (e masani lava i le musika):

  • Quercetin o loʻo i ai P-vitamini ma le antitumor, ei ai antispasmodic, aʻafiaga faʻamaʻi ma totoga.
  • Kefeferol mafua ai le malosi o le tino, anti-inflammatory, capillary ma diuretic, faʻamalosia ai le excretion o sate sodium.
  • Beta sitosterol mafua ai le estrogenic gaoioiga

I le faʻaopoopoga, o elemene elemene - chromium, nickel, uʻamea, ma le 'apamemea - ua maua i totonu o le laau, lea e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le metabolism i le potu.

Mumu mumu i togafitiga masani

Callizia o loʻo faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa. O le ava malosi e saunia mai i le taamilosaga, e vaevaeina i lauulu-lanu violē (o mea e taʻua o "sooga"). E talitonuina e maua e le laau ni vailaau faʻamaʻi pe a aliali i luga o le musele

Faʻaaoga masani aufaigaluega (o le faʻatonuga e mafai ona fesuisuiaʻi e faʻalagolago i le faʻamoemoega o le faʻaaogaina o le tinis), faʻafefe (sili atu i se palu laulaau), sasaa le 1 lita o vodka, faʻasolosolo i se mea pogisa mo le 10-15 aso, lulu i nisi taimi. Tinii maua se lilac lanu moana. Teuina i se nofoaga pogisa ma malulu.

Mo le sauniuniga o le faʻauʻu Faʻaaoga laupepa ma se umi e le itiiti ifo i le 20 cm. O le tasi laupepa e tuʻu i totonu o se ipu tioata poʻo se ipu uʻamea (e mafai ona e faia i se vevela) ma sasaa le 1 lita o le vai inu, afifi lelei, faʻasolo mo se aso, ona fufulu lea. O le vai o loʻo i ai le vine lanu viole.

I le gaosia o suauu o le paluga poo le sua mai le ogalaau ma laulaau o le laau ua faaopoopoina i le faavae o le gaʻo. I le avea ai o se faavae, e mafai ona e suʻeina se pepe pepe, puaa i totonu po o se meaʻai tele, selu o le suauʻu. O meaʻai e fefiloi ma le faavae i se fua faatatau o le 1: 3, gruel - 2: 3. O le kulimi e faʻavae i luga ole pepe pepe ma le siʻosiʻomaga o loʻo faʻaaogaina mo maʻi pipisi, maʻi paʻu, manua, maʻa. O sauniuniga e faʻavae i luga o le paʻu poʻo le gaʻo paʻu e fautuaina mo le faʻaaogaina i faʻalavelave o le maskloskeletal system ma mo le faʻamamaina mo malulu.

E kuka le suauʻu mai le falaoamata malogo pe a uma ona vavaeeseina le sua mai le laʻau ma fatuga pe mai le pulupulu na maua e ala i le fugalaau fou. O le paluga keke ua liligiina i le suauʻu olive ina ia le ufiufi ai le suauu i le suauu, ia tumau ona togi. O le suāuʻu suauu o loʻo teuina i totonu o se ipu malamalama tioata i se mea malulu ma pouliuli.

Mea Faʻafou Fou Fou e mafai ona liligi i le olive poʻo le suāuu suauʻu (1: 2) ma faʻafefiloi i se mea mafanafana (vevela C). O le vavaeesega o le suauu ua tuʻuina i totonu o le pusaaisa. O le suāuu e faʻaaogaina mo massage ma faʻaoga i le togafitiga o le faʻamaʻi, faʻamaʻi ma le paʻu o le paʻu.

Laʻau toto faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi paʻu, dermatitis, psoriasis, lichen, maʻi o gaʻo. O le sua fou suamalie ua taʻua i nisi taimi "vai ola." Mo lana tapenapenaga, o laʻau fou, fou faatoa tataʻi pe a ma le 20 cm le tele e faʻaaogaina.

Laulaʻau togafiti

Mo togafitiga o manua faʻaaoga le tinote tin, suauʻu poʻo suauu e faʻamama ai nofoaga na faaleagaina. E mafai foi ona e faʻaaogaina laulaau fou e gaosia e pei o se pupuʻu mo le 2 itula, i le tulaga o "cones" ma faʻamaʻi tiga. Afai o le nofoaga ua faaleagaina i le taimi lava e uma ai le manua, faʻapipiʻiina i le siaki, e mafai ona aloese mai se manua. O faʻamaumauga e faʻaitiitia ai le tiga ma le fula i luga o le nofoaga o le manua.

Mo manuʻa tuga, o gau ma ogaoga ogaoga, ua fautuaina e faia se togafitiga ma le inu o le ava malosi (1 sipuni meaai 3 taimi i le aso ao lei faia meaai mo le 10 aso), malolo mo le 1 vaiaso, ona toe fai lea o le vasega.

Mo togafitiga o mu, suauu, suauu e faʻaaogaina toto fou saunia mai laulaʻau po o tipu. Tipi lelei i latou i totonu o se paʻu vela.O le taunuuga o le masini e faʻaaogaina i se fusi e gaugau i le afa ma faʻaaoga i le manua (faʻapipiʻi le fusi i se mea ua faaleagaina). O le laei e suia 2 taimi i le aso.

Mo le togafitia o maʻila, manua, iniseti ma manu e mafai ona faʻaaogaina e avea o se faʻamalosi atoa, o laʻau e fufuluina lelei ma le tele o le itiiti ifo i le 20 cm. O lenei taualumaga e faʻateleina le faʻamaloloina o manua ma le aveesea o le mumū.

I le dermatitis ma faʻateleina le susu o le paʻu, o le suauu e faʻavae i se lanolin cream o loʻo faʻaaoga. O se suauu e faia mai le suauʻu suauu i le suauʻu olive ma se suauu e faʻavae i luga o pepe pepe e lelei mo le faʻaogaina mo le paʻu mago, maaleale.

Faʻatasi o loʻo aʻafia ai vaega o loʻo afaina i le inu o le 'ava malosi.

Mo togafitiga o le osteochondrosis, faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi e faʻaogaina i luga o se fagu (40 inisiua o laulaau laulaau ua sasaa atu i le 0.5 l o vodka, faʻasolosolo 20 aso i se nofoaga pogisa) i le tulaga o le faʻaaogaina ma le faʻaaoga i totonu - 1 tbsp. sipuni 3 taimi i le aso 1 itula aʻo leʻi 'ai.

Faʻatasi ile bronchial asthma faʻaaoga tincture (45 internodes sasaa 1.5 lita o vodka, faʻasolosolo i se mea pogisa mo aso e 10). Ave 1 le sipuni sina meaʻai 45 minute aʻo leʻi faia ni taumafataga 3 taimi i le aso.

I le togafitiga o le gasegase pulmonary (e avea o se vaifofo faaopoopo mo le togafitiga autu) faʻaaogaina faatoa seleseleina mea gaʻo nutimomoia (mustache ma laʻau o le laau) fefiloi ma le meli (1: 1). Ave 1 teaspoon 30 minute aʻo leʻi fafaga i le aso. E fautuaina foi le faʻaogaina o le laau ma le gaʻo ma le meli ma le bronchitis ma isi faʻamaʻi pipisi

I togafitiga o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract ma le faʻamalosi o le tino e faʻaaoga ai le afu o lau (1 fasi pepa 10 cm i le lapoa e nutimomoia i totonu o se palu ma sasaa le 1 lita o le vai inu, afifi, faʻasolo mo se aso). Ave i se tulaga mafanafana mo le 3 tbsp. punetipi (poʻo le 1/4 ipu) 3 4 taimi i le aso 40 minute aʻo leʻi 'aʻai. O le faʻaleleia atili o togafitiga o pancreatitis sa matauina ina ua maeʻa le vaiaso o le pulega. E tutusa le fusi e faʻaaoga mo le maʻisuka.

I tulaga uma lava, pe a faʻaaogaina le phytoforms mai se pulou auro, togafitiga faafomaʻi ma le tausisia o meaʻai talafeagai e talafeagai. O meaʻai e mo tagata matutua.

Lyubov Dudchenko

Faiga faʻavae o le faʻalauteleina o le tino

O lenei kulupu o faʻamaʻi e aofia ai faʻafitauli eseese e fesoʻotai ma le gaioiga o le gaioiga o le fatu ma toto toto.

I le anemia, poo le anemia, o le tele o le hemoglobin i le toto e faaititia, lea e mafua ai ona faaitiitia le numera o lela mumu.

O togafitiga faapena e tatau ona mataituina e le fomaʻi. O le faʻaaogaina o sauniuniga o loʻo i ai le uʻamea ua faʻaalia Faʻatasi ai ma lenei uiga o le faʻaaogaina o se pulou auro e fesoʻotaʻi, talu ai e aofia ai se mea e pei o le uʻamea. I le avea o se togafitiga, e tatau ona e faʻaaogaina le tincture poʻo le teuteuina o laulaau o le faʻafeiloaʻiga. O le mea lea, ave 5-6 laupepa o laau, fufulu ma faʻafefiloi i totonu o le lita o vai, ma i le tulaga o tinomi, sasaa le 1 lita o le ava malosi. O togafitiga e tasi le vaiaso. Faʻaaoga uma uma, 1 teaspoon 30 minute aʻo leʻi amataina se taumafataga, lua i le tolu taimi i le aso.

E matauina le Arrhythmia pe a fai o le solia o le gaioiga ma le faasologa o feteenaiga o le muso o le fatu ua iloa, e mafai ona mafua mai i gasegase o le gasegase ma le faaletonu e fesootai ma aafiaga o fualaau faasaina, ogaoga o le mafaufau, ma le le atoatoa o le tino. I ia tulaga, o le faʻaaogaina o le faʻafeusiga e faʻapipiʻiina ai se aoga aoga i luga o le faʻalavelave o le tino, faapea foi ma se toe faʻaleleia ma le faʻalelei. O lona faaaogaina e tatau ona fetaui ma le tofiga tutusa o se pulega faapitoa ma i le tuufaatasiga ma le oti.

O le mea o loʻo taua i lalo e faʻaaoga mo togafitiga: 2-3 otaota ua nutimomoia ma 300 g o le meli vai ma sua mai le suamalie mai le tasi lemoni ua faaopoopo i lenei masini. O lenei paluga o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa. Togafitiga e tasi le vaiaso, i le taimi lea e tatau ai le tagofia o le 2 teaseti o le tuufaatasiga i le afa itula aʻo leʻi fafaga faalua i le aso.

O le atiaʻe o le atherosclerosis e fesoʻotaʻi ma le faʻatulagaina o tupe a le cholesterol i le lotoifale i totonu o vaʻa, lea e taʻitaʻia ai lo latou faʻaogaina ma faʻalavelave masani ai le taʻavale. O fugalaau lanu mumu ma togafitiga faafomaʻi e faavae i luga o loʻo i ai sona aoga aoga ona o mea o loʻo aofia ai, e pei o le campferol ma le quercetin. O nei mea faʻapitoa e faʻamalosia e fesoasoani e faʻamalosi ai le maso o le puipui o le vaa.

I le avea ai o se togafitiga, e faʻaaogaina ai se pulou auro, o le toto o ona lala ua faia e tusa ai ma lenei fua: e tolu laasaga e tatau ona nutimomoia ma faatumuina i le 1 lita o le ava po o vodka. I se nofoaga pogisa, o se ituaiga o meaʻai e teuina mo le lua vaiaso ma ave, fefiloi ma le suauu sasala i vaega tutusa tolu taimi i le aso ao leʻi 'ai, i le aofaiga o le tolu teaspoons. O le togafitiga e 10 aso.

O le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto, e ono mafua mai i le genetic predisposition poo le ogaoga o le mafaufau, ma le i ai i le toto o le tagata maʻi o se maualuga maualuga o sima uʻamea ma faʻamalolo saoloto.

Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi, togafitiga ma se pulou auro o se tagata faʻasoa e iai sona faʻamalositino lelei, aemaise lava i le tuʻufaʻatasiga faʻatasi ai ma sauniuniga o le hawthorn. O iinei e mafai ona e faʻaaoga ai le mea masani masani o le ava malosi, mo le gaosia o le pusa e tumu i lanu e 10 fou ma tipi ma tumu i le tasi le lita o vodka. Faʻaosoosoina sea paluga mo le 2 vaiaso ma ave le 1/2 sipuni siʻo faʻafolu i le aso. O le pulou auro ua saunia i lenei auala i luga o le vodka o loʻo faʻaaogaina i fua uma o loʻo faʻamatalaina i lalo mo le faʻaaogaina totonu.

O le faʻasalaga o se faʻamaʻi e le o le maualuga. Faʻatasi ai, o loʻo i ai le faʻaitiitia faifai pea o le mamafa ma aʻafiaga e aʻafia ai: vaivaiga ma le vevela, vevesi ma le ulu.

I le i ai o se faʻamaʻi, o fuga o fulufulu auro o loʻo faʻamatalaina i le tulaga o le inu o le ava malosi, i se fua tutusa e pei o le maualuga, mo le lua vaiaso. O le aoga o togafitiga e faʻaleleia pe a faʻaaogaina faatasi ma vailaʻau ma suauu o lemongrass ma Rhodiola rosea.

Maʻi faʻamaʻi

I le faʻala, o le maʻi e pagatia mai osofaʻiga masani o osofaʻiga ma le tale. O lenei faʻamaʻi e afaina i le natura. I ia tulaga, o le pulou auro e faʻaaogaina e avea ma auala e mafai ona faʻaititia le fulafula o le mucous bronchi, ma faafaigofieina ai lo latou tulaga.

Mo togafitiga o lenei faʻamaʻi ua faʻaaogaina:

  • Ava o le ava e faia mai i le 5 taamilo o le mumu o le mumu, e susunuina i le tasi lita o le ava malosi po o le vodka ma tuu mo le 2 vaiaso. O lenei siʻosiʻomaga o loʻo faia ao leʻi faia taumafataga mo le 1/2 sipuni sipuni.
  • E tolu togi uumi ma tolu laupepa lapoa e tatau ona tipiina ma le faaeteete ma tuu i se ipu tioata. E tatau ona sasaa mea e gaogao paʻu ma se lita o le ava malosi ma faʻaalu mo le 10 aso i le pusaaisa, faʻaosooso i aso uma. O le mumu ua maeʻa ua faʻamaʻaina ma ave i se metotia tutusa ma le fua muamua. O le vaitaimi o togafitiga faʻatasi ai ma sea fofo e 10 aso.
  • E mafai foʻi ona e faʻaosoosoina le tipu o se puʻupuʻu auro e le gata i le ava malosi ma ona aʻafiaga, ae faʻapea foʻi ile Cahors. Ina ia faia lenei mea, ave le lua felaʻuaiga i luga o le paela + 1 ipu tioata Cahors + 1 le ipu meli. Ua nutimomoia pupuu i le faʻaaogaina o se mea e faʻafefeteina poʻo se mea e fai ai meaʻai ma fefiloi ma isi vaega o mea. E faʻafefiloi lenei paluga mo le tasi le masina, a maeʻa ai lea e 1 le itula ao le i fafagaina i le aso atoa, i le aofaiga o le 1 sipuni. Ole togafitiga faʻaauau mo le 1 masina.

O le Bronchitis e masani ona mafua mai i malulu poʻo faʻamaʻi faʻamaʻi ma e faʻaalia i le mumū o le mucous tissues o le bronchi. I le togafitiga o lenei maʻi, ua faʻamaonia ai le musika auro, o fua o le sauniuniga e faʻaaogaina e fai ma vailaʻau faʻamalosia.

I totonu o le bronchitis gasegase, e faʻaaogaina ai teuteu o kiliva e faʻafeiloaʻi ai, lea e faʻafefiloi ma le mafanafana i le sipuni lua 2-3 taimi i le aso ao le i ai taumafa, ma e faʻaaogaina foi o ni mea e faʻaaoga i le pusa ma afifi le tagata maʻi i se palanikeke mafanafana, e tusa ma le 20 i le paʻu minute. Ina ia saunia, e tatau ona e aveina ni kesi e 5, tipi ese i luga i ni fasi vela ma vela i le lita o le vai mo le 15 minute.

I le bronchitis masani, e faʻaaogaina foi se pulou auro, ma mafaufau i nisi o ona faʻamalologa, mo se faʻataʻitaʻiga, pei o le:

  • Talia. Totoga: Tasi lau lapopoa, se ipu meli, 1/2 ipu vai siliva. O laʻau ua nutimomoia, fefiloi ma isi mea na totoe ma kuka mo le itula e tasi i luga o le vevela vevela. O lenei paluga e ave i le sipuni faalua i le aso.
  • Faʻasalaga faʻasamala ma le faʻavauvau. Meaʻai: 100 kalama o le meli + tasi teaspoon o le faʻataʻaiga o le vai + 2 teaspoons o le aloe juice. O le vailaʻau e faʻafefeteina i totonu o se ipu vevela vevela ma inu 1 itula aʻo leʻi fafagaina faalua i le aso.
  • Faamaloloina o le suauu manogi. O le sua o se musika auro i totonu o le paluga ma le gaʻo totonu o le puaa e faʻaaogaina e pei o se vili i luga o le fatafata, sosoo ai ma le afifi. Ina ia faia lenei mea, ave sina sua mai le ogalaau o le laau i le aofaiga o le 3 sipuni tele ma le gaʻo, lea o le a manaʻomia le lua faalua, ma faʻafefiloi lelei.

O le sinusitis o se gaioiga e le afaina i le mucous membranes o le maxillary sinus. E mafai ona le gata i taimi uma ma e masani ai. O loʻo faʻaalia e ala i le vaivai o le manava i le isu, o le i ai o le tiga i le sinuses, lacrimation, purulent discharge, faapea foi ma le faateleina o le vevela o le tino.

I le togafitiga o se faʻamaʻi, e faʻaaogaina ai se pulou auro, o lona faʻaaogaina o loʻo faʻapipiʻiina, ae le o le autu, fualaau faasaina. Talu ai ona o ana meatotino antibacterial ma inflammatory, e fesoasoani e avea o se togafitiga o le adjuvant.

I le tau faasaga i le faamaʻi, e masani ona faʻaaogaina se pulou auro. Faʻamatalaga mo vailaʻau:

  • Ufiufi i luga o le isu, lea latou te ave ai laulaau o le laau, salu i le vai inu ma faaaoga i le paʻu i vaega i itu uma e lua o le isu. O ia faiga e faia i le tele o taimi ile aso mo le 10 minute.
  • O le mucosa i totonu e togafitia i le suauʻu na faʻaaogaina i laʻau faʻafeiloaʻi. Ina ia faia lenei mea, ave le sua o le laau ma faʻafefiloi ma le suauu manogi, i se fua faatatau o le 1: 5. O turunds, lea o loʻo tuʻuina i totonu o fuaitau o le nasal, e tatau ona tumu lelei i lenei faʻapotopotoga.
  • O le faʻaaogaina o vailaʻau oona i totonu e fesoasoani foi i le ausia o se faʻamalosiaga lautele ma faʻamalolo ai le faʻaleagaina o le tino i le tino. O le togafitiga e tasi le vaiaso. O le kulimi e faʻaalu 2-3 taimi ile aso, tasi le sipuni ao leʻi leva ona 'ai.

Maʻi pipisi

Ona o le faʻalavelave, faʻalavelave faʻalavelave, suiga o tausaga poʻo le teuina o masima, e masani lava ona faʻaalia le sooga i faʻamaʻi eseese e faigata ona togafitia i fualaau.

O le gasegase o se faʻamaʻi o fusi faʻatasi, lea e faʻaalia i tiga faifaipea e faʻaititia ai le mafai gaioiga faʻaletino, ma mafua ai le tele o mea faʻalavelave. Faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi, o togafitiga faʻale-aganuʻu i le ituaiga o lapisi ma mea manogi e fesoasoani lelei.

Mo togafitiga, e faʻaaogaina ai se pulou auro, o le faʻamau o le ogalaau o loʻo faia e tusa ai ma lenei fua: 5 gaʻo o le laau ua vaʻaia ma le totoa ma fefiloi ma le afa-lita o vodka poo le ava malosi. A maeʻa ona faʻafefiloi le paluga mo le tolu vaiaso, ona solo lea o le manua ma faʻaaogā ni faʻapipiʻi lelei i sooga. A maeʻa, e tatau ona tuʻuina le vevela i le nofoaga ua afaina, mo le mea lenei e tatau ona e afifiina i le fulufulu mamoe lanu.

Mo faʻamalosi, gau poʻo solo solo, o loʻo gaugau i ni nai taimi ma faʻafefete i le afu. Faʻaaogāina ia mea faʻavave mo se taimi umi, e oʻo atu i le lua itula, afifiina sooga ma le polyethylene.

Togafitiga ma se pulou auro, faatasi ai ma le faʻaaogaina o le paʻu ma le faʻamalosi, e faʻamautuina e le faʻaogaina o vailaʻau i totonu, e faʻafefe ai le faʻalaʻau masani o le tino i totonu o le tino. I lenei tulaga, e ave le sipuni 1 le sipunipuni ao le i ai i le itula e tasi, mo le 10 aso.

Osteochondrosis o loʻo faʻaalia i se faʻaogaina o disse intervertebral, ona o le ogaoga o tiga e tupu i le taimi o le afi. O lea faʻamaʻi e togafitia faʻapitoa i se faʻalavelave o faʻamalositino faapitoa, massages ma le faʻaogaina o togafitiga i fafo.

E tusa ai ma le fua o loʻo i luga, ua saunia le inu o le ava, lea e faʻaaogaina e pei o se olo ma le pipiʻi i luga o manua, lea e faʻamalosia ai tulaga matuia i le osteochondrosis.

Maʻi mata

Togafitiga ma se pulou auro o mata eseese o mata e ono afaina pe le fiafia i le natura, e pei o le conjunctivitis, o loo faia i le faaaogaina o mea leaga mo le fufuluina. Ina ia faia lenei mea, ave se tasi laulaau o le laau ma sasaa 2 ipu vai inu i luga o le laau. Faʻaauau le faʻasolo mo le lua itula. Faatasi ai ma lenei mea faigaluega, e mafai ona fufuluina ou mata pe solo lemu i ni swabs cotton ua faʻafefiloi i le afu.

E mafai ona faia ni faʻatulagaga tutusa i le faʻatasi ai ma fugalaau o le chamomile. O ia ituaiga o fomaʻi e lelei ona faʻamaʻapeʻa ma aveesea le siama faʻamaʻi, faʻapea foi ma le faʻafilemuina o le faʻaogaina o mea e le afaina.

I le glaucoma, o le faʻaaogaina o le fufulu mata, saunia e tusa ai ma le fua o loʻo i luga, o loʻo faʻaalia.

Paʻu o le paʻu

Eseesega paʻu o le paʻu ona o le antibacterial action, o le mafaia ona faʻamalosolo le vaivai ma le faʻaogaina o gaioiga e tali lelei i togafitiga.

Mo togafitiga o ituaiga uma o abscesses ma fulafula, ua faʻaaogaina laulaau fou, lea e sasaa mai i le vai inu ma faʻaaogaina i le nofoaga o le mumū, ma faʻamamaina foi i mea inu ava malosi.

Mo le togafitiga o fulufulu, o le sua o le Golden Mustache laau e masani ona faʻaaogaina. O lona faaaogaina e lelei tele i le faʻaaogaina o le celandine. O fualaau mai laau e lua e ave i vaega tutusa.

O se meafaigaluega sili ona lelei mo le aveeseina o faʻauʻu o le suavai fou lava mai laulaau o le faʻafeiloaʻiga, faʻapea foʻi ma suauu faʻavae. Mo lenei faamoemoe, ave 3-4 lapopoa lapopoa, lapisi malosi ma sasaa i lua teaseti o le siliva o le vai. Faʻaosoosoina lenei paluga mo le afa itula ma gagau le kelu faʻatasi ma le sua oona e faalua i le aso.

O le faʻamalolo ma le antibacterial o mea totino o loʻo galue lelei i togafitiga o mumu ma le malulu. Mo lenei mea, o laulaau fou ua ave, sasaa i le vai fefe ma faaaoga e avea o se pusi i vaega ua aafia.

E lelei le faʻaaogaina o suauʻu na saunia lelei e tusa ai ma le fua: musika auro - 1 vaega (suamalie e patipati mai le tipi) + laʻau o le penisini poo le lanolin cream - 3 vaega.

Faamai pipisi

O le antibacterial properties o le laau e sili ona fetaui mo le togafitiga o faʻamaʻi o le natura faʻamaʻi ma le afaina. I le togafitiga o herpes, e mafai ona faʻaaogaina suauu mai lau fou ma le suauu meli.

O le suāuʻu e faʻapipiʻiina, faʻalauiloa ma le eucalyptus e lelei foi. O se meafaigaluega lelei e faʻaaoga mo le malulu, paʻu i luga o le fatafata ma lalo o le isu, pei o se faʻamaʻaloga.

I faʻamaʻi pipisi, e lelei le faʻafefeteina o le nofoaga ua afaina i le suavai fou o le feteenaiga.

Faʻaleagaina tulaga

O faʻamaʻi pipisi e mafua ai le le lelei o faʻamaoniga e pei o le vevela o le tino ma le mafanafana o le fatu ma le tiga, ma le tulaga masani o le malaise. I le taua faasaga i ia faʻamaʻi, o mea taua o le musika auro ua faamaonia ai i latou lava o se tagata sili ona lelei togafitiga.

Mo le teuteuina, e lelei le faʻaaogaina o vai ma mea teuteu. O le musele auro ei ai sona siama, e faʻaitiitia ai le fulafula ma le aʻafiaga o aʻafiaga. I lenei tulaga, faʻamama le faʻamaʻi pe tusa o le 3 taimi i le aso.

I le faʻaaogaina, e lelei le faʻaaogaina o se suauu mai le selu o le suauu ma le sua mai le vaega o le faʻalavelave faʻapitoa, faatasi ai ma le faaopoopoina o le eucalyptus ma le jojoba o le suauu.

O le musele auro o se laau na faʻaaogaina e avea o se sui faʻamalosia lautele. O le faʻateleina o le puipuiga o le tino e maua i le faʻaaogaina o se teuteuga o le laau o le Echinacea faatasi ai ma se faʻalavelave. Ina ia saunia se mea faapena, e tatau ona ave ni teaseti se lua o vao mago o le Echinacea ma le aofaʻi o le musika moa ma sasaa le 1 lita o le vai vevela, tuu mo le lua itula, ona ave lea o le sipuni se afa itula ao le i ai taumafa, tolu taimi i le aso.

Faʻatinoga i le faʻalavelave faʻapitoa

O teuteuga e faʻaaogaina ai le pulou auro e masani ona fautuaina i le togafitiga o faʻamaʻi e pei o le atuatuvale po o le ava malosi. I itu uma e lua, o le lauti mai le feteenaiga e fesoasoani e foia ai le vaivai, vaivai, ma le ulu. O nei faʻamaoniga e masani ona faʻatasi ma faʻamaʻi luga. I le avea ai o se sui malosi malosi, o se feteenaiga ua faamaonia lelei lava ia.

I lenei tulaga, o le musika auro e faʻaaogaina ma le aʻa o le ginseng, motherwort, St. John's wort, taʻitasi ma le fua masani. E mafai ona e tuʻu faʻatasi ma faia ni mea eseese o lauti.

Cosmetology

Mo faamoemoega faʻamalositino, o le fulufulu faʻamalolo o le faʻaaogaina lautele e faʻaaoga uma e le gata i le faʻamalolo o gaioiga o le inflammatory ma faʻaitiitia ai aʻa. E masani ona faʻaaogaina faʻamaonia faʻamaonia i le taimi o le taʻele ma le faʻaopoopoga o le decoction, lea o le a faʻaitiitia ai le le atoatoa o le paʻu ma faʻafefeteina ai le faiga o inflammatory. Faʻafeiloaʻi pasi vae ma se malosi decoction o le faʻafefeteina e fesoasoani lelei mai sana.

Umu mumu Contraindications

Aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se faiga, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. E pei lava o soʻo se isi vailaʻau, e iai ona aʻafiaga i le tino ma le faʻaaogaina o le laau musika. Contraindications: faʻamaʻi i le laau. E le oona le faʻafeiloaʻiga, ma o le mea lea, i le leai o se taʻaloga, e leai se isi faʻasolega. O le manulele auro i totonu o le fale talavai e mafai ona maua i le foliga o siama ma vailaau togafitiga ma kulimi, faapea foi ma elixirs, faatasi ai ma le vevela extracted, venois venom ma ginkgo biloba, celandine ma isi laau toto. O le tau o elixirs e ese mai le 30 i le 60 rubles, ma mo balsam ma creams - mai le 30 i le 120 rubles.

O le tele o ituaiga o gaioiga ma meatotino taua o le musika auro ua faamaonia e avea ma fesoasoani taua i le tau faasaga i faʻamaʻi ma pe a faʻaaogaina mo faamoemoega faʻalelei. E le gata i lea, o lenei laau matagofie o le a avea ma se teuteuga matagofie mo le windowsill ma o le a saunia pea e tuuina atu ia te oe le fesoasoani talafeagai.

Tuua Lau Faamatalaga