Maʻisuka Suʻega

O tagata o loʻo gaosia ma faʻaaogaina ni suka mai le amataga o le 20 seneturi. Ma e oo mai i le taimi nei, o feeseeseaiga e le o toe i lalo, o nei meaai faaopoopo e leaga pe aoga. O le tele o nei mea e matua leai se afaina, ma i le taimi lava e tasi e maua ai le fiafia i le olaga. Ae o loʻo i ai mea manogi e mafai ona faʻateleina le soifua maloloina, aemaise lava i le maʻisuka. Faitau le tusiga lenei ma o le ae malamalama po o le a le mea e mafai ona faʻaaoga i ai suka, ma o fea e sili atu e le aoga. Eseesega i le va o le suamalie ma meaʻai.

O suamalie uma "natura", sei vagana ai stevia, e maualuga i kalori. E le gata i lea, o le sorbitol ma le xylitol e 2.5-3 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le masani ai o le suka i luga o le laulau, o le mea lea
pe a faʻaaogaina, e tatau ona amanaʻiaina le kalori. Mo maʻi ma le maʻisuka ma le ituaiga 2 maʻisuka, e le fautuaina, sei vagana ai stevia.

Meaʻai mo le maualalo o meaʻai mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo maua iinei.

I lona fausaga vailaʻau, xylitol o le 5-atomic alcohol (pentitol). E faia mai le gaosiga o le gaosiga o galuega ma le gaosiga o faʻatoʻaga. Afai tatou te tago i le suamalie suamalie o le suka masani (beet or cane sugar) i le iunite, o le xylitol sweet coefficient e latalata i le suka - 0.9-1.0. O lona aoga o le aoga e 3.67 kcal / g (15.3 kJ / g). E aliali mai o xylitol o se mea suamalie maualuga-kalori.

O se paʻu paʻepaʻei paʻepaʻe ma se suamalie suamalie e aunoa ma se tofo, e mafua ai lagona lagona malie ile laulaufaiva. E solu i totonu o le vai. I totonu o le manava, e le o atoatoa le gaʻo, e oʻo i le 62%. O loʻo i ai se mea e sili ona lelei, leai se mea ma - mo le maʻisuka - antiketogennymi gaoioiga. I le amataga o le faʻaaogaina, e ui lava e le faʻaogaina le tino i le tino, e pei foi o le tulaga o le maualuga, xylitol e mafai ona mafua ai aʻafiaga i nisi o gasegase i le ituaiga o leisa, manava, ma le isi. O le fua faatatau aupito maualuga ole aso -45 g, tasi - 15 g.
Sorbitol

O le 6-atomic alcohol (hexitol). O le synonym mo le sorbitol o le sorbitol. E maua i fualaau ma fua o le natura, e matua taua tele le pefu o mauga. I le gaosiga, o le kulukose e maua mai i le faʻamaʻiina. Sorbitol o se paʻu o tioata le lanu o le suamalie suamalie e leai se faʻaopoopoga faaopoopo, e sili ona solu i totonu o le vai ma faʻasao i le kuka. O le tele o le suamalie e faatatau i le "gaosi" o le suka e mai le 0.48 i le 0.54. Malosiaga o le eletise - 3.5 kcal / g (14.7 kJ / g). Sorbitol o se mea suamalie maualuga-kalori.

E faʻafefiloi i le iniseti 2 taimi faʻavave lemu nai lo le kulukose. E faʻamamafa i le ate e aunoa ma le inisalini, lea e faʻamaʻoina e le sorbitol dehydrogenase enzyme i le 1-fructose, lea e faʻapipiʻiina i le glycolysis. O le Sorbitol e iai sona faʻataʻitaʻiga ma le faʻaleagaina. O le suiina o le suka i le sorbitol i le taumafataga e faʻaitiitia ai le pala o nifo. I le amataga o le faʻaaogaina, e leʻo faʻaogaina le tino, e pei foi o se mea maualuga, o lenei mea suamalie e mafai ona mafua ai le pala, vevela, manava. O le fua maualuga o aso taitasi o le 45 g, o le fua e tasi e 15 g.
Lelei togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2:

  • Faʻafefea ona togafitia mo le maʻisuka ituaiga 2: o se laasaga taʻitasi taʻitasi
  • O fea meaai e mulimuli ai? Faatusatusaga o taumafa maualalo-kalori ma le maualalo-carbohydrate
  • Tusa 2 o vailaʻau maʻisuka: faʻamatalaga auiliili
  • Siofor ma Glucofage tablets
  • Auala e aʻoaʻo ai e fiafia i le aʻoga faaletino

Lelei togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1:

  • Pusa 1 togafitiga o maʻisuka mo tagata matutua ma tamaiti
  • Vaʻai le maʻisuka ituaiga 1
  • Taimi o le susu ma le auala e faalautele ai
  • Le auala o inisalini e leai ni tiga
  • O le maʻisuka ituaiga 1 i totonu o se tamaititi e togafitia e aunoa ma le inisalini e faʻaaoga ai taumafa tatau. Faatalanoaga ma le aiga.
  • Auala e faʻagesegese ai le faʻaumatia o fatugaʻo

E tutusa lelei le fructose ma le suka, ma fua o suka. O se monosaccharide mai le vaega o ketohexoses. O se vaega o laau toto polysaccharides ma oligosaccharides. E maua i le natura i fua, fualaau aina, meli, nectar. O le fructose e maua mai i le acidic poo le enzymatic hydrolysis o le suauu poʻo le fua o le fuga. E sili atu ona suamalie le fructose nai lo le suka masani i le 1.3-1.8 taimi, o lona aoga taua e 3.75 kcal / g. O se paʻu paʻepaʻe, faigofie le suauu i totonu o le vai, faʻafeiloaʻi le vaega o ana meatotino pe a vevela.

I totonu o le manava, o le fructose e sili atu lemu le glucose, faʻaleleia faleoloa o glycogen i totonu o masini, ma e iai sona aʻafiaga. E maitauina o le suia i le suka i le taumafataga e taʻitaʻia ai se faʻaitiitiga taua i le atinaʻeina o caries. O aʻafiaga i le faʻaaogaina o le fructose, o nisi taimi e na o le pau lava le mea e matauina. E faatagaina le fructose i le aofaiga e oo i le 50 g i le aso mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka poʻo le faʻaogaina o le hypoglycemia mo lona toomaga.

Faʻalogo! O le fructose e faʻapupulaina ai le toto toto! Ave le mita ma vaai mo oe lava ia. Matou te le fautuaina e faʻaaogaina mo le maʻisuka, pei o isi suamalie "natura". Faaaoga vailaau suamalie nai lo le.

Aua le faʻatau pe 'ai "meaai o le maʻisuka" lea e aofia ai le fructose. O se faʻaaogaina taua o lenei vailaʻau eoʻo mai ma le hyperglycemia, o le atinaʻeina o le faʻateleina o le maʻisuka. O le fructose e faʻafeusuaʻi le phosphorylated ma e le faʻaosofia ai le faʻamalosia o le inisalini. Ae ui i lea, o lona faʻaaogaina e faʻapupulaina ai le lagona o suauu peta i le kulukose ma e manaʻomia ai le faʻamalosia o le inisalini.

E i ai lipoti o le leaga o le fuafasi i le lipid metabolism ma o glycosylates e sili atu ona vave puipuia nai lo le glucose. O nei taʻiala uma e le fautuaina ai le salalau tele o le fructose i le taumafa o tagata gasegase. O tagata mamai e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻatagaina le faʻaaogaina o le sukaseʻa pe afai e totogi mo se maʻi lelei.

O se mea e seasea lava ona maua mai i le fructose diphosphataldolase enzyme e mafua ai le syndrome inlerance syndrome - fructosemia. O lenei maʻi e faʻaalia ai lava ia i tagata gasegase, vomiting, hypoglycemic conditions, jaundice. O le fructose e matua faʻasaina i totonu o ia tagata gasegase.

O Stevia o se laau mai le aiga o Asteraceae, o se tasi o igoa o se mea e fiafia tele. O le lauʻeleʻele o stevia o Paraguay ma Pasila, lea na faʻaaogaina o se mea suamalie mo le tele o seneturi. I le taimi nei, ua tosina mai e stevia le gaioiga o saienitisi ma tagata e faia meaʻai i le salafa o le lalolagi. Stevia ei ai glycosides laiti-calorie ma se suamalie suamalie.

O le faʻamatalaga mai laʻau Stevia - saccharol - o se mea faʻalavelave o le faʻamamaina lelei o glycosides. O se paʻu paʻepaʻe, solu i totonu o le vai, faʻafefe i le vevela. 1 g o le stevia extract - sucrose - e tutusa i le suamalie i le 300 g suka. O le i ai o se tofo suamalie, e le mafua ai le faateleina o le toto suka, e leai se aoga o le malosi.

O suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga ma suʻesuʻega a le aʻoga e leʻi faʻaalia ai aʻafiaga i le vaega o stevia. E le gata i le avea o se mea suamalie, e matauina e le au suʻesuʻe se numera o ona aafiaga lelei: o le faʻamausalī (faʻaitiitia le toto), itiiti le toto, faʻamaʻi, mea faʻamalosi (faasaga i le siʻi) ma isi.

O Stevia e faʻaaogaina e avea o se paʻu o laʻau vavave (vavao stevia). E mafai ona faʻaopoopo i ipu uma e masani ona faʻaaogaina ai le suka, i mea faʻafiafia. 1/3 sipuniti o le vavalave vavalalata e tutusa ma le 1 teaspoon o le suka. Ina ia saunia 1 ipu ipu suamalie suamalie, e fautuaina e sasaa le 1/3 sipuniti o le paʻu i le vai kuka ma alu mo le 5-10 minute.

E mafai ona saunia mai se paʻu (concentrate) mai le paʻu: 1 teaspoon o le paʻu o loʻo sasaaina i totonu o se ipu vai inu ma vevela i totonu o le vai vai mo 15 minute, faʻamafanafana i le vevela o le potu, filifi. Stevia infusion ua faaopoopo i compotes, teas, o se oloa gaosi susu e tofo ai.

O le esteric acid o le esterptide ma le L-phenylalanine. O se paʻu paʻepaʻe, solu i totonu o le vai. E le maluelue ma e leiloa lona suamalie i le taimi o le vai. Aspartame o le 150-200 taimi e sili atu le suamalie nai lo le sosolo. O lona aoga taua o mea e leai se aoga, ona o le itiiti lava o le aofaiga o mea na faʻaaogaina. O le faʻaaogaina o le aspartame e puipuia ai le atinaʻeina o nifo nifo. Pe a tuʻufaʻatasia ma le saccher, o lona tofo suamalie e faʻaleleia.

O le Aspartame o loʻo maua i lalo o le igoa Slastilin, i le tasi papafa e aofia ai le 0.018 g o le elemene galue. Laasaga saogalemu i aso taitasi o le aspartame e matua maualuga - e oo i le 50 mg / kg mamafa o le tino. Contraindicated i le phenylketonuria. I maʻi o loʻo maua i le maʻi o Parkinson, faʻapea foi i latou o loʻo mafatia mai le le mautonu, hyperkinesis, maualuga maualuga, aspartame e mafai ona amataina le tupu mai o ni aʻafiaga o le neurological reactions.

O se mafuaʻaga o le sulfobenzoic acid. O lona masima masima e faʻaaogaina i le paʻepaʻe, o le eletise e mafai ona sosolo i le vai. O lona suamalie suamalie eo mai faatasi ma se vevela vevela, umi-tumau, lea ua aveesea ma se tuufaatasiga o le saccharin ma le dextrose pa. Pe a kuka, sa maua e le saccher se tofo oona, o lea ua nutipalaina ai i le vai ma ua faaopoopo le fofo i le meaʻai ua maeʻa. 1 g o le saccharin mo le suamalie e tutusa ma le 450 g o le suka.
E pei o se suauu ua faʻaaoga mo le tusa ma le 100 tausaga ma ua malamalama lelei. I totonu o le inumaga, e 80 i le 90% o le vailaau faʻamalama e faʻaleleia ma faʻaopoopoga i maualuga maualuga i totonu o vavae o le toetoe lava o totoga uma. O le maualuga maualuga o le faʻatonuga o loʻo faia i le vevela. Atonu o le mea lea na tupu ai le kanesa vevela i manu faʻataʻitaʻi ma saccher. Peitai, o suʻesuʻega mulimuli a le American Medical Association ua mafai ai ona toe faʻaleleia le fualaau faasaina, ma faʻaalia ai e le afaina ai tagata.

O le taimi nei ua talitonuina o gasegase e aunoa ma le afaina o le ate ma fatugaʻo e mafai ona 'ai le saccharin e oʻo i le 150 mg / aso, 1 papalama e aofia ai le 12-25 mg. Saccharin ua alu ese mai le tino e ala i fatugaʻo i le urine e le suia. O le afa o le ola mai le toto e puupuu - 20-30 minute. 10-20% o le saccharin, e le aʻafia i totonu o le manava, faʻafeiloaʻi i feves e le suia.

I le faaopoopo atu i le malosi o le carcinogenic vaivai, o le saccharin ua faʻaaogaina i le malosi e faʻaitiitia ai le tuputupu aʻe o le epidermal growth factor. I nisi o atunuu, e aofia ai Iukureini, e le faʻaaogaina le saccharin i lona mamanu mamā. E mafai ona faʻaaogaina i ni nai vaega faʻatasi ma isi mea suamalie, mo se faʻataʻitaʻiga, 0.004 g o le saccharin ma le 0.04 g o le cyclamate ("Tsukli"). O le fua maualuga o le saccharin i aso taʻitasi o le 0.0025 g i le 1 kg o le mamafa o le tino.

O le masima suauu o le cyclohexylaminosulfate. O se paʻu ma se suamalie manaia ma sina meaʻai lelei, lelei le suauu i le vai. Cyclamate o loʻo ola malosi i luga i le vevela i le 260 ° C. O le 30-25 taimi e sili atu le suamalie nai lo le sosolo, ma i fofo o loʻo i ai vailaʻau faʻasaina (i vai, mo se faataitaiga), 80 taimi e suamalie. E masani ona faʻaaogaina i le paluga ma le saccharin (o le fua masani masani e 10: 1, mo se faʻataʻitaʻiga, suia le suʻi Tsukli). O siaki saogalemu e 5-10 mg i le aso.

E naʻo le 40% o le cyclamate e faʻaaogaina i totonu o le inumaga, pe a maeʻa ai, e pei o le saccharin, faʻapuputeleina i totonu o masini o le tele o totoga, aemaise lava i le vevela. Atonu o le mafuaaga lenei, e pei foi o le saccharin, cyclamate na mafua ai le vevela i totonu o manu faataitai. E le gata i lea, o se aafiaga ogaoga na matauina i le faataitaiga.

Matou te taʻua igoa o mea suamalie sili ona taatele. I le taimi nei, o loʻo i ai ituaiga fou uma e mafai ona faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka ma le maualalo o le kalori poʻo le maualalo o meaʻai. E tusa ai ma le faʻaaogaina, o le stevia e sau i luga, sosoo ai ma laʻau ma le paluga o le cyclamate ma le saccher. E tatau ona maitauina o mea suamalie e le o ni vailaʻau taua mo se tagata maʻi i le maʻisuka. O la latou sini autu o le faʻamalieina lea o masaniga a le tagata maʻi, faʻaleleia atili le lelei o meaʻai, ma faʻalatalata atu i le natura o meaʻai o tagata soifua maloloina.

Tuua Lau Faamatalaga