O a mea e mafai ona faʻaaoga i le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina, pe faʻapefea ona togafitia o le candidasis?

O le faʻaaogaina o suppositories (suppositories) i le taua faasaga i le gasegase i le maʻisuka e tatau ona avea o se tasi o metotia sili ona aoga o togafitiga. Ina ia filifilia le tasi pe o le isi igoa, ua fautuaina e feutagai ma se tagata tomai faapitoa. E le gata i lea, faʻaaoga moligao mo le gasegase i le maʻisuka, e tatau ona e faamasani i faʻamaoniga, mafuaʻaga o le atinaʻe ma isi vaega o le maʻi.

Faailoga o le vevela i le maʻisuka

O faʻaaliga o togafitiga i alii ma tamaitai e eseese. O le gasegase i le maʻisuka i fafine e fesoʻotaʻi faʻatasi ma le vevela ma le susunuina i le tino i fafo. O lenei mea e mafua ai le atuatuvale ma le tele o mea faigata i le maʻisuka. I nisi tulaga, o le suamalie e mafai ona le mafai ona taofi, ma faʻateleina foi i le po, faʻaleagaina le faʻafefeteina o le eleele mucous o le faʻaleagaina ona o le sasaina. Faailoga ma faailoga atonu e aofia ai foi:

  • lafoaia o le lanu paʻepaʻe, faatasi ai ma se tulaga tutusa,
  • le i ai o se manogi manogi,
  • le lagona o le tiga e amata ona aliali mai i taimi o feusuaiga,
  • tiga ma le mu i le taimi o le solo.

O le faʻaleagaina o faʻamaoniga i fafine e tutupu ao le i amataina le taotoga. E tupu lenei mea ona o le taimi lenei i le taamilosaga o le fua o le faʻafeusuaiga o hormones i le toto e sui, aemaise lava i le maʻisuka. O fafine i le taimi o le maitaga e mafai ona faʻafefeteina i le maʻisuka. I lenei tulaga, e tumau lava le tutusa o tamaʻitaʻi, ae atonu o le a le faʻaogaina.

O le faʻamalolo i tagata e faʻaosoina ai le faʻailoga o le ulaula ma le ulu o le penisina. O faailoga autu ma faailoga e tatau ona mafaufauina o le vevela ma le mu, o le faʻavaeina o papulaa le taua po o vailaʻau i luga o le penis ma le sulu. Faatasi ai ma le au failotu, o le mumu o nei eria e mafai ona atiae, faapea foi ma foliga vaaia o se maa papaʻe.

O faailoga iloga e tatau foi ona taua o tiga i le taimi o feusuaiga ma le taimi o le solo. O mea uma e tuʻuina atu i tama e masani lava ona faʻafefea ma e ono tupu pe faʻaosolosi ile tele o itula pe a maeʻa feusuaiga.

Mafuaaga o le faamai

O le mafuaaga autu mo le foliga mai o le vevela e tatau ona manatu o le faʻaleagaina o le tino, o le faʻaitiitia o galuega faʻa-physiological. I lenei itu, soʻo se mea e faʻaosofia ai e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga o gaioiga. O le mafuaaga muamua e tatau ona manatu e le ogatasi ma tulaga masani o le tumama. E le gata i lea, o tagata atamamai latou te gauai i mea nei:

  • o le faaleagaina o ofuvaega e faalauiloaina ai le tuputupu ae o meaola ninii,
  • filifiliga le saʻo o mea tau tumama ma oloa mo le tumama lelei,
  • afaina i mea e le masani ai (synthetic) ofu,
  • maʻitaga

O le gasegase i le maʻisuka e mafai ona atiaʻe ma faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o vailaʻau mo se taimi umi.

Togafitiga mo le vevela i le maʻisuka

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e vave ona alualu i luma candidiasis ma o loʻo faʻaalia i se tulaga ogaoga, ma o le togafitiga e fautuaina e amata i le vave e mafai ai. O tagata tomai faapitoa e taumafai e faʻamaonia le uiga sili ona agamalu, ina ia aua nei faʻalavelaveina le galuega faigata o le tino. E tāua le vavaeeseina o faʻamaʻi pipisi ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi, e faamanino ai le maʻi. O le luluina o masogi e faia, ma le fuafuaina o le maualuga o le gafatia i igoa antifungal. E le fautuaina togafitiga o le gasegase e aunoa ma le fuafuaina o le tulaga o le puipuiga.

O le faʻaleleia o le vasega o loʻo faʻaaoga e faʻaaoga ai vailaʻau ma vailaʻau lautele. I le mataupu muamua, o mea manogi, o mea faʻapitoa e faʻaaogaina, ma i le lona lua, fualaau. Ole togafitiga o le gasegase i le maʻisuka ituaiga 1 e faalagolago i le ogaoga o le maʻi. O le mea lea, afai e maua le candidiasis i se foliga malie, e filifilia togafitiga i le lotoifale, i le ogaoga o fualaau oona.

E tāua tele le faʻataʻitaʻiga faʻatasi i le taimi e tasi mo paaga feusuaʻiga ina ia mafai ai ona faʻaumatia atoatoa le ono toe foʻi.

I le taimi o togafitiga lautele, Fluconazole poo ana mea tutusa, mo se faataitaiga, Diflucan, Flucostat, ma Itraconazole (e mafai ona suia e Orungal) ua faatonuina. E taua le manatuaina:

  • o le tele o fualaau oona e aofia ai le taofiofia o le "maloloina" microflora vavalalata (lactobacilli). I le tulaga masani, latou te faʻaitiitia le tuputupu ae o maʻi,
  • e faʻamavae ai lenei, fualaau oona lea e i ai le lactobacterin (lactobacilli), e taʻua o vailaʻau oona, fesoasoani
  • e faʻataʻitaʻiina pe a maeʻa le faʻaaogaina o togafitiga faʻafomaʻi.

O le mea lea, faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le gaogao e mafai ona faigofie. E taua le malamalama atili i faʻamatalaga pe mafai ona faʻaaoga faʻatautotoga ma fea mea.

Olala mo le suamalie

O le faʻaaogaina o suppositories o se togafitiga taugofie i le fale. O igoa e pei o Sertazole (Zalain), Rumizole ma Metronidazole e mafai ona faʻaaoga. O le tele o taimi, o suppositories e faʻatautaia i le taimi lava e te leʻi momoe, o le toe faʻaleleia o le auala e amata mai le tasi i le lua vaiaso. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaaogaina o Sertazol e faʻaalia ai faʻaaliga nei: o le faʻaaogaina e tatau ona faʻatinoina ao le i momoe, o le auala autu e ave i le vaiaso, peitaʻi, faatasi ai ma le toe foʻi mai o faailoga, e mafai ona tatou talanoa i lona faʻaopoopoga. Aʻo leʻi faʻaaogaina suppositories, o laʻau o loʻo i fafo e faʻamamaina i se vailaʻau e le paleni poʻo le faʻapitoa. E le tatau ona faʻaaoga Sertazole seia oʻo i le 14 tausaga.

I le faʻaaogaina o moligao, e taua le mulimuli i tulafono lautele o le a fesoasoani i le fofoina o le afi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le fautuaina le laei faʻamalosi. E le gata i lea, e le tatau lava ona mautinoa. Le isi, o le a e manaʻomia:

  • sui se solo i aso uma,
  • musu e faʻaaoga vailaau faʻaleleia poʻo faʻamalolo. E tutusa foi le faaaogaina i pepa o le faletaele, oloa tau vai tumama e faamoemoe mo le tumama lelei,
  • pe a maeʻa le fufulu ma le fufuluina, faʻaalu le sili atu i le 10 minute, pe'ā maeʻa ona tuʻuina atu le moligao i le loloto e mafai ai. O le malolo i le moega mo le lima minute o le a mafai ai ona solo le suppository.

O le taua o mea taumafa i le taua faasaga i le vevela

Mo le maʻisuka, o meaʻai e le itiiti ifo ma se vaega taua o togafitiga. E tatau ona aloese mai soʻo se igoa faasaina. O nei meaai ia, e le gata na maua ai vailaʻau faʻamalosi, ae o le maso foi. O maʻi suka e tatau ona lafoaʻi ituaiga uma o meaʻai falaoa, nai lo le aano o manufasi, ai fua, sisi, fualaau faisua, faapea foʻi ma fatu, iʻa ma iʻa.

Faatasi ai ma se ituaiga taumafataga, e le talafeagai le faʻaaoga o le kulukose fautuaina-faʻaitiitia le faʻaogaina. E mafua ona o sea taumafataga e fesoasoani i le mea moni o le suka o le a tausia i taimi uma i se tulaga masani. Talosaga saʻo mo le faʻalagolago i le gaʻo, o le maʻisuka o le a mafai ona tetee atu i faʻamaʻi e fesoʻotai ma le au faʻasalalau sili atu ona lelei.

Mata e fesoasoani togafitiga tagata?

O le aoga o togafitiga faʻa-tagata atonu e naʻo tagata maʻisuka e maua ai taui masani o le maʻi, i le leai o ni faʻafitauli. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o ia ituaiga auala e tatau ona talanoaina ma se tagata poto faapitoa. O le tele lava o taimi, o faʻasalalauga faʻapitoa e faʻalauiloaina i uluai vaega o le au suʻevalea e avea ma taʻiala e fetaui ma le aʻoaʻoga o le toe faaleleia.

E mafai ona togafitia le uʻamea e faʻaaoga ai le meli masani, faʻaitiitia i le 10 vaega o le vai mafanafana ua tunuina. E le gata i lea, o le mucous membrane o loʻo faʻafefiloi ma le vaifofo e maua ai, lea e faʻaitiitia ai le foliga mai o microcracks ma e fesoasoani i la latou manuia manuia.

E mafai ona faʻaaoga le fualaupapa Calendula. Mo lenei, tasi le ata. l soluble i le 200 ml o vai malulu. O le faʻaaogaina faʻaaogaina o ia pusa suamalie ma calendula fesoasoani e faʻavaveina ai le toe faʻaleleia. O le metotia nei e:

  1. o se gau gau ua tuu i le kefir ma se vaega maualalo o le gaʻo o mea oona o loʻo tuʻu i totonu o le vaʻa aʻo leʻi alu i le moega,
  2. ua faia le taualumaga i totonu o le lima aso,
  3. afai e fesoʻotaʻi le masusu ma lagona le lelei, e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa i se taimi vave e mafai ai.

Taofiaga

A aunoa ma le tausisia o togafitiga puipuia, e oo lava i le faʻaaogaina o vailaʻau ma suppositories o le a le aoga. E taua tele le tausisi i fautuaga uma a se fomaʻi mo le fetuunaʻi o kulūkose. Faʻatasi ai ma le suka-lowering tablets, insulin. E pei ona taʻua muamua, e tatau ona e 'ai lelei ma faamalositino. I lenei tulaga, soo se faamalositino e tatau ona malie. O le auala pito sili ona faigofie ma sili ona taugata e tatau ona mafaufau i ai o vaʻavaʻa.

E le gata i lea, o le vaisu o le nicotine o le a avea ma tali saʻo. O maʻi suka o le a manaʻomia ona mataʻituina le tumama lelei, faʻaogaina ai le le faʻaituau mo le fufuluina. O se tasi o fautuaga taua o le ofuina lea o le ie mai vela masani, le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi (sei vagana ai tulaga faʻafuaseʻi). E taua tele le siakiina o le taimi o gaioiga o le manava ma faʻamalosia le puipuiga. Mo lenei mea, o vitamini ma multivitamins e mafai ona faʻaaogaina, e fautuaina e 'ai fua, fualaau faisua, pata ma isi igoa aoga.

O le mea lea, o le togafitiga o le gasegase i le maʻisuka e mafai ona faʻatino i le tau o vailaʻau, suppositories. O fuataga faaopoopo o faatosinaga e tatau ona manatu i meaai paleni, meaʻai o vitamini, gaioiga faaletino ma, ioe, ola maloloina o le tagata lava ia. Faʻatasi ai ma se fesoʻotaʻiga faʻatasi e mafai ona tatou talanoa e uiga i le togafitia lelei o le au suʻesuʻe i le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga