Lisiprex - (Lisiprex)

Lysiprex o se fualaau faasaina mo le togafitiga o faʻamaʻi o le fatu ma masini vascular system. Ona o le ogaoga o le mataupu o le falemaʻi, ua faʻaaogaina faʻatasi ma isi vailaʻau poʻo se meafaigaluega tutoʻatasi. Ina ia mafai ona galue le cardiovascular masani i faʻamaʻi tumau, o le vailaau faʻasaina ua faʻataʻitaʻiina mo le faʻasologa o faʻasologa.

Faʻataʻitaʻiga

O le vailaʻau o loʻo aofia i totonu o le vaega o le ACE inhibitors. O Lisinopril faʻagesegese le gaioiga o le ACE (angiotensin-converging enzyme). Ona o lenei mea, o le fua o le degeneration o le angiotensin o le ituaiga muamua i le lona lua, lea ua i ai se aafiaga fesuiaiga aloaia ma faaosofia ai le gaosiga o le aldosterone e le paga oona, ua faaitiitia.

O le vailaʻau e faʻaitiitia ai le mamafa i totonu o toto laiti o le mama, ma faateleina ai le teteʻe mai le fatu. E faʻasolosolo ai le endothelium glomeular, o ona tiute e faʻaleagaina i tagata mamaʻi i le hyperglycemia.

O le mea galue malosi e faʻateleina ai puipui puipui nai lo le afaina o le moega vevesi. Faʻasolosolo ona faʻaaogaina le fualaau faʻamaʻi, o le faʻaititia o le hyperocphy o le myocardial cardiac. O le meafaigaluega e mafai ona faʻagesegese ai le faʻaleagaina o le fatugavale o le fatu, faʻaleleia le tulaga o tagata ua mafatia i le fatu fatu.

Pharmacokinetics

O le tagofia o fualaau e le fesoʻotaʻi ma meaai. O le faagasologa o le absorption e oʻo atu i le 30% o vaega o loʻo galue. O le leai o se avanoa e 29%. O le tuiina o toto i le toto e itiiti lava. A aunoa ma le suia, o le mea autu ma vaega o ausilali e ulufale i le toto.

O le maualuga o le maualuga o le plasma e matauina i totonu o le 6 itula. Toeititi lava e le aʻafia i le metabolism. E le fesuiaʻi e ala i fatuga ma le urine. O le afa-ola e faʻaumatia e oʻo i le 12.5 itula.

O le a le mea ua faʻamatalaina mo?

Faailoga mo le faʻaaogaina o lysiprex:

  • taua ma le toe faʻafouina o le faʻasalalauga,
  • maʻisuka nephropathy,
  • loto vaivai tumau
  • gasegase o le myocardial.

I le oso oso o le fatu, e tatau ona ave le vailaau i le aso muamua ina ua maeʻa le osofaiga e taofia ai le faaleagaina o le loto agavale.

Contraindications

O mataupu tau suʻesuʻe e faʻatapulaʻa ai le pulega a Lysiprex:

  • hypersensitivity i vaega taitasi o fualaau faasaina,
  • le i ai o Quincke edema i se talafaasolopito o aiga,
  • o le genetic tendency to such a reaction as angioedema.

Faʻaaloalo faʻamaonia, i luma o le faʻaaogaina o le Lysiprex, ae faʻapitoa ma le mataʻituina pea o le tulaga o le maʻi, ua iloiloina:

  • mūmū o le tino, vaʻavaʻaveʻa, faʻailoga,
  • cardiac ischemia
  • o le atinaʻeina o faʻasalalauga,
  • ogaoga faaletonu,
  • o le i ai o le faateleina o le maualuga o le palukala i le tino,
  • autoimmune faamai pipisi.

E faʻasaina le faʻaaogaina o fualaau i le togafitiga o faʻamaʻi fatu i tagata gasegase o sui o le ituaiga uliuli.

Faʻafefea ona ave le lisiprex?

E faʻamaʻo uma laumei e aunoa ma le ulaula, tusa lava po o le a le taumafataga. O le metotia fautuaina ole 20 mg i le aso, o le maualuga pito i luga o le aso e 40 mg. O le umi o le togafitiga e faʻatatau taʻitoʻatasi, e fuafua i le ogaoga o le maʻi ma le malosi o faʻaʻailoga. O le togafitiga o le tagofia o fualaau oona e aliali mai ile 14-30 aso.

Totoga mo le monotherapy o le fatu le tumau: fatu muamua - 2.5 mg i le aso. Mo le 3-5 aso, o se siʻitia i le 5-10 mg i le aso e mafai. O le maualuga faatagaina e 20 mg.

Lafoʻa pe a maeʻa le oso i le fatu i le muamua 24 itula i le maea ai o le osofaiga: 5 mg, o isi aso uma e toe faia ai le fua ile fua tutusa. A maeʻa le 2 aso, e tatau ona e ave le 10 mg, i le aso e sosoo ai, e toe faia le fua ile 10 mg. O le togafitiga e mafai ona tumau mai le 4 i le 6 vaiaso.

O le nephropathy o le maʻisuka - e oo atu i le 10 mg i le aso, i le tulaga o se ata ogaoga faʻamaʻi, o le a mafai ona faʻateleina le gaʻo i le maualuga o le 20 mg.

Faiga faʻavae, afifiina ma le fatuga

O papa maa e paʻepaʻe, lapotopoto, faʻatalanoa paʻu, ma le paʻu ma le notch.

1 le
lisinopril (i le foliga o se dihydrate)10 mg

Tagata faʻatau: calcium hydrogen phosphate anhydrous - 50 mg, mannitol - 20 mg, masini malolo - 34.91 mg, talc - 3 mg, magnesium stearate - 1.2 mg.

10 pi. - pepa faʻaola (3) - teuina o pepa pepa.
30 pcs - pusa polymer (1) - teuina o pepa pepa.

Fualaau oona

O le maualuga o le maualuga o le toto maualuga (i le ituaiga o monotherapy poʻo le faʻatasi ai ma isi vailaʻau faʻasaina).

Faʻasologa o le fatu (i le avea o se vaega o le faʻasologa o togafitiga).

Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le myocardial (i le 24 itula muamua i laina o hemodynamic mautu e tausisia ai nei faailoilo ma puipuia ai le afaina o le ventricular agavale ma le toilalo o le fatu).

O le nephropathy o le suka (ia faʻaitiitia le albuminuria i tagata mamaʻi e maua i le inisalini e faalagolago i le maʻisuka e maua i le toto maualuga ma i maʻi e leai se inisalini e faalagolago i le maʻisuka e maua i le toto maualuga).

ICI-10 tulafono laiti
ICD-10 numeraFaʻaaliga
I10Matua Maualuga o le Peraimeri
I50.0Faʻasalaga o le loto vaivai

Faʻamataʻuga itu

Mai i le cardiovascular system: o le vaʻaia o le tino, o tiga i tua o le sternum e mafai.

Mai i le itu o le tino tutotonu o le tino: vaovao, maʻi tiga, vaivai vaivai.

Mai le faʻaogaina o meaʻai: manava, gase, vomiting.

Mai le manava o le tino: maso susu.

Mai le polokalame o le hemopoietic: agranulocytosis, o le faaitiitia o le hemoglobin ma le hematocrit (aemaise lava i le faʻaaoga umi), i mataupu vaʻaia - o se faʻaopoopoga ile ESR.

I le vaega o le vai-electrolyte metabolism: hyperkalemia.

Metabolism: faʻalauteleina le creatinine, nitrogen o le urea (aemaise lava i tagata mamaʻi ma faʻamaʻi, fatuga o le maʻisuka, maualuga o le toto maualuga).

Tali a le Allergic: paʻu paʻu, angioedema.

Isi: i mataupu vaʻavaʻa - faʻasolosolo.

Faatonuga faapitoa

Lisinopril e le tatau ona faʻaaogaina i tagata gasegase i le maʻi tuga, fatu o le pulmonary. Aua le faʻaaogaina i tagata gasegase i le gasegase o le myocardial: i le taufaʻamataʻu o le faʻaleagaina o le hemodynamic e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o se vailaʻau vaʻaia, ma le le atoatoa o le galuega.

I luma ma ao faagasolo togafitiga, e tatau ona mataʻituina galuega tau fatuga.

Aʻo leʻi amataina togafitiga faʻatasi ma le lisinopril, e tatau ona totogi mo le leiloa o le suavai ma le masima.

E faʻaaogaina ma le faʻaeteete faʻapitoa i tagata gasegase e le atoatoa le malosi o le tino, faatasi ai ma le faʻasolosolo o le tino, ma le faʻavaivaia o fatu fatu.

O le faʻaavanoaina o le atinaʻeina o faʻasalalauga faʻapitoa e faʻapupulaina i le gau ona o le togafitiga o le diuretic, meaʻai ma le masima masima, leu, ma le vomiting.

I tagata gasegase ma le faʻavaivaia o le fatu i le masani poʻo le itiiti ifo o le faʻaitiitia o le toto, e mafai e le lisinopril ona mafua ai le faʻamausoga ogaoga ogaoga.

O le faʻaoga faʻaaogaina o le lisinopril faʻatasi ai ma togafitiga faʻamalolo, faʻatoʻaga taumafa mo mea taumafa ma masima e aofia ai le potassium e le fautuaina.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le lisinopril faʻatasi ai ma sauniuniga i lithium, e tatau ona mataituina le faʻaogaina o le lithium i le plasma toto.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻatasi ma sui sooupu, e mafai ai ona maua se faʻasolosolo faʻasalaga e faʻaleagaina.

Faʻatasi le faʻaaogaina ma togafitiga faʻasaina (spironolactone, triamteren, amiloride), sauniuniga o le paluka, mea masima e aofia ai le potassium, o le aʻafiaga o le hyperkalemia e faʻalauteleina, aemaise lava i tagata mamaʻi e leai se galuega.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻapitoa o le inisiua ACE ma NSAID, o le aʻafiaga o le atinaʻeina o le faʻasolosolo o le leʻo, o le hyperkalemia e seasea ona matauina.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻatasi ma le "loop" diuretics, togafitiga faʻasolosolo, o le malosi o le antihypertensive ua faʻaleleia. O le tulai mai o se tuuaiga ogaoga ogaoga, aemaise lava pe a uma ona ave le fua muamua o se diuretic, e foliga mai e mafua ona o le hypovolemia, lea e mafua ai ona faateleina le malosi o le lisinopril. Faʻateleina le lamatiaga o le toe faʻaaogaina o le galuega.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina tutusa ma le indomethacin, o le aʻafiaga o le lisinopril ua faʻaitiitia, e foliga mai ona o le faʻasaina o le faʻataʻitaʻiga prostaglandin i lalo ole aʻafiaga o NSAID (lea e talitonuina e iai se sao i le atinaʻega o le faʻamalosia o aʻafiaga a le ACE).

Faʻatasi ma le inisalini, mea e faʻaaoga ai le hypoglycemic, sulfonylurea, mea faʻapitoa, hypoglycemia e mafai ona tupu ona o le faʻaititia o le kulukose.

Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa ma le clozapine, o le faateleina o clozapine i le plasma toto e faateleina.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻatasi ma le carbonate carbonate, o le faʻatupulaia o le lithium i le toto toto e faʻapupulaina, faatasi ai ma faʻamaoniga o le inu o le lithium.

O se mataupu o le atinaʻeina o hypermalemia ogaoga i se tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka faʻatasi ma le faʻaaogaina faʻatasi ma le lovastatin o loʻo faamatalaina.

O se mataupu o le faʻasalaga ogaoga ogaoga faʻatasi ma le faʻaaogaina faʻatasi ma le paʻuʻolo o loʻo faamatalaina.

Faʻatasi le faʻaaogaina ma le ethanol, ua faʻaleleia le aafiaga o le ethanol.

Faailoga mo le faʻaaogaina

E tatau ona ave Lysiprex pe afai o tulaga nei:

  1. Ole maualuga ole toto maualuga - e manaʻomia ma toe faʻafouina (e na o le pau lea o vailaʻau ma faʻatasi ma isi fualaau)
  2. Faʻasologa o le fatu fatu (o se vaega o togafitiga faʻatasi)
  3. O le aso muamua ina ua maeʻa le faʻaleagaina o le myocardial, faʻapea foi ma le mulimuli ane o se vaega o le faʻasologa o togafitiga
  4. Maʻetropathy maʻi - e faʻaitiitia ai le albuminuria

Metotia o le talosaga

E fautuaina e ave Lysiprex i le taeao i le aso. O le faʻaaogaina o vailaau e tutoatasi mai le taumafaina o mea taumafa.

O tagata mamaʻi e maualuga le toto o loʻo le faʻatagaina isi vailaau faʻasaina o loʻo faʻatulagaina le 5 miligrams o Lisiprex. Afai e leai se aʻafiaga, e faʻatupulaia le fua ile 5 milligrams i le lua i le tolu aso, seia oʻo i le 20-40 milligrams i le aso.

O le masani o le tausiga o aso taitasi e 20 miligrams o fualaau faasaina, ma le maualuga e 40. O le malosi atoa e masani lava ona tupu pe a uma le lua i le fa vaiaso o togafitiga.

Mo tagata e le mautonu le fatu i le fatu, o le fua amata o le vailaʻau e 2.5 milligrams i le aso. A maeʻa le tolu i le lima aso, e mafai ona faateleina i le 5-10 milligrams. O le maualuga o aso taitasi o le 20 milligrams.

Afai o le tagata gasegase ua i ai se faʻaleagaina o le myocardial, e tatau ona tuuina atu ia te ia le 5 miligrams o Lysiprex i le ao, ma le isi 5 miligrams i le aso. I le lumanai, e tatau ona ave le 10 miligrams o le fualaau faasaina i le maeʻa ai o le lua aso ma le isi 10 i le aso e tasi. O le togafitiga e ono vaiaso.

I le nephropathy o le maʻisuka, ua fautuaina e ave le 10 miligrams o le fualaau faasaina i le aso. Afai e tatau ai, e mafai ona faateleina i le 20 milikalama.

Faʻasalaga, faʻavae

Ole vailaʻau o loo i luga o loo avanoa i pepa nei:

Pepa laupapa lanu paepae lapotopoto o le lanu paʻepaʻe, faʻapipiʻi ma le chamfer ma le notchfuaina le 5 milligrams
mamafa 10 milligrams
fuaina le 20 milikalama

O le tuufaatasiga o le Lysiprex e aofia ai mea faapena:

  • 5, 10 poʻo le 20 miligrams o le lisinopril i le ituaiga o lisinopril dihydrate
  • 40, 50 poʻo le 100 miligrams o le calcium hydrogen phosphate anhydrous
  • 15, 20 po o le 40 milikalama o le mannitol
  • 34.91, 36.06 poo le 69.83 milligrams o le kulimi sana
  • 2.5, 3 poʻo le 6 milligrams o le paʻu o le talima
  • 1, 1.2 po o le 2.4 miligrams o le magnesium stearate.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

Pe a faʻaaogaina Lysiprex, e tatau ona amanaʻia foliga o ana fegalegaleaiga ma isi fualaau oona, lea o le a faamatalaina i lalo:

  1. O le tuufaatasiga o fualaau faʻasaina faʻatalanoaina ma le faʻamalositino, faʻamalositino-faʻamalolo o meaʻai, masima masima, e aofia ai le potassium, faapea foi le cyclosporine, faʻapupulaina ai le avanoa e atiaʻe ai le hyperkalemia
  2. O le faʻaaoga faʻaaogaina o le lysiprex faʻatasi ai ma togafitiga, beta-blockers, faʻavave o le faʻaaogaina o le calcium channel, antipsychotics, tricyclic antidepressants ma anti-hypertension o fualaau faʻaleleia atili le aʻafiaga
  3. O le faʻapipiʻiina ma sauniuniga i le lithium e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaopoopoga o le faʻaogaina o lenei vailaʻau i totonu o le toto
  4. O le tuufaatasiga o le lysiprex ma fualaau faasaina e faaleleia ai o latou aafiaga ma e mafai ona taitai atu ai i le atinae o le hypoglycemia
  5. O fualaau oona e le o faʻasamaʻi faʻasamaʻi, estrogens, ma agonist adrenergic e faʻaitiitia ai le aafiaga o le lisiprex. E le gata i lea, o se tuufaatasiga ma le ituaiga muamua o vailaau e mafai ona mafua ai le toe faʻaaogaina o le tino.
  6. O le faʻaaoga faʻatasi o le lysiprex faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o serotonin reuptake e mafai ona mafua ai le hyponatremia.
  7. O le tuufaatasiga o fualaau faasaina ua faamatalaina faatasi ai ma le ethanol e faʻaleleia ai le aafiaga o le mea mulimuli.
  8. O le tuufaatasiga o le lisiprex ma le procainamide, cytostatics ma le allopuripole e mafua ai le leukopenia
  9. O le faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le aʻafiaga a le lisiprex
  10. Pe a faʻaaoga le lysiprex ma le clozapine, o le faʻatupulaia o le mea mulimuli i le toto e faateleina

E iai fualaau o vailaʻau e le mafai ona tuʻuina atu i le lysiprex. E aofia ai:

Faʻaiʻuga

O le faʻaaogaina o le lysiprex e ono mafua ai itu nei:

  1. Paʻa i le sternum
  2. Malosi malosi
  3. Tachycardia
  4. Bradycardia
  5. Faʻaleagaina o le myocardial
  6. Faateleina Faailoga o le Lē Faigata le Loto
  7. Faʻasalaga o faʻasalaga o le atrioventricular
  8. Tesea
  9. Tigā
  10. Paresthesia
  11. Le mautonu
  12. Faʻasalaga Asthenic
  13. Faiva
  14. Tauvalea
  15. Faanoanoa
  16. Agranulocytosis
  17. Leukopenia
  18. Neutropenia
  19. Thrombocytopenia
  20. Anemia
  21. Bronchospasm
  22. Umi le manava
  23. Anorexia
  24. Pancreatitis
  25. Paʻu o le tino
  26. Jaundice
  27. Hepatitis
  28. Dyspepsia
  29. Faʻasolo Suiga
  30. Totoina o le mucosa tautala
  31. Faateleina le vevesi
  32. Tuʻuina o le paʻu
  33. Urticaria
  34. Alopecia
  35. Photophobia
  36. Olivia
  37. Anuria
  38. Faʻatauga o le fatu
  39. Proteinuria
  40. Feusuaʻiga feusuaʻi
  41. Televave masima
  42. Suauu le lava
  43. Faʻatonuga
  44. Myalgia
  45. Vasculitis
  46. Auro
  47. Tali atu i le Allergic

Faʻasalaga

E masani lava, o faʻamaoniga o le maualuga o le Lysiprex e tupu i se tasi o fua o le 50 kalama o le vailaʻau. Ua faailoa mai e pei ona taʻua i lalo:

  1. Gutu gutu
  2. Faafuaseʻi ona paʻu i le malosi
  3. Urinary faatumauina
  4. Tauvalea
  5. Faʻaleagaina
  6. Faʻailogaina
  7. Manatu

Pe a oʻo mai ia faʻaaliga, e talafeagai le togafitiga faʻapitoa, talu ai e leai se vaifofo faapitoa. O le tagata gasegase e mulumulu ma le manava, e tuʻuina atu i le isesorbents ma laxatives. O le 0.9% sodium solution fofo o loʻo faʻaaogaina i luga o le va.

E mafai foi ona faia le siama. E taua le pulea o faailoilo o le paleni-eletise, ma le toto maualuga.

I le taimi o le maitaga

O tamaitai o loʻo faʻamoemoe e maua se pepe e le faatagaina e ave Lysiprex. Afai ua tupu se maitaga i le taimi o togafitiga ma lenei vailaʻau, e tatau ona e taofia le ave i le vave e mafai ai.

Ua faamaonia e le au atamamai o le faaaogaina o lenei fualaau faasaina i le lona lua ma le tolu piliona ei ai se aafiaga le lelei i le fetus, lea e faaalia i le faaitiitia o le toto toto, o le atinaʻeina o le le atoatoa, o le hypoplasia o le ponaivi, hyperlinks, and the intrauterine death.

Ae o le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga, e leai se faʻamaoniga o se aʻafiaga le lelei o Lisiprex i le tamaititi. Ae e tatau ona manatuaina o lenei vailaʻau e mafai ona ulu atu i le placenta.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

Fafaga faʻamaʻi ua faʻamatalaina i se nofoaga malulu, puipuia mai le susulu malamalama o le la ma e le mafai ona maua i tamaiti. E le sili atu i le 25 tikeri Celsi le teuina o le vevela.

O le olaga ola o Lysiprex e lua tausaga.

I le taimi nei, e le maua Lysiprex i falemaʻi o le Rusia.

I le taimi nei, i le falemaʻi a Ukrainian, e le o faatauina atu Lisiprex.

I vailaʻau faʻaonaponei nei, o loʻo i ai le tele o fualaau oona e talitutusa ma a latou gaioiga i Lisiprex. E aofia ai fualaau nei:

I le taimi nei, e leai lava se toe iloiloga i Lysiprex i le initaneti. Ae i le faaiuga o le tusiga, e mafai ona e faamasani i manatu o tagata na faʻaaogaina mo togafitiga.

Afai na e tago i lenei fualaau faasaina, faamolemole faasoa mai lou lagona i isi tagata faitau.

Mai le itu o le metabolism

Faateleina le faʻatupu o le creatinine. I tagata e maua i le fatu fatu ma maʻi o le maʻisuka, e faateleina le vevela urea.

Paʻu o le paʻu, atinaʻe o angioedema.

E le manaʻomia le faʻaaogaina o masini faʻapitoa mo tagata o loʻo aʻafia le vevela ma le ulu o le ulu pe a ave Lisiprex.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

E i ai se aʻafiaga o aʻafiaga le lelei i le fetus, aemaise i le 2 ma le 3 o le tolu tausaga o le gaioiga. O se tamaʻitaʻi o loʻo ave laasaga Lysiprex ina ua uma ona ia aʻoaʻoina e uiga i le maitaga e tatau ona taofi le ave o le vailaʻau. E leai se faʻamaoniga o le ono mafai ona iai vaega taua o le vailaʻau i le susu susu. Aʻo fai susu, o le tagofia o fualaau faasaina e matua faasaina ona o le ono lamatia o le aʻafiaga o le pepe.

Tuua Lau Faamatalaga