Le manogi o le acetone i le urine a se tamaititi: faʻafefea ona foia le faafitauli?

O le lagonaina o le manogi o le acetone i tamaiti mai le gutu, e tatau i matua ona le mautonu. O lenei faʻamaoniga e faʻaalia ai le i ai o togafitiga. Faʻalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi, o le manogi e mafai ona pei ole gasoline, vinika poʻo le kerosene. E le mafai ona fasioti ia te ia i le kuki poʻo le tosusu. Afai e aliali mai na uiga o se tamaititi, o le mea muamua lava e fai o le faʻaalia lea o le fomaʻi maʻi mo togafitiga ma togafitiga.

O le a matou nonofo i lenei mea i auiliiliga. O le a se mea e mafua ai le manogi o le acetone i se tamaititi? O mafuaaga atonu e eseese. O tamaiti ei lalo ifo o le tasi le tausaga e mafai ona i ai le manogi o apu apu ona o le le lelei o le galue o le pancreas poʻo le ate. E mafai foi ona tupu se manogi faapitoa ona o le faaletonu o tina.

O le manogi o le acetone i le gutu o le tamaititi e foliga mai i taimi uma pe a mavae le ogaoga o le atuatuvale, o le faʻamaʻi ma le faʻamalaina. O se manogi faapitoa e masani lava o se faailoga o le atinaʻeina o se togafitiga faʻaleagaina i le tino o le tamaititi. O maʻi e mafua ai lenei faailoga e aofia ai:

  1. ENT faʻamaʻi, SARS. O nisi taimi, e oʻo lava i le tulaga o le atinaʻeina o le maʻi, e aliali mai se manogi o le acetone. E le gata i lea, e mafai foi ona matauina isi faailoga o le angina.
  2. Faʻafitauli o le gasegase. Latou te tulaʻi mai ona o le le paleni, o le faʻaaogaina o le tele o meaʻai vevela ma gaʻo. O le acetonemic syndrome e mafai foi ona mafua ona o le le lava o le gaosiga o enzymes pancreatic.
  3. Maʻi faʻamaʻi ma le ate. O faʻalavelave i le gaioiga o nei totoga e mafai ona taʻitaʻia ai foliga o se manogi o le acetone. O le faʻailoga autu o le maʻi o le faʻaalia lea o le tiga i le taumatau saʻo.
  4. Faʻailoga o le tino o le endocrine. O le manogi o le acetone i tamaiti ma tagata matutua e mafai ona aliali mai ona o lau thyroid.

E le gata i lea, o mafuaaga o le manogi o le acetone e mafai ona fesootaʻi ma tausaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i se talavou, o lenei faailoga e faʻaalia ona o le maualuga o le tino o tino o le ketone i totonu o le toto. I tagata matutua, o le manogi o le acetone o nisi taimi e aliali mai pe a uma ona inu pia.

O faʻamaʻi o le pupuʻu tautala e mafai ona mafua ai se manogi malosi. O lenei faʻalavelave e faʻaosofia ai foi le gaosia o le faʻamalosi faalilolilo i ni vaega laiti. O mafuaʻaga o se faʻafitauli lē lelei e aofia ai le nifo ma le pamu.

Fesoʻotaʻiga faʻatasi

Sei o tatou mafaufau i ai i auiliiliga. O nisi taimi o le manogi o le acetone i tamaiti o loʻo i ai faʻamaoniga e pei o:

  • taoto ma vili
  • maualuga le vevela
  • tiga o le intestinal
  • paleni mamafa.

Acetonemic Syndrome

O a mea e tatau ona e iloa e uiga i lenei mea? O lenei tulaga e faʻaalia i le tuufaatasiga o faʻamaoniga e mafua mai i le faateleina o le maualuga o le acetone i totonu o le toto. E masani lava ona faʻaaliina ia lava i vaivaiga lautele, taʻavale. O se manogi faapitoa o le acetone e mafai foi ona lagona pe a uma ona fesuiaʻi i se tamaititi.

O lenei tulaga e masani lava ona faafuasei ona tupu, e aunoa ma se pulu. O nisi taimi e muamua atu i le ulu o le ulu, vaivaiga, pala, ma tiga tiga. A maeʻa nei faʻaʻailoga, e tupu le vomiting, e faigata ona taofi. O le taumafai e fafaga le pepe e gata foi i le vomiting. O le vevela o le tino e oʻo atu i le 37 - 39 ° C. I lenei tulaga, ua amata ona galo ma moe le pepe, o loo i ai faailoga o le faamalolo.

Mea e le lelei

O le a se mea e mafua ai se manogi o le tamaititi mai lona gutu? O mafuaʻaga e le tatau ona fesootaʻi atu i le tulaga o le soifua maloloina. E ono foliga mai o se manogi le lelei e mafua mai ona o meaai le talafeagai. O le masani ona faʻaaogaina mea taumafa e maualuga i le tausiga ma mea inu e mafai ona leaga le tulaga o le pepe. O le mea lea, e matua taua tele le mataituina o le taumafa o tamaiti.

Le manogi o le acetone i le maʻisuka

O a mea e tatau ona e iloa e uiga i lenei mea? Aisea e manogi ai e se tamaitiiti le acetone mai lona gutu? O le isi mafuaaga e mafua ai o le maʻisuka. O se faailoga taatele o lenei faʻamaʻi o le paʻu o le acetone. Ona o le maualuga o le suka i totonu o le toto, o le aʻafiaina o molelaʻau o le vailaau i totonu o sela e le mafai. O se taunuuga, o se tulaga matautia e pei o le ketoacidosis e tupu. O ona faailoga e aofia ai foi:

  • tiga o le manava
  • mūmū mucous membranes,
  • coma
  • vili

Mo se maʻi maʻi suka, o faailoga iloga o:

  • atoa le leiloa o le mafaufau
  • vevela e sili atu nai lo masani
  • malosi malosi o le acetone mai le gutu,
  • toto maualuga.

O le taimi lava e te vaʻai ai i faʻafitauli tutusa i totonu o lau pepe, e manaʻomia lou vave galue. O nei faailoga e taʻu mai ai o le tulaga e latalata i le taua. O le mea lea, e sili atu le vave valaauina o se falemaʻi.

Faʻi ma le ate

O le a le mea e fai, pe a manogi le tamaititi mai le gutu o le acetone? O se mafuaaga talafeagai o lenei faaaliga e mafai foi ona avea ma togafitiga o totoga i totonu. O fatugaʻo ma le ate ua faia le galuega o le faamamaina o le tino o mea leaga. I faʻamaʻi o nei totoga, o le gaosiga o le filtration e faʻagesegese ai, mea faʻavevela e pei o acetone e faʻaputu i le tino. O se mea manogi e masani ona tupu i le atinaʻe o le hepatitis, cirrhosis ma le tele o isi maʻi.

Faiga faʻataʻitaʻiga

O le a tatou nonofo i lenei vaega i nisi auiliiliga. E faʻapefea ona malamalama pe aisea e manava ai le manava a se tamaititi ma le acetone? O mafuaaga atonu e eseese. E faalagolago i togafitiga e mafua ai lenei tulaga, o auala o togafitiga e ese foi. O le mea lea, o le suʻesuʻega o se tasi lea o vaega sili ona taua.

Afai o faʻalavelave faʻaalia foliga, ia faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi maʻi. O le a suʻesuʻeina e le fomaʻi le tamaititi ma faʻamaonia nisi suʻesuʻega ma suʻega. O lenei:

  • faʻataʻitaʻiga
  • suega o le kulukose toto,
  • OAM, ALO,
  • iloiloga o feces mo le fuafuaina o fuamoa o anufe,
  • suʻega toto mo le biochemistry ma le TSH.

Afai o se tasi o mafuaʻaga talafeagai o lenei tulaga o le togafiti o le endocrin, o le a manaʻomia foi faʻamatalaga faʻamaʻi ma x-ave e suʻesuʻe ai le toto o le thyroid.

O le i ai o le acetone i le urine e mafai ona fuafuaina i le fale. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻatau ni faʻataʻitaʻiga faapitoa i le fale talavai. E aoina le urine i totonu o se atigipusa, ona tuʻu ifo ai lea i totonu o se atigi siaki. A maeʻa sina taimi, e na o le pau lava le mea e manaʻomia e faʻatusatusa ai le lanu o le fasipepa ma le tasi o loʻo faʻaalia i luga o le afifi. Afai e liu le lanu, ona i ai lea o le tele o tino o le ketone i le tino. Ina ia maua se taunuuga faʻamoemoe, e tatau ona faʻatino le suʻega e tusa ai ma faatonuga.

O lenei itu e tatau ona tuuina atu i ai se taua faapitoa. A maeʻa ona faʻavae mafuaʻaga, e mafai ona e alu i togafitiga. O togafitiga faʻasolosolo e le tatau ona taulai i le faʻaaogaina o faʻamaoniga, ae i le aveeseina o mafuaʻaga na afua ai i latou. E tatau ona tuʻuina le tino o le tamaititi i le kulukose ma aveese ketones. Ina ia faʻatumu le maualuga o le suka, e mafai ona e faʻaaogaina le teas, honey, compotes. O vai faʻaaogaina e leai ni carbonated o loʻo faʻaalia ai foi le lelei.

I totonu o se falemaʻi, e masani ona tuʻuina atu le tamaititi i le kullukose. Pe a oʻo mai le tiga ma le spasms, ua faʻamatalaina mai le antispasmodics. I le vomiting, e mafai ona faʻataʻitaʻiina ai faʻamaʻi.

I le fale, e mafai ona e avatu i lau tama Atoxil. O lenei vailaau faʻatau e tafe lelei le toxins. Ina ia toe faʻatumu le paleni vai masima, e mafai ona e faʻaaoga Regidron. O Smecta ei ai sona faʻafiafiaga i luga o puipui o le manava ma puipuia ai toxins mai le ulu toto.

A maeʻa le faʻamautuina o le maʻi, e mafai ona faʻaaoga le "Stimol". O lenei vailaʻau e fesoasoani i le faʻamalosiina o metabolic processes i le tino. E masani ona faʻaaogaina le faʻaaogaina e faʻaleleia ai le galuega o le ate.

Auala

E aoga? E mafai ona e faʻaitiitia le manogi o le acetone i tamaiti ma togafitiga faʻavae. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o le togafitiga faapena e fesoasoani i le faatea ese o faailoga. O le faamaʻi na mafua ai lenei faʻaaliga e tatau ona togafitia i auala masani.

Lalo o nisi o fua masani e sili ona taatele mo le aveeseina o le manava le manava mai le acetone i tamaiti.

  1. Chamomile tii: fesoasoani e aveese sina manogi o le acetone. O le meafaigaluega e tatau ona faʻaalu i le tele o taimi i sina aso, sina sipuni, ina ia aua nei mafua ai le vomiting.
  2. Peppermint decoction: fesoasoani e faʻaitiitia ai le manogi malosi o le kemisi. O laulaau o le laau e tatau ona sasaa i le vai inu mo sina taimi ma tauanau. O le oloa gaosi e tatau ona fufulu lou gutu i le tele o taimi i le aso.
  3. Inu mai fualaʻau po o arasi: o se mea inu suamalie o le a faʻaleleia ai metabolic processes ma fesoasoani e aveesea le manava manaia.
  4. Sorred broth: fesoasoani e teu le manogi o le acetone. O lau o le laau e tatau ona kuka mo le 20 minute.

O nei togafitiga faʻaleaganuʻu e masani ma matua saogalemu mo le soifua maloloina. Ae ui i lea, mo togafitiga o faʻamaʻi pipisi, e ono le aoga. O le mea lea, aua le faʻaaogaina na o le pau lea o togafitiga togafitiga.

Oti

O se mea e manaʻomia muamua mo togafitiga o se mea lelei talafeagai. E le manaʻomia e le pepe ona faʻamalosia e 'ai e tetee i lona manaʻo. A maeʻa le amataga o faʻamaoniga, e fautuaina e le fafaga le pepe i le aso muamua. Na o le inu vai i le vevela o le potu. Pe a faʻapupula le tino o le ketone, e mafai ona ofoina atu le pepe. E fautuaina e 'ai meaai i ni vaega laiti. O le tulaga autu o le faatumauina o le paleni o vai. E tatau ona e inu soo, i nai sipuni laiti. I le taimi muamua pe a uma se faʻafitauli e tatau ona aofia ai meaai a le tamaititi meaʻai susu, pata, fuamoa, fualaau faisua poo le gaosia o fualaʻau, fuʻa. O lenei taumafa e tatau ona mulimulitaia mo le itiiti ifo ma le 14 aso. O isi mea e totoe e tatau ona ulu atu ma le agaʻi i le lisi.

I meaai a tamaiti e le tatau ona avea ma oloa gaosi susu, mea falai ma ulaula, fualaau suamalie, mea inu suamalie, sukalati.

Faaiuga

I lenei iloiloga, sa matou iloiloina auiliili le mea e mafai ona mafua ai le manogi o le acetone i le urine a se tamaitiiti, ma pe faapefea ona taulimaina lenei tulaga. O mafuaʻaga o se manogi manogi e mafai ona eseese, e amata mai i meaai le talafeagai ma faʻamaʻi ai faʻamaʻi tuga. Ina ia faia se siakiina, e tatau ona e sailia fesoasoani faafomaʻi. A maeʻa le uluai suʻesuʻega, e mafai e le tamaititi ona tuʻuina atu se faʻasilasilaga i se suʻega talafeagai.

O le manogi o le acetone e mafai ona avea ma se faʻaaliga o le maʻi o le gaioiga o gaʻo ma le ate. Afai o nei okeni e le lelei le galue, o ituaiga uma o mea oona o le a faaputuputu i le tino. Ma o se mafuaaga masani lava o le manogi o le acetone o le maʻisuka.

Ina ia feagai ma faʻafitauli le lelei o le faʻamaʻi, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻavae faigofie. Peitai, latou te le fofoina le mafuaʻaga o le maʻi. O le tamaititi o le a manaʻomia moni togafitiga masani. Matou te moomoo maimau pe a vave ona e toe faʻaleleia!

Faailoga ma faailoga

O le tele o faʻamaoniga o le acetonymy:

  • le tulaga masani o se tagata e leaga - o le faailoga muamua. O le vaivai, vaivai ma le fia momoe, popole tele, faaitiitia le gaioiga,
  • tiga masani i le ulu ma le manava,
  • feʻaveaʻi faifai pea, e masani ona mafaufau i mea oona - o se mea masani,
  • faateleina le vevela o le tino
  • vomiting manogi o le acetone.,
  • manava manaia amata
  • galala, i luga o foliga foliga vaaia o le galala.

O patotia nei e fesoasoani i le faʻaalia o le faʻafitauli o le acetone:

  1. O le maʻi suka.
  2. Ese ese faʻamaʻi ate.
  3. Faʻasalaga o le vevela.
  4. Manua o le inisinia.
  5. Faʻasalaga le saʻo le pasi.

O le manogi o le acetone i le urine, vomiting, e iloa ai lava i tamaiti e le talafeagai le metabolism, e 12-14 tausaga le matutua. Afai o le tamaititi e le talafeagai le gaioiga, o isi maʻi ma faafitauli e mafai ona mafua ai se isi osofaiga o le acetoneemia, pe afai e le togafitia pe faʻaumatia:

  • mama ma le faaletino vaivai,
  • SARS, faʻamaʻi, maʻi i le taimi e tatau ai togafitiga,
  • tulaga atuatuvale, malaga umi, siitia,
  • ma le le lelei le fausiaina o meaai ma le tele o gaʻo.

Aisea e tulai ai le acetone

I se tamaititi maloloina, o le acetone o loʻo i totonu o le tino e leai se mea. O tino o le ketone o mafuaʻaga o le acetone. Latou te o mai i se tagata mai meaʻai, o se mea faʻapitoa o le metabolism.

O tino o Ketone e aliali mai pe a gaʻo meaʻai ma proteins e maua mai i le taumafataga o le kulukose - o se punavai o le malosi. Afai e le lava le glucose e maua mai fafo, e amata ona faʻapipiʻiina mai ona lava aʻafiaga ma gaʻo. O le mea lea, o tino o le ketone oona e foliga mai - acetone. Latou te faʻatasi ma le faʻasolosolo o le fulafula, ea ma le vomia ma se uiga masani.

Faʻalogo! O le tino o tino o le ketone e afaina ai le tino ma le mafaufau o le tamaititi. Ua lavea ona sel. O le tele o tino o le ketone e faʻaleagaina ai le membrane mucous - amataina le vomiting. O le le amanaiaina o le acetone i le urini e mafai ona tau atu ai i taunuuga: o le galala ma e oʻo lava i le paʻu.

O nisi o mafuaʻaga e mafua ai ona sili atu le tino o tino o le ketone:

  • ogaoga faigata, gaoioiga malosi-malosi,
  • le lava le aoga o mea inu gaʻo faigofie,
  • le lava glucose mai fafo,
  • le le atoatoa o le enzyme
  • nakulama le lelei o le polotini po o lona tele i totonu o le tino,
  • o le maʻisuka o se tasi lea o mafuaaga autu mo le faateleina o le acetone.

Faʻalavelave faʻamaʻapeʻapeʻa poʻo le maʻi o le acetonemic

O le faʻafitauli o le acetonemia o se faʻalavelave tele o uiga uma e faʻaalia i totonu o se pepe e maua i le acetoneemia. Afai e faʻailoaina le faoa faamalosi e sili atu ma le tasi - na maʻi le tamaititi i le gasegase o le acetoneemic.

E i ai le tele o vaʻaia o se faʻamaʻi e ono lamatia mo se pepe, e faʻatatau i le mafuaʻaga na mafua ai: faʻamuamua ma le maualuga o le maʻi o le acetonium. O le mafuaʻaga mo le aʻoga o isi faʻamaʻi:

  • manuʻa, gaioiga e faʻaaoga ai faʻamaʻi,
  • o le tui o le tui, manava, galuega - o faʻamaʻi uma o nei totoga e mafai ona avea ma mafuaaga mo le maʻi,
  • faʻamaʻi pipisi faʻatasi ma fiva.

O le faʻasologa o le acetoneemics a le Peraimeri e atiae i tamaiti oe "i ai se vailaau i lenei" diathesis acidic uric acid. O ia pepe e popole, ei ai ni faʻafitauli faʻapitoa i le tino.

Neuro-arthritic diathesis e mafua ai ona ese tamaiti mai tupulaga. E masani lava ona vevela, faʻalavelave ma vave faʻaleleia le mafaufau. O le faʻaalia o le uric acid diathesis e faʻafefeteina, popole le le mautonu. E tele taimi e maua ai e le fanau ni tiga i le manava, ponaivi ma sooga, lea e mafua ona o le le talafeagai o le metabolism.

Ae o ia lava, o le anomaly neuro-arthritic e le mafua ai se faateleina i le maualuga o le acetone i le toto. O mafuaʻaga nei e mafai ona amata ai lenei faiga:

  • meaai e le lelei ona fausia, o lona solia,
  • faaletino, ola mama,
  • MSPU, popolega, sili atu lagona lelei.

Faʻaaogaina tamaiti i faailoga ma togafitiga

Taumafai e foia le faafitauli e aunoa ma le faʻaogaina o se fomaʻi o se galuega valea. Afai e iloa le acetone i le sogasoga a le tamaititi, e te manogi, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi. E le tatau ona e faatuai i lenei mea: o tamaiti taitoatasi e tali atu i le faateleina o le maualuga o le acetone i lona lava ala, o se faaopoopoga e mafai ona tupu. Ae o faailoga o le acetone i tamaiti e manino.

Matua o lana tama ua maua i le acetonemic syndrome iloa le auala e amio ai i le isi osofaiga ma faʻamalolo. I nisi tulaga, o le acetone i le urine o se tamaititi e mafai ona taʻitaʻia ai ile falemaʻi:

  • gaogao
  • maualuga le vevela
  • faʻaumatia
  • leai se mafaufau.

O le sini autū o mātua ma le fomaʻi o le faʻatulagaina lea o le kulūkose o le tino, faʻateleina le faʻasaoina o ketones.O tamaiti e maua i le gasegase o le acetonemic ua fautuaina le tele o meainu, e ave ai le gasegase. Ina ia toe foʻi le kulūkose i le masani, e masani ona suia le vai masani i vai suamalie (honey, sugar, glucose). O taumafa uma e faia i ni vaega laiti.

O le a teena e le tama meaai i le taimi o le osofaʻiga. Aua e te faaaogaina i meaai, ae o le a fai mai se fomaʻi o taunuuga o le anapogi e le sili ona lelei.

O le faʻafitauli o le faʻamaʻaloga e mafai ona avea ma mea e tasi le taimi pe afai e oʻo i matua le tiute tatau o le mataupu o le soifua maloloina o le la tama. O se maualuga maualuga o le acetone e mafai ona puipuia e ala i le tausisia o le tele o tulafono. Moega, gaoioiga i fafo, fesootaiga - o le ki i le soifua maloloina o le tamaititi. O le mafaufau ma le faaletino e tatau ona i ai i le faʻalelei. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o se toe faʻalavelave.

Fautuaina o pepe mo mea taumafa

O se faʻaopoopoga i le faʻamasinoga o le acetone i le urine o le mafuaʻaga lea o le le paleni o meaai. E mafai ona e aloese mai se osofaiga lona lua e ala i le setiina o meaai lelei. E le tatau i le tamaititi ona i ai ni mea faʻamaʻi i ana meaʻai.

  1. Meaʻai gaʻo, iʻa.
  2. Faʻamafa i meaʻai.
  3. Musika.
  4. Teu ma le koko.
  5. Mea i le sami.
  6. Mea gaʻo susu.
  7. Fualaau suamalie.
  8. Sorrel.
  9. Tomato

E sili atu ona faigofie le taumafa pe a maʻi le pepe. I le masani ai, e tatau ona e tausisi i tulafono o meaʻai lelei: ia le aofia ai meaʻai vave, soda, meataalo, meaʻai mai meaai. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le acetone i le tino. Taumafa fualaau (e le o fou), meli, ma isi mea gaʻo. O meaʻai paleni e manaʻomia, a faʻapea o le faateleina o le acetone i totonu o le toto o le a le mafaagao. O le taumafataga o le togafitiga autu lea i le tulaga o le acetoneemia, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o se isi faʻafitauli i se tulaga maualalo.

Taofiaga

Faʻatasi ma le maʻi o le acetonemic, ua fautuaina e mulimuli i se meaʻai, fafagaina lelei, aua le faʻatupuina le tamaititi. O le tele o taimi e te i ai i le ea fou, faaaluina le taimi i le kamupani a matua, maua lagona lelei. O lea la, o loʻo fai mai ai le poto masani o tagata. O le fofo e le aoga i taimi uma. Lelei e taofia le atinaʻeina o le faafitauli nai lo le togafitia.

Tiute i le tamaititi momoe faʻatasi ma matua. E mafai ona latou puipuia se isi faʻalavelave. Tina ma tama ua na o se tiute e mataʻituina ma le totoʻa le tamaititi, pe o ia o se pepe po o se tagata matua, ia masani ona vaai i fomaʻi ma ia, ma faia se suʻesuʻega mo le i ai o le acetone i le tino. Faʻamataʻu i taimi uma i siama ma suʻesuʻega toto. Urination e le tatau ona o gatasi ma se manogi o le acetone.

E tatau i le tamaititi ona taʻitaʻia se olaga saʻo ma paleni. Ona faatoa mafai lea ona faia se osofaiga se tasi mai le faalavelave o le acetone.

Auala e togafitia ai le maʻi o le acetonemic i tamaiti

Auai i tamaiti, faailoga ma togafitiga - o le mea lea e fia iloa e matua mai se fomaʻi o loʻo maʻi i se faʻafitauli o le acetone o le tamaititi. Faailoga ua vavae ese, puipuiga foi. E faʻapefea ona togafitia se faʻafitauli o le gasegase i se tamaititi?

  1. Totogi faʻamalolo. Na maua le tamaititi i se faʻalavelave o le acetone - o le a mautinoa lava o le a faʻamalolo. Le leai o se vai e totogi i vaega laiti - 1-2 laulau punini o vai masima, masini-electrolyte, rehydron, oralite ma se vaitaimi pe a ma le 15 minute.
  2. O le tiga o le abdominal e mafua mai i se faʻafitauli o le gasegase e le mafai ona le amanaiaina: o antispasmodics e aveesea mai le falemaʻi e faʻaumatia ai.
  3. Sorbents faʻamaʻi le tino, faʻafefiloi enemas i se vaifofo o le susu.
  4. I togafitiga i fale, e mafai ona taʻua igoa o le pata. O le fomai e sau i le fale lea e saunia ai fesoasoani i aso uma i se tamaititi maʻi. E manaʻomia matua e tuʻuina atu i le fomai ni meafaigaluega ma tuʻuina atu le fesoasoani.
  5. I le taimi o togafitiga, ua faatumulia se tino o le kulukose i totonu o le tino - lauti ma le suka, 5% glucose solution, vine vine, fualaau suamalie mama - o se lisi o mea inu o loʻo faʻaalia mo se tamaititi.

Faatasi ai ma togafitiga o loʻo mafaufauina, o tulafono lava ia e tasi e pei o isi faʻamaʻi - o le a vave ona amataina le togafitiga, o le vave vave ona toe maua mai.

Ituaiga o faʻamaʻi faʻamaʻi

Pepa o le acetonemic syndrome (ideopathic). O mafuaʻaga o foliga vaaia e leʻi faʻatuina, e aunoa ma ni maʻi faʻalavelave, faʻasologa o mamanu ma okeni. O lenei maʻi e taʻua o diathesis neuro-arthritic. E le o se faʻamaʻi, e fesoʻotaʻi ma le fausiaina lautele o le tamaititi, ma lona faʻaogaina o le tino ma lagona lelei i fualaau oona.

I le avea ai o se tulafono, o se faʻamaʻi pipisi e tupu i lagona, faʻafitauli, faʻafefe ma popole tamaiti. O lo latou gaosiga o le tino e faʻalavelaveina, faʻalavelave faʻaogafitiʻi foliga, o le fiaʻai ua mou atu. O faʻalavelave faʻalaupuʻu e tupu, latou te le maua le mamafa o le tino, o mea e moe i le moe e faʻalavelaveina, e masani ona tupu i le po.

Acetonemic syndrome lona lua faʻaalia ma isi faʻamaʻi, e pei o le: SARS, tonsillitis, faʻamaʻi, maʻi faʻamaʻi, tui o le intestinal, faʻamaʻi fatuga, lauroid gland, pancreas ma le ate.

O se faʻalogona mataʻutia o le faʻaalia o le acetone i totonu o le toto e mafai ona avea ma ona faʻaaliga e le gata i le urine, ae faʻapea foʻi i le vomiting, faʻapea foʻi ma le fulufulu. O le mafuaʻaga sili ona taua o le AS o le maʻisuka. Ina ia mafai ona vave faailoaina lenei maʻi, o le mafuaaga o le tupu o le acetone i le urine, o le tagata poto faapitoa e faatonuina le tagata maʻi ina ia maua se suʻega toto mo le suʻeina o le suka. Afai e iloa o le faʻafitauli o le acetoneemia e foliga mai ona o le maʻisuka, e tatau ona fua le maualuga o suka ma vave ona faia se taʻavale a le falemaʻi.

Auala e togafitia ai le acetoneemia

O le togafitiga o le acetoneemia i tamaiti e vaevaeina i le 2 vaega. Muamua, e tatau ona taofi le faʻalavelave, ona faʻaaogaina lea o mafuaʻaga o le faateleina o le anotone o le acetone i le toto ma le urine.

O le fesoasoani muamua i le tagata maʻi e tatau ona faʻatino i le vave e mafai ai, o le tele o le inupia e mafai ona tupu, faatasi ai ma le coma, faʻavevesi ma le faʻaleagaina o le tino tutotonu. Pe a togafitia le maʻi o le acetoneemia i le fale, e taua le faia o ni fua faʻatatau:

  1. Le aveeseina o le acetone mai le tino. Mo lenei mea, e talafeagai lelei le taele, lea e faia e amanaʻia ai le matua o le tamaitiiti ma lona tulaga, faʻapea foi ma se enema mo le faʻamamaina. Mo le aveesea o mea oona mai le tino, ua fautuaina e faʻaaoga faʻamalama, e pei o: Enterosgel, Polysorb, Filtrum STI, ma isi.
  2. Puipuiga o le faʻamalalaina, aua o le tagata maʻi e tatau ona inu tele vai. E le toe tupu le fulufulu, e taua le inu vai i tamai sipuni ma ave minute malologa e sefulu minute. E mafai ona e inuina le tamaititi i le vai o le mineral, pe a fai e alkaline ma e le o gaʻo. O vaifofo o le faʻamamāina e sili ona matagofie.
  3. Faʻafouina o le kulukose i totonu o le tino. E faaopoopo atu i le vai, e manaʻomia foi e le tino o le tagata le kulukose, o le mea lea, o mea inu suamalie (mo se faataitaiga, lauti suamalie poo fualaau suamalie) e faʻaalia. O sea mea inu e tatau ona suia i le vai oona ma e le tatau ona sili ona suamalie. Afai o le fomaʻi ua taofi ma o loʻo i ai se manaʻoga, e tatau ona e taumafai e avatu i le tamaititi se keke tiisa, o le apu tao, paluga pateta ua kuka i le vai, oatmeal e aunoa ma le suauu. Ole lapisi e tatau ona laʻititi ma e tatau ona faʻamafanafanaina meaai. I le vomiting, o le taumafa e matua faasaina.
  4. E tatau ona faia se suʻega toto mo le suka, e tusa lava pe sili atu i le tasi le sili atu i le tasi le faʻamaʻi o le tamaititi. O se falemaʻi e tatau ona vave valaʻauina pe afai e iloa o loʻo maua i le maʻi suka.
  5. Afai ua taofia le faʻafitauli, e tatau ona faʻaali le tamaititi i se fomaʻi ina ia mafai ai ona ia faia suʻega.

Togafitiga ma le puipuiga

E togafitia togafitiga ile inisinia pe a fai o le fale e le mafai ona togafitia le vometoneemic, e faʻapea foʻi pe a toilalo le toilala ma e naʻo le mea e sili ona leaga ai faʻamaʻi. I totonu o le falemaʻi, e pei o se tulafono, latou te togafitia le acetemia i pepe, ma o loʻo i ai le tele o aʻafiaga o le faʻamalaina tele. Ua fautuaina foi le falemaʻi mo le maʻisuka.

I totonu o se falemai, o le acetoneemia e faʻapenei:

  1. O le togafitiga e faʻafefe. I le faʻalavelave, o loʻo faʻaaogaina le kulukose ma masima. E tupu lenei mea i le tele o le gau.
  2. Faʻatasi ai ma le tiga o le manava o se ituaiga faʻavaʻa, o loʻo faʻatulagaina ai le antispasmodics.
  3. O vailaau faʻamaʻi vailaʻau o loʻo faʻatinoina e ala i le tui, faʻatasi ai ma vomiting ogaoga ma faifai pea.
  4. Faʻasaʻoina o le potassium i le tino ua faʻamaonia mo le le lava o le pasala.
  5. Faʻafesoʻotaʻiga ma enzymes faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le manava faʻanoanoa.
  6. Sauniuniga mo le loto pe a fai e le o iai ni faʻafitauli.

Mo le puipuia o le maʻi o le acetoneemia, e tatau ona taulaʻi faapitoa i le taumafa ma le olaga o le tamaititi atoa.

Muamua, e le tatau ona e alu i le tele o mea taumafa e pei o le fiaai ma le taumafa. I taimi pupuʻu, e tatau ona ave mea taumafa, meaʻai o loʻo mauʻoa i meaʻai, masini fuamoa, susu susu, kuki ma meaʻai (e le o le taoina), fualaau aina ma fualaau faisua (tao tao). O meaai suamalie e tatau foi ona avea ma se vaega o lenei mea e taofia ai taumafa, ae aunoa ma le faasaunoa. Meli poʻo le jam e sili.

Mai le taumafataga, e tatau ona tuuese le gaʻo, meaʻai manu, pusi eseese, oloa ulaula, oloa gaosi, gaʻo susu susu, sukalati, tamato ma taʻavale. I le masani ai, e tatau ona vavae ese meaʻai vave, mea inu gaʻo, oloa e aofia ai meainu ma mea e faʻaleleia ai meaʻai.

Le tulaga o le mafaufau, lagona ma le olaga, faapea foi ma faafitauli

E tatau ona toe iloilo le mamanu moe a le tamaititie faʻaopopo i ana meaʻai, faʻapea foʻi le taimi i le ea fou. E le gata i lea, e tatau ona e mafaufau i le mafaufau ma le faaletino. O gaoioiga faaletino e le mafai ona faʻateʻaina, o le a aoga mo le tamaititi le auai i le aau, savali, se uila (agavaʻa faʻasolosolo).

E le gata i lea, i le avea ai o se mea e puipuia ai, o le faʻamalosiina o le tino e sili atu ona lelei: rubdown, douche, vaʻavaʻai vaʻaia. E le gata i lea, e taua le tausia e le tamaitiiti o se uiga lelei, o lona uiga. i le olaga e tatau ona ia tele ni tulaga lelei.

O le acetonemia i tamaiti e masani lava ona oʻo mai i luma o le 12 tausaga. A maeʻa lenei tausaga, e le tupu le toe foʻi, ona o le enzyme system ua oʻo i le matua. Peitai, e oo lava i lenei tulaga, e mafai ona lesitala le tamaititi i le fomaʻi mo sina taimi. O faʻalavelave e mafai ona tupu ma le faʻasolosolo faifai pea:

  • Tigā toto maualuga
  • Fofo ma fatuga fatu
  • Paga ootia
  • Maʻi faʻamaʻi
  • Faʻaleagaina metabolism
  • Maʻisuka

Ina ia mafai ona pulea le maualuga o le acetone i le urine, e tatau ona e faʻaaogaina fasi siaki. O nei suʻega e tatau ona i ai i le pusa fesoasoani muamua o na aiga lea na mafatia ai tamaiti i le tele o faʻalavelave o le acetoneemia.

E tauaofai. O le maualuga o le acetone i le urine e mafai ona fesoʻotaʻi ma meaʻai ma le olaga i le lautele, o lea o le taofi e faigofie tele pe afai e faʻaaogaina ia mafuaʻaga e mafua ai lenei soliga. Ae peitai, o lenei lava soliga tulafono e mafai ona mafua ai faʻamaʻi tuga e pei o le maʻisuka. E tusa lava pe na maitauina lenei maʻi i se tasi taimi, e tatau ona e sailia se fesoasoani mai se fomaʻi o le a faatulaga nisi suʻesuʻega ina ia iloa ai faʻafitauli faigata.

Aisea e manogi ai le mimii pei o le acetone i se tamaititi?

Acetonuria o se taunuuga o le ketoacidosis. O le igoa lenei o le tulaga e aʻafia ai le i ai o tino oona i le toto o le pepe.

A oʻo ina maualuga le maualuga o le tino, o fatugaʻo e matuia aveeseina mai le tino ma le urine. Urinalysis e faigofie ai ona iloa nei mea.

Mo lenei mafuaaga, o le faaupuga "acetonuria" e le o se falemai, ae o le fale suesue. O le 'auʻaunaga o le acetonemia. Mafaufau i mafuaaga o lenei mea uiga ese i tamaiti. I lalo o tulaga masani, o le toto e le tatau ona aofia ai tino o le ketone.

O iʻuga o le gasegase le talafeagai, pe a aofia ai protein ma gaʻo i le gaioiga o le kulukose. O le punavai autu o le malosi i totonu o le tino ma e faia i le gaosia o gaʻo kulū faigofie. O le tulaga e aunoa ma se punaoa malosi e le mafai.

Faatasi ai ma se faaitiitia i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o le faagasologa o le vaeluaina o lau lava polotini ma faleoloa gaʻo amata. O lenei mea mataʻutia ua taʻua o le gluconeogenesis.

O tino o Ketone o se galuega faʻapitoa mo le malepe o gaʻo ma pulu. I le taimi muamua, o mea oona e faʻapitoa i le faʻaogaina o le tino ma faʻamaʻiina i le saogalemu.

Ae peitaʻi, pe a vave ona vave faʻavave le ketone nai lo le lafoaia, e iai se aafiaga leaga i le faiʻai ma faʻaumatia ai le mucous membranes o le vaega o meaʻai. O lenei mea e mafua ai le vomiting o le gasegase ma, faatasi ai ma le faateleina o le urination, mafua ai le faʻamalasea.

E faʻatasi le acidosis - se fesuiaiga ile vaega o le toto. I le le lava o togafitiga togafitiga, ma le taufaamatau o le maliu o le tamaititi mai le faaletonu fatu i le taimi mulimuli ane.

O mafuaʻaga autu o le fomaʻi "kemikolo" o le manogi o le urine i tamaiti.

O le fesili e masani ona fesiligia pe aisea e faigofie ai tamaiti i le ketoacidosis. I tagata matutua, o le acetone i le urine e na o le maʻisuka e maua ai le gaʻo.

O mafuaʻaga o le ketoacidosis e faapenei:

  • o le tamaititi ua vave ona tuputupu ae, o lea e sili atu lona manaomia mo le malosi nai lo tagata matutua,
  • tagata matutua o loʻo i ai se kulupu kesi (glycogen), o tamaiti e leai,
  • i totonu o le tino o tamaiti e le lava le enzymes e faʻaaoga ai le ketone.

Mafuaaga o le manogi o le acetone o le urine i tamaiti laiti

O le tele o taimi, o le acetoneemia e tupu i tamaiti mai le tausaga i le 12 tausaga, ae o nisi taimi e matauina i pepe.

E mafua ona o faʻamaʻi ua uma ona faʻamatalaina i luga, faʻapea foi ma le faʻasalalauga sese o taumafa faʻapitoa.

Afai e fafaga le pepe, e tatau ona e faʻamapulaʻa le aofaʻi o meaai paleni poʻo le lafoaia le tumau. E le tatau ona fefefe lenei mea: i le aluga o taimi, o le a mafai ona e puʻeina!

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

Acetonemic syndrome e faʻatasi ma le faateleina o le ate. E fuafuaina lenei mea i se suʻega faaletino o le pepe (palpation) poʻo le ultrasound.

O suʻe toto ma faʻamalosi e faʻamaonia ai le tulaga talafeagai:

  • faaitiitia i le kulukose toto (meaola o meaola oona),
  • o se faʻaopoopoga o le ESR ma se faʻaopoopoga i le maualuga o le leukocytes (aofaiga AK),
  • urine acetone (aofaiga AM).

O faʻataʻitaʻiga vave e mafai ona faʻaaogaina faʻataʻitaʻiga faapitoa. E faigofie tele mo le faʻaaogaina o le fale.

E fautuaina e vave faʻataʻitaʻi le urine mo le ketone content after the signs first of a condition terrible.

O le decryption o le suʻega e faapenei:

  • o le acetoneemia malu - mai le 0.5 i le 1.5 mmol / l (+),
  • o le acetoneemia maʻoti e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa - mai le 4 i le 10mol / l (++),
  • tulaga ogaoga e manaʻomia ai vave vave falemaʻi - sili atu i le 10 Mmol / l.

I le i ai o le acetone i le urine, o taunuuga o le vave faʻataʻitaʻiga e manaʻomia ona faia ni auala e faʻaitiitia ai ona anotusi.

Ina ia siaki le tulaga o le tamaititi i tulaga, e tatau ona e suʻeina le 1 taimi i le 3 itula.

Taʻiala mo togafitiga

O togafitiga faafomaʻi mo le siakiina o le acetone i le faanatinati o se tamaititi ua faatonuina e se tagata tomai faapitoa.

E tatau ona e alu loa i le falemai pe a aliali mai muamua faailoga o se tulaga matautia, talu ai o le lamatiaga o le atinaʻeina o le atinaʻeina o mea tutupu e maualuga tele. O le fomaʻi o le a ia fuafuaina mafuaʻaga o le acetoneemia ma faʻataʻitaʻiina se fuafuaga faʻapitoa tau togafitiga.

I le tele o tulaga, o togafitiga e mafai ona faia i le fale. O le falemaʻi e manaʻomia naʻo tulaga o le le malamalama, le faʻaalia o faʻavevesi ma le vevela.

O le mataupu faavae o togafiti togafitiga o le aveese lea o mea oona mai le tino i se taimi vave e mafai ai. O se fufulu faʻamaina, o vailaʻau faʻamalosi (Smecta, Polysorb) e fesoasoani tele.

Ina ia aloese mai se isi osofaiga o le vomiting, ma i le taimi lava e tasi e faʻamalo ai le faʻamalaina, ua tuʻuina atu i le tamaititi se vaiinu i ni vaega laiti. E aoga tele le sui o vai inu o vai mama ma suamalie suamalie (lauti ma le meli, vaifofo glucose, teuteuga o fualaau mamago). O le suka faila sukaʻai e fesoasoani e aveese le manava.

Vitio faʻatalanoa

Dr. Komarovsky i luga o le mafuaaga e manogi ai le urine a se tamaitiiti e pei o le acetone:

A maeʻa ona faʻaitiitia faʻafitauli o le acetone, e tatau ona faia uma fuafuaga ina ia le toe tupu lenei mea. Manaomia se faʻatalanoaga a le fomaʻi ma se suʻesuʻega auiliili o le tamaititi. Afai e tatau ai, e tatau ona e fetuʻunaʻi le ituaiga olaga ma meaʻai ina ia faʻaitiitia ai mea faʻamalosi.

Matou te manaʻomia le ala saʻo ma le moe, o le tapulaʻa o taaloga komipiuta ma le matamata i ata TV e fiafia i le tumau i le ea. O le a manaʻomia ai foi le puleaina lelei o le mafaufau ma le faaletino.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

Tuua Lau Faamatalaga