Jam mo le maʻisuka

Ina ia le afaina ai le tino ma le malosi tele i le kulukose o le toto, e tatau i le maʻisuka ona tuuina atu le fiafia i le masi e aunoa ma le suka, lea na kuka ma suia e le tasi pe o le isi foi. E mafai ona ese fomu kulimi: fugalaau, apricot, fugati poʻo le pele siamu e aunoa ma le suka e le o se mea itiiti ifo i lona masani masani. E le gata i lea, o le fructose jam mo le maʻisuka na maua ai le toʻatele o tagata lagolago i tagata soifua maloloina.

E faʻapefea ona faia le jam e aunoa ma le suka?

Muamua, o le siama mo le maʻisuka e ese mai le masani masani i lena pe a faʻaaogaina, e le o se cane po o se sugar sugar, ae o mea masani ma mea gaosia. I le taimi nei, o analogues o le sorbitol, fructose, xylitol, stevia, cyclamate, aspartame ma saccharin. O i latou uma e eseese si mea i a latou meatotino ma foliga o le faʻaaogaina o le fale. Mo le maʻisuka ituaiga 2, e taua le malamalama i nei eseesega - faʻataʻitaʻiga, o fualaau o le fructose jam o le a ese mai i le tulaga masani i le afa o le kalori ma mea e maua ai le gaʻo. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o le fuasusu o le afa tonu lea o le suauu masani ma le kulūkose, o le mea lea, o le faʻaaogaina o suka mai le tuufaatasiga o le suka e maua ai se eseesega ogaoga.

E pei o se faʻataʻitaʻiga, o le sorbitol jam mai cherries o le a faʻapitoa lava o le a manaʻomia e le tino le malosi ma le inisalini e faʻaaogaina ai: e 2.6 kcal ma le 4 kcal i le suka masani. I le taimi lava e tasi, o mea suamalie e faʻamaonia e le itiiti ifo le suamalie - o le sorbitol tutusa e 40% le itiiti e manuia i le suamalie (aʻo iai le malosi tele ma le choleretic).

Faatasi ai ma se laasaga sili ona lelei i luga o le auala e faia ai le mimiti i luga o se mea suamalie, e tatau ona e tuuina atu le fiafia ia i latou o loo faaaogaina le vaega pito i maualalo o mea e fiafia ai i le suamalie masani o fualaau aina ma fua. E mafai ona faʻaititia le tofo ma le ola o le oloa mulimuli, ae i le maʻisuka, o le aʻafiaga o mea taumafa e maua i le maʻi o le mea sili ona taua. Aua neʻi galo e uiga i le aofaiga o siama faʻatagaina e 'ai: o le i ai o se suauu i totonu o le mea e le mafai ona faʻamaonia le faʻamaonia mo le faʻaaogaina le pulea.

E tatau ona e iloa le fua i mea uma, o lea o le fua o le aso e le tatau ona sili atu i le 30-40 kalama, ma faʻaopoopo, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tea o le a sili atu ona talafeagai.

O lenei, i le tasi itu, o le a faʻaleleia atili le tofo o le inu, ma i le isi itu, o le a faʻagesegese ai le fua o le faʻafefe o siama i le manava ma faʻaititia le fua faatatau o le inisalini e faia e le pancreas.

Apple jam

O le Apple jam, e pei lava o isi, e sili ona saunia e faʻaaoga le sorbitol poʻo le xylitol (poʻo se tuufaatasiga o ia mea) i le tasi le tasi le fua, ma o fua lava ia e tatau ona mausali ma palamole. Aʻo leʻi kukaina, e tatau ona fufuluina lelei apu ma tipi ese le paʻu mai ia i latou, ona tipi lea i ni fasi keke manifinifi. O le isi faagasologa e foliga faapenei:

  1. vavao mafiafia e kuka i le fua faatatau o le tasi kilokalama o le suka e suia i le tasi kilokalama o fualaau 'aina,
  2. lua vaetolu o se ipu vai e sasaa atu i totonu o le siva, a maeʻa ona aumai lea o le apa i se faʻala,
  3. ona sasaʻaina lea o apu, ma faʻavevesi uma le fatu seia oʻo ina faʻafefeteina fualaau aina,
  4. e mafai ona e siakiina le sauniuni o siamu e ala i le faʻaoʻoina o le siva poʻo le apu, lea e le tatau ona faʻafefete i luga o le siva,
  5. i le faaiuga o le kuka, e mafai ona e faʻaopopoina sina palanona, lemoni zest poʻo le vanilla i le jam e aunoa ma le suka mo le taumalulu mo le tofo.

O se isi auala e fautua mai ai le faia o le apple jam ma le stevia nai lo le sorbitol - o se togalaau masani o lau lau malogo ua i ai se suamalie matagofie.O le mea lea, o le tipi ma le togiina o apu e tatau ona sasaina i totonu o se pani, ona faaopoopo ai lea o le 1/4 tsp. onamon, tolu tsp stevia concentrate ma le 70 ml o le sua o le tipolo. Jam mai apu e aunoa ma le suka e tatau ona aumai i se vevela, faʻaosooso i taimi uma, ona vave faaopoopo 200 gr. pectin ma faʻafefiloi se tasi pe lua minute. A maeʻa ona aveese mai le ogaumu, e tatau ona e faʻateʻa ese le siama e leai se suka mo le maʻisuka mai le afu, lea e tatau ona sasaa i totonu o fagu vaʻa.

Strawberry jam

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

O le siaki e leai ni siaki o se isi fua lelei lea aua o le fugalaau fructose jam e taofiofia ona uiga lelei uma aʻo faʻaaloalo i le gaʻo faatagaina o le kulukose. Ua faigofie ona saunia ina ia mafai ona e teuina i le fale mo le taumalulu atoa. Muamua lava, e tatau ona e saunia:

  • tasi kg o strawberries,
  • 650 gr. fructose
  • lua tbsp. vai.

O pusi e tatau ona vavae ese mai le pala ma pala, ona aveese lea o silo mai ia i latou, fufulu i lalo o le vai tafe ma malogo i totonu o se pusa. E taua tele le mamago, ae le o le tele, pe afai o le a tatalaina faletupe pe a uma ona fesuiaʻi. O le isi laasaga o le saunia lea o le siva suamalie ma le vai, lea e tatau ona aumaia i se mea e vevela ai i totonu o se fagu. O le tuʻuina o fua i totonu o se atigipusa, latou te toe faʻatali ai mo se faʻala, ona latou aveesea lea o le afi ma sauni ai le luma i le lumanaʻi ma le fructose mai strawberries mo le isi ono minute. E te le manaʻomia le teuina o le apa i luga o le afi i se taimi umi, o le a amata ona paʻu le fructose i lalo ma le maua ai lona suamalie.

Aʻo sauni le fuga vine i luga o le fructose, e tatau ona aveese le pusa mai le ogaumu, faʻamafanafana laitiiti ma sasaa mea uma i luga o masini susu ma mama. A o le i luga i luga o fagu e tatau ona faʻamaʻi i totonu o se pusa lapoa i luga o le vevela vevela. E mafai ona e fesuisuiaʻi le tofo o siamu faatasi ai ma le fesoasoani o mea faʻaopopo masani - vanilla, mint poʻo lemoni wedges.

Gooseberry Jam Sugar Free

Mo le maʻisuka, e mafai ona faia se faʻamatalaga mo le siakiina i se auala e le o iai ni mea suamalie - e le lelei pe faʻaleagaina, ma o le a faʻavela e aunoa ma se sipuni. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mūmū e aunoa ma le suka mai gooseberries ua saunia faigofie lava: e tatau ona fufuluina ma faʻagogo se numera o fua o vine i le vevela o le potu, ma pe afai e mafai ona manino lelei uma. I le tuʻuina atu o kulisi i totonu o se atigi pusa, ua vevela faatasi ma le vai i luga o le vevela vevela i le fua o le tasi kilokalama o vine i le afa afa tioata. O le taimi lava e amata ai e le kulisi ona amata le sua, e tatau ona aveese le apa mai le afi, ma o ipu ua saunia e tusa ai ma tulafono uma e tatau ona faatumuina i fua.

E leʻi maeʻa le kukaina: o ipu e tatau ona pasitaini mo le 20-25 minute i le vevela o le 90 tikeri, ma pe a maeʻa ona mafai lea ona fusi ma tuʻu i se potu pogisa. O le isi fua e fautua mai ai le tuʻufaʻiina o gooseberries ma ona aiga vavalalata - paʻuuli uliuli ma mumu. E tusa ai ma le taualumaga, faʻaauau e pei ona taua i lalo:

  1. fusi vine mai le vete, faʻamama ma faʻagogo,
  2. o mea uma e tatau ona faʻapipiʻi i vai inu - tolu minute taʻitasi mo currants ma le lima minute gooseberries (eseese),
  3. pe a maeʻa, e faʻamaʻaina uma vine i totonu o vai inu, lea e tatau ona faʻamaʻe mai ia i latou.,
  4. currants ma gooseberries i le tuʻufaʻatasia o mea totino e tuʻuina i totonu o fagu e manaʻomia ona ufiufi ma tuʻu i totonu o se ipu tele ma vai inu mo le 9-11 minute mo le faʻamaʻiina,
  5. i le faaiuga o le gaioiga, ua feliuliuai ma feliuai faletupe, ua aveeseina mo se aso i se nofoaga pogisa ma mafanafana.

Currant Jam

E mafai ona e faia se fuamoa fuamalie mama i luga o se mea suamalie, aua o nei vine e matua mauoa i vitamini ma minerale e le manaʻomia ona faaopoopo i isi fua. E le faigofie le saunia o le fuamoa fuamoa suamalie: mai le tasi kg o fualaau aina ma le 600 gr. fructose. Faʻamau mai i meaʻai ma sosoʻoga, faʻapea foʻi ma fualaau lanu meamata, poʻo fualaau suamalie, e fufulu suamalie i le vai malulu ma taoto i totonu o se meaʻai.Aʻo leʻi toe faʻavelaina, e tatau ona kukaina currants mo le tolu minute i totonu o le vai inu i totonu o se isi pesini, ona toe faʻamafana lea i le vai tafe.

Ma le mea mulimuli, o faʻataunuʻu o loʻo tuʻuina i totonu o se pesini e faʻasusu i le fusi ma ufiufi i se ie mama mo le isi 12 itula e sosoo ai ina ia amata ai le sua. O le faʻamalosiina, o le suamati ua kuka i se vevela, ona tuu ai lea i luga o le afi mo le isi kuata itula ma toe alu mo le afa aso. E tatau ona e toe faia lenei faiga faalua, ma na o le - pe a uma le kuka lona tolu - o lenei mea manaia ua sasaaina i totonu o fagu mama ma fuli. I le leai o se avanoa faapena, e mafai ona ufiufi pulou i luga o paʻu, ae i lalo o le faʻavaa e te manaʻomia e tuʻuina ai ni palaketi e susu i le ava malosi.

Cherry ma cherry jam

E le manaʻomia le faʻamapulaʻaina o oe i le lisi o vine: e mafai ona e saunia ni mea manaia mai toetoe lava o mea uma mo le vaitau atoa o le taumalulu. Ina ia amata, ia taumafai e faia le jam e aunoa ma le suka mai i cherries:

  1. 500 gr. cherries hot warm up in a bath water,
  2. fuaina o vine, fufulu, afifi,
  3. O cherries ua tuu i totonu o se pusa e iai vai inu ma tuu i luga o le afi seivagana ua uma ona tuu le sua,
  4. o loʻo faʻapipiʻi le fagu i le pipiʻi i le ata seia maeʻa,
  5. ona tuu lea o vine i totonu o fagu ma fuli (pe faamafanafana ma tautua i le laulau).
.

O i latou e fiafia i se tofo sili ona malosi o le a valaʻaulia e kuka le siama cherry jam mo le taumalulu i se fai kuka taofi. O le faagasologa e pei ona taua i lalo: o ipu e tatau ona taʻavale i se fai kuka taofi mo le tusa o le lima minute i le "vaʻa" mode, ona faʻafefiloi ai lea o le peleni i le vai malulu ma le masima mo le itula, e fuafua i le fua o le tasi tbsp. l masima i le lita. A uma ona fufuluina, e togiina cherries, ma, i luga o le tasi, tasi, e ufiufi i le suka ma sui mo ni itula e maua mai ai le sua. I totonu o le ipu o le multicolo, o le a kukaina vine i le tapuni e tatala i totonu o le "taʻavale" mode mo le itula e tasi, ma a uma le kuka, e le tatau ona galo se tasi e aveese le pulu mai ia i latou. O le kuka e tatau ona faʻaauau pea mo le isi itula, ona togi ai lea o cherries ma le siva o le seleselega i totonu o fagu ma faʻaliliu i luga, i le pito e fusi i lalo ma afifi i ie.

Apricot jam po o le jam

O le isi filifiliga o le apricot jam e leai ni suka, o le a avea ma uluai togafitiga i le laulau o le maʻisuka. E le pei o fua muamua, i lenei tulaga e sili atu ona lelei le filifilia o fualaau e sili ona suamalie - o le a sili atu ona tumu le tofo, e ui o lea ituaiga meaai e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa po o le potu. O lea la, o sauniuniga e pei ona taua i lalo:

  1. 'ua fufulu fasi apricot i le vai, ua aveeseina fatu mai ia i latou ma tipi i le afa,
  2. o le pīpisi o loʻo totoe o loʻo faʻaputuina e faʻaaoga ai se mea e fai ai meaʻai, suauʻu po o se meaʻai,
  3. o le taunuuga o le masini e tatau ona tuʻuina atu i totonu o se fagu ma faʻafeiloaʻi i se maʻi vevela, ona tuʻu ai lea mo le isi lima minute,
  4. o le vevela vevela o loʻo tuʻuina atu i totonu o fagu faʻamaʻa ma faʻamalama faʻapipii i faʻamau uʻamea, ma a maeʻa le mafanafana, e faʻamamaina i totonu o le pusaaisa.

O le kulupu jam e aunoa ma le suka e saunia i se auala talitutusa: a uma ona fufulu suamalie, lapisi ma faʻagogo, tuʻuina i totonu o pusa ua faʻafefiloi, ufiufi i le faʻalanoa ma kuka i totonu o le pesini tele e tasi mo le 10 minute. Naʻo le taimi lava lea e mafai ona fufusi lelei fugalaau mo le taumalulu.

Ierusalema artichoke jam

Mo nisi faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, faʻatasi ma aliʻi sili ona lauiloa i aso nei, latou te fautua mai e taumafai e faia le Jerusalem artichoke jam. Ina ia faia lenei mea, o le ae manaomia le faʻatau o fatu na eliina i le tautotogo, ona fufulu lea ma fufulu mama i se pulumu ona ave lea o le pele. E sili ona lelei le tuʻufaʻatasia o atisitoke ile atunuʻu ma isi fualaau aina, lea e lelei ai plums. O lea, 500 gr. tafe ma tipi fatu, ona 800 g. o fatu e tipi i liʻo e sili atu nai lo le afa senitimita le mafiafia, ma faʻatasi o loʻo tuʻuina i totonu o se pusa masani. A uma ona sasaa fualaau suamalie 100 ml o le vai, ona togi lea i se tulaga vaivai, ona latou kuka lea mo le isi 50 minute ile vevela vevela.E sili le fufuluina o le masini e mafua ai luga o se uaea seʻia oʻo i le mama, ma faʻavela mo le isi 10 minute, faʻaopoopo i ai se tamaʻi citric laitiiti i le pito.

Afai e te le fiafia i atisikoke a Ierusalema, e mafai ona e taumafai e kuka kulimi mai honeysuckle. O le a tamaoaiga i vitamini ma tuufaatasiga o meaola, e aoga mo le faʻamalosia o puipuiga. O fua o lenei aganuu e tatau ona fou, filifilia vave, pe a le mafai ona galue le siama. E tusa ai ma le fua, e tatau ona e ave:

  • tasi kilokalama o olive suamalie,
  • tasi kilokalama o le suka e suitulaga,
  • 250 ml o vai.

Muamua fufulu le suauu masani mai le suavai ma le suamalie, faaopoopo i ai ni vine iina ma aumai mea uma i se vevela. Ona tatau ai lea ona tuu le siama i le lumanai e fafaga i le po, ma o le aso e sosoo ai e tatau ona toe inuina mo le tusa o le 10 minute, ae aua le galo e oso ina ia aua nei ufiufi ma aua le pipii i puipui (e tatau ona aveese le pulu). I le faaiuga, ua sasaa le lapisi i totonu o fagu ma tapunia seia oo i le taumalulu.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

E leai se suamalie o le pumpkin moa ma e ese mai ai le taumafa o le maʻisuka, o le mea autu o le faʻamamaina o fua o fatu uma ma tipi ese le paʻu i fafo. I le avea ai o se meaʻai e 'ai, e mafai ona e faaopoopoina o lālā ma lemoni i le fua, lea e muamua ona tipi i fasi pepa, ona' otiʻoti lea i totonu o se mea e gaosia. A uma ona tipiina le pauki i ni mea faʻafefete, tuʻu i totonu o se ipu tele ma sasaa i le suamalie o le suauu e maua ai, faaopoopo se ipu vai i le pito. A uma le kuka, latou te kukaina mea uma seia oʻo ina faʻamalūlūina pamu, ona fufulu ai lea o se masini eletise i totonu o se masini tutusa ma toe faʻafeiloaʻi i se vevela. A maeʻa le mafanafana, ona sasaa lea o le vai i totonu o fagu ma faʻaliliu.

E mafai e le maʻisuka ona 'ai le siama?

O le maʻisuka ua faʻaseseina i so o se masi lea ua saunia ma le suka. O le mea moni o latou maualuga-kalori, ma faʻaosofia foi le faateleina o le kulukose toto. I le fale, e mafai ona e kuka sisiva e aunoa ma le suka. O mea suamalie e suamalie. O a latou filifiliga e mafai ona maua i le laasaga lenei:

TaliaCalories per 100 g (kcal)Glycemic index
Fructose37620
Xylitol3677
Sorbitol3509
Stevia2720

Faʻavae i luga o le laulau, o le sugar sili sili ona lelei le suitulaga o le stevia, ae o isi analogues e le faasaina. I soo se tulaga, e le tatau ona e faʻaleagaina le meaʻai faʻamalolo, ina ia le solia ai le aoga o le kalori i aso taitasi.

O le vaega faatagaina i le aso e 3-4 tbsp. l siamu e mafai ona faʻaaogaina i le siʻosiʻaiga, pancakes, pancakes poʻo falaoa falaoa. I le faaopoopo atu, e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea suamalie tila.

E taua foi le mafaufau e mafai e le tino ona tali ese mai i isi mea suka suka. O lea la, afai e faʻaaogaina le oloa mo le taimi muamua, e fautuaina e 'aina le afa o le tautua mo le 1-2 aso. I le tulaga o soʻo se maʻi, aloese mai le faʻaaoga atili o se mea suamalie.

Fruit Jam Recipes

Mo le maʻisuka, suamalie suamalie ma suamalie poo fualaau suamalie o le a avea ma se filifiliga sili ona lelei mo le faia o siamu, aua o loʻo i ai ni mea maulalo ma maua ai le maualalo o faʻamaʻi. Faataʻitaʻiga o fua aoga aoga o loʻo tuʻuina atu i lalo.

E mafai ona 'ai le jam i le maʻisuka ituaiga 2 pe leai

I le taumalulu, e mananao tagata uma e togafitia i latou lava i selu. Ae o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻapulaʻaina i latou lava. Ua faasāina i latou ona 'aina sisiva. Ina ia malamalama pe mafai ona 'aina le siamu e tusa lava pe laiti, e tatau ona e suʻe pe faʻafefea ona aʻafia ai le kulūkose o le toto. O faʻamatalaga e uiga i le tuufaatasiga o le oloa o le a fesoasoani ia malamalama. O faʻamatalaga i luga o le kalori ma faʻamatalaga faʻapitoa o goodies e taua.

Jam e faia mai fualaʻau, vine, fugalaau ma e iai foʻi fualaau faisua. I le avea ai o se tulafono, e totoe mo sina taimi e faʻapipiʻi i le suka, faʻavevesi sinamu, ina ia le pipii i ipu. O le faʻatautaia o le kalori ma le tau o le oloa maeʻa faʻalagolago i mea o loʻo faia.O mea masani masani e masani ai o apples, pears, currants, cherries, apricots, strawberries, quinces, raspberries. I le maʻisuka mea uma e kukaina e tusa ai ma le fua masani masani ma le suka e matua faasaina. E moni lava, a itiiti ifo i le 60 g o vailaʻau 'oloʻo aofia i le tuufaatasiga o le 100 g o le oloa. E oo lava i le 20 g o le a lava lea e maua ai se lamatiaga o le hyperglycemia.

Tagata gasegase e mafai ai fualaau faasaina. O loʻo i ai sona faʻamaufaʻailoga maualalo maualalo, o lea o le kulūkose maualuga e faʻatupulaʻia lemu pe a 'aina.

O le kaloikisi o le 195 kcal. Ole numera o iunite falaoa e 4.1. Glycemic index 20.

O maʻi gasegase e manaʻomia le vaʻaia atoatoa o laʻau mai le meaʻai. Jamu, jellies ma isi mea suamalie o lenei ituaiga e le o se faʻalavelave.

O le faʻaaogaina e oo lava i ni mea laiti e mafua ai le faateleina o le kulukose. Afai e te aofia i le taumafataga se oloa masani e saunia mo tagata soifua maloloina, ona vave loa lea o le oso. Toeitiiti lava a maeʻa ona faʻaaoga, o le a tupu aʻe le gasegase. A oʻo mai le filifiliga o le maʻisuka i le lisi, o le a tupu malie le suka. Ae o le aloese mai fua maualuga e ono le manuia.

O le maʻi suka

O tagata o loʻo faʻaleagaina le gasegase o le tino gaʻo e tatau ona vaʻavaʻai i meaʻai uma e mafai ona faʻaititia le suka. E na o le pau lenei o le auala e tausia ai le soifua maloloina masani. Tuuina atu e tusa lava pe o le maʻisuka lomiga o jam e aofia ai le tele o mea inu oona, e le afaina ai le lamatiaga. Afai e te manaʻonaʻo i laʻau suamalie, ona faʻamalosia tele lea, e mafai e le fomaʻi ona faʻatagaina se tagata gasegase e faʻamaʻi maʻi faʻamaʻi e inu ai ni nai sipuni o fualaau aina suamalie poʻo se meaʻai tutusa.

Ae o le faʻaaogaina o siamu mo le maʻisuka ituaiga 2 e lamatia ai foliga o ni faʻafitauli matuia.

E matautia e le gata i le tele o mea inu. O le maualuga o le kalori o loʻo iʻu ai i le mea moni e amata ona maua e le tagata maʻi le mamafa. I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le musele o totonu ia te ia ua faaitiitia.

E le manaʻomia e le gaʻo le malosi lea e ulu atu i le tino ma le kulukose, ma o le gaioiga o le kulukose i le mamafa o tagata gasegase e faigata. Mo lenei mafuaʻaga, o le tulaga o tagata e le faʻasaʻoina i latou lava sisi o loʻo faasolo ina leaga. O le tele o le kulukose o loʻo tafe i totonu o le toto, e i ai sona aafiaga faʻaleagaina i puipui o toto toto ma okeni, e mafua ai le alualu i luma o faʻalavelave matuia o le maʻisuka.

Taunuuga o Mea

A faia le siamu, e masani ona faʻaaoga fualaau aina ma fua. Ae i le taimi o togafitiga vevela, ua faʻaumatia ai se vaega taua o meaʻai. E ui lava i nisi ituaiga o meaola e tumau pea:

  • fiber
  • vitamini C, B,
  • faʻatau
  • vailaau oona
  • pectin
  • minerale.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le fomaʻi, e mafai e tagata soifua maloloina ona taumafai e faʻamalu le tino i mea e manaʻomia ile taimi o le vaitamini. E sili ona lelei ona 'ai i le taumalulu ma le tautotogo. Ae o lenei fautuaga e le faʻaaogaina i tagata e maua i le maʻisuka.

E le tatau ona galo ia i tatou le matautia o le lelei. E oo lava i se fua o le fructose, e faaopoopo atu i le hyperglycemia, e faaosofia ai le foliga mai o le mamafa mamafa. A maeʻa, o lenei suka e le liua i le malosi, ae faʻaputuina i le tino o sosoʻo gaʻo. O le faʻateleina o le faʻaaogaina o laʻau suamalie e faʻaosoina ai foi faʻafitauli i le cardiovascular system.

Fafagaina o meaʻai

O tina faʻamoemoe e faatagaina e aofia ai fualaau 'aina ma le siaki i le lisi autu i ni tapulaa maʻoti. O le tele o laʻau suamalie e mafua ai le faateleina o le aʻafiaga o le atinaʻeina o le gasegase o le gataifale.

I le maʻisuka faʻamaʻi, o ituaiga uma o siamu e matua faʻasaina.

E oo lava i se fua o le fructose e mafai ona taʻitaʻi atu i le hyperglycemia. O maualuga maualuga o le suka i fafine maʻitaga e mafai ona totogiina i le tuiina o le inisalini. O le hormone o le a sasaina i taumafataga uma.

E mafai ona e taumafai e tuʻu lou soifua maloloina i le faʻatonuina e ala i le faʻatapulaʻaina o le aofaʻi o meaʻai gaʻo e ulufale i le tino. O se taumafataga faapitoa e mafai ai e oe ona faʻaititia le faʻasolosolo o le suka i se taimi puupuu. Afai e le mafai ona faʻasalalau, o le tulaga o le lumanai o le tina e mafai ona sili atu le leaga. Ma o le a mafatia le pepe e leʻi fanau mai.O pepe ei ai faafitauli tau atinaʻe. A maeʻa le fānauga, o le tulaga o le pepe e na o le mamafa. E i ai le faigata o le manava i le kulupu, pe a mavae sina taimi latou te atiaʻe le hypoglycemia. I le leai o se togafitiga talafeagai, e mafai e le tamaititi ona mafatia tele.

Suʻega o le suʻe

O se tasi o metotia mo le faʻamautinoa lelei o le soifua maloloina i le maʻisuka o se toe iloiloga atoatoa o mataupu faavae o le faʻavaeina o meaʻai. Meaʻai e maua ai le suka e tatau ona tuliesea. O le aʻafia e aofia ai e le gata i mea faʻafiafia, ae o mea uma na tao, falaoa, cereals, ice cream. Mo le toatele, ua avea ma se mea e iloa ai o le maʻisuka, pateta, pasta, ma pi e le mafai. O le faavae o le lisi e tatau ona avea ma iʻa, aano o manufasi, fuamoa, meaʻai susu.

E faasaina le aofia ai o siama i le taumafataga faatasi ai ma se taumafataga e maualalo i luga o meaʻai. I le uma, o le punavai o se tele o mea inu. Afai e manaʻomia, e mafai e le tagata maʻi ona siaki pe faʻapefea ona tali atu le tino i le faʻaaogaina o lenei oloa. Vaʻavaʻai pe faapefea ona maualuga le maualuga o le suka ma pe o le a le umi e maualuga ai, e malamalama le toʻatele i le manaʻoga e vavae ese lauulu mai le taumafataga.

Endocrinologists e mafai ona faatagaina tagata gasegase e aofia ai siama poʻo se oloa faʻapitoa e faia faatasi ma le faʻaopoopoga o le stevia i le lisi autu i ni mea laiti. O lenei mea suamalie e le paʻu pe a vevela. E mafai ona tuʻuina atu se suamalie suamalie i oloa, ae e le afaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ae ui i lea, e tatau i se tasi ona mataʻituina le fuainumera o suauu gaʻo e ulu atu i le tino ma fualaau aina ma fua.

Suauu e leai se suauʻu mo le maʻisuka ituaiga 2: fualaʻau mo le faia o siamu

O le suamalie e mafai e soʻo se ituaiga o le maʻisuka ona gafatia le siama e aunoa ma se suka. O meaʻai suamalie ua saunia i luga o ituaiga o vine eseese, fualaau aina ma paluka. O mea suamalie e suamalie. E faatagaina i latou mo le maʻisuka ma i le taimi e tasi e faʻaalia lelei ai le tofo o mea taua. Faʻafefea ona fai siamu, faitau i luga.

O le maʻisuka ua faʻaseseina i so o se masi lea ua saunia ma le suka. O le mea moni o latou maualuga-kalori, ma faʻaosofia foi le faateleina o le kulukose toto. I le fale, e mafai ona e kuka sisiva e aunoa ma le suka. O mea suamalie e suamalie. O a latou filifiliga e mafai ona maua i le laasaga lenei:

TaliaCalories per 100 g (kcal)Glycemic index
Fructose37620
Xylitol3677
Sorbitol3509
Stevia2720

Faʻavae i luga o le laulau, o le sugar sili sili ona lelei le suitulaga o le stevia, ae o isi analogues e le faasaina. I soo se tulaga, e le tatau ona e faʻaleagaina le meaʻai faʻamalolo, ina ia le solia ai le aoga o le kalori i aso taitasi.

O le vaega faatagaina i le aso e 3-4 tbsp. l siamu e mafai ona faʻaaogaina i le siʻosiʻaiga, pancakes, pancakes poʻo falaoa falaoa. I le faaopoopo atu, e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea suamalie tila.

E taua foi le mafaufau e mafai e le tino ona tali ese mai i isi mea suka suka. O lea la, afai e faʻaaogaina le oloa mo le taimi muamua, e fautuaina e 'aina le afa o le tautua mo le 1-2 aso. I le tulaga o soʻo se maʻi, aloese mai le faʻaaoga atili o se mea suamalie.

Tangerine

  • tangerines - 4 pcs.,
  • suka e suitulaga i laupepa - 4 pcs.,
  • vai - 1 ipu.

  1. Fufulu tangerines i lalo o le vai tafe, fufulu i le vai inu ma le pulu. Aveʻese uma faʻamaeʻe paʻepaʻe mai pusa.
  2. Otioti le mandarin i totonu o le 2-3 vaega, ma le mafiafia o le tasi fualaau aina.
  3. Tuu uma mea faigaluega i totonu o se pani, faʻatumu i vai ma tapuni le tapuni. Simmer seia oʻo ina faʻavaivaia. E tusa lea ma le 30-40 minute.
  4. Ave ese le siamu mai le vevela, tuu e faamaalili, ufiufi i se masini toto ma toe tuu i luga o se vevela vevela, faaopoopo meaʻai suamalie. Aumai i se vevela, sasaa i totonu o se fagu muamua, faʻamamafa le tapuni ma faʻafeiloaʻi i le pusaaisa pe a uma ona faʻamafanafanaina.

E mafai ona teuina le Mandarin jam mo le silia ma le 2 vaiaso. E le gata ina lelei, e fesoasoani foi e faʻamalosia ai le puipuiga, lea e taua tele mo le maʻisuka.

  • pulu paʻu - 4 kilokalama,
  • sorbitol (xylitol) - 1 kg (800 g),
  • vai - 2/3 ipu,
  • vanillin, cinnamon e tofo.

  1. Faʻamamaina paʻu, vaevaeina i ni vaega se 2 ma aveese fatu. Faʻafeiloaʻi i se ipu vai.
  2. Simmer, faʻaosoosoina e le aunoa. A maeʻa le 60 minute, faʻapipiʻi le mea suamalie, faʻafefiloi ma kuka seia maeʻa le faʻasaga.
  3. I nai minute faaopoopo i ai le kinamoni, le ava.
  4. Manoa, sasaa i totonu o fagu vai ma faʻafefete i luga.

Pelo lemoni

  • peaches - 1 kg,
  • lemoni (tele) - 1 pc.,
  • fuafasi - 150 g.

  1. Fufulu fasi peaches, vavae ese ma aveese fatu. E le manaʻomia le vaʻaia o le lemoni. Ua lava le fufulu, tipi i liʻo ma aveese fatu.
  2. Faʻafefilo ma 'ai le fua i totonu o se mea e gaosia. I se tulaga ogaoga, e mafai ona e faafetai, ae i lenei tulaga, o le a mafatia le fua o le siama. Ona fufuluina lea o le 75 g o le fructose, ufiufi ma se ie ma le malologa mo le 4 itula. A maeʻa ona vevela le vevela ma aumai i se vevela, ia faaopoopo atu le 75 g o fructose ma kuka mo le isi 7 minute.
  3. Liligi masi i totonu o fagu ma tuʻu atu i le pusaaisa.

Peka moli

  • peaches - 1.5 kg
  • Oranges - 900 g
  • fuafasi - 900 g
  • vai - 600 ml.

  1. Liligi ni peaches i le vai vevela, pi, tipi i ni vaega se lua ma aveese fatu, ona tipiina lea i ni vaega laiti.
  2. A aunoa ma le tilotilo o lago, e tipi foi i ni vaega laiti, aveeseina fatu. Afai e manaʻomia, e mafai ona e aveesea le ata mai fasi pepa.
  3. Salu le vai, faaopoopo le fusi ma faʻaoso seʻia faʻamavae. Faʻaitiitia le vevela, faʻaopopo fua ma faʻafefiloi. Cook mo le 40 minute, faʻaosooso e faʻaosooso.
  4. Sasaa le lapisi i totonu o fagu, tuʻu ifo i lalo taʻitasi i le vai vevela mo le 5 minute, faʻalatalata ma faʻafeiloaʻi i se mea pogisa, afifi se solo. E fautuaina ia faʻailoa faletupe i lalo.

  • fualaau lanumeamata-tele - 10 pcs.,
  • sua o le afa o le lemoni,
  • vanilla extract - 1 tsp.,
  • tea taga - 3 pcs.,
  • masima - o se pine
  • stevia - 1/2 tsp pe tofo.

  1. Fufulu apu, fufulu i le vai inu, paʻu le paʻu ma aveese le ogatotonu. Otioti fualaau taʻitasi i le 6-8 fasi pepa.
  2. Liligi le apu i le sua o le tipolo, sasaa i le masima ma le vanilla. Tuʻu pepa ti taga ma sasaa sina vai. Tuu se afi laitiiti ma kuka seʻia faʻamaluluina apu ma o le a tumau le mafiafia.
  3. Aveese taga tea ma faaopoopo le stevia. Faʻamama le lapisi ma fufulu i totonu o se masini eletise poʻo se meaʻai meaʻai, ina ia maua ai le tele o le tutusa lelei.
  4. Liligi masi i totonu o fagu ma teu i totonu o le pusaaisa.

  • pears (malosi, lanumeamata) - 2 pcs.,
  • alalaʻau-tele apples - 2 pcs.,
  • fugalaau fou poo le kiona - 1/2 ipu,
  • stevia - 1 tbsp. l.,
  • vai malulu - 1/2 ipu,
  • apple cider - 1/4 ipu,
  • lemonati - 2 tbsp. l.,
  • mea manogi aina - 1 tsp.,
  • masima - o se pine
  • eleele nutmeg - o se pine.

  1. Fufulu laʻau ma apu, tilo ma tipi i totonu o poloka. E mafai ona e fufulu mama le paʻu.
  2. Aumai le vai i se vevela, faaopoopo i ai muamua le seleseleina o fua ma fualaau. Liligi i le sua o le lemon ma le cider. Faafefiloi ma faaopoopo uma mea manogi - masima, nutmeg, cinnamon ma le suauu. Faʻamalosi ma aveese mai le vevela pe a uma le 1-2 minute.
  3. A maeʻa le mafanafana, e mafai ona sasaa le lapisi i totonu o faletupe ma teuina i totonu o le pusaaisa.

Quince jam

O le fua o loʻo i ai le pectin, o lea o le siamu e faʻavae i luga o le mea e avea o se mea lelei lelei ma faʻafefe e aunoa ma ni vaega faaopoopo.

  • Quince fualaau o le laʻau tele - 5 pcs.,
  • lemoni - 1 pt.,
  • fuafasi - 4 tbsp. l.,
  • vai - 100 ml.

  1. Fufulu fasi uila ma le faʻafefe.
  2. Grate le lemon zest ma toso le sua mai le pusa.
  3. Faʻafesoʻotaʻi le uʻamea ma le vevela ma sasaa sua. Faʻaopopo le fructose ma le vai, faʻafefiloi ma kuka mo le 30 minute ile vevela vevela.

O loʻo i ai se lanu mumu lanu meamata ma e teuina i totonu o le pusaaisa. E mafai ona e aʻafia le mafai mo le taumalulu.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona e faʻaaogaina le faʻaaogaina o fualaau. O nisi nei o fualaau lelei ma maloloina:

  • Fugalaau Toto vine ma tuu i totonu o se fagu, lulu e le aunoa e faʻatusatusa i le tele e mafai ai. Ave se pesini, taoto le pito i lalo o se solo ma tuu se fagu. Liligi vai i totonu o le pesini ina ia ufitia le sili atu i le afa o le apa. Tuu le pesini i luga o le afi, faʻapipiʻi le vai ma faʻaitiitia le vevela. O le a amata ona faʻapipiʻi fualaʻau, tuʻuina atu le suavai, o lea e tatau ai ona e lipotia i taimi uma fugalaau fou. A maeʻa ona faʻatumu le gaʻo, faʻapipiʻi le masini mo le 1 le itula ma taʻavale i luga.E te maua se siama mafiafia ma le faʻamafanafana e mafai ona teuina mo se taimi umi.
  • Tipi. Toto le vine, tuu i totonu o se mea e teu ai meaʻai ma fufulu mama. Ma le isi, kuka e tusa ai ma le auala tutusa e pei o fugalaau, pe a maeʻa le fagu, naʻo lou manaʻomia e kuka mo le 20 minute, ae le o le itula.
  • Strawberry Faʻuina le 2 kilokalama o le sukalati vavae, aveese le meaʻai ma faʻafefete i se pani. Liligi sua suamalie ma le afa o lemoni ma le 200 ml o le apu fou. Tuu le fagu i luga o se afi mumū. 5-10 minute aʻo leʻi faʻafefiloi i sina vai itiiti, faʻafeiloaʻi 8 g agar-agar (o se suiga masani mo gelatin) ina ia leai se lumanaʻi tumau. Liligi le paluga i totonu o le siamu, faʻafefiloi, aumai i se vevela ma aveese mai le vevela. Afai e te manaʻo e taofi siamu mo le tausaga, e mafai ona e loli i luga ma teuina i se nofoaga malulu.
  • Faʻafefiloi Faʻatasi faʻamaʻi, vine ma currants e maua ai le 1 kilokalama o vine. Fufulu, taoto i totonu o se mea e alu ai se meaola ma alu ese seia oʻo i le tele o alavai. Taʻu se ipu vai, faʻasala le 500 g o le sorbitol ma 2-3 g vai citric i totonu. Ona faaopoopo lea o vine, paluga, ufiufi i se ie ma tuu mo le 5 itula. A maeʻa ona faʻafefiloi, faʻaititia le vevela ma kuka mo le isi 20 minute. A maeʻa ona toe tuʻu mo 2-3 itula, faʻaopopo le isi 500 g o le sorbitol ma kuka i se mea vevela, faʻafefiloi e le aunoa. Liligi i totonu o faletupe.
  • Mai sunberry (pogisa pogisa). Tili le 500 g o vine ma atiina ia taʻitasi e puipuia ai le faʻaogaina o le uluai fomu i le taimi o kuka. Ona fufuluina lea o le 150 ml o le vai, faaopoopo i ai vine ma le 220 g o le fructose. Kuki mo le 15 minute, faʻaosoosoina e le aunoa. Tuʻu mo le 7 itula, faʻaopoopo le 2 tsp. fufusi le totoa ma faaauau pea le mu mo le isi 5 minute. Liligi i totonu o fagu ma tapuni. O le siamu e matua vaivai lava. Faʻaaogaina e pei o se faʻatumu mo le tao. O togalaau e maua ai le antimicrobial ma aʻafiaga faʻaleaga.

E mafai ona e faia le fugalamila e tusa ai ma le fua mai le vitio:

Low Calorie Pumpkin Jam

O lenei meaʻai e maualalo-kalori - 23 kcal mo le 100 g, e mafai ona faʻaaogaina e le maʻisuka i luga o se faʻaauau pea.

  • pikiapu pipi - 500 g,
  • lemon - 3 pcs.,
  • cinnamon - 1/2 tsp.,
  • suamalie e tofo.

  1. 'Otiʻoti le kapini i totonu o ni nai pusa ma tuʻu i totonu o se pani.
  2. Sasaa lemoni ma le vai inu ma le faʻafefiloi ma le vevela. Uʻu le fagu ma le kinamoni ma le suauu.
  3. Faaopopo le paluga o lemoni i le paukini, faʻafefiloi ma faʻafeiloaʻi i le pusaaisa mo le 7 itula.
  4. Tuu le apa ile vevela vevela ma kuka seia maeʻa le uka. Afai e le lava le vai, e mafai ona e faaopoopo vai. E taua le aua nei faʻafefiloi le faʻafefiloi, a faʻapea o le a leiloloa uma aoga o siama.

O le taumafataga ua maeʻa e maua i le vitamini C ma le suauu manogi, o le a sili ona aoga i le togafitia o le malulu.

E tatau i le maʻisuka ona tuʻuina atu laʻau suamalie mataʻutia ina ia le faʻaosofia le faateleina o le toto suka, ae e le o lona uiga o soʻo se meaʻai e tatau ona vavae ese mai le meaʻai. I le faia o le jam e aunoa ma le suka, e mafai ona e maua se togafitiga lelei ma maloloina mo le tausaga atoa.

E tatau i le maʻisuka ona tuʻuina atu le suamalie?

E fautuaina malosi e fomaʻi ia tagata e maua i le maʻisuka faʻaititia le faʻaaogaina o siamu i se mea maualalo. Ona o le maualuga maualuga o le faasinomaga, o le suka ei ai le siamu e maualuga tele i le kalori. Ae e aoga le faafiti oe lava i sina mea fiafia? E leai. E na o le aoga lava le suia o le masani masani o le kuka kuka ma le leai o se mea.

Mo le gaosiga o siama e leai ni suauʻu poʻo faʻasao, o mea suamalie e pei o le fructose, xylitol poo le sorbitol e masani ona faʻaaogaina. O uiga lelei ma le lelei o ia mea taʻitasi o loʻo faʻaalia i le laulau i lalo.

Laulau o meatotino o mea suamalie:

IgoaFaʻaauauFaʻasologa
FructoseE lelei le faʻaleleia e aunoa ma le fesoasoani a le inisalini, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o caries, tones ma tuʻuina atu le malosi lea e faalua lona suamalie pei o le suka, o le mea lea e manaʻomia ai le itiiti ifo i le suka, e faigofie ona iloa i le fiaaiFaʻavave lemu i le tino, o le tele o le taumafa e fesoasoani i le gaʻo
SorbitolE lelei le gauaiina e le tino e aunoa ma le fesoasoani a le inisalini, faʻaitiitia le faʻasalaga i totonu o masini ma sela, o tino o le ketone, o loʻo i ai se aafiaga leaga, e faʻaaogaina mo maʻi o le ate, aveesea le suavai mai le tino, faʻafetaui i le edema, faaleleia le intestinal microflora, fesoasoani e faʻamalosi le mamafaFaatasi ai ma se faʻalavelave maualuga, e mafai ona amata le logo o le muʻu, leu, vevela, se mea e le fiafia i le uʻamea, maualuga le kalori
XylitolE mafai ona faʻateʻaina meaʻai, fesoasoani e toe faʻaleleia nifo, ei ai se mea e sili ona lelei ma le lelei.O le tele o mea e fesoasoani i le manava.

A filifilia se mea suamalie, e tatau i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ona faʻafesoʻotaʻi la latou fomaʻi ma suʻe le suʻega sili ona lelei.

Fua o le Rasipi i Tupe Tatau

O le kuka kulupu jam e umi se taimi. Ae o le iuga o le a faʻamalieina le tofo ma sili atu i mea uma e faʻamoemoeina.

Meaʻai: 6 kg fugalaau mama.

Auala e kuka ai. O le a ave se pakete ma le pani (lea e fetaui i totonu o le pakete). O fualaau suamalie e faasolosolo malie lava ona tuʻuina i totonu o se fagu, aʻo faʻamalosi lelei. Ia mautinoa e tuʻu se fasi ie po o se fasi ie i luga o le pakete.

Tuu le pusa i totonu o se pakete ma faʻatumu le va i le va o le pani ma le pakete i le vai. Fufulu le afi ma aumai le vai i se afaina. Ona faaitiitia ai lea o le mumū ma ua lelava mo le tusa o le itula.

A o faagasolo lenei taimi, a o le sua, ona toe faaopoopo lea.

Ua lafo ese vine mai le afi, sasaa i totonu o fagu ma afifi i se palanikeke. A maeʻa ona faʻamafanafanaina, ua sauni le lapisi mo le tofo. Teu fugalaau suamalie i totonu o le pusaaisa.

Strawberry ma Pectin

Jam mai strawberries e aunoa ma le suka e le maualalo i le tofo i le suka masani. E fetaui ma le maʻisuka ituaiga 2.

  • 1.9 kg fuamasi mama,
  • 0.2 l o le sua o le apu masani,
  • ½ lemon juice
  • 7 gr. agar poʻo le pectin.

Auala e kuka ai. O fualaʻau ua maeʻaeʻa ma fufulu lelei. Liligi le fatu i totonu o se fagu, sasaa le apu ma le sua o le lemon. Cook i luga o le vevela vevela pe a ma le 30 minute, faʻaosoosoina ma le aveeseina le ata tifaga. I le taimi nei, o le mafiafia e faʻavaivai i le vai ma faʻaauau e tusa ai ma faatonuga. Liligi i totonu o se siaki toetoe a maeʻa ma toe aumai i se mea toe vevela.

O le ola ola o le faʻasaga vine e tusa ma le tausaga. Ae tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa poʻo totonu o se potu malulu e pei o se pulou.

O le kulimi Cherry e kuka i totonu o le vai taele. O le mea lea, ao lei amataina le faagasologa, e tatau ona saunia ni pusa se lua (lautele ma laiti).

Auala e kuka ai. O le aofaʻiga manaomia o cherries fufulu ma faʻamamafa o loʻo tuʻuina atu i totonu o se tamai pusa. Tuu i totonu se ipu tele e tumu i le vai. Auina atu i le afi ma kukaina e tusa ai ma le polokalame lenei: 25 minute i luga o le vevela, ona oʻo lea i le itula i le averesi, ona oʻo lea i le itula ma le afa ile maualalo. Afai e manaʻomia le siaki faʻamalosi, e mafai ona e faʻatupulaʻia le taimi e kuka ai.

O loʻo faʻapipiʻi meaʻai i le ipu tioata. Taofi lelei.

Mai le pogisa uliuli

Sunberry (i lo matou manatu o le pogisa pogisa) o se mea lelei mo le siama. O nei tamaʻi suamalie e faʻamalieina ai faʻataʻitaʻiga, faʻafetaui microbes ma faʻaleleia atili le toto.

  • 0.5 kg blackshade black,
  • 0.22 kilokalama fructose,
  • 0.01 kilokalama suauʻu totō totino,
  • 0.13 lita o vai.

Auala e kuka ai. Ua fufulu mama ma fufulu meaʻai. E taua foi le faia o se pu i totoa taʻitasi ma se nila, ina ia aloese mai le pala i le taimi o kuka. I le taimi nei, o le suamalie e faʻavaivai i le vai ma kuka.

A maeʻa lena, ona sasaa lea o le po o le po i le sipuni. Cook mo le tusa o le 6-8 minute, ma faʻaosoosoina taimi. O loʻo tuʻuina le jam mo le fitu-itula o le fulafula.

A maeʻa le taimi, ona toe lafo lea o le apa i le afi ma, faʻaopoopo i ai le mea totino, faʻapipiʻi mo le isi 2-3 minute.

O le oloa maeʻa o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa. Mo le maʻisuka ituaiga 2, o se tasi lenei o mea sili ona suamalie.

Tangerine jam

E maua mai le lapisi tele mai fualaau suamalie, aemaise lava mai le mandarin. O le Mandarin jam e lelei le faʻaitiitia o le suka o le toto, e fesoasoani e faʻaleleia le faʻafefeteina ma faaleleia le faʻamaʻi.

  • 0.9 kilokalama o tanoa paʻu,
  • 0.9 kg sorbitol (poo le 0.35 kilokalama fructose),
  • 0.2 l o le vai tumau.

Auala e kuka ai. Ua fufulu suavai, faʻamaligiina i vai inu ma pele. Oti lelei le pulupulu i totonu o poloka. Ona tuu lea i fafo i totonu o se apa, sasaa i le vai ma auina atu i se afi maualalo.

Suauu mo le 30-35 minute. A maeʻa ona aveese mai le vevela, faʻafefe malie. Ona tuʻimomomoina lea i se mea faʻaleleia seʻia oʻo i se vaega tutusa. Toe faʻauʻu, faaopoopo le sorbitol poo le fructose.

Suauu mo le lima minute tapuni.

Ua sasaa le vevela i totonu o fagu vai. O le olaga ola o sea siama e tusa ma le tausaga.

Sugar Free Cranberries

O le faʻaaogaina o fructose e maua ai le tele o le kalani. E le gata i lea, o le maʻisuka e mafai ona 'ai soo i ai, ma o mea uma aua o lenei meaai suamalie ei ai se faʻamaufaʻailoga sili ona maualalo.

Meaʻai: 2 kg cranberries.

Auala e kuka ai. Latou te fufulu lapisi ma fufuluina fua. Paʻu moe i totonu o se apa, faʻavaivaia faasolosolo, ina ia mafai ona pipiimau le sua.

Latou te ave se pakete, taoto le ie i le pito i lalo ma tuu se fagu suamalie i luga. I le va o le pani ma le pakete tuʻu ai le vai mafanafana. Ona lafo lea o le pakete i le afi.

A uma le vai inu, o le vevela o le ogaumu e seti ifo i le itiiti ifo ma faʻagaloina e tusa ma le itula.

A mavae sina taimi, o le vevela vevela e afifi i fagu ma afifi i se palanikeke. A uma ona faʻamafanafanaina atoa, ua sauni le meaai e 'ai. O se faagasologa umi lava, ae aoga.

Laʻau mama

Ina ia saunia lenei siamu, e te manaʻomia fuamoa sili ona matutua, e mafai ona e faʻamaʻaina. Se fua e faigofie tele.

  • 4 kilofe lela
  • 0.6-0.7 l o le vai,
  • 1 kg o le sorbitol poʻo le 0.8 kilokalama o le xylitol,
  • Se pine o le vanillin ma le paina.

Auala e kuka ai. Ua fufulu laumei ma aveese maa mai ia mea, tipi i le afa. O le vai i totonu o le apa e aumai i se vevela ma o loʻo sasaa i totonu ia paʻu. Suauu ile vevela vevela mo le tusa o le itula. Ona faaopoopo ai lea o le suauu ma kuka seia oo ina mafiafia. E faʻapipiʻi mea manogi faʻapitoa i le siaki maeʻa.

Teuina le pulu jam i se nofoaga manaia i fagu tioata.

Jam mo tagata mamaʻi ma le maʻisuka e mafai ona saunia mai soo se fua ma fua. E faʻalagolago i mea e fiafia i ai ma mafaufauga. A uma mea uma, e le gata e mafai ona e faia na o le monovariety, ae ia saunia foi ni mea eseese.

Matou te fautuaina isi mataupu e fesoʻotai i ai

E mafai ona saogalemu le Jam ma le jam i le mea e sili ona fiafia i ai, e toʻaitiiti e mafai ona latou le fiafia i le 'aina o ni nai sipuni o se mea manogi ma suamalie. O le taua o le jam e tusa lava pe a uma se togafitiga umi o le vevela o le a le maumau ai uiga aoga o fua ma fualaau aina e saunia mai ai.

Ae peitai, e le o taimi uma e faatagaina ai fomaʻi e faʻaaogaina le jam i le tele faʻatapulaʻa, muamua lava, o le siama e faʻasaina i le i ai o le maʻisuka, o isi faʻafitauli o le tino ma le mamafa o le mamafa o le maʻisuka.

O le mafuaʻaga mo le faʻasaina o se mea faigofie, siamu i le paʻe paepae o se poma maualuga maualuga-kalori, o loʻo i ai se faasinomaga maualuga, o le siama e mafai ona afaina ai tagata mamaʻi ei ai le maualuga o kulukose maualuga. Pau lava le auala mai lenei tulaga o le faia o le jam e aunoa ma le faaopoopo o le suka. E talia le aofia ai o se mea suamalie i le taumafataga e aunoa ma se lamatiaga o le maua o se faʻalavelave o le maʻi.

Afai e te faia le jam e aunoa ma le suka, e le afaina lava le fuaina o le numera o iunite falaoa ma le faʻamatalaga glycemic o le oloa.

Fugalaau kulupu

Jam mo le maʻisuka mai fualaau vavalalata e sau mafiafia ma manaia, pe a uma le kuka umi, o le fatu e tumau lona tofo. O le Dessert e faʻaaogaina e pei o se ipu ese, faʻaopopo i le lauti, faʻaaoga e fai ma faavae mo compotes, kissel.

O le faia o siamu e tele se taimi, ae e aoga.E tatau ona ave le 6 kilokalama o fugalaau, tuu i totonu o se apa lapoa, mai lea taimi i lea taimi, lulu lelei mo le faapipiiina. O fualaau e masani lava ona le mulumulu ina ia aua neʻi galo le suavai taua ma suamalie.

A uma lenei mea, e tatau ona e ave se pakete ua fafaguina, tuu se fasi ie e tu i luga o lona pito i lalo. O se pusa e iai fugalaau e tuu i luga o le ie, e sasaa le vai mafanafana i totonu o le pakete (e tatau ona e faʻatumu le pakete i le afa). Afai e faʻaaoga se fagu vai, e le tatau ona tuʻuina i totonu o le vai vevela, aua e ono paʻu ona o suiga o le vevela.

O le pakete e tatau ona tuʻu i luga o le ogaumu, faʻapipiʻi le vai, ona faʻaitiitia ai lea o le afi. Afai e saunia le siama e leai ni suka mo le maʻisuka, faasolosolo malie:

  1. sua mai fafo
  2. o le berry e faʻamauina i lalo.

O le mea lea, o lea taimi e manaʻomia ai ona faaopoopo ni fua fou seivagana ua maeʻa le gafatia. Taʻu le lapisi mo le itula, ona fuli lea i luga, afifi i totonu o se palanikeke ma tuʻu ai.

E faavae i luga o lenei mataupu, ua saunia le fructose jam, na o le pau lava le eseesega o le oloa o le ai ai sina faasinomaga o fuainumera.

Tafa o le po

Mo le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina e le fomai le faia o siamu mai le sunberry, matou te taua o le po. O le mea moni o le ai ai se antiseptic, anti-inflammatory, antimicrobial ma le maualuga o le tino o le tino. O lea jam ua saunia i luga o le fructose ma le faʻaopoopoga o le aʻa.

E tatau ona mulumulu lelei le 500 g o vine, 220 g o le fructose, faʻaopoopo 2 teaseti o aʻa faʻamaufaʻailoga. E tatau ona vavae ese le paluga mai le otaota, sepals, ona togi ai lea o togi taʻitasi ma se nila (ia puipuia le faaleagaina i taimi o kuka).

I le isi laasaga, e 130 ml o le vai ua kuka, ua soloia le suamalie, ua sasaa le siva i totonu o vine, kuka i luga o le vevela vevela, e oso i nisi taimi. Ua tape le ipu, ua tuu le siama mo le 7 itula, ma a maeʻa le taimi lea e faaopoopoina le togafiti ma toe tunu mo ni nai minute.

E mafai ona 'aina le jam i le taimi lava lea pe tuʻuina atu i le tuʻuina o fagu ma teu i totonu o le pusaaisa.

Strawberry jam

O le maʻisuka ituaiga 2, jam e aunoa ma le suka e mafai ona saunia mai strawberries, o le tofo o sea ituaiga o meaai o le a avea ma mea mauoa ma susulu. Cook jam e tusa ai ma lenei fua: 2 kilokalama o strawberries, 200 ml o le sua o le apu, sua o le afa o lemoni, 8 g gelatin poo agar agar.

Muamua, ua faʻasusu, fufulu, aveʻesea vaega. O le meaai sauniuni o loʻo tuʻuina i totonu o se fagu, o le apu ma le sua o le tipolo ua faaopoopoina, ua kuka mo le 30 minute i luga o le vevela vevela. E pei ona afaina, aveese le pua.

E tusa o le 5 minute aʻo leʻi oʻo i le faaiuga o le kuka, e tatau ona e faʻaopoopo le gelatin, faʻamaʻi muamua i le vai malulu (e tatau ona i ai se vai laitiiti). I lenei laasaga, e taua le faʻamaeʻaina lelei o le mafiafia, a leai o lumps o le a iai i totonu o le siaki.

  1. liligi i totonu o se apa
  2. aumai i se vevela,
  3. vavae ese.

E mafai ona e teuina le oloa mo le tausaga e tasi i se nofoaga malulu, e faʻatagaina e 'ai ma le lauti.

Cranberry jam

I luga o le fugalaau mo le maʻisuka, ua saunia le keke, o se togafiti e faʻateleina ai le puipuiga, e fesoasoani ai e feagai ma faamaʻi vailaau ma malulu. E fia ni keke tipu e mafai ona 'ai? Ina ia aua neʻi afaina ai oe lava, e tatau ona e faʻaaogaina se lua sipuni tele o le meaʻai i aso taʻitasi, o le glycemic index of jam e mafai ai ona e 'ai soo.

E mafai ona aofia ai le kalani Cranberry i le meaai e leai ni suka. E le gata i lea, o le ipu o le a fesoasoani e faʻaititia le toto toto, faʻamaonia ai faiga faʻafefete, ma e iai sona aafiaga aoga i luga o le pancreas.

Mo le siamu, e tatau ona e saunia le 2 kilokalama o vine, faʻasolo mai i laʻau, otaota ma mea uma e le lelei. Ona fufuluina lea o vine i lalo o le vai tafe, lafoai i totonu o se paluga. Pe a faʻafefea le vai, e tuʻuina i luga o fagu uamea, ufiufi ma kuka i le faʻaaogaina o tekonolosi e tasi e pei o le kulupu jam.

E mafai ona ou tuʻuina le siama mo le maʻisuka? Afai e leai se faʻafitauli faʻafuaseʻi, e faatagaina le siama e faʻaaogaina e vaega uma o le maʻisuka, o le mea e sili ona taua, ia faitauina vaega ole falaoa.

Paʻu o le Plum

E le faigata le faia o siamu mumu ma mo le maʻisuka o le fua e faigofie, e le manaʻomia ai le tele o le taimi. E tatau ona ave le 4 kilokalama o paʻu, paluga atoa, fufuluina, aveese fatu, lala. Talu ai e le mafai ona 'aina faʻamalosi meaʻai i le gaʻo gaʻo, e mafai foʻi ona' ai le jam.

O loʻo faʻapipiina le vai i totonu o se paʻu alumini, o loʻo tuʻuina i totonu pulu manogi, e kuka i luga o le gas, ma faʻaosoosoina i taimi uma. 2/3 ipu vai e tatau ona sasaa atu i lenei aofaiga o fua. A mavae le 1 itula, e tatau ona e faaopoopo se mea suamalie (800 g xylitol poʻo le 1 kilokalama o le sorbitol), faʻavevela ma kuka seʻia oʻo i le mafiafia. Aʻo sauni le oloa, sina vanillin laitiiti, faʻapipiʻi lenamon mo le tofo.

E mafai ona 'ai le plum jam i le taimi lava e uma ai le kuka? Ioe, e mafai, pe afai e manaʻomia, ona seleseleina lea mo le taumalulu, o le mea lea o loʻo sasaa ai paʻu vevela i totonu o fagu e leai ni mea, faʻafeiloaʻi ma toʻa. Teu meaʻai mo le maʻisuka i se nofoaga malulu.

I le lautele, e mafai ona e saunia le faʻamaʻi mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka mai soo se fualaau aina ma fualaʻau, o le tulaga autu e le tatau ona i ai fualaau aina:

Seʻi vaganā ua faʻamautuina i totonu o le fua, e fufulu lelei fualaau aina ma suamalie, o loʻo aʻafia le au ma aʻa. E faʻatagaina le kuka i luga o le sorbitol, xylitol ma le fructose, pe afai e le faaopoopoina le suauu, e tatau ona e filifilia ni fua e mafai ona faʻasaʻoina ni a latou lava sua.

E faʻapefea ona fai le siama o le a taʻu atu i le tagata tomai faapitoa i le vitio i lenei tusiga.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Vaega o le faia o siamu mo le maʻisuka ituaiga 2

Fructose o se mea masani e suitulaga i paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe. O le mea e masani ona faʻaaogaina mo le faia o siamu mo le maʻisuka ituaiga 2. E sili atu lona lelei nai lo kullukose masani, lea e iloa ai lona taua:

  • O le oloa, e faavae i luga o fualaau aina ma fua, faatasi ai ma le faaopoopoina o le sui ua i ai se tofo sili atu ona faalauiloaina. I le faʻaopoopoga, e faʻamautuina le manogi lelei, lea e faʻafiafiaina ai le mea mulimuli.
  • Cook fructose-free jam mo le maʻisuka vave. Leai se mea e te tu ai mo le tele o itula ma pulea le faiga o kuka,
  • O le suamalie e faasaoina le lanu o vine. O le mea mulimuli e sili atu le matagofie, lea e fesoasoani i le faateleina o le manao mo lona faʻaaogaina.

Ae e te leʻi kukaina se meaʻai, e taua le fuafuaina o lona aofaiga mulimuli. Fructose e le o se mea e puipuia. E tatau ona teuina le jam i totonu o le pusaaisa mo sina taimi puupuu. E sili atu le faia i ni vaega laiti.

E le na o le fructose mea manogi e mafai ona faʻaaoga e fatu ai se oloa. E lua isi analogues e maua ai le tofo lelei e aunoa ma se afaina i le tino o le tagata maʻi:

  1. Stevioside. Malosiaga o meaʻai e faʻavae i le stevia. E i ai sona suamalie manaia ma le tuufaatasia o vailaʻau. O le toʻatele o tagata e fiafia i vailaʻau faʻapitoa e talitonu o le fuga kuka i stevia e sili ona aoga,
  2. Sorbitol. Mafiafia paʻu ma mea maualalo le kalori. E fesoasoani i le faʻaitiitia o le leiloa o vitamini B mai le tino maʻi. E mafai ona e faia le mimiti i luga o le nofo polo e tusa ai ma masani masani. Nai lo le suka, o lona sui e faʻaaogaina.

O le filifiliga o se faʻatusatusaga patino o le kulukose masani e faʻalagolago lava i mea e fiafia iai le tagata. I soʻo se tulaga, e leai se aʻafiaga o le tino i le tino. O le taatele o le fructose jam.

Tulafono mo le faia o siamu

O le tele o siamu, siama o loʻo i totonu o oloa e manaʻomia ai le gauai faʻapitoa i se faʻamaʻi "suamalie". Pe a fesiligia pe mafai ona 'ai le siamu mo le maʻisuka, atonu o le a tali atu le fomaʻi i le le lelei.

O se tuusaunoaga o le faʻaaogaina o mea e sui ai le paʻu o mea manogi lelei. E i ai ni nai fesuiaiga fesuisuiai mo le fatuina o mea lelei.E taua le mafaufau o le fugasela jam mo le maʻisuka ua saunia e le masani ai.

E faigofie le faʻatinoga, ae manaʻomia se faiva masani. Ina ia fatuina se oloa o le a e manaʻomia mea nei:

  • E tasi le kilogram o fualaau aina po o vine o le a saunia ai siamu,
  • 400-450 ml o vai,
  • 600-800 g o fualaau.

O le faʻatinoga mo le faia o se mea manaia e aofia ai laasaga nei:

  1. Fualaau 'aina po o mea e faʻaaogaina e fufuluina, faʻamaʻapeʻa ma paʻu (pe'ā tatau),
  2. O le kukaina o le siva lava ia e amata. Mo lenei, o le suamalie e fefiloi ma le vai. Ina ia maua se viscosity maualuga, o nisi sina gelatin e faaopoopo i nisi taimi. Laititi ole pectin ma soda e faatagaina,
  3. O le faʻafefiloi maeʻa ua faʻapipiʻiina i luga o le ogaumu. Aumai i se vevela ma kuka mo le isi 5 minute. I le taimi o lenei faʻatali, e taua le faʻaosoosoina pea o le jam e puipuia ai mai le mu,
  4. O fua na saunia muamua na faaopoopo i le siva. Aumai mea uma i se vevela. I le vevela aupito i vevela, e vaivai le oloa mo le isi 10 minute. O le kuka kulimi mo se taimi uumi e mafua ai le fructose i ona uiga lelei.

A maeʻa, ona sasaa lea o le oloa i totonu o apa ma ufiufi i totonu o faʻavaa. E manaʻomia lou teuina i totonu o le pusaaisa. E le lelei vave. O le iloa pe faʻapefea ona faia ni mea manaia e mafai ona fatuina ai ni meaʻai maloloina maloloina. O le a latou saogalemu mo le maʻisuka.

Cranberry Maʻisuka

O suʻesuʻega faʻaletausaga ua faʻamalosia ai le faʻaleleia o le fualaau aina i luga o le galuega failautusi a le pancreas. O le lanu mumu o se laau e fetolofi i luga o le eleele e le faigofie ona faʻatagaina mo le faʻaaogaina e tagata o loʻo mafatia i maʻi faʻafitauli. Cranberries i le maʻisuka ei ai lona aafiaga o le hypoglycemic. O le a le vailaʻau faʻasolosolo o fualaau aina? I le fua, o le a le ituaiga o mea taumafa e kuka ai mea taumafa e fautuaina e faʻaaogaina ai se mea aoga?

Faʻatusatusaina o vailaʻau faʻasolosolo faʻasuamoa o fualaʻau masani

O se laau vao mai le aiga o Lingonberry, e le sili atu ma le 30 cm le maualuga. Ua filifilia e le au moa peat bogs i Siberia ma Sasaʻe Mamao. O laulaau o le vao e laiti ma susulu. E fuga mai ia Me ia Iuni, ma faʻafefeteina ai fugalaau fugalaau e fa.

E tele meaola faʻapitoa i le faʻatoʻaga o le vao ia Setema - ketoglutaric, quinic, oleanolic, ursolic. O taʻitaʻi o vailaʻau faʻatasi ma i latou o:

  • ascorbic - e oo i le 22 mg%,
  • lemoni - 2.8 mg%,
  • benzoic - 0.04 mg%.

O le aoga o le eletise i le maualuga o le kapeti paepae ma e 28 Kcal mo le 100 g o oloa. O le a le fua aupito maualalo o fua o vine ma e oʻo lava i fua:

  • blackberry - 37 kcal,
  • strawberries, fugalaau - 41 Kcal,
  • currant curve - 40 Kcal,
  • vine - 35 kcal.

O se fua lauiloa i le taumafa o le maʻisuka o le apu. Faatusatusa i fualaau i le aofaiga o le 100 g o le oloa o meaai autu, minerale ma vitamini suamalie:

Jam mo maʻi suka: recipes from sunberry (nightshade), apu, quinces, atisichoke Ierusalema

Jam e alofagia e tagata uma talu mai lona laʻitiiti. E toaitiiti tagata e mafai ona teena le fiafiaga o le fiafia i se oloa viscous ma aromatic lea e siitia ai le lagona. O le siamu e lelei foi aua e tusa lava pe a maeʻa se togafitiga umi, toetoe lava o uiga aoga uma o fua ma vine mai le mea na saunia ai ua faasaoina.

E ui lava i le matagofie uma o siama, e le mafai e tagata uma ona gafatia ona 'ai ma ni sipuni e leai ni aʻafiaga mo le tino. O sea oloa ua solia i faʻamaʻi:

  • ituaiga 2 maʻisuka
  • afaina o le tino
  • vavalo i le mamafa.

E pei ona e iloa, toetoe lava o meaʻai uma ma le suka e na o se pamu maualuga-kalori, lea e mafai ona afaina ai na gasegase e tatau ona ola i le maualuga o le kulukose, maualuga, poʻo isi faʻamaʻi faʻamaʻi o loʻo maua i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Pau lava le auala mai lenei tulaga o le saunia lea o se togafitiga saogalemu mo oe - jam e aunoa ma le suka.

Tasi fualaau i totonu o le sua oona

O le siama mai lenei fale e manogi ma e matua mafiafia. E tusa lava pe maeʻa le gasologa o taimi, e taofi e fugalaau le manogi matagofie. O lenei meaʻai e mafai ona 'aina e aunoa ma le suka, faʻaopopo i le lauti pe faʻaaogaina e avea o se mea lelei mo le compote po o le tilotilo i le taumalulu, e lelei mo le maʻisuka o soo se ituaiga.

Ina ia faia le siamu, e tatau ona e ave le 6 kilokalama o fugalaau ma tuu i totonu o se atigipusa telē, e luluina i lea taimi ma lea taimi mo se mea lelei. O le fufuluina o fugalaau e le taliaina, aua o lenei mea o le a mafua ai le leiloa o lona suavai taua.

Ma le isi, e tatau ona e ave se pakete mama o le uamea gaosi ma faapipii le gau i le tele o faaputuga i lalo. O se atigipusa (e mafai ona avea ma se fagu fagu) ma ua i ai se pipi ua faʻapipiʻi i luga o gau, ma ua tumu se pakete i le vai e oʻo i le afa. E leai se mea e tatau ai ona tuʻu se fagu i totonu o le vai vevela. Ona o le eseesega o le vevela, e mafai ona malepe.

O le pakete e tuʻuina i luga o le afi, o le vai o loʻo i ai e faʻapipiʻi, ona faʻaitiitia ai lea o le afi. I le taimi o le kuka, o le a faʻamalosolo ai fualaau aina suamalie ma faasolo malie. Mo lenei mafuaaga, e tatau ona e sasaa mai ni fua fou mai lea taimi i lea taimi seia oʻo ina tumu le pusa i le pito i luga.

E tatau ai ona faʻapipiʻi siami faapena mo se itula, ona faʻataʻavaleina lea i luga e faʻaaoga ai se lisi faʻapitoa faapitoa. O le fagu pupuni na liliu i lalo ma tuu ai e malulu.

Mandarin Jam

O le susulu ma le suamalie tangerines toetoe lava a le aofia ai le suka. E le taugata tele mo i latou e maua i le maʻisuka pe na o le manaʻo e aveesea le mamafa. Jam mai lenei fualaau aina e mafai ona:

  1. faateleina le malosi o le tino,
  2. toto maualuga le suka
  3. faaleleia le cholesterol
  4. siitia le faʻalaumalie.

E mafai ona e saunia na ituaiga siama mo le maʻisuka o soo se ituaiga i luga o le sorbitol poo le fructose, o le fua o loʻo mulimuli mai.

Mo le tangerine jam, e tatau ona e ave le 1 kilokalama o fualaau 'aina suamalie, 1 kg o le sorbitol poo le 400 g o le suka, ma le 250 ml o vai mama.

Ua fufulu ipu, faʻaaoga i le vevela ma vevela le paʻu. O le a tatau foi ona aveese uma veins paʻepaʻe mai le fualaau aina, ma tipi le tino i ni fasi keke. E le tatau lava ona lafo ese le mea leaga! E tatau foi ona tipi i ni fasi manifinifi.

O le Citrus ua tuʻuina i lalo i totonu o se pani ma tumu i vai ua saunia. Cook jam mo le 40 minute i luga o le vevela vevela. O le taimi lenei o le a lava lea mo le manaʻo e avea ma mea vaivai.

Ma le isi, o le ogaumu o le a manaomia le tapeina, ma lelei le paluga. A maeʻa lena, ona sasaa lea o le paʻu i totonu o se pesini paluga ma fufulu lelei.

O le falaoamata ua uma ona faʻafefeteina i totonu o le koneteina lea na kuka ai. Taimi faʻatasi ma le suka ma suia i le vevela i luga o le vevela maualalo.

O le Jam e talafeagai lelei mo le gafa, ae e mafai foi ona 'aina vave. I le tulaga o le seleselega mo le taumalulu, o le siamu i se vevela vevela ua siitia atu i vaʻa mama, masini e leai ni mea ma faʻafefete. O le oloa maeʻa e mafai ona teuina i se nofoaga malulu ma faʻaaoga mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

E mafai ona 'ai le siamu mo le maʻisuka?

Fale faʻafiafia mo le maʻisuka ituaiga 1, saunia e tusa ai ma mea manaʻomia - se punavai o vitamini ma minerale. O mea aoga i le sauniuniga o mea lelei e faasaoina. O le mea e leaga ai, o tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga 2 e le mafai ona 'ai i lenei oloa, aua o le siamu o loʻo i ai le tele o suka ma e le taliaina mo le maʻisuka, ona e mafua ai le faateleina o le kulukose. Ae mo tagata lelei e tatau ona e vaʻai mo se isi mea, ma sili atu ona taua, o lea.

O le a le faʻaaogaina o le siama?

O le oloa e iloga i ona meatotino, tofo ma le tuufaatasiga. E faʻalagolago lava i mea e gaosia ai, o lona uiga, o se mea e kuka mai ai ni pani. Lamemu eseese i ia ituaiga meatotino:

  • fualaau vaomalo e taofia ai le atinaʻeina o le tino,
  • blackcurrant - o se meaʻai e iai vitamini C, iron ma potassium,
  • rasipi - ua taʻua o se aspirin masani,
  • blueberry - mauoa i vitamini B, carotene, uʻamea ma le manganese,
  • mai apu - fesoasoani e aveese le cholesterol ma e tele mea aoga aoga,
  • mai fualaau oona - e susulu ma e aofia ai foi le potassium, sodium, apamemea,
  • o le pi o se diuretic, e aofia ai le iodine ma le lipine acid,
  • E fesoasoani le paʻu popo e faʻamaonia le metabolism ma e aoga mo le faʻaitiitia o le mamafa,
  • siaki - fesoasoani e faʻaititia le kulūkose ma le hemoglobin i le toto,
  • peach - faʻaleleia le manatuaina, le faʻalauiloaina o le tino.

Toe foʻi i le laulau o mea

E faʻapefea ona e faʻamafu oe lava?

Muamua e tatau ona e teuina i luga o oloa talafeagai. O le a ave le 1 kilokalama o vine eseese, e pei foi o le 300 ml o le vai, 1.5 kilokalama o le sorbitol ma le 2 g o le citric acid. Aʻo le i saunia le siva, e sasaa le sua mo le 4 itula. Ona amata lea ona latou kuka, lea e le itiiti ifo i le 20 minute. A maeʻa lena mea, e tatau ona faʻafefiloi le paluga mo le 2 itula, ona liligi lea i le sorbitol totoe ma kuka i le viscosity manaomia. E saunia ia Jellies i le auala lava e tasi. E mafai e tagata uma ona faʻaleleia i fualaau 'eseʻese ma fualaʻau i le faʻagasologa o le faia o lapisi.

Raspberries i latou lava suamalie

O le kukaina o fugalaau i le sua o le tele o le taimi e le manaʻomia. Mo le togafitiga e te manaʻomia 4 kilokalama o vine, faʻapea foʻi ma se fagu, se pakete ma le gau. Tuu se laina mafiafia o vine i totonu o se fagu, lulu, ona faaopoopo lea o vine ma toe fai seiloga ua tumu i luga. Tuu le kulimi i totonu o se pakete ma tuu se fagu ma tuu i le afi. I le taimi o le mafanafana, fugalaau amata le sua, pe a itiiti ni berries, faaopoopo nisi mea. O le faagasologa e tusa ma le itula. A maeʻa ona faʻaaogaina apa, ma ina ia mafai ai e le togafiti ona faʻaliliu i lalo, e tatau ona tuʻu le pito i lalo.

E faʻafefea ona kukaina le pogisa pogisa pogisa?

O le pogisa malulu mo le maʻisuka ua faʻaaogaina e avea o se faʻatumu mo le taoina. Sunberry ei ai le aʻafiaga o le antimicrobial ma le aʻafiaga. O lenei ituaiga o suamalie e matua vaivai lava. Ina ia kuka ai, ua lava lea e maua ai le 0.5 kilokalama o le nightshade, 2 teaseti o le faʻaoʻo ma le 220 g o le fructose. E tatau ona faʻapipiʻi i totonu ma atiinaʻe ia pi taʻitasi, ina ia aloese ai mai le faʻaogaina o lona tulaga muamua. Ina ia mafai ona faʻafefe fualasela, e tatau ona e faʻapipiʻi 130 ml o le vai. Faaputuputu ma kuka mo le 15 minute, faʻaosooso i taimi uma. Faʻasalaga mo le 7 itula, ona faaopoopo lea o le togafiti ma tuʻu ai i le afi mo le 5 minute. Fesiitaʻi i faletupe ma tapuni.

Cranberry Jam

Cranberries e faʻateleina le faʻamaʻi ma faʻaitiitia le kulukose o le toto. E mafai ona e faʻaaogaina le suka e leai ni suka i le lauti. E te manaʻomia le 2 kilokalama o fugalaau. Toto vine, fufulu ma lafo i totonu o se meaʻai. Ona tuu lea i totonu o se fagu vailaʻau ma ufiufi ma se tapuni. Paseturize i totonu o se koneteina lapoa o le vai, lea o loʻo tuʻu ai le gau i lalo ifo. Suauu i luga o le vevela vevela seia oʻo i le kuka.

Isi suʻega

O maʻi suka e mafai ona teu i luga o quince jam, pears, ma cherries. Ina ia saunia le mea e tatau ai, e tatau ona faʻatau muamua. Ave i le afa fua ma sui. E faʻaopopoina le suavai ma faʻapipiʻi seʻia oʻo i le vaivai O se fua masani e le masani ai e maua mai i pears, cranberries ma apples. O le faiga o kuka e masani. E le gata i lea, o le sua o le lemon, nutmeg, lemonon, masima, apple cider ma stevia ua ave.

Cherry jam

O le siama pele mo le maʻisuka meaʻai e faigofie lava. O mea e aofia ai:

  • 1 kg o cherries
  • 700 g o le fructose poʻo le 1 kilokalama o le sorbitol.

O le faiga o kuka e aofia ai laasaga nei:

  1. Fufuluina le peleni ma faʻafefeteina,
  2. Tuu le tama e aumai. E tatau ona ia faamatuu atu lana sua
  3. Faʻaopopo le fructose poʻo isi mea suamalie,
  4. Aumai i se vevela ma kuka mo le 10 minute.

O le a tofo i le siama pele ma le saogalemu mo le gaosiga o gaʻo. O le mea autu o le teuina i totonu o le pusaaisa.

Apricot jam

Apricot jam ua fatuina mai mea nei:

  • 1 kg o fua
  • 600 g fructose
  • 2 lita o vai.

  1. Apricots fufulu ma leai ni fatu
  2. Faʻafefiloi le vai ma le fusi ma faʻafefete le sipuni mo le 30 minute,
  3. Ua sasaa atu apricots i luga o latou ma kuka mo le isi 5 minute.

A maeʻa lena, ona fusi lea o le apricot jam i totonu o fagu ma tuʻu ai e faʻamafanafana, afifiina ma se solo. Mo le faia o se mimiti e sili ona faanatura, e faaopoopo sina gelatin i le siva.O lea ituaiga jam o le a avea ma se meaʻai manaia ma maloloina mo le maʻisuka.

Blackcurrant jam

Afai o le siame poʻo le jam e faia mai le blackcurrant ma le faʻaopoopoga o le fructose, ona i ai lea o se manogi faʻalogo ma se tofo lelei. E mafai ona faaopoopo i le lauti nai lo le suka. O vaega mo le fatuina o se oloa e:

  • 1 kg o vine
  • 700-800 g o fuafasi,
  • 20 g agar-agar.

O le fua mo se suamalie suamalie e matua faigofie lava:

  1. Laʻau ma fufulu
  2. Taʻu meaʻai i totonu o se mea e faʻaleleia,
  3. E moe le fructose ma le agar agar
  4. Alu i le vevela vevela seia oʻo i le kuka ma mo le isi 5 minute.

A maeʻa lenei mea, e sasaa i totonu o fagu fua o le maʻisuka mo le maʻisuka.

O le filifiliga o se faʻasalalauga faapitoa e faalagolago i luga ole maʻi. Mo le maʻisuka, e mafai ona e filifilia se mea suamalie, masani ma maloloina lelei. O le mea autu o le faʻatau mai o mea talafeagai.

Talu mai taimi anamua, o faʻamaoniga o lenei faʻamaʻi ua iloa e tagata. "Maʻisuka" mai le Eleni "diabonn", o lona uiga "Ou te ui, tafe mai" (i na aso, o le maʻisuka na mafaufauina o se faamaʻi lea e le mafai ai e le tino ona taofi le vai) sa masani tagata Aikupito e oo lava i le taimi o le fausiaina o pyramid.

O le fia inu, faateleina le urination ma le mamafa o le mamafa, e ui i mea lelei, ma o nisi taimi e faateleina ai le 'ai, o faailoga ia ua iloa e fomai talu mai aso anamua.

Talafesaʻi faafomaʻi

E tusa ma le 2,000 tausaga ua mavae, ua uma ona faaopoopoina le maʻisuka i le lisi o faamaʻi i le tele o atunuu. Ona o le matuia o aso anamua o le togafitiga, o loo i ai pea manatu eseese i luga o le na muamua tuuina mai i totonu oo tatou olaga.

I le uluai togafitiga faafomaʻi Aikupito a Ebers Papyrus, o le maʻisuka ua uma ona iloiloina o se faʻamaʻi tutoʻatasi.

Ina ia manino lelei, o le upu "maʻisuka" na folasia mai e le fomai Demetrios mai Apamania i le seneturi lona 2 TL, ae o ia na muamua na ia faamatalaina mai se vaaiga o le falemaʻi.

Areteus o Kapatokia, o le sa soifua i le seneturi muamua TA, lea na lagolagoina ma faamaonia lenei igoa. I lana faʻamatalaga o le maʻisuka, na ia faʻaalia e pei o le ola maloloina i le tino, lea e faʻaaoga ai (le tino), o se apefai, na o le vave alu.

I le auala, o le maʻisuka i le fomaʻi a Europa, lea na sili ona lelei i lena taimi, na iloa na o le faaiuga o le 17 senituri.

I le taimi lea, i le faitau afe o tausaga talu ai, o le iloa o le maʻi o le maʻi suka ma le suka suka o loʻo i ai, ua uma ona fuafuaina e tagata Aikupito, Initia ma Saina e ala i le sasaa atu o le mamanu o le maʻi mai le mea tuai, lea na tafe ai alo.

I le "malamalama" i Europa, o le "suamalie" o le urine na maua i le 1647 e se fomaʻi ma le natura, o Thomas Willis.

Ma i le 1900, o le saienitisi Lusia L. Sobolev faʻamaonia ma faʻamaonia o vai oona o le pancreas e puipuia ai le atinaʻe o le maʻisuka. Ligating the ducts o le pancreas, na ia iloa ai o nofoaga faapitoa (e le aʻafia i atrophy) tumau ma faʻasaʻo le insulin, lea e fesoasoani i le tino e faʻaaogaina ai suka.

Sugar - maʻi manaia o le maʻisuka

I le taimi nei, o loʻo i ai le tele o faʻavasegaga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tusa ai ma tulaga faʻavae:

  • Vasega 1 - Inisalini e faalagolago i le maʻisuka, o se tulafono, e tupu i tamaiti ma tupulaga talavou,
  • Vasega 2 - maʻi maʻisuka e le o le insulin, o le ituaiga masani lea o faʻamaʻi (e oo atu i le 90% o le numera o tagata gasegase). E masani lava ona tupu i tagata ua sopoia le fasefulu tausaga. E amataina lemu ma maua ai ni uiga laititi,
  • O le vasega 3 o se faʻamatalaga patino o le faʻamaʻi lea e faʻapipiʻi ai tulaga o togafitiga o ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

E tatau ona maitauina e tele lava i le maʻisuka ituaiga 2, e lava le tausisia o meaʻai. O mea taumafa paleni paleni e sili ona lelei i le tetee atu i lenei maʻi i le vave amata. O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona lesitala i se endocrinologist ma taumafai e puleaina le maualuga o le suka.

Faatasi ai ma se meaai faapitoa, sugar, syrups, fualaau suamalie, ma le ava malosi e tatau ona tuuese mai le taumafataga.Ave meaai i ni vaega laiti, 4 pe 5 taimi i le aso. O nisi ituaiga o mea taumafa meaai, aemaise lava le jam, saogalemu mo tagata mamaʻi maua i le maʻisuka, o le a talanoaina i lenei tusiga.

E pei ona e iloa, o soʻo se mea suamalie ma le suka e na o se "pomu" e tumu i kalori mo tagata ei ai le kulukose maualuga, gaʻo, poʻo isi faʻafitauli e fesootaʻi e tupu i le maʻisuka.

Pau lava le auala mai lenei tulaga o le faia lea o le siamu ma sui o le suka poo le leai foi o ni mea faʻaopopo.

I le taimi muamua, e foliga mai o se suamalie suamalie ma se meaʻai manaia mo le taoina faigofie e le mafai ona lelei e aunoa ma le mea autu - sugar. Ae e le o lea. Jams, jams ma jams mo le maʻisuka e le gata ina aoga, ae e matua manaia lava. Ma o fua o loʻo i lalo o le a faʻamaonia ai.

Mai fugalaau i la latou lava suavai

O le fua e faigofie: tuʻu le 6 kilokalama o fugalaau fou i totonu o se lapisi tele, faʻalūlūina i taimi uma mo le faʻatusatusa.

E tatau ona maitauina e le tatau ona fufulu fugalaau, aua o le suavai aoga o le a leiloa.

Ma, o nisi o laʻau o gau poʻo se solo paʻu o loʻo taoto i le pito i lalo i totonu o se pakete mama o meaʻai, o se fagu vailaʻau e tuʻuina i luga o le ie ma o le pakete e tumu i le vai.

E le aoga le tuʻuina o le fagu i totonu o le vai vevela, aua e mafai ona malepelepe ona o le mamafa o le vevela vevela. O le aumaia o le vai i totonu o le pakete i se mea vevela, e tatau ona faaitiitia le afi.

O le fatu i le taimi o le kukaina o le a amata ona vavave vave le vai ma "nofo". Mai lea taimi i lea taimi o le a tatau ai ona sasaaina fualaʻau i totonu o se fagu, ia mautinoa o loʻo tumu pea.

O lea ituaiga o lapisi e tatau ona kuka mo le itula, pe a maeʻa ona tataʻi le fagu o vine i le auala masani ma tuʻu e faʻaliliu i lalo.

O lenei lapisi ua manatu e le gata o se mea suamalie suamalie, ae o se vailaau lelei foi mo le malulu.

E leai se mea e tatau ona e fefe ai i le umi o le gaosiga, o le a tumau pea laʻau manogi ma manogi ma o le a avea ma se mea lelei atoatoa mo soo se ituaiga o maʻisuka.

Mai nai tangerines suamalie

O le siaki suamalie lea o lana fua e faigofie lava.

E mafai ona e faia le mandarin jam i luga o le sorbitol ma le fructose. E tatau ona ave:

  • 500 g fualaau aina
  • 1 kilokalama o le sorbitol poo le 500 g o le falu,
  • 350 g vai.

E tatau ona faʻaaogisi tanisi i vai vevela, faʻamamaina paʻu (aua le lafoina le mea e sili ona leaga!) Ma ata paʻepaʻe i luga o fasi pepa. O le aano o le tino e tipi i le fasi, faatasi ai ma fasi vevela o le gaugau manu, ua tuʻu ifo i totonu o le vai ua saunia ma tuʻu vevela.

Cook jam mai le 50 minute i le tasi ma le afa itula, seia oʻo ina avea le tangerine zest ma mea mama ma vaivai. E mafai ona siaki lenei mea i se naifi.

Ma, e tatau ona faʻatagaina le faʻamalolo ma sasaa i totonu o se ipu suamalie, pe a lelei le eleele.

Liligi le falalaʻau uma i totonu o le koneteina lea na saunia ai, faʻatumu i le suka ma suitulaga i le suka. Ua sauni Ipa mo le taina mo le taumalulu, ma mo le vave ona auauna atu.

Talu ai e le oi ai le suka i le mandarins, e manatu i latou o se mea suamalie taua mo i latou o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2.

E mafai ona fesoasoani le Mandarin jam e faʻaititia le toto toto, faʻaleleia le tulaga o le tino, faʻaleleia le cholesterol ma faʻasolosolo faiga faʻafefete.

Mai le kulupu

Ina ia faia le vineberry, e tatau ona e ave:

  • 2 kilokalama o strawberries, sua o le afa o lemoni,
  • 200 g apu fou
  • 8-10 g o se suiga masani mo gelatin - agar agar.

Faʻamamaʻoti ma le faʻaeteete le suʻelaʻau ma 'aveʻesea le' olo, ia faʻaeteete ia aua le faʻaleagaina le paʻu lanu o vine.

Ona tuu lea i totonu o se apa, faaopoopo le sua o le lemon ma le apu iina. Kuki le siamu mo le afa itula i luga o le vevela vevela, faʻavevesi pea ma ia aveeseina ai taimi ole fofo, lea e mafai ona avea ma se mea lelei tele.

5 minute ao lei oʻo i le faaiuga o le kuka, faaopoopo ile agar-aga i le vai malulu ma maeʻa faʻafefiloi.E mafai ona e faʻapipiʻiina le tofo faʻamalosi o vine ma le suamalie lemoni pe tilotilaina aʻa.

O nisi tagata latou te filifilia fualaau kuka, strawberries ma fugalaau. O ituaiga uma o vine e tolu e fetaui lelei ma uiga lelei o le tasi ma o le a avea ma se sailiga sili mo i latou e leʻi faʻataʻitaʻiina lenei faʻasalalauga muamua. Ua toe faʻafeiloaʻi le jam i se vevela ma ua tape.

Afai e manaʻomia le teuina o taimi uumi, faʻafeiloaʻi siam i totonu o fagu sauni. O lenei ipu e le manaʻomia ai le faaopoopoina o le suka poʻo analogues, o lea o lona tofo o le a tumau le natura ma masani ma e mafai ona i ai i luga o le laulauʻai o le maʻisuka i le tausaga atoa.

Pe a faʻafefiloi agar-agar i le vai, aloese mai le faʻavaeina o lumps, e mafai ona latou faʻafefe i le mauaina o le saʻo saʻo o siamu.

Berry Jam Recipes

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona e faʻaaogaina le faʻaaogaina o fualaau. O nisi nei o fualaau lelei ma maloloina:

  • Fugalaau. Toto vine ma tuu i totonu o se fagu, lulu e le aunoa e faʻatusatusa i le tele e mafai ai. Ave se pesini, taoto le pito i lalo o se solo ma tuu se fagu. Liligi vai i totonu o le pesini ina ia ufitia le sili atu i le afa o le apa. Tuu le pesini i luga o le afi, faʻapipiʻi le vai ma faʻaitiitia le vevela. O le a amata ona faʻapipiʻi fualaʻau, tuʻuina atu le suavai, o lea e tatau ai ona e lipotia i taimi uma fugalaau fou. A maeʻa ona faʻatumu le gaʻo, faʻapipiʻi le masini mo le 1 le itula ma taʻavale i luga. E te maua se siama mafiafia ma le faʻamafanafana e mafai ona teuina mo se taimi umi.
  • Tipi. Toto le vine, tuu i totonu o se mea e teu ai meaʻai ma fufulu mama. Ma le isi, kuka e tusa ai ma le auala tutusa e pei o fugalaau, pe a maeʻa le fagu, naʻo lou manaʻomia e kuka mo le 20 minute, ae le o le itula.
  • Strawberry. Faʻuina le 2 kilokalama o le sukalati vavae, aveese le meaʻai ma faʻafefete i se pani. Liligi sua suamalie ma le afa o lemoni ma le 200 ml o le apu fou. Tuu le fagu i luga o se afi mumū. 5-10 minute aʻo leʻi faʻafefiloi i sina vai itiiti, faʻafeiloaʻi 8 g agar-agar (o se suiga masani mo gelatin) ina ia leai se lumanaʻi tumau. Liligi le paluga i totonu o le siamu, faʻafefiloi, aumai i se vevela ma aveese mai le vevela. Afai e te manaʻo e taofi siamu mo le tausaga, e mafai ona e loli i luga ma teuina i se nofoaga malulu.
  • Faʻafefiloi. Faʻatasi faʻamaʻi, vine ma currants e maua ai le 1 kilokalama o vine. Fufulu, taoto i totonu o se mea e alu ai se meaola ma alu ese seia oʻo i le tele o alavai. Taʻu se ipu vai, faʻasala le 500 g o le sorbitol ma 2-3 g vai citric i totonu. Ona faaopoopo lea o vine, paluga, ufiufi i se ie ma tuu mo le 5 itula. A maeʻa ona faʻafefiloi, faʻaititia le vevela ma kuka mo le isi 20 minute. A maeʻa ona toe tuʻu mo 2-3 itula, faʻaopopo le isi 500 g o le sorbitol ma kuka i se mea vevela, faʻafefiloi e le aunoa. Liligi i totonu o faletupe.
  • Mai Sunberry (Black nightshade). Tili le 500 g o vine ma atiina ia taʻitasi e puipuia ai le faʻaogaina o le uluai fomu i le taimi o kuka. Ona fufuluina lea o le 150 ml o le vai, faaopoopo i ai vine ma le 220 g o le fructose. Kuki mo le 15 minute, faʻaosoosoina e le aunoa. Tuʻu mo le 7 itula, faʻaopoopo le 2 tsp. fufusi le totoa ma faaauau pea le mu mo le isi 5 minute. Liligi i totonu o fagu ma tapuni. O le siamu e matua vaivai lava. Faʻaaogaina e pei o se faʻatumu mo le tao. O togalaau e maua ai le antimicrobial ma aʻafiaga faʻaleaga.

E mafai ona e faia le fugalamila e tusa ai ma le fua mai le vitio:

Cranberries mo vaega o tea tiva

Mo le faia o le kesi jam e aunoa ma le suka, e tatau ona e ave le 2.5 kilokalama o vine, faʻapipiʻi ma le faaeteete i fafo, fufulu ma paʻu i totonu o se meaʻai.

A maeʻa le sua ma faʻafefe vai, e tatau ona tuʻu laʻau i totonu o se fagu e leai ni faʻamaʻi ma ufiufi.

Seti le fagu i totonu o se pakete lapoa ma se laulau ua faia i le uʻamea i luga poʻo le tuʻuina i luga o ni laulau i luga o se ie, sasaa le pakete i le vai ma tuʻu i luga o se afi mumū.

Cook mo le itula, ona tapuni lea o le fagu i se tapuni faapitoa e faʻaaoga ai se ki. O lenei lapisi e mafai ona 'aina faʻatasi, pe mafai foi ona e kuka kuliki poʻo le compote faʻatatau i luga.

O faʻamalologa o le togavao ua leva ona lauiloa.Ma o le siama mai lea tulaga e maualalo ai le toto suka, fesoasoani e taulimaina ai siama ma e iai sona aoga aoga i luga o le pancreas, lea e masani ona afaina i le maʻisuka.

Mai le po o le po

Ina ia faia le nightshade jam, e tatau ona e ave:

  • 500 g o le papa
  • 230 g fructose
  • 1 sipunipuni o aʻa.

Ginger e muamua le gaʻo. E tatau ona toe faʻavasegaina le paluga o le po, ma vavae faʻasolosolo mai vine ma punctures o siaki taitasi ina ia latou le malepe i le faagasologa o le kuka.

Ona tapuni lea o le 130 g vai, faaopoopo iai le fusi fua, sasaa i le po ma le kuka mo le 10-12 minute, faʻafefiloi lelei. Faataga e tu mo le 10 itula. A maeʻa lena, toe faʻaumu le afi, faʻapipiʻi le faʻamaʻi ma le vevela mo le isi 35-40 minute.

O lenei siama e mafai ona faʻaaogaina e avea o se ipu ese ma le lauti, faʻapea foi ma le faʻatumu o pies ma kuki mo le maʻisuka o soo se ituaiga. O loʻo i ai antimicrobial, anti-inflammatory, antiseptic ma hemostatic aafiaga. E mafai ona teuina le siama jam i totonu o fagu sauni i lalo poʻo le pusaaisa.

I le avea ai o se tofo suamalie i totonu o le lapisi i le taimi o kuka, e mafai ona e faaopoopoina 10-15 laulaʻau o le peleni po o le currant currant. E taua le iloa! Faʻafitauli i le maualuga o le suka i le gasologa o le taimi e mafai ona oʻo atu ai i le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma faʻamaʻi pipisi! Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

O nisi faʻataʻitaʻiga siamu e leai ni suka:

Ou te fia manatuaina foliga o le taumafataga mo le maʻisuka. O le numera o tagata gasegase e tupu mai i lea tausaga ma lea tausaga, ma e leai se panacea mo lenei maʻi ua maua. Ae o nisi taimi o le faapalepale ma le onosai e faia ai mea ofoofogia. O maʻi suka e tatau ona faʻaopopo atili aano o manu o ituaiga uma i la latou lisi.

O le kulimi laʻau, susu susu, yogurt ma isi gaʻo susu gaosia o le a sili ona aoga. Le kukalaʻau ma le kāpeti paʻepaʻe, o le sua sauerkraut e tatau ona faʻaaoga soo. Olama lanumeamata fou e le suia, garlic, celery ma le sipuni.

O le soifua maloloina lelei e tumau pea le ki i le soifua maloloina o le tino atoa.

Fructose jam mo faʻamanuiaga o le maʻisuka ma faʻaleagaina

Fructose o se suauu e masani ona tupu e sui ai le suka i meaai o le maʻisuka. Faiga o meaʻai maloloina e faʻapipiʻi le meaʻai i pastry, pastries, tea ma faia jam e faʻavae i luga. E talitonuina o ipu e sili atu ona aoga e le gata mo le soifua maloloina, ae mo le ata.

O faʻamanuiaga o le fructose jam

O le oloa na amataina muamua mo tagata e maua i le maʻisuka ina ia mafai ai ona latou 'aina suauu e aunoa ma le faaleagaina o le tino. O le mea moni, o le vailaau e le totoina ai le suka toto, ma e le o taʻitaʻia ai le inisalini, o lea e saogalemu atoatoa ai lenei maʻi.

O le fructose e sili ona maualuga i le kalolo (390 kcal mo le 100 g), ae i nisi taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka masani, o lea o le a manaʻomia ai mea itiiti e faʻaaogaina e fai ai siamu. Mo le 1 kilokalama o le fua, 500-600 g o le suauu e masani lava ona ave, i se faaopoopoga - gelatin poo agar agar mo agavaʻa mafiafia.

E talitonuina o le taumafataga e faʻavae i luga o lenei mea e faʻaitiitia ai le ono mafai ona maua e caries i tamaiti, e puipuia le faʻaalia mai o diathesis ma e lelei le aʻafiaga o le tino.

O ni togalaau e mafai ona kuka mo se taimi umi e toeititi lava a latou mea aoga uma. O le tekinolosi o le fructose jam e puipuia ai le tele o vitamini ma minerale, aua o le suamalie e tapenaina mo le silia ma le 10 minute.

Sweets sauniuni e faʻaaoga le fusilaʻo e faʻaaoga lelei i mea taumafa taumafa ina ia le toe maua ni pauna faaopoopo.

E mafai ona faʻaaogaina le susuga ia vave ona toe faʻaleleia le malosi pe a maeʻaeʻa mafaufau poʻo le mamafa.

O le a le mea e afaina ai le fructose jam

Aua e te faalagolago i le mana togafiti o le fructose, ma le sauaina o le jam.O le 100 g vaega o le lole e aofia ai le 50-60 g o le suamalie, i le faasologa - 195-230 kcal, ae le o le fuaina o le malosi o le fua o le fualaau aina. O le le pulea lelei o le faʻamaʻi o le a taʻitaʻi atu ai i le tele o meaʻai ma le tele o maunu i le puʻupuʻu.

Fructose, lea e le liua i le malosi, e liua i sela mama, lea e le gata na te faʻaaogaina i lalo o le palapala, ae faʻapipiʻi foʻi vaʻa. Papatusi o se mafuaaga taatele o osofaʻiga o fatu ma taʻavale tuga.

Afai o le fructose jam e masani ona i ai i le taumafataga, o tagata soifua maloloina e lamatia i le maʻisuka, faapea foi ma faafitauli i le cardiovascular system.

O le fructose e faʻaitiitia ai le ola ola o le oloa, ma o loʻo i ai se tulaga lamatia o mea taumafa taumafa ma le misi ua misi.

Fructose poʻo fualaau suamalie o le suamalie sili ona suamalie o loo i ai i le toetoe lava o ituaiga uma o fualaau aina ma fua (pei o fualaau faisua - mo se faataitaiga, beets ma kāloti, ma le meli). Suauu masani o loʻo faʻatau atu i faleoloa (suauu) e aofia ai faʻamalosi tino faigofie - fructose ma glucose, lea o loʻo gauai moni lava io tatou tino. Ina ia mafai ona talepeina le suauu i totonu o nei meaola e lua, o le tino e maua ai le insulin i le hormone. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o lona gaosiga mo nisi mafuaaga e le tupu, o lea e le mafai ai ona latou 'ai le suka masani (ma faʻataʻitaʻi uma e faavae i luga). O le mea lea, o le fructose ma le suamalie e faʻavae i luga o ia mea ua faamoemoe muamua mo i latou.

Ae o le faluga e aoga e le gata mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e le afaina ai caries, e maua ai le malosi o le tonic, e faʻaitiitia ai le kalori o meaʻai, ma puipuia ai le faʻaputuina o gaʻo i totonu o le tino. E fesoasoani tele i le vave faʻaleleia pe a mavae le faʻafitauli faaletino ma le mafaufau. Ona o ana mea totino, ua fautuaina le fructose mo tagata taaalo ma tagata e taitaia se olaga ola malosi. Frosose faʻanoanoa le fiaai pe a maeʻa aʻoaʻoga faaletino. Ona o le maualalo o lona kalori (400 calories per 100g), o tagata e mananao e leiloa le mamafa e masani ona taumafai e ai.

O lenei ou te fia faasoa atu ia te oe se fua mo le faia o le fructose jam.

Fualaau po o fualaau aina mai le mea tatou te fuafua e kuka ai le kulimi - 1 kg. Fructose - 650 gr.

Suavai - 1-2 mata.

O le a le uiga ese o le faia o sea paʻu? E pei ona taʻua i luga, o le fructose o le suamalie aupito suamalie o suga, o lea e tatau ai ona e ave i se aofaiga itiiti ifo nai lo le suka masani (lea e masani ona ave mo le siamu i le fua o le tasi i le tasi).

E le mafai e le fructose ona taofiofia se vevela vevela umi, o le mea lea e tatau ona tapenaina lenei lapisi i le sili atu i le 10-15 minute, a leai o le a le toe aoga ona mea aoga.

Ona o le vave vevela o togafitiga vevela, o lenei jam e le mafai ona teuina mo le umi, e tatau ona faʻaumatia vave. Afai e te manaʻo e teu tupe mo le lumanaʻi, e tatau ona e teuina i totonu o le pusaaisa poʻo le faʻamalo le ipu pe a maeʻa sasaa le muta.

O lea, pe faapefea ona kuka:

1) Fufulu fualaau aina poo fualaau aina, aveese fatu pe a tatau ai.

2) Muamua, faʻasese ese le sipuni mai le vai ma le fructose. Mo le maualuga, pectin e mafai ona faaopoopo i ai. Aumai i se mea vevela.

3) Tuu ni vine po o fualaau aina i totonu o se sipuni tipi ma aumai i se vevela. Cook i luga ole vevela mo le 10-15 (maualuga 20) minute.

4) Faʻaliliu sina mea itiiti, tuʻu i totonu o fagu tuʻugogo ma ufiufi i le faʻavaa. Afai tatou te mananaʻo e faʻapolopolo mo le faʻaaogaina i le lumanai, tatou te faʻamamaina faletupe. Ina ia faia lenei mea, ua tuʻuina i totonu o se fagu vai ma kuka i luga o le vevela vevela. O le afa-lita ipu e manaʻomia ona faʻamaʻiina mo le 10 minute, lita - 15.

Faʻamalamalama le sua i le fale (o lenei taotoga e taua o le "pasting") e mafai ona faʻaaoga fofo o tannin ma gelatin. O nei mea e fegalegaleai ai ma proteins ma pectin faʻatasi - latou te faia ai se mumu e faʻaleleia.

Ina ia faamanino le tasi lita o le sua, 1 g o tannin ma le 2 g o gelatin e manaʻomia. Ae o nei fuainumera, e mafai ona tautala.O se vaega sili atu ona lelei o faʻamatalaga e tatau ona filifilia faʻamalosi i luga o sina vaega o le sua - i totonu o se faʻataʻitaʻiga poʻo se tioata. Tannin e tatau ona faʻamaʻapeʻa i se vai itiiti, ona faʻaopopo lea o le sua i le vaifofo - tele ina ia avea le tannin solution ma 1%.

Gelatin e tatau muamua ona faʻafefete i le vai malulu e fula, ona faʻamaʻapeʻa ai lea o meaʻai fula i totonu o le vai vevela.

Muamua, sasaa le vai i le vai, ona faʻafefiloi ai lea. Ona faʻaopopo lea o se vaifofo o le gelatin i totonu o se vaitafe laugatasi, faʻaauau ona faʻafefiloi le vai. O lenei la e tatau ona faatagaina le sua e tu mo le 10-12 itula i le vevela pe a ma le 10 ° C. A maeʻa le taimi lea, o le sua o le ua manino e tatau ona vaʻaia ma le faʻaeteete mai le vaʻaia, ona faʻamaʻapeina lea.

Fructose Jam. O le fructose ma le sucrose e mafai ona faʻasaoina fua ma fualaʻau, faʻateleina le mamafa i totonu, ae o le faʻaaogaina o fructose e avea o se puipuiga e mafua ai nisi faigata. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻasolosolo o le gasegase (gaʻo masani) e faʻaalia i le fesuiaʻiga - faʻavave i le monosaccharide: glucose ma le fructose. O lona uiga o suga uma e tolu o loʻo tuʻuina i le taimi e tasi i le siamu poʻo vine, olopalaina i le suka. Ona o lenei mea, faatasi ai ma le maualuga o le mamafa o le osmotic e puipuia ai le oloa mai le vevela o le microbial, o le faateleina o le suka e maualalo, ma o le mea lea, o le a le faaleagaina le siama. O le mafuaʻaga lea ua faaopoopo ai le acid acid citric i siama mai fualaau aina ma le maualalo o le acidity e faʻaleleia atili ai le fesuiaʻiga.

I le gaosia o fua o le fructose, o le a mafai ona faateleina le sugaring. O le mea moni, o le lole lole e mafai ona faʻaaogaina, ae o lona tofo o le a faʻaleagaina. Ma afai e mafai ona toe faʻapipiʻi le siama masani e ala i le faʻaopopoina o sina vai, ona suamalie ai lea, masusu ma le suka, faʻamalo o latou uiga taua mai le kuka. O le mea lea, mo la latou sauniuniga, o loʻo faia pea se paluga o le suauu ma le fructose (tutusa tutusa).

I le auala, e aoga mo tagata mamai e maua i le maʻisuka ia iloa o pome pomegranates e sili atu le pala, ma o fua o maa e sili atu le kulukose ma le suauu, ma e tusa ma le tutusa i le monosaccharides.

Ina ia faia siamu mai fualaau aina ma vine, e manaʻomia le suʻeina o le sugar e tusa ai ma fautuaga.

Mo lapisi mai fugalaau, strawberries, vineki - 1 kilokalama o vine tipi - 1.2 kg, mai currants black, cranberries, lingonberries - ia 1 kg o vine - 1.3-1.5 kg, mai cherries, cherries - 1 kg vine - 1-1.3 kilokalama o le suka.

Raw jam. Ua saunia le Raw jam mai le lanu uliuli ma le lanu mumu, le sami buckthorn, laumei, gooseberries, cranberries, blueberries, lingonberries. O nei fualaʻau e aofia ai le tele o meaola oona, e mafua ai ona puipuia lelei e aunoa ma le togafitiga o le vevela, faʻapipiʻi lava i le suka suka suamalie pe fefiloi ma le suka.

Ua filifilia vine, ua aveeseina le ipu mama o le fugalaau mai le fua ma fualaau, fufulu mama ma toe lafo i luga o se sieve po o se ie mama e malogo ai. Ona sasaaina ai lea i totonu o se fagu ua fafaguina ma se eleele ma se pestle laupapa pe pasi atu i se fai meaʻai e gaosi i le vai inu. O le suka suamalie e faaopoopo i fua i le fua faatatau o le 1.5-2 kilokalama o le oneone i le 1 kilokalama o vine ma faʻafefiloi lelei. O le taunuuga o masini o loʻo tuʻuina i totonu o fagu mama ma tapunia faʻatasi ma paʻu palasitika poʻo le paʻu pepa.

O pipi e seleseleina i lenei auala e teuina i totonu o se potu malulu (pulou) poo totonu o le fale pusaaisa. I le tautoulu ma masina o le tau malulu, e mafai ona tuʻuina ni apa i luga o se faletupe, faʻaoga: o le tele o suka e le mafai ai ona faʻafefe.

E le mafai ona faaopoopoina le suka i vine ma lingonberries, talu ai o nei vine o loʻo i ai le tele o le benzoic acid, o se mea lelei puipuia. O loʻo sasaa faʻatasi ma le vai inu i le fua faatatau o le 0.5 lita i le 1 kilokalama o vine, o le palanona laitiiti ma cloves e faaopoopo i le vai pe a manaʻomia.

Faatasi ai ma le maualalo o le suka, pe leai foi, e mafai ona e faia ni vine i lenei auala. 0.5 lita o le suavai ua sasaa atu i totonu o se apa ua fafaguina, 200-300 g o suka (pe leai foi) ua sasaaina, o le kilokalama o mama, ua filifilia lelei ma kuka mo le 3-5 minute.O ia togafitiga vevela e faʻaitiitia ai le taua o meaʻai.

O le syrup suamalie ma le suamalie o loʻo sasaaina i totonu o fagu ipu mama, faʻapipiʻi faʻatasi ma tin lids ma, liliu i luga i lalo, taofi seia faʻamafanafana mea. E teuina i totonu o se potu malulu, pouliuli i le vevela ma le 15-18 tikeri.

Ae e te leʻi tapunia le fagu i se mea fou, naʻo le kuka (ma le malulu), e mafai ona e faia se liʻo o pepa paʻu pepa ua susu i le vodka i luga o le lapisi - o le jam ua sili ona puipuia.

O le siamu lelei e maua mai i vine o le matua tutusa.

E matua saunia lelei le siama pe afai o le pa'ū e sasaa i luga o le ipu, faʻamalosia, e le salalau, ae tumau pea lona foliga. O isi faʻailoga: o le pito i lalo o le mumu, e maua mai i le afi, vave ona ufiufi i se ata vevela, ma o fua e le mafai ona felelei, ae ua tufatufa atu i le siva.

Xylitol jam. Pe a faʻavelaina siamu faapena, e matua faigata lava ona ausia le sili ona lelei o faʻasalaga o vine ma xylitol. E oʻo lava i tagata gaosimea poto masani o loʻo sauniuni le faʻamaʻi i luga o le xylitol e masani lava ona ufitia i luga o latou tioata papaʻe. E tupu lenei mea ona o le solulility ole xylitol e maualalo ifo nai lo le suka.

O le mea lea, pe a amata ona kuka kulumu, e tatau ona manatua i le mafaufau o le aofaiga o mea suamalie e tatau ona 15-20% le itiiti ifo i le suka. Ia, afai e mafai ona sui le vaega lona tolu o le xylitol ma le sorbitol, o le a faʻaitiitia ai foi le lamatiaga o le crystallization.

Ina ia sili atu le lelei o vine i le sua, o le a latou muaʻi tu i luga, ona kuka ai lea mo le tolu minute i sina vai laitiiti (avanoa). O le Xylitol e tatau ona faʻamavae ese ma faʻapipiʻi (e faʻagata ai le avanoa o particles o le xylitol i totonu o siama ma i luga o puipui o le vaa; pe a faʻamafanafanaina, e mafai ona avea ma nofoaga autu o faʻamaloilo). O vaega na saunia i lenei auala e mafai ona faʻafefiloi ma toe faʻavelaina, e pei o siamu masani, seia oʻo i le kuka. O le oloa maeʻa e faʻamaʻe vave.

Ma se isi faʻamatalaga. Xylitol, e le pei o le suka, e le o se mea e puipuia, o lea e le faʻaitiitia ai le siama, e tatau ona faʻamaʻiina ma faʻamaufaʻailogaina, faʻapipiʻi e pei o se taumalulu, poʻo le 'ai vave.

Fructose Jam - Berry Recipes

I le masani ai, o fructose jam recipes e mafai ona aofia uma ai ni fualaau aina po o ni vine. O i matou, o le a talanoa saʻo e uiga i tekinolosi mo le faia o le fructose jam, tusa lava pe o oloa na filifilia.

Fructose Jam Meaʻai:

- 1 kilokalama o fualaau aina po o vine,

- 650 kalama o le fructose,

E faʻafefea ona kuka kuka i luga o le fructose?

Fufulu fualaau aina po o vine. Afai e tatau ai, aveese le pele po o fatu.

Cook sipuni mai le vai ma le fructose. Ina ia maua ai se tele tele, e mafai ona e faaopoopo ai soda, gelatin, pectin. Tau lava o le aumaia o mea uma i se vevela, faʻavevesi pea lava pea, ona kuka ai lea mo le 1-2 minute.

Faaopopo le sipuni e kukaina fualaau aina poo vine, ona toe aumai lea ile toe vevela ma kuka mo le 5-7 minute ile vevela vevela. Manatua o le umi o le vevela togafitiga e taʻitaʻia ai le mea moni e leiloa e le fusi fua ona meatotino. O le mea lea, e le tatau ona kuka le fructose jam mo le umi 10 minute.

Ata na tusia e Amy G

Fructose Jam - Jam Recipe

E mafai foi ona e faʻafefiloi i luga o le fusi ma le tutusa o le siaki.

Fructose Jam Meaʻai:

- 1 kilokalama o fualaau aina po o vine,

- 600 kalama o le fructose,

- 200 kalama o le sorbitol,

- 10 kalama o gelatin poʻo pectin,

- 2.5 tioata vai,

- 1 sipunamu o le citric acid,

- soda i luga o le pito o se naifi.

E faʻafefea ona kuka kuka i luga o le fructose?

Fufuluina lelei fua o fua ma tuu i totonu o se atigi fagu.

Suauu kuka. Matou te vavalo fusi, pectin ma le sorbitol i le vai, ona sasaa lea o vine po o fua.

Matou te aumaia le lapisi o le fructose jam i se faʻala, pe a uma ona matou kuka mo le 5-10 minute, talu ai, e pei ona uma ona matou fai mai, o le faʻamalosolo o le vevela o togafitiga o le fructose e faʻasaina. 5 minute ao lei oʻo i le faaiuga o le kuka, aua neʻi galo e faʻaopopo le afa afa ipu vai ma le suauu ma le citric acid. Ua faia!

Ata e ala i kezee

Fructose Jam - Fua o fua ma Lemon

Fructose Jam Meaʻai:

- piʻo mama - 4 kilokalama,

- 4 lapisi lapoa, faatasi ma se mea vevela ma le vevela,

- 500 gr. fructose.

E faʻafefea ona kuka kuka i luga o le fructose?

Vaetogo pi, tipi i ni fasi lapopoa.

'Otiʻoti ia lemoni i ni vaega laiti, faʻatasi ai ma ni meaʻai, aveese uma fatu ma le paʻepaʻe ogatotonu.

Faʻafefiloi pea pika ma lemoni, ia aofia ai le afa o le fructose uma, ia tuu i le po i lalo o le tapuni.

I le taeao, kuka le fructose jam i luga ole vevela vevela seia oʻo i le kuka, faʻaitiitia le vevela, kuka mo le 5-6 minute. (aveese fofo), tape le mafanafana, lelei i lalo o le tapuni mo le 5-6 itula.

Liligi i le vaega o le fructose, toe fai le faagasologa muamua muamua. Ma a mavae le 5-6 itula.

Ona toe aumai lea o le fructose jam i se mea toe vela ma sasaa i totonu o fagu mama.

Ata na saunia e Rebecca Siegel

Fructose Jam - Fua o le Strawberry

Fructose Jam Meaʻai:

- fructose - 650 g,

E faʻafefea ona kuka kuka i luga o le fructose?

Toto strawberries, aveese le taʻi, fufulu, tuʻu i totonu o se meaʻai, ma faʻagogo. Mo le saunia o le fructose jam, e tatau ona faʻaaoga fua (ae le o le lapisi) ae le o le vevela o fua.

Taʻu le sipuni. Ina ia faia lenei mea, sasaa le fasila i totonu o se apa, faʻaopopo le vai, tuʻu i luga o se afi ma aumai i se vevela.

Tuu fua o fua ua uma ona saunia muamua i totonu o se vavao ma le siva, aumai i se vevela ma kuka i luga o le vevela vevela mo le 5-7 minute. I lenei laasaga o sauniuniga o le fructose jam, e tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa le taimi, talu ai ona o le umi o le faʻaaliga i le maualuga o le vevela, o le tikeri ole suamalie o le fuasini ua faʻaitiitia.

Ave ese le siamu mai le vevela, ia faʻamalo malie, ona sasaa lea i totonu o fagu mamago (0.5 l poʻo le 1 l) ma ufiufi i le faʻavaa.

Sterilize fagu o le fructose jam i totonu o se apa lapoa ma le vai inu i luga o se afi laitiiti, ona feliu i luga ma tuu i se nofoaga malulu.

Ata na saunia e Lokesh Dhakar

Fructose Jam - fua ma currants

Fructose Jam Meaʻai:

- Blackcurrant - 1 Kilogram,

- Fructose - 750 kalama,

- Agar-agar - 15 grams.

E faʻafefea ona kuka kuka i luga o le fructose?

Vavaeese ia vine mai lala ma fufulu lelei i lalo o le vai malulu, ona lafo lea i totonu o se paluga ina ia tele le suavai e sau mai le tioata.

I le taimi nei, e tatau ona e tipi le currants i soo se auala talafeagai mo oe, mo se faataitaiga, faʻaaogaina o se mea e fai ai meaʻai poʻo se mea e faʻaleleia.

Matou te faʻafeiloaʻi le meaʻai i le meaʻai, faaopoopo le fructose ma agar-agar, faʻafefiloi. Matou te tuʻu le pamu i luga o le vevela vevela ma aumai le masini i se vevela, i le taimi lava e oʻo mai ai faʻavavelala, aveese mai le vevela.

Matou te salalau le vevela jam i luga o fagu ua faʻafefiloi, vavalalata i paʻu ma tuʻu ai le mafanafana, liliu le fagu ile pito i lalo.

Manatua: i luga o faamanuiaga o le fructose

Fructose faamamafa atoatoa le tofo ma le manogi o vine ma fua. Ae ui i lea, e taua le manatuaina e faʻamalamalamaina le siama, faʻapea foʻi ma faʻapuupuu lona ola. Ae ui i lea, o le fructose jam e vave tele ma e faigofie ona saunia e mafai ona e kukaina i ni laasaga ma faʻaauau pea ona faʻaaogaina mea aoga. I le ala, ia manatua e na o le faagasologa o le faia o le strawberry jam o le fructose e amio e pei o le suauu.

Fructose meatotino

O lea ituaiga i luga o le sikeri e mafai ona faʻaogaina e tagata o soo se vaitausaga. Fructose o se oloa e maua ai le hypoallergenic, o lona tino ua gaosia i le tino e aunoa ma le auai i le inisalini, lea e taua mo le maʻisuka.

E le gata i lea, o fua taitasi e faigofie ona saunia ma e le manaʻomia se umi umi i le ogaumu. E mafai ona kukaina saʻo i nisi laasaga, faʻataʻitaʻi i vaega.

A filifilia se fua patino, e tatau ona e mafaufau i nisi o mea:

  • O fualaau suamalie e mafai ona faʻaleleia ai le tofo ma le manogi o togalaau ma vine vao. O lona uiga o jam ma jam o le a sili atu ona lelei,
  • O le fructose e le malosi e pei o le suka. O le mea lea, o le jam ma le jam e tatau ona kuka i ni mea laiti ma teuina i totonu o le pusaaisa,
  • Sugar e faʻamalamalama le lanu o vine.O le mea lea, o le lanu o le siama o le a ese mai se oloa faapena e faia i le suka. Teuina le oloa i se nofoaga malulu ma pouliuli.

Fructose Jam Recipes

E mafai ona faʻaaoga e le fructose jam recipes soʻo se fua ma fua. Ae ui i lea, o ia fualaʻau ei ai se tekinolosi faʻapitoa, tusa lava po o le a le mea e faʻaaogaina.

Ina ia faia le fructose jam, o le ae manaʻomia:

  • 1 kilokalama o vine po o fua,
  • lua ipu vai
  • 650 gr fructose.

O le faasologa mo le faia o fructose jam o loʻo mulimuli mai:

  1. Muamua e tatau ona faʻamama lelei fua ma fua. Afai e tatau ai, aveese ia ponaivi ma paʻu.
  2. Mai le suauu ma le vai e te manaʻomia e kuka ai le sipuni. Ina ia maua ai le tele, e mafai ona e faʻaopopo: gelatin, soda, pectin.
  3. Aumai le sipuni i se vevela, faʻanoanoa, ona kuka ai lea mo le 2 minute.
  4. Faaopopo le sipuni i fualaʻau kuka kuka, ona toe kuka lea ma kuka mo le 8 minute ile vevela vevela. O togafitiga uumi mo le umi o le togafitiga e tau atu ai i le mea moni e leiloa e le fructose ona meatotino, o le mea lea e le kuka ai le fructose jam mo le silia ma le 10 minute.

Fructose apple jam

Faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le fructose, e mafai ona e faia e le gata i le siamu, ae faʻapea foʻi le jam, lea e fetaui lelei mo le maʻisuka. E tasi le fua masani lauiloa, o le a manaʻomia ai:

  • 200 kalama o le sorbitol
  • 1 kilokalama o apu
  • 200 kalama o le sorbitol,
  • 600 g o le fuafasi,
  • 10 kalama o le pectin poo le gelatin,
  • 2.5 ipu vai
  • citric acid - 1 tbsp. se sipuni
  • se kuata teaspoon o le susu.

E tatau ona fufuluina ia pelesa, peʻe ma vele, ma faʻamaʻi vaega e aveesea ma se naifi. Afai o le peel o apu e manifinifi, e le mafai ona e aveesea.

◊Oti le apu i fasi pepa ma tuʻu i totonu o fagu. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona kukaina apu, tipi i totonu o se mea e faʻaleleia pe faʻapipiʻi.

Ina ia faia le siva, e tatau ona e faʻafefiloi le sorbitol, pectin ma le fructose i ni ipu tioata se lua. Ona liligi lea o le sipuni i apu.

O le pan o loʻo tuʻuina i luga o le ogaumu ma faʻapipiʻi le masini, ona faʻaitiitia ai lea o le vevela, faʻaauau pea le kuka jam mo le isi 20 minute, faʻaosoosoina e le aunoa.

O le kulimi Citric e faʻafefiloi ma soda (afa ipu tioata), e sasaa le suavai i totonu o se pani ma siamu, lea ua uma ona kuka. O le kulimi Citric o loʻo faʻaogaina iinei, o le soda e aveesea ai le malosi o le eletise. Mea uma e fefiloi, e tatau ona e kuka isi 5 minute.

A maeʻa ona aveese le palu mai le vevela, e tatau ona faʻaliliu le pa.

E faasolosolo lava, i ni vaega laiti (ina ia leai se tioata), e tatau ona e faʻatumu ipu fagu i totonu o le kulimi, ufiufi i luga o faʻavaa.

O lapisi ma le siamu e tatau ona tuʻu i totonu o se atigipusa lapoa i le vai vevela, ona pasteurized i luga o le vevela vevela pe a ma le 10 minute.

I le faaiuga o le kuka, latou te tapunia ia fagu i le faʻaofuofu (pe faʻasolo i luga), liliu i luga, ufiufi ma tuʻu ai latou e faʻamalolo atoa.

O ogalaau o siamu o loʻo teu i se mea malulu, mago. E masani lava ona mafai mulimuli ane mo le maʻisuka, aua o le fua e aofia ai le suka!

Pe a fai ni siamu mai apu, e mafai foi ona aofia i le fua le faaopoopoina o:

  1. afamoni
  2. fetu o le tino
  3. lemoni zest
  4. fale fou
  5. Anise.

Folaose-based jam ma lemoni ma pika

  • Pipi moa - 4 kg,
  • Lemoni mata - 4 pcs.,
  • Fructose - 500 gr.

  1. Vaʻai e tipi i ni vaega tele, na faʻasaʻoloto mai fatu.
  2. Tipi leona i vaega laiti, aveese nofoaga papaʻe.
  3. Faʻafefiuʻi lemoni ma pikago, faʻatumu i le afa o le fructose o avanoa ma alu i le po i lalo o le tapuni.
  4. Cook jam i le taeao i le vevela vevela. A uma le fufuluina ma le aveeseina o le pulu, faʻavela mo le isi 5 minute. Faʻaliliu le jam mo le 5 itula.
  5. Faʻaopopo le fructose toe totoe ma toe faʻapala. A mavae le 5 itula, toe fai le faagasologa.
  6. Aumai le siamu i se vevela, ona sasaa lea i totonu o fagu vai.

Fructose jam i le strawberries

Fua fua ma mea nei:

  • strawberries - 1 kilokalama,
  • 650 gr fructose,
  • lua ipu vai.

E tatau ona vili, selesele, aveʻesea laau, ma tuʻu i totonu o se fafie.Mo lapisi e aunoa ma le suka ma le fructose, na o le paʻu, ae le o fua o fualaau aina.

Mo le siva, e tatau ona e tuu le fructose i totonu o se apa, faaopoopo vai ma aumai i se vevela ile vevela vevela.

Laʻau tuʻu i totonu o se saulaʻau ma se siva, faʻafela ma kuka i luga o le vevela vevela mo le tusa ma le 7 minute. E taua le mataʻituina o le taimi, aua o le faʻamalosia o togafitiga o vevela, o le suamalie o le fructose e faʻaitiitia.

Ave ese le siamu mai le vevela, tuu le malulu, ona liligi lea i totonu o fagu mama ma mama ma ufiufi i le faʻavaa. E sili ona lelei le faʻaaogaina o apa ole 05 poʻo le 1 lita.

E mafai ona faʻamamaina muamua le pusa i totonu o se ipu tele o le faʻafefe vai i luga o le vevela vevela.

O faʻasao faʻamaʻi e tatau ona teuina i se nofoaga malulu pe a uma ona sasaa i totonu o fagu.

O se suka e suitulaga e pei o le fusi vine ua lauiloa mo le tele o tausaga. O le tele o faʻatau faleoloa o loʻo i ai ni vaega faapitoa e aoina ituaiga uma o suti ua saunia ma lenei tagata suamalie.

O loʻo faʻatulagaina e avea o meaʻai, maʻisuka, e le afaina ai le soifua maloloina ma le tino. A uma mea uma, o loʻo i ai le talitonuga lautele o le fructose, e le pei o le sucrose, e gauai e aunoa ma le auai o le inisalini ma faʻalautele lemu le maualuga o le suka.

Ae o le mea lena? O le a tatou iloiloina i nisi auiliiliga pe aoga le fuafasi mo le maʻisuka ma pe faʻapefea ona faʻaaoga saʻo.

O fualaau suamalie o loʻo maua i fua uma, vine ma le tele o fualaʻau.

O le a le vailaʻau?

Levulose o se vaega o le mole moletini.

Fructose (levulose poʻo fualaau suamalie) o le monosaccharide faigofie lea, o le isomer glucose, ma se suamalie suamalie. O se tasi lea o le tolu ituaiga o vailaʻau faʻamalosi e maualalo maualalo mole mole o loʻo faʻaaogaina e le tino o le tagata ina ia maua ai le malosiaga e tatau ai mo le faʻatinoina o le olaga.

Levulose e matua salalau lava i le natura, e masani lava ona maua i vaega nei:

O le aofaiga talafeagai ole anotusi o lenei gaʻo i le tele o mea natura e mafai ona maua i le laulau:

Tuua Lau Faamatalaga