Chicory mo le maʻisuka ituaiga 2

Chicory mo le maʻisuka e aoga tele, o loʻo i ai sona tulaga uigaese ma mea aoga.

E taua le iloa poʻo le a le mea e aofia ai chicory, o le a lona faʻaoga i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 ma pe o le a le mea e mafai ona fai. Auiliiliga o loʻo tuʻuina atu i lalo.

Calories per 100 gGISquirrelsFatsCarbohydrates
11 kcal300.1 g0 g2.8 g

O aoga o le inu

O le vai o loʻo i ai le tele o inulin e manuia ai le tino. Aʻo faʻamamago, faʻaaogaina le chicory o se mea sili lea i meainu inu. O le aʻa e faaleleia ai le tofo ma le manogi. E mafai ona e 'ai aʻa poʻo lanu lanumeamata. O loʻo galulue le au faʻatoʻaga i le fausiaina o isi vailaʻau.

Calories per 100 gGISquirrelsFatsCarbohydrates 11 kcal300.1 g0 g2.8 g

E faʻafefea ona inu

E tatau ona taulimaina ituaiga o chicory o loʻo faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi i aso nei. Mea e mafai ona faʻaaogaina e faigofie tele ona faʻaaoga, e mafai ona e faʻatau i latou i se fale talavai poʻo isi faleoloa. O mea leaga o isi vaega o loʻo faʻaaogaina i le saunia o se paluga solubles, o lea e le mafai ai ona taʻua i latou o le natura.

O le chicory insoluble e faʻaaogaina mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka poʻo isi faʻamaʻi. O fua mo le faia o meainu e ese. O aʻa ma isi vaega o le laau e faʻaaogaina e fai ma faavae.

  • O le suka e saunia mai le gaʻo lelei po o le aʻagogogogo mama. 2 tbsp. 1 lita o le vai vevela ua sasaa atu i totonu o le pusa eletise. O le suka e kuka i le vevela vevela mo le 15 minute, faʻamaʻe, fufulu, faʻaalu 100 ml 3 taimi i le aso ao leʻi faia le taumafataga mo le 1 masina.
  • O se fua faigofie e saunia mai aʻa aʻa i le vai inu. E kuka le paluga mo le 5 minute ile vevela vevela. Afai e te faaopoopoina le susu, atonu ei ai ni faafitauli i le toto.
  • Tincture o le chicory ma isi togavao. 2 ti. faletalaʻau aʻa, mint, juniper ua fefiloi. 350 g vai ua faaopoopo, tuu mo le 3 itula. O le tincture ua faʻaalia, faʻaaoga 3 taimi i le aso ao lei faia ni taumafataga mo le 3 vaiaso.

E mafai ona e faʻaaogaina se teuteuga o chicory pe a uma le faʻatagaga a se fomaʻi.

I le maʻisuka ituaiga 1

O le laau e faʻaaoga e puipuia ai le maʻisuka ma faʻaitiitia ai le malosi o faʻamaoniga pe a oʻo mai faʻafitauli.

E fesoasoani le laau e faʻaititia le aofaʻi o le kulukose i totonu o le tino, aua e iai lona faʻaoga o le hypoglycemic. O le mea lea, e fautuaina e faʻaaogaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Faatasi ai ma togafitiga o le ituaiga 1, o le chicory e mafai ona faʻaititia ai le tele o insulin mo le injections. O le malosi o feeseeseaiga i le aofai o le kulukose e faaitiitia.

I le maʻisuka, faʻaleleia metabolic faagasologa lelei, gaʻo ma gaʻo sili atu ona lelei. O le mea lea, o meaai maualalo-calorie e lava lea e faʻavave ai. O lenei mea moni e taua i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2.

I le maʻisuka ituaiga 2

I le maʻisuka ituaiga 2, o faafitauli e tulaʻi mai ma le toto totoʻa, o le tele o le okesene i le toto ua faʻaititia. Chicory fesoasoani e foia lenei faafitauli.

Fomai fautuaina e aofia ai le chicory i le maʻisuka ituaiga 2. I le faʻaaogāina o lenei mea, e mafai ona faʻaititia le aofaʻi o le inisalini, e faʻavasega ai le aofaʻi o suka.

E lava le inu 2 ipu i le aso, afa o le sipuniti ua solo i le 200 ml o vai. A maeʻa le 3-4 vaiaso o le faʻaaogaina i aso uma, o se malologa o le 10 aso e faia. O se finau o le a fautuaina tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi e uiga i lenei mea.

O le inu e afaina ai le tino e pei ona taua i lalo:

  • puipuiga faʻamalosi, faʻamalosia le toto,
  • e sili atu ona lelei le faʻaogaina o le tino
  • o le gaioiga o le faʻaogaina o le toto e faʻapitoa, faafetai i le vasodilating aafiaga.

O Chicory e fesoasoani e faʻaitiitia le afaina, faʻaitiitia le fiva, faʻaleleia le faʻalaumalieina ma le pancreas.

I le maʻisuka ituaiga 2, o se chicory decoction e fesoasoani e aveesea le mamafa, faaleleia le metabolism.

Contraindications

Chicory e mafai ona afaina ai le tino ma le manava o le manava, gastritis, ma faafitauli faʻalavelave i vaʻa toto. O le mea lea, e tatau ona e mautinoa e leai ni faʻamaʻi muamua aʻo leʻi faʻaaoga.

O le tino o le tele o gasegase e faʻafefeina aʻafiaga o laau i luga o le tino. E le mafai ona e inu i mea teuteu ma le le lava o le tagata, le tali atu.

E le mafai ona e inu i se teuteuga o le chicory ao faagasolo se vasega o togafitiga faʻamaʻi siama ina ia le faʻaitiitia le aoga o fualaau.

Faamanuiaga i le Laau mo le maʻi suka

O Chicory e tele mea aoga e mafua mai i se aafiaga lelei i luga o le popole, cardiovascular system and immunity. Ua inu i le le mautonu ma le le fiafia ona o le leai o caffeine.

O le aʻa o le laau e aofia ai vitamini B, lea e maua ai le malosi o meatotino ma faamalosia ai le puipuiga. O le mea lea e le faʻafesagai ai le maʻisuka ma le ituaiga 2.

O le suamalie o le inu e mafua mai i le i ai o inulin i totonu, e aoga mo tagata gasegase. O le polysaccharide e faʻateleina le vave faʻafuaseʻi o se lagona o le atoatoa, ma o se tagata na te 'ai tele. Ona o le aafiaga o le diuretic, e aveesea e le laau le toxins mai le tino, e taofia ai le atinaʻeina o pateni fou.

Chicory e faʻaitiitia le toto kullukose ma fesoasoani e faatumauina i totonu o taʻaloga masani. O le mea lea, o le faʻaaoga masani o se vaiinu mai le aʻa o le laau o le a fesoasoani e puipuia ai vaega o le hyperglycemia ma o le a avea o se puipuiga o le maʻisuka malosi (DM).

E lelei le sosoble chicory?

E mafai ona ou inuina le meaʻai i le maʻisuka ituaiga 2? E toʻatele e finau: mai le faʻaaogaina o le vaiinu e leai se uiga. O se mea sese lenei mea! O aʻa e tumau ai meatotino taua i soo se ituaiga. O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o chicory i le maʻisuka e tutusa ma isi ituaiga o meainu. O le faʻaaogaina tele o le a afaina ai le loto ma toto toto.

Mai se eletise eletise e sili atu ona faigofie le saunia o se mea manogi suamalie, o le tele o faamanuiaga e tele. Liligi i totonu o se ipu, sasaa vai inu ma fafagu. Faʻaopopo le susu mo le maʻisuka e le fautuaina: o loʻo aofia ai meaʻai gaʻo, lea o le a faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o le suka i inulin, ma o le a itiiti lava le aoga o togafitiga.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala fiafia - o le Endocrinology Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalosi e puipuia atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua mafai ona maua se fofo - TUSI!

O le a le tele o le chicory e maua i le maʻisuka? O fomaʻi fautuaina e inu 1 ipu ipu inu suamalie i le aso. E sili atu ona le manaomia le tele o le masani.

E faʻafefea ona inu le paluga e faʻaititia ai le kulūkose?

Mafaufau i fualaʻau e fesoasoani e toe faʻafoʻi le kulukose o le toto i mea masani ma faʻafefe ai aʻafiaga faafuasei i le suka.

  1. Faʻafefiloi le chicory, rosehip, vao o le leoleo mamoe, pei o le vine, mint ma le tumutumu o vae mai le ratio 3: 2: 1, faʻafefiloi lelei. 2 sipuni tele o le aoina mo le 1.5 kapu o le vai inu ma tumau i totonu o se vevela (sili atu ile 3 itula), ona aʻafia ai lea. Inu i sina vaega itiiti o le aso.
  2. Afai e tuufaatasia le hyperglycemia ma le mamafa o le mamafa o le tino, e ese le saunia o le chicory i le maʻisuka: 1 le sipuni sipuni o aʻa o le eleele e kuka i le 0.5 lita o le vai mo le 10 minute. E inu pei o le lauti poʻo le kofe ao leʻi faia se taumafataga. O sea inu o le chicory e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafua ai le suamalie, ma e ai le tagata e itiiti - o le mamafa ua paʻu.
  3. Faʻasaʻo le vailaʻau o le toto ma le laumei. Ave ni vaega se lua o aʻa o chicory, burdock ma flaxseed ma le 7 vaega o lanu lanu moana. Faʻaosooso lelei le paluga. 3 teaspoons o le aoina mo le 0.5 lita o vai inu ma tuu mo le afa aso i se nofoaga pogisa. Ave le afa ipu i le taeao ma le afiafi.
  4. E mafai ona e faʻaaogaina le chicory i le stevia - suia ai le suka. O aoga o le tuufaatasiga e tele: o le vai e fesoasoani e faatumauina maualuga le kulukose toto.
  5. Chicory i le maʻisuka ma le soya, popo ma isi ituaiga o susu e fesoasoani i le faʻaitiitia o le suka ma faʻaitiitia ai le mamafa ona o le faʻamalosia o metabolic process in the body.

Ia faaeteete

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i ituaiga eseese o faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave ona faʻaleagaina le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua manuia i le faia o se vaifofo lea e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka.

O le polokalama fomaʻi o le "Healthy Nation" o loʻo amata nei, i totonu o le faʻatulagaga lea ua tuʻuina atu ai lenei vailaʻau i tagata uma o le Russian Federation ma le CIS - NO . Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii le 'upega tafaʻilagi aloaia a MINZDRAVA.

Chicory ma le maʻitaga

Chicory e faatagaina i le taimi o le maitaga - e le afaina ai le pepe faatoa fanau mai ma le tino o le tina. O tamaitai "i le tulaga" e tatau ona faatapulaaina le kofe ma le lauti, ae o mea aoga o le chicory o le a fesoasoani ia i latou o loo faatalitali i se pepe: o le vai e aofia ai vitamini ma meaʻai e faamalosia ai le tino.

O nisi o mea totino o le laau e lua aoga: puipuia o le anemia, faʻamalosiina o le tino, ma isi. Mo le puipuia o meatotino taua o aʻa, aua le faʻaaogaina i le vai inu.

I nisi o tulaga e le masani ai, e afaina ai fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka. Aemaise lava, pe a fou le inu. I se tulaga lautele, o se tamaitai "i le tulaga" o loʻo mafatia i le maʻisuka e tatau ona mataituina ma le totoʻa ia faailo o le tino, aemaise lava le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Faʻamaia le loto, o le inu e leaga.

O le mea lea, o le tali i le fesili pe ono mafai ona inuina se vai inu mo le maʻisuka o le tele o tulaga lelei. Mataʻituina lou soifua maloloina: o le faʻamaʻi e le faʻamagaloina se uiga le talafeagai.

Fetufaai ma uo:

Matou tusitusi

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou togiina au lava ia i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele. Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, na toe foʻi mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia atili, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu i le atunuu i aso uma, matou te taitaia se olaga malosi ma loʻu toalua, malaga tele. E maofa tagata uma i le auala ou te tausisia ai mea uma, i le mea e maua ai le malosi ma le malosi, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

Chicory o se laau meli ma mea faʻamalolo. E masani ona faʻaaogaina i le kofe ma fale faʻafiafia.

O le oloa e faalua ona aoga mo le gaʻoina: pectin i lona tuufaatasiga e faʻaleleia le metabolism, aveese le toxins ma le cholesterol mai le tino, ma faʻamalolo le microflora o le intestinal.

O se vaiinu e faʻavaeina i luga o loʻo fautuaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O loʻo i ai inulin, o loʻo i ai se suamalie lelei ma e le aofia ai le suka.

Faʻaaogaina o mea totino o aʻa

Tala o le au faitau

Tuʻua le maʻisuka i le fale. E tasi le masina talu ona galo ia te aʻu le oso i le suka ma ave le inisalini. Oi, pe na faapefea ona ou mafatia, faʻavaivaia pea, valaau faʻafuaseʻi. E fia taimi na ou alu ai i le endocrinologists, ae na o le tasi le mea latou te fai mai - "Ave le insulin." Ma o lenei ua 5 vaiaso ua mavae, e pei o le toto maualuga o le suka e masani lava, e le o se tui se tasi o inisalini ma faafetai uma i lenei tusiga. O tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona faitau!

O le oloa e iai sona aafiaga lelei i luga o le popole, puipuia ma le cardiovascular systems. O le mea na suia ai le kofe na faia mai ai e le oi ai le caffeine, o lea e mafai ai ona onā e tagata o loʻo mafatia mai le ulu o le ulu, le toto maualuga, le siva ma le neurasthenia.

O loʻo i ai vitamini o le vaega B, faʻamalosia le malosi o le tino ma le malosi, faʻamalosia le faʻaoga o le tino. E aofia ai foi le masima, iron, manganese, phosphorus ma le sodium.

O mea faʻamalolo o le vailaau faʻasaina o le vasodilating, antipyretic, anti-inflammatory and soothing.

Le aoga o le chicory mo le mamafa o le mamafa

Inulin, o loʻo taʻua i luga, e tuʻuina atu le suamalie suamalie e aunoa ma ni calorie faaopoopo, lea e aoga mo tagata lautele. O le vailaʻau e faʻateleina ai le faʻavavevave, o lea e faʻaaoga ai e tagata tomai faapitoa i meaʻai e faʻaitiitia ai le mamafa.

Faʻasolosolo

I lenei pepa, o le oloa o loʻo tumau pea meatotino faʻamalolo, ei ai sona aoga aoga i luga o le galuega a faʻaoga uma ma okeni. O ona aogā ma faʻalavelave e talitutusa ma na o loʻo talanoaina i luga. O le faʻaaogaina tele e taufaamatau ma ni aʻafiaga le lelei. Faʻailoaina i tagata o loʻo iai faʻamaʻi o le cardiovascular system.

O le chicory soluble e ese mai le masani masani i le faatauina atu o le meaʻai e 'ai: e tatau ona e sasaa i totonu o se ipu paʻu, sasaa vai ma faʻafefe.

O le a le mafuaʻaga o le gau o lauulu i tagata gasegase i le maʻisuka? Mo oe, ua matou saunia se auiliiliga auiliili i lenei mataupu.

Mo le gau o le mamafa, matou te fautuaina lenei fua:

  • Faʻasolo 2 sipuni tele o aʻa o chicory i le 1 lita o vai.
  • Suauu ile vevela vevela mo le 10 minute.
  • Inu se decoction o le afa ipu ipu 30 minute aʻo lei faia se taumafataga, 2-3 taimi i le aso.
  • O le vasega e tumau i le 1-2 vaiaso, ona fai lea o se malologa.

O aʻa laau e mafai ona sui i le paʻu eletise. I lenei tulaga, ia maitauina ia tui ua faʻamaonia e le gaosi oloa i le afifiina.

Recipes mo le faʻaitiitia o le suka

Luga o le Rosehip

  • Faʻafefiloi 3 sipuni tele o vao vao, rose vao, taga o le faifeʻau, vao.
  • Faʻaopoopo 2 sipuni tele o le mint ma se sipuni o goose cinquefoil.
  • Ave le 2 sipuni tele o le aoina, sasaa 300 ml o le vai kuka.

Faʻataʻoto i se vevela mo le 2-3 itula, faʻanoanoa aʻo leʻi aveina. Inu i le ao, i le va o taumafataga. Fautuaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Teu meainu i susu

  • Sasaa se sipuni o chicory soluble i totonu o se lita o vai inu, faaopoopo le susu po o le meli ia tofo.
  • I totonu o se ipu vai susu, faaopoopo le kuata o le sipuni o le paʻu, 2 sipuni tele o le meli.

Slimming broth

Fufulu le sipuni o le eleele i le 0.5 lita o le vai, faʻapipiʻu mo le 10 minute. Faʻamalie e toʻa mo le afa itula, inu nai lo lauti ma kofe. O le taimi sili e ave ai ao le i ai meaai, o le a vave ona i ai le satu, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le mamafa.

Folauga o le Blueberry:

  • Ave le 2 sipuni tele o aʻa o le chicory ua mamago, burdock, ma le flax fatu.
  • Faʻafefiloi ma le 7 sipuni vavalaʻau o launiu.
  • Vavaeese 3 sipuni tele o le aoina, vaevae le 0.5 lita o vai inu.
  • Tuu le faʻaaogaina mo le 10-12 itula i se nofoaga pogisa.
  • Loto, ave le afa afa ao leʻi faia taumafataga i le taeao ma le afiafi.

O loʻo maua le oloa i luga o supamaketi shelves i matagaluega mo le maʻisuka. E mafai foi ona faatauina i faleofe kofe ma falemaʻi. O le tau mo se afifi e tusa ma le 100 kalama o le 50-100 rubles.

E te iloa le masani o le maʻisuka i fafine? O le tali o iinei.

E i ai sau pepe? Vaʻaia o ia ma faia le maʻisuka. e puipuia ai le atinaʻe o le faʻamaʻi.

O loʻo i ai se paluga faʻamalosi i luga o le faʻatau atu i rosisi ma laumei, ua saunia mo le taumafa. O le taimi masani o le inu o le ava o le a manuia ai le maʻisuka, talu ai o nei vaega o loʻo i ai mea e faʻamaonia ai le suka toto.

E te fiafia i le tusiga? Taʻu i au uo e uiga i →

O aoga ma mea leaga o le oloa

O lea, ituaiga 2 maʻisuka i le 95% o mataupu e atiaʻe e tetee atu i le pito i luga o le tele o meaʻai gaʻo po o vice versa - ona o le vevela tele.

O lona uiga, o le maʻi e afua ona o se faaletonu o le mea e afaina ai le tino po o sina gaioiga faaletino.

Chicory. i le isi itu O se mea e sui ai le kofe lauiloa e leai se caffeine. O lona aʻa o loʻo i ai mea aoga nei:

  • faʻamalosiina o le puipuiga o le tino (ona o le faʻamautuina o le toto),
  • aafiaga lelei i luga o le tino,
  • faʻalavelave faʻapitoa o le cardiovascular system (ona o le vasoconstrictor aafiaga).

O Chicory foi e galue o se antipyretic, anti-inflammatory. Ma ona o le i ai o se numera tele o vitamini B, magnesium, fluorine, manganese, iron, sodium, phosphorus - e faʻafaigofie ai le faʻaogaina o le tino, pancreas.

O se vaiinu mai le chicory e masani ona faʻaaogaina mo le gau o le mamafa. O lenei gaioiga o ia e fesoʻotaʻi saʻo ma le faʻamautuina o le metabolism (e aofia ai i le intercellular level).

Ae peitai, e mafai foi ona afaina ai chicory. O se mea matautia le ave i veins varicose, o le afaina (o le lamatiaga o le tafe toto), ma le gastritis (talu ai e afaina ai le mucosa gastric). Ua faamautinoa mai foi e saienitisi afai e masani ona aofia ai chicory i le taumafataga, ona sosoo ai lea ma le 2-3 tausaga e mafai ai ona atiaʻe se vaega o le faaletonu o le endocrin system, faapea foi ma se faaitiitia o le gaioiga o suauu toto mo vitamini.

O lea, ao leʻi aofia ai i le taumafataga, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi ma le aofia ai le i ai o faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le faʻaopoopoga o le toto i totonu o toto toto (veins veinsose, maualuga maualuga, vaʻavaʻalo, varicocele, hemorrhoids ma isi).

Faʻatulagaina o Mea

O le faavae o le chicory o le protein ma tannins. I se faʻamasinoga maualalo, e aofia ai glycoside, intibin, inulin, lea e na o le saofaga i le faʻamautuina o le pancreas ma lauroid glands.

O laulaau fou o le laau o loʻo aofia ai foi i le tele o suauu paluka, acidic ascorbic (lea o tala mo lona tofo fiafia ma le oona).

Aofai o calories (e aofia ai le faʻamagogo faʻavae) e na o le 21 kkini mo le 100 kalama. Protein - 1.7 kalama, o meaʻai gaʻo - e oʻo atu i le 4 kalama, gaʻo - e oo i le 0.2 kalama.

O vitamini i chicory e aofia ai: A (286 μg), B (3.8 mg), E (2.3 mg), K (298 μg), PP (1.5 μg).

Basis - B vitamini (aemaise lava, B9. I totonu5 ) O le mea lelei lea e aafia ai le galuega o le cardiovascular ma le endocrine.

Ma talu ai ona o le aofia ai o le tele o metals, o le faʻaaogaina o chicory ei ai sona aafiaga lelei i le faʻasaina o le metabolism (e aofia uma ai le magnesium ma le sodium, phosphorus).

O le faʻamatalaga faʻamalosi o le inu ua maeʻa ma le chicory e oʻo atu i le 30 iunite. O lenei vai inu suamalie e tatau ona sasaa atu ile vai e leai se vai (o le sili sili ona lelei e 60-70 tikeri Celsius).

O le a le tele e mafai ona maua ai se faʻataʻitaʻiga mo se faʻamaʻi?

E tele fomaʻi e fautuaina e aofia ai le chicory i le meaai autu.. talu ai faatasi ai ma lona fesoasoani, e mafai ona faʻaititia le maualuga o le maualuga o le inisalini, ma faʻamaonia ai le maualuga o le suka i le toto. E le gata i lea, i le 1993, o le aoina o fualaau aina mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 na pateniina e le Matagaluega ole Soifua Maloloina. Ioe, o le chicory o loʻo aofia ai i totonu.

Ae o lona laasaga fautuaina, ona 2 ipu i le aso o le a sili atu nai lo le (1/2 teaspoon o le soluble base i le 200 ml o vai). E le tatau ona sili atu. O le auala faatagaina o le "togafitiga" e na o le 3-4 vaiaso, pe a maeʻa ona faia se malologa ia le silia ma le 10 aso. O le a faʻauʻuina oe i se tagata e finau i tua.

Taua: O le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona mafua ai faʻafitauli i le cardiovascular system poʻo le maualuga o le okesene o le toto. I ia tulaga, o se mea inu mea inu ua solia!

Chicory Beverage Recipes

  1. O le auala pito sili ona faigofie mo le saunia o se vaiinu mai le chicory o le faʻaaogaina lea o lona vai mago (saluina i faleoloa masani ma falemaʻi):
    • i totonu o se ipu vai vevela (60-70 tikeri) faaopoopo le ¼ teaspoon o le chicory soluble,
    • faaopoopo 1-2 teaseti o le meli,
    • filifili faʻaopopo se pine o le mint.

O le inu e le fautuaina i totonu o le tasi gulp, ae mo le itula, i nai sipuni laiti. E talafeagai mo le faʻavaveina (ae puupuu) le faʻaitiitia o le toto suka.

  • Fried chicory saunia i se auala e ese le eseese. O lenei mea e manaʻomia:
    • Tipi le ½ sipuni o le laʻau faʻavela i luga o se kolati kofe poʻo le faʻaaogaina o se mea e gaosia (e tatau ona i ai le gaioiga ole malepe),
    • o le taunuuga o le masini e sasaa mai i vai inu ma kuka mo le 3 minute ile vevela vevela (pei o le kofe masani),
    • pe a uma ona faʻaliliu i lalo - faʻaopoopo se pine (i luga o le pito o le naifi) o le kinamona ma faʻafefiloi ma le faaeteete,
    • meli - ia tofo (ae le sili atu i le 2 teaseti).

    E taua le matauina o le tele o le ola maloloina o vitamini e teuina i totonu o se vai inu, o le mea lea o le mea lea e fai ai le kuka e tatau ona sili atu. O lenei vaiinu e lelei mo le faʻamautuina o le gaioiga o le endocrine ma le cardiovascular systems.

  • Ma iinei mo le gau o le mamafa ma le maʻisuka ituaiga 2, o le filifiliga pito sili ona lelei o se ipu lanu moana. Ua saunia e pei ona taua i lalo:
    • ½ sipuniti o chicory soluble, o se pine o fatu o le flax, o se laʻau mamago ma se sipuniti (e aunoa ma se mauga) o blueberries (e mafai ona fou, ae kuka i se tulaga mama) e manaʻomia,
    • o le mea e maua ai le faʻafefiloi e sasaa i le vai vevela, tapuni faʻatasi ma se tapuni i luga ma afifi i se solo solo,
    • faʻamalosi - ia le itiiti ifo i le 2 itula (seia maeʻa maeʻa).

    A maeʻa - inuina le vai, 'ai le' ai (o le a tofo e pei o le manava). Na ona sasaa le paluga e le o le vai inu, ae ia faigofie ile vai vevela (ia oʻo ile 70 tikeri).

    Faʻailoga talafeagai

    E matua faʻasaina le aofia ai o le chicory i le taumafa (e aofia ai le inu) mo faʻamaʻi nei:

    • veinsose veinsose,
    • afaina toto
    • toto maualuga
    • gastritis (e aofia ai lona foliga catarrhal, lea e mafai ona tupu e aunoa ma ni faʻamatalaga iloga),
    • paʻu peptic o le manava poʻo duodenum,
    • maualuga maualuga o vitamini A i le toto (sili atu i tamaiti).

    O le taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona avea ma tagata tausi meaʻai poʻo le endocrinologist.

    Aofaʻi, chicory i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ma e tatau ona aofia ai i le taumafataga, ae na o le leai lava o ni faʻamaʻi. E itiiti lava le faʻafaigofieina o le maualuga o le toto toto, ma o le mea pito sili ona taua - e sili atu le maualuga o le vaega o meaʻai.

    O lenei mea o le a fesoasoani i le aveesea o le mamafa poʻo le maua i le fua faʻatatau. E sili ona lelei le suʻega i vasega pupuu o le 2-3 vaiaso (e oo i le 2 ipu i le aso).

    Tusi ni faaiuga

    Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

    Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

    Afai na maua uma vailaʻau, e naʻo se taunuuga le tumau, o le taimi lava e taofi ai le meaʻai, o le faʻateleina o le faʻamaʻi.

    Pau lava le fualaau na maua mai ai iuga taua o DIAGEN.

    I le taimi nei, ua na o le pau lenei o fualaau faasaina e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O le DIAGEN na faʻaalia ai le malosi tele i le amataga o le maʻisuka.

    Na matou talosagaina le Matagaluega o le Soifua Maloloina:

    Ma mo le au faitau o la tatou 'upega tafaʻilagi ua i ai nei le avanoa e maua ai DIAGEN TUSI!

    Faʻalogo! O mataupu o le faatauina atu o aitalafu a le DIAGEN ua sili atu ona masani.
    E ala i le tuʻuina o se poloaiga e faʻaaoga ai sootaga o loʻo i luga, ua faʻamautinoa oe e maua se oloa lelei mai se gaosiga faʻapitoa. E le gata i lea, faʻatau i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, e te maua se faʻamaoniga o se tupe faʻaalu (e aofia ai tau o femalagaiga), pe afai o le vailaʻau e leai se faʻamalositino.

  • Tuua Lau Faamatalaga