Aisea e 'ai ai quinoa?

O le tele o le manava e laʻititi lava, ae i lona olaga atoa e luasefulu kilokalama manogi o meaʻai e ulu atu i ai. Ma o lenei aofaiga o meaai e le na o le pasia, e pei o le vai e ui atu i se paipa. O le manava e faʻailoa lenei aofaiga o meaai. E faʻapefea ona e tausia lou manava ina ia le afaina ai oe, ma o meaʻai e masani lava o se fiafia. E uiga i lenei - iinei i lenei tusiga.

Sei o tatou vaʻai pe o le a le foliga o le manava - o lenei tino ma le tino galue malosi.

O le manava o se faʻalauteleina o le musika i le va o le duodenum ma le esophagus, e pei o se ato faʻamau. Pe a 'ai, pe a faʻatumu, e faʻaleleia le 1 lita. Afai e te togia i taimi uma, ona faʻasaʻoina lea o le gaʻo uma i le manava ma faʻalautele i le tele o se pakete, o lona uiga, e oʻo ile lima lita.
I totonu o le manava, o le puipui i totonu e lilofia i le mucous membrane. I totonu (i luga o le puipui i totonu o le manava) o loʻo i ai ni vaʻaiga o loʻo i fafo o le sua oona. O le sua suamalie o le faʻafefiloi o le kulimi hydrochloric, o se enzyme, ma le kulupu.
Meaʻai mai le oral mouth e ulu atu i le manava i totonu o le alalaʻau taumafa. O le taimi lava e fefiloi ai ma le vai gastric, e tapunia ai le sphincter e poloka ai le manava mai le esophagus. I le maea ai o le gaosiga o le eletene i totonu o le manava, o le meaʻai e avea ma se mea e faʻafefe ai le suavai lea e aofia i vaega i totonu o le tootoo laiti ma faapena foi e tusa ai ma le faʻaaliga na tuʻuina e le sili ona taua - Nature.

O galuega a le manava e le faʻapitoa e pei o le mafaufau, ma e mafai ona mafua i le au faigaluega. O le manava e gaosia ai le "suauu" i le malosi, e mafua ai ona galue le tino o le tagata.

1. Faʻatauga o mea taumafa.
2. Faʻafefeteina o meaʻai e ala i le faʻaogaina o meaʻai. O le galuega faakonekarate o le faʻaleleia ma le gaogao o meaai.
3. O le faaputuputuina o meaai. Meaʻai e ulu atu i le tootoo mai le manava. E faʻatatau i le faʻaogaina ma le tuufaatasiga o meaʻai, e mafai ona i totonu o le manava mo le 4 itula.
4.Antipacterial function. Faatasi ai ma le fesoasoani o le eleʻele o le hydrochloric, o loʻo i totonu o le vai gastric, e faʻaalia ai le aʻafiaga o le antimicrobial, ma faʻamaua ai faʻamaʻi pipisi.

O le a le mea e faʻaleagaina ai le manava, aveese le okeni mai le sone o le faʻatinoga tatau i le sone o mea leaga tiga.

Bacteria, latou te i ai i totonu oi tatou taitoatasi, ma e le afaina ai i latou i le siosiomaga oona. Ae afai latou te matua faʻateleina, ona avea lea ma mea gastritis, ona oʻo ai lea i le kanesa.
Pe a malolo le sphincter, o meaʻai e sau mai le manava i le isophagus. Ae o le maualuga maualuga, o le esophagus e le fiafia, ma e oʻo mai se lagona mumū i tua o le fatafata.

Alu
Pe a ulu atu le ava i le manava, o le a mafua ai le gaosaoa o le gaosiga o le suka. O le mea e faʻaumatia ai le manava ma le mucous membrane ma amata ai ona eli. O le mumū e tupu i luga o pa o le manava, e taʻitaʻia ai i se ulupo.

Auala e teu ai se manava

E tatau ona vavaeese le ava, pe afai e leai, ona faʻaitiitia ai le taumafa i mea le talafeagai ma faʻamapulaʻaina na o oloa masani.

O le kemisi na faʻaaogaina i le falemaʻi ava malosi e sili ona leaga mo le manava.
Aua e te 'ai tele gaʻo manu ma meaʻai gaosia.
Faʻatau meaʻai e mafua ai le susu.
Breakfast amata i le oatmeal. A uma, o le oatmeal e teu ai le kulūne o le mucosa gastric, ma puipuia ai le manava mai le mumū.

O oloa e faʻateleina le malosi:
gaʻo manu (pata, palu), mea manogi vevela (pepa uliuli, mumu, vevela vevela), fua o suamalie (tangerines, lemons)

Mea e mafua ai le manava:
vai gaʻo (o loʻo i ai le carbon dioxide e faʻapupulaina ai le eletise i totonu o le manava), mint (soothes the sphincter, relaxes ma meaai e ulu atu i le esophagus mai le manava).

E taua tele le tausisi i se taumafataga. E masani ona fafagaina le manava i le aso atoa i le tolu aso i le aso.

Afai e te ai ma le faaletonu ma e pei o le taimi nei e fai mai "i le ofisa" - taeao - kofe, lunch - kofe ma se paʻu po o se fasi pizza, ma mo le 'aiga o le afiafi - o mea uma o loʻo i le fale i totonu o le pusaaisa.

Ma a maeʻa le pisa o le po, talu ai ua e tuʻuina atu lou manava e le mafai ona faʻaaogaina le malosi tatau i le taimi sili ona puupuu.

O se manaʻoga le lelei o se faʻamaʻi o se sosaiete faʻalavelave faʻapisinisi, lea e tatau ona faʻatoʻilalo e le o "pies, puffs ma sausageso i le paluga", ae faʻatasi ai ma se meaai malosi.

A e tausia lou manava, o lou manava o le a tausia lou soifua maloloina i le agaga faafetai.

Soifua Maloloina i oe ma e pele ia te oe!

2. Faʻaitiitia le cholesterol

  • Quinoa e maua ai filo faʻamalosi. O ia E fesoasoani i le aveesea o le gaʻo gaʻo mai le tino e tupu pe a uma ona 'ai meaʻai gaʻo.
  • E i ai foi mea aoga gaʻo e fesoasoani e faʻaleleia le maualuga o le "lelei" cholesterol ma faʻaititia le maualuga o le "leaga" cholesterol.
  • Ma ia aua neʻi galo e uiga i mea faʻaleagaina o loʻo aofia ai foi i totonu o nei grits. Latou te fesoasoani i le faʻagaoioia o le metabolism ma matala manino.

3. Faʻaalia le malosi

Quinoa o se tasi o oloa e tatau ona aofia i le taumafa a tagata taaalo ma tagata aʻoga aʻoga.

  • O lenei cereal e aofia ai palatini ma amino acids e manaʻomia mo fausaga o le musika ma le toe faʻaleleia o tino o le tino pe a uma le faʻamalositino.
  • O minerale ma gaʻo gaʻo e maua ai le malosi o le tino.
  • Quinoa e faalua le sili atu o le protein e pei o isi meaʻai.

4. Faʻaleleia le faʻamamaina o le paʻu

O lenei cereal o loʻo i ai meatotino faʻaleagaina ona o le mea moni e aofia ai le flavonoids. O ia Fesoasoani e puipuia ai le matua o le tino ma aveese ai toxins mai le tino.

  • E aofia ai foi le lysine, lea e siitia ai le gaosiga o le elastin ma le collagen. O le mea lea, e faʻamalosia le faʻaleleia o le tino ma le faʻamaʻi manuʻa.
  • Ma o le isi vaega tāua o le quinoa o le riboflavin, lea e faʻafefe ai le paʻu ma sili atu.

5. Fesoasoani i le faʻatautaia o tauʻa

O le tiga o le Migraine e tupu mai ona o le fomaʻi o le tino, lea e faʻalauteleina ai vavalaʻau o le dura. Faʻateleina le faʻavalevalea, o nei ipu e faʻaaogaina le mamafa i luga o namefu o loʻo latalata ane i ai.

O le iʻuga, o le toto i totonu o mea vavalalata vavalalata e faʻalavelaveina, mumusu ma musele ua tupu.

Quinoa e tele le magnesium. O lenei minerale e faʻaleleia ai toto ma faʻamalosi le malologa o veins. O le iʻuga, o le tiga e alu ese.

Kuka

  • Faʻamama muamua le cereal. Taofi mo ni nai minute i lalo o le vai tafe.
  • Uu le suauu olive i totonu o se apa ma faga le fatu o le cereal i totonu.
  • Sasaa le vai i totonu o se pani ma liligi sina masima iina (ia tofo).
  • Ufiufi le apa ma tuu le quinoa e salu i luga o le vevela vevela.

Quinoa Properties

  1. E aofia ai le polotini
    O se tasi o faʻamanuiaga e sili ona lauiloa o le quinoa o lona maualuga o le protein. Quinoa fatu, e pei o le susu, e aofia ai le 9 amino acids e fausia mai ai protein. Mo lenei mafuaaga, o le taumafaina o le Quinoa Amerika i Saute e lelei mo tagata e mulimuli i meaai a le vaomatua. E mafai ona latou maua ni polotini mai ai, lea e tatau ai mo le fale maso ma le toe faʻaleleia.
  2. Mea taumafa
    Aua le popole pe afai oei luga o se meaai. E 172 kalori i le 1/4 ipu quinoa. Quinoa o se punavai lelei foi o gaʻo vailaau faʻamalosi, lea e maua ai le malosi talafeagai i le tino. E televave lemu le gaʻofale gaʻo i totonu o le toto, o le mafuaʻaga lea e lagona ai e le tagata le malosi mo se taimi umi.
  3. Gluten Free
    Quinoa e lelei mo tagata e le mafai ona faʻafeiloaʻi le paʻu po o le faʻalavelave i ai. Talu ai e leʻo aofia ai le kulūlū, e mafai ona faʻaumatia ei latou o loʻo mafatia i le maʻi o le celiac ma le maʻi o le manava. Quinoa e talafeagai mo tagata e popole i lo latou soifua maloloina ma e le manaʻo e 'ai i meaʻai e aofia ai le gluten.
  4. E aofia ai le Vitamini B2 (Riboflavin)
    O Quinoa e fautuaina mo tagata o loʻo mafatia mai osofaiga ogaoga i fafo, ona o le oloa e aofia ai le tele o vitamini B2, lea e tauivi lelei ai lenei faʻamaʻi. O lenei vaitamini e manaʻomia foi e liliu ai gaʻo ma gaʻo gaʻo i le malosi, ma faʻaaoga foi e togafitia ai le anemia.
  5. O se faaopoopoga matagofie i ipu
    E tele mea manogi suʻega quinoa. E mafai ona faaopoopo fatu i soupeti, salati, sau sau ma isi ipu. Ona o lona agavaʻa, quinoa e tatau ona aofia i le taumafa a tagata uma.

I le faaopoopoga, o quinoa o loʻo i ai fumela (e sili atu faatolu nai lo le araisa). Ma o le oloa foi e mauoa i le uʻamea (faalua e maualuga atu i le saito), calcium ma le zinc. Taumafai e fai ni quinoa fatu ma iloa uma aoga o lenei mea maloloina.

Faasoa atu lenei tusiga e uiga i quinoa ma uo, masalo o le toatele e leʻi faalogo e uiga i aoga o nei fatu.

1. Felelei i le masina ma tua

O le fatu e maua ai le malosi - e le o se faalilolilo i soo se tasi. Ae o le a le tele o le mea moni e matua le iloa. O aso uma lava, e fatuina ai e le fatu le malosi mo se loli mamafa e malaga ai i le 35 kilomita. Po o, i le taʻua o se isi faʻataʻitaʻiga, mo le soifuaga atoa o le tagata, o le aofaʻiga o malosi na atiina ae e lona loto o le a lava lea e lele ai i le masina ma tua.

3.240 miliona lita

O le fatu e sili ona galue faaletino i totonu uma o maso i totonu o le tino. I le taimi o le olaga masani o se tagata, o le fatu o le a pamu pe tusa ma le 240 miliona lita o le toto. Ua lava lea e faatumu ai tane 200 nofoaafi.

4. Maʻi fatu

O le sili atu o le aʻoaʻoina o se tagata, o le faʻaitiitia o le lamatiaga o le atiaʻe o lona maʻi cardiovascular. E ui lava i lenei, o maʻi fatu e tumau pea le taufaamatau o le ola maloloina. Faailoga o lenei faʻamaʻi na maua e tusa lava pe 3,000 tausaga le matua.

Ae ui i lea, e iai auala e faaitiitia ai le lamatiaga o le fatu fatu. Fiafia, leai se popolega, faamalositino ma se soifua maloloina lelei - o mea nei e fesoasoani e tausia ai lou soifua maloloina. E faʻapea foʻi, o le talie o se isi lea auala e faʻaleleia ai le soifua maloloina o le tino. E faʻaleleia ai le toto i le 20%, faʻamalo le puipui o toto toto.

6. Aso Fitu, Kerisimasi, Tausaga Fou

O le numera sili ona tele o fatu e tupu i le Kerisimasi. I le nofoaga lona lua o Tesema 26, ma i lona tolu - Tausaga fou. Ae o aso o le vaiaso, o le osofaia o le fatu e foliga mai o le taeao o le Aso Gafua.

10. Faalavelave o le fatu

E leai se tasi na te iloa pe aisea e fesootaʻi ai le fatu i le talafaasolopito ma le alofa (o le tele o aganuu anamua e fesootaʻi ma lagona), ae o nisi tagata tusitala o talafaasolopito e talitonu o le taimi muamua lenei na sau mai Eleni anamua. O le mea e malie ai, o le ata o se fatu nutimomoia e moni lava ei ai sona tomai faasaienisi. A maeʻa ona maua e se tagata se mea faʻalavelave faʻalagona, e faʻasaʻo e lona tino ia hormones o le popole i le toto. Ma o nei hormones e mafai ona oo atu ai i le "le mautonu" le tumau o le loto ma mafua ai foi ona faʻaalia ni faʻaʻailoga o se fatu oso.

E te fiafia i le tusiga? Ona lagolagoina lea oi matou lolomi:

E iai aʻafiaga mai le faʻaaogaina o quinoa?

Quinoa e foliga matagofie e pei ona latou fai mai ai. Naʻo le itu e ono aʻafia ai le itu o le ita o le manava e mafua mai Saponins (faʻapipiʻi masani o fatu). Ae peitai, e mafai ona faigofie ona taofia. Faʻamama le quinoa maeʻaeʻa aʻo leʻi faʻaaogaina, pe sili atu foi, tuʻu i totonu o le vai mo le tele o itula e faʻaitiitia ai le ono mafai ona ita.

E faʻalagolago lava i foliga o quinoa o le ae kukaina. O le faia o fatu saito i totonu ia te ia lava e tusa ma le 15 minute, atonu o le a sili atu pe afai o loʻo e faia ni quinoa uliuli. O solovai Quinoa, i le isi itu, ia le sili atu i le tasi le minute ma le afa, lea e lelei mo se vave taumafataga o le taeao po o se meaʻai i le alu.

Quinoa o se oloa lava e mafai ona faʻaaogaina e mafai ona faʻaaogaina e fai ma sui o le araisa, ma o se mea e gaosia i isi ipu. O le mauaina o se tofo maaleale ma le suamalie, o le saito e gaosi lelei ai le manogi o taimi eseese ma e lelei tele ma isi oloa. O le manava o le quinoa e mafai ai e oe ona faʻaaogaina i ipu mama ma suamalie.

I aʻu tala, au faitau faitau pele, ou te matua gauai atu i aoga o meaʻai, talu ai o le meaʻai e tele lava ina fuafuaina lo matou setete o le soifua maloloina. Ma o le asō ou te fia taʻu atu ia te oe se mea e seasea ona maua, ae sili atu ona aoga e taʻua o quinoa, lea ua sili atu ona lauiloa i le tele o atunuu. Atonu o nisi o outou ua masani i lenei croup, ma o le isi ua faalogo i ai mo le taimi muamua. I soo se tulaga, o faamatalaga e uiga i ai o le a aoga i le toatele. O aso nei o le a tatou mafaufau i mea aoga o quinoa groats, o a mea aoga ma e afaina ai le tino o le tagata.

O Quinoa e le o se fua o fua o saito, o le mea lea e le o se meaʻai fua, o se laʻau taʻitasi taʻitasi mai le aiga lauiloa, o ona fua e sili ona manatuaina o gaʻo i le tofo ma le auala e sauniuni ai, o le mea lea e masani ona valaʻau ai.

I foliga vaaia, o quinoa e pei o le millet, o ona fatu laʻititi e mafai ona ese lanu, mai le kulimi i le lanu uliuli. O le igoa e tautala i Amerika Amerika i Saute na tupu mai i le laau, ma e moni, i le faitau afe o tausaga talu ai, na aina ai e Initia o Amerika i Saute ona fua, ma le iloa e uiga i faamanuiaga o le quinoa. O le taimi nei ua sili atu ona tupu malosi i Peru, Bolivia, Ekuatoa, ae o loo faasolosolo malie ona totoina le quinoa i atunuu Europa. Vaavaai i ata o pe faapefea ona foliga le laau ma ona fua.

O le faʻatupulaia o le lauiloa o quinoa e malamalama, o le lalolagi atoa ua popole i le lelei o oloa na faʻaaogaina, lea o loʻo faasolo ina leaga mai lea tausaga i lea tausaga. O le kcta quinoa e fiafia tele i le au fai meaʻai ma tagata tomai faapitoa i meaʻai e le tele mo le lelei o lona tofo, ae mo ona uiga tulaga ese e mafai ai ona tatou talanoa e uiga i lona togafitiga maloloina i le tino o le tagata.

Faatasi ai ma le faamaloloina ma le aoga o meatotino o quinoa, o mea nei e sili ona lauiloa:

  • Antioxidants
  • Toe faʻafoʻisia,
  • Fufulu mama
  • Aneti-inflammatory
  • Diuretics
  • Cholagogue.

O le faʻaaogaina o cereals i meaʻai e fesoasoani i le faʻaleleia o le 'ailaina, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, faʻasaʻoina le toto ma le cholesterol metabolism.

I lona tulaga masani, o le kalori o le quinoa e maualuga tele ma e oo i le 368 kcal, i foliga afifi, o lona taua taua e faaitiitia i le 136 kcal.

O le tuufaatasiga o le quinoa cereal e matua mauoa, e tele vitamini, o vitamin A, E, PP, acid ascorbic, B1, B2, B3, B5, B6, B9. O minerale o loʻo faʻatusalia e sima o le calcium, potassium, magnesium, copper, iron and manganese, zinc, phosphorus, seleni. O le Croup e aofia ai gaʻo, proteins, carbohydrates, filo o meaʻai, amino acids, e aofia ai le tryptophan, lysine, tyrosine ma isi e le itiiti ifo le taua mo le atinaʻega masani ma le faʻaogaina o le tino o le tagata.

E faapefea ona lelei quinoa mo lo tatou ola maloloina? O se tasi o mea sili ona taua o quinoa, e le pei o isi meaʻai uma, o le leai lea o le kulūlū. O lenei mea e mafai ai ona faʻaaogaina le quinoa i le taumafa a tagata o loʻo faʻamaʻi i le kulupu, faʻapea ai ma tagata uma e popole i le mamafa. Gluten o loʻo maua i le saito ma isi meaʻai, ma o le pasene o tagata e le mafai ona faʻafeiloaʻi i lenei meaʻai e ola pea. Mo i latou, o quinoa cereal ua na o se sailiga, latou te faia falaoamata ma tao falaoa e le mafua ai ni mea e afaina ai.

O se mea tutusa aoga aoga o le quinoa o lona tulaga maualuga o le fuatini fualaau faisua. E taua tele lenei mea mo tagata e mulimuli i meaʻai a le vaomatua ma i latou e mafua mai i le soifua mālōlōina e le fautuaina se aofaiga tele o meaola o manu. O fuatini fualaʻau aoga e aoga mo fafine maʻitaga, tamaiti ma tagata matutua, aua e faigofie ma sili atu ona gauai atoa i le tino.

Potassium, magnesium, phosphorus, acidic nicotinic, amino acids e matua aoga tele mo le tino o le tino. O nei mea e faʻamalosia ai toto toto, faʻaleleia le metabolism o le cholesterol, taofia le faʻatulagaina o paʻu i totonu o le vaʻa, ma faʻasaʻo le toto toto. O le kopa e aoga i tagata uma e mafatia i le maualuga o le toto, arrhythmia, atherosclerosis.

O le leai o se kulūlū e matua taua tele mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o le faʻaaogaina masani o ipu quinoa e fesoasoani e faʻaitiitia ai le suka toto. Quinoa e aoga mo pancreatitis ma isi faʻamaʻi pipisi.

O le maualuga o mea fiber e faʻaaogaina ai lenei cereal e aoga tele mo le mea e gaosi ai meaʻai. E faʻaleleia e le fiva le motumotu o le intestinal, e avea o se faʻasologa o le faʻamalosi, ma e fusifusia ai foi toxins e ulufale mai i totonu o la tatou tino ma meaai, ma aveesea ai.

Amino acids, B vitamini, o minerale ei ai se aafiaga lelei i le galuega o le popolega o le tino. Amino acid tyrosine faʻaleleia le faʻatonuga, manatua, afaina le saoasaoa o tali. I le cereal o loʻo i ai B vitamini, lea e faʻaleleia ai faiga taua uma e faia i totonu oo tatou tino.

O le maualuga o le malosi o le eletise, o se tuufaatasiga matagofie o vitamini ma minerale i le quinoa croup e mafai ai ona faʻaaogaina e toe faʻafoʻisia le malosi pe a mavae se gasegase, pe a maeʻa le ogaoga o le tino ma le mafaufau, faʻapea foʻi ma le vave faʻaleleia i soʻo se maʻi.

O le faʻaaogaina o quinoa mo le tausisia o le puipuiga o le tino e mafua mai i le i ai o antioxidants e mafai ona tauivi le matua ma le faʻaitiitia o sene i le tino o le tagata. O se tasi lea o oloa e faʻaaogaina e faʻaititia ai le lamatia o le kanesa.

E mafai ona galo le mamafa e ala i le 'ai o le gaʻo maualuga-calorie? E finauina e le aufailaʻau taumafa e mafai, talu ai o le quinoa, e pei ona ou fai atu, e le o aofia ai le kulutena, lea e fesoasoani i le maua o le mamafa, ma o mea aoga o le quinoa o le a fesoasoani e faatumauina ai le tino i foliga lelei. E le tatau ona faia meaʻai, o mea uma e lelei i le faʻalelei.

Sei o tatou faʻalogo i mea na fai mai fomai e uiga i mea aoga o quinoa.

O failaʻau faʻapitoa mai nuʻu eseese o loʻo i ai a latou lava tusiga masani o quinoa. Porridge, ipu pito i tua, pilaf, bulgur e faia mai fatu, faaopoopo i vasega muamua ma salata eseese, nutimomoia i falaoamata ma tao tao tao. E lelei lelei Quinoa ma aano o manufasi, iʻa, fualaau faisua ma moa.

Aʻo leʻi kukaina, e tatau ona mulumulu lelei meaʻai e aveese ai le vevela, ma e sili ona lelei le faʻafefeteina o grits mo ni nai itula, ona fufulu lea ma tuu i le afi, ma ave ni ipu tioata se lua i luga o se ipu tioata.

E vave ona vave faʻapala vave fatu, e 15 minute le umi e maua ai le falala po o le itu. O Quinoa o loʻo i ai se mea manaia - i le taimi o le kuka, o le lanu o le fatu ua suia, toeitiiti lava manino. O le tofo e manaia, e itiiti lava le manatuaina o se kulimi.

E pei lava o taimi uma, o le a ou ofoina atu ia te oe, au pele le faitau, nisi o fuaitau sili ona faigofie e sauniuni ai ma oloa taugofie.

Quinoa faʻapipiʻi mo le 2 i le 3 itula, fufulu ni nai taimi ma le kuka mo le 15 minute. Laʻau faʻatauvaga ma le aniani i le suauʻu suauu. Faʻaopopo le quinoa tao, faʻafefiloi ma fulu mo se minute faʻatasi ma pulou ma aniani. Faaopopo le masima e tofo ai i le mea na maeʻa. O meaʻai i lenei ipu e sili atu le lelei e le faʻaaogaina, ina neʻi leiloloa ai le ofoofogia o le tofo ma le manogi o pulou.

Faʻatau i le tele o taimi, kuka seʻia faʻamalie. Fuga sasima, kākalo, kāloti, faʻapipiʻi le pepa o ata logo.

Faʻaopopo le meaʻai ua saunia i le apa ma fualaau faisua, masima, faʻafefiloi mea uma e faʻamafanafana ai le cereal. E mafai ona e faʻaopoopo soʻo se mea manogi, iinei e mafai ona e faʻataʻitaʻi, taʻitaʻia e lou lava tofo.

Quinoa ma fualaau faisua e mafai ona tuʻuina atu i ai ni aano o manufasi poʻo iʻa, ma e mafai ona faʻaaogaina e avea o se ipu tutoʻatasi.

E mafai ona saunia ni meaʻai manaia e aunoa ma ni aano o manu. I totonu o le suāuʻu fuālaʻau, fuga o aniani ma kāloti, faʻapipiʻi le logo logo, taimi faʻatasi ma le eleele paʻu pepa, kela ma le pakesa aʻa e mafai ona faʻaopopo pe a manaʻomia.

Faʻafefiloi fualaʻau faʻatasi ma muamua meaʻai kuka ma faʻaputuina mea e maua mai i lau laʻau na muai saunia. Uu le kapisi e taamilo i itu uma e lua i le suauʻu poo le suāuʻu olive, tuʻu i totonu o se fagu, tuʻu fatulaʻau gaosi, fasi pepa suamalie, kāloti kuka i luga, sasaa i totonu o le susu ma faʻapipiʻi mo le 15 minute. Auauna atu ma le kirimoli oona ma fualaau fou.

O se mea faigofie lava, suamalie ma moli salalau mo taimi uma, e mafai ona vave saunia mo le 'aiga o le taeao ina ia mafai ona toe faʻaalu lau maa mo le aso e sau ai.

Taʻu le fatu o le cereal, faʻapipiʻi i luga o se mea faʻavevela ma malulu. ◊Oti◊oti tamato i totonu o ni poloka, tataʻi laulaau lanu meamata ma ou lima, faʻapipiʻi mea uma ma faʻafefiloi. Afai e mafai, ia faaopoopo ni fasi avoka i le salati. Fafasoʻu i le suāuʻu olive ma fufuluina i le fatu fatu sesame.

E pei lava o taimi uma, mafaufau i le fesili pe o le quinoa cereal e mafai ona afaina ma pe i ai ni faʻasalaga. E pei lava o soʻo se oloa, o lenei cereal e mafai ona afaina pe a fai e faʻaalia e se tagata lona le talitonu. Talu ai o lenei oloa e sili ona lelei mo i tatou, e tatau ai ona faʻalauiloaina i meaai ma le faʻaeteete, i ni vaega laiti lava, ia mautinoa o loʻo iloa lelei e le tino.

Faatasi ai ma le faapalepale lelei ma le faʻaaoga tatau, e le tatau ona afaina ai le tino. Ae mo tamaiti ei lalo ifo o le 3 tausaga le matua, e le fautuaina e tuʻuina atu ipu mai lenei cereal, talu ai o le atigi saito o loʻo i ai saponini, mea e le mafai ona faʻafefeina e le pepe. I le lumanaʻi, o quinoa e mafai ona faʻafeiloai i le taumafataga, ae i ni vaega laiti.

O le Croup ua faʻasaina mo tagata o loʻo i ai faʻamaʻi lea e tatau ai ona tausisi i se taumafa e maualalo i le palatini, o meaʻai nei ma faʻamaʻi ogaoga ogaoga.

Ma mo lagona o le a lelei i aso nei "Maliega" na faia e Igor Dvurechensky .

  • Quinoa e maua ai filo faʻamalosi. O ia E fesoasoani i le aveesea o le gaʻo gaʻo mai le tino e tupu pe a uma ona 'ai meaʻai gaʻo.
  • Quinoa foi o loʻo i ai gaʻo gaʻo e fesoasoani i le faʻaleleia o le cholesterol lelei ma le maualalo o le cholesterol leaga.
  • Ma ia aua neʻi galo e uiga i mea faʻaleagaina o loʻo aofia ai foi i totonu o nei grits. Latou te fesoasoani i le faʻagaoioia o le metabolism ma matala manino.

Quinoa o se tasi o oloa e tatau ona aofia i le taumafa a tagata taaalo ma tagata aʻoga aʻoga.

  • O lenei cereal e aofia ai palatini ma amino acids e manaʻomia mo fausaga o le musika ma le toe faʻaleleia o tino o le tino pe a uma le faʻamalositino.
  • O minerale ma gaʻo gaʻo e maua ai le malosi o le tino.
  • Quinoa e faalua le sili atu o le protein e pei o isi meaʻai.

Quinoa cereal ei ai meatotino faʻaleagaina ona o le mea moni o loʻo i ai faʻamalosi. O ia Fesoasoani e puipuia ai le matua o le tino ma aveese ai toxins mai le tino.

  • O le tuufaatasiga o lenei cereal e aofia ai foi lysine, lea e fesoasoani i le gaosia o le elastin ma le collagen. O le mea lea, e faʻamalosia le faʻaleleia o le tino ma le faʻamaʻi manuʻa.
  • Ma o le isi vaega tāua o le quinoa o le riboflavin, lea e faʻafefe ai le paʻu ma sili atu.

O le tiga o le Migraine e tupu mai ona o le fomaʻi o le tino, lea e faʻalauteleina ai vavalaʻau o le dura. Faʻateleina le faʻavalevalea, o nei ipu e faʻaaogaina le mamafa i luga o namefu o loʻo latalata ane i ai.

O le iʻuga, o le toto i totonu o mea vavalalata vavalalata e faʻalavelaveina, mumusu ma musele ua tupu.

Quinoa e tele le magnesium. O lenei minerale e faʻaleleia ai toto ma faʻamalosi le malologa o veins. O le iʻuga, o le tiga e alu ese.

E leai se paʻu i le quinoa. O le mea lea, e mafai ai e lenei croup ona faʻaaoga fua le faʻamaʻi mai maʻi o le celiac.

E aoga foi mo le maʻisuka, pei O loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga maualalo ma e le faʻateleina le suka o le toto. Quinoa e fesoasoani foi i le maualalo o le toto maualuga.

O meaʻai i quinoa, vitamini, calcium ma phosphorus e fesoasoani e taofia ai le faʻamamaina o lauulu. Latou te fesoasoani e puipuia le lauulu mai le faʻamamago ma meaʻai.

O le Quinoa e vave ona tupu, ma o se puna lelei tele o polotini, lea e mafai ai ona e faia e aunoa ma ni aano o manu.

  • ½ cup quinoa cereal (100 g)
  • 1 sipunipuni o le suāuu olive (16 g)
  • 1 le vai vai (200 ml)
  • Faamama (ia tofo)
  • Ulumatua le quinoa cereal lelei. Taofi mo ni nai minute i lalo o le vai tafe.
  • Suauu olive olive i totonu o se apa ma fulu le vao i totonu o sina apa.
  • Liligi vai i totonu o le apa ma sasaa masima i ai (ia tofo).
  • Ufiufi le apa ma se tapuni ma tuu le quinoa e salu i luga o le vevela vevela.

Quinoa cereals ua saunia i lenei auala e mafai ona faʻaaoga i:

  • Sou ma salati.
  • Mai lana falaoamata e mafai ona e kuka keke ma kuki.
  • Lelei ma faasee mai ai.

O lea, ua e sauni e faʻaaogaina lenei croupeta magic i lau'aiga?


  1. Kogan-Yasny V.M. Sugama, Tusitusia a le Setete o Fomaʻi - M., 2011. - 302 p.

  2. Mikhail, Rodionov Mamisuka ma le hypoglycemia. Fesoasoani ia oe / Rodionov Mikhail. - M.: Phoenix, 2008 .-- 214 itu.

  3. M.A., Darenskaya Type 1 o le maʻisuka: / M.A. Darenskaya, L.I. Kolesnikova und T.P. Bardymova. - M .: LAP Lambert Academic Publishing, 2015 .-- 124 c.
  4. Milku Stefan togafitiga o faʻamaʻi pipisi. Volume 2, Meridians - M., 2015 .-- 752 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tuua Lau Faamatalaga