Toto toto o tagata

O le hypoglycemia e faʻaalia i le faʻaitiitia o le toto i lalo ifo o le 2.8 mmol / L. O siama o le tino e le maua le aofaiga talafeagai o le malosi, lea e tau atu i lo latou oti. O lenei tulaga e matautia i le soifua maloloina, e lamatia ai le atinaʻeina o se inisalini ma e mafai ona oʻo atu i le oti.

Glucose o se punavai o le malosi mo le tino, e aofia ai le faiʻai. Neurons ua gaosia le suka e aunoa ma le fesoasoani a le inisalini, ma o le hypoglycemia e taitai atu ai i lo latou matelaina. O lenei mea leaga e afaina ai le soifua manuia ma mafua ai le tele o faʻaaliga leaga. O le faʻaitiitia o le suka o le toto e mafai ona afaina ai faʻalavelave poo le oti, o lea e tatau ai ona e iloa uiga autu o le hypoglycemia ma maua ai le fesoasoani taimi i se tagata. Afai e maualalo le kulūkose mo se taimi umi, e mafai ona atiaʻe le hypoglycemic coma.

O le hypoglycemia e tolu vaega o le atinaʻe. E ese i latou i le falemai, metotia o fesoasoani muamua ma togafitiga.

O le faailoga autu o le vaega muamua o se lagona o le fiaaai. E masani lava ona tuua e tagata lenei faʻailoga e aunoa ma le gauai atu i ai, lea na o le faʻapupulaina ai o le tulaga. Afai e le maua le kulukose mai le meaai mo se taimi uumi, o le a iai ni faailoga fou: faʻapupulaina le salu, vaivaiga i vae ma maso uma, pallor o le paʻu ma le ulu. O faʻailoga uma e faʻailoaina ma tuʻuina atu i le tagata gasegase ogaoga faʻalavelave - e le mafai ona misia pe tuʻuina i latou e le o faʻamoemoeina. Mo le toe faʻafouina o kulūkose masani, e tatau ona e 'ai sina fasi suka poʻo se oloa maualuga-gaʻolaʻo ma se faʻamaufaʻailoga maualuga (fua, suamalie, sua suamalie).

O le faailoga muamua o le faʻaitiitia o le suka o le toto o se lagona o le fiaaai, ona i ai lea o le sosolo maualuga, vaivaiga i le tino, pallor ma le ulu.

I le vaega lona lua, o le soifua manuia o le tagata maʻi e matua leaga lava. O faʻamatalaga nei e matauina:

  • tautalaga faaletonu, tautala faasolosolo ma fenumiai,
  • numera o le laulaufaiva ma le faaluaina o le vaʻavaʻai, leai se malamalamaʻaga,
  • gasegase, faateleina le le mautonu ma vaivaiga maso,
  • i nisi tulaga, o le gasea ma le vomiting e mafai.

O le vaega lona tolu e faʻailoaina i le leai o se malamalama ma pa'ū atu i se paʻu. O lenei tulaga e sili ona matautia, ma o ona taunuuga e faalagolago i le saoasaoa o le fesoasoani muamua.

O le mafuaʻaga o le faʻaitiitia o le suka i le toto i se tagata soifua maloloina o le faʻalauteleina o le anapogi. E le maua e le tino le numera manaomia o meaʻai ma masini gaʻo e faʻamautinoa ai galuega taua, paleni o le malosi ma le maualuga o le kulukose o le toto. O le faʻasolosolo poʻo le maualalo o calorie meaai paleni e mafai foi ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga leaga. O sina vaega itiiti o mea taumafa e vave faʻapala, ma a maeʻa ni nai itula e faʻaititia uma faleoloa glucose.

Fesoasoani i le maualuga o le suka. I lenei tulaga, o le pancreas o loʻo faʻapotopotoina le tele o inisalini, lea i se faʻavavevave auala e tufatufa atu ai le kulūkose i le tino atoa, faʻaitiitia ai lona faʻamaualuga i le toto. O lenei mea e nafa ma suiga tele i le setete o se tagata pe'ā uma ona 'ai le suamalie: muamua, fiafia ma le euphoria, ma a mavae sina taimi, lagona vaivai ma vaivaiga.

E mafai foi e le hypoglycemia ona faaosofia le faʻaleagaina o le ava malosi, tele le malosi faʻaletino. O nisi taimi o le mafuaʻaga o faʻamaʻi o totoga o le loto (fatugaʻo, ate) poʻo le solia o le gland gland ma le pituitary gland. I se tulaga e le masani ai, o le atinaʻeina o se paʻu i le pancreas o se vaega faʻavae, lea e faʻapupulaina ai le gaosiga o le inisalini.

Maʻisuka Faʻaitiitia Sugar

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le faʻaitiitia o le suka o le toto e tele lava ina matauina. O mafuaʻaga atonu e ese, ae o le tele o taimi o se faʻalavelave maualuga o le inisalini.

O le televave e mafai ona maua i le tele o tulaga: o le sese o le puleaina o se fua le saʻo, o le le sao o taunuuga o le glucometer, penisini suauu le lelei, tapeina o le injection site or intramuscular injection of drug. O nisi taimi e mafai ona avea ma se filifiliga le sao a se fomaʻi poʻo se maʻi na maua i le maʻisuka ituaiga 1, e le iloa tulafono o le puleaina o fualaau faasaina.

O se mafuaaga taatele o le pa'ū o le suka i le ituaiga 2 maʻisuka o se faʻalavelave taumafa. Mo maʻi o loʻo i ai se faʻafitauli, e matua taua lava le tausisia o se taumafa malosi ma mea taumafa na faatonuina e le fomai. O se mea e faʻaosofia ai le faʻailogaina o meaai, fia ai poʻo le le lava o taumafa o gaʻo, lea e le aofia ai le fuaina o le insulin.

O isi mea o loʻo lisiina i lalo e mafai ona amata ai le hypoglycemia i le maʻisuka.

  • O se suiga i le fualaau faasaina, lea na mafua ai se tali le lelei mai le tino.
  • Faʻaleagaina tele o le sulfonylurea.
  • Gaoioiga le lelei o fatugaʻo poʻo le ate, lea e faʻalavelave ai le faagasologa o le aveesea o le insulin mai le toto.
  • O faamalositino, mo se faʻataʻitaʻiga, o le pa'ū o le maualuga o le suka e tupu pe a maeʻa se taʻaloga ua pasi ma le maualuga pe i luga o se manava gaogao.
  • Faʻasalaga o le faʻamaʻiina o meaai, o se taunuuga lea, tusa lava pe a uma ona 'ai, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e tumau pea le maualalo.
  • Faʻamauaina o le ava po o le inu faʻatasi ai ma vailaʻau faʻasaina. Faatasi ai ma lenei tuufaatasiga, o le maualuga o le suka o le toto ua matua faaitiitia, ae o le tele o le maʻisuka latou te tuua lenei mea e le o faamoemoeina, talu ai ona o ona faailoga ua ave mo faailoga o le ava malosi.

Faʻaiʻuga

O le hypoglycemia o se lamatiaga i le ola maloloina o le tagata ma le ola. Muamua lava, o potu faiʻai e maua mai i le leai o le kulukose, ma le malosi o le fiaai o neu. O lenei tulaga e le afaina ai le galuega a isi tino tino. Masalo o le oti o faila o le faiʻai, o le atiina ae o taunuuga e le mafuatiaina.

O aʻafiaga e mafai ona afaina ai le mafaufau, epilepsy ma mafaufauga eseese. O le faʻaitiitia o le suka i le toto e aʻafia ai le faʻatinoina o le cardiovascular, respiratory and nervous systems, e mafai ona maua se paʻu poʻo se fatu fatu.

Mo le togafitiga o le hypoglycemia, e tatau ona faʻavae ona mafuaaga. Afai o le pa'ū o le suka toto e mafua ona o faʻamaʻi o totoga o le tino, ua fautuaina le vailaʻau e faʻaumatia ai le mafuaaga.

O lenei tulaga o se lamatiaga i tagata, o lea e matua taua tele le tuuina atu o le fesoasoani taimi. I le vaega muamua ma lona lua o togafitiga, e tatau ona tuʻuina atu i le tagata maʻi se fasi suka poʻo se vaiinu suamalie, honey, jam. O lenei mea e mautinoa ai le faʻaaogaina o le kulukose ma faʻaleleia le lelei.

Mo le vave maua o faʻamaoniga, o fualaau mai se faasologa o beta-blockers ua faʻamatalaina. E taua le aveina na o latou e pei ona faatonuina e le fomaʻi ma ina ua maeʻa faʻamaonia le moni o le hypoglycemia.

Afai o loʻo i ai se pa'ū mataʻutia i le maualuga o le suka ma o loʻo faʻaititia le leaga, e tatau ona valaʻau se falemaʻi. I le tulaga o le leiloa o le mafaufau, e tuʻuina se fasi suka i lalo o le laulaufaiva o le tagata maʻi, ma a oʻo mai, o le a faia e le fomaʻi le iniseti o le kulukose.

Puipuiga

O le tausisia o togafitiga faigofie e fesoasoani e puipuia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia.

  • Tausisia le meaʻai ma mea taumafa fautuaina.
  • Le faʻaleleia lelei o inisuasiga o le inisalini e tusa ai ma le metotia na faʻamatala mai e lau fomaʻi.
  • Teʻena o le ava malosi, aemaise lava i le faʻatasi ai ma fualaau faʻasaina-maʻisuka.
  • Le siakiina e le aunoa le suka o le toto ma le mita o le kulukose o le toto.
  • Faatapulaa le tele o le malosi faaletino, aemaise lava i luga o se manava gaogao.

O le faʻaitiitia o le suka o le toto o se tulaga matautia lea e ono mafua ai suiga le mafai ona suia i le tino. Ina ia puipuia aʻafiaga e le lelei, e tatau ona e iloa mea taua o le hypoglycemia ma tulafono o le fesoasoani muamua.

Toto masani toto

Faailoga o le suka o le toto e faʻalagolago i le fuaina o le fua i luga o se manava gaogao pe a uma ona 'ai. I le tulaga muamua, i se tagata soifua maloloina, o le glucose o le toto i le plasma toto e le tatau ona sili atu i le 5.0 mmol / lita, ma i le lona lua - e le tatau ona maualuga atu nai lo le 5.5 mmol / lita.

Mo tagata e maua i le maʻisuka, e tele isi faʻataʻitaʻiga o le masani masani, e eseese i se lautele lautele. O le mea lea, afai o se maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e puleaina le faatumauina o le maualuga o le suka i le laina mai le 4 mmol / lita i le 10 mmol / lita mo se taimi umi, ona mafai lea ona manatu lenei mea o se mea manuia.

E faapefea ona fua le suka o le toto i se glucometer

O le atinaʻeina o vailaau faʻatele ua faafaigofieina ai olaga o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1 - o le faia o uluai inisalini sauniuniga e tusa ma le 100 tausaga talu ai o se faʻalavelave i le endocrinology. I le taimi nei, o le toʻatele o tagata mamaʻi e iai lenei ituaiga o maʻisuka e tuiina i latou lava i ni gaioiga tuusaʻo i le tele o taimi i le aso.

O le mea lea, i le tele o tausaga talu ai, o le au inisinia na aafia i le atinaʻeina o meafaigaluega faafomai sa i ai se galuega faigata - e fausia se masini feaveaʻi e faigofie ona faʻaaoga, lea e mafai ai e le maʻisuka ona fua le maualuga toto toto na o ia i le fale.

O lea na aliali mai ai muamua glucometers.

E i ai ni faʻatusa eseese o glucometers, ae o le galuega o toetoe lava o faʻatusa uma e faʻavae i luga o le tasi mataupu faavae: fuafua le tikeri o le suiga i le lanu muamua o se siaki faapitoa pe a uma ona faʻaaogaina le toto faataitai i le toto.

E maua e se tagata se faʻataʻitaʻiga o lona toto e faʻaaogaina ai se tamai laumei (faʻanofisi). O se mataua o le toto e faʻaaogaina i se laasaga e mafai ona faʻaaogaina, lea e tuʻuina i totonu o le mita ma a maeʻa ni nai sekone o le a oʻo mai le iuga ile faʻaaliga.

I lalo o le aafiaga o le kulukose o loʻo aofia i totonu o le toto, o le fasipepa e suia lona lanu - i se tulaga masani o le suka, o se suiga faapena o le a le taua ma e le amanaiaina e le masini.

Glucometers e manaia e se seti o maa, ei ai foʻi faʻataʻitaʻiga e mafai ona fesoʻotaʻi i se 220 V fesoʻotaiga e ala i se fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga, lea e faʻaitiitia ai le volita ma tagata liliu mai suia le taimi nei i le taimi saʻo.

O le toto o le suka e faʻaaogaina ai faʻamaoniga

O faʻamaoniga autu e faʻaalia ai le faʻaitiitia o le suka o le toto e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua: somatic ma le mafaufau.

Muamua e tatau ona aofia i le mea muamua:

  • faʻateleina le sosolo
  • lagona le mafaamatalaina o le fiaaai
  • fatu palpitations
  • vaivaiga lautele
  • vavao
  • vaivai i vae ma gatete i vae.

O le vaega o le "mafaufau" o le hypoglycemia e aofia ai ni faaletonu e pei o:

  • faateleina le popole
  • lagona o le fefe
  • faʻaleagaina
  • faʻasauā poʻo le tolopoina le faʻatuai
  • fenumiai

Faailoga o le pa'ū i le suka o le toto

O le mataʻu o le suka o le toto o se mea faʻalavelave matautia tele, talu ai o le hypoglycemia (pe a taʻua e fomaʻi o le faʻaitiitia o le faʻaititia o le kulukose o le toto) e mafai ona oʻo atu ai i le paʻu, stroke, cerebral edema, ma le oti. I le taimi lava e tasi, e oʻo lava i se tulaga faapitoa, o se tagata e atiaʻe le hypoglycemia atonu e lagona le masani, ae o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka e mafai ona mafua ai le uila-vave ma sili ona matautia suiga i lona tulaga.

O se tasi o faʻailoga taatele o le pa'ū i le suka o le toto o le vevela tele, lea e mafai foi ona tupu i le maualalo o le ea. O le siʻitia o le sosolo i le taimi o le moe, pe a iai se faʻaitiitia o le maualalo o le suka i le toto, e mafai ona faʻaalia se ufiufi o susu, susu susu, poʻo se paʻu.

Aʻo faʻaalia i le gasologa o le aso, e faigofie lava ona iloa le i ai o le vevela tele pe'ā e tosoina lou tamatamailima i luga o le paʻu i tua o le ulu i le vaega o le lauulu.
O isi faailoga masani o le pa'ū i le suka o le toto e aofia ai:

  • malosi fiaai
  • ogaoga vaivai
  • vavao
  • vaega o gatete
  • pogisa i mata
  • ita, popole
  • faʻamalosi

Toto toto maualalo mea e fai

O le atinaʻe faʻapitoa o le hypoglycemia poʻo le toso malosi i le suka o le toto e masani lava mo tagata e mafatia i le maʻisuka ituaiga 1. I lenei tulaga, o le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le inisalini poʻo le soliina o le tui e mafai ona oʻo atu ai i le pa'ū i le toto suka.

Pe a oʻo mai uluaʻi faʻamaoniga o le hypoglycemia, e tatau ona tuʻuina atu i le tagata maʻi meaai ma se maualuga maualuga o le suka ma le maualuga o faʻamaufaʻailogaina - o lona uiga, o le kulukose e faʻapipiʻi i totonu o le toto i se taimi vave. O le suka lenei i le ituaiga oneone poʻo le suka faamamaina, honey, jam, sweets, fualaau aina suamalie ma le maualuga o le suka (apricots, melon, tilo).

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o loʻo iloa le lamatiaga o le pa'ū mataʻutia i le suka o le toto, e masani ona faʻaaogaina le kulukose i fualaau, o le a maua ai se fesoasoani vave mai faʻamaoniga o le hypoglycemia.

I mataupu sili ona ogaoga, o le togafitiga o le hypoglycemia e faia i le faʻaaogaina o le kulukose.

O le lamatiaga o le atiaeina o le hypoglycemia e matua faaitiitia pe a matauina le taumafa - ina ia le sili atu i le 3-4 itula le tafa o taimi i le va o taumafataga.

Faʻafefea ona vave faʻavave le toto toto

I nisi tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le atinaʻeina o le hypoglycemia, o lona uiga, o se faʻalavelave faʻaleagaina i le suka o le toto, e mafai ona tupu i ni nai minute. Pe a oʻo mai uluaʻi faʻamaoniga (faʻapupula le salu, vaivaiga, lagona malosi o le fiaaai), e tatau i nei tagata gasegase ona ave ni pusa glucose faapitoa e aunoa ma le faatuai.

Afai e te le maua ni laupepa faatasi ma oe, e mafai ona e suia lelei i latou i ni nai fasi apa o le suka mama, suamalie, 2-3 sipuni tele o le meli, siamu, i tulaga ogaoga, keke po o pusa paʻu suamalie.

I lenei tulaga, o sua suamalie suamalie e mafai foi ona manuia - na o le tele lava o le "le fiafia" i fomaʻi: tasi e aofia ai le suka masani, ae le o mea e suitulaga ai.

O afea e fua ai le suka o le toto ma se glucometer

O le mea fou o le faʻaaogaina o glucometers, lea e mafai ai e oe ona fuaina le suka i le fale, ua faia ai se suiga moni i le endocrinology.

Talu ai nei, o na gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, lea, e pei o se tulafono, tali lelei i togafitiga, ua faʻaaogaina le faʻaaogaina o mita o le kulukose o le toto.

Fomaʻi fautuaina le fuaina o le toto toto ma se glucometer mo le maʻisuka ituaiga 1 e sili atu i le 2 taimi i le aso - pe a uma le 'ai ma ao lei alu i le moega.

Ma mo i latou e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina e faia fuataga a itiiti ifo ma le 1 le taimi i le vaiaso.

I soo se tulaga, o fautuaga faapitoa i le taimi e fua ai le suka o le toto ma se glucometer e sili ona maua mai lau fomaʻi.

O a meaai e faateleina ai le suka toto

O le tele o mea masani masani e mafai ona faʻaleleia le suka - o le eseesega i le va oi latou e na o le saoasaoa lea e tupu ai sea faateleina.

Honey, jam, peʻa fou, apricot matua, melo ma le siloti o le a vave faʻavave le kulūkose. O se keke falaoa ma se keke po o se meaʻai, o le a faʻaitiitia lemu, ma o pasta ma cereal o ipu fafo o loʻo i luga o lenei lisi.

I le isi itu, o le faatelegese le maualuga o le suka i totonu o le toto faatasi ai ma meaʻai o loʻo faʻaalia foi i le tutusa o le paʻu lemu i le taimi o le gaogao.

O le mea lea, o tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona fuafua se fuafuaga ma togafiti mo le puipuia o le hypoglycemia - mo se faataitaiga, e masani ona aofia ai fualaʻau i a latou meaʻai ma i le taimi lava e tasi, ia teu pea se fagu o le meli po o le siamu "i le mea tonu lava" i le kesi.

Teu ai meaʻai i le suka toto

O lomiga faafomaʻi o loʻo i ai faʻamatalaga feteʻenaʻi pe faapefea ona aʻafia le kofe masani ile maualuga ole kulukose o le toto.Ae ui i lea, o suesuega aupito sili ona lata mai i tausaga talu ai ua faaalia ai o le kofe e masani ona taumafaina i le aofaiga e tusa ma le 4 ipu o espresso i aso taitasi e faateleina ai le lagona o le tino i le insulin.

O le mea lea, o lenei ava malosi e le saofaga i le faateleina o le toto toto, ae e mafai ona faʻaaogaina o se auala lelei e puipuia ai le maʻisuka ituaiga 2. (Vagana ua e tuʻuina le 10 sene i totonu o ipu ipu uma ...).

Buckwheat e faʻamaunuʻu le toto suka

O meaai Buckwheat ei ai se talaaga mo le soifua maloloina lelei. Buckwheat e matua mauʻoa i vitamini B ma microelements. I le taimi lava e tasi, o le manatu o le buckwheat e na o le pau lea o le cereal aoga mo le maʻisuka o se tala faʻasolopito - o le falalati keke e fesoasoani i le siitia o le maualuga o le suka toto e le itiiti ifo i le araisa.

O le eseesega ua na o le fua faatatau o le faateleina o le kulūkose pe a uma ona 'ai ia meaʻai. Ona o le maualuga o le fiber content, lea e faʻagesegeseina ai le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le inumaga, o le maualuga o le suka i le toto pe a maeʻa ona faʻalauiloa se ipu o le falaoamata tao i luga ma le faʻaeteete e sili atu nai lo le maeʻa o se alalaisa.

O le mea lea, e mafai ona tatou malilie faʻatasi ma le faʻamatalaga e faapea "buckwheat faʻateleina le toto toto" - e ui lava e alu malie lemu ...

Mafuaaga mo le faaitiitia o le suka o le toto

O se paʻu mataʻu i le kulukose o le toto e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le hypoglycemic coma. Faʻailoga taua o le suka (i luga o se manava gaogao) - 2.5 mmol / L (tane), 2.2 mmol / L (fafine).

E iai fualaau faasaina ma le leai o fualaau faasaina. Muamua e fesoʻotaʻi ma se faʻavasegaina i le inumaga o le inisalini, pusa o le hypoglycemic ma le toto kulukose. Le saʻo le fuaina o le fualaau o fualaau faasaina, aʻo ave vailaau e faaleleia ai le aafiaga o le hypoglycemic o le faasasaina o le suka e mafua ai le paʻu mataua i le suka ma le le lelei o le ola maloloina.

O aʻafiaga e leai se faʻamalositino e fesootaʻi ma le le lelei o taumafa, faʻapea foʻi ma le atinaʻeina o faʻamaʻi e aʻafia ai le gaosia / faʻaaogaina o le inisalini ma le kulukose.

Inisalini e sili atu

I le maʻisuka ituaiga 1, e taua tele le faʻatusatusa saʻo o le inisalini e tusa ai ma le faʻaaogaina o gaʻo. E faʻamalosia lenei mea e ala i le tausia o se tusi o le suʻesuʻeina o oe lava ia, pe afai o le taumafa o le maʻisuka o loʻo faʻaalia auiliili, faitauina o le XE. O se mea sese e ono mafua ai le faateleina o le inumaga o le inisalini ma, o se taunuuga, o se paʻu mataʻutia i le kulūkose.

O le solia o le faiga o le puleaina o le inisalini e mafai foi ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia. Aua e te faʻafesoʻotaʻi le nofoaga o tui, ina ia le faʻaosofia ai le faateleina o le fua o le absorption o le hormone. O le mafuaʻaga mo le le saʻo o le fuaina o le inumaga o le insulin o se mea le lelei o le mita, peni.

Vaʻaia o le tino

I le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona pipii i le tulafono o vailaʻau o le suka. O le faateleina le pulea o le tui e mafai ona taitai atu i le hypoglycemia. E tatau ona e pipii i le tulafono o fualaau. Ole fesuiaiga ile vailaau faʻasolosolo ole vai e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

I le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, e le mafai ona faateleina le fua o fualaau oona, e suia ai le tino o le hypoglycemic ma le tulafono o le aveina o papatusi e aunoa ma le faamaopoopoina ma le endocrinologist.

O nisi fualaau faasaina e mafai ona faʻaleleia ai le malosi o le hypoglycemic drugs. O nei vailaau e aofia ai, mo se faataitaiga, sulfonamides na faʻaaogaina e togafitia ai siama siama. O le mea lea, ao le i faia ni vailaau fou, e tatau ona e feutagai ma lau fomaʻi e uiga i la latou fegalegaleaiga ma le suka.

O le faʻasologa o le endocrine e faʻaosofia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia

O le faʻamalositino o le inisalini e aʻafia ai e le gata i le pancreas, ae faʻapea foi i isi gutu o le endocrin, aemaise lava pituitary ma slander. O le le lelei o le faʻaogaina o nei totoga (faʻataunuʻuina o le tino ma isi mea) e mafai ona oʻo atu ai i le faʻateleina o le secretory o suauu e gaosia ai le inisalini ma le pa'ū i le kulukose toto.

Faʻailoga o le ate ma fatuga

I totonu o le ate, ua teuina ai se vaega o glycogen. Afai e manaʻomia, glycogen ua liua i le kulukose ma faʻasaʻo atu i totonu o le toto. O faʻamaʻi (cirrhosis, hepatitis) faʻalavelaveina le galuega o lenei masini, lea e oʻo atu ai i le hypoglycemia. O faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaleagaina ai le ala o le maʻisuka, ma puipuia ai le faʻamautuina o le maualuga o le kulukose o le toto.

Taumafai le maloloina, matelaina

O se tasi o mafuaʻaga autū mo le atinaʻeina o le hypoglycemia e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma meaʻai. Faʻatasi ai ma soʻo se ituaiga o maʻisuka, e taua le aʻafia o le paleni i le va o meaʻai e maua mai ai le tino i le kulukose ma faʻaaoga fualaau e fesoasoani e faʻaaoga ai le suka maualuga.

O le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le gaʻo i le gaʻo e ono mafai ai ona maua le hypoglycemia i le leai o le suka e faʻaitiitia ai fualaau faasaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fesuiaʻi i se taumafa maualalo-kalori faatasi ai ma se faʻaitiitia o le gaosiga o gaʻo. O le tele o mea e masani ona masani ai o se maʻi faʻamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2. O le togafitiga o lenei togafitiga e aofia ai se suiga i le taumafataga i lalo o le vaavaaiga faafomai.

E taua foi le suʻesuʻeina tutoatasi o le tuufaatasiga o oloa gaʻo ma a latou GI. O le a mafai ai e le maʻisuka ona tuʻu saʻo se meaʻai, e aloese ai mai le faʻafuaseʻi ona oʻo i le toto suka. I soo se tulaga, o le maʻisuka e le fautuaina e faʻagata oe lava i "mea ola maloloina" gaʻo mai fualaau faisua fou ma fualaau. Ina ia togafiti le meaʻai, faʻaititia le uta i luga o le pancreas ma le gastrointestinal tract, i le mea muamua e talafeagai le faʻaititia (poʻo le sili atu ona faʻaaogaina) le faʻaaogaina o gaʻo gaʻo: mea suamalie, meaʻai, pasta, pateta, falaoa paʻepaʻe.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

I le maʻisuka, e tatau ai ona pipii i vaega o mea taumafa i se taimi faapitoa.

O le atinaʻeina o faʻamaoniga o le hypoglycemia e mafai ona faʻafefe ai meaai. Aemaise lava i le tuʻufaʻatasiga ma le tele o le faʻamalositino malosi ma / poʻo le faʻasologa o lagona.

O le umi o le anapogi ma le maʻisuka e le taliaina. Afai o loʻo i ai se manaʻoga malosi mo le anapogi, e tatau ona sili atu le taua o lenei lomiga, naʻo lalo o le vaavaaiga a se tagata poto faapitoa o le endocrinologist ma le nutrition nutrition.

O le hypoglycemia e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaaogaina o le ava malosi o le malosi maualuga. I le maʻisuka, e sili atu le aloese mai le inuina o le ava malosi ina ia aua nei faʻalavelaveina le tulaga o le pancreas ma le ate.

Manatu faaletino, mafaufau

O faamalosi tino ma le galue malosi faaletino e manaomia ai le malosi. O le tino o le tagata e maua ai le malosi mai gaʻo. O le mea lea, o le gaioiga faaletino e masani ona o faatasi ma se faʻaitiitia o le suka o le toto.

E sili ona taua mo tagata maʻisuka le mafaufau i lenei tulaga ma ia tumu le kulūkose i le taimi. E sili atu le lamatia mo le maʻisuka e faʻaaoga poʻo galue i luga o se manava gaogao.

E tatau ona manatua i le mafaufau o gaioiga gaioiga i taimi o feusuaiga e mafai foi ona tutusa ma gaoioiga faaletino.

O le mataʻu o le toto suka e tupu mai i le ogaoga o le mafaufau. O le faiʻai o se okeni e tele ai le kulukose. O le mea lea, o le malosi o le mafaufau e fesoʻotaʻi ma se tulaga lamatia o le hypoglycemia.

Mafaufauga mafaufau, popolega

E taua le pulea o gaioiga a le maʻisuka pe afai ei ai ona faafitauli tau mafaufau. E i ai se faʻalavelave faʻalavelave i le faʻafoega o fualaau oona ma le puleaina o le inisalini aʻo faʻaitiitia le faʻamaonia o gaioiga. O le matuia o le popolega ma lagona fiafia e mafai foi ona afaina ai le pulea lelei o a latou amioga.

Afai o le suka e paʻu malie

O le paʻu mataua i le suka e tele lava ina matauina i le maʻisuka ituaiga 1, pe a le mafai ona saʻo le fuaina o le inisalini. Faatasi ai ma se faʻaaloalo e atiaʻe le hypoglycemia, e tatau ona i ai pea ia te oe se glucometer, ina ia i ai muamua faailoga o le leaga i le soifua lelei, siaki le maualuga o le suka.

Faatasi ai ma se faʻaitiitia faʻaitiitia o le kulūkose, e tatau ona e 'ai i le' 'vave' 'oloʻo gaʻo:

  • se fasi suka poo se sipuni o le meli lelei,
  • fualaau suamalie (faʻi, vine, aso, ma isi).

O le aveina o fualaau kullukose e fesoasoani foi i le vave faʻasaʻoina o le tulaga.

Faailoga o le hypoglycemia

O mea taumafa paleni e fesootai tuusaʻo ma le kulukose. O le tino e faʻaalia ma le malosi le tele o lenei gaʻo, talu ai ona o le hypoglycemia e mafai ona mafua ai le faaleagaina o le faiai faiʻai. O faʻaʻailoga e faalagolago i le mamafa o le tulaga.

O le hypoglycemia mama e mafai ona faʻaalia e le popole ma le tupu o le "luko" fiaai. Afai e le ave faʻataʻitaʻiga ma o le maualuga o le suka e le o faʻasolosolo, o le a faʻalavelave le tulaga. O se tikeri ogaoga (hypoglycemic coma) e faʻailoaina i le le lava o le malamalama ma le le lelei o le aoga o totoga taua.

  • atuatuvale, atuatuvale,
  • "Wolf", o le fiaai le pulea,
  • faateleina le salu, pallor,
  • vaomalo, maʻi tiga,
  • fefefe fefe
  • gatete
  • arrhythmia,
  • faʻanoanoa vaaia
  • vaivai vae
  • faaitiitia le pulea e le tagata o ia lava,
  • gaogao
  • leai se mafaufau
  • hypoglycemic coma.

Togafitiga e fuafua i le taimi e iloagofie ai faailoga o le hypoglycemia, mataʻituina le tulaga ma puipuia ai le atinaʻeina o togafitiga.

Faʻafefea ona puipuia le vaʻaia o le hypoglycemic

Afai e iloa e le tagata maʻi ma ua iloa lelei o le mafuaʻaga o le le lelei o le hypoglycemia, e matua faanatinati le fafagaina o ia i "mea vave" gaʻo.

Ina ia maua se fesoasoani taimi i le maʻisuka, e manaʻomia ona i ai se tusi faʻamaumauga o le faʻamaʻi. Ma e uiga foi i mea e tatau ona faia aʻo leʻi oʻo mai le falemaʻi pe afai ua leiloa le tagata mai le hypoglycemia. Afai e faʻalavelave le tulaga, e tatau ona taoto le maʻi, faʻavae vae, liliu le ulu i le itu. Ma taumafai e valaau se taavale a le falemaʻi i se taimi vave e mafai ai.

E le mafai ona e taumafai e fafaga pe inu se tagata pe afai o loʻo iai o ia i se tulaga le iloa.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

O le tala i se tasi oa tatou au faitau, Inga Eremina:

O loʻu mamafa na faapitoa lava le atuatuvale, Sa tusa ma le 3 o le au fagatuaga tuufaatasia, e 92kg.

E faʻapefea ona aveese le mamafa o le mamafa? Faʻafefea ona feagai ma suiga o le hormonal ma le gaʻo? Ae leai se mea e leaga pe talavou i se tagata e pei o lona faatusa.

Ae o le a le mea e fai e leiloa ai le mamafa? Lasiga liposuction taotoga? Na ou iloa - e le itiiti ifo i le 5 afe tālā. Faʻamatalaga o masini - LPG massage, cavitation, faʻaliliuina RF, myostimulation? Aititi tau taugofie - o le tau e totogi mai le 80,000 rubles ma se tagata fai meaʻai. E mafai lava ona e taumafai e tamoe i luga o se lapisi, i le itu o le valea.

Ma afea e maua ai i taimi uma? Ioe ma e taugata tele lava. Ae maise lava i le taimi nei. O le mea lea, mo au lava ia, sa ou filifilia se isi metotia.

O le hypoglycemia e faʻaalia i le faʻaitiitia o le toto i lalo ifo o le 2.8 mmol / L. O siama o le tino e le maua le aofaiga talafeagai o le malosi, lea e tau atu i lo latou oti. O lenei tulaga e matautia i le soifua maloloina, e lamatia ai le atinaʻeina o se inisalini ma e mafai ona oʻo atu i le oti.

Glucose o se punavai o le malosi mo le tino, e aofia ai le faiʻai. Neurons ua gaosia le suka e aunoa ma le fesoasoani a le inisalini, ma o le hypoglycemia e taitai atu ai i lo latou matelaina. O lenei mea leaga e afaina ai le soifua manuia ma mafua ai le tele o faʻaaliga leaga. O le faʻaitiitia o le suka o le toto e mafai ona afaina ai faʻalavelave poo le oti, o lea e tatau ai ona e iloa uiga autu o le hypoglycemia ma maua ai le fesoasoani taimi i se tagata. Afai e maualalo le kulūkose mo se taimi umi, e mafai ona atiaʻe le hypoglycemic coma.

O le hypoglycemia e tolu vaega o le atinaʻe. E ese i latou i le falemai, metotia o fesoasoani muamua ma togafitiga.

O le faailoga autu o le vaega muamua o se lagona o le fiaaai. E masani lava ona tuua e tagata lenei faʻailoga e aunoa ma le gauai atu i ai, lea na o le faʻapupulaina ai o le tulaga. Afai e le maua le kulukose mai le meaai mo se taimi uumi, o le a iai ni faailoga fou: faʻapupulaina le salu, vaivaiga i vae ma maso uma, pallor o le paʻu ma le ulu. O faʻailoga uma e faʻailoaina ma tuʻuina atu i le tagata gasegase ogaoga faʻalavelave - e le mafai ona misia pe tuʻuina i latou e le o faʻamoemoeina. Mo le toe faʻafouina o kulūkose masani, e tatau ona e 'ai sina fasi suka poʻo se oloa maualuga-gaʻolaʻo ma se faʻamaufaʻailoga maualuga (fua, suamalie, sua suamalie).

O le faailoga muamua o le faʻaitiitia o le suka o le toto o se lagona o le fiaaai, ona i ai lea o le sosolo maualuga, vaivaiga i le tino, pallor ma le ulu.

I le vaega lona lua, o le soifua manuia o le tagata maʻi e matua leaga lava. O faʻamatalaga nei e matauina:

  • tautalaga faaletonu, tautala faasolosolo ma fenumiai,
  • numera o le laulaufaiva ma le faaluaina o le vaʻavaʻai, leai se malamalamaʻaga,
  • gasegase, faateleina le le mautonu ma vaivaiga maso,
  • i nisi tulaga, o le gasea ma le vomiting e mafai.

O le vaega lona tolu e faʻailoaina i le leai o se malamalama ma pa'ū atu i se paʻu. O lenei tulaga e sili ona matautia, ma o ona taunuuga e faalagolago i le saoasaoa o le fesoasoani muamua.

O le mafuaʻaga o le faʻaitiitia o le suka i le toto i se tagata soifua maloloina o le faʻalauteleina o le anapogi. E le maua e le tino le numera manaomia o meaʻai ma masini gaʻo e faʻamautinoa ai galuega taua, paleni o le malosi ma le maualuga o le kulukose o le toto. O le faʻasolosolo poʻo le maualalo o calorie meaai paleni e mafai foi ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga leaga. O sina vaega itiiti o mea taumafa e vave faʻapala, ma a maeʻa ni nai itula e faʻaititia uma faleoloa glucose.

Fesoasoani i le maualuga o le suka. I lenei tulaga, o le pancreas o loʻo faʻapotopotoina le tele o inisalini, lea i se faʻavavevave auala e tufatufa atu ai le kulūkose i le tino atoa, faʻaitiitia ai lona faʻamaualuga i le toto. O lenei mea e nafa ma suiga tele i le setete o se tagata pe'ā uma ona 'ai le suamalie: muamua, fiafia ma le euphoria, ma a mavae sina taimi, lagona vaivai ma vaivaiga.

E mafai foi e le hypoglycemia ona faaosofia le faʻaleagaina o le ava malosi, tele le malosi faʻaletino. O nisi taimi o le mafuaʻaga o faʻamaʻi o totoga o le loto (fatugaʻo, ate) poʻo le solia o le gland gland ma le pituitary gland. I se tulaga e le masani ai, o le atinaʻeina o se paʻu i le pancreas o se vaega faʻavae, lea e faʻapupulaina ai le gaosiga o le inisalini.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le faʻaitiitia o le suka o le toto e tele lava ina matauina. O mafuaʻaga atonu e ese, ae o le tele o taimi o se faʻalavelave maualuga o le inisalini.

O le televave e mafai ona maua i le tele o tulaga: o le sese o le puleaina o se fua le saʻo, o le le sao o taunuuga o le glucometer, penisini suauu le lelei, tapeina o le injection site or intramuscular injection of drug. O nisi taimi e mafai ona avea ma se filifiliga le sao a se fomaʻi poʻo se maʻi na maua i le maʻisuka ituaiga 1, e le iloa tulafono o le puleaina o fualaau faasaina.

O se mafuaaga taatele o le pa'ū o le suka i le ituaiga 2 maʻisuka o se faʻalavelave taumafa. Mo maʻi o loʻo i ai se faʻafitauli, e matua taua lava le tausisia o se taumafa malosi ma mea taumafa na faatonuina e le fomai. O se mea e faʻaosofia ai le faʻailogaina o meaai, fia ai poʻo le le lava o taumafa o gaʻo, lea e le aofia ai le fuaina o le insulin.

O isi mea o loʻo lisiina i lalo e mafai ona amata ai le hypoglycemia i le maʻisuka.

  • O se suiga i le fualaau faasaina, lea na mafua ai se tali le lelei mai le tino.
  • Faʻaleagaina tele o le sulfonylurea.
  • Gaoioiga le lelei o fatugaʻo poʻo le ate, lea e faʻalavelave ai le faagasologa o le aveesea o le insulin mai le toto.
  • O faamalositino, mo se faʻataʻitaʻiga, o le pa'ū o le maualuga o le suka e tupu pe a maeʻa se taʻaloga ua pasi ma le maualuga pe i luga o se manava gaogao.
  • Faʻasalaga o le faʻamaʻiina o meaai, o se taunuuga lea, tusa lava pe a uma ona 'ai, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e tumau pea le maualalo.
  • Faʻamauaina o le ava po o le inu faʻatasi ai ma vailaʻau faʻasaina.Faatasi ai ma lenei tuufaatasiga, o le maualuga o le suka o le toto ua matua faaitiitia, ae o le tele o le maʻisuka latou te tuua lenei mea e le o faamoemoeina, talu ai ona o ona faailoga ua ave mo faailoga o le ava malosi.

O le hypoglycemia o se lamatiaga i le ola maloloina o le tagata ma le ola. Muamua lava, o potu faiʻai e maua mai i le leai o le kulukose, ma le malosi o le fiaai o neu. O lenei tulaga e le afaina ai le galuega a isi tino tino. Masalo o le oti o faila o le faiʻai, o le atiina ae o taunuuga e le mafuatiaina.

O aʻafiaga e mafai ona afaina ai le mafaufau, epilepsy ma mafaufauga eseese. O le faʻaitiitia o le suka i le toto e aʻafia ai le faʻatinoina o le cardiovascular, respiratory and nervous systems, e mafai ona maua se paʻu poʻo se fatu fatu.

Mo le togafitiga o le hypoglycemia, e tatau ona faʻavae ona mafuaaga. Afai o le pa'ū o le suka toto e mafua ona o faʻamaʻi o totoga o le tino, ua fautuaina le vailaʻau e faʻaumatia ai le mafuaaga.

O lenei tulaga o se lamatiaga i tagata, o lea e matua taua tele le tuuina atu o le fesoasoani taimi. I le vaega muamua ma lona lua o togafitiga, e tatau ona tuʻuina atu i le tagata maʻi se fasi suka poʻo se vaiinu suamalie, honey, jam. O lenei mea e mautinoa ai le faʻaaogaina o le kulukose ma faʻaleleia le lelei.

Mo le vave maua o faʻamaoniga, o fualaau mai se faasologa o beta-blockers ua faʻamatalaina. E taua le aveina na o latou e pei ona faatonuina e le fomaʻi ma ina ua maeʻa faʻamaonia le moni o le hypoglycemia.

Afai o loʻo i ai se pa'ū mataʻutia i le maualuga o le suka ma o loʻo faʻaititia le leaga, e tatau ona valaʻau se falemaʻi. I le tulaga o le leiloa o le mafaufau, e tuʻuina se fasi suka i lalo o le laulaufaiva o le tagata maʻi, ma a oʻo mai, o le a faia e le fomaʻi le iniseti o le kulukose.

O le tausisia o togafitiga faigofie e fesoasoani e puipuia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia.

  • Tausisia le meaʻai ma mea taumafa fautuaina.
  • Le faʻaleleia lelei o inisuasiga o le inisalini e tusa ai ma le metotia na faʻamatala mai e lau fomaʻi.
  • Teʻena o le ava malosi, aemaise lava i le faʻatasi ai ma fualaau faʻasaina-maʻisuka.
  • Le siakiina e le aunoa le suka o le toto ma le mita o le kulukose o le toto.
  • Faatapulaa le tele o le malosi faaletino, aemaise lava i luga o se manava gaogao.

O le faʻaitiitia o le suka o le toto o se tulaga matautia lea e ono mafua ai suiga le mafai ona suia i le tino. Ina ia puipuia aʻafiaga e le lelei, e tatau ona e iloa mea taua o le hypoglycemia ma tulafono o le fesoasoani muamua.

Hypoglycemia, gipa, toto maualuga toto. Faailoga, faailoga, togafitiga. Faʻaititia, pa'ū, maualalo le kulukose.

Hypoglycemia, pe faapefea ona tupu i totonu ia te aʻu, oʻu lagona, fua. Faʻamatalaga Se faʻaitiitia faʻaitiitia o le toto suka i le maʻisuka. (10+)

Hypoglycemia, maualalo le toto toto. Faailoga, faailoga, togafitiga

Hypoglycemia e masani lava ona tupu i le toetoe lava o tagata uma e maua i le maʻisuka latou te togafitia togafitiga e maualalo ai le suka. O lona mafuaaga, i se tagata soifua maloloina, o le maualuga o le toto suka e faʻapitoa ona faʻatonutonuina. Afai e maualuga tele (ua uma ona e 'aina), ona lilo lea o le inisalini, ma ua gaosia le suka, ua liua i le malosi ma faleoloa gaʻo. Afai e maualalo le suka (e te leʻi 'ai mo se taimi umi, malosi malosi faaletino), o le ate e tuʻuina le glucose i totonu o le toto (o le mea lea e tiga ai pe a tamoe), ma gaʻo foi le gaʻo. I le maʻisuka, o lenei tulafono faʻapitoa e le tupu. Ua faamalosia se tagata e faia se tulafono faatonutonu. O le mea moni, o le lelei o le pulea o le lima e sili atu le leaga nai lo le otometi.

O le mea lea, o le maʻisuka e masani ona maua ai le hypoglycemia (faaitiitia o le suka i lalo o se tulaga talafeagai) ma le hyperglycemia (faateleina o le suka i luga aʻe o se aoga aoga). O popolega e uiga i le hypoglycemia (gips) e puipuia ai le suka o le maʻisuka mai le pa'ū i se tulaga masani. O le mea moni, o le taimi lava tatou te faʻatuina ai le maualuga o le taua o suga i se tulaga masani o se tagata soifua maloloina, o le taimi ma le mamafa o tulaga o le hypoglycemic e vave ona faʻaleleia.

O loʻu faʻaitiitia o le suka e masani lava ona faʻaalia i le foliga mai o le gatete i pito, o le faʻaitiitia o le vaaia o foliga vaaia, o foliga vaaia o le vevela, le mautonu ma le moe. O le sweating ua faateleina tele. O limulā, isu ma taliga o loʻo faʻavaivai. O le saoasaoa o le tali o loʻo faʻaitiitia. O se faʻaitiitia o le maualalo o le suka o loʻo tuʻuina atu i le nausea.

Faʻalogo! O au faʻaaliga o le hypoglycemia e mafai ona ese mai laʻu.

Mai le amataga o uluaʻi faʻamaoniga o le hypoglycemia i le amataga o se vaʻa loloto, e tele taimi e pasia, lea e lava e faia ai le faʻatonuina o le faʻatonuga.

I le tulaga lautele, o tulaga o le hypoglycemic ua le o se mea sili ona matautia. Aʻo, i le atoaga, o le togafitiga e filifilia lelei, o lou ate o loʻo maloloina, ma e tatau ona e mulimuli i le polokalame ole taui ole maʻisuka, siaki le suāsusu i taimi uma, ia e le mafai ona e maua le loloto o le hypoglycemia, ma e mafai e le tino ona totogi mo sina hypoma tutoatasi ona o le faʻasaʻoina o le kulukose mai le ate.

E tatau ona e faʻamautinoa o lou tulaga e mafua tonu lava i le hypoglycemia (fua o le suka). O nisi taimi o tulaga e tutusa ma le hyp e tupu mai ia te aʻu mo mafuaaga eseese uma, mo se faataitaiga, ona o le atuatuvale. I le taimi lava e tasi, o le suka e masani lava.

Afai e maualalo le suka, o lona uiga e tatau ona e inu suamalie suamalie. O loʻu aafiaga ua faaalia ai o le suamalie suamalie lea e aumaia vave ai le suka i le toto. Ua lava ia te aʻu le fufuluina o loʻu gutu ia Coke, e aunoa ma le foloina, ina ia tupu ai le suka i le 2 iunite. Tau lava ia faʻaeteete, o le soda e tatau ona i ai i le suka, ae le o mea suamalie (e le o le malamalama). E te malamalama o le mea tonu lava ona o le vave vave ona faʻaaogaina i soʻo se isi lava mataupu e ese mai i gips, e le tatau ona e inu sua suamalie manaia.

O vai manaia manaia e lelei tele mo le tetee atu i le hypa, aua e faigofie ona teuina, e le afaina, ma e mafai lava ona latalata mai. E sili ona talafeagai le faʻaaogaina o le vai i totonu o se fagu ma se pulou alofilima, talu ai e te le manaʻomia le fagu atoa i le taimi e tasi.

pe afai (document.getElementById ("snt") clientWidth> = 680) document.write (""), ese pepa.write (""), (adsbygoogle = window.adsbygoogle ||) .push (<>),

E tatau ona e inu i ni vaega laiti, puleaina o suka. E masani ona ou maua le 100 kalama o le cola. Ou te inu le tolu o le fagu 0.33, a maeʻa le 20 minute ou fuaina le suka. Afai e maualalo, ona ou inu lea i le isi 100 kalama ma toe fai le fua i le 20 minute.

O le faʻaitiitia o le suka i le saʻo saʻo filifilia o fua o le suka (lower insulin or oral) e masani ona tupu mo mafuaaga e lua.

Muamua, o se siʻitia i gaoioiga faaletino. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona ou savali i ni nai kilomita faaopoopo pe eli se suo.

Lona lua, o se suiga i le saoasaoa ma faʻasolosolo o le aʻafia o le suka i le inumaga. O faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa e taʻitaʻia ai aʻa i le suka i le tasi itu poʻo le isi, ae le na o na mea. Ina ia suia le tulaga o le taui o le maʻisuka, faigofie lava ona suia le siama o le microflora o le intestinal ma le saoasaoa o le taumafa o meaai.

Mai loʻu lava aafiaga o le a ou fai atu, mo se faataitaiga, o le fesuiaiga o le 'ai o sisi i falaoa (masani mo Suitiselani) mai la tatou masani masani o le a vave ona tupu ai le suka. Faʻafeiloaʻi suiga e maua ai le hypoglycemia. E mafua lenei mea ona o le borsch o loʻo iai fualaau faisua ma e sili atu ona televave o tatou manava nai lo le falaoa ua pipi ma le sisi.

O le mea lea, ina ia faatumauina le suka masani ma faʻaitiitia le hypoglycemia, o le gaioiga faʻaletino e tatau ona amanaia i le taumafa ma o le gastrointestinal tract e tatau ona mausali.

Fautuaga mo le faaitiitia o le tui o le inisalini po o fualaau oona i le gasologa o le gaioiga faaletino e manatu o se taufaasese. Sa ou taumafai e fai lenei mea muamua, ae o lenei mea e tau atu i le ketoacidosis. O le mea moni, faatasi ai ma gaioiga faaletino faaopoopo, e tatau lava ona e 'aina le tele o calorie saʻo. I se isi itu, afai o lenei aso o loʻo taoto i luga o le moega, nai lo le masani ona savali, tuu faʻasologa o vailaau tutusa, ae 'ai sina mea itiiti.

O le tautua o le gaogao ma lona faʻaogaina o le microbial mautu e sili ona faigofie e faʻamautinoa e ala i le ave sina kefir i le bifidobacteria aʻo leʻi faia le taumafataga. Na ou mauaina lenei mataupu i se faalavelave faafuasei. Sa i pisinisi i Azerbaijan. Latou te masani ona inu le kulimi aʻo leʻi 'ai. Ua toe foi laʻu suka i le masani, na mou ese atu ia gips. Toe foi i le fale, sa ia aveina le tekinolosi i totonu o le auaunaga. I le avea ai o ia ma tagata gafiti, e mafai ona e faʻaaoga le biokefir faʻatau poʻo le faʻamalosi oe mai le susu susu.

I le ala, afai o le susu o loʻo faʻafefiloi i le yogurt, o lona uiga o lenei mea o se faailoga o lona maualuga ma lona taua. E masani lava o le susu mai pusa e le faʻamalosi, e le fausia ai se vaega tutusa o le kefir, ma le exfoliates. E sili atu le aua nei faʻatau pe inuina ia susu.

Sa ou faia se kulimi vavalalata mo yogurt mai le faʻatauga o le biokefir, faʻaopoopoina mo le taimi muamua i susu susu. O lea ua uma nei, faʻaaogaina toega o yogurt mai le taimi muamua.

pe afai (document.getElementBy>),> isi tusitusiga.write ("

I le fetuunaiga o le galuega o le intestinal i lenei auala ma le tuufaatasia o le laulau talafeagai pe o le a le tele o mea e tatau ona 'aina mo ituaiga eseese o gaoioiga faaletino, o aʻu, faatasi ai ma le endocrinologist, sili atu ona filifilia sao o inisalini, faʻamaonia le aofaʻi atoa o le suka, ma faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le hypoglycemia.

O le mea e leaga ai, o mea sese e tupu mai i tusiga, faʻasaʻoina, o tala e faʻapipiʻi, atinaʻe, fou ua saunia. Faʻasalalau i le talafou ina ia faʻalogo.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||) .push (<>),

Ua uma le 3 masina o le suka e pa'ū i le 2.5, e ui lava ou te 'ai i taimi uma ma tutusa. I le taimi muamua, e le o se mea lea, ae talu ai nei ua sili atu ona masani ai. Na amata ona ia faaitiitia le inisalini, ae e fesoasoani tele, o le suka e pau. Ma i le afiafi e oʻo atu le mamafa i le 160, ma i le taeao e laʻititi 102. O le a le mafuaaga? Ou te fefe e leiloa loʻu mafaufau. Ou te lagona le pa'ū i le suka, Na o le taimi lava e 2.5. Sa masani ona ou lagona 3.8. Mala 8 tausaga Faitau le tali.

E tusa ma le 1,5 tausaga, o le suka e 20-25, pe a uma le osofaʻiga faafuaseʻi (e maua i le maʻisuka cardiac, vave vave ona togi le morphine, furosemide ma le maso oxygen) i le mavae ai o le 8 itula, o le toto toto e pa'ū ifo i le 5, pe masani pe leai? Fai mai le fomaʻi e tatau ona e 'ai atili ma inuina vai inu suamalie. Faʻatau i le 8.00 20 iunite. Combi + 8 iunite vave, i le 13.00-10 iunite o le saoasaoa, i le 20.00 12 iunite. combi. + 6 Rapid Faitau le tali.

Aisea e te fiaai ai i taimi uma? Aisea ua ou vaivai ai.
Faanoai i taimi uma. Aisea? O mafuaʻaga atonu e faʻapenei.

E faʻapefea ona fofoina atoatoa le maʻisuka? Folafolaga metotia o togafitiga.
E faʻafefea ona togafitia ma faʻamalolo le maʻi suka taeao. Faʻaonapo nei ma folafolaina.

Mafuaaga o le maʻisuka. Faailoga, faailoga. Faʻamatalaga o aʻafiaga. Faʻailoga
Faailoga, faailoga o le maʻi suka, mafuaʻaga o mea tutupu, ao mai mai upu b.

Ketoacidosis. Acetone Ketones Urine, toto. Acetone, oona oona.
Le tupu o le ketoacidosis. Endogenous acetone oona. Mafuaaga ma togafitiga.

Fusi. Tatala faʻatasi. Tusi ata. Fuafuaga o mamanu.
Faʻafefea ona nonoa faʻataʻitaʻiga nei: Tatala faʻatasi. Faatonuga auiliili ma faʻamatalaga.

Suʻu toto maualalo (hypoglycemia): faʻamaoniga, mafuaʻaga, togafitiga

E tele mafuaʻaga mo le faʻaitiitia o le suka (poo le hypoglycemia), ma o lenei tulaga e ogatasi ma le tele o mea le fiafia, ma i tulaga ogaoga, faʻamaoniga matautia. O loʻo faʻaalia i se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulūkose ma e mafai ona matauina i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, ma i le tino maloloina o tagata, poʻo isi faʻamaʻi. I nisi tulaga, o le faaitiitia o le maualuga o le suka e le matautia, ae i se tulaga maualuga o le hypoglycemia, e mafai e le tagata maʻi ona tupu se tulaga lamatia e avea o se hypoglycemic coma.

O le autu o lenei lomiga o le a aoga e le gata i tagata e maua i le maʻisuka, ae le o mafatiaga foi i lenei maʻi. I totonu o lenei tusiga, o le a matou faʻalauiloa atu ia oe uiga, mafuaaga, ma metotia o togafitiga o le hypoglycemia. O lenei faʻamatalaga o le a aoga mo oe, ma o le a mafai ona e aloese mai le le mautonu ma taunuuga e mafai e lenei tulaga ona laveai, pe o le a mafai ona e saunia muamua fesoasoani i se pele e mafatia i le maʻisuka.

  • o le sili atu o le inisalini poʻo le suka e faʻaitiitia ai fualaau oona mai le vaega o sulfonylureas poʻo le taʻavale, meglitidines (Chlorpropamide, Tolbutamide, Maninil, Amaryl, Novonorm, Hexal, Metformin, Siofor, ma isi),
  • anapogi
  • solia le meaʻai
  • se malologa umi i le va o taumafataga,
  • afaina o fatuga ma le ate
  • maʻi faʻamaʻi pipisi
  • mamafa faaletino faamalositino,
  • aveina tele tui o le ava malosi.

O se mea sese masani a nisi o gasegase e maua i le maʻisuka, e mafua ai ona faaitiitia le kulūkose, o se tuufaatasiga o le inuina o insulin poo le hypoglycemic agents ma isi auala e faʻaititia ai le suka. E aofia ai:

  • Faʻaleleia le aafiaga o le gaosiga o le suka i le gaosiga o le laau: laʻau, laʻau laʻau, laʻau o le pia, vao vao, laʻau laʻau ma launiu, mutia pagala, fuga o linden, fugalaau, rosehip ma fuamoa, vao vao,
  • o le suka, letip, garlic, eggplant, onions, lettu, tomatoes, kukama, kāpeti paʻepaʻe, pepa logo, asparagus, zucchini, radishes, artichoke Ierusalema,
  • fualaau aina suamalie ma fualaau suamalie: fualaau suamalie, vine, ituaiga o apu po o pears, vine, lingonberries, paluga mauga, viburnum, pineapples, fugalaau, vine, chokeberries.

A faʻaaogaina nei tupe e faʻaitiitia ai le kulūkose o le toto, e tatau i le tagata gasegase ona faʻamaopoopoina lenei avanoa i le fomaʻi ma siakiina pea le maualuga o le suka e faʻaaoga ai le mita o le kulukose o le toto.

O le isi mafuaaga o le hypoglycemia e mafai ona avea ma neoplasm pancreatic, lea e mafai ona gaosia le insulin - insulinoma. O lenei tumo e mafua ai le faateleina o le maualuga o le inisalini, lea e "gauai" ai le kulukose i totonu o le toto ma mafua ai se faaitiitia i lona maualuga.

I le faʻaopoopoga i nei faʻamaʻi, o le faʻaitiitia o le kulūkose e mafai ona mafua mai i ia maʻi ma tulaga:

  • ogaoga o le ate
  • tulaga i le maea ai o le gaioiga o le inumaga po o le manava,
  • le atoatoa lelei o le enzymes e aʻafia ai le gaosiga o le carbohydrate,
  • faamai o le hypothalamus ma le pituitary gland,
  • togafitiga o sulu o meaola.

I tagata soifua maloloina, o le faaitiitia o le suka i le toto e mafai ona mafua mai i tulaga nei po o aiaiga:

  • maʻitaga ma lactation
  • mamafa faaletino faamalositino,
  • taumafa ma le tele o taumafa taumafa,
  • leaga meaai, meaai le lelei po o le le lelei.

I tagata soifua maloloina, o faailoga o le paʻu o le toto suka e amata ona aliali mai i le 3.3 mmol / L, ma i tagata mamai e maua i le maʻisuka latou te foliga muamua, ona ua uma ona faʻaogaina o latou tino i le hyperglycemia tumau. I se maʻi gasegase mai lenei faʻamaʻi mo se taimi uumi, o faʻamaoniga muamua e ono aliali mai ma se osofaʻi malosi i faailo o le kulukose (mo se faʻataʻitaʻiga, mai le 20 i le 10 mmol / l). O tamaiti o se vaega faʻapitoa o tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka o loʻo le mautonu i le faʻaitiitia o le suka. Latou te le lagonaina i taimi uma le amataga o lenei faagasologa, ma matua poʻo fomaʻi o loʻo masalomia le amataina o le hypoglycemia e tatau ona faʻaaoga se glucometer e faʻamaonia ai.

O le mamafa o faailoga o le faʻaitiitia o le suka toto e mafai ona vaevaeina i ni tikeri se tolu: agamalu, agavaʻa ma ogaoga.

Faailoga o le itiiti ifo o le paʻu i le suka i le 3.3 mmol / L o:

  • vevela ma le ulu
  • popole
  • vaivaiga
  • gatete i le tino
  • faateleina le sosolo,
  • agamalu malie
  • ogaoga fiaai
  • faanenefu vaaiga.

O aʻafiaga o le mamafa o le faʻaitiitia o le suka i le 2.2 mmol / L o:

  • faʻaleagaina
  • le mafai ona taulai atu
  • se lagona o le le mautonu pe a tu pe nofo,
  • telegese tautala
  • musele maso
  • le mautonu le tagi, osofaiga po o le ita.

O faʻafitauli o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto i lalo ifo o le 1.1 mmol / L o:

  • leai se mafaufau (hypoglycemic coma),
  • se faoa faamalosi
  • taʻavale
  • maliu (i nisi tulaga).

O nisi taimi o le pa'ū o le suka e tupu i le taimi o le moe i le po. E mafai ona e malamalama o se tagata moe na amata le hypoglycemia i faailoga nei:

  • o foliga mai o ni leo le masani ai
  • popolega
  • faʻafuaseʻi ona paʻuʻese mai le moega pe taumafai e alu ese,
  • savali i se miti
  • faateleina le sosolo,
  • moe malulu.

Faatasi ai ma se osofaʻiga i le po o le hypoglycemia, e ono lagona ai e se tagata le tiga o le ulu pe a maeʻa le taeao.

Faʻasolosolo malosi i le suka o le toto, o le maʻi e atiina ae le maʻi o le hypoglycemic. I le taimi lava e tasi, o faʻamaoniga o le hypoglycemia e vave televave atu nai lo le faʻaititia masani o lenei faailo. O le mafuaʻaga lea, mo le fesoasoani muamua, o tagata uma lava e maua i le maʻisuka e tatau ona latou gaosia pea le suka poo le lole ma le peni ma le glucagon.

E masani ona vaevaeina le vaega o le maʻi o le hypoglycemic i ni vaega se 4.

  • Tele le fiaai
  • moe
  • vaivaiga
  • manatu faʻapitoa
  • suiga o le lagona: mai le loimata i le le malieina malie,
  • faʻaleagaina.
  • Le fia taumafa
  • pallor
  • afu malulu
  • Tachycardia
  • se lagona o le fatu fatu
  • faanenefu vaaiga
  • gatete i le tino ma vae
  • lagona o le fefe i le oti.
  • O se tulaga o le euphoria e talitutusa ma le inupia,
  • fiafiaga
  • le le mautonu o amioga,
  • o le leai o lagona o le fefe
  • amioga le atoatoa (e oʻo i le teena e ave sweets poʻo fualaau faʻamalosi pe a latou iloa o latou manaʻoga).
  • Teteʻete i le tino atoa ma fusi, sosoo ai ma le faoa faamalosi,
  • leai se vaaiga mamao
  • faʻanoanoa ma le paʻu.

Ole vaega amata o le maʻi o le hypoglycemic e masani lava e le afaina mo le faiʻai ma e le tuua ai ni aʻafiaga e le mafai ona faʻafitia. Faatasi ai ma le amataina o le coma ma le leai o se taimi talafeagai ma fesoasoani agavaa, e le gata o se faaitiitia o mafaufauga ma tomai faalemafaufau e mafai, ae o se taunuuga foi na afaina ai.

Ina ia faʻaitiitia faailoga o le hypoglycemia, e tatau ona tuʻuina atu le fesoasoani i totonu ole 10-15 minute. O meaʻai nei e mafai ona faʻaumatia le osofaʻiga ile 5-10 minute:

  • suka - 1-2 teaspoons,
  • meli - 2 teaseti
  • caramel - 1-2 pcs.,
  • lemonade poo isi meainu suamalie - 200 ml,
  • sua sua suamalie - 100 ml.

O le vave amataina o togafitiga i le tele o tulaga, e fesoasoani i le faatelevaveina o le suka o le toto ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaoniga ogaoga o lenei tulaga. A maeʻa lenei mea, e fautuaina le tagata maʻi e faʻamalo le mafuaʻaga o le hypoglycemia (ave meaʻai, lafoaia se meaʻai faʻalavelave poʻo le le saunia lelei, ave se tui tele o le inisalini, ma isi).

Faatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻi o le hypoglycemic, o le maʻi o le a vave ona vave suia ma fesoasoani e tatau ona vave tuʻuina atu (e oʻo lava i le oʻo mai o le au taʻavale). E aofia ai gaoioiga nei:

  1. Taʻu le tagata maʻi i se tulaga faʻasaga ma sii ona vae.
  2. Valaʻau i se taʻavale, faʻamaonia le mafuaʻaga ono o le valaau.
  3. Ave ese le laei o le manava.
  4. Faʻaleleia le ea.
  5. Tuuina atu le suʻe suamalie i le tulaga o le inu.
  6. Afai e leai se malamalama o le tagata maʻi, ona tatau ai lea ona sui i lona itu (ia taofia ai le laulaufaiva ma le sophyxiation e le vomita), ma tuu lauti (i le ituaiga o suka, ma isi mea) i tua o le alafau.
  7. Afai ei ai se paipa tuilaʻau ma Glucagon, faʻaauau le 1 ml i se mea faʻapitoa pe faʻapipiʻi.

O le au taʻavale a le aumaʻavale e faʻaaogaina se tui vavalalata o se vaifofo 40% kulukose ma faʻamautu ai se paʻu o le 5% glucose solution. A maeʻa lenei mea, o le tagata maʻi e momoli atu i le potu maʻi tigaina ma isi vailaau faʻaopopo e mafai ona faia i le taimi e alu ai.

A maeʻa le falemaʻi, o le tagata maʻi e lua ona pusi: o le vevela ma le faanatinati. A maeʻa lena mea, faʻafeiloaʻi ai togafitiga e puipuia ai le cerebral edema. I le taimi muamua, e faʻaaogaina ia togafitiga (Mannitol poʻo Mannitol). O faʻasologa o faʻalavelave faʻafuaseʻi (Furosemide) o loʻo faʻamatala mulimuli ane.

O le inisalini pupuu e naʻo lalo o le puleaina o le toto suka. O lenei vailaʻau e amata ona faʻaaogaina naʻo le i ai o faailo o le kulukose e pei o le 13-17 mmol / l, ona o lona vave pulega e ono mafua ai le atinaʻeina o se osofaiga fou o le maʻi o le hypoglycemic ma le amataina o le coma.

O le tagata gasegase ua faatonuina se suʻega e se neurologist ma se cardiologist i luga o tiute, o ia lea na te iloiloina le ECG ma le elekenephalogram. O faʻamatalaga mai nei suʻesuʻega e mafai ai ona vavalo se toe foʻi mai o le coma ma faʻafetaui le fuafuaga tau togafitiga.

Tuua Lau Faamatalaga