Togafitiga o le polyneuropathy o le maʻisuka

O faʻataʻitaʻiga autu o togafitiga o le aʻafiaga i le mafuaʻaga autu o le polyneuropathy i le maʻisuka - toto maualuga maualuga. O loʻo fautuaina atili e faʻateʻa ese mea lamatia - ulaula, ava malosi, maualuga o le cholesterol, maualuga le toto maualuga.

O le faʻaitiitia o le suka o le toto e mafai ona maua i se mea taumafa e maualalo i totonu o vailaʻau faʻamalosi faigofie, togafitiga o le inisalini ma fualaau e faʻasolosolo ai le metabolism gaʻo. Malosiaga malosi ile inisalinilea e faʻaaoga ai le tuufaatasiga o fualaau oona umi ma le pupuu, fesoasoani e faʻaitiitia le ono mafai ona maua le polyneuropathy pe tusa o le 60% pe a faatusatusa i pulega masani.

Mo le maʻisuka ituaiga 2, Siofor, Glucophage, Diabeton ma Pioglar e maua ai le lelei aoga.. Afai e faʻaaoga fualaʻau e le mafai ona totogi le suka maualuga, ona tatau lea ona fesoʻotaʻi le inisalini i togafitiga. E taua tele le maualuga o le hemoglobin glyco from early stages of the diabetes does not increase higher than up to 7%.

O le faʻasalaga i le tele o tulaga e faʻaitiitia ai le tiga, faʻaleleia le tulaga masani o tagata gasegase ma uiga o le aʻafiaga o aʻa.

O le gasegase o le gasegase i le maʻisuka e ogatasi ma se maualuga o le faʻavaeina o le faʻamalosi e aunoa ma le faʻaitiitia o gaioioga o a latou lava masini. O lenei mea e faʻaalia i le faʻafanoga o fiva namu ma le faʻaoʻo totonu o toto toto.

O fualaau o le Alpha-lipoic e puipuia ai le leaga o le tausinioga meaai, lea e faaitiitia ai faitioga o le tiga o le tiga ma le mu i vae, ma fesoasoani e faateleina le lagona e tusa ai ma le eletise.

O vailaʻau taatele e faʻavae i luga o le thioctic acid o le Espa-Lipon, Berlition, ma Tiogamma. O lo latou faaaogaina e tauamiotonuina mo:

  • puipuiga o le glycation o le hemoglobin ma le okesene o matelaina o masini,
  • faaleleia le galue o le faiʻai,
  • toe faʻaleleia o le toto i le pito i lalo.

O le aoga o le alpha lipoic acid o le: lelei le faapalepale, faʻaleleia le lelei o le ola o le maʻisuka, faʻamaoniga o le gaosiga o le gaʻo, faʻaitiitia le faʻaalia o le gasegase oona. O faʻaaliga muamua o le togafitiga faʻapitoa e tupu pe a maeʻa le masina e faʻaaoga ai. O le tau maualalo e tolu masina. A uma le masina pe tolu, e tatau ona toe faia le vasega.

O le faʻaofiina o sauniuniga o fualaʻau fesoasoani e fesoasoani:

  • faʻaleleia le tuʻuina atu o manaʻoga i le va o siama namu ma mai neura i maso,
  • faʻagesegese le faʻaumatia o neurons ma le fesoʻotaʻiga o aʻafiaga ile kulukose,
  • faʻaagaoioia o enzymes lea e faʻatonutonu ai le metabolism o protein ma gaʻo,
  • faamautinoa le fausia o neurotransmitters (serotonin, norepinephrine, dopamine),
  • gaosia le glucose e neurons,
  • faaosofia le totoina,
  • toe faʻafoʻi le faʻavafiti o myelin,
  • faaitiitia le tiga.

E masani lava, i le taimi muamua, o injections o Neurobion poʻo Milgamma e faʻaogaina mo le lua vaiaso, ona latou fesuiaʻi ai lea i ni laupepa mo le itiiti ifo i le masina. Mo le tausaga, o le maʻisuka ua faʻamatalaina mai le 2 i le 4 ituaiga vasega.

Ua faavaeina lena faʻatasi ai ma le maʻisuka, faʻamaʻi masani ma non-steroidal anti-inflammatory drugs e le aoga.

Faʻamatalaga faʻamalosi muamua laina antidepressants "Amitriptyline", "Venlafaxine",musika malolo ma faʻamalosialuga "Gabalin", "Lyric". O faʻalavelave tumaʻi e taofia ai le toe faʻaleleia o norepinephrine, lea e faʻaitiitia ai le vevela ma le fana. I le atuatuvale, o le malosi o le malosi o le analgesic.

O le malologa o musika e masani lava ona taua i le i ai o le maso maso. Mo le neuropathy, Sirdalud, Baclofen, ma Midokalm e faʻaaogaina. Latou te faʻaleleia le tafe o le toto i totonu o maso, faʻamamaʻa tiga i vae ma tua, ma puipuia ai faʻafitauli o le ischemic ao faʻaitiitia le tafe toto.

O le aafiaga o le anticonvulsant o loʻo faʻaalia i le faʻalavelave o le magnesium ma le vitamini B6, ae o le sili ona lelei na faʻaalia e Gabalin. E faʻaleleia ai le moe o tagata mamaʻi, o le mafaufau ma le tino e faʻaitiitia ai le tiga.

I le le atoatoa o le aoga o tupe ua tuʻuina atu, e fautuaina tagata maʻi mea e sili ona lelei "Nalbufin", "Tramadol". O se isi mea e mafai ona avea ma faʻataʻitaʻiga, lea e faʻaitiitia ai le maualuga o le tiga i le maualuga o le mafaufau, ae le o se mea e fai ma vaisu. O se tasi o sui - "Katadolon", fesoasoani e faʻamaonia le moe, lagona, faʻaleleia le gaioiga o le tagata.

Fomaʻi togafitiga mo le neuropathy o le maʻisuka

Faʻafitauli e leai ni vailaʻau mo pito i lalo:

  • massage. E masani ona faʻaaogaina i le vaega o le vaega (i luga o le rohe lumbar) poʻo le acupuncture i mea o loʻo faʻaaogāina. Faʻaaogaina i totonu o le lotoifale ua naʻo le mataupu i le paʻu e le suia i luga o vae. I le taufaʻatau o le atiaʻe o le maʻi suka, o le paʻu o le paʻu e matua faʻasaina. O le tele lava o taimi, e fautuaina ai taualumaga mo le puipuia poʻo le amataga,
  • physiotherapy. Faʻaaoga le folasaga o le magnesium poʻo le novocaine e faʻasaʻo ai le tiga e ala i electrophoresis, faʻapea foi ma le magneto ma le laser therapy, faʻaosofia le aʻa. O le faʻaleleia atili o le okesene o le faʻaaogaina o masini e mafai ona ausia i le faʻaaogaina o faʻasalaga o le okesene. O nisi tagata gasegase e tali lelei i le gaosia o meaola.

Faitau lenei tusiga

Maʻisuka Neuropathy Treatment

O faʻataʻitaʻiga autu o togafitiga o le aʻafiaga lea i le mafuaʻaga autu o le polyneuropathy i le maʻisuka maualuga - toto maualuga maualuga. O loʻo fautuaina atili e faʻaumatia mea aʻafiaga mo le alualu i luma o faʻafitauli o le neura - ulaula, ava malosi, maualuga o le cholesterol, maualuga le toto maualuga.

O le antioxidants, vitamini, ma sooupu mo le faaleleia o le metabolism e maua ai le lelei lelei. O le neuropathic o le tiga e mafai ona faʻamalolo i vailaau faʻasolosolo. I le amataga ma mo le puipuiga, e faʻaaogaina le physiotherapy.

Ma o iinei e sili atu i le neuropathy o le maʻisuka o pito i lalo.

Fualaau mo le maʻisuka taui

O le faateleina o le suka i totonu o le suka e mafua ai se filifili atoa o ni mea e le faʻaleagaina. Latou te saofagā i le faʻaleagaina o fiva namu i toetoe lava o tulaga uma. O le mea lea, o le faavae o togafitiga uma o le faʻaitiitia o le kulūkose.

E mafai ona iloa lenei mea i se mea taumafa e maualalo i vailaʻau faʻamalosi faigofie, togafitiga o le inisalini ma fualaau e faʻasolosolo ai le metabolism gaʻo. O le faʻateleina o le puleaina o le inisalini, lea e faʻaaogaina ai le faʻasolosolo o fualaau umi ma puupuu, e fesoasoani e faʻaitiitia ai le ono mafai ona maua le polyneuropathy pe tusa o le 60% pe a faatusatusa i pulega masani.

I le maʻisuka ituaiga 2, o Siofor, Glucophage, Diabeton, ma Pioglar na faʻaalia le lelei aoga. Afai e faʻaaoga fualaʻau e le mafai ona totogi le suka maualuga, ona tatau lea ona fesoʻotaʻi le inisalini i togafitiga.

E taua tele le maualuga o le hemoglobin glyco from early stages of the diabetes does not rise higher than up to 7%. O le faʻasalaga i le tele o tulaga e faʻaitiitia ai le tiga, faʻaleleia le tulaga masani o tagata gasegase ma uiga o le aʻafiaga o aʻa.

Acoa thioctic

O le gasegase o le gasegase i le maʻisuka e ogatasi ma le maualuga o le faʻavaeina o le radical free ai ma se faʻaititia o le gaosiga o faʻamalosiaga o a latou lava masini. O lenei mea e faʻaalia i le faʻafanoga o fiva namu ma le faʻaoʻo totonu o toto toto.

O fualaau o le Alpha-lipoic e puipuia ai le leaga o le tausinioga meaai, lea e faaitiitia ai faitioga o le tiga o le tiga ma le mu i vae, ma fesoasoani e faateleina le lagona e tusa ai ma le eletise.

O vailaʻau taatele e faʻavae i luga o le thioctic acid o: Espa-Lipon, Berlition, Tiogamma. O lo latou faaaogaina e tauamiotonuina mo:

  • puipuiga o le glycation o le hemoglobin ma le okesene o matelaina o masini,
  • faaleleia le galue o le faiʻai,
  • toe faʻaleleia o le toto i le pito i lalo.

O faʻaaliga muamua o le togafitiga faʻapitoa e tupu pe a maeʻa le masina e faʻaaoga ai. O le tau maualalo e tolu masina. A maeʻa le masina pe tolu, e tatau ona toe faʻafouina le faʻaofiina o le thioctic acid.

E leai se vaivaiga e maua i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka i le tele o tulaga. O le faʻaofiina o sauniuniga o fualaʻau fesoasoani e fesoasoani:

  • faʻaleleia le tuʻuina atu o manaʻoga i le va o siama namu ma mai neura i maso,
  • faʻagesegese le faʻaumatia o neurons ma le fesoʻotaʻiga o aʻafiaga ile kulukose,
  • faʻaagaoioia o enzymes lea e faʻatonutonu ai le metabolism o protein ma gaʻo,
  • faamautinoa le fausia o neurotransmitters (serotonin, norepinephrine, dopamine),
  • gaosia le glucose e neurons,
  • faaosofia le totoina,
  • toe faʻafoʻi le faʻavafiti o myelin,
  • faaitiitia le tiga.

Ua faʻamaonia e le aoga tele le puleaina o vitamini nai lo le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina. E masani lava, i le taimi muamua, o injections o Neurobion poʻo Milgamma e faʻaogaina mo le lua vaiaso, ona latou fesuiaʻi ai lea i ni laupepa mo le itiiti ifo i le masina. Mo le tausaga, o le maʻisuka ua faʻamatalaina mai le 2 i le 4 ituaiga vasega.

Neurotropic pills e faʻaitiitia ai le tiga

O le tiga ma le tumau o le tiga i le neuropathy e matua afaina ai le soifua maloloina o tagata gasegase, ma o lona faʻamaʻi e fesoasoani e faʻamaonia le faʻatinoina o le tino atoa. Na maua ai e le o faʻamaonia le faʻaaogaina o fualaau oona ma non-steroidal anti-inflammatory drugs.

Analgesics o le laina muamua e aofia ai le faʻamaonia o le "Amitriptyline", "Venlafaxine", faʻalavelave faʻavae musika ma tagata faʻamalosialuga "Gabalin", "Lyric". O faʻalavelave tumaʻi e taofia ai le toe faʻaleleia o norepinephrine, lea e faʻaitiitia ai le vevela ma le fana.

E faʻamaonia e faapea o se aafiaga e aliali mai lava i soo se tulaga, ae faʻatasi ai ma le atuatuvale o le malosi o le faʻamalosia o le malosi.

O le malologa o musika e masani lava ona taua i le i ai o le maso maso. Mo le neuropathy, Sirdalud, Baclofen, ma Midokalm e faʻaaogaina. Latou te faʻaleleia le tafe o le toto i totonu o maso, faʻamamaʻa tiga i vae ma tua, ma puipuia ai faʻafitauli o le ischemic ao faʻaitiitia le tafe toto.

O le aafiaga o le anticonvulsant o loʻo faʻaalia i le faʻalavelave o le magnesium ma le vitamini B6, ae o le sili ona lelei na faʻaalia e Gabalin. E faʻaleleia ai le moe o tagata gasegase, tulaga faalemafaufau ma faaletino, faʻaititia le tiga.

Afai o le tupe na tuʻuina atu e le lava le aoga, e fautuaina tagata maʻi i le malosi malosi o le faitioga "Nalbuphine", "Tramadol".

O se isi mea e mafai ona avea ma faʻataʻitaʻiga, lea e faʻaitiitia ai le maualuga o le tiga i le maualuga o le mafaufau, ae le o se mea e fai ma vaisu. O se tasi o sui - "Katadolon" e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le moe, lagona, faʻaleleia le gasegase o le gaioiga.

E leai ni vailaʻau mo pito i lalo

Togafitiga o le polyneuropathy o le maʻisuka o se taimi umi ma e le o taimi uma e manuia ai. O le mea lea, e faʻapitoa i mea faaletino o aʻafiaga.

E masani ona faʻaaogaina i le vaega o le vaega (i luga o le rohe lumbar) poʻo le acupuncture i mea o loʻo faʻaaogāina. Faʻaaogaina i totonu o le lotoifale ua naʻo le mataupu i le paʻu e le suia i luga o vae. I le taufaʻatau o le atiaʻe o le maʻi suka, o le paʻu o le paʻu e matua faʻasaina. O le tele o taimi, e fautuaina ai taualumaga mo le puipuia poʻo i le vave lava o le atinaʻe o le neuropathy o le maʻisuka.

Fomaʻi togafitiga

Faʻaaoga le folasaga o le magnesium poʻo le novocaine e faʻasaʻo ai le tiga e ala i electrophoresis, faʻapea foi ma le magneto ma le laser therapy, faʻaosofia le aʻa. O le faʻaleleia atili o le okesene o le faʻaaogaina o masini e mafai ona ausia i le faʻaaogaina o faʻasalaga o le okesene. O nisi tagata gasegase e tali lelei i le gaosia o meaola.

Ma o iinei e sili atu i le vae o le maʻisuka.

O le polyneuropathy o le maʻisuka e tupu ma alualu i luma faasaga i le talaaga o le maualuga o le kulukose. O le mea lea, mo lona togafitiga, e taua le faʻasalalau faʻamaoniga autu o le gaʻo gaʻo. Le faʻaleleia atili o le neuromuscular conduction ma le faʻalauteleina o le lagona, ole vitamini B ma le thioctic acid, massage ma le physiotherapy e faʻaaogaina. E mafai ona tuʻuina atu le tiga i le fesoasoani a le antidepressants, o le a faʻamalosia.

Metotia autu

O le muamua o fualaʻau e tatau ona taulai i ai e tatau ona mafaufauina o le sauniuniga o se tuufaatasiga o laulaau laʻau ma fenugreek. O le mea lea, e tatau ona e fafaguina i se vevela o soʻo se tasi le kulimi. l laʻau faʻapipiʻi ma le faʻaeteete ma tolu kulimi. l fenugreek fatu. Faaaoga mo lenei mea e le sili atu ma le tasi le lita o vai inu. E tatau ona faʻafefiloi le vailaʻau tuʻuina mo le lua itula.

O le faʻasologa o mea ua fautuaina e fautuaina ina ia faʻaaogaina i totonu o le 24 itula ina ia mafai ona faʻavaveina lou fia inu. E mafai ai ona e siakiina pea le fua o le suka i totonu o le toto, ma mafai ai foi ona vavae ese le lapopoʻa ma le faaleagaina. Peitai, o le a matuai sese lava le teenaina i lenei laasaga le faaaogaina o vaega autu o vailaʻau. I le faaopoopo atu, pe a manaʻomia, e mafai e le fomaʻi ona suia le aofaʻi o le inisalini e toe faʻafoʻi ai le malosi.

O le fua lea o le fua o loʻo i lalo, ua fuafuaina e togafitia ai le polyneuropathy o pito i lalo, e aofia ai le faʻaaogaina o mea eseese uma. I le tautalagia o lenei mea, faʻalogo i le mea moni e faʻapea:

  • o le a faʻaaogaina le 500 ml o le 9% vinika e faʻatasi ma le 100 gr. lapisi gaosia Rosemary,
  • pe a uma lena, ona tapunia lea o le koneteina i le vave e gata ai ma mafai ai mo le 10 aso,
  • ao leʻi amataina le faʻaaoga, o le a sili atu nai lo le faʻaaogaina o le sipuni se tasi. tuʻuina tinctures.

E 50% le suavai i le vai ma o le maʻisuka ua faʻauʻuina faatolu i le aso e tuʻuina atu togafitiga lelei.

Mo lenei mafuaʻaga, o le a tatau ona faʻaaogaina nisi o vaega: faʻamaʻi ma le muaʻi faʻamaloloina o meaola mūmū mūmū, paʻu luga o luga o le garlic, fenugreek. O le a manaʻomia ai foʻi le faʻaaogaina o le cohosh pogisa mūmū, le vevela mago, mago ma le lanu samasama, o le paʻu kasa cassia.

A maeʻa sauniuni mea uma, e mafai ona e alu saʻo i le faiga o kuka. I le tautalagia o lenei mea, ia gauai atu i le mea moni o le lua Art. l faʻafefiloi o le a tatau ona faʻavaivai i le 600 ml o vai inu. O le fusi e saunia i totonu o le vevela sili ona masani, ma o le taimi e faʻasolo ai e tatau ona le itiiti ifo ma le lua itula. Mo le faʻaaogaina o le oloa ina ia togafitia ai le tino, e malosi le fautuaina ole 100 ml i totonu ile tolu taimi i le aso. O le taimi sili ona lelei o le vasega e tolu vaiaso. Ae ui i lea, e tusa ai ma soʻo se molimau, e mafai ona faʻalautele pe, i se isi itu, liliu ese ia le umi.

Ina ia saunia le fa lona fa, e te manaʻomia se kulimi se tasi. l meaola vevela i totonu o se vevela. Faaaoga mo lenei mea e le sili atu i le 600 ml o vai inu. E tatau ona faʻafefiloi le faʻafefiloi ua tuʻuina mo le itiiti ifo ma le lua itula. A maeʻa lena, e ave i le 200 ml mo le aso atoa ile tutusa tutusa. O le togafitiga e tatau ona le itiiti ifo ma le 15 aso. A maeʻa le malologa mo le 10 aso, e mafai ona toe faʻamaua le vailaʻau pe'ā fautuaina e se fomaʻi. E tatau ona sili atu i le ono masina le toe faaleleia atoatoa o le vasega.

Laʻu suauʻu faapitoa

E tusa ai ma le fua muamua, e tatau ona e mulimuli i le faasologa o gaioiga o gaioiga:

  • faʻaaoga se fagu 500 ml ma faʻatumu i mutia fou faatoa gaosia, lea e na o se masani masani a St. John,
  • faatumu le mutia i le suauu manogi vevela, o faailoga o le vevela e le tatau ona sili atu ma le 60 tikeri,
  • faʻamalosia le fefiloi e fautuaina i se nofoaga pogisa mo le 20 aso.

O le tapenapenaga ua saunia ua maeʻa ma tasi le st. l elefise, o se aʻagogogo o le togafiti. O le vailaʻau tuʻuina atu ua faʻaaogaina mo le faʻatinoina o le tino ma afifi faʻalua i totonu o le 24 itula.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala fiafia - o le Endocrinology Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalosi e puipuia atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua Iulai 6 mafai ona maua se fofo - TUSI!

O le isi fua mo le suauʻu e aofia ai le faʻaaogaina o isi vaega. Aemaise lava, fa ata. l susu laʻau vaovao, lea o loʻo faʻasaina i totonu o se paluga ma faʻatasi ma le 150 ml o sina suauu olive faʻamafanafana. A uma lena, lua kuka. l eleele i se palapala eleʻele o le mint mago ua faaopoopo i le suauu e maua ai le maualuga o le malosi o le aafiaga.

O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina ua fautuaina malosi mo le lua tbsp. l faatolu i le aso. E tatau ona faia lenei mea ia le itiiti ifo ma le 30 minute aʻo leʻi 'ai. O le faagasologa o ia togafitiga e tatau ona tutusa ma le 20 aso mo le maʻisuka ma le manaomia mo togafitiga o le polyneuropathy o pito i lalo.

Fuga kuka

E le gata i lea, ou te fia tosina atu le gauai i le taliaina o le faʻaaogaina o teuteuga i le faʻavae o isi togafitiga.

A maeʻa lena mea, o le a tatau ona kukaina le paluga mo le 20 minute - e tatau ona faia i luga o se afi maualalo.

E taua le faʻafefeteina o le susu mo le 15-20 minute, pe a uma ona faaopoopo iai le lua punetini. l sua suamalie fou suamalie. O le a manaʻomia ai foʻi le faʻaaogaina o se tasi ata. l acacia (na o le meli). O le faʻaaogaina o le pulupa e matua fautuaina i vaega faʻasalalau i totonu o le 24 itula.

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou togiina au lava ia i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele. Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, na toe foʻi mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e sau, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

E leai se aoga tele mo tagata maʻisuka ua maua i le polyneuropathy o le maʻisuka o le faʻaaogaina lea o se isi fatuga. Mo le faʻamoemoe o lona sauniuniga e fa fugafulu. l o le paʻu paʻu matagogo o le ginkgo biloba ma le tasi lita o le vai inu. A maeʻa lenei mea, o le togafitiga e faʻamalosia mo le tolu itula. E fautuaina malosi e ave i totonu o le 24 itula, ma suia ai le lauti masani.

O le faʻaogaina o le tasi - o le tolu - decoction o le a le itiiti ifo le aoga. Ina ia saunia, o le ae manaomia le faʻaaogaina o se aofaiga tele o mea taua. A o talanoa e uiga i lenei mea, latou te gauai atu i le manaomia ona faaaoga fugalaau o elderberry ma se manoa, o le aʻa o le paluga, faapea foi le mutia fua. E le gata i lea, o loʻo iai faʻataʻitaʻiga, pulou, pulou, birch leafy, o le aʻa o le faila ma le vao vao.

O vaega taʻitasi o loʻo tuʻuina atu ua paʻu'ū ma le popole tele i totonu o se masini masani masani. A uma lena, lua kuka. l o le mea e maua mai ai le faʻafefiloi e gaosia i le 800 ml o le vai inu i totonu o se vevela ma faʻamalosi mo le tolu itula.

E pei ona iai i le fomaʻi muamua, e mafai foi ona faʻaaogaina lenei teuteuga i le aso e fai ma sui o lauti masani.

Talu ai ona o nei mea uma, ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea, o le polyneuropathy ma togafitiga ma togafitiga faa-tagata o ni manatu talafeagai atoatoa. Ae ui i lea, ina ia mafai ona maeʻaeʻa lenei faagasologa, e matua fautuaina lava e te lua feutagai ma lau fomaʻi. I lenei tulaga, o le faʻamaʻi ma le ono mafai o ona faʻafitauli o le a le mafaia e tusa lava pe maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga