Ghee Cholesterol

Ghee e aofia ai le tele o mea aoga aoga.

Ghee e tele mea aoga aoga, ae pe afai e masani. O le oloa e faʻatagaina e 'ai e oo lava i tagata na o loʻo mafatia i se faʻalavelave faʻafefe i meaʻai susu ma le lactose inlerance. O le mea moni, ao faagasolo le gasologa, o mea autu o susu o le a mou atu, e leai se lactose ma le casein.

Ghee e aofia ai le tele o mea aoga aoga. O se tasi oi latou o le butyric acid, lea ei ai sona aafiaga faʻaleagaina i le tino, faʻalavelaveina le faagasologa o le mumū, taofia le atinaʻe o le kanesa, faʻamaonia le faagaioia o totoga o meaola ma lagolagoina le gaioiga o le fatu ma toto toto.

E le gata i lea, o le mea ua faʻafefeteina e aofia ai le tele o vitamini A, D, E. E taua tele Vitamin A mo tagata e mafatia i le palauvale, le afaina o le intestinal, ma maʻi pancreatic.

E maua e se tagata le vailaʻau D pe a lalo ifo o le la, o le mea lea o le tino o le tino e masani ona leai. O le vitamin E o loʻo i ai sona aʻafiaga o le antioxidant, faʻamaonia tulaga maualuga o le hormonal.

Ghee foi na ia aumaia mea nei:

  • Faʻamaʻosaʻoina le metabolism o vailaʻau i totonu o le tino.
  • E maua ai le malosi.
  • Puipuia le atinaʻe o rickets ma osteoporosis.
  • Faateleina le gaioiga vaaia.
  • Faʻaleleia le gaioiga o le faiʻai.
  • E taofia le le lava o le konateko i totonu o le tino.
  • Fesoasoani e puipuia ai faʻamaʻi pipisi.

Fautuaina e faʻaaoga ghee ma fafine o loʻo fanauina ma tausia tamaiti. E fesoasoani le oloa i mea nei:

  • Faʻaauau le faia o ni ponaivi pepe.
  • E taofia ai le atinaʻe o le anemia.
  • Faʻaleleia le maualuga o susu o susu.
  • Faʻaitiitia le lamatiaga o allergies i le tamaititi.
  • Tuuina atu le calcium i le tina ma le pepe.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

Afai e mafatia se tagata i faʻamaʻi o le cardiovascular system, ona tatau loa lea ona lafoaʻi le ghee

E mafai e Ghee ona faʻaleagaina le soifua maloloina pe'ā faʻaaogaina le sili atu poʻo le faʻaaogaina o se oloa e leʻo lelei ona teuina pe faaleagaina. Faʻaaogaina e tatau ona faʻatapulaʻa mo faafitauli e pei o le toto maualuga o le cholesterol ma le manua.

E matua taua lava le tuʻuina atu o le suāuʻu pe afai o loʻo mafatia se tagata i faʻamaʻi o le cardiovascular system, pathoces o le ate ma le gall vladder, ma le tino o le pancreatitis.

O le oloa o loʻo i ai le tele o mea aoga e lagolagoina ai le gaioiga o le gastrointestinal tract. Ae afai ei ai o latou faʻamaʻi i lenei vaega, ona faʻaleagaina lea o le a oʻo atu ai i se faʻalavelave sili atu o faʻafitauli faʻapitoa.

Cholesterol

Ghee ma le maualuga o le cholesterol e le fautuaina, aua o loʻo i ai se tele o lenei mea leaga. Ae o le gaʻo manu, o lona vaega, o loʻo i ai ni eseesega e tusa ai ma le fausaga o meaola.

Talu ai ona o lona fausaga faʻasolosolo, o le oloa e vave ona faʻaaluina e le tino. O lenei mea e mafai ai e le oloa ona puipuia le faʻaopoopoina o gaʻo i le toto.

O le a le tele e manaʻomia mo le lelei?

Ghee e mafai ona 'ai mai le ono masina

Ina ia maua mai na o faamanuiaga mai le taumafa o le ghee ma aloese ai mai se faʻalavelave, e tatau ona e 'ai i ni tapulaa faʻapulaʻa. E mafai e tagata matutua ona faʻaogaina le silia ma le 10 g i le aso. Ua lava lenei mea e faaopoopo atu i ipu eseese, mo se faataitaiga, falaoamata. O lenei metotia e tatau ona faaitiitia i tagata mamaʻi e maua i le toto maualuga o le cholesterol.

Mo tamaiti, o le masani o le taumafaina e ese lava. O le oloa e mafai ona 'ai mai le ono masina. Mai lenei tausaga i le tasi tausaga, 2-4 g i le aso ua manatu o le masani, mai le tausaga i le 3 tausaga - 6 g, pe a mavae le 3 tausaga - 10 g.

O le aofaʻi o le pata mūmū o loʻo faʻaumatia e se tamaititi e tatau ona mataituina. O le faʻaaogaina tele e mafai ona oʻo atu ai i soliga i le gaioiga o le ate ma le pancreas o le pepe.

E faʻapefea ona filifili?

Ghee ma cholesterol e le fefiloi ma isi

O le aoga o le ghee e faalagolago i lona natura. E tatau ona matuā tausisia lelei le gaioiga ole GOST. Pe a filifilia, e tatau ona e faitauina ma le totoa le tuufaatasiga o oloa. E tatau ona aofia ai vaega nei:

  1. Milu gaʻo - 99%.
  2. Carotene - 3 mg / kg.
  3. Butylhydroxytolul - 75 mg / kg.

Leai nisi mea e tatau ona iai. Afai ei ai ni elemene e sili atu, e le tatau ona e ave oloa.

Pe a filifili, e taua foʻi le gauai atu i manatu nei:

  • Lanu mai le lanu samasama i le samasama.
  • Le manogi.
  • Leai, tumau le tutusa. I fafo atu, o le suauʻu e foliga mai o le meli faʻasaʻo.
  • Laʻau suamalie ma sina lanu oona.
  • Tau maualuga. E le mafai ona taugofie le mea masani.

I luga o le afifi e tatau ona tusia "ghee" ma leai se isi mea. E tatau i le oloa ona i ai se tusi faamaonia e iai le aiā a le tagata faatau e talosaga ai mai le faʻatau.

A maeʻa le faʻatauina o le suauʻu, e mafai foʻi ona e siakiina lona uiga i le fale. Ina ia faia lenei mea, faʻafefeteina i totonu o se pani. Afai o le oloa o se mea masani, o le a le faʻafefe ai le asu, afu poʻo se manogi manogi.

Ghee ma le cholesterol e le o gatasi ma isi. O lenei oloa e maloloina, o loʻo i ai se mea mauoa ma taua. Ae i le maualuga o le cholesterol maualuga, o lona taumafaina e tatau ona faatapulaaina, talu ai o loʻo i ai le tele o gaʻo matautia.

Meaʻai talafeagai mo le toto maualuga

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le maualuga maualuga e manaʻomia ai se uiga faʻalogo. E taua e le gata o togafitiga faafomaʻi, ae o se olaga ola malosi, lea e mautinoa e aofia ai se taumafataga maloloina. Ma mafaufau o le taimi nei ma le tele o tagata e mafatia i le maualuga o le toto ona o le mamafa, e tatau ona e iloa po o le fea meaai mo le maualuga o le toto maualuga o le a sili ona aoga.

O meaʻai talafeagai mo le maualuga o le toto maualuga e mafai ona faʻaleleia ai le metabolism ma faʻamalosia ai le gaioiga o fualaau (beta-blockers, diuretics ma isi), i le faaopoopo atu, puipuia o le tino mai aʻafiaga. O le a fesoasoani i le tau i le meaʻai, atherosclerosis, maʻi suka, lea e afaina ai foi le ala o le maʻi.

O a ma pe faapefea ona 'ai: meaai maloloina

O se taumafa mo le toto maualuga e tatau ona filifilia paleni ina ia maua ai i le tino ia palatini, gaʻo, gaʻo, ma vitamini ma minerale e manaʻomia. E tatau ona i ai le 4 i le 6 meaai i le aso i ni vaega laiti.

O meaai aupito sili ona aoga mo le maualuga o fualaau aina ma fualaau faisua, faapea foi iʻa o iʻa ma iʻa i le lautele, lea e aofia ai iodine ma le tele o vitamin B. O fua o le sana, o fua o meaʻai gaʻo, o se vaega taua foi o le taumafa.

O meaai mo le maualuga o le tikeri lona lua e le eseese tele mai tulafono o mea taumafa i le 1 tikeri. O lona faavae e aofia ai:

  • falala suamalie, aemaise lava o le millet, buckwheat, karite, oat ma saito,
  • supa e faia i fualaau faisua (kuka soupeti, borsch, salnik), fualaau aina ma susu, o aano o manufasi e mafai ona 'aina e sili atu nai lo le faalua i le vaiaso,
  • falaoa atoa
  • meaʻai susu, ae le maualuga tele i kalori,
  • meaʻai suamalie: susu o susu, tolotolo, povi,
  • sami iʻa, lea e aofia ai le tele o omega-3 gaʻo gaʻo,
  • sea ​​taumafa, aemaise o le sami,
  • ituaiga fualaau faisua eseese, greens,
  • Fua ma fualaau mamago
  • lala
  • isi taupou o olive olive ma isi fuālaʻau fuālaʻau,
  • Mai mea inu, fualaau faisua, fualaau suamalie ma le sua, suamalie, suamalie o le rose ma na o sina taimi e vaivai ai lauti.

O nei mea uma o oloa e faʻaititia ai le toto maualuga i le maualuga. O le filifiliga e lautele lava, o le 'ai ma le maualuga o le maualuga e le gata ina aoga, ae e eseese foi ma lelei.

Mea taumafa mo le maualuga o le maualuga o le tikeri lona lua e faatagaina ai gaʻo i meaai i aso taitasi i le aofaiga e 30 g, o manu ia e le tatau ona silia ma le 20.

E tatau ona taulai totoa i meaai ia e aofia ai le magnesium ma le potassium (o lenei, aemaise lava, apricots mago, cereals, kāloti, kapisi, beets), o le mea pito sili lea ona taua i le taumafa mo meaʻai. E taua foi le 'ai o le kalama, e aoga mo fatu fatuga, e iai se aafiaga lelei i le puipuiga ma faʻaitiitia le cholesterol.

O le taumafa mo le maualuga o le maualuga o le vasega 3 e tatau ona sili atu ona mamafa, talu ai o lenei ua avea ma se tulaga matautia, ae o ona mataupu faavae e tutusa lava ma le vaega muamua ma le lua. Mataʻituina ma le faʻaeteete mea uma e te 'ai, pe afai e mafaia, e oʻo lava i le faatapulaaina o le aofaiga o masima, gaʻo, ma isi.

I se tulaga faigata, o le lisi atonu e foliga faapenei:

  • o le taeao o le falaoamata, susu vaivai ma susu ma susu kulimi,
  • mo se meaʻai o se apu fou po o nisi,
  • 'aiga o le aoauli o le sua o fualaau suamalie ma falalati, kapota sapalai fou ma aano o le gaʻo, faʻapea foʻi ma le apple compote,
  • mo le lua snack - o se broth rose,
  • paluga pateta ma iʻa fafa, araisa ma fualaau suamalie, ona tao lea ma susu,
  • mo le leva o le taumafataga - yogurt.

Taumafa i le maeʻa ai o se faʻafitauli maualuga i aso muamua e tatau ona faʻamalamalamaina, anapogi. O lea la, e tatau ona e 'ai i araisa, fua, aemaise lava apu, fualaau faisua fou ma fuālaʻau, e mafai ona e faia faʻatasi aso o le susu po o aso o fualaʻau.

Aisea e leai ai

O le a le mea e mafai ona 'aina, ua uma ona fai mai, o lea e tatau ona malamalama i mea e le mafai.

I taimi o togafitiga e tatau ona:

  1. Muamua, ia faʻaaoga le masima. O le sodium, o lona vaega taua, e tumau ai le vai i totonu o le tino, o le maualuga o le faasalalauina o le toto faateleina, ma i le taimi e tasi, o le faateleina o le mamafa e aliali mai. E fautuaina malosi e fomai le faaitiitia o le masima i aso taitasi i le 3-4 g nai lo 10-15 g masani, o lona uiga, e le manaomia le faaopoopo o le masima i meaai. Afai e faʻaleaga le faʻamaʻi, e sili atu ona lelei le vavae ese o le masima mai le taumafataga.
  2. Faʻesea meaʻai gaʻo mai au mea taumafa. O le tele lava o taimi, o le maʻi e aliali mai ona o le mea moni o paʻu o le cholesterol o loʻo i totonu o gaʻo ulaula ma gaʻo gaʻo e afaina ai vaa.
  3. Sapalai, paluga, gaʻo, pata ma ghee, kirimoli mumu ma isi meaʻai e aofia ai gaʻo manu e tatau ona faʻaumatia i se mea maualalo. E toetoe lava o faʻamaʻi uma e leaga. A itiiti ifo o le tasi vaetolu o le gaʻo i au mea taumafa e tatau ona tupu mai fatu.
  4. Manatua e uiga i le faʻafefe ma le kukaina o meaʻai, mea manogi, vevela ma ulaula.
  5. Taofi le kofe, koko ma malosi teas - uma uliuli ma lanumeamata, faaopoopo - mai le ava, lea e sili atu ona taua. Ae ui i lea, o le uaina mafanafana, afai e le silia ma le lua selau kalama i le aso, o le a le afaina, ae o le a aoga foi.
  6. E itiiti ifo le suka - e pei o isi mea gaʻo faʻaogaina faigofie: e faʻaosoosoina ai le atinaʻe o le mamafa o le tino. Afai e te manaʻo e faʻamaeʻa oe lava, sui le tao, ituaiga laʻau suamalie, e aofia ai le meli ma le siama, ma meaʻai ma fugalaau mo fualaau aina ma fualaau mamago.
  7. Pulea le aofaiga o le vai faʻaaogaina. E mafai ona e inu 1-1.5 lita i le aso, ae le faʻagaloina e te amanaia le vai lea e saunia ai ipu. O vai inu, vai maualuga o le sodium, mea inu e le masani ai, ma, e moni, e le fautuaina ia iʻa ma aano o manu.

E le gata i lea, e le tatau ona matelaina. Matou te manaʻomia se togafitiga talafeagai, e faʻamapulaʻa ai oe i soʻo se vaega o oloa, aemaise lava le malosi, e faʻasalaina mo maʻi mamaʻi.

E taua foi le taua e le gata i le 'ai, ae o se soifua maloloina lelei i le lautele, o lea e tatau ai ona e taofi le ulaula. O le Nicotine e vavalalata ai toto toto, o le mea lea, e mafua ai le mamafa.

Ghee ma Cholesterol

Ghee ghee, e tusa ai ma le Vedas, ua na o le pau lava lea o le pata lea e tauaveina le malosi atoatoa ma le fiafia o le afi. I le faʻatinoga, o lona uiga o le ghee, e tusa lava pe faʻaaogaina le tele, e le taitai atu ai i soʻo se soliga taʻutinoina. Mai lona faʻaaoga e leai lava ni faʻafitauli.

O le mea lea, o le ghee o le auala sili lea e toe faʻafoʻisia ai le le lelei o le 'aina o meaai Ina ia faia lenei mea, ua lava lea e susu ai lou gutu ma folo sina sipuniti o le kulimi suamalie ao lei amataina ma pe a maeʻa foi meaai.

Totoina o otaota, e tusa ai ma le Ayurveda, o se faailoga manino lea e mafua ai le fausiaina o le tele o faamaʻi, ma o le ghee o le auala sili lea ona faigofie, sili ona vave ma sili ona aoga e taofia ai le tele o faamai e mafua mai i le le lelei o fualaau. E leai se isi gaioiga e gaoioi lelei ma filemu. Mo lenei mafuaʻaga, o le ghee o le pata sili ona maloloina i le lalolagi. O le manatu lena o le Vedas.

I le taimi nei, o le manatu o vailaau faʻaonapo nei i lenei mataupu e feteʻenaʻi mai manatu o vailaau anamua. O a matou fomaʻi na faʻatau atu le pata o se auala e faʻaopoopo ai le cholesterol i le toto. Latou te talitonu o le pata, e pei lava o isi uma suauʻu, e fesoasoani i le atiaʻe o le atherosclerosis, o lea la e tatau ona faʻatapulaʻa lona faaaogaina.

E tusa ai ma le manatu o Ayurveda, o le atherosclerosis e le o se faʻamaʻi o le gaʻo maualuga o gaʻo, ae o se maʻi o se mafaufau mama. Afai e 'ai e se tagata meaʻai mo se taimi umi, o lona mafaufau e matua faaleagaina i le malosi o le fasi manu. O lenei mea e mafua ai le tele o soliga i tulafono faatonutonu a le mafaufau ma le physiological. O se taunuuga, muamua o loʻo i ai faailoga o le faʻavaivaia o le faia o le mafaufau, o le faʻaitiitia o le faʻatupuina, le mautonu, ma le atuatuvale. Ma, o le tele o faʻafitauli o le gasegase e iloa, e aofia ai le tuʻuina atu o le cholesterol i totonu o vaa.

Ghee, e tusa ai ma le Vedas, e le o manatu e faateleina le tele o le gaʻo i totonu o le toto, talu ai o ona meatotino e le gata i le na o le gaʻo o le gaʻo i totonu o le toto, ae faapena foi i lona vave gauai i sulu o le tino. E mafai lenei mea, talu ai o le pata ua liusuala i le taimi lava e tasi e faʻavaveina ai vaega uma o le faʻapalapala. E le gata i lea, ei ai lona malosi maualuga (mama) Tejas.

O le iʻuga, o le tino e faʻalauteleina le gataifale, lea e fesoasoani e faʻamamaina ai le tino mai toxins. O le mea lea e fesoasoani e aveese le cholesterol. O le mea lea, ghee e mafai ona fesoasoani i togafitiga o le atherosclerosis. E tutusa foi le aafiaga, ae o loo i ai se tulaga taua: e tatau ona e taofia le faaaogaina o mea vevesi (aano o manu, iʻa, fuamoa) mo meaai.

E moni, e le o le uiga o le ghee e tatau ona faʻaleagaina. O le faʻaleagaina o le ghee o le a oʻo atu ai i le tele o gaoioiga o le vevela, lea o le a mafua ai le mamafa o le mafaufau. O le malosi o lejas (faʻaaogaina ma le faateleina o le mafaufau) atonu o le a amata i se taimi ona sili atu i le malosi o le ava (synthesis o meaʻai ma le toʻafilemu o le mafaufau).

Afai e te manaʻo e maua se faʻamaoniga e leai se afaina mai le pata, taumafai e faʻaaogaina i le tele naʻo le 10 i le 15 itula. O le tuusaunoaga o tagata e le lelei le fausiaina o otaota. E tatau ona latou faʻaaogaina le pata i le taeao ma le afiafi.

E taua le iloa o le ghee, o loʻo i ai le malosi (male), e matua le talafeagai lava mo tamaitai e le aoga tele nai lo alii. Ona o lo latou natura o le mafaufau, o tamaitai e masani ona leai se faamoemoe ma le fiafia. O nei faafitauli uma e mafai ona foia pe afai o le ghee e faʻaaogaina i le tele o aofaiga. Mo nei faamoemoega, e sili foi ona faʻaaoga i le ao.

Ata mai avanoa i luga ole laiga

Afai e te manaʻo e faʻaaoga mea mai la matou 'upega tafaʻilagi, tuʻu se hyperlink malosi i le itulau lomitusi. Faafetai

Aso anapogi

Vaitaimi, aemaise lava pe'ā iai foʻi faʻafitauli i le toto ma sili atu le mamafa, faʻatasi ai ma faʻavavega, e mafai ma e tatau ona faatulaga se aso anapogi mo lou tino. E faia lenei mea i le 1-2 taimi i le 7-10 aso. O aso anapogi e mafai ona ese: salati, kukama, apu, sima ma isi.O le a latou fesoasoani i le faʻamautuina o le metabolism, aveese masima ma toxins, aveesea le mamafa, faʻasaʻo le tino cardiovascular. Ina ia lelei le aafiaga, e tatau ona e matauina le moe ma malolo i le lautele.

  • susu: i le ao, inu le 100 g o le susu i le lua itula, ma mo le 'aiga o le afiafi - 200 g o le sua sua suamalie faatasi ma le 20 g suka,
  • silotilo: 1.5 kilokalama o le siloti 'aina i le 5-6 faʻasalaga,
  • fualaau faisua: e tatau foi i le 5 po o le 6 o faʻasalaga e tatau ona e 'ai i le 1.5 kilokalama o fualaʻau mata (e mafai ona avea ma zucini, kukama, tamato, pepa, kapisi ma isi mea), 5 g o fualaau faisua - faʻapipiʻi olive - suauu e faʻaopopo i mea taʻitasi.

O taumafa Hypocholesterol mo tagata mamaʻi e maualuga le maualuga, poo le numera o le numera 10, e manatu o se tasi o sili ona aoga. E fesoasoani i le faʻaleleia o le metabolism ma le toto, e aʻafia ai le gaioiga o gaʻo ma le ate, lea e faʻaosofia ai le faʻaumatiaina o mea matautia mai le tino.

O lona eseesega o le tuʻuina atu ia sili atu ona faʻasaʻo faʻatau oloa i fiva lapoʻa. I lena taimi, oi latou e faaosofia ai le cholesterol ma le gaʻo gaʻo e tatau ona aofia ai nisi mea i le lisi.

A maeʻa lenei taumafataga, e tatau i le tino ona ulu atu:

  • pulu - 80 g,
  • gaʻo - 70 g
  • carbohydrates - 400.

O le faʻaogaina o kalori i le lautele e tusa ma le 2800 kcal.

I se tulaga aoao, o fautuaga mo le filifilia o meaai e tutusa ma le masani masani mo le maualuga o le toto. E mafai ona e 'aina uma fualaau aina ma fualaau faisua (sei vagana ai aniani, fulufulu, mumusu, moli, moli ma leki - na o le soya e mafai ona maua mai i le mea mulimuli), keke mamago, susu ma fualaau suamalie, masi mai le falaoa paʻepaʻe. Faʻaaogā suauu i ni mea laiti, ae le o masima meaʻai.

E faʻasaina le ate, fatuga ma mafaufauga ona e tele tele cholesterol.

O lenei taumafataga e sili ona aoga i le muamua ma le lua o laasaga o le maʻi.

Afai oe mamafa tele

Faatasi ai ma le sili atu o le mamafa, e tatau ona mataituina lelei meaʻai e tatau ona mataituina lelei. O kilokalama taitasi, lea e le tatau, e faʻapupulaina ai le mamafa.

O mea taumafa mo le maualuga o le toto maualuga mo le gau o le mamafa e tatau ona fuafua lelei. O le lisi o mea fautuaina ma faasaina i le lautele e tumau pea, ae e tatau ona e siaki le aofai o calories e te faʻaaogaina. I le taimi muamua, atonu e foliga mai o se galuega manaia, ae o le mea moni e faigofie.

Faatasi ai ma le fesoasoani o polokalama faapitoa, pe - o le mea e sili atu - e ala i le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, e mafai ona e fuafua pe fia ni calorie sili ona lelei mo oe. I le aluga o taimi, o le a masani ona e faitauina meaʻai e 'ai, e mafai ona e faia oe lava, siaki laulau kalori, poʻo, toe faʻaaoga polokalame faʻapitoa.

Faatasi ai ma le maualuga, e taua le taumafa i soo se tulaga, ae afai ei ai ni faafitauli i le mamafa, e tatau ona e tali atu e mafai ona e fetuunai le olaga i le lautele. Faʻaauau - ae le o le faʻaleagaina o le soifua maloloina lautele, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi e uiga i le gaioiga faaletino.

Faataʻitaʻiga o le lisi

O le lisi mo le vaiaso ma le maualuga o le toto maualuga e mafai ona fatuina e pei ona taua i lalo:

  • taumafataga - omelet ma lauti ma susu,
  • paluga apu kope
  • 'aiga o le aoauli - o le afa o vaega o soupisi fualaʻau ma paluga o aano o manu fasi pilaf,
  • aoauli i le aoauli - paluga falaoa,
  • taumafataga - iʻa fagota faatasi ma pateta ma le sua o le vao vao,
  • ae leʻi alu i le moega - kefir.

  • o le taeao - oatmeal ma fualaau mama ma susu, sua,
  • o se meaʻai ma fua (100 g),
  • 'aiga o le aoauli - aʻai iʻa, karite ma aano o manu,
  • aoauli o le aoauli - aiga cheese cheese,
  • 'aiga o le afiafi - keke pipi, salati, lauti ma susu:
  • ae leʻi alu i le moega - o se ipu susu.

  • taumafataga o le taeao - falaoa laisi ma se lua falaoa, meainu suamalie,
  • meaʻai - fualaau suamalie,
  • 'aiga o le aoauli - borsch ma se fasi keke falaoa uliuli, kritz, vaʻa, greens,
  • aoauli aoauli - faʻi
  • taumafataga - tao tao palu, asparagus compote,
  • ae leʻi alu i le moega - yogurt.

Suʻe isi oloa i lenei auala, e mafai ona e saogalemu e fai le lisi o oe lava ia.

E i ai cholesterol i le pata pata?

Ghee, poʻo le ghee, e pei ona taua i nisi taimi, o se oloa taua tele meaai, o lona faʻaaogaina tatau e le afaina ai le tino.

Ghee e taua o le pata, lea, e ala i le lemu ma le vevela, na faamamaina mai le tele o mea leaga, vai tele, suga, ma le polotini. O lenei faʻamamaina o mea le mama e maua ai le oloa ma le malosi sili atu i le faʻaalia atili o le vevela. I le taimi lava lea e tasi, o le suauʻu e leai se mea aoga.

Ghee o se oloa e aofia ai le gaʻo susu gaʻo, lea o loʻo i ai meaʻai ma vailaʻau faʻaleagaina. E mafai ona teuina i le vevela o le potu mo le 6 i le 9 masina, ma i se nofoaga malulu mo le tasi ma le afa tausaga.

O le oloa, pe a faʻamaʻaina, ua faʻasaʻoloto mai le polotini ma le suāsusu, aʻo tausia le gaioioga. O le mea lea, e mafai ona faʻaofiina i totonu o le taumafataga mo tagata o loʻo faʻamaʻi i le pulu povi ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

O loʻo i ai le talitonuga lautele o le pata o loʻo aofia ai le tele o le cholesterol, lea e fesoasoani i le faateleina o lona maualuga i le toto ma, o se taunuuga, i le faʻavaveina o le tuʻuina o lipid i luga o puipui o toto toto, lea e mulimuli ane avea ma pusa cholesterol ma faʻalavelave i le masani o le toto. E le masalomia, o le cholesterol o loʻo i ai i le ghee, o le mea lea e faʻasaina ai faʻamaʻi o le cardiovascular system e mafua mai i faʻafitauli faʻaleaga.

O le tuufaatasiga o ghee e aofia ai mea nei:

O le gaʻo manu, 100 kalama o le ghee e aofia ai:

  1. Fatisi Mama - 70 karamu,
  2. Fatisi le gaʻo 29 karamu
  3. Cholesterol - 270 mg,
  4. 998 kcal
  5. Vitamini A, E, D.

Mea aoga o le ghee

O le oloa e tele ona lelei, o le mea sili ona taua e aofia ai:

Le lava susu. O nisi tagata e matua afaina i oloa gaosi susu pe mafatia mai le laoga o le le gasegase, o lea latou te le taumafaina ai foi le pata. Talu ai o le ghee e leai se tasi o le lactose ma le casein, e talafeagai mo tagata uma o se oloa gaosia,

O se mea e sili atu ona maualuga nai lo le pata. Mo le ghee, pe a ma le 232 tikeri Celsius, ma o le pata o le 176. O le maualuga o le asu o le pata, o le sili atu lea ona talafeagai mo le kukaina, talu ai e le o le oxidize mo se taimi umi pe a vevela. O lona uiga, o gaʻo oxidized o loʻo i ai le malosi sili ona leaga i le tino,

O le pata suamalie o le pata o loʻo i ai vitamini gaʻo-soluble A, D, ma E e sili atu nai lo le pata. O tagata e faʻamaʻiina i le kuluten, maʻi o le bowel, ma le maʻi o Crohn, poʻo le pancreatic pathologies e masani lava ona faʻaaogaina le vitamini A. Vitamin D o loʻo faʻapipiʻi e susulu o le la, lea o se mea le tupu i lo matou atunuu. O le vitamini E o loʻo i ai ni mea faʻamalosi malolosi, ma e tatau foi ona faʻamautinoa le saʻo ma le faʻaitiitia o le maualuga o le cholesterol,

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O Ghee e iai lona tofo, lea e malosi atu nai lo le pata. O le mafuaʻaga lea e manaʻomia ai se laʻititi laʻititi mo le kukaina o ipu o lenei oloa.

Mo le tino o le tagata, ghee o loʻo i ai faʻamanuiaga nei:

  • Faʻaauau le saoasaoa o faiga faʻavae,
  • Faʻalauteleina le saturation o le malosi,
  • E taofia le faʻaalia mai o faʻamaʻi eseese (rickets, osteoporosis),
  • Fesoasoani e faʻaauau pea le vaai vaaia ma faʻaleleia le gaioiga o le faiʻai,
  • E taofia le le maua o le calcium i le tino.

O le tele o fomaʻi e fai mai o le faʻaaogaina i aso taitasi e tusa lava pe itiiti sina ghee e mafua ai le faʻamaʻi pipisi e toetoe a le mafai.

Ghee leaga

Ghee e mafai ona afaina pe afai o lona faʻaaoga e sili atu ma e faʻaaogaina e se tagata le suauu i le taumafataga e aunoa ma se fuataga ma i se aofaiga tele.

O le gaosiga o le cholesterol e faʻatinoina e totoga i totonu, ae pe a sau mai fafo i ni vaega tele, e lamatia ai le tupu mai o faʻamaʻi eseese.

E taua le manatuaina o le ghee e le fautuaina e faʻaumatia ei latou o loʻo mamafa tele. O tamaiti e faigofie ona maua le gaioiga, e masani ona le fautuaina e aofia ai ghee i le taumafataga.

E le mafai ona e faʻaaogaina le oloa mo i latou o loʻo mafatia mai le pancreatitis masani, faʻamaʻi o le manava ma le fatu. E ui lava i le mea moni o le suauu e aofia ai vitamini eseese e aoga mo le mucosa gastric, pe a iai faʻamaʻi o le okeni, o le tele o le faʻaogaina o lea mea e mafai ona faʻavevesiina ai faʻamaʻi.

O le pata e afaina i le oral vevela, aua e fesoasoani i le tulaʻi mai o se siosiomaga lelei mo le tuputupu ae o siama. O le mea lea, e fautuaina e fufulu lelei ou nifo ma fufulu lou gutu e aveese ai toega o lenei suauu.

E le fautuaina le faʻaaoga o le ghee o se oloa gaosi tuusaʻo. E lava le faʻaaogaina i le 1 sipunni i le tele o taimi i le vaiaso e faʻaleleia atili ai le tofo, aemaise lava o fualaau faisua.

E sili le kuka i totonu o le suauʻu ae le o le 'ai faʻatasi.

Ghee cholesterol

Ae o mea o loʻo i ai le cholesterol leaga i le ghee, e 25% sili atu nai lo le pata. O Ghee ei ai se uiga iloga, e taua o le gaʻo manu, lea e ese mai i lona faʻavae molemole mai isi gaʻo. O le vailaau kemini o le gaʻo gaʻo e faʻaopoopoina e puupuu-ola, o lona uiga, e vave faʻavaveina e le tino, o lona uiga e le avea o se punavai o tumutumu faʻamaʻi poʻo toto o le toto.

Ua uma ona faamaonia e saienitisi o le ghee o se mea e sili ona lelei ma aoga, ae o se aofaiga tele lava o le gaʻo tumu, cholesterol ma calories i lona tuufaatasiga e manaomia le faʻaeteete e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atherosclerosis.

O le faʻaaogaina o le ghee e faʻaleleia pe afai, pe a kuka, e faʻamaʻaina i aʻa fou, totō, fatu o Indian caraway fatu poʻo peʻa o le pepa uliuli. E tatau ona afifi au mea manogi e sili ona e fiafia i ai i totonu o se fasi kate ma tuu i totonu o le suauu pe a liusua.

Auala e kuka ai ghee o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Le aʻafiaga o le cholesterol i le pata i luga o le tino

  1. E uiga i aoga ma mea matautia o le pata
  2. Cholesterol i totonu o se Mea Matagofie
  3. Faʻamatalaga Matagofie e uiga i Cholesterol i Butter

O le pata moni e maua mai i le susu o le povi e ala i se auala faʻapitoa o le sasaina. O lenei gaʻo susu gaʻo, lea e tatau ona i ai mai i le 78% i le 82.5% gaʻo gaʻo, ma i le pata melu - 99% uma lava.

E lua vaega o tagata fai meaʻai e finau e uiga i aoga ma mea lamatia o le cholesterol i le pata: o nisi e talitonu e le tatau ona 'aina, o isi e fai mai e tiga le tino pe a leai. O le manogi, o le tofo ma mea taumafa o meaʻai o manufasi e faʻaalia ai le faʻafeagai. O le pata o se tasi lea o mea sili ona suamalie ma suamalie taumafa.

E uiga i aoga ma mea matautia o le pata

O nisi fomaʻi ma le au saienitisi iloga e talitonu o le pata pata o loʻo masani ona faʻaaoga e faʻapipiʻi ai le cholesterol i le toto. Ma o loʻo faʻaogaina ai sikuea i totonu o vaʻa ma taʻitaʻi atu ai i faʻamaʻi o le fatu fatu.

Ae o faifaatoaga Peretania o loʻo tuʻuina atu le pata sili i totonu o le falemaʻi i Lonetona ma nai tagata laiti faleoloa, ua leva ona nofouta i le aoga o le susu ma le pata, saunia e aunoa ma le faʻaopoopoga o synthetics.

Ma le leai se aoga: o le oloa ei ai sona aafiaga faapitoa i le soifua maloloina ma le faʻaaogaina tatau, ma o le toʻatele o tagata fai meaʻai e ioe i lenei mea moni.

Ma o le aso masani o aso uma e faʻamapulaʻaina i le itiiti ifo ma le 10 g o se oloa gaosi ma se faʻatagaga faatagaina e oʻo atu i le 30 g. Ae pe afai e leai se faʻamaʻi o se tagata lea e faasaina ai ona 'aina lea gaʻo.

Faʻaaogaina o meaʻai

O le fualaʻau mole mole o le oloa e aofia ai le silia ma le 150 gaʻo aoga gaʻo, 20 e le mafai e le tino o le tagata ona faʻapipiʻiina ia lava, ae e tatau mo le faʻatinoina lelei o le tino:

  1. Linolenic, linoleic, alochidonic acid, aveesea o le "leaga" cholesterol,
  2. Milu fatty whey, lea e faʻaleleia ai le faʻafefe o le calcium, ma e gaoioi foi e faʻaitiitia le cholesterol ma aveese faʻamaʻi mataʻutia,

Vitamini K, D, E ma le A, faapea foi ma se vaega itiiti o enzymes vaega B.

O nisi o gaʻo eletise e faʻatupulaʻia le cholesterol, ae le tele pe'āfai o iai se oloa i le faʻaogaina.

Soifua maloloina o aafiaga o suauu

O le pata o loʻo i ai isi mea aoga e taua mo alii ma tamaitai:

  • Faʻaleleia le gaioiga vaaia,
  • Faʻatupulaia le tuputupu ae o le lauulu soifua maloloina ma fao,
  • Puipui ma fafaga le paʻu,
  • Fesoasoani i le atiina ae o maso ma ponaivi,
  • Faʻaleleia le faʻafefeteina ma fesoasoani e faʻamalolo le maʻi i luga o le mucous membranes,
  • O le oloa e iai sona aafiaga lelei i le soifua maloloina o le bronchi ma le mama.

O le gaʻo manu mai le kulimi e matua gaogaina e le tino, e talafeagai mo le faʻaaogaina o meaai e faʻamoemoe i le faʻaititia o le kalori. E fautuaina mo le maʻitaga ma le lactating o fafine, faapea foi ma gasegase pe a maeʻa taotoga.

Mo le sili atu le saogalemu, o le aoga ole suauu e tatau ona teuina i pepa alumini poʻo pepa pepa. Ae o le paʻu palapala, faʻavaveina o le susulu o le la, e faʻaleagaina ai le lelei o le oloa. I lalo o le faatosinaga o le malamalama, o nisi vitamini o iai i totonu ua faaleagaina.

Cholesterol i totonu o se Mea Matagofie

O le pata e aofia ai le cholesterol, ma o nisi saienitisi latou te manatu o se lamatiaga mataʻutia, e fautuaina e suia i le margarines. Ae o le a le mea o loʻo aofia ai i le margarine faʻamau? Laʻau eletise maualalo ma meaola, mea faʻamalolo, mea faʻaleleia ma le tele o meaʻai ma meaʻai e "leai" i le tuufaatasiga.

O faʻamanuiaga o ia oloa e le masalomia, ae o le afaina e sefulu taimi sili atu nai lo le aafiaga o le 10 g o le pata i le soifua maloloina o le tagata.

O vailaʻau faʻasaina A ma le E e faʻaaogaina i le auala sili ona lelei e ala i le gaoioi ma gaʻo manu. E le mafai e le togalaau ona suia atoa. O lo latou taua e taua foi mo le atinaʻe tatau o fuamoa, o le suamalie semina o tane. Faatasi ai ma le le lava o ia elemene, o le le malamalama ma le le gafatia o le mafaufauina mulimuli ane.

Ioe, o le pata mai le kulimi o le a taʻitaʻia ai le alualu i luma i le cholesterol pe'ā e taumafaina 3 taimi i le aso e pei o sandwiches, pastries, creams for cake and main dishes. Ae afai e te mulimuli i au meaʻai, ona faigofie lea ona faʻaitiitia le tulaga lamatia o le atherosclerosis.

Ae o le cholesterol i le pata e le o tele naua e pei, mo se faataitaiga, puaa:

  • 280 mg i le 100 g i le suavai,
  • 240 mg i le 100 g mai le 78% gaʻo,
  • 180 mg i le lauiloa "tagata faiva".

E mafai ona faʻaaoga le pata, sunlulu ma isi fuālaʻau fuālaʻau i le maualuga o le cholesterol?

O suauʻu uma - o meaola ma fualaau faisua - e faia i gaʻo, ao faagasolo le gaogao, o le tino e liua i latou i mea gaʻo, o ia mea uma o loʻo i ai meatotino patino.

O le a le aʻafiaga o le suauu i le maualuga o le cholesterol e faalagolago i luga o mea o loʻo i totonu o le gaʻo.

Gaʻo gaʻo i totonu o suauʻu ma o latou aafiaga i le tino

Acids Fatty Acids (TFA)I le faʻaopoopoga i o latou faʻamanuiaga e le faʻaogaina - o le auai i le tuufaatasiga o le talo, feusuaiga ma hormones, o le vailaʻau D - faatasi ai ma le tele o mea e mafai ona mafua ai le ogaoga o le afaina: faateleina le cholesterol toto, siitia ai le fausia o paʻu oona i luga o puipui o toto toto ma le atherosclerosis.

Vasega o le gaʻo susu:

  1. Monounsaturated (MUFA). Ole suauʻu e sili ona maualuga ile omega-9 o loo fai ma sui, lea e faʻapipiʻi ai le metabolism lipid, faʻaititia le cholesterol.
  2. Polyunsaturated (PUFA).

E le mafai e le tino ona faʻapipiʻi faʻamalosi faʻamalosi ile lava mea e manaomia ma manaʻomia ai le ulufale atu mai fafo. E masani ona faʻatusalia i totonu o suauu:

  • linoleic Omega-6 - o le vailaau o le γ-linolenic, lea e faʻaosofia ai le faʻaumatia o toxins, lipoproteins maualalo ma le cholesterol, faʻaitiitia ai le maualuga,
  • α - linolenic omega-3 - mai le tino o loʻo faʻapipiʻiina le DHA ma le EPA tatau, lea e faʻatonutonu ai le fesuiaiga o lipoproteins, faʻatulagaina a latou faatinoga, faʻaitiitia le viscosity toto, faʻamalosia le metabolism.

Mo le tausia o le soifua maloloina, o le fua faatatau lelei o Omega-3 i omega-6 PUFAs eo mai ma meaai e tatau ona tutusa ma le fua faatatau o le 1: 4 - 1: 5.

Butter ma Cholesterol

E selau kalama o oloa e aofia ai:

  • cholesterol - 215 mg (i le falaoa suamalie i le kuata le sili atu: 270 mg),
  • NLC - 52 g
  • MUFA - 21 g,
  • PUFA - 3 g.

Faatasi ai ma le tele o lona taumafa, o le taua tele o gaʻo tumu i luga o le eleele e le mafai ona faʻaaogaina e mafua ai le faateleina o le cholesterol ma le lipoproteins maualalo maualalo o loʻo nofo i puipui o toto.

E ui lava i le mea moni o le pata o loʻo i ai le cholesterol, o le vavaeese atoa mai le lisi e manatu e le lelei, e manatua ai le lelei o le gaʻo tumu i luga o le tino. O le aofaʻiga o le aofaʻi o aso e aoga mo se tagata soifua maloloina e 10 kalama, o le maualuga e mafai ona talia: mo tamaitai - 20 kalama, mo alii - 30 kalama.

A faʻaaogaina le maualuga o le cholesterol, 5 g (teaspoon) i le aso e le sili atu i le 2-3 taimi i le vaiaso.

Fomaʻi fautuaina

I le faʻaitiitia lelei o le cholesterol ma puipuia ai le atherosclerosis e aunoa ma ni aʻafiaga, e fautuaina ai e tagata atamamai le faʻapitoa. Faʻaonagata faʻaonapo nei:

  • e faʻavae i luga o le valea na faʻaaoga i togafitiga o faʻamaʻi pipisi,
  • faateleina le gaosiga o le "lelei" cholesterol, faaitiitia le gaosiga o le "leaga" i le ate,
  • e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu ma le faʻamaʻi,
  • amata ona galue pe a maeʻa le 10 minute, o se taunuuga taua e mafai ona matauina i le mavae ai o le 3-4 vaiaso.

Ua faʻamaonia le faʻamaonia e le fomaʻi ma suʻesuʻega a le Institute Research of Therapy.

Vaega o le pata

I luga o le faʻatau, e tele ituaiga o pata, e ese mai le tasi i le isi e le gata i le tau, ae faapena foi i le tuufaatasiga:

  • Vasega masani - o le oloa sili ona aoga ma le gaʻo o le 82.5%,
  • "Amateur" 80% gaʻo, ua taʻua o le kulimi oona - o se mea laʻititi laʻititi ma taugofie,
  • O le tagata lauiloa o le "tagata faiva" ma le gaʻo oona e 72.5% e sili atu ona taugofie, sili atu ona masani ai, e sau i le suamalie pe lelei, sei vagana ai le le saʻo,
  • Lasaa - 50% gaʻo, sili ona taugofie ma leai se faʻaoga (salalau),
  • Ghee tufaina togafitiga faapitoa ma e talafeagai mo le fuga - gaʻo gaʻo e maua mai i le 98%, e leai ni aoga aoga i totonu.

O manu fou ma "peasant" e tutusa, ae o loʻo i ai ni eseesega ia i latou. O le mea lea, o le "tagata nofoia" e leʻi fufuluina i le vai, o le mea lea, e ese lona eseesega. E i ai foi le limiti o le oxidation lea e le maua i le oloa fou. O lenei mea o se elemene tau eletise, ae leai se afaina. Ae i le tulaga o le gaʻo gaʻo, o oloa e eseese i le toeitiiti 10%, o la latou caloric content e ese foi i le 50 kcal.

Faʻamatalaga Matagofie e uiga i Cholesterol i Butter

E tele ni suʻesuʻega manaia ma suʻesuʻega e faʻamaonia ai le lelei ma le le lelei o le suauu ma faʻaaoga faʻaogaina:

  • I totonu o le Iunaite Setete, o meaola falesuesue na tuuina atu i ai le tele o pata, lea na mafua ai ona maua le mamafa ma le faateleina o le palasi. Ae o le cholesterol uma na tumau pea i le masani, na faia le suʻega i luga o ni vaega o meaola, ae e leʻi suia le iʻuga.
  • I Initia, o tagata e taumafaina le tele o le gaʻo susu i foliga o ghee (pito i matu o le atunuu), ma i le itu i saute latou te lafoaia, suia i fualaau fualaau. I le itu i saute o le atunuu, e 15 taimi e sili atu ona maliliu ai tagata mai le fatu fatu ma le maualuga o le cholesterol.
  • Farani e le o se tasi meaʻai ma sau sau e aunoa ma le pata po o le kulimi mamafa. Ae i Amerika o loʻo i ai se "aganuʻu i mea maualalo-gaʻo", o pata uma mai le kulimi ua suia i ana fualaʻau ma ana margarines. Taunuuga: Faʻasolo manuia le Farani ma e le faitio e uiga i le cholesterol, ma o le numera o faʻamaʻi o le cardiovascular system and obesity i le Iunaite Setete e tele taimi e maualuga atu.

Cholesterol ma le pata o ni mea e fetaui lelei. Ae o le afaina i lenei oloa taua e itiiti ifo nai lo le margarines ma suia, o le mea lea, ina ia faatumauina le cholesterol i le tulaga masani, o le gaʻo susu e tatau ona faaopoopo i le meaai i ni vaega laiti.

I le sunflower

O lona tuufaatasiga o vaega o loʻo faʻatusalia e:

O gaʻo faʻaleagaina e afaina ai le lipid metabolism, e faʻaitiitia ai le gaosia o le lipoproteins maualalo maualalo i le ate ma faʻateleina ai le latou manava i totonu o le manava.

O se vaega itiiti (faʻatusatusa i isi gaʻo fualaʻau suamalie) o le omega-3 e totogi i le suauu suauʻu i se maualuga maualuga o le tino o le tino, lea e faʻaitiitia ai le cholesterol e ala i le inhibiting absorption in the intestine.

E selau kalama o oloa e aofia ai:

  • NLC - 14 g
  • MNZHK - 73 gr,
  • PUFA - 11 gr.

E tusa ai ma suʻesuʻega, o le faʻaaogaina o le suauʻu olive ma le maualuga o le lipoproteins o le maualalo e faʻaititia ai le 3.5%.

O le suauu Provencal e mauoa i polyphenols, lea e faaosofia ai le gaosiga o le lipoproteins "lelei" e maualuga tele le puipuia o le faapipiiina o ni atherosclerotic plate - toetoe lava a faaluaina lo latou fua.

o lona taua o le fua faatatau lea o aofia ai omega-3 ma omega-6 aoga gaʻo gaʻo, latalata i le lelei.

E tasi le selau kalama e aofia ai:

  • NLC - 9 g
  • MNZHK - 18 gr,
  • PUFA - 68 g, lea: 53.3% α-linolenic ω-3 ma le 14.3% linoleic ω-6.

O le suauu manogi o se taʻitaʻi i gaʻo o fualaau faisua e tusa ai ma mea o lona omega-3, lea e faʻaitiitia ai le cholesterol e ala i le faʻaitiitia o lona faʻasalalau ma faʻavaveina lona faʻaaogaina.

Latou te faʻamamafa le metabolism lipid, faʻaleleia atili le vaivai o toto toto ma le toto, toe faʻafoʻi le galuega o le ate.

E faaopoopo atu i le suauʻu lili, e iai isi auala. Faitau tusitala fofo masani, lea, faatasi ai ma meaʻai ma gaoioiga, e faʻaitiitia ai le cholesterol pe a uma 3-4 vaiaso. Le manatu o fomaʻi "

Fuga

E selau kalama o oloa e aofia ai:

  • NLC - 13 gr
  • MNZHK - 28 gr,
  • PUFA - 55 g, o loʻo faʻaalia e le linoleic ω-6,
  • fivatorols - o latou fuainumera e tutusa ma le 1432% o le masani i aso uma.

Suesuega ua faaalia ai o le suauu o sana o le a maualalo ai lipoproteins maualalo i le 10.9%, ma le aofaiga atoa o le cholesterol e 8.2%. O sea taunuuga aoga e mafua ona o le tuufaatasiga o aafiaga i le tino o le tino o le tino ma le suauu eletise polysaturated.

E tasi le selau kalama e aofia ai:

E ui i le toesea o le cholesterol, o le tele o le gaʻo o gaʻo tumu o le popo na mafua ai le faateleina o le numera o lipoproteins o loʻo tafe i totonu o le toto ma tuʻu i luga o puipui o toto, faia ai ni atherosclerotic plate.

O le mea lea, o le suauu pama mai le cholesterol e le o se mea e taʻua o le hypocholesterolemic.

E tasi le selau gutu e faʻafeiloaʻi:

  • NLC - 7 g
  • MUFA - 61 g omega-9: olegia ma le tau,
  • PUFA - 32, e aofia ai le tasi vae tolu o le α-linolenic ma le lua vaetolu o le linoleic.

O le suauʻu fufulu mama e faʻaitiitia ai le maualuga o le lipoproteins maualalo ona o gaʻo susu. E taʻua o le olive i matu ona e iai foʻi se paleni paleni o omega-3 ma omega-6.

Faʻaaogāina naʻo le mea na faʻamaʻaina - ona o le vailaau oona malosi, lea e aʻafia ai le fatu, ate, faiʻai, maso.

Aotelega: o le laulau o suauu e maualalo ma maua ai le cholesterol

O suauu e faʻaaogaina i meaai e mafai uma ona faʻaleleia ai le cholesterol ma faʻaitiitia ai ona faʻaiuga: e faʻalagolago lava i meatotino o gaʻo gaʻo lea e avea ma faavae.

Ua matou aoina mai uma suauu gaosi e aʻafia ai le toto cholesterol toto i le laulau mulimuli.

AafiagaMea tau oloa
FaateleinaOona
Ghee
Popo
FaaitiitiaSunflower - oleic ω-9 MUFA, phytosterols
Olive - oleic ω-9 MUFA, flavonoids
Flaxseed - α-linolenic ω-3 PUFA, linoleic ω-6 PUFA
Kino - linoleic ω-6 PUFA, phytosterols
Faʻasoloina - oleic ω-9 MUFA, linoleic ω-6 PUFA

Fomaʻi fautuaina

I le faʻaitiitia lelei o le cholesterol ma puipuia ai le atherosclerosis e aunoa ma ni aʻafiaga, e fautuaina ai e tagata atamamai le faʻapitoa. Faʻaonagata faʻaonapo nei:

  • e faʻavae i luga o le valea na faʻaaoga i togafitiga o faʻamaʻi pipisi,
  • faateleina le gaosiga o le "lelei" cholesterol, faaitiitia le gaosiga o le "leaga" i le ate,
  • e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu ma le faʻamaʻi,
  • amata ona galue pe a maeʻa le 10 minute, o se taunuuga taua e mafai ona matauina i le mavae ai o le 3-4 vaiaso.

Ua faʻamaonia le faʻamaonia e le fomaʻi ma suʻesuʻega a le Institute Research of Therapy.

Faʻaaoga talafeagai

Ina ia maua se aafiaga o le hypocholesterolemic pronounina mai le faʻaaogaina o fuālaʻau fuālaʻau, e tele ni manatu e faʻaaogaina.

  1. Ina ia faʻaitiitia le maualuga o lipoproteins atherogenic, e naʻo le faʻaaogaina o suauʻu mamago e masani ona faʻaaoga, lea e teu ai gaʻo susu, lecithin, phytosterols ma flavonoids.
  2. O le fua faatatau o le taumafaina o gaʻo fualaʻau mo se tagata maloloina e 20-30 kalama (tolu punetini) i le aso. Ina ia aloese mai aʻafiaga le lelei, o le aofaiga o aso taitasi e vaevaeina i ni atopaʻu.
  3. O le fua faatatau o fualaau faisua ma gaʻo manu i le taumafataga e fautuaina ina ia maitauina e 1.5 i le 1, ia aua nei faʻafefiloi i le tasi meaai, ina ia aua nei faʻalavelaveina le sosolo o le suauu masani.
  4. E fautuaina e faapea o le fua o le acidity polysaturated fatty acid i le fua o omega-3 i omega-6 e pei o le 1:10 (sili atu 1: 5).
  5. O le oloa e faʻafefiloi ma ipu kuka: i le gasologa o le vevela o suauu e leʻi faʻamaina, e le gata i le 40% o gaʻo e leʻi faʻamatufaina, ua leiloloa foi, ae o lo latou suiga e tupu i le faʻavaeina o vailaʻau oona.
  6. E fautuaina e tagata tomai faapitoa e le taofi i se tasi ituaiga o gaʻo fualaʻau, ae o taimi uma e suia ai.
  7. Teuina ni gaʻo fagalaʻau masani i totonu o le pusaaisa, i totonu o fagu tioata tioata o le tioata pogisa ma faʻamautu saʻo ma le aso e muta ai.

O le tausisia o nei tulafono ua mafai ai ona e faʻamalamalama uma meatotino lelei o fuālaʻau fuālaʻau, maualalo le cholesterol ma faʻaleleia le tino atoa.

Faʻasalaga ma faʻaleagaina

O suauu masani e leʻi faʻasalaina e aunoa ma le cholesterol e tumu i mea faʻalaiolosi e mafai ona gaoioi e pei o mea e maua mai ai allergies ma faʻamaʻi. O lo latou taua taua e maualuga - 899 kcal i le selau kalama, o le tuufaatasiga e aofia ai le tele o le gaʻo tumu. O le mea lea, o le tele o le faʻaogaina e mafai ona taʻitaʻia ai le maua o se tupe.

O le maualuga o le maualuga o omega-6 PUFA lea eo mai faatasi ma meaai nai lo omega-3 - sili atu i le 15: 1 - e fesoasoani i le faateleina o le viscosity toto, o le atinaʻeina o le siama o le fatu, faiʻai, ma le faaitiitia o le puipuiga o le tino, le faateleina o le neoplasms.

Ole suauʻu fualaʻau e leʻi faʻasalaina e le faʻaofiina i le taumafataga o tamaiti i lalo ifo o le lua tausaga le matutua, amata ona fafaga malie, amata i le afa teaspoon i le aso ma matauina le tulaga o le tamaititi.

Faʻaeteete pe'ā faʻaaogaina gaʻo masani e leʻi faʻamatalaina pe a:

  • toto maualuga
  • ituaiga II maʻisuka,
  • biliary lithiasis
  • biliary dyskinesia,
  • manava manava
  • ogaoga o le ate.

O le iai o nei faʻafitauli e le o se faʻalavelave i le faʻaaogaina o gaʻo fualaʻau e leʻi faʻasalaina, ua fautuaina e faʻaitiitia le aofaʻi e faʻaalu i le afa poʻo le tolu o le aofaiga i aso taitasi: 1-1 ½ tbsp.

I le faʻaopoopoga i suauʻu, ei ai isi auala. Faitau tusitala fofo masani, lea, faatasi ai ma meaʻai ma gaoioiga, e faʻaitiitia ai le cholesterol pe a uma 3-4 vaiaso. Le manatu o fomaʻi "

O le aafiaga i le tino o le margarine

E tasi le selau kalama o le margarine na faia e tusa ai ma le GOST:

  • NLC - 15 gr
  • MNZHK - 39 gr,
  • PUFA - 24 g,
  • trans fats - 15 gr.

E le o iai le cholesterol i le Margarine. I le faaopoopo atu i manu, fualaau aina (e aofia ai pama), gaʻo tumu ma le faʻamamafa, e aofia ai foi gaʻo susu na gaosia i le taimi o le gaosiga. O le faigata o le faifai pea o le margarine, o le tele o gaʻo fesuiaiga oi ai. E leai se mea e maua ai le gaʻo i le margarine: e mafai foi ona maua i gaʻo manu - e oo atu i le 10%.

O gasegase gasegase fatty e faateleina ai le maualuga o lipoproteins ma triglycerides, ao taofia le fausia o lipoproteins maualuga. Ole gaioiga o gaʻo e le gata ina faʻaititia ai le lamatiaga o le fatu ma maʻi faʻavafesa, ae e faʻafefe ai foi le paleni o le tino ma mafua ai le le atoatoa o le tino.

O le mea lea, o le mauaina o le margarine, o le filifiliga ua faia e fiafia ai ituaiga eseese. Afai e le mafai ona teena lenei oloa, faaaoga i se aofaiga e le sili atu i le ½-1 tbsp. 1-2 taimi i le vaiaso.

Tou te manatu pea e le mafai ona aveesea le cholesterol maualuga?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei - o le faafitauli o le maualuga o le cholesterol atonu o loʻo faʻalavelaveina oe mo se taimi umi. Ae o nei mea e le o ni ulavavale uma: o na suiga ua sili atu ona leaga le tafe toto, ma, afai e le galueaiina, e mafai ona iu i se taunuuga sili ona faanoanoa.

Ae e taua le malamalama e taua le togafitia o aʻafiaga i le tulaga o le mamafa poʻo le leiloloa o le mafaufau, ae o le mafuaaga.

Masalo e tatau ona faamasani oe lava ia i meafaigaluega uma i luga o le maketi, ae le na o faasalalauga? O le mea moni, e masani lava, pe a faʻaaogā sauniuniga vailaʻau faʻatasi ma aʻafiaga, ona maua ai lea o se mea e sili ona lauiloa o le "tasi togafiti, o isi togi". I se tasi o ana polokalama, na paʻi atu ai Elena Malysheva i le autu o le cholesterol maualuga ma talanoa e uiga i se vaifofo na faia mai i mea totino faʻapitoa ...

Faitau le tala a Elena >>> ...

Ghee le aoga ma le mama o le falai

  • 1 Uiga masani - ghee
  • 2 E leai ni mea leaga faʻaleagaina, ae le mo tagata uma!
  • 3 O le a le mea e vela? Se mea e uiga i le asu ma isi mealilo o le ghee manu
  • 4 O le kulimi ma le melted - o ai?
  • 5
  • 6 O le a le suāuu suamalie e mafai ona falaiina e aunoa ma ni aʻafiaga ma afaina i le soifua maloloina? O le a se mea taua e mafaufau i ai?
      • 6.0.1 Aʻo filifilia le suāuʻu suauu, e tele mea taua e mafaufau i ai:
  • 7 O fea suauu e mafai ona ou 'ai e aunoa ma se afaina i le soifua maloloina - ghee poo le pata?
    • 7.1 Mea manogi
    • 7.2 Ghee
      • 7.2.1 E talitonuina e fesoasoani i le:
  • 8 Coconut, mustard, avocado poʻo olive?
  • 9 O le mea moni atoa e uiga i metotia o le gaosia o fuālaʻau manogi
      • 9.0.1 Tatou malamalama. E tele ituaiga o suāuʻu suauʻu:
  • 10 Faʻamatalaga o le faʻaogaina ma le faʻaaogaina o le seleselega lelei
  • 11 Faʻafefea ona filifili se oloa lelei ma siaki lona uiga lelei
  • 12 Meaʻai, calories mo le 100 g, meaʻai paleni, faʻasologa faʻamaonia
  • 13 Eseesega mai mea masani
  • 14 O le a le aoga mo le tino o le tagata
  • 15 Tulaga lamatia e ono tulaʻi mai ma faʻalavelave
  • 16 Fautuaga mo le faaaogaina ma le faaaogaina
  • 17 "Lelei" le la
  • 18 itu e lua o le tupe siliva
  • 19 Faasaoina le matagofie o le natura
  • 20 Meaʻai i le fale

O tagata uma e le 'ai meaʻai vave, ae faʻapena na oi latou lava, ei ai suauu i totonu o le umukuka. E masani lava o le sunflower, e le tele le olive ma e tatau ona manaia. Ae toaitiiti tagata e mumusu i le fale, aua o lona manuia ma le afaina i le toatele o se mealilo ma faamaufaailoga e fitu. O a faʻamanuiaga o sea ituaiga oloa?

Uiga masani - ghee

Muamua, o le a tatou malamalama pe o le a tonu lava - ghee (ghee), ma na o le taimi lava lena o le a tatou talanoaina ai ona lelei ma mea leaga. O le mea lava lenei e tasi o le kulimi, na o le faʻamamaina mai mea leaga, sugars, tele vai, pulu.

O le mea moni, o le ghee o se gaʻo gaʻo maualuga tele. I tulaga tau pisinisi, o se centrifuge e faʻaaogaina e gaosia ai. Aiga e kuka le ghee i totonu o le vavala, ma ave ese le foamamata e maua mai ai. Ona fufulu lea ma teuina i se fagu tioata.

I le tuufaatasiga o lenei suauu, e 99.8% le pau i luga o gaʻo. A maeʻaeʻa, o le oloa o loʻo i ai se sapalai o vitamini - A, E, D. Ona o le mea moni o le tele o vaega o le vai ma le protéini ua faʻaitiitia, o le a sili atu le tele o le latou mea.

O le aoga sili o le ghee o se olaga e le masani ai. O loʻo faʻaaoga lelei i taumafa Initia ma fomaʻi (Ayurveda).

Le aoga lelei o le ghee i le tino:

  • Faʻaleleia le faʻafefeteina. Ina ia lagona lenei aafiaga, muamua ma pe a maeʻa taumafataga taitasi e tatau ona e tatalaina se fasi suauʻu i lou gutu.
  • Faateleina puipuiga. Ina ia faʻamalosia le puipuiga puipuia, ia naʻo le faʻafefeina o le suauʻu ghee ma fualaau mamago ma fatu ma ia 'aina lenei "potion" mo le 1 tbsp. l i le taeao i luga o se manava gaogao.
  • Faʻamālōlōina le soʻotaga ma le tiga lumbar. Ina ia faʻaitiitia le tiga, e tatau ona sufulu le suauu i totonu o le vaega ua aafia aʻo lei moe.
  • E togafitia ai migraines, e faʻaumatia le ulu. Ina ia faaleleia le tulaga, latou te mafanafana i alofilima o latou lima ma solo i malumalu, vae (ma e tatau i tamaitai ona faaaoga i luga o le paʻu i le vaega o faaopoopoga).
  • Faʻateleina le toe faʻaleleia mai le malulu ma le faʻataʻi tiga.

I le faʻaititia o le aofaiga, ghee e puipuia ai le osteoporosis, rickets, faʻaleleia le gasegase ma fesoasoani e faʻamaua se vaaiga vaʻaia seia oʻo i le matua. Ae e le o se mea tutoatasi, e sili atu le faʻaaogaina mo le kuka.

O lenei oloa e faigofie ona suia ai le tele o oloa gaosi. Mai ia mea e mafai ona e faia ni masini e maua ai le faʻamausali o le paʻu ma le elasticity. E faʻaaogaina foi le suauu o Ghee e pei o se pulu lauulu.

E leai ni mea leaga faʻaleagaina, ae le mo tagata uma!

E ui ina liusuavai, ae o loo tumau pea le pata. O se oloa gaosi lea e mamafa tele "mamafa" i le ate ma le pancreas. O tagata ei ai faafitauli i nei totoga e le tatau ona faʻaleagaina.

O le taua tele o se isi faʻasaga i le ave o le ghee. E leai se manaʻoga e faʻamatalaina se mea. O se oloa sili-calorie (892 Kcal mo le 100 g), e mafai ona faʻaputu i itu ma pulou. Faʻatapulaʻa lona faʻaogaina mo i latou o loʻo i ai se faʻafitauli ole gasegase.

Taua! O maʻi e maua i le atherosclerosis vascular e tatau ona vavaeeseina atoa le ghee mai le lisi autu, aua e faʻaleleia ai le toto cholesterol.

O le a le mea e teu ai? Se mea e uiga i le asu ma isi mealilo o le ghee manu

Fai mai Connoisseurs o le ghee o le auala aupito sili lea ma saogalemu i le fafagaina o meaai. O a ona aoga ma e afaina pe a fuga? O le mea aupito sili ona taua o lenei suauʻu o le maualuga o le asu. E amata ona "ulaula" i le 232-250 tikeri!

Aisea e taua ai i tagata? O le mea e le gata o le suauu e le faʻaleagaina ai le teuteuga o le taualuga ma puipui, e le afaina ai ipu ma e le faʻafefe ai oe mai le asu. O le aliali mai o le asu e faʻaalia ai o vailaʻau oona (lea e mafua ai le kanesa) na amata ona faia i totonu o le suauʻu, o le mea lea, o le mea mulimuli e "ulaula" (pe a fai o le mea sili), o le lelei.

E faʻamalieina atoatoa e le ghee le galuega o le faʻavelaina poʻo le fufuluina o fualaʻau ma isi mea gaosi, ae o le a le mu pe afai o le tagata e "faaseʻe" se pusa.

Sitete pe a sili atu le fry i ghee:

  • afai e te manaʻomia le vave faia o se piʻo auro,
  • pe a fai o le fua mo le kukaina o fualaau faisua e aofia ai lo latou vaivai i le tele o gaʻo,
  • afai e te manaʻo e avatu i le ipu se manogi manogi manogi,
  • pe a manaʻomia ona faʻaiʻu meaai i se vevela maualuga.

O le mea manogi ma le melt - o ai?

E tusa ai ma tagata tomai faapitoa i meaʻai, e leai se mea e talanoa ai iinei - o le aoga o le ghee i le pata e le mafai ona faʻafitia. Ina ia faamaonia lenei mea, matou te lisiina ona lelei.

Mafuaʻaga mo Ghee:

  • O loʻo i ai se fuainumera tele o vailaʻau faʻasaina. O a latou mea e sili atu le maualuga nai lo le kulimi. O se tasi oi latou e faʻamalosi. O lenei kulupu puipuia e puipuia mai le kanesa, faamamaina le mumū, faʻamamaina le faagasologa o le otaotaina, taofi le suka i totonu o tapulaa masani, fesoasoani e aveesea le mamafa, ma e aoga tele i le fatu ma toto toto.
  • E leai se mea o susu - lactose ma le casin, o lea o lenei oloa o le pau lea o le saogalemu i isi meaola manu mo i latou o loʻo mafatia i le gasegase o le le gasegase.
  • Vitamini A, D, E i lona tuufaatasiga e sili atu nai lo le kulimi. Ole aoga o nei tino mo le tino e le mafai ona sili ona maualuga. O le vitamin E o se vailaʻau malosi, e faatonutonuina le paleni o hormonal, e manaʻomia le toepene mo mata ma le paʻu, e faʻamalosia ai ponaivi.
  • O lona asu e sili atu le maualuga. Mo le kulimi, e 176˚, mo le faʻafefeteina, pei ona uma ona taʻua, 232˚. O lona uiga, o le ghee e le faʻafefeteina mo se taimi umi pe a vevela. Ma o gaʻo oxidized e faʻaumatia ai le soifua maloloina o le tagata ma osofia ai faʻamaʻi eseese.
  • Ghee o le suauu e sili atu ona lelei ma sili atu ona lelei.
  • Faʻapipiʻi lelei le saunia o le gaʻo ua gaosia mo le 15 masina i le pusaaisa ma a itiiti ifo i le 9 masina i le vevela o le potu (ma e le o le mea e galo ai meaʻai ma togafitiga). E le mafai e le mea manogi ona mitamita i se "umi le ola."

Ghee: o penefiti ma mea leaga o le ghee pata

E leitioa a iai se tala e uiga i le "matua galo". I se tasi taimi, o le ghee o se mea masani i aso taitasi o meaai i aso uma. Ma, ona o le naunautaiga lautele mo le aveesea o le mamafa ma le fuafuaina o le aoga o caloric i aso taitasi, o lenei oloa na soloia ma iu ai ina galo atoa. O le mea lea, o le a le mea e tuʻuina atu ai le ghee i le tino o le tagata - faʻapitoa poʻo le afaina?

Talu ai nei lava, ua sau ai se fiafiaga fou - Ayurveda. O le autu o le Ayurvedic oloa, o le faavae o meaʻai o le la, o le ghee - leai se mea e sili atu na i lo le pata uamea.

E mafai e le 'aulelei ona maua se tau. Ae peitai, o le iloa o le a, e mafai ona e kukaina oe lava ia. Afai e te fesiligia o matou tinamatua, latou te taʻu atu ia te oe pe faapefea ona e ghee i le fale, ma o le khee lea e sili ona lauiloa i le taimi nei.

Meaʻai i le suauu

E toatele tagata e manatu o le ghee e aofia ai le gaʻo e tasi, ma e le o iai ni meaʻai. Ae ui i lea, o sea igoa lauiloa e le gata mo lenei oloa, o le suauu pama o se faataitaiga sili ona lelei.

O le mea lea, e ui lava i tala uma, ghee e lauiloa tele i Ayurveda, o Initia e le lelei le aʻoaʻoina ma latou te le iloa le mea o loʻo latou faia? Sei o tatou malamalama, tatou amata i le tuufaatasiga:

  • O le butter melted e 99% le gaʻo manu, lea e fesoasoani i le faʻaaogaina o vitamini ma meaʻai. A aunoa ma le gaʻo manu, o le spermatogenesis i totonu o tane ma le i ai o le fausiaina i fafine e le mafai.
  • Vitamini A, P, PP, D, F, o le faaletonu na mafua ai faafitauli o le soifua maloloina: o le aano o le uamea, faaletonu o mea vaaia, vaivaiga gasegase, faafitauli ogaoga o le tino, maʻi o le paʻu, faanoanoaga, le mautonu, oncology.
  • Linoleic acid e faʻaitiitia ai le lamatiaga o fatu fatu, maʻisuka, ma, le talafeagai, oona.

O le fea itu e leaga ai le ghee

O le suāuu e mafai ona afaina ai le ola maloloina pe afai e le mulimuli i fautuaga mo lona faʻaaogaina. Faatasi ai ma le tele o le faaaogaina o le oloa, o nei taunuuga le lelei e taua o le:

  • Mafuaaga I le 100 gr. ghee e sili atu ma le 900 kcal.
  • O le lamatiaga o le fatu ma le stroke ua faʻaleleia, aua o le aofaʻi o gaʻo eletise tumu i totonu o le suauʻu e tele.
  • O le lamatiaga o le atiaʻe o pou cholesterol, lea e mafai ona oʻo atu i le atherosclerosis, maualuga maualuga, thrombosis.

Ma o le mea moni, o le sili ona leaga e afua mai i suauu moli pe a kuka. Ae ui i lea, o le iloa pe faapefea ona aveese se suauʻu suauu mai lavalava ma meafale umukuka, o aʻafiaga le lelei uma o le suauu suauu e mafai ona faʻaitiitia i se mea puupuu i se taimi puupuu.

Faʻaaogaina i le cosmetology

Fans of ghee talk e uiga i aafiaga ofoofogia e maua ai le talavou i le paʻu. E le masalomia, o loʻo i ai se taunuʻuga mitamita, ae o lenei vaifofo o loʻo i ai se tulaga maualuga maualuga o le gaʻo lea e le mafai ona oʻo loloto i totonu o le epidermis. E faamaluluina na o le pito i luga o le paʻu, o lona uiga. e maua ai se taimi puupuu.

E taua le faamanino atu e le manava le pene i lalo o le ata gaosi. Mo aʻafiaga leaga, o le faʻaaogaina o le greenhouse o se nofoaga lelei faʻaleleia. O le iʻuga, e mafai ona e faʻaitiʻopiʻo, vaivai, ma faʻafefeteina.

Ghee i Ayurveda

E tusa ai ma le faʻatonuga a Ayurvedic, o le ghee e faʻamautuina ai gaioiga i totonu - o fulufulu mamoe, pita ma kapha. E le gata i lea:

  • Faʻalauteleina le tino o le tino.
  • Faateleina le gafatia o le manava e teu ai meaai.
  • Puipui le ate mai aʻafiaga leaga o lagona - ita, fefe, ita.
  • E gafa ma le atamai, ma faʻafefe ai lagona o le iloa.
  • Ua na o le pau lea o le aneti-matua mo le tino atuatuvale.

Ole suauu Ghee o se taʻavale ma faʻavae mo le faʻaaogaina uma o le Ayurvedic: massage, faʻavaivaia o le isu ma taliga, faʻaaoga i le enemas ma tampons i toetoe o faʻamaʻi uma o le vailaʻau.

O loʻo i ai se manatu o le melts butter contains less cholesterol than butter pata. Ae ui i lea, o fomaʻi o le faʻafeagai. O gaʻo manu uma e aofia ai le cholesterol, e tusa lava po o le a le gaosiga o le oloa.

Ae ui i lea - manuia pe faʻaleagaina? O ai e talitonu, masani faʻale-aganuʻu poʻo faʻapitoa, e tatau i tagata uma ona filifili mo ia lava. E foliga mai, e pei ona i ai i le faʻaaogaina o soʻo se oloa - faʻalelei ma se auala talafeagai e taua.

Manatu faʻapitoa i faʻamanuiaga ma mea matautia o le ghee, fesoasoani mo le filifiliina o se mea lelei i le vitio:

Faʻafetai tele o ghee. E i ai se mea leaga?

O faʻamanuiaga o le ghee ua lauiloa i tagata mo le faitau afe o tausaga.

O le uluai faʻamaoniga tusitusia o le faʻaaogaina o lenei oloa ua tusia i le 2000 TLM.

Na faʻaaoga e le tagata ma faʻaaogaina ghee e le gata o se meaʻai meaai, ae faʻapea foi ma faiga masani, faʻapea foi i le vailaʻau Ayurvedic, o ona tagata atamamai e talitonu o lenei oloa e faʻamamaina faalemafaufau ma faaletino.

O le fea o suāuu e sili atu ona aoga: pata poʻo le ghee?

  1. E leai ni meaʻai susu. O nisi tagata e matua afaina i meaʻai susu po o le lactose o le a le mafai ona latou 'ai le pata. Ghee e leai se tasi o le lactose ma le casein. O le mea lea, e faʻatagaina i tagata uma.
  2. O le tele o mea aoga gaʻo. Ghee e sili atu nai lo le pata, gaʻo gaʻo gaʻo, ae o le butyric acid (butyrate), o se mea sili ona lelei i le tino. O lenei tuufaatasiga o loʻo i ai se mea e tetee ai le ita ma fesoasoani e puipuia ai le kanesa, faʻasaʻo le lomiina ma tausisia le maualuga saʻo o le suka i totonu o le toto, faʻaleleia le paʻu o le mamafa ma faʻaleleia le masini cardiovascular.
  3. Maualuga maualuga o le asu. Mo le pata, o lenei faatusa e tusa ma le 176 tikeri Celsius, mo ghee - 232. Aisea e taua tele ai? Ona o le maualuga o le asu o le suauu, o le tele foi lea e talafeagai mo le kukaina, talu ai e le o le paʻu mo se taimi umi pe a vevela. O lona uiga, o gaʻo oxidized e sili ona leaga le aʻafiaga o le tino.
  4. O le tele o vitamini suamalie. I le ghee e sili atu nai lo le pata, ei ai vitamini e pei o A, D, E. Vitamin A o le inu o le masani ona afaina i tagata ei ai le manulele o le kuluten, maʻi tigaina o le bowel, le maʻi o Crohn, ma le tele o pathoces pancreatic. Vitamin D ua faia i le susulu o le la. Ae o lenei malamalama e seasea maua i lo tatou atunuu. Ma e oo lava i le taumafanafana e le mafai ona maua e tagata uma, talu ai e faigata tele ona paʻu i totonu o se taulaga tele. O le vitamin E o se vailaʻau malosi, o le tele o mea e toetoe lava leai se tasi e maua. E le gata i lea, e tatau ona i ai lenei koniteina e faatumauina ai le sao o le hormonal levels ma faaititia le "leaga" cholesterol.
  5. Tautala i le tofo. O le manogi ma le tofo o le ghee e malosi atu nai lo le pata. Ma o le mea lea, e itiiti ifo le manaʻomia mo le kukaina o lenei oloa.

E fesoasoani le suauʻu ghee e te maua ai le mamafa?

Ioe Ma i le tele o auala i le taimi e tasi.

  1. O gaioiga maualalo ma pupuu gaʻo, lea e tele naua i lenei oloa, faʻalauteleina le metabolism. Ma i le taimi lava e tasi, latou te puipuia ai le fausiaina o le gaʻo tino fou.
  2. I le faiga o Ayurvedic, o le ghee o se tasi lea o elemene tutotonu o se soifua maloloina lautele ma le mamafa o taumafa masani. E talitonuina e faʻaleleia le gaioiga o le gallbladder, lea e vave ona aʻafia ai le faʻaogaina o le digestive system. Ma o le lelei o le galueaina o le gastrointestinal tract o se tasi lea o tulaga talafeagai mo le gau o le mamafa.
  3. O le anti-inflammatory activity of acids fatty acid e fesoasoani ia i latou e faʻaitiitia ai le mumusu o le mumu o le tino i le tino, o le mafuaʻaga lea mo le tele o faʻamaʻi, e aofia ai le mauaina o le mamafa o le mamafa.
  4. Butyric acid ma isi gasegase gaosiga o gaʻo eletise e tumau lelei le maualuga o le suka o le toto. E taua tele lenei mea e le gata mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, ae faʻapea foʻi mo tagata ua mamafa tele. Talu ai e masani lava ona faia i luga o le tulaga o le insulin resistance, e le mafai ona faʻaumatiaina e aunoa ma le faʻaitiitia o le kulūkose i totonu o le toto.

Ghee ma le linoleic acid

O le isi mea lelei o le ghee o le i ai pea o le linoleic acid (CLA) i totonu, lea e fesoasoani e aveesea ai le mamafa, faʻaitiitia ai le mumū, faʻasaʻo le toto maualuga ma iai isi mea aoga.

Aisea e taua ai le auai o lenei tuufaatasiga i le ghee o le "autu"? Ioe, talu ai e maua na o le suauu linoleic na o le suauu, lea e maua mai le susu o povi na ola i luga o le vao e aunoa ma se totogi i luga o le mutia, ma e le fafagaina i le sola ma le falaoa.

E i ai se mea leaga?

Leai. Afai e te faʻaaogaina le oloa i fua talafeagai.

O le aʻafiaga leaga o le ghee, lea na faʻamaoniaina mo le tele o tausaga - o se siʻitia o le cholesterol, e le faʻamaonia e soʻo se suʻesuʻega faʻaonapo nei.

E le gata i lea, e tusa ai ma faʻamatalaga faasaienisi fou, e uiga i le talaaga o le masani ai o le ghee manu, o le maualuga o lipoproteins ("leaga" cholesterol) ma triglycerides ua faaitiitia. E le gata i lea, o taunuuga lelei e mafai ona iloa, e le gata i le toto ma le ate.

O le mea moni, o le ghee o le meatotino o statins. E leai se aʻafiaga e aʻafia ai le aʻafiaga o le coenzyme Q10 faʻamatalaga o loʻo i totonu o nei vailaʻau e faʻaitiitia ai le cholesterol.

Na faaalia foi faapea o le faaaogaina o le ghee, o le maualuga o le tele o tagata faufautua o le inflammatory, mo se faataitaiga, o le arachidonic acid, ua faaitiitia. Ma e taua lenei mea e le gata mo le puipuia o maʻi fatu, talu ai e le o le cholesterol lava ia e matautia, ae o le mumū tumau, ae ia puipuia ai foi mai faʻamaʻi matautia mai le maʻisuka i le kanesa.

Tuua Lau Faamatalaga