Big Mac sauce o le igoa tutusa

  • Lafumanu o le Lafumanu 400 Grams
  • Olive olive 2 tbsp. sipuni
  • Bun 2 Pieces
    ma fatu fatu
  • Bow 0.5 Pieces
  • Salamata 1/4 Sekene
  • Leisi 2 Sela
  • Kukamini Filifili 2 Pusa
  • Mayonnaise 300 Gram
  • Gherkins 3 Pieces
  • White Vinegar 2 Teaspoons
  • Pogisa pepa 1 piniki
  • Soft Mustard 2 Teaspoons
  • Onion Powder 1.5 Teaspoons
  • Garlic Powder 1.5 Teaseti
  • Smoked Paprika 0.5 Tepuuniki
    fuʻa

Muamua faia le sauʻai lauiloa: mo lenei mea, tuʻu le mayonnaise, greaskins finely chopped, faaopoopo le vailaʻau paepae, se pinisi o le masima, sinapi, aisa ma le kalama elefesa, pepa mumu ma le uliuli, faʻafefiloi lelei ma tuʻu i totonu o le pusaaisa.

Tuu le fasi moa i totonu o se pesini, faaopoopo le masima ma faʻafefiloi, ona vaeluaina lea i ni vaega se 4, ia faia ni polo ma faʻailoga. Fuga le cut cut results mo le 2 minute i itu taʻitasi, ona faʻamafanafana ai lea.

Ia tipiina ma le faaeteete ia paʻu taitasi i ni fasi vaega se tolu ma ia māmā le vela i totonu o se apa mago.

Oti ese aniani ma kukama i ni mama manifinifi, tata le salati.

Tuu sina fasi meaai i le pito i lalo o le pa, ona sisi lea, letisi leki, aniani ma kukama, faaopoopo le patty ma ufiufi i se isi alalaʻau o le bun.

Toe faʻafeu le faʻu ma le sau, faʻapipiʻi le sisi, letusi, aniani, kukama ma cutlets, ona toe faʻafefeteina lea o le sisi ma ufiufi i le pa.

Auauna vave i le poppy lapoa poʻo le tuu mo le 10-15 minute e sosolo ai.

O sina mea itiiti e uiga i le talafaasolopito o Big Mac

O le uluai faʻataʻitaʻiga i tagata lautele o se faʻailoa tulaga ese na faia i le 1967 i Pittsburgh. I le tauiviga mo le tauvaga o oloa, o tagata e umia se tasi o meaʻai faʻatau anapogi na faʻaopoopoina i ai le lua cutlets. O le mea fou o le tofo lea i tulafono o le faleaiga ma vave ona nofo i le lisi o isi fale gaosi.

O le siʻitia o le numera o tagata fiafia o Big Mac ua oʻo atu ai i le mea moni e faapea o le ipu lava ia ua avea ma faailoga tau tamaoaiga, ma o le "Big Mac Index" ua avea ma faailoga o le manuia o atunuu. O le tele o kosi e talitonu o se lauiloa e faatatau i le sauuga. O le mea lea, tatou o, ma o le a tatou taumafai e fatu se saumati mo le tele o poppy i tulaga masani ile fale.

Faʻasoa le Mac Mac Mac i le Fale

O se faʻalauiloa o mea faalilolilo e sosolo i luga o le fua o sauʻai, faʻafetai i le malie o le faitau i le pisinisi. I se lisi malie o mea e aofia ai, e le o oloa uma o loʻo faʻaalia, ma na filifili tagata maimoa e le o latou natia. O le mea moni, o le sauʻai Big Mac na faʻaaogaina i McDonald's o se vaega o le ituaiga motu o 1000 ituaiga o sauces ma e leai se meaʻai gaosi. Ia i ai e pei ona mafai, e oo lava i gourmets latou te iloa le taua o le tofo.

Ia, sei o tatou agai i mea aoga ma kuka.

O le lisi o oloa e aofia ai:

  • mayonnaise - 100 ml poo 3 tbsp. sipuni
  • suamalie manogi - 1 tbsp. se sipuni
  • keke kukupa suamalie - 4 tbsp. sipuni
  • uaina paepae paʻepaʻe - 1 le itula.puni,
  • olati mago ma le kesi - o se pine,
  • lanu mumu lanu manogi - 3 pinches,
  • masima e tofo.

  1. Matou te le manaʻomia soʻo se gaosiga o oloa, matou te faʻafefiloi uma mea taua matou te faia ma maua le fusi, ia tofo faapei o McDonald's. Ae ui i lea, o oloa e tatau ona fesootai i se faasologa patino.
  2. Muamua, sasaa mayonnaise ma le sinapi i totonu o se pesini loloto po o se pesini. Faʻafefiloi māmā ma faʻaopopo se lanu vevela o le vineka.
  3. Faʻamasuka kukama vine i totonu o se paluga e faʻafefiloi pateta.
  4. Faʻaopopo nei masini pateta ma mea uma e totoe i le mayonnaise base. Faʻasusu le masini ma se paʻu. Tatou maua mea tatou te manaʻomia.

Afai e te manaʻo i le tofo lelei o le sauʻai, ia faia i luga o le mayonnaise. I le auala, e le manaomia le masima e tumu ai, o se fua o le tofo o loʻo lelei atoatoa e aunoa ma le masima. E tusa ai ma le faʻaaogaina o le moa tele, o mea uma lava e faigofie: e mafai ona e faia se mea e teu ai oe, pe e te faʻaaogaina foi i fusi tao.

Se mea taua. O le saulaʻai i meaʻai anapogi e aofia ai le propylene glycol alginate. Ua faaopoopoina ina ia le solomuli le fatu lapoa o fatu poppy ma le laei. Pe o lenei vailaʻau faʻapitoa e aoga mo o tatou tino e oʻo lava ia i latou e fiafia e nonofo i McDonald's. O se tasi o le au faipule atamai o le a ofoina atu i lona aiga se lisi o faʻailoa iloga i la latou lava gaioiga, e aunoa ma ni vailaʻau ma vailaʻau.

O ni nai upu e uiga i le tala

O le aganuu anapogi vave ua faʻataunuʻuina lelei o tatou olaga faatasi ai ma faleaiga e masani ona fafagaina i totonu o aai uma e pei o anufe pe a uma le timu. O meaʻai i totonu e masani lava ona fou ma lelei, o le auʻaunaga e vave, ma o faʻalapotopotoga latou foliga foliga mama. O le mea lea, filifili pe o fea e maua ai se meaʻai i luga o se savaliga poʻo luga o se auala uumi, matou te taulai atu i meaʻai vave, aemaise lava le laina faleaiga a le McDonald, ma filifili le Big Mac tele ma le faamalieina mai le lisi.

O le mea sili lea ona lauiloa i le lalolagi, muamua na kuka i le 1967 i Pittsburgh. I lena taimi, ua amata McGonaldald ona amata le manumalo i le maketi ma sa malosi lona tauva mo le alofa o tagata faatau i le fesootaiga a Big Boy. "Big Mac" ua avea ma ituaiga o tui i tagata tauva ma se ituaiga o meaola na latou faia i le lua cutlets.

O le mea fiafia na fiafia tele i tagata faʻatau meaai vave i totonu o le tausaga, na faʻaalia mai ai le Mac Mac i luga o le lisi o faleaiga uma Amerika i le filifili, ma o le malamalama o le taʻutaʻua iloga o lisi mea na aofia i totonu o le fua o le burger na maua ai e le au faʻatau le aia tatau e maua fua ai. Ina ua amata le savaliga lauiloa i le salafa o le lalolagi, o le sanuisi lauiloa, na oo lava ina avea ma ituaiga o le faasologa o le tamaoaiga o setete. Faʻatasi ai ma le faʻatagaina o le magazine Magazist, o le "Big Mac Index" na faʻaalia, i le tau o le sanuisi e tasi e fuafua ai le maualuga o le manuia o atunuu.

O le fua masani mo lenei mea e teu ai e lei suia lava. E manaʻomia e fausia ai:

  • O se laʻau ma fatu fatu, ona tipi ese lea i ni vaega tutusa se tolu,
  • lua fasipovi pusi mai le scapula, uaea po o le pisa,
  • aniani
  • kosi kukama ua kukaina,
  • ice laka letusi
  • fasi keke o le cheese cheese cream.

O se fua faʻatatau faigofie mo se fagaloa masani e faʻapipiʻiina i se sauʻai faapitoa, lea e maua ai se tofo tulaga ese, taʻutaʻua i le lalolagi atoa.

Faanatinati faalilolilo

O le mea moni, o le sauʻai tele Mac o se fesuiaiga o 1000 Islands, ma e leai se mea e le masani ai. O le tala o lona tulaga ese na tulaʻi mai i lauiloa faasalalauga faalauiloa, lea na filifili ai tagata e le lisiina mea uma, ma mo le faigofie ma faaitiitia le tele o le fuaitau, na latou tuua na o se "sau faapitoa". O lenei fasifuaitau na mafua ai le tele o faʻataʻotoga o loʻo siosiomia ai le fua ma se pale o mea lilo.

Talu ai nei, o se fua mo se sauʻai tulaga ese ua faʻaalia: o le ulu o le kamupani a McDonald na saunia se mea mo le pueata ma ona lava lima, e aofia ai le faʻafefiloi o se "faalilolilo" laei. O le tele o mea na faʻaaogaina e leʻi valaʻauina, ae e le faigata ona filifili le fua e maua ai le laʻau lauiloa.

O mea aoga

O le tuufaatasiga o le fua mo le saulautusi faalilolilo a Big Mac e faigofie tele ma e leai se mea faʻapitoa e faʻaleleia ai meaʻai ma mafiafia. O le faia o oe o le a manaʻomia ai mea taugofie e mafai ona faʻatauina i le supermarket aupito lata ane:

  • 3 tbsp. l mayonnaise
  • 1 tbsp. l suamalie manogi
  • 1 tsp uaina paepae papaʻe
  • kukama mama i totonu o se patainu suamalie,
  • se pine o garlic mago ma aniani,
  • 3 pinches o le mumu lanu paprika.

O nei vaega uma, faʻafefiloi i totonu o se tasi o masini, ma fatuina le lalolagi-lauiloa ilogogo-suamalie o le tofo a Big Mac.

Kuka

Taimi o le kuka - 30 minute, 4 burgers

Ina ia saunia le sau lelei atoatoa a Mac Mac, e tatau ona e faʻaaogaina na o oloa fou - o lona uiga o le mea taua o le suauu lauiloa o le a faʻaopoopo i ai ma lona tofo faapitoa. E sili atu pe afai e te le 'aina le mayonnaise e fai ma faavae mo laʻei, ae faʻafefete i le fale e faʻaaoga ai se vai faʻafefete, faʻaaoga le sua o le tipolo nai lo le vineta. Mai se suiga faapena, o le tofo o le sauʻai lauiloa e na o le aoga.

  1. I totonu o le pesini o le a faʻafefiloi ai le sau a le Mac Mac, faaopoopo le mayonnaise ma le manogi manogi.
  2. Faʻapipiʻi ma le faaeteete le vineta uaina i le masini ma faʻafefiloi lelei.
  3. Faʻaopoopo mea totoe o meaʻai: pama kukama ma fufulu mama.
  4. E te le manaʻomia le masima ma le pepa i lenei saumalie - o mea uma e faʻaaogaina e fetaui lelei lava e maua ai se maliega lelei.
  5. Faʻaiʻu le sauuga seʻia oʻo ina lamolemole ma se fusi ma tuʻu ai mo le tusa o le afa itula. A o faagasolo lea taimi, o le a vevela taimi o le a faʻaalia ai le manogi ma tuʻuina atu i le aofaiga atoa.

Ua saunia le sauʻai faalilolilo Big Mac! E tusa ai ma le fua masani mo le faʻapipiʻiina o le faʻailoa lauiloa, e tatau ona iloa i vaega pito lua o le tipi tipi ma fusi i aniani ma le letusi. Ona tuu lea o le sisi i luga o le "fogafale muamua," ma fasi fasi kukama i luga o le fola lona lua. O ia mea uma e lua o loʻo ufiufiina i fasi pipi, pe a maeʻa ona faʻapipiʻiina lea o le pusa e tolu-tolu i se mea atoa.

Tuua Lau Faamatalaga