Ethamsylate: faatonuga mo le faʻaaogaina

O le Ethamsylate o se sui sili ona maualuga, o loʻo faʻaalia e le angioprotective ma faʻamaopoopoina le gaioiga. O le vailaʻau faʻateleina le faʻaleleia o le platelet ma lo latou o ese mai le gaʻo o le ponaivi, faʻamaonia le faʻamautuina o puipui o capillaries, o lea latou te faʻaititia ai. E mafai ona faʻaleleia le talipasi ma faʻasaina le natura o le natura.

O le faʻaaogaina o le Etamsylate faʻavaveina ai le fausia o se thrombus muamua ma faʻaleleia ai lona faʻasalaga, e aunoa ma le aafia ai o mea o fibrinogen i le toto ma le taimi o le gathrombin. E leai ni mea faʻaleagaina; faʻaaogaina i vailaau faʻasaina e le afaina ai le faʻavaeina o pupuni toto.

Faatasi ai ma le pule malosi (iv), o le faatoaagaina o le hemostasis faagasolo e tupu i totonu o le 5-15 minute pe a uma le inisiua, ma o le maualuga o le aoga e ausia pe a uma le 1-2 itula. O le umi o le gaoioiga e 4-6 itula.

Pe a faʻaaogaina le pepa Ethamsylate, o le maualuga o le faʻamaumauga e faamaumauina pe a uma le 2-4 itula. O le faʻaleleia lelei o le mea galue i le toto o le 0.05-0.02 mg / ml. O le fualaau faasaina ua faʻateleina i le urine (80%), i se vaega itiiti ma le talo.

A maeʻa le togafitiga, o le togafiti togafiti e tumau i le 5-8 aso, faʻavaivai vaivai. Lelei maualuga ma se numera itiiti o faʻailogaina o le vailaau faʻasaina e maua ai ni iloiloga lelei e uiga i Etamsilate e fomaʻi.

E le o faʻamaonia le vailaʻau mo le gaioria, le thrombosis ma le maʻitaga.

Faiga o foliga:

E maua le ethhamsylate e avea o se fofo mo iniseti ma intramuscular injection, i totonu o fualaau maʻa ma fualaau mo tamaiti.

Faailoga Ethamsilate

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o le Etamsylate, e faʻaaogaina le vailaʻau mo le monotherapy ma i togafitiga faʻapitoa mo:

  1. Taofiofia ma puipuia le toto toto mai luga o le tala o le maʻi o le maʻisuka,
  2. Faʻalavelave faʻapipiʻi i le faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga (tonsillectomy, ear microsurgery ma isi),
  3. O le gasegase o le gasegase (aveeseina o le cataract, keratoplasty, taotoga antiglaucomatous),
  4. Gaoioiga o nifo (aveeseina o granulomas, cysts, toso nifo),
  5. Gaoioiga faʻaleagaina (prostatectomy),
  6. O isi, e aofia ai le gynecological, faʻalavelave - faʻapitoa i totoga ma tisipenisi faʻatasi ai ma le televave o fesoʻotaiga,
  7. Tausiga mo faʻalavelave faʻafuaseʻi mo le pulmonary ma le toto,
  8. Hemorrhagic diathesis.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le Etamsylate - papaʻi ma inisiua

O injections faʻasalalauina e faia i luga o le vavalalata ma i totonu o le tino, i faiga faʻafomaʻi - i le foliga o mata ma mataʻituina.

Taʻiala masani mo tagata matutua:

I totonu, o le fua o le Ethamsilate mo tagata matutua o le 0.25-0.5 g, e tusa ai ma faailoga, e mafai ona faateleina le gafatia i le 0.75 g, matua-0.125-0.25 g, pe afai e tatau ile 0.375 g.

Faigāluega faʻapipiʻi - mo le puipuia o le etamsylate, ua tuiina i totonu / i le m 1 le itula ao lei faia le taotoga i se fua o le 2-4 ml (1-2 ampoules) poʻo totonu 2-3 papa (0.25 g) 3 itula aʻo leʻi faia le taotoga. .
Afai e talafeagai, tui i le 2-4 ml o le vailaʻau i le taimi o le taotoga.

A iai se lamatiaga o le totoʻa faʻafuaseʻi, 4 i le 6 ml (2-4 ampoules) e faʻatautaia i le aso poʻo le 6 i le 8 E tuʻuina atu i le aso ia pepa ole Etamsylate. Ole tufatufa ole apalai mo le 24 itula.

Faalavelave faafuaseʻi: vave tuiina i totonu / i totonu poo le intramuscularly, ona oʻo i le 4-6 itula i / totonu, i / m poo totonu. E fautuaina le tui.

I le togafitiga o le metro ma le manorrha, o faatonuga mo le faʻaaogaina o le faʻataʻitaʻiga mo le faʻataʻitaʻiga e fautuaina ai se vailaau o le 0.5 g faʻatalanoaga poʻo le 0.25 g i le aiga (faʻamalo i le digestive tract) i le mavae ai o le 6 itula mo le 5-10 aso.

A maeʻa mo togafitiga - 0.25 g faʻafofo faʻafesoʻotaʻi 4 taimi i aso uma poʻo le 0.25 g i le matua lua taimi i aso uma i le taimi o le gasegase (tafetoto) ma lua i nai tau.

I le myacroangiopathy o le maʻisuka, o iniseti Etamsylate e faia i le m mo le 10-14 aso i se tasi fualaau 0.25-0.5 g 3 taimi i le aso poʻo i vasega o le 2-3 masina ma se fua o le 1-2 papaʻe 3 taimi i le aso.

Faʻatasi ai ma le diathesis oona, o le togafitiga e tuʻuina atu mo le faʻaofiina o le vailaʻau i vasega o le 1.5 g i le aso i vaʻaia masani mo le 5-14 aso. I tulaga ogaoga, o le togafitiga e amata i le tausiga o matua i le 0.25-0.5 g 1-2 taimi i le aso mo le 3-8 aso, ona faatonuina lea e le gutu.

I le togafitiga o le toto o le uterine, o le Ethamsylate e tatau ona tautalagia i le 0.6 kalama i le 6 itula. O le umi o togafitiga e tusa ma le 10 aso. Ona fuaina lea o le fua o le tausiga o le 0.25 g i le 4 aso i le taimi o le totoga (2 tausaga mulimuli). Matua matua 0.25 g e faʻatonu 2 taimi i le aso.

I le ophthalmology, o le vailaau oona o loʻo faʻaaogaina le subconjunctival poʻo le retrobulbar - i se fualaau o le 0.125 g (1 ml o le 12.5% ​​fofo).

Mo tamaiti:

I le gasologa o gaioiga faʻasolosolo, i le gutu i se fua o le 10-12 mg / kg i le 2 vaeluaina tuʻuina mo le 3-5 aso.

Faʻalavelave faʻafuaseʻi i le taimi o le taotoga - faʻasalaga faʻamaʻi faʻasalaga 8-10 mg / kg mamafa o le tino.

A maeʻa taotoga, mo le puipuia o le totoʻa - totonu, i le 8 mg / kg.

Faʻatasi ai ma maʻi pipisi i tamaiti, o le Ethamsylate o loʻo faʻamatalaina i se tasi o fuataga o le 6-8 mg / kg faʻalautele, 3 taimi i le aso. O le umi o togafitiga e 5-14 aso, pe a manaʻomia, toe faia le vasega pe a maeʻa le 7 aso.

E faʻaaogaina le vailaʻau i tamaiti e sili atu ma le 6 tausaga. Aua le faatonuina i le i ai o le hemoblastoses.

Veterinarian:

E faʻaaogaina foi le faʻamalosi i togafitiga faʻatoʻaga. O le tui mo pusi o le 0.1 ml i le kilokalama o le mamafa o manu, 2 taimi i le aso (injections).

Contraindications Etamsylate

O faʻamaoniga o vailaau faʻasaina e fesoʻotaʻi ma le faʻasolosolo maualuga ma tulaga tutusa:

  • O le gasegase ile vaega ole vailaʻau,
  • Thrombosis, thromboembolism, faʻateleina o le toto,
  • O se foliga lapopoa o le siama,
  • Hemoblastosis (lymphatic ma mieloid leukemia, osteosarcoma) i tamaiti.

Lapataiga ma le totoʻa i luga o le pito i tua o se faʻalavelave maualuga o tui puipuia.

Faʻataʻitaʻiga e le feteʻenaʻi ma isi fualaau. Aua nei faʻafefiloi i le syringe tutusa ma isi vailaʻau ma vailaʻau.

Faʻaiʻuga aʻafiaga Etamzilat

  • se lagona o le le mautonu po o le mu i totonu o le fatafata,
  • se lagona o le vaivai i le lua o le manava
  • tiga o le ulu ma le vevela,
  • suluina o le vascular network i mata
  • faaitiitia i le toto o le toto,
  • lagona lē lelei o le paʻu o le paʻu (numbness), le faʻavaeina o "pulumu nifo" poʻo se mea e le masani ai, faʻafefeteina muffled pe'ā paʻi atu.

Analogs o Etamsilat, lisi

A e suʻe se sui, faʻamolemole ia na o le pau lava le mea tonu e tutusa ai le Etamsilate o Dicinon. Isi analogues i luga o le aafiaga ile tino:

Soo se suiga o Etamzilat ma mea tutusa e tatau ona malilie i le fomaʻi! E taua le malamalama o lenei faʻatonuga mo le faʻaaogaina o pepa Etamsylate ma le inisiua e le faʻaaogaina i analogues ma e le tatau ona faʻaaoga e fai ma taʻiala i gaioiga e aunoa ma le tofiaina ma le feutagaʻi ma le fomaʻi.

Tulaga o le teuina
Teuina i se nofoaga pogisa mai tamaiti i le vevela e le sili atu i le 25 ° C.

Faʻataʻitaʻiga

Hemostatic, angioprotective agent.

E gaoioi i luga o le faʻasalalauga o le hemostasis. E faʻaolaina ai le faʻavaeina o platelets ma le faʻasaʻoina o platelets mai le ponaivi o le ponaivi, faʻateleina le numera ma le gaioiga o le tino. E faʻaleleia ai le fua faatatau o tulaga muamua o le thrombus, lea e mafai ona mafua mai i le faʻamalosia lelei o le faʻasologa o le thromboplastin, ma faʻaleleia ai le faʻasoesa o le thrombus. E i ai le antihyaluronidase, e taofia ai le vaevaeina o mucopolysaccharides o le puipui lapisi ma faʻamautuina le acoriso, ma o le a mafua ai ona faʻaitiitia le tetee o capillaries, o le faʻaogaina ma le palasi o microves e faʻaitiitia. E leai se aʻafiaga o le hypercoagulant, e le afaina ai le maualuga o le fibrinogen ma le taimi o le gathronbin.

O le maualuga o le aafiaga pe a fai na tautalagia tautala pe a uma le 3 itula. I le fua faatatau o le 1-10 mg / kg, o le mamafa o le gaioiga e faʻatusatusa i le fualaau, o se isi faʻaopoopoga o le fualaau e mafua ai na o se laʻititi laʻititi i le lelei. A maeʻa se togafitiga, e faʻaauau le aafiaga mo le 5-8 aso, faʻavaivai vaivai.

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻafofoga tautala, e toetoe lava a gaogao atoa mai le gastrointestinal tract. O le maualuga o le maualuga o le toto e maua pe a mavae le 3-4 itula. O le togafitiga maloloina o le toto o le 0.05-0.02 mg / ml. E faʻasolosolo ona aʻafia ai i protein ma sela o le toto. E tufatufaina atu i totoga eseese ma fusi (e faalagolago i le maualuga o le toto). E tusa ma le 72% o le suʻega faʻatonuina e faʻamalosi i le taimi muamua o le 24 itula ma le urine i se tulaga e le suia. Ethamsylate e sopoia le pa puipui ma le susu susu.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Puipuiga ma le pulea o le afaina i le palapala ma le totonugalemu o isi etiologies, aemaise lava pe afai o le toto e mafua mai i le faaleagaina o endothelial:

- puipuia ma le togafitia o le tafe toto i le taimi ma i le maea ai o taotoga i le otolaryngology, gynecology, obstetrics, urology, dentistry, ophthalmology ma taotoga filo,

- puipuiga ma le togafitiga o le gasegase o totoga eseese o le etiologies ma localizations: hematuria, metrorrhagia, hypermenorrhea matua, hypermenorrhea i fafine e maua i tui vavalalata, gasegase, tafe toto.

Tosiga ma le pulega

Faʻaaoga i totonu e tusa lava po o le a le meaʻai.

I taimi o taotoga gasegase, o tagata matutua ua faatonuina 0.5-0.75 g (2-3 papa) 3 itula aʻo lei faia le taotoga, o tamaiti e sili atu i le 12 tausaga ua faatonuina i le fua faatatau o le 1-12 mg / kg le mamafa o le tino (1 / 2-2 papa) mo aso i 1-2 inumaga, i totonu o le 3-5 aso ao leʻi faia taotoga.

Afai ei ai se tulaga lamatia o le taofiofia o le toto, e tatau ona fautuaina tagata matutua 1-2 g (4-8 papa), o tamaiti e sili atu i le 12 tausaga le matua ua faatonuina 8 mg / kg mamafa (1-2 papa) e tusa lava (i le 2-4 inumaga) ile aso muamua gaioiga.

I le tulaga o le diathesis hemorrhagic (thrombocytopathy, maʻi o Villeurbrand, maʻi o Wörlhoff), o tagata matutua ua faatonuina 1.5 g vasega (6 papa), o tamaiti e sili atu i le 12 tausaga ua faatonuina i le 6-8 mg / kg le mamafa o le tino i le aso ile 3 vaevaega i taimi masani taimi mo le 5-14 aso. O le togafitiga, pe afai e tatau ai, e mafai ona toe faia pe a uma le 7 aso.

I le maʻisuka microangiopathies (retinopathies with hemorrhages), o tagata matutua ua faatonuina vasega o le 0.25-0.5 g (1-2 papa) 3 taimi i le aso mo 2-3 masina, tamaiti e sili atu i le 12 tausaga - 0.25 g (1 papa ) 3 taimi i le aso mo 2-3 masina.

I le togafitiga o metro ma le manorrina, 0.75-1 g (3-4 papa) e faatonuina i le aso i 2-3 inumaga, e amata mai i le aso 5 o le manstruation ua fuafuaina seia oo i le aso 5 o le isi faasologa o taimi. E leai se faʻamaoniga o le manaʻomia ona fetuutuunai le faʻatulagaina o fuataga i tagata taʻitoʻatasi o loʻo i ai le gaʻo maʻi ma le fatu fatu.

Faʻamataʻuga itu

Mai le faʻalavelave faʻafuaseʻi: seasea lava - maʻi tigaina, vevela, feʻaveaʻi, paʻu i lalo o vae.

Mai le mea oona: afu, vomiting, manava manava, tiga tiga.

Mai le manava o le tino: bronchospasm.

I le vaega o le puipuiga o le tino: e seasea lava - o mea e afaina ai le tino, fiva, paʻu o le paʻu, o se mataupu o le angioedema ua faamatalaina.

Mai le endocrine system: e seasea ona tupu - faʻavavega o le siama.

Mai le maskotakeletal: e seasea lava - toe maua ai le tiga.

O aʻafiaga uma e agamalu ma le tumau.

I tamaiti e togafitia i le faʻamalosi e puipuia ai le gasegase i le lymphatic ma le museloid leukemia, o le leukopenia ogaoga e masani ona matauina.

Tuua Lau Faamatalaga