Glycemic toto test (faʻailoga) mo le suka

A o leʻi talanoa e uiga i le faasino igoa, ou te fia taʻu atu ia te oe se mea itiiti e uiga i le fuaitau lea e masani ona maua i le olaga nei - e uiga i le "toto sugar".

I le lautele, uo, ua uma ona e iloa o sene uma oo tatou tino e manaʻomia le malosi e ola ai ma faia a latou galuega.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e manaomia malosi e le tatou faiʻai le malosi ina ia faʻamalosia ai isi potu faiʻai ma faʻasoa atu ia i latou. E manaʻomia foi e le fila musika le malosi ina ia mafai ai ona faʻatau konekarate ma isi.

Ma o lenei, uo, ua oo i le taimi e fai atu ai ni nai upu e uiga i le igoa o le faasino igoa.

Ou te manaʻo ia te oe ia e manatua nisi o faʻataʻitaʻiga taua mai le mea o le a matou fausia i luga o tusiga o le a matou talanoa ai e uiga i le paʻu o le mamafa ma le maʻisuka. I le lautele, ia manatua:

  • O le faʻalavelave tele o le faʻasologa o meaola o se vailaʻau faʻamalosi, o le maualalo o lona faʻamaufaʻailoga.
  • Le itiiti ifo o faʻavae faʻavae i totonu o le moleculate (carcell) mole (o le faigofie lava), o le sili atu lea o lona faasinomaga faʻavae.
  • O le maualuga o le GI o le oloa, o le malosi o le toto toto e tulaʻi ma, e tusa ai, o le tele o le inisalini o le a saunia e tuu i lalo.
  • O se oloa e maua ai le GI maualuga mo le taimi lava e tasi, mo se faataitaiga, 30 minute pe a uma ona faʻapalaina, o le a siitia maualuga maualuga le maualuga o le suka nai lo se oloa e maua ai le GI maualalo i le aofaiga tutusa.
  • glycemic index - o le faailo e le o tumau, e mafai ona tatou aʻafia ai.

I le lautele, uo, mo le taimi nei, ia manatua nei faʻamatalaga, ae i le isi mataupu o le a matou talanoa atili auiliili pe mafai faapefea ona e faʻamalosiina le faʻamatalaga faʻapitoa o se oloa faapitoa, ma mafaufau foi i se laulau faʻatasi ai ma le faʻasologa o fuainumera o oloa uma.

Mafuaʻaga o Aʻoga Maualuga o le Hemoglobin Glycated

O le maʻi suka e maua i le taimi o le maualuga o le hemoglobin glycated e sili atu nai lo le masani ma sili atu i le 6.5%.

Afai o le faailoga o loʻo iai i le laina mai le 6.0% i le 6.5%, o loʻo matou talanoa e uiga i vailaʻau, lea e faʻaalia i le soliga o le faapalese o le glucose poʻo le faateleina o le anapogi glucose.

Faatasi ai ma se faaitiitia o lenei faailoilo i lalo o le 4%, o se maualuga maualalo o le kulukose i totonu o le toto ua matauina, lea e mafai, ae le talafeagai, ona faaalia i faailoga o le hypoglycemia. O le mafuaʻaga sili ona taatele o lenei mea atonu o le insulinoma - o le maʻi mumcreatic e maua ai le tele o inisalini.

I le taimi lava e tasi, e le maua e le tagata le malosi o le inisalini, ma le maualuga o le inisalini, o le suka e faʻaitiitia le lelei, mafua ai le hypoglycemia.

O le a le maualuga o le suka o le toto i tamaiti?

  • E uiga i le suka
  • E uiga i le masani
  • E uiga i le maʻisuka
  • E uiga i togafitiga

E pei ona e iloa, o le soifua maloloina o le tamaititi e tatau ona tausia i lalo o le mataituina lelei. Muamua lava, e tatau ona talafeagai, aua o galuega uma i lona tino e leʻi faʻaleleia, o lona uiga e le gata o le inisalini e mafai ona faʻatupulaia, ae faʻapea foi le tele o isi hormones i totonu o le toto. E uiga i lenei mea ma sili atu mulimuli ane i le tusitusiga.

E leai se manaʻoga e talanoa e uiga i le mea moni o le maualuga o le toto o le tamaititi e le tatau ona matauina. Ae peitaʻi, o fea o tamaiti e lamatia? O le mea moni, mamao mai ia i latou taʻitasi e pulea le fua o le kulukose i totonu o le toto, faʻaaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, tui tui inisalini. E tatau ona maitauina e tatau ona avea lenei faiga ma tulafono faʻapitoa ma e le gata mo i latou e:

  • sa i ai ni faaletonu i le fanau mai, mo se faʻataʻitaʻiga, tele tele faʻamaufaʻailoga o le tino,
  • ua maua ai e le tina le maʻi maʻisuka e taʻua o le maʻisuka, lea e maualuga ai foi le suka. E le gata i lea, o loʻo maualuga foi le tausisia o le maualuga o le tamaititi.

O le mafuaʻaga o se tamaititi i nisi tulaga e iloa ai o ia lava o se lino ogaoga i le pancreas, faʻapea foi ma ana masini inisalini - o le mea lea, e taua tele le matauina o aiaiga mo le teuina lelei o le inisalini. Afai o tagata atamamai e maua i le maʻisuka ma matua uma, ona oʻo lea i le 35% o le a tupu lenei faʻamaʻi i la latou tama.

I le tulaga lava e tasi, pe a naʻo le toʻatasi lava matua e faʻaalia i le faʻamaʻi, ua tuʻuina atu i le tamaititi se foliga tutusa i le 15% o mataupu. E le gata i lea, afai e na o se tasi o masaga e lua e iloa ai le faateleina o le suka, o lona uiga o se tama e le lelei, o ona totoga e gaosia mea uma 100%, e maua foi lona tulaga i le vaega lamatia.

Faatasi ai ma le maʻisuka o le vaega muamua, o le avanoa e maua ai le maʻi ma maua ai le maualuga o le suka i le tamaitiiti lona lua e 50%.

I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o avanoa e le oʻo ai i le maʻi na tuʻuina mai e moni lava, aemaise lava pe afai o le tamaititi ua maua le mamafa ma, o se taunuuga, maualuga maualuga le suka.

Ae peitaʻi, o le a le fua o le kulukose i totonu o le toto ma mea e tatau ona e iloa e uiga i ituaiga insulin?

O le tino o tamaiti taʻitoʻatasi i le amataga o le matua, e tusa ai ma uiga o le physiological, e faʻaitiitia ai le fua o le kulukose i totonu o le toto. I le tulaga masani, o le faʻasinomaga tuʻuina atu i pepe ma tamaiti aʻoga e ono itiiti ifo nai lo tagata matutua.

Iloiloga mo fafine maʻitaga

O le siʻitia o suga i tino olaola i fafine maʻitaga o se faailoga leaga lea e mafai ona lamatia ai se faʻanoanoa po o le vave fanau mai.

I lalo ole pulega faapitoa e tatau ona i ai tamaitai ei ai se talaʻaga o le maʻisuka i soo se ituaiga. O le talaaga faʻapitoa o ia ituaiga o gasegase e faia i le faasologa atoa, e tatau ona tausisia le masani a se tagata soifua maloloina:

O nei tagata gasegase e tatau ona i ai se suʻega urine mo le i ai o le acetone.

I le leai o ni faʻamaoniga masani, e faʻaaoga ai meaai paleni, ma togafitiga o le inisalini.

O fafine maʻitaga e mafai ona atiae se ituaiga faapitoa o le maʻisuka - faʻagasologa. O le tele o taimi, o le maʻimau o le maʻisuka e maeʻa pe a uma ona fanau.

Ae, o le mea e leaga ai, e tele ma sili atu mataupu pe a maʻisuka le maʻisuka o fafine maʻitaga e aunoa ma le mataituina lelei ma le togafitiga e liliu ile maʻisuka ituaiga 2. O le autu o le "tausalaina" o le placenta, lea e faʻamaloloina ai homone e puipuia i le insulin.

O le mea e sili ona manino, o lenei tauiviga mo le mana e faʻaalia i le vaitau o le 28 - 36 vaiaso, o le taimi lea na faʻamatalaina ai le talaaga faʻapitoa i le taimi o le maitaga.

E faʻapefea ona fuafua le faʻailoga o le glucose i aso taitasi

Ua uma ona matou iloa le uiga o lenei talaaga faʻapitoa. O lenei, tatou talanoa e uiga i le auala na ia naunau ai.

O le aoga sili o le iloiloga i aso taitasi e mafai ona iloa pe faapefea ona sui suiga o suka i le aso atoa. O lenei mea e mafai ai e tagata gasegase ona iloa pe o le a le tali e mafua ai ona maua e le tino ni fualaau faasaina. Ma e mafua foʻi ona o mea taua poʻo oloa o loʻo i ai le maualuga o le kulūkose.

Ina ia mafai ona maua faʻamatalaga talafeagai mo le suʻesuʻega, e tatau ona e mulimuli i se mea e tasi o le algorithm:

  1. O le faʻataʻitaʻiga muamua e tatau ona faia i le taeao i luga o se manava gaogao.
  2. Ma le isi, fai lau paʻu pe a uma ona 'ai ma se vaitau 2 itula.
  3. Faia se suʻesuʻega ao leʻi oʻo i le taimi e momoe ai.
  4. I le po, e tatau foi ona e ave mea. O tafaoga taimi e mafai ona oʻo i le tolu itula.

Saunia mo le auiliiliga?

Mo ituaiga eseese o faʻamaʻi, o loʻo i ai tulaga faʻapitoa mo iuga o le suʻesuʻega o le glycemia Muamua, o mea nei o faʻataʻitaʻiga nei:

  1. I le maʻisuka ituaiga 1, o le masani i aso taʻitasi o le GP o le 10.1 mmol / l, faʻapea foi le i ai o le kulukose i le urine i se fua faatatau o le 30 g / aso.
  2. I le maʻisuka ituaiga 2, o le taeao o le faasologa o le faasinomaga o le 5.9 mmol / L ma le aso - 8.3 mmol / L o le a iloiloina o le masani.

E le tatau ona i ai se suka i le mimi.

Tatou te iloa uma le hemoglobin toto, ae tatou te le iloa po o le a le mea e iloa ai le hemoglobin glyc. Faatumu le va o le malamalama.

O le Hemoglobin e maua i le toto mūmū mūmū e ave ai molelaʻau molekone i totoga ma fusi. O le Hemoglobin e ese lona taua - e fusia ma le fesuisuiai i le glucose e ala i se tali lemu-e le enzyme (o lenei faagasologa ua taua o le upu mataʻutia o le glycation poo le glycation i le biochemistry), ma o le hemoglobin glycated o se taunuuga.

O le maualuga o le hemoglobin glycation e maualuga, o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto. Talu ai e ola na o le 120 aso ola o le toto toto, o le tikeri o le glycation e matauina i lenei vaitau.

I se isi faaupuga, o le tikeri o le "moliaga" ua fuafuaina mo le 3 masina po o le a le maualuga o le maualuga o le suka o le toto i aso uma mo le 3 masina. A maeʻa le taimi lenei, e faʻaleleia le faʻafouina o lela mūmū, ma o le isi itu o le a atagia ai le maualuga o le suka i le isi 3 masina ma isi.

Talu mai le 2011, ua faʻaaogaina e le WHO lenei faailo o se suʻesuʻega faʻamaonia. E pei ona ou fai atu i luga, pe a sili atu i le 6.5% le fuainumera, o le suʻesuʻega e le mautonu. O lona uiga, afai e maua e se fomaʻi se maualuga o le maualuga o le suka o le toto ma se maualuga maualuga o lenei hemoglobin, pe na o se lua fausaga maualuga o le hemoglobin glycated, ona ia te ia le aia tatau e faia ai se siama o le maʻisuka.

Ia, i lenei tulaga, o le faailoga e faʻaaogaina e faʻamaonia ai le maʻisuka. Ma aiseā e manaʻomia ai lenei faʻamaoniga mo tagata mamai e maua i le maʻisuka? O lenei o le a ou taumafai e faamalamalama.

Ou te fautuaina le suʻega mo le hemoglobin glyc i soo se ituaiga o suka suka. O le mea moni e faapea o lenei faailoga o le a iloilo ai le aoga o au togafitiga ma le saʻo o le fua filifilia o le vailaʻau poʻo le inisalini.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o se tulafono, e seasea ona vaʻaia le maualuga o le suka i le toto, ma o nisi e leai foi se glucometer. O nisi ua faamalieina i le uiga o le anapogi toto toto 1-2 taimi i le masina, ma afai e masani, ona latou manatu lea ua lelei mea uma.

Ae o lenei mea e mamao mai le mataupu. O le maualuga o le suka o le maualuga i lena taimi.

Ma e mafai ona e faʻamautinoa e 2 itula pe a maeʻa se taumafataga o le ae mauaina i totonu o tapulaa masani? Ma a taeao i le taimi lava e tasi? Leai, ioe.

Ou te manatu o lenei mea e le moni. O tagata uma e maua i le maʻisuka e le gata ina mafai, ae faʻaaoga foi lenei masini mo le puipuia o fale o le kulukose. A itiiti mai ma le tasi i le vaiaso, faatulaga se maimoaga o le tala faʻailoga e taʻua o le glycemic profile. O le taimi lea e maua ai le fesuiaiga o le suka i le aso:

  1. i le taeao i luga o se manava gaogao
  2. 2 itula pe a uma le 'aiga o le taeao
  3. ao lei faia le taumafataga
  4. 2 itula i le maeʻa o le aoauli
  5. ao lei faia le taumafataga
  6. 2 itula pe a uma le 'aiga o le afiafi
  7. ao lei alu i le moega
  8. 2-3 itula i le po

Ma a itiiti ifo ma le 8 fua i le aso. Atonu e te ita tele e masani ona taatele ma e leai ni afaina. Ioe o le. Ae mafaufau i le tele o le tupe e te faʻaaluina i le togafitia o faʻafitauli pe afai e te le tausia le maualuga o le suka o le toto. Ma o lenei mea toetoe a le mafai ona aunoa ma fua masani.

O aʻu o se mea itiiti mai le autu, ae ou te manatu o le a aoga mo oe le iloa. O le mea lea, faatasi ai ma se siakiina o le maualuga o le suka i masini e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le HbA1c o le a fesoasoani ia malamalama pe o le a le maualuga o le glucose mo le 3 masina. Afai e tele, ona e manaʻomia lea e faia se gaioiga e faʻaitiitia ai.

Ae le gata mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le a aoga le iloa o le maualuga o le kulukose o aso taʻitasi. Ou te uiga o tagata maʻi ma le ituaiga muamua o le maʻisuka.

Faatasi ai ma i latou, e mafai foi ona ia faʻaalia le tikeri o taui. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tagata maʻi e masani ona fuaina le suka i le aso, ma e sili atu pe itiiti foi le masani, ma ua faateleina le hemoglobin glyc.

O le mafuaʻaga atonu o le maualuga o le kulukose i le taimi lava e uma ai se taumafataga po o le po (a uma, ae le o po uma e fuaina ai le suka).

E amata ona e eli - ma e fesuisuiaʻi. Suia togafiti - ma HbA1c faʻaititia le isi taimi. Ona mafai lea ona e faʻaaogaina le laulau o fetusiaiga o faailoga eseese o le hemoglobin glycated ma le maualuga o le kulukose i aso taitasi i le toto.

Afai o le tapulaa o le suka i totonu o le toto o se tagata soifua maloloina e 3.3 - 6.0 mmol / l, ona manatu lea o faʻamaufaʻailoga faʻapitoa i numera eseese:

  • Faatasi ai ma se siama o le maʻisuka ituaiga 1, o le masani masani i le aso e 10.1 mmol / L.
  • Faatasi ai ma se siama o le maʻisuka ituaiga 2, o le maualuga o le kulukose o le taeao e le maualuga atu nai lo le 5.9 mmol / L, ma o le maualuga i aso taitasi e le maualuga atu nai lo le 8.9 mmol / L.

O loʻo maua i le maʻisuka pe afai o le anapogi (pe a maeʻa le 8 itula i le po) e tutusa ma pe maualuga atu i le 7.0 mmol / L a itiiti ifo faalua. Afai tatou te talanoa e uiga i le glycemia pe a uma se taumafataga poʻo se carbohydrate avega, ona i lea tulaga o le tulaga taua e tutusa ma sili atu i le 11.0 mmol / L.

E matua taua lava le fuaina o le fuainumera e mafai ona fesuisuiai e fuafua i le matua ma isi mea (mo tagata matutua, mo se faataitaiga, o le maualuga o le maualuga o le taliaina), o le mea lea, o tuaoi o le masani ma togafitiga o le talaaga o le glycemic e tatau ona fuafuaina i se tulaga taʻitasi na o se endocrinologist.

O le le amanaiaina o lenei fautuaga e le aoga: i luga o fua o filifiliga ogaoga tele e uiga i togafitiga ma fua o togafitiga o le maʻisuka. Soo se tasi vaesefulu i totonu o faailoilo e mafai ona faia se vaega taua i le atinaʻe atili o le ola "sugar" o se tagata.

Glucose e aofia i le faiga o le tino. E faia pe a maeʻa ona solo le sela o le gaʻo. Glucose o le malosiaga malosi o le tino o le tagata.

I le tulaga pe a maʻi se tagata i le maʻisuka, e maualuga le suka o le toto. E mafua lenei mea i le mea moni e le o aʻafia le kulūkose i totonu o le tino. O lenei tulaga e mafua ai ona lagona e se tagata le le atoatoa, o gaioiga lea e mafua ai le leaga i le tulaga lautele o se tagata e amataina.

Latou te pasia se iloiloga fa fa i le 12 masina. O le vaitaimi lenei e fesoasoani e iloilo ai le maualuga o le suka i totonu o le toto o se tagata, ma ona faʻalauiloa. I le avea ai o se tulafono, o le taimi sili mo le toto o foai o le taeao, ma e sili ona lelei le ave i luga o se manava leai.

E tatau ona e iloa pe afai o le tagata maʻi e iai se talaʻaga o le faʻafefeteina toto, pe ua i ai se faʻalavelave toto talu ai nei, o le a mafai ona faʻaseseina taunuuga o le suʻesuʻega. O se taunuuga, e manaʻomia e le tagata maʻi se taimi patino e toe faʻaleleia ai le tino, aemaise lava i le tolu masina talu ona taoto le toto poʻo le gau o le toto.

E fautuaina e fomaʻi o latou tagata gasegase latou te suʻeina i taimi uma suega o le suka i totonu o le fale suesue lava ia. O le mea moni, o potu suʻesuʻe taʻitasi e i ai se eseesega i le faʻatinoga, lea, e ui lava e le taua, e mafai ona aʻafia ai iuga mulimuli.

E le o taimi uma e maua ai le maualuga o le sukari i se tulaga lelei i le soifua lelei, o nisi taimi atonu o le ata e foliga mai, e fautuaina ai tagata uma e mataituina lo latou soifua maloloina, o nisi taimi e pasia ai se iloiloga.

Le lelei o se suʻesuʻega i le maʻisuka:

  • O loʻo faʻatinoina i soʻo se taimi, e aofia ai le maeʻa ona 'ai, e ui lava o le iʻuga o le manava o le a sili atu ona sao.
  • E talitonuina o lenei metotia patino e fesoasoani e maua ai faʻamatalaga atoatoa, lea o le a mafai ai e oe ona iloa le uluaʻi laʻasaga o le faʻamaʻi, ma faia ni auala talafeagai.
  • E le manaomia e le auʻiliʻiliga ni fuataga sauniuni taua, o le totoina o le toto e faʻatinoina vave lava.
  • Ona o lenei metotia, e mafai e se tasi ona fai mai ma le 100% mautinoa pe maua le maʻi suka pe leai foi.
  • O le saʻo o le suʻesuʻega e le afaina i le lagona ma le tino o le maʻi.
  • A o lei faia le suʻesuʻega, e le manaʻomia ona e musu e inu vailaʻau.

E pei ona faʻaalia uma i luga, o le auala lenei e vave tele le mauaina o iuga ma le maualuga maualuga, e le manaʻomia se sauniuniga faapitoa, ma le tele o mea e aʻafia ai le maualuga o le toto.

Metotia o togafitiga o le hyperglycemia

I tulaga eseese, o metotia eseese e taofi ai le faateleina o le gaʻo i totonu o le toto e faʻaaogaina. O auala nei e mafai ona avea ma auala nei:

  1. Faʻaaoga le numera fua ole fuainumera 9.
  2. Le faʻaaogaina o suka gaosi i meaai.
  3. Tomai e togafitiga ai e faʻaititia le kulūkose.
  4. Le faʻaaogaina o le inisalini.

O togafitiga uma e tatau ona faʻatonuina e le endocrinologist e faavae i luga o suʻesuʻega i le maʻisuka.

O le a le kulukose?

O se tasi o tagata pito sili ona taua i le faiga faʻava-o-tino i le tino o le tino o le kulukose.

p, blockquote 5,0,0,0,0 ->

p, blockquote 6.0,0,0,0,0 ->

E foliga mai o se taunuuga o le pala atoatoa o mea uma o gaʻo ma gaʻo ma avea ma punavai o ATP - molekone, ona o le gaioiga o loʻo faʻatumuina ai le malosi o ituaiga uma o sela.

p, blockquote 7,0,0,0,0 ->

O le aofaʻi o le suka i le toto i se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka ua faʻalauteleina, ma le faʻaitiitia o le gasegase o le tino.

p, blockquote 8,0,0,0,0 ->

O lenei mea le lelei e afaina ai le tulaga o le maʻi, o le a amata ona oʻo i faʻafitauli matuia o le soifua maloloina.

p, blockquote 9,0,0,0,0 ->

O le a le mea e aafia ai le kulukose toto?

O le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto e faalagolago tuusaʻo i itu nei:

p, blockquote 10,0,0,0,0 ->

  • taumafa gaʻo gaʻo tumu
  • maʻi maloloina
  • masani masani o hormones e lagolagoina le inisalini,
  • mai le umi ole gaioiga faaletino poo mafaufau.

E le gata i lea, o le faateleina le le pulea o le kulukose i totonu o le toto ma lona le totoina e se masini e tatau ona taofiofia e suʻega faapitoa, e pei o le fuaina o faʻamatalaga glycemic ma glucosuric.

p, blockquote 11,0,1,0,0 ->

O lo latou faʻamoemoe e faʻamalamalamaina le malosi o le maualuga o le toto i le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lua.

p, poloka 12,0,0,0,0 ->

Sugar Profile

O le talaʻaga faʻapitoa o se suʻega lea e faia i le fale e le tagata maʻi, ia amanaʻia nisi tulafono mo le suʻe toto mo le suka.
Atonu e talafeagai i tulaga nei:

p, blockquote 13,0,0,0,0 ->

  • pe afai e te masalomia le maʻisuka
  • i togafitiga o soʻo se ituaiga o maʻisuka,
  • ma le togafitiga o le inisalini,
  • pe a masalomia le maʻisuka maʻitaga
  • pe a aliali mai le kulukose i le mimi.

O le tele o taimi, o lenei auʻiliʻiliga e faʻaaogaina e fuafua ai le aoga o le togafitiga, lea e faʻamoemoe e faʻavasega ai le maualuga o le suka i le tino o le tagata maʻi.

p, blockquote 14,0,0,0,0 ->

p, blockquote 15,0,0,0,0 ->

Faʻamatalaga Metotia

O se suʻesuʻega mo le maʻisuka e faʻatinoina e tusa ai ma tulaga nei:

p, blockquote 16,0,0,0,0 ->

  1. Ua faia le pa i le ao, 6-8 taimi.
  2. O faʻamaumauga uma e faʻamaumauga faʻasolosolo.
  3. O tagata maʻi e leʻo faia togafitiga o le homone e tatau ona tofotofoina i le masina.
  4. E mafai ona faʻatulaga le masani i se taimi faʻapitoa ma se endocrinologist.

Ina ia mafai ona maua le faʻamatalaga, e tatau ona faʻaoga le glucometer lava e tasi mo le suʻesuʻega e tasi.

p, poloka poloka 17,0,0,0,0,0 ->

Vaega o le suʻega

Mo le saʻo o le auiliiliga, e tatau ona matauina tulaga nei:

p, poloka poloka 18,0,0,0,0 ->

  1. Ua mulumuluina lima, faʻapitoa i se fasimoli e aunoa ma ni togafitiga poʻo ni mea faʻamalosi.
  2. Leai se ava malosi e faʻaaogaina mo le faʻapalapala. E mafai ona latou fufuluina le nofoaga o le puncture i se taimi mulimuli ane, pe a maeʻa le toto sampling mo le suka.
  3. Massage lou tamatamailima mo ni nai sekone ao lei suʻeina. Aʻo faagasolo le faʻagasologa, aua le faʻamaʻapeʻaeseina le toto, e tatau ona foliga faʻaalia.
  4. Mo le sili atu o le toto i le puncture site, e mafai ona e faʻamafanafana lou lima, mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o le vai mafanafana pe latalata i se vaʻaia.

Aʻo leʻi suʻeina, e le mafai e le kulimi poʻo soʻo se oloa gaosia ona oʻo i luga o le tamailima.

p, blockquote 19,0,0,0,0 ->

Metotia mo le fuafuaina o le faʻasologa o le kulukose o le aso

O le suʻeina o le toto i aso taʻitasi e fesoasoani e fuafua ai le maualuga o le suka i le aso.
Ina ia faia lenei mea, fai mea nei:

p, blockquote 20,0,0,0,0 ->

  1. Ave le vaega muamua o le toto i luga o se manava gaogao.
  2. E mulimuli ane - 120 minute talu ona 'ai.
  3. Faia se isi suʻesuʻega i le afiafi o le moe.
  4. O suʻega i po e faia i le 12 po ma a maeʻa le 180 minute.

p, blockquote 21,0,0,0,0 ->

Mo tagata e pagatia i le maʻi ma le le mauaina o le inisalini, e mafai ona e faia se talaaga puupuu puupuu, lea e aofia ai suʻesuʻega pe a maeʻa le moe ma pe a maeʻa taumafataga taʻitasi, saunia ni tolu se fa i le aso.

p, blockquote 22,1,0,0,0 ->

O ai e popole i lenei suʻesuʻega?

Mo maʻi o le eseesega o le ogaoga o le faʻamaʻi, o le tele o taimi o le suega glycemic ua faʻamaonia.
O le suʻesuʻega e faʻatatau i mea nei:

p, blockquote 23,0,0,0,0 ->

  1. O le manaʻoga mo HP i tagata maʻi ma le ituaiga muamua o le maʻisuka e mafua mai i le vasega taʻitasi o le maʻi.
  2. I tagata gasegase i le uluaʻi ituaiga o hyperglycemia, lea e faʻatulafonoina e ala i meaʻai, e mafai ona faia se faʻapuupuuga o le GP i le taimi e tasi ma le 31 aso.
  3. Afai ua uma ona togafitia e le tagata gase vailaʻau e pulea ai le tele o meaʻai i totonu o le toto, ona faʻatulaga loa lea o le GP 1 le taimi pe a maeʻa aso e fitu.
  4. Mo maʻi o le insulin, e faʻapitoa ona faʻaaogaina se polokalame faʻapitoa 4 taimi i le masina, ma se polokalame atoa i le 30 aso.

I le faʻaaogaina o nei fautuaga mo le puleaina o le maualuga o le suka i totonu o le toto, e mafai ona e mauaina le ata sili ona saʻo o le setete o lou tulaga glycemic.

p, blockquote 24,0,0,0,0 ->

Faʻamatalaina o filifiliga mo le GP

O faʻataʻitaʻiga nei o le a talanoa e uiga i le soifua maloloina o le maʻi:

p, blockquote 30,0,0,0,0 ->

  1. I lalo o le tulaga o le GP i le lautele o le 3.5-5.6 mmol / l, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le aofaʻi masani o mea gaʻo.
  2. I le iʻuga o le anapogi glycemia i le lautele o le 5.7-7 mmol / l, e mafai ona tatou talanoa e uiga i soliga.
  3. Ua maua le DM i se taunuuga o le 7.1 mmol / L ma le maualuga.

E taua tele le mauaina o se taunuuga masani o se suega o le kulukose i aso taitasi ao faagasolo togafitiga, lea o le a faailoa ai le saʻo o togafitiga filifilia.

p, blockquote 31,0,0,0,0 ->

Iloiloga o le auʻiliʻiliga mo faʻamatalaga faʻapitoa i le maʻisuka

Mo ituaiga eseese o faʻamaʻi, ei ai tulaga faʻapitoa mo iuga o le suʻega mo le glycemia.
Muamua, o mea nei o faʻataʻitaʻiga nei:

p, blockquote 32,0,0,0,0 ->

  1. I le maʻisuka ituaiga 1, o le masani i aso taʻitasi o le GP o le 10.1 mmol / l, faʻapea foi le i ai o le kulukose i le urine i se fua faatatau o le 30 g / aso.
  2. I le maʻisuka ituaiga 2, o le taeao o le faasologa o le faasinomaga o le 5.9 mmol / L ma le aso - 8.3 mmol / L o le a iloiloina o le masani.

E le tatau ona i ai se suka i le mimi.

p, blockquote 33,0,0,1,0 ->

Glucosuric talaaga

O se suʻega i aso taʻitasi e pei o le glucosuric profile e faʻaaogaina foi e fai ai se suʻesuʻega mo le maʻisuka. O se suʻesuʻega lenei o le maʻi a le tagata maʻi i aso taitasi mo le kulukose i totonu.

p, blockquote 34,0,0,0,0 ->

I le amataga, o le faʻasaʻoina o le suka i totonu o le urine ua faʻamaumau.
Atonu o se faailoga o nisi o aiaiga:

p, blockquote 35,0,0,0,0 ->

  • maʻisuka toe
  • sili atu masini gaʻo i meaai,
  • maʻitaga
  • enzymatic tubulopathy,
  • o le maʻisuka faigata e ala i le le lava o le maʻi.

I tagata gasegase ua matutua, o lenei auiliiliga e itiiti ifo le malamalama nai lo le sugar glycemic ona o se faateleina i sea ituaiga faitioga e pei o le tapunia atoa.

O le mea lea, i tagata gasegase pe a uma le 60 tausaga, e matua seasea lava.

p, blockquote 37,0,0,0,0 ->

p, blockquote 38,0,0,0,0 ->

Metotia mo le fuaina o le glucosuric profile

E tatau ona i ai se fua o le vailaʻau gaʻo i le aso mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O lea ituaiga suʻega e faʻaaogaina e suʻesuʻe ai le talafeagai o togafitiga faʻaaogaina.
O gaoioiga nei e tatau ona faia mo ia:

p, blockquote 39,0,0,0,0 ->

  1. Aoina mai o le vaega muamua o le urini i le va o le 8 i le taeao ma le 4 aso.
  2. O le vaega lona lua e aoina pe a uma le 4 aso i le vaeluapo.
  3. O le po e taʻua o le tolu i le laina.

O fagu taitasi ua faailogaina i le taimi o le aoina ma le tele o le tino o le tino e maua mai ona o le aoina. E naʻo le 200 ml mai pusa taitasi, faatasi ai ma tusi talafeagai, e aofia ai le fale suesue.

p, blockquote 40,0,0,0,0 ->

Ua faatonuina e le fomai se fualaau tele o le fualaau faasaina mo le vaitaimi lea ua faamaumauina ai le maualuga o le glucosuria. Afai o le togafitiga e manuia, ona maeʻa lea o le aglucosuria e tatau ona matauina.

p, poloka poloka 41,0,0,0,0 ->

p, blockquote 42,0,0,0,0 ->

Faʻamatalaga Glycemic: masani. Glycemic Analysis Analysis

I tafatafa o upu "faʻamatalaga faʻapitoa" o le isi upu e tasi e tatau ona iai - "maʻi suka". E le o le uiga o lenei mea pe afai e te le maʻi, e te le manaʻomia faitau lenei tusiga. O le mataupu ma le salalau o le maʻisuka i le salafa o le lalolagi e sili atu ona ogaoga, o le mea lea o le malamalama i le "maʻisuka masani" o lamatiaga ma mea e aofia ai i totonu o le pusa o malamalama talafeagai mo se tulaga maualuga o le olaga.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le talaaga faʻapitoa e le o se taualuga, e le o se pa poʻo se suʻesuʻega. O le kalafi lenei, sili atu tonu - o se laina faʻagafiti. Soʻo se tasi i totonu o le kulukose i nisi o itula o le aso. Le laina e leʻi i ai lava ma e le mafai ona saʻo: glycemia o se tamaitai faʻamaualuga ma se fesuiaiga o lagona, o lana amio e le gata ina mataʻituina, ae na faamaumauina foi.

Vitio (kiliki e taʻalo).

E le o se faʻaopoopoga e fai atu e uiga i le maʻisuka o le maʻisuka atoa. O le faʻafitauli o se faʻalavelave faʻafuaseʻi: o le maʻisuka o loʻo laʻititi ma o loʻo faasolosolo ina osofaʻi. O lenei mea e faapitoa le moni mo le maʻisuka ituaiga 2, lea e fesootaʻi atu i ni faaletonu i meaʻai uma ma ola i le lautele.

Glucose o se tasi o tagata taaalo autu i le gataifale o le tagata. E pei o le suauu ma le kesi i totonu o le tamaoaiga o le atunuʻu - o le autu ma le lautele o le malosi mo faiga uma o gataifale. O le maualuga ma le aoga o le faʻaaogaina o lenei "suauu" o loʻo pulea e le inisalini, lea e maua i le pancreas. Afai o le galuega a le pancreas e faʻavaivaia (faʻapitoa, e tupu lenei mea i le maʻisuka), o taunuuga o le a faʻaleagaina: mai fatu fatuga ma stroke i le leiloa o le vaʻai.

Glycemia poo le kulukose toto o le mea autu lea o le i ai poʻo le leai o le maʻisuka. O le faaliliuga moni o le upu "glycemia" o le "toto suamalie." O se tasi lea o fesuiaiga sili ona taua i le tino. Ae o se mea sese le ave o le toto mo le suka i le taeao ma toʻa i luga o lenei mea. O se tasi o suʻesuʻega aupito sili ona lelei, o le faʻamatalaga faʻapitoa - o le '' faʻaosofia '' tekonolosi mo le fuafuaina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Glycemia o se faailoga e matua fesuisuiai, ma e faalagolago lava i meaʻai.

Afai e te matuā faʻataunuʻuina e tusa ai ma tulafono, e valu taimi e te manaʻomia ai le toto, mai le taeao i le po. Le pa muamua - i le taeao i luga o se manava gaogao, mulimuli ane - e tusa ma le 120 minute talu ona 'ai. O le ao o le toto e ave i le 12 i le taeao ma le tolu itula mulimuli ane. Mo i latou e le o maua i le maʻisuka pe le maua foi le inisalini e fai ma togafitiga, o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga puupuu o le suega faʻataʻitaʻiga: o le pa muamua i le taeao pe a maeʻa le moe + tolu taumafataga pe a uma le 'aiga o le taeao, le aoauli ma le' aiga o le afiafi.

E ave le toto e faʻaaoga ai se glucometer i le tausisia o tulafono faʻatulafonoina:

  • Fufulu lima i se fasimoli e leai se manogi.
  • Aua le togafitia le paʻu i le ava i le nofoaga o tui.
  • Leai ni kulimi poʻo ni lotions i luga o lou paʻu!
  • Taofi lou lima mafanafana, faʻafefiloi lou tamatamailima aʻo leʻi tui.

Afai o le tapulaa o le suka i totonu o le toto o se tagata soifua maloloina e 3.3 - 6.0 mmol / l, ona manatu lea o faʻamaufaʻailoga faʻapitoa i numera eseese:

  • Faatasi ai ma se siama o le maʻisuka ituaiga 1, o le masani masani i le aso e 10.1 mmol / L.
  • Faatasi ai ma se siama o le maʻisuka ituaiga 2, o le maualuga o le kulukose o le taeao e le maualuga atu nai lo le 5.9 mmol / L, ma o le maualuga i aso taitasi e le maualuga atu nai lo le 8.9 mmol / L.

O loʻo maua i le maʻisuka pe afai o le anapogi (pe a maeʻa le 8 itula i le po) e tutusa ma pe maualuga atu i le 7.0 mmol / L a itiiti ifo faalua. Afai tatou te talanoa e uiga i le glycemia pe a uma se taumafataga poʻo se carbohydrate avega, ona i lea tulaga o le tulaga taua e tutusa ma sili atu i le 11.0 mmol / L.

E matua taua lava le fuaina o le fuainumera e mafai ona fesuisuiai e fuafua i le matua ma isi mea (mo tagata matutua, mo se faataitaiga, o le maualuga o le maualuga o le taliaina), o le mea lea, o tuaoi o le masani ma togafitiga o le talaaga o le glycemic e tatau ona fuafuaina i se tulaga taʻitasi na o se endocrinologist. O le le amanaiaina o lenei fautuaga e le aoga: i luga o fua o filifiliga ogaoga tele e uiga i togafitiga ma fua o togafitiga o le maʻisuka. Soo se tasi vaesefulu i totonu o faailoilo e mafai ona faia se vaega taua i le atinaʻe atili o le ola "sugar" o se tagata.

E taua tele le vaʻavaʻai mai le talaaga faʻapitoa mai le soga ole suka (sugar glucose tolerance test). O eseesega i nei suʻesuʻega e taua. Afai e ave le toto i luga o se talaaga faʻapitoa i nisi o vavao i luga o se manava gaogao ma mulimuli i taumafataga masani, ona tusi lea o le suka suka i totonu o le manava gaogao ma le maeʻa ai o se "pele" faapitoa. Ina ia faia lenei mea, o le tagata maʻi pe a maeʻa le suʻe toto muamua e ave le 75 kalama o le suka (masani le lauti suamalie).

O ia iloiloga e masani ona taʻua o le paʻu. O latou, faatasi ai ma le suka suka, o le mea e sili ona taua i le siama o le maʻisuka. O le talaʻaga faʻapitoa o se faʻamalositino faʻamalamalamaga mo le faʻavaeina o se togafitiga togafitiga, mataʻituina le faʻaogaina o le faʻamaʻi i le tulaga pe a uma ona faia le suʻesuʻega.

E tatau ona manatua o le auʻiliʻiliga mo le GP o loʻo faʻatulagaina, faʻapea foʻi ma le faʻamatalaina o ona taunuuga, naʻo se fomaʻi! Ua faia lenei mea:

  1. Faʻatasi ma le uluaʻi ituaiga o glycemia, lea e faʻatulafonoina e ala i meaʻai ma leai ni vailaʻau - i masina taʻitasi.
  2. Afai e maua le suka i le faʻavave.
  3. Pe a ave vailaʻau e faʻafoʻisia le glycemia - i vaiaso uma.
  4. A oʻo i le inisalini - o se faʻapuupuuga o le faʻamatalaga - i masina uma.
  5. I le maʻisuka ituaiga 1, o se faʻataʻitaʻiga o sampling samoa e faʻavae i luga o le falemaʻi ma le faʻasologa o meaola o le maʻi.
  6. Tina i nisi tulaga (silasila i lalo).

O fafine maʻitaga e mafai ona atiae se ituaiga faapitoa o le maʻisuka - faʻagasologa. O le tele o taimi, o le maʻimau o le maʻisuka e maeʻa pe a uma ona fanau. Ae, o le mea e leaga ai, e tele ma sili atu mataupu pe a maʻisuka le maʻisuka o fafine maʻitaga e aunoa ma le mataituina lelei ma le togafitiga e liliu ile maʻisuka ituaiga 2. O le autu o le "tausalaina" o le placenta, lea e faʻamaloloina ai homone e puipuia i le insulin. O le mea e sili ona manino, o lenei tauiviga mo le mana e faʻaalia i le vaitau o le 28 - 36 vaiaso, o le taimi lea na faʻamatalaina ai le talaaga faʻapitoa i le taimi o le maitaga.

O nisi taimi i totonu o le toto po o le urine o fafine maʻitaga, o le suka e sili atu i le masani. Afai o nei mataupu e nofofua, aua e te popole - o le "siva" physiology o fafine maʻitaga. Afai o le glycemia poo le glycosuria (suka i le urine) e sili atu ma le faʻalua ma i luga o se manava gaogao, e mafai ona e mafaufau e uiga i le maʻisuka o fafine maʻitaga ma faatonuina se auʻiliʻili mo talaʻaga faʻapitoa. E aunoa ma le faatuai, ma vave loa ona e tofia se iloiloga faapena i mataupu:

  • mamafa poʻo le maʻitaga maʻitaga
  • aiga muamua o le maʻisuka
  • maʻi o le tino
  • fafine maʻitaga nai lo le 30 tausaga.

Talu ai o sampling ma fuataga e tatau lava ona faʻatinoina e le mita lava e tasi (e ono fesuisuiaʻi i latou), faigofie o le faʻaaogaina ma le sao o auiliiliga o mea e manaʻomia ma le faʻamalosia. Faʻaopoopo faʻapitoa o glucometers pe a filifilia:

O le maʻi suka o se maʻi matuia ma taatele e manaʻomia ai le mataʻituina e le aunoa. O se auala faʻaleleia manuia o le faʻataʻitaʻiga faʻapitoa. O le usitaʻia o tulafono o suʻesuʻega glycemic, e mafai ona pulea le maualuga o suka i le aso. E tusa ai ma taunuʻuga ua maua, o le a mafai e le fomaʻi ona fuafua le aoga o le togafitiga faʻasolosolo ma, pe a tatau ai, fetuunai togafitiga.

I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, o le mataʻituina faifaipea o le maualuga o le suka toto e talafeagai e iloilo ai le setete o le soifua maloloina, faapea foi le fetuunaiga vave o le fua o le inisalini tui. Le siakiina o faailoilo e faʻaaoga ai le faʻataʻitaʻiga glycemic, o lona uiga o suʻega e faia i le fale, i lalo o tulafono faʻavae. Mo le saʻo fua, i le fale, e faʻaaoga ai glucometers, lea e tatau ona e faʻaaoga lelei.

O tagata e pagatia i le maʻisuka ituaiga 2 e le manaʻomia ai pea le inisetiina o le inisalini, lea e mafua ai le manaʻomia mo se faʻamatalaga mataʻitusi e le itiiti ifo i le tasi i le masina. O faailoilo e taʻitasi mo tagata taʻitasi, e faʻatatau i le atinaʻeina o togafitiga, o le mea lea e fautuaina ai e tausia se tusi faʻamau ma tusia uma faʻamaumauga i ai. O lenei mea o le a fesoasoani i le fomaʻi e iloilo ai faailoga ma fetuunai le fua o le tui talafeagai.

O se vaega o tagata o loʻo manaʻomia se faʻamatalaga faʻaauau faifai pea e aofia ai:

  • Tagata maʻi e manaʻomia tele le injections. O le amio a le GP e faʻatalanoa tuusao ma le fomaʻi aoga.
  • O fafine maʻitaga, aemaise lava i latou e maua i le maʻisuka. I le taimi mulimuli o le maitaga, ua faia le GP e faʻalavelave ai le atinaʻeina o le maʻisuka faʻamaʻi.
  • Tagata ei ai le ituaiga o maʻisuka lona lua o loʻo i luga o se meaai. GP e mafai ona faʻamaʻotiina ia le itiiti ifo ile tasi i le masina.
  • Tusa 2 tagata maʻisuka oe manaʻomia le inisalini. O le faʻatinoga o se GP atoa e faia faʻa-tasi i le masina, e le atoatoa e faia i vaiaso uma.
  • Tagata e se ese mai meaʻai ua faatonuina.

Toe foʻi i le laulau o mea

O le maua saʻo o taʻiala e faalagolago i le lelei o le pa. O se pa masani e tupu i le tele o tulafono taua:

  • fufuluina lima i le fasimoli, aloese mai le faʻapalapalaina o le ava i le nofoaga o le sampling toto,
  • toto e tatau ona alu ese le tamatamailima, e le mafai ona e faʻamalosi i luga o le tamailima,
  • e faʻaleleia le tafe o toto, e fautuaina e faʻamalo le vaega talafeagai.

Toe foʻi i le laulau o mea

Aʻo leʻi faia le auʻiliʻiliga, e tatau ona e mulimuli i ni nai faatonuga ina ia mautinoa ai le sao saʻo, e aofia ai:

  • teena oloa tapaa, e le aofia ai mafaufauga faalemafaufau-faalelagona ma faaletino,
  • aloese mai le inu vai inu, vai manino e faatagaina, ae i tamai tofo,
  • mo le manino o taunuuga, ua fautuaina e taofi le faʻaaogaina o fualaau oona ei ai sona aafiaga i le suka o le toto, sei vagana ai le inisalini, mo se aso.

E tatau ona faʻatalanoaina faʻatasi ma le fesoasoani o le tasi glucometer ina ia aloese mai le le saʻo i faitauga.

O le fua muamua e tatau ona faia i luga o se manava gaogao i le taeao.

O se suʻega o le toto e fuafua ai le talaaga faʻapitoa e tatau ona saʻo saʻo, mulimuli i faʻamalamalamaga manino:

  • ave muamua le suega muamua e tatau ona vave amata i le taeao i luga o se manava gaogao,
  • i le gasologa o le aso, o le taimi mo le samasama toto e sau mai le 'ai ma 1.5 itula pe a uma se taumafataga,
  • o le faʻataʻitaʻiga lea e faia aʻo lumanaʻi moe,
  • o le pa mulimuli ane na faia i le 00:00 i le vaeluaga o le po,
  • Ole iloiloga mulimuli e faia i le 3:30 i le po.

Toe foʻi i le laulau o mea

A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, o faʻamaumauga o loʻo faamaumauina i totonu o se api faapitoa ma vaʻaia. O le filifilia o iuga e tatau ona faia i le taimi lava lea, o faitauga masani ei ai se mea laiti. E tatau ona faia le iloiloga e faʻatatau ai le eseesega o eseesega i le va o nisi vaega o tagata. Faʻaaliga e manatu masani:

  • mo tagata matutua ma tamaiti mai le tausaga i le 3.3-5.5 mmol / l,
  • mo tagata ua matutua - 4.5-6.4 mmol / l,
  • aua faatoa fanau - 2.2-3.3 mmol / l,
  • mo tamaiti e oo i le tausaga - 3.0-5.5 mmol / l.

I le faʻaopoopoga i faʻamaoniga ua tuʻuina atu i luga, o mea moni e faapea:

O faʻasologa mai le masani e faʻamaumauina pe a faʻavaivaia le gasegase o le kulukose, ma o le fea tulaga o le a siitia ai le faitau i le 6.9 mmol / L. I le tulaga o le sili atu i le faitau o le 7.0 mmol / l, ua auina atu le tagata e suʻe suʻega e iloa ai le maʻisuka. O le faʻamatalaga matala i le maʻisuka o le a maua ai iuga o se auʻiliʻiliga na faia i luga o se manava gaogao, e oo atu i le 7.8 mmol / L, ma a uma le taumafataga - 11.1 mmol / L.

O le saʻo o le auʻiliʻiliga o le saʻo lea o iuga. O le tele o mea e ono aʻafia ai le faʻamaoni o taunuuga, o le mea muamua e le amanaʻia le auiliiliga o metotia. O le le saʻo o le faʻatinoina o laasaga o laasaga i le taimi o le aso, o le le amanaʻiaina o le taimi poʻo le faaseʻeina o soo se gaioiga o le a faʻasese ai le sao o iuga ma le togafitiga mulimuli ane. E le gata o le saʻo o le auiliiliga, ae o le tausia foi o sauniuniga sauniuni e aafia ai le saʻo. Afai mo soʻo se mafuaʻaga ua solia le sauniuniga mo le auʻiliʻiliga, o le curvature o le molimau o le a le maalofia.

Daily GP - o se suʻega toto mo le maualuga o le suka, faia i le fale, i le vaitau e 24 itula. O le amio a le GP e faia e tusa ai ma tulafono le tumau mo le faʻatinoina o fuataga. O se elemene taua o le vaega sauniuni, ma le mafai ona faʻaaoga se fuataga, o lona uiga o se glucometer. Faʻataʻitaʻiina HP i aso taʻitasi, e faʻatatau i faʻamatalaga patino o le maʻi, atonu o le masina, i ni nai taimi i le masina poʻo le vaiaso.

O tagata ei ai le suka suka e tatau ona mataʻituina pea a latou suka toto. GP o loʻo faʻaaogaina o se tasi o metotia lelei mo le puleaina o suka i le ao, aemaise lava mo tagata e maua i le maʻi 2. O lenei mea e mafai ai e oe ona pulea le tulaga ma, e faavae i luga o taunuuga, fetuunai le togafitiga i le itu saʻo.

Faʻamatalaga Glycemic: sauniuniga ma auʻiliʻiliga

Faʻamatalaga Glycemic - o se auiliiliga e mafai ai e oe ona iloilo suiga ile kulukose i le aso. O le suʻesuʻega e faʻavae i luga o taunuʻuga o le glucometry. Ua faia se auiliiliga e fetuunai ai le fua o le insulin o loo faia ma ia mataʻituina le tulaga aoao o le maʻisuka.

Mo le pulea o fesuiaiga faifai pea i le suka o le toto, e manaʻomia se iloiloga faʻaleleia o le talaaga glycemic. O le auʻiliʻiliga e mafai ai e oe ona siaki le tulaga o le kulukose i le faʻatusatusaina o faʻamaumauga na maua. O le suʻega e faia faʻatasi ma se glucometer i le fale, i le amanaʻiaina o fautuaga faʻapitoa.

Faʻaaliga mo suʻesuʻega faʻapitoa:

  • masalomia o le maʻisuka
  • siama faʻamaʻi o le ituaiga 1 poʻo le 2,
  • inisalini togafitiga
  • vailaau faʻatonutonu o vailaʻau o le suka-faʻaitiitia,
  • masalomia le faateleina o le suka i le taimi o maitaga,
  • faʻamaonia meaʻai mo le maʻisuka,
  • le i ai o le kulukose i totonu o le uila.

Ole taimi o suʻesuʻega e faʻavae taʻitasi ma faalagolago i le natura o le maʻi. I le averesi, ma le maʻisuka ituaiga 2, o lenei suʻega e faia faʻa-tasi i le masina. Pe a faʻaaogaina fualaau suka, e tatau ona faia le talaaga glycem at least 1 taimi i le vaiaso. I le tulaga o le maʻisuka e faʻalagolago i le insulin, o le a faʻapuupuuina le auiliiliga i aso uma e fitu ma se suʻega auʻiliʻili auiliili i le masina.

Ina ia maua ni faʻamaumauga saʻo, e taua le sauniuni mo suʻesuʻega faʻapitoa. Sauniuniga e aofia ai le usitaia o se pulega faapitoa mo ni nai aso. 2 aso aʻo leʻi oʻo i le toto, tuʻu le ulaula, faʻaitiitia le mamafa o le tino, mafaufau ma lagona. Aloese mai le inuina o le ava malosi, meainu suamalie suamalie, ma le kofe malosi. Afai e te mulimuli i se taumafataga faapitoa, aua e te suia ao lei faia suʻesuʻega. Mo i latou e le o tausisia se taumafataga, mo le 1-2 aso e tatau ona e vaʻavaʻavaʻai gaʻo, gaʻo ma falaoamata oloa mai le lisi.

I se tasi aso ao leʻi oʻo i le talaaga faʻapitoa, faʻamalo le corticosteroids, mea faʻamaʻi ma togafitiga. Afai e le mafai ona taofi le inuina o vailaʻau, e tatau ona amanaia o latou aafiaga pe a filifili le suʻega.

O le sampling muamua o toto na faia i luga o se manava gaogao. Mo le 8-10 itula, aua le taumafa. I le taeao e mafai ona e inu sina vai. Aua le pulumu ou nifo i se paʻu o loʻo iai le suka.

Mo suʻesuʻega faʻapitoa, o le a manaʻomia se mita saʻo o le kulukose o le toto, o le tele o laupepa faʻaogaina ma fasi pepa. E mafai ona e siakiina faʻamatalaga i se tusi maʻisuka faapitoa. I le faʻaaogaina o nei faʻamatalaga, o le a e iloiloina ai le tulaga o le maualuga o le kulukose o le toto ma, pe a tatau ai, ia faia se feiloaiga ma se endocrinologist poʻo se tagata e fai meaʻai.

Ina ia tuufaatasia se talaaga faʻapitoa, e tatau ona e suʻe suʻega i le faasologa lea:

  1. i luga o se manava gaogao i le taeao e le silia le 11:00,
  2. ao lei aveina le ala autu,
  3. 2 itula i le maea ai o taumafataga taitasi,
  4. ao lei alu i le moega
  5. i le vaeluapo
  6. i le 03:30 i le po.

O le numera o samplings toto ma le vaeluaga i le va oi latou e faalagolago i le natura o le faʻamaʻi ma le metotia suʻesuʻe. I se suega pupuu, o le glucometry e fafa 4 taimi, ma se suʻega atoa, mai le 6 i le 8 taimi i le aso.

Fufuluina ou lima i le fasimoli, e sili ai le fasimoli pepe, i lalo o le vai mafanafana. Aʻo leʻi faia le faʻatonuga, aua le faʻaaogaina le kulimi poʻo isi mea teuteu i le paʻu. Ina ia faateleina le toto, ia faigofie ona faamamā le nofoaga na filifilia pe uu ou lima i tafatafa o se mea vevela. Mo le auiliiliga, e mafai ona e ave le toto poʻo le toto vevela. E le mafai ona suia le nofoaga o le toto sampling i le taimi o le suʻesuʻega.

Faʻaleagaina le paʻu i se vaifofo ma faʻatali seʻi oʻo ina faʻafefe. Faʻamolemole se nila e faʻaogaina i totonu o le peni toso ma fai ai se pupu. Aua e te lolomi i luga o le tamatamailima e vave maua ai le aofai tonu o mea. Faaaoga le toto i le suʻe suʻega ma faʻatali mo le taunuʻuga. Ulufale faʻamaumauga i totonu o le tusi faʻasologa, faʻamaumau faʻasolosolo.

Ina ia aloese mai le leaga o taunuuga, aʻo lei faia suʻesuʻega mulimuli ane, sui le laasaga o le suʻega ma le siaki. Faaaoga le mita tutusa i le taimi o le suʻesuʻega. A suia le masini, o le taunuuga atonu e le saʻo. E tofu le masini ma se mea sese. E ui ina laʻititi, o le aotelega o le faʻatinoga e mafai ona faʻasese.

Faʻavae i luga o faʻamatalaga na maua, ua maua e le fomaʻi se lipoti faafomaʻi. O le suauu e fuafua i le matua, mamafa ma uiga taʻitasi o le tino.

Tusa maualuga maualuga o le toto suka faailoga iloga, o le talaaga faʻapitoa i le taimi o le maitaga e taua tele. O le talaaga faʻapitoa o se suiga i le suka i totonu o le toto i le taimi. Fuaina fesuiaiga i faitauga i taimi eseese o le aso. O le auʻiliʻiliga e mafai ai ona tatou iloa le aoga o le togafitiga faʻasolosolo ma le lamatiaga o le atinaʻeina o maʻi i fafine maʻitaga.

O se tasi lea o suʻesuʻega e sili ona taua ma faʻamaonia lea e faʻamaonia lelei ai le kulūkose i totonu o le toto. O lenei suʻesuʻega o le a faʻatagaina ai e le gata ina faʻafetaui le maualuga o le suka i le maʻisuka, ae ia taofia ai foi lona faʻaititia.

Glucose e manaʻomia mo le tino e faʻatino lelei, e maua ai se tagata malosi. E le gata i lea, o fesuiaiga i le toto suka e afaina ai le gaioiga o le faiʻai.

E masani ona faia suʻesuʻega mo faamoemoega puipuia. O le faʻamoemoeina o talaʻaga faʻapitoa e mafai ai e oe ona iloa faʻafitauli i le paʻu i le taimi ma fai taga. Mo tagata o loʻo lamatia, e tatau ona faʻatautaia le talaaga faʻapitoa i tausaga taʻitasi.

O le tele lava o taimi, e faia suʻesuʻega mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, e pei o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2.

O le talaaga glycemic mo le maʻisuka ituaiga 1 e manaʻomia e faasaʻo ai le inumaga o le inisalini i aso taitasi. Talu ai afai e tele ni tui e faia, o le kulūkose e mafai ona paʻu i lalo ifo o le masani ma o le a oʻo atu ai i le leai o se malamalama ma e oʻo lava i se siama.

Afai o le kulūkose e sili atu i le maualuga le faʻatagaina o le tau, ona o se maʻisuka atonu ei ai faʻafitauli mai gaʻo ma le cardiovascular system. Faʻatasi ai ma le maualuga o le maualuga o le maualuga o le suka, o le a le mafai ona iloa le mafaufau ma le paʻu.

Leai se mea e sili atu ona taua le suesue mo fafine maʻitaga.

I lenei tulaga, o le maualuga o le suka o le toto o se fafine e mafai ona lamatia ai se faʻanoanoa pe vave fanau mai.

O le suʻesuʻega e faia i le faʻaaogaina o se suʻega toto i taimi eseese o le aso. E taua le iloa o 2-3 aʻoga i le aso e le mafai ona tuʻuina atu se ata atoa. Mo le mauaina o faʻamatalaga malie, mai le 6 i le 9 suʻesuʻega i le aso e manaʻomia.

Anna Ponyaeva. Na faauu o ia mai le Nizhny Novgorod Medical Academy (2007-2014) ma le Resitala i Falemaʻi Falemaʻi (2014-2016).

E mafai ona maua iuga masani. naʻo le noatia i tulafono uma o le totoina o toto. E faʻaaogaina le toto tamatamaʻi mo le auiliiliga. Aʻo le i ai le toto, fufulu ou lima i le fasimoli ma le vai.

E sili atu le aloese mai le togafitia o le pa o le pa ma faʻamaʻi pipisi.

A maeʻa se faʻalavelave, e tatau ona alu ese le manua i le toto e aunoa ma se faʻaopoopoga faaopoopo.

Aʻo leʻi totoina le toto, e mafai ona e faʻasasani lau alofilima ma tamatamailima. O lenei mea o le a sili atu ai le faʻaleleia o toto ma faʻamalosia ai le faʻatinoga

Tulafono faavae:

  • o le pa muamua o loʻo faia i le taeao i luga o se manava gaogao,
  • pala mulimuli ane aʻo le i 'ai, pe 2 itula talu ona' ai,
  • E le gata i le taimi e momoe ai, ae le gata i le vaeluapo ma le 3 i le taeao.

Ina ia le faʻatagaina le maua mai o faʻamatalaga sese pe le saʻo, e tatau ona manaʻomia aʻo lei faia le toto aloese mai mea e aafia ai le toto suka.

Aʻo leʻi suʻeina, e sili atu ona lelei le aloese mai le ulaula tapaa ma le inupia ma le inu ava malosi. Faʻaitiitia le mamafa tele o le tino ma le mafaufau. Aloese mai tulaga popole ma popole.

O le aso ao lei faia le auiliiliga, e tatau ona e taofia le tagofia o fualaau uma e aafia ai le toto suka.

E mafai ona faʻatagaina e le suia le na o le inisalini e faʻaaoga.

Faʻalagolago i le tulaga o le tino poʻo le ituaiga o togafitiga o loʻo i ai, o faailoga eseese o le a manatu o le masani. Mo se tagata soifua maloloina, o fuainumera mai le 3.5 i le 5.8 mol e manatu e masani. Faailoga mai le 6 i le 7 ua uma ona faailoa mai le i ai o patho i le tino. Afai e sili atu le faʻailoga i le faailoga o le 7, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le siama o le maʻisuka.

I tagata ei ai le maʻisuka e faʻalagolago i le insulin, o faailoga e oʻo atu i le 10 mol. I le maʻisuka ituaiga 2 i luga o se manava gaogao, o le maualuga o le suka atonu e le sili atu i tulaga masani masani, ae a uma ona 'ai, e oʻo i le 8 po o le 9.

I fafine maʻitaga, o fua e ave i luga o se manava gaogao e le tatau ona sili atu i le 6 mol.

A maeʻa ona 'ai, faʻafeiloaʻi le maualalo o le suka i le toto, ae i le vaeluapo e tatau ona itiiti ifo ma le 6.

O le faʻataʻitaʻiga mo le fuafuaina o le tala faasolopito o aso taʻitasi:

  • i le taeao pe a maeʻa i luga o se manava gaogao,
  • aʻo leʻi faia le taumafataga autu,
  • 1.5 itula i le maeʻa o le aoauli
  • 1.5 itula pe a uma le 'aiga o le afiafi,
  • ao lei alu i le moega
  • i le vaeluapo
  • i le 3.30 i le taeao.

O le i ai o se glucometer i le fale e faigofie ai le maʻisuka i le maʻisuka. Faʻatasi ai, e mafai ona latou mataʻituina suiga i le suka o le toto ma ave laasaga talafeagai e aunoa ma le tuua o le fale.

Mo le fuafuaina o le faʻamatalaga glycemic of a house with a glucometer, o tulafono lava e tasi e faʻaaogaina mo suʻesuʻega ile falemaʻi.

  1. ua saunia le fola mo le afaina, faʻamamaina lelei,
  2. ua faʻaofiina se nila ua faʻaaogaina i totonu o le peni o le mita e faʻamoemoe mo le afaina,
  3. ua filifilia le loloto o le loloto,
  4. e fesuiaʻi le masini, o loʻo i ai se suʻesuʻega a le tagata lava ia,
  5. o se punipi ua faia i luga o se vaega ua filifilia o le paʻu (o nisi faʻataʻitaʻiga e faʻapipiʻiina aunoa pe a uma le kesi "amata"),
  6. faʻalagolago i le faʻataʻitaʻiga o le mita, o le pa'ū pa'ū o le toto e faʻaaogaina i le laasaga o le suʻega poʻo le pito i luga o le faʻalauiloa e aumai i ai,
  7. A maeʻa ona suʻeina le masini, e mafai ona e vaʻaia lau taunuʻuga.

Taua! E masani lava, o le puncture e faia i le tamatamailima, ae afai e tatau ai, e mafai ona faia lenei mea i le tapulima poʻo luga o le manava.

Accu-Chek Mobile

O se tamaʻi masini faʻapipiʻi lea e faʻaogaina ai se manua e 6 nila, o se kaseti faʻataʻitaʻi mo suʻesuʻega e 50, o loʻo i totonu o se tasi faʻataʻitaʻiga. O le mita e taʻu mai ai le laasaga e sosoo ai ma faʻaalia le iuga pe a uma le 5 sekone. O le a amataina lava le fuataga pe a uma ona aveese le kī fusi. Tau mai le 4000 rub.

Satelite faʻaalia

O se masini e le taugata tele na faia i Rusia. Totogi mo fasi pepa e faʻaaogaina, e laʻititi lava, ae o faʻataʻitaʻiga o le mita e mafai ai ona e faʻaaogaina e le gata i le fale, ae i totonu foi o le falemaʻi. E maua e le masini le toto o le toto e manaʻomia mo le suʻesuʻega. Tauloto taunuʻuga o suʻesuʻega mulimuli e 60. Tau mai le 1300 tusi.

Tiakono

E eseese, atonu, i le tau sili atu ona taugofie ma galuega e le sili atu nai lo taugata. Ua faia i Rusia. O le meli e faʻaali i luga o le meli pe a maeʻa ona tuʻuina se fasi siaki, o le a faʻaalia i le 6 sekone pe a uma le samasama toto. Le maualuga o le suāuʻu fuafuaina e aunoa ma le faʻamaonia. Faʻatulagaina ma le faʻamalositino i le maea ai o le 3 minute o le le toaga. Mafai ona teuina iuga o suʻesuʻega e 250 mulimuli. Tau mai le 900 pa.

OneTouch Ultra Faigofie

Se masini laʻitiiti ma le mama e faigofie ona ave. O le mamafa o le masini e na o le 35 gr. Mo le faigofie o le faitauina o iuga, o le lanu e faia i le tele e mafai ai; o loʻo i ai le pito i luma o le masini. Afai e manaʻomia, e mafai ona fesoʻotaʻi le masini i se komepiuta. O le masini e mafai ona teuina faʻamatalaga faʻamatalaga faatasi ai ma le taimi ma le aso o le suʻega. Tau mai le 2200 tusi.

Matamata i se vitio e uiga i lenei masini

Le kulūkose o le toto o se fafine maʻitaga matua maualalo nai lo le le maʻitaga. E mafua lenei mea i uiga o metabolic process in the body. Ae afai o loʻo e mamafa pe ua i ai se genetic predisposition i le maʻisuka, e mafai e se maʻitaga maʻitaga ona atiaʻe le maʻisuka maʻi.

O le fuafuaina o le suka o le toto o loʻo aofia i le lisi lautele o suʻega e tuʻuina atu i fafine maʻitaga. Afai ei ai se vailaau o le maʻisuka i le maʻisuka, i le faaopoopo atu i le suega o le sugar sugar, ua faatonuina o ia i se suʻega o le faapalepale glucose.

O lona tulaga taua o le uluai suʻesuʻega faia i le taeao i luga o se manava gaogaoma i totonu o le 5-10 minute e inu ai e se fafine se ipu vai vai ma le kulukose ua solo i totonu (75 mg).

A maeʻa le 2 itula, ona faia lea o se suʻega lona lua.

Mo tagata soifua maloloina i le leai o ni faʻamaʻi, o faailoga nei e manatu e masani:

  • tamaiti ei lalo o le 1 le tausaga - mai le 2.8 i le 4.4,
  • tamaiti mai le 1 i le 10 tausaga - mai le 3.3 i le 5.0,
  • tauleʻaleʻa - mai le 4.8 i le 5.5,
  • tagata matutua - mai le 4.1 i le 5.9,
  • tamaitai matutua - mai le 4.1 i le 5.9,
  • tagata matutua i le 60 tausaga - mai le 4.6 i le 6.4,
  • tagata matua matutua i le 90 tausaga - mai le 4.6 i le 6.7.

Faia Suʻe Suʻega e tatau ona masaniina ia mafai ona vave iloa le faafitauli.

Afai e te masalomia pe i ai se tulaga faʻafitauli e sili atu le lelei o le faia o se suʻega toto i le malosi (faʻamatalaga glycemic). O le iloa vave o faʻamaʻi e toetoe lava o taimi uma lava e maua ai le avanoa mo togafitiga sili atu poʻo le tuʻuina atu i le amataga o le atinaʻe.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi faʻatuʻi lea e manaʻomia ai le pulea atoatoa, ma o le mea e leaga ai, e leai se vailaau faʻasaina ua maeʻa ona faia.

Ina ia mataʻituina ma fuafua le tulaga o le soifua maloloina o le maʻi, o le toto sampling taimi e faia e siaki ai le maualuga o le suka. E tusa ai ma faʻamatalaga na mauaina, ua fuafuaina e le fomaʻi le aoga o vailaʻau o loʻo gasegase, ma le talafeagai o togafitiga filifilia.

O le faʻamaoniga faʻapitoa (GP) o le faagasologa o le mataʻituina o le glucose index i le tino mo le 24 itula. Mo lenei, o le suʻeina o le toto e faia i le 6-8 taimi, lea e faia ao le i ai ma mulimuli ane - pe a uma le 1.5 itula. O maʻi e faʻaaogaina le inisalini e tatau ona tuʻuina ile HP faʻavaitaimi.

E mafai ai ona e:

  • Faʻatonu le fua o le insulin e ave.
  • Suʻe fesuiaiga i le toto kulukose.
  • E tusa lava pe leʻo faʻaaogaina le inisalini i togafitiga, e tatau ona faʻatinoina se faʻatasiga tutusa pe a ma le tasi i le masina.

Ina ia maua le faʻamaoni sili ona lelei aʻo leʻi oʻo i le toto sampling, e tatau ona e mulimuli i nei faatonuga:

  1. Faʻesea le ulaula, faʻapea foi ma soʻo se mafaufauga faalemafaufau ma faaletino.
  2. E mafai ona inu le vai, ae o se vaega itiiti.
  3. O le aso ao lumanai le faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia le vaʻaia uma o vailaʻau, sei vagana ai le inisalini, lea e aʻafia ai le toto toto.

O le toto mo le auiliiliga o talaaga faʻapitoa e ao ona aoina sao:

  • O le taimi muamua na faia ai se pa i luga o se manava gaogao.
  • O le isi taimi ma le aso atoa, e ave le toto ao leʻi 'ai ma 1.5 itula pe a uma se taumafataga.
  • Ona faia loa lea o le suʻega ao leʻi oʻo i le taimi e momoe ai,
  • Totogi i le vaeluapo,
  • O le faʻataʻitaʻiga o le toto toto mulimuli i le 3.5 mita.

Mo se iloiloga atoatoa ma saʻo, i le taimi o le pa, e tatau ona mulimulitaia tulafono taua:

  1. Aua e te togafitia le nofoaga o le a e inu ai i le ava malosi, ina ia aua neʻi faʻamaonia le taua o iuga. Fufulu maeʻaeʻa i fasimoli ma vai i lalo o le vai.
  2. O le toto e tatau ona tafe saʻoloto, e leai se mea e tatau ai ma faʻamalosi.
  3. E faʻatagaina ona faʻaaoga soʻo se kulimi ma mea teuteu i le paʻu o lima aʻo leʻi faia le taʻaloga.
  4. Aʻo le i ai le pa, e fautuaina e faʻaleleia le taʻavale toto e ala i le faʻaaogaina o le vaega o loʻo manaʻomia, tuʻu i lalo ou lima i lalo mo ni nai minute poʻo le teuina i lalo ifo o se vaitafe malulu.

O le aoga masani o le glycemia o loʻo i totonu o se tapulaa vaapiapi, ae mafai ona fesuisuiai e tusa ai ma nisi o aiaiga. O faailoga autu o le masani mo vaega eseese o tagata o loʻo tuʻuina atu i le laulau.

I le faaopoopo atu i faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu, e tele nisi faʻatauaina:

  • O le suka toto e tatau ona maualuga atu nai lo le tuʻufaʻatasiga masani e 12% - tusa o le 6.1 mmol / l,
  • Le faailo o le kulukose i le mavae ai o le 2 itula i le maeʻa ai ona faʻaaogaina o gaʻo (75-80 gr.) - e oo atu i le 7.8 mmol / l.
  • O le faasinomaga o le sugar sugar is 5.6 - 6.9 mmol / L.

O le faʻaaliga o le GP i aso taʻitasi o le a mafai ai ona e vaʻai i se ata manino o le setete o kulukosesesesefulu mo le 24 itula.

Ina ia maua uma faʻataʻitaʻiga tatau, e tatau ona faʻatino le faʻatinoga i ia itula:

  1. I le taeao i luga o se manava gaogao
  2. A o leʻi 'ai
  3. 1.5 itula pe a uma le 'aiga o le taeao, aoauli,' aiga o le afiafi,
  4. Ae leʻi alu i le moega
  5. I le vaeluapo
  6. I le afa pasi tolu i le po.

O lenei metotia o le a maua ai faʻamatalaga sili ona saʻo i luga o le soifua maloloina o le maʻi ma le faʻaaogaina o le kulukose mai le masani.

O loʻo i ai se isi auala e suʻesuʻe ai le GP - o se faʻaiuga puupuu faʻapuupuu.

E aofia ai na o le 4 toto samples:

  • 1 i luga o se manava leai
  • 3 i le maeʻa o le taeao, le aoauli ma le 'aiga o le afiafi.

O taimi taʻitasi, o le gasegase e faia ni suʻega tutoatasi e tatau ona mataʻituina ma faatusatusa i faʻamaumauga na maua mai i suʻega suʻega.

Ole taimi o le faʻatinoga faʻalagolago i le ituaiga o maʻisuka ma le soifua manuia o le tagata maʻi:

  1. Mo tagata gasegase e iai le ituaiga 1 e leai se manaʻoga e faʻaauau pea ona faia suʻega, e naʻo le mea e manaʻomia.
  2. Mo tagata gasegase e iai le ituaiga 2 oeo loʻo i ai i se meaʻai faapitoa, o le faʻatulagaga tutusa e tasi i le masina, o se tulafono, o le GP faʻapuupuu ua faʻaaogaina.
  3. Mo tagata gasegase e iai le ituaiga 2 o loʻo faʻaaoga vailaʻau, faʻapuupuu le GP e tatau ona faʻaaogaina ia le itiiti ifo ile tasi i le vaiaso.
  4. Mo tagata gasegase e iai le ituaiga 2 o loʻo tuiina le inisalini, o se faʻapuupuuga faʻagasolo e manaʻomia i le tasi i le vaiaso, ma o le faagasologa o aso taitasi pe a ma le tasi i le masina.

E tusa ai ma le faʻaogaina o glucometers, e fautuaina e fomaʻi le tausisia o tulafono:

  1. Faʻatau se mita o le kulukose toto e mafai ona fuaina lou kulukose toto. O taunuʻuga i lenei mataupu o le a sili atu ona saʻo, talu ai i luga o se manava gaogao i totonu o le toto o le maualuga o le suka e mafai ona 10-15% lalo ifo nai lo le mea moni.
  2. Ia mautinoa e faʻaaogaina le masini lava lea e tasi mo taualumaga e faʻaitiitia ai le faʻavasegaina o faʻamatalaga. I glucometers o kamupani eseese, ua i ai se talaaga ese o le talaaga, o le mea masani, o lea, o faailoga e mafai ona eseese tele.
  3. Afai e te vaʻaia sina mea itiiti i le faʻatinoga o le masini, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le falemaʻi mo suʻega suʻesuʻe.
  4. I le tulaga pe a amata ona faʻaalia e le masini ni mea le lelei, e tatau ona suia i se mea fou.

O le taua o le tulaga glycemic o se faailoga taua tele lea e faʻaalia ai le aʻafiaga o fualaau oona na ave e le tagata maʻi.

Ole taimi o le fuafuaina o le GP e faalagolago ile:

  • Mai uiga taʻitasi o le maʻi.
  • Le tikeri ole maʻi.
  • O lona ituaiga.
  • Metotia o togafitiga.

E tele vaega o tagata gasegase e mafai ona faʻataʻitaʻiina na oi latou lava:

  1. O tagata e masani ona maua inisalini injections e fuaina a latou kulūkose e pei ona faatonuina e latou fomaʻi.
  2. O le talaaga faʻapitoa i le taimi o le maitaga e faʻaaogaina e pulea ai le kulukose o le toto, aemaise lava mo tina e maua i le maʻisuka. E le gata i lea, o fuataga e faia i masina mulimuli o le maitaga ina ia puipuia ai le maʻisuka faʻateʻa.
  3. Tagata maʻi maua i le maʻisuka ituaiga 2. O le faʻafia ona faʻalagolago i luga o fualaau ma togafiti o togafitiga o le maʻi.
  4. I le tulaga o le 'aiina o mea faasaina, o ese mai le taumafataga, ma isi mafuaaga e mafai ona aʻafia ai le kulukose toto.

E pei ona taʻua i luga, o se faʻamatalaga puupuu e tutusa lava le faiga e tasi pei o HP i aso uma, ae e naʻo le 4 toto samples, taeao anapogi ma le 3 pe a uma ona 'ai.

Glycemic profile decoding:

  1. I le maʻisuka ituaiga 1, o le glucose indicator e manatu e totogi pe a le maualuga lona manava i luga o se manava gaogao e sili atu nai lo le 10 mmol / l. Mo tagata mamaʻi i lenei ituaiga o le maʻi, o le itiiti o le gau o suka ma le urine e taliaina - e oo atu i le 25-30 g / aso.
  2. I le maʻisuka ituaiga 2, o le glucose o le faailoga e tauia pe a le maualuga lona manava i le manava e leai se maualuga nai lo le 6.0 mmol / L, ma i le aso atoa - e le silia le 8.25 mmol / L. Ae i lenei fomu, e le tatau ona i ai le kulukose i le uila.

O le siaki lelei o le suka toto o le a mafai ai e oe ona filifili le togafiti togafitiga talafeagai ma aloese ai i le le manaomia o taunuuga.


  1. Dreval, A.V. Puipuiga o le gasegase macrovascular oʻo i maʻi o le maʻisuka / A.V. Dreval, I.V. Misnikova, Yu.A. Kovaleva. - M .: GEOTAR-Media, 2013 .-- 716 p.

  2. Natalya, Sergeevna Chilikina Coronary heart disease and type 2 diabetes meliitus / Natalya Sergeevna Chilikina, Ahmed Sheikhovich Khasaev und Sagadulla Abdullatipovich Abusuev. - M .: LAP Lambert Academic Publishing, 2014 .-- 124 i.

  3. Stavitsky V.B. (tusitala-tusitusi) Meaʻai mo meaai mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka. Meaʻai fualaau taumafa. Rostov-on-Don, Phoenix Publishing House, 2002, 95 itulau, 10,000 kopi

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tuua Lau Faamatalaga