Aspirin mo le maʻisuka ituaiga 2: e mafai ona inu mo le puipuiga ma togafitiga

O le maʻisuka e masani ona atiaʻe ni faʻafitauli eseese, o lea e masani ona manaʻomia le tuʻuina atu o Aspirin ma le maʻisuka. O le vailaau e maua ai se aafiaga lelei i le tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka, faʻapouliuli le toto, ma puipuia ai le fausia o pupuni i totonu o vaʻa, lea e mafai ona oʻo atu ai i le osofaʻi fatu ma le taʻavale.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Aisea e ave ai Aspirin mo le maʻisuka?

O le maʻi suka o se maʻi faʻafitauli, e le mafai ona faʻaleleia, o le tagata maʻi e tatau ona tausisia pea le maualuga o le suka toto ma mataʻituina le soifua maloloina. I le atinaʻeina, o le maʻisuka e faʻateleina ai le ono oʻo i faʻafitauli, e aofia ai: faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi, eseese faʻamaʻi fatu (angina pectoris, arrhythmia, tachycardia).

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

"Aspirin" mo le maʻisuka ituaiga 2 ua faatonuina e puipuia ai faʻafitauli o le cardiovascular (fatu fatuga ma le stroke) ma faʻamautinoa le maualuga o le toto. O fualaau faasaina ei ai sona aafiaga lelei i luga o le coagulability, faamamaina ai le toto, ma puipuia ai le taina o toto toto. Ua faamaonia le faasaienisi o le faaaogaina o Aspirin i le maʻisuka malosi faatasi ai ma fualaau faasaina e fesoasoani e faatumauina le maualuga o le suka o le toto. O vailaʻau mo le maʻisuka ua faʻamatalaina i tagata matutua:

  • fafine pe a mavae le 60 tausaga
  • alii pe a uma le 50
  • gasegase e maua i le maʻisuka mo se taimi umi, lea o loʻo lamatia mo faʻamaʻi fatu cardiovascular.
Toe foʻi i le laulau o mea

Tofia le "aspirin" ma faatulaga le fua e mafai ona avea ma se fomai togafitiga, ae mo le faamoemoe o le puipuiga, e mafai ona e faaaogaina le 100-500 mg o le fualaau faasaina i le aso.

Faatasi ai ma togafitiga masani o le maʻisuka, o le fua masani o le fualaau faasaina i le aso e mai le 75 i le 162 mg i le aso, e aofia ai le 325 mg mo tagata matutua ma le 81 mg mo tamaiti. O fomai e masani ona faatonuina se tasi o aso taitasi po o le afa o le matua. Aʻo leʻi faʻaaogaina, ia mautinoa e asiasi i se fomaʻi e fuafua ai le talafeagai o le togafitiga. E le taliaina e le tagata ia te ia lava.

Contraindications ma faailoilo itu

Aʻo leʻi faʻaaogaina aspirin, o le maʻisuka e tatau ona masani i faʻamaʻiina ina ia aloese ai mai le le lelei o taunuuga. E le mafai ona faʻaaogaina le fualaau faasaina:

  • ma faʻamaʻi o le gastrointestinal tract (ulutala, afaina),
  • faasaga i le talaaga o faʻamaʻi e faʻaalia e le toto maualuga (diathesis hemorrhagic),
  • faatasi ai ma le le faapalepale taitoatasi i vaega o le fualaau faasaina,
  • faasaga i tua o le maitaga ma le lactation,
  • tamaiti ei lalo o le 15 tausaga,
  • ma faʻamaʻi - SARS, faʻamaʻi, laula, paʻu.

E manatu le au atamamai o Aspirin e avea o se fualaau saogalemu, ae o le le faia i le faʻaaogaina poʻo le faʻaaogaina o fualaau faasaina i ni aofaiga tele e mafua ai aʻafiaga aʻafia, e aofia ai:

  • le mautonu o le gastrointestinal tract (nausea, vomiting),
  • afaina o le tino
  • totoga
  • susu, susu,
  • faateleina i le numera o enzymes o le ate.

Ina ia aloese mai le tupu mai o ni mea leaga na tutupu e afaina ai le tino, o le a tatau ona matua mataʻituina le vailaau ma aua neʻi sola le ave o le fualaau faasaina. Faʻaaloalo i tulafono uma ma fautuaga pe a faʻaaoga Aspirin o le a tauia i le soifua maloloina lelei, ma o le mea e sili ona taua, o le a fesoasoani e faatumauina le suka toto i le fua saʻo ma puipuia ai le lamatiaga o faʻafitauli faigata.

E foliga mai e le mafai ona togafitia le maʻisuka?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le tau faasaga i le maualuga maualuga o le suka o le toto e le oi ai i lou itu.

Ma ua uma ona e mafaufau e uiga ile togafitiga ile falemai? E manino, aua o le maʻisuka o se maʻi sili ona leaga, lea, afai e le togafitia, e mafai ona iu i le oti. O le fiainu, vave vave, faanenefu le vaaiga mamao. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau se tusiga i togafitiga o maʻisuka o loʻo iai nei. Faitau le tusiga >>

Tulaga lautele o le fualaau faasaina

O pepa taʻitasi o Aspirin e aofia ai le 100 pe 500 mg o le acetylsalicylic acid, e faʻatatau i le ituaiga o faʻasaʻolotoga, faʻapea foʻi ma sina laʻititi o le kulimi ma le microcrystalline cellulose.

I le maʻisuka, o le aspirin e faʻasaʻo ai le totoina o le toto, ma puipuia ai foi le tupu o le thrombosis ma le atiaʻe o le atherosclerosis. Faʻasolosolo faʻasolosolo fua ole fualaau faasaina, e mafai e le maʻi ona puipuia fatuga o fatu ma fatuga fatu. Talu ai o le maʻisuka e aʻafia ai le atinaʻeina o aʻafiaga ogaoga, o le faʻaauau pea o le faaaogaina o Aspirin e fesoasoani e faʻaitiitia ai avanoa o lo latou tupu.

E le gata i lea, i le faʻatasi ai ma vailaʻau oona, o le aspirin e faʻaitiitia ai le suka o le toto. Mo se taimi umi, o lenei faamasinoga e le o se mea moni. Ae peitai, o suesuega faataitai i le 2003 na faamaonia ai o le faaaogaina o fualaau faasaina e fesoasoani e pulea le glycemia.

E taua le iloa o le maʻi suka e aofia ai le atinaʻeina o faʻalauteleina o le cardiovascular e pei o angina pectoris, arrhythmia, tachycardia ma e oʻo lava i le toilalo o le fatu. O nei faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma felaʻaiga o le fatu cardiac. O le aveina o aspirin mo ni puipuiga puipuia o le a fesoasoani e aloese ai mai nei maʻi faʻamaʻi ma faʻamalosi puipui o toto toto.

O le mea moni, ao leʻi faʻaaogaina le fualaau faasaina, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa e mafai ona iloilo le talafeagai o lona faʻaaogaina. A maeʻa le tofiaina o Aspirin, e tatau ona faʻamautinoa lelei fautuaga uma a le fomaʻi ma mataituina le sao saʻo ina ia aloese ai i le le lelei o taunuuga.

E tatau ona maitauina e mafai ona faatauina Aspirin i se fale talavai e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi. O pusa e tatau ona teu ese mai mata o tamaiti laiti i le vevela e le silia ma le 30 tikeri. O le ola o le fualaau faasaina e 5 tausaga.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o laupepa

O le saʻo saʻo ma le umi o le togafitiga aspirin e mafai ona faʻamoemoeina e le fomaʻi. E ui lava mo puipuiga, e fautuaina e ave mai le 100 i le 500 mg i le aso. O le mea lea, o le faʻaauau pea o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma le tausisia o isi fautuaga i le togafitiga o le maʻisuka o le a maua ai faʻamatalaga lelei o le glucometer.

A o laʻitiiti, e le fautuaina e ave Aspirin, e tele fomaʻi e fautua e ave fualaau mole maʻisuka, e amata mai i le 50 tausaga (mo tamaitai) ma mai le 60 tausaga (mo tane), ma i latou o loʻo i ai le gasegase i faʻamaʻi fatu.

O le puipuia o le atinaʻeina o maʻi tuga e faʻalavelaveina ai le gaioiga o le fatu ma toto, e manaʻomia e le maʻisuka ona tausisia fautuaga nei:

  1. Taofi le ulaula ma inu ava malosi.
  2. Mataitu le toto maualuga i le 130/80.
  3. Mulimuli i se taumafataga faapitoa e le aofia ai gaʻo ma gaʻo kulū faigofie. (Fautuaina oloa mo le maʻisuka)
  4. Faamalositino pe a ma le tolu itula i le vaiaso.
  5. Afai e mafai, ia totogi le maʻisuka.
  6. Ave faʻamalosi aspirin i taimi uma.

Ae ui i lea, o le fualaau faasaina ei ai nisi o faʻatauiga. Muamua lava, o nei mea o le maʻi pipili ma le pala i le vaega o meaʻai, o le diathesis o le hemorrhagic, 1 ma le 3 o le tolu masina o le maitaga, lactation, lagona taitoatasi i vaega o le vailaau faʻamaʻi, bronchial asthma ma le tuufaatasiga o Aspirin ma le methotrexate. E le gata i lea, e le fautuaina le fualaau mo le faaaogaina e tamaiti ei lalo ifo o le 15 tausaga le matua, ae maise lava i ni gasegase mimiti mimiti e mafua mai i le ono tulai mai o le syndrome Reye.

O nisi taimi o le faamisiina o fualaau oona po o le sologa lelei e mafai ona mafua ai ni aafiaga le lelei:

  • mimitiina - tele o le gasea, vomiting, tiga o le tino,
  • gasegase gasegase,
  • faateleina le gaioiga o enzymes o le ate,
  • le mautonu o le fatugalemu o le tino - o le tino ma le galala,
  • allergies - Quincke's edema, bronchospasm, urticaria ma le anaphylactic reaction.

O le mea lea, e taua tele le mulimuli i fautuaga uma a se fomaʻi ae le o le mafaufau. O gaioiga leaga o le a le aumaia ai se faʻamanuiaga, ae faʻaleagaina ai le tino maʻi.

Tau, iloiloga ma mea tutusa o fualaau faasaina

O le tele o falemaʻi faʻapitoa e maua mai aspirin, o lona uiga, o lona tau, e tusa ai ma lea, o le a eseese tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tau o Aspirin Cardio e 80 mai i le 262 ru, e fuafua i le faʻamalolo, ma o le tau o le suʻeina o le Aspirin Complex o le eseesega mai le 330 i le 540 ru.

O faʻamatalaga o le tele o le maʻisuka o loʻo taʻu mai ai le lelei o le faʻaaogaina o Aspirin. Faʻasolosolo pea i le hyperglycemia, o le toto e amata ona paʻu, o lona uiga, o le tagofia o fualaau faasaina e foia ai lenei faafitauli. O le tele o tagata gasegase na maitauina o le masani ona faʻaaogaina Aspirin, na toe foʻi ai toto i le masani. O fualaau e le gata ina faʻamautuina ai le toto, ae maua ai foi le glycemia masani.

Ua leva ona amata e le au fomaʻi Amerika ona faatonuina Aspirin mo le puipuia o le maʻisuka faafitauli. E le gata i lea, latou te maitauina o le tagofia o fualaau e fesoasoani e puipuia ai le atinaʻeina o le oona. O mea tau hypoglycemic o salicylates na maua i le 1876. Ae na o le 1950, na maua ai e fomaʻi o le Aspirin sa i ai sona aafiaga lelei i le kulukose o tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

E tatau ona maitauina o le le lelei o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina e mafai ona faʻaseseina ai taunuuga o se suʻega toto mo le suka. O le mea lea, o le tausisia o fautuaga a le fomaʻi o se tulafono taua i le puipuia o faʻafitauli o le maʻisuka.

Afai o le tagata maʻi o loʻo faʻasaʻoina poʻo aʻafiaga le lelei o le faʻaaogaina o le fualaau faasaina, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se fofo tali tutusa lea e tutusa lona malosi. E aofia ai Ventavis, Brilinta, Integrilin, Agrenoks, Klapitaks ma isi. O nei vailaʻau uma e aofia ai vaega eseese, e aofia ai mea gaosi.

Ae ui i lea, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina fualaau tutusa e tutusa ma le autu, i lenei tulaga, acetylsalicylic acid. Pau lava le eseesega i le va oi latou o mea faaopoopo. O nei vailaʻau e aofia ai Aspirin-S, Aspirin 1000, Aspirin Express ma Aspirin York.

Aspirin ma le maʻisuka e lua mea e fesoʻotaʻi faʻatasi, o lenei vailaʻau e afaina ai le maʻi cardiovascular o le maʻisuka ma faʻamaonia le maualuga o le glycemia (tele e uiga i le glycemia i le maʻisuka). Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa. I le faaaogaina saʻo ma mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi, e mafai ona e faʻagaloina le eseese o totoga, aloese mai le atinaʻeina o le fatu, angina pectoris, tachycardia ma isi maʻi faʻamaʻi. I le vitio i lenei tusiga, o Malysheva o le a taʻuina atu ia te oe le mea e fesoasoani i ai Aspirin.

Aspirin mo le maʻisuka ituaiga 2: e mafai ona inu mo le puipuiga ma togafitiga

O le tele o fomaʻi e fautua e ave Aspirin mo le maʻisuka ituaiga 2. E mafua mai i le mea moni e faapea o le "maʻi manaia", alualu i luma, e mafua ai faʻafitauli eseese, e aofia ai togafitiga o le cardiovascular system. Aemaise lava, ua fautuaina e ave le aspirin mo le maʻisuka i le 50-60 tausaga le matua ma se aafiaga umi o le maʻi.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai e mafai e le vailaʻau ona faʻaitiitia le ono mafai ona maua i le faʻauʻuina o le myocardial ma le stroke. Ae ui i lea, e le tatau i se tasi ona galo se meaʻai faapitoa, ma le siakiina pea o le kulūkose, gaioiga faaletino ma togafitiga fualaau o le maʻisuka. O le le mafai ona mulimuli i nei tulafono e mafai ona taofia ai togafitiga a le tagata maʻi.

Aisea e ave ai le fualaau faasaina?

Aspirin o se fualaau faasaina lea ei ai sona aafiaga i le tui toto, lea e fesoasoani e puipuia ai pupuni toto e mafai ona mafua ai le maʻi cardiovascular, stroke, poo le fatu fatu.

Aʻo leʻi amata ona e tago i le vailaʻau mo le faʻasolosolo, e taua tele lou muai fefaʻatalanoa i lau fomaʻi poʻo le allergist ia faʻamautinoa e leai se mea faʻafefe i Aspirin.

O aʻafiaga o aspirin i le fatu ma toto toto

Na suʻesuʻeina suʻesuʻega, e tusa ai ma suʻesuʻega a saienitisi e manaʻomia le faʻaaogaina o le Aspirin mo tagata e maua i le maʻisuka, aemaise lava mo i latou e maualuga le lamatiaga o le atiaʻeina o faʻafitauli, e aʻafia ai ma le maʻi cardiovascular. Afai o le maʻisuka e maualalo le avanoa e atiaʻe ai nei faʻamaʻi, ona e le tatau lea ona e tago i le fualaau.

O tamaitai ua matutua atu i le 60 tausaga ma alii pe a uma le 50 o tagata e maua i le maʻi fatu ua fautuaina e ave Aspirin i ni aofaiga laiti (e tusa ma le 75-160 mg i le aso). Mo se taimi umi lava, o lenei vailaʻau na faʻaaogaina i vailaau i nai atopa e puipuia ai le pipisi poʻo le faʻaleagaina o le myocardial, e oʻo lava i tagata e le afaina i le suka suka.

O le a le faiga o le gaioiga o le aspirin?

Aspirin, po o le acetylsalicylic acid, ua leva ona lauiloa ona o lona anti-inflammatory ma antipyretic. I tausaga talu ai, ua fautuaina le aspirin mo le puipuia ma le togafitiga o faʻamaʻi o le cardiovascular system. Ole fualaau faasaina e le faatagaina ai platelets e pipii faatasi - o toto e fesoasoani i le totoina o le toto - e faʻaitiitia ai le ono aʻafia o le toto. I tagata ei ai suiga o vascular vascle, o latou laʻau i totonu, o le endothelum, suiga, faʻamalosia o platelets. Afai o suiga endothelial e mafua mai i le atherosclerosis poʻo le maeʻa ona tuʻuina e fomaʻi se tui i totonu o le vaa, o le gaoioiga o le platelets e maua ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le pipisi o le toto, ma o le toto o le aspirin o se faʻasoifua maloloina.

Aisea e ono manaomia ai le aspirin mo tagata mamaʻi maua i le maʻisuka?

O maʻi e maua i le maʻisuka ei ai le maualuga o le lamatiaga o le maʻi cardiovascular. E faʻatusatusa i tagata e leai se maʻisuka, e iai a latou faʻafitauli ogaoga pe a ma le 2 taimi sili atu. O gasegase cardiovascular o le mafuaʻaga autu o le maliu o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. 20% o tagata gasegase maua i le maʻisuka i le 7 tausaga ua maliliu i le maʻi pipisi. E tatau ona faamamafaina o le maʻisuka ituaiga 1 i le taimi e avea ma mea taua tele mai faʻamaʻi vave o le cardiovascular system.

O ai e tatau ona faʻatau fualaau i aso uma?

O le American Diabetes Association fautuaina e ave sina aspirin i aso uma mo i latou e maua i le maʻisuka o loʻo i ai faitioga a le angina pectoris poʻo tagata na pagatia.

O le a aoga tele le ave o fualaau faasaina mo tagata e gasegase i le atinaʻe o maʻi cardiovascular, mo se faʻataʻitaʻiga, e fesootaʻi ma le oona, toto maualuga, toto maualuga.

Contraindications ma aʻafiaga itu

Aʻo leʻi ave Aspirin, e tatau ona e iloa e uiga i le faʻasaʻoina e aloese ai i le le lelei o taunuuga. O a mataupu e faʻasaina ai le faʻaaogaina o le vailaau faasaina:

  • mo faʻamaʻi pipisi, SARS, paʻu paʻu, measula,
  • ma faʻamaʻi o le gastrointestinal tract (ulutala, afaina),
  • tamaiti ei lalo o le 15 tausaga
  • faasaga i le talaaga o faamai e iloa ai le faateleina o le toto (diathesis hemorrhagic),
  • i le taimi o le maitaga ma aʻo fafagaina,
  • faatasi ai ma le le faapalepale taitoatasi i vaega o le fualaau faasaina.

Fai mai fomaʻi o le Aspirin o se fualaau saogalemu, ae e le mafai ona faʻateleina i le tele o mea, faʻapea foi ma le faʻafefe o le fiafia.O le aʻafiaga o aʻafiaga o loʻo aʻafia faatasi ma ia tali e mafai:

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua Iulai 6 mafai ona maua se fofo - TUSI!

  • se faateleina o le numera o enzymes o le ate,
  • afaina o le gastrointestinal (vomiting, nausea),
  • susu, susu,
  • afaina o le tino
  • totoga.

Ina ia aloese mai taunuuga le lelei ma puipuia lou tino mai ni uiga le lelei, e taua tele le mulimuli i le tui ma ave le fualaau faasaina, e pei ona fautuaina.

Afai e tausisia tulafono uma, o le faʻaaogaina o Aspirin o le a maua ai se taunuuga lelei: o le a lagona e le tagata maʻi le lelei, o le maualuga o le suka o le toto o le a faʻamaonia, ma o le a faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻafitauli.

Manatu taua

E tatau i tagata maʻi uma ona malamalama, ina ia aloese mai le atinaʻega o le le lelei o taunuuga, e le gata ina e ave Aspirin, faʻamoemoe mo lona mana faamalolo, ae ia faia foi ia faiga:

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou togiina au lava ia i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele. Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, na amata amata osofaʻiga faʻafuaseʻi, na toe foi moni mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e maua mai, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

  • faʻaitiitia le kulukose o le toto e ala i le saofaʻi i le faʻamautuina o faʻamaoniga,
  • failalo o le cholesterol ma gaʻo toto,
  • lafoai ese amio leaga (ulaula, inu),
  • mataitu le mamafa o le toto (e le tatau ona maualuga atu i le 130/80).

E masani lava, o tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona i ai ni 'alalaʻau' 'pipii', e mafai ona oʻo atu ai i le faʻavaveina o le toto, ma o lenei mea e afaina i le faʻalavelave o faʻamaʻi fatu, taʻavale. Faʻasalaina o vaʻa toto ma le i ai o le cholesterol laupepa, e mafai e tuilafola papaʻi ona gaosia ai le toto, lea o le a mulimuli atu i le oso aʻe o le fatu.

Aspirin o se fualaau lelei lea o le a faʻaitiitia ai le taʻavale o platelet i totonu o le toto, puipuia ai le fausiaina o tui toto, o le atinaʻeina o le stroke, le faʻaleagaina o le myocardial. O le mafuaʻaga lea e sili ai ona fautuaina e le tele o tagata atamamai e faʻaaoga Aspirin, lea e le mafua ai le retinopathy ma e leai sona aafiaga i lona auai i le maʻi.

Aspirin o se fualaau faasaina ua fautuaina e le tele o tagata atamamai mo le faʻaaogaina i se suka suka. E talitonuina o le vailaʻau e fesoasoani i le maʻisuka e aloese mai le faʻavaeina o le toto, faʻalelei le galuega o le fatu, aloese mai le faʻaalia mai o pusa cholesterol i totonu o vaa.

Aspirin - faʻaitiitia le lamatiaga o le maʻi cardiovascular

Faʻafetai i le faiga o le gaioiga, o le aspirin e le gata o togafitia ai faʻamaʻi fatu cardiovascular, ae e fesoasoani foi e faʻaitiitia ai o latou aʻafiaga. O lenei mea o loʻo molimauina e suʻesuʻega tetele, o loʻo faʻaauauina i le taimi nei, e aofia ai ma le auai o tagata gasegase i le maʻisuka, ae o taunuuga o nei suʻesuʻega e le o taimi uma e mafai ona faʻatuatuaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le inuina o aspirin i tagata mamai e maua i le maʻisuka e faʻaititia uma ai le lamatiaga o le fatu ma le taʻavale. Ae ui i lea, e tatau i se tasi ona mafaufau i le mea moni e faapea, faatasi ai ma aʻafiaga aoga, o le aspirin e aʻafia le aʻafiaga o le itu: e mafua ai le lamatia o le toto. I suʻesuʻega ile laʻasaga o le tausaga, o le toto toto e atiina ae i le 3 mai le 10,000 tagata o loʻo aʻafia le aspirin prophylactically.

Taʻiala a Europa mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi i le tino i togafitiga o falemaʻi (Faʻamatalaga Europa mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi i le tino i togafitiga, 2012) fautuaina:

  • Tagata mamai e maua i le maʻisuka e le tatau ona ave aspirin e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maʻi cardiovascular seivagana ua iai se faʻamaoniga mautinoa o le tagata maʻi e maua i le atherosclerotic vascular changes.
  • O le maualalo o aspirin (75-162 mg) e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu cardiovascular is rational for adult patients with diabetes and and increased risk of developing cardiovascular disease (o le maʻi e ono maliu mai se maʻi maʻi cardiovascular i totonu o le 10 tausaga e sili atu nai lo 10%) e leai se lamatiaga maualuga o le faamaligi toto (o se tagata maʻi na maua i le maʻisuka sa leʻi i ai muamua se manava ma le toto, e leai se maʻi maʻi pepese, ma e le o faʻaaogaina e le tagata gasegase isi vailaau e faateleina ai le lamatia o le toto, mo se faataitaiga faiga, e lē steroidal fualaau aneti-inflammatory ma le tiga, warfarin).
  • O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e maualalo le lamatia o le maʻi cardiovascular e le manaʻomia ona ave aspirin mo puipuiga muamua, ona o le aʻafiaga o faʻalavelave e mafua mai le gasegase e le sili atu i le aoga o le aspirin.

Faʻaititia laʻititi o aspirin i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka ma le tulaga lamatia o le maʻi cardiovascular, mo se faʻataʻitaʻiga, o tagata gasegase e iai se tasi poʻo le sili atu tulaga lamatia poʻo ni tagata gasegase matutua e ono iai le 5-10%.

Acetylsalicylic acid i le puipuiga muamua o tagata mamai e maua i le maʻisuka

O le tele o le faʻafitauli o le maʻi cardiovascular i tagata mamaʻi ma le maʻisuka e le o masalomia. O lenei vaega e faʻaalia le 2-4-faʻaopoopoga o le lamatiaga o le cardiovascular events faʻatusatusa i tagata mamaʻi e aunoa ma le maʻisuka o le tausaga tutusa ma le itupa.

68% o maliu o tagata mamai i luga o le 65 tausaga le matua ona o le maʻi fatu fatu ma le 16% ona o le faamai. O auala mo le faateleina o le lamatiaga o le cardiovascular i le maʻi suka e mafai ona faateleina le thrombosis o le introncoronary, faateleina le gasegase o le gasegase, poo le alualu i luma o le faaletonu o le endothelial.

O le tele o le aʻafiaga o faʻamaʻi cardiovascular ma le oti i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e fesoasoani i se taua tele i le fuafuaina o auala lelei e faʻaitiitia ai. Acetylsalicylic acid (ASA) ua faʻaalia i le lelei o le faʻaitiitia o le cardiovascular morbidity ma le olaga nei i tagata gasegase maualuga ma le faʻaleagaina o le myocardial ma le stroke (puipuiga lona lua).

ASA i lalo ifo o le doses (75-162 mg / aso) e fautuaina mo tagata mamaʻi e lamatia le 10-tausaga i le atiaʻeina o le cardiovascular

Iloilo lou lamatiaga o maʻi fatu!

O se tulaga lamatia maualuga o le maʻi cardiovascular e faʻamoemoeina i tulaga nei:

  • tausaga: sili atu i le 50 mo alii, sili atu ma le 60 mo tamaitai,
  • ulaula
  • maualuga le toto maualuga
  • maualuga lipids toto
  • microalbuminuria,
  • cardiovascular diseases (fatu fatuga, afaina, maliu faafuaseʻi) i tagata o le aiga ao laiti.

Ae sili atu, o lou lamatiaga o le maʻi cardiovascular e mafai ona fuafua e le laulau poʻo le faʻaaogaina o se calculator e maua i le Initaneti.

O a fualaau o aspirin e itiiti sona aafiaga i le manava?

Aspirin, ma sili atu le saʻo, acetylsalicylic acid, o loʻo maua i ituaiga eseese o fualaau: i totonu o laulau e iai se faʻapitoa faʻapipiʻi, e mafai ona sosolo i totonu o le tootoo laitiiti (e le o totonu o le manava!), Ma le faaopoopoina o le oxide magide. Ae ui i lea, o le aspirin e le afaina ai le mucosa gastric, ae gaioiga pe a uma ona gauai le vailaau malosi ile toto.

Aspirin - naʻo le faʻasologa mai e le fomaʻi, a maeʻa ma le faʻaeteete ma mataʻituina taimi uma!

Mo le puipuia o maʻi cardiovascular, e tatau ona ave le aspirin mo se taimi umi, o nisi taimi i taimi uma. O le mafuaʻaga mo lenei mea o le olaga platelet: o le toto e faʻafouina pea, o lea e tatau ai ona faʻaauau pea le aspirin. O tagata e maua i le maʻisuka o loʻo ave aspirin mo se taimi umi e tatau ona i ai se suʻega masani o le toto ma feutagai ma latou fomaʻi, cardiologist poʻo endocrinologist ia le itiiti ifo ma le tasi i le ono masina, e tusa lava pe leai ni faitioga. Fautuaga faafomai mo faalavelave faafuaseʻi e manaʻomia i le amataga o le toto e le o iai, mo tamaitai - faʻapea foi ma le gasegase o le toto, e pei foi o le vave faʻafuaseʻi o gasegase.

Laulau. Tulaga lamatia o le maliu ona o le maʻi cardiovascular mo le 10 tausaga

Tuua Lau Faamatalaga