Sugar maualuga i le taimi o le maitaga - o le a le ogaoga o lenei mea?

Talofa, na ou foaiina atu le toto, ma o le suka o le toto e 5.4 (maitaga 9 vaiaso). O a mea e mafai ona e 'ai ma inu ai ina ia masani ai?

Ioe, o le toto toto i fafine maʻitaga i luga o se manava gaogao e tatau ona oʻo i le 5.1 mmol / l, o lona uiga, 5.4 - faʻalauteleina le suka o le kuka.

I luga o se taumafataga: matou te vavaevaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻava (gaʻo falaoamata, suamalie, meli), matou te 'aiʻese le gaʻo gaʻo i ni vaega laiti, o meaʻai (aano, aano, moa, mushrooms) e le gata, ae matou te filifilia ituaiga e maualalo maualalo. Tatou te 'aina fua i le afa muamua o le aso: 1-2 fualaau aina i le aso, fualaau faisua (free cucumber, zucchini, eggplant, kāpeti) e le gata.

E manaʻomia lou mataʻituina o le suka toto ma le hemoglobin glycated. Afai o suga e sili atu i luga masani, ona maua ai lea o le suka i lalo o le maitaga, na o le inisalini e faatagaina. O le toto toto lelei i le tina o le ki lea i le soifua maloloina o le tamaititi.

O le a le uiga o le maualuga o le toto i le taimi o le maʻitaga?

I le taimi muamua lava i totonu o se falemaʻi faʻalavelave faʻalavelave, e maua ai e le tina o loʻo faʻamoemoe ia igoa mai le fomaʻi mo suʻega e iloilo le tulaga lautele o le fafine maʻitaga. O se tasi o faailo sili ona taua i lenei lisi tele o le faʻamoemoe o le kulukose toto. Afai e maua ai le maualuga o le suka i le taimi o le maitaga, o le a talosagaina le tamaitai ina ia faia se suʻesuʻega faaopoopo, faapea foi ma se togafitiga, pe a tatau ai.

O le faateleina o le maualuga o le kulukose o le toto e leai lava se mea e le afaina e pei ona foliga mai i le taimi muamua na tilotilo ai. O le suia o maualuga o le suka e mafua ai le tele o ituaiga o togafitiga e mafua ai se tulaga ogaoga i le tulaga o se fafine maʻitaga. O taualumaga e faia i le tino o le tina faatalitali o le a aʻafia ai le atinaʻeina o le fomaʻi, faʻateleina ai le lamatiaga o le maua o se pepe ma ni faailo o le gasegase o le maʻisuka.

E faʻapefea ona iloa le maualuga o le suka i le taimi o le maʻitaga?

E tuʻuina atu e se fafine se suʻega toto e faʻailoa ai le kulukosese lua: i le taimi muamua i totonu o se fale faʻalavelave faʻalavelave ma mo se vaitau 22-24 vaiaso. I le taimi lava e tasi, e le tatau i le tina faʻamoemoe ona faʻapulaʻaina ia lava i meaai pe suia foi le masani masani i aso e tolu aʻo lei faia le suʻega fuafuaina. O le toto e masani lava ona ave mai se vein i le taeao i luga o se manava gaogao. O le tele o tulaga faʻatagaina i le tele o faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga.

Aisea e ala ai le kulukose?

I lalo o tulaga masani, o le suka o le suka e faʻatulafonoina e le insulin i le hormone, lea e faʻaauau ona gaosia e le pancreas. I lalo o lana faatosinaga, glucose, lea na sau ma meaai, faasolosolo malie lava ona ulu atu i totonu o sela o le tino, ma faia ai lana galuega iina. Ua faaitiitia le maualuga o le suka toto. O le a le mea e tupu i le maitaga ma pe aisea ua le manuia ai lenei mea?

Hormones e mafai ai ona fanau mai le pepe o le inisalini. O le faateleina o le suka o le toto i le taimi o le maitaga e mafua mai i le mea moni e le mafai e le pancreas ona taulimaina lana galuega i ia tulaga. O faʻataʻitaʻiga o le maʻitaga e faʻaalia ai le faʻamalolo o le kulukose i totonu o le toto, ma e le lava le inisalini e mafai ona fusifusia ai le suka tele. O le iʻuga, o le maʻisuka ua taʻua o le maʻisuka ua atiae, lea e lamatia mo ona taunuuga e le mafaamatalaina.

Faʻamatalaga o aʻafiaga

E foliga mai i lenei tulaga, soo se tamaitai i se tulaga manaia e tatau ona mafatia mai le sili atu o le kulukose i le tino. Ae ui i lea, e le o tina uma ua faamoemoeina ua faateleina le suka i le taimi o le maitaga. O le a le mea e faʻatupulaʻia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻi

• faʻatoʻaga (maʻisuka i aiga vavalalata),

• Atinaʻeina o se tulaga talitutusa i se maʻitaga muamua,

• faʻamaʻi o le ovarycy ovary,

• tausaga e sili atu i le 25 tausaga.

Faailoga o le maʻisuka maʻisuka

I le tele o tulaga, e le masalomia e se fafine maʻitaga ua maualuga lona maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O lona soifua manuia e le suia i soo se auala, o le pepe e malosi lona malosi ma lagona ai lona lagona malosi tele. O le lamatiaga o le maʻisuka faʻamaʻi o le tele lea o le suka i totonu o le toto o le a faasolosolo malie lava, e mafua ai ona ogaoga faigata.

Faʻateleina le matua tausaga, o le maualuga o le kulukose o le a faateleina, ma o le a faʻaitiitia le maualuga o le inisalini. O le faʻaaliga o le maʻisuka o loʻo faʻaalia i uiga nei:

• lagona faifaipea o le galala,

Mo se faʻamaoniga saʻo, naʻo faitioga e uiga i se faʻafitauli o le soifua maloloina o le a le lava. O le lagona o le fiaaai ma le masani ai o le uiga o le tele o fafine maʻitaga o loʻo i ai le maualuga o le suka o le toto. O le tina faʻamoemoe o le a ia faia se suʻesuʻega faapitoa e faʻamaonia pe faafitia ai le maʻisuka faʻamaʻi.

Faʻailoga

Ina ia iloa ai pe o le suka e matua tupu mai lava i le taimi o le maitaga, ua valaʻauina se fafine e foai atu le toto e fuafua ai le maualuga o le kulukose. O le auiliiliga ua tuuina atu i luga o se manava le aoga.

• Mai le 3.3 i le 5.5 mmol / l - le masani,

• mai le 5.5 i le 7 mmol / l - le faʻavaivaia o le kulukose,

• sili atu i le 7.1 mamaol / l - maʻi suka suka.

I le maualuga o le glucose e sili atu i le 7.1 mmol / l, o le tina faʻamoemoe e auina atu mo se faʻatalatalanoaga ma le endocrinologist e faʻamaonia ai le suʻesuʻega ma atiaʻe togafitiga togafitiga.

Faʻateleina le suka o le urine i le taimi o le maitaga e faʻaalia ai foi le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga. O le tele o taimi, o le kulukose o loʻo iloa i taimi mulimuli ane, pe a oʻo i le mamao o le maʻi. Suga i le urine ua fautua mai ai e le o toe gafatia e gaʻo a latou galuega, o lona uiga o le aʻafiaga o faʻafitauli mai itutino uma ma tino o le tino.

O le a le maʻisuka maʻi faʻapitoa?

O le tele o fafine maʻitaga latou te le sailia le fesoasoani a tagata tomai faapitoa, ma le faʻamoemoe o le a faʻaitiitia le fua o le kulukose pe a uma le fanau. Latou te le iloa le mea e matua lamatia ai le maualuga o le suka i le taimi o le maitaga. O aʻafiaga o le maʻisuka ituaiga e mafai ona matua faanoanoa. O fafine e maua i le maualuga maualuga o le suka o le maualuga o le aʻafiaga o le matua (o se tulaga e pei o le edema ma le maualuga o le toto maualuga i le maʻitaga). E le gata i lea, o loʻo i ai se faʻafitauli maualuga e ono iai ni faʻafitauli mai fatuga ma fatuga o le urinary system. Aua nei galo o le fanau mai o fafine e maua i le maʻisuka e masani lava ona tupu nai lo le taimi faatulagaina.

E faapefea e le maʻisuka ona aʻafia le pepe?

O le maualuga o le suka i le toto o le tina e afaina ai le tulaga o le pepe. O le faʻalavelave o faʻamaoniga e tupu i le taimi o lea maʻitaga e taʻua o le maʻi o le maʻisuka. Faatasi ai ma lenei maʻi, ua fanau tele le pepe, e silia ma le 4.5 kilokalama. Ae o le mamafa o le mamafa e le o lona uiga o le pepe o le a maloloina. I le eseesega, o le gasegase o le maʻisuka e faʻaalia i se paʻu i le atinaʻeina o le tino. Ona o le leai o se tuai (o se mea e fesoasoani i matagi e tatala i le fanau mai), o le pepe faatoa fanau mai e tele faʻafitauli o le manava. O le tele o taimi, e tupu aʻe ai le jawnic patho, faʻapea foʻi ma faʻafitauli eseese o le neurological.

Togafitiga mo le maʻisuka ituaiga

O le toʻatele o tina faʻamoemoe e fefefe pe a latou maua e maualuga a latou suka i le maʻitaga. O le a le mea e fai pe a tupu se mea leaga? Muamua lava, e tatau i se fafine ona saili le fautuaga a se tagata tomai faapitoa. O le endocrinologist o le a iloiloina le tulaga o le tina i le lumanaʻi, ma, e fuafua i le ogaoga o le maʻi, o le a faatonuina ai togafitiga talafeagai.

I le tele o tulaga, o le puleaina o fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka ua faʻaititia i se suiga i meaʻai. O le faʻatalanoaina o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto e mafai ai ona e faia e aunoa ma se mamafa mamafa o vailaʻau i foliga o fualaau oona. O le taumafa mo maualuga maualuga i le taimi o le maitaga e aofia ai mataupu faavae nei:

• O meaai i aso uma e vaevaeina i le va o le puipuiga, gaʻo ma le gaʻo i le fua o le 20-25%, 35-40% ma le 35%.

• I le taimi atoa o le maitaga, o le faʻaitiitia lemu o meaʻai caloric o meaai i le 25-30 kcal mo le 1 kilokalama o le mamafa.

• Soʻo se mea e faigofie ona faʻaaogaina (carbohydrate) faigofie (digesti) e le mafai ona faʻaaogaina i le aso.

I le tulaga pe afai, faatasi ai ma le fesoasoani o se taumafataga na o ia lava, e le mafai ona faatulaga le maualuga o le suka, o se fafine maʻitaga ua faatonuina togafitiga insulin. O le filifilia o le fualaau o loʻo faia e le endocrinologist. Na te vaavaaia foi le tina faatalitali i le gasologa o le gaioiga ma, pe afai e tatau ai, suia le fua o le fualaau faasaina.

Maʻisuka Emergency

I le taimi o le maitaga, ua fautuaina tamaitai uma e maua i le maʻisuka e faʻatau se mita o le kulukose toto. O lenei fualaau faasaina e mafai ai e oe ona mataʻituina le maualuga o le suka i totonu o le toto i soo se taimi ma ave ai fua talafeagai pe a suia. O le maʻisuka faʻamamaʻa e matautia e le gata i le faateleina o le maualuga o le kulūkose, ae faapena foi i le paʻu tele i totonu o le maʻisuka. O lenei tulaga e lamatia ai le vaivai faafuasei, leai se mafaufau, ma e oo lava i le paʻu.

E faʻafefea ona faʻalautele le suka i le taimi o le maʻitaga e faʻamautinoa ai le aloese mai aafiaga lē lelei o le maʻisuka? E tatau i se fafine ona manatua o lona tulaga, o le vevela ma vaivaiga o ni faʻafitauli matautia ia e manaʻomia vave le fesoasoani. Pe a oʻo mai faailoga muaʻi o le pa'ū i le kulūkose, e fautuaina le tina o loʻo faʻamoemoe ia faanatinati ona 'ai se mea suamalie. E mafai ona avea ma se lole, teuina i totonu o se ato tupe mo se ituaiga taimi, poo se fasi sukalati. Ina ia aloese mai lenei tulaga, e tatau i se tina maʻitaga ona 'ai lelei, ae le galo e aofia i ana mea taumafa e le gata i le lelei, ae o oloa maloloina.

O le maʻisuka maualuga e sili atu i le tele o tulaga e pasia pe a mavae le fanau mai o le pepe. E le tatau ona e malolo - o fafine ua uma ona faia lenei maʻi i le taimi o le maʻitaga e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atinaʻeina o le maʻisuka moni. Ina ia puipuia lenei maʻi ogaoga, e fautuaina e toe iloilo au meaʻai, faʻatupulaia le gaioiga faʻaletino ma siaki le siaki kulukose o le toto. O le usitaia o nei tulafono o le a fesoasoani i se fafine e matauina soʻo se faʻaogaina i lona tulaga o le soifua maloloina i le taimi ma faia auala talafeagai e faʻaaogaina ai faʻamaoniga le lelei.

Meaʻai mo le maualuga maualuga o le toto: fualaau taumafa

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O se meaai e maua i le maualuga o le kulukose o lona uiga o se mea e faʻataga ai mea taumafa. O le tausisia o nisi o fautuaga o le a mafai ai ona aumai le suka i mea masani ma puipuia ai ni faʻalavelave ogaoga i le tino ma faʻafitauli eseese.

O le mataupu faavae autu o le taumafa o le faʻatapulaʻaina lea o le aofaʻi o gaʻo pe lafoai atoa. E faʻasaina le 'aiina o gaʻo faʻamalosi faigofie. E tatau ona maualalo le faʻaogaina o kalori, ma o meaai e aofia ai le tele o vitamini, ma o oloa e faʻateleina ai le toto suka o le a le aofia ai.

E masani lava, i maualuga maualuga o le kulukose, faafitauli ma le mamafa, ma o se meaai e maua ai le toto maualuga e maua ai se avanoa lelei e le gata i le tuuitiitia o le suka ma faʻamautu le metabolism, ae ia tausia foi ou foliga vaaia.

Meaai ma le maualuga maualuga o le toto suka e tatau ona masani, o meaai i aso uma e tatau ona vaevaeina i le 5 - 7 taumafa ma 'ai i ni vaega laiti, aloese mai le taumafa.

Pe a atiaʻe se taumafa, e tatau ona taulai lelei le mamafa o le tino, faʻamaʻi o loʻo i ai, suʻega suka ma le le faʻalogo i soo se oloa. O le taua tele o le gaioiga a se tagata e faʻatusatusa le tau o le malosi o le a tulai mai i le taimi o se taumafataga.

Maua maualuga taumafa

Mo tagata maʻi taʻitasi, e tatau i se fomaʻi ona atiaʻe se meaʻai. O le tulafono autu o le masani lea o meaai. O le faavae o le taumafa e tatau ona avea ma fuālaʻau fou, mea inu ma teasal teas, meaai maualalo-kalori.

O le 'ai ma le maualuga o le suka o le toto e le o lona uiga e tatau ona e lafoai uma le suamalie, ae e taua le taofi o le suka i totonu o oloa taitasi i lalo o le puleaina. Ia mautinoa ia gauai atu i le aofaʻi o le porotini, gaʻololo ma gaʻo i meaai. O le paleni taumafa e tatau ona aofia ai le 45% o gaʻo popo, 20% protein ma 35% gaʻo. E iai le fua faatatau lea e mafai ona maua ai le maualuga o le suka.

O se meaai e maua ai le suka maualuga e mafai ai ona e pulea ma le totoa ia fua aoe i luga o se meaai, aua e le mafai ona 'aina uma. O fualaau aina, suamalie ma apu e faatagaina, ae o faʻi poo fualaau mamago e le mafai ona 'aina.

E le gata i lea, o se meaai e maualuga le suka e tatau ona ogatasi ma le taimi o taumafa. E sili le lelei ona 'ai soo i ni vaega laiti, mo se aso e mafai ai ona e' aina 4 i le 7 taimi. O le faʻaaogaina o le masima e fautuaina e faʻagata, ma lafoai atoa le ava malosi.

O le vaega pito i tele o le meaai e tatau ona avea ma fualaau faisua (tao uma, kuka, ma fou) ma fua. O le taua tele foi o le pulega o le ava, i aso uma e te manaomia e inu ai le itiiti ifo i le 2.5 lita o vai mama.

Suga Sugar Diet ma le maʻitaga

O le maʻitaga e taʻitaʻiina ai tamaitai e 'ai e masani ona maualuga le kulūkose. Soʻo se le faia o se tasi o taumafataga e afaina i le tamaititi e leʻi fanau mai ma le tina lava ia. O tina i le lumanaʻi e maualuga le suka e tatau ona mataʻituina o latou toto i taimi uma, ma ia mautinoa e le o ola a latou cholesterol i le taimi o le maitaga.

Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻatau se masini faʻapitoa lea e mafai ai ona e fuafuaina le maualuga o le kulukose ma le tasi mataua o le toto. Sugar e tatau ona fuaina i luga o se manava gaogao ae leʻi 'ai.

E tatau ona e 'ai i le 3 itula, ma i le po e le tatau ona silia le 10 itula. O a fua ma sua susu e le faatagaina e faʻaumatia i le po? O mea uma lava!

O le maʻitaga e taʻitaʻia ai le mea moni e faapea, o le mea e sili ona taua i le taumafa e tatau ona faia i luga ole meaʻai taumafa o loʻo i ai ni nai masima, suauu ma mea manogi.

O le a le mea lelei e 'ai ai le cereal? O le Buckwheat e sili ona aoga, ma faʻatasi ai ma le moa susu, fuamoa o fualaau faisua po o na o fualaau faisua fou. Mai mea suamalie, meaai maualalo-suka ma keke kuki e talafeagai. E le fautuaina e 'ai le aano mumu, musika, suamalie pe manogi meaʻai.

Faataʻitaʻi lelei le maualuga o le suka

E tatau ona faia se taumafa talafeagai mo le maʻisuka e fuafua i le matua o le maʻi, lona mamafa ma le kulukose. O meaai e na o le pau lea o le auala e aumai ai le suka i mea masani, o lea e tatau ai ona filifilia ma le faaeteete le meaai, ma ia iloa mea o le ai ai iina, ia mautinoa ia mulimuli i fautuaga a se fomaʻi ma le endocrinologist. I le faaopoopo atu i le taumafataga, e mafai ona e faʻaaogaina le gaioiga faaletino, ina ia i ai se polokalama atoatoa.

O meaai e tatau ona faʻavae i luga o meaʻai laiti-kalori. E taua tele le faʻaaogaina o fuālaʻau fuālaʻau, ma o le aofaiga o fualaau aina e tatau ona pulea, aua o le tele oi latou e aofia ai le tele o suka ma e faasaina ile maualuga o le kulukose. O le a sili atu le aoga o meaʻai ona e mafai ona latou maualalo le maualuga o le suka ma puipuia ai le faʻaaogaina o le cholesterol. I le avea ai o se falaoa, e mafai ona e 'ai i le oatmeal, araisa ma le tao.

Meaʻai gaʻo maualuga

O le fesili o mea e mafai ona 'ai ao mulimuli i le taumafa o le suka e popole ai le toʻatele o tagata e maualuga a latou suka, faʻapea foʻi ma faʻafitauli i le paʻu poʻo le faʻalavelave faʻalogo i le tino. O loʻo i lalo se lisi o oloa e faʻatagaina i se maualuga maualuga o suka ma mafai ai ona aumai lana gaosiga ma le faʻatupulaia i mea masani:

  1. Fualaau faisua - o le faavae lea o se meaai. E sili ona lelei le kuka, ae e mafai foi ona tunu pe kuka. E le fautuaina ni fualaau faisua.
  2. Fualaau taumafa - na oi latou e maualalo i suka ma glucose e faatagaina. E fautuaina i latou ina ia 'aʻai pe a uma le' ai o meaai autu.
  3. O oloa o le falaoamata - falaoa ma isi falaoamata oloa e tatau ona aofia ai se aofaʻi maualalo ole gaʻo.O se filifiliga e sili ona lelei o le falaoa o le falaoa, falaoa atoa o falaoa, falaoa o le protein ma fala fala. O le faaaogaina o muffins, pies, keke ma rolls e le fautuaina.
  4. Meat - e tatau ona avea ma meaʻai. Vailaʻau talafeagai, moa moa, palu, ma iʻa. O nei oloa uma e sili ona lelei pe vevela.
  5. Sour-milk products - pusa, cheese cheese, puddings cheese cheese. Kefir, kulimi kulimi poʻo yogurt ua faʻatagaina e le sili atu i le lua tioata i le aso.
  6. Laʻau - e le mafai ona e 'ai e sili atu i le lua fasipepa i le aso. Krups o le vaega pito sili lea ona taua o le taumafataga ma le suka maualuga, ona e mafai ona latou maualalo le cholesterol, o loʻo i ai le tele o palatini fuālaʻau ma vitamini B. , karite ma le millet. Ae o le semolina e faasaina.

Glucose Meaʻai faasaina

O se autu taua tele i le sauniuniga o le taumafataga. Faatasi ai ma se maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e tatau ona e faatapulaaina pe sili atu foi le lafoaia o le faaaogaina o meaʻai e aofia ai le tele o mea -ona, kulukose ma le suka.

E le gata i le meaʻai e tatau ona tuʻuina atu i le 'ava malosi, e pei foi o mashroom dishes, sweets (sei vagana ai le meli) ma nisi o fua. I se tulaga lautele, tatou te faamamafa atu o le toto toto ma le ava malosi e le fetaui!

Meaʻai e fesoasoani i le suka maualuga e tatau ona maualuga le fiva. E le mafai ona e 'ai ni puaa, vine, faʻi, kuka ma meaʻai vevela, aua o nei oloa uma o le a faateleina ai le toto suka.

Lisi Suga Sugar Menu

Ina ia mafai ona toe aumaia le tulaga o le tino i le masani, e fautuaina e atiae se mea e latalata i ai ma mulimuli i ai. Afai o le lisi autu e faʻavae i luga o se lisi o meaai faatagaina ma faasaina, o le taumafataga e mafai ona faigofie ona faʻafetaui.

  • o se omele e aofia ai fuamoa e lua, tasi sipuni o kirimi kirimulu ma le 100 g o pi pi,
  • lanumeamata lanu po o se teuteuga o sipuni ulu.

  1. salamata fuamoa
  2. falaoa ma le lala.

  • supa ma falalati po o fualaau faisua,
  • moa susu susu,
  • karioti fou ma salati pipi,
  • meainu suamalie.

  • araisa ma iʻa fagota,
  • salamata fuamoa
  • tasi ipu o lefirfir poʻo le lauti mai laau.

Faatasi ai ma lenei taumafataga, e leai se lagona fiaai, o lea e faigofie ai ona taliaina.

E faʻapefea ona 'ai ma le suka maualuga

O se meaai e maua i le toto maualuga (hyperglycemia) o se mea e manaʻomia muamua mo le tausia o le soifua maloloina lelei ma puipuia le atinaʻe o faʻamaʻi tuga. O lenei tulaga e le o taimi uma e faʻaalia ai le maʻisuka malosi, o nisi taimi e naʻo le pau lava le mea e mafai ai ona talanoa i le faʻafitauli muamua o le maʻi. Ina ia aloese mai se tulaga faʻaleaga ma faʻaitiitia le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka, e tatau ona e mulimuli i se meaai faapitoa. A aunoa ma le faʻaaogaina o mea taumafa, o se maʻi e maua i le hyperglycemia e maualuga le lamatiaga o le "mauaina" o togafitiga ogaoga.

Aisea e taua ai meaai?

O le faateleina o le suka i le toto i luga o se vaitaimi uumi e mafai ona faʻaosoina ai le atinaʻeina o faʻamaʻi tuga, ma o lona autu o le maʻisuka malosi. Faatasi ai ma lenei maʻi i le tino, o aʻafiaga ma okeni uma e aafia, o le soifua maloloina o le maʻi ma le lelei o le olaga ua matua faʻaititia. Faʻatau togafitiga saʻo, mea taumafa, ma le fuaina masani o le kulukose o le toto, e mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o faʻalavelave, ae o le a ono tulai mai le alualu i luma o faʻamaʻi.

Faatasi ai ma suiga muamua i le gaosiga o le gaʻo, ae o tagata fomaʻi e leʻi faʻasalaina se tagata e maua i le maʻisuka, e mafai e se tasi ona taumafai e toe faʻafoʻi le kulukose i le masani. E mafai ona e faia lenei mea ma mea e maua ai le suka.

O le musu i le sili atu o masima, o meaʻai suamalie ma gaʻo e aoga tele mo tagata soifua maloloina, ma e sili atu foi ona talafeagai mo tagata mamaʻi e iai ni maʻi faʻafitauli.

O le faʻaitiitia o le toto suka o se faʻagasolo malie. E mafai ona faʻasaʻo faʻamaʻi muamua le faʻalavelave faʻafuaseʻi i le fesoasoani o se meaʻai, ae afai ua uma ona fesiligia le maʻisuka, e tatau ona faʻaaogaina nisi vailaʻau. O le tele o togafitiga talafeagai e tatau ona fuafuaina e se endocrinologist o le a ia matauina le tagata maʻi i le malosi ma mulimuli i le faagasologa o le togafitiga.

O le faʻaaloalo i mataupu faavae o se meaai faapitoa ma le maualuga maualuga o le suka e mafai ona faʻaleleia ai le manuia lautele. Faafetai i meaai maloloina ma le lelei, e mafai ona e faʻasaina le toto maualuga, maualalo le cholesterol ma faʻamalosi le motumotu o le intestinal. O suiga o le a mafai ona matauina i fafo atu - o le matauina o le meaai, o le tagata maʻi e faʻaleleia le tulaga o fao, lauulu ma paʻu ona o le tele o vitamini ma minerale ua tuʻuina atu i meaai.

Taiala o mea taumafa

O se meaai e maua i le toto maualuga e mafai ona fesoasoani i le aumaia o le tino i mea masani pe afai e te mulimuli i ai e le aunoa ma aua le faʻalavelave mo ni nai aso. O faʻataʻitaʻiga faavae nei o meaʻai faʻamaonia:

  • teenaina o mea taumafa maualuga i carbohydrates, aemaise lava mo meaai e vave ona gauai,
  • o le tele o le maualalo o fuainumera o fualaau faisua ma fualaau taumafa i le taumafataga,
  • faatapulaa calories i aso taitasi,
  • Faʻaaloalo i le fua o proteins, gaʻo ma gaʻo gaʻo fautuaina e le fomaʻi.

O le isi itu taua o le taumafataga o le tele o le ava malosi. Ae o le tele o le vai faʻaaogaina i le aso atoa e tatau ona malilie i ai le fomaʻi. Afai o le maʻi ua pula, o faafitauli ma le fatu, gaʻo poʻo isi faʻafitauli, o le aofaʻi o le vai e tatau ona faatapulaaina. E le o tagata uma (e oʻo lava ile soifua maloloina) e mafai ona inu 2-2.5 lita o le vai i le aso. E tatau ona faʻataʻitaʻi ma le faʻaeteete i le inu ava malosi, suʻesuʻeina ma le faʻavasega uiga faʻapitoa o maʻi ma faʻamaʻi pipisi. A le o lena, o le afaina ai mai ia mea e sili atu nai lo le lelei.

Toa maualuga i le maitaga

O le vaovao i le taimi o le maitaga e tupu pe a ma le 5-10% o fafine. E tele taimi e taʻitaʻi atu ai i le maʻisuka faʻamaʻi - o se isi ituaiga o faʻamaʻi, lea e atiina ae ma e naʻo le taimi e faʻamaʻi ai. Ae tusa lava pe le maualuga le maualuga o le suka e avatu i le tagata maʻi se ituaiga o siama, o le a mautinoa lava e le fomaʻi ia te ia e mulimuli i se meaʻai.

E faʻapefea ona 'ai le maʻitaga?

O le lisi o meaai faʻatagaina e aofia ai le tele o meaai maloloina:

  • totoʻa aano ma iʻa,
  • oloa susu,
  • fuatialalo ma le faʻaogaina fuainumera fualaau 'aina ma fualaʻau,
  • falaoamata
  • mea leaga leaga ma suamalie,
  • fuamoa
  • falaoa atoa o le falaoa
  • malosi kulimi.

O meaai a se fafine maʻitaga e iai le suka maualuga e mafai ona matua fesuisuiai ma lelei. O le taumafataga e le faʻaalia ai le matelaina ma le faʻamapulaʻaina o le aofaiga o mea taumafa e 'ai. O le sili atu le lelei o caloric o aso uma e fuafua e le fomaʻi taʻitasi, e fuafua i le tele o le suka e faʻatupulaia ma pe o le fafine maʻitaga o loʻo i ai faʻamaʻi pipisi, sili atu le mamafa, ma isi. O le lisi o mea e le aofia uma ai suamalie, sugar, honey, bread mai le falaoamata o meaʻai, suamalie ma mea inu inu. Pe a filifilia meaai mo meaʻai, e sili lava mo fafine maʻitaga le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei ile fatu ma le gaʻo lefiti.

O a meaai e mafai ona ou 'ai?

O le faavae o le lisi o fualaau 'aina matala, vela o manu, iʻa, fuamoa ma fua. O fualaau faisua ma fualaau aina e tele tele fiber, lea e faʻagesegese le sosolo ai le tino ma gaʻo ma e le faʻapogai ai le paʻu i le kulukose i totonu o le toto. E tatau ona e mulimuli i taimi uma i se meaai e maualalo ai le toto toto, aua e tele se taimi e maua ai ma faatumauina le iuga. Afai o le tagata maʻi ua uma ona maua i le maʻi suka (aemaise lava le ituaiga lona lua), o ia meaʻai o le faavae lea o togafitiga. A aunoa ma lea, o le faʻaaogaina o fualaau e masani ona le talafeagai.

O a fualaau aina ma fualaau aina e mafai ona ou 'ai?

O se lisi faʻataʻitaʻiga lenei:

E le faasaina le kuka i le toto maualuga, ae e le mafai ona faʻaumatia i aso uma. E tele naua le starch ma e maualuga i le kalori, o lea e sili atu le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i fualaau faisua. O le kapeti paepae ma leki foi e le pauu i lalo o le faasaina ma le faasaina, ae peitai, ona o nei oloa na mafua ai le faateleina o le gaosiga o le kesi i totonu o le manava, e tatau ona faʻaumatia ai. O beans, celeri, vine ma fualaau aina suamalie e leai se suka e aoga tele mo tagata e maua i le hyperglycemia. O fualaau aina suamalie ua suamalie, o le susuga o le rose o ni auala matagofie i le lauti malosi ma le kofe.

Mai le aano o manufasi ma iʻa, o mea e le o gaʻo ma meaʻai e tatau ona i ai i le lisi. Mo se faʻataʻitaʻiga, lapisi, tolotolo, moa, paluga kuka ma tao tao e manaia le tofo ma e le afaina ai le pancreas. Paʻu paʻepaʻe ma le mumu e aofia ai meaʻai omega, vitamini gaʻo ma suauu. O nei vailaau e manaʻomia mo vaʻa maloloina, tausia lelei tulaga paʻu, faʻamalosia le musika ma le skeletal systems.

O Porridge ma le faateleina o le suka o le toto o se tasi lea o punavai autu o gaʻo, lea e faasolosolo malie le malepelepe i totonu o le tino ma faʻatumu i le malosi. Mo la latou tapenapenaga, e sili ona lelei le faʻaaogaina o na fatu:

E sili atu le kuka o le falaoʻo i le vai, e aunoa ma le faaopoopo ole pata (poʻo le faʻaaoga i ni tapulaa faʻapulaʻa). E taua le aua neʻi faʻafefeteina meaai, aua o lenei mea e mafua ai le fatuina o le edema ma le leaga o le cardiovascular system. Ona o le masima, o le tulaga lamatia o le siitia o le toto ma faafitauli e ono tulai mai e fesootai ma lenei tulaga ua faateleina. E tatau foi ona faʻaaoga meaʻai i le faʻaogaina lelei, aua o meaʻai vevela ma meaʻai vevela e faʻaleagaina ai le mucous membrane o le tino o meaʻai ma mafua ai ona galue malosi le pancreas i le mamafa o le popole.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O a latou meaʻai falaoa e mafai ona 'aina uma falaoa o falaoa ma falala. E i ai foi falaoa faapitoa mo le maʻisuka - i le tulaga o le toto maualuga maualuga e mafai ona latou suia ai le falaoa masani. O nei meaai e tatau ona na o se faʻaopoopoga i ipu autu ma ia avea ma vaega pito sili ona lelei o le taumafataga. Mo meaai mama, latou te le fetaui, talu ai o loʻo i ai le tele o gaʻo i totonu o le tuufaatasiga.

Mai fua o susu susu, e mafai ona e 'ai mea uma, ae e tatau ona e gauai atu i mea e gaʻo. O lenei faailo e tatau ona itiiti, i se faaopoopoga, i totonu o le vaiinu po o le siʻi kisi e le tatau ona avea ma suka ma mea suamalie suamalie.

O le a le mea e sili ona lelei e teena ai?

O le suka e mafai ona tulaʻi maualuga ona o sina mea itiiti i le taumafataga. O lenei mea e mafai ona faʻavevesi e ala i meaai vave, sweets, sugar, etc. O isi oloa faasaina e aofia ai:

  • pastries ma falaoa mai falaoamata o meaʻai,
  • fualaau 'aina ma le tele o mea inu (melati, fig, vine),
  • 'oa suamalie
  • ulaula meaʻai ma meaʻai vevela,
  • mayonnaise, ketchup ma faʻafefe tutusa,
  • caviar
  • oloa gaosi susu ma se pasene maualuga o mea oona.

O faʻamaʻi paʻu paepae, kulimi ma semolina e le tatau ona 'aina mai fualaʻau. O Porridge e faia mai ia i latou e mafai ona sili atu le maualuga o le suka, i se faaopoopoga, i totonu o nei ipu e tele naua mea aoga. Latou te faʻamamafa le tino i gaʻo meaʻai ma saofagā ai i le vave vave ona maua, lea e aʻafia ai le tulaga o le soifua maloloina o le tagata.

O meaʻai suamalie, fualaau 'aina mata ma piko o ni mea e le manaʻomia mo le toto maualuga. Latou te faia se avega matuia i luga o faiga o meaʻai, o le faʻatiga o le fatu ma mafai ona mafua ai le toto maualuga. O Edema e masani lava ona atiina ae mai ia ituaiga meaai, ma tuuina atu o le maʻi e masani lava ona fiainu ona o le maualuga o le kulukose i le toto, e mafai ona avea ma faafitauli sili ona le lelei.

Meaai e Faaitiitia ai Suga Suauu

E i ai nisi meaʻai e faʻaitiitia ai le toto suka. O le mea moni, o le maʻisuka, e le mafai ona latou suia atoatoa fualaau faasaina, ae i le taimi muamua o le atinaʻeina o faafitauli ma le gaosiga o le gaʻo, e mafai ona latou tuʻuina atu se fesoasoani tele. E aofia ai:

  • Ierusalemaichokei
  • kaluka
  • broccoli
  • sosolo masima,
  • logo ata (aemaise lava le mumu).

O le inisetike o Ierusalema o loʻo aofia ai le tele o inulin polysaccharide. Faʻafetai i lenei mea, o le faʻaofiina o se paʻu i totonu o le taumafataga e fesoasoani i le maualuga o le suka, faʻasaʻo le toto maualuga ma faʻaleleia le gaioiga. Pepa o le pepa pepa e maua ai le toto glucose ma saturates le tino i fualaau mumu lanu mumu. O nei mea e faʻateleina le faʻamaʻi ma faʻaalia ai meatotino faʻasao.

O lapisi ei ai se fomaʻi tulaga ese, lea e le gata ina maua ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ae faʻamamaina ai foi toto toto o le cholesterol ma le gaʻo. Ae peitai, e le tatau ona 'aina e tagata gasegase i faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi pipisi (faʻapitoa ma faʻateleina).

O Broccoli e sili ona toe faʻafoisia le lagona o le tino i le inisalini, o lona uiga, e faʻaitiitia ai le suka o le toto. O suauu a le Shiitake e faateleina ai le tele o inisalini e gaosia ma faʻamaonia ai le gaioiga o suauʻu pancreatic.

O le 'ai ma le maualuga o le kulukose o le toto e sili atu ona itiiti ma masani. O le numera sili ona lelei o taumafataga i aso taitasi o le 6. O meaʻai uma e le fuafuaina, pe a mafai, e tatau ona le aofia ai. I le faaopoopo atu i meaʻai, e taua le siakiina e le aunoa o le toto suka ma se glucometer. O faʻamaumauga uma e tatau ona sili atu ona tusi faamaumau ina ia mafai ai e le fomaʻi ona faʻavasega le auala e atiaeina ai le ata o le falemaʻi. O meaʻai talafeagai ma le teenaina o masaniga leaga o mea ia e sili ona taua e le gata mo le faʻaitiitia o le suka, ae mo le tausia o le soifua maloloina lautele.

Tuua Lau Faamatalaga