E mafai ona fuaina se cholesterol toto i se glucometer?

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

Talu ai nei, e mafai e se tasi ona moemiti i ia ituaiga mea e fai ai suʻega mo suka ma cholesterol. Afai e mafai ona faʻatauina se masini glucose-fuataga, ona tatau ai lea ona siaki le masani ole cholesterol i totonu o le fale suesue o lau falemaʻi. I aso nei, e gaosia e le au gaosi ni masini faʻatautaia e faia ni suʻega eseese. O le mea lea, o tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona pulea e le gata le suka o le plasma, ae ia mataituina foi le cholesterol mai le mafanafana o le fale. O ia suʻesuʻega e manaʻomia ona fai e le aunoa e puipuia ai aʻafiaga o le maʻisuka.

E mafai faapefea ona fua le toto cholesterol i le fale? - Faʻafeagai ma le Maʻisuka

O le tale tale o le "leaga" cholesterol o loʻo i totonu o le toto o le mafuaʻaga lea o le atinaʻeina o le tele o faʻamaʻi o le ola. O le masini mo le fuafuaina o le parakalafa e fesoasoani e puipui ai le tagata mai ia i latou. O le faʻaaogaina o se masini faaeletonika feaveai i le fale e faigofie ma faigofie.

Aisea e tatau ai ona pulea le cholesterol

O lenei vailaʻau o loʻo faia i le ate o le tagata, e fesoasoani i le faʻaleleiaina o otaota, puipuia malu mai siama, faʻaleagaga. Ae afai e faʻapupulaina nai lo mea masani, ona aʻafia ai lea i le fatu cardiovascular, mafua ai le solia o le mafaufau.

Ona o le maualuga o mea o lenei vailaʻau i le tino, faʻaleagaina o le myocardial e mafai ona tupu.

O le maʻisuka, i le itu, e mafua ai maʻi faʻamaʻi, o le mea lea o tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi e tatau ona pulea le aofaiga o lenei mea i le tino e faʻaitiitia ai le lamatiaga, ma le maʻi fatu.

Lelei mo le fuaina o le cholesterol i le fale

Aisea ou te manaʻomia ai se suʻega o le cholesterol? O le fausiaina o sela e manaʻomia ai se faʻalavelavega faʻapipiʻi o meaola ma gaʻolatini, ae o le maualuga o le mamafa e faʻaalia ai le "leaga" cholesterol, aua o le taimi e faʻavae ai puipui i totonu o vaʻa toto ma faʻamalosolo vaʻai. O le toto e amata ona sili atu ona leaga, e atiaʻe le atherosclerosis. Afai o le aluga e fafaga ai le faiʻai o le toto ua matua tapunia uma, o le tagata e taia e se paʻu. Afai e maʻi le fatu, e tupu mai le afaina o le myocardial.

O fafine e maualuga le maualuga o le cholesterol ma triglycerides (o loʻo tumu i le matua maualalo) e maua i siama fatu fatu. "Leaga" cholesterol e faʻalavelave i le tagata maʻi e le lagona se mea e sili atu ona mamafa mo se taimi umi. O le tele o masani e masani lava ona iloa i se avanoa, i taimi o asiasiga e le masani ai i le fale suesue o se polyclinic poo se falemai.

Afai ei ai se masini mo le fuaina o le cholesterol, e mafai ona siakiina pea ia faailoga. O lea ituaiga meafaigaluega e mafai ona puipuia malu le tagata maʻi mai tulaga e lamatia ai le ola.

O le tele o aogā o le fuafuaina o le cholesterol i le fale e manino. O le faigofie lava lenei o le faʻaaogaina o le masini.

: vave ona faia suʻesuʻega, i le 2-3 minute, ma o le masini e fuafua ai le cholesterol e manatua le iuga o le suʻega mulimuli.

O le suʻega mo le suʻeina o le toto e mafai ai e oe ona iloa mea lilo o le tele o faagasologa e faia i totonu o le tino. O lea la, o le hemoglobin maualalo o se faʻasologa masani o le anemia, faʻamaʻi pipisi, gastritis, dysbiosis, ma le tumutumu o le ola. Afai o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, lea e fuafuaina e se glucometer, e maualuga, ona o se faailoga lenei o se faʻafitauli matuia matautia - o le maʻisuka ua maeʻa.

O le tino taua o le tino e faʻamautinoaina e le sili ona maualuga - o se tino faʻalavelave, faafetai lea e masani ai ona i ai le toto i se tulaga malulu ma e tafe atu i totonu o vaʻa, tuʻuina atu o le okesene i sulu o totoga uma. O le taimi lava e faia ai se va i totonu o le vaa, o lenei tino e faʻamafu ai le toto ma tapunia ai le avanoa ma se vaʻa. A faʻamalolo le vaa, e faʻamavaeina i le poloaiga a le faiga.

Ole suega ole Hemostasis e fesoasoani e iloa ai le faaletonu i lenei faiga.

O le totoina tele o le toto e mafua mai i le thrombosis, o le fatu, osofaʻi, le faanatinati, ma le faateleina o le gaioiga o le anticoagulant mechanism e matautia ma le totoing, hematomas.

E mafai ona faʻatuina ma le a le saoasaoa o le tui toto e ala i le siakiina o le toto mo le INR (faʻavaomalo masani faʻavaomalo). E taua lenei mea ia iloa ina ia le faia se mea sese i fua o fualaau oona e faʻafefe ai le toto mafiafia.

O fea faataitaiga o masini e sili ona lelei? O se mea e sili ona lelei le siakiina o toto toto e sili ona lelei, aua e mafai ona latou fuafuaina nisi o ona vaega:

  1. Faigofie Touch toto analyzer (Easy Touch) e siakiina le gata cholesterol, ae o le suka, hemoglobin foi.
  2. E mafai ona e mataʻituina le faʻatinoina ma le faʻamalosi ile multiCare-in masini. O le Accutrend Plus (Accutrend Plus) e fuafua foi le lactate.
  3. O faʻatelega o faʻamaʻi ogaoga fatu ma fatugaʻo e vave ona iloa e le Trier MeterPro analy analy analyst (Trade MeterPro).

O a vaega o suʻega

O nei vailaʻau faʻapitoa e faʻapipiʻiina i le masini. O a latou faufauga o loʻo aʻafia i vailaʻau. E le mafai ona e tago i ou lima.

O se mataua o le toto o loʻo tuʻuina i luga o lenei galuega, ma o se taunuuga o ni vailaʻau faʻasolosi, o loʻo tuʻuina atu ai le aofaiga, o lona aofaiga o loʻo faʻaalia e le masini. O le olaga ola o fasipepa e 6-12 masina.

E tatau ona teuina i totonu o siaki mea faʻamaʻi faʻamaonia i totonu o se nofoaga malulu.

E faʻafefea ona fua le cholesterol i le fale

O le faʻaaogaina o se masini mo le fuafuaina o le cholesterol ma isi totofa toto e matua faigofie lava

  • Na te tuʻuina atu faʻamaoniga sili ona saʻo pe'ā faia le auʻiliʻiliga i le taeao i luga o se manava gaogao pe 12 itula pe a uma se taumafataga.
  • O le aso ao leʻi faia le suʻega, e le tatau ona e inu kofe, ava malosi.
  • E fufulu lima i fasimoli, e faʻapipiʻi le masini, faʻapipiʻiina se fasi siaki ma faʻasolo i luga o le paʻu lima.
  • O se mataua o le toto o loʻo tuʻuina i luga o le pito i luga o le suʻega, e le pine ae faʻaalia le taunuʻuga i luga o le faʻaaliga o le masini.

E mafai ona e faʻatau se masini mo le fuaina o le cholesterol i le faleoloa "Medtekhnika" poʻo se fale talavai, ma sili ona tamaoaiga - i luga o le faleoloa i le initaneti. O le taugofiegofiegofie o le fale o le Easy Touch i le fale mai le 3,990 i le 5,200 rubles, i luga o le Initaneti - e tusa ma le 3,500 ru.

O le MultiCare-in masini e mafai ona faʻatauina i le tau o le 4800-5000 rubles. Ole tau suʻesuʻe a Accutrend Plus e sili atu: mai le 5800 i le 7000 rubles. Multifunctional (7 laina) CardioChek PA devices - mai 21,000 rubles. Ole tau ole suʻega ole 650-1500 rubles.

Meafaigaluega mo le fuaina o le cholesterol i le fale

I le taimi nei, o le toʻatele o tagata e maualuga le cholesterol, faʻapea foi lipoprotein maualalo i le toto. O se maualuga maualuga o nei mea tuufaatasia e mafai ona afaina ai fatu ma vascular, e oʻo atu ai i le fatu ma oso, ma faaoso ai isi maʻi.

E le o tagata uma e mafai pe manaʻo e asiasi i le falemai i vaiaso taitasi ina ia mafai ai ona suʻe suʻega toto. O se masini feaveai mo le fuaina o le toto cholesterol e mafai ai ona vave faatino vave suesuega.

O ia ituaiga masini ua faatulagaina lelei, latou te faigofie ona faʻaaoga, ma maua ai le taunuuga o le auʻiliʻiliga, e le sili atu ma le lua minute.

Faʻataʻitaʻi e fomaʻi se vaega o tagata e tatau ona i ai se masini mo le fuaina o le cholesterol i le fale. O le tuʻuina atu i totonu o se faʻafitauli aʻafia ona o mafuaaga nei:

  • mamafa tele
  • aapa atu i se tagata matua gasegase
  • o le i ai i le talafaasolopito o se tagata o faʻamaʻi pipisi e aʻafia ai le polokalame cardiovascular,
  • genetic predisposition i le maualuga o le cholesterol i le toto,
  • suiga o le tino i le tino, mo se faataitaiga, ma le maʻisuka.

O mea e tatau ona e taulai i ai pe a filifilia se masini

I le faʻatauina o lenei masini, e tatau i se tagata ona amanaʻiaina manatu nei:

  1. Malosiaga ma le faigofie o le faaaogaina. I le tulaga o loʻo i ai i le mita cholesterol le tele o isi meatotino ma galuega tauave, atonu e talafeagai le faʻaaoga soo o maʻa ma faia le tausiga.
  2. Ia mautinoa e vaʻaia pe faʻapipiʻi le masini i fasi siaki faʻapitoa mo suʻesuʻega vave ma lelei. Filifiliga e ono aofia ai foi se pipi faapitoa. Lenei e sili atu ona faigofie le galue ma le masini.
  3. Peni mo le paʻu o le paʻu ma le toto sampling mo le auiliiliga. E mafai ai ona pulea le loloto o le pipisi, lea e faʻaitiitia ai le tiga ma faʻataga ai le faʻaaogaina o se tasi masini mo tagata uma o le aiga.
  4. Le saʻo o taunuuga. E lelei pe afai o le masini ua faʻapipiʻiina ma se galuega mo le teuina o fua o fua muamua, aua o lenei tulaga o le a mafai ona suʻeina le malosi o le gasegase o le faʻamaʻi ma, pe a tatau ai, suia le fuafuaga o togafitiga.
  5. O se faailo taua o le gaosiga o le masini ma le avanoa o le auaunaga. Ia mautinoa ia vave ona e gauai atu i le latalata o le nofoaga autu o auaunaga i le nofoaga e nofo ai.

Meafaigaluega i aso nei mo le fuaina o le cholesterol

Aʻo le i mauaina se ituaiga masini, e tatau ona e suesue ma le totoʻa i uiga faʻatusatusa o ituaiga faʻatusa. O ata nei o masini e sili ona lautele i luga o le maketi - "Easy Touch, Accutrend +", "Element Multi" ma le "Multicare in". I fafo, latou te foliga mai o se Acclu Chek glucometer.

I aso nei o loʻo i ai ni masini e faʻapipiʻiina ai nisi o galuega ma mafai ai ona fuafua e le gata i le maualuga o le cholesterol.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le 'Easy Touch' 'oloʻo tuʻufaʻatasia ai ia mea totino: o se glucometer ma se meafaigaluega e fuafua ai le hemoglobin ma le cholesterol.

O le Multicare-in masini e tutusa le fua o le suka, triglycerides ma le cholesterol. O le atigipusa e aofia ai se peni toso, fasi sikola ma se vaʻa faapitoa. O le meafaigaluega e tusa ma le 60 g. Ole saoasaoa o le suʻega e 30 sekone. E faʻamaonia e le kamupanī le sao atoatoa o le auʻiliʻiliga e faʻaaoga ai lenei masini 95% pe sili atu foʻi. O isi faʻaopoopoga o loʻo tuʻuina atu foi:

  1. se uati o le uati lea e faailoa mai pe a oo mai le taimi mo le isi fua o le maualuga o le cholesterol,
  2. le mafai ona fesootai ma se komepiuta.

O le mataupu ei ai se vaega e mafai ona aveeseina, ina ia faigofie ona fufulu ma faʻamaʻi le masini.

O le Accutrend + le masini e iai se suʻega o meaola e mafai ona faʻaaogaina e fua ai naʻo le cholesterol, ae o le aofaiga o lactates o loʻo iai i le plasma toto.

O lenei masini ua faʻapipiʻiina foi se atunuʻu faapitoa mo le faʻafesoʻotaʻi i se komepiuta patino ina ia mafai ai ona lolomiina uma faailo talafeagai. O lenei masini ua faʻapipiʻi ma manatua mo le 110 fuataga.

E mafai e le Element Multi masini ona pulea le lipid ma le carbohydrate metabolism. I le tasi le toto sampling, e fa faʻailoga e mafai ona fuafuaina i le taimi lava e tasi - concentrate sugar, cholesterol atoa, triglycerides, maualuga ma le maualuga lipoproteins. E mafai foi ona fesootai i se komepiuta.

Faʻafefea ona maua le tali sili ona faʻatuatuaina

A o faʻataunuʻuina muamua suʻesuʻega, e tatau ona faʻatautaia nisi o mea o le a fesoasoani e maua ai le fua saʻo maualuga:

  • tasi le masina i luma o le uluai filifiliga, o meaai e aofia ai le tele o gaʻo (aemaise lava meaola) ma gaʻo gaʻo e tatau ona faʻaesea mai au mea taumafa. O se aofaiga o fualaau aina ma fualaʻau e tatau ona aofia i totonu o le meaai. O le mulimulitaia o se taumafa faapitoa o le a faʻaleleia ai le sao o le auʻiliʻiliga,
  • ulaula ma inu ava malosi ei ai sona aafiaga taua i le cholesterol o le toto, o lona faʻatonuga e ono faʻatupulaʻia tele,
  • e fautuaina le tolopoina o le fua mo le tele o masina pe afai o le tagata maʻi ua leva ona faia se taotoga poʻo ua i ai ni faʻafitauli matuia. O le tuai o le 15 i le 20 aso e manaʻomia foi mo faʻamaʻi fatu fatu,
  • o se matafaioi taua e faia e le tulaga o le tino o le tagata. I le taimi o le auiliiliga i le tulaga maualuga, o le toto plasma o le toto e mafai ona suia, lea o le a mafua ai ona le manatu faatauvaa i le iuga faaiu pe a ma le 15%,
  • A o le i ave le fua, e tatau i le maʻi ona malolo mo le tusa o le 15 minute, ma nofo i le nofo.

Faigaluega Faʻateʻalo o le Cholesterol

E taua tele le faʻamoemoe o le cholesterol mo tagata e tele faʻamaʻi ogaoga. Ae e le o taimi uma e asiasi atu ai i se falesuesue faʻaonaponei poʻo le falemaʻi faʻafomaʻi mo se suʻega masani o le toto. O le fofo lelei i lenei mataupu o le faʻatau lea o se meafaigaluega mo le fuafuaina o le cholesterol.

Fua o le Cholesterol o le Aiga

O le faʻaateleina, o tagata faʻaonapo nei e masani ona faʻaaoga fualaau mo le fuaina o le cholesterol i le fale. Ma e leʻo se mea e ofo ai, aua e itiiti se taimi e alu ai, taumafaiga ma faʻatagaina oe e maua le mea tonu e aunoa ma le tuua o le fale.

O se mea moni lauiloa e iai le aʻafia o le lipid maualalo e maua ai se aʻafiaga leaga i le soifua maloloina o le tagata ma e mafai ona oʻo atu ai i le vevela vascular.

E fautuaina e fomaʻi le siakiina o le toto o le cholesterol i se taimi talafeagai e puipui ai oe lava mai le manaʻoga e le manaʻomia.

O se fua faʻatatau o le cholesterol e fautuaina, muamua lava, mo i latou na i ai muamua le solia o faailoga masani o triglycerides poʻo lipoproteins o le maualuga ma le maualalo. O lenei mea o le a fesoasoani i le taimi saʻo e faʻamaonia le maualuga o le cholesterol ma se meaʻai po o vailaʻau.

Faʻamanuiaga o le faʻaaogaina o masini

O mita o le cholesterol o aso nei e feaveaʻi, faigofie ona faʻaoga, ma sili ona saʻo. O taunuʻuga o le auʻiliʻiliga e mafai ona maua vave, o faʻamau uma o loʻo teuina i le masini masini.

O lenei mea e mafai ai e oe ona suʻeina le malosi o le gasegase o le faʻamaʻi ma, pe a tatau ai, ia suia le isi togafitiga faʻatasi ma le auai o le fomaʻi.

O le glucometer ma le cholesterol fua e mafai ai e oe ona faamanino faailoilo o le cholesterol ma le suka o le toto.

Le aoga o le fuaina o le cholesterol i le fale:

  • E leai se mea e tatau ona e alu i le GP i le lotoifale i taimi uma.
  • Leai se mea e te alu ai i le falemaʻi, faʻatali i laina ma foaʻi toto mai se vein.
  • E leai se mea e manaʻomia e sauniuni ai mo le suʻega: mulimuli i se taumafa malosi, mumusu e inu lauti ma kofe.
  • A maeʻa ona maua le taunuʻuga, asiasi i se fomaʻi i taimi uma.
  • E mafai ona maua faʻamatalaga faʻamaonia i le mea moni i se minute.

O le pusa, lea e mafai ai ona toe sui i le fale, e aofia ai le cholesterol meter, sikola faʻataʻitaʻiga faapitoa e ufiufi i vailaʻau kemini, faafetai lea e mafai ai ona e maua se taunuʻuga saʻo.

O fasi pepa e tali atu i le plasma cholesterol faapea foi ma le pepa laititi i le kulimi. O iunite o le toto cholesterol o le millimoles i le lita (o ia ituaiga e masani lava mo Rusia), poʻo le milligrams per deciliter (masani mo suʻesuʻega Amerika).

I le tulaga o le solia o faailoga, e manaʻomia e le tagata maʻi se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi, meaʻai ma, atonu, o le tagofia o fualaau.

Fuaina o masini

Mafaufau i masini e sili ona lauiloa ma sili ona maualuga mo le fuaina o le cholesterol:

  1. I le faʻaaogaina o le Easy Touch analyzer, e mafai ona e pulea le gata cholesterol, ae o le kulukose ma le hemoglobin. O le masini o le a taua tele mo i latou o loʻo iai ni faaletonu o le gataifale. E mafai ona e maua iʻuga pe a maeʻa ni nai sekone, e manaʻomia ai le itiiti ifo o le sampling samples.O le pusa e aofia ai le mita tuusao, faʻamatalaga faʻapitoa mo le kullukose, cholesterol ma le hemoglobin, se mataʻitusi o le tagata lava ia, matala, se peni faapitoa mo le punitia o se tamailima.

2. O le faʻaaogaina o le suʻesuʻeina o meaola o le Accutrend Plus, lea e maua mai i Siamani, e mafai ai ona e fuafua le maualuga o le kulukose, lactate, triglycerides, lipoproteins ma le cholesterol maualalo. O le taʻiala o le faʻatinoga e faʻavae i luga o se faʻataʻitaʻiga photometric o le malamalama o loʻo atagia mai i le faʻataʻitaʻiga.

O le masini e faamoemoe mo le fale ma le aoga. Faʻapitoa ua faʻapipiʻiina i se tioata tele tioata tioata, o loʻo faʻaalia ai fua o fua ma faʻapipiʻi le tagata maʻi i le taimi o le suʻega. O faʻamatalaga faʻapitoa ma leo lelei e logoina vave e uiga i le solia o tulafono e mafai ona tupu i le taimi e faʻaaoga ai.

Ua mamanuina le mafaufau mo le selau fuataga mo suʻega taʻitasi.

3. I le faʻaaogaina o le Multi Care portable speed analyzer, e mafai ai ona e fuaina sikiglycerides, cholesterol ma glucose. E faigofie le faʻaogaina o le masini, faʻapipiʻiina ma faʻaalia le tele o faʻaaliga. Ua mamanuina le mafaufau mo le 500 gaioiga.

E mafai ona tuʻuina atu faʻamatalaga i se komepiuta. E mafai ona vavae ese le vaega pito i lalo o le tino mo togafitiga faʻapitoa o togafitiga. E maua e le au gaosi le aia e filifili ai i le va o tekonolosi e lua: reflexometric ma amperometric.

O le mea mulimuli e faigofie ona fuafua le maualuga o le kulukose i le plasma toto.

4. O le Faʻafaigofie o Sea Sea o se tasi lea o ata laʻititi laʻititi laʻititi. Faatasi ai ma isi faʻaopoopoga: o le tele o fuataga, o le tau maualalo o le toto na faʻaaogaina mo fuataga, ua mamanuina le mafaufau mo le 20 taunuʻuga, o le aso ma le taimi o le suʻesuʻega o loʻo faʻamaumauga atili.

5. Faʻamatalaga auʻiliʻili faʻapitoa o le maketi o Cardio Chek e mafai ai ona iloa le fusi o le lipid, glucose ma le creatinine. O le auiliiliga e tele ni minute. O le fausiaina o mafaufauga e mafai ai ona e faamaumauina le 30 fua mulimuli.

O le masini e matua faʻatusatusa, e mafai ona e aveina faʻatasi ma oe ile malaga uumi ma malaga faapisinisi. O fua o suʻega o loʻo faʻaalia i millimoles poʻo i milligrams, i le talosaga a le tagata maʻi. O le auiliiliga manino e mafai ona suʻeina le toto i le taimi e tasi i luga o le tele o faailoga.

Pe a manaʻomia, e mafai ona fesoʻotaʻi le masini i se komepiuta.

E mafai ona faʻatau ni laupepa i vailaau falemaʻi poʻo le faʻatonuina i luga o le initaneti. Fomaʻi fautuaina le faatauina o masini mo le fuaina o le cholesterol i fale faʻapitoa poʻo falemaʻi. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e vave suʻeina le masini, siaki lana faʻatinoga ma fesili atu i le fomai tipitipi e faʻaalia mataupu faavae o le gaioiga.

Ina ia mafai ona saʻo, faʻamaonia lelei, aʻo leʻi amataina le faʻaaogaina o le masini, e tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete faatonuga mo le faʻaaogaina ma fautuaga uma a le kamupanī. I le avea ai o se tulafono, o le faia o fua e faigofie.

Afai o se tagata matua o le faʻaaogaina lea o fualaau faasaina, e tatau ona faʻamatala atu ia te ia pe faapefea ona faia saʻo lenei mea.

O le taʻiala o le taotoga e matua faigofie lava: e tatau ona e tuʻi lou tamatamailima ile lanumaʻa faapitoa, faʻaititia se mataʻu o le toto i luga o se suʻega faʻapitoa - o se laina.

Fautuaga

O le fuafuaina o tulaga cholesterol e fautuaina mo tagata uma i nai tausaga uma. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻamaonia le taimi e mafai ai ona solia. O loʻo i ai ni vaega o tagata e tatau ona suʻesuʻeina le tulaga o le gasegase o le lipid - oi latou nei o tagata ulaula ma tagata e faʻaleagaina le ava malosi, faʻapea foi i latou o loʻo i ai faafitauli i le mamafa.

E fautuaina e fomaʻi le faʻatauina o masini faʻapitoa mo le faʻaaogaina o le fale e iai galuega a le glucometer ma le cholesterol mita mo tagata o loʻo mafatia i le maʻi suka, o tagata matutua, faapea foi ma i latou o loʻo i ai le faʻasologa o le maʻisuka e faʻalautele ai le cholesterol. O tagata na faʻamaʻi mai faʻamaʻi pipisi, e pei o le fatu fatu fatu, fatu fatu, poʻo le stroke, o loʻo lamatia foi.

O masini faʻaonapo nei ua i ai le malosi e le gata ina fuaina le cholesterol, maualuga ma le maualalo lipoproteins, triglycerides, ae ia fuafua ai foi le suka i le plasma toto. O le mataʻituina pea ma le tausisia o fautuaga uma a le fomaʻi e mafai ona puipuia ai le atinaʻe o faʻamaʻi tuga ma faʻaleleia le lelei o le olaga o le maʻi.

Faʻamanuiaga o glucometers mo le fuaina o suka ma le cholesterol

  1. Latou te faatagaina oe e vave faia suʻega e aunoa ma le tuua o lou fale. E mafai e se tagata ona vave tali atu i faʻatelega faʻalauiloa ma ia faia auala talafeagai e aloese ai mai le faʻamaʻi, taʻavale, ma le osofaʻi o le fatu.
  2. Faʻasaʻo taimi, aua e le toe manaʻomia e tagata ona asiasi i le fale suesue ile falemaʻi.
  3. O nisi masini e iai ni mea faaopoopo. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le faʻaaogaina o ia masini, e mafai ona e iloa le aofaʻi o triglycerides i le toto poʻo le aofaiga o le hemoglobin.

Glucometer mo le fuataga o le kulukose ma le cholesterol

O vailaau faʻaonaponei e leʻo tumau. O le mita o le suka o le toto ua leva ona avea o se vaega o le olaga masani o le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. E tele filifiliga eseese mo lenei masini, ae o se glucometer mo le fua o le suka ma le cholesterol e tatau ona gauai faapitoa.

E faapefea ona fuaina nei fua?

O le mataupu faavae o le faagaoioia o masini mo le fuaina o le cholesterol ma le suka e toetoe lava a le ese mai le taualumaga mo le fuaina o le kulukose ma se glucometer masani. E na o suʻesuʻega mo faailoilo taʻitasi taʻitasi o suʻega o se ituaiga eseese e faʻaaogaina.

Aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, latou te siaki le saʻo o le glucometer mo le fuaina o suka ma isi faʻaʻailoga. Mo lenei mea, o le a faʻaaogaina se mataua o le vai faʻaaogaina i le laasaga, ona faʻamaonia lea o le taunuʻuga ua maua i le tau talafeagai e pei ona taua i luga o le afifiina o fasi pepa. Faʻatulagaga e faia i le tele o taimi:

  • mo fasi pepa ua fuafuaina mo le fuafuaina o le suka o le toto,
  • mo suʻega siaki e siaki isi faʻataʻitaʻiga.

E mafai faapefea ona ou siaki le cholesterol i le fale?

Ina ia aʻoaʻo e uiga i le maualuga o le cholesterol i le tino, e manaʻomia ona e faʻalogologo i uiga o le hypercholesterolemia:

  • Soaness i tua o le sternum, lea e masani ona aliali mai ia lava,
  • Ua amata e tagata ona atiaʻe le vaivai,
  • Paʻu o le cerebral,
  • O le vaivai i pito, o le fula o vae ma o latou afaina,
  • O laumei lanu samasama (xanthomas) o loʻo siomia ai laumei.

O faailoga ia o le maualuga o le cholesterol index, ma se manaoga faanatinati e fai se suega o le lipid. I le fale, o le glucometer o loʻo i ai se fua faatatau o fua o le lipid o le a fesoasoani i le fuaina o le numera o le cholesterol.

O le mita toto e faʻatau fua i faleoloa falemaʻi, o lea e mafai ai e se tasi ona i ai se mita faapena i le fale.

A faʻaaogaina le masini fua fua i le fale, e tatau ona mulimuli i faatonuga uma i faatonuga mo le faʻaaoga ma faʻaeteete i le auala manino, aua o numera i luga o le masini e eseese mai numera o faʻamaumauga a le laboratory o le auʻiliʻiliga.

O aso nei, o tagata e faia mea tau fomaʻi e ofoina atu ni faʻataʻitaʻiga e le gata ina fuafuaina le numera o le numera cholesterol, ae vavaeʻese foi i latou ile vaega.

Mo tagata ei ai maʻi o le toto o le fatu ma le toto, e le gata o le faasinomaga lautele e taua, ae o le faailo o le lipoproteins mamafa maualuga (HDL) ma le lipoproteins mole maualalo (LDL) sili atu ona taua.

O masini faʻaonapo nei e maua ai se avanoa e siaki ai le faʻamaoniga o le fraction LDL ma le vaega ole HDL ile fale.

I le faʻaaogaina o le masini fua i le fale, e tatau ona e mulimuli i faatonuga uma i faatonuga e aofia i le ↑

Faamatalaga lautele. O ai lenei mita mo

Glucometer o se masini faapitoa mo le fuaina o le suka toto. O le tele o taimi, o lea ituaiga mea e faʻaaoga e tagata e maua i le maʻisuka. O vaega faapitoa ma se tagata suʻesuʻe mataʻutia e naʻo le manaʻomia o le pa'ū toto (0.5-0.8 microliters) e suʻe ai le kulūkose i sekone.

O le glucometer o le taga e mafai ai ona fua le suka i le tele o taimi i le aso atoa ma ave laasaga saʻo e faʻasalaina ai. O lea ituaiga mea e sili ona talafeagai mo tagata e iai le maualuga o le suka, lea e faigata ona faasaʻo.

Talu ai nei, ua ulufale mai ai se ata fou i le maketi o le lalolagi - o se glucometer ma se galuega mo le fuaina o le cholesterol. O lenei ituaiga masini e talafeagai mo tagata ei ai le maʻisuka ituaiga II, oe masani ona i ai faafitauli i lenei toto toto.

E tusa ai ma le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi, le maʻisuka ituaiga II i le 99% o mataupu e fesootaʻi ma le oona. Ma o le tele o meaʻai e faʻaalia i le faateleina o le cholesterol toto.

Ma e ui ina e le o se mea sili ona atagia i le tulaga o se tagata e pei o le faateleina o le maualuga o le suka, o le tuufaatasiga o meafaigaluega ma le fuafuaina o le kulukose ma le cholesterol e tele sona sao i le fausiaina o meaai saʻo, faasologa o aso ma fualaau talafeagai.

I le faaopoopo atu i le maʻisuka, o se ituaiga masini e mafai ona aoga tele mo tagata e sili atu ma le 50 tausaga le matutua, talu ai e ono faʻavaivaia lo latou gataifale ona o suiga o tausaga. O le glucometer ma le cholesterol i totonu o le pusa mo tagata o loʻo iai nei faʻamaʻi e faapitoa le talafeagai:

  • afaina
  • siama fatu fatu
  • faʻaleagaina o le myocardial poʻo le paʻu,
  • ituaiga o hypercholesterolemia.

Suesue le faasologa

  1. Faʻalagolago i le ituaiga o auiliiliga, filifili se fasi siaki ma faʻatumu i le masini.
  2. Ua faʻaofiina le uʻu i totonu o le taʻavale, ona filifilia loa lea o le loloto o le loloto. Tuʻu le masini i le tamatamailima ma taʻalo le mea na amata.
  3. E faʻaaogaina le mataʻu o le toto i le suʻega.
  4. O le masini faagasolo le faʻamatalaga, faʻaalia i luga o le lau.
  5. O le taunuʻuga na maua mai, ua siakiina e faasaga i tulaga masani o nei faailoga ua fuafuaina mo tagata soifua maloloina.

Tagata faʻapitoa

  • Faatasi ai ma togafitiga, maʻisuka o ituaiga uma,
  • Faatasi ai ma le atinaʻeina o togafitiga, hypercholesterolemia ma le atherosclerosis,
  • Faatasi ai ma le siakiina o le toto o le fatu,
  • Faʻatasi ai ma togafitiga, angina pectoris ma arrhythmia,
  • I le mamafa tele - oona,
  • I le taimi o le faʻasolosolo ma le faʻasologa o faʻasalaga,
  • Faatasi ai ma le atiina ae o togafitiga, thrombosis,
  • I faʻamaʻi o le ate,
  • I le taimi o le atinaʻe o le anemia,
  • Faʻasalaga i le faiga o le hemostatic.
e aofia i le ↑

Le mataupu faavae o le fuaina o le suka ma le cholesterol ma se glucometer

O le auala autu mo le fuaina o le maualuga o le suka i totonu o le toto i aso nei o le electromechanical. Glucose e fegalegaleai ma le fasimea, lea e ufiufi ma se mea faapitoa.

I lenei tulaga, o le masini e galue i luga o le mataupu faavae o se suʻega faʻapitoa: e pei o suiga o le lanu mai se tali ma le suka, o le mea lea o suiga o le masini e suia ai le lanu e fuafua i le maualuga o le suka, e mafua ai le laiti eletise.

O le masini, i le isi itu, e maua lenei tau ma faʻaalia le iuga ile faʻaaliga.

O le glucometer ma le fuaina o le hemoglobin ma le cholesterol ma se faʻamaoniga faʻapitoa mo nei matāʻupu o loʻo galue i luga o le mataupu faavae lava e tasi.

O le toto masani ma le cholesterol

E pei o le tele o isi faʻataʻitaʻiga o le toto, o le cholesterol ma le suka e faalagolago i le itupa ma le matua o le maʻi.

O le suega o le kulukose o le toto e masani lava ona ave i luga o se manava gaogao pe tolu itula pe a uma le taumafataga mulimuli, ma o le taunuuga e faʻamoemoe e mafai.

Glucose masani mo vaitausaga eseese
TausagaToto o le kulūkose toto (mmoll)
0-1 masina2.9-4.8
1mon-14 tausaga3.3-5.7
14-60 tausaga3.2-5.5
silia ma le 60 tausaga4.2-6.4

Tulaga o Cholesterol - o se faʻamatalaga lautele. Ua vaevaeina i vaega autu e tolu:

  • faʻailoa
  • lipoproteins maualuga,
  • lipoproteins maualalo maualalo,

O le fuainumera o nei faailoilo e taua foi le taua o le taua. Ae o vaega ninii e fuaina i fale suesue faasaienisi faapitoa. O le mita o le kulukose toto o le a faʻaalia ai le taua o le aofaʻi atoa o le cholesterol, lea e manaʻomia e mataʻituina ai tagata soifua maloloina.

Aofaʻi cholesterol
Lalo 5.2 mmol / LLelei
5.2 - 6.2 mmol / LMalosiaga faatagaina
E silia ma le 6.2 mmol / lMaualuga

O le filifilia o le maualuga o le glucometer mo le tagata maʻi o se mataupu mama aʻiaʻi. E ui lava i mea lelei uma, o se glucometer tuʻufaʻatasia mo le fuaina o le cholesterol ma le suka e lelei mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga II.
E faʻapefea ona filifili le kenera aupito sili

Ae mo le ituaiga aʻu o le maʻisuka, o le a avea lenei ma mea e gaogao ai tupe, talu ai o faafitauli ma le gaʻo gaʻo e matua seasea lava ona maua. O se suʻega o le toto o meaola toto e ono masina e lava mo i latou, o le taimi o le a siaki ai le tulaga o le cholesterol.

I le faaopoopo i le fua o le tau ma le lelei, o le filifiliga o se glucometer e faalagolago ile ituaiga o faʻamaʻi. Ma aʻo leʻi faʻatau, e manaʻomia lou faʻamalamalamaina o lenei fesili ma lau 'auʻaunaga mulimuli i le endocrinologist

I aso nei o loʻo i ai se aofaiga tele o glucomet e eseese i uiga masani ma taʻiala faʻavae.

Se aotelega puupuu o ata sili ona lelei

E ui i le numera tele o gaosiga eseese ma igoa, o le filifilia o se mita lelei o le kulukose o le toto e le faigofie tele. E sili le faʻalagolago i lou finocrinologist i lenei mataupu. Ae ui i lea, ua ia i matou le tiute e tuʻuina atu ni fautuaga i le filifilia o se glucometer:

  1. E le mafai ona taugofie le mita o le kulukose o le toto. E le tatau ona e teu i le soifua maloloina, ma pe a faʻalagolago tonu i ai le olaga o se tagata - e sili atu. O le maualuga o le maualuga o le kulukose o le toto e mafai ona faʻamaonia lelei, o se taunuuga lea e mafai ona maua ai se kulukose toto le saʻo. Mo le soifua maloloina, o le lamatiaga e mafai ona le o se mea e sili ona taufaasese pe sili ona maualuga, aua o fua e faʻaitiitia ai e ono mafai ona faia i ni tulaga le talafeagai.
  2. Suʻe suʻega faʻasolosolo e faʻaaogaina foi. O le siklucometer o se tupe e tasi le taimi e teu ai, ma o le taugata o suʻega mo se masini taugofie e le aumaia ai se teugatupe. E le gata i lea, o paʻu le lelei-lelei e mafai ona maua ai ni auiliiliga le saʻo ole auiliiliga pe atonu foi e le aoga.
  3. I le faaopoopo atu i le saʻo, e tatau ona e gauai atu i isi uiga o le mita, e pei o le tele o manatua ma pene. Mo nisi faʻamoemoega, e tatau ona faʻamalamalama le mafai ona teuina fua o fua o le suka mo vaitaimi umi, ma o lenei galuega e le o maua i totonu o glucometers uma.
  4. Fai mai popoto popoto: o le itiiti ifo o faʻamatalaga, o le sili atu lea o le faatuatuaina o le meafaigaluega. O le mea lea, e le tatau ona e tuliloaina se glucometer sophisticated ma se tele o galuega. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le glucometer mo le fuaina o le hemoglobin ua uma ona oso, aua o le hemoglobin e le o se faailo e manaʻomia ona mataituina i aso uma (sei vagana ai le mama mama, lea e togafitia i totonu o se falemaʻi), ma o le maʻisuka na te le suia. E fesuisuiai le leai o se tupe ma se masini faʻalavelave faigata e faʻaaogaina.

EasyTouch Multifunction Analyzer

EasyTouch Cholesterol Meter o se tasi o mea sili ona saʻo. O tagata na faʻatau mai na latou maitauina le vave galue, faʻamaoni ma faigofie ona faʻaaogaina. O le masini ua i ai se galuega faigofie e mafai ai e oe ona teuina le mulimuli 200 iuga. E mafai e le masini ona faia ni ituaiga 3 siaki:

  • mo le kulukose
  • luga o le aofai o le cholesterol,
  • luga o le hemoglobin.

Mo ituaiga suʻesuʻega taʻitasi e manaʻomia e faʻatau ai ni faʻataʻitaʻiga faapitoa.

EasyTouch Meter Specifications

Faʻamaumauga o le taimi e faʻamaonia ai6 s
Numera o fuaitau tauloto200
Malosiaga eletise mo le masinilua AAA maʻa
Pauna59 g

Tele mita o le kulukose toto

O le mita o le kulukose toto o le uluai mita toto toto toto. O lenei gadget ua sili ona lauiloa i le maʻisuka mo le tele o tausaga ma e tele gasegase ua faasaoina o latou ola i le taimi talafeagai ole fua ole kulukose ma le faaaogaina o fualaau.

I le taimi o le atinaʻeina o muamua glucometers, ua lava le taimi ua pasia ma ua faʻaleleia e tekinolosi faʻaonapo nei ia glucometers. Mea faʻaonapo nei, faʻaopopo i le kulukose, fua o le cholesterol ma le hemoglobin.

O mea e fua ai mea e galulue faatasi ai ma le fesoasoani o le suʻeina o fasipepa, lea ei ai se vaifofo faapitoa, lea e fuafua ai le index cholesterol i le fale.

O le siakiina o le cholesterol ma mita e mafai ai ona maua saʻo saʻoga.

O le suʻega o le tino i se mea faigaluega faʻapitoa e 4 i le 5 minute.

O le a le mea e aofia ai?

  • Afai o le kamupanī gaosi oloa ei ai se talaaga lelei, ona tuʻuina lea o fasi faʻataʻitaʻiga i le seti o le masini,
  • Faʻatumu i gaioiga maualuga mo fuataga o fuataga o le ola o meaola, o loʻo i ai se pulou palasitika,
  • Ina ia tuia se tamatamailima, o le pusa e aofia ai se peni ma se nila poo se mea e fuafua lelei le lau. O le faʻaaogaina o se peni, o le faʻatinoga - toto mo le auiliiliga, o le a leai se faʻaletonu.
e aofia i le ↑

Le lelei o se masini feaveaʻi

Ina ia mafai ona filifili ma faatau se masini mo le fuaina o vai ola mo le suʻesuʻeina o le suka, faapea foi ma le cholesterol ma le hemoglobin i le fale, ei ai tulaga lelei, aemaise lava mo se tagata ei ai maʻi le mautonu masani ma le maʻisuka:

  • Le avanoa e iloa ai le cholesterol i le fale ma i se taimi talafeagai,
  • Faʻaaogāina o se fale gaosi fale, e mafai ona e siaki le cholesterol poʻo le faasinoala o le aiga atoa ma aiga,
  • I le togafitiga o le hypercholesterolemia, e mafai ona e mataʻituina le cholesterol i le itiiti ifo i aso uma,
  • I uluaʻi maʻi, e mafai ona vave fuaina le suka poʻo le cholesterol, ma fai ni faʻasologa o faʻafitauli faʻafuaseʻi e foia ai ma toe aumai i le masani. O se faʻafitauli faʻafuasei faʻafuaseʻi i le fale, e tele gasegase na laveaiina o latou ola,
  • O gaosi eletise e mafai ai e oe ona fua fua talafeagai mo tagata taitoatasi o le aiga - a maeʻa le fuaina o le kulukose, e te manaʻomia le suia o le suʻega ma fuaina le cholesterol,
  • O mea faʻaonaponei e mafai ona iloa ai e le gata o le OXC index, ae o le vaega faʻavae: o le index HDL, o le LDL index, ma le index of triglyceride molecules.
I uluaʻi maʻi, e mafai ona vave fuaina le suka poʻo le cholesterole aofia i le ↑

E faapefea ona filifili se glucometer?

Ina ia mafai ona fuaina le faitau o le vai ola i le fale, e tatau ona e filifilia le fua saʻo fua fua poʻo se glucometaga alualu i luma.

Ina ia faia lenei mea saʻo, e tatau ona e usitaia ia tulafono i le filifilia:

  • Ae e te leʻi faʻatauina se glucometer maualuga, e tatau ona e filifili po o le fea gaioiga e te manaʻomia ma pe oa tulaga e te faʻaaogaina,
  • O le gadget mo le fuaina o le ola olaola e tatau ona i ai se fua faʻatusatusa, ma ia faigofie ona faʻaoga. Ole maualuga o le kulukose o le toto e le talafeagai le faʻaoga, ma e le mafai e le tagata matua ona faʻaaoga saʻo.
  • O tagata matutua o le matutua e manaʻomia ona filifili masini ma se lisi faigofie ma le manino ma e itiiti ni galuega,
  • Saili pe o le a le mea sese o taunuʻuga o lenei glucometer,
  • Filifili poo fea totofa toto e te fiafia i ai. O mea faigaluega e iai galuega faaopoopo e leai se mea e te manaʻomia, e le aoga le faʻatau, aua e te le faʻaogaina, ma o le a latou faʻaaogaina le pa. Ma o lenei mea o se faʻafitauli sili atu o tupe mo le faʻatauina o se pati,
  • E tatau ona e filifilia se glucometer multifunctional o aso nei mo le fuaina o le cholesterol, faapea foi ma le suka i le fale faatasi ai ma sikola tofotofoina. E manaʻomia foi ona tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i le maua o sea ituaiga o faʻataʻitaʻiga i totonu o le maketi saoloto,
  • O le i ai o se galuega manatua i se gaioiga multifunctional, pe a leai se mea e tatau ona faamaumauina ai le iuga i luga o le pepa aʻo vaavaaia le cholesterol,
  • O le i ai o se peni mo le pipisi o tamatamailima,
  • Noataga o tusi faamaonia a le kamupanī o se glucometer multifunctional.
E tatau ona e filifilia le masini fua saʻoe aofia i le ↑

Taʻitaʻi lauiloa

O gaioiga sili ona faatauina mo le fuaina o le toto o:

  • Talo toto i le fale i le fale faigofie. O galuega a le masini o le fua o lipids, sugar, ma le hemoglobin i totonu o le toto,
  • Ina ia siaki le numera o le cholesterol i vaega ninii ma triglycerides i le fale, e mafai e le telefoni-in gaini ona
  • Siaki lau lisi o le lipid index fractionally - o le Accutrend Plus fale toto fua.
e aofia i le ↑

Faʻafesoʻotai lemu ma MultiCare-in

O le masini feaveaʻi Easy Touch e mafai ona siakiina le OXC index, faʻapea foi ma le maualuga o le hemoglobin, ma le kulukose i le fale.

O le masini o se gaioiga sili ona taua mo ia ituaiga faʻamaʻi:

  • Faatasi ai ma togafitiga, maʻisuka o ituaiga uma,
  • Faʻatalamia i le toto mo mafuaaga eseese. O le masini e faʻaalia ai le numera hemoglobin,
  • Faatasi ai ma le faateleina o le faasinoupu o le cholesterol, ma le togafitiga o le hypercholesterolemia o le aiga po o le leai foi o se aiga,
  • Faʻatasi ma le atherosclerosis,
  • Faʻatasi ma togafitiga faʻapitoa-angina pectoris ma arrhythmias,
  • I le taimi o le faʻasalaga ma le faʻasologa o faʻasologa,
  • Faatasi ai ma le atinaʻeina o togafitiga, thrombosis.

O lenei iunite e faʻamalosia i maʻa, lea e le nonoa i lima ma mafai ona faʻaaogaina i soo se mea. O le saʻo o faailoga o faʻatinoga e 95.0%. O tau o masini i totonu o le 4,500.00 rubles.

O le MultiCare-in measuring device ei ai galuega tutusa e pei o le Easy Touch (Easy Touch), na o le galuega o le fuaina o le index triglyceride ua faaopoopo.

Easy Touch Portable Meter e aofia i le ↑

Accutrend Plus Advanced Blood Analyzer

Accutrend faaopoopo o se masini lea e faʻailoa atu ai 4 parakalafa mo le fuaina o le toto i le fale, ma o loʻo i ai le malosi e faʻafesoʻotaʻi ai i se komepiuta fale:

  • Siaki le glucose index,
  • Fua o le faasinoupu (vaevaega) o le cholesterol i le fale,
  • Siaki le numiglyceride numera index,
  • Lactate index.

O le masini ei ai se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga photometric. O le toto e faʻaaogaina i le laasaga o le suʻega, ma o le taunuuga e fuafuaina e tusa ai ma le laina o le vaʻaia. O le tau o le fua fua mo le faʻaaoga i le fale e 9000.00 rubles.

Aua neʻi galo o le auʻiliʻiliga e naʻo luga o lima mulumulu ma faʻagogo.

Aʻo lei punitia se limatusi, o sina siʻitia o le lima o le a faʻapupulaina ai le toto i palakalafa lautele. Tuu se mataʻu o le toto i luga o le fasi siaki ma tuʻu i totonu o se pu faapitoa ile masini.

E tatau ona faia ma le faaeteete le fasipepa ina ia itiiti le fesootaʻi ma le paʻu.

A maeʻa ona faʻaalia le taunuʻuga, ia faʻatonutonu i le mafaufau o le masini.

Faaiuga

Faatasi ai ma le fesoasoani a tekinolosi faʻaonapo nei, na mafai ai ona siaki le numera o le cholesterol i le fale.

O le meafaigaluega mo le fuaina o le toto e fesoasoani e mataʻituina le cholesterol i taimi o togafitiga, ma o le taimi e iloagofie ai le suka ma le hemoglobin index e faasaoina ai le soifua o le tagata maʻi.

E mafai e tagata uma ona fuaina le toto cholesterol

Soʻo se auiliiliga e mafai ona pasia i le falemaʻi poʻo i totonu o fale suesue faʻapitoa ua maeʻa, lea ua matua tetea tele, aemaise lava i taulaga tetele. E aofia ai i ia nofoaga, e maua ai le toto mai tagata gasegase e fua le maualuga o le cholesterol i totonu.

Ae ui i lea, o le toatele o tagata matutua o loʻo nonofo i aso uma i mataupu tau galuega ma faafitauli o se uiga eseese, o lea e masani lava e le mafai ona vavae se taimi mo ni malaga i se falemaʻi.

Faʻamatalaga faʻapitoa ma faʻagasologa o le soifua maloloina e leʻo tumau, ma o le taimi nei, mo le faʻaogaina o tagata gasegase, o masini faapitoa e gaosia - kesi.

O le a le glucometer

I le taimi muamua, faatasi ai ma le fesoasoani a nei masini na latou maua ai naʻo le suka o le toto, lea e matua talafeagai lava mo le tele o tagata, aemaise lava i latou e maua i le maʻisuka. I le taimi lava e tasi, na mafai ona fuaina le cholesterol i totonu o fale suesue i le setete poo fale faʻapitoa tumaoti.

Ia, o nei masini laʻititi e faʻapipiʻiina galuega, ma faʻafetai atu ia i latou, e mafai e le tagata ona iloa e le gata o le maualuga o le suka i lona toto, ae o le maualuga foi o isi mea. Ma o nei mea uma e mafai ona faia i le fale, e aunoa ma le faʻaaluina o se taimi tele i malaga i falemaʻi.

E taua le iloa o le a le mafai e glucometers uma i se laina ona fuaina ni faailoilo.

Ina ia mafai ona filifili le masini e te manaʻomia, suesue i ona faʻatonuga ma uiga, pe afai e tatau ona faʻaalia po o fea fuataga e faʻaaoga ai se masini faapitoa.

Faatasi ai ma fuainumera fuaina atonu e le gata o le suka ma le cholesterol, ae faapena foi le aofaiga o le lactic acid, triglycerides poo le hemoglobin.

Peitai, o le mataupu faavae o le faagaoioiga o masini e tutusa. O nai mataua o le toto o le tagata maʻi ua tuʻuina i luga o se faʻamaʻitaʻiga faapitoa poʻo ni pu faapitoa na faʻapipiʻiina ai glucometers.

O ituaiga taitasi o auiliiliga (mo se faataitaiga, suka, hemoglobin) ei ai a latou lava suega, o le tau atonu e eseese. O le taimi lava e i ai le toto i totonu o le masini, o le gaioiga o le meaola faʻamaʻi ma elemene faapitoa e amatalia.

I lalo o la latou faatosinaga, o le lanu o le toto e sili atu ona pogisa, ma o le tele foi o lenei pogisa, o le maualuga o le maualuga o le mea.

O le faagasologa o le biomaterial e fai ai ni nai minute, ma a maeʻa lenei taimi puupuu i luga o le faʻaaliga o le mita e faʻaalia numera e taʻu i le tagata maʻi faamatalaga e uiga i le tele o le cholesterol o loʻo i totonu o lona toto.

O ai e popole i le fuaina o le cholesterol?

O le mataituina o le soifua maloloina o le cholesterol e lelei mo tagata maloloina. I se tulaga lautele, e fautuaina oe e aʻoaʻo e uiga i le aofaʻi o lenei mea i totonu o le tino i le lima i le ono tausaga, aemaise lava mo tagata ua silia ma le 30 tausaga.

Ae ui i lea, o loʻo i ai le numera o tagata gasegase e manaʻomia tele le filifiliga o le cholesterol. O i latou nei o tagata e faʻaaoga vailaʻau e maualalo ai le cholesterol. Latou te manaʻomia fua fua i ono ono masina. E tasi i le tausaga, e tatau ona mataituina le aofai o lenei vailaau e tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

E tatau foi ona mataʻituina le maualuga o le cholesterol mo tagata o loʻo mafatia i le atherosclerosis, maʻi fatu cardiovascular, ova, gaʻo, pancreas ma faʻamaʻi ate. Ole suega masani ole toto o le a taua foi mo i latou oo latou aiga e maua i le atherosclerosis poo le maualuga o le cholesterol.

Glucometers fuaina le cholesterol ma le suka e faʻavae i luga o se suʻega toto. O le mea lea, o le taunuʻuga na tuʻuina mai e le masini e atagia ai i taimi uma le tulaga aoao o le vailaʻau. O le tagata maʻi e le iloa le aofaiga tonu o le cholesterol leaga.

O le mafuaʻaga lea, afai o le masini e faʻaalia se maualuga o mea o loʻo i totonu o le toto, o le a tatau lava ona alu i se falemaʻi poʻo se fale suesue faapitoa ma fai lipidogram - o se auiliiliga e faʻaalia ai le auiliiliga o le aofaiga o le cholesterol.

E iai vaega faapitoa mo le fuaina o le cholesterol - mmol / L. O le maualuga o le maualuga o lenei mea i totonu o le toto e le sili atu i le 5.2 mmol / l. E le gata i lea, e faʻatatau i le matua ma le itupa o le tagata, o lenei faailoga e eseese. Afai o le faailoga e sili atu nai lo le 6.2 mmol / l, o le a tatau loa i nei tagata ona vave tataina le faailo ma faia soo se fuafuaga e faʻaitiitia ai.

Faʻamatalaga sauniuniga

O faʻamatalaga sili ona saʻo e uiga i le cholesterol i le toto e mafai ona maua pe a fai o le auiliiliga e faia i le taeao ma luga o se manava gaogao. O lona uiga o le taimi e mavae pe a uma le taumafataga mulimuli e tatau ona silia ma le 12 itula. E fautuaina foi e taofi le inu ava malosi ma le kofe i le tasi aso ao le i fuafuaina le suʻega.

Aʻo leʻi ave le toto, fufulu ou lima i le fasimoli ma fufulu. O se lima o le a faʻaaoga lona tamatamailima e ave ai le biomaterial e tatau ona luluina sina mea itiiti.

A maeʻa nei faʻaoga faigofie, e mafai ona e liliuina le glucometer, tuʻu se fasi siaki i totonu ma tuʻi lou tamatamailima i se uila, lea e tatau ona i ai i masini uma. O le toto e mafua ai e tatau ona faʻaaogaina i le fasi siaki pe tuu i totonu o le lua o le mita, ona faʻatali lea mo ni nai minute.

Afai e faafuasei ona feagai le tagata ma le atherosclerosis ma maʻi na mafua mai, ona fuaina lea o le cholesterol i le fale o le a fesoasoani ia te ia e vave ona mataʻituina mataupu o lenei vailaau i le toto. Pe a filifilia se glucometer, e tatau ona e gauai atu i le faigofie o lona faʻaaogaina, measina sese, ma le tele o le lau o loʻo faʻaalia ai iunite ole fua faʻatatau.

O le mafai ona siakiina le cholesterol o le toto i soo se taimi o le a fesoasoani e le gata i tagata o loʻo i ai ni faafitauli i mea o loʻo aofia i lenei mea. O lenei iunite e mafai ona fesoasoani i le aiga atoa ia mataʻituina lo latou ola maloloina, faʻaauau le taua o le toto i lalo o le puleaina ma puipuia i latou mai le tele o faʻamaʻi ma faafitauli.

Glucometers measuring sugar and cholesterol

O le fuafuaina lelei o le pasene o le kulukose ma le lipoproteins leaga i le tino e faigata.

Fua ole glucose o le toto mo le fuaina o le toto suka ma le cholesterol - o se faʻamatalaga manino e mafai ona fuaina, faʻaalia vave faafitauli i le soifua maloloina o le tagata, e aunoa ma le fesoasoani a le suʻega suʻega.

O le pasene maualuga o le cholesterol e aʻafia i le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i le gasegase lapisi ma faʻalavelave ai le faia o le faiʻai, oso o le fatu, stroke, coma.

O ai e manaʻomia se mea faigaluega?

Ua fuafua le mita e fuafua ma pulea le pasene o suka i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga uma. E mafai ona e faʻatau ni masini multifunctional, e faaopoopo i le kulukose, fuafua le maualuga o le cholesterol, triglycerides, hemoglobin. O ia ituaiga masini e fautuaina mo fafine maʻitaga, tagata e maua i le cardiovascular diseases, tagata afeleti.

Le masini ma le masini o lona faagaoioiga

O le glucometer o se masini mulipone, faʻapitoa faʻapitoa, mo le faʻaogaina o le pasene o kulukose ma le cholesterol i totonu o le toto.

I le faʻaaogaina o le masini, o se faʻataʻitaʻiga manino o loʻo faia i le fale. O lenei metotia e mafai ai ona vave siaki le tulaga o le tino. O le taitaia o suʻesuʻega e le faigata.

Mo le fuaina o le cholesterol ma le suka, ua fautuaina e tausisi i tulafono nei:

Mo le auiliiliga, e tatau ona e tui lou tamatamailima.

  • I le faʻaaogaina o se kulūkose, o le saʻo ole faitauga e siakiina.
  • O le taunuʻuga e tatau ona ogatusa ma i latou o loʻo faʻaalia i faatonuga ma e mafai ona faia le suʻega.
  • Faʻamau le fasi siaki i le meafaigaluega.
  • Faʻapipiʻi le nila i le matala, faʻapipiʻi le loloto o le paʻu o le paʻu, tataʻi le masini, faʻamau lou tamatamailima.
  • E tafe le toto i luga o le suʻega.
  • O le taunuuga o le suʻesuʻega ma le fuafuaina o le pasene o le suka e aliali mai ile mata ile 5-45 sekone (o le taimi e faʻalagolago i le ata).

E mafai ona faʻamatalaina faitauga e ala i le faitauina o le talosaga mo le faʻaaogaina o le masini ma ona uiga faʻapitoa.

O faʻamatalaga e faia faʻatasi ma nisi taimi ma e pei ona faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi faapitoa (e masani ona 2 i le 4 taimi i le aso ao leʻi faia taumafataga), e fuafua i togafitiga ma suʻesuʻega talafeagai.

O le mafai ona fuaina le aofaʻi o le kulukose ma le cholesterol o le a fesoasoani i le faatumauina o se tulaga mausali o le tino, o le taimi nei e iloa ai toilalo i le setete o le soifua maloloina.

Tuutuuga mo le saʻo faitau o le mita

O le suʻesuʻeina o le pasene o le suka ma le cholesterol e faigofie. O le mita ua faʻapipiʻiina ma se pu e faʻaoga ai le nila. E manaʻomia e le masini ni nai sekone e faʻapipiʻi aunoa, saunia e galue pe a uma le amataga. O le tumau, mausali o faitauga, sao atoatoa o loʻo tuʻuina atu ai tulafono lautele o le faagaoioiga o le masini:

Mo le faʻamoemoe o le suʻega, e manaʻomia ona e tausia lima mama.

  • tulaga e teu ai (i se nofoaga malulu e le o le fesuiaiga o le vevela),
  • aloese mai le vevela,
  • o le tumama o le nofoaga o puncture (fingertip, o nisi taimi o le manava po o le matau).

Ole maualuga faatagaina o le cholesterol i le toto e 3-7 mmol / l (tausaga ma le kenera o le tagata suesue e taua), glucose - 4-5.6.O ia tulaga e taʻitasi ma fuafuaina e se fomaʻi i tulaga taʻitasi.

O nisi o manaʻoga ua tuʻuina atu mo mea tau fualaau.

O le saʻo o faitauga ole faitauga o se vaega taua tele e mafai ai ona e: afai e te lagona le le fiafia, fuafua le pasene o le kulukose, aveese le tele o meaʻai mai le taumafataga ma aloese mai faʻafitauli i le taimi muamua. Suesuega faafomai e faaalia ai e 20% o sese i fuataga o meafaigaluega mo suesuega i fale e taliaina.

Ituaiga, ata o glucometers mo le fuaina o le toto toto ma le cholesterol

O se mea e gaosia ai le suka ma le cholesterol i totonu o le toto e mafai ona: photometric (o le reagent e faʻaaogaina i le auala e pasi ai le malamalama ma faia fua) poʻo le elemene (faʻafeiloaʻi le tali o le eletise i le fegalegaleaiga o le kulukose ma le reagent, faatasi ai ma se vailaʻau tuʻufaʻatasi e aoina ai toto). E tatau i le masini ona faʻapipiʻiina se seti o fasi siaki mo le faʻaaogaina se tasi, o se tau poʻo se seti o maʻa, o se mataupu.

Fua o le Cholesterol o le Aiga

Cholesterol o se vaega talafeagai o le tino o le tagata, o se vaega o le puipui cell. O lenei lipid-like compound o loʻo aʻafia i le faʻapipiʻi o hormones ma lagolagoina le homeostasis.

E i ai le tele o vaega o le cholesterol, ae naʻo le tasi oi latou o se faailoga o le metabolism masani.

O le "leaga" cholesterol e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atherosclerosis, ona e oʻo atu ai i le fausiaina o paʻu i le lumenene o le gaʻo.

O faʻamaʻi pipisi e sili atu ona faigofie ona puipuia nai lo le togafitia. E tusa ai ma le WHO, o le lelei o le togafitia o maʻi tuusaʻo e faʻatatau tonu lava i le latou suʻesuʻega. O le mafuaʻaga lea e taua tele ai le mataituina o le soifua maloloina o mea taua ma veins.

O le fuaina o le cholesterol i le fale e faigofie lava, i le faaopoopo atu, o lenei faiga o le a fesoasoani e puipuia ai le tele o taunuuga lē lelei e fesootaʻi ma le faʻaopoopoga o ona mea i le toto.

I le taimi nei, o loʻo i ai le tele o masini otometi faʻapitoa e mafai ai e oe ona faʻatino le suʻega o le cholesterol ma le maualuga maualuga e aunoa ma le tuua o lou fale.

Aisea e tatau ai le cholesterol?

O le lipid composounds e taua tele i le metabolism. Cholesterol e le o se mea e tasi. Ae ui i lea, faatasi ai ma le tele o le tuufaatasiga, e amata ona teuina i luga o puipui o toto toto, suia ai o latou fale masani ma faʻalavelave faʻalavelave. Atherosclerosis o se faʻamaʻi matautia, pe a tupu mai se faʻamaʻi pipisi.

Pepa o Cholesterol, faʻapipiʻi i laʻau, e fesoasoani i le faʻapipiʻiina o toto i totonu ia i latou, lea e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le tagata. O ia toto, afaina, afaina le vaa, ma le faigata ai ona tuʻuina atu i ai meaʻai ma le okesene.

O le mea lea, e tatau ona faia le siakiina faifaipea o le toto o le cholesterol toto.

I vailaau, o se aganuʻu le faʻamaonia o tagata gasegase e lamatia e manaʻomia le siakiina o taimi o latou cholesterol. E aofia ai:

  1. Toʻatele tagata. O le tele o le mea e mafua mai i se maʻi tuga tuga ma faʻaalia se faʻaopoopoga o mea o lipids i le tino.
  2. Tagata mamaʻie maua i le maʻi fatu, e aofia ai le faʻaleagaina muamua o le myocardial. Faʻatasi ai ma gasegase o le cardiological, e oʻo lava i le maualuga o le cholesterol maualuga e mafai ona iai ni aʻafiaga ogaoga o le soifua maloloina.
  3. Tagata ei ai le gasegase o le gaosiga i le cholesterolemia.
  4. Tagata maʻi e le o tausisi i mataupu faavae o se olaga ola maloloina. O le le lava o le tino, gaioiga ma le inuina o le ava e faateleina ai le lamatiaga o le fatuina o fatu ma maʻi tuga.

Fomaʻi fautuaina e asiasi i le falemaʻi ia le itiiti ifo i le tasi i le tausaga mo tagata e sili atu ma le 25 e fua ai le cholesterol toto. E tatau ona sili atu ona tofotofoina tagata faʻamaʻi ile lamatiaga.

Mo suʻega e le tatau ona sau i se fomaʻi. I le taimi nei, ei ai mea faʻapitoa e mafai ai e oe ona fuafua le maualuga o le cholesterol oe i le fale. O ia ituaiga masini e faigofie ona faʻatau i le falemaʻi lata ane.

Faiga Faʻavae Filifilia

A e faʻatau i fale mita, e tatau ona mafaufauina mea nei:

  1. O le tagata suʻesuʻe e tatau ona faʻaogaina ma faigofie ona faʻaaoga. Talu ai o le suʻega e faia tutoatasi, e tatau ona e mautinoa e le manaomia e le tagata maʻi le fesoasoani i fafo atu e taitaia ai le taualumaga.
  2. Le taʻutaʻua ma le faʻatuatuaina o le gaosiga o le masini. O lenei mea e mautinoa ai le lelei lelei ma le taugofie pe a maeʻa le faʻatau atu i le mea e tupu ai se faaletonu.
  3. O le i ai o faʻataʻitaʻiga i totonu o le pusa o se tulaga talafeagai, talu ai e le mafai ona fuaina le cholesterol e aunoa ma i latou.
  4. O le faʻaaogaina o se faʻailoga e faʻafaigofie ai le faʻatinoga. O se masini faʻapitoa lenei mo le tipiina o le paʻu ma le mauaina o se toto faataitai. O le masini e faʻanatinati ma mafai ai e oe ona faʻatinoina le faʻatinoga i se taimi vave ma le le faʻaleagaina pe a mafai ai.

Aotelega o ituaiga lauiloa o auʻiliʻili auʻiliʻili

I le taimi nei, e tele ituaiga masini eseese e faʻaaogaina.

O ia ituaiga masini e le gata ina fuaina ai le cholesterol, ae e fuafua foi le maualuga o le kulukose, hemoglobin ma isi mea.

E faigofie ona latou faʻaaogaina ma e le manaʻomia se tausiga faapitoa. O le mea sili ona taatele i le va o tagata suʻe suʻega e mafai ai ona e iloa le maualuga o le cholesterol toto o:

  1. Faʻamataʻu faʻaoga mea. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona fuaina le cholesterol, glucose ma le hemoglobin i le toto, lea e tolu ituaiga ituaiga o suʻega o loʻo maua i le pusa.
  2. O le MultiCare-in analyzer e toe iloiloina foi le maualuga o le maualuga o le tulaga.
  3. O faʻamaumauga a Accutrend Plus faʻamaumauga uma o loʻo taʻua i luga, faʻapea foʻi ma le faʻaogaina o lactates i le toto.

O le Easy Touch mita ua lauiloa o se faigofie ma tele le taugofie. Faʻateleina le faʻatinoina o galuega a le aufaʻamataʻoto auʻiliʻili, o le tau foʻi e faʻapupula. Aʻo leʻi faʻaaogaina le masini, e sili atu ona e faamasani ia oe lava i faatonuga ua faapipiiina, aua o le algorithm mo le faʻaaoga e faalagolago i le kamupanī ma le fua fua.

Faiga Faʻavae

A o le siakiina le cholesterol, e tatau ona e tausia se meaai anapogi mo le 10-12 itula. O se taimi faapena e mafai ai ona suʻe lau oe lava lipid metabolism ma faʻaitiitia ai le vaeluaina o taunuuga i meaʻai. Lima e tatau ona fufuluina muamua i le fasimoli ma solo solo.

E sili atu le siakiina o lau cholesterol i le taeao, aua o le faʻafitauli e suia ai lou toto. A maeʻa ona faʻapipiʻi le tagata suʻesuʻe, o le paʻu o le tamatamailima lima e tuʻi i se fagu poʻo se falesa faigofie, ma o le pa'ū o le toto e faʻaaogaina i le vaega faapitoa o le vaega o le suʻega. O le taunuuga o le suʻesuʻega o loʻo faʻaalia i le lauulu mo ni nai sekone.

O le manua e togafitia i se vaifofo faʻapitoa, ma e faʻaaogaina le fulufulu mamoe i luga e taofi le toto. O nisi au suʻesuega ua tuʻuina atu i ai mafaufauga i totonu, o loʻo ia i latou le galuega e faʻasaoina ai le fua mulimuli poʻo le tele o isi mea muamua. O le taimi o le suʻega e fuafuaina e le fomaʻi. Mo faamoemoega puipuia, e mafai ona e faʻaaogaina le auiliili 1-2 taimi i le tausaga.

O le maualuga o le cholesterol e sili atu ona pulea lelei, ma faatasi ai ma le faateleina, e te manaʻomia le fesoasoani mai se fomaʻi.

Lolomi ...

Polokalama Accutrend Plus
  • cholesterol
  • faʻailoa
  • glucose
  • lactate.

O le masini e fuafuaina le kulukose e ala i le pa'ū o le toto ua leva ona i totonu o le 12 sekone, ma isi faailoilo i le 3 minute. O faʻamatalaga e fai sina umi nai lo isi glucometers, ae o lenei auiliiliga e maua ai le sili ona saʻo. Le manatuaina o le 100 fua mulimuli. E mafai ona faʻafeiloaʻi i le komepiuta e faʻaaoga ai le infrared. Ina ia faʻamalosia le masini, e manaʻomia 4 batuka AAA.

O le masini e faigofie ona puleaina. O faʻataʻitaʻiga e faʻatino i le auala lava lea e tasi ma se glucometer faigofie. Mo le suʻesuʻega, o le toto naʻo le 1.5 μl. O faʻafitauli o Accutrend Plus e aofia ai le tau maualuga o lenei masini.

MultiCare-in Model

  • glucose plasma
  • cholesterol
  • maualuga sikuea.

O lenei suka ma le cholesterol mita e lelei mo tagata matutua. O loʻo ia te ia le tele o laufanua o loʻo faʻaalia ai suʻesuʻega i mataʻitusi tetele.

O le masini e sau i ni fasi uʻamea e le mafai ai ona afaina ai tamatamailima.

E faapefea ona fua le kulūkose toto?

  • 1 E faʻapefea ona fuaina le kulukose?
    • 1.1 Faʻamaumauga mo togafitiga o le falemai
    • 1.2 E faapefea ona fua le suka i le fale?
  • 2 Fuataga ma se glucometer
    • 2.1 Tulafono o sauniuniga
    • 2.2 O fea e sili ona lelei e fua ai?
    • 2.3 Fuaina o le Suʻesuʻega Sugar Algorithm
    • 2.4 E faapefea ona faauigaina taunuuga?

O le siakiina o le kulūkose e taua mo tagata e maua i le maʻisuka. E fautuaina le suāuʻu mo le puipuia o le maʻisuka. Numera mai le 3.9 i le 6.9 mmol / L e manatu o mea masani, e le gata i lea, latou te faalagolago i nisi o tulaga, ona o le suiga o le tagata. E mafai ona fuaina kulūkose i totonu o le falemaʻi pe a fai o faʻataʻitaʻiga faapitoa e faia. Le fuafuaina o le aofaʻi o le vailaʻau i le fale o le a faʻatagaina ai se masini faapitoa - o se glucometer. Ina ia mafai ai ona faʻaalia iuga i ni nai mea sese, e tatau ona mulimulitaʻi tulafono o taualumaga.

Faiga faʻavae mo togafitiga

O le solia o le gaʻo gaʻo e mafai ona lamatia ai le soifua maloloina o tagata, o le mea lea, mo le puipuiga, e tatau ona e asiasi i le falemaʻi e siaki ai le suka suka. I falemaʻi faʻapitoa e fesoasoani ile fesoasoani ile suʻega, latou te tuʻuina atu se faʻamatalaga auiliili o le setete o le tino. Auala mo le fuafuaina o suka e aofia ai suʻega nei:

  • Suesuega ole toto. E masani lava o le auala mo le fuafuaina o le glycemia i le maʻisuka, faia mo le faʻamoemoe o le suʻega ma mo le puipuiga. O mea mo le asiasiga e ave mai se tamailima po o se vein.
  • Siaki mo le faapalepale. E fesoasoani foi i le fuaina o le kulukose.
  • Faʻamatalaga o le hemoglobin. Faʻatagaina oe e fua le maualuga o le glycemia, lea na faamaumauina i le vaitaimi e oʻo atu i le 3 masina.

I totonu ole suʻesuʻega suʻesuʻega, o loʻo faia foi se suʻesuʻega faʻamaonia e fua ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, lea e faʻavae i luga o le mataupu faavae lava e pei o le suʻega mo le faʻapalepale kulukose. O se faʻamatalaga manino e itiiti se taimi, e faʻaopopo, e mafai ona e fua i le fale.

Toe foʻi i le laulau o mea

E faapefea ona fua le suka i le fale?

I le fale, e mafai ona e faʻaogaina le fua faʻatatau mo le fuaina - o se glucometer, se peni, se suauu, se seti o fasi siaki.

Faatasi ai ma se siama o le maʻisuka, e tatau ona e fuaina le index glycemia i aso taitasi ma le faamaninoga e faapea o le ituaiga 1 o loo faailoa mai e pulea ai le toto suka i le aso atoa. E sili le faʻaaogaina o se masini eletise faapitoa - o se glucometer. Faatasi ai, siakiina o le toto mo le suka e mafai ona toetoe lava a leai se tiga. Meafaigaluega faʻapipiʻi:

  • vaega faʻaeletoroni ma faʻaali
  • peni tui (lancet),
  • seti o fasi siaki.

Toe foʻi i le laulau o mea

Sauniuniga sauniuni

Ina ia maua ni taunuʻuga moni i sina mea sese, e tatau ona e fua saʻo le suka i se glucometer. O le masini e faʻaalia manino le noatia i tulafono nei:

  • Aʻo lei faia le faʻatinoga, e taua le tumau i le toʻa, aua a fefe se tagata, e oso le suka.
  • O le faaitiitia o le faailo e mafai ona mafua mai i le malosi malosi o le tino, meaai po o le matelaina i le afiafi o le auiliiliga.
  • Fuaina o le suka toto e fautuaina i luga o se manava gaogao, aʻo leʻi fufulu ou nifo.
  • E manaʻomia lou ave saʻo mai le vein poʻo le tamatamailima. E le gata i lea, e fautuaina le suiga i lea taimi le nofoaga ina ia leai se faʻaleagaina o le paʻu.

Toe foʻi i le laulau o mea

O le a le taimi sili e fua ai?

E tatau ona faʻamaopoopo ma le fomaʻi le fuainumera o suʻega toto mo le kulukose.

O le taimi tatau mo le taualumaga e sili ona malie i ai ma le fomaʻi. Ina ia puipuia predabetes poo le maʻisuka, o le suka e siaki tasi i le masina. E leai ni tulafono tuusaʻo ma le maʻisuka ituaiga 2. Afai e te inuina fualaau o le maʻisuka ma mulimuli i se taumafataga, ole leai lea ole puleaina o le suka pe a uma ona 'ai poʻo le taimi e momoe ai. Lava 2 taimi i le aso. I le maʻisuka ituaiga 1, e tatau ona siaki le suka i le aso e tusa ma le 7 taimi, e aofia ai:

  • i le taeao, pe a uma ona ala i luga ma ao lei faia le taumafataga muamua,
  • ao lei faia se taumafataga po o se meaʻai,
  • i ni nai itula talu ona 'ai,
  • ao lei alu i le moega
  • i le taimi lava e lagona ai o loʻo i ai se manaʻoga, talu ai ona o le faateleina o le suka e mafua ai ona lagona le le lelei,
  • aua o le puipuia o le hypoglycemia i le aoauli e masani ona fuaina i le ogatotonu o le po.

Toe foʻi i le laulau o mea

Sugar Detection Algorithm

A o leʻi fuafuaina le maualuga o le suka o le toto, e taua le gauai atu i faatonuga, talu ai o le toʻatele oi latou e manaʻomia ona faʻamaʻoina (fetuutuunai). Mo le tele o masini, o le faʻavasegaina e faʻavae i luga o le fua o le plasma toto - o lona uiga o le a sili atu le iʻuga, ma e tatau ona e ave mea mai se vein. Afai o le masini e siakiina mo le toto capillary, o le faʻamaoniga saʻo e faʻalagolago i le saʻo o le polokalame.

O le fua saʻo o le suka o le a fesoasoani i le algorithm. O le lelei o le molimau o le a faalagolago i le faasologa lenei:

A uma le siakiina o le faʻaogaina o le masini, e tatau ona e faʻapipiʻi se fasi siaki.

  1. Fufulu lima i le fasimoli ma faʻamago.
  2. Siaki pe a faʻamaonia le meafaifaʻailoga ma faʻaofi se fasi siaki.
  3. Lubricate le nofoaga o le poloka i le lumanaʻi ma se vailaʻau faʻapipiʻi, tuʻi le tamatamailima ma ave le meafaitino, aumai le pito o le siaki i le pa'ū.
  4. A maeʻa ni nai sekone po o minute, e mafai ona e iloa le iuga.

Toe foʻi i le laulau o mea

E faapefea ona faauigaina ia taunuuga?

Ina ia faʻaalia taunuuga, o loʻo i ai se tulaga faʻapitoa - o se laulau o faʻamatalaga o le faaliliuga, lea e taulaʻi atu i le pule tutoatasi. E tusa ai ma lenei laulau, o tulaga faatagaina o le suka i le toto e tatau ona faapenei:

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • Faailoga i totonu o tafaoga masani i le aso atoa e tatau ona i ai mai le 3.9-6.9 mmol / L, e oo lava i le 5.5 mmol / L.
  • O aʻafiaga e mafai ona avea ma faailoga o le maʻisuka. E mai le 6.1-11.1 mmol / L.
  • O faʻamaoniga e le o faʻaaogaina e faʻaalia ai le hypoglycemia, ma fesuiaʻi i totonu o le 3.3-3.5 mmol / L.

O le suka o le suka o se faailoga iloga e le gata mo le maʻisuka, ae faʻapea foi mo tagata soifua maloloina, aua e fesoasoani e puipuia le atinaʻeina o se faʻamaʻi poʻo le prediabetes state. Afai o le siaki siaki ma se glucometer na maua ai se taunuuga maualuga, e tatau ona e asiasi atu i se fomaʻi e faʻamaonia pe faafitia le iuga. Mo le maʻisuka, ina ia aloese mai faʻalavelave, e fautuaina le fuaina o le suka i le aso, ma tausia le kulukose i le maualuga o le 3.5-8 mmol / l.

Soo se maʻi suka e malamalama o le pulea o le suka o le toto o se galuega taua ma o se uiga taua o le olaga i aso faisoo. I le fale, faʻaalia le fua o le kulukose e mafai ona faʻatino i le faʻaaogaina o se masini faigofie - o se glucometer. O le faagasologa atoa e le silia ma le minute, ma o le taunuuga e eseese lava mai le fale suesue tasi.

E mafai ona faʻatau sau glucometer i se falemaʻi masani. O le masini e faʻatusatusa i le lapopoa, e oʻo mai ma se masini mo le pupuʻu o le paʻu (lancet) ma le suʻega o fasi pepa. O le tele o gaioiga e mafai ona ese, ae masani lava o le masini e matua faʻatusatusa. Talu ai o loʻo i ai le tele o faʻataʻitaʻiga i luga o le maketi, e faigofie lava ona filifili le glucometer sili ona lelei mo tagata matutua, tagata talavou malolosi, fafine maʻitaga ma e oʻo lava i tamaiti laiti.

Ina ia faʻamaonia le saʻo, o le lancet e mafai ona faʻaaogaina. E talitonuina o faitauga sili ona saʻo e maua mai i le suʻeina o se pa'ū toto mai le pito i luga o le tamailima. Ae o loʻo i ai masini mo le mauaina o taunuʻuga maumaututu i le suʻeina o le toto mai isi punaoa (tauau, ogavae).

O le faʻasologa masani o se mea e manaʻomia mo faʻamasinoga saʻo. O taimi taʻitasi, o faitauga o le glucometer e mafai ona faʻatusatusa i suʻesuʻega i le fale suesue e fuafua ai le sese o le gaioiga a le aiga.

Tuua Lau Faamatalaga